Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μου το ‘πε ένα πουλάκι

Η χτεσινή μέρα μπορεί να μην είχε το ψυχόδραμα της τετάρτης στη βουλή και τη μεγάλη λαοθάλασσα εκτός αυτής.  Αλλά πρόσφερε με τον τρόπο της υλικό για μια ανάρτηση, που θα παρουσιαστεί με μικρές ατάκες και κελαηδίσματα, σε στιλ τουίτερ. Κι αν η 11η σεπτέμβρη είναι η μέρα που άλλαξε τον κόσμο, η χτεσινή μέρα (11/11) είναι ιστορική γιατί έσωσε την ελλάδα από την χρεοκοπία, για ενδέκατη περίπου φορά τα τελευταία χρόνια.

-Η ομιλία του ζιώγα στην ομόνοια κράτησε τουλάχιστον μισή ώρα. Ό,τι ομιλία δεν είχε γίνει στη 48ωρη, τις έκανε αυτός σε μία, εφ’ όλης της ύλης.
-Ο κόσμος ήταν αρκετός, και σε πλήρη έκταση έπιανε από κολοκοτρώνη μέχρι το σύνταγμα και το μεγαλύτερο μέρος της φιλελλήνων –μέχρι τη νικοδήμου. Σαν μια μικρογραφία της τετάρτης.
-Φαντάσου να μην είχαμε και διαρροές από όσους συντρόφους πήγαν στις προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις. Όπως οι εκπαιδευτικοί που έκαναν κοπάνα κάπου προς τη μέση για να παν να ακούσουν το μαργαρίτη στη νομική.

-Δυστυχώς οι υπόλοιποι μετά βίας γέμιζαν όλοι μαζί το πάνω μέρος της πλατείας, στην αμαλίας. Φαντάσου να μην ήταν και κυριακή απόγευμα δηλ, τι συμμετοχή θα είχαν.
-Κάποιοι λένε ότι σώζουν την τιμή της αριστεράς, για να την ξεπουλήσουν σε τιμή ευκαιρίας στο παζάρι της κυβερνησιμότητας. Ενώ το παμε έσωσε και πάλι την εικόνα όλης της συγκέντρωσης
-Και να πετυχαίνουμε έναν τύπο που φώναζε αγανακτισμένος στο τηλέφωνο, ότι βλέπει μονάχα παμίτες και τα παιδιά της παπαρήγα. Ξέχασε όμως να πει ότι πήγαμε σε ιδιωτικό κολέγιο κι ότι είχαμε έρθει ως σύλλογος αποφοίτων ντιρί.

-Στο πάνω μέρος της πλατείας, υπήρχαν δεκάδες πανώ, αλλά ούτε ένα συγκροτημένο μπλοκ για δείγμα. Με την εξαίρεση ίσως της ολμε, με τα πορτοκαλί σημαιάκια.
-Τα περισσότερα πανώ είχαν υπογραφή σύριζα, σε κάθε πιθανή μορφή: σύριζα βικτώρια, σύριζα νέων, σύριζα σκέτο, σύριζα ενισχυμένο. Σύριζα παντού, κι από κόσμο τίποτα.
-Κι εμείς θα μπορούσαμε να βάλουμε κάθε κόβα ή αχτίδα με το πανώ της αλλά αυτό δε θα ‘κανε περισσότερο τον κόσμο.
-Υπήρχε κι ένα πανώ με υπογραφή σπίθα πλατείας συντάγματος. Γιατί δηλ, υπάρχουν πουθενά αλλού;
-Την ίδια στιγμή το μεγάφωνο έπαιζε λουκιανό κηλαηδόνη: φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς... Κι ο χατζηπετρής... Κι η κρίση χρέους... Όλοι μπορεί να φταίνε για την κρίση, εκτός από το σύστημα που την παράγει κι έχει όνομα: καπιταλισμός.

Εντός της βουλής, ο τρικομματικός λόχος ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 166, ώστε να μην χρειαστεί τη βοήθειά του.
-Ο αγωνιστής ψαριανός έκανε με τρεις μέρες καθυστέρηση το καθήκον του, όπως έγραψε και ο 2310νετ.
-Και τα παπαγαλάκια των καναλιών πανηγύριζαν έξαλλα για τη μεγάλη αυτή εθνική νίκη. Των αφεντικών τους..
-Κι ενώ λένε ότι «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» οι κοινοβουλευτικές ομάδες είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και πάντα τελειώνουν το ματς με παίκτη-ες λιγότερο.

Μέχρι και η γκερέκου μοιάζει αριστερή, για τα μέτρα αυτής της βουλής.
Πόσο μάλλον ο ντούρος «αντισυστημικός» μιχαλολιάκος που διαβάζει τσόμσκι.
Ή ο κουκουλόπουλος με τις παραπομπές στον πουλαντζά.
-Τους ξεπέρασε όλους όμως ο σαμαράς, τσιτάροντας λένιν! Σοβιετ- ελ(λ)ας, βλαντίμιρ σαμαράς...
-Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε. Αντώνης ιλίτς σαμαράς...
-Τα ‘χε γράψει εξάλλου κι ο μεγάλος ρώσος επαναστάτης στη γνωστή μποσούρα του: κράτος κι επανίδρυση.


Σε αναθεωρημένη ασπρόμαυρη έκδοση
Και η αλέκα καλά τα είπε. Αλλά τα ζόμπι του ευρώ κράτησαν μόνο την αποστροφή της σχετικά με το λόμπι της δραχμής και το σύριζα. Και έτσι βρήκαμε την ατάκα που θα γίνει το σουξέ των επόμενων ημερών.
-Επειδή αυτό το σύριζα-ενωτικό κοινωνικό μέτωπο είναι μακρινάρι κι οι εκπρόσωποί τους είναι αποφασισμένοι να το λένε πλέον ολόκληρο, μήπως να έβρισκαν ένα πιο σύντομο αρκτικόλεξο;
-Μέχρι στιγμής βγαίνει το ΣΕΚΜ (σύριζα-εκμ). Αν προσθέσουμε κι ένα Λάμδα στο τέλος (μέτωπο του λαού), θα έχουμε τα αρχικά ΣΕΚΜΛ, που συνδυάζουν σεκ και μ-λ μαζί. Εκρηκτικό μίγμα...
-Εν τω μεταξύ χίλιοι περίπου ανταριζαίοι υπογράφουν κείμενο όπου μιλάνε –μεταξύ άλλων- για την ανάγκη μιας αριστερής κυβέρνησης. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε σύριζα κι εμείς.

Από την εκδήλωση με το μαργαρίτη προλάβαμε το κλείσιμο της εισήγησης και τις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών, όπου ο μ. δούκας μετέφερε τη στιχομυθία μεταξύ καθηγητών και ενός σχολικού συμβούλου, που όταν ρωτήθηκε γιατί το βιβλίο της ιστορίας σταματά στον οκτώβρη του 40’ και δεν εξιστορεί στη συνέχεια τα γεγονότα της αντίστασης, τους απάντησε: δίκιο έχετε, αλλά δε θέλαμε να προκαλέσουμε την χρυσή αυγή!

Ξεχώρισε επίσης και η απάντηση που έδωσε ο μαργαρίτης, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στην ερώτηση τι πλεονεκτήματα προσφέρει η μαρξιστική μέθοδος σε έναν ιστορικό: την ευκαιρία να χασκογελάω με τους συναδέλφους μου, που προσπαθούν να εξηγήσουν από αστική σκοπιά, πχ τα γεγονότα του εθνικού διχασμού με βάση τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες –ο ένας χολώθηκε, ο άλλος ήταν στριμμένος, κτλ- χωρίς να έχουν κάποιο επιστημονικό εργαλείο στην διάθεσή τους, για να εξηγήσουν αυτά που φαίνονται αυτονόητα σε ένα μαρξιστή.

Κλείνουμε την ανάρτηση με την ιδέα ενός φίλου αναγνώστη του μπλοκ, ο οποίος πληρώνει τον σύριζα-εκμ με το ίδιο νόμισμα.

Το πριν




Και το μετά



28 σχόλια:

JohnyQ είπε...

Αστο καλό! και γω όταν είχα δει την φωτο αυτή με τους συριζο-βουλευτές κ το πανώ νόμιζα ότι ήταν φτιαχτή!

όντως βγηκαν και το κράταγαν?!

καλά και σε ποιους απευθύνονται; στους διαδηλωτές;στους απεργους;

Ανώνυμος είπε...

χαχα,κι ότι το σκέφτηκα :φωτομονταζ κανείς;
πελοπίδας

Ανώνυμος είπε...

Έχω πέσει στο πάτωμα από τα γέλια με το "κράτος και επανίδρυση"...

Ανώνυμος είπε...

καλά το λες σφυροδρέπανε, η αντζελα γκερέκου φαντάζει αριστερή σε αυτό το κοινοβούλιο.

Το έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο αν και εν εξάλλω. Δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν άκουσα την κυρα-Παπαρήγα να χρησιμοποιεί όλη την επιχειρηματολογία Σαμαρά-Στουρνάρα κτλ περί "λομπυ της δραχμής". Ή το απίστευτο "Όλα τα κόμματα στη Βουλή θέλουμε να βγούμε από την κρίση και θα βγούμε εκτός αν περιπλακούν τα πράγματα,"

Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί τί σημαίνει αυτός ο προϋπολογισμός ούτε ξέρω αν έχετε αντιληφθεί πόσο ντροπιαστικό είναι να παραμένει κάποιος ακολουθητής του ΚΚΕ μετά από αυτή την ομιλία της Παπαρήγα. "Επιτέλους πείτε και κάτι αριστερό!" όπως φώναζε με αγανάκτηση ο τηλεθεατής της γνωστής ταινίας.

Αδωνης, Βορίδης, ο Στουρνάρας όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για την κυρα-Παπαρήγα, και όλοι συμφώνησαν με τον σοσιαλισμό στην Δευτέρα Παρουσία αλλά με το ευρώ και την ΕΕ στην παρούσα άθλια ζωή μας.

Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!

Τάκιτος

Ανώνυμος είπε...

Τάκιτε αυτή η τακτική να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και παράλληλα να διεστραβλώνεις τα πράγματα έχει χρησιμοποηθεί από τα μεγαλύτερα σκουπίδια της ανθρώπινης ιστορίας, είναι πανάρχαιη και πολύ ξεπερασμένη στους καιρούς της εικόνας και της άμεσης πληροφόρησης και... με αποτέλεσμα είτε απλά να φαίνεσα εμπαθής και κουτοπόνηρος είτε άτομο με αμβλυμένη κριτική ικανότητα...

πολυ ρηχα είπε...

μαλιστα. δηλαδη υπαρχει ανθρωπος που ακουσε την αλεκα και καταλαβε οτι η αβανταρει την κυβερνηση.

στο συριζα φτανουν σε νεα επιπεδα λαϊκισμου ανεξερευνητα ακομα και απο την αναμφισβητητα μεγαλη παρακαταθηκη του πασοκ.
ακουει ο συριζαιος τον τσιπρα να λεει στον σαμαρα "καλωσηρθατε, πως απο δω"
και οτι "η πολιτικη που εφαρμοζετε ειναι ανοητη" και ταυτοχρονως ζηταει απο την αλεκα να πει κατι ..αριστερο.
ελα νιμου στον τοπο σου δηλαδη.

Ανώνυμος είπε...

Τσιπρας μιλησε για κακια Τροικα κ τους υποτελεις της ενω εχει πει οτι το νομισμα δεν ειναι φετιχ. Μιχαλολιακος μιλησε για κακια Τροικα κ υποτελεις της ενω ειπε "τι ειναι η δραχμη, καταραμενη;". Κ οι δυο δεν εθεσαν θεμα εξοδου απο ΕΕ αρα κ οι δυο ειναι ενα πραγμα κ ο τακιτος ενας φασιστακος του κερατα. Κ εις σκατοτερα.

Αναυδος είπε...

το τελος της Ανταρσυας και η αρχη μιας αλλης κωμωδιας ?

http://protovoulia-metopo.gr/index.php/component/k2/item/158

De rerum natura είπε...

Εύστοχη η απάντηση του Μαργαρίτη στο ερώτημα "τι πλεονεκτήματα προσφέρει η μαρξιστική μέθοδος σε έναν ιστορικό."
Τα ίδια πλεονεκτήματα που προσφέρει στον κομμουνιστή στον τομέα της πολιτικής.
Την ευκαιρία να χασκογελάει με αυτούς που προσπαθούν να εξηγήσουν από αστική σκοπιά, την καπιταλιστική κρίση με βάση τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες χωρίς να έχουν κάποιο επιστημονικό εργαλείο στην διάθεσή τους, για να εξηγήσουν αυτά που φαίνονται αυτονόητα σε ένα μαρξιστή.
Ο Τάκιτος αποδεικνύει (αν δεν είναι καποιου είδους τρολλ) πως:
Αν έχεις απαρνηθεί τον μαρξισμό, φτάνεις στο σημείο όχι μόνο να αρνείσαι την ύπαρξη "λομπι της δραχμής" δηλαδή μιας μερίδας της αστικής τάξης που έχει διαφορετικά συμφέροντα και προσανατολισμούς (ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις; τι είναι αυτό;) αλλά φτάνεις στο σημείο να κατηγορείς το ΚΚΕ επειδή λέει ότι υπάρχει.
Αν έχεις απαρνηθεί τον μαρξισμό σου φαίνεται απίστευτη η διαπίστωση ότι "Όλα τα κόμματα στη Βουλή θέλουμε να βγούμε από την κρίση και θα βγούμε εκτός αν περιπλακούν τα πράγματα."
Δεν μπορείς να σκεφτείς ότι οι πρώτοι που θέλουν να βγουν από την κρίση είναι οι ίδιοι οι καπιταλιστές για να επιστρέψουν στην μεγάλη κερδοφορία. Κατά συνέπεια και τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των καιταλιστών, τα αστικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ και εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ) θέλουν να βγούμε από την κρίση, σε όφελος βεβαια του κεφαλαίου.

Αν βέβαια έχεις απαρνηθεί τον μαρξισμό,
προσπαθείς να εξηγήσεις τα πράγματα ιδεαλιστικά με βάση χαρακτήρες, προσωπικότητες και θεϊκές δυνάμεις. Έτσι ο Σαμαράς δεν θέλει να βγει από την κρίση γιατί είναι ένας κακός νεοφιλελεύθερος, που του αρέσει να κάθεται στον σκοτεινό του πυργο, βλέποντας με ένα σαρδόνιο χαμόγελο τον κόσμο να πεθαίνει της πείνας. Συνεπώς η λύση είναι να έρθει, πάνω στο λευκό του άτι, το βασιλόπουλο του παραμυθιου, (ο Αλέξης) που αγαπάει το λαό σε αντίθεση με τον Αντώνη, να καρφώσει με το δόρυ του το δράκο του νεοφιλελευθερισμού (πάντα μέσα από κοινοβουλυετικές διαδικασίες). Τότε θα ανοίξουν οι ουρανοί, θα βρέξει ευρώ, η Μέρκελ θα μεταμορφωθεί σε γουρούνι και θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί (οι καπιταλιστές) καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

"Επιτέλους πείτε και κάτι αριστερό!"¨
ευροομολογο, επενδυσεις αναδιαπραγματευση, αναδιανομη, αρση των αδικιων, εθνικη ενοτητα, σχεδιο μαρσαλ κλπ κλπ

kk είπε...

O Τάκιτος, προφανώς, είναι υπέρ της επαναστατικής και αριστερής...πρότασης για νέο σχέδιο Μάρσαλ και επαναδιαπραγμάτευση, δηλαδή νέο Μνημόνιο αλά ΣΥΡΙΖΑ...Αντε παιδιά, βάλτε και την Μπακογιάννη, τον Βενιζέλο και τον Μητσοτάκη στην "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...

spiral architect είπε...

@ πολυ ρηχα: ...δηλαδη υπαρχει ανθρωπος που ακουσε την αλεκα και καταλαβε οτι η αβανταρει την κυβερνηση.

Βεβαίως! Ο Καψής ο μικρός, ο βλαξ και κακοπληρωμένος
(και μερικοί άλλοι ... όνομα και μη χωριό)

Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε η Αλέκα δεν ήταν και η καλύτερη γιατί κάλλιστα κάποιος καλοθελητής, μπορεί να απομονώσει και να διαστρεβλώσει κατά το δοκούν.

Επι της ανάρτησης: Ποιος κερατάς τελικά θα βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά;
(ελα ντε)
Υ.Γ.: Δεχόμεθα συγχαρητήρια για τη νέα μας μεταγραφή

Ανώνυμος είπε...

"Έτσι ο Σαμαράς δεν θέλει να βγει από την κρίση γιατί είναι ένας κακός νεοφιλελεύθερος..."
Μήπως και ο κάθε καπιταλιστής είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την έξοδο από την κρίση; Δηλαδή να απαξιώσει το κεφάλαιό του με κέφι και καλή καρδιά; Φυσικά, όλοι θέλουν ανάπτυξη, αρκεί να μη χάσουν το δικό τους μερίδιο. Και αυτοί που εκπροσωπεί ο Αντωνάκης.

Το "λόμπι της δραχμής", εάν εκτός από αντί-ευρώ γίνει και αντί-Ε.Ε., το ΚΚΕ θα πρέπει να αλλάξει γραμμή;

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

απο το 91 και μετά, το ΚΚΕ δεν παράγει πρωτότυπη σκέψη αλλά αντιγράφει από όπου βρει και αυτό φαίνεται και στο απελπιστικά χαμηλό επίπεδο του μέσου κνίτη που οργανώθηκε μετά.

Αγαπητέ de rerum natura και λοιποί ξεκολλήστε την κομματική τσίχλα, αφήστε για λίγο τον Μάρξ στην ησυχία του και προσπαθήστε να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει. Νισάφι πια με τους ανεγκέφαλους χειροκροτητές του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ για πρώτη φορά, ανοιχτά, υιοθετεί πλήρως την επιχειρηματολογία Σαμαρά-Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου-Στουρνάρα και Δανειστών και ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ όσους δεν στοιχίζονται με το ευρώ μέσα από την "ρετσινιά" του "λόμπι της δραχμής"

Παραβιάζει και ακυρώνει ευθέως όλα όσα είχε καταγγείλει πριν από 11 χρόνια για την επιβολή του "κοινού νομίσματος"

Εξισώνει τον μικρο επιχειρηματία, αγρότη και βιοτέχνη που καταστράφηκε ολοσχερώς από την επιβολή του ευρώ με τους ραντιέρηδες μεγαλοβιομήχανους (που δεν διαθέτουν πια ούτε ένα εργοστάσιο.
Και γιατί είναι κακό το Εθνικό νόμισμα παρακαλώ;
Τότε ας παραμείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ δεν ακούτε και την κυρα παπαρήγα; Όσο για τον σοσιαλισμό, τα σφυροδρέπανα και τις κοινωνικοποιήσεις προορίζονται για την Δευτέρα Παρουσία.

ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπητοί δεν είναι λόμπι της δραχμής αλλά ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ. Θα σας το εξηγήσω σε επόμενη ανάρτηση. Δυστυχώς δεν υπάρχει "λόμπι της δραχμής".

Τί κάνει με άλλα λόγια η κυρα-Παπαρήγα; ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ με όλη της τη δύναμη τον Σαμαρά-Βενιζέλο που βασίζονται στην γερμανική Ισχύ κατά του Τσίπρα που στηρίζεται από τον αμερικάνικο άξονα. Πολύ ωραία! Κατα τα άλλα σύμφωνα με το ΚΚΕ ο Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης είναι καλοί άνθρωποι αφου και αυτοί θέλουν να βγουν από την κρίση και προσπαθούν για αυτό. Είναι κανας σαδιστής ο Σαμαράς; Προσπαθεί να μας σώσει ο άνθρωπος απ΄την κρίση!!!

Η "διορατικότητα" των κκουκουέδων φτάνει ως ... την ανάπτυξη. Ναι τί μορφή θα έχει η ανάπτυξη όταν διεθνή ινστιτούτα προβλέπουν καταστροφική ύφεση για 20 χρόνια τουλάχιστον. Τα λέει αυτά η κυρούλα του Περισσού όταν η Γερμανία πραγματοποιεί Anschluss στο ελληνικό κράτος σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, περιφερειών και δήμων.

ΥΓ. Στο Ιράκ το νόμιμο πια κομμουνιστικό κόμμα, αδελφό κόμμα του ΚΚΕ, που στήριξε την αμερικανική επέλαση διαδηλώνει τα "ταξικά δίκια" του με την συνοδεία μισθοφόρων από αμερικανικές εταιρίες γιατί αποτελεί νόμιμο στόχο της Ιρακινής Αντίστασης. Έτσι, για να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας...



Τάκιτος



Ανώνυμος είπε...

Δεν βλεπω καμια ιδιαίτερη σκοπιμότητα στο σχολιο του Τακιτου. Εκτος κι αν ηθελε να τεσταρει τα αντανακλαστικα της βασης του μπλογκ

Anorimous

Ανώνυμος είπε...

Τις περισσότερες φορές που κάνει εκτίμηση το ΚΚΕ χρειάζεται να έχει κανείς την υπομονή να περιμένει για να τη δει να επαληθεύεται και τη μνήμη για να μη μπερδεύει το ποιός έλεγε τι και πότε, ώστε να συνειδητοποιεί αυτό που βλέπει.

Στην περίπτωση του «λόμπυ της δραχμής» όμως, είχαν προηγηθεί της τοποθέτησης της Αλέκας τα ρεπορτάζ που έφεραν το Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ να εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Θυμάται κανείς τι άλλο έχει υποστηρίξει πρόσφατα ο συγκεκριμένος βιομήχανος (χωρίς βιομηχανία) και συλλέκτης;

Παρεμπιπτόντως, η αποδιδόμενη δήλωση στο Δασκαλόπουλο, ακόμα κι αν έχει μπει στο στόμα του από τον Ψυχάρη, πετάει στα σκουπίδια και την «επαναφορά στη σωστή γραμμή» που υποδείκνυαν οι απάτητες κορυφές της μαρξιστικής-λενινιστικής σκέψης που γράφουν τον «Εργατικό Αγώνα». Υπενθυμίζω οτι η επαναφορά αυτή βασιζόταν στην «ατράνταχτη» εκτίμηση οτι η ελληνική άρχουσα τάξη είναι υπαρξιακά δεμένη με το ευρώ, κι οτι άμα ποτέ έβγαινε η Ελλάδα θα έσβηνε αυτόματα και αυτή (και άρα αυτό έπρεπε να ήταν το κέντρικό μέτωπο του ΚΚΕ). Η κοτσάνα τους νομίζω είναι αρκετά σημαντική για να ξεκαθαριστεί οτι κάθε οσοδήποτε καλόπιστη συζήτηση για όποια θέματα και να βάζουν, ξεκινά δυστυχώς για δαύτους αντικειμενικά από τη βάση οτι αυτοί έχουν άδικο και το Κόμμα δίκιο.

Όσο για το άλλο σημείο, σχετικά με την ειλικρινή επιθυμία όλων των κομμάτων να ξεπεραστεί η κρίση, όχι απλά ισχύει αλλά μπορεί κανείς να προσθέσει και το εξ'ίσου αυτονόητο, «όπως άλλωστε και οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες, θα ήθελαν τον καπιταλισμό χωρίς κρίσεις κερδοφορίας».

-Ναντέζντα

Ανώνυμος είπε...

σφυροδρέπανε άργησες να δημοσιεύσεις τα σχόλια. Ελπίζω να είσαι καλά.

Στο θέμα μας τώρα. Όταν λέει η κυρούλα ότι "όλα τα κόμματα θέλουμε να βγουμε από την κρίση" συμβαίνουν δύο πράγματα. Είτε δεν ξέρει τί λέει (πράγμα δύσκολο αφού η ομιλία είναι γραπτή και άρα είναι μελετημένη) είτε ξεπληρώνει γραμμάτια προς την κυβέρνηση και τους Δανειστές.

Θέλω να μου απαντήσετε εαν πιστεύετε ότι αυτά τα μέτρα που φέρνουν οι Δανειστές και υποστηρίζουν τα τρια από τα εφτά κόμματα (επισήμως) είναι σχεδιασμένα για να "βγούμε από την κρίση" και γιατί στην ευχή δεν τα υποστηρίζουμε!!! Τέτοια υποστήριξη στα μέτρα ούτε ο Στουρνάρας ρε παιδιά!

Στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τον όποιο Βενιζέλο το "ξεπέρασμα της κρίσης". Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η κατεδάφιση της χώρας και ο πλούτος θα πουληθεί ως παλιοσίδερα και "υλικά κατεδαφίσεως". Θα μείνει όρθιο μόνο ό,τι εξυπηρετεί το νεο Ευρωπαϊκό κράτος δηλαδή η αστυνομία, ούτε καν ο στρατός. Οι διάφοροι σαμαροβενιζέλοι θα γίνουν δήμαρχοι στο ελληνικο Λεντερ εκτός αν προλάβει να γίνει δημαρχος ο Τσίπρας με την στήριξη του Δολλαρίου

Βεβαίως το ΚΚΕ μπορεί να μηρυκάζει όσες "ταξικές" μπαρούφες και "απειθαρχίες" θέλει, δεν βλάφτει και κανέναν. Ίσα-Ίσα θα υπάρχει νόμιμο και κρατικά (ευρωπαϊκά επιχορηγούμενο πια) κομμουνιστικό κόμμα και ούτε μισό εργατικό δικαίωμα. Πως σας φαίνεται;

Τάκιτος

Το τί φέρεται να είχε πει ο Δασκαλόπουλος (διαμέσου του Ψυχάρη) σας απασχολεί; Ποτέ ο Δασκαλόπουλος αυτοπροσώπως δεν ζήτησε επαναφορά σε εθνικό νόμισμα. Ήταν, αυτός και η παρέα του από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές του ευρώ. Χάρη στο ευρώ και τις αθρόες εξαγωγές κεφαλαίου δεκαπλασίασαν τις περιουσίες τους. Τόσο κέρδος δεν θα μπορούσαν να βγάλουν από τα εργοστασιά τους ούτε σε εκατό χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να μάθω κάτι παραπάνω για την τοποθέτηση του Δασκαλόπουλου επί του νομισματικού ζητήματος; Πραγματικά με ενδιαφέρει, η τελευταία παρέμβασή του που έχω υπόψη μου είναι αυτή:

“Η εθνική απομόνωση και η επιστροφή στην κατοχική δραχμή είναι το εφιαλτικό όνειρο κάποιων ιδεοληπτικών.”

Π.Δ.

Unknown είπε...

καλα που υπαρχει και ο Τακιτος γιατι που λεφτα για κομικ . . .

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο από τον σύντροφο
πιτσαδόρο

που ξέρω ότι αγαπάς πολύ

Γκορμπατσόφ: «Έπρεπε να μεταρρυθμίσουμε την ΕΣΣΔ»

Νομίζω ότι το πνεύμα το γκόρμπι ταιριάζει παντού χαχα

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_14/11/2012_469954

O Τάκιτος είναι πράκτορας των Αμερικανών γιατί λέει τα ίδια με τον Παπαχελα. Αλήθεια σε αυτή την περίπτωση ισχύει το "όταν σε παινεύει ο εχθρός" ή μόνο για τους άλλους ?

Αναυδος είπε...

«Το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί και να σταλεί στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσθέτει ότι το κόμμα του «τάσσεται υπέρ του να σβηστεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να εγκριθεί μορατόριουμ σε ότι αφορά την αποπληρωμή της οικονομικής βοήθειας, ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη και απασχόληση και να μπορέσει να μπει, και πάλι, σε θετική τροχιά η οικονομία».

Ταδε εφα Τσιπρας στην Manifesto.

Αν εγω κατάλαβα καλα θελει την ιοκονομικη βοηθεια και τις δοσεις αλλά οχι το μνημονιο. Αν δεν προκειται για αφελη προκειται για επικίνδυνο τσαρλατανο

Ανώνυμος είπε...

κουίζ για τους νεοτροτσκιστές που έχουν καταλάβει τα μυαλά μας:

"in spite of the favourable situation, the next goal is not soviets and socialism, but rather carrying out a really thorough democratic national revolution".
ποιος το είπε,πού και πότε;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ είναι καλά, συμφωνεί με τα σχόλια του anorymous, του de rerum natura κι άλλων αναγνωστών και έχει να πει τα εξής για το θέμα που προέκυψε:
σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας της η γγ λέει ότι νδ και σύριζα δεν είναι το ίδιο, αλλά αυτό που πρέπει να προσέξει ο λαός είναι να μην ταυτιστεί (όχι με το σύριζα, αυτό δε θα ήταν τόσο τραγικό) αλλά με ένα κομμάτι της αστικής τάξης που επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ, να μη μπει σε μια λογική να επιλέξει τον καλό ιμπεριαλιστή, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό.
Στην περιβόητη αποστροφή της για το λόμπι της δραχμής, είναι φανερό σε όποιον κάνει τον κόπο να ακούσει όλη τη φράση (τουλάχιστον) ότι δεν υιοθετεί τον όρο, αλλά δείχνει προς το μέρος της κυβέρνησης και του σαμαρά που τον χρησιμοποιούν (το λόμπι της δραχμής, όπως λέγεται).

Επί της ουσίας. Ένα τμήμα της ελληνικής αστικής τάξης προετοιμάζεται για μια πιθανή χρεοκοπία και το ενδεχόμενο να πετάξουν την ελλάδα (κι όλο τον ευρωπαϊκό νότο ενδεχομένως) εκτός ευρωζώνης. Κι είναι προφανές κατά τη γνώμη μου ότι προτιμούν μια κυβέρνηση σύριζα για να διαχειριστεί αυτό το ενδεχόμενο, γιατί θεωρούν ότι μπορεί να το κάνει καλύτερα από τους άλλους, ή γιατί θέλουν να χρεωθεί συνολικά η αριστερά (εντός κι εκτός εισαγωγικών) αυτή την καυτή πατάτα.
Αυτό αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο καθαρό κι είναι καθήκον μας να μιλήσουμε για αυτό στον κόσμο και να τον προειδοποιήσουμε για τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα εκβιαστικά ψευδοδιλήμματα που του πλασάρουν.

Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό και αναμασάν τα ίδια και τα ίδια για το συστημικό κκε που στηρίζει τη νδ κτλ, στην καλύτερη συμμετέχουν στο παιχνίδι του σύριζα, γιατί ως εκεί φτάνει το πολιτικό τους κριτήριο.
Είναι εκπληκτικό όμως, όχι τόσο πώς έπιασαν στον αέρα τα παπαγαλάκια των αστών αυτήν τη διατύπωση, για να την τραβήξουν μέχρι τα άκρα, σε βαθμό ξεχειλώματος (αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο).. Αλλά το πώς έσπευσαν να στοιχηθούν πίσω από αυτή τη λογική και να την αναπαράγουν διάφοροι αριστεροί, που κόπτονται κατά τα άλλα, για την ενότητα της αριστεράς και δε συμμαζεύεται.
Και εις κατώτερα παιδιά. ο κόσμος βλέπει και κρίνει

Ανώνυμος είπε...

Δεν υιοθετώ τα περισσότερα του Τάκιτου, αλλά, Σφυροδρέπανε, παρατηρώ - όχι χωρίς προβληματισμό - ότι στο θέμα "ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ" που είναι και το πραγματικό ζήτημα (σ'αυτό συμφωνώ πράγματι απόλυτα με τον Τάκιτο), δε λες κουβέντα και μαζί σου και κανείς άλλος. Θέμα επιλογής "αφεντικού" βεβαίως και τίθεται για τις μερίδες του κεφαλαίου και αυτό η σ. Αλέκα το είπε. Θα ήθελα να το έλεγε πιο καθαρά, να το έλεγε έτσι όπως είναι (ευρώ ή δολλάριο) και όχι με την ατυχή έκφραση "λόμπι της δραχμής". Θα ήθελα αντί το βάρος να πέφτει στην (υπαρκτή) μερίδα του κεφαλαίου που θα κερδοσκοπήσει από την έξοδο από το ευρώ, να πέσει στο θέμα της νέας αμερικανοκρατίας που έρχεται ως, τάχα, σωτηρία απέναντι στη Μέρκελ, τρομάρα μας. Έστω κι έτσι, έστω και με μισόλογα, όμως, το είπε και γι αυτό δέχθηκε και την επίθεση που δέχθηκε. Αυτό είναι νομίζω το ψητό της υπόθεσης.

ΥΓ. Οι διάφοροι που σκίζουν τους κορσέδες τους με την εξάρτηση (η οποία βεβαίως και υπάρχει, εννοείται), βλέπε ΕΑ, Σπορά κλπ., θα πουν καμιά κουβέντα ενάντια στους αμερικάνους και την επιχείρηση μετατροπής της χώρας σε αποικία του δολλάριου (μέσω "δραχμής") ή έχουν στοιχηθεί όλοι πίσω από την αντι-Μέρκελ "σταυροφορία" του Αλέξη;;; Λέω γω τώρα...

Ανώνυμος είπε...

θελώ να υπογραμμίσω ξανα (με κίνδυνο να γίνω κουραστικός) ότι η αλέκα παπαρήγα διευκρίνησε στη Βουλή ότι το ΚΚΕ ΔΕΝ ανήκει στο λόμπυ της δραχμής ούτε υιοθετεί επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα. Και για όσους δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν το ΚΚΕ έχει τεθεί από την ηγεσία του στην υπηρεσία του Ευρώ και της ευρωπαϊκης Ομοσπονδιοποίησης. Δεν είναι μια "ατυχής στιγμή" αλλά μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Το έχει ξανακάνει η ηγεσία του ΚΚΕ σε ανύποπτο χρόνο (αν θυμάστε τα περι εξόδου από το ευρώ θα είναι καταστροφή της Αλέκας Παπαρήγα).

Ελπίζω να έχετε καταλάβει πως η αντιπολίτευση του ΚΚΕ στον Σύριζα είναι πέτσινη, είναι της πλάκας αφού οι συμφωνίες είναι ευρύτερες και διακομματικές. Σιγα μην τον κατηγορήσει για "λόμπυ του δολαρίου"!!

Όσοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν το κόμμα αυτό που λιβανίζει μέχρι ξεράσματος την εργατική τάξη και κλίνει σε όλες τις κλίσεις το "ταξικό" και την "επανασταση" να τάσσεται με μπαμπέσικο τρόπο ταυτόχρονα υπερ της Ευρωπαϊκης συνομοσπονδίας δια μέσου της απορριψης κάθε ιδεας για εθνικό νόμισμα, είναι πολύ απλό. Τουλάχιστον οι "ανανεωτές" ,μετα το 91 το έλεγαν ξεκάθαρα.

Δεν υπαρχει κάποια ξαφνική στροφή του ΚΚΕ ιδεολογικού περιεχομένου. Για όσους γνωρίζουν η Αλέκα Παπαρήγα και η παρέα της ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 80 γλυκοκοίταζαν προς την τότε ΕΟΚ με αρθρογραφία στον Ριζοσπάστη της εποχής. Το γιατί δεν πήγαν με τους "ανανεωτές" έχει σχέση με τους κομματικούς συσχετισμούς της εποχής (απλή αριθμητική στο συνέδριο το 91) αλλά και με το γεγονός ότι η κομματική βάση δεν είχε χωνέψει την ευρωπαϊκη μεταμόρφωση πολλών ανώτατων στελεχών.

Με τον ίδιο τυχοδιωκτικό τρόπο και με απίστευτη μπαμπεσιά οι ίδιοι ανθρωποι δίνουν σιωπηρα το ΟΚ και κλείνουν το μάτι για την "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" με "απειθαρχία" και "ανυπακοή" βεβαίως για τους ελάχιστους ανόητους.

Ασφαλώς ξεπληρώνονται γραμμάτια προς την "αστική κυβέρνηση" όπως και με την αποφαση του ΚΚΕ να ψηφίσει την μη παραπομπή και άλλων πολιτικών προσώπων (λέγε με Παπανδρέου) για την λίστα Λανγκαρντ (ελπίζω να μην το ξεχάσατε).

Όμως το σημαντικότερο είναι η ηγεσία του ΚΚΕ παρέχει το αναγκαίο "ταξικό" άλλοθι για την κατάλυση του ελληνικού κράτους από τους Δανειστές και την καταστροφή της κοινωνίας. Και γι αυτό και το ΚΚΕ θα λογοδοτήσει όπως λογοδοτεί το προδοτικό ΚΚ του Ιράκ στις δυνάμεις της αντίστασης του ιρακινού λαού.

ΥΓ δεν ξέρω ποιος θα επιβιώει για να κάνει τους "μακρόχρονους ταξικούς αγώνες" του ΚΚΕ ξέρω όμως προκαταβολικά ότι η ηγεσία του θα το έχει σκάσει απο την χώρα σε λίγους μήνες. Θα το δείτε.

Τάκιτος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επειδή η λογική πες-πες, κάτι θα μείνει, θριαμβεύει, βάζω το σύνδεσμο για την ομιλία της αλέκας κι αντιγράφω ξανά το απόσπασμα. Κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7136394

Υπάρχει δυνατότητα δημοσιονομικής ευελιξίας στα πλαίσια της ΕΕ; Εδώ τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, αυτό που λέγεται "λόμπι της δραχμής", αλλά κι ένα τμήμα κρατών της ΕΕ, εκεί είναι η διαμάχη, διαβλέπει ορισμένα πράγματα. Και δεν είναι τυχαίος όλος αυτός ο εξωραϊσμός της πολιτικής Ομπάμα. Βέβαια, άμα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, τότε θα μπορεί να κόψει χρήμα. Δεν μπορεί να το κάνει τώρα. Αυτή θα είναι η ανάκαμψη. Θα κόψει μπόλικο χρήμα.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το κατάλαβα ρε Τάκιτε. Τα ελικόπτερα που φωνάζατε στις πλατείες μαζι με τα χρυσαύγουλα ήταν για την ηγεσία του ΚΚΕ. Είπα και γω....

bod