Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δήλωση αποχώρησης μελών και στελεχών της Νέας Σποράς

Λάβαμε και προωθούμε στη βάση του μπλοκ το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα.
Όλοι εμείς, η σιωπηλή ανώνυμη πλειοψηφία που αποτελεί τη βάση της νέας σποράς, γράφουμε αυτή την επιστολή για να καταγγείλουμε ανοιχτά το καθοδηγητικό της σώμα, που λυμαίνεται την ομώνυμη ιστοσελίδα κι αξιοποιεί τη διαχείρισή της, για να υπηρετήσει τους δικούς της σκοτεινούς σκοπούς.

Αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε ανοιχτά την ηγεσία της νέας σποράς για την εγκατάλειψη του κομματικού φραξιονισμού με πολιτικές αρχές και τη σταδιακή διολίσθηση σε ένα στείρο φραξιονισμό, χωρίς αρχές και περιεχόμενο. Μία πορεία που άρχισε με την εμφάνιση του ιστολογίου, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για το κόμμα, που δε βοήθησε τη βάση του να δει θετικά την κίνησή μας και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Και η οποία έγινε ανεπίστρεπτη, κατά τη δική μας εκτίμηση, μετά τις τελευταίες αναρτήσεις σχετικά με την πρώτη ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής του κουκουέ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης ιούνη.

Στην τελευταία τριπλή ανάρτηση του ιστολογίου διαφάνηκαν μια σειρά στοιχεία που δυστυχώς επιβεβαιώνουν το παραπάνω συμπέρασμα. Πρώτα και κύρια φάνηκε καθαρά η ροπή -αν όχι υπόγεια διασύνδεση- της ηγετικής ομάδας της νέας σποράς προς τον σύριζα, ο οποίος αθωώνεται έμμεσα σε δύο τουλάχιστον σημεία της τριλογίας. Στο πρώτο μέρος της η ανάρτηση αναγνωρίζει ότι ο δεξιός οπορτουνισμός του σύριζα είναι πιο «λογικός» από τον «αριστερό» οπορτουνισμό της ηγεσίας του κόμματος, γιατί δίνει τουλάχιστον άμεση διέξοδο σε έναν αστικό ρεφορμισμό. Και στο τρίτο μέρος, ενώ οι ιστογράφοι παραδέχονται ότι ο σύριζα αποτελεί μέρος του προβλήματος εξαιτίας του στρατηγικού προσανατολισμού του στην εε και το ευρώ, σπεύδουν αμέσως να προσθέσουν ότι η πρότασή του για απόρριψη των μνημονίων αναιρούσε σε τελική ανάλυση τη στρατηγική του!!

Η λογική αυτή, που αγνοεί επιδεικτικά τις παλινωδίες του σύριζα για το μνημόνιο, δεν ακυρώνεται από άλλες «κορώνες» εις βάρος του σύριζα, που βρίσκονται διάσπαρτες στο υπόλοιπο κείμενο. Παράλληλα δίνει στην ηγεσία του κουκουέ και στην συντακτική ομάδα του ριζοσπάστη το πάτημα που περίμεναν για να ισχυριστούν ότι πίσω από τα κείμενα και τις αναλύσεις της «νέας σποράς» κρύβεται ο χώρος του σύριζα και του δεξιού οπορτουνισμού.

Το τελευταίο πόνημα της καθοδήγησης της νέας σποράς αρνείται ουσιαστικά όλη την πορεία και τα συνέδρια του κόμματος με τις αποφάσεις τους, μετά την ψήφιση του προγράμματος στο 15ο συνέδριο. Εξετάζει μονοδιάστατα τις εξελίξεις, με βασικό γνώμονα το εκλογικό αποτέλεσμα, λες και είναι αυτό το απόλυτο κριτήριο για την δράση των κομμουνιστών, την επιβεβαίωση ή την διάψευση των αναλύσεών τους. Αγνοεί τις δύσκολες συνθήκες και την αντικειμενική πίεση που δέχτηκε το κόμμα και συνολικά οι κομμουνιστές, από τις εκλογικές συμπληγάδες και τα εκβιαστικά διλήμματα του ιούνη. Αποκρύπτει από το κοινό τους πραγματικούς λόγους για την καθυστέρηση έκδοσης της ανακοίνωσης της νέας σποράς (έλλειψη ομοφωνίας και ισχυρή διαπάλη στο εσωτερικό της, από όσα υγιή στοιχεία έχουν παραμείνει σ’ αυτήν κι αντιστέκονται στη διολίσθηση). Αγνόησε επιδεικτικά τη δεύτερη και ολοκληρωμένη ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής που διαμορφώθηκε από τον γόνιμο προβληματισμό και τις παρατηρήσεις της βάσης στην εσωκομματική διαδικασία και στις συσκέψεις με φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος.

Παράλληλα το κείμενο στοχοποιεί με σκαιό τρόπο τους συναγωνιστές του εργατικό αγώνα, ιστοσελίδα που φωτογραφίζεται εμμέσως πλην σαφώς στο πρώτο μέρος της τριλογίας. Οι ασώματες κεφαλές, που διαχειρίζονται το ιστολόγιο, περιβάλλουν με σεχταρισμό και στείρο δογματισμό σύμμαχες ιστοσελίδες, αντί να υιοθετήσουν μια μετωπική και συντροφική στάση, που να προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεννόηση για τα ζητήματα που μας απασχολούν και τους κοινούς μας προβληματισμούς.

Καταγγέλλουμε επίσης την ηγετική κλίκα της νέας σποράς, για τη δημιουργία φράξιας στο εσωτερικό της φράξιας, που εξυπηρετούσε τα ιδιαίτερα συμφέροντά της, καταπνίγοντας κάθε διαφορετική άποψη που δε συμφωνούσε με την δική της. Την κατηγορούμε ευθέως για τη μη τακτική σύγκληση ολομέλειας της φράξιας, την τυπική συζήτηση με τα γνωστά πεντάλεπτα –κι αυτά αν υπήρχαν- που προηγούταν της έγκρισης των κειμένων της «νέας σποράς», και τη βάναυση και αντικαταστατική καταπάτηση των φραξιονιστικών μας δικαιωμάτων, καθώς δε μας δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσουμε τη γνώμη μας και τις ενστάσεις μας στο σύνολο των μελών της νέας σποράς. Μια τακτική βγαλμένη από τις χειρότερες παραδόσεις της γραφειοκρατίας κι όχι της λενινιστικού κόμματος και της τάσης νέου τύπου.

Θέλουμε με την ευκαιρία να σημειώσουμε τα εξής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανωνυμία δεν ταιριάζει στο ήθος του κομμουνιστή. Τα κλειστά σχόλια κι οι αναρτήσεις-μονόλογοι, χωρίς δυνατότητα κάποιας απάντησης, δεν προωθούν την ανταλλαγή απόψεων, δεν αντιστοιχούν στα πρότυπα του διαλόγου που θέλουμε και τον οποίο θεωρούμε οξυγόνο, απαραίτητο για τις αναζητήσεις μας. Η στάση αυτή οδηγεί αντικειμενικά την ηγετική κλίκα της «νέας σποράς» στην αποκοπή της από τη βάση του κόμματος και την κοινωνία εν γένει, ενώ την ίδια στιγμή εγκαλεί την ηγεσία του κόμματος για τη μη διενέργεια ενός μετεκλογικού διαλόγου μέσα από τις σελίδες του ριζοσπάστη.

Παραδίδουμε στην χλεύη των απλών κομμουνιστών και κάθε απλού προοδευτικού ανθρώπου εν γένει την ηγεσία της νέας σποράς για τη σταδιακή διολίσθησή της και τον κατήφορο που ακολουθεί.
Επανεντασσόμαστε ομαλά ως απλά μέλη στις γραμμές του κόμματος, για να συνεχίσουμε από εκεί την πάλη μας για τη συνεπή εφαρμογή του προγράμματος του 15ου συνεδρίου και την προστασία του από διάφορους εξωτερικούς καλοθελητές και όψιμους εραστές του, που το διαστρεβλώνουν κατάφορα.
Καλούμε κάθε τίμιο φραξιονιστή που ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μας αφήνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: e-fraxia@gmail.com για να βρεθούμε, να συζητήσουμε χωρίς στεγανά και να συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.


Ανώνυμοι αντικομματικοί

ΥΓ Κλείνουμε την επιστολή μας με μία αφιέρωση στην ηγετική κλίκα της νέας σποράς. Προσοχή στο όνομα του συγκροτήματος και ο νοών νοείτω...


117 σχόλια:

faros είπε...

"τίμιο φραξιονιστή" ...

Τρικυμία εν κρανίω - τουλάχιστον !

Τι να πει κανείς ...
Αυτοί και άλλοι, ίσως, περιμένουν στην ουρά ...

(ο νοών νοείτω)

Poe είπε...

αχαχαχ αναδημοσιευση ταχιστα:)

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμοι αντικομματικοί! απίστευτο!!!
Τίμιοι ...φραξιονιστές!! κάπως έτσι δεν το γράφεις, χαχαχ. Ρε σφυροδρέπανε τη έμπνευση ήταν αυτή;;; Να σαι καλά!! Ωραίο χιούμορ ρε μπαγάσα. Πάντως να ξέρεις περνάει και φάγανε πολλοί!!!

Ανώνυμος είπε...

e-fraxia@gmail.com, χαχαχαχαχχαχχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!
που να το πεις... το διαβάζω κι όλο βλέπω πλευρές του χιούμορ σου ρε!!! "Τίμιος φραξιονιστής", οι "φραξιονιστικές αρχές" χαχχχχαχαχαχαχααχαχαχ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Βασίλη! Ενδιαφέρον χιούμορ από κάποιον που διαγράφηκε για φραξιονισμό...

Ανώνυμος είπε...

Χμ, να μιλήσω ειλικρινά ή να τ' αφήσω να περάσει ως κει που θα πάει;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Α ώστε για αυτό διαγράφτηκα; Κρίμα γαμώτο, τα μαθαίνω όλα τελευταίος. Δε μου λες και τις λεπτομέρειες, ρε ανώνυμε, αφού φαίνεται να τα ξέρεις από πρώτο χέρι; Μη με κρατάς στο σκοτάδι και την αγωνία..

Ανώνυμος είπε...

τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα....?

σχιζοφρενής οικοδόμος είπε...

*ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΚΡΙΖΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ*

συντρόφισσες, σύντροφοι, αγαπητά μας παιδιά,

Το αρχείο του οδονητή, μια βιβλιοθήκη που συγκρίνεται μόνο με αυτή της Αλεξάνδρειας, μια πραγματική κιβωτός γνώσης ιστορικοπολιτικού, λογοτεχνικού και καλτ περιεχομένου βγαίνει στο σφυρί.

Τα βιβλία βρίσκονται στο http://www.scribd.com/doc/101741380/books-pdf

email επικοινωνίας: sxizofrenis.oikodomos@gmail.com

με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
η συντακτική επιτροπή τουδονητή.

L. είπε...

ρε σχιζοφρενή οικοδόμε, έγινες πωλητής βιβλίων;; μας τα δείχνεις... μας ζαχαρώνεις και μετά μας στέλνεις για τον λογαριασμό...

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Η φράξια της φράξιας ώ φράξια!

Τι να πιστέψει κανείς, ότι αυτό το κείμενο είναι αληθινό; Ότι… επιστρέφουν στο κόμμα οι φραξιονιστές και τώρα πρέπει οι κκέδες να ψάχνουν τους διπλανούς τους αν ήταν φράξια ή φράξια της φράξιας; Πολύ έντεχνη εισαγωγή αλληλοϋποψιασμού!

Κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι και τι κάνουν πραγματικά. Η νέα φράξια της φράξιας εντάσσεται μεν ομαλά στο… κόμμα αλλά υπογράφει ως «ανώνυμοι αντικομματικοί»! Κι επιπλέον καλεί σε διάλογο «κάθε τίμιο φραξιονιστή(!!!) που ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μας… για να βρεθούμε, να συζητήσουμε χωρίς στεγανά και να συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας»! Θα κάνουν και άλλες κινήσεις δηλαδή ενώ εντάσσονται στο κόμμα…

Απίστευτα όλα αυτά. Είναι γνωστό πάντως για όσους παίρνουν την κατρακύλα ότι το τέλος τους είναι ο πάτος, αν υπάρχει και τέτοιος για τους τυχερούς.

Όσο για το περιεχόμενο, κάτι από αντιγραφές κειμένων της εποχής του φραξιονισμού στο ΚΚΕ της δεκαετίας του 1920 μου θυμίζει.

Προκαλεί θυμηδία η κατηγορία της μια φράξιας κατά της άλλης για… «βάναυση και αντικαταστατική καταπάτηση των φραξιονιστικών μας δικαιωμάτων»!!! Έχουν και καταστατικές διατάξεις δηλαδή!

Αυτοί που δεν έχουν είναι όνομα και ταυτότητα. Και όταν δεν έχεις όνομα και ταυτότητα ό,τι και αν επικαλείσαι γι αυτό θα είσαι πάντα αναξιόπιστος και ύποπτος. Αν ήταν κομμουνιστές που διαφωνούσαν θα έβγαιναν ανοικτά να πουν αυτά που πιστεύουν και αν ερχόταν σε αδιέξοδη σύγκρουση με τη πλειοψηφία να αποχωρήσουν για να κάνουν αυτό που νομίζουν σωστό. Όχι να λένε «μπαρμπούτσαλα» και να συνεχίζουν το έργο τους.

Τελικά είναι πλήρως αναξιόπιστοι αν όχι ύποπτοι για την ελάχιστη πιθανότητα να είναι κομμουνιστές που χτυπήθηκαν από την παιδική αρρώστια του κομμουνισμού.

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε παιδί μου.Πως θα επιβιώσουμε τώρα?δε μπορώ να κοιμηθώ

Ανώνυμος είπε...

χαθήκαμε-η καταστροφή του κόσμου

Ανώνυμος είπε...

τίμιοι φραξιονιστές καταγγέλλουν φραξιονιστές για δημιουργία αντι-φραξιονιστικής φράξιας !

Μεγαλειώδες !

Taliban

Μαυροκόκκινος είπε...

Παραλίγο να με τρολλάρεις απολίθωμα :D Ευτυχώς που είδα τα σχόλια.

mpenoVgeno είπε...

Ένας τίμιος φραξιονιστής θα επιδοκίμαζε πάντα μια υγιή,αγωνιστική και συντροφική φράξια μέσα στη φράξια.
Καταγγέλω το κείμενο ως σούπερ-αντιφραξιονιστικό.

Την επόμενη φορά που θα βάλετε στο στόμα σας τη φράξια φροντίστε να το κάνετε με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στον κώδικα δεοντολογίας Ελλήνων φραξιονιστών.

Ανώνυμος είπε...

Που μπορεί να καταντήσει ο άνθρωπος για τη ματαιοδοξία του.....

πάτε για κανένα μπάνιο να ξελαμπικάρεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Υποχρεούμαι για λόγους δεοντολογίας να καταγγείλω όλους εσάς που χλευάζετε τόσο άκαρδα τους αδικημένους απ' τη φράξια φραξιονιστές. Γιατί το κάνετε; Μήπως δε γνωρίζετε πως κι ο υπόκοσμος έχει τους νόμους του; Τι θαρρείτε δηλαδή; Πως η αντικομμουνιστική μαφία δε θα είχε το καταστατικό επίθεσης στο ΚΚΕ; Ε, αυτό το καταστατικό παραβιάστηκε και οι τίμιοι φραγιονιστές διαμαρτύρονται. Δίκιο έχουν αν είναι έτσι. Όπως έχουν και απόλυτο δικαίωμα να φαντασιώνονται ότι είναι μέλη τού ΚΚΕ. Για δεν αφήνετε μωρέ τούς τίμιους φραξιονιστές να συνεχίσουν με την ησυχία τους την άτιμη δουλειά τους; Ελάτε να τους γλυκάνουμε λίγο το πόνο. Ας τους τραγουδήσουμε όλοι μαζί ένα τραγουδάκι: CIA κι αράξαμε κι έγια μόλα...

Ανώνυμος είπε...

Φραξιονιστικός ρεαλισμός
Φραξιονιστικός συγκεντρωτισμός
Συγκεντρωτικός φραξιονισμός
Φράξια μου και γλίστρησα
Μια φράξια μα ποια φράξια
.
.
.
.
λαθραναγνώστης

Πέτρος Χαρκοβίτης είπε...

Όταν έγραφα στον Εργατικό Αγώνα το άρθρο "Ορισμένες σκέψεις για το άρθρο του Ριζοσπάστη προς “άσπονδους” φίλους του κόμματος" ήδη είχα διαισθανθεί τη στροφή της ηγεσίας της "Νέας Σποράς" την οποία διαπιστώνουν οι σύντροφοι που αποχώρησαν από αυτό το μόρφωμα.
Μετά τις τελευταίες εκλογές, δε, η σπορά ...σάπισε εντελώς.
Δε μπορώ λοιπόν παρά να χαιρετίσω την απόφαση των συντρόφων για αποχώρηση.

Ωστόσο πρέπει να ξέρουν πως η "ομαλή επανένταξή τους ως απλά μέλη στις γραμμές του κόμματος" επί της ουσίας προσφέρει άλλοθι και δικαιώνει τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΚΕ.

Κάτι τέτοιο είναι βήμα πίσω στην κοινή μας επιδίωξη: Την επικράτηση των υγιών στοιχείων εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος, την πιστή εφαρμογή του προγράμματος που ψηφίστηκε στο ιστορικό 15ο Συνέδριο του κόμματος, την συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου.

Καλώ λοιπόν τους συντρόφους αυτούς να συμπαραταχθούν με τον "Εργατικό Αγώνα", ο οποίος έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα πως τη μάχη γι αυτούς τους σκοπούς τη δίνει τίμια και αποφασιστικά.

Παρ' ότι το παρόν στέλνεται και στο e-mail που αναφέρεται στο άρθρο, οι σύντροφοι μπορούν να επικοινωνήσουν ως άτομα μαζί μου στο e-mail:
kharkov@ergatikosagwnas.gr

Ευχαριστώ το "σφυροδρέπανο" για το χώρο.
Ελπίζω και ο ίδιος να διαισθανθεί την κρισιμότητα των καιρών και να πάψει να ακολουθεί την σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος.

Πέτρος Χαρκοβίτης

L. είπε...

τους έχεις κάνει ποιητές

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι χαβαλές είναι κρύος

Αν θεωρείται απλά χιούμορ είναι και ύποπτο

Αν έχει έστω και την παραμικρή βάση είναι για γέλια

Πάντως το ΚΚΕ δε γράφεται ως κουκουέ.

Το λέω για το επόμενο γραπτό παραλήρημα είτε από φραξιονιστές είτε από την ασφάλεια είτε από την πρεσβεία είτε από διχασμένους πρώην είτε από προβληματικούς διαγραφέντες είτε από αποτυχημένους "ΚΚΕ" χαβαλέδες..

Άλλωστε και με τα αστεία γράφονται και τα πιο βαθιά νοήματα..

Ανώνυμος είπε...

Φανέρωσέ μου την φράξια που κρύβεις,πίσω απ την φράξια που φοράς που λέγαν και οι Τρούπες!! :-)
Petrificado, επρεπε να φτάσω κοντα στην μέση για να καταλάβω οτι ήταν μούφα,ζωγράφισες παλι! :-)

Sentic

Ανώνυμος είπε...

Εβγαλε κ η μυγα κωλο κ εχεσε τον κοσμο ολο..Αντε ρε ολη εδω μεσα βγαλατε κ γλωσσα...αιντε στο ναρ ρε

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ ευχαριστεί τους σφους αναγνώστες, με πρώτο μεταξύ ίσων τον πέτρο χαρκοβίτη για τη θερμή υποδοχή της δήλωσης κ συστήνει ξιδάκι στους υπόλοιπους κι ιδίως στον θρασύδειλο ανώνυμο που δε θα δει το ξερατό του δημοσιευμένο.

Ανώνυμος είπε...

Υπονοειτε οτι στην ηγετικη κλικα της Νεας Σπορας ειναι ο ΑλΧαλ?Αν ισχυει μιλαμε για κατρακυλα.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Καλά σφυροδρέπανε, έχεις τρολλάρει απίστευτα, και έχεις και το θράσσος να κόβεις και σχόλια που τρολλάρουν .....
το Blog έχει "καταντήσει" πίνακας του Dali. Surreal

υγ.: Ο χαρκόβ καταγγέλλεται για αθέμιτο φραξιονισμό!!!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όχι και όχι.
Όχι δεν υπονοώ το παραμικρό για τον αλ χαλ, και όχι δεν έκοψα σχόλιο που τρόλαρε, αλλά ένα που έβριζε χωρίς να λέει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Το υστερογραφο ειναι καραμπινατος υπαινιγμος,αλλα αν δεν αναφερεται στον ΑλΧαλ,τοτε σε ποιον αναφερεται?

Προλεκαλτ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σε όποιον έχει τη μύγα..

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Πέτρο Χαρκοβίτη γιατί με το πόστ του αποδεικνύει οτι με την υψΙλή ευφυία του και το πολιτικό του κριτήριο, θα έπρεπε να είναι αυτός στο τιμόνι του κόμματος, να μας οδηγήσει σε μεγαλειώδεις νίκες για την εργατική και μικροαστική τάξη της Ελλάδας. Πάντα μέσα απο τις αποφάσεις του 15ου συνεδρίου, οι οποίες παραμένουν εσαεί η Απόλυτη Αλήθεια του μ-λ(με παυλίτσα) στην Ελλάδα.


metalorixos

Μαζεστίξ είπε...

Γράφουν:
"Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανωνυμία δεν ταιριάζει στο ήθος του κομμουνιστή."

Και υπογράφουν:
"Ανώνυμοι αντικομματικοί"


Πουλάνε τρέλλα;;;

Πέτρος Χαρκοβίτης είπε...

@metalorixos
Το ύφος σου είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που έχει εμφυσήσει σε μέλη και φίλους του κόμματος η σημερινή ηγετική του ομάδα.
Αυτή η νοοτροπία και ο σεχταρισμός που την προκαλεί είναι οι κύριες αιτίες του σημερινού κατήφορου.
Επιπλέον, όπως φαίνεται από το μήνυμά σου, καθόλου δε σε απασχολεί πώς μεθοδεύτηκε ο αποκαλούμενος "εμπλουτισμός" του προγράμματος του ΚΚΕ από σώματα που καμία αρμοδιότητα δεν είχαν, ως μη προγραμματικά, να ανατρέψουν το ψηφισμένο σε προγραμματικό Συνέδριο πρόγραμμα του κόμματος.

Δε θα σε ακολουθήσω στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς.

Δεν ταιριάζει στο τρόπο που πορεύομαι ούτε εγώ ούτε ο Εργατικός Αγώνας συνολικά.

Έτσι κι αλλιώς δεν απευθύνομαι σε άτομα σαν εσένα.
Απευθύνομαι στους συντρόφους που έγραψαν την αρχική ανάρτηση και σε όσους συμφωνούν μαζί τους.

Μπορούμε σύντροφοι.
Μπορούμε!

Απολίθωμα, σε καλώ και πάλι να ξανασκεφτείς τη στάση σου.

Πέτρος Χαρκοβίτης

Φώντας Φ. είπε...

Σοσιαλιστικός Σουρεαλισμός: Ένα νέο κίνημα τέχνης που αντλεί μεν απο τις καλύτερες παραδόσεις του σοσιαλιστικού ρεαλισμού αλλά αντανακλά επιπλέον όλες τις συνθήκες της σημερινής πραγματικότητας, τις ανατροπές και την αντεπανάσταση, την καπιταλιστική περικύκλωση του μέσου κομμουνιστη κλπ

Ανώνυμος είπε...

Όμως σας ρωτάω παλιοσακάτες:
Πού και πότε των μεγάλων η ψυχή
τις στρωτές και πατημένες
πήρε στράτες;

Влади́мир Влади́мирович Маяко́вский

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ θέτει υπ' όψιν της βάσης ότι ο γελοίος ανώνυμος που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του ξαναχτύπησε με ωραία επιχειρήματα, όπως θαρραλέα κοτούλα, γελοίε γλύφτη, αρχικαραγκιόζη, άντε γαμήσου, σκατό κολλημένο, μπέλλου, μαΐλης, ο ρίζος κλείνει, λακέ, στον κώλο σου, παλιομπινέ. Α, κι επιμένει να με λέει βασιλάκη.
Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά τα σκατά, έχει τελείως αντιφατικές κρίσεις, όπως ότι αφενός είμαι γνωστός στην πιάτσα, αφετέρου ότι δε γίνομαι κατ' επιλογήν και λόγω έλλειψης θάρρους μέλος του κουκουέ αλλά γλύφω διάφορους για να... δεν ξέρω ακριβώς τι, αλλά υποθέτω ότι θα μου το γράψει στο επόμενο σχόλιό του. Αλλά μέχρι τότε δεν έχω δικαίωμα να ασκώ κριτική σε μέλη του κόμματος -εδώ προφανώς εννοεί τη νέα σπορά και γελάει και το παρδαλό κατσίκι.
Ούτως ή άλλως λέει ότι δεν είναι για δημοσίευση, αλλά για να το δω εγώ. Αλλά προφανώς σπεύδει να πει, για να μην το δημοσιεύω είναι φως φανάρι πως κάτι φοβάμαι.
Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι μάλλον τον ίδιο προστατεύω με αυτήν την επιλογή και κατά δεύτερο λόγο τα νεύρα κάποιων αναγνωστών, που δε θα άντεχαν και θα έμπαιναν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί του.

Είναι προφανές όμως ότι η βάση της νέας σποράς βράζει και βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες, που δεν θα μπορέσει να τις σταματήσει ο κάθε ανώνυμος με τις φτηνές ύβρεις του, που πίσω τους κρύβουν την ηγετική κλίκα της νέας σποράς. Εμπρός για το τρολάρισμα της νέας εποχής

Anonymous anonymous είπε...

Κύριε Χαρκοβίτη,

Θέλω να σάς ρωτήσω (στην περίπτωση που είστε όντως ο ομώνυμος αρθρογράφος του "Ε.Α." και όχι κάποιο τρολ) αν πιστεύετε πως το μπλογκ σας με τα δημοσιεύματά του (μαζί και τα δικά σας) βοήθησε τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ. Ρωτώ γιατί σε όλους τους τόνους το μπλογκ σας διαλαλεί ότι "πονάει το Κόμμα" και άλλα τέτοια όμορφα.

Λέω εξαρχής, ότι η δική μου άποψη είναι ότι δράσατε και δράτε υπονομευτικά προς το ΚΚ, αλλά περιμένω να ακούσω και εσάς.

ΥΓ: Γιατί δεν χρησιμοποείτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο;

Ανώνυμος είπε...

Οι Κομμουνιστες παλευαν παντα με το μετωπο καθαρο , ΕΠΩΝΥΜΑ και κυριως αντρικεια.
Κατα συνεπεια ιστολογια που διατεινονται οτι μαχονται για την επικρατηση των σοσιαλιστικων ιδεων και οραματων και χρησιμοποιουν τακτικη αρουραιων αναιρουν ΠΛΗΡΩΣ τη σχεση τους με αυτες.
Ειναι γεγονος οτι το Κομμα βρισκεται σε δεινη θεση.
Ειναι αναμφισβητο γεγονος οτι την κυρια ευθυνη την εχει το ΠΓ και η ΚΕ.
Η προσπαθεια να ακυρωθουν καθε καλοπιστη εσωκομματικη κριτικη και ενστασεις φιλων και οπαδων ειναι ΣΑΦΕΣ απο που εκπορευεται.
Η δημιουργια του συγκεκριμενου ιστολογιου ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ δεν ειναι απλα περιεργη .ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ και προωθειται απο την ιδια την ηγετικη ομαδα του Κομματος.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ενα φαντασμα που πρεπει να αφορισουν τα μελη του Κομματος.
Στην ιδια λογικη ερχεται δικην παρωδιας η .......... σουρρεαλιστικη
"Δήλωση αποχώρησης μελών και στελεχών της Νέας Σποράς".
Επειδη η ανωνυμη διαδικτυακη αντιπαραθεση μπορει να ειναι και ΤΕΧΝΗΤΗ ή καλυτερα ΠΛΑΣΤΗ ευκολα δινεται η δυνατοτητα δημιουργιας ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ.
Οι προθεσεις ειναι αυτες που φωτογραφιζουν ηθικους και φυσικους αυτουργους.
Το Κομμα δεν ειναι η ηγεσια του.Το Κομμα ειναι η ιστορια του, οι καθημερινοι του αγωνες οι φιλοι και οι οπαδοι του .
ΦΥΣΙΚΑ και πρεπει τον πρωτο λογο να τον εχουν τα μελη του.
ΦΥΣΙΚΑ και πρεπει να υπαρχει ΗΓΕΣΙΑ στο Κομμα με ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.
ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ
και θα κριθει και στο Συνεδριο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Η χυδαιοτητα της προβοκατσιας με τους υπαινιγμους στο ΥΓ για τον ....τυχαιο τιτλο του τραγουδιου δειχνει και το ηθος των φυσικων αυτουργων.
Ο συγκεκριμενος πρωην μελος του Κομματος που επιχειρειται να φωτογραφηθει ειχε την παρρησια ΕΠΩΝΥΜΑ και οχι σαν αρουραιος να καταγγειλει ΕΓΚΑΙΡΑ καποια πραγματα και να προειδοποιησει.
Μπορει να εκανε κατι που δεν συναδει με την κομματικη κουλτουρα που ξεραμε , το εκανε παντως εν γνωσει των συνεπειων του νομου .

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Λοιπόν επειδή παρατράβηξε η ιστορία με το υστερόγραφο. Τη φράση αυτή η κε του μπλοκ την αυτονομεί σχετικά από τον αλ-χαλ, για να την χρησιμοποιήσει σε άλλο νοηματικό πλαίσιο και να μιλήσει για την ηγετική κλίκα της νέας σποράς, που είναι λαθρεπιβάτες στην ηγεσία κτλ, κτλ. Αν κάποιος δε θέλει να το καταλάβει και θέλει να του το κάνουν τελείως νιανιά, ε νιανιά και στα μούτρα του.
Α και το τραγούδι το διάλεξα γιατί είναι πολύ ωραίο και ανήκει στις παιδικές μου αναμνήσεις. Γκέγκε;

Πάντως ο τελευταίος ανώνυμος μας τα λέει πολύ καλά για τους ανώνυμους. Γιατί δεν τα ακολουθεί κι ο ίδιος όμως; Ανώνυμε, ανώνυμε, γιατί να είσαι ανώνυμος; Αρνήσου την ανωνυμία σου και τα -όλως τυχαίως- κλειστά σχόλια των μπλογκ που εκφράζουν τους προβληματισμούς σου.

Κατά τα άλλα, όποιος αδυνατεί στοιχειωδώς να απαντήσει στο γνωστό νομικό ερώτημα "ποιος ωφελείται;" για το θέμα της νέας σποράς, και καταλήγει να συνδέει με το κόμμα αυτήν την ανάρτηση, δεν καταφέρνει τίποτα περισσότερο από το να γίνεται καταγέλαστος και να καταδεικνύει την τυφλαμάρα του και το ανύπαρκτο πολιτικό του κριτήριο.
Με τις υγείες μας.

Ανώνυμος αλκοολικός είπε...

"Συντρόφισσες και σύντροφοι: Για τον Σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι" Γιάννος Παπαντωνίου

akrat είπε...

εδώ δίνετε και δωρεάν ψυχανάλυση??

που απευθύνομαι??

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε σφυροδρέπανε, αναρωτιέμαι τι διάολο ικανοποίηση νιώθεις και τι ενδιαφέρον βρίσκεις που οι μισοί χαζεμένοι που έχουν γράψει σχόλια σε αυτή σου την ανάρτηση, έχουν πιστέψει ότι η "δήλωση αποχώρησης είναι αληθινή" και οι άλλοι μισοί έχουν πιστέψει ότι ο χαρκοβίτης του εργατικού αγώνα μπήκε όντως και έγραψε σχόλια εδώ πέρα κι αυτοί του απαντάνε... Άμα νιώσετε βλάκες παιδιά, σταματήστε, δε θα είναι η ιδέα σας...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Χαρκοβίτης ρε anegkefalous anegkefalous??? χαχαχχαχαχχαχα!!! Σιγά μην του ζητήσεις και συνέντευξη τύπου... Καλά σας λέει ο άλλος από πάνω... Ρε έχετε χαζέψει ντιπ??? Δεν έχετε ούτε το στοιχειώδες πολιτικό κριτήριο να ξεχωρίσετε την πλάκα από το σοβαρό και το τρολάρισμα από τη φυσιολογική τοποθέτηση? Σας έχει νταγκλιάσει ο ήλιος τ' Αυγούστου? Είστε ακόμη ζαλισμένοι από το πιώμα του Κόμματος στις εκλογές? Είστε απλώς χαζοί από παράδοση? Από συνήθεια? Από επιλογή?
Πάντως ρε παιδιά μη βγαίνετε να λέτε ότι είστε και ΚΚΕ και να υπερασπίζεστε το Κόμμα... Θα έχουν μετά να λένε τα γκρουπούσκουλα ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι. Έλεος με την ιδρυματική καθυστέρηση ορισμένων...

Anonymous anonymous είπε...

@Απολίθωμα (4 Αυγούστου 2012 1:01 π.μ.):

Εγραψες: "...Ανώνυμε, ανώνυμε, γιατί να είσαι ανώνυμος; Αρνήσου την ανωνυμία σου και τα -όλως τυχαίως- κλειστά σχόλια των μπλογκ που εκφράζουν τους προβληματισμούς σου...".

Η ερώτησή μου είναι αν απευθύνεσαι σε μένα. Αν ναι, έχω μια δυσκολία να καταλάβω τι εννοείς, από τη στιγμή που κατ' επανάληψη έχω κάνει γνωστό ότι μόνο τα site του ΚΚΕ και του "Ρ" θεωρώ ότι προσφέρουν αξιοπιστη κομμουνιστική πληροφόρηση. Αν δεν απευθύνεσαι σε μένα, θεώρησε την ερώτησή μου ως μη γενόμενη.

@Ανώνυμος (4 Αυγούστου 2012 3:54 μ.μ.):

Τη φράση "...(στην περίπτωση που είστε όντως ο ομώνυμος αρθρογράφος του "Ε.Α." και όχι κάποιο τρολ) ..." του προηγουμενου ποστ μου, την πρόσεξες; Δεν μπήκε τυχαία. Μπήκε γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο, αυτός που εμφανίστηκε ως "Πέτρος Χαρκοβίτης" εδώ, να είναι τρολ/αργόσχολος, κλπ.

Μαυροκόκκινος είπε...

Έχω μπερδευτεί τώρα... Δεν ξέρω ποιός τρολλάρει ποιόν....

Ανώνυμος είπε...

Ο anegkefalous anegkefalous "δεν είναι καθόλου απίθανο" να τρολάρει τον εαυτό του που τρολάρει, άρα να αυτοαναιρεί το τρολάρισμα και συνεπώς να είναι απλώς ηλίθιος...

Ανώνυμος είπε...

ρε anegkefalous anegkefalous...
ακόμα πιστεύεις ότι υπάρχει πρίπτωση ο Πέτρος Χαρκοβίτης να είναι από τους συντάκτες του Ε.Α.;; ή ότι η ανάρτηση είναι αληθινή;;
ρε ποιος τους έβαλε όλους αυτούς στο κκε(αν είστε στο κκε δλδ)....
Αντιηλιακό, καπέλο κι ομπρέλα στις παραλίες... ο ήλιος βλάπτει σοβαρά τα εγκεφαλικά κύτταρα, ότι σας έχει απομείνει!

Παύλος Μωραϊτης είπε...

Μετά από τόσες παρεμβάσεις που αποκαλύπτουν πράγματα,
μάλλον δεν έχει νόημα να συνεχίσω να κρύβομαι.

Πράγματι, δεν έγραψε ο Πέτρος Χαρκοβίτης του "Εργατικού Αγώνα" σχόλια.
Ή μάλλον έγραψε, το όνομα αυτό όμως πράγματι είναι ψευδώνυμο.

Το χρησιμοποιώ για τις παρεμβάσεις μου στον εργατικό αγώνα.
Το e-mail όμως λειτουργεί και το λαμβάνω κανονικά.
Πραγματικά εννοώ και όσα είπα στα προηγούμενα σχόλιά μου.

Σύντροφε "Anonymous anonymous",
μιλώντας με ανοιχτά χαρτιά πλέον από τη μεριά μου,
αν επιμένεις στις ερωτήσεις σου ευχαρίστως να απαντήσω.

Συντροφικά,
Παύλος Μωραϊτης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

κατανοούμε πλήρως τις αγωνίες και τις ανησυχίες σας αυτές τις κρίσιμες ώρες. Προφανώς πάνω σε αυτές ακριβώς πατούν οι διάφοροι αρουραίοι και αποπατούν! Ο αστείος θίασος των ψευδώνυμων μελών του Εργατικού Αγώνα ("Χαρκοβίτης", "Μωραΐτης"), ο οποίος εμφανίστηκε σε αυτό το σάιτ, προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με τους αγωνιστές της πρωτοπόρας ιστοσελίδας του κομμουνιστικού κινήματος της Ελλάδας.
Προσπαθούν να μπερδέψουν? Προσπαθούν να σπεκουλάρουν?
Προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες και τις κατακτήσεις του Εργατικού Αγώνα?
Η πρεμούρα τους είναι για εμάς επιβεβαίωση ότι η πολιτική μας παρέμβαση έχει απλώσει βαθιές ρίζες μέσα στις μάζες, έχει επιβεβαιωθεί από τους αγώνες του λαού το τελευταίο 6μηνο.
Εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής του Εργατικού Αγώνα δηλώνουμε ότι οι διάφοροι "κομπάρσοι" του ίντερνετ ουδεμία σχέση έχουν με τους αγωνιστές του ΕΑ! Δε θα περάσει η καπηλεία των ψευδωνύμων μας! Ο μανιαδακισμός των "ριζοσπάστηδων" δε θα περάσει αυτή τη φορά με τη μορφή της φαλκίδευσης των ψευδωνύμων των στελεχών του Εργατικού Αγώνα.
Κουράγιο σύντροφοι!
Πάμε μπροστά!
Δ. Δημητριάδης

Μαυροκόκκινος είπε...

Περίμενα μεγαλύτερο παλμό στις τρολλιές... Για χάρη του θέματος έχασα τσάμπα το παντόφλα πάρτι στην κατασκήνωση των Συριζαίων. Όχι ότι το γύρισα οπορτουνιστικά ή μ'αρέσουν οι μπύρες χωρίς αλκοόλ, αλλά τουλάχιστον θα έριχνα καμια μ**νίτσα συριζαία με μεγάλα βυζιά.

Ανώνυμος είπε...

Καλλιο πέντε και στο χερι οσο θέλεις βρόντα!!

Μαυροκόκκινε για παρτι σου

http://www.youtube.com/watch?v=D0ukkDIBFSs

Sentic

Μαυροκόκκινος είπε...

@ Sentic

Αχ και να'χα αυτά τα πεπονάτα τώρα και να τα έπαιζα.... αλλά βλέπεις με έφαγε η τρολλική μου συνείδηση...

Ανωνυμος γιατι ετσι μου αρεσει είπε...

ΕΠΩΝΥΜΟΙ BLOGGER "Κομουνιστές" χωρίς κουκούλα :

Redfly Planet
Ρωμύλος
Redfly Επάγγελμα:
Ψυχοθεραπευτής κομμουνιστών
Manny Calavera Επάγγελμα : Zombie trainer
yiok-yiok
Τοποθεσία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
TRASH
Κώστας
Poe
oikodomos
symastev
faros
κ.α (μην συμπεριλάβουμε κάτι φρούτα που σχολιάζουν σαν τον anonumous anonumous)
Εγώ λοιπόν σαν ανώνυμος αγανακτισμένος με την επωνυμία δηλώνω ότι για κανέναν από τους παραπάνω δεν ξέρω τι είναι και τι κάνει πραγματικά. Αν ισχύει γενικά το οι κομμουνιστές γράφουν με το όνομά τους όπως υποστηρίζουν στα blog τους τότε δεν είναι κομμουνιστές.
Η μόνη διαφορά είναι ότι νομίζουν ότι "υπερασπίζονται" το ΚΚΕ. Έτσι καταλήγουμε ότι η "υπεράσπιση" μπορεί να γίνεται και ανώνυμα ενώ η κριτική πρέπει να γίνεται επώνυμα. Όμως και αυτοί που κάνουν κριτική νομίζουν ότι υπερασπίζουν το Κόμμα άρα και αυτοί μπορούν ανώνυμα να υπερασπίζονται το Κόμμα μέσα από την κριτική που του κάνουν.
Για τον συμπαθή σφυροδρέπανο διάβασα ότι ονομάζεται Βασίλης γεια χαρά Νίκος. Δεν μπορεί λοιπόν να μιλάει για ανωνυμία κάποιος που ¨"κρύβεται" πίσω από αυτή. όλα στο Φως περιμένω ονόματα. Μπορούμε να κανονίσουμε και ένα ραντεβού στα κρυφά για να γνωρίσουμε και φάτσες.
(ανώνυμα blog που συμφωνούν με την ιδεολογία το Κομμουνιστικού Κόμματος !!!!!!!!) σαν αυτό που έλεγε ο Ραφαηλίδης στο ΚΚΕ μπορεί να βρεις ακόμα και Κομμουνιστές.

ΥΓ 1 Πόσο ποιο cult στιγμές θα ζήσουμε απ το να μπαίνει ο καθένας ανώνυμα και εξαπολύει μύδρους για την ανωνυμία .
ΥΓ 2 Σε όποιον δεν αρέσει το μέσο και βλέπει ότι δεν μπορεί να το φέρει στα μέτρα του ας την κάνει πριν τον φέρει εκείνο στα δικά του.
ΥΓ 3 Ο ριζοσπάστης θα έπρεπε να έχει ανοιχτά σχόλια ? το site του Κόμματος ? δεν είδα κόπτεστε για αυτά. Που σίγουρα είναι ποιο σημαντικά από την Νέα σπορά και τον εργατικό αγώνα.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αν διάβαζες και παλιότερα κείμενα, θα έβρισκες και το επίθετο. Το ψευδώνυμο δε μπήκε για να κρυφτώ από κάποιον.
Η διαφορά είναι πως αυτοί που λες -με εξαίρεση τον φάρο που έχει το θάρρος της γνώμης και δεν κρύβεται- δε δήλωσαν ποτέ μέλη του κόμματος κι από αυτήν την άποψη δεν είναι υποχρεωμένοι να γράφουν επώνυμα (ο poe πάντως υπογράφει κι επώνυμα άμα προσέξεις καλύτερα). Αυτό δε σημαίνει όμως ότι κρύβονται ή ότι δεν τους ξέρει κανείς. Εγώ για παράδειγμα γνωρίζω προσωπικά τους περισσότερους, απ' όσους αναφέρεις (εσύ μπορείς να πεις το ίδιο για τους νεοσπορίτες);
Αντιθέτως, κάποιος που καταγγέλλει κάτι ανώνυμα, εκτός οργάνων, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι μέλος,είναι είτε αντικαταστατικός είτε θρασύδειλος. Και βασικά το δεύτερο.

Υγ: ο ρίζος είναι εφημερίδα η οποία ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Έχει στήλη με επιστολές αναγνωστών για όποιον υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεται.
Η νέα σπορά δεν είναι καν ιστοσελίδα, αλλά ιστολόγιο, που επιλέγει να κρατά κλειστά τα σχόλια, ενώ υποτίθεται ότι έχει επιλέξει να αποταθεί στις μάζες, στην υγιή κομματική βάση, ότι κόπτεται να προωθήσει τον ανοιχτό διάλογο και δε συμμαζεύεται. Το ίδιο ακριβώς είχε επιλέξει κι ο εργατικός αγώνας πριν γίνει ιστοσελίδα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ έχουν γράψει και εδώ υπερασπιζόμενοι το Κόμμα (το Πρόγραμμά του κτλ.) από τις αλλοιώσεις τις σημερινές αλλοιώσεις της πολιτικής του φυσιογνωμίας χωρίς να έχουν δηλώσει ποτέ μέλη του Κόμματος και όμως η φιλολογία περί "ανωνυμίας" είναι το μόνιμο ρεφρενάκι σας... (Και φαντάζομαι ότι πολλοί όντως δε θα είναι καν μέλη του Κόμματος).
Μήπως όμως έχεις διαβάσει στον Εργατικό Αγώνα το οποιοδήποτε άρθρο, στο οποίο να υποστηρίζει κανείς ότι είναι μέλος του Κόμματος? Εννοείται πως όχι.
Απλώς αυτή η αστεία επωδός βολεύει πολλούς ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις, να πέφτει λάσπη σε όποιον κάνει κριτική και να αποπροσανατολίζεται η κουβέντα. Εννιά στα δέκα σχόλια όσων μπούνε να απαντήσουνε σε όσους κάνουν κριτική προς το Κόμμα υπερασπιζόμενοι το Κόμμα, αφορούν ακριβώς σε ύβρεις, χαρακτηρισμούς και αστεία λογίδρια περί ανωνυμίας.
Έχει καταντήσει κοροϊδία ρε παιδιά πια.

Ανώνυμος είπε...

Συνεπώς πρέπει και η Νέα σπορά να γίνει site ώστε να έχει σχόλια αναγνωστών.
Κατά τ' άλλα ισχύει αυτό που λέω ότι άμα ανοίξω ένα "φιλοΚΚΕ" blog και πω ότι εμπνέομαι απ την ιδεολογία του κομμουνιστικού κόμματος κανένας δεν θα με εγκαλέσει για ανωνυμία.
Δεν έχουν γίνει και λίγα σε αυτά τα "φίλο" ΚΚΕ blog.
Αυτός λοιπόν που είναι μέλος του Κόμματος δεν το "δηλώνει" όπως λες και κρατάει και την ανωνυμία του τι είναι ?
Αν η ανωνυμία δεν ταιριάζει στους κομμουνιστές δεν ταιριάζει σε όλους είτε κάνουν κριτική είτε δεν κάνουν είτε γνωρίζουν τον Βασίλη είτε δεν τον γνωρίζουν. Αλλιώς δεν μπορώ να το αντιληφθώ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε, για τον εργατικό αγώνα είπα συγκεκριμένο πράγμα, ότι έχει κλειστά σχόλια ενώ θεωρητικά κόπτεται να προωθήσει τον ανοιχτό διάλογο, να απευθυνθεί στη βάση κτλ. όχι το ρεφρενάκι που μου καταλογίζεις. Και στον χαλβατζή που είχε το θάρρος να βγει επώνυμα, είχα καταλογίσει άλλα πράγματα. Το γεγονός βέβαια ότι κρατάνε τη λογική των ψευδώνυμων από τα ιστολόγια αλλά την τακτική του μη ανοιχτού σχολιασμού από τις ιστοσελίδες, εμένα προσωπικά μου λέει πολλά.

Ανώνυμε, οι οργανωμένοι κομμουνιστές βάση καταστατικού εκπροσωπούν το κόμμα τους ανοιχτά κι ανά πάσα στιγμή, γι' αυτό και το κάνουν φανερά κι επώνυμα. Για τους ιστογράφους που λες, δεν ισχύει το ίδιο. Λένε ό,τι νομίζουν με βάση το κριτήριό τους και πολλές φορές μαλλιάζει η γλώσσα τους για να εξηγήσουν σε διάφορους καλοθελητές ότι αυτό που γράφουν είναι η δική τους γνώμη και δεν εκπροσωπεί το κόμμα.
Αν θέλεις το καταλαβαίνεις, αν όχι τόσο το χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα κάνεις το μυαλό μου κόμπο. Εγώ μίλησα συγκεκριμένα για blogger που ενώ είναι μέλη του κόμματος και ισχύουν και γι αυτούς όλα τα ωραία που λες επιλέγουν να εκφράζουν τις "προσωπικές" τους απόψεις ανώνυμα . Μήπως δεν γνωρίζεις κανέναν στα πλαίσια τις κομμουνιστικής υποκρισίας που σε διακατέχει που να ανήκει στην παραπάνω κατηγορία ? Η μόνη διαφορά είναι ότι οι συγκεκριμένοι νομίζουν ότι υπερασπίζονται το ΚΚΕ. Εκτός και αν λες ότι η Νέα Σπορά εκφράζει το Κόμμα και όχι τις "προσωπικές" απόψεις των συντακτών. Καταλήγεις λοιπόν ότι μπορεί ένα κομματικό μέλος να εκφράζει τις "προσωπικές" του απόψεις ανώνυμα αρκεί να μην λέει ότι είναι κομματικό μέλος αν πει ότι είναι κομματικό μέλος τότε πρέπει να το κάνει επώνυμα.

ΥΓ1 και επειδή όλες οι καλές επιρροές του Κόμματος έχουν μαζευτεί στο διαδίκτυο . Για εμένα δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι δεν δεσμεύονται από το γραμμα του καταστατικού. Θα ήταν τουλάχιστον συνεπές απ την στιγμή που κάποιος είναι ανώνυμος να μην εγκαλεί τους άλλους για το ίδιο αμάρτημα κουνώντας και το δάκτυλο να λέει επ εσύ είσαι μέλος δεν μπορείς να είσαι ανώνυμος αν θες ανωνυμία γίνε επιρροή. Η έστω δήλωσε επιρροή και ας μην είσαι.
ΥΓ 2 Ο ανώνυμος συμφερτός που αναφέρω είναι χαρακτηριστικό πως υποδέχθηκε τον Αλ χαλ .Τον συκοφάντησαν ,τον έβρισαν , τον χαρακτήρισαν κλπ
Δεν είδα κανέναν να σέβεται ότι βγήκε επώνυμα και να του απάντησε άρα επώνυμα κι αυτός.
Αλήθεια με την παρακάτω φράση συμφωνείς ακόμα :
Οι μεγαλύτεροι επαναστάτες πρέπει να υπήρξαν σε κάποια φάση της ζωής τους αντικαταστατικοί, φραξιονιστές κλπ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το δικό μου το 'κανες ήδη. Αν θέλεις να έχεις την τελευταία λέξη, οκ. Έτσι κι αλλιώς δε θεωρώ ακριβώς διάλογο αυτό που γίνεται. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχεις και πολλα περιθωρια...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Άσε φίλε, με στρίμωξες με επιχειρήματα.

Όσο για τη φράση μου από παλιότερο κείμενό μου που έβαλες, αναφέρεται πρώτον σε έκτακτες καταστάσεις όπως η διάσπαση του 91 και δεύτερον σε άτομα όπως ο άρης, πιθανόν και ο λένιν. Αν νομίζεις ότι μπορείς να σταθείς δίπλα τους, τότε πάσο. Αν πάλι νομίζεις ότι τώρα έχουμε κάποια έκτακτη κατάσταση, όπως το 91', ότι το κόμμα περνάει την χειρότερη φάση της ιστορίας του και δε συμμαζεύεται, τότε λυπάμαι αλλά δε θα βρεις πολλούς νοήμονες για να πείσεις. Μπορεί να βρεις ευήκοα ώτα αλλά δε θα 'ναι της βάσης του κκε.
Μπορείς όμως να συνεχίσεις με αστεία επιχειρήματα, για τη δική μας διασκέδαση.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε συ, το Κόμμα περνάει την καλύτερη φάση της ζωής του... Την πιο ώριμη, την πιο επαναστατική, την πιο μαζική, την πιο πρωτοπόρα... Δεν ξέρω ποιον "δείκτη" να πρωτοσκεφτώ... Τη μαζικοποίηση των συνδικάτων? Τη μαζικοποίηση των παρατάξεών μας στα συνδικάτα? Τα ποσοστά των παρατάξεών μας στα συνδικάτα? Τη μαζικότητα των φοιτητικών μας παρατάξεων? Τους ψήφους και τα ποσοστά μας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ? Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων? Τις στρατολογίες και τη μαζικότητα της ΚΝΕ? Στους φοιτητές? Στους σπουδαστές? Στους μαθητές? Στην εργαζόμενη νεολαία? Τη μαζικοποίηση των κομματικών οργανώσεων? Τη διακίνηση του Ριζοσπάστη? Τη διακίνηση του Οδηγητή? Τη διακίνηση της ΚΟΜΕΠ? Τι άλλο να σκεφτώ? Προφανώς και επειδή είμαι κομμουνιστής επαναστάτης χωρίς "κοινοβουλευτικές αυταπάτες" δεν αναφέρω τις εκλογές στους "δείκτες". Εξάλλου υπάρχουν και χειρότερα (όπως έχει ξαναειπωθεί και εδώ), υπάρχουν και οι εκλογές του 1928 επί Πουλιόπουλου.
Το συμπέρασμα είναι ένα συνεπώς:το Κόμμα περνάει την καλύτερη περίοδό του και δεν τολμάω ούτε καν να σκεφτώ ότι περνάει μία από τις χειρότερες περιόδους του γιατί ούτως ή άλλως "δε θα βρω και κανέναν νοήμονα για να πείσω"...
Τι να σας πω ρε παιδιά... Συνεχίστε. Λίγο έμεινε από το Κόμμα. Τώρα μπορείτε να το πάτε και στον πάτο. Κρίμα. Κρίμα γιατί κλαίνε κι οι νεκροί μας στα μνήματα πια. Ουαί κι αν σηκωνόντουσταν!

Ανώνυμος είπε...

Ο παραπάνω ανώνυμος με έκανε να ξανακοιτάξω και να ξαναθυμηθώ εκείνο το κείμενό σου από το 2008 για το "φραξιονισμό"... Σχεδόν συγκινήθηκα (και δεν το λέω ειρωνικά). Πόσα άλλαξαν από τότε και πόσο άλλαξες κι εσύ σφυροδρέπανε (και μην απαντήσεις κρυάδες για τα "όνειρά σου κόκκινα κτλ.)). Πόσα βλέπαμε τότε να ωριμάζουν και πόσα σήμερα πια έχουν γίνει ζοφερή πραγματικότητα για το κόμμα και το λαό. Κι εσύ είσαι πλέον πολύ μακριά από τις αγωνίες σου του τότε. Τα έλυσες τα ζητήματά σου (δυστυχώς), ξεπέρασες τις "μικροαστικές ευαισθησίες" που εξέφραζες, αλλά μαζί έχασες και αυτή την πολύ βαθιά κομματικότητα που αποπνέει εκείνο το κείμενό σου σε σχέση με τα απολυτίκια των σημερινών σχολίων σου. Τράβα μπροστά...

ΥΓ Αν θέλει κανείς να ξαναδιαβάσει εκείνο το κείμενό σου, είναι εδώ (το συνιστώ):
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2008/03/blog-post_11.html

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Με τόσους ανώνυμους θα μπλέξουμε τα μπούτια μας (βρείτε ένα ψευδώνυμο, θα βοηθήσει στη συνεννόηση).

Κατά σειρά εμφάνισης.
Όχι το κόμμα δεν περνά την καλύτερη περίοδό του σήμερα, σίγουρα όμως την περνά από το 91 και πέρα, κι όποιος νοσταλγεί σχήματα που αντιστοιχούσαν στην προηγούμενη περίοδο, αλλαγή με κατεύθυνση το σοσιαλισμό, ενιαίο μέτωπο με τη γσεε και κυβέρνηση με άλλες δυνάμεις της αλλαγής, μπορεί να επικαλεστεί τα υπαρκτά σημερινά προβλήματα και να πείσει προσωρινά κάποιον κόσμο, δύσκολα όμως θα πείσει κάποιον πιο υποψιασμένο. Ειδικά αν η ουσία όσων θέλει να πει είναι, έχω κάθε δικαίωμα να δρω φραξιονιστικά, γιατί το κόμμα περνά την χειρότερη περίοδο της ιστορίας του, θα προσκρούσει στην κοινή λογική και σε τοίχο από την πλειοψηφία των κομματικών μελώ και των στενών επιρροών. Το χειρότερο από όλη αυτήν την ιστορία είναι ότι το κόμμα χρειάζεται πραγματικά ουσιαστική κριτική για τις σοβαρές αδυναμίες του κι όχι για την κακιά ηγεσία που το πρόδωσε και το οδηγεί στα βράχια. Κι αυτή η ιστορία υπονομεύει αυτό ακριβώς, την ουσιαστική και γόνιμη κριτική, με την ίδια λογική που η αστικού τύπου σταλινολογία ή σοβιετολογία εν γένει, ρίχνει αντικειμενικά το βάρος στο κομμάτι της υπεράσπισης αδυνατίζοντας τον πόλο της κριτικής.

Επόμενε ανώνυμε,
θα έπρεπε να σε προβληματίσει ότι τα ίδια ακριβώς πράγματα πάνω-κάτω μου λένε και πάρα πολλοί αριστεριστές. Πώς ήμουν και πώς κατάντησα έτσι, τι είναι αυτά που γράφω τώρα και πάει λέγοντας. Αν όντως σου φαίνονται απολυτίκια, τότε αγαπητέ εν καρόλω αδερφέ, ώρα καλή και δεν χρειάζεται να έχουμε άλλο διαδικτυακό συναπάντημα.
Η αναφορά σου με έκανε να διαβάσω κι εγώ ξανά εκείνο το κείμενο. Και θέλω να σταθώ σε δύο πράγματα. Το ένα είναι η δεύτερη παράγραφος για τη συνωμοτική αντίληψη. Τι έχει μεσολαβήσει από τότε; Μπορώ πχ να ανακαλέσω στη μνήμη μου την αλέκα σε μια εκδήλωση για τον πλουμπίδη να επαναλαμβάνει αυτό ακριβώς και να λέει ότι η αντίθετη άποψη δεν μπορεί να χρεώνεται στον ταξικό εχθρό. Κι από την άλλη μπορώ να θυμηθώ το τελευταίο διάστημα ένα σωρό ανώνυμα ως επί το πλείστον σχόλια και αναλύσεις, για τον κακό μαΐλη και τη σατανική μπέλλου, που κατάφεραν με υπόγειους τρόπους να βάλουν στο χέρι όλο το κόμμα και να το οδηγούν στην αριστερίστικη (κατα)στροφή. Πώς; Γιατί; Με ποιον τρόπο; Αυτά παραμένουν μυστήριο. Γιατί όποιος το ισχυρίζεται πρέπει να παραδεχτεί ότι στο κόμμα δεν υπήρχε η αρχή της συλλογικότητας στη λειτουργία και την ηγεσία του και έτσι να ακυρώσει ένα κομμάτι του εαυτού του. Όλα αυτά όμως δε μπορούν να σταθούν σοβαρά. Κι αν στην καλύτερη των περίπτώσεων, έχουν κάποια βάση, κάποιον λογικό πυρήνα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον αυτοϋπονομεύσουν.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το δεύτερο στο οποίο θα σταθώ είναι ένα μεταγενέστερο σχόλιο, από την ίδια ανάρτηση.

Πολλά από τα πρώτα κείμενα πάντως σήμερα είτε θα τα αποκήρυσσα είτε θα τα έγραφα πολύ διαφορετικά κρατώντας διαλεκτικά τον πυρήνα τους.

ο άνθρωπος εξελίσσεται και κρατάει το παρελθόν του μετασχηματισμένο. Αν κι αυτό όμως το ερμηνεύουμε με όρους προδοσίας, "αχ τότε έγραφες άλλα και τώρα βράστα" τότε ζήτω που καήκαμε.
Διατηρώ στο ακέραιο τις ανησυχίες μου και τις μικροαστικές ευαισθησίες μου, χωρίς να διεκδικώ δάφνες κομματικότητας. Αλλά τότε που έγραφα το κείμενο, ομολογώ ότι αγνοούσα πολλά πράγματα, που αν τα γνώριζα, θα φρόντιζα να διατηρήσω αποστάσεις από τη συγκυρία, για να μην υπάρχουν διάφορες προεκτάσεις και συνειρμοί (τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που έγιναν, κι από εσάς και από άλλους). Και με αυτό θα τραβούσα μπρος, όπως μου λες, σαν αλίκη στο κόμμα των θαυμάτων.

Αν κάποιος διαφωνεί με την εξέλιξη των ανησυχιών αυτών, δικαίωμά του. Εγώ ωστόσο καταλαβαίνω ότι η αθώα αυτή τρολιά έτσουξε αρκετούς, και κυρίως όσους δεν αναφέρονταν άμεσα στο κείμενο. Δε βαριέσαι. Είναι κι αυτό ένα δείγμα της ψυχραιμίας και του κριτηρίου τους. Περαστικά.

Ανώνυμος είπε...

άσε μας ρε σφυροδρέπανε....
"Μπορώ πχ να ανακαλέσω στη μνήμη μου την αλέκα σε μια εκδήλωση για τον πλουμπίδη να επαναλαμβάνει αυτό ακριβώς και να λέει ότι η αντίθετη άποψη δεν μπορεί να χρεώνεται στον ταξικό εχθρό."
Αυτό το θυμάσαι, όλους αυτούς τους σφ και οπαδούς που έτσι και ασκήσουν κριτική ταυτίζονται με τον πέτσα, τη νέα σπορά παλιότερα το goodmorninglenin δε τους έχεις ακούσει;;; που όχι απλά ταυτίζονται αλλά διαγράφονται με τέτοιες ηλίθιες κατηγορίες δε τους έχεις ξανακούσεις;;
η διγλωσσία της αλέκας και όλης αυτής της ομάδας που αναφέρεις είναι γνωστή από όταν έγραφες ακόμα το 1ο κείμενο που αναφέρει ο άλλος ανώνυμος, εσύ δεν ξέρω αν ξεπληρώνεις κάτι για να γράφεις αυτά που γράφεις σήμερα....

κι άλλος ανώνυμος;;;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

εσύ δεν ξέρω αν ξεπληρώνεις κάτι για να γράφεις αυτά που γράφεις σήμερα...

τρελαίνομαι για συνωμοσιολογίες και επιχειρήματα. Ρίξε κι άλλο κάρβουνο στα μυαλά μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος του 12:11 π.μ. έχει μια τρόπον τινά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση που την έχω συναντήσει και άλλες φορές. Απο ότι καταλαβαίνω, κάποια κοινή πηγή πρέπει να παίζει, γιατί και η ρητορική είναι η ίδια κάθε φορά.

Λέει λοιπόν, και σωστά, οτι σαν κομμουνιστής δεν βάζει τις εκλογές σαν μέτρο ανάλυσης, αλλά βάζει μια σειρά άλλες παραμέτρους που παρόλα αυτά είναι ουσιαστικά η ίδια λογική. Μόνο που αντί για ψήφους, μετράει Οδηγητές. Βλέπεις, η ΚΝΕ θα είχε πολλά πιο πολλά μέλη αν είχε τα χαλαρά στάνταρ που στρατολογούσε παλιά μέλη και ο Ρίζος θα πούλαγε πολλά πιο πολλά φύλλα αν φιλοξενούσε συνεντεύξεις απο TV stars. Το ζήτημα δεν είναι ξεκάθαρα ποσοτικό, αλλά και ποιοτικό.

Και είναι ξεκάθαρο οτι την ποιότητα των απεργιών που οργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα, δεν τις έχει ξαναδεί το εργατικό κίνημα για δεκαετίες. Είναι ξεκάθαρο οτι το να κατεβάζει το ΚΚΕ σήμερα λχ. 20.0000 κόσμο με κεντρικό σύνθημα τη Λαϊκή Εξουσία, είναι ποιοτικά ανώτερο απο το να κατέβαζε 100.000 με σύνθημα "Κλέφτες πολιτικοί". Είναι ξεκάθαρο οτι πολιτικά η ΚΝΕ είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο απο εποχές που ΠΚΣίτες μοιράζαν σημείωσεις σε σχολές.

Και καθόλου "λίγο" δεν έχει μείνει απο το κόμμα. Στους καιρούς που θεριεύει το συστημικό κελεπούι της "ριζοσπαστικής καπιταλιστικής Αριστεράς", παραμένουμε με διαφορά η πρωτοπορεία του εργατικού κινήματος- όσο και αν κάποιοι ΤΑΧΑ ΦΙΛΟΙ, το παίζουν κομμουνισταράδες και το ρίχνουν Τσίπρα. Και μπορώ να μιλήσω και με ονόματα επ αυτού αν θέλετε.
Εδώ είμαστε και θα τα ξαναδούμε στο εγγύς μέλλον.

metalorixos

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μια ανώνυμη μαγδαληνή, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια κι απαντώντας στον από πάνω συνανώνυμο, αποφαίνεται ότι είμαι μια διαδικτυακή περσόνα, που ξεσκίζεται σαν πόρνη επί πιστώσει. Κι έτσι κάναμε ένα ποιοτικό βήμα από τη συνωμοσιολογία στη λάσπη κι από τον χαβά στο νταβά

Ευτυχώς που οι ανώνυμοι δικαιώνονται
σε ιστολόγια, πλατείες κι αλάνες
ευτυχώς που υπάρχει το ίντερνετ
ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες

Ανώνυμος είπε...

έχεις πολύ μεγαλη ιδέα για τον εαυτό σου αν νομίζεις ότι κάποιος για να γράψει στο blog σου θα πληρωνόταν ή θα ξεπλήρωνε για κάτι,
όσο μεγάλη είναι η βλ@κεί@ του Metalorixou που νομίζει ότι ανακάλυψε τη νέα φράξια στον Ανώνυμο του 12:11 π.μ.. και σίγουρα πιστεύει ότι καλύτερα 10000 στη πορεία με σύνθημα το σοσιαλισμό ή ακόμα καλύτερα 1000 ταλιμπάν για το κομμουνισμό.

στείλε κανένα βιογραφικό εδώ ρε metalorixe μπορεί να κάνεις καριέρα...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εντάξει η βλακεία πέφτει σύννεφο. Αλλά χρειάζεται στοιχειώδης γνώση της ελληνικής για να δει ότι αυτό που λες μου το προσάπτουν, δεν το λέω εγώ για άλλους. Αντιγράφω απλώς την τελευταία φράση του ανώνυμου πιο πάνω, ντίαρ ανώνυμε.
Σαρανταπέντε ανώνυμοι ενός κοκόρου γνώση..

Μαζοχ είπε...

Φυσικά ο σφυροδρεπανος δεν έχει τίποτα να πει για τον metalorixo στα πλαίσια της αναγκαίας υπεράσπισης.
Πόσο ποιο κάτω ρε φίλε ? Αξιοπρέπεια μηδέν τίποτα.
Μήπως στα επιχειρήματα για χαλαρά κριτήριά στρατολογίας για τα οποία μας ενημερώνει ο metalorixos συμπεριλαμβάνεται και το δικό σου περασματακι απο την ΚΝΕ ?

Απ το σωτήριο έτος 2008 και μετά έχουμε λοιπόν :

Αντί για ΚΝΕ γερή και μαζική έχουμε ΚΝΕ λίγοι και καλοί.

Αντί για πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στους αγώνες έχουμε θυσία τα μαθήματα για τους αγώνες.

Η συμμετοχή της ΚΝΕ στον 3ημερο εορτασμό του πολυτεχνείου ήταν η τελευταία παρέκκλιση που διορθώθηκε φέτος.

Οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί θεωρούνται λιγότερο ταξικά συνειδητοποιημένοι που ασχολούνται με την επιστήμη σε αστικά πλαίσια και σχεδόν υπηρετούν το αστικό σύστημα για αυτό άλλωστε σταματήσαμε και να παρεμβαίνουμε.

Ατάκες του στυλ και τι θα το κάνεις το πτυχίο και το μεταπτυχιακό πέφτουν σύννεφο από ανεπάγγελτους που δεν πέρασαν ούτε μάθημα στα ακαδημαϊκά τους χρόνια.

Οι σπουδές στο εξωτερικό θεωρούνται μιας μορφής υποχώρηση εκτός και αν έχουν αντικείμενο κάτι από την ταξική πάλη στην Ελλάδα άντε και στην ΕΣΣΔ.

Οι σημειώσεις όπως θυμόμαστε όλοι ήταν η κύρια δραστηριότητα της ΚΝΕ μέχρι το 2008 στα πανεπιστήμια , μαζί με πάρτι με φανταχτερά ονόματα και εκδρομές στην Μύκονο.

Μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους οδηγούς πρωτοετών , τα περιοδικά της ΠΚΣ με περίεργους τίτλους.

Την συμμετοχή στο τσίρκο των εγγραφών τα πάρτι στους χώρους των πανεπιστημίων , τις εκδρομές , τις συναυλίες , τις κάρτες γνωριμίας στα φεστιβάλ , την συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις τα καλέσματα για γενικές συνελεύσεις τις προφεστιβαλικες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με πλούσιο πρόγραμμα.

Ενώ φέτος μια χρονιά όπου το μεταναστευτικό ήταν κυρίαρχο ζήτημα είδαμε μονοήμερο ακόμα και το φεστιβάλ μεταναστών .

Τα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα μάλλον πρέπει να αλλάξουν τίτλο .

Το να πραγματοποιούμε κινητοποιήσεις όταν οι μακελάρηδες σφάζουν λαούς όπως έγινε στην Λιβύη αποτελούσε μέγα σφάλμα πλέον βασική πρεμούρα είναι να μην μας πουν ότι είμαστε με τον Καντάφι ή όποιον Καντάφι και γι αυτό κάναμε 1 ολόκληρη κινητοποίηση στην Αθήνα εναντία στους ιμπεριαλιστές που τσακώνονταν .

Το να συσπειρώνεις και να δρας σε όλα τα μέτωπα πάλης με κόσμο που δεν ταυτίζεται μαζί σου ιδεολογικά και πολικά είναι καραμπινάτος οπορτουνισμός εδώ στις συσκέψεις για μετά τις 2ερες εκλογές είπαμε να πάμε στους πολύ κοντινούς και σε αυτούς που μας ψήφισαν στάνταρ για να γλυτώσουμε κανα μπινελικι .

Ενώ πλέον στις καταπληκτικές και μοναδικές στην ιστορία του εργατικού κινήματος απεργίες του Π.Α.ΜΕ-ΠΑ.ΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ δεν δημοσιεύουμε ούτε ποια σωματεία – ομοσπονδίες καλούν πιστεύοντας ότι δίνουμε ποιο πολίτικο περιεχόμενο οι κάποιοι ακόμα ποιο άρρωστοι κάνουν παραλληλισμό με τα σοβιέτ.

Μαζοχ είπε...

Για όλα τα παραπάνω στραβά που υπήρχαν στην ΚΝΕ και στο Κόμμα και επιτέλους διορθώθηκαν έφταιγαν 3 μέλη του Κεντρικού Συμβούλιου απ τα οποία τα 2 ήταν δεν ήταν 25 χρονών .
Οι συγκεκριμένοι είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν όλο το κόμμα για πάνω από μια δεκαπενταετία ακόμα και πριν γίνουν μέλη του Κεντρικού Συμβούλιου ή και τις ΚΝΕ καθώς όλα τα παραπάνω ήταν στην καθημερινή πρακτική της ΚΝΕ απ την ανασυγκρότηση και μετά.
Και όλα αυτά χωρίς να έχει καμία ενημέρωση το Κόμμα ξεγελώντας την κομματική καθοδήγηση της ΚΝΕ και τα όργανα του Κόμματος.

Ευτυχώς που λύσαμε αυτά τα ζητήματα και ξεμπλέξαμε με φοιτητές – μαθητές – καθηγητές και μια σειρά μικροαστικά κατάλοιπα που υπήρχαν στο Κόμμα μας .

Ευτυχώς που καταπολεμήθηκαν οι επικίνδυνες αντιλήψεις για το νεολαιίστικο κίνημα οπού έχει κοινά ηλικιακά χαρακτηριστικά και μπήκε επιτέλους ταξικά το ζήτημα των κοινωνικό-ταξικών κριτηρίων. Το μόνο που απομένει είναι να γίνει η ΚΝΕ αχτίδα του Κόμματος.

Κατά τα λοιπά όσοι βλέπουν τα αδιέξοδα των σημερινών επιλογών και μιλάνε γι αυτά θέλουν όπως μας ενημέρωσε ο σφυροδρεπανος να γυρίσουν το Κόμμα στο 8ο συνέδριο για να πραγματοποιήσουν την αστική επανάσταση που δεν έχει ολοκληρωθεί στην Ελλάδα μαζί με την εθνική αστική τάξη.

Έχουν εμμονή με τα σταδία στην επαναστατική διαδικασία την οποία αντιλαμβάνονται σαν οργασμό που το ποιο ωραίο είναι να όταν τον προσεγγίζεις.

Έχουν ονειρώξεις με καρέκλες και υπουργεία και αφού μετά από 20 χρόνια στο ΚΚΕ κατάλαβαν ότι δεν θα ικανοποιηθούν οι βρώμικες σκέψεις τους αποφάσισαν να σηκώσουν ανταρτικό εναντία στην καημένη ηγεσία που τόσα πολλά έχει τραβήξει και έχει σηκώσει στις πλάτες τις. Όταν όλοι αυτοί οι ψευτοκομμουνισται λυμαίνονταν τους δικούς της κόπους και βάσανα.

Επίσης πρόκειται για άτομα που το υπερεγώ τους τα οδηγεί να μην αποδέχονται τον καθ όλα κομματικό τρόπο που αντιμετωπίζει την διαφορετική άποψη η καταπληκτική ηγεσία του κόμματος το χώρο που δίνει στις ιδέες να εκφραστούν, το ενδιαφέρον , την συντροφικότητα και το σεβασμό που δείχνει για την άποψη και τις ανησυχίες κάθε κομματικού μέλους μακριά από εύκολους χαρακτηρισμούς και προσωπικές κατηγορίες.

Βέβαια το πιθανότερο είναι να έχουν αυτομολήσει στον ταξικό εχθρό κομμάτι ενός σχεδίου τις αστικής τάξης που εκδηλώνεται τώρα γιατί το ΚΚΕ περνά την ποιο ώριμη και καλύτερη φάση της ιστορίας του .
Που έχει το καλύτερο σχέδιο για την κατάκτηση της εξουσίας που υπήρξε ποτέ στο Κομμουνιστικό Κίνημα και όπου η αστική τάξη της χώρας μας αισθάνεται τον κίνδυνο που παραμονεύει πίσω από κάθε κίνηση του σημερινού ΚΚΕ .

Ευτυχώς που η γη γυρίζει ακόμα γιατί το μυαλό κάποιον έχει σταματήσει προ πολλού.

Ναι τα παραπάνω γράφτηκαν με στόχο να χτυπήσουν την στρατηγική του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό βαστάτε αδέλφια.

Ανώνυμος είπε...

Κοινος : ομαδα μοντελο την κανατε μπουρδελο που λενε και τα εαακ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κοίτα να δεις μαζόχ. Ο σφυροδρέπανος γενικά δεν απαντά σε τίποτα κι αφήνει την κουβέντα να κυλήσει μόνη της, αν έχεις παρακολουθήσει το μπλοκ. Κάνει εξαιρέσεις συνήθως όταν του χτυπάει κάτι άσχημα, ή όταν υπάρχει προσωπική αναφορά και χρειάζεται να απαντήσω σε κάτι. Και σε βεβαιώνω ότι δεν είναι ευχάριστη διαδικασία για μένα κι ότι δεν είμαι μαζόχας.
Το σχόλιο του μεταλλωρύχου δεν είχε κάποιο από τα δύο παραπάνω, το δικό σου εμπίπτει στη δεύτερη κατηγορία κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που θα απαντήσω, γιατί θεωρώ κατά τα άλλα ότι η τοποθέτησή σου έχει αρκετές μονομέρειες σε βαθμό εμπάθειας, ώστε δεν χρήζει σοβαρής απάντησης. Ακυρώνεται αφ' εαυτής.
Ούτε θα σου ζητήσω πριν σχολιάσεις να καταδικάσεις αναξιοπρεπή σχόλια πιο πάνω που φαίνονται να συμφωνούν με την πολιτική ουσία του δικού σου για να αποδείξεις πχ ότι εσύ είσαι αξιοπρεπής, ή ότι έχεις ίδια μέτρα και σταθμά για όλους.

Αν εσύ πχ θεωρείς λογικό να κάνεις άλμα από το 91' στο 8ο συνέδριο του 61' και να κάνεις την πάπια, σα να μην καταλαβαίνεις σε τι αναφέρομαι όταν μιλάω για αλλαγή με κατεύθυνση το σοσιαλισμό και ποια περίοδο εννοώ, έχουμε μάλλον διαφορετικά κριτήρια για το τι σημαίνει λογική κι αξιοπρέπεια στη συζήτηση.

Αν πάλι θεωρείς ότι στη σπουδάζουσα υπήρχε μια ειδυλλιακή κατάσταση ενώ τώρα καταστρέφεται το σύμπαν και η ομάδα μοντέλο, όπως λέει εύστοχα κι ο παραπάνω, τότε βαστάτε τούρκοι τα άλογα. Ούτε σημείο επαφής θα βρούμε ούτε πολύ περισσότερο ικανοποιητική εξήγηση για το τι έγινε το μαϊούνη. Όσο για τις συνωμοτικές αντιλήψεις που χρεώνεις στους άλλους (έφταιγαν τρία μέλη του κσ, αλλά ευτυχώς τους φάγαμε) μην κρίνεις τα αλλότρια εξ ιδίων (φταίνε η μπέλλου κι ο μαΐλης αλλά δυστυχώς δεν τους φάγαμε).

Αυτό που εξακολουθεί να μου μένει ως απορία πάντως, είναι "γιατί τόση πρεμούρα κι ανώνυμες παρεμβάσεις σε αυτό το κείμενο"; Γιατί τσούχτηκαν κάποιοι που δεν αναφέρονταν άμεσα; Τι έχει να μας πει σχετικά η γνωστή παροιμία για τη μύγα;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και κάτι ακόμα. Πάει πολύ να μιλάνε για ανοιχτό διάλογο και διαφωνίες οι υπερασπιστές του εργατικού αγώνα και της επιλογής να έχει κλειστά σχόλια. Ή αυτοί που χρεώνουν πχ τη δική μου διαφορετική άποψη σε αναξιοπρέπεια, κατάντια, μίσθωση κι άλλα ωραία που αλιεύει κανείς διαβάζοντας τα σχόλια εδώ.
Πού το ψωνίσατε αλήθεια το υφάκι ινστρούκτορα και το έχετε όλοι σχεδόν; Από την παλιά ειδυλλιακή εποχή;

Ανώνυμος είπε...

Εγω εχω να σου πω οτι οι μυγες πανε στα σκατα. Οποτε μαλλον εισαι μια μεγαλη κουραδα.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεκτό το σκεπτικό. Αλλά για σκέψου, ποιος έχει τη μύγα και μυγιάστηκε σε αυτή την ανάρτηση. Γιατί λοιπόν πήγε πάνω σας η μύγα;
Κι έτσι επιστρέψαμε στο αρχικό μας συμπέρασμα

Ανώνυμος είπε...

Ειδιλλακη δεν ηταν η ΚΝΕ ρε φιλε , ουτε το Κομμα..Αλλα δεν ειχε καμια σχεση με τα σημερινα χαλια..Στελεχος ημουνα στο ΣΣ ναι και εμενα με περασαν κομμα και τωρα εκτος..Ουτε οΠετσας και οι αλλοι ηταν τα καλυτερα παιδια , ουτε ο Αρβανιτακης..Το θεμα ειναι οτι μεσω αμοιβαιων υποχωρησεων ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ στο κομμα , τσουλαγε η κατασταση...Με αδυναμιες και λαθη..Αστοχο το σχολιο σου για τις σημειωσεις , ειναι ψεμα και παρε το πισω..Αλλα και για ολα τα αλλα λαθη , στην παλη γινονται...Δηλ τι , θα πρεπει να γραφεις για τα κολλητηλικια της Αλεκας με Τσοβολα, Πατζα και σια??? Με την ιδια λογικη ας μιλησουμε για τα δανεια της Τυποεκδοτικης, του επιστ συνεργατες και αλλα πιπερατα που πολυς κοσμος ξερει
..Καταλαβε τε το, το μεγαλυτερο σφαλμα της ηγεσιας ηταν το μισος και τη διχονοια που εσπειρε για την ΚΝΕ..Καταλαβε ρε το , λεγοντας τα αυτα χτυπατε το αιμα σας , την οργανωση σας...Απλα καποια πραγματα ειναι Στανταρ..Οταν η σπουδαζουσα εδινε 5000 φυλλα ριζοσπαστη ηταν δεξια (εκλογες 07 τελευταια Κυριακη ) ...Οταν πουλαγε 40000 εισητηρια για φεστιβαλ τι ηταν ??? Οταν εστελνε απειρο κοσμο στις απεργιακες περιφρουρησεις , στις γειτονιες τι ηταν??? Οταν εκανε ομιλιες παπαρηγα στην Αουλα με 2500 φοιτητες τι ηταν???? Επιτελους σφοι ημασταν , αδερφια στο αγωνα και μας κανανε εχθρους ???

Ανώνυμος είπε...

Πιο πάνω ανώνυμε...

Με πολλά από όσα λες θα μπορούσα να συμφωνήσω. Και προφανώς δεν πρέπει να δημιουργούνται ούτε θεωρίες συνωμοσίας, ούτε εχθρότητες και μίση. Και ναι δε φταίει μόνο η κακιά φράξια αλλά ούτε η ηγεσία είναι σατανική κλπ. Αλλά επειδή φαίνεται ότι είμαστε πάνω κάτω στην ίδια γενιά, τα 5000 φύλλα ρίζου (ή όποιο αντίστοιχο πλάνο) θυμάσαι πώς τα πιάναμε; Μήπως παίρναμε από 2-3 φύλλα ο καθένας για να μην έχουμε επιστροφές; Το ίδιο και για το φεστιβάλ κλπ. Γιατί δεν ξέρω τι προπώληση είχαν πέρσι ή πρόπερσι αλλά είχε 40000 κόσμο εκεί.
Για την κατάσταση της κνε γενικά σήμερα πολλά μπορούν να ειπωθούν, αρκετά εκ των οποίων αρνητικά αλλά σίγουρα δεν είναι κάποια ηλίθια παιδάκια που κάνουν ότι τους λένε αντίθετα με τους προηγούμενους μεγάλους ηγέτες. Γιατί αν με λες ηλίθια, θα μου δημιουργήσεις μια έχθρα δυστυχώς.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Τελος για το Μαιουνη....Υπηρχε σαφης εντολη απο ΠΓ οχι στις καταληψεις...Και εκει τον ηπιαμε...Μετα το ΠΓ εδωσε στον ιουνη γραμμη να μπουμε με ΕΑΑΚ αλλα τον ειχαμε ηδη πιει..Προσεχε ονως , μεσα σε τετοια ηττα στο κινημα , ειχαμε και μεγαλυτερες πορειες , και χασαμε μαξ 10 μελη , απο επιρτοες σχεδον τιποτα και στις αλλες εκλογες εαακ κ συν τον πουλο...Δεν υπαρχει μονο ομως Μαιουνης.. ( ο μαηιουνης κρατησε απο 26 μαη μεχρι 31 ιουνη δηλ 35 μερες..) .Υπαρχει και ο ΓεναροΦλεβαφοΜαρτηΜισοΑπριλης του 2097 που κρατησε απο 12 Γεναρη εως 8 Απριλη δηλ 55 μερες ) οπως στους συλλογους πανελλαδικα ηταν μοιρασμενα και Αθηνα και στον δρομο και στους συλλογους υπερισχυαμε..( Αθηνα Ειχαμε 6 συλλογους ΦΜΣ , ΓΠΑ , ΠΑΝΤΕΙΟ, ΠΑΠΕΙ , ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ , ΠΟΛΙΤΙΚΟ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ , ΣΕΜΦΕ , ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΙ ,ΤΕΦΑΑ , ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ , ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Κ.Α ) ...Μαλιστα και σε συλλοηους με μειοψηφια , συμμετειχαμε καθ παρεμβαιναμε...Και ολα αυτα με γραμμη σπο ΠΓ...Και σε ολη την Αθηνα εκλογες 2008 παναθηναικα 17,5%....Δεν θελω να το παιξω,αλλα αυφη η κατασταση...Αυτη ηταν η ΚΝΕ ολων μας , και η δικη σου Βασιλη που προσωπικα δεν σε ξερω , γνωριζω ποιος εισαι..Ειναι δεδονενο οτι εχεις ταχθει με την υπαρχουσα γραμμη και κατασταση...ΑΛΛΑ δεν ειναι μονο τι λεε ρε φιλε αλλα και τι κανεις...Και ρε φιλε αυτοι μας εφιωξαν και πουστικα,δεν φυγαμε....PS: Ρε φιλε αυτο το "Υπηρχαν απο πισω απο Πετσα κ Σπουδαζουσα" επαφες με Αλαβανο τι εγιναν ?? Γιατι δεν σας ειπαν οτι ζηγησαν συγνωμη και δεν τα πηραν πθσω....Και τελος: Σε ολα τα Γρσφεια Σπουδαζουσας και Συμβουλια ηταν ο Αρβανιτακγς παρων, δεν τα ηξερες ???PS2: Το ρεζιλικι που γινεται στο ιντερνετ με σαιτ , μπλογκ κτλ δεν εχει τελειωμο..Ντρεπομαι για αυτο που γιβεται..Αλλα δεν κραταω γκεμια ουτε ηνια..Απο την στιγμη ποτ το κομμα επελεξε την δαιμονοποιηση , καθαιρεση κτλ της αλλης γνωμης αυτο θα γινεται...ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ Η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ...ΚΑΤΑΝΓΙΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν σε λεω ηλιθια , σφισσα μου εισαι και τα καινουρια παιδια σφοι μου ειναι και θα επαιζα το κεφαλι μου για αυτους...Εχεις δικιο , χρεωνονταν σφοι φυλλα και ναι πολλοι μπορει να μην τα εδιναν ..Και τωρα ομως χρεωνονται...Το να παιρνεις 5000 και να δινεις 4000 αντε 3500 ειναι καλυτερο απο το να παιρνεις 1500 και να δινεις 1450...Αλλα μην τα θσοπεδωνουμε ολα,διναμε φυλλα και πολλα , και οικονομικες εξορμησεις καναμε και πολλες...Και μην ξεχνσας , και στο φεστιβαλστα Ιλισια ερχοβτουσαν πολλοι λιγοτεροι χυμα αλλα πολλοι περισσοτεροι οργανωμενα για συζητηση καλεσμενοι με εισητηριο...Και μην ξεχνας προφεστιβαλικη Σπουδαζουσας ΓΠΑ 2007 περασαν 12000 φοιυητες , πουλησαμε απειρα βιβλια συγχρονη εποχη και καναμε καλα εσοδα...Απλα , μην θεωρεις οτι τα στραβα γινοβταν χωρις το κομμα να τα ξερει και μαλιστα το ΠΓ και αλλοι...Αυτοι που κατηγορουν για κοξνα πλαισια με ΠΑΣΠ ΣΥΝ φωναζαν στα οργανα : ' τα ψηφιζουμε ολα, ολα, σημασια εχει ποιος ειναι μπροστα στον δρομο"....Το κομμα...Διαβασε και λιγο εξωφυλλα Ριζου , και σε αυτον ο πετσας εκανε κουμαντο....Τεσπα , ολα ανουσια , μας δημιουργησαν αποτο πουθενα μια τεραστια εχθρα και διχονοια ποη μας αποδυναμωσε...PS4 : Αραγε με ολη αυτη την διαβρωτικη κ αντικομματικη δουλεια των στελεχων σπουδαζουσας αθηνας , γιατι κανενα μελος πλην 7-8 σε συνολο χιλαδων δεν εφυγαν ενω τον ηπιαμε στις ΓΣ...Και εντελει αφου ειμασταβ τοδο φραξιονιστες , γιατι οταν μας καθαιρεσαν δεν εφγε κανενα μελος και πηγαμε γαματα σε εκλογες που συζητουσαμε τι εφαγε ο πανος στην ταβερνα χωρις καμια δουλεια???? Με συντροφικους και αδερφικους χαιρετισμους σε εσενα , σρο βασιλη , στον Μεταλλωρυχο , στον Μαιλη καθ στην Αλεκαρα μας...Σφοι ειμαστε ρε , με μερικεε πολιτκκεε υπαρκτες διαφορεε...Αλλα κουμμουνιστες ειμαστε , την κοκκινη μας σημαια και τα 3 γραμματα ποναμε

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ούτε για μένα, ούτε και για κανέναν πρώην νομίζω, είναι πάντα εύκολο να βρίσκεται σε όλες τις πορείες και τις εκδηλώσεις.
Δεν έχω ταχθεί με οτιδήποτε, κρίνω με βάση αυτά που βλέπω και καταλαβαίνω. Δε μπορώ να έχω άποψη για το τι έγινε στη σπουδάζουσα της αθήνας. Μπορώ να κρίνω όμως την πολιτική γραμμή όσων διαβάζω εδώ κι αλλού και την ερμηνεία που δίνει ο καθένας στα όντως υπαρκτά ζητήματα που θίγεις στο σχόλιό σου. Το οποίο διαφέρει ουσιαστικά τόσο στο ύφος, όσο και στο περιεχόμενο, με τα πιο πάνω σχόλια. Κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά.
Δε μπορούν να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Ούτε από την ηγεσία, ούτε από αυτούς που έφυγαν, για το πώς έφυγαν, πώς το χειρίστηκαν και τι κάνουν τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος από πάνω με τα ασύντακτα σεντόνια...

Το πρόβλημα με την σπουδάζουσα δεν ήταν η καθαίρεση και διαγραφή στελεχών...Αλλά η κληρονομιά και οι πρακτικές που κληρονόμησαν στο κόμμα με οδηγό το πιο εύκολο πάντα θύμα , την σπουδάζουσα της ΚΝΕ.
Η λογική της δαιμονοποίησης , η ταύτιση της άλλης γνώμης με φραξιονισμό , οπορτουνισμό κ.α....Επίσης , η πρακτική των εκθέσεων και οι ανώνυμες καταγγελίες έγιναν καθεστώς για το Κόμμα.
Συμφωνώ , δεν μπορείς να ξέρεις Βασίλη τι έγινε τότε ακριβώς. Έχεις καταλάβει όμως ότι ήταν κατεξοχήν πολιτικό το θέμα και δεν αφορούσε τις συζητήσεις κάποιων στελεχών.Γιατί αν με το γράμμα του νόμου συζητούσαμε για συζητήσεις εκτός οργάνων , θα έπρεπε να διαγραφούμε όλοι και να μπει λουκέτο στον Περισσο.
Αυτό που ξέρεις όμως είναι το εξής:
Αφού έγιναν οι διαγραφές , η κύρια κατηγορία ήταν ότι μέσω του φραξ η σπουδάζουσα έκανε συμμαχίες με τον ρεφορμισμό στους συλλόγους , υποχωρήσεις στα πολιτικά αιτήματα και συμμετοχή σε κοινές πορείες με ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ -ΣΥΝ σε ένα ευρύ αντιδεξιό μέτωπο....
Ερώτημα 1: Δεν αναρωτηθήκατε ποιος έδινε τις οδηγίες για κοινά πλαίσια ? Το ΠΓ
Ερώτημα 2: Δεν αναρωτηθήκατε ποιος ηγούνταν τις κοινές πορείες με ΕΑΑΚ-ΠΑΣΠ-ΣΥΝ? Αρβανιτάκης
Ερώτημα 3: Δεν αναρωτηθήκατε γιατί ενώ υπήρχε παρέκλισση γιατί ο Ρίζος είχε καθημερινά εξώφυλλα για τις μεγαλειώδεις πορείες και ΓΣ ? Το ΠΓ
Ερώτημα 4 : Πως θεωρήσατε ότι αυτά τα έκανε κρυφά η Σπουδάζουσα? Δουλευόμαστε , δεν ξέρετε ότι στον 4ο της ΚΟΑ όλο το ΠΓ ήξερε και που κλάναμε ? Όλα αυτά ήταν συλλογικές αποφάσεις του ΠΓ , του ΚΣ και των Γραφείων και Συμβουλίων Σπουδ που παρόντες ήταν το ΠΓ?
Ερώτημα 5 ? Δεν γνωρίζετε ότι σε όλο το διάστημα των καταλήψεων συτούσαμε να βάλουμε δικά μας μπλόκ στις κεφαλές τις πορείας και να έρθει μαζί μας το ΠΑΜΕ με όλα τα σωματεία και το Κόμμα το αρνιόταν ?
Ερώτημα 6: Δεν ξέρετε ότι στις πορείες στην Αθήνα παίζαμε γερό ξύλο με ΕΑΑΚ - Α/Α - Ασφαλίτες για την περιφρούρηση των πορειών αλλά και σε σχολές (ΕΜΠ , ΑΣΟΕΕ ) , κάποιοι κόντεψαν να σκοτωθούν....Αυτό επειδή είμασταν σύμμαχοι ??
Ερώτημα 7: Άντε και όλα αυτά είναι λάθος ? Έπρεπε το κόμμα να κάνει τέτοια θέμα ? Και αφού έκανε ας καταλόγιζε πτώτα τις ευθύνες στο Γραφείο ΚΟΑ και στον γραμματέα της που ήταν καθημερινά παρών σε όλα..

Εμένα η κουλτούρα μου δεν ήταν αυτή , ας έκαναν μια κριτική , ας έπαιρναν κάποια μέτρα , αλλά όχι αυτήν την καφρίλα.
Και εν τέλει ρε παιδιά , ναι είναι πολιτικό το θέμα ..Στην σπουδάζουσα πιστέυαμε ότι στο κίνημα η αντιπαράθεση θα είναι σκληρή στις ΓΣ και στον κόσμο , αλλά στον δρόμο ό καθένας κνίτης να είναι στον Σύλλογο του και να παρεμβαίνει εκεί!! Τόσο κακό είναι ? Ε , και άλλο η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ , και άλλο οι Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών...Και εγώ που σιχαίνομαι τα ΕΑΑΚ και που μου έχουν σπάσει τα παίδια , όταν έβλεπα το μπλοκ του ΕΜΠ να έχει 3000 κόσμο , το χαιρόμουνα και πολύ. Και να είστε σίγουροι ότι εκείνο το διάστημα η πούτσα που είχαμε ρίξει σε αριστεριστές και σία , δεν έχει ξαναγίνει , ποτέ των ποτών..

Ανώνυμος είπε...

Αυτό και τελειώνω : Όλα είναι στο χέρι της Αλέκας και του ΠΓ : Αν δεν πάρει έγκιαρα μέτρα για αποκατάσταση ενότητας και κλίμαρος ηρεμίας στο Κόμμα , με σεβασμό στην άλλη γνώμη και φροντίδα , δεν υπάρχει πάτος, θα τελειώσουμε. Το κόμμα δεν αντέχει αλλη μια διάσπαση που γίνεται τώρα (κρυφά και ήσυχα) ...Την διάσπαση την πέρασε το 91 , δεν αντέχει άλλη...Αυτή η έκρηξη ανωνυμίας και ίντερνετ έχει να κάνει με αυτό το θέμα , κανείς δεν μπορεί να εκφραστεί...Ας το καταλάβουν όλοι , κανείς δεν θέλει αστική κυβέρνηση και 2 υπουργεία , κανείς δεν γουστάρει Συριζα , το κόμμα μας πονάμε...
Μόνη ελπίδα αυτή , ας ελπίσουμε η Αλέκα να μην αφήσει τους Ταλιμπάν της ΜΛ ορθοδοξίας να κάνουν κουμάντο...Και είναι σίγουρο ότι όλοι όσοι φύγαμε , δεν θα αφήσουμε τους προσκυνητές της μεταρύθμισης αν εμφανιστούν τότε να κάνουν κουμάντο..

Ανώνυμος είπε...

Η κουλτούρα του Κόμματος μεταλλάχτηκε. Τώρα η αντίθετη άποψη ενοχοποιείται, θεωρείται εν δυνάμει πρακτόρικη και οι φορείς της στιγματίζονται και εξοστρακίζονται. Οι διαγραφέντες αυξάνονται και, κατά τη γνώμη μου, σύντομα θα αποτελούν την πιο υγιή εκπροσώπηση του μαρξισμού στη χώρα,αφού στα κομματικά όργανα θα κυριαρχεί συντριπτικά η αντίληψη που ακόμα προγευόμαστε. Και, ναι, δε θα υπάρχει πάτος.

Το ζήτημα είνα τι μέλλον μπορεί να έχει αυτό το σοβαρό κινηματικό και κομμουνιστικό κομμάτι που όσο και αν κάποιοι θα ήθελαν να πάει σπίτι του, επιμένει. Να στηρίζει το Κόμμα, να αγωνίζεται και να σκέφτεται. Αλλά μέχρι πότε; Άλλωστε, σύντομα θα επιδιωχθεί μεγάλο "ξεκαθάρισμα" με αφορμή το συνέδριο.

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Μια ώρα να διαβάσω το κείμενο και τα σχόλια... τι τρολλιά είναι αυτή ρε απολίθωμα!!

τέλος πάντων... η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη κνε και στο κόμμα είναι αυτή που περιγράφει ένας ανώνυμος παραπάνω, δαιμονοποίησης κάθε αντίθετης άποψης, στιγματισμός, σύνδεση της αντίθετης άποψης με blog και ότι άλλη μαλακία τους κατέβει. Δυστυχώς αυτό φαίνεται όχι μόνο μέσα στις οργανώσεις αλλά και στο κόσμο που βρίσκεται κοντά στο κόμμα. Το χειρότερο είναι ότι επικρατεί σιγά σιγά μια αντίληψη, ειδικά σε νεότερους που δεν έχουν εμπειρίες, ότι ο διπλανός σου ο συναγωνιστής ο σύντροφος πρώτα μπορεί να είναι φραξιονιστής-οπορτουνιστής κλπ και μετά σύντροφος. Όλο αυτό εκπορεύεται από τη κατάσταση που δημιούργησαν στη σπουδάζουσα η ΚΟΑ και η ΚΕ το 2008 και τεχνηέντως συντηρείται ακόμα και σήμερα, 5 χρόνια μετά!!!, και έχει επεκταθεί και στο κόμμα.
Σίγουρα αδυναμίες και στρεβλώσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στο κόμμα, όμως αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τραγική και αντί να διορθώνονται οι στρεβλώσει, αυτές γίνονται θεωρία και το κόμμα βυθίζεται ακόμα πιο βαθιά.

Αυτή η κατάσταση καλλιεργεί μισάνθρωπους κ οι κομμουνιστές δεν μπορεί να μισούν τον κόσμο με τον οποίο παλεύουν για μια άλλη κοινωνία.

Καλή συνέχεια στο τρολλάρισμα!!
KouKos

Hard Leftist είπε...

ο μάηουνης (που πλανάται σαν φάντασμα) έγινε το 2006. Απο τοτε έγινε συνέδριο και ΚΝΕ και ΚΚΕ. Στο προσυνεδριακό διάλογο κανένας δεν περιέγραψε αυτά τα προβλήματα έκτος ίσως του ΑλΧαλ (ειρωνεία...) στον προσυνεδριακό για το 18 και αυτός με έμμεσο τρόπο. Γιατί ρε μάγκες δεν τα είπατε τότες;
Σε κάθε περίπτωση κάθε πράγμα στον καιρό του, πoιο το νόημα να ασχολείστε με αυτά τώρα δεν καταλαβαίνω.

Βασίλη διαβάζω κάθε ανάρτησή σου και γενικά συμφωνώ και με το τι γράφεις και με τον τρόπο που τα γράφεις.
Η συγκεκριμένη όμως είναι κάκιστη. Για πιο λόγo να βγάλεις τέτοιο κείμενο; Έστω και με την έννοια του αστείου (τρολλιά) δεν πιάνω την χρησιμότητά του.Και το αναδημοσίευσαν και μπλόγκ που εκτιμώ..(π.χ του Αντώνη.)
Anyway εσύ ξέρεις, δεξου φιλικά την κριτική μου.

Hard Leftist.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην ξεχάσετε να αναφέρετε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Μάη-Ιούνη και τις καθοριστικές εξελίξεις που προκάλεσαν σε όλα τα επίπεδα.

Ευτυχώς που διαβάζω κάτι τέτοιες αποψάρες σαν τις παραπάνω που τις υπερασπίζονται και με πάθος και αναγνωρίζω πως το ΚΣ και η ΚΕ δε λάθεψαν το 2008 αν και άργησαν. Δυστυχώς όμως κράτησαν κάποια βαρίδια για να μας ζαλίζουν τα.. (ομοιοκαταληξία).

Ανώνυμοι επαναστάτες του πληκτρολογίου και στις οργανώσεις κότες. Κρίμα που δεν περάσατε σε καμιά εργατική οργάνωση μετά την προπόνηση σας στους φοιτητές για να φάτε πιο ολοκληρωμένη την καρπαζιά.

Διότι εκεί τέτοιες υψηλές αναλύσεις της ακατάσχετης μπαρουφολογίας, δεν περνούν. Για τα blogs και για τα τραπεζώματα πάντως μια χαρά είστε. Και εις ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως θα με ενδιέφερε ο metalorixos να μιλήσει με ονόματα όπως λέει, για τους ΤΑΧΑ ΦΙΛΟΥΣ, κομμουνισταράδες που το ρίχνουν Τρίπρα.

Π.Δ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Hard leftist, το νόημα της ανάρτησης είναι να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τα ανώνυμα "μέλη και στελέχη" του κκε και της νέας σποράς, αποδεικνύοντας πόσο εύκολο είναι να γράφει κανείς ό,τι θέλει με το αζημίωτο, στο όνομα οποιουδήποτε θέλει. Και τρέχα γύρευε μετά, να δείξεις ότι δεν είναι έτσι.
Από εκεί και πέρα έχει και την πλάκα της αυτοτελώς σαν τρολιά. Ευπρόσδεκτη βέβαια κάθε κριτική, κι ιδίως η καλοπροαίρετη

Ανώνυμος είπε...

********Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Παιδιά μην ξεχάσετε να αναφέρετε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Μάη-Ιούνη και τις καθοριστικές εξελίξεις που προκάλεσαν σε όλα τα επίπεδα.

Ευτυχώς που διαβάζω κάτι τέτοιες αποψάρες σαν τις παραπάνω που τις υπερασπίζονται και με πάθος και αναγνωρίζω πως το ΚΣ και η ΚΕ δε λάθεψαν το 2008 αν και άργησαν. Δυστυχώς όμως κράτησαν κάποια βαρίδια για να μας ζαλίζουν τα.. (ομοιοκαταληξία).

Ανώνυμοι επαναστάτες του πληκτρολογίου και στις οργανώσεις κότες. Κρίμα που δεν περάσατε σε καμιά εργατική οργάνωση μετά την προπόνηση σας στους φοιτητές για να φάτε πιο ολοκληρωμένη την καρπαζιά.

Διότι εκεί τέτοιες υψηλές αναλύσεις της ακατάσχετης μπαρουφολογίας, δεν περνούν. Για τα blogs και για τα τραπεζώματα πάντως μια χαρά είστε. Και εις ανώτερα.

11 Αυγούστου 2012 2:21 π.μ.**********

Χαρακτηριστική περίπτωση νεόκοπου Κνίτη που βρήκε το φως το αληθινό στο Κόμμα τα τελευταία χρόνια. Ήθος , σκεπτικό , βαριδιολογία...Βέβαια όταν ψήφιζε Γιώργο Πάντζα και Ζουράρι είχε ταράξει το κόμμα με τις τοποθετήσεις για την πολιτική συμμαχιών και το μέτωπο.
Δεν με ξέρεις ρε φίλε , ούτε που δουλεύω , ούτε τι λέω στις ΚΟΒες μου , ούτε αν έχω λεφτά , ούτε τίποτα. Είμαστασν στις εργατικές οργανώσεις πολύ καιρό και τα λέγαμε. Τώρα αν εσύ θες να ρίχνεις καρπαζιές σε ΚΚΕδες , πρόβλημα σου και μεγάλο.

ΥΓ: Να ξέρεις ότι το βαρίδι πάντα τραβάει την πετονιά κια ποτέ δεν κόβεται... Και εσύ μάλλον για πετονιά μου κάνεις...Άντε , μπορεί και για φελλος

Ανώνυμος είπε...

Ποσοι κ... τσουξανε καλοκαιριατικα με μια τρολλια.... Που και να τανε σοβαρη η κριτικη και χειμωνας τι θα γινοταν...

Ανώνυμος είπε...

Οι καρπαζιές πέφτουν αβέρτα και δε μπορείς να κρατήσεις ίσιο το λαιμό. Τρως τις ήττες σου εκεί και ψάχνεις τις νίκες στο internet. Αλλά σε φραξιονιστές αυτά είναι κανόνας. Έτσι μάθατε και δε αλλάξετε. Και μάλιστα αποτυχημένοι Φραξιονιστές. Αυτό είναι που πονάει και δεν έχετε συνέλθει ακόμα. Είναι και αυτός ο ρημαδοεγωισμός που σας κατατρώει. Πολιτική απάντηση από δω δε θα πάρεις. Τις παίρνεις εκεί που πρέπει και εκεί σε πονάνε ή σε πόνεσαν. Και ήταν και είναι ηχηρές.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο παραπάνω ανώνυμος εννοεί ως νίκη την πτώση στο μισό του εκλογικού ποσοστού του Κόμματος, αλλά με "διατήρηση της στρατηγικής", νίκη την αναστολή της απεργίας των χαλυβουργών με τριπλάσιους απολυλμένους από όταν ξεκίνησε ή το αποτέλεσμα του αγώνα του ΔΣΕ, όπως είπε ο Χιώνης στο Γράμμο σε μία έξαρση αριστερισμού, τότε,ναι, προτιμώ τις ήττες. Οι υποτιθέμενοι κομμουνισταράδες με γερές δόσεις ιδεαλισμού και μεταφυσικής βαφτίζουν τις αποτυχίες επιτυχίες για να τις καταπιούν πιο εύκολα σε περίδο μαρξιστικής νηστείας.

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε απο πανω εισσι για λυπηση ρε φιλε...Και ειλικριρινα ,προσφερεις αφθονο και αυθορμητο γελιο. Τωρα τι νομιζεις , οτι μου την ειπες?? Εριξες μια ιντερνετικη τζουφια κλανια με περιτυλιγμα ματσο (καρπαζιες) και μας κατηγορεις για αποτυχημενους φραξ????? Χαχα Τελικα ρε μαγκες ξερετε ποιο ηταν το προβλημα? ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΤΕΣ , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ...Δε πειραζει ρε συντροφε , εχει ο καιρος γυρισματα...Σκεψου ποσο σιγουρος εισαι τωρα για την πολιτικη μας ..Και ποσο σιγουροι ηταν οι ΚΚΕδες πριν τον Β παγκ οταν μιλουσαν για σοβιετ κ σοσιαλφασιστες , ποσο σιγουροι ηταν για τα αντιφασιστικα μετωπα , για την συμμετοχη στην κυβερνηση Παπανδρεου 44 , Για την δημιουργια ΕΔΑ , για το προγραμμα της Νεας Δημοκρατιας ,για την αλλαγη , για το κοινο πορισμα ΚΚΕ ΕΑΡ , Για την συγκββερνηση , για τον τσοβολα , για το οτι η κριση χρεους ειναι ψεμα κτλ κτλ...Ασε σου λεω

Ανώνυμος είπε...

Νεόκοπε κνίτη... εσύ με τις καρπαζιές ναι... δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γέλιο έχεις, ειδικά όταν τσατίζεσαι και παίρνεις αυτό το αφ' υψηλού ύφος. Σίγουρα εσύ δεν μπορείς να κρατήσεις ίσιο το λαιμό γιατί τον έχεις θάψει στην άμμο (στρουθοκάμηλος you know) κι επειδή δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου ζεις πλέον σε έναν δικό σου κόσμο. Μόνο που το ανθρώπινο είδος έχει περάσει το στάδιο του στρουθοκαμηλισμού εδώ και καιρό. Για να μη σου πω για τους κομμουνιστές που έχουν μια θεωρία εδώ και χρόνια που λέει ότι για να βρεις τη λύση σε ένα πρόβλημα πρέπει να κατανοήσεις το αίτιο. Ε, βγες απ τη γυάλα πρώτα... βγάλε και το κεφάλι σου απ την άμμο, ... καλωςήρθες στην πραγματικότητα....

απορώ γιατί οι από πάνω συνεχίζουν να σου απαντάνε σοβαρά...

Ανώνυμος είπε...

Θα το κάνω σύντροφε Π.Δ., αλλά όχι εδώ. Θα το κάνω εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Οχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί δε θα θελα επ ουδενί να πάνε χαράμι μέσα στην ανωνυμία ενός blog. Γιατί διαβάζω πράγματα που δεν τιμάνε κανέναν εδω μέσα, είτε απο τη μια είτε απο την άλλη πλευρά.

Και αντί το πράγμα να τεθεί επι σοβαρής συζήτησης, γίνεται μια γηπεδική χάβρα που κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παράξει για το κόμμα και για την εργατική τάξη.

Το μόνο που μου δίνει μια ελάχιστη, ψείγμα πραγματικά, ικανοποίησης, είναι οτι για να μου απαντήσει κάποιος, πρέπει να παραποιήσει τις θέσεις μου και να με πει ΝΑΡίτη. Αυτό μου δίνει τη χαρά οτι τα λόγια μου ίσως και να έχουν λίγο δηλητήριο που να πείραξε κάποιους που έπρεπε. Άρα ίσως να έχω κάποιο δίκιο σε αυτά που λέω. Γιατί θα παραμείνω απο αυτούς που λένε οτι το κόμμα, με όλα τα στραβά που έχει, δεν είναι "λίγο". Ακόμα και αν έμεινε εκλογικά στάσιμο(γιατί το αποτέλεσμα των δευτέρων εκλογών είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα).

Γιατί ξέρω οτι η αναλυση ψήφου έδινε 12,5% σε όσους αποφασίσαν πριν την προεκλογική περίοδο(και το, επιτυχημένο αντικειμενικά, σύνθημα του Τσίπρα περι "Κυβέρνησης της Αριστεράς" που στην ουσία "πούλαγε" στο εκλογικό κοινό και το ΚΚΕ μέσα στο εμπορικό του πακέτο). Kαι ξέρω οτι αν είχε μείνει εκεί, οι διαφωνούντες φωνές θα ήταν μουγκές.

Οπως θυμάμαι οτι στις 12/2 ήμασταν όσοι οι υπόλοιποι μαζί και ίσως και παραπάνω(όποιος δεν ανατρίχιασε με το θέαμα της ταυτόχρονης ανόδου απο δύο λεωφόρους την ώρα που η Ομόνοια ήταν ακόμα γεμάτη και μας περίμενε και ένα μπλόκ απο την άλλη πλευρά, μάλλον δεν νοιώθει εν γένει).

Οπως ξέρω οτι είμαστε με διαφορά η πρωτοπορεία του εργατικού κινήματος, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Επίσης, αν και παραδέχομαι οτι δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στην ΚΟΑ και στη Σπουδάζουσα, μπορώ να ξέρω απο πρώτο χέρι οτι μέσα στο 2012 τουλάχιστον 4 ΚΟΒες της Αττικής(2 εξ αυτών στην Αθήνα) είδαν τον κόσμο που μπαινόβγαινε απο τα γραφεία να είναι τουλάχιστον διπλάσιος απο ότι παλιότερα.

Τέλος, έχω μάθει πλέον οτι ιστορικά, κομμουνιστικά κόμματα που κυβέρνησαν στον καπιταλισμό, συμπεριφέρθηκαν σαν αστικά. Και χαίρομαι που είμαι σε ένα κόμμα που δεν το ξεχνάει γιατί τα εκλογικά ποσοστά του δείξαν οτι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για επανάσταση. Και χαίρομαι γιατί προσωπικά δεν έπεσα ποτέ τόσο χαμηλά ώστε να γράψω "νίκη την αναστολή της απεργίας των χαλυβουργών με τριπλάσιους απολυλμένους από όταν ξεκίνησε" μπας και χτυπήσω το κόμμα μου.

Λυπάμαι για το επίπεδο του διαλόγου, όχι γιατί είναι μόνο μέσα στο κόμμα έτσι, αλλά γιατί ο κόσμος του δεν φαίνεται ικανός να ξεφύγει απο τα πλαίσια της κοινωνίας που τον γέννησε.

metalorixos

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις των αποχωρήσαντων-διαγραμμένων. Θυμάμαι και εγώ την ΚΝΕ πριν 15 χρόνια που "πέταγε", είτε στη γειτονιά, είτε στις σχολές, είτε ακόμα και στους χώρους δουλειάς.
Όμως, προσπαθώ να καταλάβω ποιο το κίνητρο του κάθε Αρβανιτάκη να στοχοποιηθεί η Σπουδάζουσα.
Ή μήπως δεν ήταν υποκειμενική η ευθύνη, αλλά αντικειμενική, από τη στιγμή που η εφαρμογή του ΑΑΔΜ ματαιώθηκε;
Μήπως το πράγμα αφορά την όλη πορεία μετά το 1991; Δηλαδή, ότι ενώ μεν έπρεπε να είναι σταθερή η επαγρύπνηση για οπορτουνιστικά λάθη,ειδικά μετά την εκτροπή του 1989, αυτή (η επαγρύπνηση) απολυτοποιήθηκε* και φτάσαμε στα τραγικά αποτελέσματα του 2012 που όχι απλώς "μας" έφεραν στο 1993, αλλά στο 1931;
Εν τέλει, μήπως ο αριστερισμός έχει την ίδια κοινωνική βάση με το δεξιό οπορτουνισμό;

*Τρανή απόδειξη ο κάθε "Απολίθωμα" που μιλά για το 14ο συνέδριο ή τη Συνδιάσκεψη για το Μάαστριχτ του 1993 ως "υπολείμματα του οπορτουνισμού".

ΥΓ2.Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τη σημασία της ζημιάς, η οποία επισφραγίστηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για ζημιά σε κοινωνικό πεδίο, πλέον. "Κάηκαν" "ρίζες" σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και σε τμήματα νέων γενιών.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

*Τρανή απόδειξη ο κάθε "Απολίθωμα" που μιλά για το 14ο συνέδριο ή τη Συνδιάσκεψη για το Μάαστριχτ του 1993 ως "υπολείμματα του οπορτουνισμού".

Τη συνδιάσκεψη του μάαστριχτ την είχα αναφέρει ως διόρθωση λάθους, σε διαδικασία εκτός συνεδρίου -πόσο μάλλον προγραμματικού. Αλλά προφανώς διαβάζεις με τα μάτια της ψυχής σου. Αν πάλι θεωρείς ότι το 14ο συνέδριο δεν είχε τέτοια υπολείμματα (και δε θα ήταν φυσικό να μην έχει) τότε θα χαρώ πολύ να επιχειρηματολογήσεις επ' αυτού και να εκτεθείς για να διασκεδάσεις το αναγνωστικό κοινό

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν μπορω να καταλάβω αυτούς που βάζουν ζήτημα φράξιας στο ΠΓ ζήτημα ηγεσίας κτλπ.
Απο το 91 και μετά η ηγετική ομάδα δεν είναι η Αλέκα ο Γόντικας,Κουτσούμπας,Μαιλης με μοναδική διάσταση απόψεων Κωστόπουλου και σια.Δηλαδή η ίδια πάνω κάτω ηγεσία άρχισε να στρέφεται κατά της καλής βάσης και με πραξικοπηματικό τρόπο θέλησε να περάσει οτι τη συμφέρει?Τι συμφέρον είχε από μια τέτοια κίνηση ή αλλιώς τι ταξικό κίνητρο είχε αφού ήταν ήδη στην ηγεσία?
Περίεργα πράγματα που δεν μου στέκουν καθόλου σαν επιχειρήματα σε όλους αυτούς που φωνάζουν..

μικροαστούλιτσ

Ανώνυμος είπε...

.Όχι απλά κάηκαν ρίζες, κόπηκαν συνειδητά από την ηγεσία εκείνων που χρόνια κοπιαζαν να ριζωσουν στη λαϊκή συνείδηση.

Ο αριστεριστικος παροξυσμός οδήγησε αρχικά στη θεώρηση των όχι σε όλα συμφωνούντων οπαδών ως βάρους και εν δυνάμει υποχείριου του ταξικού εχθρού, φυσικά η αντίληψη αυτή αφορά και εν ενεργεία συντρόφους. Λογικό επακόλουθο η απογείωση από την πραγματικότητα. Σα να μη δέχτηκε πλήγμα το κόμμα από την ήττα, αλλά από όποιον τη διαπιστώνει, ακόμα και αναζητώντας διορθωτική τακτική.

Οι επιπτώσεις από τη συνέχιση της πρακτικής αυτής, η εδραίωση αριστεριστικων ιδεοληψιών θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική σύνθεση του κόμματος, αφού μόνο ανώτερα μικροαστικά στρώματα μπορούν να πανηγυρίζουν για μια στρατηγική με συρρικνουμενο στράτευμα.

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

metalorixe
"Οπως θυμάμαι οτι στις 12/2 ήμασταν όσοι οι υπόλοιποι μαζί και ίσως και παραπάνω(όποιος δεν ανατρίχιασε με το θέαμα της ταυτόχρονης ανόδου απο δύο λεωφόρους την ώρα που η Ομόνοια ήταν ακόμα γεμάτη και μας περίμενε και ένα μπλόκ απο την άλλη πλευρά, μάλλον δεν νοιώθει εν γένει)."
-Ξεχνάς βέβαια ότι δε φτάσαμε ποτέ σύνταγμα ενώ εκεί πηγαίναμε, ότι η ομόνοια, περιφρουρούμενη από κνίτες φώναζε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και φύγαμε τρέχοντας στο μεταξουργείο. άσε που το άλλο μπλοκ που μας "περίμενε από την άλλη μεριά" εγκλωβίστηκε τρώγοντας τα χημικά και χωρίς σχέδιο διαφυγής στην αρεοπαγίτου για αρκετή ώρα.

"Οπως ξέρω οτι είμαστε με διαφορά η πρωτοπορεία του εργατικού κινήματος, τουλάχιστον στην Ελλάδα."
-Και αφού είμαστε πρωτοπορία, γιατί περιμέναμε τους αγανακτισμένους και κάθε αγανακτισμένο να βάλει προωθημένα αιτήματα. Άμα τα βάζει ο κόσμος από μόνος του εμείς τι στο διάολο θα κάνουμε;; (Κατ εμένα προφανώς και είμαστε πρωτοπορία, αλλά πρέπει να δουλεύεις και σαν τέτοια.)

"Επίσης, αν και παραδέχομαι οτι δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στην ΚΟΑ και στη Σπουδάζουσα, μπορώ να ξέρω απο πρώτο χέρι οτι μέσα στο 2012 τουλάχιστον 4 ΚΟΒες της Αττικής(2 εξ αυτών στην Αθήνα) είδαν τον κόσμο που μπαινόβγαινε απο τα γραφεία να είναι τουλάχιστον διπλάσιος απο ότι παλιότερα."
-Ασχέτως με τη ΚΟΑ και τη Σπουδάζουσα, βλέπεις όλη την υπόλοιπη δραστηριότητα του κόμματος να αντικατοπτρίζει διπλασιασμό των μελών; ΜΑΚΑΡΙ... αλλά δυστυχώς μόνο εξαίρεση του κανόνα μπορεί να αποτελούν αυτές οι δύο ΚΟΒ...

Τέλος, ο κόσμος τη μόνη επανάσταση που μπορεί να κάνει μόνος του είναι επαναστάσεις τύπου Αργεντινής κλπ... Το κόμμα ετοιμάζει το κοσμο (ΟΧΙ τα μέλη του...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) για μια επανάσταση μέχρι την εξουσία;; ε, δεν τον ετοιμάζει.

KouKos

Ανώνυμος είπε...

KouKe

"-Ξεχνάς βέβαια ότι δε φτάσαμε ποτέ σύνταγμα ενώ εκεί πηγαίναμε, ότι η ομόνοια, περιφρουρούμενη από κνίτες φώναζε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και φύγαμε τρέχοντας στο μεταξουργείο. άσε που το άλλο μπλοκ που μας "περίμενε από την άλλη μεριά" εγκλωβίστηκε τρώγοντας τα χημικά και χωρίς σχέδιο διαφυγής στην αρεοπαγίτου για αρκετή ώρα."

Δε ξεχνάω απολύτως τίποτα. Αλλά το προκείμενο της τοποθέτησης μου ήταν η ικανότητα του ΠΑΜΕ το οποίο μπόρεσε να κατεβάζει τεράστιες μάζες στο δρόμο, όχι η τακτική του σε αυτόν. Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που μπορούμε να συζητήσουμε μια άλλη φορά αν κάτσει. Προς το παρών αυτό που αμφισβητήθηκε είναι το αν η "αριστερίστικη" γραμμή του κόμματος μπορεί να κινητοποιεί κόσμο.

"-Και αφού είμαστε πρωτοπορία, γιατί περιμέναμε τους αγανακτισμένους και κάθε αγανακτισμένο να βάλει προωθημένα αιτήματα. Άμα τα βάζει ο κόσμος από μόνος του εμείς τι στο διάολο θα κάνουμε;; (Κατ εμένα προφανώς και είμαστε πρωτοπορία, αλλά πρέπει να δουλεύεις και σαν τέτοια.)"

Τελευταία φορά που τσέκαρα, το κόμμα δεν είχε πρόβλημα με τα αιτήματα και τα συνθήματα των πλατεϊστας, αλλά με όλη την διαταξική-μικροαστική φύση της σύστασης τους και την σχέση του "κινήματος" αυτού με το σύστημα και τα ΜΜΕ.



-Ασχέτως με τη ΚΟΑ και τη Σπουδάζουσα, βλέπεις όλη την υπόλοιπη δραστηριότητα του κόμματος να αντικατοπτρίζει διπλασιασμό των μελών; ΜΑΚΑΡΙ... αλλά δυστυχώς μόνο εξαίρεση του κανόνα μπορεί να αποτελούν αυτές οι δύο ΚΟΒ...

Τι να σου πω, νομίζω οτι παραείναι τυχαίο το δείγμα για να βγάλω τόσο λαθεμένα συμπεράσματα.



Τέλος, ο κόσμος τη μόνη επανάσταση που μπορεί να κάνει μόνος του είναι επαναστάσεις τύπου Αργεντινής κλπ... Το κόμμα ετοιμάζει το κοσμο (ΟΧΙ τα μέλη του...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) για μια επανάσταση μέχρι την εξουσία;; ε, δεν τον ετοιμάζει.

Μια χαρά τον ετοιμάζει, όσο μπορεί και του αναλογεί. Τελευταία του έδωσε 3 φοβερές απεργίες να έχει σαν παράδειγμα(2 εξ αυτών με ελάχιστους κουκουέδες στα σωματεία του ΠΑΜΕ, αρα μιλάμε για κόσμο παραέξω, όχι για μέλη) και του έδειξε οτι άλλο aristeros καπιταλισμός, άλλο σοσιαλισμός και κομμουνισμός. Σημαντικότατη παρακαταθήκη.

Οχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί στις προεκλογικές εξορμήσεις που υποθέτω συμμετείχες, ξέρω ήδη ποιό ήταν το πρώτο ερώτημα που σου έκαναν σε κάθε πόρτα που χτυπούσες.Υποθέτω το ίδιο που άκουγα και εγώ, γιατί δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να σώσουμε ένα λαό που ακόμα το μόνο που θέλει να θυσιάσει είναι το να ρίξει ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα έχει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ πάνω. Και τσινούσε όταν άκουγε οτι δεν υπάρχει κοινός τόπος με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήλπιζε οτι θα το έριχνε ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ στη κάλπη και εμείς θα αναλαμβάναμε να γίνουν όλα όπως πρώτα. Ε, τι να κάνουμε, αντικειμενικά ακόμα αυτόν τον λαό δε βλέπω πως ακόμα μπορείς να τον πείσεις παραπάνω απο 8,5%. Και το ΑΑΔΜ να του πρότεινες, το ίδιο θα αντιδρούσε. Γιατί δυστυχώς υπάρχει η τάση ο κόσμος να εξαντλεί τις αυταπάτες του για ένα σύστημα πριν αποφασίσει να έρθει σε ρήξη με αυτό. Υπομονή και επιμονή λοιπόν.

metalorixos

Ανώνυμος είπε...

metallorixe , 4,5% phrame , oxi 8,5

Ανώνυμος είπε...

ας μην περιοριστεί η συζήτηση στο πώς διαβάζω εγώ, ο ένας. Εγώ έγραψα για τον "καθε Απολίθωμα". Γιατί, υπάρχει πλέον "σχολή" τέτοιου είδους σκέψης.
Π.χ. καταδικάζεις που στο 14ο γράφει για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Έλα μου ντε, όμως, που αυτές είναι οι "επιδοτήσεις εξαγωγών" των ευρωπαίων προς την Ελλάδα. Ε, αυτό είναι αριστερισμός.Αν σου έλεγα πως οι λαϊκές δημοκρατίες έκαναν καποιες απαλλοτριώσεις ΚΑΙ με αποζημίωση στους κουλάκους τι θα το θεωρούσες; Προδοσία;
Δεν είναι, επομένως, ζήτημα "υπολείμματος οπορτουνισμού", αλλά κανονικής δόσης "οπορτουνισμού" που πάντα πρέπει να υπάρχει (αν θες να πατάς στη γη, κάνοντας μέτωπα).
Επίσης,δεν ήταν μόνο η Παπαρήγα και Μαίλης,έχει αλλάξει πολύ η σύνθεση της ΚΕ και του ΠΓ από το 1991. Εξάλλου, οι άνθρωποι αλλάζουν (δεν υπονοώ αποκλειστικά "για να σώσουν το τομάρι τους").

ΥΓ1.Μεταλωρύχε, τέτοια τύφλωση μόνο στα ΕΑΑΚ μπορεί κανείς να συναντήσει. Μου θυμίζεις ΕΚΚΕ της μεταπολίτευσης.Πάντως, σου αναγνωρίζω ότι "δεν του προτείνεις" το ΑΑΔΜ πλέον.
ΥΓ2.Ευτυχώς, κάποια πρώτα θετικά σημάδια άρχισαν να φαίνονται, στο "Ρ" των τελευταίων δύο μηνών. Γιατί εδώ δεν έχουν καποιοι καταλάβει ότι"κάηκαν" ρίζες στην κοινωνία, πέρα από τις γενιές ΚΝιτών της τελευταίας δεκαετίας(που λόγω θρησκευτικής προσήλωσης- με την καλή έννοια- θα παραμείνουν στο ΚΚΕ και όταν με το καλό διορθώσει τη γραμμή του).Τους φταίει ο λαός (άκουσον, άκουσον)..Πότε σε κάποιον"αποκατεστημένο"τού έφταιξε ο λαός;;
Για να διασκεδάσουμε κι εμείς...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε, εμένα μια φορά με διασκέδασες. Γιατί αν διαβάσεις τι έγραφες στο πρώτο και τι στο δεύτερο, ο ορισμός αυτής της διολίσθησης (sic) είναι κωλοτούμπα. Άντε να το πούμε κυβίστηση, στο πιο επίσημο. Συνέχισε.

Ανώνυμος είπε...

μα τι νομίζεις,ότι έτσι απαντάς στην κατηγορία περί αριστερισμού;
Αντιθέτως, την επαληθεύεις.Το αφ'υψηλού ύφος είναι ίδιον του αριστεριστή. Μόνο ο υψωμένος δείκτης σού λείπει.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η βασική συνδικαλιά ενός μέσου αριστεριστή, είναι να αλλάζει θέμα όταν στριμώχνεται, όπως ακριβώς κάνεις. Το θέμα μου δεν ήταν οι επιχορηγήσεις της εοκ, αλλά η δεξιά, οπορτουνιστική γραμμή για πάλη ενάντια στις συνέπειες της ένταξης, που διορθώθηκε με τη θέση για αποδέσμευση από την εοκ. Αν αυτό το θεωρείς αριστερισμό, μπορείς να συνεχίσεις να διασκεδάζεις το κοινό με ανάλογα επιχειρήματα. Αν θέλεις να δεις σχόλιο με υψωμένο δείκτη, μπορείς να ανατρέξεις στο χτεσινό σου σχόλιο. Κι αν θες να δεις άλλο ένα, με υψωμένο το διπλανό δάχτυλο στη νοημοσύνη των άλλων, μπορείς να δεις τα δύο τελευταία σου σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Ειρηνη υμην Βασιλη και ανωνυμε...Κατα βαθος , αν κατσετε να συζητησετε θα τα βρειτε.
Βασιλη νομιζω οτι ενα απο τα βασικα σου μειονεκτηματα ειναι οτι προσδιοριζεις την ορθοτητα της γραμμης μας διαχρονικα με τα ιδια κριτηρια, δηλαδη με τα της εποχης μας και διολισθαινεις σε λαθη πολιτικα κσι ιδεολογικα.Προφανως το προγραμμα για την Νεα Δημοκρατια του 72' με τα σημερινα δεδομενα ειναι προγραμμα παραιτησης και συμβιβασμου.Ομως συντροφε μου μιλαμε για εποχη σκληρης χουντας ,στυγνης εξαρτησης απο ΗΠΑ πρωτιστως και οικονομιας πολυ πιο υπαναπτυκτης.Δηλ πρεπει να πουμε την πολιτικη θεση *σοσιαλδημοκρατικη σκουρια"? Και με αυτον τον τροπο τσιτωνεις και τον αλλον και σε αυτα που λεει ,θα πει και την μαλακια του την δεξια.Μην ξεχνας (για να δικαιολογησω και λιγο εμας τους διαφωνουντες) οτι αμα σε εχουν λοιδωρησει ,βρισει , σου εχουν κοψει την καλημερα,σε εχουν διαγραψει ,εχουν πει οτι θα πας στον ΣΥΝ ,ε..Καπου τα παιρνεις και εσυ..Ανθρωπινο..
Αποψη μου αφου εισαι ο μπλογκαρχης ειναι οτι με την υπαρχουσα κατασταση και γραμμη συμφωνεις.Δεκτο και το σεβομαι ,αλλωστε διαλογο κανεις.Το θεμα ειναι οτι ολοι μας μπορουμε να μπουμε στο κομμουνιστομετρο και να πουμε ποιος ειναι και πιο πολυ...Εχει μπει μια ατζεντα απο το κομμα αν αυτο που λεω ειναι πιο κομμουνιστικο απο αυτο που λες εσυ ,χαρακτηριζοντας ολη την ιστορικη πειρα "σκουρια" και ολη την ιστορια του Κομμ ΚΙνηματος μια πορεια προς τον οπορτουνισμο (3 χρονια ορθοδοξιας δηλ 18-21λ.Δεν ειναι αυτο ομως μονο βρε Βασιλη. Δηλ ,δεν πρεπει να δουμε τι συσπειρωνει , τι κινγτοποιει , τι εκφραζει τις μαζες)Δηλ δεν συμφωνεις στο οτι αν ο λαος δεν κατεβει μια ψορα στον δρομο για κατι απλο,θα πειστει για την οικοδομηση του σοσιαλισμου???Και σε αυτα τα πραγματα παιδια εχουμε κανει μεγαλες μαλακιες...Γιατι το κυριο ματσακι παιζεται στις γειτονιες και στους χωρους δουλιας και εργασιας.Και εκει τον πινουμε.
Και να σου πω και κατι,οι αποφασεις λενε τα παντα ,καλυπτουν τον οποιοδηποτε πολθτικα.Το θεμα ειναι τι εφαρμοζεται και τι προωθειτα...Και ναι ,βγαινει ενας ακριτος αριστερισμος,μια επιθεση στον κοσμο , που καμια σχεση δρν εχρι με την πολιτικη ενος ΚΚ.
Ενα σοβαρο ζητημα που πρεπει να ειναι ιριτηριο και για εσενα Βασιλη ,το οργανωτικο . Δεν μπορει Κομμα να παρι μπροστα οταν ειδικα στην Αθηνα καταπνιγει την αντιθετη αποψη ,χρησκμοποιει μεθοδους φασιζουσες και βαθια εξουσιαστικες.Αυτο ειναι κριτηριο.Δεν μπορει ρε φιλε καποιον να τον λενε χαφιε επειδη καταψηφισε 2 αποφασεις η επειδη ζαχαρωνει καμια γκομενα στος φειςμπουκ....Και να σας πω κατι,οι πολιτικες αλλαζουν, οι μεθοδοι ΜΕΝΟΥΝ...Αυριο μεθαυριο μπορει εσεις οι ιδιοι να τα υποστειτε αυτα...
Τελος σχρτικα με την "φραξια" της σπουδαζουσας και αλλα. Εγω με οτι ειδα μετανιωνω που δεν ειχαμε φραξια τελικα με αυτα που ειδαμε..Και βγαλτε και ενα συμπερασμα,απο οτι μας καταλογισαν ολα βγηκαν ψεμματε.Οποιος απο εμας το παιζει καθοδηγα και αφυψηλου ειναι μαλακας..Απλα κρατα κατι:Ξερουμε ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.Τα ξερουμε ομως και οταν βγαινει ο ταδε ΚΕ η ΠΓ και λεει την παπαρια του ,ε σου την δινει.Το κομμα το αγαπαμε και ολους τους συντροφους .Αλλ πιστευω οτι η ηγεσια ,ολοι μαζι οντας αποσυρομενοι τα γραφουν ολα και λιγο στα αρχιδια τους.Ας ακουστει μαλακια και συγχωρεσε με θα το πω:Αν ηξερες οτι ξερουμε θα ησουν 1000 φορες χειροτερος απο μαε..Γιατι δεν ξερεις:.....Γιατξ δεν ημασταν αυτο που μας κατηγορησαν Τερμα. Με φιλικους χαιρετισμους

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καμία ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη.

Δεν καταλαβαίνω με ποια κριτήρια της εποχής μπορώ να δικαιολογήσω πχ τη θέση του 14ου συνεδρίου για την προστασία της ανταγωνιστικότητας και αν μπορώ να την χαρακτηρίσω κάπως διαφορετικά, εκτός από σοσιαλδημοκρατική σκουριά μιας δύσκολης εποχής, που ευτυχώς δεν άφησε βαθύτερα τα ίχνη της στο κόμμα, τουλάχιστον όχι σε όλους. Και λέω όχι σε όλους γιατί το λάθος που μου καταλογίζεις, είναι ακριβώς αυτό που κάνουν πολλοί μιλώντας για διολίσθηση, προδοσία, αριστερισμό, μιλώντας με όρους συνωμοσιολογίας, κατά βάση.

Κατά τα άλλα κι επιγραμματικά.
Τα περί τσιτώματος ισχύουν κι αντίστροφα, αν δεις τα σχόλια από την αρχή και τι έχει γραφτεί για μένα.
Ως μπλογκάρχης -sic- δε συμφωνώ με τους καταστασιακούς, την τρίτη κατάσταση και καμία κατάσταση γενικώς. Βλέπω και κρίνω κατά την αντίληψή μου και δε μου αρέσει το είδος της κριτικής που γίνεται, γιατί υπονομεύει την ίδια της τη βάση και δεν αφήνει περιθώρια για σωστό και γόνιμο προβληματισμό για τις απολύτως υπαρκτές αδυναμίες.

Δε θεωρώ ότι τον πίνουμε στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
Δε συμφωνώ ότι δε μπαίνουν άμεσοι στόχοι πάλης, που κινητοποιούν τις ευρύτερες μάζες.
Δεν έχω άποψη για το οργανωτικό της αθήνας και αν είχα δε νομίζω ότι θα την έλεγα στο διαδίκτυο. Κι εν πάση περιπτώσει δε θα μπορούσαμε να το λύσουμε εδώ, οπότε για ποιο λόγο το αναφέρουμε;
Δε θεωρώ ανώδυνο ζαχάρωμα το φέις-μπουκ, αλλά ξέρω αρκετούς οργανωμένους σφους που έχουν δικό τους λογαριασμό και δεν τους έχει πει κανείς χαφιέδες ή οτιδήποτε.

Με εξίσου φιλικούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

Βλέπεις και εσύ , το γάμησες και ψόφησε...Παρασύρεσαι , θες και δικαιοσύνη...
Εγώ πιστεύω πιο πολύ το ρητό "Όσο περισσότερο ιδρώτα χύνεις για την ειρήνη τόσο λιγότερο αίμα χύνεις σε πολέμους."..Αλλά για να χύσει ιδρώτα το κόμμα , πρέπει να έχει ειρήνη...Και να μην χύνει το αίμα του σε εμφύλιους πολέμους.

Δεν αναφέρθηκα στο 14ο Συνέδριο Βασίλη , εσύ το κάνεις . Και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα , ήταν μάκα , όχι σκουριά.Αλλά η κύρια μου διαφωνία είναι ότι όλη αυτή η λογική του μηδενισμού και της αναθεώρησης , μαζί με τα ξερά κατακαίει και όλα τα χλωρά στην ιστορική πορεία του Κόμματος , ακυρώνει παραδόσεις και σπάει παραδοσιακούς δεσμούς στο όνομα μιας καθαρότητας που ελάχιστη σημασία έχει για τον εργαζόμενο στην χώρα μας.
Όσο η εσωκομματική και κινηματική συζήτηση γίνεται με όρους ταμπέλας , τσιτάτων και αποσπασμάτων από τα Άπαντα , τόσο η ουσιαστική κουβέντα θα πνίγεται , η παραγωγή πολιτικής θα είναι στάσιμη και τα μυαλά θα καίγονται.
Νομίζω αυτό παρατηρώ σε κάτι δημοσιεύσεις σου.
Αν μείνουμε σε μια γενική διαπίστωση , ναι οκ , όλα καλά...
-> Μου λές δεν τον πίνουμε σε γειτονιές και χώρους δουλειάς...Κοίτα αν είμασταν σε φάση αρντάν 10 χρόνια πίσω με euro και ολυμπιακούς και τον κόσμο καναπε και μπυζούκια , ναι , κομπλέ θα ήμασταν .Αλλά όταν ένα μεγάλο κομμάτι της φτωχής εργατικής τάξης και των ανέργων πυκνώνει μαζικά τις ορδές των φασιστών , όταν ένα άλλο κομμάτι κυρίως νεολαίας ριζοσπαστικό πάει στα φρικιά και πετάει πέτρες στο κεφάλι του κνίτη και ταυτόχρονα ο 50άρης παλιός αριστερός θα πάει στην συνέλευση του Σύριζα και εσύ έχεις λιγότερο κόσμο , ναί , τον πίνεις..Γιατή μέσα σε αυτήν την κοινωνική δυναμική , εσυ λιμνάζεις .Και μια παρατήρηση , επειδή ζήσαμε όλο το 90 στο κόμμα , και το 94 και το 95 το κόμμα συσπείρωνε πολύ κόσμο και κινητοποιούσε , και τοπικά σε γειτονιές γινόταν δραστηριότητα και σε χώρους δουλειάς είχαμε δυνάμεις , δεν είμασταν ξεβράκωτοι και σε πολλούς χώρους παραπάνω (τράπεζες , ναυπηγεία , ΔΕΚΟ , μέταλλο ...Δεν συζητώ καν για οικοδόμους.) Δεν μπορεί να κρύβεται η αλήθεια στο μπλοκ 35000 κόσμου στης 12/2 γιατί ρε και ποιο παλιά κινητοποιούσαμε πολύ κόσμο..Δηλ Θεσσαλον΄θκη 2003 δεν είχαμε κόσμο , Γιουγκοσλαβία , Πολυτεχνεία 97-98 ,2001 ασφαλιστικό..Μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας
Νομίζω τους όρους συνωμοσιολογίας η ηγεσία τις έθεσε στο τραπέζι πρώτη και ξέρεις σε κάθε δράση , υπάρχει και αντίδραση...Και αφού γνωρίζεις καλά την ιστορία του κόμματος , νομίζω είσαι ο πρώτος που δεν μπορείς να εγγυηθείς ότι το κράτος δεν θα προσπαθεί να βάλει το χέρι του...Τεσπα
-> Άμεσοι στόχοι πάλης...Ναι στα λόγια και στα χαρτιά υπάρχουν ...Παλεύονται ????Εννοώ , χύνουμε το αίμα μας για να μην περάσει κάτι , για να δοθεί μια ανάσα???Όχι Βασίλη , έτσι δεν παλεύουμε.Γιατί όταν έχεις σηκώσει τον σταυρό ότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για ΚΑΜΙΑ κατάκτηση και τα μέλη έχουν εντρυφήσει σε αυτό , αίντε μετά να τρέξεις στο κίνημα..Συνέπεια: Το χάσιμο της μπάλας.. Φαντάσου να σου έγραφα στο μπλοκγ 8 μήνες πρίν ότι οι χαλυβουργοί πρέπει να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη του 1/3 των απολυμένων και όχι όλους (όπως ζητούσαμε τελευταία) και να σου έγραφα ότι μόνο το σωματείο έχει "Προτάσεις" για να ξαναδουλέψει το εργοστάσιο (Ριζοσπάστης αυτά έγραφε)
-> Ναι στο διαδίκτυο δεν λύνεται το οργανωτικό . Αλλά και εντός όσοι είνια έξω από τον χορό , το γράφουν στα παπάρια τους. Πάντως η πολιτική και το μέλλον ενός κόμματος είναι άρρηκτα δεμένο με την εσωκομματική δημοκρατία , το ήθος και την τιμιότητα των στελεχών που έχει απολεστεί σε μεγάλες ποσότητες.

-> Τέλος για το φέις μπουκ , μπορώ να σου εγγυηθώ ότι είναι πιο ασφαλές από το μπλογκ σου ...Μάλλον δεν ξλερεις πολλά για το πιους λένε χαφιέδες...

Τεσπά και τελειώνω , γουστάρω να τα λέω ήσυχος και κιριλέ...Αλλ΄σ σπό αυτά που ξέρω εγώ , έ , ας υπάρχει λίγο επαγρύπνηση , λίγο σκέψη , λίγο ερέθισμα ρε παιδί μου για όλα αυτά που έγιναν , για την αλληλουχία τω γεγονότων στο κόμμα κτλ..Και ξέρεις , οι βεβαιότητες για έναν κομμουνιστή , είναι κακό πράγμα.

φιλια

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σκέτη κούραση η συνεννόηση από το διαδίκτυο. Παρανοείς κάποια πράγματα που έγραψα, διαφωνώ με κάποια άλλα που έγραψες εσύ, αλλά θα έπρεπε να χύσω αρκετό ιδρώτα, για να γράψω ένα σεντόνι και να τα αναιρέσω καλοκαιριάτικα και μάλλον δεν είναι προτεραιότητά μου. Ας μείνουμε με τα φιλιά, ας χύσουμε τον ιδρώτα μας για κάτι άλλο και στην τελική ο καθένας έκανε κατανοητές τις βεβαιότητές του και τις ανησυχίες του.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ρε συντροφάκι των 8:53 μ.μ., είμαι ότι θες να είμαι. ΕΑΑΚίτης, ΕΚΚΕίτης, ΕΕΚίτης, ΠΑΣΟΚτζης, ΝΔκράτης, αναρχικός, αντιφά, ΧΑίτης, ΕνωσηΚεντροίτης και πολλά άλλα.

Τίποτα επι του πρακτέου θα μας πείτε; Οπως ας πούμε, ποιά θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μέτρα ανακούφισης που μια κυβέρνηση ΑΑΔΜ/ΚΚΕ θα μπορούσε να πάρει μέσα στον καπιταλισμό; Όχι στόχοι πάλης με σκοπό να φέρεις τον καπιταλισμό στα όρια του, κυβερνητική πρόταση. Γιατί μας έχετε πήξει στη μαλακία τόσους μήνες περι "μη καταστατικής αλλαγής στρατηγικής"(λες και δεν ήσασταν παρώντες όταν λχ έβγαινε το συμπέρασμα οτι δεν υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού και αρα δεν μπορούν να υπάρξουν ενδιάμεσα στάδια εξουσίας. Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να περιμένουμε 4 χρόνια και να αφήσουμε αυτές τις μελέτες στη πάντα σαν να μην έγιναν ποτέ μέχρι να έρθει ένα προγραμματικό συνέδριο;), αλλά επι του πρακτέου κριτική εγώ δεν έχω δεί. Μόνο επικλήσεις στην νομιμότητα, σαν τους καλούς μαθητές της τάξης που παραπονιούνται στη δασκάλα.

Μπορεί να μου διαφεύγει, δε ξέρω. Βοηθήστε με. Τι θα μπορούσε να προτείνει το ΚΚΕ σήμερα που δεν έχει κάνει με σκοπό να κάνει την σοσιαλιστική επανάσταση με δεδομένες τις αντικειμενικές αλλά και υποκειμενικές συνθήκες της εποχής μας;

metalorixos

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΝΕΥΣΗ!

Της φράξιας τα καμώματα
τα βλέπει ...η φράξια και γελά.
Κι απ' τα πολλά τα γέλια,
βαρέσανε τα τέλια...

Βγάζει ο "Ντούτσε" τη στολή του και στρώνεται στον υπολογιστή του...

Βγάζει κι από την κοιλιά του
ό,τι εμετό μπορεί
και τον σερβίρει στου λαπτοπ το γυαλί...
Κατάπτυστο το ΚΚΕ!
Ξεφτιλισμένη και η ΚΝΕ!

Γράφει, γράφει, γράφει, γράφει...
Με χίλια δυο "ονόματα"
κι ας είναι μόνο ένας.

Και όμως, τα κατάφερε
το γέλιο να κλειδώσει,
κουβέντα να μη γένει πια
για της "καλής" μας φράξιας
τα παιδιά...

Τώρα ο "Ντούτσε" τρέχει ευθύς
τα κόπια του να δρέψει,
που έκανε προσπάθεια
το ΚΚΕ να βλάψει.

Η CIA τον περίμενε,
το τσεκ για να του δώσει,
μα δράμα τ' αποτέλεσμα
και θα το ακυρώσει.

Σ' απολογία η Νέα Σπορά,
γιατί τα έκανε σκ..
Το ΚΚΕ δεν μπόρεσε
μια στάλα να σπιλώσει
και ούτε τους κομμουνιστές
να τους αποβλακώσει.

Άκου κυρα-Νέα Σπορά,
που "Ντούτσε" σε περιγελούν,
της δήλωσε η CIA, με άκρα παρρησία...

Τίποτα δεν κατάφερες,
Νέα Σπορά ...παμπάλαιη.

Γι' αυτό,
θα βρούμε κι άλλους,
δίπλα σ' εσένα να σταθούν,
μπας και το κατορθώσουμε
μ' όλη τη λάσπη τού ντουνιά
το ΚΚΕ να θάψουμε...

(Και κλάααμα τώρα η Νέα Σπορά,
που θα μοιραστεί και μ' άλλους,
το τσεκ που θά 'παιρνε εκείνη μοναχά...)

Ανώνυμος είπε...

File pou exeis to blog , an den katevaseis to sxolio poihma pou milaei gia check kai cia tha eisai poly atimos...alla gia na to egkrineis mallon kati paizei k me sena

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ε άμα το 'χεις έτοιμο το συμπέρασμα, να μη στο χαλάσω..