Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Απολιθωμένες αμπελοφιλοσοφίες στον Κόκκινο Πλανήτη 10

(Τα Ιουλιανά) 

Σε αυτή τη δέκατη και τελευταία εκπομπή για τη φετινή σεζόν, σχεδιάζουμε μακρινά ταξίδια και τη μεγάλη ζωή που θα κάνουμε στις καλοκαιρινές διακοπές, ξαμολιόμαστε με θετική οπτική και γαλάζιες σημαίες της νδ στις παραλίες που δεν έχουν δική τους γαλάζια σημαία, παίζουμε μουσικές καρέκλες μαζί με τους δημόσιους υπαλλήλους που θα απολυθούν και συντασσόμαστε με τα… άθεα κόμματα που υπερασπίζονται την κυριακάτικη αργία, σε αντίθεση με τη Δεξιά του Κυρίου. Παράλληλα παρακολουθούμε (όσο μας το επιτρέπουν οι δυνατότητές μας) την υψηλού επιπέδου πολιτική συζήτηση που άνοιξε στη βουλή και το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου σύριζα, μένουμε κατάπληκτοι από την χρεοκοπία του νεοκεϊνισιανισμού στο ντιτρόιτ και κλείνουμε με πιο… εσωκομματικές αναφορές στο αντι-ιμπεριαλιστικό διήμερο της οργάνωσης και την επέτειο από το θάνατο του ζαχαριάδη.

Κριτικές και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες στα σχόλια. Καλή ακρόαση και καλό καλοκαίρι.Όσον αφορά τα τραγούδια, είπαμε αυτήν την φορά να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και να ταξιδέψουμε στην πόπ δεκαετία του 80. Σε αντίθεση δηλαδή με τις εξελίξεις, όσο πιο χαρούμενα και καλοκαιρινά γίνεται.

Τα τραγούδια κατα σειρά

1. Waiting for a star to fall (Boy Meets Girl)
2. Endless summer nights (Richard Marx)
3. Self Control (Laura Branigan)
4. Cruel Summer (Bananarama)
5. Straight up (Paula Abdul)
6. The boys of summer (Don Henley)
7. The king of wishful thinking (Go West)
8. She drives me crazy (Fine Young Cannibals)
9. Somebody's watching me (Rockwell)
10. Walking on sunshine (Katrina & Waves)
11. Nothing's gonna stop us now (Starship)
12. Cause you are young (CC Catch)
13. Such a shame (Talk Talk)
14. It's a sin (Pet Shop Boys)
15. Maria Magdalena (Sandra)
16. Everything's Coming Up Roses (Black)
17. Jesus He Knows Me (Genesis)

Υστερόγραφο
Αφιερωμένο

2 σχόλια:

Dreaming Neon Red είπε...

Κρητικός σ/φος μου είπε ότι υπολόγισαν 5000 άτομα που έφυγαν απ την κατασκήνωση για τις 2 πορείες.

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη ταινία που μπορώ να σκεφτώ για το Detroit, που να αποτυπώνει την κατάσταση εκεί, είναι το 8 mile με πρωταγωνιστή Εminem. 8mile είναι ο δρόμος που χωρίζει τις δύο πλευρές του ταξικού οδοφράγματος, απο τη μια οι γειτονιές των φτωχών, των trailer parks κτλ, απο την αλλη η ευημερούσα πλευρά. Ερείπια, απελπισία, εργοστάσια και μεροκάματα της πείνας, έγκλημα, όλο το πακέτο...


metalorixos