Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Περί τυποεκδοτικής κι άλλων τινών

Η ανάρτηση αυτή έρχεται ίσως κάπως καθυστερημένα, αλλά από μία άποψη παραμένει επίκαιρη, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του το θέμα με τους χαλυβουργούς και την χρυσή αυγή, και την επίθεση που εξαπέλυσαν συγκεκριμένοι χώροι εναντίον του κόμματος, με αφορμή αυτό το ζήτημα.

Ας μιλήσουμε πρώτα επί της ουσίας. Σχετικά με την υπαγωγή στο άρθρο 99 η κε του μπλοκ είναι καλυμμένη από την ανακοίνωση του κόμματος. Δε θα ενεργοποιηθούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις και θα καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα. Η υπαγωγή γίνεται για να ρυθμιστούν τα χρέη προς τους πιστωτές. Οπότε μέχρι νεωτέρας, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Τελειώνει εδώ η ουσία του θέματος; Όχι, γιατί παραμένει ως δεδομένο η μείωση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης και κατά συνέπεια οι απολύσεις, που έγιναν ή που ίσως χρειαστεί να γίνουν. Μαζί και το ερώτημα για το προ επταετίας περίπου άνοιγμα κι αν τελικά το αποτέλεσμα ωφέλησε ή ζημίωσε το κόμμα.

Κάποιοι λένε ότι το κουκουέ δε θα έπρεπε να έχει καμία κομματική επιχείρηση, πέρα από τα μέσα ενημέρωσης για να διαδίδει και να εκλαϊκεύει την πολιτική του, γιατί οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν εκ των πραγμάτων σε καπιταλιστικά πλαίσια. Κι έτσι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, καταλήγει στο κοτέτσι να τον τρώνε οι κότες και να παίζει το ρόλο του καπιταλιστή.

Ναι, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Η τυποεκδοτική ως επιχείρηση εξασφαλίζει την έκδοση του ριζοσπάστη. Κι η ύπαρξη τυπογραφείου είναι δεμένη με την εφημερίδα και εξίσου αναγκαία. Οποιαδήποτε οργάνωση –χώρος, συλλογικότητα, οτιδήποτε- εκδίδει κάποιο έντυπο σε εβδομαδιαία τουλάχιστον βάση, είναι σε θέση να το καταλάβει αυτό.

Όπως επίσης είναι σε θέση να καταλάβει και τις οικονομικές δυσκολίες που έχουνε τα περισσότερα μέσα του χώρου –κι ο ίδιος ο χώρος συνολικά κατ’ επέκταση- κι οι οποίες έχουν θέσει ζήτημα επιβίωσης για αρκετά από αυτά. Δεν υπάρχει κανείς που να ζει σε θερμοκήπιο και να μην έχει επηρεαστεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από την κρίση, -ακόμα κι αν εκδίδεται σε εθελοντική βάση χωρίς να απασχολεί επαγγελματικά και να μισθοδοτεί κάποια άτομα. Είτε γιατί έχει ακριβύνει το χαρτί, είτε γιατί φαλίρισε κάποια διαφημιστική αφήνοντας φέσια πίσω της, είτε, είτε..

Όλοι αυτοί λοιπόν είναι υποψιασμένοι, κι οι πολεμικές τους γίνονται συνήθως εκ του πονηρού. Για τους υπόλοιπους όμως είναι ζήτημα, και πολύ σοβαρό μάλιστα. Πέρσι η αλέκα είπε σχετικά με τις απολύσεις στον 902, ότι δεν περιμένουμε να μας πει κανείς μπράβο, πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν. Μπαίνει επομένως το ζήτημα, τι θα πει το κόμμα στο λαό και πώς θα εξηγήσει αυτές τις κινήσεις. Ιδιαίτερα σ’ όσους βάζουν θέμα σύγκρισης με άλλες επιχειρήσεις που κλείνουν, ή κάνουν απολύσεις και μας λεν ότι έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Εδώ υπάρχουν δύο βασικές παράμετροι κατά τη γνώμη μου. Καταρχάς δεν πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση θα περάσει έτσι, χωρίς εσωκομματικό καταλογισμό ευθυνών και εξαγωγή συμπερασμάτων. Δεν είναι κάτι που το ξέρω, ούτε πιθανότατα κάτι που θα βγει παραέξω και θα το μάθουμε. Αλλά νομίζω ότι έτσι λειτουργούν τα πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το δεύτερο είναι ότι τα οικονομικά ενός κομματικού μέσου, ή μιας επιχείρησης που σχετίζεται με το μέσο, είναι συνδεμένα με τα οικονομικά του κόμματος. Μέχρι τώρα τα κέρδη της τυποεκδοτικής έκλειναν άλλες τρύπες, για παράδειγμα στον 902, που δεν βγάζει τα έξοδα λειτουργίας του και μπαίνει μέσα. Τώρα τα δεδομένα έχουνε αλλάξει και το κόμμα πρέπει να αναζητήσει αλλού αυτά τα έσοδα.

Την ίδια στιγμή ο λαός, που είναι ο βασικός χρηματοδότης του κουκουέ, ματώνει από τις συνέπειες της κρίσης, τα χαράτσια, την ανεργία, τη μείωση μισθών και συντάξεων. Ενώ το αστικό κράτος προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα για να περάσει ο νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων, που θα τα ελέγχει ασφυκτικά, θα φακελώνει τους οπαδούς τους κτλ. Ζητούμενο λοιπόν είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από την -ούτως ή άλλως- κουτσουρεμένη κρατική επιχορήγηση και η εύρεση μέσων που να διασφαλίζουνε την οικονομική ανεξαρτησία.

Αυτό το ζήτημα της οικονομικής αυτοτέλειας τίθεται ιστορικά σε κάθε επαναστατική οργάνωση. Προεπαναστατικά οι μπολσεβίκοι είχαν δοκιμάσει για ένα διάστημα και το μέτρο των ληστειών –που κάποιοι τις συνέδεσαν με το σφο με το μουστάκι- ωστόσο ξεσήκωσε αντιδράσεις εσωκομματικά κι εγκαταλείφθηκε γρήγορα. Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σήμερα και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Αλλά το πρόβλημα κι οι αντιδράσεις είναι διαχρονικές.

Αυτά ως προς την ουσία. Σ’ ένα δεύτερο επίπεδο τώρα η όλη κατάσταση παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το προτσές οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Μετά το 91, το κόμμα είχε έλλειψη τεχνικών και κομματικών μελών εν γένει, οπότε υποχρεώθηκε να κάνει προσλήψεις, χωρίς κανένα πολιτικό κριτήριο, τεχνικών που δεν ήταν καν οπαδοί του κόμματος. Με τον ίδιο περίπου τρόπο, που οι μπολσεβίκοι υποχρεώθηκαν μετά το τέλος του εμφυλίου να χρησιμοποιήσουν τους «αστούς ειδικούς» γιατί είχαν ανάγκη την τεχνογνωσία τους και δεν υπήρχαν κόκκινοι ειδικοί να τους αντικαταστήσουν.

Η βασική διαφορά είναι ότι οι μπολσεβίκοι πήραν αυτά τα μέτρα αμέσως μετά από την  επανάσταση, για τις ανάγκες της παραγωγής της εσσδ. Ενώ το κόμμα βρέθηκε στην ίδια περίπου θέση μετά την αντεπανάσταση και τη διάσπαση με το συνασπισμό, που το έφερε στο χείλος του γκρεμού, αντιμέτωπο εκ των πραγμάτων με λειψανδρία.

Δεύτερο σημείο προς παραλληλισμό, η μισθοδοσία των κομματικών μελών. Στη σοβιετική ένωση, οι αριβίστες γίνονταν στελέχη του κόμματος για να ανέβουν στην ιεραρχία και να εξασφαλίσουν προνόμια. Σήμερα αυτό έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί στο κόμμα κι όσοι επιζητούν προνόμια, το εγκαταλείπουν για να εξαργυρώσουν το αγωνιστικό τους παρελθόν στην αγορά εργασίας.

Ο μισθός των επαγγελματικών στελεχών έχει μειωθεί ή καταβάλλεται με καθυστέρηση. Και τα μέλη που δουλεύουν στις κομματικές επιχειρήσεις, γνωρίζουν τις δυσκολίες της κατάστασης κι έχουν δεχτεί μειώσεις στους μισθούς τους, ανακαλύπτοντας –οικειοθελώς κι εκ των πραγμάτων- τα ηθικά κίνητρα ως έννοια και ως μικρογραφία του πνεύματος της κοινωνίας του μέλλοντος, πολύ πριν το σοσιαλισμό και τη διαδικασία οικοδόμησής του.

Τη λύση μπορεί να τη δώσει, όπως και στο σοσιαλισμό άλλωστε, η συμμετοχή των μαζών. Κάθε σύντροφος πρέπει (να μάθει) να είναι δυνάμει ανταποκριτής της εφημερίδας, ή του 902. Ειδικά στο ραδιόφωνο, η δύναμη ενός σταθμού είναι οι ακροατές του. Κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς ακούγοντας την ελληνοφρένεια, που είναι η εκπομπή με την υψηλότερη ακροαματικότητα στα ερτζιανά. Αντιστοίχως σε μια εφημερίδα, τη διαφορά την κάνουν οι επιστολές των αναγνωστών, και σε ένα ιστολόγιο οι σχολιαστές του. Αντιλαμβάνομαι βέβαια τη δυσκολία να γίνει αυτό ανοιχτά, χωρίς κανόνες, αλλά εκεί βρίσκεται η πραγματική δύναμη ενός μέσου, αλλά και του κόμματος εν γένει: στον κόσμο του. Και δε μπορεί να μένει αναξιοποίητη.

Ένα δεύτερο ζητούμενο είναι η δημοσιογραφική λογική και τα πιο ελκυστικά κείμενα. Τα ωραία γραπτά διαβάζονται μονορούφι και γίνονται κατά κανόνα ανάρπαστα. Αλλά από τους σύγχρονους δημοσιογράφους ελάχιστοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να κερδίζουν το κοινό με τη γραφή τους (κι ένας από αυτούς είναι ο μπογιόπουλος).

Παλιότερα στη σπουδάζουσα, όταν βγάζαμε ένα περιοδικό, συνήθως χώναμε ανάμεσα στις σελίδες του φύλλα με προκηρύξεις, σαν ένθετο, για να τσιμπήσει το κοινό και να τις διαβάσει πακέτο. Κι αν κάναμε μια αφαίρεση από το προτσές της βιβλιοδεσίας του περιοδικού, η ύλη του ως επί το πλείστον ήταν αυτό ακριβώς. Συλλογή από προκηρύξεις που τις βάλαμε όλες μαζί και τις πετάξαμε στα μούτρα του αναγνώστη, που μας το ανταπέδιδε όταν άνοιγε αργότερα το περιοδικό να το ξεφυλίσσει. Κι είναι φορές, που οι σελίδες του κυριακάτικου ρίζου πχ θυμίζουν αυτήν την τακτική.

Μία από τις βασικότερες δυσκολίες να πεις την αλήθεια, όπως έλεγε ο μπρεχτ, είναι να την κάνεις απλή και κατανοητή για τον απλό κόσμο. Το αυτό ισχύει και για τα ηλεκτρονικά μέσα. Είναι ζήτημα ποιο ακριβώς θα είναι το μέλλον των εφημερίδων στο χαρτί, (αν κι η προσωπική επαφή στις εξορμήσεις με ρίζο είναι αναντικατάστατη) ή αν θα εξακολουθήσει να εκπέμπει ο τηλεοπτικός 902, που μπαίνει συνεχώς μέσα και απαιτεί πολλά λεφτά, για να συνεχίσει να λειτουργεί. Τα υπόλοιπα όμως περνάν από τα δικά μας χέρια. Και θα είναι κρίμα να τα αφήσουμε σταυρωμένα.

82 σχόλια:

kontoxontros είπε...

Είναι ενδιαφέρον ο τρόπος που προτείνεις και μία παρόμοια ανασυγκρότηση από τα κάτω θα έπρεπε αναμφίβολα να γίνει και στο ΠΡΙΝ όπως έχουμε συζητήσει και με αρκετούς συντρόφους. Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση εάν έχουμε έναν Ρίζο από τα κάτω, (όπως οι ακροατές του Μπαρμπαγιάννη στην Ελληνοφρένεια), προφανώς ότι μέτρα και να πάρεις θα έχουμε μία χαλάρωση της τήρησης της γραμμής, ιδιαίτερα σε ζητήματα που διχάζουν.
Αν ανοίξεις τον ασκό του αιόλου και μπάσεις για τα καλά την βάση σε αυτό το ζήτημα της ενημέρωσης, τότε ότι μέτρα και να πάρεις, σε πολλές περιπτώσεις θα έχεις ρεπορτάζ που διαφέρουν από την γραμμή.
Πχ στο ντου των κουκουλοφόρων στις 20 Οκτώβρη, ένας μέσος κκες, δεν θα έγραφε ενάντια στο Δεν πληρώνω, ή θα απέδιδε τα εύσημα σε πολλούς ναρίτες που ήθελα να βοηθήσουν την περιφρούρηση..

Αυτά εν αρχοίς

Ανώνυμος είπε...

Οι κομματικές ανακοινώσεις αρκούν για να καλύψουν τον κάθε καλοπροαίρετο από όλες τις απόψεις. Από 'κεί και πέρα κάποια πράγματα δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια σε κείμενα, είναι λίγο-πολύ βιωματικά, και για τους νεώτερους χρειάζεται πολύ σκληρή μελέτη της ιστορίας του κόμματος και του κινήματος σε συνδυασμό με πειθαρχημένη συμμετοχή στη δράση για να μπορέσει κάποιος να τα αφομοιώσει. Είναι περισσότερο ζήτημα πείρας και διαίσθησης των πραγμάτων, ανάπτυξης κριτηρίου. Κι ας μη βιαστεί κανείς φλύαρος να μιλήσει για μεταφυσικές. Το αντίθετο ισχύει: Μεταφυσικό είναι να προσπαθείς να εντάξεις τα πάντα σε απλές σχέσεις 1+1=2.

"όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα" είναι ένα σοβαρό ζήτημα που ανοίγεις. Τι δουλειά έχει το κόμμα με λειτουργία καπιταλιστικής επιχείρησης ρωτάς. Δίνεις καλή απάντηση, αλλά αγνοείς μία ακόμα πτυχή της. Η Τυποεκδοτική ξεκίνησε τη δεκαετία του '80, σχεδόν αμέσως μετά τη νομιμοποίηση. Οι αποστειρωμένοι, ανιστόρητοι, επαναστάτες του φραπέ (βλέπε ΕΑΑΚίτες π.χ.) δεν έχουν συναίσθηση τι θα πει "παρανομία". Γι' αυτούς η πεμπτουσία της "παρανομίας" είναι το πολύ-πολύ μια μολοτοφίτσα στους μπάτσους με τις πλάτες του μέγα πλήθους. Άντε και καμια "δίωξη" της πλάκας, με δίκες τσίρκο όπου φυσικά πάντα όλοι αθωώνονται, κι έχουν μετά να λένε ιστορίες για να ρίχνουν γκομενίτσες.

Για πάνω από 50 χρόνια το κόμμα ήταν παράνομο. Όχι Ριζοσπάστη να διακινήσεις, όχι κόκκινη σημαία να σηκώσεις, μια κουβέντα να έλεγες, ούτε καν φιλοσοβιετική ή σοσιαλιστική, ακόμα και αστικές δημοκρατικές ελευθερίες να υπερασπιζόσουν, κινδύνευες να βρεθείς στον αποκλεισμό. Δεν μπορούσες να πιάσεις δουλειά πουθενά χωρίς δήλωση μετανοίας κι αποκήρυξης. Κι αν κάποιος σε έπαιρνε, οι ασφαλίτες του 'κάναν μανούρα και σ' έδιωχνε για να μη μπλέξει κι ο ίδιος. Και σήμερα έχει ανεργία, αλλά δεν είναι το ίδιο. Άλλο πράγμα να μην υπάρχουν δουλειές, κι άλλο να υπάρχουν αλλά να πρέπει να πουλήσεις τη μάνα σου για να βρεις μία.

Ανώνυμος είπε...

(συν)
Το άνοιγμα μιας επιχείρησης, μιας νόμιμης εκδοτικής και τυπογραφικής επιχείρησης, ήταν για το κόμμα ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο βήμα στο στέριωμα της νομιμοποίησής του. Ήταν κατάκτηση του λαού. Από τις εποχές που σε πετούσαν στα σκυλιά για ένα ζήτω, λειτουργείς νόμιμα, τυπώνεις τα βιβλία και την εφημερίδα σου ελεύθερα, λες τις απόψεις σου ανοιχτά.

Το ίδιο ήταν και η συγκυβέρνηση. Κι ας το παίζουν πούροι επαναστάτες όσοι παραμονεύουν στη σκιά για να καταμετρήσουν τα "λάθη". 50 χρόνια στην παρανομία, 50 χρόνια εκτελέσεων, αποκλεισμών, βασανιστηρίων, στρατοδικείων, περιθωρίου και διώξεων. Και ο λαός κατέκτησε, επέβαλε την ομαλή συμμετοχή του κόμματος στην πολιτική ζωή. Ναι, ακόμα και να συγκυβερνήσει, έτσι κι αλλιώς μια υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν για να μην κουκουλωθεί ένα σκάνδαλο. Τα έχει σήμερα ο Ρίζος στη συνέντευξη της Αλέκας
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6704675 για όσους ξέρουν πολιτική ανάγνωση.

Όσοι ζήσαν πολιτικά τη δεκαετία του '80 μπορούν να το καταλάβουν. Το σκάνδαλο Κοσκωτά μοιάζει με ψύλλου πήδημα μπροστα στα υποβρύχια και τα βατοπέδια. Τότε όμως ήταν πρωτοφανές. Ένα τέτοιο σκάνδαλο θα μπορούσε να είναι η αφορμή αποσταθεροποίησης του αστικού πολιτικού σκηνικού που θα κινητοποιούσε τις μάζες - ποιος ξέρει; Τότε ο σοσιαλισμός ήταν υπαρκτός, ήταν μόλις πίσω απ' τα σύνορα. Με τα στραβά του, με τα σκατά του, με την κατιούσα (δεν εννοώ την Κατερινούλα http://www.youtube.com/watch?v=2SLvtP6KMUM :) КАТЮШA - την κατηφόρα εννοώ) ήταν όμως σοσιαλισμός, ο κόσμος έβλεπε, ήλπιζε, ονειρεύονταν. Ποιος θα κατηγορήσει ποιον για ρεφορμιστικές αυταπάτες. Οι άνθρωποι τότε θεωρούσαν το σοσιαλισμό ζήτημα 20-30 χρόνων.

Ανώνυμος είπε...

τελος
Ξέρω θα την πέσουν διάφοροι τώρα και θα αρχίσουν να το τραβάν απ' τα μαλλιά όπως πάντα. Δε πειράζει. Κάποια πράγματα ίσως πρέπει να περάσει καιρός για να τα νιώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μια καταγγελια για την παρουσια της χρυσης αυγης στην χαλυβουργια δεν θα γινει , το κκε δεν θα μιλησει για αυτο το αισχος ? Μια κριτικη εστω για τον προεδρο του σωματειου που απο οτι ακουγεται ειναι στο κκε και υποδεχτηκε τους νεοναζι με το ανατριχιαστικο ολη η ελλαδα ειναι μαζι μας ? Ειλικρινα πως μπορει να αφηνει το κομμα να αμαυρωνεται ενας αγωνας που συμπυκνωνει την παλη της εργατικης ταξης στη Ελλαδα .Μια ανακοινωση ειναι επιβεβλημενη , αλλιως η σιωπη σημαινει συνενοχη . . .

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 02:25
ασε ρε φίλε, σιωπή συνενοχή και τις λοιπές βλακείες, θα μιλήσεις εσύ για τον πρόεδρο του σωματείου που κάνουν 115 μέρες απεργίας; εσυ ποιός είσαι ανώνυμε;;;
ανώνυμε των 1:00
"Οι κομματικές ανακοινώσεις αρκούν για να καλύψουν τον κάθε καλοπροαίρετο από όλες τις απόψεις."

καλά, με τους προπαγαδιστικούς μηχανισμούς των αστών, οι οποίοι αν μη τι άλλο θερίζουν, οι ανακοινώσεις νομίζεις οτι φτάνουν;αλλού ζείς;

ανώνυμος των 2:45

raskolnikov είπε...

πρώτον ό,τι συμβαίνει στο ΚΚΕ δεν είναι υπόθεση του ΚΚΕ, αλλά χρεώνεται σε όλη την αριστερά. Δηλαδή ο παππούς στο καφενείο που αναπαράγει την είδηση από τον Παπαχελά δε λέει για το ΚΚΕ, αλλά για την αριστερά. Το ίδιο και ο εργαζόμενος κλπ. Συνεπώς, η κριτική από τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς δε γίνεται από πονηρού, αλλά από το γεγονός ότι συνιστά πρόβλημα που υπονομεύει τον βασικό πυρήνα του κομμουνισμού. Η εκτίμηση πως δεν είναι ζήτημα και ότι οι άλλοι υπονομεύουν το ΚΚΕ είναι μια συζήτηση που ούτως ή αλλιώς δεν έχει νόημα διότι το Κόμμα πάντα έχει δίκιο. Δυστυχώς όμως αυτή η απάντηση δεν βοηθάει πραγματικά στην αντιμετώπιση της προπαγάνδας. Τώρα ίσως για το πιο σημαντικό ερώτημα; Πραγματικά η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο εργοστάσιο είναι και αυτό απλά εργαλείο προπαγάνδας ενάντια στο ΚΚΕ που πάντα έχει δίκιο ή μήπως είναι και αυτό πρόβλημα; Την ίδια στιγμή οι οππορτουνιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έγιναν αποδεκτές. Η αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία υπονομεύεται, αλλά η αλληλεγγύη από την ΧΑ γίνεται αυτονόητα αποδεκτή και με έναν λόγο από τον σ. πρόεδρο που τα χώνει στο ΛΑΟΣ με σαφή πρόθεση να ενισχύσει την ΧΑ. Μήπως είναι ταξικά αδέρφια μας... Συγγνώμη για την εκ πονηρού και κακοπροαίρετη επίθεση που μόνο σκοπό έχει να βγάλει το αντικομμουνιστικό μένος μου και αποδεικνύει περίτρανα τον οππορτουνισμό μου

Αντωνης είπε...

Εξαιρετικό κείμενο, σε σπουδαία φόρμα ο ΓΓ της ΚΕ του μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Ρασκολνικωφ,
"Συνεπώς, η κριτική από τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς δε γίνεται από πονηρού, αλλά από το γεγονός ότι συνιστά πρόβλημα που υπονομεύει τον βασικό πυρήνα του κομμουνισμού."
Θέλεις να πεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια σχέση με "τον βασικό πυρήνα του κομμουνισμού" και όταν αυτός ο πυρήνας θίγεται από τις πράξεις του ΚΚΕ, θίγεται και ο ΣΥΡΙΖΑ?
(Και ας μην ξεχνάμε, ότι 2 χρόνια πρίν και το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε τον εαυτό του αριστερά!!)
Το ΚΚΕ, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι δεν είναι "αριστερά" αλλά κομμουνιστικό κόμμα. Συνεπώς, αν ο "παππούς στο καφενείο" θέλει να το ανακατεύει με την υπόλοιπη αριστερά,αυτό οφείλεται είτε σε Αλτζχάιμερ, είτε σε κακή πρόθεση, είτε σε βλακεία.
Αν το ΚΚΕ ανακαλύψει το φάρμακο για το Αλτζχάιμερ, θα το δώσει δωρεάν στους φτωχούς παπούδες και πανάκριβα στους πλούσιους για να καλύψει και τα έξοδά του.
Για την κακή πρόθεση και τη βλακεία, δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Ο ηλίθιος είναι αήτητος!
λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Πολλοι ακόμη και ‘αριστεροί΄ και ‘μαρξιστες’ έχουν μια ιδεαλιστική άποψη της πραγματικότητας και δε μπορουν να καταλαβουν δεν τη διαμορφώμουμε εμεις κατα το δοκουν. Αυτό που κανουμε στις περισσοτερες των περιπτωσεων ειναι να προσαρμοστυουμε στην πραγματικοτητα. Πχ ο πολιτικός αγώνας θελει μεσα και υποδομη και χρημα, οι κομμουνστες αυτο δε μπορουν να το αλλαξουν το μονο που μπορουν να κανουν ειναι η να σταματησουν τον πολιτικο αγωνα επειδη η ευρεση πορως ειναι ΄βρωμικη υπποθεση’ ή να βρουν πόρους. Στα πλαισια του καπιταλισμού (και καθε αλλου κοινων σχηματισμού) οι ποροι προερχονται όλοι απο την ανθρωπινη εργασια ειτε έμμεσα (ενισχυση) ειτε αμεσα (εργασια σε κομματικη επιχειρηση). Και τα δυο στην ουσια ειναι εθελοντικα (εκτος απο την περιπτωση μη κομματικων που δουλευουν σε κομματικη επιχειρηση). Η κριση ενσκυπτει χωρις το κομμα να μπορει να κανει κατι γι’αυτο (εκτος αν απολυε τους εργαζομενους σε ανυποπτη χρονικη στιγμή). Και παλι αντιδρα με τον καλυτερο για τις περιστασεις τροπο. Οποιοσδηποτε περιπλεκει την πραγματικοτητα και τις δινει πρθεσεις και διαστασεις που δεν εχει το κανει εκ του πονηρου

Αναυδος είπε...

Να ρωτησω το ευαισθητο Ρασκολνικοφ
Δηλ. η ανταρσυα εβγαλε καμια καταγγελια για την παρουσια της ΧΑ στην Κερατεα, η οταν διαδηλωνε μαζι της στις πλατειες του Ιουνιου ?

Υγ ειμαι και ο ανωνυμος των 12:10

Ανώνυμος είπε...

Η ανταρσυα δεν ειχε προεδρο σωματειου το οποιο βρισκεται σε επικο αγωνα , ο οποιος να υποδεχεται τους χρυσαυγιτες και να τους προμοταρει . . . Επισης δεν εβγαλε καταγγελια για να μην χτυπηθει ο αγωνας των χαλυβουργων . Αν ο προεδρος της ανηκε σιγουρα θα ειχε κυρωσεις στα πλαισια του κομματος ,αλλα δεν θα χτυπουσε τον αγωνα του σωματειου , ειδικα την στιγμη που ειναι στην πιο κρισιμη φαση του .

Ανώνυμος είπε...

καλα ειναι δυνατον να συγκρινεται η κερατεα και οι πλατειες με τον αγωνα των χαλυβουργων , πολυ μαλακινση εχει πεσει εδω μεσα , μιλαμε για τελειως διαφορετικους αγωνες.ο αγωνας των χαλυβουργων ειναι ενας καθαρα ταξικος-απεργιακος αγωνας τα αλλα δυο ηταν κοινωνικες αντιδρασεις μεν αλλα οχι και ταξικο προσανατολισμο .

Ανώνυμος είπε...

Την πρωτοβουλία για την έκδοση ανακοίνωσης για την επίσκεψη της Χ.Α, την έχει το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργίας. Ούτε ο πρόεδρος μόνος του, ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΠΑΜΕ που στηρίζουν μεν την απεργία, αλλά δεν έχουν δυνατότητα και δικαίωμα να επιβάλλουν ενέργειες διαφορετικές από την θέληση της πλειοψηφίας των απεργών.
λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τεθηκε το ζητημα της επισκεψης της χρυσης αυγης , στην συνελευση των απεργων κι η πληοψηφεια ηταν υπερ της επισκεψης , πλακα κανουμε , το κκε παιζει κομβικο ρολο στην απεργια , δεν την στηριζει απλως , την καθοδηγει κι ολας , για αυτο οι ευθυνες του ειναι βαρυτατες.Τελος μια ανακοινωση για τον ρολο που παει να παιξει η χρυση αυγη με αυτη της την κινηση , δεν πλητει τον αγωνα των χαλυβουργων.

Λογική επιτροπή είπε...

-Εδώ η ευθύνη,εκεί η ευθύνη,πού είναι η ευθύνη;

-Εδώ μάλλον,στο μεσαίο φύλλο...

-Λυπάμαι χάσατε! Αποδείχθηκε περίτρανα πλέον ο κομπλεξικός αντικομμουνισμός σας και ο χυδαίος οπορτουνισμός σας..

Ανώνυμος είπε...

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, τι εννοείτε "απέρριψαν τους οπορτουνιστές";

Δηλαδή πήγε στον απεργιακό χώρο επιτροπή αλληλεγγύης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με τρόφημα, και οι απεργοί τους έδιωξαν χωρίς να τους αφήσουν ούτε ανακοίνωση να βγάλουν ούτε και να δεχτούν τα τρόφημά τους;

Ας απαντήσει κάποιος γνώστης παρακαλώ.

TRASH είπε...

Καμμίαδουλειά δεν έχουν ούτε η χαλυβουργοί, ούτε το ΠΑΜΕ να βγάλουν μία ανακοίνωση η οποία θα διαφημίζει την ΧΑ. Η βλακεία των αναρχικών και εξωκοινοβουλευτικών την έκανε την δουλειά της φασιστικής προπαγάνδας και με το παραπάνω, αλλά προς το παρόν μόνο στο διαδύκτιο. Σιγά μην την μεταφέρουμε και στον πραγματικό κόσμο. Και πραγματικά σαν ζήτημα είναι ανύπαρκτο, εάν σκεφτούμε την αρμονικότατη συνύπαρξη με τους φασίστες όλων αυτών που σκίζουν σήμερα τα ρούχα τους, στα πλαίσια του μικροαστικού εσμού των αγανακτισμένων. Εκεί προφανώς χώραγαν όλοι, αλλά σε μία απεργία όχι; Σοβαρότις μηδέν!

TRASH είπε...

Υ.Γ.
Για την σοβαρότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα υπενθυμήσω πως δεν πάει πάρα πολύς καιρός που συμμετείχε σε μία συνέλευση που είχε ψηφίσει την ...κατάργηση των κομμάτων. (τι, το ξεχάσαμε κιόλας;) Η ελάχιστη συνέπεια θα επέβαλε ή την διαγραφή των μελών της που συμμετείχαν εκεί, ή την αυτοδιάλυση της σε εφαρμογή των αποφάσεων της συνέλευσης στην οποία συμμετείχαν. Δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου....

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κοντόχοντρε, εσένα δεν σε προορίζω για το πριν, θα χαραμιστείς.
Ο ρίζος μπορεί να είναι από τα πάνω κι από τα κάτω. Με πνεύμα υπεύθυνο και πρωτόβουλο από τα κάτω κι έλεγχο από το διευθυντή και το πγ από τα πάνω. Πρόβλημα υπάρχει με το ζωντανό πρόγραμμα σε ράδιο και τηλεόραση. Η ελληνοφρένεια όμως έχει βρει τρόπο μαγνητοφωνώντας τις συνομιλίες από την προηγούμενη. Οπότε περνάς ό,τι θέλεις και κόβεις τα υπόλοιπα.
Γράφεις: "οι ναρίτες που ήθελα να βοηθήσουν". Τι ωραία που είναι η λανθάνουσα γλώσσα, ε;

Ανώνυμε των 12.59, δε διαφωνώ με το σκεπτικό που βάζεις για το λόγο που έγινε η 'συγκυβέρνηση' -και τη βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν ήταν στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, αλλά έκτακτου χαρακτήρα. Θεωρείς όμως ότι εκείνη η κυβέρνηση πέτυχε το σκοπό που βάλαμε; Τέλος πάντων, αυτό είναι δευτερεύον σε σχέση με την ουσία του κειμένου, οπότε ας μην επεκταθούμε καλύτερα.

Ρασκόλνικοφ, ξέρεις πολύ καλά ότι η ανταρσύα έγινε δεκτή, απλώς δεν έβγαλε λόγο. Αλλά δε θεωρώ ότι το έγραψες εκ του πονηρού.
Εκ του πονηρού θεωρώ την 'κριτική' χώρων που δεν κάνουν 'αυτοκριτική' για τα ίδια θέματα, μολονότι τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Μπορείς να μας πεις για παράδειγμα, εάν τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις των δημοσιογράφων για όσους έχουν έμμισθη απασχόληση στο πριν; Εάν κάποιος θέλει να κάνει κριτική ας τον απασχολήσουν τα του οίκου του πρώτα. Και συγνώμη για το προβοκατόρικο ερώτημα, που μου υπαγορεύτηκε από το γνωστό κέντρο, που φροντίζει για την οικονομική μου αποκατάσταση.

Αντώνη ευχαριστώ κι ανταποδίδω τη φιλοφρόνηση.

Ανώνυμος είπε...

Την επομενη φορα trash , στα φεστιβαλ της κνε , καλεστε και κανα χρυσαυγιτη για χαιρετισμο , αφου δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα απο τα λεγομενα σου.Οσο για την ανταρσυα , τα μελη της καταψηφισαν την συγκεκριμενη προταση στην συνελευση αν δεν σου διαφευγει, για την προπαγανδα των φασιστων τωρα που την κανει το εξωκοινοβουλιο , εχεις δικιο , επρεπε να κανουμε τουμπεκα λες και ειναι πολυ φυσιολογικο τα φασιστοειδη να βγαζουν λογο στην χαλυβουργια και να τους σιγονταρει ο κκες προεδρος του σωματειου. Τελος ποιος στο διαολο πηρε την αποφαση να τους δεχθει μπορει να μας πει καποιος η θα πεταξετε την μπαλα στην κερκιδα με επιχειρηματα τυπου χτυπουν το κομμα , κανουν την προπαγανδα των φασιστων , θα μιλησουν αυτοι που τα εκαναν πλακακια μαζι τους στους αγανακτισμενους κλπ.

Ανόνημος είπε...

Δεν πήρα απάντηση και μάλλον δεν θα πάρω: Δηλαδή οι απεργοί που δέχθηκαν τα τρόφημα της ΧΑ και την άφησαν να κάνει ανακοίνωση, έδιωξαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και απέρριψαν τα τρόφημά τους;
Παρακαλώ απαντήστε μου.
Εάν έγινε κάτι τέτοιο, τότε αποτελεί σίγουρα ζήτημα προς συζήτηση.

Σε μια απεργία μπορεί να εμφανιστεί αντιπροσωπία του συλλόγου φίλων ρόζ αρκούδας, του συλλόγου καθαρευουσιάνων-πολυτονιστών, της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη του σταλινικού χαρακτήρα του τροτσκισμού, της λέσχης φίλων παρανυχίδων, ή του γκέυ ομίλου "ο κουνιστός γοφός". Να παραδώσουν τα χρήματα ή τις προμήθειες που συγκέντρωσαν, να πουν δυο λόγια στους απεργούς και να αποχωρήσουν, ή και να μείνουν εκεί λίγη ώρα για να συζητήσουν με τους απεργούς.

Η εκδίωξη μιας συλλογικότητας, οποιουδήποτε χαρακτήρα, από απεργιακό χώρο είναι πράξη επικίνδυνη και πρέπει να γίνει υπεύθυνα. Σε πολιτικές συλλογικότητες τίθεται θέμα γενικής και ειδικής στάσης απέναντι στην απεργία και στα αιτήματά της. Θεωρώ ότι εάν πήγαινε αντιπροσωπεία του ΛΑΟΣ για παράδειγμα, οι απεργοί από μόνοι τους θα τους πετούσαν με τις κλωτσιές. Αυτό δείχνει πολλά, κάποια εκ των οποίων ανησυχητικά.

Επίσης, το φασιστόμουτρο στην ανακοίνωσή του δεν είπε τίποτα περί "καθαρής ελλάδας" και τα λοιπά εμετικά. Ο λόγος του ήταν πολύ περιορισμένος στο "σας στηρίζουμε". Έστω και ως κωλοτούμπα. Το αν το (ένα και μοναδικό!) κομματικό μέλος έπρεπε να αντιδράσει με κάποιον διαφορετικό τρόπο, αυτό θα το αποφασίσουν τα κομματικά όργανα και όχι οι... λαϊκές συνελεύσεις των blogs. Ομοίως, την κριτική για την επίσκεψη της ΧΑ και την ομιλία της στον απεργιακό χώρο θα την κάνουν οι απεργοί. Εκτός εάν οι διάφοροι σχολιαστές του πληκτρολογίου πιστεύουν ότι η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη σημασία από τη γνώμη των επί 120 μέρες απεργών.

Να πω ότι δεν θα είχα καμία αντίρηση εάν έβλεπα στο βίντεο τους χρυσαυγίτες να τρέχουν ματωμένοι για να γλιτώσουν από την ταξικά συνειδητοποιημένη απεργιακή φρουρά. Απεναντίας θα γέμιζα με αισιοδοξία. Όμως δεν έγινε έτσι. Και εγώ δεν ήμουν εκεί. Ούτε και οι διάφοροι σχολιαστές και τιμητές. Τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις που μπορεί να βίωσε πρωτογενώς ένας απεργός βλέποντας τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες να του κάνουν επίθεση φιλίας μπορούμε να τα ψευτο-ψυχαναλύουμε για ώρες στην αναπαυτική καρέκλα με το εργονομικό μας πληκτρολόγιο. Αλλά το μέτωπο του αγώνα γίνεται εκεί έξω.

Τόση προβολή της επίσκεψής τους ούτε οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες δε μπορούσαν να φανταστούν.

Ανόνημος είπε...

Απολίθωμα η συγκυβέρνηση δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε καν αυτό που κλήθηκε να λύσει (το σκάνδαλο).

Δεν τη δικαιολογώ, ούτε τη δικαιώνω, ούτε την απορρίπτω, ούτε την καταδικάζω, ούτε τίποτα. Αρνούμαι να πάρω μία θέση "απέναντί της", είτε αυτό το απέναντι σημαίνει αρνητικά ως προς αυτήν είτε θετικά ως προς αυτήν.

Ήταν ένα στιγμιότυπο της ταξικής πάλης στη χώρα**. Έγινε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και για συγκεκριμένους λόγους, και πέτυχε συγκεκριμένα πράγματα. Ένα από τα θετικά που πέτυχε, κατά τη γνώμη μου, είναι την αποχώρηση των αριστερίστικων στοιχείων μέσα από το ΚΚΕ, που αργά ή γρήγορα θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα. Η μετέπειτα αποχώρηση και της δεξιάς πτέρυγας των ανανεωτών συμπλήρωσε την κάθαρση και σηματοδότησε την εκκίνηση ενός νέου κεφαλαίου για το κομμουνιστικό κίνημα της χώρας.

Εάν η συγκυβέρνηση δεν είχε γίνει, η γνώμη μου δεν θα ήταν πολύ διαφορετική. Κι αυτό γιατί όπως είπα αρνούμαι να σταθώ απέναντι, αρνούμαι να παραμονέψω στη σκιά μ' ένα τεφτέρι και να καταγράφω, να ένα λάθος, να άλλο ένα, να κι ένα τρίτο. Αυτό όχι απλά δεν λέγεται συντροφικότητα που ευαγγελίζονται μερικοί, όχι μόνο δεν αποτελεί εποικοδομητική κριτική, αλλά αντιθέτως αποτελεί συστράτευση με τον αντίπαλο και υιοθέτηση των τακτικών του στο έπακρο.

Είμαστε εμείς, η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός, και είναι το κόμμα μας, είναι βγαλμένο από τα σπλάχνα μας. Κακό-στραβό, αυτό είναι. Δεν υπάρχει άλλο. Αν υπήρχε ίσως και να το συζητούσαμε. Αλλά δεν υπάρχει. Δεν έχω καμια θρησκευτική λατρεία προς το ΚΚΕ. Έγιναν διασπάσεις, αποχωρήσεις, νέες οργανώσεις και κόμματα, δοκιμάστηκαν όλες, καμία δεν στέργιωσε. Καμία δεν κατάφερε να απευθυνθεί στο λαό, να μιλήσει στην ψυχή του και να τον εμπνεύσει. Η ανοδική πορεία του ΚΚΕ γίνεται πολύ αργά, αλλά και πολύ σταθερά από το 91 και μετά. Το ΚΚΕ υπήρξε ανεπαρκές σε κάποιες ιστορικές περιόδους, αλλά προδοτικό δεν υπήρξε ποτέ. Την κριτική για ανεπάρκεια θα την δεχτώ μόνο από όσους συστρατεύονται μαζί του. Απ' τους υπόλοιπους δεν την δέχομαι, γιατί προϋπόθεση είναι η πρόταξη κάποιας εναλλακτικής πρότασης, και τέτοια δεν υπάρχει. Χωρίς σοβαρή εναλλακτική πρόταση στην ουσία διανοουμενίζεις, αποκόπτεσαι και αυτοανακυρήσεσαι σε εξωτερικό (και υπεράνω) τιμητή.

**Εάν βλέποντας μια ταινία πατήσεις το pause και πετύχεις τον πρωταγωνιστή σε μια άσχημη γκριμάτσα ή μια ατσούμπαλη κίνηση, δεν σημαίνει ότι δικαιολογείσαι να χαρακτηρίσεις την ερμηνεία του ως άθλια. Κι ας το πάτησες εκατοντάδες φορές, μία κάθε 30 ή κάθε 10 δευτερόλεπτα.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε μια ανάρτηση για το Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ που υπογράφτηκε στη χαλυβουργία

Ανώνυμος είπε...

"Ναι, ακόμα και να συγκυβερνήσει, έτσι κι αλλιώς μια υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν για να μην κουκουλωθεί ένα σκάνδαλο. Τα έχει σήμερα ο Ρίζος στη συνέντευξη της Αλέκας
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6704675 για όσους ξέρουν πολιτική ανάγνωση.

Δεν μας τα λες καλά σύντροφε ανώνυμε των 12,59.
Γιατί να ισχύει το δικο σου "για να μην κουκουλωθεί ένα σκάνδαλο" και να μην ισχύει το δικό μου, οτι τότε το κόμμα, βρισκόταν σε βαθύ οπορτουνισμό( Συνασπισμός) και η τότε κομματική ηγεσία( μέλη της είναι ακόμα και σήμερα πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος βλ Παπαρήγα , Γόντικας) το έβαλε το χεράκι της να ξεπεράσει το αστικό σύστημα τα αδιέξοδά του .
Υ.Γ Σίγουρα ξέρω πολιτική ανάγνωση

αριστερός αντιφασίστας είπε...

Για διαφορους λόγους, και μολονότι έχω αντιδιαμετρική αντιπαλότητα με την ηγεσία και την πολιτική γραμμή του σημερινού ΚΚΕ, πάντα στο μυαλό μου θέλω να έχω το μέσο νεολαίο αυτού του κόμματος ως έναν καλό γενικά τύπο, που θέλει την επανάσταση και είναι αριστερός στις διαθέσεις του, και απλά έμπλεξε και εγκλωβίστηκε στη στρούγκα αυτή. Πολύ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ακόμα πιο πολύς ΔΣΕ, Μπελογιάννης, "τέλειος" αντικαπιταλισμός, "σοσιαλισμός εδώ και τώρα", όλο το κομμουνιστικό κίνημα από τη ΝΕΠ του Λένιν κι από το Στάλιν στο Δημητρόφ είχε "δεξιά παρέκκλιση", το ίδιο φυσικά κι ο Ζαχαριάδης που ήθελε "λαοκρατία" κι όχι "επαναστατική εργατική εξουσία" κλπ. Με τόσο αριστερή στη μορφή φυσιογνωμία, πιο "αριστερή" από κάθε άλλο αυτοαποκαλούμενο ΚΚ επί Γης (σχεδόν), δεν είναι δύσκολο να την πάθεις.

Το συγκεκριμένο ποστ, αλλά και τα σχόλια και σε αυτό το ιστολόγιο, και στο Lenin Reloaded, και σε άλλα κνίτικα blogs αλλά και τα σχόλια των κνιτών σε άλλα ιστολόγια του "χώρου" που τους κάνουν κριτική για το θεμα "Χρυση Αυγη - Σιφωνιος - Χαλυβουργια", μου αποκάλυψαν μια πραγματικότητα που ήθελα όσο τίποτε να ΜΗΝ είναι έτσι: ο μέσος κνίτης πλησιάζει πια να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ αντιδραστικός, συνειδητός φιλοναζιστής φασίστας. Πολλές φορές διαβάζω σχόλια και τρελλαίνομαι, δεν πιστεύω στα μάτια μου.

Ο ένας λέει "ο Σιφωνιός είναι 115 μέρες επικεφαλής απεργίας και κάντε τουμπεκί". 3115 μέρες να ήταν, αν χαιρετούσε ναζιστές, ο Σιφωνιος θα ήθελε ξύλο, καθαίρεση, αποβολή από όλα τα σωματεία της χώρας, κατακραυγή. Αυτό θα έλεγε ένας κομμουνιστής της Μακρονήσου, του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Ο άλλος λέει "το ΚΚΕ δέχεται επίθεση από συγκεκριμένους χώρους" κλπ. Κάθομαι και σκέφτομαι: μήπως ρε παιδί μου είναι λόγικό;; Στο κάτω κάτω αυτοί οι άνθρωποι το πιστεούν και το αγαπάνε αυτό το κόμμα, το νομίζουν για επαναστατικό. Να μην προσπαθήσουν να το δικαιολογήσουν;; Αυτό λοιπόν θα είχε λογική αν έλεγαν "το κόμμα να διαγράψει το Σιφωνιό, η στάση του Σιφωνιού δεν εκφράζει το ΚΚΕ, είμαστε σίγουροι ότι το ΚΚΕ μας δε θα έκανε ποτέ τέτοιο πράγμα συνειδητά". Ή να λέγανε "όποιος πήρε την ευθύνη γι' αυτό το εγκληματικό πολιτικό λάθος, να αντιμετωπίσει κομματικές ποινές, να γραφτεί στο Ρίζο η απόφαση για να μην τολμήσει κανείς να ξανα-ατιμάσει το κόμμα. Αλλά το κόμμα δε φταίει".

Αυτή θα ήταν μια "υπεραπιστική" γραμμή μιας κάποιας αξιοπρέπειας. Αντίθετα, βλέπεις τύπους που είτε είναι σίγουροι εκ προοιμίου ότι το ΚΚΕ έχει έτσι κι αλλιώς δίκιο, απλά το θέμα είναι ότι αργεί να εξηγήσει το δίκιο του (Αντώνης), ή είναι ψυχραιμότατοι και καθόλου δε δονούνται από το χειροκρότημα ενός προβεβλημένου (με βάση την απεργιακή του δράση) συντρόφου τους στον ναζιστή Κασιδιάρη. Και χειροκρότημα ΥΠΑΡΧΕΙ και φαίνεται καθαρά στο βίντεο.

Λίγο πάνω λίγο κάτω οι πιο πολλοί εντός εκτός κι επί τ' αυτά του Περισσού έτσι αντιδρούν μέχρι στιγμής. Δε λέω ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Αλλά άνθρωποι με τέτοιο φασιστικού - γκεμπελικού χαραχτήρα κομματικό φανατισμό. είναι ικανοί να στελεχώσουν SS και SA. Το νέο λαϊκό, προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα που αναπόφευκτα θα γεννηθεί θα τσακίσει τους ναζιστές. Θα τσακίσει όμως αλύπητα και όσους τους ανοίξαν το δρόμο και ενώθηκαν ουσιαστικά μαζί τους στον "αντικαπιταλιστικό" αγώνα.

Γιατί αυτή είναι η βάση του επιχειρήματος: "εδώ έχουμε 115 μέρες απεργία, με την αποδοχή των χρυσαυγιτών θα ασχολούμαστε;;". Όχι κύριοι. Χίλιες φορές πιο σημαντικό πράγμα ο ναζισμός και η είσοδός του στους εργατικούς χώρους, ακόμα κι από την απεργία στη χαλυβουργία, που φυσικά και έχει μια πολύ ηρωική πλευρά. Αυτό το ξέρει κάθε ένας που γνωρίζει δυο δράμια μαρξισμό και ιστορία της Γ' Διεθνούς.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ μας την πέσαν πάλι τα τρολλ της ΟΑΚΚΕ. Φυλαχτείτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανόνημος 6.04 μ.μ.
" Έγινε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και για συγκεκριμένους λόγους, και πέτυχε συγκεκριμένα πράγματα. Ένα από τα θετικά που πέτυχε, κατά τη γνώμη μου, είναι την αποχώρηση των αριστερίστικων στοιχείων μέσα από το ΚΚΕ, που αργά ή γρήγορα θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα. Η μετέπειτα αποχώρηση και της δεξιάς πτέρυγας των ανανεωτών συμπλήρωσε την κάθαρση και σηματοδότησε την εκκίνηση ενός νέου κεφαλαίου για το κομμουνιστικό κίνημα της χώρας."

Ένα από αυτά που πέτυχε ήταν και η δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Όσο για τη...σηματοδότηση της εκκίνησης ενός νέου κεφαλαίου για το κομμουνιστικό κίνημα της χώρας.. ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ρε φιλαράκο?


κομμαντο προλεταριακής εντροπίας

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει αγνός άνθρωπος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που να μην του κόπηκαν τα γόνατα μόλις είδε το βίντεο,ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω(εκτός από τον πολύ στενό κύκλο που πήρε την απόφαση).Οι προσπάθειες να αποδειχτεί ότι όποιος δεν θέλει τους ναζί στη απεργία είναι αντικομμουνιστής είναι θλιβερή,καταθλιπτική και ανήθικη.

Ο Σηφωνιός χειροκροτάει,άρα καίγονται και οι όποιες ελπίδες για αιφνιδιαστική πολυάριθμη επίσκεψη,δημιουργία τετελεσμένων με τρομοκρατία κτλ.

Μικροκομματικά για την υπόλοιπη αριστερά ένα τέτοιο έγκλημα θα μπορούσε κανείς να το δει σαν δώρο.Δεν μπορώ όμως να το δω έτσι και συμμερίζομαι το αυθόρμητο "τι είναι αυτό πάλι?" που σκέφτηκε ο κάθε κνίτης μόλις το είδε.Αυτός που είναι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση είναι όποιος δεν έχει κανέναν πολύ κοντινό του φίλο στην οργάνωση,και δεν έχει που να πει τον πόνο του...

αριστερός αντιφασίστας είπε...

Μακάρι ρε φιλαράκο μου ανώνυμε του 7.47 να είναι έτσι όπως τα λες... Και γω το πιστεύω ότι υπάρχουνε πολλοί καλοί άνθρωποι στη βάση του σημερινού ΚΚΕ...

Αλλά πρέπει να ζητήσετε εξηγήσεις, να τους αναγκάσετε να πάρουν θέση (την ηγεσία εννοώ), να απαντήσουν γιατί έκαναν αυτό που έκαναν...

Ανώνυμος είπε...

100 μέρες "ηρωικοί χαλυβουργοί" και στην πρώτη στραβή, "ΤΟ ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ", "Ο ΚΝΤΙΤΗΣ ΣΙΦΩΝΙΟΣ", "ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ" "ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ" και άλλα ωραία. Ξέρετε πολύ όμορφα να καρπώνεστε την αισιοδοξία και τις διάφορες μικροεπιτυχίες του αγώνα, αλλά τις δυσκολίες του και τα στραβά του τα φορτώνετε βολικά πάνω μας. Μόνο που δεν καταλαβαίνετε κάτι πολύ σπουδαίο. Ακόμα και μ' αυτή την άθλια επίθεση που κάνετε, ακόμα και με τη μιζέρια και την απογοήτευση που ηθελημένα ή όχι σπέρνετε, αποδεικνύετε μόνο και μόνο με τη λύσσα σας και την κακόβουλη κριτική σας ότι χωρίς εμάς τίποτε δεν γίνεται. Το λέτε ξεκάθαρα. Ξέρετε κάτι όμως? Χωρίς εσάς γίνεται. Γίνεται και παραγίνεται.

demis είπε...

Δεν ξέρω. Κάποια πράγματα είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν. Tα λάθη (κι είναι αρκετά) θυμίζουν Ζαγοράκη. Τίτλος δεν έρχεται... Ίσως χρειάζεται νέα εποχή, Βρύζα(;)
(Μη μου λες για διαδικασίες! Τα χρόνια φεύγουν για εκστρατείες..)

γιωργος είπε...

Νομίζω ότι οι χαλυβουργοί χρειάζονται την έμπρακτη στήριξή μας. Το λάθος του Σιφωνιού να δεκτεί τους φασίστες αντι να ανοίξει τα κεφάλια τους στα δύο (όπως λέω εγω ότι έπρεπε να κάνει) δεν πρέπει να το μεγενθύνουμε και να μονοπωλεί την κουβέντα μας, πόσο μάλλον να το κάνουμε θέμα και στον πραγματικό κόσμο όπως λέει και ο Thrash.

RedBoy είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω. Έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή τον ΣΥΡΙΖΑ; Όταν βγει τα ξαναλέμε..

Μέχρι τότε μπορείτε να παίζετε με την...Βάρκιζα ορισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος πάντων, δε ξέρω, ίσως τελικά η αλήθεια να είναι αυτό που γράφει στις πρώτες αράδες του σχολίου του ο αριστερός αντιφασίστας κι ας μη το έχει πάρει χαμπάρι. Έστω τουλάχιστο η μισή αλήθεια, άραγε χειρότερη από το ψέμα; .
Γράφει ο ΄΄΄΄ φίλος’’’’ αυτός κάπου "σοσιαλισμός εδώ και τώρα" (η μισή αλήθεια) ή (προσθέτω εγώ το υπόλοιπο να έρθει και να δέσει) σοσιαλισμός αλλού και αργότερα; Τελικά σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο κάθε ένας και να διαλέξει ποιο δρόμο θα πάρει, ποιο δρόμο θα αφήσει. Όλα τα άλλα είναι …


Φαμφάρας

Ανώνυμος είπε...

Ριζοσπάστης 21-2-2011
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/10/2011&id=13749&pageNo=6&direction=1
μια μέρα μετά τη δολοφονική επίθεση στα μπλοκ του ΠΑΜΕ ο Ριζοσπάστης και η Αλέκα στη Βουλή αναφέρει "μέσα εκεί(στις ομάδες που επιτέθηκαν αναφέρεται) ήταν αναρχοαριστεροί, αναρχοδεξιοί, "χρυσή αυγή", φασιστοειδή, άνθρωποι του ΛΑ.Ο.Σ., λέω τι ήταν μέσα σ' αυτό."
ε, σ'αυτούς που σου ανοίξαν τα κεφάλια τουλάχιστον δεν τους γυρίζεις και το άλλο μάγουλο!! λίγο μυαλό χρειάζεται!

Ανώνυμος είπε...

edit
Ριζοσπάστης 21-10-2011 (προφανώς)

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/10/2011&id=13749&pageNo=6&direction=1

kookoos είπε...

Το βίντεο είναι εμφανώς πειραγμένο με στόχο να παραπλανήσει.
Το ερώτημα είναι γιατί κάποιοι σπεύδουν να υιοθετήσουν σχεδόν άκριτα αυτό που λένε οι φασίστες ενάντια στο ΚΚΕ...
Ίσως γιατί και στις 20 του Οκτώβρη οι φασίστες υιοθέτησαν αυτό που έλεγαν οι...κάποιοι για περιφρούρηση της Βουλής από το ΠΑΜΕ.

Όλοι οι καλοί χωράνε στο αντι-ΚΚΕ μέτωπο

Ανώνυμος είπε...

Το κειμενο ειναι πολυ καλο για να το γαμανε ασχετα ζητηματα. Το προβλημα ειναι δυσεπιλυτο ομως. Οι επιστολες θα προσεθεταν ζωντανια κ ειναι καλη ιδεα αλλα δε θα ανεβαζαν δραματικα την κυκλοφορια νομιζω. Το ιδιο κ η γλωσσα. Θα το θεσω οσο πιο συνοπτικα μπορω. Τη σημερινη εποχη,ενα πολυ καλο cd αποκλειεται να εχει τις πωλησεις προηγουμενων ετων. Εκτος κι αν ειναι δωρεαν

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση του Δ.Σ του σωματείου των χαλυβουργών για το θέμα της Χ.Α:
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/2/2012&id=13922&pageNo=17&direction=1

Και ο σχολιασμός του ίδιου θέματος, από τον "Ρ":
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6706767

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει αγνός άνθρωπος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που να μην του κόπηκαν τα γόνατα μόλις είδε το βίντεο,ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω

Μα έτσι είναι. Πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό βίντεο κατασκευασμένο γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Ξέρουν οι ναζιστές από τέτοια.

και συμμερίζομαι το αυθόρμητο "τι είναι αυτό πάλι?" που σκέφτηκε ο κάθε κνίτης μόλις το είδε.Αυτός που είναι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση είναι όποιος δεν έχει κανέναν πολύ κοντινό του φίλο στην οργάνωση,και δεν έχει που να πει τον πόνο του

Και με αυτό αποδεικνύεις ότι είσαι κι εσύ μέλος του ίδιου προπαγανδιστικού μηχανισμού. Ο ΚΝίτης έχει την καθοδήγησή του, δεν χρειάζεται "πολύ κοντινό του φίλο".

Τελικά με τούτα και με κείνα θα μας κάνετε να πιστέψουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό όχι μόνο είχε τελικά θετικό αποτέλεσμα αλλά και ήταν απαραίτητο να γίνει κάποια στιγμή. Αφενός για να ξεδιπλωθεί όλο το μίσος του αντιΚΚΕ μετώπου των διάφορων "υπερεπαναστατών", που δεν διστάζει ακόμα και διαφήμιση στη Χρυσή Αυγή να κάνει προκειμένου να χτυπήσει το ΚΚΕ, αφετέρου για να διδαχτεί μέχρι και ο πιο αδιάφορος ιντερνετάκιας ΚΝίτης την υπομονή, την ατσάλινη πειθαρχία, την εμπιστοσύνη στην καθοδήγησή του.

Αναυδος είπε...

Παντως αυτο που διαφαινεται απο τα σχολια των καθε λογης αριστεριστών ειναι οτι προσπαθουν να βρουν ενα προσχημα για να αποδεσμευτουν απο την αλληλυγγυη τους με τους χαλυβουργους που παραειναι ΠΑΜΕ για τα γουστα τους. Οι χαλυβοργοι το ΠΑΜΕ ακόμη και το ΚΚΕ ειναι υπολογοι για την αιφνιδιαστικη επισκεψη της ΧΑ στην χαλυβουργια ενω όταν οι ιδιοι οταν διαδηλωνουν μαζι τους στο Συνταγμα ή στην Κερατεα απλως εργαζονται για την ενοτητα του ελληνικου λαού

Καποιοι φανατικοι ανεγκεφαλοι κανουν λογο για συμφωνια ΧΑ – ΚΚΕ πιθανα για να κρυψουν τη ντροπη τους από τη δικη τους πραγματικη συμφωνια σε πολλά επιπεδα και χωρους με τον ΣΥΝ, την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΠ. Μαλιστα σημερα ο συντονισμος καλει σε πανεργατικο συλλαλητηριο στο Συνταγμα οπου οποια έκπληξη καλει και η γσεε-αδεδυ την ιδια μερα και ωρα. Τα μεγαλα μυαλά συναντιουνται ή ομοιος ομοιω αει πελαζει. Ας κρατησουν επισης γι την δικη τους καταντια τα δακρυα για το ‘μεσο’ μελος ή οπαδο του ΚΚΕ που αντιθετα με αυτούς ουτε καταπινουν ουτε αναπαραγουν μια προβοκατσια

Α κατα τ’αλλα ζητω η ενοτητα της αριστεράς

Υγ το μονο κακο ειναι οτι χαραμισαν το κειμενο του σφυροδρεπανου

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζοντας θα ελεγα οτι ειμαι απαισιοδοξος κατα ποσο μια εφημεριδα μπορει να ελπιζει σε μεγαλη ανοδο της κυκλοφοριας της στη σημερινη εποχη. Οσα προτεινει ο νηματοθετης ειναι σωστα βεβαια. Θα εβρισκαν μεγαλη απηχηση αν η εφημεριδα ηταν δωρεαν. Για να γινει ομως αυτο μαλλον πρεπει να υπαρξει μια μεγαλη εθελοντικη κινητοποιηση τοσο στο επιπεδο του γραψιματος οσο κ στο επιπεδο της διανομης. Νομιζω οτι μονο ετσι θα υπηρχε πραγματικα μεγαλη ανοδος της κυκλοφοριας. Φυσικα ολα αυτα μπορει να ειναι φαντασιοπληξιες μου ενεκα των πολυ εντονων μικροαστικων μου επιρροων.

Ανώνυμος είπε...

Με την ανακοινωση των χαλυβουργων , σιγουρα εκτονωνεται το ζητημα που προεκυψε με την χρυση αυγη.Τετοια λαθη ομως πρεπει να αποφευγονται στους καιρους που ζουμε , γιατι προκαλουν ρηγματα στην ενοτητα του αγωνα ολων των δυναμεων του κινηματος.

Ανώνυμος είπε...

Το τσουβάλιασμα που κάνει το ΚΚΕ και βάζει και το σωματείο των χαλυβουργών να πει το ίδιο στην ανακοίνωσή του, είναι μέγα λάθος και αποτέλεσμα της υστερικής σεχταριστικής γραμμής του.

Η γραμμή αυτή του ΚΚΕ συνεπώς και του ΠΑΜΕ χαλυβουργών είναι ένα κι ένα για την αποτυχία της απεργίας.

Διότι η απεργία των χαλυβουργών για να νικήσει χρειάζεται την πιο πλατιά λαϊκή και πολιτική υποστήριξη (εκτός φυσικά των φασιστών και των ρατσιστών). Είναι λοιπόν υποχρέωση και καθήκον των ταξικών δυνάμεων να παλέψουν συνειδητά για την πιο πλατιά κοινωνική και πολιτική στήριξη.

Πόσο μάλιστα που ο αντίπαλος στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Μάνεσης είναι και ο λαγός συνολικά των βιομηχάνων!

Το ΚΚΕ κκάνει ακριβώς το αντίθετο!

- Τσουβαλιάζει την υπόλοιπη αντικαπιταλιστική/κομμουνιστική Αριστερά αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ με την.....χρυσή αυγή (ήμαρτον τόση πια εμπάθεια και μίσος για τις άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις;;).

- Λειτουργεί διασπαστικά σε όσες κλαδικές απεργίες δεν ελέγχει το ίδιο (πιο τρανταχτό παράδειγμα ο κλάδος των ΜΜΕ όπου κατέβασε δικό του διασπαστικό πλαίσιο ενάντια στο αξιοπρεπέστατο πολιτικά αγωνιστικό κοινό πλαίσιο των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ και ανεντάχτων).

Με αυτό τον τρόπο η μεγάλη λαϊκή υποστήριξη στον αγώνα των χαλυβουργών, αντικειμενικά μένει κολοβή και αυτό θα αποβεί τελικά εις βάρος της απεργίας. Και η ευθύνη θα ανήκει πριν από όλα στην πολιτική δύναμη που επηρέασε αυτόν τον συγκεκριμένο αγώνα και αυτή είναι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

"Στο κάλεσμά μας, από την αρχή, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που με πολλές οργανώσεις έχουμε διαφορετικές απόψεις, στόχους και κατεύθυνση." από την ανακοίνωση των χαλυβουργών. Ποιο τσουβάλιασμα λοιπόν; Αντίθετα τα υπερενωτικά αντανακλαστικά πόσο λειτούργησαν και το βίντεο έπαιξε παντού; Και ναι αρκετοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν μέχρι και προδότη το σιφωνιό ή ότι το κκε τα έχει κάνει πλακάκια με τη χ.α.Ούτε υπομονή να βγει η ανακοίνωση δεν είχαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χ.α. το στόχο της τον πέτυχε.
Για τα μμε το θέμα είναι γιατί η ανταρσυα πήγε πίσω από τις δικές της θέσεις σε άλλα σωματεία για το θέμα της διαιτησίας ή του ποιος μπορεί να είναι μέλος της εσηεα. Τόση κάψα για κοινό πλαίσιο με το συριζα; Απεργία να είναι και ας είναι ένα από τα αιτήματα να παμε στη διαιτησία με τους εργοδότες.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Οι σημερινές ανακοινώσεις του Περισσού και του περισσοκρατούμενου στη γραμμή του ΔΣ του σωματείου, είανι η ταφόπλακα σε κάθε υπόνοια για λάθος, για παρανόηση, για ατομική ευθύνη του Σιφωνιού...

Τα πράγματα είναι απλά: πρόκειται για ψυχρή υπολογισμένη κίνηση αυτών που πρόδοσαν το κίνημα της ανθρώπινης απελευθέρωσης μετά το 1956 με τα ιδεολογικά τέκνα των συνεργατών των κατακτητών της χώρας το 1941-1944. Όλη η κριτική του ανάξιου να ονομάζεται έτσι αυτοαποκαλούμενου ΚΚΕ στη ΧΑ είναι ότι είναι με το Μάνεση και όχι πραγματικά αντικαπιταλιστική.

Και ρωτάω εγώ, απολίθωμα, αντώνη, τρας και όλοι οι υπόλοιποι θιασώτες της θεωρίας "δέχεται επίθεση το κόμμα και πρέπει να το στηρίξουμε" κλπ.: αν η ΧΑ ήταν φουλ ενάντια στο Μάνεση (γιατί εγώ πιστεύω πως η ανακοίνωσή της στο Βόλο "υπέρ" του Μάνεση ήταν προβοκάτσια υπέρ σας και κατά των εργατών του Βόλου), με το ναζισμό της δε θα υπήρχε κανένα θέμα;;

ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;; ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΚΑΙ "ΧΑΪΔΕΨΕ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΕΧΕΤΕ ΔΕΧΤΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ;; Ειλικρινά, έχετε όρεξη να κάνετε διάλογο για το ποιος στηρίζει ή όχι τους χαλυβουργούς κλπ.;; Εδώ μιλάμε για πολιτικό και ιδεολογικό γεγονός - σταθμό...

Ανώνυμος είπε...

Η πλακα (μια απο τις παμπολλες) με καθυστερημενους οακκιτες σαν κι εσενα παραπανω ανωνυμε, ειναι οτι δεν καταλαβαινουν πως μια Χρυση Αυγη δεν θα μπορουσε ποτε να ειναι εναντιον του καθε Μανεση. Ενταξει καταλαβαινω, σηκωθηκατε λιγο να κακαρισετε και να πεταρισετε, αλλα πισω στ' αυγα και την ανυπαρξια σας τωρα. Και οι τρεις τεσσερις. Και ριχτε μια ματια και στο τι κλωσατε.

Cos είπε...

Έχουν βγει παγανιά διάφοροι "αριστεροί" και προσπαθούν να κτυπήσουν τον Σιφωνιό και τους χαλυβουργούς σε αγαστή σύμπνοια με την Χ.Α. συνεχίζοντας έτσι την προβοκάτσιά της Μην πέφτουμε στη παγίδα. 120 μέρες απεργίας και το σύνθημα "Όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία" έχουν κάτσει βαριά στο (μεγάλο) στομάχι τους.

Zhukov είπε...

Που ήσουν ρε ψηλέ τόσον καιρό?
Δεν είχαμε κάποιον να μας διασκεδάζει τόσον καιρό από το τελευταίο ΟΑΚΚΕίτικο τρολάρισμά σου.
Πές κι άλλα..

Ανώνυμος είπε...

πριν πεθανω θελω να γνωρισω εναν οακκιτη, εναν ναριτη βιομηχανικο εργατη και εναν οπαδο του ηρακλη

Ανώνυμος είπε...

Η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ποτέ δεν έκρυψαν ότι δεν βλέπουν με καλό μάτι το κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών.Επίσης δεν βλέπουν με καλό μάτι τον ιδιαίτερο ρόλο στο κίνημα άλλων τάσεων του εργατικού κινήματος,όπως για παράδειγμα τα πρωτοβάθμια σωματεία.Ακόμα δεν βλέπουν με καλό μάτι τα βήματα ανατρεπτικής κοινής δράσης ανάμεσα σε μια σειρά δυνάμεις της αριστεράς και τις προσπάθειες τους να ιεραρχήσουν προγραμματικό λόγο για την ανατροπή της κοινωνικής γενοκτονίας στην συγκυρία της δομικής καπιταλιστικής κρίσης,και για το πως μπορεί έμπρακτα και κυρίως ΑΜΕΣΑ η εργαζόμενη κοινωνία να έρθει σε καλύτερη θέση στον ταξικό ανταγωνισμό,και να φέρει έτσι εγγύτερα στον ιστορικό χρόνο τον σοσιαλισμό.

Ο λόγος που η ηγεσία του ΚΚΕ δεν τα καλοβλέπει όλα αυτά,είναι,πρώτον ότι έρχονται σε αντίθεσή με την ουσία της γραμμής της για κομματική οικοδόμηση-διαμαρτυρία και ζύμωση σε κάποιους στόχους χωρίς το αναγκαίο στρατηγικό τους χνάρι στο σήμερα.Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι είναι όλο πιο δύσκολο για το ΚΚΕ να ψήσει τον κόσμο του σε αυτή την γραμμή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΚΚΕ είναι εδώ και χρόνια ο συνεπέστερος υποδοχέας και πολιτικός εκφραστής της διαμαρτυρίας μιας σειράς εργατικών και μικροαστικών στρωμάτων.Αυτό είναι που θα οδηγήσει το ΚΚΕ σε ποσοστά που τίποτα δεν αποκλείει να διαψεύσουν ακόμα και τις πιο θετικές δημοσκοπήσεις.Εξίσου αλήθεια όμως είναι ότι η χρησιμότητα της κοινωνικής λειτουργίας "διαμαρτυρία¨ τελειώνει,μαζί με το σάρωμα όλων των όψεων του κοινωνικού συμβολαίου που συνείχε τη κοινωνία για δεκαετίες.

Ο κόσμος του ΚΚΕ το αντιλαμβάνεται αυτό,και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί γιατί για παράδειγμα το "χρέος είναι πρόσχημα" και ταυτόχρονα κάτι που η λαϊκή εξουσία θα διαγράψει,και αυτό είναι κάτι που την ξεχωρίζει από την σημερινή εξουσία.Δεν γίνεται κάτι ταυτόχρονα να είναι από την μια πρόσχημα,και από την άλλη κάτι τόσο σημαντικό.Ομοίως πως γίνεται το κόμμα όταν μπαίναμε στην ΟΝΕ να έλεγε όχι,και τώρα που η καπιταλιστική κρίση παίρνει την μορφή της κρίσης κρατικού δανεισμού και δομής "σκληρού" κοινού νομίσματος να μην βάζει θέμα εξόδου.Τα ίδια και με την εε εν γένει,πως είναι ποτέ δυνατόν να γίνει αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα με την χώρα εντός των δεσμεύσεων που η αστική της τάξη έχει συνδιαμορφώσει στο ευρωενωσιακό ιμπεριαλιστικό κέντρο.

Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι ο κόσμος του ΚΚΕ δεν μπορεί να αντιληφθεί πως μπορεί το κόμμα να χρεώνει τις τάσεις σκιρτήματος της εργατικής δημοκρατίας και αντιμετώπισης του υποταγμένου συνδικαλισμού που εκφράζονται στα Πρωτοβάθμια,με την συνενοχή με την γραφειοκρατεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.Η ένα ερώτημα πιο κοντά σε ότι συζητάμε,"πως αποδεικνύει το κόμμα ότι κάθε αλληλέγγυος στους απεργούς που δεν είναι του ΠΑΜΕ,νοιάζεται μόνο για φωτογραφίες και ρεκλάμες"?

Στόχος(της ηγεσίας του ΚΚΕ,άλλη κουβέντα η Χρυσή Αυγή) αυτού που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου ήταν το κίνημα αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς,δηλαδή το κομμάτι του που σχετίζεται με συνδικαλιστικές τάσεις πέραν του ΠΑΜΕ και πολιτικές τάσεις πέραν του ΚΚΕ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΣΥΡΙΖΑ,αντεξουσιαστικός χώρος). Αυτό όμως δεν το κάνει για να κάνει κακό στην απεργία αλλά το αντίθετο.Πραγματικά πιστεύει ότι οι το κίνημα αυτό της αλληλεγγύης πρέπει να απομονωθεί,με την συνήθη ρητορική:"είμαστε μόνοι μας(και στην Χαλυβουργία και γενικά) τόσο καιρό,και να έγινε ένα λάθος αυτοί που χτυπάνε το κόμμα είναι απέναντι μας,αντικειμενικά και ασχέτως προθέσεων".

Το ΚΚΕ(η ηγεσία του) είναι μπροστά σε μια εκρηκτική αντίφαση:είναι μπροστά στην μεγαλύτερη επιρροή της εδώ και δεκαετίες, εκπροσωπώντας μια κοινωνική διαδικασία που τελειώνει δηλαδή την διαμαρτυρία.Αυτό το αντιλαμβάνεται και η ηγεσία,το αντιλαμβάνεται και η βάση.Η ηγεσία διαλέγει τον ενδοαριστερό εμφύλιο σε μια κλασική κίνηση γραφειοκρατικής σκλήρυνσης.Το θέμα είναι οι ...άλλες ηγεσίες να μην την ακολουθήσουν.Όχι για να αφήσουν στο απυρόβλητο κινήσεις που θίγουν το εργατικό κίνημα στον πυρήνα της ηθικής του.Για να μην νικήσει η προβοκάτσια ενάντια στο εργατικό κίνημα από την Χ.Α,και η οπορτουνιστική ανοχή απέναντι της από την ηγεσία του ΚΚΕ...

"οακκίτης" είπε...

Ξέρεις ποια είναι η διαφορά ενός οακκίτη κι ενός κνίτη φιλαράκο;;

Ο οακκίτης μπορεί να θεωρεί το ψευτοΚΚΕ στην ηγεσία του σοσιαλναζιστικό κόμμα, αλλά ποτέ δε θα καταδεχτεί να ΜΗΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙ το πολιτικό σκεπτικό μιας πολιτικής του επίθεσης στο ψευτοΚΚΕ. Γιατί οι επαναστάτες ή έστω οι φίλοι επαναστατικών οργανώσεων και κομμάτων που έλκουν την καταγωγή τους από το σταλινικό - ζαχαριαδικό ΚΚΕ είναι τίμιοι απέναντι στο λαό, και απέναντι στους αντιπάλους τους, κι ακόμα περισσότερο δε μισούν κάθε άνθρωπο της ΒΑΣΗΣ των σοσιαλφασιστικών και των άλλων αστικών κομμάτων. Εξηγούν, προσπαθούν να πείσουν, δεν τραμπουκίζουν.

Αντίθετα, πάρε παράδειγμα εσάς. "Οακκίτη, τρολλάρεις, θέλω να γνωρίσω έναν οακκίτη, είστε τέσσερις" κλπ. Χιούμορ της πλάκας, ούτε καν δηλαδή πνευματώδες να γελάγαμε και λίγο στ' αλήθεια μέσα στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα της χρεοκοπίας. Αντεπιχείρημα;; Κριτική;; Ανασκευή;; Ξέρω ξέρω "τι θα δώσουμε αξία στην ΟΑΚΚΕ ή στους φιλοοακκίτες τέλος πάντων, δεν απαντάμε στους τρελλούς" κλπ. Μα αν είναι τόσο τρελλά και άστοχα αυτά που λένε οι μαοϊστές, η ανασκευή τους θα ήταν τόσο εύκολη που θα γινόταν σε δυο γραμμές μέσα, δε θά 'θελε πολύ κόπο...

Τα πράγματα είναι απλά. Η ΟΑΚΚΕ έδιωξε και με τη βία τη Χρυσή Αυγή από εκδήλωση στο Πέραμα το 2010 όπου πήγε να "συμπαρασταθεί" στην Αυτοοργάνωση των Εργατών της Ν/Ε Ζώνης "κατά του κομμουνιστικού ΠΑΜΕ". Δεν είπε η ΟΑΚΚΕ "έλα μωρέ φασιστικό είναι το ψευτοΚΚΕ, ας έρθουν κι οι χρυσαυγίτες μαζί μας". Τους διαολόστειλε με ανοιχτές ανακοινώσεις κι έκανε ντόρο.

Το κόμμα σας που είναι εκατοντάδες φορές πιο μαζικό και δυνατό οργανωτικά από την ΟΑΚΚΕ, πώς δε μπόρεσε να τους διώξει και να γλιτώσει τους εργάτες από την προβοκάτσια και γιατί έστω εκ των υστέρων δεν επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΧΑ για το ναζισμό της, αλλά απλά για το ό,τι "είναι κατά βάθος με το Μάνεση";;

Σκεφτείτε τα αυτά εξυπνάκηδες που μου το παίζετε και επαναστάτες και μιλάτε ενίοτε για μπολσεβίκους, Λένιν, Στάλιν, Ζαχαριάδη, ΕΑΜ, ΔΣΕ λες και είσαστε μακρονησιώτες, και μετά ξαναδείτε το βίντεο με το Σιφωνιό και τον Κασιδιάρη. Τότε ίσως σας κοπεί η όρεξη για αστειάκια.

partydog είπε...

"Πριν πεθανω θελω να γνωρισω εναν οακκιτη, εναν ναριτη βιομηχανικο εργατη και εναν οπαδο του Ηρακλη"

Κακεντρέχειες! Οι οπαδοί του Ηρακλή γεμίζουν και ταξί άμα λάχει ντακσ;

Να πω στον κοντόχοντρο ότι το από τα κάτω ρεπορτάζ γίνεται ήδη στον Οδηγητή και λειτουργεί μια χαρά. Το δεν πληρώνω ήταν χειρότεροι προβοκάτορες από αυτούς που πετούσαν μολότωφ.

Για τα υπόλοιπα δεν σχολιάζω. Τόσο κωλοτούμπα στην αντιΚΚΕ ρητορική ούτε ο Καρατζαφέρης δεν θα την κατάφερνε (όχι από άποψη αντιΚΚΕ αυτό σίγουρα το κάνει το ίδιο καλά, αλλά από άποψη κωλοτούμπας)

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοινωση του ΔΣ, καθως και ο σχολιασμος του ριζοσπαστη ειναι για τα πανηγυρια. Ο σιφωνιος μια χαρα δεχτηκε τους χρυσαυγιτες και ηξερε πολυ καλα ποιοι ειναι! Ολα τα τροφιμα που φερανε οι φασιστες ειχανε πανω τους τα εμετικα αυτοκολλητα της χρυσης αυγης.
Δυο ειναι οι αξιοπρεπεις στασεις: Ειτε να πει καποιος οτι οι χρυσαυγιτες μπουκαρανε μεσα και με τρομοκρατια στησανε αυτο που στησανε (και αρα πρεπει να τεθει θεμα περιφρουρησης, και εγω θα ελεγα καλεσμα προς τις αλλες αλληλεγγυες κινηματικες δυναμεις να συνδραμουν...) είτε να ομολογησει το κκε και το παμε οτι ο προεδρος του σωματειο, τουλαχιστον, εκανε ενα τραγικο πολιτικο λαθος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΑΑΚίτη, δεν απαντάμε σε ψυχασθενείς και στα παραληρήματά τους. Νοσηλεία και θεραπεία χρειάζεστε, όχι πολιτικό διάλογο. Μόνο η χημεία μπορεί να σας απαλλάξει. Αφού θεραπευτείτε, όσο διάλογο θέλετε.

Και μη νομίζεις ότι είπες εξυπνάδα, τα ντελίριά σας δεν αποτελούν ούτε "επιχειρήματα" ούτε "εξηγήσεις".

Ανώνυμος είπε...

Μα αν είναι τόσο τρελλά και άστοχα αυτά που λένε οι μαοϊστές, η ανασκευή τους θα ήταν τόσο εύκολη που θα γινόταν σε δυο γραμμές μέσα, δε θά 'θελε πολύ κόπο...

Πρώτα απ' όλα δεν είστε μαοϊστές. Οι μαοϊστές είναι σοβαροί άνθρωποι, είναι λάθος στη γραμμή τους αλλά έχει νόημα να συζητήσεις μαζί τους, ίσως και να συμπορευτείς.

Από κεί και πέρα, είναι τελείως λάθος ότι "αν είναι τρελά αυτά που λέμε, απαντιούνται σε δυο γραμμές".
Τα παραληρήματα κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να τα απαντήσεις. Το αντίθετο.

Μια και μόνο παράγραφος του Λιακόπουλου, μπορεί να χρειάζεται σελίδες ολόκληρες. Όταν βγαίνει ένας τύπος και υποστηρίζει ότι
"Οι έλληνες που καταγόμαστε από τη φυλή των ΕΛ, κάποτε ήμασταν κυρίαρχοι στον πλανήτη, ακόμα και οι Ίνκας, οι Μάγιας, οι Κινέζοι, οι Βαβηλώνιοι, όλοι ελληνικά φύλα ήταν, και κάποτε θα έρθει ο καιρός που θα ενεργοποιηθεί η ουσία εκείνη στο DNA μας, θα ξυπνήσει μέσα μας η ελληνικότητα και θα ξανακατακτήσουμε τον κόσμο, θα ξαναγεννηθούν ο Κολοκοτρώνης, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Περικλής, ο Λεωνίδας, ο Μίνωας, και θα σώσουμε την Ελλάδα όπως κάναμε πάντοτε"

Πιστεύεις ότι μπορείς να του απαντήσεις "σε δυο γραμμές";
Μόνο αν του πεις "φίλε, είσαι απλά θεότρελος, δεν αξίζει τον κόπο". Αλλιώς για να πιάσεις κάθε πτυχή, κάθε πλευρά αυτών που λέει και να τα απαντήσεις χρειάζεσαι τόμους ολόκληρους.

i.moglis είπε...

Σχετικά με την τυποεκδοτική, κάποια θέλω να πω κάποια πράγματα μετά από κάποιες συγκλονιστικά απαράδεκτες τοποθετήσεις που άκουσα από μέλη του ΚΚΕ .

Πραγματικά το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο το γεγονός καθεαυτό, αλλά η στάση του ΚΚΕ, που έχει ένα ύφος "δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου". Και καταλήγει να χρησιμοποιεί ανεκδιήγητα επιχειρήματα, ενώ θα μπορούσε απλά να πει ότι έσφαλλε και να αναλάβει όμορφα και δημόσια την πολιτική ευθύνη χωρίς πολλά πολλά .


Σε σχέση με το άρθρο 99.

Το να παρουσιάζεται η εξασφάλιση των εργαζόμενων σαν δικαιολογία δεν έχει κάποιο νόημα. Από τη στιγμή που απολύεις δεν εξασφαλίζεις κανέναν. Εκτός και αν πια φτάσουμε να ευχαριστούμε τους εργοδότες που μας απολύουν νόμιμα ...

Επιχείρημα 1.
Κατά το ΚΚΕ, η κατάρρευση της οφείλεται (όπως συνήθως) στις έξωθεν πιέσεις και στην επίθεση των καπιταλιστών .

Όμως, η τυποεκδοτική δεν λειτούργησε ποτέ σε σοσιαλιστικό περιβάλλον. Πάντα στον καπιταλισμό κινούνταν και λειτουργούσε. Δεν ήταν μια μικρή επιχείρηση προορισμένη να τυπώνει τα κομματικά έντυπα και τους τίτλους της σύγχρονης εποχής, στηριζόμενη σε ένα αφοσιωμένο κοινό, αλλά η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια επιχείρηση τους είδους, με κύκλο εργασιών 50 εκατομμύρια ευρώ . Στηριζόταν στις εισροές χρημάτων από κρατικές και ιδιωτικές επενδύσεις και ως εκ τούτου, όταν αυτές μειώθηκαν στα πλαίσια της κρίσης η τυποεκδοτική είδε τα έσοδά της να μειώνονται.

Το χειρότερο όμως, δεν είναι το γεγονός αυτό καθεαυτό. Θα μπορούσε με αξιοπρέπεια να πει τουλάχιστον, “παίξαμε και χάσαμε” και αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη και για τους άνεργους εργαζόμενους και για τις διαλυμένες αυταπάτες. Αλλά όχι, το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε ποτέ να σφάλλει. Ετσι, την ίδια στιγμή που καταγγέλει άπαντες αλλότριους αριστερούς ότι "προσπαθούν να στήσουν νησίδες στο καπιταλισμό", η Τυποεκδοτική εμφανίζεται σαν μια τέτοια επιχείρηση νησίδα - που τελικά απέτυχε όχι γιατί τέτοιες νησίδες δεν είναι δυνατές στον καπιταλισμό, αλλά γιατί έπεσε θύμα κακόβουλης επίθεσης. Επομένως, η γραμμή ήταν σωστή – και καλός εχόντων των πραγμάτων, θα την επαναλάβουμε .
(Άλλο θέμα βέβαια είναι πως οι αστοί τους οποίους το ΚΚΕ υποτίθεται απειλούσε έδιναν δουλειές και κέρδη στο κόμμα, αλλά και πως το κόμμα θεωρεί λογικό οι εχθροί του να το τροφοδοτούν με χρήμα...)

i.moglis είπε...

Επιχείρημα 2 .
Η επιχείρηση, δεν ήταν μια καπιταλιστική επιχείρηση και άρα δεν μπορεί να κρίνεται ως τέτοια . Η ιδιοκτησία δεν διέθετε τα κέρδη για πισίνες και κότερα , αλλά για το κόμμα .

Ναι αλλά αυτό αφορά (αν αφορά) ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας που ταυτίζει το ΚΚ με το επαναστατικό υποκείμενο και δέχεται να θυσιάσει περισσότερα ή λιγότερα για αυτό . Εξάλλου, οι εργαζόμενοι δεν μοιράζονταν τα κέρδη ώστε να τα προσφέρουν στη συνέχεια στο κόμμα . Θα είχαν ίσως κάποια βάση οι ισχυρισμοί, αν η Τυποεκδοτική είχε κάποιες επιτυχίες (ή έστω προσπάθειες) σε επίπεδο "θεσμικό". Προώθηση της συμμετοχής των εργαζόμενων στο σχεδιασμό της παραγωγής, προσπάθεια διαμόρφωσης ενός χώρου όπου εργασία και δημιουργία συμπορεύονται . Και όμως, η υπεραξία αποσπούνταν για χρόνια κανονικότατα . Το πως διατιθόταν δεν ήταν ποτέ θέμα των εργαζόμενων. Γιατί να είναι τώρα που η εταιρεία χρεοκοπεί; Και τελικά, αν ένας εργοδότης δεν τα κάνει πισίνες και κότερα, αν πληρώνει καλύτερους μισθούς από τις συμβάσεις, αν σε περιόδους κρίσης βάζει από την τσέπη "του" για να μην κάνει απολύσεις, αυτός παύει να είναι καπιταλιστής;

Επιχείρημα 3 .
Το θέμα της ανεργίας (των νυν και μελλοντικών απολυμένων της) δεν είναι κάτι που λύνεται συγκυριακά (;;;) αλλά στο σοσιαλισμό. Και ως εκ τούτου το να συζητάμε για τους απολυμένους δεν έχει νόημα .???!!!

To παραπάνω ήταν τουλάχιστον εξοργιστικό και φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται σχολιασμό!!!


Πέρα από όλα τα παραπάνω, το γεγονός ότι δεν νιώθει καμία ανάγκη αυτοκριτικής και πολύ περισσότερο η ευκολία στο να χαρακτηρίσει σαν προβοκάτορες ( ή συμμάχους των αστών ) όποιον κάνει κριτική, είναι από μόνο του ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η Λαική Εξουσία, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο κόσμος κρίνει περισσότερο από την στάση (άτομα και συλλογικούς φορείς) και λιγότερο από τα μεγάλα λόγια με τα οποία χόρτασε.

Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί. Το "επιστημονικά μελετημένο" σχέδιό για τη Λαική Εξουσία, θεωρεί πως δεν θα υπάρχουν εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις στη διακυβέρνησή τους; Και πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξουν οι αρχές όταν αυτός που κρίνεται είναι και ο μόνος που μπορεί να ορίζει ποιος και πόσο μπορεί να κρίνει; Ας μην ξεχνάμε, ότι ο "ρεαλισμός" όσο προσωρινά και αν εφαρμόστηκε, στη πραγματικότητα μονιμοποιήθηκε, δημιουργώντας, ισχυροποιώντας και αναπαράγοντας μια νέα εκμεταλλευτική τάξη . Και φυσικά υπάρχει και το ερώτημα. (που τελικά απευθύνεται σε όλη την Αριστερά) Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μια επιχείρηση, θα διαχειριστείτε μια χώρα; Και μάλιστα χωρίς να σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας;

Αντικνίτης και αντιναζιστής είπε...

Για τον ανώνυμο του 10.37 και τον άλλο με τα ψυχοφάρμακα

Κλασσικά δείγματα ναζιστικών απαντήσεων και πνευματικής στρέβλωσης...

Η πλάκα είναι ότι ο κνίτης που έχει λούσει το Μάο Τσε Τουνγκ, όταν ζούσε, με ό,τι πιο χυδαίο είχανε τα χαλκεία των σοβιετικών αφεντικών του, μου απέκτησε και κριτήριο ποιος είναι μαοϊστής και ποιος όχι.

Αυτό που κάνατε φασίστες στη Χαλυβουργία πάντως, όση ναζιστική ειρωνεία και χρησιμοποιήσετε μέσα στην αμηχανία σας, θα το πληρώσετε. Θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό. Δε θα κάνετε εσείς τη χώρα που έβγαλε ΕΛΑΣ και ΔΣΕ ναζιστική, επειδή αυτό συμφέρει τα αφεντικά σας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΑΚΚίτη μη στεναχωριέσαι, θα σας αναλάβουν σταλινικοί ψυχίατροι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω κριτήριο για το ποιος είναι μαοϊστής. Ξέρω μόνο ότι εσείς ΔΕΝ είστε.
Ο Μάο θα σας είχε στείλει σε κανένα χωριουδάκι στα βάθυ της Κίνας να καθαρίζετε κοπριά σε στάβλους. Αν γλιτώνατε τη μανία των ερυθροφρουρών.

Σταλινικό ψυχίατρο, με ειδίκευση στην κινέζικη ψυχιατρική και τις καμποτζιανές μεθόδους :D

Ανώνυμος είπε...

Λίγος μαρξισμός δε βλάπτει. Αχ κνίτες, τι μοίρα σας επιφύλαξε η Παπαρήγα, να δικαιολογείτε και τα γλειψίματα με τους "γλόμπους"...

http://www.marxists.org/reference/archive/mao/selected-works/date-index.htm

Ανώνυμος είπε...

Να, για κατι τετοιες κουβεντες ζουμε Απολιθωμα. "Κομμουνιστικη λεχη συζητησεων-ψυχοθεραπεια" λεει ο υποτιτλος. Βεβαια συνηθως γινεται το δευτερο, αλλα οι ψυχακηδες παραμενουν αθεραπευτοι.

Κασπερ

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλακιασμενα μουνοπανα ειστε τοσο καργιοληδες που να σας γαμηθει το σπιτι που δε βλεπετε οτι το video ειναι πειραγμενο. Φωτογραφιες (αυτες με τα σηματα) εναλλασσονται με video αποσπασμα χωρις χρονολογικη συνεχεια. Στο αποσπασμα κατακαθια δεν υπαρχει η φραση "χρυση αυγη". Δε σας κανει εντυπωση που δεν εβαλαν στο βιντεο τους αποσπασμα που να ονοματιζεται η οργανωση τους; Μηπως δεν ανεφερθη ποτε;Βρωμιαριδες ειστε οντως χειροτεροι απο τους χα-ιτες.

ΥΓ. Αντι για το Ριζοσπαστη συνομιλουμε με τα σκουληκια τα μισοτρελλα

εβραιομπολσεβίκος είπε...

"Ρε μαλακιασμενα μουνοπανα ειστε τοσο καργιοληδες που να σας γαμηθει το σπιτι που δε βλεπετε οτι το video ειναι πειραγμενο..."

"Αντι για το Ριζοσπαστη συνομιλουμε με τα σκουληκια τα μισοτρελλα"

Ο σοσιαλφασισμός σε απλά μαθήματα... Τι λόγος, τι ήθος, τι κομμουνιστικό ΔΣΕίτικο επίπεδο...

Χαμερπή λούμπεν πεζοδρομιακέ, το βίντεο είναι μονταρισμένο αλλά το κλαπ κλαπ του Σιφωνιού αμέσως με το που τελειώνει ο Κασιδιάρης φαίνεται πεντακάθαρα, όπως και το γεγονός ότι ο Σιφωνιός δέχεται να βγάζει λόγο πλαισιωμένος από ναζιστές.

Ρε χρουστσοφικοί - μπρεζνιεφικοί εραστές των ψυχιατρείων στα οποία στέλνανε αυτοί που φανατικά θαυμάζετε τους σταλινικούς και μαοϊστές κομμουνιστές, ένα κι ένα κάνουν δύο: εντάξει, είμαστε τρελλοί, ημίτρελλοι, σκουλήκια, προδότες της "επανάστασης" του "Κ"Κεξ. σας.

Τους ναζήδες γιατί δε τους κατάγγειλε το κόμμα σας;; Ε κασπεροφασιστάκο εξυπνάκια;;

Ανώνυμος είπε...

(με τόνους μιας κ με έφερες σε netcafe)

Ρε σίχαμα τολμάς και παραδέχεσαι ότι το video είναι μονταρισμένο και μετά μιλάς για κλαπ κλαπ...

Τι σόι νοημοσύνη έχεις ρε βρωμόσκυλο; Λοιπόν στο video που εγώ έχω δει στο 00:13 sec είναι η φωτογραφία της δωρεάς. Η φωτογραφία είναι βγαλμένη σε άλλο σημείο από τη χαλυβουργία. Στο 00:15 είναι η φωτό (κ όχι ακόμα video-γιατί άραγε;) που δείχνει μερικά άτομα να προχωρούν πλησίον της Χαλυβουργίας προφανώς. Δε φαίνεται κανένα διακριτικό. Ούτε πάνω τους ούτε σε κανένα κουτί. Γιατί άραγε; Στην ομιλία μιλά κάποιος που λέει ότι "είμαστε μαζί σας, είμαστε εργαζόμενοι, συγγνώμη που δεν ήρθαμε πιο πριν κτλ" και πέφτουν κάποια χειροκροτήματα. Πουθενά δεν υπάρχει στο video-που η ίδια η ΧΑ έδωσε-η φράση "Χρυσή Αυγή". Γιατί άραγε; Τι έγινε; Τόσο δύσκολο ήταν να τραβήξουν τη φράση "Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την απεργία σας"; Ή μήπως ρε βρωμόσκυλο κανείς τους δεν τόλμησε να πει ότι είναι κλιμάκιο της ΧΑ; Εκτός κι αν μια παρέα 10-12 τύπων με 2-3 ξυρισμένους ανάμεσά τους είναι εκ προοιμίου επίσημο κλιμάκιο της ΧΑ όπου τους δεις.

Ανώνυμος είπε...

Μην απαντάτε σε ΟΑΚΚίτες. Είναι κλινικές περιπτώσεις.

Η αντιμετώπιση θα γίνει με διαλεχτικό συνδυασμό μεθόδων, όπως:
δουλειά στους αγρούς**, ψυχοφάρμακα, νταμάρια, ηλεκτροσόκ, λιγνιτορυχεία, group therapy (σε ομάδες των 10, με 5 ΟΑΚΚίτες και 5 τροτσκιστές, κατά προτίμηση ΣΕΚίτες), υποχρεωτική ακρόαση ομιλιών Χρουτσόφ και Μπρέζνιεφ κ.ά.


** ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση λουλουδοκαλλιέργειες!!! Οτιδήποτε άλλο εκτός από λουλούδια!
Το πιάσατε? ;-)

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο κνίτη! Πες τα, ηλεκτροσόκ, ψυχιατρεία, πολύς Χρουστσόφ και Μπρέζνιεφ θα είναι η εξουσία σας, μαζί με Καζάκηδες, κνιτοειδείς Φωτόπουλους του ΠΑΣΟΚ, "αντινεοφιλελεύθερους" ΛΑΟΣτζήδες, το στρατό και τη χωροφυλακή...

Αυτό λέμε και μεις, ότι αυτά θα κάνετε, όχι όμως μόνο στους οακκίτες, αλλά σε όλο το λαό... Το "χιουμοράκι" σου κρύβει μπόλικη αλήθεια μέσα...

Κάτσε να δεις όμως, μπορεί να σας προλάβει ο λαός... Εκεί να δεις τρεχάλα... Αλλά εμείς, επειδή είμαστε κομμουνιστές, θα δείξουμε επιείκια και δε θα βασανίζουμε ανθρώπους... Φίλοι των χρυσαυγιτών, καθάρματα του κερατά, που λερώσατε τους εργάτες...

Ανώνυμος είπε...

Φαε την κοπρια σου βρωμοσκυλο.

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/NFPegazKYVA ντοκιμαντερ για τους χαλυβουργούς. Αφιερωμένο στα αγαπημένα τρολ...

mariori

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καταρχάς, ευχαριστώ όσους σχολίασαν επί της ουσίας του κειμένου. Ζητάω συγνώμη από όσους περίμεναν κάποια απάντηση, αλλά δυστυχώς είναι πολύ μεγάλος αριθμός των σχολίων για να το κάνω στο καθένα ξεχωριστά. Ίσως κάποια από τις επόμενες μέρες.

Δεν έγραψα τίποτα για το θέμα που προέκυψε στην χαλυβουργία τόσο καιρό γιατί δεν ήξερα τίποτα από πρώτο χέρι και δε θα μπορούσα να προσθέσω τίποτα πέραν της άγνοιας και κάποιας επιφύλαξης για τη γνησιότητα του βίντεο, που έβγαλε η χρυσή αυγή. Τώρα που έχει βγει η απάντηση του σωματείου, νομίζω ότι η ουσία του θέματος έχει καλυφτεί, για κάθε καλοπροαίρετο. Για τους υπόλοιπους που το συνεχίζουν σα να μη μεσολάβησε τίποτα δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τα κίνητρά τους.

Υγ: μη δένετε κόμπο ότι ο αριστερός αντιφασίστας είναι μέλος οακκίτης. Η κε του μπλοκ έχει τους λόγους της να πιστεύει ότι ανήκει στη συμπαθή οργάνωση της κίνησης για την ανασυγκρότηση του κουκουέ. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος. Αν όχι όμως, αντιμετωπίστε τον για αυτά που λέει, όχι σαν μέλος της οακκε.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω στη σκέψη μου περί του να γινόταν δωρεάν εφημερίδα ο Ριζοσπάστης μιας και είμαι απαισιόδοξος για το χώρο του Τύπου μια ενδιαφέρουσα-νομίζω-είδηση: η κυριακάτικη SUN που θα αντικαταστήσει τη News of the World (που έκλεισε λόγω των υποκλοπών) θα πωλείται μισή λίρα. H News of the World πωλείτο 1.2 λίρες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κνίτες πόσες φορές σηκώσατε χέρι και παλούκι σε αριστερούς και αναρχικούς και πόσες σε φασίστες;Πόσες αντιφασιστικές πορείες έχετε κάνει;
Ανώνυμε Κνιτάκο τις βρισιές σου πλέον μόνο από το pc γιατί η 20η Οκτώβρη ήταν η αρχή...
και αν συνεχίσετε τους ψευτοτραμπουκισμούς θα επέλθει πάλι ράβδος...Τα παλιά ξεχάστε τα...

Ανώνυμος είπε...

Μερος,μερα,ωρα. Εσυ δε θα εχεις την κουκουλιτσα σου κ εγω κανενα να με συγκρατει ωστε μονο να σε δειρω κ οχι να σε σφαξω. Ως λουμπεν κ καθολου οργανωμενος θα τα πουμε καλα μιας κ επιασες την 20η Οκτωβρη. Κ δε θα υπαρχουν αστυνομικοι για να σε σωσουν μπινε...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κάτι παραπάνω από σοκαριστική ως είδηση. Ο κώστας τσίφτης απεβίωσε τα ξημερώματα, από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 34 χρονων. Κι ήταν από τους καλύτερους στον 902.

Επειδή η κε του μπλοκ αδυνατεί προς το παρόν να συνειδητοποιήσει το γεγονός, κι έχει μόνο ευχάριστη ανάμνηση από το μακαρίτη, βάζει μια παραπομπή σε ένα παλιότερο ποστ του άθλιου, με τα περιβόητα κώστας τσίφτης facts:
http://a8liothtes.wordpress.com/2008/07/16/german/

αριστερός αντιφασίστας είπε...

ΟΑΚΚΕ, φίλε. ΟΑΚΚΕ. Η "Ανασύνταξη 18-55" είναι παραμάγαζό -ιδεολογικοπολιτικά- του Περισσού.

Άκου λέει με έκανες για ανασυνταξά...Λαός φυλάξει...

Ανώνυμος είπε...

σιγά ρε Κνιτάκο...Κράτα την οργή σου,μην βρίζεις έτσι...Ξέρεις καλά ποιοι είναι πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους...
Πάρτο και βάλτο εκεί που ξέρεις...
http://www.youtube.com/watch?v=KzB4KjQtCkY&feature=related
Τράβα τώρα στην Κανέλλη να κανετε αέρα στα π...ια των μπάτσων και του Παναγιώταρου...
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20111207160323/anegkyklopaideia/images/a/aa/Mat-knat.jpg

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Με το συμπάθειο. Λάθος πληροφορίες. Κρίμα πάντως

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν διαβάζοντας το άρθρο, εντοπίζουμε και σωστά και λάθη.Αλλά οκ δεν έγινε και τίποτα. Σε δύο σημεία θέλω να σταθώ. Πρώτον: ίσως θα έπρεπε να σταθούμε ποιοί είχαν την ευθύνη της διαχείρησης της Τυποεκδοτικής το προηγούμενο διάστημα. Κάνανε λάθη διαχείρησης ή το να μην είναι η Τυποεκδοτική δυνατή όπως ήταν είναι πολιτική θέση. Δηλαδή οτι το Κόμμα δεν πρέπει να έχει επιχειρήσεις, θέση αριστερίστικη προφανώς.Να υπενθυμήσουμε εδώ, ότι οι επιχειρήσεις του Κόμματος αξιοποιούν τα όποια κέρδη για την χρηματοδότηση του αγώνα στην τελική. Και αν δεχτούμε(όχι εγώ πάντως) οτι το πρόβλημα ήταν λάθη διαχείρησης στα οικονομικά της εταιρίας,τότε γιατί προβάρονται ως αυριανοί τσάροι της οικονομίας, άνθρωποι που κατάφεραν να χρεοκοπήσουν μια τέτοια εταιρία-μοντέλο για τα δεδομένα στο χώρο των εκδόσεων στην ελλάδα.Και επιπλέον γιατί ανατίθενται τέτοια κρίσιμα πόστα σε γυρολόγους της ''αριστεράς'' και είναι και πρώτη μούρη.
Στο δεύτερο που θέλω να σταθώ είναι στην αναφορά του απολιθώματος για τα επαγγελματικά στελέχη.Όσο αλήθεια είναι η δυσκολία και η θυσία που κάνει ένα τέτοιο στέλεχος, με το να ζεί με το πολύ μικρό μισθό που παίρνει, άλλο τόσο αλήθεια η δυσκολία πόλλων εξ αυτών να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός Κόμματος.Γιατί όταν γίνεσαι επ.στέλεχος από τα 26 και έχουν περάσει 10 χρόνια, τότε τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα. Είτε γιατί δεν έβγαλες ποτέ τη σχολή σου ας πούμε ή αντίθετα έχεις βγάλει όχι μία αλλα δύο σχολές, τότε ούτε που θέλεις να σκέφτεσαί να κολλήσεις το πρώτο ένσημο στα 32 ή 35 ή 40.Και τότε θα το σκεφτείς καλύτερα αν η ελλάδα ,ας πούμε, είναι σε ενδιάμεση και εξαρτημένη θέση ή σε εξαρτημένη θέση.Ή αν το μέτωπο, όπως λέει ο χαλβατζής, είναι αντιιμπεριαλιστικό αντιμονωπολιακό ή αντικαπιταλιστικο.
Και πιο μεγάλη αλήθεια είναι, ότι είναι μεγάλη κουβέντα και δε θα το λύσω εγώ στο τέλος τέλος.

900, ακόμα πιο αριστερά στα fm.

αριστερός αντιφασίστας είπε...

Γιατί βρε σφυροδρέπανε;; Αν δηλαδή ήμουνα ανασυνταξάς κι όχι φίλος της ΟΑΚΚΕ, θα μου έκανες πρόταση να παρακολουθούμε μαζί ταχύρρυθμα μαθήματα σε "ομίλους προβληματισμού" του πρόσφατα θανόντος Βαζιούλιν;;

Αν είναι γι' αυτό, όντως κρίμα, δε θα μπορέσω...

Υ.Γ. Το καταλαβαίνω. Αν ήμουν ανασυνταξάς, θα μού 'λεγες "έλα άσε τη σέχτα, αφού κι εμείς σταλινικοί είμαστε" κλπ. Στο είπα. Παραμάγαζο είναι οι "18-55".

Για να είμαι όμως τίμιος μαζί σου, έχεις ένα στοιχείο που το εκτιμώ βαθιά, γιατί σπανίζει σε κνιτοναρίτες. Δε λογοκρίνεις, κι αυτό είναι ένα έστω και μικρό δείγμα δημοκρατισμού...