Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιάτικο ημερολόγιο

Χτες η κε του μπλοκ βρέθηκε μαζί με χιλιάδες σφους στην προεκλογική συγκέντρωση του κουκουέ, για να προκαλέσει μαζική ναυτία στο δήμαρχο μπουτάρη, που είχε απαγορέψει το προεκλογικό συναθροίζεσθαι στην αριστοτέλους, προκειμένου να δώσει άλλοθι στο σφο βενιζέλο και τη νδ, που δεν τολμάνε να μιλήσουν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Πολύς κόσμος, ωραίο κλίμα, εξίσου ωραία κι η ομιλία της αλέκας, που ήταν μεστή και τα έβαλε τα ζητήματα. Το μεγαλύτερο μέρος της μπορείτε να το δείτε στο βιντεάκι που ανέβασε το βαθύ κόκκινο. Παρακάτω αναπαράγω απλώς μερικά σημεία της, ανάκατα με δικούς μου συνειρμούς.

Τι είπε λοιπόν η αλέκα;
Είπε για τις διεργασίες στα διάφορα μνημονιακά κι «αντι-μνημονιακά» κόμματα και τους μεταξύ τους γάμους, πριν και μετά τις εκλογές. Παλιά τηρούσαν υποτίθεται κάποιες αρχές και το έπαιζαν μονογαμικοί. Αλλά τελευταία τους έπιασαν τα υπαρξιακά τους και το έριξαν στα αστικά όργια και τις ενώσεις της μιας (εκλογικές) βραδιάς. Ενωθείτε γιατί χανόμαστε! που θα 'λεγε κι ο πανούσης.

Θέλουν να μπλέξουν κι εμάς στο βούρκο της ακολασίας τους και μας λένε μονόχνοτους, που δεν θέλουν να παντρευτούν κανέναν και θα μείνουν στο ράφι χωρίς να δουν εξουσία στα σκέλια τους.
Έλα βρε παπαρήγα να σε παντρέψουμε, πρωθυπουργός να γίνεις και να σε εκλέξουμε.
Κι  η διερευνητική εντολή; Δεν τη θέλω. –Θα την πάρεις. –Άλλα λόγια βρέστε βρε παιδιά. Τι καμώματα είναι τούτα. Με το ζόρι κολεγιά; Αφού μια χαρά τα βρίσκετε μεταξύ σας.
Κι ο λαός από κάτω να φωνάζει: να κυβερνήσουν τώρα οι εργάτες και όχι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες.

Είπε επίσης για τους μακριά νυχτωμένους που νομίζουν ότι μπορούν να μας βάλουν στο χέρι. Αλλά δεν το έκαναν όταν αντιμετώπιζαν τους κομμουνιστές με εκτελέσεις. Δεν τα κατάφεραν ούτε το 91' που έστηναν στο απόσπασμα την ιστορία, προμηνύοντας το τέλος της. Τι τους κάνει να πιστεύει ότι θα το καταφέρουν τώρα;

Είπε και για τους άσους της κωλοτούμπας και το τρύπιο σωσίβιο που πετάν στο λαό για να σωθεί από την κρίση. Και ο συνειρμός της σκέψης, μου θύμισε τις φαιδρές προτάσεις του σύριζα για συνεργασία, που είναι τόσο σοβαρές όσο και η εικόνα του τσίπρα πχ να φοράει μπρατσάκια, σαν καλός αριστερός του γλυκού νερού που είναι.
Είπε και για τα μέτρα ασπιρίνες που υπόσχονται στο λαό για να τον ανακουφίσουν, αναδεικνύοντας την επικαιρότητα του αυτοσχέδιου συνθήματος. Τέρμα πια στις ασπιρίνες. Ή με τα λάντα ή με τις λιμουζίνες.

Είπε για τη μοναξιά του κουκουέ στο σχέδιο ανάν και το μάαστριχτ, όταν πήγε ενάντια στο ρεύμα. Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα. Μη με αφήνεις τώρα, που είναι όλα πιο δύσκολα. Μέχρι να νιώσουμε τη μοναξιά της κορυφής, κατακτώντας την. Δεν είμαστε μοναχικό κόμμα, ούτε μοναχικοί καουμπόηδες, σαν το λούκι λουκ, που τα βγάζει πέρα μόνος του, χωρίς τις μάζες. Όπως θα έγραφε κι ο άθλιος, είμαστε ένα ερυθρόδερμο κόμμα στην άγρια καπιταλιστική δύση.

Μίλησε για τη δημόσια παιδεία και υγεία, τη μάχη για το μεροκάματο, τη διαγραφή χρεών για τα νοικοκυριά, τη φορολογία του κεφαλαίου, τα ναρκωτικά και τον προωθούμενο διαχωρισμό τους. Δε μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα λιγότερο σ’ αυτά τα θέματα. Δε γίνεται να βάλουμε νερό στο κρασί μας σε αυτή την κρίσιμη ώρα, γιατί δε θα μας το συγχωρέσει ο λαός.

Είπε ότι εμείς έτσι και αλλιώς είμαστε με τη –λαϊκή- πλειοψηφία, ότι θέλουμε να αναδειχτούμε σε πρώτο κόμμα της πλειοψηφίας, όχι για να την αντικαταστήσουμε, αλλά για να την αναδείξουμε σε πρωταγωνιστή. Μια αναφορά με βαθύτερο συμβολισμό για τους μπολσεβίκους, που το όνομά τους υποδηλώνει αυτό ακριβώς: την πλειοψηφία. Κι η συγκυρία απαιτεί από εμάς να ανεβούμε στο ύψος του λένιν και των συντρόφων του. Ο ιστορικός πήχης ανεβαίνει δυσθεώρητα ψηλά, αλλά έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να τον περνάμε διαρκώς από κάτω.

Είπε ότι οι λαοί δεν αυτοκτονούν. Ότι η λαϊκή εξουσία θα γίνει πραγματικότητα κα σε άλλες χώρες του κόσμου (και της εε που σε μερικά χρόνια θα πάψει να υπάρχει με τη σημερινή της μορφή). Ότι η εκλογική μάχη είναι κρίσιμη, αλλά σε ένα-δυο χρόνια μπορεί να ξεχαστεί και να μην τη μετράμε, γιατί θα έχει ξεπεραστεί από άλλες σημαντικές εξελίξεις.
Ότι όσοι περιμένουν μια προοδευτική να κυβέρνηση αλλάξει τα πράγματα, γιατί έχουν ακόμα λίπος να κάψουν, θα χάσουνε όσα έχουνε και θα μας θυμηθούν μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Αλλά δεν χρειάζεται να πειστεί κάποιος συνολικά για τη στρατηγική μας πρόταση, γιατί δεν κρίνεται η λαϊκή εξουσία σε αυτές τις εκλογές.
Αυτό που κρίνεται είναι η ετοιμότητα του λαού να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται. Και μόνο ένα ισχυρό κουκουέ μπορεί να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την αντεπίθεση του λαού (πάντα υπάρχει και ένας ποδοσφαιρικός όρος στις εμφανίσεις της γγ το τελευταίο διάστημα).

Αυτά που λες τα νέα της αλέκας. Την ίδια στιγμή στα προπύλαια η ανταρσύα πραγματοποιούσε τη δική της κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Οι ανταποκριτές του απολίθωμα, που είναι η ψυχή και τα μάτια της κε του μπλοκ, σχολίασαν τη μικρή προσέλευση κόσμου, που ήταν αρκετά κάτω από τη δυναμική της ανταρσύα –ακόμα και για τα δεδομένα του χώρου.

Τι άλλο έπιασαν οι κεραίες τους;
Την αφίσα του ναρ για τον κομμουνισμό με το τρίπτυχο ισότητα-ελευθερία-διεθνισμός, που θύμιζε κατά τα δύο τρίτα τις αξίες της γαλλικής επανάστασης, διακόσια τόσα χρόνια πριν. Εμπρός για τις αστικές επαναστάσεις της νέας εποχής.


Και την προεκλογική αφίσα της αραν που βάζει τη γραμμή της για «αριστερό μέτωπο», ενάντια στην κεντρική θέση για αντικαπιταλιστικό μέτωπο. Σπουδαίο πράγμα τελικά η οργανωτική αυτοτέλεια.

Τις αστικές αβρότητες μεταξύ συντρόφων κατά την παρουσίαση των υποψηφίων {«ο κύριος τάδε, η κυρία δείνα» και με τις δεσποινίδες, τι παίζει;} Εκ των οποίων κάποιοι παρουσιάζονταν συνοδευτικά με την ιδιότητα του ιστορικού στελέχους της αριστεράς –sic!
 Τον πέτρο κωνσταντίνου να λέει ότι χτίσανε την απεργία στην χαλυβουργία, φλερτάροντας ανοιχτά με τα όρια της γραφικότητας. Ένα κλισέ χωρίς ιδιαίτερη εκφραστική δύναμη, καθώς δεν πρόκειται μόνο για φλερτ πλέον, αλλά κάτι πιο συν-ουσιαστικό και προχωρημένο.
 Το γιώργο ρούση να λέει ότι δε θα περιμένουν να γίνουν οι αλλαγές του αγίου... σοσιαλισμού ανήμερα. Μια πολεμική που στρέφεται επί της ουσίας εναντίον του κουκουέ  και είναι για τον… σοσιαλισμό, φανερώνοντας τις μεταφυσικές ανησυχίες του ρούση, που θέλει λύση εδώ και τώρα.

Τις συχνές αναφορές στα υπουργεία του λιβάνου και του 89’, για να ικανοποιηθεί το συλλογικό φαντασιακό των παρευρισκομένων. Το αβάσταχτο κλισέ για το «υπουργείο του αγώνα», που διεκδικούν οι δυνάμεις της ανταρσύα. Και τον ενθουσιασμό πολλών ομιλητών για την ενδεχόμενη είσοδο της ανταρσύα στη βουλή, που θα φέρει τα πάνω-κάτω στο κοινοβούλιο, την αριστερά κι όλο τον κόσμο.

Το μάυρο πρόβατο των θρυλικών επτά, που ίσως πάψει να είναι απολωλός κι επαναπατριστεί σαν άσωτος υιός στα παλιά του λημέρια, ακολουθώντας τα χνάρια του μαυρουδέα.
Και κάποιους διαγραμμένους της κοε, που –αν κατάλαβα καλά- έφτιαξαν –ή θα φτιάξουν- μια νέα κίνηση. Ενώ σε αυτές τις εκλογές δίνουν κριτική ψήφο στην ανταρσύα, με δεύτερη εναλλακτική το κουκουέ, εκτός από αυτούς που παραμένουν συναισθηματικά προσκολλημένοι στο εγχείρημα του σύριζα. Κρυστάλλινες θέσεις..

Αλλάζουμε κατηγορία κι ερχόμαστε στα σημερινά. Πρώτη του μάη και πώς.
Μέχρι κι ένα μήνα πριν, οι σύντροφοι πήγαιναν από νεροποντή σε καταιγίδα και δεν πρόφταιναν να βάζουν τα ρούχα τους να στεγνώνουν. Σήμερα όμως ήταν μία από εκείνες τις λιόλουστες μέρες που πιάνεσαι αλυσίδα με το σύντροφο και γίνεσαι ένα με την ανάσα του, τον ιδρώτα, τις μυρωδιές του. Όπου ξοδεύεις μια μικρή περιουσία σε πόσιμα υγρά, για να τα αποβάλεις αμέσως ως ατμό και να διψάσεις ξανά στο πεντάλεπτο. Πού και να σφίξουν οι ζέστες..

Ο κόσμος ήταν πολύς, όπως και χτες στην αριστοτέλους κι έσπαγε τη στημένη μελαγχολία των δημοσκοπήσεων. Από τις ομιλίες ξεχώρισα ένα σύντροφο που έλεγε ότι σήμερα κανείς δε μπορεί να λέει «θα κάτσω ήσυχος να κοιτάξω τη δουλειά μου» γιατί μπορεί να την χάσει και να μείνει άνεργος. Δε μπορεί να λέει « θα μείνω σπίτι να κοιτάξω τα παιδιά μου» γιατί το μέλλον τους είναι υποθηκευμένο. Και συνέχισε με αντίστοιχα παραδείγματα.

Στην πορεία του εργατικού κέντρου ήταν τρεις κι η μισή ανταρσύα στο ρόλο του κούκου. Ενώ στην καμάρα που ήταν η τρίτη πορεία μπορούσες να δεις τρικάκια για ψήφο στην (άλλη μισή) ανταρσύα, που συνυπήρχαν ειρηνικά με το κάλεσμα των αναρχικών σε αντιεκλογική συγκέντρωση για την τετάρτη.

Κλείνουμε την ανάρτηση με μια μικρή οπτικοποίηση, λόγω της ημέρας.

Εμπρός της γης οι κολασμένοι
Της πείνας σκλάβοι εμπρός, εμπρός


Το δίκιο απ’ τον κρατήρα βγαίνει


Σα βροντή, σαν κεραυνός



Γερά και τους έχουμε..

46 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Εχει και λιγο από Α. Δουμα και 3 σωματοφυλακες η αφισα του ναρ. Αυτό το όλα για ολους αλλά και για τον κομμουνισμο με αφησε αναυδο. Ειδα την αφισα οδηγοντας και κοντεψα να πεσω από τη μηχανη. Μας γανωσαν το κεφαλι ότι το ΚΚΕ με το συνθημα του για λαικη εξουσια μεταθετει τα παντα στο αγνωστο μελλον και αυτοι περασαν ήδη από τον σοσιαλισμο στο κομμουνισμό βεβαια εκλογες εχουμε λενε και καμια μαλακια μπας και παρουν κανενα ξεμπαρκο ψηφο αλλα τοσο πολύ. Πιστευω ότι ξεπερασαν τον εαυτο τους στην αμετροέπεια

TRASH είπε...

Για την ΚΟΕ (αν κατάλαβα σωστά, γιατί δεν το κρύβω- μπερδεύτηκα):
Τις προάλλες μου έλεγε μία γνωστή, πως ανήκει μεν στην ΚΟΕ αλλά η δική της φράξια (μέσα στην ΚΟΕ) ψηφίζει ΚΚΕ, οστώσο η ίδια (η γνωστή μου) υποστηρίζει μία φράξια (της προηγούμενης φράξιας) που ψηφίζει ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Ολα τα παραπάνω με την προϋπόθεση πως δεν έπαιξαν ρόλο οι μπύρες που είχα πιει, και κατάλαβα καλά. κάθε διόρθωση δεκτή....

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από το περιεχόμενο, μου άρεσε ιδιαίτερα η προφορά του Ιταλού "compagno".
Πρώτη φορά άκουσα Ιταλικά που δεν ήταν "τραγουδιστά", αλλά σταράτα!
Τόσο σε πολιτικό νόημα όσο και σε προφορά!

Υ.Γ Ο Σιφωνιός αναδεικνύεται σε ανερχόμενος ....Κάστρο. Τουλάχιστον όσον αφορά στη διάρκεια της ομιλίας.
Πήρε τη μερίδα του λέοντος από τον συνολικό χρόνο.
Λέων ο Σιφωνιός!!

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Η φράξια της ΚΟΕ έφυγε πλέον ολόκληρη, μετά το 3ο συνέδριο της ΚΟΕ το Μάρτη.Είχαν μείνει 3-4 συμπαθούντες τη φράξια. Έκατσαν μήπως και κάνουν θέμα στο συνέδριο,δεν τους βγήκε,και αποχώρησαν.
Κατόπιν η φράξια πήγεστη σύσκεψη του Μετώπου Αλαβάνου.Δεν μαζεύτηκαν ούτε 10, παρά τα όσα έταζαν στην Ανταρσύα. Ψήφισαν θέσεις εναντίον του ευρώ σε αυτή τη μάζωξη (που από 2ήμερη έγινε μονοήμερη, λόγω "κοσμοσυρροής"), έπειτα κάλεσαν την Ανταρσύα να τους περισυλλέξει, αλλά έθεσαν και όρους :να αλλάξει η Ανταρσύα όνομα(είπατε τίποτα για αλαζονία;). ΝΑΡ-ΣΕΚ αρνήθηκαν, αφού διαπιστώθηκε ότι είναι "καθένας τους και ένα κίνημα", ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ δέχτηκαν. Μάλιστα, στην ΑΡΑΝ δημιουργήθηκε πρόβλημα, καθώς βγήκαν 3 και κατηγορούσαν, σε δημόσια δήλωσή τους,τα υπόλοιπα μέλη της Ανταρσύα και του ΑΡΑΝ για το ότι δεν έκαναν αυτό που "όφειλαν" (κατά τους 3) να κάνουν(Γειά σου ρε Αλαβάνε, όπου απλώνεις τη χερούκλα σου, γίνεται κόπρανο)..
Κατά τα λοιπα, η φράξια της ΚΟΕ έφτιαξε μπλογκ με το όνομα "Παρέμβαση" και υπότιτλο "για την ανασυγκρότηση της κομμουνιστικής αριστεράς"
Τρέμε κομμουνιστικη αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα το τρίπτυχο του ΝΑΡ "ισότητα-ελευθερία-διεθνισμός" να δημιουργεί συνειρμούς με το χειραφετητικό περιεχόμενο της αστικής επανάστασης του 18ου αιώνα, παρά το μονόπτυχο του ΚΚΕ "όλα τα ελέγχω εγώ στον κομμουνισμό" που δίνει στο λαό να καταλάβει την ουσία του ΚΚΕ: τον φεουδαρχικό "σοσιαλισμό" που επαγγέλεται!

Εμπρός σφυροδρέπανε για νέες φεουδαρχικές αντιλήψεις στα πλαίσια του ΚΚΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Προεκλογική ανταρσύα αθήνας είχε πολύ κοσμο τουλάχιστον διπλάσιο από καθε προηγούμενη. Εσύ βέβαια μπορείς να πιστευεις και να γράφεις ότι θέλεις άλλωστε είσαι και ανενταχτος αγωνιστής της αριστεράς χωρίς προκαταήψεις και πάντα με μια συντροφική κουβέντα για όλους ειδικά στις ζόρικες εποχές που ζούμε. Καλύτερη στιγμη ο Μπίστης με ιστορικές αναφορές σε όλες τις μεγάλες στιγμές του κομμουνιστικού κινληματος από τον Οκτώμβρη και τον ΕΑΜ-ΕλΑΣ μέχρι τον Μαο και τον Μαη.Εγώ θέλω να μπούμε για αρχίσουν να μας λένε το κόμμα της δραχμής και όταν και όταν λέμε ναι είμαστε να μας κατηγορεί το ΚΚΕ ότι όμως δεν είμαστε εναντια στην ΕΕ. Έχουν να πάθουν μεγάλη ταραχη όσοι ΚΚΕδο κνίτες ξέρουν τι λέμε μόνο μέσα από τον ριζο

Βάλε φαντασία ψήφισε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να μπείτε για να δώσουν κάποιοι βουλευτές σας ψήφο ανοχής στο συριζα. Δηλ δελαστίκ, πιπι, π σωτήρης αν τυχόν είναι στη βουλή δε θα τους πάει η καρδιά να μη στηρίξουν αριστερά. Ή η αραν και η αρας να βγάζουν ανακοινώσεις για τη χαμένη ευκαιρία κλπ.
Α και ως προς τα μετωπικά είχε ενδιαφέρον χθες στις πορείες της πρωτομαγιάς, βασικά στην αθήνα, που δεν είχε ο συντονισμός κάλεσμα, αλλά γενικά πρωτοβάθμια σωματεία. Μήπως επειδή ο συριζα δεν ψήφισε και πήγε γσεε; Αλλά εδώ θα μου πεις αυτό το κάνει και το σεκ. Αυτό σημαίνει ενωτική δράση και να τα βρίσκουμε σε βασικά ζητήματα.Και έχουμε φέρει το συριζα πιο αριστερά. Αλλά ξέρω δεν είναι γεωγραφικό το ζήτημα.
Μήπως και η πρωτομαγιά είχε διπλάσιο κόσμο από προηγούμενες;

mariori

Ανώνυμος είπε...

5.000 κόσμο είχε η συγκέντρωση στο μουσείο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ομοφωνη απόφασή της στήριξε αυτή την συγκέντρωση.

Ανώνυμος είπε...

Ποιους 5000; Τότε στη χαλυβουργία είχε 50000 κόσμο εύκολα Και προφανώς είχε 3000000 στις 12 φλεβάρη. Θες να δεις 5000 κανένα πρόβλημα. Μακάρι κιόλας και μακάρι μετά τις εκλογές να είμαστε και έτοιμοι χωρίς αναμονές. Βασικά για το συριζα σχολίασα, για το σεκ ήταν μια γενικότερη αναφορά. Εντάξει δε θα πήγαινε χτες 5 μέρες πριν τις εκλογές όσο και να το ήθελε.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Θελουμε δεν θελουμε να μπειτε, η ουσια ειναι οτι μαλλον δεν μπαινετε. Κι αυτο γιατι ο λαος στηριζει το οριτζιναλ κομμα του δεξιου οπορτουνισμου, οχι τις μουφες.

Γρηγόρης είπε...

Πραγματικά μεγάλη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσνικη.Όταν η πορεία βγήκε στην Τσιμισκή η κεφαλή βρισκόταν στην Αγ.Σοφίας και η ουρά στη Διαγώνιο.Το γεγονός όμως ότι σε μια πόλη σαν τη Θεσνικη κατέβηκαν στο δρόμο μόνο 10-15.000 άτομα μάλλον επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις παρά τις διαψεύδει.Στην Καμάρα υπήρχε από νωρίς πανό του ΣΕΚ οπότε δεν ξέρω αν υπήρχαν συνιστώσες της Ανταρσύα που πήραν μέρος στη συγκέντρωση του ΕΚΘ.Στην πορεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ ήταν και ο Παυλίδης

Ανώνυμος είπε...

Θα επρεπε να ξερουμε ποιος ειναι ο Παυλιδης?

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε οχι, απλα ο Παυλιδης ειναι ενα προσωπο που συζητιεται συχνα σ αυτο το μπλογκ και πολλοι θεωρουν οτι δεν χρειαζεται συστασεις. Ειναι επικουρος καθηγητης στο Παιδαγωγικο του ΑΠΘ. http://users.auth.gr/ppavlidi/page1.htm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όχι δεν είστε υποχρεωμένοι. Αλλά είναι ενδιαφέρον σχόλιο για όσους τον ξέρουν. Αν θες μπορείς στα δεξιά να πατήσεις την ετικέτα παυλίδης. Εδώ τον αναφέρω συνήθως ως σοβιετικό κυριούλη.

Γρηγόρη, σε μια βόλτα από το άγαλμα βενιζέλου στην αριστοτέλους, όπου ήταν η γσεε, συνάντησα τόσο πολλούς τροτσκιστές, ακροβολισμένους με προκηρύξεις και εφημερίδες, που μου δημιουργήθηκε η βεβαιότητα ότι είδα και σεκίτες. Αλλά δέχομαι ότι μπορεί να έκανα λάθος. Μοιάζουν εξάλλου πολύ μεταξύ τους. Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει για τη στάση του συντονισμού.

Κάτι και για τους δύο πρωινούς ανώνυμους.
Ειδικά για την προσυγκέντρωση της ανταρσύα στην αθήνα, στηρίζομαι σε όσα μου μετέφεραν οι ανταποκριτές. Όποιος δε θέλει να διαβάζει κάτι κακό για το φέουδό του, δικαίωμά του. Αλλά οι συντροφικές κουβέντες πατάνε σε πράγματα που ειπώθηκαν ή έγιναν. Όχι σε έτοιμα εγκεφαλικά σχήματα όπως μερικά σχόλια (λες κι εγώ πούλησα ποτέ αντικειμενικότητα κι ανεξαρτητιλίκι ανένταχτου αριστερού).

Ανώνυμος είπε...

Οκ,ετσι μου λυθηκαν 2 αποριες, παντα αναρωτιομουνα ποιος ειναι ο σοβιετικος κυριουλης που λες κατα καιρους.

Anonymous anonymous είπε...

Παραγωγή επαναστατικής θεωρίας δεν μπορεί να γίνει έξω (και πόσο μάλλον σε αντιπαράθεση) με το Κόμμα της εργατικής τάξης. Κι' αυτό ανεξάρτητα από προθέσεις.

Για όσους δεν κατάλαβαν το σχόλιο μου, αναφέρομαι στον κ. Παυλίδη και το λεγόμενο "όμιλο επαναστατικής θεωρίας" στον οποίο είναι εξέχον μέλος. Η πιο απτή απόδειξη των όσων έγραψα παραπάνω είναι η πολιτική τοποθέτηση του, άτυπα, επικεφαλής των ομίλων κ. Πατέλη ο οποίος ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες στέλεχος του ΕΠΑΜ (και ο οποίος παρα την απόχωρησή του από το ΕΠΑΜ, εξακολουθεί να μιλά για "κατοχή", "δωσίλογους" και άλλα τέτοια γραφικά, αθωώνοντας στην πράξη την ντόπια αστική τάξη).

ΥΓ: Αν κάποιος "έξυπνος" πει ότι υπάρχουν πολλαπλές διαμεσολαβήσεις ανάμεσα στην πολιτική τοποθέτηση/πρακτική και τη θεωρητική παραγωγή θα του πώ ότι διαφωνούμε στο εξής θεμελιακό ζήτημα: αυτός βλέπει την παραγωγή θεωρίας ως "ακαδημαϊκή ενασχόληση", ενώ οι κομμουνιστές παράγουν θεωρία για να "αλλάξουν τον κόσμο".

Γρηγόρης είπε...

Ούτε εγώ επιμένω,μπορεί να το είχαν δίπορτο οι σεκίτες

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εγώ θα πω απλώς ότι ο περικλής δε μπορεί να χρεωθεί το τι κάνει ο πατέλης, πόσο μάλλον από τη στιγμή που διαφωνούσε με τη συγκεκριμένη επιλογή του. Στοιχειώδη πράγματα

Αναυδος είπε...

Ο εκπληκτικοτερος ολων ειναι ο ναριτης στις 2/5 9:01
Για να απαντησει εβγαλε από την κοιλιά του ενα συνθημα για το ΚΚΕ και πανω στην επιννοηση του απεφανθει περι φεουδαρχικου σοσιαλισμού και κατηγορεί και τον οικοδεσποτη περι αυτού

Η αντικατασταση του Λενιν από τοιν Δουμα εχει σοβαρες παρενεργειες

Ανώνυμος είπε...

ποια κοιλιά αναυδε;

Από την πραγματικότητα εβγαλα την φεουδαρχική αντίληψη του κκε για τον "σοσιαλισμό" του!

και σένα σε κόβω μέγα ιεροεξεταστή του κκεδικου ιερατείου, θρησκόληπτέ μου!

Anonymous anonymous είπε...

Ωστε διαφωνούσε ο "Περικλής" με τις πολιτικές επιλογές Πατέλη... Μάαααλιστα! Το ότι το θεωρητικό έργο του "Περικλή" για την ΕΣΣΔ βρωμάει ιδεαλισμό και είναι παντελώς ασύμβατο με τις επεξεργασίες του ΚΚ, σού λέει κάτι;

Αν με καλέσεις να τεκμηριώσω την άποψή μου, σού λέω από τώρα ότι αυτές τις μέρες με όλο τον φόρτο της προεκλογικής δουλειάς, δεν μπορώ να το κάνω. Μπορώ όμως να επανέλθω στο θέμα μετά τις 6/5.

demis είπε...

Η μαεστρία της γραφής σου, καλό μου απολίθωμα, μπορεί να δικαιολογήσει και το απίστευτα ειρωνικό υφάκι της λιάνας και του καζάκου, στη συνέντευξη τύπου της αλέκας, όταν η κουβέντα ήρθε στον Τσίπρα;
Μπορεί να δικαιολογήσει τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίζεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ -τις καλές προθέσεις των οποίων -τουλάχιστον- δε νομίζω ότι μπορούμε να αμφισβητήσουμε, σε κάθε αφορμή;
Μπορεί να δικαιολογήσει την 7η του Μάη, που θα βρει την αριστερά διασπασμένη και κατώτερη των περιστάσεων -για μια ακόμη φορά- στην πολύ κρίσιμη ιστορική συγκυρία;
Μπορεί να δικαιολογήσει την αντίθεση με κινήματα και συλλογικότητες, που θα μπορούσαν να αφομοιωθούν από ένα αριστερό μπλοκ με αιτήματα και πυγμή, εδώ και τώρα!?
Τέλος, μπορεί να δικαιολογήσει όλους εμάς, και τον λόγο που θα μας ζητήσουν οι γενιές που έρχονται πίσω;
Πάψτε να βλέπετε παντού φαντάσματα!
Δε θέλουν όλοι το κακό σας!
Ρήξη και Ανατροπή ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κατά το παρελθόν μας έχεις πει ότι δεν είσαι κομματικό μέλος. Αν ήσουν εξάλλου δε θα έπρεπε να γράφεις ως ανώνυμος. Αλλά έχεις μεγάλο φόρτο αυτές τις μέρες. Μάααλιστα.
Περιμένω με πελώώώώρια λαχτάρα την πολεμική σου. Μη σου πω ότι θα την ανεβάσω κι ως ξεχωριστό κείμενο για να την αναδείξω όπως της αξίζει.

Ντέμη κατά τη γνώμη μου ο τσίπρας είναι ένας πρώτης τάξεως παπατζής, που αξίζει την χλεύη μας, μα πάνω απ' όλα πολιτική αντιμετώπιση. Δε νομίζω ότι δεν κάνουμε το δεύτερο.
Η πολιτική κριτική δε γίνεται στη βάση των προθέσεων αλλά της πράξης και των αποτελεσμάτων.
Για την πολυδιάσπαση θα απαντήσω επιγραμματικά με μια ωραία φράση που λέει ότι δεν είμαστε αδύναμοι επειδή δεν είμαστε ενωμένοι, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Δεν είμαστε ενωμένοι επειδή είμαστε αδύναμοι. Με άλλα λόγια αν το κόμμα τραβήξει μπροστά, θα πάρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και τους υπόλοιπους με το μέρος του. Ή μάλλον τα τίμια κι ειλικρινή κομμάτια τους.
Εξάλλου για ποια ενότητα μιλάμε και σε τι βάση; Εκλογική ενότητα; Για κυβέρνηση της αριστεράς; Και τι θα έκανε αυτή η κυβέρνηση την επομένη των εκλογών; θα διαλυόταν στα εξ ων συνετέθη; Τι πολιτική θα ακολουθούσε για την εε ή το χρέος;

Δεν είναι τίμιο να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, να του δίνουμε φρούδες ελπίδες που θα τον απογοητεύσουν ακόμα περισσότερο. Και για αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε σήμερα, έχουμε όμως καθαρό ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Οπότε το εδώ και τώρα, όταν το λένε πολιτικά κι υπεύθυνα πρόσωπα, δε μπορεί παρά να το εκλάβουμε ως κοροϊδία και εμπόριο ελπίδας.

TRASH είπε...

@demis:
Σόρυ αλλά δεν άντεξα, από την μία να μην μπορείς να εκφέρεις τις λέξεις "σοσιαλισμός" και 'λαϊκή εξουσία" χωρίς να προσθέσεις δίπλα τα απαραίτητα προσδιοριστικά "καλένδες" και "δευτέρα παρουσία", και από την άλλη "Ρήξη και Ανατροπή ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!"
Πουλάτε τρελλίτσα, έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

φιλε απολίθωμα
δεν εχει νόημα να συγκρίνεις το κομμα με το ανταρσυα σε επίπεδο κόσμου
Ο ένας είναι στο 10% και ο άλλος στο 2% με το ζόρι.
Επίσης οι αριστεριστές έχουν ένα κόλλημα δεν τους αρέσουν να είναι κλακαδόροι, εξαλλου όλοι είναι καπετανέοι...
Τέλος η ερώτηση:
Το κόμμα είναι με το λαο και μπλα μπλα μπλα
Ο λαός γιατι δεν είναι με το κόμμα??
Όταν οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 50% θα ψηφίζουν δημαρ,συριζα και πασοκ τι μας λέει?? ¨Οτι θέλουν αγωνες για την ανατροπή ή κυβερνητικη λύση??
εγω νομίζω ότι σε πρώτη φάση το κομμα θα έπρεπε να βάλλει άμεσο στόχο στο κίνημα να διαλύσει τις πασοκικές ηγεσίες σε γσεε αδεδυ εργατικα κεντρα κλπ και να τις καταλάβουν οι "επαναστατικες δυνάμεις" Εκεί θα φανει αν η πλειοψηφία της εργατιάς απομκρυνεται απο τις κυβερνητκές "λύσεις" πασοκ-συριζα

RedBoy είπε...

Μόνο αυτό; ο 'σοσιαλιστικός φεουδαρχισμός' τι είναι; ή το εμείς προσπαθούμε για τον 'σοσιαλισμό που δεν γνωρίσαμε';

Πολύ τρελίτσα..

Ανώνυμος είπε...

Το μάυρο πρόβατο των θρυλικών επτά, που ίσως πάψει να είναι απολωλός κι επαναπατριστεί σαν άσωτος υιός στα παλιά του λημέρια, ακολουθώντας τα χνάρια του μαυρουδέα.
Και κάποιους διαγραμμένους της κοε, που –αν κατάλαβα καλά- έφτιαξαν –ή θα φτιάξουν- μια νέα κίνηση. Ενώ σε αυτές τις εκλογές δίνουν κριτική ψήφο στην ανταρσύα, με δεύτερη εναλλακτική το κουκουέ, εκτός από αυτούς που παραμένουν συναισθηματικά προσκολλημένοι στο εγχείρημα του σύριζα. Κρυστάλλινες θέσεις..




νταξ...κλαιω

Vankas είπε...

Προς τον anonymous anonymous εφόσον το προφανές επιχείρημά του για την παραγωγή επαναστατικής θεωρίας κατέρρευσε θα επιθυμούσαμε μια ερμηνεία της θέσης του Λένιν ότι η επαναστατική θεωρία έρχεται πάντα στο εργατικό κίνημα απ' έξω, άρα και προϋπάρχει πριν ξεκινήσει να έρθει σε αυτό. Ας δούμε πόσο ιδεαλισμό θα βρωμήσει η απάντηση σου τώρα ανώνυμε στην προσπάθειά σου να αποφύγεις την προφανή θέση ότι στην κεφαλαιοκρατία την επαναστατική θεωρία την παράγουν κυρίως μέλη της αστικής τάξης.Αν υπάρχει ένας τρόπος που τα κομμουνιστικά κόμματα παράγουν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη επαναστατικής θεωρίας είναι -τουλάχιστον σήμερα- μαλλον με το να μην αλλάζουν τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Vankas τον Anonymous να τον αναζητησεις στο πλησιεστερο αστυνομικο τμημα. Εχει αποδειξει πολλακις εδω μεσα το ποιον του κι αν εισαι τακτικος αναγνωστης εχεις μεγαλη ευθυνη που τον παιρνεις συνειδητα στα σοβαρα. Καλη η εξυπναδα σου στο τελος, αλλα βρωμισες κι εσυ ιδεαλισμο με το να νομιζεις οτι τα ΚΚ ετσι απο μονα τους (θα μπορουσαν να) αλλαζουν τον κοσμο.

demis είπε...

Φίλοι Red Boy και Trash, διευκρινήστε μου κάτι: τελικά το πλήρωσε το χαράτσι η Λιάνα;
Πως ακριβώς οραματίζεστε τη λαική εξουσία; Προλαβαίνουμε να το μάθουμε σε αυτή την ζωή και να το εμπεδώσουμε... στην επόμενη;
Και, εν κατακλείδι, γιατί ο κ. Βενιζέλος τραβάει τόσο μεγάλο ζόρι με τα εκλογικά ποσοστά των "οπορτουνιστών" και "καιροσκόπων"???
Στημένο το καυγαδάκι, ε???

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα η ερώτηση σου σύντροφε απολίθωμα για το τι θα κάνει μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση στα θέματα του χρέους και της ΕΕ.Καταλαβαίνεις βέβαια πόσα χιλιόμετρα μακρυά από την γραμμή της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ είσαι,μιας και σύμφωνα με τον Περισσό δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους αριστερή κυβέρνηση.Μην κοιτάς που λίγες μέρες πριν τις εκλογές,το βασικό άγχος της Αλέκας είναι να αποδείξει ότι το ΚΚΕ δεν είναι "όλα ή τίποτα",όπως άρχισε χτες στο Πεδίον του Άρεως.

Το πρόβλημα με την αριστερά (επιμένω να σας κατατάσσω εκεί με το ζόρι,εκτός αριστεράς είναι όποιος μπορεί να υπάρχει άσχετα από το εργατικό και γενικά λαϊκό κίνημα,δεν σας κάνω την χάρη να σας βγάλω εκτώς όσο και αν το θέλετε)είναι ότι σε μια συγκυρία κοινωνικής αντεπανάστασης από το κεφάλαιο,κοινωνικής συμπίεσης που μόνο με το 89-91 στις ανατολικές συγκρίνεται δεν έχει πρόταση εξουσίας.Που να συνδέει την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής(δηλαδή το τέλος της εσωτερικής υποτίμησης,άρα την έξοδο από το ευρώ και ΕΕ,την διαγραφή του χρέους,την κοινωνικοποίηση της οικονομίας και των τραπεζών,την αναδιανομή κτλ) με βαθιές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής,στα πρότυπα κατανάλωσης,στις δομές εξουσίας κτλ.

Στον αντίποδα έχουμε μια γραμμή κομματικής οικοδόμησης ζύμωσης και διαμαρτυρίας με αντικαπιταλιστική φρασεολογία που παίζει να την κρίνει βερμπαλιστική και ο ...Σάββας Μιχαήλ και την πρόταση του συν που έγκειται στο ότι η ρήξη με τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό είναι κάτι ανέφικτο και ανεπιθύμητο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να απευθύνεται στην βάση και τις ηγεσίες των κομμάτων της υπόλοιπης αριστεράς για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος,για την ολόπλευρη στήριξη της ανυπακοής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης ,για να δοκιμαστούμε από κοινού στους πρωτότυπους δρόμους του κοινωνικού μετασχηματισμού που ανοίγονται μπροστά μας.

Η όσο το δυνατόν καλύτερη εκλογική καταγραφή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(μην χαίρεστε τόσο αν δεν μπούμε στην Βουλή,είστε και με την απλή αναλογική αν θυμάμαι καλά) θα φέρει σε καλύτερη θέση την λαϊκή συνείδηση στις 7 του Μάη.

Και να θυμηθούμε κάτι που έλεγε η Αλέκα κάποτε:η ΕΕ είναι κριτήριο ψήφου.Το έξοδος με λαϊκή εξουσία είναι έξοδος στις καλένδες.Όπως και η αποπληρωμή του χρέους κανονικότατα μέχρι την λαϊκή εξουσία.Υπάρχει άλλος δρόμος...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Βαγγέλη η ερώτησή μου έχει αμέσως μετά την απάντηση. θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, υπό το βάρος των διαφωνιών της. Πρέπει να έχει κανείς καφάσια στα μάτια για να μην το βλέπει και να φτάνει στο συμπέρασμα που βγάζεις.
Δε με απασχολεί ιδιαίτερα το αν θα μπει ή όχι η ανταρσύα στη βουλή, αν και δεν το θεωρώ πιθανό σενάριο. Αν παρόλα αυτά διαψευστώ, ουδόλως θα με στενοχωρήσει. Γενικά μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Ελάχιστος κόσμος ασχολείται με το αν θα μπείτε ή όχι στη βουλή. Δεν είστε το επίκεντρο των εξελίξεων, όπως συνήθως φαντάζεστε.
Τα υπόλοιπα για το σάββα μιχαήλ είναι γνωστή και χιλιομασημένη καρικατούρα. Όποιος μιλάει για το σοσιαλισμό και τον παραπέμπει στη δευτέρα παρουσία πάντως, φανερώνει απλώς τις δικές του μεταφυσικές ανησυχίες, που δε βγαίνουν από τον ορίζοντα του συστήματος. Όσο κι αν φαντασιώνεται ότι είναι ο άρχοντας της τακτικής, συναντώντας τον άλλο δρόμο (λέγε με και τρίτο).

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μεσημεριανέ ανώνυμε, δεν κάνω καμία απολύτως σύγκριση μεταξύ των δύο. Ούτε είναι στις προθέσεις μου, ούτε θα 'χε κάποιο νόημα επί του παρόντος
Νομίζω ότι αυτό που ρωτάς για το λαό στην πραγματικότητα είναι γιατί δεν προκρίνει ως λύση την ανατροπή, κι όχι γιατί δεν είναι με το κόμμα. Αν ήταν με το πρώτο κι όχι με το δεύτερο, θα ήταν όντως ζήτημα. Το πώς και το γιατί σε αυτό το ερώτημα είναι σύνθετο και δε μπορεί να χωρέσει σε ένα σχόλιο κατά τη γνώμη μου. Αν εσύ έχει υπ' όψιν σου κάτι μπορείς να το θέσεις και να συνεισφέρεις. Αν θέλεις δηλ γιατί τα εισαγωγικά στη φράση "επαναστατικές δυνάμεις" που βάζεις μπορεί και να ναι δηλωτικά των προθέσεών σου.

Ντέμη το θέμα δεν είναι να βάλει ο μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς και να έχουμε ένα νέο πασόκ στη θέση του παλιού. Νομίζω ότι συμφωνείς σε αυτό. Κράτα μερικά πράγματα που ακούς αυτό το χρονικό διάστημα και θα τα βρεις μπροστά σου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μετά τις εκλογές. Τότε μπορείς να κρίνεις καλύτερα. Το πρόβλημα με τους οπορτουνιστές κάθε κοπής, είναι ότι εμπορεύονται φρούδες ελπίδες για να κοροϊδέψουν το λαό κι αυτό θα τον απογοητεύσει περισσότερο.

demis είπε...

Κανείς δεν θέλει να δει κάτι τέτοιο! Συμφωνώ! Ες αύριον..

Ανώνυμος είπε...

Λες χαρακτηριστικά:τι πολιτική θα ακολουθούσε για την ΕΕ και το χρέος?Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα για όποιον δεν έχει καφάσια στο μυαλό του,ότι μπαίνεις στην κουβέντα και ότι δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση με όρους αποδοχής χρέους και ΕΕ.Δεν είναι η θέση του ΚΚΕ ,που λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδος κυβέρνηση που να στηρίζεται και σε αστικές κοινοβουλευτικές μορφές(όχι απαραίτητα το σημερινό κοινοβούλιο)

Επίσης πρέπει κάποτε το ΚΚΕ να μας απαντήσει γιατί κατεβάζει νομοσχέδια στην Βουλή.Δεν θέλει να γίνουν νόμοι?Αν περάσουν αυτό θα σημαίνει εργατική εξουσία?

Μπορείς να μου πεις πόσα χρόνια έχεις να ακούσεις για απλή αναλογική από το ΚΚΕ?Θέλεις να μου πεις ότι δεν λένε σε όποιον του λέει ότι θα ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ για "χαμένη ψήφο,δεν θα μπουν στην Βουλή?"

Η ουσία είναι απλή:επιφανειακές προτάσεις κοινοβουλευτικής διαμαρτυρίας δεν έχουν καμία προοπτική.Η αποδοχή από το ΚΚΕ ότι δεν μπορεί να αρχίσει σήμερα ο κοινωνικός μετασχηματισμός,ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόταση εξουσίας για την εργατική τάξη,ότι πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ μέχρι την εργατική εξουσία και να αναγνωρίζουμε το χρέος μέχρι τότε(σωστά λέτε ότι δεν λέει τίποτα η τριετής αναστολή πληρωμών του χρέους,το να το πληρώνουμε κανονικότατα ,τι είδους πρόταση είναι?

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Βαγγέλη,
ο κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει με άλματα κι όχι σταδιακά, από μια αστική κυβέρνηση (ακόμα και αν είναι αριστερή) που θα δρα υπό το μαζικό εκβιασμό του κινήματος. Αυτά τα έζησε ο λαός επί αλλαγής κι είναι τραγικό λάθος να τα επαναλάβει. Και αυτή είναι η βασική διαφορά του ρεφορμισμού απ τον κομμουνισμό

Το ερώτημα το βάζω για να δείξω ότι αυτή η κυβέρνηση αντικειμενικά δε μπορεί να υπάρξει. Και η φράση για τα καφάσια στα μάτια -που δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να έχεις και αλλού- είναι από την καλτ παράδοση του κόμματος (πχ παρτσαλίδης για τον ζαχαριάδη). Δεν ταιριάζει για κάθε περίπτωση, ούτε είναι ντε και καλά προσβλητική.

Ανώνυμος είπε...

"Θέλεις να μου πεις ότι δεν λένε σε όποιον του λέει ότι θα ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ για "χαμένη ψήφο,δεν θα μπουν στην Βουλή?"". Εχετε αρχισει να το χανετε εντελως καημενοι μου....

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζαχαριάδης αν σας άκουγε να λέτε ότι θα κάνετε ένα μεγαααααάλο άλμα και θα ξημερώσει μια μέρα και στην Ελλάδα θα υπάρχει κάποια εργατική εξουσία(και μάλιστα χωρίς να σπάσει τζάμι),η οποία επίσης θα είναι και λαϊκή,και η οποία δεν θα έρθει ούτε κοινοβουλευτικά αλλά ούτε με επανάσταση θα σας έστελνε σε γκούλαγκ για αναμόρφωση.

Τώρα αν απαντάς σε μένα ότι ο κοινωνικός μετασχηματισμός δεν θα γίνει σταδιακά μπορείς να μου πεις που το είπα ή το υπονόησα?Το δίλημμα όσον αφορά την αριστερά(επιμένω ότι δεν είστε δεξιοί όσο και αν δεν θέλετε να το ακούτε) είναι αν θα έχει μια γραμμή κοινωνικού μετασχηματισμού ή αν δεν θα έχει προς χάριν μιας υποθετικής μεταρρύθμισης της ΕΕ,ή μιας εξίσου φαντασιακής εργατικής εξουσίας που είναι απροσδιόριστη ως προς:το πως θα πάμε εκεί.Το ΚΚΕ ενώ πουθενά στο πρόγραμμα του δεν αποκλείει τον κοινοβουλευτικό δρόμο,καμώνεται ότι δεν το συζητάει για να μπορεί ο κάθε κνίτης να την βγαίνει δήθεν από αριστερά.Ποιο υποκείμενο θα μας πάει προς τα εκεί?Ακόμα πιο μεγάλο το μυστήριο,το ΑΑΔΜ έγινε ξαφνικά ...αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό,όπως και η Ελλάδα ιμπεριαλιστική από εξαρτημένη.Ποιο θα είναι το ταξικό περιεχόμενο της?Εξακολουθεί το μαύρο σκοτάδι,εργατική και λαϊκή σου λέει.Δηλαδή?"Η εξουσία που θα έχει κυβέρνηση το ΚΚΕ ,και πολλά ρωτάς,κακώς σου μιλάμε είσαι αντικομμουνιστής".Γιατί είμαι αντικομμουνιστής?"Αφού διαφωνείς με το ΚΚΕ,που έχει επαναστατικούς τίτλους με βουλοκέρια είσαι"

Βασική διαφορά του ρεφορμισμού από τον κομμουνισμό είναι η πίστη του ρεφορμισμού ότι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι τους δεν μπορούν να αλλάξουν την ζωή τους ,την κοινωνία στην οποία ζουν,τον τρόπο παραγωγής ,τις σχέσεις αναπαραγωγής και εξουσίας.Ότι πρέπει να περιοριστούν στην γενικόλογη διαμαρτυρία,μέχρι την ώρα που οι επαγγελματίες της πολιτικής(το ΚΚΕ εν προκειμένω) δώσουν το σάλπισμα.

Οι τρομπέτες σας όμως σύντροφοι σκουριάσανε,δεν μπορεί να υπάρξει στην ζωή και στην ταξική πάλη,αν βέβαια είμαστε στην σφαίρα της διαλεκτικής και όχι της παραψυχολογίας αυτή η σιγουριά του ΚΚΕ ότι οι τρομπέτες του είναι μια χαρά πανέτοιμες και λειτουργικές,αλλά όχι για τώρα,προς το παρόν θέλουν και άλλο γυάλισμα.

Ο μόνος δρόμος είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις τρομπέτες του 21ου αιώνα μέσα στα μεγάλα επίδικα της ταξικής πάλης.Ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.Ανατροπή της πολιτικής φορτώματος της κρίσης στους εργαζόμενους,άρα και των μέσων αυτής της πολιτικής δηλαδή του χρέος-ευρώ-ΕΕ,και τα εργαλεία δηλαδή τα μνημόνια.

Και επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με απλώς αντιλαϊκά μέτρα,αλλά με αλλαγή υποδείγματος στην κοινωνία,όλα αυτά με προϋποθέσεις που δεν είναι επί της παρούσης μπορούν να μας πάνε σε ένα άλλο πρότυπο από την μεριά των εργαζομένων.Με άλλες σχέσεις παραγωγής αναπαραγωγής και εξουσίας.Για να ξαναγίνει ο κομμουνισμός μαζική λαϊκή ιδεολογία και πρακτική.Γιατί "εξακολουθεί να είναι η νιότη του κόσμου"

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το υπονόησες όταν είπες ότι το κκε, σε αντίθεση με εσάς προφανώς, λέει ότι δε μπορεί να αρχίσει σήμερα ο κοινωνικός μετασχηματισμός. Κι όταν λέμε σήμερα εννοούμε προφανώς στα καπιταλιστικά πλαίσια.
Επίσης πιστεύω ότι ο ζαχαριάδης, αφού θα έκανε όλα αυτά που λες θα ψήφιζε ανταρσύα δαγκωτό. Και με αυτό όπως καταλαβαίνεις εξάντλησες από πλευράς μου την όποια καλή θέληση για συζήτηση. Πάρε λοιπόν τις φρέσκιες τρομπέτες σου και τρόμπαρε ελεύθερα όσο θέλεις για το νέο πρότυπο (sic) με όποιον θέλει να συνεχίσει μαζί σου.

TRASH είπε...

Εχουν λαλήσει οι οπορτουνιστές, την μία η Ισκρα κατηγορεί το ΚΚΕ για εγκατάλειψη της λαϊκομετωπικής πολιτικής του ...Στάλιν(!), και την άλλη μας βγαίνουν οι μεταμοντέρνοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επικαλούνται τον ...Ζαχαριάδη(!)
Μέχρι και στην "ανασύνταξη" τους βλέπω, με πορτραίτα του Εμβέρ Χότζα Κυριακή μεσημέρι, αν είναι να τσιπμήσουν κανένα κουκί παραπάνω...

RedBoy είπε...

Φίλε Ντέμη,

γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει ο καθένας μας ότι η δύναμη του ΚΚΕ αναφέρεται στην σχέση του με την εργασία. Από κει θα προέλθουν οι εξελίξεις• και δεν νομίζω ότι υπάρχει έντιμος άνθρωπος και ειλικρινής με τον εαυτό του όταν αυτό-αποκαλείται αριστερός, κομμουνιστής κλπ. που να μην επιθυμεί μία θετική εξέλιξη σ'αυτό το μετερίζι του ταξικού αγώνα. Λαϊκή εξουσία είναι το δυνατό εργατικό κίνημα που θα παράσχει μετεκλογικά ένα δίχτυ ασφάλειας στους εργαζόμενους που πλήττονται. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είναι αναγκαία. Επιβάλλεται σε τέτοιες συνθήκες η δύναμη των κομμουνιστών στη βουλή να μπορεί να αντανακλά τη δύναμη της εργασίας στην κοινωνία. Είναι απλά τα πράγματα. Ποια άλλη ζωή και πιο αβέβαιο μέλλον; Όλα εδώ κρίνονται πολύ δε περισσότερο όταν ή διαρκής κίνηση δεσμεύεται από την ιστορικότητα του αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις ,μπορώ να σε προσβάλλω και γω,δεν είναι και τόσο δύσκολο,και κυρίως οι λογοπλαστικές σου ικανότητες είναι κατά πολύ κατώτερες από ότι νομίζεις.

Το θέμα είναι ,ποιος ο λόγος να διατηρεί κανείς ένα blog σαν το δικό σου.Για να βρίζεις όποιον δεν είναι στο ΚΚΕ?Ούτε συ είσαι,εκτώς και αν είσαι ακόμα μια περίπτωση δήθεν διαγραμμένου που όμως ταπεινά και με το κεφάλι κάτω δε ξεκόβει.Παλιό το κόλπο,εκτώς και αν ελπίζεις ότι θα εξιλεωθείς για όποιο παράπτωμα σε πέταξαν έξω και θα σε δεχτούν πίσω.

Μπορείς πχ,για να είμαστε επίκαιροι να μου πεις με ποιο δικαίωμα το ΚΚΕ απαγόρευσε από τον λαό της Αθήνας να πάρει μέρος στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του ΠΑΜΕ?Μην απαντήσεις για τους χαλυβουργούς,γελάει ο κόσμος με αυτό.

Δεύτερη ερώτηση,γραμμής αυτή την φορά.Κάνετε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι η τριετής αναστολή πληρωμών του χρέους είναι διαχειριστική κτλ.Ολόσωστο.Η δική σας πρόταση να το πληρώνουμε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ μέχρι την εργατική εξουσία τι ακριβώς είναι?Ή το να παραμείνουμε εντός ΕΕ και ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους μέχρι την εργατική εξουσία.

Καλά τα λογοπαίγνια(γενικά,τα δικά σου είναι ψιλομέτρια,αλλά αυτά είναι γούστα) να δίνουμε όμως και καμία απάντηση.Αλλιώς αποδεικνύεται πως οι φελλοί όντως επιπλέουν και φαίνονται,και ξεχωρίζουν και σε εκλογικά ποσοστά(παίζει να ξαναβγείτε τρίτοι,μην πανικοβάλλεστε τόσο).Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι κανείς ποτέ δεν ενθουσιάστηκε που τους βρήκε στον δρόμο του,γιατί σε τελευταία ανάλυση δεν είναι και τόσο χρήσιμοι...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3FRCfQgNfPc

gaildorf είπε...

να ποιος ειναι ο συνασπισμος τι λεει τι θελει!!!!!! δειτε το

http://www.youtube.com/watch?v=7CskR4xdfqo&feature=youtu.be

Ανώνυμος είπε...

Κι ελεγα κι εγω, ποτε θα βρεθει αυτος ο βλακωδως αυταρεσκος τυπος που θα αρχισει να αναρωτιεται για το λογο υπαρξης του μπλογκ που διαβαζει, ειδικα τωρα που ο "πυρινος" λογος του βραχηκε και τα "καιρια" και "αιχμηρα" ερωτηματα που εθεσε βρηκαν μηδενικη ανταποκριση, οπως ακριβως τους αξιζε? Ποτε θα ξεκινουσε να κανει ψυχαναλυση στο διαχειριστη, μπας και καταφερει να κοιταξει απο καμια ψυχοκλειδαροτρυπα για να αποκτησει κομπλεξικο πλεονεκτημα την επομενη φορα που θα τον τρωνε τα δαχτυλα του? Ποτε θα ξεκινουσε τις επι προσωπικου επιθεσεις, αδυνατωντας να καταλαβει οτι ενας διαγραμμενος απο το Κομμα ή την ΚΝΕ μπορει να συνεχισει να ειναι οπαδος χωρις κομπλεξ? Δεν διαφερεις σε τιποτα απο τα δεκαοκταχρονα που κρινουν εξ ιδιων τα αλλοτρια, νομιζοντας οτι αυτο που διαβαζουν στο διαδικτυο τους ανηκει κατα καποιο τροπο και οτι η αποψη τους πρεπει εξ ορισμου να λαμβανεται σοβαρα υποψη. Απλα εσυ εισαι και λιγο αριστερος. Προς θεου, ολα αυτα δεν τα λεω για να σταματησεις να γραφεις ή να αλλαξεις το υφος σου. Στο κατω κατω εσυ κι ο αγαπημενος μας Anonymous Anonymous ειστε μια σταλα δροσιας στις ανυδρες μερες που ζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 08:54
Είπα εγώ πουθενά ότι όποιος φύγει από το ΚΚΕ δεν πρέπει να το υποστηρίζει?Αυτό που είπα είναι ότι καλό θα είναι να απαντάει όταν κάποιος που δεν είναι στο ΚΚΕ του λέει κάτι.

Αν βέβαια ήσουν ένας άνθρωπος που έχει κάνει έστω και μια φορά στην ζωή του παρέμβαση σε πραγματικούς ανθρώπους των εργαζόμενων και της νεολαίας θα σκεφτόσουν αλλιώς.Πως σύμμαχοι σου είναι οι άνθρωποι του μόχθου και όχι του κομματικού σωλήνα.Πως υπάρχει αριστερά,σαν η τάση της εργαζόμενης κοινωνίας για αντίσταση και χειραφέτηση,και πως είναι τίτλος τιμής να αφιερωθείς στο να διεκδικείς να σου αξίζει ο τίτλος,πρώτα απ'όλα συλλογικά σαν φορέας και μετά σαν άτομο.

Επιμένοντας πως κοινωνία δεν είναι μόνο όσοι έχουν Ρίζο στην κωλότσεπη,και πως μόνο αν βουτήξεις μέσα στον πραγματικό κόσμο και προσπαθήσεις να πολώσεις τις αντιφάσεις του σε μια ανατρεπτική λογική θα μπορέσεις να κάνεις έστω "ένα βήμα πραγματικού κινήματος" θα συνεχίσω να επιδιώκω τον διάλογο.

Σε πληροφορώ μάλιστα ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αγωνιστές του ΚΚΕ που όχι μόνο θέλουν να συζητήσουν αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί αυτά που λέμε εμείς για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ,για διαγραφή του χρέους σαν βήμα εξόδου από τις δεσμεύσεις του,άρα και για μια άλλη εξουσία,δεν τα λέει το ΚΚΕ.

Βέβαια στον μικρόκοσμο του κομματικού σωλήνα του "ότι είναι καλό για το ΚΚΕ είναι και για τον λαό",και της εκδοχής της ελληνικής γλώσσας που αντικομμουνιστής είναι όποιος διαφωνεί με το ΚΚΕ και όχι με τον κομμουνισμό,αυτά που λέω δεν αξίζουν απάντηση.

Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ να σας συναντήσω στου δρόμους και παντού,πίσω από διπλές και τριπλές αλυσίδες,γιατί πάνω απ' όλα "φυσικά και δεν θα υπακούσω"!!! (αν έρθει πολλές φορές,είχε κάτι προβλήματα δεν είναι για σπάσιμο)