Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Εκλογικό φιλμ

Η πρώτη εικόνα του δικού μου εκλογικού άλμπουμ είναι προεκλογική, από την πάτρα. Περπατούσαμε με μια παρέα στο δρόμο κι είδαμε κάτω πεσμένη μια προκήρυξη. (Ανοίγει παρένθεση. Η προκήρυξη αυτή ήταν της νεολαίας του εαμ, της οργάνωσης του τεμπονέρα, το οποίο αφού έκανε το ιστορικό λάθος να στηρίξει πασόκ στις εκλογές του 93΄, τώρα στήριζε το νέο πασόκ του αλέξη, με ένα «αντι-ιμπεριαλιστικό» σκεπτικό, το οποίο κατέληγε σε δύο «διεθνή» αιτήματα: την προώθηση πανευρωπαϊκού συμφώνου ασφάλειας, που θα ξεπερνά το ψυχροπολεμικά μονοπολικό νάτο και τη διεύρυνση των μονίμων μελών του συμβουλίου ασφαλείας του οηε, με την είσοδο της ινδίας, της ιαπωνίας, της γερμανίας κι έναν εκπρόσωπο από αφρική και λατινική αμερική!

Λίγο πιο κάτω πετύχαμε το συνεργείο που τις μοίραζε, αλλά το παιδί με το υλικό δεν είχε ψυχολογία, εξαιτίας της ψυχρής υποδοχής του κόσμου που περνούσε, κι έπρεπε να πάμε μόνοι μας να του ζητήσουμε να μας δώσει. Όταν πιάνεις κεντρικό πόστο στην αγορά, εν μέσω καταστημάτων, βρίσκεις κόσμο που έχει κατέβει για να δει εμπορεύματα να ξεχαρμανιάσει κι ας μην έχει μία να τα αγοράσει. Κι όχι για να καταναλώσει πολιτικά συνθήματα –όσο λάιτ κι εύπεπτα κι αν τα έχεις κάνει, όπως αυτά του σύριζα. Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε).

Σκύβουμε λοιπόν το κεφάλι να τη διαβάσουμε κι ένας εξηντάρης περαστικός λέει: άφησέ τα αυτά και κοίτα να πάρεις κάνα πτυχίο..!
Τι να του πεις τώρα. Ότι έχω πάρει, αλλά μου είναι τελείως άχρηστο με την ανεργία που μαστίζει; Ότι δε μου φταίνε οι ξένοι μετανάστες ή ο n.ago –που θέλουν να τον απελάσουν- που δε βρίσκω δουλειά στον χώρο μου; Ότι και φοιτητής να ήμουνα, πάλι θα τη διάβαζα την προκήρυξη; Ότι δεν είμαι εαμ β’, ούτε σύριζα; Ή μήπως να του το παίξω συριζαίος για σπάσιμο;
Έτσι πρέπει να σκέφτηκε πολύς κόσμος και να ψήφισε σύριζα, όχι γιατί έφαγε το κουτόχορτο για τις ιστορικές αλλαγές που θα φέρει ο αλέξης, αλλά για σπάσιμο, σε όσους υποτιμούσαν τη νοημοσύνη του, θέτοντας ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα στο εκλογικό σώμα. Έτσι όμως έπεσε στην ίδια παγίδα από την ανάποδη. Και δεν ήταν εύκολο να ξεφύγει από τα ψευδοδιλήμματα που του έβαλε ο σύριζα.

Η δεύτερη εικόνα είναι από το εκλογικό πάνελ του μέγκα. Με τον χιόνη –που στροφάρει όσο λίγοι μπροστά στο φακό- να λέει ότι μας προβληματίζει η στήριξη που είχε ο σύριζα από τον ομπάμα και μια ορισμένη μερίδα μονοπωλίων και να αναρωτιέται τι διαμείφθηκε κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ του τσίπρα και των αρχηγών κρατών στη σύσκεψη του G20. Και με την (κουμουν)δούρου να λέει «ντούρου-ντούρου», αλλά από ουσία τίποτα.

Έλεγε ότι λυπάται πολύ και νιώθει προσβεβλημένη από τα υπονοούμενα...
-Μα εγώ σας ρώτησα να μας πείτε τι διαμείφθηκε, γιατί προσβληθήκατε; τη ρώτησε ο χιόνης.
Ότι θλίβεται από τα υπονοούμενα ότι ο τσίπρας έδωσε ανταλλάγματα, την εθνική κυριαρχία της χώρας...
-Αυτά είναι δικά σας, την έκοψε πάλι ο χιόνης, εγώ σας ρώτησα τι ειπώθηκε κεκλεισμένων των θυρών σε αυτήν τη σύσκεψη. Δε θέλω να μου πείτε μόνο την επίσημη ανακοίνωση, ότι τους διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχία για τα συμφέροντά τους, στην ουσία.
Η δούρου έλεγε ότι πρέπει να την απαλλάξουν γιατί πρέπει να πάει επιτέλους στα προπύλαια (στο εκλογικό του σύριζα) όπου την περίμενε η μαρίζα, μια ευρωβουλευτής του πορτογαλικού (κοκο)μπλόκο (της είχε στείλει δύο μηνύματα κι είχε κάνει τρεις αναπάντητες). Κι αφού είδε κι απόειδε, πιάστηκε από το δρίτσα που ερχόταν στο πάνελ: α, βλέπω το θανάση το δρίτσα –γεια σου θανάση!- που ήταν κι αυτός στη συνάντηση, οπότε μπορεί να σας τα πει ο ίδιος..
Κι έφυγε! Κόκαλο..

Κατάφερε να ρεζιλευτεί περισσότερο κι από τον παπαδημούλη (δες τα τελευταία λεπτά αυτού του βίντεο), που σε μια προεκλογική συζήτηση στριμώχτηκε, αλλά αρνήθηκε να δώσει μια σαφή και λογική απάντηση στο απλό ερώτημα: θα ψηφίσετε την πρόταση νόμου που θα φέρει το κουκουέ για κατάργηση-καταγγελία του μνημονίου; Ναι ή ου; Κι αφού έσπασε κάθε ρεκόρ ασάφειας και μαζί τα νεύρα όσων ήταν γύρω του, συνέχισε απτόητος να λέει τα δικά του.

Η πλάκα είναι ότι τώρα δε θα χρειαστεί καν να έρθει στη δύσκολη θέση να απαντήσει με τις πράξεις του, γιατί –αν δεν κάνω λάθος- δεν έχουμε καν τη δύναμη να φέρουμε πρόταση νόμου, εφόσον δεν πιάνουμε το ελάχιστο απαιτούμενο όριο των 15 εδρών ως κοινοβουλευτική ομάδα. Μια φορά στα χρονικά είχαμε κι εμείς μια έξυπνη ιδέα ουσίας, που να είναι καλή κι από επικοινωνιακή άποψη κι έτυχε μέρα σάββατο. Τη γκαντεμιά μου μέσα...

Τρίτη εικόνα από την ομιλία του τσίπρα το βράδυ της κυριακής στα προπύλαια, στο εκλογικό του σύριζα, μαζί με τον γλέζο. Αφού έκανε μια ανιστόρητη αναφορά στις ιστορικές στιγμές που ζούμε με τα ιστορικά ποσοστά του σύριζα και το 28% της εδα –που 24 κάτι ήταν, αλλά τέλος πάντων- είπε ότι ο μανώλης θα προλάβει να μας δει και σε άλλες στιγμές, όχι μόνο ως δύναμη της αντιπολίτευσης.

Τώρα λοιπόν που γυρίσαμε στο 58’, ας περιμένουμε να βγει το κόμμα στην παρανομία και να ζήσουμε –πέραν της νοθείας στα συνέδρια της γσεε και τη βία. Όχι την ψυχολογική, που την υφίσταται ανέκαθεν ο λαός, με τα εκβιαστικά διλήμματα, αλλά τη φυσική βία των φασισμού που θέριεψε κι εκλογικά πλέον. Όσο για το μανώλη, μην ανησυχείς αλέξη, αυτός τα έζησε και το 81’ ως βουλευτής του πασόκ. Εσύ ήσουν μικρός τότε και ίσως δεν τα θυμάσαι, αλλά θα έχεις την ευκαιρία σου την επόμενη φορά, να ξαναφέρεις την αλλαγή του 81’.

Έτσι λοιπόν αντί για 81, μας προέκυψε καινούριο 93’, με ποσοστά που είχαμε να δούμε από τα χρόνια της πιο μαύρης αντεπανάστασης, που μας είχε περάσει κι ο σαμαράς με την πολάν. Παραλίγο να γίνουμε και σαν τον συνασπισμό της δαμανάκη, που είχε μείνει οριακά εκτός βουλής. Ίσως όμως ακολουθήσουμε την τύχη του στις επόμενες εκλογές. Γιατί αν ο σύριζα το παίξει «σκληρή αντιπολίτευση» με ανένδοτο και μας πιέσει κι άλλο, ίσως να μην είναι αυτό το ταβάνι της πτώσης μας. Θα έρχονται μετά οι λίγοι πιστοί του εξωκοινοβουλίου, που δε θα παρασυρθούν από την παναριστερή λαίλαπα, και θα μας λένε: έλα να σου δείξω πως γίνεται, εγώ ξέρω. Κι εμείς θα απαντάμε: άσε ξέρω, έχω κι εγώ πείρα από ανασυγκρότηση. Από το μακρινό 93’ με την αντεπανάσταση. Ενώ τώρα κάποιοι ονειρεύονται ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά και τη βελούδινη (αντ)επανάσταση του αλέξη.

Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ήταν σχεδόν απαραίτητο να είναι κανείς προστατευμένος σε στενό συντροφικό περιβάλλον, για να πει κάνα πικραμένο αστείο μπας και διασκεδάσει κάπως τη στυφή γεύση του αποτελέσματος. Που αρχικά φαινόταν ότι δε θα ‘ταν πολύ άσχημο, αλλά τελικά το πουλί ήταν πιο μεγάλο, σαν αυτό που είχε μπροστά του ο μιχαλολιάκος στις δηλώσεις του, μαζί με τους δυο μπούφους δίπλα του. Και δε βλεπόταν και η μπάλα στην ετ1 (δύο γκολ ο αχώνευτος ρονάλντο κι αποκλεισμός για τους ολλανδούς).

Όταν είχαμε στη σπουδάζουσα τόσο άσχημα αποτελέσματα στις φοιτητικές, που είναι σε μικρότερη κλίμακα, αρχίζαμε (για πλάκα) να κοιτιόμαστε μεταξύ μας: μήπως εσύ (δε μας ψήφισες) σύντροφε; Τώρα τα ερωτήματα είναι διαφορετικού τύπου. Πώς γίνεται να μην πιέζεται ο κυβερνητικός χυλός του κουβέλη, αλλά να πέφτουμε εμείς, που έχουμε συνήθως πολύ υψηλή συσπείρωση; Πώς γίνεται να είμαστε η μεγαλύτερη οργανωμένη δύναμη στο δρόμο, να έχουμε τις μεγαλύτερες προεκλογικές συγκεντρώσεις, την πιο ενεργή «περιφέρεια» οπαδών και φίλων, την καλύτερη οργάνωση στους εκλογικούς αντιπροσώπους σε πολλά τμήματα που ούτε η εφορευτική δεν πατάει –κι αναγκάζονται οι δικοί μας πολλές φορές να παίξουν το ρόλο της- και να μην εκφράζεται αυτό σε εκλογικά ποσοστά;

Θεωρητικά πετύχαμε αυτό που θέλαμε εξ αρχής, κι αυτό που είναι το αντικειμενικό όριο σε μια οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Να βγει μια αδύναμη αστική κυβέρνηση που να δυσκολευτεί να εφαρμόσει τα επόμενα μέτρα και να αρχίζουν να καίγονται οι εφεδρείες του αστικού, πολιτικού σκηνικού. Αλλά αυτό μπορούσαμε να το βρούμε με πολύ καλύτερους όρους και σε καλύτερη συσκευασία. Όχι σαν ηχηρό χαστούκι του κασιδιάρη στο μάγουλό μας, με 50% κούρεμα σε ποσοστά και ψήφους.

Γιατί σε αυτές τις εκλογές δυστυχώς καταποντίστηκε το σφυροδρέπανο. Και δεν εννοώ αυτό της κοε, που έχει πάει τόσο κάτω δεξιά στη σημαία, που δεν χρειάζεται καν φότοσοπ για να κρυφτεί. Νιώθεις πως με δυο-τρία κουνήματα, θα τιναχτεί και θα φύγει από μόνο του μες σε ένα λεπτό. Εβδομήντα χρόνια μετά το ανδραγάθημα του γλέζου με την υποστολή της γερμανικής σημαίας στην ακρόπολη, η αυγή ανδραγαθεί κατά των μαοϊκών και λοιπών κομμουνιστών. Πού και να κάνει δηλ κάνα αφιέρωμα στη συντριβή του φασισμού και την κλασική σκηνή με το μέλιτον καντάρια να σηκώνει την κόκκινη σημαία στο ράιχσταγκ.

Κι έρχεται ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να πεισμώσει το δυναμικό μας και να δουλέψει με όρους και ρυθμούς ανασυγκρότησης, όπως η νεολαία επί σοφιανού. Απαλλαγμένο από τη σκουριά και τυχόν αυταπάτες για τα όρια μιας εκλογικής διαδικασίας, που τρυπώνουν ενίοτε αθόρυβα στις συνειδήσεις μας. Αλλά χρειάζεται και ένας ουσιαστικός προβληματισμός. Τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων;

Κι αν "εφαρμόζαμε τη γραμμή του 15ου"; Αν είχαμε μεταβατικά αιτήματα; Αν επιμέναμε στην κοινή δράση; Δε νομίζω ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Το κουκουέ πιέζεται γιατί είναι κομμουνιστικό κόμμα. Αν είχε χάσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά, οι αστοί θα το πριμοδοτούσαν. Κι αυτή τη στιγμή δεν πέφτει –κυρίως- λόγω υποκειμενικών αδυναμιών, αλλά για τους λάθος λόγους. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, με γεια του και χαρά του, αλλά μάλλον έχει συγκεκριμένες αιτίες και «δικαιώσεις που εκκρεμούν» που του βάζουν καφάσια στα μάτια και τον εμποδίζουν να δει την πραγματικότητα.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια για ουσιαστική και γόνιμη (αυτο)κριτική, που να πιάσει τόπο και να δώσει καρπούς, πέρα από ανόητους αφορισμούς για τα εγκλήματα της ηγεσίας και την καταστροφή, όπου μας οδηγεί. Αυτά ελάχιστα πράγματα μπορούν να ερμηνεύσουν –και κατά συνέπεια να διορθώσουν. Και αν ήταν τόσο απλό, τότε θα την αλλάζαμε (την ηγεσία) κι όλα μέλι-γάλα. Και μελιγαλάς για τους φασίστες..

93 σχόλια:

Unknown είπε...

"τι επρεπε να κανει το ΚΚΕ"
http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_17.html

ένας στρατολάτης είπε...

Καλά τα λες αλλά μην πάθουμε και κατάθλιψη.
Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή. Άντε, το πολύ πολύ να σκοτεινιάσει καμια μονάδα ακόμα. Θα επιζήσουμε, περάσαμε και χειρότερα. Μάλλον πρέπει να αισθανόμαστε και μια ξεχωριστή ευθύνη που στα χέρια μας βρίσκεται η ανάγκη της αντεπίθεσης.

Ανώνυμος είπε...

"Κι αν εφαρμόζαμε τη γραμμή του 15ου; Αν είχαμε μεταβατικά αιτήματα; Αν επιμέναμε στην κοινή δράση; Δε νομίζω ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα."

Οπότε όντως δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές αποφάσεις...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Οπότε φως φανάρι. Ξεφτέρι μου εσύ..

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά σε λέει ρε μπιλυ. Τη γραμμή του 15ου όπως εμπλουτιστηκε από τα υπόλοιπα μέχρι το 18ο εφαρμάζει το Κόμμα. Έτσι που το γράφεις δικαιώνεις τους twitterαδες. Και επειδή ξέρω πως δεν είσαι τόσο αφελής, εξηγήσου..

Ανδρεας είπε...

Συγνώμη ρε σφυροδρέπανε άλλα το κκ δεν καταλαβαίνει οτί όσο αντιμετωπίζει τον κόσμο του σαν αβουλη μάζα που δεν έχει κρίση και μυαλό τόσο θα πέφτει.H υγιής αριστερά έχει ανάγκη από σκετόμενους κριτικά ανθρώπους και όχι από μηδενιστές. Ας αφήσουμε στην άκρη λίγο τις θεωρίες και τις φιλοσοφίες. Χτες ήμουν έτοιμος να ψηφίσω πάλι με βαρία καρδία κκ. Και πριν φύγω από το σπίτι βλέπω τις τραγικές δηλώσεις της Αλέκας που μέρα εκλογών κάθεται και ασχολείται με έναν τρολλιάρη στο "χαφιεδίστικο" twitter... Δε πίστευα σατα αυτιά μου. Και το χειρότερο είναι οτι πραγματικά ενιωσα φοβο... Με τέτοια τακτική ,με τόσο αργα αντανακλαστικά που δε συνβαδίζουν με την κοινωνία με τέτοια ηγεσία(και δε φταίει μόνο η αλέκα αλλα πολλοί εκει πάνω) το κομουνιστικό κίνημα γινεται φτωχότερο και σε ψήφους και κυρίως σε υγιείς αγωνιστές.. Οσο για την σφαλιάρα στη κανέλλη αν δεν αντιληφθει το κόμμα οτι πρέπει να αρχίσει τις εκαθαριστικές για να ηρεμήσουν λίγο τα φασιστάκια τοτε θα έχουμε ακόμα πιο δύσκολες μέρες ειδικά με τον φόβο που επικρατεί ανάμεσα στους συντρόφους.
Υ.Γ. τελικα ψήφησα Ανταρσυα γιατι δε μου πήγαινε η καρδιά να ρίξω τσίπρα.

Ανώνυμος είπε...

1. Ο αριθμός των 15 βουλευτών δεν είναι για να καταθέσεις νομοσχέδιο, αλλά για να ζητήσεις ονομαστική ψηφοφορία.

2. Ο λόγος για τον οποίο συμπιέστηκε το ΚΚΕ και όχι η ΔΗΜΑΡ είναι γιατί η ΔΗΜΑΡ έκανε προεκλογικό αγώνα με ΜΟΝΑΔΙΚΗ υπόσχεση ότι θα κυβερνήσει. Οπότε έπιασε όσους φοβούνται την ακυβερνησία, και όσους θέλουν το ευρώ. Δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι της υψηλά αμοιβόμενης εργασίας, της δήθεν διανόησης και ορισμένους μικρομεσαίους με "δημοκρατικές ευαισθησίες". Το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση, οπότε αυτόματα απεκλεισε όσους ήθελαν κυβέρνηση.
Άλλωστε όσο περνούσε ο καιρός ο κόσμος φοβόταν περισσότερο την ακυβερνησία παρά τα μνημόνια, οποτε προτιμούσε μια κυβέρνηση κι ας είναι και μνημονιακή

Ανώνυμος είπε...

Πρώτο:"Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012 είναι αρνητικό για το λαό ο οποίος έχει δεχθεί καίρια πλήγματα από τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα."
Λες και δεν ψήφισε ο λαός. Πέστο αλλιώς.Είναι λάθος ο τρόπος που το λες
Δεύτερο και ωραίο:
"Το ΚΚΕ θα παλέψει και θα επιδιώξει να συναντηθεί με τις ριζοσπαστικές εργατικές λαϊκές δυνάμεις .... Η ελπίδα, η αγωνιστική ανάταση είναι θέμα και προσωπικής ευθύνης του καθένα και της καθεμιάς που ακολουθούν το δρόμο του ριζοσπαστισμού, έχουν αριστερή πολιτική σκέψη."
ΑΘΗΝΑ 18/6/2012 Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οπότε μην μας βαράτε άλλο και επειδή σαν αριστεριστές έχουμε αριστερή πολιτική σκέψη (ή έτσι νομίζουμε)άντε μπας και στήσουμε τίπουτις κοινό στον αγωνα και στα σωματεία, μπας και ξεκουνησουμε λιγακι

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος διαπιστωμένος ψηφοφόρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Αλλά είσαι εκτός γραμμής ρε φιλαράκι, ΣΥΡΙΖΑ λέμε ψηφίζουμε! Το είπε το πάνσοφο και πάνω απ΄ολα αντι-αντι-σεχταριστικό και μετωτομετωπικομεταβατικό ιερατείο της ηγεσίας. Κονγκρατσουλέισιονς Τελειωμένοι (Πολιτικά τελειωμένοι μην παρεξηγηθώ!!!).
Υ.Γ. απόλαυση είναι τελικά το τρολάρισμα!

Ανώνυμος είπε...

πήρα ρίζο σήμερα
ανέφερεδύο φορές τη λέξη χρυσή αυγή
ντρεπομαι και ανησυχώ

και πιστευω ότι ο βασικός λόγος που δεν το ανοίγει το κκε είναι γιατί εκεί δεν μπορεί να λέει ότι μέτωπο μόνο με τους κομμουνιστές.

ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανε σε παρακαλώ δημοσίευσε την παπαριά μου, τόσες ξεστομίζονται κατα καιρούς από κάθε απμελοφιλόσοφο αριστεριστή, έχει και η ορθόδοξη δογματική συντηρητική αριστερά στη μ@@@@@! Δε θα ξανατρολάρω στο μέλλον, φιλάω σταυρό!

Ανώνυμος είπε...

Σε προειδοιποιώ, αν με κόψεις θα το δημοσιεύσω στο granma που δεν έχει μετριασμό σχολίων και τσιμπάνε και περισσότερο! Ο ανώνυμος των δύο παραπάνω σχολίων και άλλων πέντε πρόπερσι

Ανώνυμος είπε...

σφ, το κόμμα δεν έχει να ανησυχεί για κάτι, άλλωστε εκλογές ήταν, μια πάνε πάνω... μια πάνε κάτω και έχει και πιο κάτω .... Άλλωστε το ΚΚΕ έχει πάρει και χαμηλότερα ποσοστά από 4.5 δείτε εδώ.
Και για να μιλάμε ξεκάθαρα... ακόμα και αυτές τις στιγμές που το Κόμμα έχει υποστεί συντριπτική ήττα η ηγεσία του κόμματος όπως φαίνεται και από την τελευταία ανακοίνωση ασχολείται με το πώς θα επιβεβαιώσει την παραβίαση του προγράμματος και τις νέες θέσεις που έχεις διατυπώσεις το τελευταίο καιρό.
ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ.
Δεν μπορώ να ξέρω αν η λύση του έκτακτου συνεδρίου ή κάποια άλλη είναι η σωστή αλλά πρέπει πάση θυσία ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ να αναλάβουν δράση ώστε η σημερινή ηγεσία να απομακρυνθεί και να σταματήσει αυτό το καρκίνομα για το κόμμα..
Η ανασυγκρότηση (γιατί πλέον γι αυτό μιλάμε μετά την κατάσταση που έχει περιέλθει το κόμμα) θα είναι δύσκολη αλλά είναι προτιμότερη απ'τη διάλυση.
para la salvación del Partido Comunista

Ανώνυμος είπε...

Τουλαχιστον ρε βλημματα "ανησυχουντες" για το ΚΚΕ, οταν ο Σαμαρας πουλαει φοβο στο λαο αυτο πιανει. Εσεις που πουλατε φοβο και απογοητευση σε κομμουνιστες, γιατι πιστευετε οτι θα εισακουστειτε?

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει κανενα λαθος στη γραμμη. Οι επικοινωνιακες αδυναμιες κ γνωστες ηταν-δεν εμφανιστηκαν τωρα-κ κυριως ειναι δευτερευουσας σημασιας. Δε λεω οτι δε θα χρειαστει βελτιωση αλλα για σταματηστε λιγακι. Κ πεταει ο γαιδαρος να ελεγε ο Τσιπρας παλι θα επαιρνε πολλες ψηφους. Ελαχιστοι εβαλαν το μυαλο τους να λειτουργησει. Εμοιαζαν υπνωτισμενοι. Δε μπορουσε να γινει κατι ουσιαστικα καλυτερο σε αυτες τις συνθηκες. Μην τρομαζει κ απογοητευεται κανεις. Οσο κι αν χτυπιουνται να το πετυχουν τα διαφορα αλεκακια. Το κομμα εστω κ μεσα απο μια ηττα εγινε ο απολυτα διακριτος αλλος δρομος στις εξελιξεις που ερχονται. Ο Οκτωβρης ηρθε μετα τον Απριλη, το ΕΑΜ μετα απο μια ουσιαστικα οργανωτικη διαλυση. Ακομα κ η Μεγαλη Πορεια ηταν γεματη ηττες. Ενας Τσιπρας θα μας κανει να κωλωσουμε;

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 18.05 Μήπως είσαι πραχτοράκος;;;

Κώστας είπε...

Ανώνυμε Μ@@@λακα την γραμμή του το ΚΚΕ την διαμορφώνει συλλογικά

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να καταγγείλω τον σχολιαστή των 5 και 39, παρότι υπογράφει ως ανώνυμος, είναι ψεύτικος ο λογαριασμός του και ουδεμία σχέση έχει με τον πραγματικό ανώνυμο δηλ εμένα. Θα ζητήσω εισαγγελική παρέμβαση

Ανώνυμος είπε...

@Κωστά 7:06
(ελπίζω κατ αρχήν να μην είσαι σφ απ το Βόλο)

αν βοήθησε κι εσύ συλλογικά στη διαμόρφωση αυτών των πολιτικών, δε χρειαζόταν τις έχει έτοιμες και το ΝΑΡ και κάτι τρότσκες, μη παιδεύεσαι αγόρι μου....

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί όλοι όσοι ψήφισαν ανταρσύα λένε το ίδιο πράμα, για το τουίτερ και την Αλέκα;! Κώστα εσύ είσαι;!
Χ

Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρινηση. Εκει που εγραψα "αλεκακια" προφανως κ δεν εννοω νυν μελος του κομματος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7.04...
εγώ δε σε έβρισα, δεν είμαι πραχτοράκος, είμαι το κέντρο των σκοτεινών και ξένων δυνάμεων που προχωράει το σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία πλέον έχουμε βάλει στόχο πριν το οριστικό χυπημα στο κκε και τη διάλυση του blog σφυροδρέπανο..

σημείωση... Επειδή κυκλοφορούν πολυ μ@λ@κες σ αυτή τη κοινωνία αναφέρω ότι το ΚΚΕ που αναφέρεται παραπάνω δεν έχει σχέση με το πραγματικό ΚΚΕ, ούτε το σφυροδρέπανο με τον πραγματικό απολίθωμα... ελπίζω τα ξένα κέντρα να μην ασχοληθούν μαζί μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κομμουνισμός έχει κάτι το μεταφυσικό… κάτι σαν χριστιανική σέχτα. Έχει τον περιούσιο λαό (Εργατική τάξη), τον Θεό της (την Λαϊκή εξουσία), τον Μεσσία (τον μεγάλο Ηγέτη), προφήτες (Μαρξ κτλ), Άγιους (Λένιν κτλ), Μάρτυρες , Ευαγγέλια Βίβλους κτλ κτλ
Και μαζί με όλα αυτά έχει και την δική του έννοια τις Δευτέρας Παρουσίας, όπου ο «Περιούσιος Λαός», μέσω του «Μεσσία» θα φέρει τον «Θεό» στον κόσμο, όπως προέβλεψαν οι «Προφήτες»
Κατά καιρούς, οι κατά τον καιρόν Προφήτες, Άγιοι κτλ κτλ αναγελούν στον περιούσιο λαό ότι « ο καιρός γαρ εγγυς» και ότι η Δευτέρα παρουσία ζυγώνει … και μπραφφφφφ … μια τρύπα στο νερό.
Όμως, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν χριστιανική σέχτα… Πωρώνονται, φανατίζονται, περιθωριοποιούνται, και αποδίδουν την μη πραγματοποίηση της «προφητείας» σε τριτογενής εξωτερικούς παράγοντες: “Προδότες, ιμπεριαλιστές, καπιταλιστές, αιρετικοί, σεχταριστές, κτλ κτλ κτλ….»
Ούτε ένας ποτέ αναρωτιέται … «Ρε μπας και όλα αυτά που μου είπαν οι Άγιοι, Προφήτες, Μεσσίες κτλ είναι ένα παχύ ψέμα?

petr είπε...

@Ανώνυμος 7.26 μ.μ. που απαντά στον Κώστα.
Παρότι πως στο συγκεκριμένο σχόλιο χρησιμοποιείς μια ιδιαίτερη διάλεκτο,πιστεύω πως γίνεσαι κατανοητός...Ωστόσο με την αναφορά σε σφ από το βόλο τι ακριβώς θες να πεις;;(καποιο περιστατικό,χωρίς περιττές λεπτομέρειες)
Υ.Γ.απο κουτσομπολιστικο ενδιαφερον,το οποίο πρέπει σύντομα να εξαλειφθεί...

Λογική επιτροπή είπε...

Ναι,το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή.Που θα με πάνε για εκτέλεση...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε των 8:41μμ, μη κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Για να φυγει εστω λιγη απο τη θολουρα που εχεις στο κεφαλι σου σχετικα με τον κομμουνισμο, θα επρεπε κανεις να στα εξηγησει απο το Αλφα. Εδω ομως βαριομαστε. Αλλα αφου εισαι τοσο ξυπνιο παιδι, ψαξου λιγο παραπανω και μπορει την επομενη φορα οι εξυπναδες σου να ειναι λιγο πιο αιχμηρες.

Ανώνυμος είπε...

επίσης το πιο βαθύ σκοτάδι μπορεί να είναι και πριν τη (χρυσή) αυγή

κοκκιναδι είπε...

Φιλαρακο αυτες τις παπαριες περι κομμουνισμου-θρησκειας τραβα πες τες σε καναν ελευθεριακο τυπακο στο μπουζ. Μαθε πρωτα τι θα πει "επιστημονικος" σοσιαλισμος,διαβασε και μετα παιξτο μαγκας..

ΥΓ. Σε 2 χρονια βαθειας κρισης,που ο λαος πιεζεται απο παντου, το ΚΚΕ πεφτει συντριπτικα και το μονο που εχει να πει ειναι "ψηλα τις σημαιες και το κεφαλι". Οκ,καλο το ντουρωμα(χρειαζεται σοβαρα το λεω) αλλα μηπως σκεφτουμε και κατι βαθυτερο? Το ΚΚΕ στα ισα ρε σφυροδρεπανε πες μου,φταιει καπου? Αν ναι που? Αν λες οχι,στρουθοκαμηλιζεις...

Ανώνυμος είπε...

Μετα τις 6 Μαη

«Καλούμε το λαό να διορθώσει την ψήφο του, αν θέλει να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζητώντας άμεση προσφυγή σε εκλογές.

Μετα τις 17 Ιουνιου

-Η ΚΕ καλεί όλους εκείνους που προτίμησαν αυτήν την φορά να ψηφίσουν αντί το ΚΚΕ, άλλα κόμματα και ιδιαιτέρα ΣΥΡΙΖΑ να προβληματισθούν πολύ σοβαρά έστω και εκ των υστέρων

Σας ειπαμε να διορθωθειτε ......και μας διορθωσατε !!!!!!

Σας καλουμε τωρα να προβληματισθειτε.

Μαλλον ........θα μας δημιουργησετε προβλημα.

Αλεκα εσυ εισαι το προβλημα .

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι Ο λαός διόρθωσε την ψήφο του. οι διευκρινήσεις περί ΧΑ έγιναν μετά γιατί παραθεωρήθηκε προσβλητικό για τη εργατική Τάξη. Εμφανίστηκαν τώρα και οι λεξούλες περί ριζοσπαστών αριστερών. Αρχίζουμε και το στρίβουμε λίγο καιροσκοπικά το τιμόνι μπας και περισώσουμε ότι μπορούμε. Αφού όλα τα είχατε ρε μάγκες προβλέψει γιατί δεν μας τα λέγατε και πιο πριν. Δηλαδή για αποτέλεσμα του 8,5στις 6/5 δεν υπήρχαν όλοι οι παράγοντες που διαμόρφωσαν το 4,5 στις 17/6;;!! Τι σκατά λογική είναι εκείνη που προσπαθεί να δικαιολογήσει μια λάθος γραμμή μιας ανάξιας ΚΕ, που δεν κάνει ούτε για ποδοσφαιρικό σωματείο.Δεν ντρέπεστε που τα 3/4 της απόφασης να αναφέρεται στο ΣΥΡΙΖΑ και το 1/4 στη τρικομματική κρεατομηχανή που θα συνεχίσει τό άλεσμα της Εργ.Τάξης. Αυτό που έπρεπε να κάνει το ΚΚΕ salot ήταν να πας διαβάσεις τον Εργατικό Αγώνα. Κάνει καλό στην πρόωρη μαλάκυνση, επιβραδύνει λίγο τη δημιουργία στόκων στον εγκέφαλο, αν και μάλλον μερικοί από σας είστε ανίατες περιπτώσεις. Η Ανταρσύα σας περιμένει με τον αντικαπιταλισμό της και τους αντίστοιχους ψήφους της. Ωρίμασε ο καιρός για καμιά μαζική μεταγγραφή. Άλλωστε ο Λουκάς βρήκε μια μεταγραφή και το έκανε παγκόσμιο γεγονός.Στις Κοβες διώχνουν μπαροτοκαπνισμένους κομμουνιστές και δίνουν στελεχικές θέσεις σε κάτι ρετάλια του ΝΑΡ και των αναρχικών. Το ΚΚΕ θα το καταντήσετε ένα μεγάλο ΝΑΡ.

Ανώνυμος είπε...

Κι αλλες πληροφοριες εκ των εσω.... τη νιωθει κανεις την αγωνια σας για το μελλον του κομματος. Μα ειστε συγκινητικοι ωρες ωρες ετσι που βιαζεστε να αποκαλυφθειτε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όσο ευχαριστιέμαι τις αναρτήσεις του Σφυροδρέπανου με το προσωπικό του στυλ και τρόπο, τόσο ΑΗΔΙΑΖΩ με διάφορα σχόλια που το παίζουν "μαρξιστές", "ανησυχούντες", "πραγματικοί κομμουνιστές" και δεν συμμαζεύεται. Βρήκαν τώρα ευκαιρία με το αποτέλεσμα και βγήκαν από την τρύπα τους για να περιφέρουν τη "μαρξιστική" τους πραμάτεια και να ζητήσουν ένα πράγμα: να αλλάξει στρατηγική το ΚΚΕ, να γίνει στην καλύτερη περίπτωση ΕΔΑ και δε συμμαζεύεται. "Παλληκαράκια" ακούστε το καλά: Η χάρη δεν θα σας γίνει! Ούτε τα μέλη του ΚΚΕ, ούτε όσοι στεκόμαστε δίπλα του θα το αφήσουμε αυτό! Πραγματικά δεν γουστάρω να μιλήσω διαδικτυακά για το Πρόγραμμα, για την εξάρτηση, για τους "λαθρεπιβάτες" και όλα αυτά. Σας έχω ακούσει χιλιάδες φορές τόσα χρόνια, σας ξέρω καλά, έχω άποψη ποιοι ήταν πραγματικοί λαθρεπιβάτες και παραγοντίσκοι (όλοι σας βρίσκεστε εκτός Κόμματος τώρα και αρκετοί από εσάς έχετε εξαργυρώσει την πορεία σας με διάφορους τρόπους). Άιντε φτιάξτε καμιά οργάνωση να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και άστε το ΚΚΕ ήσυχο να δει τι θα κάνει, ως ΚΚ και όχι ως ΕΔΑ, μπροστά στο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ βάθεμα της κρίσης μέσα στις αρνητικές συνθήκες που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των εκλογών. Στο πως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα στέκεται αναλυτικά η απόφαση της ΚΕ και πολύ σωστά. Τώρα αν κάποιος θέλει (και μπορεί...) να σχολιάσει και να κριτικάρει εμπεριστατωμένα την απόφαση ας το κάνει. Αλλά πολιτικές αθλιότητες του τύπου "Και για να μιλάμε ξεκάθαρα... ακόμα και αυτές τις στιγμές που το Κόμμα έχει υποστεί συντριπτική ήττα η ηγεσία του κόμματος όπως φαίνεται και από την τελευταία ανακοίνωση ασχολείται με το πώς θα επιβεβαιώσει την παραβίαση του προγράμματος και τις νέες θέσεις που έχεις διατυπώσεις το τελευταίο καιρό.
ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ." ή "Αλεκα εσυ εισαι το προβλημα" κ.α. εμπίπτουν στο επίπεδο του Αυριανισμού...

ΥΓ1. Η έκφραση "βγήκαν από την τρύπα τους" συνήθως αναφέρεται σε φασίστες. Όμως ακριβώς επειδή όπως ανέφερα παραπάνω αυτά τα σχόλια ολοένα και περισσότερο θυμίζουν Αυριανή του '89 δυστυχώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους...

ΥΓ2. Τώρα περισσότερο από ποτέ θέλει ψηλά το κεφάλι, οργάνωση και πάλη! Όχι για να κρύψουμε αδυναμίες, αλλά γιατί αποτελεί προϋπόθεση να μην σκύψει το κεφάλι ο λαός!

Ανώνυμος είπε...

εμένα με προβλημάτισε κάτι άλλο: στη δήλωσή της χτες, η Παπαρήγα ανέφερε στο τέλος: "πάνω απ' όλα έχει την πιο μεγάλη σημασία η ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, η κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα παλεύει και για τα άμεσα και τρέχοντα ζητήματα, αλλά θα συγκεντρώσει δυνάμεις για τη ριζική ανατροπή που χρειάζεται».
Στο πρωτοσέλιδο του "Ρ" της Δευτέρας λείπουν οι λέξεις "κοινωνικοπολιτική συμμαχία".
Καταλαβαίνει κανείς εύκολα τη διαφορά στο νόημα.

Επίσης, στο άρθρο του Γόντικα στις 26/4 υπήρχε η έκφραση "Το πιο πρωτοπόρο και μαχητικό τμήμα του Κόμματος και του εργατικού κινήματος με καμιά είδους πειθαρχία δε θα δεχόταν μια τέτοια στάση.".
Πρώτη φορά υπάρχει δημόσια διάκριση των μελών από ηγετικό στέλεχος.

Πράγματι, σωστή η διαπίστωση πως έχασε ο κομμουνισμός με το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ. Αλλά καλό είναι να αναφερθούμε και στα αίτια αυτού του ποσοστού:το αποτέλεσμα του ΚΚΕ ήταν συνέπεια της πολιτικής που ξεπέρασε σε σεχταρισμό και βερμπαλισμό την περίοδο του "φραξιονισμού χωρίς αρχές" 1929-31 (Τότε υπήρχε το "Ενιαίο Μέτωπο Εργατών-Αγροτών" και γινόνταν εκκλήσεις ενότητας στην κάθε τελευταία "Ενωτική Κομμουνιστική Ομάδα")

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τα πράγματα καπετάνιο είναι ζόρικα.
Μετά από μια ήττα ο κίνδυνος είναι να σε πάρουν μπάλα και να μη σε αφήσουν σε χλωρό κλαρί μέχρι να σε διαλύσουν.
"Γιατί σε αυτές τις εκλογές δυστυχώς καταποντίστηκε το σφυροδρέπανο."
Αυτό είναι το κακό μήνυμα.
Να αρχίσουμε με μια σημερινή εικόνα:
Παντού μια διάχυτη επιθετικότητα κατά του ΚΚΕ.
Στο μετρό, στην ουρά του ΙΚΑ, μέσα στο λεωφορείο, στο γραφείο με τους συναδέλφους.
«Αν δεν ήταν το ΚΚΕ τώρα θα είχε γίνει αριστερή κυβέρνηση». (Προσέξτε: Όχι το ΔΗΜΑΡ, που πήρε το 6%….)
«Το ΚΚΕ που έκλεινε τα λιμάνια και τα εργοστάσια είναι υπεύθυνο, που φτάσαμε εδώ». (Σκάϊ’s voice).
«Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ κατέστρεψαν την Ελλάδα». (Ο ….κεντρώος!).
«Η Παπαρήγα θα πάει το ΚΚΕ στο 1%». (Ο τελευταίος φορτώνει στην Αλέκα τους ευσεβείς πόθους του….).
Τέτοια εκφράζονταν σήμερα, φωναχτά, με τον αέρα του -4%.
Το μικροαστικό φίδι…..

Κάποια πράγματα είναι πολύ καλά ερμηνεύσιμα: Η ηθική φθορά του Λαού, αποπολιτικοποίηση, ατομισμός, κονφορμισμός, παραίτηση, αποχή, καναπεδισμός, προσήλωση στο όνειρο μιας φκειασιδωμένης 50-χρονης τσούκου-τσούκου "καλοπερασιάς", που δεν ξεχνιέται εύκολα όσο ψεύτικη κι αν αποδείχνεται, οι μπαμπούλες της σαρωτικής αντίπαλης προπαγάνδας από την άλλη (θα γίνουμε Κορέα, θα κλαίμε συντεταγμένοι για το θάνατο της ...Αλέκας, ο …αιμοσταγής Στάλιν, τα γκουλάγκ , (ποια Μακρόνησος;-ποια Γιούρα;), ο υπαρκτός, που τρώγανε τις οδοντόκρεμες, που με ένα τζιν έβγαζες γκόμενα μια Σκλεναρίκοβα χωρίς να είσαι Καρεμπέ, κλπ, κλπ.).
Ολα αυτά δε διορθώνονται σε δυό χρόνια μιας κρίσης, που ακόμη δεν έχει πιάσει τον πάτο της, μόνο από ένα κόμμα, που αποδείχτηκε πως ήταν όχι 8.50% αλλά 4.50 % minus, και όταν οι υπόλοιποι «βαράγαν ούλοι, αφέντες, δούλοι», δηλαδή και οι «προοδευτικοί», αι «δημοκρατικές δυνάμεις», «οι αντιϊμπεριαλιστές», ήγουν οι πασοκάρες, οι ευρωκομμουνιστές, οι συνιστώσες, οι κυριλάτοι του Φωτάρα (του Κουβέλη), το εξωκοινοβούλιο, οι εξωμότες του ΝΑΡ, οι αναρχοφασίστες της Μαρφίν και της 20/10, απόκοντα και οι Αλεκοχίτες, οι Παυλομωραϊτηδες, οι νεοσπορίτες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, (πλην ενός μοναχικού αλλά περιεκτικού Φωτό, βοώντος εν τη ερήμω…). Ολοι αυτοί, με τους οποίους θα έπρεπε να συμμαχήσουμε ίνα πληρωθεί τυπικά και γραφειοκρατικά το ρηθέν του προγραμματισμένου ΑΑΔΜ του 15ου, κλείνοντας τα μάτια στην αντικομμουνιστική πραγματικότητα….
Ως εδώ καλά.
Τάπαμε και τότε, στο ποστ για «την παθητικότητα της ελληνικής κοινωνίας», πως ο υποκειμενικός παράγοντας έχει σκληρές ταξικές μικροαστικές ρίζες, που δε θα ξεπατωθούν εύκολα, άσε που η λουμπενοποίηση θρέφει και την ΧΑ, (καλώς τα μας, κι ας τα περιμέναμε!).
Ως εδώ καλά.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αλλά….
"….σε αυτές τις εκλογές δυστυχώς καταποντίστηκε το σφυροδρέπανο."
Και αν το σφυροδρέπανο του ΝΑΡ ήταν αναμενόμενο να καταποντιστεί από τις αυταπάτες, που καλλιέργησε,
( το είπε ωραία ο άγνωστος σύντροφος στο GRANMA, IA, Ιουνίου 16, 2012 στις 8:17 μμ # «Με αλλά λόγια το ΚΚΕ θα ηττηθεί απο τις αυταπάτες που πολέμησε αντίθετα η Ανταρσυα θα ηττηθεί από τις αυταπάτες που εξέθρεψε», εδώ:
http://mygranma.wordpress.com/newswire-3/#comment-29757)
το ερώτημα είναι τι ακριβώς έκανε το ΚΚΕ εδώ και είκοσι χρόνια, υποτιθέμενης ανασυγκρότησης;
Γιατί εγώ βλέπω πως ανάμεσα στο 4.50% υπάρχουν και πολλές «κρύες» ψήφοι.
Που σημαίνει πως σε επόμενη κοντινή εκλογική αναμέτρηση, αν δεν αλλάξει κάτι, μπορεί να αναβαθμιστούμε σε επαναστατικό εξωκυνοβούλιο.
Είμαι πολλά χρόνια έξω πια και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πολλά, αλλά πολλοί περιμένουμε τις θέσεις της κε του κε (όχι του μπλογκ, αυτό έκανε ότι μπορούσε) για να δούμε πως θα πολεμήσουμε από δω και πέρα.
Εχω την αίσθηση πως η «αλέκα» (και μάλλον ο οργανωτικός «μήτσος») επαναπαύτηκε στην διοικητική ευχέρεια του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού και δεν είδε πολλά προβλήματα, που κάθε τόσο «έσκαγαν» για να μας ξυπνήσουν. Ξεχάσαμε πως η διοικητική λύση μόνο προσωρινά μπορεί να αναβάλει το ιδεολογικοπολιτικό πρόβλημα; Δεν ξέρω. Σχολιάζοντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο της Μπέλλου είχα σημειώσει πως «δεν μπορείς να αποσπάς το Κόμμα από τον χώρο και το χρόνο του», υπονοώντας, όχι να το αφήσεις να το πάρει το ρεύμα, αλα Συνασπισμό η ΝΑΡ, αλλά πως πρέπει συνεχώς να ελέγχεις τις αναπόφευκτες αλληλεπιδράσεις ενός ζωντανού οργανισμού με το περιβάλλον του. Το Κόμμα δεν μπαίνει στην κατάψυξη – φροντίζει ο ταξικός εχθρός γι αυτό.
Δεν μπαίνει καν θέμα «ορθότητας της γραμμής», τουλάχιστον κατ’ εμένα. Θεωρώ πως η γενική πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, σαν μ/λ κόμματος, ήταν «φορσέ», δεν μπορούσε/μπορεί να είναι άλλη. Είναι θέμα κοινής, ούτε καν διαλεκτικής, λογικής.
Η ανεπάρκεια του μηχανισμού, του κόμματος, των οπαδών, να την υποστηρίξουν με προβληματίζει.
Και εδώ τον λόγο έχει η καθοδήγηση.
Κατά τα άλλα, ως κομμουνιστής στην ιδεολογία, παραμένω βουλησιαρχικά, συναισθηματικά και λογικά αισιόδοξος πως θα περάσουμε κι αυτή την δυσκολία και θα βγούμε ακόμη πιο ατσαλωμένοι. Κι ο Λαός σοφώτερος.

Ανώνυμος είπε...

ρε ανώνυμε 12.21...
αντί να ασχολείσαι με κάθε π@π@ρ@ εδώ μέσα που σε τελική ανάλυση δεν ξέρεις ποιος είναι (ούτε βέβαια οι άλλοι ξέρουν ποιος είσαι παρόλο που οι κομμουνιστές υποτίθεται μιλάνε επώνυμα!!) δεν βάζεις το μυαλουδάκι σου να ψάξει την ανακοίνωση της ΚΕ και να μας πεις κι εμάς που ακριβώς έχουν κρύψει τις αναφορές για τη συγκρότηση του μετώπου(ΑΑΔΜ), για τη συσπείρωση δυνάμεων στα μέτωπα πάλης.
Αν έχεις όρεξη μπορείς να ψάξεις σε κανένα βιντεάκι συνθήματα του τύπου
"ΚΚΕ ισχυρό, ΜΕΤΩΠΟ λαϊκό"
άντε καλό βράδυ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τι να πρωτοπεί και να τραγουδήσει κανείς σήμερα. Σήμερα είναι λογικό να ξεχαρμανιάζουν ένα σωρό κόσμος και να πετάει τα βέλη του, ακόμα κι εξ οικείων. Γερό στομάχι να υπάρχει και τα άλλα βρίσκονται. Κατά τα άλλα μερικές σκόρπιες σκέψεις κι επιλεκτικές απαντήσεις.

Ευχαριστώ καταρχάς τον 2310net για τη διόρθωση και που κόπιασε από τα μέρη μας.
Απαντώ στον πρώτο ανώνυμο ότι δεν έχω κάτι να εξηγηθώ. Τη φράση την έγραψα αφαιρετικά με τη λογική ότι καταλαβαινόμαστε. Αφού κάποιοι την παρεξήγησαν μπήκε σε εισαγωγικά. Επίσης όσοι με ξέρουν αποφεύγουν κατόπιν παράκλησης το μπίλυ.

Κοκκινάδι, το αν και πού φταίει το κκε είναι μεγάλο ζήτημα και μάλλον δεν εξαντλείται σε ένα σχόλιο. Θα πω μόνο ότι η ανακοίνωση της κετουκε δε με καλύπτει στο κομμάτι της αυτοκριτικής. Αλλά δε νομίζω ότι το κουκουέ έπεσε -κυρίως- εξαιτίας των υποκειμενικών του αδυναμιών σε αυτές τις εκλογές.

Για τα του εργατικού αγώνα έχω καλυφτεί σε μεγάλο βαθμό από τον ανώνυμο των 12.21 και τη σύγκριση με τον αυριανισμό. Όσοι προτιμούν να τον διαβάζουν, μπορούν να πάνε εκεί και να σχολιάσουν ό,τι θέλουν ή να στείλουν κάτι για να μπει ως άρθρο αναγνώστη (εδώ γελάνε).
Παρεμπιπτόντως, όποιος θέλει να δει μια καραμπινάτη περίπτωση διαχωρισμού της ηγεσίας από τη βάση, μπορεί να ανατρέξει στην εφ' όλης της ύλης επιστολή του αλέκου χαλβατζή. Αυτός τουλάχιστον βγήκε επώνυμα να πει κάποια πράγματα.

Εμμανουήλ, το σκατιάρικο σχόλιό σου έφαγε μία μέρα τιμωρία και θα δημοσιευτεί με καθυστέρηση για να μην παρασυρθεί κανείς κι απαντήσει σε πράγματα ανάξια λόγου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
Αντισρέφοντας το αρχικό σχόλιο-παραπομπή
1)Έπρεπε να μην αφήσει αναπάντητο τα χτυπήματα στην Κανέλη και να κατέβει στο δρόμο
2)Έπρεπε να μην χαϊδεύει χρόνια τώρα τα αυτιά των μικροαστών με "τις εξεγέρσεις όπου δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι"
3)Έπρεπε να είχε δείξει δυναμική και να συγκρουστεί στις διαδηλώσεις με τα ΜΑΤ
4)Έπρεπε να είχε διώξει κλωτσηδόν τον Κασιδιάρη από τη Χαλυβουργία
5)Έπρεπε να είχε ασχοληθεί ενεργά με τον Άγιο Παντελεήμονα και άλλες αντίστοιχες περιοχές και όχι να τις αφήνει στη Χ.Α.
6)Έπρεπε να αφήνει χώρο και για άλλους στις διαδηλώσεις του και όχι να διώχνει τα πανώ
7)Έπρεπε να είναι Κομμουνιστικό Κόμμα με σκοπό την ανατροπή του καπιταλισμού και όχι την "διατήρηση δυνάμεων"

Ανώνυμος είπε...

Και συμπληρώνω
8)Έπρεπε να σταματήσει την πρακτορολογία
9)Δεν έπρεπε να δημοσιεύει διηγήματα υπέρ του Κορκονέα ("το λάθος τηλ.")

re-la-re είπε...

Βαρέθηκα να διαβάζω τη μαλακία και το κόμπλεξ του καθενός που δεν μπορεί να δει γύρω του τι συμβαίνει.

Η πραγματικότητα ειναι απλή. Ιδεολογικά στην Ελλάδα έχει κυριαρχήσει ο νεοφιλελευθερισμός εδώ και αρκετά χρόνια. Δυο χρόνια κρίσης δεν είναι αρκετά για να αλλάξει η κατάσταση. Ακόμα και αυτοί που δηλώνουν αριστεροί μιλάνε για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Και εσείς τα βάζετε με ένα κόμμα του οποίου η ιδεολογία έχει κατασυκοφαντηθεί γιατί δεν άλλαξε την κοινωνία.

Η λοιπόν έχετε χαζέψει απολύτως ή είσαστε βαλτοί. Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε ότι σε αυτές τις εκλογές ΚΚΕ δεν ψήφιζε κάποιος γιατί του συμπαραστάθηκε στην απεργία ή γιατί δεν επέτρεψε να του κόψουν το ρεύμα. Γι αυτά ψήφιζε την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα που με τη λέξη αριστερή είχε στο μυαλό του την πολιτική του ΚΚΕ. ΚΚΕ ψήφιζε αυτός που ιδεολογικά ταυτιζόταν μαζί του. Και δυστυχώς ιδεολογικά είμαστε λίγοι. Απλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Επομένως τόσα χρόνια καταφέρναμε να μην παίρνουμε μόνο και απόλυτα ιδεολογικές ψήφους, τωρα όχι. Εμείς τι ευθύνες έχουμε για αυτό? Η ιδεολογία κατεβαίνει στις εκλογές ως τέτοια ή με τη μορφή της πολιτικής πρότασης, που περιλαμβάνει ιεράρχηση άμεσων στόχων-κρικων?

Π.Δ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Το ΚΚΕ χαρισε στο ΣΥΡΙΖΑ τους μισους ψηφοφορους του,χωρις ανταλαγμα.Χιλιαδες κομμουνιστες πεπισμενοι για την καταστροφικη πορεια του Ευρωμονοδρομου ψηφησαν τους Ευρωλιγουριδες.Μια ζωη να σου αναλυουν οτι η ΕΕ ειναι ενας ιμπεριαλιστικος μηχανισμος και την στιγμη που αυτο γινεται προφανες και επικαιρο να σου λενε η εξοδος απο το Ευρω θα ειναι καταστροφη για τη χωρα και διευκρινιζουν χωρις λαικη εξουσια αργοτερα αλλη διευκρινιση χωρις εργατικη λαικη εξουσια,αλλα αλλο λαικη εξουσια αλλο κυβερνηση.Θα μας τρελλανετε? Λαικη εξουσια με πορδες γινεται?ΣΥΡΙΖΑ λοιπον εν πληρει συνειδησει τη μαλακια κανω.Γιατι τοΚΚΕ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρεπανε δε νομιζεις οτι πρεπει πια να οργανωθεις;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα

Δε φαντάζομαι να υπάρχει κανείς που να χαίρεται από τα αποτελέσματα και ταυτόχρονα να δηλώνει κομμουνιστής

[διοτι αγαπητοι συντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , εσεις που το χετε επικοινωνιακα και χτυπιέστε με τα ΜΑΤ και τη ΧΑ γιατί αποσπάσατε 0,3% ; ]

Θεωρώ πως το αποτέλεσμα οφείλεται περισσότερο στις αντικειμενικές συνθήκες και εδώ που τα λέμε κυρίως στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που ανεβαίνει πολύ η σοσιαλδημοκρατία το ΚΚ καθώς και το εξωκοινοβούλιο χάνουν. Δυστυχώς η θέση της αντιπολίτευσης βολεύει τον τσίπρα να σταθεροποιήσεις τις ψήφους του και να ελπίζει σε επόμενες εκλογές. BUSTED λοιπόν.

Αυτοκριτική δεν άκουσα να γίνεται αλλά ευελπιστώ ότι θα γίνει και θα βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα.Για την ώρα ας απολαύσουμε ένα από τα πιο αντιδραστικά κοινοβούλια των τελευταίων δεκαετιων με ναζί, φασίστες , βασιλικούς , ακροδεξιούς και πάνω απ' όλα αντικομμουνιστές. Πάλι καλα που δεν μπήκε και ο τζήμερος δηλαδή.

Καλή συνέχεια στον αγώνα ολονών μας


Διονυσης

Αναυδος είπε...

Το αποτελεσμα των εκλογών δεν δειχνει τιποτε παραπανω από το γεγονος οτι η εργατικη ταξη στην Ελλάδα πιστευει οτι στα πλαισια του καπιταλισμού υπαρχουν λυσεις προς οφελος της. Στοιχηθηκε πισω απο τ’ αφεντικά της σαν αποτελεσμα από μια μεριά της προπαγανδας και της τρομοκρατίας του κεφαλαιου και απο μια αλλη μερια σαν αποτελεσμα του αναιμικου αγωνα για να ανατραπει η επιθεση του κεφαλαιου. Δυστυχως δεν εγινε η Ελλάδα μια Χαλυβουργια (με ελαχιστες και φωτεινες εξαιρεσεις) και η πλειοψηφεια πληρωσε τα χαρατσια, εδωσε τα δωρα και τα επιδοματα και τις συνταξεις στην πλουτοκρατία, υπεγραψε τις μειωσεις των μισθών κλπ κλπ

Από κει και περα διαφοροι αφελεις (οπως ενας ανωνυμος πιο πανω) βλεπουν το δολωμα της ΧΑ και οχι τη φακα του καπιταλιστή που παρακαλά να αρχισει μια κλωτσοπατιναδα στους δρόμους ώστε στις επιχειρησεις να βασιλευει ο νομος του αφεντικού. Οπως ελεγε και ενα ρητο στη πλατεια μαγκας και στο αφεντικο μαλακας

Η λυση παντοτε ειναι μια οργανωση κι αγωνας και αναφερω συνοπτικά
- ανασυσταση του συνδικαλιστικου κινηματος με πυρηνα το ΠΑΜΕ ενταξη νεων δυναμεων στα συνδικατα
- να τελειωνουμε με τις προδοτικες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα δεκανικια τους
- αγωνας να μην περασουν τα μετρα ανυπακοη στην επιχειρηση στο σχολειο στο νοσοκομειο παντου οργανωση των ανεργων κλπ

Χωρις ενα ρωμαλεο ταξικο εργατικο κινημα δεν υπαρχει πολιτικη ανατροπή Και είναι φανερό οτι δεν αρκεί η πάλη για το ένα ή το άλλο πρόβλημα, όσο κι αν είναι οξυμένη, να δημιουργηθούν σταθερές σχέσεις οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης, αν δεν ξεκαθαρίζεται η προοπτική και ο στόχος του αγώνα που είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς Απολίθωμα:
Αν δεν κατάλαβα καλα το σκεπτικό σου ζητώ συγνώμη. Δεν ειρωνία αλλά γνησία απορία
λες Κι αν "εφαρμόζαμε τη γραμμή του 15ου"; Αν είχαμε μεταβατικά αιτήματα; Αν επιμέναμε στην κοινή δράση; Δε νομίζω ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Το κουκουέ πιέζεται γιατί είναι κομμουνιστικό κόμμα. Αν είχε χάσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά, οι αστοί θα το πριμοδοτούσαν.
Αναφέρομαι στην πρώτη ερώτηση.
Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι η εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος είναι απομάκρυνση από τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά.. Δηλαδή τα προηγούμενο χρόνια από το 1995-2007 οι αστοι σε πριμοδοτούσαν? Και τι εκανές εσύ σε ενά τετοιο κόμμα?

Ανώνυμος είπε...

Για σου ρε Αγγελικη που δεν ανεχεσε το ΚΚΕ και ανεχεσε το ΣΥΡΙΖΑ.

Οπαδος είπε...

Αποφαση ΚΕ του ΚΚΕ "......Αν και το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε σημαντική άνοδο και κινητοποιήσεις πανευρωπαϊκής απήχησης, δεν είχε ούτε τον προσανατολισμό ούτε την μαζικότητα-οργανωτικότητα ώστε άμεσα να απειλεί την αστική εξουσία του κεφαλαίου "

Η αντιφαση για να μην πω και η διγλωσια του Κομματος σε ολο της το μεγαλειο.
Αυτο συντροφοι ΗΤΑΝ και ειναι γνωστο.
Οποιος καλοπροαιρετα αυτο σας το επισημανε , τον χαρακτηριζατε ηττοπαθη και οπορτουνιστη.
Αντι του σωστου αιτηματος για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ η προβολη του συνθηματος για ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ δεν συσπειρωνε τις μαζες ,γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αυτη η συσσωρευμενη δυναμη της εργατικης ταξης.
Να ρθουμε τωρα στον υποκειμενικο παραγοντα,στο ΚΟΜΜΑ.
Πουθενα ουτε μια αραδα για την αναγνωριση των ευθυνων του κομματος για την αδυναμια του να αντιστρεψει τα πραγματα.
Η κατα κορον προβολη του αιτηματος για ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ειναι απλα ενας βολουνταρισμός .
Οταν μαλιστα συνοδευεται με την κατακτηση του στοχου της λαικης εξουσιας ΑΜΕΣΑ ,τοτε οι ανωριμες και μη συνειδητοποιημενες εργατικες μαζες αδυνατουν να σε ακολουθησουν.
Η αδυναμια του Κομματος να αυξησει την εκλογικη του επιρροη σ` αυτες τις συνθηκες αναιρει εστω προσκαιρα τον ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ του ρολο.
Οταν μαλιστα συνοδευεται με δεινη ηττα , τοτε υπαρχει ζητημα με την τακτικη που ακολουθει.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑι κάτι ακόμα Αγγελική οι κομμουνιστες δεω πιστεύουν σε ΚΑπιταλισμο με ανθρώπινο πρόσωπο και άλλες τέτοιες μαλακιες.
Οσοι ψηφίσανε απο ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και νομίζουν οτι ειναι κομμουνιστές κάνουν λάθος (όχι οτι όλοι οσοι ψηφισαν ΚΚΕ ειναι κομμουνισταράδες) και συνεχίζουν να το πιστεύουν μονο και μόνο για να έχουν λιγότερες αμφιβολίες.
Καλή αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα είναι ότι το κόμμα επέλεξε να μην πείσει μετωπικά, στους αγώνες, όσους δε θέλουν σοσιαλισμό, αλλά το θέτει ως όρο. Σε αντίθεση με το πρόγραμμά του και τη διαλεκτική λογική.

Π.Δ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@Ανώνυμο των 12.55
Όχι. Η αναφορά αυτή πηγαίνει προς αυτούς που ισχυρίζονται ότι το κουκουέ έχει απολέσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά.

@Ανώνυμο 11.11
Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι μεγαλύτερη συστράτευση, αν και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, με πιο βασική την έλλειψη σταθερού σημείου αναφοράς, σε χώρο εργασίας ακόμα και διαμονής εν μέρει.
Για το άλλο που με ρωτάς δεν είναι τόσο εύκολο, και δεν περνάει μόνο από το δικό μου χέρι.

Ανώνυμος είπε...

Αναφορικά για τη ΧΑ

Δεν είπε κανενας να γίνουμε ΑΝΤΙΦΑΔΕΣ και από το πρωί μέχρι το βράδυ να λιώνουμε κύτταρα για το τι αντιφασιστικό κείμενο θα βάλουμε στο αυτοργανωμένο φανζιν , που θα προωθει την ιδέα της αυτοργάνωσης και θα μοιράζεται σε αυτοργανωμένα στέκια

Η εκτίμηση του κόμματος αλλά και κάθε κομμουνιστή θέλω να πιστεύω είναι ότι η ΧΑ δεν είναι παρά ένα ακόμα καπιταλιστικό δεκανίκι και σε τελική ανάλυση σαρξ εκ σαρκός του συστήματος.Δεν είπε κανείς το κόμμα να διαχυθεί σε εκτός τόπου και χρόνου χλιαρά αντιφασιστικά μέτωπο αγκαλιά με το ΣΥΡΙΖΑ και τους δημοσιογράφους της Αθενς Βόις. Ωστόσο η αντίληψη οτι με το που θα μπουν στη βουλή θα ηρεμήσουν και θα συμμορφωθούν είναι λάθος πέρα ως πέρα, πρώτα απ' όλα βήματα προς το φασισμο έχουν κάνει και τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας, με πρώτη τη ΝΔ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ κάθε μέρα η ΧΑ στρατολογεί και κάνει την προπαγάνδα της. Υπάρχουν δυο άκρα εξίσου επικίνδυνα, να βάλεις ως πρώτο και μοναδικο στόχο τον αντιφασιστικό αγώνα ξεχνώντας οτι στόχος σου ειναι η σοσιαλιστική επανάσταση και απ την άλλη να αγνοήσεις τους φασίστες θεωρόντας τους απλά ένα αστικό κόμμα.

Ανάμεσσα σε αυτά τα 2 άκρα είναι που πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να βαδίσει το κόμμα. Βέβαια τέτοια ώρα τέτοια λόγια καθώς προέχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα [ τα μέτρα δε σταματούν και πρέπει να μας βρουν έτοιμους ]


Διονυσης

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφη απο τον Σταθη στο e-nikos.gr

Τέλος, ουδείς εχέφρων αριστερός θέλει αποδυναμωμένο το ΚΚΕ κι ελπίζω ο λαός να «διορθώσει» εκ νέου «την ψήφο του» και να υπερψηφίσει στις επόμενες εκλογές το κόμμα της εργατικής τάξης - η επιρροή του οποίου είναι πολύ μεγαλύτερη από το τρέχον ποσοστό, απότοκο μιας γραμμής που δεν επιδοκιμάσθηκε.

Unknown είπε...

μερικες απαντησεις στον ανωνυμο
18 Ιουνίου 2012 11:41 μ.μ, ανωνυμο 19 Ιουνίου 2012 2:35 π.μ και Αγγελικη 19 Ιουνίου 2012 10:59 π.μ
http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/
ευχαριστω προκαταβολικα το μπρεζνιεφικο απολιθωμα.

Αναυδος είπε...

Ειναι θλιβερο καποιοι αυτοαποκαλουμενοι κομμουνιστες να προσπαθουν να εισαγουν στην τακτικη του κομματος την ταξικη συνεργασια των μικροαστων

Αντισταση στις απολυσεις σημαινει οτι το αφεντικο μπορει να απολυσει λιγους αλλα οχι ολους αντισταση στις μειωσεις των μισθων σημαινει οτι το αφεντικο μπορει να κοψει 20% αλλα οχι 30%. Αυτα κανει ο Συριζα η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ με τους συμβασιουχους τα επιδοματα του ενος κλαδου και οχι του αλλου κλπ Με αλλα λογια η εργατικη ταξη βαζει πλατη για να σωθει ο καπιταλισμός δεχομενη την αυξηση του βαθμου εκμεταλλευσης της και την καταστροφη του κεφαλαιου (ανεργια)

Αντεπιθεση σημαινει κανενας απολυμενος κανενας ανεργος κανενας μισθος δεν κοβεται κανενα χαρατσι δεν πληρωνουμε διεκδικουμε αυξησεις κλπ . Οταν μια επιχειρηση δεν βγαζει κερδη θα κλεισει. Το αφεντικο δε θα τη λειτουργησει συνεπως η μονη λυση για τους απολυμενους ειναι η παλη για τη λαικη εξουσια Με αλλα λογια το κομμα της εργατικης ταξης δεν δεχεται να πληρωσει η εργατικη ταξη την κριση του καπιταλισμού. Και η λυση στο ποιος ποιον ειναι η εργατικη λαικη εξουσια ανεξαρτητα απο τον συχετισμο των δυναμεων τον οποιον επιβαρυνουν σε βαρος του ΚΚΕ και του ταξικου πολου οι λιοσηδες καλτσωνηδες αλχαλ κλπ. Αυτοι δεν εκαναν το καθηκον τους και λακισαν

Αντικειμενικα αντισταση σημαινει συμβιβασμος και αποδοχη απο την εργατικη ταξη να πληρωσει την κριση. Η πρωτοπορια τους δε μπορει να το δεχτει αυτο γιατι τοτε αρνειται το ρολο της

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί στο "χαφιεδοbook"
Κρινετε το όπως νομιζετε

Μεταφέρω έναν πραγματικό διάλογο.....
-Πώς αισθάνεσαι σύντροφε μ΄αυτά τα αποτελέσματα ; ρώτησα , έτσι για να σπάσω τη μουγκαμάρα που μας έπιασε βλέποντας στο καντράν της τηλεόρασης τα αποτελέσματα που έφεραν τα πάνω κάτω...
- Φαρμακωμένος, φαρμακωμένος πολύ φαρμάκι..... Είχες δίκιο γι΄ αυτά που έλεγες...... ψιθύρισε.
- Όλοι είχαμε δίκιο φίλε μου , μόνο που μ΄αυτό το δίκιο δεν μπορέσαμε να πείσουμε και τους άλλους . Τι να το κάνω το δίκιο; του απάντησα....
- Ξέρεις κάτι μου είπε.... Μετά το 1991 μείναμε πιο λίγοι ... Και τότε κάποιοι αγωνιστές σύντροφοι που έζησαν το μετεμφυλιοπολεμικό κλίμα με διώξεις, εξορίες και θυσίες μου έλεγαν... " Μη στεναχωριέσαι παλικάρι μου και θα το φτιάξουμε το Κόμμα". Και το ξανάφτιαξαν........
Και είδα τότε το πρόσωπό του να λάμπει. Είδα την αισιοδοξία να ξανάρχεται στο πρόσωπό του ....
Τον άκουγα να μου μιλά για τα οράματά του για την κοινωνία της ανθρωπιάς και όχι αυτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.... Τον άκουσα να μου μιλά ότι πρέπει να πάμε πιο κοντά και να εκλαϊκεύσουμε αυτά που σωστά λέμε .... αλλά πρώτα να σταθούμε πολύ πιο κοντά στο συνάνθρωπό μας . Να κάνουμε αυτά που έκαναν οι παλιοί αριστεροί στις προσφυγογειτονιές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, χωρίς πολλές πολλές κουβέντες θεωρητικές και ακαταλαβίστικες για τον πολύ κόσμο..... Να βρούμε νέες λέξεις που δε θα είναι ξύλινες ....Τον άκουγα να μου μιλά ότι πρέπει να ξαναβρεθούμε μαζί όλοι ενωμένοι στα προβλήματα .... Δεν αρκεί, μου έλεγε, να ξέρουμε και να λέμε τι έρχεται αλλά πως θα προετοιμαστούμε, όταν έρθει, να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα.....
Τον άκουγα να μου μιλά για την επικοινωνία στην οποία ο αντίπαλος έχει πυρηνικά όπλα κι εμείς καργιοφίλια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, τα νέα παιδιά που βρίσκονται σκορπισμένα εδώ κι εκεί και πρέπει να μπουν στο κόμμα να το μπολιάσουν με νέες ιδέες, τους συντρόφους που όντας αριστεροί πήγαν σ΄ άλλους χώρους αντικαπιταλιστικούς ..... να τους φέρουμε κοντά μας γιατί τους χρειαζόμαστε και δεν είναι αντίπαλοί μας....
Φύγαμε καληνυχτώντας ο ένας τον άλλον.....
Πρωί πρωί λοιπόν σήμερα σκέφτηκα ότι αυτόν τον διάλογο πρέπει να τον μοιραστώ με κάθε σύντροφο, με καθένα που δεν είναι αντικομμουνιστής, με κάθε προοδευτικό άνθρωπο που νοιάζεται για το μέλλον αυτής της πατρίδας.....

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζουμε να στηριζουμε το ΚΚΕ.Και τις διαφωνιες μας και τις αντιρρησεις μας απεναντι στο ΚΚΕ εχουμε,κυριως σε θεματα τακτικης,αλλα νομιζω πως αυτη ειναι η στιγμη που πρεπει να ειμαστε διπλα του περισσοτερο.Τωρα που η φασιστικη ΒΑΡΒΡΑΡΟΤΗΤΑ θα θεριεψει,τα καπιταλΗστρικα αφεντικα θα δειχνουν ακομα πιο απληστα και ανικητα και οι ελπιδες μας για εναν καλυτερο κοσμο εξασθενημενες,ΤΩΡΑ πρεπει να σταθουμε ΔΥΝΑΤΟΙ και ακομα πιο μαχητικοι και αποφασισμενοι.Αν υπηρχε και ενοτητα και διαθεση συνεννοησης αναμεσα στα τμηματα του στον ευρυτερου Αριστερου-προοδευτικου-επαναστατικου χωρου, θα ηταν ακομα καλυτερα...;)

ένας ανώνυμος... είπε...

το blog καταφέρνει να συναντιούνται κκεδες, συριζαίοι, ανταρσυάδες, περαστικοί, εξωκοινοβουλευτικοί, αυτόνομοι, ανένταχτοι, διαγραμμένοι κτλ...
Εκτός από το blog που αλλού γίνεται αυτό; Πουθενά σχεδόν θα πω εγώ και αυτό να μας προβληματίσει..., ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στις γειτονιές, ούτε στους δρόμους...
(για την κάλπη δεν το συζητάω και δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ σήμερα, αν γίνει θα γίνει ΑΦΟΥ συναντηθούμε σε όλα τα άλλα προηγουμένως...).
Και άντε συναντιόμαστε που συναντιόμαστε εδώ (όχι δυστυχώς από δικιά μας πρωτοβουλία και θέληση αλλά εξαιτίας του "ηγέτη" blogger και αυτό κάτι δείχνει για όλους εμάς τους από τα κάτω και για τα μέτωπά μας γαμώ), αρκετές φορές πάει χαμένη η συνάντηση! Δεν ψήφισα κκε, έχω φάει σκατό από την καθημερινή συμπεριφορά των κκε της διπλανής πόρτας (από ρεφόρμας και πράκτορας μέχρι αναρχικός και πασόκος μαζί) αλλά δεν χαίρομαι για τα χάλια του και το ποσοστό του! Χαίρονται οι εχθροί μας...! Δεν έχω απαίτηση να μαθαίνω κάθε μέρα τί γίνεται μέσα στο κκ, ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ να νιώσω σύντομα τις αλλαγές του και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα και σε θεωρία αλλά στην στρατηγική, στην καθημερινότητα, στο άνοιγμα, στα μέτωπα, στον δρόμο, στον αντιφασιστικό και σε κάθε αγώνα, στις προσβολές και στις ηλίθιες κατηγορίες που πρέπει να πάψουν, έλεος...!
Τα ίδια σε μικρότερη κλίμακα με ποιοτικές και ποσοτικές διαφορές για την ανταρσύα...
Κάποια πράγματα εδώ μέσα γράφονται με ψυχραιμία, κάποια όχι, κρατώ τα πρώτα, με προβληματίζουν τα δεύτερα...

Ανώνυμος είπε...

2. Το επιχείρημα “το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει γνώμη γιατί έπεσε το ποσοστό του” δείχνει ότι μερικοί δεν έχετε καταλάβει τι είναι δημοκρατία. Δημοκρατία δεν είναι να αλλάζει ένα κόμμα την πολιτική και την στρατηγική του με βάση την εκάστοτε όρεξη του εκλογικού σώματος. Αυτό είναι παπανδρεϊκής υφής λαϊκισμός αισχίστου είδους που κρύβει μέσα του το φασισμό του μικροαστού. Το ΚΚΕ πιστεύει αυτά που πιστεύει, λέει αυτά που λέει και κρίνεται. Θεωρεί ότι με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά για το λαό. Δικαίωμά του.

Θα δικαιωθεί ή δεν θα δικαιωθεί στην εκτίμησή του όχι από τα γούστα των εκλογέων αλλά από το τι θα γίνει στην πράξη. Αν δεν σας αρέσει μην το ψηφίσετε. Το να του ζητάτε με ύφος να αλλάξει άποψη γιατί “ο λαός δεν τα θελει αυτα που λετε” δείχνει πόσο δεν υπάρχει δημοκρατική παιδεία στη χώρα αυτή. Υπάρχει μόνο πασοκική νοοτροπία του ανεκδιηγήτου εκείνου “δεν υπάρχουν θεσμοί, παρά μόνο ο λαός”. Ζήτω που καήκαμε δηλαδή, δεδομένου ότι ο λαός ενίοτε ψηφίζει και ναζί.

Δυο πράγματα μόνο

Ανώνυμος είπε...

Το πρόγραμμα του κόμματος μιλάει ξεκάθαρα για συνεργασία με τμήματα μικροαστών χωρίς στόχο το σοσιαλισμό, αλλά με τον ενοποιητικό όρο λαϊκή εξουσία. Όσοι μένουν άναυδοι από αυτό τι σχέση μπορεί να έχουν με την πολιτική του? Η αντίσταση με τους δεδομένους συσχετισμούς είναι συμβιβασμός με την πραγματικότητα. Σε όποιον δεν αρέσει, ας διαβάσει τον αριστερισμό για αρχή.

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ελαφρως ασχετο, αλλα θελω εδω και καιρό να το ρωτησω: η αποκατασταση του Ζαχαριαδη δεν επρεπε να συνοδευτεί με αποκαθηλωση του Φλωρακη; είναι δυνατόν να συνυπαρχουν αυτοί οι δυο ηγετες ως ταυτοχρονα τιμωμενοι απο το Κόμμα; δεν προκαλεί αυτό σύγχυση και αμηχανία; δεν μπερδευει αυτό τις διαφορες γενιες κομμουνιστών και αριστερών;

για παράδειγμα: πολύ συχνα ακούγεται στην προπαγανδα του Κ.Κ. τις τελευταίες ημερες ότι εάν το Κ.Κ. δεχόταν να παρατήσει τη στρατηγική της λαικής εξουσίας και τα έβρισκε με τον Τσίπρα, προδίδοντας την ιστορική του αποστολή , τότε όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος θα το έγλειφαν για τη "νεα σκέψη", την "τολμηρή ανανεωση" κτλ. (πολύ σωστά )

ανακύπτει το ερωτημα: δεν πέρασε άραγε το Κ.Κ. τέτοια στιγμη στη μακρά ιστορία του; το καλοκαίρι του '89 δεν ήταν που η Ρεζάν χαρακτήρισε το Φλωράκη "Μακρυγιάννη της Αριστεράς"; το καλοκαίρι του '89 δεν ηταν που οι αστοί αρχισαν να γράφουν σχεδόν για επίτευξη της εθνικής συμφιλιωσης και για πλήρη αρση των διαχωριστικών γραμμων; για να είναι ξεκάθαρη η γραμμή της πλήρους άρνησης οποιασδήποτε συνδιαλλαγής με τον αστισμό και τη ζαλισμένη μικροαστική δημοκρατία , δεν πρέπει ΑΝΟΙΧΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ να αποκηρυχθεί η φλωρακική περίοδος;

drazen

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Ισως δεν εγινα σαφης.Το προβλημα μου δεν ειναι θεμα ουτε αυτοπροσδιορισμου,ουτε αυταπατης,αλωστε κανω την αυτοκριτικη μου,το προβλημα ειναι η θεση του κομματος απεναντι στην ΕΕ.Σε αυτο θελω απαντηση.

demis είπε...

Σε ανύποπτο χρόνο κατηγορήθηκα ότι δεν συνομιλώ, ότι δεν αφουγκράζομαι το περιεχόμενο των αναρτήσεων του φίλτατου απολιθώματος -πως θα μπορούσα άλλωστε, εγώ, ένας "αλλόθρησκος"-κλπ. κλπ.

Και ποιοι με κατηγόρησαν; Αυτοί που δεν συνομιλούν με κανέναν!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησαν να ταυτίσουν στο λαικό υποσυνείδητο, όλο το προηγούμενο διάστημα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμπαθούντας αυτόν, με τον εχθρό επί θύραις. Άντλησαν για αυτό, τα επιχειρήματά τους από την αστική δεξαμενή, με την ίδια άνεση που -την ίδια ακριβώς στιγμή- κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για ρεφορμιστική πολιτική και τον -παλαιοκομμουνιστή κατά Κουβέλη-Τσίπρα, ως κοινό απατεώνα!

Τώρα, αυτό που τους προβληματίζει, δεν είναι το γεγονός ότι η χώρα έμεινε πλέον και με τη βούλα στον γύψο του μνημονίου και των "υπεύθυνων" πολιτικών, αλλά το κατρακύλισμα των εκλογικών του ποσοστών, τα οποία δεν ήταν και κανένας μεγάλος καημός -όπως διατείνονταν!

Τι ακριβώς μας λέτε "σύντροφοι"; Ότι το ΚΚΕ θα επιβιώσει; Κι αν ναι, για ποιον λόγο; Για να διατηρήσει ένα "trademark" που θα του εξασφλίζει την είσοδό του στη Βουλή και μια κρατική επιχορήγηση;
Για να εξακολουθήσει να... πέφτει μέσα στις προβλέψεις του;

Εγώ αρνούμαι να δεχτώ την χώρα μου στον γύψο για άλλα x-χρόνια.. Αρνούμαι να βλέπω καθημερινά να ασελγούν στο πτώμα της, οι ίδιοι που της έδωσαν την χαριστική βολή!

Δεν αναγνωρίζω καμιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανασυγκρότησης ή όπως αλλιώς στο διάολο λέγεται, και παλεύω για ενότητα ταξική, και μόνο!

Οι νέοι άνθρωποι ξέρουν. Και δεν θα αυτοκτονήσουν! Είναι το μέλλον που έρχεται. Και δεν θα το χαρίσουμε στους φασίστες! Δεν θα το χαρίσουμε στους αστους και στα μαντρόσκυλά τους!

Ραντεβού στους δρόμους

Ανώνυμος είπε...

Φήμες λένε ότι για το 4.5% του κκ ευθήνεται η CIA

Ανώνυμος είπε...

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους! Στους αριστεριστές και στους ασφαλίτες! Το Κόμμα δε θα το λιώσει κανένα τσουτσέκι. Κανένας Φαράκος με κοντόχοντρη προβιά! Το ξέρουν όλοι πολύ καλά αυτό. Ορκιζόμαστε στο αίμα των πατεράδων μας και των παππούδων μας, στα όπλα του ΕΛΑΣ, στα "σύρματα" της Μακρονήσου, στα υψώματα του Καρπενησίου και στα βουνά του Γράμμου. Όσο κι αν νομίζουν κάποιοι πως έχουν βάλει πια το Κόμμα στο χέρι και μπορούν να το στραγγαλίσουν μέχρι εκπνεύσεως, τους ορκιζόμαστε πως μέχρι τη δική μας τελευταία ανάσα δε θα αφήσουμε να τσακίσουν ό,τι πιο όμορφο και υψηλό γέννησαν οι αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας! Ψηλά τη σημαία σύντροφοι! Στο όνομα του μαρξισμού-λενινισμού, στο όνομα του Προγράμματος και του καταστατικού του Κόμματος, στο μονάκριβο όνομα του ΚάπαΚάπαΈψιλον! Οι νεκροί κλαίνε κι οι ζωντανοί θρηνούν, πονούν, οργίζονται κι ορκίζονται! Μην αφήσουμε το Κόμμα μας σύντροφοι! Μην αφήσουμε άλλο το Κόμμα μας σύντροφοι στις συμμορίες! Γιατί όλοι μας ξέρουμε πως έχει και "πιο κάτω", όπως έγραψε κάποιος παραπάνω. Έχει και πιο πίσω από το 1928. Και θα το πάνε μέχρι εκεί που δε θα υπάρχει πια ΚΚΕ! Μην το αφήσουμε να γίνει αυτό σύντροφοι!!! Τώρα πια ξέρουμε όλοι...

Anonymous anonymous είπε...

@drazen (19 Ιουνίου 2012 5:35 μ.μ.):

Οι άνθρωποι που προσπάθησαν και απέτυχαν να διαλύσουν το ΚΚ το 89-91 έγιναν σήμερα "φλωρακικοί". Μάλιστα! "Υμνούν" δηλ. τον ηγέτη που είχε τεράστια συνεισφορά ώστε να μην γίνει η "δουλειά" τους.

"Κύριε" drazen, αλλού αυτά. Από τέτοιες προβοκάτσιες (και άλλες πολύ χειρότερες), οι κομμουνιστές είναι συνηθισμένοι και ΔΕΝ τσιμπάνε.

@Προς ανησυ"χούντες" νεσπορίτες, "εργατικο-αγωνίτες" κλπ:

Βάλατε κι εσείς το λιθαράκι σας για την εκλογική πτώση του Κόμματος. Με τις προβοκάτσιες σας και τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚ που κάνατε/κάνετε. Και έρχεστε τώρα να μάς πείτε ότι "λυπάστε για την πτώση του ποσοστού". Δεν σας πιστεύουμε γιατί δεν είστε ειλικρινείς. Τόσο απλά... Αν πονούσατε το Κόμμα (όπως ψευδώς λέτε) αλλιώς θα πορευόσαστε στις δύο τελέυταίες προεκλογικές εκστρατείες.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@Ανώνυμο 7.25

Συμμορίες! Συμμορίες;
Ώστε φτάσαμε να μιλάμε για συμμορίτες; Να χαρώ εγώ μη συνωμοτική αντίληψη της ιστορίας και του προτσές. Ανωνυμοσυμμορίτες..

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμους μάλλον προετοιμάζει για τη γραμμή που έρχεται. Για την πτώση φταίει ένας αόρατος εσωτερικός εχθρός. Η ηγεσία και η γραμμή καθόλου.

Ανώνυμε των εφτά και εικοσιπέντε, πιστεύεις ότι υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής της πορείας? Πιο κάτω έχει, πιο κάνω? Οι εσωκομματικοι συσχετισμοί, μετά από στατιστικές εκκαθαρίσεις, δεν ξέρω αν αφήνουν περιθώριο σε ελπίδες. Η πλειοψηφία των μελών δεν προβληματίζεται ούτε για τις επιθέσεις του ριζου στο πρόγραμμα, ούτε για την πτώση. Μάλλον φταίμε εμείς, οι διαδικτυακοί εχθροί.


Π.Δ.

Αναυδος είπε...

ΠΔ

Λες
''Το πρόγραμμα του κόμματος μιλάει ξεκάθαρα για συνεργασία με τμήματα μικροαστών χωρίς στόχο το σοσιαλισμό, αλλά με τον ενοποιητικό όρο λαϊκή εξουσία''

Το προγραμμα ομως του ΚΚΕ μιλα για ενα αντι-ιμπεριαλιστικο αντι-μονοπωλιακο μετωπο στο οποιο δε χωραν οι μικροαστοι του Συριζα που ειναι και υπερ του ΝΑΤΟ (θα περιμενουν την αυοδιαλυση του) και υπερ της ΕΕ των μονοπωλιων. Και ολα σχεδον τα αντι-καπιταλιστικα γκρουπουσκουλα ή συμμετεχουν στον φιλο-καπιταλιστικο Συριζα (ΚΟΕ. ΔΕΑ. κλπ) ή συνεργαστηκαν με αυτον οπου μπορουσαν (Ανταρσυα ΕΛΕ, α'βαθμια κλπ),

Αυτη ειναι μια συμμαχια απο την αναποδη προσφερει την εργατικη ταξη σα σκαμνακι για να σωθει η εργατικη αριστροκρατια η δημοσιουπαλληλια και οι μικροαστοι (εννοειται σε βαρος της ιδιας της εργατικής ταξης). Διαβασε τη 18η μπρυμερ για μηπως και καταλαβεις τη συγκυρια (γιατι το προγραμμα του ΚΚΕ το κοβεις και το ραβεις οπως σε συμφερει χωρις να βλεπεις γυρω σου τη συγκυρια)

Αλλα για να εχουμε καλο ερωτημα εσυ για ποια συνεργασια μιλας (ελπιζω οχι το κινημα της πατατας)

Ανώνυμος είπε...

Μιλάω για τη συνεργασία της εργατικής τάξης με τα κατώτερα ενδιάμεσα στρώματα. Αυτή η συνεργασία θα ξεκινάεει από καθημερινά προβλήματα σχηματίζοντας ρυάκια, τα οποία με την παρέμβαση του Κόμματος θα εκβάλουν στο ΑΑΔΜ. Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο. Ο σχηματισμός του προϋποθέτει τον απεγκλωβισμό δυνάμεων από τους εργάτες και μικροαστούς του ΣΥΡΙΖΑ (όχι μόνο), αυτός ο απεγκλωβισμός δεν πρόκειται να γίνει αν δεν προβληθούν σωστά ιεραρχημένοι στόχοι του Μετώπου. Το τρίπτυχο "Αποδέσμευση από Ε.Ε., Μονομερής διαγραφή. Λαϊκή εξουσία" είναι η κατάληξη. Ο δρόμος για να φτάσουμε εκεί; Μάλλον πρόκειται για ρεφορμιστικό στάδιο. Έτσι, όταν όλος ο κόσμος μίλαγε για χρέος, εμείς λέγαμε "θα το εξετάσει η λαϊκή εξουσία". Το μνημόνιο ή όχι μνημόνιο, ψευτοδίλημμα, ενώ στην αρχή οι πορείες του ΠΑΜΕ είχαν πρώτο πανό το "Κάτω το μνημόνιο", ενώ στο τέλος (τώρα) λέμε ότι με ένα νομοσχέδιό μας θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα (επί του ψευτοδιλήμματος;)


"... οι μικροαστοι του Συριζα..."
Θες να μου πεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από μικροαστούς και το ΚΚΕ από εργάτες; Μάλλον το προλεταριάτο είναι ασήμαντη μειοψηφία στη μεταβιομηχανική κοινωνία μας...


Θεωρείς ότι η Ανταρσύα συνεργάζεται με το Σύριζα επειδή στις απεργίες ακολουθούν κοινό δρόμο ή βρίσκονται σε κοινά μπλοκ; Κάθε κόμμα στο εργατικό κίνημα πρέπει να κατεβαίνει μόνο του; Γιαυτό φτιάχτηκε το ΠΑΜΕ; Όχι για την ανασύνταξη, αλλά, όπως μας κατηγορούσαν, για τη διάσπαση; Κόκκινο σνδικάτο;

Μιλάω για τη συνεργασία του ΚΚΕ με τον κάθε απλό άνθρωπο που θέλει να αγωνιστεί για το καθημερινό του πρόβλημα, χωρίς να θέλει ή να ξέρει το σοσιαλισμό.

Ανώνυμος είπε...

"...μετά από στατιστικές εκκαθαρίσεις.."

Ήθελα να γράψω μετά από σταδιακές εκκαθαρίσεις.

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

O Μανος παραιτειται απο προεδρος της Δρασης
Ο Κυρτσος αποχωρει απο το ΛΑΟΣ
Ο Τζημερος δηλωνει ......γερμανοτσολιας και μικροτσουτσουνος
Ο Λοβερδος θελει ξανα υπουργειο
Ο Κουβελης κανει ναζια
Η εργατικη ταξη κοιμαται στις αγκαλες του Μορφεως ( σορρυ του ΣΥΡΙΖΑ )
Το Κομμα αυτοχειριαζεται
..........και εγω αρχιζω να κουραζομαι

Ανώνυμος είπε...

Κάποια ἡγουμένη μεγάλου μοναστηριοῦ τῆς Μακεδονίας μοῦ μετέφερε τὰ ἑξῆς:

α) Ὁ Γέροντας Παισιοε τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..» Μᾶς ἔκανε πολλὴ ἐντύπωση ἐκεῖνο πού εἶπε γιά τό Κ.Κ.Ε. καὶ γελάσαμε, θυμᾶμαι. Εἶπε, ἐπίσης, ὅτι ἐμεῖς θὰ τὰ βλέπαμε ὅλα αὐτὰ ἐνῶ ἐκεῖνος ὄχι. Και ακολουθούν τα γεγονότα.

Ἐπίσης, κάποιαν ἄλλη φορά, εἶχε πεῖ: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ψάχνεις νὰ βρεῖς ἄπιστο καὶ δὲ θὰ βρίσκεις. Ἀλλά, γιὰ νὰ φτάσουμε σ᾽ αὐτὸ τὸ σημεῖο, θὰ ἔχουν προηγηθεῖ φοβερὰ πράγματα.»

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά γράφω και εγώ χωρίς καμία διάθεση να σας προσβάλλω. 7 Μάη ψήφισα Τσίπρα, όσο κι αν έλεγα στο περιβάλλον μου ότι και καλά "θα ψηφίσω Γλέζο". Από την επόμενη μέρα είδα την σαφέστατη δεξιά στροφή. Αποφάσισα λοιπόν να ρίξω ΚΚ...και ξαφνικά θυμήθηκα την περιφρούρηση της Βουλής, τους απολυμένους της Τυποεκδοτικής, το "είμαστε ενάντια σε αυτούς που πουλάνε" όταν οι κινέζοι αγοράζανε τσάμπα τον ΟΛΠ, τον "γιο της πλύστρας" στον Ρ, το τζάμι που δεν θα σπάσει στην επανάσταση και τον Σιφωνιό να χειροκροτάει τον Κασιδιάρη...έριξα Δεν Πληρώνω

Ανώνυμος είπε...

«Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε», έκδοση 18η, σελ. 84 του Αθανάσιου Ρακοβαλή)


10. Γιὰ τοὺς πολιτικούς:

α) Γιὰ απελθόντα πολιτικό ηγέτη ( ΓΑΠ ) είπε: «Δὲν εἶναι ἁπλὸς μασῶνος. Ἀνήκει στὴν πιὸ ἀντιχριστιανικὴ στοὰ τοῦ κόσμου, στὸ “Ἄστρο τοῦ Δαβίδ”, καὶ μάλιστα βρίσκεται στὴν ἄκρη τοῦ βέλους τοῦ τόξου τοῦ Δαβίδ.»

[ἐνν. πὼς ἦταν ἀπὸ τὰ κορυφαῖα στελέχη.]

..............................

δ) Γιὰ απελθόντα πολιτικό ηγέτη είπε: «Ὁ Γιώργος εἶναι πολὺ κακός. Ὅταν θὰ ἀναλάβει αὐτός, θὰ κάνει μεγάλο κακὸ στὴν Ἑλλάδα!»

[Αὐτό, χαρακτηριστικά, τὸ ἐπανέλαβε ἐννιὰ φορές!]

-Γιὰ τὸν ἴδιο, εἶχε ἐπίσης πεῖ: «Ὅταν θὰ ἀναλάβει ὁ Γιώργος, ἡ Ἑλλάδα κάηκε! Κάηκε!»

- Κι ἀκόμη: «Ὅταν θὰ ἀναλάβει ὁ Γιώργος θὰ καταστρέψει τὴν Ἑλλάδα!»

Ανώνυμος είπε...

Προοίμιο διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ ή αμφισβήτησης στην πράξη του ηγετικού ρόλου του Ε.Βενιζέλου αποτελούν τα όσα εξελίχθηκαν στην σύσκεψη των επτά κορυφαίων στελεχών με τον Ευ. Βενιζέλο, για την οποία σας ενημερώσαμε από ενωρίς το μεσημέρι. Επί 2,5 ώρες οι δύο “βαρώνοι” Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Α.Λοβέρδος κυριολεκτικά βριζόντουσαν και παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (!) με τον Ε.Βενιζέλο, ο οποίος επ’ουδενί δεν ήθελε να τους κάνει υπουργούς.

Ήταν τόσο έντονη η κόντρα (κάποιοι παριστάμενοι φοβήθηκαν μην πιαστούν στα χέρια) που καθυστέρησε να ξεκινήσει η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) αφού ο Κ. Σκανδαλίδης δεν μπορούσε να φύγει φοβούμενος κλωτσοπατινάδα στυλ Κασιδιάρη-Κανέλλη!

Ο Ε.Βενιζέλος επέμενε με έντονο τρόπο ότι αν το ΠΑΣΟΚ εννοεί πραγματικά αυτό που λέει για τη στήριξη της κυβέρνησης με όλες τις δυνάμεις του τότε θα πρέπει να μετάσχουν σε αυτή έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη υπονοώντας ότι αυτοί έχουν φθαρεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Α.Λοβέρδος του απάντησε στο ίδιο ύφος «και ποιός λέει ότι εσύ είσαι επιτυχημένος» και εκεί έγινε το “έλα να δεις” με τον Ε.Βενιζέλο να του ανταπαντά “Και ποιος είσαι εσύ που θα μιλήσεις έτσι στον πρόεδρο”, με τους Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοΐδη να σηκώνονται να φύγουν, μάλιστα λέχθηκε ότι ειπώθηκαν και μερικά “γαλλικά” .

Τα επτά στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποχώρησαν από την Ιπποκράτους, με τους Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοΐδη νααπειλούν “Θεούς και δαίμονες” (βασικά απειλούσαν με ανεξαρτητοποίηση).

Αύριο, Τετάρτη, το πρωί ο Βενιζέλος έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Πρακτικά και ειδικά σε ότι αφορά τον Α.Λοβέρδο, όλα είναι ανοικτά: Από το να ανεξαρτητοποιηθεί και να κάνει δικό του κόμμα, μέχρι να θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ…

makis είπε...

@Ανώνυμο 7.25

Εγώ θα πρότεινα αν είναι να ορκιστείς να διαλέξεις τίποτα μετά το '68 ,γιατί εκεί που ορκίζεσαι στους μακρονησιώτες και τα ρέστα μπορεί να προκύψει κανένας μετέπειτα συμμορίτης του κκε εσ. ή ακόμα χειρότερα κανένας αριστερός που δεν ήταν καν μέλος του κόμματος. Επίσης καλού κακού ας αρχίσεις να χρησιμοποιείς τον όρο "εμπλουτισμένο" Πρόγραμμα

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε ψωροπαλουκάρια της ΔΗΜΑΡ, αριστεροπαπάρες, ρεπουσοσυνωστισμένοι, μαλελοπετρούληδες και ψιαριανοφλούληδες είσατε όλοι σας, και πρώτος και καλύτερος ο δωσιλογομπροστάρης ο Κουρέλης…

Αυτήν την αριστερά είχατε στα σάπια μυαλά σας, ρε; Με πρωθυπουργό τον Σαμαρά που έχει υπογράψει ότι αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση; Τι πάτε να κάνετε ρε; Κολιγιά με τους Βορίδηδες, τους Γεωργιάδηδες, τους Πλεύρηδες και τους Μιχελάκηδες; Ομοτράπεζοι του νενέκου Βουβουζέλου και συνάδερφοι του Λοβέρδου του γδάρτη του ΕΣΥ και κολλητοί του Κουτρουμάνη του εργατοεκτελεστή;

Ου να μου χαθείτε αριστεροφονιάδες… Ούτε που να σας βλέπω!

Χάρρυ Κλυνν

Ανώνυμος είπε...

απ'όλη την ανακοίνωση που σου δωσα μόνο αυτό έχεις να σχολιάσεις;
άσε επιτέλους τα παραπολιτικά και μπες στην ουσία

Ανώνυμος είπε...

Χωρις να ειμαι κανενας φωστηρας θα προσθεσω οτι εκτος αυτων που ορθως απαντησε προηγουμενος για το προγραμμα κ το γιατι δε νοειται τετοιο μετωπο με το συριζα υπαρχει στο προγραμμα κ η φραση "ειναι δυνατον". Η κυβερνηση ενος τετοιου μετωπου δεν ειναι δηλαδη μια νομοτελεια αλλα απλα μια πιθανοτητα. Υποθετω οτι το αν αυτη η πιθανοτητα ειναι μικροτερη 'η μεγαλυτερη εξαρταται απο τις συνθηκες. Αυτη την εποχη βιωνουμε παντως παγκοσμια καπιταλιστικη κριση, μαλλον τη μεγαλυτερη μεταπολεμικα.

Για καποιον που ανεφερε το οτι αφου ηταν το κομμα εναντια στην ενταξη πως τωρα συνοδευει το αιτημα της αποδεσμευσης με τη λαικη εξουσια θα του πω οτι προφανως δεν ειναι το ιδιο το να μη μπεις στην εοκ κ το ευρω με το να βγεις. Κ τουτο διοτι απο τη στιγμη που μπηκες υπεστης ενα σωρο δεσμευσεις, αναδιαρθρωσεις, εξαρτησεις κτλ κτλ υπερ του κεφαλαιου οι οποιες δεν αρονται αυτοματα με μια αποδεσμευση χωρις να εχεις στα χερια σου τα κλειδια της οικονομιας. Ειδικα μεσα σε μια τετοια κριση.

Υγ. Προφανως κ ειναι απολυτα κατανοητες οι αντικειμενικες δυσκολιες του καθενος απολιθωμα. Πρεπει ομως να τις υπερβουμε ολοι. Εσυ ειδικα πρεπει να οργανωθεις.

Ανώνυμος είπε...

καλά εγω εγραψα ότι -κατά τη γνωμη μου-πρεπει να ακολουθησει η ΑΝΟΙΧΤΗ και ΕΠΙΣΗΜΗ αποκήρυξη-αποκαθήλωση της φλωρακικης περιόδου (ιδίως οι συγκυβερνήσεις και η γραμμή του ΣΥΝ της Αριστερας και της Προόδου), και εσύ μου γράφεις για υμνολογούντες του Φλωράκη; ο,τι ναναι, τελείως....

drazen

Ανώνυμος είπε...

Ντεμη, πολυ απλα κι επιγραμματικα:

1) Κατηγορηθηκες και δικαιως, οτι δεν απαντας σε αυτο που σου λενε. Και οχι σε ανυποπτο χρονο. Καθε φορα που το εκανες. Λες και μονος σου αλλ' αντι αλλων, αλλα ειδικα οταν καλεισαι να απαντησεις συγκεκριμενα, λες ποιηματα.

2) Αν θεωρεις τον εαυτο σου αλλοθρησκο, θα πρεπει να ετεροκαθοριστεις σε σχεση με καποια θρησκεια. Και να μας πεις ποιας θρησκειας οπαδος εισαι εσυ. Κι επειδη σκεφτεσαι με την τυπικη λογικη του αστου που θεωρει τους κομμουνιστες ενα ακομα ειδος θρησκου, ακριβως επειδη η τυφλα του δεν μπορει να του πει τι ειναι ο επιστημονικος σοσιαλισμος και ο διαλεκτικος και ιστορικος υλισμος, κανεις κι εσυ το ιδιο. Ομως στην πραγματικοτητα ο χωρος σου ειναι αυτος που προσπαθει να αναγαγει το μαρξ σε θρησκεια, σε κατι αποστεωμενο και ακινητο μεσα στο χρονο, ξεθαβοντας τον οποτε θελει να μας δειξει το "αγωνιστικο" του προφιλ και υπενθυμιζοντας μας κουνωντας δηκτικα το δακτυλο τις πιο ακινδυνες απο τις θεσεις του, αυτες που τελικα ξεπερασε η ιστορια και το εργατικο κινημα, η ιδια η ζωη. Γιατι αυτος ο μαρξ σας βολευει.

3) "Και ποιοι με κατηγόρησαν; Αυτοί που δεν συνομιλούν με κανέναν!" Προφανως αντιλαμβανεσαι την πολιτικη πολυ διαφορετικα απο οτι εμεις. Για σενα πολιτικη ειναι τα χαριεντισματα των αρχηγων, οι χειραψιες, οι φωτογραφιες, οι ανωθεν συμφωνιες που δε λαμβανουν υπ οψιν τους τι γινεται στη ζωη και οι χαριτωμενες πολιτισμενες κουβεντουλες μεταξυ φιλων διαφορετικων χωρων που δεν εχουν στο κατω κατω "τιποτα" να χωρισουν. Για μας πολιτικη ειναι η διαφωτιση των μαζων. Τελος.

4) Δεν λεμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο "εχθρος επι θυραις". Αυτο που λεμε (συνεχεια και οχι μονο τωρα, μη μας λες και ασυνεπεις) ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικα ο οπορτουνισμος ειναι ο εχθρος ΜΕΣΑ απο τις πυλες. Ειναι ο εχθρος ΜΕΣΑ στο κινημα, το πιο υπουλο χερι της αστικης ταξης μεσα στην εργατικη, ο παραγοντας της πιο διαλυτικης νοοτροπιας για τους εργαζομενους. Και αυτο ο χωρος σου το αποδεικνυει καθημερινα στους χωρους δουλειας, εκει που μετραει δηλαδη.

5) Οποτε λοιπον, οπως καταλαβαινεις, τα επιχειρηματα της κριτικης μας εναντιον σας ειναι καθαρα δικας μας, κανενας αλλος χωρος δεν θα μπορουσε να σας ασκησει κριτικη απο τετοια σκοπια. Το κομματι της αστικης ταξης που δεν σας στηριζει (γιατι οι πιο "ξυπνιοι" εχουν επενδυσει εκατομμυρια πανω σας), λεει ενα σωρο ψεματα για σας, πχ οτι ειστε κομμουνιστες, οτι θελετε την ακυβερνησια και το χαος, οτι θελετε τη δραχμη, οτι ειστε εναντιον της ΕΕ κι αλλα ανεκδοτα. Κι αυτο το κανει επειδη οπως εσεις πουλατε ελπιδα, ετσι αυτοι πουλανε φοβο. Τι απο ολα αυτα που σας προσαπτουν εχει πει και το ΚΚΕ? Τιποτα, οποτε μην εισαι Ξανθοπουλος. Οσο για την αστειοτητα του Κουβελη οτι θεωρει τον Τσιπρα παλαιοκομμουνιστη, ε και οι Ρεπουμπλικανοι στις ΗΠΑ θεωρουν τον Ομπαμα σοσιαλιστη.

Συνεχιζεται...

Ανώνυμος είπε...

6) Αυτο που μας προβληματιζει το ειπαμε με την ανακοινωση της ΚΕ. Το αποτελεσμα ηταν αρνητικο για το λαο και τα χαμηλα ποσοστα μας συμπεριλαμβανονται σε αυτο. Ο γυψος του μνημονιου ειναι η "σκληρη" σας γλωσσα απεναντι στο μνημονιο που οριζει μια δανειακη συμβαση που δεν αμφισβητειτε, που προερχεται απο μια ΕΕ που λατρευετε, που τη φτιαξανε οι αστοι που υπηρετειτε.

7) Συντροφους σου να μη μας ξαναπεις ουτε εντος εισαγωγικων. Βασικα καντο αν θες, δεν ειμαι ο τσαμπουκας που θα σου κοψει τον αερα απο την οθονη του υπολογιστη σου, αλλα μη νομιζεις οτι αυτη η αποστασιοποιηση και ειρωνια που δηλωνουν τα εισαγωγικα, κανουν το νοημα που κρυβει αυτη η λεξη να ειναι πιο κοντινο σε σενα. Κοροιδευεις τον εαυτο σου.

8) Trademark και κρατικη επιχορηγηση ειναι δυο ακομα αγκαθια που εχει η σκεψη σου οταν κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Trademark ειναι η ιδεολογια μας (που εσεις δεν εχετε) η οποια ειναι το μελλον του κοσμου. Και την κρατικη επιχορηγηση ναι, τη θελουμε. Μας ειναι χρησιμη γιατι δεν φτανει μονο το υστερημα των μελων και των οπαδων μας. Και τη χρησιμοποιουμε χωρις υποκριτικες τυψεις. Για το θεμα της κρατικης επιχορηγησης ομως καλυτερα να απευθυνθεις στις συνιστωσες σας μια προς μια. Το ΚΚΕ ομως μισοαμορφωτε, δεν θα πεθανει ετσι επειδη το θες εσυ, ουτε θα επιβιωσει ετσι επειδη το θελω εγω. Αντιπροσωπευει τη βασικη αναγκη της εποχης μας, το περασμα στο σοσιαλισμο. Το ΚΚΕ (και βασικα, ενα επαναστατικο μαρξιστικο λενινιστικο κομμα νεου τυπου) ειναι γεννημα της αναγκης και της ιστοριας και οχι δημιουργημα των ευχολογιων μας για να εμφανιζεται και να εξαφανιζεται καθε φορα που επικαλουμαστε αναλογα. Οποτε λοιπον θα ζησει και θα ξαναδυναμωσει, πιο εμπειρο και ικανο.

9) "Εγώ αρνούμαι να δεχτώ την χώρα μου στον γύψο για άλλα x-χρόνια.. Αρνούμαι να βλέπω καθημερινά να ασελγούν στο πτώμα της, οι ίδιοι που της έδωσαν την χαριστική βολή!" Αυτο να το γραψεις στο φεισμπουκ και το τουιτερ και σιγουρα θα σου κανουν λαικ πολλα δεκαεξαχρονα. Οι κομμουνιστες ομως γελανε με κατι τετοιες αστειοτητες. Ειδικα οταν εσεις βαφτιζετε τη δικη σας ασελγεια "ερωτα".

10) "Δεν αναγνωρίζω καμιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανασυγκρότησης ή όπως αλλιώς στο διάολο λέγεται, και παλεύω για ενότητα ταξική, και μόνο!" Πρωτον μη λες μεγαλα λογια, γιατι οσο πιο μεγαλα τα λογια, τοσο πιο δυσκολο να τα καταπιεις στη συνεχεια. Δευτερον, αν εννοεις την ταξικη ενοτητα των ψευτοδιαννοουμενων (αμορφωτων γιδιων στην πραγματικοτητα) και των φοβισμενων μικροαστων που θελουν επιστροφη στο παρελθον για τη ζωουλα τους, αυτη ναι, την πετυχαινετε τελεια.

11) "Οι νέοι άνθρωποι ξέρουν. Και δεν θα αυτοκτονήσουν! Είναι το μέλλον που έρχεται" Οι νεοι ανθρωποι ειναι και εργατες και φοιτητες και ανεργοι και υπαλληλοι και μικροαστοι και μεσοαστοι και γονοι μαγαλοαστων. Μολις κατουρησες, εχεσες και ξερασες πανω σε οποια ταξικη ενοτητα κι αν εννοουσες στην προηγουμενη παραγραφο σου. Και λαικιζεις σαν τον αρχηγο σου, αλλα αυτο δεν κανει καμια εντυπωση πλεον.

Προσωπικα θελω να βγειτε κυβερνηση στις επομενες εκλογες. Θελω να σας ψηφισει παρα πολυς κοσμος και να κυβερνησετε χωρις συνεργασιες. Κι αυτο για να καταλαβει ο κοσμος τι πραγματικα ειστε, να καταλαβει οτι ειστε οι πιο αισχροι πωλητες ελπιδας που γνωρισε ο τοπος, να καταλαβει ποσα ψεματα του ειπατε, να καταλαβει ποια αφεντικα και ποια συμφεροντα υπηρετειτε. Να τα καταλαβει ολα αυτα και να ειναι η κριση του αυτη που σε μεγαλο βαθμο θα τον φερει τελικα στο πλευρο μας και οχι μονο η ιστορικη αναγκη.

ΥΓ: Μπαρδον απο ολους τους υπολοιπους για το σεντονι.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε ;;; Θα οργανωθεί το απολίθωμα στο ΚΚΕ και θα κατεβάσει το blog, τι θα κάνουν τα τρολ και που θα ρίχνουμε τόσο γέλιο μετα;;

Απολίθωμα μη διανοηθείς να ξαναοργανωθείς στο ΚΚΕ.... πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ να έχεις και ρεπορταζ από τα μέσα!!!

demis είπε...

Το πράγμα αρχίζει και αποκτά περίεργο ενδιαφέρον! Μέχρι προφητείες και καλογέρους έχει ο μπαχτσές.
Και ποιοι είναι αυτοί πουθενάδες μπρος στην Αλέκα;
Ασήμωσε ή μάλλον χρύσωσε (την αυγή) -ή το χάπι (όχι το end), να σε πω το ριζ(οσπαστ)ικό σου!

Ο δε Τζήμερος, που κάποιος τον ανέφερε, έτσι κοντοκουρεμένος όπως φώναζε σε μια συγκέντρωση μεταξύ συγγενών και φίλων του Μάνου, έμοιαζε καταπληκτικά με χρυσαυγίτη, στο πιο φανατικό όμως! Ο κατά τα άλλα ακομμάτιστος! Το μέλλον, χωρίς τους επαγγελματίες... πολιτικούς.

Ξέρουμε (τι) να περιμένουμε. Μεγάλη αρετή η εγκαρτέρηση!

panos είπε...

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

demis είπε...

Δηλαδή, ανώνυμε, πού και να μην ήσουν επιγραμματικός!
Πιστός πάντα στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και στις (παιδιάστικα) εύκολες κι αυθαίρετες ομαδοποιήσεις.
Τι να πω.. Με εξουδετέρωσες! Ένας εχθρός λιγότερος.

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι κκεδες καταλάβουν πως το κκε δεν τσακίστηκε επειδή μιλά για αντιεε πάλη, αλλά επειδή είναι σεχταριστικό τότες κάτι μπορεί να γίνει επαναστατικό σε αυτό το κόμμα (και αποτελεσματικό συνάμα).

όταν οι κκεδες καταλάβουν πως ο κομμουνισμός είναι το ακριβώς αντίθετο του σεχταρισμου και του μίσους εναντίον του άλλου αριστερού, τότες κάτι καλό και επαναστατικό μπορεί να γίνει σε αυτό το κόμμα.

όταν οι κκεδες καταλάβουν πως με το να σνομπάρουν τα λαϊκά κινήματα αποκοβονται απο τον κόσμο -και θα πέσει και άλλο το κκε να το θυμάστε- ε τότε κάτι μπορεί να γίνει.

μέχρι τότε καληνύχτα παιδιά του κκε, αυτόν τον κόσμο δεν μπορείτε να τον αλλάξετε

demis είπε...

Μην τους λες αριστερούς, βρε ανώνυμε 1:ο6πμ, κομμουνιστές είναι οι άνθρωποι.

Απλά, έχουν μπερδέψει τον παπά με τον πάπα. Μιας και μιλήσαμε περί θρησκείας!

Σκαιεντολόγος είμαι, ανώνυμε 11:56μμ. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ανώνυμος είπε...

Ντεμη, επιγραμματικος ειπα οτι θα ειμαι, οχι συντομος. Επιασα καθε σου φραση απο το προηγουμενο σχολιο σου για να σττηριξω αυτα που θελω να πω, κατι που συνεχιζεις να μην κανεις εσυ και να απαντας χωρις απαντηση. Δικαιωμα σου βεβαια, αλλα μη νομιζεις οτι θα σε παιρνει κανεις στα σοβαρα ετσι. Οσον αφορα τους υβριστικους μου χαρακτηρισμους, αυτος ηταν ενας οταν σε αποκαλεσα μισοαμορφωτο και δεν το παιρνω πισω, μιας και το αποδεικνυεις καθε φορα που γραφεις και θες να πεις κατι παραπανω απο τις συνηθισμενες σου γενικοτητες. Δεν εχω κατι εναντιον ουτε των μορφωμενων, ουτε των αμορφωτων, ουτε των μισοαμορφωτων. Αλλα οταν η αμορφωσια, ο ανορθολογισμος, η μεταφυσικη και η τυπικη αστικη λογικη γινονται σημαιες ενος ανθρωπου που κατα τα αλλα θελει να αποκαλειται αριστερος, τοτε δεν θα τη βγαζεις καθαρη.

Οσον αφορα τη θρησκεια σου, πιστευε σε οτι θες, αρκει να μη νομιζεις οτι ο μαρξισμος ειναι μια ακομα θρησκεια και οι οπαδοι του το ποιμνοιο. Αντικειμενικα δεν εισαι σε θεση να ασκησεις κριτικη πανω σε κατι τετοιο. Και για να τελειωνουμε, υποσχομαι απο δω και μπρος να σε αφησω σχεδον ανενοχλητο να λες οτι θες. Στο κατω κατω οποτε σου τη λενε γκρινιαζεις και ζητας βοηθεια απο καποιον αγνωστο θεο του ιντερνετ κι απο την αλλη προβαινεις σε αμηχανες ειρωνιες για να μην πεις τποτε συγκεκριμενο. Δεν εχεις καθολου πλακα.

Ανωνυμε των 1.06πμ, ο λαος ηθελε να κυβερνηθει για να διωξει τις εγνοιες απο το κεφαλι του και να ειναι εντος ΕΕ για να νιωθει ασφαλεια. Αυτο ψηφισε στη συντιπτικη του πλειοψηφια, σε ποσοστο σχεδον 95%. Τη δικη μας προοπτικη για πρωτη φορα αρχισε να τη σχηματοποιει μεσα στο κεφαλι του και τρομαξε.

Δηλαδη εχουμε τον κομμουνισμο απο τη μια και το σεχταρισμο και το μισος εναντιον αλλων αριστερων απο την αλλη. Ωραια λογικη, δες λιγο και τη σταση πολλων αριστερων προς το κκε (ειδικα αυτων που "θελουν" και να συνεργαστουν μαζι του). Και μην μπερδευεις το ανθρωπινο μισος με το ταξικο. Γιατι πολλοι αριστεροι δουλευουν για τον ταξικο εχθρο.

Αν λαικα κινηματα εννοεις τις πλατειες, το δεκεμβρη, την κερατεα, τις παρελασεις, το αντιμνημονιακο Συνταγμα και τις πατατες, δεν εχω να σου πω κατι παραπανω απ αυτα που γνωριζεις ηδη. Και ειναι τεραστιο θεμα για να λυθει εστω και στο ελαχιστο απο δω. Προφανως και δεν κανω κατι για να σε πεισω ετσι, αλλα βαριεμαι να μιλαω αλλο για πραγματα που εσκασαν σαν εντυπωσιακα πυροτεχνηματα και δεν αφησαν ουτε ενα σπορο πισω τους.

Αν ομως νομιζεις οτι τον κοσμο αυτο θα τον αλλαξουν τα παιδια του κκε, αν το περιμενεις κι εσυ απο μας αυτο, οπου και να τοποθετεις τον εαυτο σου, τοτε καλον υπνο σε σενα και τον βλεπω βαρυ και διχως ονειρα.

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλυψεις γεροντα ΠΑΙΣΙΟΥ

Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό,γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε.

Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί.

Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε,παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν,διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».

Ανώνυμος είπε...

Προφητεις γεροντα ΠΑΙΣΙΟΥ

Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν . Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτα σχετικά με το Μνημόνιο και τη νέα δουλεία;)

Τους απογόνους τους, λοιπόν , θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.

Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία (σ.σ. Γέλτσιν) η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν (σ.σ.τα λέει πέντε-έξι χρόνια πριν την άνοδο του Β.Πούτιν στην εξουσία!).

Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο (σ.σ.!). Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν,τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν. (σ.σ.: τα λέει 16 χρόνια πριν κατεβεί η ρωσική αρμάδα!)

Paratairos είπε...

το εαμ β' δηλωνει αντικομμουνιστικο.ειναι η οργανωση οντως που ανηκε ο τεμπονερας?λιγο περιεργο μου ακουγεται