Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Έρχεται θύελλα

Όχι ότι έχουμε γίνει «γκρούπις» της αλέκας, αλλά αντιπροχθές η κε του μπλοκ βρέθηκε στην ομιλία της γγ στην πλατεία γεωργίου στην πάτρα. Εκεί όπου τις προάλλες έγινε μια ιδιαίτερα ζωντανή και μαζική μετεκλογική σύσκεψη με φίλους κι οπαδούς κι ένας δάσκαλος μετέφερε το διάλογό του με μια καθαρίστρια που την ενοχλούσε η «ξύλινη γλώσσα» του κουκουέ.
-Ξέρεις τι είναι τα spreads; -Όχι.
-Ξέρεις τι είναι το PSI; -Ούτε.
-Αυτά δηλ γιατί δε σε πειράζουν;
Ενώ ένας άλλος έλεγε για αυτούς που «ξινίζουν για τη γγ: λες κι αν είχαμε γραμματέα καμιά δίμετρη ουκρανή κουκλάρα, θα έρχονταν όλοι να μας ψηφίσουν μονοκούκι.

Το πρώτο συμπέρασμα από τη συγκέντρωση στην πλατεία είναι ότι παντού υπάρχει ένα άσπρο φορτηγάκι, όπως αυτό της κοα, και μια χαρακτηριστική φωνή στα μεγάφωνα που τραβάει την προσοχή.
Το δεύτερο συμπέρασμα –όσων είχαν μέτρο σύγκρισης- είναι ότι είχαμε πιο πολύ κόσμο από την τελευταία προεκλογική με τον κουτσούμπα –κι ήταν λογικό, γιατί φέραμε «μεγαλύτερο όνομα» να μας μιλήσει.
Γενικώς το κόμμα στις τελευταίες εκλογές είχε με διαφορά από τους υπόλοιπους τις μεγαλύτερες προεκλογικές συγκεντρώσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κι αυτό είναι σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό. Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι εκεί ακριβώς –δηλ στις μεγάλες πόλεις- είναι που σημείωσαν πτώση τα ποσοστά του.

Από την ομιλία της γγ εγώ κράτησα τη φράση ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι η δυσκολότερη των τελευταίων σαράντα χρόνων. Προσωπικά μου φαίνεται μάλλον υπερβολή, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαν προηγηθεί κι οι εκλογές του 93, αμέσως μετά τις ανατροπές και τη διάσπαση. Από την άλλη όμως είναι δείγμα της πολύ μεγάλης πίεσης που δέχεται το κόμμα σε αυτές τις εκλογές, που λειτουργούν σαν δεύτερος γύρος, με εκβιαστικά διλήμματα για να βγει κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και η ομιλία της αλέκας ήταν γεμάτη αναφορές –πολιτικές και συναισθηματικές συνάμα- για το αδέσμευτο κι αχειραγώγητο κουκουέ, που πρέπει να μείνει όρθιο (ενώ θέλουν να το γονατίσουν), και τους οπαδούς που πρέπει να κρατήσουν την κριτική τους για αργότερα, αλλά τώρα (έχουμε την απαίτηση) να ματώσουν, να λιώσουν σόλες, να βγάλουν κάλλους στα πόδια, κ.ά. τέτοια δελεαστικά.

Έγραψε καλά με την ατάκα για τον αέρα αλλαγής που πνέει στην ευρώπη και δεν είναι παρά αέρας κοπανιστός. Κι ύστερα ανέλυσε μερικά από τα πιθανά σενάρια διαχείρισης της κρίσης, όπως το πιθανό κούρεμα κατά 85-90% του χρέους, ή την έκδοση ενός ελληνικού ευρώ ή gEURO (γκιούρο) που έκανε συνειρμική παρήχηση με τους γκιαούρηδες έλληνες, που είναι τα απόβλητα της ευρω-οικουμένης.

Αναφέρθηκε ακροθιγώς στο μεταναστευτικό και τους χρυσαυγίτες, καθώς είχε μόλις γίνει η πρώτη απόπειρα πογκρόμ κατά των μεταναστών στο λιμάνι της πόλης, στον χώρο της πειραϊκής πατραϊκής. Και κράτησε ένα μεγάλο κομμάτι για τον όρο «αριστερά», που δε μπορεί να χρησιμοποιείται όπως πενήντα χρόνια πριν, που το κουκουέ ήταν παράνομο, και να είναι πίσω κι από το πασόκ της δεκαετίας του 70'.
Κι αν τα λέγαμε αυτά με τον ίδιο τρόπο στην προηγούμενη εκλογική περίοδο, ίσως να είχαμε πείσει περισσότερο κόσμο, που ένιωθε σύγχυση ακούγοντας στην τηλεόραση τους εκπροσώπους μας να λεν ότι το κουκουέ δεν είναι αριστερά, χωρίς να εξηγούν πολύ καλά τι ακριβώς εννοούν.

Στο τέλος της ημέρας πάντως, το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν τα καινούρια προεκλογικά σποτάκια του κόμματος. Πριν ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα χρειάζεται μια βασική διευκρίνιση. Παραδοσιακά τα σποτάκια του κουκουέ δύσκολα μπαίνουν σε καλούπια. Πέρα και πάνω από άλλους διαχωρισμούς –έξυπνα ή ανέμπνευστα, πρόχειρα ή καλογυρισμένα- δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά. Είναι πρωτίστως καλτ. Σε αυτή τη βάση μόνο μπορούν να κριθούν.

Κι από εκεί και πέρα οι γνώμες διίστανται (όπως με το ταλέντο του κακοφωνίξ). Σε άλλους αρέσουν, σε άλλους όχι. Το πιο σημαντικό στοιχείο τους όμως είναι το καλτ. Το οποίο δεν έχει αντίστοιχό του στα ελληνικά. Είναι το ωραίο και κακόγουστο μαζί. Για να γελάς και να κλαις συγχρόνως, μέχρι δακρύων ή ώσπου να σε πιάσει νευρικό γέλιο. Κι επειδή είναι φτιαγμένα από ταξική σκοπιά, είναι προλετκαλτ, κατά αντιστοιχία του καλλιτεχνικού ρεύματος της ρώσικης πρωτοπορίας (προλετ-κουλτ).

Κι εδώ τίθεται εύλογα το ερώτημα. Ποιος φτιάχνει τέλος πάντων αυτά τα σποτάκια. Ποιος είναι αυτός που τα σκέφτηκε, τα πρότεινε, τα ενέκρινε; Είναι οι αχτίδες των καλλιτεχνών; Κάποιος επαγγελματίας; Το τμήμα προπαγάνδας της κετουκέ;
Είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να τον βρουν και να του πούνε δυο λόγια, ή απλά ένα «γιατί;». Όχι ότι θα άλλαζε κάτι δραματικά στο αποτέλεσμα. Αλλά για να μη μας τρώει μέσα μας ότι δεν κάναμε το καλύτερο δυνατό σε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι μας.

Μετά από αυτά τα εισαγωγικά, περνάμε στην κριτική επί του συγκεκριμένου.
Το πρώτο βιντεάκι δείχνει έναν σύντροφο να προχωρά στα διάφορα στάδια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, που απεικονίζονται πίσω του και φτάνει στο συμπέρασμα: δούλοι του εικοστού πρώτου αιώνα δε θα γίνουμε!
Τα δισδιάστατα σκηνικά στο υπόβαθρο θύμισαν σε κάποιους ηλεκτρονικά παιχνίδια (βίντεο γκέιμς) παλιότερων δεκαετιών. Και σε μένα συγκεκριμένα ένα πολύ έξυπνο βιντεάκι με την «προσομοίωση» της σοβιετικής ιστορίας στα σκηνικά του σούπερ μάριο, την οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω.
Οπορτουνιστές του εικοστού πρώτου αιώνα δε θα γίνουμε.

Το δεύτερο σποτάκι είναι αυτό με τον καπιταλιστή και τους εργάτες μαριονέτες, που βρίσκουν την ισχύ εν τη ενώσει και κάνουν τον εκμεταλλευτή τους να φαίνεται νάνος. Αυτό προσωπικά μου θύμισε συνειρμικά εκείνη τη διαφήμιση του επιτραπέζιου σκράμπλ, με τις ανατροπές. Ληστής 8 βαθμοί, γριούλα 14 βαθμοί. Ή στην περίπτωσή μας. Αστός 6 βαθμοί, προλετάριος 10. Κοκ.

Το μακράν πιο θρυλικό σποτάκι όμως είναι το τρίτο, με τίτλο: έρχεται θύελλα. Κι όπως είπε ένας σφος όταν το είδε: μόλις ξεπεράσαμε το ταξί και το τρακτέρ.
Ένα σποτάκι με πολλαπλά μηνύματα κι επίπεδα ανάγνωσης. Αφενός υπονοεί ότι το κόμμα είναι παντός καιρού. Στα πλάνα με την καταιγίδα, θα μπορούσαν να μπουν και πραγματικές σκηνές συντρόφων που διαδηλώνουν μες στη βροχή και προτιμούν να γίνουν παπιά, παρά να μείνουν σπίτι και να κάνουν την πάπια για το εκάστοτε επίμαχο ζήτημα.

Αφετέρου μένει πιστό στις αρχές του σοσιαλιστικού (σου)ρεαλισμού κι έχει αίσιο τέλος (χάπι εντ) που δείχνει την προοπτική. Ανοίξαμε την αλυσίδα κι έγινες ένας από εμάς. Ενώ ο ήλιος λάμπει ξανά στον ουρανό, όπως πάντα μετά από καταιγίδα, η οποία μπορεί να συμβολίζει σε ένα άλλο επίπεδο ανάγνωσης, την αντεπανάσταση του 90’, όπου έπεσε ο ουρανός ο κεφάλι μας. Εμπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την ελλάδα.

Όσο για την εικόνα του συντρόφου που συνεχίζει να μοιράζει προκηρύξεις μες στη βροχή, φέρνει στο νου διάφορες δακρύβρεχτες αναμνήσεις από υγρές εξορμήσεις με μουσκεμένες δυσανάγνωστες προκηρύξεις και ριζοσπάστες που ζύγιζαν τρία κιλά μαζί με το νερό που είχαν μαζέψει. Και ίσως κάποιοι σφοι πάρουνε ιδέες από τη διαφήμιση και βγούνε εξόρμηση στον κόσμο για τις εκλογές με τη θρυλική πια ατάκα: έρχεται θύελλα, έρχεται θύελλα.

Άλλο να το σκέφτεσαι, άλλο να το βλέπεις.

32 σχόλια:

Anonymous anonymous είπε...

Διάβασα και στο Leninreloaded σκωπτικά σχόλια για τα σποτς του Κόμματος. Βρε σύντροφοι, μη την πολυ-ψειρίζουμε την υπόθεση. Σεβαστές οι όποιες απόψεις, αλλά νομίζετε ότι αν τα σποτς ήταν *ακριβώς* όπως θα θέλατε/θέλαμε, αυτόματα θα παίρναμε περισσότερες ψήφους; Δεν νομίζω. Κακά τα ψέμματα, η προσωπική επαφή με τους εργαζόμενους (πριν απ' όλα στους τόπους δουλειάς) είναι το πλέον δοκιμασμένο και αναντικατάστατο μέσον για να τα πάμε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτο σποτακι θυμιζει λιγο johnnie walker keep walking

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Με ολο το σεβασμο μου τα χαλας λιγακι σημερα απολιθωμα. Ωραια πες κ ηταν γαματα τα σποτ. Τι θα γινοταν; Θα σε ψηφιζαν καποιοι παραπανω που τους "εψησε" το σποτ. Κ τι θα τους εκανες τετοιους ψηφοφορους που επιλεγουν τι κομμα θα ψηφισουν απο ενα σποτ; Τι αξια εχουν τετοιοι ψηφοφοροι; Κατα τη γνωμη μου καμια-μπορει να ειναι κ βαριδι. Να μην παρεξηγηθω. Δεν υποτιμω την "επικοινωνια" κ πιστευω οτι η διαφημιστικη εκστρατεια που προηγηθηκε ηταν χαλια. Αλλα πιστευω οτι το σποτ πρεπει να στοχευει στις συνειδησεις οχι στο πιασαρικο "προχωραμε χωρις αυτους". Μου αρεσουν δηλαδη καποια σποτ που εβαζε ο 902 κατα τις 22:00 που ανελυαν απλα κι ωραια την κριση. Εκει ειναι το προβλημα. Ο κοσμος ειναι διατεθειμενος να ακουσει. Βγαλε τετοια σποτ. Ας ειναι λιγοτερα στον αριθμο κ μεγαλυτερα στη διαρκεια. Κυκλοφορησε αυτες τις αποψεις σε φυλλαδια που θα τα μοιραζεις στο δρομο. Τοσα αρθρα βγαζει ο Ρ που εχουν διπλα το ψαλιδι για να τα κ ναταδιαδωσεις. Ακομα κ τις αναλυσεις του τμηματος οικονομιας. Βγαλτες σε διφυλλα κ μοιρασε τες. Παπαριες που δεν ξερει ο κοσμος απο spreads. Τα χουν μαθει λιγο πολυ αρκετοι. Κ σπρεντς κ σι ντι ες κ μετοχες κ πολλα αλλα. Τα εχουν ακουσει εστω. Την υπεραξια δεν εχουν ακουσει πολλοι νεοι. Απο που περιμενεις να την ακουσουν. Δωστους καποιο ερεθισμα εστω κι απο καποιο σποτ 'η φυλλαδιο να τη μαθουν. Που εχω βαρεθει να ακουω ανθρωπους που κινδυνευουν αμεσα με απολυση να λενε τι καλο πραγμα ειναι η ανταγωνιστικοτητα ταυτιζοντας την με τη παραγωγικοτητα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Τα σποτακια του κομματος ειναι τοσο ασχημα που καταληγουν ωραια. Αλλα υποθετω οτι ακριβως αυτο ειναι το καλτ...

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική στις διαφημίσεις του Κομματος μου θυμίζουν την κριτική του τυπου "Μα τι απεριποιητη που είναι αυτή η Αλέκα" ή πιο παλιά με τα ανεκδιήγητα (όντως) σακάκια του Κολοζώφ ή ακομα και το σύνθημα της ΔΑΠ στα δικά μου χρονια ('95 κεξ) "Αφήστε τον αγώνα και πιάστε το ρεξόνα!". Ειναι κι αυτό κομματι κριτικής από τον απλό κόσμο και δεν πρεπει να το υποτιμουμε, δευτερεύον φυσικά εφόσον σε λίγο όλοι θα ντυνονται σαν τον Κολοζώφ λόγω ανεχειας. Μεσα σε ολη αυτή την κριτική της επικοινωνίας πιστεύω οτι εντασσεται και το κομματι της "ξυλινης" γλωσσας (κεφαλαιο μονοπώλια και τα ρεστα (οπως ελεγαν και παλιοτερα)) που τον τελευαιο καιρο το ακουω πολυ λιγοτερο γιατι αναγκαστικα η προβληματικη βρισκεται (επιτελους) γυρω απο την πραγματικη οικονομια και τους προσανατολισμους της. Το προβλημα αρχιζει οταν μιλας για ρηξη καθολου ξυλινο και απολυτα σαφες και εκει ο κοσμος ζοριζεται γιατι περα απο τη λογικη της αναθεσης (χαρακτηριστικο παραδειγμα 99: μπραβο παιδια πατε στο λιμανι να φατε τα μουτρα σας με το ΝΑΤΟ αλλα εγω παω να δω Καρε της Νταμας ειναι Πεμπτη σημερα) ζοριζεται πολυ και με την αποδεσμευση πιστευοντας οτι τα πακετα θα ξαναερθουν (επιδοτησεις για το βαμβακι, Ντελορ 1-2-3, Σαντερ, και τελευταια ΕΣΠΑ 1-2). Η ουσια ειναι αυτο που ζοριζει τον κοσμο πιο πολυ και οχι το σακακι του Κολοζωφ. Συγνωμη για τη φλυαρια
Ενας παλιο-συντροφος απο Θεσσαλονικη

Μαζεστίξ είπε...

Δεν είμαι του κόμματος, αλλά νομίζω πως ο ανώνυμος (11:50) παραπάνω που προτείνει σποτ που θα εξηγουν την κριση εχει απολυτο δικιο.
Η ταση που επικρατει τωρα ειναι ταση για κατανοηση.
Ο καθενας μας πλεον ξοδευει περισσότερο χρόνο για να ακουσει και να διαβασει.
Για να εξηγήσει όσα δυσνόητα συμβαίνουν.
Τα διαφημιστικα σποτ θα έπρεπε να εχουν περισσοτερο ύφος zeitgeist ή debtocracy για να έχουν και μεγαλύτερη απήχηση...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω, μόνο σε μένα άρεσαν;;;

Ανώνυμος είπε...

"Ωραια πες κ ηταν γαματα τα σποτ. Τι θα γινοταν; Θα σε ψηφιζαν καποιοι παραπανω που τους "εψησε" το σποτ. Κ τι θα τους εκανες τετοιους ψηφοφορους που επιλεγουν τι κομμα θα ψηφισουν απο ενα σποτ; Τι αξια εχουν τετοιοι ψηφοφοροι;"

Έστω ότι συμφωνούμε. Το κόμμα της εργατιής τάξης τοτε, γιατί να σπαταλάει πόρους για σποτάκια; Αφού είναι είτε άχρηστα ή επιζήμια.

Ανώνυμος είπε...

Σποτάκι 20 δευτερολέπτων είναι ρε. Ποια κρίση και ανάλυση θέλετε να εξηγήσει;

Υπάρχουν και σποτάκια που είναι αναλυτικά. Εκεί δε βλέπω το ίδιο ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δεν εγινα κατανοητος. Δεν αρνηθηκα να υπαρχουν σποτ. Θεωρω ομως οτι τα σποτ πρεπει να παιζουν διαφορετικο ρολο. Να ειναι δηλαδη ενα ερεθισμα για λιγο ψαξιμο 'η περισυλλογη απο το θεατη αντι για ενα σλογκανακι. Το βαζω σε σχεση με την εκστρατεια του συριζα που στηριχτηκε στο "προχωραμε χωρις αυτους" (πασοκ-νδ). Πιασαρικο με στυλιζαρισμενες εικονες, πετυχημενο οπτικα. Επιασε μεν αλλα απο ουσια; Ξεστραβωσε κανενα; Ειπα οτι ο 902 προβαλλε την προ των εκλογων περιοδο κατι εξαιρετικα κατα τη γνωμη μου σποτ. Εγω τα εβλεπα γυρω στις 22:00. Το ξερω οτι ηταν πιο μεγαλα απο 20" αλλα ας μπουν αντι 300 σποτ 20 τετοια που λεει ο λογος. Απο ενα καθε βραδυ σε ενα καναλι πριν τις ειδησεις. Με τετοια κατι μενει ως ερεθισμα στο θεατη για να παει το μυαλο του λιγο παραπερα. Απο αυτα που θα παιχτουν τωρα ας πουμε εχω να πω τα εξης: Το πρωτο με το "δουλοι του 21ου..." ειναι συμπαθητικοτατο. Το δευτερο με τους εργατες μενει στη μεση. Ας πουμε νομιζω θα επρεπε να δινεται κ ενα αμεσο παραδειγμα. Πχ να λεει οτι στον κλαδο των ποτων μια μαχη κερδιθηκε αρα μπορεις κ συ. Το τριτο με τη θυελλα μου φανηκε αδυναμο αν κ ως ιδεα θα την κραταγα. Τελος παντων μπορει να λεω βλακειες-στο κατω κατω ψηφοφορος ειμαι κ μαλιστα οψιμος. Ας δοθει εμφαση στα φυλλαδια στο δρομο που το "παιδευτικο" στοιχειο μπορει να επιτευχθει ευκολωτερα.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετη απορία μιας και τον ανάφερε ο παλιοσύντροφος ο Ορέστης ο Κολοζώφ που χάθηκε αυτή η ψυχή.

Ανώνυμος είπε...

"Δήλωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ"...

http://neaspora.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Οποιος γραφει με αυτο τον τιτλο οφειλει να γραφει επωνυμα. Στην καλυτερη ειναι κοτουλες, αναξιοι συνεπως για κομμουνιστες, στη χειροτερη ...

Αυτος που εγραψε για τα σποτ του 902 ειμαι.

Ανώνυμος είπε...

Neaspora
Goodmorninglenin
Ergatikosagonas

ή ο μανιαδακης (aka γρ. τυπου συριζα) αντεπιτιθεται

τουλαχιστον τοτε δεν ντρεπονταν τους ελεγαν τυριμος , μανωλεας, μηχαηλιδης κλπ σημερα υποθετω φοβουνται το τελος των προηγουμενων. Κι’ όλα αυτά πριν γινουν εξουσια φανταστειται μετα τυφλα να χει ο κουρης, η αυριανη ο γιαννοπουλος ο γαργαλακος και ο τομπρας

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αρχισε το χοντρό παιχνίδι.
Κουράγιο κομμουνιστές, δύναμη στο ΚΚΕ!
Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους!

Αντωνης είπε...

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/iii.html
(και σχόλια)

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/164.html

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_3126.html

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/36.html

Ανώνυμος είπε...

Το χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι έχουν κλειστά τα σχόλια.
Οι δήθεν δημοκράτες που μέμφονται το κόμμα για έλλειψη δημοκρατικότητας, είναι αυτοί που δεν αντέχουν με τίποτα τον αντίλογο και είναι οι πρώτοι που όταν τους σωθεί η ευκαιρία τον πνίγουν.

λαθραναγνώστης

Anonymous anonymous είπε...

Τώρα ήθελα το λαθρόβιο site με τίτλο neaspora -αγνοούσα την ύπαρξή του. Δεν ξέρω αν οι δημιουργοί του είναι βαλτοί ή ηλίθιοι -ξέρω όμως ότι κάνουν κακό στο Κόμμα της εργατικής τάξης.

ΥΓ: Τι θα πει "δήλωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ". Ονόματα δεν έχετε κύριοι;

Anonymous anonymous είπε...

Όταν έγραφα την προηγούμενη αναρτηση μου σε αυτό το θρεντ, έγραψα πληκτρολογώντας γρήγορα: "Τώρα ήθελα το λαθρόβιο site με τίτλο neaspora -αγνοούσα την ύπαρξή του."

Μια λέξη στην παραπάνω πρόταση, διέστρεψε πλήρως αυτό που ήθελα να πω:

Λοιπόν, αντικαταστείστε παρακαλώ τη λέξη "ήθελα" με τη λέξη "είδα".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί σύντροφοι,

Γενικά, πιστεύω ότι , όχι απλώς χάνουμε χρόνο αλλά κάνουμε και ζημιά αφιερώνοντας λέξεις για τα χαφιεδοσάϊτ που αναφέρεστε.

Υπάρχει πάντως και η θετική τους πλευρά: συνειδητοποιούμε ότι η δράση της ΓκεΠεΟυ είχε πάρα πολλά θετικά στοιχεία..

Ο φίλος του λαού που
πολεμά τους σοσιαλδημοκράτες

μΑστος είπε...

Φροϋδικό ολίσθημα φίλε anonymous, το παραβλέπουμε :P

Λουνατσάρσκι είπε...

Λουί Aραγκόν. Πρελούβιο στους καιρούς των κερασιών.


Τραγουδώ την Γκεπεου που σχηματιζεται

στη Γαλλία αυτή την ώρα

Τραγουδώ την Γκεπεού ανάγκη της Γαλλίας

Τραγουδώ τις Γκεπεού του πουθενά και του παντού

Ζητώ μια Γκεπεού για να ετοιμάσουμε το τέλος ενός κόσμου

Ζητήστε μια Γκεπεού για να ετοιμάσουμε το τέλος ενός κόσμου

για να υπερασπιστούμε αυτούς που προδόθηκαν

για να υπερασπιστούμε αυτούς που είναι πάντα προδομένοι

Ζητήστε μια Γκεπεοΰ εσείς που σας υποτάσσουν, εσείς που σας σκοτώνουν

Ζητήστε μια Γκεπεού
Σας χρειάζεται μια Γκεπεού

Ζήτω η Γκεπεού μορφή διαλεκτική του ηρωισμού

που μπορούμε να αντιτάξουμε στην ηλίθια εικόνα των αεροπόρων

που οι ηλίθιοι τους νομίζουν ήρωες όταν σπάνε τα μούτρα τους στη γη

Ζήτω η Γκεπεού αληθινή εικόνα της υλιστικής μεγαλοσύνης

Ζήτω η Γκεπεού ενάντια στο θεό Σιάπ και τη «Μασσαλιώτιδα»

Ζήτω η Γκεπεού ενάντια στον πάπα και τις ψείρες

Ζήτω η Γκεπεού ενάντια στην κερδοσκοπία των τραπεζών

Ζήτω η Γκεπεού ενάντια στις μανούβρες της Ανατολής

Ζήτω η Γκεπεού ενάντια στην οικογένεια

Ζήτω η Γκεπεού ενάντια στους αλιτήριους νόμους

Ζήτω η Γκεπεού ενάντια στο σοσιαλισμό των δολοφόνων τύπου Καμπαγιέρο, Μπονχούρ,ΜακΝτόναλντ. Ζεργκιμπέλ

Ζήτω η Γκεπεού ενάντια σε όλους τους εχθρούς του ΙΙρολεταριάτου

ΖΗΤΩ Η ΓΚΕΠΕΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Zήτω!

Ανώνυμος είπε...

To "¨Ερχεται θύελλα" είναι απλά τέλειο.Στηλιτεύει χωρίς στόμφο των μικροαστισμό που παράγει απάθεια ,αναδεικνύει την ορθότητα της κριτικής του Κομμουνιστικού Κόμματος και στο τέλος βγάζει και αισιοδοξία.Και ταυτοχρόνως είναι και πιασάρικο.
Αντίθετα το άλλο με τους σκλάβους είναι απαράδεκτο λόγω του πώς τελειώνει.Αυτό το θεματάκι που ο εργαζόμενος γίνεται ντεμί-γιάπης με πουκαμισάκιείναι κάκιστο ως σύλληψη.Έπρεπε να τον βάλλουν ντυμένο κούριερ ή σε στυλ σερβιτόρο να κρατάει κανένα δίσκο.Και πάλι ανέμπνευστο θα ήταν αλλά τουλάχιστον δεν θα ήταν και foul πολιτικά.

Κοκκινόμαυρος

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω καθως υπαρχει σε καποιους η αντιληψη οτι αν δε φορας μουτζουρωμενη φορμα εργασιας τοτε δεν εισαι εργατης. Κι αυτη η αντιληψη πρεπει να σπασει.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι δραματικά στο αποτέλεσμα. Αλλά για να μη μας τρώει μέσα μας ότι δεν κάναμε το καλύτερο δυνατό σε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι μας.

Αυτά είπε εισηγητικά η κε του μπλοκ και τίποτα παραπάνω. Συμφωνεί κατά τα άλλα με τον ορισμό του καλτ που δίνει ο ανώνυμος των 12.58 και με την άποψη για την καλή ποιότητα άλλων σποτ του 902. Κι εδώ είναι το γαμώτο της υπόθεσης. Αφού μπορούμε, γιατί δεν τα κάνουμε;

Κι ένα σχόλιο για τη νέα σπορά. Σίγουρα δεν είναι σπορά της τύχης. Κι η ποιοτική διαφορά σε σχέση με τον εργατικό αγώνα, είναι ότι μιλάν ανοιχτά ως μέλη και στελέχη του κκε κι όχι ως μωραΐτης, πραξιάδης, κτλ. Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα, αλλά είναι μάλλον περιττό και χωρίς αξία.

Ανώνυμος είπε...

Όντως δεν είναι αναγκη να φοράς "μουτζουρωμένη φόρμα εργασίας" για να είσαι εργάτης.Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργάτες του χθες σήμερα φοράνε πουκαμισάκια.Εξακολουθούν να υπάρχουν.Γι αυτό ανέφερα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα επαγγελμάτων που ενώ δεν θεωρούνται "εργάτες" με την παραδοσιακή εικόνα ,είναι.Η ιδέα "πλέον δεν υπάρχουν εργάτες" είναι ακόμα πιο επικίνδυνη και διαδεδομένη.

Κοκκινόμαυρος

Ανώνυμος είπε...

Λέω και εγώ να φτιάξω ένα μπλογκ ανώνυμο «μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» που διαφωνούν με τις κωλοτούμπες του. Πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματική ριζοσπαστική δύναμη και τώρα βλέπουν μετεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλυντήριο των στελεχών και των εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ. Ότι δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ τις διαβεβαίωσεις στο κεφάλαιο, μας λέει να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό μπλοκ και μάλιστα να πάμε με τις ΗΠΑ ενάντια στη Γερμανία. Στο τέλος και εγώ θα καλώ να ψηφίσουμε ..."κριτικά ΣΥΡΙΖΑ". Μπορώ επίσης να φτιάξω κάτι ανάλογο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ... αλλα εκεί δεν χρειάζεται, γράφουν οι ίδιοι άρθρα και κείμενα που ουσιαστικά σπρώχνουν στο ΣΥΡΙΖΑ αν και στο τέλος λένε για ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑς..

Redpersonality είπε...

0:34
0:31
0:36
Παιδιά τόσο κρατάνε αυτά τα βιντεάκια αναγκαστικά!!
Το να προσπαθήσεις να εξηγήσεις την καπιταλιστική κρίση μέσα σε 36 δευτερόλεπτα είναι ΛΑΘΟΣ!!
Και πάντως το βιντεάκι έρχεται θύελλα έχει τα περισσότερα views από οποιοδήποτε video έχει ανέβει μέχρι τώρα στο kkemedia.

Ανώνυμος είπε...

Τα σποτ του κομματος πάντα φτιαγμένα από μέλη του κόμματος για μέλη του κόμματος ήτανε. Καταλαβαίνω ότι ανησυχούν μήπως τους βγεί πολύ διαφήμιση αλλά εάν θες να κάνεις σοβαρή προπαγάνδα πρέπει να δεις πως θα πείσεις τους παραέξω. Όλα τα σποτ πιστεύω θα έπρεπε να είναι σποτ αφύπνησης της ταξικής συνειδησης που κοιμάτε βαθία.

Ανώνυμος είπε...

Μασημένη τροφή για τα επόμενα σποτάκια : http://www.youtube.com/watch?v=fLpGpda8Gb8. Tα πρώτα είκοσι δεύτερα για ΚΚΕ, τα υπόλοιπα για τους άλλους. Ζομπι Σταλιν!