Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Όλοι μαζί βρε ντιρλιντί

Συνεχίζοντας σε χακί ρυθμούς και σε αντίστοιχο κλίμα με την προηγούμενη ανάρτηση, η κε του μπλοκ καταπιάνεται με το θέμα της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών –πριν καν απεργήσουν- κι ως εξωτερικός παρατηρητής ευπειθώς αναφέρει τα εξής, ως ανταπόκριση από το μέτωπο.

Προχτές στη λδ του βορρά είχαμε απογευματινές πορείες αλληλεγγύης στους επιστρατευμένους καθηγητές, όπου συνέβησαν μια σειρά παράδοξα, που ζητούσαν εξήγηση.
Αφενός οι άλλοι, (δηλ οι πλην λακεδαιμονίων), «μας πήραν» το άγαλμα βενιζέλου, όπου δίνουμε κλασικά τα δικά μας αγωνιστικά ραντεβού κι έτσι εμείς συγκεντρωθήκαμε στην αγία σοφία. Αλλά δεν πειράζει, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικιά μας θα ‘ναι (όχι η αγιά σοφιά, η πλατεία γύρω από το άγαλμα του βενιζέλου).
Αφετέρου προχωρήσαμε κι εμείς προς το άγαλμα βενιζέλου κι ακολούθησε κοινή πορεία –όπου στη διαδρομή είδαμε μεταξύ άλλων την αφίσα μιας συναυλίας με θέμα «η μουσική κατά της βίας» και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι γυρεύουν εκεί ο χαρούλης κι ο τσακνής, που είναι και ο πιο πολιτικοποιημένος. Παρεμπιπτόντως, κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και μας βγαίνει ο ενωτικός αριστερός που κρύβουμε μέσα μας –όπως είχε γράψει παλιότερα σε άλλα συμφραζόμενα ο άθλιος- μου έρχεται συνειρμικά στο νου ένας στίχος από το δωμάτιο στο άμστερνταμ του άσιμου –εξ ου και ο τίτλος της ανάρτησης. Αλλά για αυτό σε κάποια άλλη ανάρτηση.

Αφετρίτου, αυτή τη φορά οι άλλοι ήταν περισσότεροι από εμάς. Αν και όλοι μαζί ήμασταν μόλις κάτι σε μικρό τετραψήφιο, πολύ μακριά από τις ανάγκες και το διακύβευμα της συγκυρίας. Μπορεί βέβαια να φταίει το ξαφνικό της κινητοποίησης, οι βιαστικές ειδοποιήσεις της τελευταίας στιγμής ή ακόμα κι οι καιρικές συνθήκες –μια φορά έγινε κοινή πορεία και παραλίγο να ανοίξουν οι ουρανοί. Αλλά που ήταν κρυμμένες όλες αυτές οι κοχλάζουσες αγωνιστικές διαθέσεις για απεργία διαρκείας και γιατί δε βγήκαν μαζικά στους δρόμους να εκφραστούν και να αντιδράσουν στην επιστράτευση; Μήπως κρατάνε δυνάμεις για την παρασκευή;

Στην αθήνα απ’ ό,τι μου μετέφεραν τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, οι συσχετισμοί στο δρόμο διαφορετικοί υπέρ μας, αλλά ο παρονομαστής κοινός: αξιοπρεπής παρουσία και μαζικότητα, αλλά τελείως αναντίστοιχη με τις απαιτήσεις. Ένα μέρος του κόσμου φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει επιστράτευση απεργών ή να μην τον απασχολεί εφόσον δεν καλούν τη δική του κλάση. Πρώτα ήρθαν να στρατολογήσουν τους ναυτεργάτες, δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ναυτεργάτης, μετά ήρθαν να στρατολογήσουν τους καθηγητές, κοκ. Αλλά ακόμα κι όταν έρθει τελικά η σειρά του, παγιδεύεται στη λογική της ατομικής λύσης και ψάχνει να βρει κάνα γιώτα, για να εξαιρεθεί από τα μέτρα, ή κάποιο βύσμα για να βολευτεί κάπως καλύτερα στο στρατόπεδο εργασίας, χωρίς να αμφισβητεί τους γενικούς όρους του.

Τελικά η πορεία ξέφυγε από το καθιερωμένο δρομολόγιο κι έστριψε στην αριστοτέλους για να συνεχίσει παραλιακά, μπροστά από τα καφέ στη νίκης, όπου ο ντουντουκιέρης μας σε μεγάλες στιγμές έμπνευσης φώναξε: εσείς που τώρα κοιτάτε με απορία, αφήστε το φραπέ και ελάτε στην πορεία. Αλλά το καλύτερο ήταν ένα άλλο σύνθημα που έλεγε «όχι στην κρατική τρομοκρατία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία». Που έτσι γραμμένο δεν προκαλεί καμία αίσθηση στο σφο αναγνώστη, αλλά πρέπει να το τραγουδήσει από μέσα του, για να δει πώς πάει το πρώτο μισό.
Ό-ΧΙ  ΣΤΗΝ  ΚΡΑ/ (παύση) ΤΙ-ΚΗ  ΤΡΟ-ΜΟ-ΚΡΑ-ΤΙ-Α
Κι έτσι όπως τονίζαμε στο τέλος αυτό το «κρα…», σκεφτόσουν συνειρμικά τα μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, που έπεσαν πάνω στην εργατιά κι επιστρατεύουν όσους κλάδους τολμούν να αντιδράσουν.

Αλλά η πορεία είχε πάει στην παραλία χωρίς κάποιο προφανή λόγο κι εμείς είχαμε εσωτερικά την ίδια απορία με αυτούς που μας κοιτούσαν, προσπαθώντας να μαντέψουμε πού θα κατέληγε. Στο λευκό πύργο για να θυμηθούμε τις πλατείες; Εκεί που αρχίζουν τα όνειρά μας; Στο σπίτι ενός συναγωνιστή που ξέχασε το κολατσιό του και θα ανέβει να το πάρει; Μα τέλος πάντων, που πορευόμαστε κύριοι;
Τελικά αυτοί έστριψαν στην αγγελάκη και συνέχισαν στους δρόμους της πόλης, ενώ εμείς τερματίσαμε  στο ΚΡΑ
τικό θέατρο (κθβε) και τους ευχηθήκαμε καλή συνέχεια και στο επανιδείν.

Αλλά δεν τους ξαναείδαμε, γιατί στην χτεσινή απεργία της αδεδυ οι περισσότεροι προχώρησαν ανοιχτά σε επαναστατική απεργοσπασία, πάντα στο όνομα της απεργίας διαρκείας με προοπτικές αργής ή γρήγορης μετεξέλιξης σε εξέγερση –με την εξαίρεση ενός φιλοσοβιετικού αντάρτη καθηγητή, που ερχόταν συχνά και στις συναντήσεις του ομίλου και που κάποιες φορές μοιάζει να βρίσκεται σε λάθος χώρο, με βάση τις απόψεις του.

Κι έτσι εμείς που ήμασταν ακόμα λιγότεροι από τη δευτέρα, καμιά εκατοστή συνολικά, πορευτήκαμε από το ίδιο σημείο στην αγίας σοφίας προς το άγαλμα για να βρούμε εκεί το δσ της εδοθ και καμιά δεκαριά σεκίτες, που αποφάσισαν να… παρέμβουν στις μάζες μας και κατάφεραν να δημιουργήσουν από το πουθενά μια μικροένταση, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια. Και ήμασταν τόσο λίγοι αθροιστικά, που δεν έγινε καν πορεία..!

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως, ενώ κατά τους δημοφιλείς αριστερίστικους μύθους το παμε αρνείται τους αγώνες που δε μπορεί να ελέγξει κι εμποδίζει με ηττοπάθεια τις εργαζόμενες μάζες να συρρεύσουν σε απεργίες διαρκείας, μόνο οι δικές μας δυνάμεις απέργησαν χτες –και συνολικά μέχρι στιγμής.
Κάποια στέλεχη των παρεμβάσεων μας στηλιτεύουν σε μια δήλωσή τους κι αναρωτιούνται στον τίτλο της αν είμαστε ηλίθιοι ή προβοκάτορες. Μάλλον το πρώτο, θα απαντούσα εγώ. Γιατί είμαστε πάλι οι «βλάκες της υπόθεσης» που σήκωσαν έμπρακτα την απεργία, παρά τις μεγαλοστομίες και τις ονειρώξεις των άλλων. Κι αν τελικά αποφασίσουν οι ελμε να προχωρήσει κανονικά η απεργία –κι όχι συμβολικά, κατά τα γιαπωνέζικα εργασιακά έθιμα- οι δικοί μας θα είναι πάλι στην πρώτη γραμμή να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Την ίδια στιγμή που οι καθεστωτικές παρατάξεις παίζουν χοντρό παιχνίδι εντυπώσεων και στήνουν μια κακόγουστη παράτα –με διάφορους κομπάρσους- για τις δικές τους εκλογικές σκοπιμότητες, με το βλέμμα στραμμένο στο συνέδριο της ολμε του άλλου μήνα.

Αντί επιλόγου η κε του μπλοκ συνιστά ανεπιφύλακτα στη βάση την ανάγνωση δύο πολύ καλών σχετικών κειμένων του 2310 νετ για την απεργία των εκπαιδευτικών και την επιστράτευση –που πρέπει να πετύχει.
Συμπληρωματικά μπορείτε να διαβάσετε επίσης μια ανάλυση του στέργιου από το blog αριστερά και πολιτική και κάποια εύλογα ερωτήματα που θέτει ο γιώργος σαρρής στο δικό του ιστολόγιο.

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το κάθε ξεχωριστό μπλοκ, νομίζω ότι αυτό του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλύτερο. Σαφώς πιο μεγάλο από το α/α και της ΟΚΔΕ, σαφώς πιο μεγάλο από αυτό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Συριζα και των Αγωνιστικών Κινήσεων. Παρόλα αυτά, τα μπλοκ του ΠΑΜΕ ήταν στο πίσω μέρος της πορείας, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε στις γραμμές του αρκετούς εκπαιδευτικούς.
Οι ΕΛΜΕ που ήταν μπροστά μπροστά δεν είδα τι κόσμο είχαν..
Τυροκόμος.

Ανώνυμος είπε...

1 . Η όλο και πιο ανοιχτή παραδοχή του ΠΑΜΕ ότι δεν περπατάει το σχέδιο για δημιουργία κόκκινων συνδικάτων είναι θετική .

2 . πρόβλημα όμως είναι , το τι κάνει το ΠΑΜΕ μέσα σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ . Τι πλειοψηφίες και μειοψηφίες διαμορφώνει , πολιτικά , κινηματικά και ηθικά .

3. από την πρώτη στιγμή δεν θεώρησα αθέμιτο το ότι το ΠΑΜΕ ήταν αντίθετο με απεργία διαρκείας μέσα στις εξετάσεις , αλλά την οριοθέτηση του απέναντι σε απεργία δήθεν όχι του κλάδου αλλά ΔΑΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ , Παρεμβάσεων .

Και με τις παρεμβάσεις κοινωνικού αυτοματισμού του Σοφιανού , και της ΚΝΕ .http://www.902.gr/sites/default/files/anakoinosi_kne.pdf

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ είναι μνημείο απεργοσπασίας ( βγαίνει ενώ εκκρεμούν οι οριστικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών για το αν θα απεργήσουν , και προτείνει ... καλό διάβασμα !!! ) , αποδοχής της κοινωνικής πειθάρχησης του εκπαιδευτικού μηχανισμού , του σφαγείου των εξετάσεων , ουδετεροποίησης της επίθεσης στην εκπαίδευση κλπ .

4 . Το χτεσινό κυβερνητικό λοκ - άουτ , με την βοήθεια του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ , θα το βρείτε μπροστά σας .
Οι κομμουνιστές , όσα μπράβο και να πάρουν από τους νοικοκυραίους , δεν προωθούν έτσι άλλες σχέσεις και πρότυπα για την οργάνωση της κοινωνίας .

Δεν πρόκειται ασφαλώς για κάποια συνωμοσία και προδοσία από το ΚΚΕ .

Είναι απλά η κοινοβουλευτική λογική της καθαρής " επαναστατικής " διαμαρτυρίας , αντί της σύναψης κοινωνικών συμμαχιών των από κάτω , της ενότητας , της αλληλεγγύης , της αμφισβήτησης κάθε εκβιασμού και τρομοκρατίας από αστική τάξη και ιμπεριαλισμό , της συλλογικής χειραφέτησης και της σοσιαλιστικής στρατηγικής .

Η κουβέντα έχει ανοίξει , θα μείνετε έκπληκτοι !!!

" κάποιος σύντροφος "

demis είπε...

Μέσα στις πανελλήνιες ή έξω απ' τις πανελλήνιες...
Κάτω απ' το άγαλμα ("κάποιος άγνωστος που μ' είδε, με θυμήθηκε... και τον πόνο μου ν' ακούσει δεν αρνήθηκε") ή δίπλα στην εκκλησία ("δι ευχών των αγίων κι αεί!").
Θλιβερές σκοπιμότητες (όλων), με μπόι πιο κοντό κι απ' του μακαρίτη του Ρίζου!
Κι ένα τσούρμο "ειδικοί" στα βοθροκάναλα να ανησυχούν, λέει, γιατί «διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών!».
Ποιο μέλλον, βρε παλιοτόμαρα!
Ε; Ποιο μέλλον;

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Σαν να ξαναβλέπω μέρες του '77-'80 σε ρεπλέϊ.
Το δράμα τον μικροαστών είναι πως εξακολουθούν να νομίζουν πως είναι οι χαϊδεμένοι του συστήματος.
Μόνο οι κουκουέδες έχουν πάρει τα μαθήματά τους. Οι "άλλοι" στην (αντικομμουνιστική) κοσμάρα τους.
Αλλά, στην Φύση, επιβιώνει εκείνος, που μαθαίνει....
ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ+Συνιστώσες-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΡΗΜΑΔ-ΑΚ), να πανηγυρίζουν τις νίκες τους vs. ΚΚΕ.
Επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

η κουβέντα έχει ανοίξει εδώ και τρία χρόνια, ΕΣΥ "κάποιε" τώρα ξύπνησες?

Απλά τα πράγματα - και οι λογοτεχνικές χρυσαυγιτείες τύπου "μνημείο απεργοσπασίας" επιστρέφονται στην ίδια τρύπα που της ξέφυγαν:

1. προκηρύσσεται απεργία "υπέρ πάντων" από ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ
2. υπερψηφίζεται από ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚΕ και aristera
3. Καμία κριτική στην ηγεσία - α, όχι κάτσε: είναι "ταχτικές συμμαχίες", αυτά δεν τό'πιασα.
4. Η ηγεσία μιλάει για "γυρνάμε με το κεφάλι ψηλά".
5. Οι ΕΛΜΕ ψηφίζουν απεργία διαρκείας.
6. Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια είναι "πίσω από τις προσδοκίες"
7. Παρ'όλ'αυτά οι ΕΛΜε ψηφίζουν "απεργία διαρκείας"
8. Παραδόξως οι πρόεδροι ψάχνονται , απ'ό,τι κυκλοφορεί για να τους καλύψει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Σου λέει "όλα για όλα" - γιατί στην ουσία η ΓΣΕΕ είναι άσχετη με τη φάση 1000 μέρες απεργία να καλέσει.
9. δηλαδή οι "αυτόνομοι", "ακομμάτιστοι" κλπ. εκλιπαρούν τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, με δυο λόγια: είτε να απεργήσουν ώστε "νά'χουμε κόσμο" και να μην τις φάμε, να φτιάξουμε γεγονός είτε να μην απεργήσουν - ώστε να φταίνε αυτοί..
10. Αν αυτοί υπολόγιζαν ότι, ακόμα κι αν απεργήσει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (που οφείλει να το κάνει)ο κόσμος θα κατέβαινε, δεν θα πρότειναν κάτι τέτοιο, τους ξέρουμε τους Παπαχρήστους. Υπολογίζουν στην καλύτερη να κηρυχτεί απεργία - ώστε να έχουν να παίζουν, να καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια, και να ξαναντυθούν το μανδύα του "επαναστάτη" οι λέρες και?..
11. Και..να βγει θριαμβευτής ο Σαμαράς με την πλειοψηφία του κόσμου να μη θέλει απεργία τώρα, και τα 3/4 των καθηγητών να μην παίρνουν μέρος στις ΓΣ, όπως κυκλοφορεί.
12. Οι αριστεριστές δεν είναι απλά ηλίθιοι. αυτό θα ήταν ευλογία γι'αυτούς. Στην ουσία πασχίζουν να βγάλουν μάγκα τον εργατοπατερισμό της ΟΛΜΕ - τη στιγμή που πρόθυμα βλέπουν να τους ακολουθούν οι όποιοι ψηφοφόροι τους στο ΣΥΡΙΖΑ
13. Τώρα τα υπόλοιπα είναι αναμενόμενα - και κακώς η ηγεσία του βλογ δεν τους κόβει ούτως η άλλως. Με διαφορετικά ψευδώνυμα διάφοροι γκιόζηδες - που βρίσκουν το χρόνο ρε φίλε, στους χώρους τους να μαζεύουν απεργούς δεν θα έπρεπε να είναι; - επιβεβαιώνουν με την παρουσία τους ΓΙΑΤΙ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟς ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ.

Ραμόν Μερκαντέρ

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε γειτόνοι ελάτε. Εχουμε μπόλικο πράγμα για όλους. Νέες φιγούρες ήρθαν να μας πούν την επαναστατική τους άποψη...


Για να δούμε λοιπόν, ισχύουν αυτά που λέει ο "ένας σύντροφος"; Ισχύουν;


Λέει οτι το κείμενο της ΚΝΕ, είναι "μνημείο απεργοσπασίας". Μάλιστα... Το κείμενο της ΚΝΕ, λέει γενικά αυτά

Σκέψου! Η κυβέρνηση, οι ίδιοι δηλαδή που αναγκάζουν την οικογένεια σου να ξοδεύει ένα μάτσο λεφτά για τη μόρφωσή σου, που έχουν φτιάξει το σχολείο εξεταστικό κέντρο, της ημιμάθειας, του ατελείωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας, του υποσιτισμού, με συγχωνεύσεις, τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομή, είναι οι ίδιοι που τώρα ρίχνουν τώρα ψεύτικα δάκρυα για το τι θα κάνουν οι μαθητές με τις εξετάσεις τους, ενώ τώρα παίρνουν και άλλα μέτρα που θα εντείνουν την άθλια πραγματικότητα που ζούμε.
Είναι οι ίδιοι που δήθεν νοιάζονται για τις εξετάσεις και το μέλλον σου, ενώ η πολιτική τους έχει διαμορφώσει τις εξετάσεις της παπαγαλίας και των αποσπασματικών γνώσεων που ξεχνάς μετά από λίγο διάστημα ότι έμαθες, τις εξετάσεις του άγχους και των φροντιστηρίων, τις σπουδές επί πληρωμή, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.

Η κυβέρνηση και διάφορα άλλα κοράκια είναι υποκριτές. Αξιοποιεί τα επικοινωνιακά παιχνίδια της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, τις τουφεκιές που ρίχνει τώρα στον αέρα. Προσπαθεί να περάσει τη βάρβαρη πολιτική με το «μαστίγιο» και το φόβο, για να κάνει το λαό να σκύβει τη μέση, να υποτάσσεται.

Έχεις δίκιο να βλέπεις με προβληματισμό την απόφαση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Γιατί όλο το χρόνο δεν έκανε στην πράξη τίποτα, δεν οργανώνει τη πάλη ενάντια στο νέο σχολείο Α.Ε., στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, για ένα άλλο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα δίνει μόρφωση σε όλους, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια. Όμως μην υιοθετείς τα όσα λένε αυτοί που ευθύνονται για ότι άσχημο ζεις εσύ και η οικογένειά σου, την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Καταδίκασε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών στην οποία προχωράει η κυβέρνηση. Επιστράτευση σημαίνει σκλαβιά και υποταγή. Αν το δεχτείς θα το συναντάς συνέχεια ο ίδιος στο μέλλον σου, όταν κι εσύ θα παλεύεις για τα δικαιώματά σου. Το άγχος το δημιουργεί το ίδιο το σχολείο και το εξεταστικό σύστημα που έχουν φτιάξει.

(...)

Το μέλλον σου δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική προσπάθεια και τις ατομικές θυσίες σου, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου των ταξικών φραγμών, της αμορφωσιάς και της ανταγωνιστικότητας. Το μέλλον σου κρίνεται και στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.



Δηλαδή, την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκει τον νέο της εχθρό στο πρόσωπο των καθηγητών, καλόντας για την επίταξη τους, η ΚΝΕ απευθύνεται στους μαθητές και τους λέει οτι η επίταξη είναι και δική τους υπόθεση και οτι η κυβέρνηση είναι και δικός τους εχθρός.


ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ;! ΤΟΣΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ;!


Λέει μετά οτι το ΠΑΜΕ "βοήθησε στο κυβερνητικό λοκ άουτ". Γιατί; Γιατί πρότεινε να μην μείνει αναξιοποίητη μια ολόκληρη βδομάδα κατα την οποία μοιράζονταν τα χαρτιά της επίταξης, αλλά να αξιοποιηθεί με μια απεργία την Τρίτη και μια 48ωρη Πέμπτη-Παρασκευή.

Και πειδή προφανώς το ΠΑΜΕ είναι κυβερνητικό και η ΔΑΚΕ..αντισυστημική, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δακίτης, δήλωσε οτι η ΟΛΜΕ δε θα συμμετέχει στην απεργία αυτή.


Είστε φοβεροί. Το σεβασμό μου για τη δουλειά που κάνετε.




metalorixos

Ανώνυμος είπε...

σύντροφοι Ραμόν και μεταλλωρύχε

το κείμενο της ΚΝΕ μιλάει για τις εξετάσεις που θα γίνουν , πριν οι εκπαιδευτικοί πάρουν αποφάσεις οριστικές . Αν γίνουν οι εξετάσεις , χωρίς να παρθούν πίσω τα μέτρα , είναι να περάσει η επιστράτευση . Πως τεκμαίρεται η αντίσταση στην επιστράτευση ?

το ΠΑΜΕ πρότεινε 48 ωρη πριν τις εξετάσεις , και από κοινωνική πίεση έβαλε και Παρασκευή . Μην με κάνεις να ψάξω παραπομπή , αν παρακολουθείς το ξέρεις .

το ΠΑΜΕ έδωσε άλλοθι στην απεργοσπαστική χτεσινή δήθεν απεργία , και στην μη κάλυψη της ΟΛΜΕ .

αυτός είναι ο λόγος που μιλάω για πολιτικές και ηθικές πλειοψηφίες και μειοψηφίες , δεν μιλάω για κάτι αριθμητικό .

η ΔΑΚΕ της ΑΔΕΔΥ γιατί είναι καλύτερη από της ΟΛΜΕ ?

κοιτάξτε να δείτε σύντροφοι .

αυτά τα " συσπειρωθείτε στο κόμμα στις στραβοτιμονιές " δεν περπατάνε .
απάντα στα εξής 3 .

1. τι να πω στην μάνα μου που μου λέει ότι αν η απεργία ήταν δίκαιη και η επιστράτευση άδικη , δεν θα το έλεγε το ΚΚΕ ?

2 . Γιατί το ΠΑΜΕ μετατοπίστηκε προς την πρόταση ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Παρεμβάσεων ( όπως το λέτε , αγωνιστικό ξέσπασμα του κλάδου το λέω εγώ ) για απεργία στις εξετάσεις ?

3 . γιατί η ΚΝΕ προκαταβάλλει ότι θα περάσει η επιστράτευση ?

γιατί να το κόψει ρε σύντροφε , δεν βρίζω , σε αντίθεση με σένα που βρίζεις , και σε ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ έρχομαι και τα λέω , που είναι το πρόβλημα σου ?

" κάποιος σύντροφος "








Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες κάποιε σύντροφε οι εξετάσεις δε θα γίνουν ποτέ; Αν γίνει η απεργία και πετύχει θα καταργηθούν οι εξετάσεις;Μάλλον το δικό σου κείμενο είναι μνημείο απεργοσπασίας :)
Και επίσης μέχρι πότε θα κρατήσει η απεργία; Μέχρι τη νίκη όποτε και να είναι αυτή οπότε τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει για να δώσουν εξετάσεις. Ε;ε;ε;

mariori

Ανώνυμος είπε...

Η μάνα σου που ακούει μόνο το κκε έχει πειστεί για το σοσιαλισμό ή μόνο για την επιστράτευση πείθεται;

mariori

Ανώνυμος είπε...

τα σύντροφε αλλού

έλα ψηλέ, τελείωνε. Ό,τι νά'ναι λες. Απεργοσπαστική απεργία δεν γίνεται - γίνεται να είσαι απεργοσπάστης και οι "κοινωνικά εκρηχθέντες" μάλλον τέτοιοι υπήρξαν επανειλημμένα.
Ποια είναι η "κοινωνική" - ούτε καν συνδικαλιστική ε? - πίεση που μας τσαμπουνάς? Ούτε 30% λέει δε συμμετέχουν..

Μου εξηγείς στο μεταξύ γιατί οι α/στες δέχτηκαν το όριο του 30%? Γιατί το κάνετε γαργάρα αυτό - εδώ θα πατήσει ο Παπαχρήστος να μου το θυμηθείς.

Και κατά τα άλλα δεν λες κουβέντα για το ότι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ δεν απεργούν, όπως ήδη σου έγραψα ότι θα γίνει, και το τί συνεπάγεται αυτό - που ήδη σου έγραψα τί θα γίνει..

Δεν "ηγείστε" κάπου. Είστε ο τζουτζές στις μανούβρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού που οδηγά σε συντριβή ένα ακόμα κλάδο. Και αν με διαψεύσουν οι καθηγητές αυτό σημαίνει ότι θα πάνε μαζικά με το ΠΑΜΕ - διότι μαζικά και ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΠΑΜΕ δε γίνεται ούτε θα γίνει, αυτή είναι η μόνη αλήθεια και σήμερα και χτες και αύριο. Σκούζετε γιατί δεν καταφέρατε τίποτα - και δε μιλάω για το διακύβευμα της απεργίας ούτως ή άλλως εσείς ειδικά χεσμένα τα έχετε αυτά...

Ραμόν Μερκαντερ

Ανώνυμος είπε...

συντρόφισσα mariori

η μάνα μου δεν έχει πειστεί για τον σοσιαλισμό .

άλλες φορές πείθεται , κυρίαρχα από τα κόμματα της αριστεράς και τους μαζικούς φορείς για το δίκαιο διάφορων αγώνων , άλλες όχι .

εν προκειμένω δεν έχει πειστεί για την απεργία μέσα στις εξετάσεις , και επικαλείται το ΚΚΕ σαν επιχείρημα .

έχουν κάτι στραβό οι άνθρωποι που δεν έχουν πειστεί για τον σοσιαλισμό ? ( αφήνω στην άκρη τι εννοείς σοσιαλισμό , μιλάω για την απεργία τώρα , εκτός και αν είσαι με το " απεργία μέχρι τον σοσιαλισμό " )

ξέρεις εσύ ανθρώπους που να πείθονται για τον σοσιαλισμό έξω από τα ζητήματα που τους έρχονται στην ζωή τους , στην ταξική πάλη , σαν επίθεση από την αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό ?

εν προκειμένω ήρθε μπροστά της η ερώτηση : είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις κάτι έξω από τον κοινωνικό ανταγωνισμό ? Κάτι ιερό που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να το αγγίξουν ?

και βγαίνετε και λέτε καλό διάβασμα ?

και μου κάνεις συνδικαλιές ότι η ΚΝΕ εννοεί , για μετά την απεργία ?

στις χτεσινές ΕΛΜΕ δηλαδή το ΠΑΜΕ στήριξε την πρόταση του ΔΣ ?

τα λέμε , αλλά να τα λέμε . Κάπως να μετράμε το σωστό πάνω στο λάθος , κάποια κριτήρια να τα λήγουμε και να τα στηρίζουμε ...

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε Ραμόν άσε με να σε αποκαλώ όπως νομίζω . Είναι κομμάτι της πολιτικής άποψης που προσπαθώ να διατυπώσω . Δεν πρόλαβα να δω το σχόλιο σου , δεν μου αρέσει να μονοπωλώ τις συζητήσεις .

τι θες να πω για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που δεν απεργούν ?

Κακώς δεν στηρίζουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών που είναι δίκαιος σε περιεχόμενο και μορφή . Συμφωνείς ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Οταν διάβασα την ανακοίνωση της ΚΝΕ μου δημιούργησε την αίσθηση απαξίωσης των καθηγητών. Και ότι οι μαθητές πρέπει να δείξουν 'κατανόηση' απέναντι τους, παρόλο που έχουν άδικο οι καθηγητες να κάνουν απεργία μέσα στις εξετάσεις. Δεν καλεί τους μαθητές να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του κλάδου, σεβόμενοι την απόφαση που θα παρθεί στις τοπικές ΕΛΜΕ κλπ, αλλά μόνο να τους συμπαρασταθούν απέναντι στην επιστράτευση. Κι εγω νομίζω οτι υποδαυλιζει τον κοινωνικο αυτοματισμο κεκαλυμμενα... Κάπως...

Το βιντεακι βέβαια με τον σύντροφο Σοφιανο που ειναι στο ίδιο πνεύμα, καλώς κάνετε και δεν το σχολιάζετε αν και ο ´καποιος σύντροφος ´ το έθεσε προς σχολιασμό... Εκει πια δεν χωράνε πολλαπλές αναγνώσεις... Φάουλ ολκης απο εναν πεπειραμενο κομμουνιστη και εντός ΚΕ....

Κι εγω θα ήθελα να μην βρίζετε όποιον διαφωνει μαζι σας. Βέβαια το ´μνημειο απεργοσπασιας ´ ειναι βαρειά κουβέντα!

ΚΚΕ Εξωτερικού

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τυροκόμε έχεις δίκιο, αλλά όλοι μαζί ήταν σίγουρα περισσότεροι, ενώ άλλες φορές ισχύει το αντίστοφο. Στην αθήνα οι συσχετισμοί στο δρόμο ήταν οι συνηθισμένοι, όπως το ξέρουμε. Απλώς το αναφέρω, όχι πως είναι το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση.

Ντέμη, προσοχή στους συνειρμούς με το ρίζο, τον καθημερινό μας σύντροφο;)

Ραμόν και μόνο το τελευταίο που λες αν ισχύει, ότι δηλ επιβεβαιώνουν με την παρουσία τους γιατί πρέπει να τσακιστεί ο οπορτουνισμός είναι κι αυτός ένας λόγος να μη λογοκρίνονται τέτοια σχόλια, δε συμφωνείς;

Κάποιε σύντροφε, υπό άλλες συνθήκες θα επιδίωκα να ανοίξουμε νηφάλια μια κουβέντα για το αρχικό σου σχόλιο, ως προς το ποιος έχει σχέδιο για κόκκινα συνδικάτα -πού τα βλέπετε αυτά γραμμένα και τα παρουσιάζετε ως δεδομένα ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά κυρίως ως προς το ποιος ακριβώς θα βρει τι μπροστά του. Μήπως εννοείς την προφορική συμφωνία που κάνατε με τη δακε για το 30% στις συνελεύσεις, τη στιγμή που προωθείται νόμος για τις απεργίες και τη λήψη αποφάσεων; Ή την τακτική σας στο μαζικό κίνημα με το σύριζα και την κυβερνώσα αριστερά;
Αλλά επειδή χτες ένιωσα ο μαλάκας της υπόθεσης με την επαναστατική απεργοσπασία κάποιων δυνάμεων και έρχομαι εδώ για να διαβάσω σχόλιο ότι είναι μνημείο απεργοσπασίας η ανακοίνωση της κνε που βάζει τα στοιχειώδη, ειλικρινά μου κόβεται κάθε διάθεση για κουβέντα και λέω να μην εμπλακώ για να μην ξεσπάσω πάνω σου και γενικότερα στο πληκτρολόγιο. Να με συμπαθάς..

Ανώνυμος είπε...

Εμ πάσει περιπτώσει, ειναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμαστεί η νεα στρατηγική του κόμματος, εκείνη της ´ λαϊκής συμμαχίας ´ όπως ψηφίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο. Σαφώς και η θέση του κόμματος στους αγώνες των καθηγητών εκφράζει τη νεα στρατηγικη (βλ. κατωθι βιντεο) Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρει ανταπόκριση στους καθηγητές.. Το πρώτο τεστ ντραιβ, μάλλον αρνητικό μας βγήκε...

Δριμαλα απο ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/17124/se-exelixi-i-geniki-syneleysi-ton-proedron-ton-elme-ki-eno-tethike-se#/2

ΚΚΕ Εξωτερικού

Ανώνυμος είπε...

"Κακώς δεν στηρίζουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών που είναι δίκαιος σε περιεχόμενο και μορφή . Συμφωνείς ?"

για τη μορφή όχι. Σε τί να συμφωνήσω? Κι εμείς απεργούμε μεγάλε, κι έχουμε απεργήσει και για βδομάδες . Τίποτα δε μου λέει αγώνας μέχρις εσχάτων - γιατί δεν είναι θέμα το πόσο μπροστά και αποφασισμένοι είναι οι λίγοι. Είναι θέμα οι πολλοί πως το βλέπουν. Κι έχω ζήσει εκφυλισμένες απεργίες στον κλάδο μου και τώρα ζω εκφυλισμένες απεργίες από τη γέννησή τους. Άμα θέλεις να κάνεις αγώνα βλέπεις και συμμαχίες, καταλαβαίνεις τί παίζει, ματώνουν τα πόδια σου όλο το διάστημα της "νηνεμίας" για να απαιτείς μετά από τον κόσμο να είναι μαζί σου - αλλά και να απαιτείς κι από τους υπόλοιπους να σε στηρίξουν.

Εδώ είχαμε τέτοιους όρους?

Δεύτερο ζήτημα. Γιατί άραγε οι πρόεδροι συζητάνε σήμερα πώς θα γίνει η απεργία με την επίταξη -υποτίθεται το "αγώνας μέχρι τέλους" το έχει ήδη λύσει αυτό.

Τρίτο. Έβαλα ένα σκεπτικο ολόκληρο τί σημαίνουν τα συρσίματα πίσω από ΔΑΚΕ - ΔΑΚΕ ΔΑΚΕ ΔΑΚΕ χωνέφτε το μ'αυτούς πάτε - και πόσο η ΔΑΚΕ της ΟΛΜΕ , όπως και οι Παρεμβάσεις άλλο τώρα τα παιδάκια που παίζουν την επανάσταση στο φέισμπουκ , γνωρίζουν καλά ότι με το να στήνουν σκηνικό "αγώνα διαρκείας" "καλώντας" την ΑΔΕΔΥ να βγάλει τα κάστανα απ'τη φωτιά στην ουσία οργανώνουν την "με το κεφάλι ψηλά" υποχώρηση. Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...

Τέλος. Δεν λες κουβέντα για το 30% - την αχίλλειο φτέρνα της όλης ιστορίας που συνειδητά βάλανε οι ΔΑΚίτες, και συνειδητά στήριξαν οι α/στες. Έτσι κλείσαν το μάτι στην κυβέρνηση, έτσι ξεβρακώθηκαν στο Σαμαρά: πιστεύεις αυτός θα κήρυχνε επιστράτευση αν οι μάζες των δεκάδων χιλιάδων καθηγητών μίλαγαν για απεργία διαρκείας?

Ή πιστεύεις - το ξαναλέω - ότι οι δεκάδες χιλιάδες θα μιλήσουν για απεργία διαρκείας και το ΠΑΜΕ θα είναι ενάντια?

Φτάνει με τον παραμυθόκοσμο.

Ραμόν ΜΕρκαντέρ

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο με το σοφιανό ήταν όντως φάουλ αλλά υπάρχουν και τα βιντεάκια με τσατσούλη και μπαλού που είναι πολύ σωστά.

mariori

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Υπενθυμίζεται ότι ανώνυμα σχόλια δε δημοσιεύονται.

seize είπε...

ο ηλίθιος ο λεφτγ700 τώρα κυκλοφορεί και ως "κάποιος σύντροφος";

Ανώνυμος είπε...

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις-σφραγίδες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ-ΠΑΜΕ έκαναν μια χαρά την δουλειά της κυβέρνησης.
Ό καθένας βέβαια από το δικό του μετερίζι, κυβερνητικό ή "ταξικό" μην αδικήσουμε και κανέναν. Καυγαδίζουν μεταξύ τους αλλά παρακαλάνε να πετύχει η επιστράτευση του Σαμαρά για να πούνε μετά: Σας τα λέγαμε, είστε ανώριμοι κτλ κτλ"

Η ήττα των εργαζομένων είναι και δική τους νίκη.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλα επιχειρήματα, όλος ο λαός γνωρίζει.

Διαβάζοντας το γλαφυρό κείμενο του μπρεζνεβικού απολιθώματος βλέπω αυτό το "κενό": "εμείς (στο ΠΑΜΕ) που πάμε; Γιατί διαδηλώνουμε;"
Για να γράψει το κοντέρ μερικά ακόμα χιλιόμετρα διαδήλωσης; Δεν έχω καταλάβει.

Άπαιχτο κείμενο. Μιλάμε πια για τέλος εποχής...

σαλαμάγκουρας



Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Απίστευτη ΞΕΥΤΙΛΑ των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ+Συνιστώσες-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΡΗΜΑΔ)σε εξέλιξη αυτές τις ώρες, στην συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ!
Μόνοι τους απαξιώνουν την "επαναστατική έξαρση" των Γ.Σ., που μόλις μέχρι πρίν μιά-δύο ώρες εκθείαζαν. Θαυμάστε:
"δηλωση της Φατουρου
«Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ. Απ'αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα (σ.Σ.!!!-Μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων- Ποιός τώχε πεί αυτό;), προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα."
Αλήτες, απατεώνες, σοσιαλφασίστες.
Οποιος τους εμπιστεύεται, ας πάει να αγωνιστεί μαζί τους....

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σαλιαμάγκουρα, η απορία ήταν πού ακριβώς πήγαινε και θα κατέληγε η πορεία, γιατί στην κεφαλή ήταν οι άλλοι. Κρίμα, παρολίγο λαβράκι και τέλος εποχής. Μην αφήνεις όμως μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάσει ένα ωραίο συμπέρασμα.

Έχεις δίκιο σεχτάρ. Αν εμείς στο δημόσιο που απεργήσαμε χτες, νιώσαμε οι βλάκες της υπόθεσης, φαντάσου πώς θα νιώθει ο μέσος καθηγητής με τα θεατρικά καμώματα της ηγεσίας της ολμε και με τι ηθικό θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι

Ανώνυμος είπε...

"Καποιος συντροφος", κλπ κολοκυθες τωρα μετα την ανοιχτη επισημη προδοτικη κωλοτουμπα του συρφετου ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒ τι αραγε λετε; Φατουρου: 10.000 ψηφισαν για πλακα! Αρα απεργια δεν μπορεινα γινει! Ε; Εμεις το πηξε, δειξε ΠΑΜΕ απλα βλεπαμε απο την αρχη οτι στηνοταν ενα κολπο grosso. Πειραζει; Μια πουστια σε βαρος των καθηγητων και ολων των εργαζομενων. Απλα επειδη οποιος εχει ματια και μυαλο και βλεπει και σκεπτεται. ΑΑ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...


Παίξανε τα ρέστα τους και χάσανε...
Τώρα, χωρίς χρονοτριβή, ο αγώνας για την εξυγείανση/ανασύνταξη.
Μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Ανώνυμος είπε...

σεχτάρ μην πανηγυρίζεις τόσο για την ήττα των δάσκαλων.

Γιατί η ΟΛΜΕ υιοθέτησε τη γραμμή του ΠΑΜΕ "Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία" όπως φαίνεται από την δεύτερη (προβοκατόρικη και εμβόλιμη) ψηφοφορία.

Μπρεζνεβικέ, όταν δεν ξέρεις που πάς είναι σίγουρα τέλος εποχής. Κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Τέλος εποχής είναι και οι 150 ΠΑΜίτες στην Αθήνα την Τρίτη την ημέρα της "πανελλαδικής απεργίας" της ΑΔΕΔΥ.

σαλαμάγκουρας

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΎΠΟΥ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ για το πραξικόπημα το οποίο στήθηκε στη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15/05/2013.


Ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ, ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, φρόντισαν να θάψουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.



Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας,

την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τον οριστικό ενταφιασμό της συνδικαλιστικής προδοσίας .

Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν

Αθήνα, 15/05/2013

μια μικρή αποσαφήνιση για το τι λένε οι παρεμβάσεις .

εκκρεμεί μια απάντηση στο γιατί αναγνωρίσατε ( επιμένοντας και μετά την επιστράτευση σε σχεδιασμό που δεν περιελάμβανε απεργία στις εξετάσεις και μοιράζοντας φυλλάδια καλό διάβασμα στους μαθητές ) την επιστράτευση , αλλά αφού είστε περισσότεροι σε ένα ... blog , μάλλον δεν θα την πάρω ...

έστω ότι σας πέρασε , και το ιερό δικαίωμα των εργατόπαιδων ( όχι όλων των παιδιών ) στις εξετάσεις δεν θα κινδυνέψει .

και σας πέρασε με κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ ( τα άλλα δεν με νοιάζουν )

τα μούτρα να μιλάτε που τα βρίσκετε ?

" φάουλ " η δήλωση του μέλους του ΠΓ ? του θρυλικού ΓΓ της ανασυγκρότησης ? δεν το νομίζω , το θεωρώ πάντως δείγμα αποδοκιμασίας της γραμμής , όπως η τάση διολίσθησης του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για απεργία στις εξετάσεις .

" κάποιος σύντροφος " ( μοναδική σχέση με τον left ότι σκοτωνόμαστε στο blog του )

Ανώνυμος είπε...

καλο διαβασμα κυριοι Κατσικα κ Παπαχρηστο. ηταν μια ωραια αντιπαραθεση αλλα νομιζω οτι πρεπει αυτη τη στιγμη να κατεβασετε το σπαθι σας,να ξεζεψετε το αλογο σας και να πατε για διαβασμα μαζι με τη Φατουρου κ τον Χριστοδουλο.εχετε μαζι σας κ τις ευχες μιας διορατικης επαναστατικης οργανωσης προτοπωρων νεων κομμουνιστων. της νεολαιας του ΚΚΕ!της ενδοξης ΚΝΕ.

Αυτο που γινοταν τοσες μερες ειναι ενα πλαστο επικοινωνιακο παιχνιδι για να παει ο κλαδος ξεβρακωτος στα αγκαθια σε μαι απεργια οπου δε θα απεργουσαν πουτε αυτοι που την ψηφιζαν. Στην προταση του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ για απεργια ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Κ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ η ΟΛΜΕ καλεσε σε απεργοσπασια κ αρνηθηκε να καταμετρησει δυναμεις κ δυνατοτητες. η ουσια ειναι οτι το ΠΑΜΕ σαν η μονη συνεπης αγωνιστικη δυναμη του κινηματος ηταν η μονη που ειπε οτι ο κλαδος πρεπει κ μπορει να απεργησει 48 ωρες οντας επιστρατευμενος.

οταν δεν εισαι υλιστης αυτα παθαινεις.για ακομα μια φορα οι μεγαλοστομιες των παρεμβασεων απεδειξαν οτι χωρις τον εργοδοτικο κ κυβερνητικο συνδικαλισμο δεν μπορουν να λειτουργησουν.ειναι το απαραιτητο μαξιλαρακι.

οι ΓΣ των ΕΛΜΕ δεν ηταν μαζικες πραγματικα.ηταν απλα μεγαλυτερες απο αλλες κ αυτο ειχε κ επικοινωνιακη χροια αναθεσης μεσα τους.ωστοσο μεσα στους εκεπαιδευτικους ειναι κρυμενη μια αγωνιστικη διαθεση που σμπαραλιαστικε απο τους προεδρους των ΕΛΜΕ που ανηκουν στο δεξιοαριστεροεπαναστατικο μετωπο.

20000 στους 86000 μας κανει 23%! που πας ρε καραμητρο για απεργια διαρκειας?

εδω χρειαζεται κλιμακωση σχεδιο κ προοπτικη. συμμαχιες ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ.
αλλα δεν γνωριεις τι ειναι αυτο οταν αυτοι που υκοτονται για αγωνες διαρκειας δεν μπορουν να οργανωσουν ουτε την υποχωρηση.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

τωρα εσυ καποιε με τι μουτρα μιλας για κινημα;αντε στην τρυπιτσα σου αγορακι μου να δεις που ειναι το ΠΑΜΕ Εκεπαιδευτικων που θα ανεβει σε ολες τις ΕΛΜΕ κ θα δω τι θα λες μετα.

ο Σοφιανος ηταν υπεροχος κ εκανε σαφες το τι κινημα χρειαζεται κ τα λοιπα.το ΠΑΜΕ τα φωναζει μερες τωρα.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Αναυδος είπε...

Δηθεν συντροφε

Οι πανελλαδικες ξεκινουν στις 17/5 το ΠΑΜΕ προτεινε από τις 9/5 48ωρη για 16-17/5 δηλ και την πρωτη μερα των εξετασεων. Αρα η απεργια στις εξετασεις δεν είναι θεμα αρχης αλλα είναι θεμα προετοιμασιαςς και συμμαχιων.

Τι εκαναν ολοι οι αλλοι ΤΙΠΟΤΑ περιμεναν με πορδες να βαψουν αυγα. Μπορει στο κοσμο των μετωπων και των συμμαχιων με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ αυτό να είναι εφικτό αλλα στην πραγματικοτητα αυτό δεν γινεται.

Στην πραγματικοτητα η προταση για πενθημερη απεργια μεσα στις εξετασεις σκοπευε να εκτονωσει την δικαιη οργη των καθηγητων σε ανεξοδους επαναστατικους βερμπαλισμους με τη συνοδεια του απαραιτητου αντικομμουνισμού και μετα να οδηγησει τους καθηγητες να σκυψουν το κεφαλι. Θα εδινε μαλιστα και ευσημα αγωνιστικοτητας και σε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ

Εσυ και οι ομοιοι σου παιζεται στο δευτερο ταμπλο του αντικομμουνισμου ετοιμοι να συμμαχισετε και με τους τροικανους για να οδηγησεται το κινημα σε ηττα. Τυχοδιωκτες και πουλημενοι μια ζωη που παιρνετε θεση μονο εναντια στο ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε άναυδε επαναλαμβανόμαστε .

το θεωρώ θετικό να βγαίνετε ο ένας μετά τον άλλο , και μάλιστα αναγνωρίσιμες " υπογραφές " στο blog και να διαφωνείτε με το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

O Σοφιανός είναι υπέροχος και αν υπήρχε Κομιντέρν και Ιωσήφ, δεν χωρεί αμφιβολία ότι θα ήταν κατά της απεργίας στις εξετάσεις για να "μην εκβιαστεί η κυβέρνηση".

Ο Σοφιανός δεν είναι απλό στέλεχος, είναι σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης.

Μου αρεσει ότι οι κυβερνητικοί κομμουνιστές του ΠΑΜΕ στραβομουτσουνιάζουν με αηδία στους 20.000 από τους 88.000 (δεν είναι αυτό μαζικότητα) ενώ μαζικότητα είναι οι Παμίτικες συγκεντρώσεις των 100-150 κομματικών στελεχών.

Ε, λοιπόν νομίζω ότι μετά και αυτό το ταξικό ξεπούλημα (η ηγεσία της ΟΛΜΕ ακολούθησε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, για όσους δεν κατάλαβαν...), θα πέσει βροχή από σφαλιάρες και στους κυβερνητικούς κομμουνιστές. Και ας φωνάζετε όσο θέλετε για αντικομμουνισμό...

σαλαμάγκουρας



Ανώνυμος είπε...

"Στην πραγματικοτητα η προταση για πενθημερη απεργια μεσα στις εξετασεις σκοπευε να εκτονωσει την δικαιη οργη των καθηγητων σε ανεξοδους επαναστατικους βερμπαλισμους με τη συνοδεια του απαραιτητου αντικομμουνισμού και μετα να οδηγησει τους καθηγητες να σκυψουν το κεφαλι. Θα εδινε μαλιστα και ευσημα αγωνιστικοτητας και σε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ"

Εσυ ειδες να παιρνουν ευσημα?

Σάκης

Αναυδος είπε...

Καλα θα ηταν οι επαγγελματιες συκοφαντες να μας πουν τι ακριβως ψηφησαν στις μαζικες συνελευσεις τους οι καθηγητες. Καποιες ΕΛΜΕ ψηφισαν απεργια μεν με την προυποθεση γενικη απεργια απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καποιοι ψηφισαν απεργια μεν αλλα στις εξετασεις οι εξεταστες να φορουν ενα απλο περιβραχιονιο. Οι περισσοτερες συνελευσεις ψηφησαν απεργια ναι μεν αλλα.

zoot horn rollo είπε...

Επαναλάβετε όσο θέλετε τα περι υιοθέτησης της γραμμής του ΠΑΜΕ από την ΟΛΜΕ,βάλτε και ό,τι γαρνιτούρα γουστάρετε("Ιωσήφ","Κομιντέρν" κ.α.) να 'χετε να λέτε εκεί στα "στέκια" στις "λέσχες" κτλ., κάποια στιγμή θα το πιστέψετε,ίσως για λίγο να ξεχάσετε τα χάλια σας, πάντως δε σας ξεπλένει τίποτα..."Βελισαρατοι"...

Ανώνυμος είπε...

Σαλαμαγκουρα τις αντέχεις τις κλωτσιές..?

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευτυχώς εσύ σαλιαμάγκουρα ξέρεις πού πας. Όπου πηγαίνει το κκε απέναντι. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να υφίστασαι, έστω και ως λαθρόβιο.
Για την ιστορία, στη θεσσαλονίκη οι δικές μας δυνάμεις σταμάτησαν στο λευκό πύργο κι άφησαν τους άλλους να πορεύονται στο άγνωστο με βάρκα την απελπισία. Και τη δευτέρα στην αθήνα είχε περίπου δέκα χιλιάδες κόσμο –αλλά αν δε συμφωνεί με τα συμπεράσματά σου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Την τρίτη προφανώς ήταν αδύνατο να έχει τέτοια μαζικότητα το μπλοκ του σε μια απεργία αλληλεγγύης χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων.

Και κάτι ακόμα, που το έχεις αγνοήσει επανειλλημένα. Ως τρολ τρέφεσαι από τη σημασία που του δίνουν, αλλιώς δεν έχεις λόγο ύπαρξης. Όσα σχόλιά σου μου απευθύνονται προσωπικά –έμμεσα ή άμεσα- θα τα βλέπω, θα τα διαβάζω, αλλά δε θα τα βλέπεις δημοσιευμένα. Στο ξεκαθαρίζω να το ξέρεις.

Yuri είπε...

Όσες επαναστατικές κορώνες και να ουρλιάξετε, ο κόσμος είδε. Στις ΕΛΜΕ, στις συνελεύσεις του, άκουσε, συναναστράφηκε, και ΑΠΟΜΩΝΟΣΕ την πρόταση του ΠΑΜΕ. Αυτό γιατί δεν το αναφέρει κανείς? Σε συνελεύσεις 600 εργαζομένων, να ψηφίζουν την πρόταση του ΠΑΜΕ 10? Μα... εξήγηση υπάρχει! ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ παίξαν το παιχνίδι τους κουμάνταραν τους "δικούς" τους, οι υπόλοιποι "πάτησαν την μπανανόφλουδα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπέρασμα, ο κόσμος είναι ηλίθιος. Εγώ είμαι πάντα "αληθής". Τα "έλεγα".. κουνώντας το δάχτυλο...

ΚΑτηγορεί ποιός και γιατί, που το ΠΑΜΕ με την ξεπουλημένη ΑΔΕΔΥ βάλανε απεργία δημοσίων την Τρίτη μπαλωθιά στον αέρα? Βέβαια όταν η ΑΔΕΔΥ βάζει απεργία από άλλους είναι επειδή οι άλλοι είναι ρουφιάνοι, όταν βάζει απεργία από το ΠΑΜΕ, είναι "ύστερα απο δική του πίεση".

Οι εργαζόμενοι δεν είναι τόσο ηλίθιοι όσο νομίζετε. Είδε. Και πείστηκε ότι "στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι", μην ανησύχειτε, θα συνεχίζετε να υπάρχετε, κάπου θα βρει χώρο το σύστημα και για σας....

Ανώνυμος είπε...

Υuri,
Με τι αστερίσκους ψήφιζε απεργία ο κόσμος;Σε πόσες ελμε μπήκε η λογική απεργία μόνο αν κάνει απεργία γσεε-αδεδυ ή ιαπωνικού τύπου;Σε πόσες εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος πρακτικά εν λευκώ;Αυτό που γράφτηκε ότι είπε η Φατούρου τελικά ισχύει;Είναι αυτό επαναστατικό;
Και τέλος πάντων το παμε ζήτησε απεργία και την παρασκευή στην αδεδυ όσο και να το κάνετε γαργάρα.
Αλλά είναι ζήτημα να σας προδίδουν (ειδικά) οι αριστεροί σύμμαχοι. Το θέμα είναι να επιλέγεις πιο προσεκτικά συμμάχους και να βλέπεις και τη φάκα και όχι μόνο το τυρί.Και επειδή από τον επόμενο μήνα μπορεί να έχουμε και "αριστερό" πρόεδρο στην ολμε αναμένονται ακόμα περισσότερα.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο.Γιατί δεχτήκατε πρακτικά την εφαρμογή του νόμου Βρούτση;Δεν ξέρετε ότι αυτό πλέον θα είναι δεδικασμένο;

mariori

RED..GO... είπε...

Το παράλογο και το παράξενο , αυτό που έπρεπε να μας κάνει να ψάξουμε τι κάναμε λάθος στη γραμμή μας θα ήταν αν συμφωνούσε αυτός ο αντιδραστικός κλάδος με τη γραμμή ρήξης και λαϊκής συμμαχίας του ΠΑΜΕ.
Μιλάμε για τον κατεξοχήν αντιδραστικό παρτάκια, κακομοίρη, βολεμένο, φτωχομπινέ, φροντιστηριάκια, και ενίοτε φασίστα «καθηγητή». Που πολλοί από αυτούς -οι «αριστεροί» - έφευγαν από το ΚΚΕ τη δεκαετία του ΄90 γιατί το κόμμα «τα έβαλε» με τα φροντιστήρια. Οι άλλοι «οι προοδευτικοί» αντάλλασαν την σιωπή τους, ή τη συμφωνία τους ή την ανοχή τους στον εκάστοτε κύριο Διευθυντή - «για το καλό του σχολείου» - με το να κάνουν τα γραφεία καθηγητών γραφεία των παρεμβάσεων και πασκε ή δακε αναλόγως τους συσχετισμούς.
Μιλάμε για αυτούς (εκτός λίγων τιμητικών εξαιρέσεων) που δε τόλμησαν να καταδικάσουν την υποδιευθύντρια που μπούκαρε με το αυτοκίνητο της στο σχολείο για να σπάσει την απεργία. Παρά τα έβαλαν με το τον σύλλογο γονέων και τη περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και σε αυτή την αντιπαράθεση για να μη κάνουν ούτε μία ώρα απεργία.
Γεγονότα άπειρα να γεμίσεις τόμους που μόνο με τα λόγια του ποιητή μπορούν να αποδοθούν : «Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες, κόβουν στα μέτρα τους μαθητάδες, κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς, με ιδεώδεις υποτακτικούς, που είναι στο μυαλό νωθροί, μα υπακοή έχουν περισσή, τους έχω βαρεθεί».
(Κάτι θα ήξερε και αυτός από «αριστερούς (αντ)επαναστάτες.) ...red..go

TRASH είπε...

Πάντως τελικά, απεργία μόνο μία ημέρα έγινε, και οι "απεργοί" διαρκείας έκαναν απεργοσπασία στον εαυτό τους.
Αυτό είναι η πραγματικότητα.
Κατά τα λοιπά, ας μας απαντήσουν οι επαναστάτες της φακής γιατί ψήφισαν υπέρ μίας απεργίας που οι ίδιοι(!!!!) θεωρούσαν πως δεν πληρούσε τους όρους για να γίνει. (Δηλώσεις Φατούρου)
Και φυσικά γιατί τόσο μένος ενάντια στο ΠΑΜΕ που αυτό ακριβώς έλεγε από την αρχή.
Μήπως γιατί τελικά με το πρόσχημα της "απεργίας διαρκείας" κατάφεραν (σε αντίθεση με την πρόταση του ΠΑΜΕ) να μην γίνει ούτε μία ώρα απεργία;
Πάντως είναι εκπληκτικό πως μετά από τέτοιο ανερυθρίαστο ξεπούλημα ενός ολόκληρου κλάδου κάποιοι έχουν και μούτρα να μιλήσουν...

Ανώνυμος είπε...

@ RED...GO
Μεγάλε, έτσι πες τα! Αυτά είναι!!! Δείξε μας πόσο συμφωνείς με τον 'Αδωνη στο πόσο άχρηστοι, βολεψάκιδες φροντηστηριάκηδες κλπ είναι οι καθηγητές. Στο μόνο που ΙΣΩΣ διαφωνήσετε είναι στο αν είναι τελικά συντηριτικοί ή αριστεροι. Πάντα τέτοια!!!

ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΕΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Καλοπαιδα που αναζητατε νεα γραμμη, αφου απεδειχθη περιτρανα οτι οι μονοι που ελεγαν απεργια, εννοουσαν απεργια και εκαναν απεργια, εστω και την Τριτη ηταν το ΠΑΜΕ, η ζωη ειναι αληθινη. Σε αντιθεση με το ΠΑΜΕ που παντα εννοει αυτο που λεει, οι υπολοιποι σαλαμαγκουρες αποδειχτηκαν κοινοι απατεωνες, απεργοσπαστες και προδοτες της θελησης του κλαδου. Αν αυτο σας πληγωνει παρηγορηθειτε: Η παλη των ταξεων ειναι παρα πολυ σκληρη υποθεση για μπαλαρινες, κλαψιαρηδες συνδικαλιστες και "αριστερους ταρτουφους". Αρα οι δολιες ΕΛΜΕ δεν ψηφισαν παρ'οτι ετσι νομιζαν απεργια αλλα "ελλειψη πολιτικων προυποθεσεων". Ο Σοφιανος ειπε οτι η απεργια στις εξετασεις δεν ειναι καλη ιδεα και ειχε απολυτο δικιο. Απομονωνει το κινημα απο τις μαζες, δινει επιχειρηματα στην κυβερνηση κλπ. Οσοι τον κατηγορουσαν εστησαν μια μπλοφα και απλα την πατησαν. Ετσι ειναι...Μερικες αντιδημοφιλεις στους λογοκοπους μικροαστους αληθειες μαθαινονται με τον δυσκολο τροπο. ΑΑ

RED..GO... είπε...

Υ.Σ. 1 - «καλο διαβασμα κυριοι Κατσικα κ Παπαχρηστο. ηταν μια ωραια αντιπαραθεση αλλα νομιζω οτι πρεπει αυτη τη στιγμη να κατεβασετε το σπαθι σας,να ξεζεψετε το αλογο σας και να πατε για διαβασμα μαζι με τη Φατουρου κ τον Χριστοδουλο»……όπως είπε και πιο πάνω ένας σύντροφος.
Υ.Σ. 2 - Ορέ σαΐνι με έβαλες σε επιπλέον σκέψεις . Μάλλον έχεις δίκιο. Φασίστα με λένε όταν περιφρουρώ στη βιομηχανική ζώνη τις απεργίες, το ίδιο στα λιμάνια, στα σχολεία, στις τράπεζες κλπ. Νομίζω ότι από τους «Άδωνη» και τους «τεμπελχανάδες» πρέπει να διαφέρω μόνο στο ότι εγώ παράγω πλούτο και υπεραξία ενώ εσείς όχι .