Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Από Πέραμα σε Κερατσίνι, φασίστας δε θα μείνει

Αρχικός τίτλος: Εδώ μόνο ΚΚΕ

Στην προηγούμενη ανάρτηση για το φεστιβάλ, τους οπαδούς και το τσάκισμα του φασισμού είχαν μείνει μερικές ουρές (όπως λέγονται τα παραλειπόμενα στη δημοσιογραφική αργκό) που δυστυχώς καθίστανται τραγικά επίκαιρες μετά τα χτεσινοβραδινά στο κερατσίνι. Παραθέτω πρώτα την αρχική μορφή του μισοτελειωμένου κειμένου που ‘χα ξεκινήσει να γράφω –με κίνδυνο να φανώ στην αρχή εκτός θέματος- και εν συνεχεία, θα πιάσουμε το νήμα με την ουσία του πράγματος.


Φεύγοντας το σάββατο από τον χώρο του φεστιβάλ, είδαμε γραμμένο σε έναν τοίχο του αρχηγείου ένα σύνθημα γεμάτο σημειολογία: «εδώ μόνο ΚΚΕ!» Τι εννοούσε άραγε ο συνθηματογράφος ποιητής;  Μόνο κουκουέ, όπως στη σοβιετία και τον υπαρκτό που γνωρίσαμε (κι αγάπησαν κάποιοι παράφορα, μέχρι μίσους για την προδοσία της να πάψει να υπάρχει και να τους αφήσει ορφανούς). Μόνο κουκουέ εδώ στο φεστιβάλ, που λειτουργεί για ένα τριήμερο σα σοσιαλιστική νησίδα δίπλα στο κέντρο της πόλης. Ή γενικά στη δυτική θεσσαλονίκη, που κάποτε είχε όλους τους δήμους της κόκκινους και κρατάει ακόμα κάποιες παραδόσεις;

Ναι αλλά το 'παύλου μελά' ανήκει σ’ όλο το λαό της θεσσαλονίκης κι αυτό το νόημα είχε κι η επιλογή για την αξιοποίηση του χώρου –παράδειγμα που ακολούθησαν κι άλλοι τελευταία, όπως η νκα με τις φετινές αναιρέσεις. Και ακόμα κι αν πάρεις τη μικρή πολιτεία του φεστιβάλ ως δείγμα, συρρέει τόσος κόσμος, που αποκλείεται να ψηφίζει στο σύνολό του μόνο το κόμμα. Συνεπώς;

Συνεπώς η εξήγηση ήταν πολύ πιο απλή. Βρέθηκε προφανώς κάποιος χούλιγκαν με σπρέι και άφησε μια κραυγή αγωνίας για επιβεβαίωση του εαυτού του και της ομάδας του: εδώ μόνο παοκ, πχ. Και οι σύντροφοι που ανέλαβαν να ρετουσάρουν τον χώρο σκέφτηκαν σοφά κι οικονομικά κι έτσι αντί να σβήσουν όλο το σύνθημα, απλώς το διόρθωσαν με τις απαραίτητες παρεμβάσεις –όπως είχαμε κάνει παλιά σ’ ένα κτίριο με συνθήματα των μουλάδων για την εε, όπου σβήσαμε μόνο το αστεράκι με την παρένθεση στην υπογραφή.

Μακάρι βέβαια να ήταν τόσο εύκολο και στην πραγματική ζωή να μετατραπεί η οπαδική καψούρα –που γίνεται ενίοτε αφιόνι- σε πολιτική συνείδηση. Και να μπορούσαμε να σβήσουμε με ασβέστη τις αυταπάτες και τις ανορθογραφίες στη μαζική συνείδηση, όπως αυτή διαπλάθεται από την κυρίαρχη κουλτούρα και ιδεολογία.

----------------------------------------------------------------

Είχα ήδη αρχίσει να γράφω τις παραπάνω γραμμές, όταν έσκασε σα βόμβα η είδηση για την πολιτική δολοφονία του παύλου φύσσα από τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου. Και να σκεφτείς πως συνέβη σε μια περιοχή σαν το κερατσίνι, που κάποτε ήταν κατακόκκινη και θα της πήγαινε ταμάμ το σύνθημα από τον τοίχο του αρχηγείου: εδώ μόνο κκε. Όπως είχε πει κάποτε ο σπύρος παπαδόπουλος για τα παιδικά του χρόνια στη γειτονική κοκκινιά, είχαμε στη γειτονιά έναν δεξιό κι έναν αεκτζή, αλλά δεν τους μιλούσε κανείς.

Αλλά το θέμα φυσικά δεν είναι ο ολυμπιακός. Μιλάμε για μια καθαρά πολιτική δολοφονία κι όχι για ποδοσφαιρικό καβγά, όπως προσπάθησαν να το παρουσιάσουν τα κανάλια και διάφορες ιστοσελίδες, πάνω στη σύγχυση και την αναμπουμπούλα των πρώτων στιγμών -ή μάλλον των όχι και τόσο πρώτων στιγμών…

Η καλή προπαγάνδα από το πρωί φαίνεται...
Μιλάμε για τη δολοφονία ενός ενεργού και πολιτικοποιημένου μέλους του συνδικάτου μετάλλου, που έχει μπει στο μάτι των εφοπλιστών και των ναζί υπαλλήλων τους και όχι για μια 'σύγκρουση των άκρων, που έχουν ανοίξει επικίνδυνη βεντέτα με απρόβλεπτες συνέπειες'. Και αν ισχύει πως έχουν κανονίσει οι χρυσαυγίτες συγκέντρωση για αύριο κοντά στον τόπο του εγκλήματος –όπου επιστρέφει πάντα ο δολοφόνος- φαίνεται πως επενδύουν σοβαρά στον αποπροσανατολισμό και την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας, για να φοβίσουν τον 'φιλήσυχο κόσμο' με τα 'άκρα' που τον πιέζουνε σαν συμπληγάδες.

Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο, καρτέρι συμμορίας, αναγνώριση στόχων, και όχι για κάποια φιλονικία, όπου άναψαν τα αίματα και φτάσαμε στο… μοιραίο. Κι έχουμε να κάνουμε με συλλογική εκτέλεση του σχεδίου και του παιδιού, πιθανότατα με την ανοχή –αν όχι συνεργασία- της αστυνομίας κι όχι με έναν μεμονωμένο φυσικό αυτουργό, που «τον συλλάβαμε και αποκαταστήσαμε την τάξη».

Ποια τάξη αλήθεια; Αυτή που είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος; Με τους δημοσιολόγους της να μένουν άσπιλοι και αμόλυντοι από αίμα, να ασκούν από οθόνης το ακριβοπληρωμένο τους «λειτούργημα» και να καταδικάζουν γενικά τη βία (απ’ όπου κι αν προέρχεται), (επι)ζητώντας μια πιο σοβαρή χρυσή αυγή, που να μην εκτίθεται με τόσο ακραίες πράξεις για να μην καεί ως εφεδρεία του συστήματος.
Υπάρχει καλύτερη χρυσή αυγή και τη θέλουνε.

Στην πραγματικότητα όμως αυτή ακριβώς την χρυσή αυγή χρειάζονται. Μια λούμπεν συμμορία που να κάνει θριαμβικές εφόδους στις κόκκινες γειτονιές και να ανακόπτει δυναμικά τους ταξικούς αγώνες και την οργάνωσή τους. Το ξεγύμνωμα της αστικής εξουσίας συνεχίζεται παράλληλα με το στριπτήζ του χρυσαυγίτη, που λέγαμε στην τελευταία ανάρτηση. Οι φορείς και οι μηχανισμοί της κυρίαρχης προπαγάνδας (πολιτικοί, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι) αποτελούν την πολιτική πλατφόρμα και τον ιδεολογικό βραχίονα της χρυσής αυγής και του καλπάζοντα φασισμού. Ενώ τα σύγχρονα τάγματα εφόδου γίνονται ο εκτελεστικός βραχίονας, η σιδερένια γροθιά –ή μήπως φτέρνα;- της αστικής τάξης που βρυχάται για να συντρίψει τον εργαζόμενο λαό, πριν τη συντρίψουν τα αδιέξοδά της. Η επίθεσή τους πατάει προφανώς στη δική μας αδυναμία στην οργάνωση και τη μαζικότητα του αγώνα, αλλά είναι σημάδι πρωτίστως του δικού τους πανικού και της δικής τους αδυναμίας.

Διαβάζω ξανά όσα έχω γράψει και μου φαίνονται κούφιες φράσεις χωρίς νόημα. Γιατί η ουσία είναι τι θα κάνουμε στην πράξη για να αλλάξουμε τα πράγματα. Δε θα περιμένουμε φυσικά το συνταγματικό τόξο να ενώσει τις δυνάμεις του για να σώσει την (αστική) δημοκρατία του και να κηρύξει παράνομο το χαϊδεμένο παιδί του συστήματος. Τα βέλη του περίφημου τόξου που στρέφονται προς την χρυσή αυγή είναι τα βέλη του πολιτικού έρωτά τους και τίποτα περισσότερο. Εδώ εξάλλου δε μιλάμε απλώς για την εγκληματική δράση μιας συμμορίας-οργάνωσης, αλλά για το διαρκές έγκλημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, το συλλογικό οργανωμένο έγκλημα μιας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού ή των μπράβων της που την προστατεύουν.
Κι η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως ο μόνος που μίλησε αυτή την εβδομάδα για το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση η χρυσή αυγή ήταν ο βορίδης, πιθανότατα γιατί διαθέτει τεχνογνωσία και αυτογνωσία από το παρελθόν του στην επεν.

Χρυσαυγίτη, πες αλεύρι...
Δεν μπορούμε επίσης να περιμένουμε τους φασίστες να κάνουν το μοιραίο λάθος για να αποκαλυφτεί ο χαρακτήρας τους στην ‘κοινή γνώμη’ και να αρχίσουν να ξεφουσκώνουν. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως λάθος, παρά μόνο οργανωμένο σχέδιο που εκτελείται στην εντέλεια. Το μόνο λάθος που μπορεί να προκύψει στην εξίσωση είναι ο παράγοντας χι που δεν μπορούν να προβλέψουν, δηλαδή ο λαϊκός παράγοντας και η δική μας δράση, που τα έχουν προϋπολογίσει να ισούνται με μηδέν, προκειμένου να αλωνίζουν ελεύθεροι.

Είπαμε και χτες πως η δράση αυτή πρέπει να είναι στοχευμένη σε αυτά ακριβώς που μπαίνουν χωρίς προσχήματα πλέον στο στόχαστρο του φασισμού: το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα. Τη δράση αυτή πρέπει να τη διακρίνει οργάνωση και συνέχεια. Δεν μπορεί να αναλώνεται σε συναισθηματικές εξάρσεις και δυναμικές συλλογικές εκτονώσεις, ούτε να περιορίζεται οπαδικά σε ορισμένες περιοχές-σύμβολα {‘εδώ μόνο εμείς’} και να κλείνεται σε ‘κινηματικά γκέτο’ κλείνοντας ταυτόχρονα τα μάτια και τη μύτη της στις βρωμιές που γίνονται έξω από τη νησίδα της. Οφείλει αντιθέτως να στοχεύει στο σύνολο, να αλλάξει όλη την εικόνα, να σαρώσει καθολικά το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει.

Για να κάνουμε επανασύνδεση με την εισαγωγή, ο μαχητικός αντιφασισμός δεν μπορεί να γίνει με φάπες κι οπαδικούς όρους –που γεννάνε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και μια φράση της επικαιρότητας, πρέπει να λιντσάρουμε πολιτικά το φασισμό, εφαρμόζοντας όχι το νόμο του λιντς, αλλά το δίκιο του εργάτη ως νόμο. Να αφαιρέσουμε από τους φασίστες κάθε πάτημα κι απήχηση στον εργατόκοσμο και τη νεολαία, να κάνουμε τους επικεφαλής τους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο –όπως δεν μπορούσαν να το κάνουν κι οι ταγματσφαλίτες πρόγονοί τους χωρίς τη συνοδεία όπλου και την υψηλή προστασία των γερμανών ή των άγγλων κατά περίσταση.

Να κάνουμε την οργή μας δύναμη αγώνα κι ανατροπής του φασισμού και της τάξης που τον γεννάει, ανατροπής του κόσμου της εκμετάλλευσης που βασίζεται στο ναζιστικό υπόκοσμο.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ/φοι από εργατικο αγώνα

"Ήρθε καιρός να αντιδράσουμε. Δεν πάει άλλο. Είναι ζήτημα στοιχειώδους υπεράσπισης της ζωής, της αξιοπρέπειας του λαού μας. Είναι ζήτημα υπεράσπισης της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας.

Τώρα, άμεσα όλοι οι μαζικοί φορείς (η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, η ΟΛΜΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, οι διάφορες κινήσεις ενάντια στο φασισμό, οι καλλιτέχνες, οι πάντες), έχουν υποχρέωση να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την:

Εκκαθάριση των σωμάτων ασφαλείας και του κρατικού μηχανισμού από τους φασίστες υπονομευτές της δημοκρατίας.
Υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, του δικαιώματος του λαού να διαδηλώνει, να απεργεί, να μιλά ελεύθερα, να διεκδικεί το δίκιο και τη ζωή του."

Α) Είναι ξεφτίλα να ξεσηκωθει ο λαός με στόχο την "εκαθαριση του κρατικου μηχανισμου" από τους φασιστες και την απακατάσταση της αστικης δημοκρατίας μαζι με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.
Αυτα σ/φοι είναι ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ.


Αντι για αυτά πρέπει να αποκαλύψουμε στον κόσμο τον πραγματικο ρόλο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Δεν έχει ανάγκη η αστικη δημοκρατία να αυτοκαταργηθει για να χρησιμοποιήσει εκτεταμένα ενάντια στον λαό τους συγχρονους ΣΟΥΡΛΑΤΖΗΔΕΣ. Αυτο αλλωστε έκανε και στο παρελθον.

συνθημα μας : Μπατσοι και χρυση αυγη : ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ.
Ο εργατοκοσμος ήδη πιάνει πιο καλά το νόημα των τελευταιων επιθέσεων από τον "εργατικο αγώνα" "νεα σπορα" κλπ
Ο απλός κόσμος ήδη λέει
: "μα τι κάνουν, σκοτώνουν κόσμο θέλουν να ξεκινησει εμφύλιος?"

Η απάντηση από την δική μας πλευρά πρέπει να είναι ταξικη και μόνο μία.
ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.
ΓΙΑ ΚΑΘΕ Σ/ΦΟ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ.
Αφου θέλετε εμφυλιο ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ.
ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΕΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΟΥ ΜΑΛΙ ΜΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ.
Κοπιάστε λοιπον.

Τροτσκι

Αναυδος είπε...

Το τι σημαινει το παραληρημα του απο πανω το ειδαμε σημερα στο Κερατσινι οπου στο τελος οι μολοτοφ και οι σπασμενες βιτρινες θα θαψουν το εγκλημα των φασιστων (και θα εξοργισουν και τους κατοικους). Η αστυνομια ειναι διαπλεκομενη με τη χρυση αυγη αλλα η προσπαθεια αμεσης ταυτισης της με τη χρυση αυγη ειναι μεγιστο σφαλμα που μονο ηλιθιοι ή προβοκατορες το επιχειρουν. δηλ ακομη και η μια του διας που συνελαβε τον φασιστα την επομενη φορα δεν θα κανει απολυτως τιποτα

Αν ημουν κυβερνηση θα παρακαλουσα να ειχαμε τετοιου ειδους περιστατικα που απομακρυνουν την πιεση απο τις απεργιες και την αντιδραση των εργαζομενων και γιατι οχι τρομοκρατουν. Η κυβερνηση σημερα περασε και αυτη στο τοξο του αντιφασισμου συνεπως απο το ποιος οφελειται φαινεται και ο ηθικος αυτουργος

Πως αντιμετωπιζεται ο φασισμος:
Πχ ο Πουλικογιανακης ηταν στοχος του ιντυμιντια εδω και 2 χρονια στη ζωνη το 2010 ανταρσυα-συριζα-πασκε και εργοδοτικοι κατεβηκαν εναντια στο ΠΑΜΕ σε κοινο ψηφοδελτιο. Ανοιξαν τον δρομο στη χρυση αυγη στο περαμα. Οι οδομαχιες με τους φασιστες στη Γερμανια προπολεμικα οδηγησαν σε μεγαλες απωλειες γιατι οπου χρειαζοταν τα σωματα ασφαλειας ετρεχαν να υποστηριξουν τους ναζι. Ο φασισμος θα ηττηθει οταν τυο συστημα που τον θρεφει και χρησιμοποιει εξαλειφθει. Με αλλα λογια δεν αντιμετωπιζετε με μονοθεματικες συμμαχιες και οργανωσεις.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τρότσκι κάτι μου λέει πως είσαι η μετεμψύχωση του καμίλο μπερνιέρι -τι να γίνεται αυτή η ψυχή άραγε; Να του δώσεις τα χαιρετίσματά μου στον κάδο με τα ανεπιθύμητα, αν συνεχίσεις τα παραληρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Να του δώσεις εσυ Βασιλη χαιρετισματα του Καμιλο Μπερνερι γιατι δεν τον γωνριζω τον κυριο.
Εγω αυτο που ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να εχουμε κατα νου τα εξης
α)Ο νομος όπως και η αστικη δημοκρατια ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αυτο πρέπει να κατανοηθεί. Ας σταματησει λοιπον η νεα σπορα να επικρινει το ΚΚΕ ότι το ΚΚΕ δεν ζητάει την τιμωρια των ενοχων και ότι δεν καταλογιζει ευθυνες στην κυβερνηση (της δεξιάς- λες και οι αριστεροι Κερενσκι και Νοσκε δεν αξιοποιησαν αναλογους με την Χρυση Αυγη μηχανισμους εναντια στον λαικο κίνημα)
Αν πρέπει οι Χρυσαυγητες να τιμωρηθουν αυτο μπορει να γινει ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΩΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Β) Οι Χρυσαυγητες δεν απειλουν σημερα κανενα κοινοβουλιο
Ισα- Ισα ο Κασιδιάρης ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Γ)Απο εκει και πέρα νομιζω ότι όλοι κατανοουν ότι η απαντηση στην κρατικη καταστολη και στους συγχρονους σουρλατζηδες δεν μπορει να δοθει μονο με μπροσουρες και φυλλαδια την στιγμη που αυτοι θα σου ρίχνουν φάπες.

Ας αναψουμε τις πρώτες σπίθες του νεου συμμοριτοπόλεμου στις φτωχογειτονιες της Αθηνας

Τροτσκι

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Χα! Κάπταιν!
Κι εγώ, διαβάζοντας αυτό:
http://redflyplanet.blogspot.com/2013/09/blog-post_6929.html?showComment=1379526581149#c1639084701474270311
περίμενα από κάτω να δώ "Τρότσκι" έχοντας προηγουμένως περάσει από δώ!
Πράγματι, τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, η και ταυτίζονται....

--------------------
Αναυδε,
Βέβαια η σωστή παρατήρησή σου, περι ταύτισης αστυνομίας και Χ.Α., δεν αποκλείει ορισμένα Αστ. τμήματα να είναι ιδιαιτέρως ...εμπλουτισμένα σε χρυσαυγητισμό, και πιθανώς και καθόλου τυχαία, όπως με πληροφορούν φίλοι και σ. από την περιοχή, όπως έγραψα προ ολίγου στου Οικοδόμου:
http://www.blogger.com/comment.g?blogID=3808495884557586998&postID=3712364814974819518&isPopup=true

Κι έχεις απόλυτο δίκηο που για άλλη μια φορά επισημαίνεις (κι εσύ), πως η αντίδραση ποτέ δεν παροπλίζει τα παραδοσιακά της όπλα για το προβοκάρισμα του λαϊκού κινήματος, όταν υπάρχει έστω και υποψία πως μπορεί να ανασυγκροτηθεί.
Αλλά η ανασυγκρότηση θα περάσει μέσα από την φωτιά και την λάβρα.

TRASH είπε...

@Τροτσκι:
Ο πρώτος "συμμοριτοπόλεμος" που αναφέρεις, ποιός ακριβώς ήτανε;

Προσέξτε φασισταριά, καρφώνεστε...

Ανώνυμος είπε...

ας αφησουμε την μουσικη του killah p ή ''γαμπρου'' απο τα κακα μαντατα να μιλησει

http://www.youtube.com/watch?v=ckUM_-SvXB4http://www.youtube.com/watch?v=YZyRKRo5o8I

lyrical dainja

partydog είπε...

Καλά που το είπες Trash γιατί διαβάζοντας διαγώνια απλώς υπέθεσα ότι έλεγε ανταρτοπόλεμο. Πραγματικά έχουν αποθρασυνθεί εντελώς! Αν διαβάζαμε μόνο ίντερνετ θα πιστέυαμε ότι 80% των ελλήνων ειναι ΧΑ ή στη λογική της ή θέλουν αίμα ως απάντηση στη ΧΑ. Και δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που μόνο ίντερνετ και σπιτάκι τους.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ρεσιτάλ η Λιάνα, προ ολίγου στο Star, με Ζαχαρέα, Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή κ.α., που την άκουγαν μουδιασμένοι, και το μόνο, που τους "επαιρνε" ήταν να συναγωνίζονται σε αντιφασιστικές δηλώσεις σε στυλ "εγώ ποτέ δεν τους υποστήριξα", πράγμα, που, συγκριτικά με τα άλλα παπαγαλάκια, γι αυτούς μπορεί πράγματι να αληθεύει αρκετά ως προς την άμεση υποστήριξη. Και βέβαια είναι θετικό, που μέσα σε αυτό το κλίμα, μπήκε (Μακρή!) επιτέλους και το ζήτημα της διερεύνησης της χρηματοδότησης της Χ.Α., (γιατί μέχρι χτές, όλη η χορωδία περίπου ταύτιζε την διαφάνεια με τα οικονομικά του ....ΚΚΕ!). Η κυρία Μακρή αντιπαρέβαλε τα μέχρι σήμερα νόμιμα εισοδήματα της Χ.Α., 800+300=1100 χιλ. €, με τα απίθανα έξοδα "συντήρησης ενός κανονικού στρατού σε πανελλαδική κλίμακα", τους ακτιβισμούς κλπ. θέτοντας τα εύλογα ερωτήματα και καλώντας σε δημοσιογραφική έρευνα. Αμα θέλουν τα παπαγαλάκια μπορούν και να κελαηδούν, αλλά το κάνουν μόνο για να χύσουν μελάνι σαν σουπιές, ενώ συνήθως κρώζουν σαν κόρακες. Δεν πειράζει, έστω κι έτσι, γράφονται πόντοι για το κομμουνιστικό και το λαϊκό κίνημα.
Να προσθέσω την μαχητικότητα της Λιάνας, που στο θέμα της θεωρίας των "δύο άκρων" δε δείλιασε να χτυπήσει στην καρδιά του, καταγγέλλοντας την πολιτική της ΕΕ για την εξίσωση του Στάλιν με τον Χίτλερ! Το βούλωσαν όλοι και μόνο η σουπιά ο Χατζηνικολάου, κάτι ψέλλισε δήθεν παραπέμποντας σε (ένα και μοναδικό, όπως ο ίδιος διευκρίνισε) "μήνυμα ακροατή", το οποίο η Λιάνα τακτοποίησε αριστοτεχνικά, δια της εκτόνωσης, μη αφήνοντας να αμφισβητηθεί αυτό το γκολ, που μόλις είχε βάλει. Μαθήματα κομμουνιστικής στάσης και μαχητικότητας, από μια συνεργαζόμενη και "θεούσα"..., προς μπαρουτοκαπνισμένους κομμουνισταράδες εργατοσπορίτες, ρουσομαυρουδήδες, ανταρσυριζάνους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, με πτυχία, διπλώματα και παράσημα από τα πεδία των μαχών....
Είθε το αδικοχυμένο αίμα του παλληκαριού να λιπάνει κάποια μυαλά και να αρχίσουν να δουλεύουν. Και να γίνει ένα ακόμη κίνητρο για όλους μας, να πολεμάμε με ψυχή και γνώση.
Κάπου, και απροσδόκητα, έχει χάσει την μπάλα ο εχθρός, μην τον αφήνουμε σε χλωρό κλαρί.
ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό Σφυροδρέπανο,
Πρέπει να καταλάβει το ΚΚΕ ότι είτε θα ηγηθεί του λαϊκού αντιφασιστικού αγώνα ή θα καταδικαστεί να περάσει στο περιθώριο της λαϊκής ζωής. Δυστυχώς ο συνδικαλισμός από την στιγμή που δεν υπάρχουν δουλειές ούτε για δείγμα δεν μπορεί να συσπειρώσει τον λαϊκό παράγοντα. Και με τις αστικές εκλογές επιπλέουν οι Τσίπρες. Χρειάζεται αγώνας αντιφασιστικός με άμεση δράση για συσπείρωση των λαϊκών μαζών.

Stickie

Γκεόργκυ Ζούκωφ είπε...

"συμμοριτοπολεμος" του ξεφυγε του αλλουνου !!!! χαχαχαχαχαχα
Πανε οι καλες εποχες με τους γεωργαλαδες ,μανιαδακηδες ,ζουρνατζηδες και φλωρους που ηταν "μαστορια " της ΚΥΠ ,τουτοι εδω οι καινουργιοι της ΕΥΠ ειναι για τα μπαζα ...
Αμ ο αλλος ο πρωτος :
"ΓΙΑ ΚΑΘΕ Σ/ΦΟ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ."
μπαμ κανει ο υπαλληλακος γ΄διαλογης
ΡΕ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΗΡΕΣΙΑ" δεν εχετε αλλους ;; με τις "καθαριστριες " δουλευετε ;;
ΓΙΑ ΜΛΚΕΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ;;
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΑΣ ...95 ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΑΡΕΟΙ ...ΕΧΟΥΜΕ "ΨΗΣΕΙ"ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ..

Αναυδος είπε...

το ΠΑΜΕ είναι κι εδω

http://www.enikos.gr/society/175544,Jylo_sth_Xalkida.html

spiral architect είπε...

Α, ρε παλιογκουμουνιστές, δεν πληρώνετε καλά.
(ήμαρτον!)