Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τα φοιτητικά τα χρόνια

(άρθρο συνεργάτη μας με αφορμή τις αυριανές φοιτητικές εκλογές)

Στα χρόνια μου οι φοιτητικές εκλογές στο πολυτεχνείο σήμαιναν κυρίως δύο πράγματα. Προεκλογικό ξύλο και καφρίλες στην καταμέτρηση.

Παλιότερα που ήταν πιο οξυμένα τα πνεύματα κι η «προεκλογική περίοδος» κρατούσε τουλάχιστον ένα μήνα, σ’ εμάς έπεφτε ξύλο σχεδόν επί καθημερινής βάσης, συνήθως μεταξύ δαπ κι εαακ. Οι πρώτοι γενικά κρύβονταν γιατί δεν τους έπαιρνε στο πολυτεχνείο, ενώ οι εαακίτες φώναζαν «ζει ζει» για τον τεμπονέρα και σιγοντάριζαν οι πασπίτες. Και ποιος να το έλεγε δέκα χρόνια πριν ότι φέτος το εαμ β’, η οργάνωση του τεμπονέρα, θα στήριζε στις εκλογές το νέο πασοκ του συριζα.

Το ξύλο συνήθως έπεφτε στα διαλείμματα, για να υπάρχει κοινό και διά ασήμαντον αφορμή: τη μάχη της αφίσας, για μια κολώνα, ή για τα ψάρια του αλφαβητίξ που δεν είναι φρέσκα, σε στυλ γαλατικού χωριού. Γενικώς αν έψαχνες αφορμή για ξύλο, θα την έβρισκες εύκολα. Ειδικά στους μεταλλειολόγους όπου υπήρχαν δύο κατηγορίες χώρων: αυτοί που κολλάει αφίσες ο αχμμετ και αυτοί που δυνητικά θα μπορούσε να κολλάει. Οπότε αν πήγαινες με αποστολή αυτοκτονίας να κολλήσεις αφίσες κοντά στον χώρο του, είχες εξασφαλισμένη δράση. Υπήρχαν φορές όμως που ξέφευγε το πράγμα κι άρχιζαν οι καφρίλες. Όπως τότε που κάποιος  γνωστός-άγνωστος είχε επιλέξει να αφοδεύσει, με το συμπάθιο, μπροστά από το στέκι ενός σχήματος για να αφήσει το στίγμα και να τους εκδικηθεί.

Η συνεννόηση για τις αφίσες πάντως δεν ήταν πολύ εύκολη. Εμείς πχ είχαμε εκλογές στον ίδιο όροφο με τους μεταλλειολόγους, όπου ο αχμμετ έκανε ταπετσαρίες με τις μαύρες αφίσες του ακόμα και πάνω στις λάμπες. Κι επειδή δε φωτιζόταν από κάπου αλλού ο χώρος, ερχόσουν απ’ έξω κι είχες την αίσθηση ότι μπαίνεις στον άδη. Με ένα άλλο σχήμα, χρειαζόταν ολόκληρη διαπραγμάτευση να μη βάλουν αφίσα σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να μπορεί να ανοίγει το παράθυρο και να μην σκάσουμε σαν τα ποντίκια απ’ τον καπνό και τη ζέστη. Άλλες φορές βγάζαμε συνεννόηση, άλλες όχι.

Η επαναστατική εγρήγορση απαιτούσε να κοιμόμαστε εκεί το βράδυ της παραμονής, πάνω σε τραπεζάκια κι υπνόσακους για να περιφρουρούμε το χώρο. Κι είχαμε μερικούς συντρόφους που κοιμόντουσαν σαν πουλάκια και κελαηδούσαν όλη νύχτα από τη μύτη, κερδίζοντας την αγάπη των υπολοίπων, είτε με γλυκόλογα και μπινελίκια, είτε έμπρακτα με παπούτσια κι άλλα ιπτάμενα για να το βουλώσουν.

Τις τελευταίες μέρες γινόταν κι ένα μαραθώνιο δσ ανά τμήμα για να συμφωνήσουμε στον κανονισμό, τι είναι έγκυρο και τι άκυρο, για τους σταυρούς κλπ. Σε ένα από αυτά οι δαπίτες ζήτησαν να μπει στο όνομα του ψηφοδελτίου κάτω από το σήμα της δαπ ως υπότιτλος: ψηφοδέλτιο νίκης. Κι εμείς αρνηθήκαμε και τους είπαμε, αν είναι έτσι να βάλουμε κι εμείς τίτλο ψηφοδέλτιο για το ααδμ – όχι ως αρκτικόλεξο, ολόκληρο. Κι έτσι μόνο το όνομα θα έπιανε τη μισή κόλλα.
Σε άλλες σχολές που είχε δύναμη η δαπ, είχε αυτοδυναμία και στην εφορευτική κι ακύρωνε ό,τι ήθελε, από ψήφο μέχρι ολόκληρο ψηφοδέλτιο. Πήγαινε στα τεφαα ας πούμε ένας από το δίκτυο (συν) να καταθέσει ψηφοδέλτιο και τον άρχιζαν: άντε ρε μαλάκα που θα κατέβεις στις εκλογές. Άντε πήγαινε τώρα.

Στο πολυτεχνείο δεν τους έπαιρναν οι συσχετισμοί όμως. Γιατί πάει κι έρχεται να ανοίξεις βεντέτα με τα εαακ που ρίχνουν συμβατικό ξύλο. Αν μπλέξεις όμως με τα φρικιά τι γίνεται; Δε μπορεί να φέρνεις κάθε μέρα μπράβους της νύχτας να καθαρίζουν. Κι έτσι λούφαζαν. Παρόλα αυτά πάντα υπήρχε μια φημολογία στα όρια του μύθου ότι έρχονται από στιγμή μπράβοι και τραμπούκοι μαζί με rangers, κενταύρους κι άλλα μυθικά ζώα, για να μην χαλαρώνει η περιφρούρηση.

Τελικά η μόνη φορά που είχαμε πρόβλημα ήταν το 04’ ή το 05’ –δε θυμάμαι ακριβώς- που έκαναν επιδρομή τα φρικιά κι έκαψαν την κάλπη των πολιτικών στο ισόγειο του γκίνη. Εμείς ετοιμάζαμε αλυσίδες κι οδοφράγματα να τους κόψουμε τη φόρα, αλλά αν κατάφερναν να φτάσουν στον τέταρτο, αυτό σήμαινε ότι θα είχαμε θρηνήσει θύματα στους τρεις προηγούμενους. Παρόλα αυτά οι εαακίτες έρχονταν έντρομοι κάθε τόσο και μας ρωτούσαν: «πού είναι το κόμμα; Έρχεται το κόμμα;» Ή «πότε θα ‘ρθουν οι οικοδόμοι;»

Τη μέρα των εκλογών οι δαπίτισσες φορούσαν ότι είχαν από ξι –ξώβυζα, ξέκωλα, ξώπλατα κτλ- κι ήταν ακροβολισμένες από το μετρό της ομόνοιας μέχρι το πολυτεχνείο ή τη νομική, μιλώντας σου με φωνή ροζ γραμμής: πρώτη φορά ψηφίζεις; Μπορώ να σε βοηθήσω;
Οι πασπίτισσες είχαν ομοιόμορφα μπλουζάκια που τα έδεναν κάτω από το στήθος, για να δείξουν την αλυσίδα στον αφαλό τους ή κάτι περισσότερο. Στο μεταπτυχιακό μου είχα πετύχει μια άλλη πρασινοφρουρό που έλεγε στον –ας πούμε- καθοδηγητή της (γιατί πιο πολύ με «προϊστάμενο» έμοιαζε): τρία στοματικά έκανα χθες, κανείς δεν ήρθε. Θα μου πεις ότι αυτό είναι λίγο χυδαίο επιχείρημα, γιατί δε μπορείς να το αποδείξεις. Ε ναι, δεν ήμουνα μπροστά για να είμαι σίγουρη ότι τα έκανε, αλλά η τύπισσα μια φορά αυτό είπε. Κι όποιος θέλει το πιστεύει.

Παράλληλα υπήρχε ένας άλλος μύθος για την αρχιτεκτονική, όπου παραδοσιακά υπήρχε ισχυρή αναρχία και κάθε χρόνο ερχόταν ένα κομμάτι της να ψηφίσει για να μη βγει η πανσπουδαστική πρώτη δύναμη. Αυτός ο «μπαμπούλας» λειτούργησε μια, δυο, τρεις φορές, ώσπου έγινε σαν την ιστορία του τσοπάνη με το λύκο. Οπότε μια χρονιά ήρθαν τελικά λιγότεροι να ψηφίσουν και την πήραμε όντως τη σχολή.
Έρχονται λοιπόν οι σφοι της αρχιτεκτονικής στη δική μας καταμέτρηση που αργούσε ακόμα να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα. Ακούν οι εαακίτες αρχιτεκτονική, σου λέει πρώτοι θα ‘μαστε, οπότε αρχίζουν να κάνουν ρυθμικά ω-ω-ω με τα χέρια απλωμένα με τα χέρια απλωμένα μπροστά και περιμένουν να πουν το «ό-λε» για την αποθέωση. Αντ’ αυτού όμως ακούν πκσ πρώτη, εαακ δεύτερη και μένουν με τα χέρια έτσι, στην πρόταση, και το στόμα ανοιχτό, χωρίς να βγάζουν ήχο.

Όταν έρχονταν από τους μεταλλειολόγους –που τελείωναν κι εκεί νωρίς- η ανακοίνωση ήταν σε στιλ: είκοσι πέντε χρόνια τσο και λο, ο αχμμέτ πρώτη δύναμη με τόσα, οι άλλοι δεν πήραν τίποτα. Οπότε έπιαναν το τραγούδι οι αρασίτες, στο ρυθμό του «πέρα στους πέρα κάμπους». Πέρα απ’ τους τοπογράφους (3) κι από το γενικό, είναι μια πατρίδα με σοσιαλισμό. Γεια σου αχμμετ, πατέρα μας εσύ, μεταλλειολόγοι με τη σωστή γραμμή.

Άλλες φορές όταν είχαν τρενάκι με συνεχόμενες ψήφους δικές τους, έπιαναν κάνα αντάρτικο και το ‘λεγαν όλο, από την αρχή ως το τέλος, ακόμα κι αν όλα τα επόμενα ψηφοδέλτια ήταν τρενάκι ψήφων της δαπ. Κι όταν έπιαναν τα «μαύρα κοράκια» κι έφταναν στην τελευταία στροφή, τραγουδούσαμε κι εμείς μαζί τους το στίχο «της τρίτης διεθνούς του λένιν στάλιν», με έμφαση στο δεύτερο μισό για σπάσιμο.

Τα περισσότερα συνθήματα των καταμετρήσεων ήταν σεξουαλικά ή κοπρολαγνικά. Εμείς κρατούσαμε γραμμή σχετικής εγκράτειας, οπότε το βάρος αντικειμενικά έπεφτε στους αριστεριστές – άλλο που δεν ήθελαν κι αυτοί. Μόνο μια φορά που τους περάσαμε και βγήκαμε δεύτεροι, λύγισε η «άτεγκτη» γραμμή και φωνάξαμε το γνωστό σύνθημα για το… ψωμί του κκε που χορεύει μες στον… πόλο κλπ. Κι αυτό στο τέλος της καταμέτρησης. Στο ενδιάμεσο πήγαιναν οι σφοι με παρακλητικό ύφος κουταβιού στην καθοδήγηση και τη ρωτούσαν: λίγο ψωμί, λίγο ψωμί; (εννοώντας το σύνθημα). Κι αυτή έμενε αλύγιστε και έγνεφε αρνητικά.

Μια από τις καλύτερες ιδέες που είχαμε προεκλογικά ως πολυτεχνείο (μετά την πήραν κι άλλοι) ήταν μια αφισέτα με το εικονογραφημένο σύνθημα: για να μη μείνεις με το (σήμα δαπ) στο (σήμα πασπ) ψήφο στην πκσ. Και για να το κάνουμε πενηνταράκια σε όλους: για να μη μείνεις με το πουλί στο χέρι, ψήφο στην πκσ.

Η πλάκα είναι ότι ένας αρχιδαπίτης λεγόταν πετούμενος κι οι δαπίτες συχνά φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Κι όταν ερχόταν κάποιος τρίτος κι άκουγε «πετούμενος περομ-πομ-περομ» προσπαθούσε να καταλάβει τι σημαίνει το σύνθημα της δαπ. Μήπως το λένε για το πουλί στο σήμα τους;

Για την πασπ δε βρίσκω πολλά να γράψω γιατί παλιότερα, ελέω κινητοποιήσεων, δεν είχαν πολύ δύναμη, ενώ τώρα είναι απλώς εκνευριστικοί και λαμόγια έτοιμα να ενταχθούν στο σύστημα. Να φανταστείς πως το πιο ενδιαφέρον για την πασπ πολυτεχνείου είναι ότι είχε περάσει από το δυναμικό της ο γιος γνωστού μέλους της 17 νοέμβρη.
Το δίκτυο είχε ακόμα λιγότερες δυνάμεις κι επί της ουσίας ήταν αμελητέα ποσότητα, εκτός από το σχήμα στους πολιτικούς που το είχε φτιάξει ο τσίπρας. Οι αρασίτες το φλέρταραν για να το ενσωματώσουν και να μην τους κόψει ψήφους. Αλλά τους συνασπισμένους τους ενδιέφερε απλώς η καταγραφή. Γι’ αυτό μετά στην καταμέτρηση, τις σπάνιες φορές που έβγαινε ψηφοδέλτιο του δικτύου, η αρας τραγουδούσε «πυρ στον αλαβάνο και φωτιά στον κωνσταντόπουλο». Ποιος να το έλεγε ότι η ζωή θα τα έφερνε έτσι και τώρα θα μιλούσαν για ιστορική χαμένη ευκαιρία που δε συνεργάστηκε η ανταρσυα με τον αλαβανο.

Και σήμερα; Σήμερα σε εμάς οι καταμετρήσεις είναι κλειστές, μεταξύ συγγενών και φίλων, ο δικομματισμός κυρίαρχος, τα εαακ διασπασμένα σε δύο ψηφοδέλτια κι εμείς έχουμε κόψει εντελώς τα γηπεδικά. Έχουν γίνει ξενέρωτα τα πράγματα, αλλά μπορεί να φταίει κι ότι μεγαλώσαμε. Και μπορεί τώρα να τα παρουσιάζω έτσι, τότε όμως είχαμε την αγωνία να φανεί η δουλειά ενός χρόνου και να δοθεί μια ώθηση στο κίνημα. Δεν ήταν όλα χαβαλές κι εκφυλισμός. Για σήμερα δεν ξέρω. Ειδικά ως προς το κίνημα.

Πλέον δεν ξέρω από μέσα τι γίνεται, αλλά δεν αισιοδοξώ πολύ για τις εκλογές. Μπήκαν δέκα μέρες μετά τις βουλευτικές, χωρίς ζωντανό κίνημα, λογικά θα πέσουμε, αλλά πρέπει να μας απασχολήσει το γιατί.

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλή η πασπίτισσα ?

Ανώνυμος είπε...

To νεο μπλογκ του K.M.

haridimos είπε...

Νομίζω λείπει η αναφορά στο όνομα του συντάκτη :-)

demis είπε...

Φίλε μου ανώνυμε, από την προηγούμενη ανάρτηση (ξέρεις εσύ),

Όλο μαζί μου δεν θέλεις να ασχολείσαι, κι όλο μαζί μου ασχολείσαι. Όλα όσα λέω σε κουράζουν, κι ωστόσο αυτά σχολιάζεις.

Φυσικά, η στάση σου απέναντί μου ομοιάζει με αυτή του κόμματός σου απέναντι στον Σύριζα και σε ότι τον πλησιάζει. Αλλά έσύ το προχωράς κι ένα κλικ παραπάνω.
Η πλάκα είναι ότι, υποθέτωντας αυτά που νομίζεις ότι θέλω να πω, χαρακτηρίζεις μόνος σου τον πολιτικό σου χώρο. Για όνομα Κυρίου, δεν λέω ότι όλοι οι κομμουνιστές είναι σαν κι εσένα! Αυτό θα ήταν ύβρις. Τώρα από πού το βγάζεις ότι επιλέγω να επιτεθώ -και μάλιστα προσωπικά- σε κάθε κομμουνιστή, αυτό πρέπει να το λύσει η επιστήμη.
Δεν θα με αναγκάσεις να καταφύγω σε φτηνούς χαρακτηρισμούς και σε εύκολα συμμπεράσματα, όσο κι αν το θελήσεις.
Η "κοσμογονία" δεν θα προέλθει από ένα καλό εκλογικό ποσοστό ή από μια εκλογική νίκη, αλλά από βαθύτερη εσωτερική αλλαγή και επαναπροσδιορισμό του χαρακτήρα του κινήματος, σε βάση αληθινά και όχι κατ' επίφαση λαική.
Αυτό ΣΗΜΕΡΑ, είτε σου αρέσει είτε όχι, μόνο ο Συριζα διαθέτει την δυναμική, αλλά και τους ανθρώπους για να το πετύχει, και θα το πετύχει!
(Καρφί δεν μου καίγεται αν σου φαίνεται πομπώδες..)

Ανώνυμος είπε...

"Τελικά η μόνη φορά που είχαμε πρόβλημα ήταν το 04’ ή το 05’ –δε θυμάμαι ακριβώς- που έκαναν επιδρομή τα φρικιά κι έκαψαν την κάλπη των πολιτικών στο ισόγειο του γκίνη"

Το 2009 που εγινε το μακελειο στους τοπογραφους που ησουνα?

Οντως πλεον δεν εχει την παλια "αιγλη" η φαση των φοιτητικων εκλογων (μπορει να μεγαλωσαμε κιολας εμεις).

Τα συνθηματα δεν τα θυμασαι καλα παντως "Ξυλο και μησιγα συνεχομενα,20 (η 21,22,23,αναλογα) χρονακια κατεχομενα" ελεγε -και λεει ακομα- ο αχμμετ.

Μικρες λεπτομερειες που ξεχασες και κανουν τη διαφορα:το τεραστιο πανι του αχμμετ που επιανε ολη την προσοψη του μαχ,το κλασικο ξυλο τα χαραματα στο χωρο του σεμφε (μια χρονια ειδικα πρεπει να ειχαν πλακωθει ΟΛΟΙ με ΟΛΟΥΣ),ο πασοκικος πυργος στο πισω κτιριο στη μπουμπουλινας και η γ%$#μενη η βροχη που χαλαγε τις αφισες και επρεπε να τρεχεις να ξανακολλας.

Ανώνυμος είπε...

Α,ξεχασες και το πληρες ονομα του πετουμενου...ειρηναιος πετουμενος...η μιση μαγεια ειναι στο ειρηναιος...

Συνεργάτης είπε...

Το σκηνικό του 09' το γνωρίζω, αλλά δεν ήμουν παρών και δεν ήμουν καν στην Αθήνα, για να το περιγράψω ως αυτόπτης μάρτυρας.
Κάποια στοιχεία κόπηκαν λόγω μεγέθους -που είχε ήδη ξεφύγει αρκετά- πχ το κλασικό ξύλο στο σεμφε.
Για το τεράστιο πανό του Αχμμετ, ο ταξικός μύθος λέει ότι έχει φτιαχτεί στα υπόγεια της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που για μια χρονιά στήριξε τον Αχμμετ.
Υγ: ο συνεργάτης επιθυμεί να μείνει στην ανωνυμία του. Το νόημα πάντως είναι να πουν κι οι υπόλοιποι τις δικές τους αναμνήσεις, όπως έκανε ο τελευταίος.

Συνεργάτης είπε...

Το πανό του αχμμετ επίσης κάλυπτε το κτίριο του γκίνη. Και δε μεταφέρθηκε το σύνθημα. Μεταφέρθηκε το στυλ κυρίως της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των μεταλλειολόγων. Γιατί και αυτό είναι η μισή μαγεία...

Kostas είπε...

στην πάτρα ο αντίλογος (των εαακ) φώναζε "το ποτάμι πίσω δε γυρνά" κατα τ'άλλα όλα ίδια (α ρε παράρτημα αθάνατο)...τι να γίνεται τώρα ποιος ξέρει...
πάντως το κείμενο πέρα παό το να ξυπνήσει αναμνήσεις με γλαφυρό τρόπο, δε νομίζω ότι προσέφερε τπτ άλλο.Το φοιτηταριάτο για άλλη μια φορά θα μιλήσει (η ΔΑΠ με πάρτυ, η ΠΑΣΠ με άφθονη δημοκρατία, τα ΕΑΑΚ με κλασσική υπερπεναστατική αμεσοδημοκρατική προβοκάτσια, κ εμείς σταθεροί και "αντιεπικοινωνιακοί)

palaiouras είπε...

Me to tria,kanoume oloi duo vhmata pisw.xaxaxaxaxaxa to eixane mathei oloi entwmetaksu kai oi mpounies peftane apo to 1,theikes epoxes,wraio postarisma,ksupnaei mnhmes...

Ανώνυμος είπε...

http://kokkinostupos.blogspot.com/2012/05/blog-post_2843.html

ο δρόμος χαράχτηκε! ο τρίτος ο γύρος θα είναι ο τελικός, εντός εε κι έτσι.
Μπράβο παιδιά

mariori

Αναυδος είπε...

Η δικη μου σαν μεταπτυχιακος στην παλαι ποτε ΑΣΟΕΕ αρχες του ‘90
Ο ΠΛ παλιο στελεχος της ΚΝΕ και αποσκιρτίσας στο ΝΑΡ βετερανος πλεον (15-20 χρονια φοιτητης) πηρε το λογο σε μια συνελευση +1000 ατομων. Ξεκινα ρωτοντας έναν κακοσουσουμο δαπιτη σχεδον διπλα μου
- μαλιο πως παει ο πατερας σου;

Ο δαπιτης βγαζει ένα μακροσυρτο ουρλιαχτο και χυμα σχεδον ιπταμενος εναντιον του. Τον προλαβαινουν μερικοι που προσπαθουν να τον ηρεμησουν.

Αφελώς ρωτω έναν δαπιτη
- προς τι αυτή η έκρηξη μια φιλική ερωτηση του εκανε ο ΠΛ
- όχι ρε φιλε καθολου φιλική ο πατερας του ήταν ο μαλιος (ο βασανιστης της χουντας)

Ανώνυμος είπε...

ωραίο κείμενο, για να θυμούνται οι παλιοί, τότε που ανέβαινε και λίγο η αδρεναλίνη. πάντως σήμερα χωρίς κι εγώ να είμαι πλεον φοιτητής (ευτυχώς!!) μου φαίνεται ότι τα πανεπιστήμια όχι μόνο μπροστά στις εκλογές αλλά σε όλα αυτά που γίνονται είναι "νεκροταφείο"!!

υ.γ. και κάτι που ποτέ δεν απαντήθηκε και μου το θύμισες, που στο διάολο ήταν το κόμμα το 05 που οι άλλοι είχαν φτάσει μέχρι τη κάλπη και εμείς μετά το πήραμε χαμπάρι!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι γινοτανε παλια (που βασικα ξερω, αλλα ειλικρινα παντα ψιλοβαριομουν τις ταρζανιες), αυριο παντως θα φυσαει και θα μπαινουν στα φουαγιε εκεινοι οι ξεροι θαμνοι που δειχνουν στα γουεστερν, καθοτι εχομεν το φοιτητικο κινημα που μας αξιζει. Γερα ΠΚΣ, με υποκρουση Maiden, Queensryche και Megadeth!

Ντεμη, φταιει βασικα και η απουσια nick, ομως πρεπει να σου πω κατι που θα σε σοκαρει: δε στη λεει μονο ενας ανωνυμος. Εκτος απο μενα (που σου ειχα πει για το πομπωδες υφος, θυμασαι?.....) ειναι και πολλοι αλλοι που εχουν βαρεθει την ακατασχετη μπουρδολογια σου επι παντος επιστητου, εκτος φυσικα των θεματων που σου τιθενται. Οποτε μιλας πανω κατω με ολους και βασικα με μενα πολυ λιγοτερο απο τους αλλους.

Anonymous anonymous είπε...

Προς το διαχειριστή του μπλογκ:

Πότε θα ενηλικιωθείς;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

To μπλοκ έχει διαδρομή τεσσάρων ετών. Οπότε έχουμε ακόμα.

Εσύ πότε θα φανερωθείς; Και πότε θα φανείς αντίστοιχος με αυτό που έλεγες ότι θα διαβάζεις μόνο συγκεκριμένα πράγματα, εκτός διαδικτύου; Ξέρεις πόσοι περιμένουν να τηρήσεις την υπόσχεσή σου;

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε Anonymous. Αφου εχεις αρχισει να γουσταρεις κατα βαθος. Ειχα δει πριν χρονια μια αγγλικη ταινια με εναν μπατσο που ειχε χωθει σε ενα συνδεσμο οπαδων μιας μικρης ομαδας για να τους ρουφιανευει και τελικα ταυτιστηκε τοσο πολυ μαζι τους και του εδωσαν αλλη αποστολη, να χωθει σε μια νεοναζιστικη οργανωση. Πως ειναι να παθαινεις κατι τετοιο? Σας βαζουν να δειτε καποιο ψυχολογο μετα για να βγειτε απο το ρολο ή μαλακιες λενε στις ταινιες?

demis είπε...

Ανώνυμε (εσύ που μιλάς εξ ονόματος των άλλων),
Όλος ο κόσμος δεν έχει την δική σου εμπάθεια. Επίσης, δεν έχει και τον κομπλεξισμό σου..
Τα θέματα δεν τα θέτεις εσύ, ούτε είμαι υποχρεωμένος να απαντώ (όπως λες) σε όλα και με τον τρόπο που θες.
Και στις βρισιές σου ξέρω να απαντήσω πολύ καλά, αλλά δεν θα σου την κάνω την χάρη.
Μην ασχολείσαι λοιπόν άλλο με τα μούτρα μου, ούτε και με τα χνώτα μου, και άσε τους άλλους να μιλούν για τον εαυτό τους!
(Βάλε καμια κασετούλα με maiden και πορώσου με την ονείρωξη της λαικής κυβέρνησης του 2136, και μην ξεχάσεις το χαρτομάντηλο..)

spiral architect είπε...

Εγώ στο πρώτο μου πανσπουδαστικό συνέδριο σαν αντιπρόσωπος από επαρχιακή σχολή, πέτυχα τον ένδοξο Μαλάμη.
Κερδίζω κάτι;

Kostas είπε...

http://kokkinostupos.blogspot.com/2012/05/blog-post_2843.html

τι έχετε να πείτε για αυτό φίλοι της ανταρσύα?

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές 2005 και μετά το ντου των φρικιών στους πολιτικούς σκηνές απείρου κάλλους.

1. Οι δαπίτες ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως και που εξαφανίστηκαν.

2. Οι πασπίτες να τρέχουν καραχεσμένοι προς τον 3ο (Χημικοί), βγάζοντας τα πρασινομπλουζάκια.

3. Ο σφος Δ. απ τους Τοπογράφους να μπαίνει με την κάλπη των Τοπ. στο στέκι των Μηχανολόγων.

4. Ο σφος Μπ. να μπουκάρει στο στέκι των Μηχανολόγων, να αρπάζει το καδρόνι και να φωνάζει'Όλοι οι άντρες έξω γαμώ τη πουτάνα μου!'

5. Κνίτες και εαακίτες 'αδελφομένοι' να περιμένουμε τα φρικία στους Μηχανολόγους. Και αφού είχαν φύγει να φωνάζουμε για 'την τρομοκρατία που δε θα περάσει...'

Ωραίοι καιροί!

Anonymous anonymous είπε...

@Ανώνυμος (15 Μαΐου 2012 11:28 μ.μ.)

Επειδή ρώτησα με σκωπτικό τρόπο το διαχειριστή του μπλογκ πότε θα ενηλικιωθεί, εσύ βγάζεις το πόρισμα ότι είμαι "μπάτσος"...

Μάλιστα. Σηκώνω τα χέρια ψηλά με την τετράγωνη λογική σου.

Ανώνυμος είπε...

Demi, ξέρεις και τα μουσικά μας γούστα?
Ένας από τους πολλούς ανώνυμους...

Ανώνυμος είπε...

Έχει κανείς τα περσινά αποτελέσματα των εκλογών. Ψάχνοντας στο ριζοσπάστη δεν βρήκα τα συνολικά τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε απλωλιθομα,φετος δεν δεινει κανεις live αποτελεσματα?

Ανώνυμος είπε...

Ο Ριζοσπάστης πέρυσι δε δημοσίευσε συνολικά τελικά ούτε συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Ομοίως και ο Οδηγητής.

Ανώνυμος είπε...

τι να απέγινε αυτή η δύσμοιρη Πασπίτισσα; Να βλασφημά την ώρα και τη στιγμή που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και θυσίαζε την αξιοπρέπειά της για αυτό; Να'χει γίνει "κηφήνας"; Λέτε να'χει κάνει και παιδιά; Και τι να τα διδάσκει,άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Ντεμη, σου ζητω χιλια συγγνωμη. Δεν γνωριζα οτι αυτα που ειπα θεωρουνται βρισιες στους κυκλους σου. Και μαθε, για μια φορα στη ζωη σου να μενεις εντος θεματος. Καντο μια φορα, ετσι για πλακα. Σου διευκρινησα πολυ απλα οτι δεν ειναι ενας ή δυο αυτοι με τους οποιους διαπληκτιζεσαι εδω μεσα. Αν ειχα εμμονη θα ημουν μονος μου. Επισης, ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι δεν μιλαω εκ μερους αλλων, φαινεται απο παρα πολλα σημαδια. Αν το παρανοησες και νομισες αλλα πραγματα, οτι υπηρχε δηλαδη γενικα καποια αποδοχη ή εστω ανοχη σε αυτα που λες, ειναι δικο σου λαθος. Προφανως και τα θεματα δεν τα θετω εγω, οταν μου τιθενται ομως απανταω. Εσυ απο την αλλη μπαινεις στον κοπο να σχολιασεις χωρις να απαντας. Θα μπορουσες απλα να λες τα δικα σου, θα μπορουσες να μην πεις και τιποτα και κανενας δεν θα μπορουσε να σου προσαψει κατι. Δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να σχολιαζει εδω μεσα κι ουτε να ασχολειται μ αυτους που ασχολουνται μαζι του. Εσυ ομως απευθυνεσαι σ αυτους που σου ασκουν κριτικη μπουρδολογωντας ακατασχετα.

Κασετουλα Μειντεν δε βαλαμε, αλλα μου αρεσε η ιδεα της κασετας, νοσταλγησα την εφηβεια μου. Πορωμενος βασικα δεν ειμαι με τιποτα, ειναι στη διακριτικη σου ευχερεια να το πιστεψεις, οποτε δεν χρησιμποιω και χαρτομαντηλα. Οσο για το 2136 και τη λαικη εξουσια, μακαρι να ερθει κι ας ειναι και τοτε. Αν και θα ηθελα να ερθει οσο ζω, εν μερει και για να δω κατι "αριστερους" σαν εσενα να ξινιζουν τα μουτρα τους μιας και η πραγματικοτητα του σοσιαλισμου θα τους χαλαει την αισθητικη.

Anonymous, τα διαπιστευτηρια σου τα εχεις δωσει καιρο τωρα, μη νομιζεις οτι τσιμπαει κανεις επειδη ξεκινησες να μιλας περιπου σαν ανθρωπος εδω και λιγες μερες. Σιγα μην περιμενα απ αυτο το τελευταιο που ειπες για να εχω εικονα για σενα. Και να σου πω και κατι αλλο? Εισαι δεν εισαι μπατσος μικρη σημασια εχει, ο ρολος σου ειναι αντικειμενικα προβοκατορικος. Κι ενας κομμουνιστης θα το καταλαβαινε αυτο.

Ανώνυμος είπε...

2012 τέλος.......
Όλοι βάλανε ταφόπλακα....
τι κατάντια είναι αυτή ρεεεεεεε...

Ανώνυμος είπε...

καλά η κνε δε προκειται να βγάλει αποτελέσματα, ούτε πέρισυ έβγαλε τελικά, φέτος μάλλον ακολουθούν και τα εαακ την ίδια γραμμή (τυχαίο;;) οπότε δεν θα έχει αποτελέσματα φέτος. όποιος ξέρει κανέναν μεγάλο σύλλογο ας γράψει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Για τα πρωτα αποτελεσματα http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=17/5/2012&id=14043&pageNo=15&direction=1#!prettyPhoto

Ανώνυμος είπε...

έλα ρε, αυτά είναι κοροϊδία, κάνει ο χιόνης δηλώσεις με βάση τα αποτελέσματα στους μισούς συλλόγους που όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που βγαίνουν πρώτοι, μένει αυτή η εικόνα και μετά ούτε τελικά αποτελέσματα ουτε τίποτα!! ωραίες τακτικές!!
Μήπως τελικά τώρα γίναμε η αριστερή δαπ που κάποτε μας κατηγορούσαν;;

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε ανώνυμε πάντα η ανακοίνωση της κνε ή οι δηλώσεις του γραμματέα γίνονταν το βράδυ των εκλογών με τους μισούς συλλόγους. Δεν περίμεναν δυο μέρες να τελειώσουν όλες οι καταμετρήσεις. Δε μας έκανε αυτό αριστερή δαπ ούτε τότε, ούτε τώρα.Η ανακοίνωση με τις εκτιμήσεις ακολουθούσε προφανώς μετά.

mariori

Ανώνυμος είπε...

http://ekloges.spoudastes.gr/

Για αποτελεσματα.

Ανώνυμος είπε...

συγκεντρωτικά αποτελέσματα ΑΕΙ Αθήνας έχει κανένας? γιατί το ΜΑΣ δεν τα δίνει?

Ανώνυμος είπε...

τα έβγαλε ανά πόλη και ανα ίδρυμα

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν βγαινουν και ανα συλλογο ωστε να ειναι πιο ευκολο να διασταυρωθουν?

Κλασικα στο εμπ,οτι γουσταρει η κνε το μετραει εαακ,οτι δεν γουσταρει οχι...ποια ειναι τα λοιπα και σε ποιες σχολες πηραν 122 ψηφους?

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν καταλλλαβαίνεις,
Τι δεν καταλλλαβαίνεις;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πηγαινε μαζεψε τα μονος σου ρε φιλε αμα δεν σου αρεσουν, πω πω πριξαρχιδας, σε λιγο θα ζητησεις και τα λεφτα σου πισω...

Ανώνυμος είπε...

Για να βγαλεις συγκεντρωτικα,ΠΡΟΦΑΝΩΣ εχεις και ανα συλλογο...

Κλασικη τσατσια σχηματα εαακ να προσμετρουνται στα λοιπα,ανεκαθεν γινοταν,το εχουμε μαθει,αλλα φετος ξεφυγε λιγο...ειδικα οταν στο εμπ (κεντρικο ιδρυμα,ολοι ξερουν τι παιζει) κατεβαινουν μονο 5 παραταξεις και εσυ βγαζεις πανω απο 100 λοιπα γινεται εξωφθαλμο.

Τελος παντων,λιγη σημασια εχει κιολας,σορυ και για το πρηξιμο...συνιστω σοδιτσα...

Ανώνυμος είπε...

epitelous ena post pou sozei to blog apo ti diafainomeni parakmi kai thimizei palies epohes...



TAO TAO MUDJAHEDIN

Ανώνυμος είπε...

Για συγκεντρωτικά και ανά σχολή, με ιστορικό από το 2004 (αν και το σύνολο των σχολών τα πρώτα χρόνια ήταν μικρότερο).


http://nka.gr/modules.php?name=Foititikes

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε φιλε! Τα Εαακ 90ς ηταν ετη φωτος μπροστα

Ανώνυμος είπε...

αμα κατεβαζεις 2 σχηματα ανα σχολη τι να κανουμε ρε δικε μου να φτιαξουμε φορμες με εαακ1 εαακ 2 αντε νουμερα.... κανονικα βεβαια τα αρανιτικα σχηματα επρεπε να μπαινουν στην αρεν...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ταο ταο, δεν ξέρω πότε ακριβώς είχαμε φτάσει στην ακμή, αλλά η κε του μπλοκ υπόσχεται μια ντεκαντάνς και τα μυαλά στα κάγκελα