Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απεργιακές σημειώσεις

Μία εβδομάδα μετά την παναττική απεργία της περασμένης τρίτης η κε του μπλοκ επιχειρεί μια πρόχειρη κι αρκετά καθυστερημένη αποτίμηση. Ποια ήταν η ιδιαίτερη σημασία της απεργίας στις 17 του μηνός; Δύο στοιχεία ξεχωρίζουν κατά τη γνώμη μου.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που έγινε μια απεργία συμπαράστασης στον αγώνα άλλων εργασιακών χώρων που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Κυρίως για την απεργία διαρκείας των χαλυβουργών, που έχει γίνει υπόθεση όλου του κινήματος αλλά και τις κινητοποιήσεις στο αλτερ, την ελευθεροτυπία, τη λούκισα και μερικά ακόμα εργοστάσια. Αυτός ήταν κατ’ ουσίαν ο χαρακτήρας της απεργίας και απ’ αυτή την άποψη ήταν ένα σημαντικό βήμα για την ταξική ενότητα που χτίζεται στην πράξη και στον αγώνα.

Κατά δεύτερον, η απεργιακή συγκυρία ήταν σταθμός και κριτήριο, εξόχως αποκαλυπτικό, για τη στάση μιας σειράς δυνάμεων με φιλεργατικό, αγωνιστικό προφίλ που αποδείχτηκε προσωπείο. Η καταψήφιση της πρότασης για απεργία στην αδεδυ και στο βόλο. Η κατάπτυστη αρθρογραφία στον «αριστερό τύπο» ουσιαστικά ενάντια στην απεργία στη χαλυβουργία και την παρέμβαση του παμε για τη διακοπή του «κοινωνικού διαλόγου». Η χαλαρή προετοιμασία της απεργίας σε χώρους με διαφορετική λογική, που αποτυπώθηκε στη μικρή μαζικότητα των απεργιακών τους μπλοκ. Και το χαρτί της συμπόρευσης που κάηκε απ’ όσους το είχαν κάνει σημαία τους όλο αυτό το διάστημα.

Μένουν βέβαια αρκετά βήματα ακόμα να γίνουν. Η θύελλα με τα μέτρα και τα χαράτσια μαίνεται αμείωτη. Ο παπαδήμος μας απειλεί ανοιχτά ότι θα πονέσουμε και δε νιώθει καν την ανάγκη να μας το κρύψει ή να χρυσώσει το χάπι. Εμπαίζει όλη την εργατική τάξη με εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα: καλύτερα κινέζικα μεροκάματα, παρά να κλείσουν τα εργοστάσια.

Ο πήχυς των απαιτήσεων ανεβαίνει αντικειμενικά αλλά εμείς περνάμε διαρκώς από κάτω, ίσως γιατί κινείται πιο γρήγορα από τους δικούς μας ρυθμούς. Η απάντηση που αντιστοιχεί στην ένταση αυτής της επίθεσης, (θα όφειλε να) είναι μια πολιτική απεργία που να κόψει τη φόρα του μαύρου μετώπου και να κάψει τάχιστα το χαρτί της συγκυβέρνησης. Πότε θα αρχίσουν να αποκτούν πολιτικά χαρακτηριστικά οι απεργίες, αν όχι τώρα;

Αυτά βέβαια είναι εύκολο να τα λες σε ένα μπλοκ αλλά είναι τελείως διαφορετικό να τα κατεβάσεις στις μάζες και να τα κάνεις πράξη. Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος φάνηκαν να υπολείπονται σε συμμετοχή και συχνότητα από τις προ διετίας απεργίας ενάντια στην ψήφιση του μνημονίου.

Ένας κόσμος απογοητεύτηκε γρήγορα γιατί περίμενε ότι θα αρκούσε ένα φύσημα για να πέσει η κυβέρνηση, να νικήσουμε και να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Κάποιοι άλλοι βλέπουν τις οικονομικές αντοχές τους να λιγοστεύουν επικίνδυνα και ζορίζονται αντικειμενικά να απεργήσουν. Στις 48ωρες πολλοί αναγκάζονται να επιλέξουν μία από τις δύο μέρες για να δηλώσουν απεργία. Ενώ στους περισσότερους χώρους λιγοστεύουν οι εργαζόμενοι κι αυξάνονται οι άνεργοι κι οι απολυμένοι.

Αυτά είναι εν πολλοίς τα δεδομένα κι η ανατροπή τους παραμένει ζητούμενο. Το παμε επιχειρεί να πιάσει το νήμα από την παναττική, βάζει πρόταση για απεργία πανελλαδικά στις αρχές φλεβάρη και πιέζει –με αποφάσεις σωματείων κι εργατικών κέντρων- να προκηρυχθεί πανεργατικά απ’ την γσεε. Να δούμε αν αυτή μπορεί να γίνει έναυσμα αγωνιστικής ανάτασης, που θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις του επόμενου διαστήματος.

Αυτά ως προς το γενικό κομμάτι..Ας δούμε και μερικά επιμέρους στιγμιότυπα από την περασμένη βδομάδα..Προσωπικά μου έμεινε η ευέλικτη τακτική του συντονισμού και του εξωκοινοβουλίου, όπου είδαμε διαφορετική στάση σε κάθε πόλη, ανάλογα τις συγκεκριμένες συνθήκες, ενίοτε και σε κάθε συνιστώσα, ανάλογα τις πολιτικές συμπάθειες. Αυτά όμως είναι υψηλά νοήματα για τους δογματικούς που δεν καταλαβαίνουν γρι από τακτική ευλυγισία, την κάνουν κρεμαστάρι κι ανάγουν σε τακτική τη στρατηγική τους.

Στη λδ του βορρά πάντως είχαμε ιστορικές στιγμές συμπόρευσης, με μικρή μεταξύ μας απόσταση, χωρίς τα κορδόνια της περιφρούρησης και με σύγκλιση των σημείων των δυο συγκεντρωσεων: στο άγαλμα βενιζέλου για εμάς (που θα το σμιλέψουμε κάποτε για να γίνει του βλαδίμηρου) κι απέναντι από το άγαλμα για το συντονισμό και το εξωκοινοβούλιο.

Με ένα κάλεσμα που θα μπορούσε να λέει: Όλοι-όλες απέναντι από το άγαλμα βενιζέλου. Ενάντια στον ετεροπροσδιορισμό και τον συμβιβασμό. Αν και η δική τους εκδοχή είναι ότι μας πρότειναν να συνδιοργανώσουμε κοινή συγκέντρωση κι εμείς αρνηθήκαμε.

Μια φορά, για τα δεδομένα του καιρού (πολύ κρύο εφέτος) και μιας απογευματινής πορείας, ήταν σχετικά καλή η συμμετοχή του κόσμου. Άσε που κάποιοι δικοί μας είχαν πάει για να ενισχύσουν την περιφρούρηση στην χαλυβουργία του βόλου.

Εκεί όπου δε βγήκε ούτε μπετόβεργα απ’ το εργοστάσιο, όπως έγραψε ο κυριακάτικος ρίζος. Κι αυτό παρά την αγαστή συνεργασία κάποιων εργατοπατέρων με την αστυνομία και την τοπική κοινωνία των μπράβων, που οργάνωσαν από κοινού αντι-περιφρούρηση με το οακκίτικης έμπνευσης σύνθημα «κάτω η χούντα του παμε» στα πανό τους.

Εν τω μεταξύ είναι κοινή παραδοχή ότι ο αγώνας των απεργών χαλυβουργών θα είχε ήδη νικήσει αν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κι οι συνάδελφοί τους από το βόλο. Καθώς επίσης ότι ο μάνεσης ποντάρει στο συντεχνιακό πνεύμα των καιρών κι έχει τάξει προνομιακή μεταχείριση στους βολιώτες, για να διασπάσει το κοινό, ταξικό μέτωπο μεταξύ των δύο εργοστασίων. Και μέχρι στιγμής φαίνεται να τα καταφέρνει.

Στην αθήνα, οι ανταποκριτές της κε του μπλοκ ξεχώρισαν δύο πράγματα.

Το προλετκαλτ θεατρικό ποιος φοβάται τη σοφία, με απλά νοήματα σοσιαλιστικού ρεαλισμόυ και συχνή παρεμβολή τραγουδιών του βουνού και του αγώνα, που το έκαναν να κινείται στα όρια του πολιτικού μιούζικαλ. Και την εμπειρία απ’ τους εργαζόμενους στην πειραιώς, που απέργησαν και κατέβηκαν μαζικά με πορεία απ’ την πάντειο στη συγκέντρωση της ομόνοιας.

Συν ένα παραλειπόμενο από την επόμενη μέρα και την παρέμβαση του πάμε στα γραφεία της γσεβε. Όπου ο (περο-πο-πομ) πέρρος ‘απειλούσε’ το δασκαλόπουλο του σεβ, που «έφυγε σα λαγός. Αλλά ας μη φοβάται. Σε όποιο λαγούμι και να κρυφτεί, η εργατική τάξη θα τον ξετρυπώσει».

Οι αστοί τρομάξανε και τρύπες φτιάξανε...

15 σχόλια:

Βολιώτης είπε...

Ένα σχόλιο μόνο για την "αντι-περιφρούρηση" στο Βόλο κλπ.

Μπράβους και τραμπούκους έχει το κόμμα σου φιλαράκο. Με κρατική κάλυψη πάντα. Πάρε τώρα κανένα τηλέφωνο την αστυνομία όπως στις 12/1 για να "σπάσει η τρομοκρατία". Βρε πώς δεν τό ΄χε πάρει χαμπάρι το ΚΚΕ το '44, νά 'παιρνε ένα τηλέφωνο το Σκόμπι να αποσύρει τις αγγλικές δυνάμεις...

Υ.Γ. "Πόνεσε" το πανό των χαλυβουργών του Βόλου και η απομόνωση από όλη τη Μαγνησία ε;; Και πού να δεις τι έρχεται στο μέλλον... Κουράγιο

Ανώνυμος είπε...

Α! καλέ το ξέρω το από πάνω...
Είναι τόσο καλό που όταν ο Μάνεσης του πετάει τα αποφάγια, αυτό κουνάει την ουρά του χαρούμενα.
Όταν θα απολυθεί σε έναν χρόνο λόγο ISO να δούμε τι θα λέει.
Άκου Βολιώτης! σιγά μην είσαι και Φθιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Μμ ! ρεαλιστικά αισιόδοξο κείμενο, χωρίς πολλά πολλά –αν εξαιρέσεις το κομμάτι με το άγαλμα- πατάει στη σημερινή πραγματικότητα . να είσαι είσαι καλά απολίθωμα ! εμείς στη σημερινή κινητοποίηση εδώ που είμαι ( ε, κάπου είμαι και εγώ…) είχαμε σε ασυνήθιστο βαθμό θετική αποδοχή από το κόσμο (όχι εργάτες, όχι ΕΒΕ, όχι… κόσμο γενικά), αν και το είδος της κινητοποίησης ήταν τέτοιο που μπορούσαν να προκληθούν εντάσεις. Το μυστικό ήταν πως απλά με χαμόγελο με το καλό και με ρυθμό πολυβόλου (ε να μην πάρουν ανάσα) τους εξηγούσαμε γιατί ήμασταν εκεί, γιατί παλεύαμε, τους εμψυχώναμε (P.R). Καλά ήταν !
Απότομη προσγείωση, σε μια …κάποια πραγματικότητα, το σχόλιο του βολιώτη . Ο καθένας με τη δικια του οπτική, τη δική του ‘αντικειμενική’ πραγματικότητα. Ώρες, ώρες αναρωτιέμαι αν ο καπιταλισμός έχει πραγματικά ανάγκη τα ναρκωτικά για να αποκομίσει , αυτό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χωρίς διάθεση να προσβάλω κανένα άλλο αν…
Ε , τι να πω κι εγώ , ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΤΕΣΗ , ΚΑΤΩ Η ΧΟΝΤΑ βραμ, βραμ βραμ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ (σεχταριστικό, ρεβιζιονιστικό, σοσιαλ φασιστικό, σιωνιστικό, ρώσο φίλο, προδοτικό, απολιθωμένο, σταλινο- χρουτσο- τροτσκιστικο ,πείτε και εσείς κάτι βρε παιδιά) ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ!


Υ.Γ.
Απολίθωμα να μπω στον πειρασμό να ρωτήσω τι είναι η ετε που βλέπω να αναφέρεις συχνά πυκνά σε άρθρα? Τράπεζα δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Απ' οτι μαθαινα εκεινη τη μερα για το Βολο, ειχε αρχισει σιγα σιγα να σπαει το επιδοτουμενο απο την εργοδοσια αντι-ΠΑΜΕ κλιμα. Και το πανω, απλα ανεκτιμητης αξιας. Παντος καιρου, στην επομενη απεργια να γινει copy paste μπροστα σε καθε ανοιχτο εργοστασιο. Γερα για τις αρχες Φλεβαρη.

Και ειναι ρωσοΔΟΥΛΟ τελευταιε ανωνυμε. Ρωσοδουλο. Να τα ξερουμε να τα λεμε οπως ειναι στην πραγματικοτητα. Δεν καταφερες να κρυψεις τον φιλοκουκουεδισμο σου.

Κασπερ

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη φίλε κάσπερ, έχεις απόλυτο δίκιο (άλλωστε βρώμα για την καθοδήγηση από Μογγολία να μη βγει παρά έξω και όλα τα άλλα…)
Όπως και να έχει….
ΚΑΤΩ Η HONDA ΤΟΥ ‘Κ’ΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (βρουμ, βρουμ βρουμ)
Φαμφάρας

Αναυδος είπε...

2 ενδεικτικές εικόνες από την Παναττική
- Στην ΕΛΜΕ Πειραια οι Παρεμβάσεις ψηφιζουν για απεργία τις 17/1 (οπου καταψηφιζουν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αλλά μαζι με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (που είναι ενάντια στην απεργία) ψήφισαν να παρεβρεθει η ΕΛΜΕ στν Κλαυθμώνος στη συγκ. του ΕΚΑ και όχι στην Ομόνοια στο ΠΑΜΕ όπου βρίσκονταν άλλωστε και οι χαλυβουργοί

- η αφισα της ΟΑΚΚΕ βρισκόταν σε περίοπτη θεση αναρτημένη στο ΕΚΒόλου. Από ότι φαινεται το βαθυ ΠΑΣΟΚ έχει διαφορους μηχανισμούς ακόμη ενεργούς παρά την κρίση . Πολλοί πιστεύουν ότι οι ΟΑΚΚΕ είναι απλώς γραφικοί άντε τίποτε πνευματικά ασταθείς στην πραγματικότητα όμως είναι ένα παρακρατικό μόρφωμα χρήσιμο εκεί που η ασφάλεια δεν έχει ευκολη πρόσβαση. Αυτά θα πρέπει να το δουν κάποιοι που με ευκολία καυεβηκαν μαζι τους στο Περαμα (ανταρσυα) ενάντια στον κοινο εχθρό το ΠΑΜΕ

Τέλος θα προτεινα να σβηνεις τα σχολια τους αλλά και στους υπόλοιπους να μην απανταν στα σχόλια τους. Ακόμη και όσοι δεν δεχονται ότι προκειται για ασφαλιτες πρεπει να γνωριζουν οτι στους ψυχωσικούς αν απαντάς τους κάνεις περισσότερο κακό. Χρειάζονται ιατρική βοηθεια και παρακολούθηση και όχι διαλογο

Ανώνυμος είπε...

ρε απολιθωμα λυσε μου μια απορια. Πως γινεται το ΠΑΜΕ να πιεζει 5 εργατικα κεντρα να παρουν αγωνιστικες αποφασεις και οταν αυτα τις λαμβανουν για απεργια, τοτε το ΠΑΜΕ να αποφασιζει ξεχωριστη συγκεντρωση. Ας μην βιαστεις, να μου κολλησεις μια ταμπελα, συριζαιος, ναριτης ή φρικιο.
Τα λεμε.

Ανώνυμος είπε...

Προτεινόμενα συνθήματα για τις αντικινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων ενάντια στο παμε.
-ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ (ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΦΥΣΙΚΑ)
-ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΣΙΦΩΝΙΟΣ
-ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
-Ο ΒΟΛΟΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
-Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, Ο ΣΙΦΩΝΙΟΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΛΑΠΑΣ
Δεν είναι ακριβώς εμπνευσμένα όλα, αλλά πόσο να σε εμπνεύσουν τα τρολ. Μήπως είσαι ο ίδιος ρε φίλε που στο προηγούμενο ήσουν στις πύλες των εργοστασίων; Δε μας διευκρίνησες σε ποια πλευρα.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο. Το ΠΑΜΕ πιέζει και στη γσεε και στην αδεδυ για απεργία αλλά προφανώς δε θα πάει να κάνει κοινή συγκέντρωση. Και άλλωστε τι κοινή συγκέντρωση στην παναττική. Το παμε είχε κόσμο και στην κλαυθμώνος ήταν οι τρεις και ο κούκος κρύωνε και δεν πήγε.

mariori

ασφαλίτης και ψυχωσικός είπε...

Προς το ναζιστή "άναυδο":

Και μόνο το γεγονός ότι ζητάς λογοκρισία, σα κοινός τραμπούκος, είναι ενδεικτικό της αδυναμίας σου. Όπως και τα αφεντικά σου στην εφημερίδα τους, χτυπιέσαι που η αφίσα ήταν από μέσα και δε μπορούσατε να τη σκίσετε, όπως θα κάνατε αν ήταν έξω από τζάμι.

Το ΕΚ Βόλου έχει πλειοψηφία ΔΑΚΕ και όχι ΠΑΣΚΕ, και ο πρόεδρος του Σωματείου Χαλυβουργίας Βόλου είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ. Όχι τίποτ' αλλο, επειδή λόγω της συμμαχίας Αλέκας - Καραμανλή και τώρα Αλέκας - Σαμάρωφ, βλέπετε παντού "πασόκους".

Όσο για τους "ασφαλίτες" της ΟΑΚΚΕ, από πότε η Ασφάλεια θεωρεί ρωσόδουλους τους Παπανδρέου - Σαμαρά - Καρατζαφέρη;; Από πότε η ελληνική ασφάλεια υπερασπίζεται τον εργατικό έλεγχο στις επιχειρήσεις, το Στάλιν και το Μάο, τη διχτατορία του προλεταριάτου κι από πότε τέλος πάντων το απόλυτα φιλικό προς Ρωσία και Κίνα ελληνικό καθεστώς έγινε "αντιρώσικο";; ΤΟ κράτος είναι με την ΚΟΣΚΟ, με τους "Αγανακτισμένους", με την "ορθοδοξία μας", με την Παπαρήγα που τις δίνει κάποια εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, και κατά τα άλλα η Ασφάλεια είναι η αντι-σοσιαλφασιστική, αντιφασιστική και κομμουνιστική ΟΑΚΚΕ.

Α, και επειδή είσαι αστοιχείωτος εντελώς, στη Ζώνη αδερφέ υπάρχουνε οι εξής δυνάμεις:

ΑΕΜ - ΠΑΜΕ (ψευτοΚΚΕ)

Εργατική Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ανεξάρτητοι κλπ. με επικεφαλής τον πρώην κνίτη Καραγιαννάκη)

ΕΣΚ-ΠΑΣΚΕ

Ομάδα Λιακόπουλου (πρώην ηγετικό στέλεχος της ΟΑΚΚΕ που διαγράφηκε το 2000, ο οποίος κινείται σε γραμμή ΑΚ-Σκυφτούλη μαζί με πρώην κνίτες)

Αυτοοργάνωση (αντικνίτες εργάτες που έχουνε δημιουργήσει πρωτοβάθμειο Σωματείο Ζώνης, αλλά δεν το ενεργοποιούν μέχρι να συμμετάσχει σε αυτό η πλειοψηφία των εργατών. Εκεί συμμετέχει ο ΕΡΓΑΣ της ΟΑΚΚΕ. Η Αυτοοργάνωση δεν συμμετέχει στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, που τις καταγγέλλει για εκλογές βίας, νοθείας και τρομοκρατίας του ΠΑΜΕ).

Τέλος, δε μπορεί να είσαι και ασφαλίτης και ψυχωσικός. Διάλεξε: ή οι οακκίτες είναι ασφαλίτες και πανέξυπνοι, αφού λένε τα εντελώς αντίθετα από το κράτος ενώ είναι στην υπηρεσία του (;;) ή είναι ψυχωσικοί, οπότε δε συμμετέχουν σε κανένα σχέδιο, άρα οι εργάτες που τους ακολούθησαν είναι επίσης ψυχωσικοί!!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Εργατιά, ΠΡΟΣΕΧΕ!
Ερχονται τα SchutzStaffeln....

"ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 6:00 μ.μ.
Το Ε.ΠΑ.Μ. Αγίας Παρασκευής απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, για παλλαϊκή συμμετοχή στην πορεία αντίστασης, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 6:00 μμ και θα κινηθεί ανάμεσα από κατοικημένες περιοχές της πόλης.
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ
Με αναμμένους πυρσούς. (Σ.Σ.:!!!!)
με ντουντούκες,
με σημαίες,
με τύμπανα,
με σφυρίχτρες
.................."

και παρακάτω, ανάμεσα στα (εθνικ-αγανακτουλέ) συνθήματα, κι αυτό:
"Τον τελειώνουμε τον καπιταλισμό (δις),
Δεν χρωστάω, δεν πληρώνω αλλουνού λογαριασμό,
τον τελειώνουμε τον καπιταλισμό."

Γενική πρόβα των SS του Obergruppenführer, Καζάκη;

Ανώνυμος είπε...

mariori στις 17 στην παναττική, τα πρωτοβάθμια μόνα τους είχαν 2.500 κόσμο, αλλες 3.000 το ΕΚΑ και άλλες 5.000 το ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Οι θέσεις του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο

http://nar-soma2012.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά δεν ειναι ολοι οι οακε(?) ρουφιάνοι και τσιρακια εχει και

ανθρώπους με προβλήματα (δύστυχος) αυτο συμβαίνει σε ολες τις

κοινωνικές ομαδες και δεν γνωρίζω ουτε εναν άνθρωπο απο ολο

το φασμα που χαρακτηρίζεται ως αριστερός που να τους παίρνει στα

σοβαρα άλλωστε η τοποθέτηση του αποπανω δείχνει τα σημάδια της,

και ειναι ανίκανοι να κρύψουν το μίσος που κουβαλάνε στα σάπια

κεφάλια τους ,να σημειώσω πριν λιγο καιρο οταν ανάφερα τις παροτρύνσεις τους

προς τους μηδενιστες και οτι αλλο να χτυπήσουν ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΆ το ΚΚΕ

και βγηκε ενας ψεύτης απο δαυτους να το αρνηθεί εγω ποσταρα την

ανακοίνωση τους και γελοιοποιήθηκε και αντι να κρυφτεί προσπάθησε να

δικαιολογηθεί .

Επίσης στο Πέραμα εκαναν αντι-ΚΚΕ συγκέντρωση και πήγε για συμπαράσταση

κρατηθείτε η χρυση αυγη.

Η δικαιολογία τους ηταν πιο αστεία απο το ιδιο το γεγονός ,εδω εκαναν παρέμβαση

υπερ του Βαρδινογιάννη στον ΠΑΟ και κατα του τσακα.....

α.κ.ψ. είπε...

Προς τον ακριβώς από πάνω "ανώνυμο" προβοκάτορα και ψεύτη

1. Για την προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.


Πριν από την ανοιχτή συγκέντρωση της Aυτοοργάνωσης των Εργατών της Ζώνης στο Πέραμα στις 17/2 μάθαμε ότι η ρατσιστική οργάνωση Χρυσή αυγή είχε ανεβάσει στην ιστοσελίδα της την αφίσα μας που καλούσε στην συγκέντρωση αυτή. Στην ίδια ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή δήλωνε πως υποστηρίζει τον αγώνα μας κατά του <>.
Η Αυτοοργάνωση απάντησε άμεσα και χαρακτήρισε προβοκατόρικη αυτήν την ενέργεια θεωρώντας ότι έχει σαν στόχο να εμφανίσει τους εργάτες της Ζώνης σαν συμμάχους μιας ρατσιστικής οργάνωσης και σαν αντικομουνιστές και δήλωσε ότι θεωρεί την παρουσία των ρατσιστών της Χρυσής αυγής στην εκδήλωση αυτή και σε κάθε άλλη άκρως ανεπιθύμητη.
Παρόλα αυτά μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε έξω από το χώρο της συγκέντρωσης και προσπάθησε να διεισδύσει μέσα. Η περιφρούρηση της συγκέντρωσης τους εμπόδισε. Οι ρατσιστές προσπάθησαν τότε να δημιουργήσουν επεισόδιο με προφανή σκοπό να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Αλλά με την αποφασιστική στάση των εργατών και όλων των παρευρισκομένων, η ομάδα των ρατσιστών υποχρεώθηκε να αποχωρήσει και από τον περιβάλλοντα χώρο οπότε η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά.
Η επιμονή της ρατσιστικής αυτής ομάδας να θέλει να διεισδύσει ακόμα και με το ζόρι στη συγκέντρωσή μας για να φανεί ότι συμμετέχει σε αυτήν δείχνει ότι πραγματικά λειτουργεί στα πλαίσια ενός προβοκατόρικου σχεδίου που έχει σαν τελικό στόχο να εμποδίσει τη δημιουργία του Σωματείου που τώρα τη θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών της Ζώνης. Ότι πρόκειται για ωμή προβοκάτσια γίνεται φανερό από το ότι ως τώρα ποτέ αυτή η οργάνωση και κανένα μέλος της δεν εμφανίστηκε μέσα στην Αυτοοργάνωση και δεν συμμετέιχε με οποιονδήποτε τρόπο στον πεντάμηνο αγώνα της.
Ειδοποιούμε αυτούς τους προβοκάτορες να σταματήσουν τις προκλήσεις αυτές γιατί θα αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερη αντίσταση από τους συναδέλφους μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να λερώσει τον αγώνα μας για το ψωμί μας, τον τίμιο ταξικό και δημοκρατικό μας αγώνα. Οργανώσεις που θέλουν να μας διασπάσουν για να εγκαταστήσουν τις φυλετικές διακρίσεις ανάμεσα στους έλληνες και στους μετανάστες συναδέλφους μας δεν έχουν θέση ούτε στην Αυτοοργάνωση τώρα, ούτε στο Σωματείο Ζώνης που θα δημιουργήσουμε.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

2. Από την ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ για τη σύγκρουση ψευτοΚΚΕ - αναρχισμού στις 20/10

"...Το ότι ο εξαρχιώτικος αναρχισμός δεν υπέκυψε στον στρατό των προβοκατόρων του σοσιαλφασισμού δεν σημαίνει ότι η στρατιωτική αναμέτρηση είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο πρέπει κανείς να τον αντιμετωπίζει πριν αυτός αποκαλυφθεί και μισηθεί από το λαό. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι από την άποψη των πλατειών μαζών, η ευρύτερη συμπάθεια ήταν στις 20 του Οκτώβρη με το ψευτοΚΚΕ. Επίσης κανένα πολιτικό ρεύμα δεν μπορεί ποτέ να επιβιώσει απέναντι στο φασισμό αν δεν κερδίσει αν όχι τη συμπάθεια τουλάχιστον την ανοχή του λαού. Αν δηλαδή ο εξαρχιώτικος αναρχισμός συνεχίζει να σπάει και παράλληλα επιχειρεί να λύσει με τη βία τους λογαριασμούς του με το ψευτοΚΚΕ θα απομονωθεί παραπέρα και τελικά θα συντριβεί και πολιτικά και στρατιωτικά από αυτό."

Να με συγχωρείς "απολίθωμα", δε θέλω να τρολλάρω, κάθε άλλο, αλλά ο "σύντροφός" σου ο ανώνυμος από πάνω λέει ψέματα και χοντράδες που δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα...