Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

...δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον

Από τη στιγμή όμως που οι έλληνες κομμουνιστές ξέχασαν να πεθάνουν οικειοθελώς, όπως μας είπε τις προάλλες ο πολύς ζίζεκ, επιβάλλεται να ακολουθήσουν την ίδια τακτικά και να εφαρμόσουν τα ίδια μέτρα. Κι οι καταλληλότεροι για να επιτελέσουν αυτήν την ευθανασία είναι οι φασίστες. Οπότε πριμοδοτούνται με κάθε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, ακόμα κι όταν τους «χτυπάει» σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα.

Γιατί η μόνη περίπτωση να γίνει συμπαθής η χρυσή αυγή είναι να τους «επιτεθεί» έμπλεος υποκρισίας ο εσμός των αστών δημοσιογράφων και να τους «σταυρώσει» φορώντας τους φωτοστέφανο στα μάτια του κόσμου. Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Κατόρθωσαν να καταστήσουν συμπαθή ακόμα και τον γιωργάκη, στηρίζοντας απροκάλυπτα το βενιζέλο, στις εσωτερικές εκλογές του πασόκ. Ο μόνος τρόπος να μη βγουν χαμένοι οι φασίστες είναι να μην εκτίθενται τηλεοπτικά και να μην εμφανίζονται στα κανάλια. Κι ο μόνος τρόπος να βγουν κερδισμένοι από όλη αυτή την ιστορία είναι να φαίνονται αποκλεισμένοι από το γυαλί, επειδή είναι αντισυστημικοί και τους φοβάται το κατεστημένο.

Αλλά η θανάσιμη αγωνία του καπιταλισμού ήταν και παραμένει ο κομμουνισμός. Κι η βασική αντίφαση των αστών πολιτικών και διανοητών, ακόμα και στην πιο δημοκρατική ή ριζοσπαστική εκδοχή τους, είναι ότι πρέπει να παρουσιάζονται ως διαπρύσιοι πολέμιοι του φασισμού, αλλά να τον ευνοούν πλαγίως κι υπογείως, να ταΐζουν τα μαντρόσκυλα του συστήματος ενάντια σε αυτούς που το απειλούν πραγματικά, που στοχεύουν στον πυρήνα του κι όχι στο περιτύλιγμα, στην καρδιά της πολυπλόκαμης αστικής εξουσίας κι όχι στα επιμέρους πλοκάμια της, που τα τρως και ξαναφυτρώνουν από την αρχή.

Γιατί αν σκέφτεσαι ταξικά από τη σκοπιά των εκμεταλλευτών κι έχεις αποφασίσει ότι αυτοί που άργησαν να πεθάνουν είναι οι κομμουνιστές, δε γίνεται να κάψεις έτσι εύκολα το χαρτί του φασισμού. Οπότε αφήνουν τους φασίστες στο μύλο του life style (που όλα τα αλέθει) για να τους παρουσιάσουν ακίνδυνους και γλυκούληδες, «απλούς ανθρώπους σαν κι εμάς». Τους βαφτίζουν άφρονες για να έχουν το ακαταλόγιστο. Τους εξομοιώνουν πολιτικά με τους κομμουνιστές, με την πολύ βολική θεωρία των άκρων, για να βγάλουν τον εαυτό τους στον αφρό του λογικού και δημοκρατικού κέντρου, μαζί με τον χυλό του «μεσαίου χώρου» όπου στριμώχνουν τον παροιμιώδη μέσο ανθρωπάκο, τον μονίμως μέτριο και πάντα μετρημένο. Κι ύστερα λένε τα ίδια ακριβώς με τους φασίστες, αλλά από τη θέση του «δημοκράτη»: από την ελληνική ιστορία, μέχρι την εε και τους μετανάστες.

Και σε περιόδους κρίσης δίνουν το ελεύθερο στους φασίστες να πετύχουν με το μαστίγιο, ό,τι δεν κατάφεραν οι σοσιαλδημοκράτες (παλιάς και νέας κοπής, με κλασικό ή ριζοσπαστικό ένδυμα) με το καρότο. Κι αυτό δεν είναι η «αναγέννηση» της τρίτης περιόδου της κομιντέρν και της παλιάς θεωρίας του σοσιαλφασισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το νέο κραχ και τη σύγχρονη δημοκρατία της βαϊμάρης. Αλλά απλή ανάλυση της σύγχρονης ιστορίας κι εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον, καινούριο κάτι τάχα να μας φέρει
(...) μα πάλι θε να απλώσει σαν χολέρα, πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου

Το βασικό πρόβλημα σήμερα είν’ αυτό της (μη) κατανόησης, στην οποία αναφέρεται η προστακτική στον τίτλο: κατάλαβέ τον. Κι ίσως μια βασική πτυχή του να είναι ότι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό σχετικά με τα χθεσινά είναι το τραγούδι της δημητριάδη, που είναι όπως και τότε επίκαιρο διαχρονικό, αλλά γράφτηκε 30τόσα χρόνια πριν. Ίσως το πρόβλημα – ή μία πτυχή του να είναι ότι στο ενδιάμεσο δε γράφτηκε τίποτα αντίστοιχο (ελάχιστα από ποσοτική άποψη και σχεδόν κανένα από ποιοτική) για να μιλήσει για το φασισμό της εποχής μας. Ότι μια καινούρια γενιά αγνοεί στην πλειοψηφία της την ύπαρξη του τραγουδιού. Κι αυτοί που το ήξεραν, έμαθαν να το ακούν μηχανικά, χωρίς να τους κάνει αίσθηση και να σκέφτονται τι σημαίνουν πραγματικά οι στίχοι.

Ο φασισμός πάτησε πάνω στην ανεμελιά και την επίπλαστη ευμάρεια του μέσου έλληνα που έχασε τα ταξικά γυαλιά του. Και τώρα αναζητεί μια ουτοπική επιστροφή στο μεταπολιτευτικό παρελθόν και την ανεμελιά του, χωρίς όμως το ριζοσπαστισμό της μεταπολίτευσης, που απέσπασε μια σειρά κατακτήσεις πριν πιαστεί στα δίχτυα της αλλαγής και εκφυλιστεί. Κι αυτό είναι που καθιστά ακόμα πιο ουτοπική αυτήν τη νοσταλγία του.

Ενώ όμως ονειρεύεται μια φυγή προς τα πίσω από τα αδιέξοδα της κρίσης και μια ρομαντική επιστροφή στο παρελθόν, έχει μάθει να θεωρεί τους κομμουνιστές κομμάτι του παρελθόντος που πέρασε ανεπιστρεπτί. Και τον κομμουνισμό μια ουτοπική θεωρία που δεν έρχεται από το μέλλον της ανθρωπότητας αλλά από την εποχή που γράφτηκε το τραγούδι της δημητριάδη κι από το παρελθόν που χρεωκόπησε.
Και εδώ εκδηλώνεται η σχιζοφρενική αντίφαση του χυλού που πλάθουν τα αστικά επιτελεία και τον πλασάρουν ως έτοιμη κοινή γνώμη για να καλύπτει αυτούς που δεν έχουν διαμορφώσει τη δική τους. Γιατί την ίδια στιγμή ο «μέσος έλληνας» φαίνεται να μαγεύεται από το «καινούριο» της αναπαλαιωμένης σοσιαλδημοκρατίας ή από τη σκουριά και τη ναφθαλίνη του φασισμού.

Κι αυτό δείχνει το μέτρο των δυσκολιών που έχουν μπροστά τους οι κομμουνιστές. Γιατί αν ο φασισμός ήταν η πολιτική απάντηση των αστών στο κραχ του 29 και την αυξανόμενη ακτινοβολία της σοβιετικής ένωσης και των κομμουνιστών, σήμερα η κρίση και ο νεοναζισμός ως πολιτικό παρεπόμενο της, βρίσκουν το κομμουνιστικό κίνημα αδύναμο και υπό αναδιοργάνωση, και πατάνε στα κενά και τις αδυναμίες του για να εξαπλωθούν.

Στο μεσοπόλεμο το εργατικό κίνημα ήταν μαζικό και οργανωμένο, οπότε μπορούσε να δώσει τη μάχη ενάντια στο φασισμό από καλύτερες θέσεις – αν και όχι πάντα νικηφόρα. Ενώ σήμερα αυτά τα δύο στοιχεία (μαζικότητα και οργάνωση στους χώρους δουλειάς) δεν παραμένουν απλώς ζητούμενο, αλλά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση του φασισμού κι ειδικότερα της χρυσής αυγής περνάει σήμερα σε άλλο επίπεδο. Όσο η τελευταία ανήκε αντικειμενικά στο περιθώριο, έβρισκε αντίβαρο στη δράση και τα αυτοκόλλητα άλλων περιθωριακών δυνάμεων από τον αναρχικό και τον τροτσκιστικό χώρο. Σήμερα όμως θα ήταν εγκληματικό να αφήσουμε στα ίδια χέρια το καθήκον της απόκρουσης της. Τα χρυσά αυγά εκκόλαψαν το ναζιστικό φίδι και έγιναν χρυσόφιδα που δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων παιδιών και της εργατικής τάξης. Και τώρα που αλλάζουν το αντισυστημικό τους δέρμα και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο έχει έρθει η ώρα να πέσουν σε χειμερία νάρκη διαρκείας και να επιστρέψουν στις τρύπες τους.

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος στον τροπο που θα μπαιναν στις τρυπες τους;

Ανώνυμος είπε...

-Πολιτική διαπάλη μέσα στην κοινωνία.

-Προσπάθεια για άμεσες απλές κατανοητές απαντήσεις στα πιεστι΄κα καθημερινά προβλήματα.

-Το αναγκαίο Ξύλο στους δρόμους ενάντια στους φασίστες.

Αν λείπει κάτι απο αυτά που προανέφερα, η Αριστερά θα ηττηθεί:

- Ο φασισμός απαντά ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ και με ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΜΩς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σε απλά πολύ απλά καθημερινά ζητήματα, όπως η ασφάλεια από τους κλέφτες, κλπ κλπ.

Για αυτό και ανεβαίνει διαρκώς στα λαϊκά και εργατικά στρώματα.

Η Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) και η αναρχία πρέπει να συνεργαστούν ΠΡΙΝ να είναι αργά:

Στις γειτονιές, χτίζοντας απο κοινού Κοινωνικά Πολιτιστικά Κέντρα απευθυνσης σε όλο το λαό.

Στα σωματεία και στους δρόμους φτιάχνοντας ομαδες άμυνας και αντεπίθεσης ενάντια στους φασίστες.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζετε οτι η ΧΑ αλλα κυριως αυτοι που τη χρησιμοποιουν δεν επιθυμουν με μανια αυτο ακριβως; Το ξυλο στους δρομους με πρωτοβουλια του ΚΚΕ; Δεν εννοω οτι το απορριπτω. Το απορριπτω σε περιπτωση που γινει με τετοιο τροπο ωστε να μπορει να ισχυριστει καποιος οτι εγινε με πρωτοβουλια του ΚΚΕ. Η ψυχραιμια δεν ειναι αδυναμια.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η συγκεκριμένη απάντηση νομίζω ότι είναι μια ολόκληρη ανάλυση που πρέπει να γίνει σε ξεχωριστό κείμενο. Η απόκρουση πρέπει να αφορά και τις συνέπειες και τα αίτια, να γίνει με πολιτικούς και με οργανωτικούς όρους, να πιάσει τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς και να σκοτώσει εν τέλει την ίδια τη μήτρα του φασισμού που είναι ο καπιταλισμός. Να δει τα μέσα και την τακτική των κομμουνιστών κατά το μεσοπόλεμο, με την εξάπλωση και την τελική συντριβή του φασισμού, παίρνοντας υπ' όψιν την αρνητική και τη θετική πείρα.
Αλλά οι απαντήσεις δε μπορεί να είναι πρόχειρες κι ο αγώνας αυτός δε μπορεί να είναι μια κι έξω. Η τελική νίκη του φτάνει μέχρι και το στρατηγικό μας σκοπό.

Μάλλον δεν ήμουν όσο συγκεκριμένος θα ήθελες, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο.

βουρνούκιος είπε...

Το ξύλο στους δρόμους είναι το αναγκαίο επιστέγασμα μιας ολόκληρης πολιτικής σε επιπεδο βάσης/πεδίου (ωραία η ανάλυση του Βερναρδάκη στο φεστιβάλ της ΝΚΑ).

Μιας πολιτικής πεδίου η οποία θα πρέπει να έχει σαν κέντρο την οικοδόμηση πλατιών λαϊκών πολυκομματικών θεσμών από τους οποίους να εξαιρούνται οι οργανωμένες φασιστικές/ρατιστικές/μνημονιακές δυνάμεις.

Εδώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο αντιεξουσιαστικός χώρος μαζί με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να καταθέσουν πολυτιμη εμπειρία.

Το περιεχόμενο αυτών των λαϊκών θεσμών πρέπει να χαρακτηρίζεται απο πλατύτητα, απλότητα και σαφηνεια: Καταδυκνύουμε τις αιτίες των καθημερινών προβλημάτων και συγκροτούμε δομές αλληλεγγύης.

Δεν έχει νόημα να τα κάνει αυτά το ΚΚΕ μόνο του. Δεν θα καταφέρει τπτ μόνο του. Στηνκοινή δράση όλης της Αριστεράς βάσει αρχών είναι το μέλλον.

partydog είπε...

Αν δείρεις τους φασίστες θα νικήσεις το φασισμό; Πόσοι χιλιάδες άνθρωποι είπαν χτες "καλά της έκανε" έστω και αν προτιμούσαν να το κάνει στον Παυλόπουλο;
Ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος και έχει μάθει στις εύκολες λύσεις: μουτζώνω τη βουλή, βρίζω τους κλέφτες πολιτικούς, πετάω γιαούρτια και μετά πάω στη δουλειά και γίνομαι χαλί να με πατήσει το καλό αφεντικό που μου δίνει δουλειά ενώ το κακό ΚΚΕ και ΠΑΜΕ τον εμποδίζουν να βγάλει και αυτός το τίμιο ψωμάκι του.
Δηλαδή μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα.
Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να με ευχαριστούσε πιο πολύ από το κλωτσαω φασίστες στο δρόμο και να ακούω τα κόκκαλα τους να σπάνε. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Μου αρέσουν και οι ταινίες του Σταλόνε και το Game of thrones αλλά ούτε αυτό είναι πολιτική άποψη.
Ας αφήσουμε τους κακώς εννοούμενους ηρωισμούς και ας βγούμε στους χώρους δουλειάς να δυναμώσουμε το κίνημα για τον Σοσιαλισμό.
Άλλη απάντηση στους φασίστες δεν υπάρχει.

Γρηγόρης είπε...

Για πες μου έναν πλατύ λαϊκό θεσμό που έχουν οικοδομήσει αυτές οι δυνάμεις(συριζα,ανταρσυα και αντιεξουσιαστές) ρε Βουρνούκιε

Ανώνυμος είπε...

με τους αναρχικούς είπατε????
ρίχτε μια ματιά σε αυτό το αντιφασιστικό αναρχικό ποστ http://anarchypress.wordpress.com/2012/06/08/ποιος-τόλμησε-να-χαστουκίσει-την-λιάν/

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να διαβαστεί "Ο φασισμός" του Δημητρόφ, καθώς απαντάει σε αντιδιαλεκτικές μη-αναλύσεις του τύπου "ο φασισμός θα απαντηθεί από το κίνημα για το σοσιαλισμό΄". Το αντίθετο ισχύει. Πρέπει στον αγώνα κατά του φασισμού, στον αγώνα για μισθούς, συντάξεις, ενάντια στο μνημόνιο να αναδεικνύεται ο σοσιαλισμός. Η αντίστροφη λογική δεν προτάσσει καμία συσπείρωση, αντίθετα, αποκόπτει τους συνεπείς αντιφασίστες, τους κομμουνιστές, από τις μάζες. Το να ταυτίζει κανείς το κίνημα των πλατειών με τη Χ.Α. είναι εκτός πραγματικότητας.

raskolnikov είπε...

όσο και εάν δεν αρέσει, ο χώρος που κράτησε ψηλά τη σημαία του κομμουνισμού είναι ο χώρος της ΕΑΑΚ.... εμείς βρωντοφωνάζαμε σεισμός σεισμός κομμουνισμός σε μια περίοδο δύσκολη να λες ότι είσαι κομμουνιστής..... αλλά κομμουνισμός και κομμουνιστής δεν είναι αυτός που υπερασπίζεται τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό που ξεφτίλισαν την ιδέα της χειραφέτησης και την ιδέα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης....
για όλους αυτούς τους λόγους, ο χώρος μας υπήρξε πάντα στόχος του κράτους και του παρακράτους και των φασιστών.... η Λιάνα τις έφαγε γιατί υπερασπίστηκε μια άλλη αριστερή.... ο Μαΐλης θα το έκανε; όχι βέβαια..... από μέσα του θα χαιρόταν.... γιατί δυστυχώς το ΚΚΕ έχει μπολιάσει τον μέσο ΚΚΕ με απίστευτο μίσος για την υπόλοιπη αριστερά... μοιράζοντας προκηρύρηξεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κιόσκι μας μόνο μέλος του ΚΚΕ την έσκισε προκλητικά μπροστά μου.... Η Λιάνα επειδή ακριβώς δεν προέρχεται από τα σπλάχνα του ΚΚε και έχει αντανακλαστικά αριστερής αλληλεγγύης φάνηκε κομμουνίστρια.... σηλω΄θηκε να χτυπήσε με τον Ριζοσπάστη τον φασίστα... τον αποκάλεσε φασισταριό.... ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ....

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ο φασισμός είναι το έσχατο και υπέρτατο όπλο της αστικής τάξης για το κομμουνιστικό κίνημα. Είναι η ανώτατη μορφή αντικομμουνισμού.
Μόνο σαν τέτοιος μπορεί να καταπολεμηθεί τελεσίδικα.
Δεν πέφτουμε στην λούμπα της δυναμικής αντιπαράθεσης, ειδικά όταν είμαστε αδύναμοι σε αυτό το πεδίο.
Τους ξεσκεπάζουμε πρώτα από όλα ιδεολογικά:
1. Οταν βγάζουν την γνωστή κασσέτα ("γκουλάγκ", "Κατίν", "διώξεις ποντίων", "Στάλιν", κλπ.), δεν βάνουμε την ουρά κάτω από τα σκέλια, αλλά περνάμε στην ανοιχτή αντεπίθεση, όπως έκανε τις προάλλες ο Μαϊλης, πάλι με αυτόν τον κασιδιάρη. Ιδιαίτερα καταπολεμάμε την υπονόμευση του αντιφασιστικού αγώνα, από τους "αριστερούληδες" και τους αστούς ψευτοδημοκράτες, που "αποστασιοποιούνται" από τον υπαρκτό, με τα ιδεολογήματα περί "φαιοκόκκινου φασισμού"κλπ.
Η στάση κάθε συνεπή αντιφασίστα είναι καθαρή: Αντιφασισμός και αντικομμουνισμός-αντισταλινισμός δεν παντρεύονται. Ο αντικομμουνισμός είναι η ολοκλήρωση του αντισταλινισμού, και ο φασισμός είναι η ολοκλήρωση του αντικομμουνισμού. Ας το καταλάβουν πριν βρεθούν σε κάποιο Νταχάου.
2. Αποκαλύπτουμε την άμεση σχέση τους με το μεγάλο κεφάλαιο. Εδώ, μόνοι τους προδίνονται σαν φιλο-ΕΕ δύναμη, κι αυτό θέλει χτύπημα.
3. Υπενθυμίζουμε την άμεση σχέση τους με τους Ναζί, τους ταγματασφαλήτες, (ΕΣΠΟ στην Κατοχή), τους παρακρατικούς, την Χούντα, καθώς και την συμμετοχή τους σε ΟΛΕΣ τις εθνικές προδοσίες, με αιχμή το Κυπριακό.
4. Ξεσκεπάζουμε τη σχέση τους με την εργοδοσία. Εδώ θέλει μαστοριά, γιατί το παίζουν "εργάτες". Η στάση του Σιφωνιού στην προβοκάτσια τους στην Χαλυβουργία ήταν για σεμινάριο: Τους "ξεφούσκωσε" και τους έφερε σε αντίθεση με τους συνεταίρους τους στη Μαγνησία. Από τότε λούφαξαν...
5. Ξεσκεπάζουμε την έντεχνη προβολή-υποστήριξή τους από τα αστικά ΜΜΕ.
Να μην επαναλάβω μια σύντομη σχετική ανασκόπηση, όπως την κατέγραψα εδώ:
http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/red-rock-views_08.html?showComment=1339181172059#c5813915670777560522

Το "ξύλο στους δρόμους" είναι παγίδα, που βολεύει κι αυτούς και την αντίδραση.

Ανώνυμος είπε...

Καλα λιγο Τσιπα δεν υπαρχει; Πως καταφερατε να ξεχασατε τι λεγατε για την Κανελλη; Να ξεκινησουμε απο την αναγορευση σε ηρωα του Θεωνα κ του Κωστοπουλου που λεγατε οτι τους εδιωξε το κομμα για να μαζεψει την Κανελλη 'η να θυμηθουμε κι αλλα; Τωρα εγινε λιανα για σας;

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ δεν τον καταλαβαίνει και πολύ καλά το φασισμό της χρυσής αυγής ούτε και για να τον τσακίσσει έχει κινητοποιηθεί ιδιαίτερα, ένα ακόμα αστικό κόμμα λέει που απλά πρέπει να το καταψηφίσουμε...(αναστεναγμός)

Αχ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρασκόλνικοβ, είναι ίσως το χειρότερο σχόλιο που έχεις κάνει από καταβολής του μπλοκ και λυπάμαι πολύ για αυτό.
Όπως έλεγε πάντως ο σύντροφος κάππος ο αντισταλινισμός είναι ντροπαλός αντικομμουνισμός. Κι ο αντισοβιετισμός εν γένει θα πρόσθετα εγώ. Όσο για το ποιος ακριβώς ευτελίζει έννοιες επαναθεμελιώνοντάς τες, ας μην το πιάσουμε καλύτερα..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Βαχ και τρισαλί.

Δεν ξέρω πώς διάολο άνοιξε πάλι αυτή η φάμπρικα, σε τέτοιο κείμενο. Αλλά είναι πολύ φανερή για τα όρια κάποιων ενωτικών και καλά διαθέσεων.

Ανώνυμος είπε...

Καλα Ρασκολνικοφ, ριξε μια ματια στους "κομμουνισταραδες" των εαακ που φευγουν απο το πανεπιστημιο και το μονο που τους εχει μεινει ειναι το αντικκε συνδρομο και μετα μαθε μας τι ειναι και τι δεν ειναι κομμουνιστης. Εσεις μπορει να μηδενισατε και να ξαναρχισατε, διαγραφοντας βολικα και αντιεπιστημονικα οτι δε σας βολευε απο τη σοσιαλιστικη οικοδομηση του 20ου αιωνα, μην περιμενετε ομως οι κομμουνιστες να "κρατανε ψηλα" τη σημαια ετσι. Και το κληρονομικο σου χαρισμα, που βλεπει τι ΘΑ εκανε και τι οχι καποιος αλλος απο το ΚΚΕ στο συγκεκριμενο πανελ, χρησιμοποιησε το καλυτερα για να μας πεις ποσο γρηγορα θα δωσετε ψηφο ανοχης και πιστωση χρονου σε μια πιθανη κυβερνηση της "αριστερας".

"Θα χαιροταν" ειπες ο Μαιλης, οπως και καθε αλλος που προερχεται απο τα σπλαχνα του ΚΚΕ. Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια κομπλεξικε μου "αλληλεγγυε αριστερε".

Ανώνυμος είπε...

Τι λε ρε φίλε..... φωνάζατε "σεισμός σεισμός κομμουνισμός" σε μια περίοδο δύσκολη ε? Μα τι ήρωες....Εσείς πρέπει να είστε φοβεροί μάλλον...

TRASH είπε...

@ raskolnikov:
Αυτό σου το σχόλιο είναι πραγματικά για αρχειακή χρήση, και σε αδικεί τουλάχιστον αφού εάν μη τι άλλο, είχες μέχρι τώρα δείξει δείγματα προσωπικής εφυΐας.
Ειδικά το κομμάτι "...Η Λιάνα επειδή ακριβώς δεν προέρχεται από τα σπλάχνα του ΚΚε και έχει αντανακλαστικά αριστερής αλληλεγγύης φάνηκε κομμουνίστρια....", αποτελεί από μόνο του ένα έπος, καθώς η Λιάνα μπορεί να μην προέρχεται από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, αλλά προέρχεται από αυτά της Καραμανλικής δεξιάς, όπου κατά την άποψη σου τα "αντανακλαστικά αριστερής αλληλεγγύης "είχαν άφθονο χώρο να αναπτυχθούν σε αντίθεση με το ...ΚΚ!
Τι άλλο θα ακούσουμε;

Αναυδος είπε...

οπως παντα οι μικροαστοι της ανταρσυα και του συριζα θα ανακηρυξουν το δευτερευον σε πρωτευον και θα ψαξουν συμμαχους παντου (ΠΑΣΟΚ< αναρχικοι κλπ). Η δυστυχια τους ειναι οτι παντα βλεπουν το τυρι (ΧΑ) και οχι τη φακα. Γι αυτο και στο τελος γινονται επικινδυνοι. Σημερα το κεφαλαιο επιδιωκει να καταληξει ο αγωνας εναντια στα αφενιτκα σε αντιναζι κλοτσωπατιναδες. Τα αφεντικα θα μας σκιζουν κι εμεις θα φωναζουμε κατω η ΧΑ τα ΜΑΤ κλπ. Και θα αφησουμε τα συνδικατα στην αντιναζιστικη ΠΑΣΚΕ και την κυβερνηση στον αντιφασιστικο Συριζα.

Μια παρατηρηση στο Ρασκολνικοφ που ειναι και ιστορικος. Το φιδι το φασιστικο το τσακισε ο σοσιαλισμός που σημερα εσυ και η γκρουπα σου βριζετε.

G.Stam. είπε...

Μην ταράζεστε συναγωνιστές, γιατί η θολή σκέψη οδηγεί σε ανόητα λόγια.

Οι μικροαστοί της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δίνουν με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια μάχες μέσα στα σωματεία. Όπως επίσης και στις γειτονιές, προσπαθώντας -χωρίς επιτυχία- να δημιουργήσουν λαΐκές δομές αλληλεγγύης, προπλάσματα λαΐκών δομών εξουσίας.

Επίσης γνωρίζουν πολύ καλά πως η οργανωτική αντιπαράθεση δε λύνει το πρόβλημα. ΟΜΩΣ αναγνωρίζουν πως πρέπει να ετοιμάζουν το εργατικό-λαΐκό κίνημα να αντιπαρατεθεί ακόμα και οργανωτικά -όπου και όταν χρειαστεί- με το ναζισμό έτσι ώστε να ΜΗΝ του δώσει το χώρο να αναπτυχθεί ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ στις λαΐκές μάζες. Να μην μας πάρουν το δρόμο συναγωνιστές.

ΥΓ μπορεί να ρωτήσει κάποιος τον κύριο Κάππο, έγω που δεν είμαι σταλινικός, είμαι όμως και αντι-αντισταλινικός, είμαι κομμουνιστής ή όχι? Κι αν δεν είμαι κομμουνιστής, αυτό σημαίνει ότι είμαι αντικομμουνιστής ή όχι??

Κ.Μ. είπε...

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που έχει σοσιαλιστικό πρόγραμμα, και ως εκ τούτου το μοναδικό που έχει να πει θετικά πράγματα για το σοσιαλισμό. Αν ένα σύνθημα (που δηλώνει περισσότερο “νεανικό πάθος” παρά πρόταση) είναι ποιό δυνατό από αυτό, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Από εδώ και εμπρός οι πιθανότητες λένε ότι θα δούμε και άλλα, με επιθέσεις σε πολλούς χώρους, και σαφώς με επιθέσεις και στο ΚΚΕ. Σε όλες τις περιπτώσεις τον τρόπο αντιμετώπισης τον δείχνει η Κανέλλη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον αμυνόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις. Από αυτήν την άποψη θεωρώ σωστά όσα έχουν γραφτεί για τα κροκοδείλια δάκρυα των αστικών κομμάτων, όσα γράφτηκαν προς αλληλεγγύη στην Κανέλλη και την Δούρου, μου φάνηκε λίγο εκτός τόπου και χρόνου αν ο Παπαδάκης το έκανε για τα τηλεοπτικά νούμερα ή όχι. Ακόμα και αν το έκανε σε καμία περίπτωση δεν είναι το σημαντικό, όσον αφορά αυτό το γεγονός.

Anonymous anonymous είπε...

@G.Stam:

Ο Κάππος πέθανε το 2005. Επομένως είναι αδύνατο να τού υποβάλουμε ερωτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

κάτσε παίρνω τηλέφωνο τον Φλωράκη, μήπως είναι κοντά να μου τον δώσει λίγο τον Κάππο να τον ρωτήσουμε...

ψ.

Paratairos είπε...

βρε βλημμα g-stam ο καππος ειναι πεθαμενος...

Ανώνυμος είπε...

Το βασικό θέμα για μένα είναι ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία να εξηγούμε σε κόσμο ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να ψηφίσει ΧΑ.. Εγώ συχνά δεν έχω την ψυχραιμία,ειλικρινά..Να πείσω τον άλλον γιατί να μη ψηφίσει μια παρακρατική ομάδα??? Μια εγκληματική συμμορία ??? Ε,άστα να πάνε αν έχουμε φτάσει εκεί..
"Κι ύστερα λένε τα ίδια ακριβώς με τους φασίστες, αλλά από τη θέση του «δημοκράτη»: από την ελληνική ιστορία, μέχρι την εε και τους μετανάστες. " αυτό είναι το πιο σημαντικό..Η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας,που πείθεται από τέτοιες αηδίες (τις οποίες λέει και η ΧΑ)και πως θα την πείσουμε,θα την ξεκολλησουμε απ τα σκατά..Τέλος πάντων,δεν το χω πολύ με το γραπτό λόγο..

ΥΓ : Όσον αφορά τραγούδια πρόσφατα με θέμα το φασισμό κι επειδή η ΚΕ είχε σταθεί επικριτικά απέναντι στους ΑΜ ,πρόσεξε τα στίχοι ;)

http://www.youtube.com/watch?v=XXLjMKpqpTQ

Anorymous

Ανώνυμος είπε...

Έχω τη σφοδρή υποψία ότι οι Σέχταρ, Trash και μερικοί ακόμα είναι ο Μάκης Μαίλης με διαφορετικό προφίλ. Σέχταρ η καθοδήγησή σου είναι μαεστρική.

partydog είπε...

Καταρχάς καλό θα ήταν οι ανώνυμοι να βάζουν ένα στοιχειώδες ψευδώνυμο για να διευκολύνουν τη συζήτηση.
Επί του προκείμενου¨"Προτείνω να διαβαστεί "Ο φασισμός" του Δημητρόφ, καθώς απαντάει σε αντιδιαλεκτικές μη-αναλύσεις του τύπου "ο φασισμός θα απαντηθεί από το κίνημα για το σοσιαλισμό΄". Το αντίθετο ισχύει. Πρέπει στον αγώνα κατά του φασισμού, στον αγώνα για μισθούς, συντάξεις, ενάντια στο μνημόνιο να αναδεικνύεται ο σοσιαλισμός. "
Να ομολογήσω ότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο/μπροσούρα/κείμενο(δεν αναφέρεις) του Δημητρώφ, ούτε το είχα ακουστά, και ίσως θα έπρεπε. Όμως ρε φίλε εσύ πως τον αντιλαμβάνεσαι τον αγώνα για τον σοσιαλισμό; Βγαίνω στο δρόμο και φωνάζω "ελάτε όλοι να κάνουμε σοσιαλισμό"; Προφανώς και ο καθημερινός αγώνας για τα προβλήματα του λαού αναδεικνύει στον κόσμο την ανάγκη για σοσιαλισμό. Από την άλλη αν βάζουμε μόνο οικονομικά αιτήματα (όπως τα εννοούσε ο Μαρξ) δεν μιλάμε για πολιτική δύναμη πια, αλλά για σωματείο.
Αγώνας για δικαιώματα αποκλειστικά και μόνο για το σήμερα σχεδόν δεν έχει νόημα χωρίς την προοπτική του σοσιαλισμού, όπως και από την άλλη δεν μπορείς να εξηγήσεις στον εργάτη την ανάγκη για σοσιαλισμό αν δεν πατήσεις στα υπαρκτά, σημερινά του προβλήματα. Επίσης μόνο αντιφασιστικός αγώνας δεν ξέρω τι θα πετύχει, σε μια περίοδο που ο κόσμος εξαθλιωμενος νοιάζεται μόνο για λύση στα προβλήματά του και στις δυνάμεις αυτές βλέπει μια εύκολη λύση (θα πάνε αυτοί θα δείρουν τους κλέφτες και μετά το κράτος θα λειτουργεί καλά, θα δείρουν τους μετανάστες και μετά θα έχω εγώ δουλειά και δεν θα υπάρχει εγκληματικότητα), λύσεις που δεν προϋποθέτουν ο ίδιος του να κάνει τίποτα, σε αντίθεση με τη δική μας προοπτική που θέλει σκληρη δουλειά από μέρος όλων μας. Οπότε νομίζω δεν κατάλαβες καλά τι εννοούσα ή εγώ ή ο σύντροφος Δημητρώφ.
Στην συζήτηση περί αναρχικών, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΑΚ και πως χτυπήσαν τον φασισμό θα προσθέσω μόνο το εξής: η φράση του Κασιδιάρη που εξαγρίωσε την Κανέλλη ήταν "Μια σειρά τα ΚΝΑΤ και μια σειρα τα ΜΑΤ" και "Μην μου λέτε εμένα για χωροφύλακες, άλλοι συνεργάστηκαν με την αστυνομία για να προστατέψουν τη Βουλή"
Ποιου χώρου επιχειρηματολογία είναι αυτή, θυμήστε μου; Και ποιοι φωνάζαν "να καεί να καεί..." και ήθελαν να εισβάλουν στα χειμερινά ανάκτορα μαζί με τους χρυσαυγίτες; Και ποιοι ήταν οι μόνοι που κατήγγειλαν ακροδεξιά στοιχεία και μεθοδεύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις;
Ξέρω, ξέρω. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στο μεγάλο όραμα της μεγάλης αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι λείπει από το κείμενο.Το ότι ήρταν αδιανόητα υποτονική η αντίδραση του κόμματος.
Και ένα σχόλιο για το τέλος του και το "περιθώριο'.Αηδιαστικό το τσουβάλιασμα αντιφασιστών και φασιστών με την ταμπέλα "περιθώριο".Εκτός αν εννοεί ο συντάκτης ότι όσο μαχαίρωναν μετανάστες και "αντιεξουσιαστές και τροτσκιστές" οι χαίτες δεν ήταν ζήτημα για τον ίδιο,δεν ενδιέφερε και ασχολείται τώρα λόγω κομματικού ενδιαφέροντος.
Αξίζει επίσης να ακούσουμε τώρα τι λένε στο Κόμμα για το ότι επιτράπηκε να βγάλει λόγο αυτό το φασισταριό στην Χαλυβουργία..

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κύριε G. Stam,
O "κύριος" Κ. Κάππος έφυγε νωρίς από την ζωή, με την ευγενή μέριμνα κάποιων, που μεταξύ των άλλων ήταν και αντισταλινικοί, καλή ώρα όπως η αφεντιά σου.
Ο "κύριος" Κ. Κάππος μας διευκρίνισε σαφέστατα την άποψή του: Ο αντισταλινισμός είναι ντροπαλός αντικομμουνισμός. Ξερά, και χωρίς υποσημειώσεις. Το αν μπορεί κανείς να είναι ταυτόχρονα "κομμουνιστής" αλλά και ντροπαλός αντικομμουνιστής, το άφησε να το κρίνει η ευφυΐα μας. Κάτι πρέπει να κάνουν και οι μαθητές...
Επίσης, θα προσέθετα, μπορεί κανείς να μην είναι κομμουνιστής, χωρίς απαραίτητα να πρέπει να είναι και αντικομμουνιστής. Αυτό είναι δυνατό στα πλαίσια τόσο της διαλεκτικής, όσο και τυπικής λογικής.
Οπως μπορεί κανείς να μην είναι "σταλινικός" χωρίς απαραίτητα να πρέπει να είναι και αντισταλινικός.
Αυτό συνέβαινε με τον αξέχαστο αγωνιστή Κ. Κάππο, συμβαίνει και με τους περισσότερους κομμουνιστές, συνέβαινε και με τον ίδιο τον Ι. Β. Στάλιν.
Αλλά ο αντισταλινισμός έχει λογική συνέπεια τον αντικομμουνισμό.

powerslave είπε...

ειναι θλιβερο και ντροπιαστικο παντως το γεγονος οτι οι πολιτικοι χωροι που τα μελη τους χτυπηθηκαν απ'τον κασιδιαρη ηταν και οι μονοι που δεν συμμετειχαν στα αντιφασιστικα συλλαλητηρια της παρασκευης(ειδικα το κκε). Απο'κει και περα ριχνοντας μια γρηγορη ματια στα σχολια ας αναλογιστει ο καθενας που γραφει εδω και πουλαει επαναστατισμους καθαροτητες και κομμουνιστικες κορωνες χλευαζοντας και ειρωνευοντας τους αλλους ποσο θλιβερος ειναι κι αυτος. Κι επειδη τον ορο διαλεκτικη τον χρεισημοποιουν πολλοι σ'αυτο το blogg σαν κολυμπηθρα του σιλοαμ ή για να δωσουν δηθεν κυρος σ'αυτο που λενε(με πρωτο και καλυτερο τον blogger)ας μην τον κακοποιουνε αλλο. Δεν ειμαι εγω αυτος που κραταει τα κλειδια της διαλεκτικης και γι'αυτο και δεν παραδιδω μαθηματα διαλεκτικου υλισμου και κομμουνισμου ποσο μαλλον με ειρωνικο και σεχταριστικο τροπο. Απλα αυτη η επαρση η αλαζονεια και η σιγουρια καποιων για οσα λενε(με πρωτο παλι τον blogger) αν καποτε μου φαινονταν αστεια τωρα μ'αυτες τις συνθηκες που βιωνουμε μου φαινεται οριακα προκλητικη.

Ανώνυμος είπε...

Τα ξαναγράφω γιατί κόπηκαν(δεν κατανοώ γιατί) και συμπληρώνω
1.Το κκε αντέδρασε τελείως υποτονικά σε ότι συνέβη.Αρκεί να δει κανείς το εξώφυλλο "Ρ" της επόμενης μέρας και θα καταλάβει τι εννοώ
2.Είναι απαράδεκτη η κατηγορία "περιθώριο" και η ταύτιση με τη χ.α. για τροτσκιστές και αναρχικούς που έχουν δεχθεί επιιθέσεις και αγωνιζόντουσαν για το ζήτημα καιρό τώρα με σοβαρά τραυματίες μάλιστα.
3.Έχει ευθύνη και το ΚΚΕ για την αποθράσυνση των Χρυσαυγιτών (βλ.Χαλυβουργία).
4.Παρόλα αυτά το κκε είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τους φασίστες και είναι επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει.

Υγ.Μπράβο στην Κανέλλη για τη στάση της.Μου ήταν αντιπαθής αλλά πλέον την εκτιμώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά αλλά τελικά το κόμμα θα κάνει τίποτα για την προσβολή σε βουλευτή του;

Ή απλά θα καταδικάζει φραστικά;

Όπως έγραψα και σε σχόλιο στο προηγούμενο κείμενο, θα ανεχτεί ξανά να μοιράζει η χα υλικό στην άλλη πλευρά των διοδίων;
Του Σιφωνιού θα του βάλει πάγο για την προσφώνηση και το χειροκρότημα του Κασιδιάρη στην χαλυβουργία;

Υπάρχει απάντηση σε αυτά ή απορία ψάλτου βηξ;

Ανώνυμος είπε...

Γρηγόρη: ΤΟ κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντυρο Βύρωνα, η Εργατικη Λέσχη Νέας Σμύρνης, (αυτά γνωρίζω από Αθήνα), είναι θεσμοί λαϊκοί που μαζικοποιούνται!!!

Επίσης, όσοι φίλοι και σύντροφοι, υποτιμούν το αναγκαίο ξύλο στους φασίστες, έχουν άδικο και θα φανεί.

Μπρεζ, όσο είμαι κομμουνιστής και για να ειμαι σοβαρός κομμουνιστής έχω απορρίψει τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα των χωρών του ανύπαρκτου.

Το ξέρω πως διαφωνείς, αλλά σοβαρά επιχειρήματα δεν μπορείς να φέρεις. Εδώ ο καπιταλισμός και με φοβερή προπαγανδα στον κόσμο και παρολαυτά αντιμετωπίζει ισχυρά διεκδηκιτικά κινήματα.

Ολόκληρες χώρες που εσύ τις ονομάζεις "σοσιαλιστικές" και δεν βρέθηκε ένας εργάτης να τις υπερασπίσεθι. Τόοοσο "σοσιαλιστικές" ήταν.

βουρνούκιος είπε...

Καλά, εννοείται πως το ΚΚΕ απέχοντας από οποιαδήποτε μαζι΄κη καταδίκη του φασισμού (όπως το χτεσινό συλλαλητήριο) μόνο ΚΑΚΟ κάνει στο λαϊκό κίνημα.

βουρνούκιος είπε...

ΚΑι το ΚΚΕ ΔΕΝ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τους φασίστες. ΑΠό μόνο του ΔΕΝ θα κάνει τπτ, είτε συνεχίσει τις ...φραστικές -και αυτές υποτονικές- καταγγελίες, είτε προχωρήσει σε πιο δυναμικά μέσα (που εγώ δεν το πιστεύω).

Ανώνυμος είπε...

Μα τοση καουρα πια να υπερασπιστουμε πιο δυναμικα την Κανελλη (που εχει δεχτει τη χειροτερη λασπη απο σας) και να βουλωσουμε το στομα του Σιφωνιου (που τοσο σας χαλαει που ειναι μπροσταρης στην πιο μεγαλειωδη απεργια των τελευταιων ετων).... Ποσο πιο φανερο να γινει οτι ακομα κι εσεις οι ιδιοι που πουλατε υπερεπαναστατικοτητα, ριχνετε ολες τις ευθυνες πανω μας και για οτιδηποτε ασχημο συμβαινει βγαζετε το κωλαρακι σας απ' εξω? Σαν τη σταση σας για τον Υπαρκτο ενα πραγμα. Ξερετε κατι? Τις αναλαμβανουμε ολες. Εσεις φατε σπορια στο περιθωριο, οπως κανατε σχεδον παντα αλλωστε...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Anorymous, αυτό που είπε βασικά εξ αρχής η κε του μπλοκ είναι ότι οι στίχοι τους δεν την αγγίζουν.

Ανώνυμε των 4.18, αυτό που εννοεί ο συντάκτης είναι αυτό που γράφει. Παλιά ίσως να αρκούσε ως αντίβαρο η δράση και τα αυτοκολλητάκια κάποιων περιθωριακών ομάδων. Τώρα όχι. Ότι οι ομάδες αυτές είναι στο περιθώριο βασίζεται στη μηδενική επιρροή τους δεν είναι θέμα τσουβαλιάσματος, ή υποκειμενικής γνώμης. Υποψιάζομαι επίσης ότι είσαι ο ίδιος ανώνυμος που λέει παρακάτω ότι έχει κοπεί το σχόλιό του. Ούτε εγώ κατανοώ γιατί το γράφεις.

Σχολιαστή powerslave, δεν ξέρω από πού ακριβώς αντλείς όλες αυτές τις βεβαιότητες για την αλαζονεία όσων δε συμφωνούν μαζί σου, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, ίσως. Προσωπικά γράφω για ό,τι με ενδιαφέρει, όπως το βλέπω και το καταλαβαίνω, χωρίς να διεκδικώ κάποιο αλάθητο. Αν αυτά σε βρίσκουν αντίθετο είναι απολύτως θεμιτό, αλλά δε μπορώ να απαντήσω σε γενικούς αφορισμούς, χωρίς ίχνος συγκεκριμένης κριτικής.

Βουρνούκιε διαδικτυακά αποδεικνύεις ελάχιστες φορές τη σοβαρότητά σου δυστυχώς. Όταν μου φέρεις το πρώτο σοβαρό επιχείρημα για τη σοβιετική ένωση είμαι πρόθυμος να απαντήσω με όση σοβαρότητα μου απομένει.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος μου αυτό που έγραψα για το "κομμένο σχόλιο" απλώς δεν είχε περάσει την προέγκριση.Ζητώ συγγνώμη.ΓΙ αυτό και έγραψα και παρακάτω.
Όσο για το "περιθωριακές" θα επιμείνω ότι τσουβαλιάζει όταν μάλιστα συνοδεύεται από την αναφορά στο "άλλων περιθωριακών ομάδων'.Αν μη τι άλλο αυτοί οι περιθωριακοί προσπάθησαν και στάθηκαν απέναντι στο φαινόμενο και μάλιστα με κόστος νομίζω τους αξίζει καλύτερη αναφορά.άλλωστε πως μετριέται η επιρροή τους ως "μηδενική";
Όπως και να έχει και εγώ ελπίζω σε σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος από την δύναμη που μπορεί να το αντιμετωπίσει όντως και αυτή είναι το ΚΚΕ.
Στο οποίο θα επιμείνω αλλά κριτικά γιατί η μέχρι τώρα αντιμετώπιση ήταν "η μη αντιμετώπιση¨".

dhmhtrhs είπε...

Το άλλο ανησυχητικό κρούσμα του εκφασισμού της κοινωνίας δεν αναφέρθηκε καθόλου.
Μιλάω για τα χειροκροτήματα έξω απ τα δικαστήρια για την προσωρινή απελευθέρωση του 24 χρονου που δολοφόνησε τον Αλβανό κλέφτη.
Κι ας ήταν οι μισοί χρυσαυγίτες, υπήρχαν γειτόνοι που χειροκρότησαν!
Μια άσχημη παρακαταθήκη για τα επόμενα που έρχονται..
Η συνειδησιακή έκπτωση της ανθρώπινης ζωής κι αξιοπρέπειας, βάζει τον φασισμό μέσα στη γειτονιά μας, μέσα στον περίγυρό μας.
Μαθηματικά οδηγεί στην με κατασταλμένη ευαισθησία καταμέτρηση θυμάτων απ’ τη μια κι απ’ την άλλη πλευρά..
Στην αρρωστημένη ψυχολογία του πολέμου..
Κάποιοι προτείνουν σαν λύση το ξύλο με τους φασίστες!
Παίζουμε στο δικό τους γήπεδο δηλαδή, αφήνοντας στον πάγκο την ανθρωπιστική μας ιδεολογία και ποντάροντας μόνο στα μπράτσα και στις πολεμικές τεχνικές όπως αυτοί.
Έτσι αναδεικνύουμε τον φασισμό σαν νούμερο 1 πρόβλημα, κάνουμε τον αγώνα ντέρμπυ και φυσικά ο κόσμος μισομοιράζεται στους 2 αντίπαλους!
Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και οι αντιφασιστικές πορείες αυτή τη στιγμή.
Προχτές ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο ιστορίας 1ης λυκείου, είδα πόσο επιφανειακά προσπερνάει την κατοχή και τον εμφύλιο.
Δεν μαθαίνουν τα παιδιά για το ρόλο ταγματασφαλιτών και χιτών, τον βρώμικο ρόλο του Παπανδρέου κλπ.
Γι αυτό και οι νεοναζιστές βρίσκουν οπαδούς σε ηλικίες 40- που μεγάλωσαν σε συνθήκες ‘ήρεμης μεταπολίτευσης’.
Δουλειά μας είναι όχι το ξύλο με τα νεάντερταλ, γιατί αυτό αποζητούνε, αλλά η κουβέντα με τον κόσμο για τον ρόλο των ιδεολογικών τους προγόνων επί κατοχής (το παίζουν και πατριώτες πανάθεμά τους!), επί χούντας, για την δράση του Μιχαλολιάκου στα 70ς με τις βόμβες στους σινεμάδες, την δράση των βουλευτών του ως μπράβων ή ως πληρωμένων δολοφόνων, την ενοικίασή τους σε βουλευτές της ΝΔ ως σωματοφυλάκων, κ.α.
Δουλειά μας είναι να φέρουμε κόσμο στο ΠΑΜΕ και στα σωματεία κι ας μην συμφωνούν σε όλα μαζί μας

KOMMANTO είπε...

Κάτσε λίγο ήσυχα ρε Κ.Ε. που θα μας πεις και για 'περιθωριακές ομάδες'!

Οι πολύ συχνές πορείες εκατοντάδων σε κάθε γειτονιά της Αθήνας εδω και πάρα πολύ καιρό και η οργανωτική αντιμετώπιση όποτε ξεφεύγουν οι λούμπεν μαχαιροβγάλτες στο κέντρο εσένα σου φαίνεται λίγο?

Από ποιά θέση ακριβώς μιλάτε στα πλαίσια του αντιφασιστικού αγώνα οι ΚΚΕδς?
Από τη θέση του μεγάλου και έμπειρου σκόρερ που ξεκουράζεται και θα μπει όταν κρίνει αυτός και θα παίξει μεγάλη μπάλα?

βουρνούκιος είπε...

Βασίλη, δυστυχώς και εσύ με τα κείμενα που γράφεις αποδυκνύουν διαδυκτιακά, την φοβερή εμπάθεια σου, απέναντι στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τίποτα άλλο.

Για τον ανύπαρκτο, θεωρείς ασόβαρο το επιχείρημα πως η εργατική τάξη ΔΕΝ υπερασπίστηκε καθόλου τα καθεστώτα που μιλούσαν στο όνομά της;

Κρίμα γιατί διαδυκτιακά σε περίμενα πιο σοβαρό...

Για τους φασίστες, εάν το ΚΚΕ επιμέινει στο να τρώει σφαλιάρες από τους φασίστες και να μην κάνει α. νομικές ενέργεις γιατί δεν είναι πολιτικές, β. Δυναμικές ενέργειες στο δρόμο γιατί ούτε και αυτές είναι και καλά πολιτικές, παρά να μένει σε μια γενική λεκτική καταγγελία, τότε θα τα λουστεί.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Βουρνούπαυλο, στο μόνο που απαντάς σοβαρά, ανταπαντώ τα εξής: η εργατική τάξη αυτών των χωρών δε στράφηκε εναντίον των καθεστώτων και στο σύνολό της δε συμμετείχε στο γκρέμισμά τους. Είναι πολύ μεγάλο ζήτημα γιατί μπήκαν στο περιθώριο των εξελίξεων και δεν αντέδρασαν (βασικά επειδή δεν είχαν καταλάβει τι γινόταν και τι ακριβώς έχαναν) είναι όμως πολύ σημαντικό ότι η αντεπανάσταση ήρθε ντυμένη με συνθήματα για περισσότερο σοσιαλισμό κι όχι για την ανατροπή του, κι ότι στο δημοψήφισμα στις αρχές του 91 για τη διατήρηση ή μη της σοβιετικής ένωσης η συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της διατήρησής της.
Όσο για τα περί σοβαρότητας, το λέω κυρίως επειδή κάθε φορά που σχολιάζεις σε μια ανάρτηση (κι εδώ ή στο γκράνμα) τα σχόλιά σου είναι από την αρχή ως το τέλος πανομοιότυπα. Κάτι σα βουρνού generator. Με αποτέλεσμα ακόμα κι αν έχεις ξεχάσει να τα υπογράψεις να είναι σε όλους πασιφανές ποιος τα έγραψε. Αυτά και καλό τρέξιμο την τελευταία εβδομάδα.

Κομμάντο νομίζω ότι το κκε μιλάει από τη θέση του κόμματος α. που στοχεύουν οι φασίστες β. που μπορεί να τους σταματήσει. Για τους άλλους τα ξανάπαμε και πριν, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο

Ανώνυμος είπε...

γουστόζικο είναι πως το άρθρο από αναρχική σελίδα που παρέπεμψε ο

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 8:18 μ.μ.

καταλήγει ως εξής :

Δημοσιεύθηκε από Χ.Α. (!!!!!)

Taliban

KOMMANTO είπε...

A μάλιστα.
Η Χ.Α. στοχεύει μόνο το ΚΚΕ.
Και το ΚΚΕ μπορεί να τους σταματήσει.

Kαληνύχτα και welcome to the twilight zone..

Ανώνυμος είπε...

@ ΚΟΜΜΑΝΤΟ

είσαι εντελώς ανόητος ?
Κοίταξε το άρθρο :
http://anarchypress.wordpress.com/2012/06/08/ποιος-τόλμησε-να-χαστουκίσει-την-λιάν/

και δες πως τελειώνει.
Επιτέλους αυτό το αφιόνισμα κατά του Κ.Κ.Ε. τυφλώνει εντελώς !

Taliban

Ανώνυμος είπε...

"Όμως ο ηττημένος μικροαστός - μικροϊδιοκτήτης είναι ο καταναλωτής του φασισμού. Όχι ο παραγωγός του. Με αυτή την έννοια, είναι εκτός τόπου και χρόνου η πολιτική γραμμή του «αντιφασιστικού μετώπου» που εστιάζει στις εκδηλώσεις του φαινομένου και όχι στη ρίζα του."

Αυτά γράφει το "Πριν", τα ίδια θα μπορούσε να γράψει και ο Ρίζος. Ανάλογα επιχειρηματολογούν για τη δυνατότητα κυβέρνησης, είτε αντικαπιταλιστικής, είτε αντιμονοπωλιακής. Περίεργη συνάντηση...

Ανώνυμος είπε...

Στραβοί είστε όλοι σας?
X.Λ. και όχι ΧΑ

Το άρθρο είναι μια χαρά και η αναλυση του είναι πολύ έξυπνη.
Τί ακριβώς συμβολίζει η Λιανα Κανέλλη?
Την εύπορη ανισόρροπη και αναιδέστατη κυρία των ΒΟρείων Προαστείων που βαρέθηκε και είπε να κάνει την επανασταση της από τα τηλεοτπικά πάνελ.
Ειναι βουλευτίνα από το 200ο και τί έκανε για τη χώρα της?
Τι προσέφερε το ΚΚΕ στον ελληνικό λαό , στα 2.5 χρόνια του Μνημονίου?

Δεν είμαι σιγουρος ότι το ΚΚΕ θα γιορτάσει τα 90 χρόνια του...

αναρχικος.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο αναρχικέ χρυσαυγίτη.
Δε θα απαντήσω στις φοβερά έξυπνες τοποθετήσεις σου. Απλώς για να καταλάβεις το πόσο έγκυρα και εμπεριστατωμένα είναι όσα λες θα σε πληροφορήσω ότι το κκε γιόρτασε τα 90χρονα του το 2008. Κοντά έπεσες...

mariori

Ανώνυμος είπε...

@ Αναρχικός

Φασιστο-αναρχίδη μα την πίστη μου θα στείλω στην σελίδα της Χρυσής Αυγής την ανάρτηση και θα δούμε αν θα την δημοσιεύσει περίοπτα.
http://www.xryshaygh.com/

Taliban

Ανώνυμος είπε...

To άρθρο είναι της πλάκας και προέρχεται από μία ομαδούλα που εδώ και καιρό δεν έχει πια καμμία σχέση με τον αναρχικό χώρο.
Είναι η ίδια ομαδούλα η οποία έκανε τα στραβά μάτια όταν άλλοι αναρχικοί δέχονταν επιθέσεις από τους Χρυσαυγίτες, είναι η ίδια ομαδούλα που μίλαγε για "εθνικιστές" και όχι για νεοναζί.Ε τώρα φτάσαν στο σημείο να χαίρονται κι όλας για επιθέσεις φασιστών,για τόση κατάντια μιλάμε
Ε δεν θα παριστάνουν και τους εκπροσωπους των αναρχικών οι γελοίοι που υπογράφουν αυτά τα κατάπτυστα κείμενα υπερ φασιστικών επιθέσεων....
Για μαζέψου "αναρχικέ"..

αναρχικός .

Ανώνυμος είπε...

μα τί παθατε σφυροδρεπανατζήδες?
Το κείμενο είναι μια χαρά και στην βάση του αποδείχτηκε σωστό όπως φαίνεται απο το (σταθερό) ποσοστό της χα.
Φυσικά πουθενά δεν επαινείται οι σφαλιάρες του κασιδιάρη. Ομως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το ναζιστικο μόρφωμα έχει λάβει διαστάσεις λαικού κινήματος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, ρηχοί σφυροδρεπανίτες.

Μπορεί ο Τσιριζα να κατέκτησε το 27% όμως ως νγωστόν κερδίζει αυτός με τις πιο οργανωμένες δυνάμεις. Μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Όσο για την ομάδα που λες είναι η μοναδική που τα λέει έξω από τα δόντια και αγωνίζεται για την αναρχία, και όχι για τα κεκτημενα κανενός "αναρχικού χώρου", ο οποίος εν προκειμένω ψήφισε χτες ΣΥΡΙΖΑ...

αναρχικός