Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Χτυπάνε στην ταράτσα τον Ηλία

Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο φασισμό

Τελικά πέρασε η 28η σεπτέμβρη κι αντί για πραξικόπημα μας προέκυψε ο θρίαμβος της (αστικής) δημοκρατίας, που δε γνωρίζει αδιέξοδα (αν κι εμείς ακόμα ψάχνουμε το δρόμο για την έξοδο) κι ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο, με αντιφασίστες αρχηγούς το σαμαρά και το βορίδη και τηλεοπτικούς αστέρες σαν τον πρετεντέρη και το αχτύπητο δίδυμο του σκάι. Ο αστικός κόσμος ζήλεψε τελικά την προηγούμενη μέρα, την 27η σεπτέμβρη, με την επέτειο ίδρυσης του εαμ κι είπε να φέρει στα μέτρα του τον αντιφασιστικό αγώνα, σαν καρικατούρα. Ενώ ο ‘πολιτικός’ μαλέλης βγήκε στο κανάλι που διευθύνει (σκάι) για να μας θυμίσει τη συμμαχία του αστού τσώρτσιλ με το στάλιν, καθώς και τη ρήση του φλωράκη (;!) –τάδε έφη σταμάτης- «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»! Ηλιού φαεινότερον πως πέρασε ξώφαλτσα και δεν ακούμπησε από την αριστερά στα νιάτα του.

Θα μας ταράξουν στον αντιφασισμό δηλ, καταπώς φαίνεται. Και το όλο (πολιτικό) σκηνικό καθίσταται τόσο φαιδρό, που καταλήγει να είναι η χαρά της ατάκας και των τουιτεράδων. Ο βορίδης κάνει πως δε θυμάται το μιχαλολιάκο στην επεν και δίνει μαθήματα δημοκρατίας μαζί με άλλες τηλεκλώσσες που εκκόλαψαν με ζήλο τα φασιστικά (χρυσά) αυγά. Το έθνος του μπόμπολα κυκλοφορεί καθημερινά με αντίφα σηματάκι «σιγά μη φοβηθώ» και τη βγαίνει από τα αριστερά στο δελαστίκ του ναρ. Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για βουλευτές και στελέχη της χρυσής αυγής, που ήταν ενημερωμένοι και τους περίμεναν. Σκέψου όμως την έκπληξή τους, να τους συλλαμβάνουν σύντροφοι και ομοϊδεάτες τους από την ελας. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στη γαδα. Χτυπάνε στην ταράτσα τον ηλία..! Αλλά ό,τι δεν τον σκοτώνει, τον κάνει πιο φασισμό. Ενώ η χρυσή αυγή σκοτώνει εργάτες και μετανάστες, για να κάνει πιο δυνατό το σύστημα που τη γέννησε.

Απέξω μαζεμένοι ματάδες κι αστυνομικοί ρεπόρτερ, μοιάζουν με συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Τα κανάλια είναι η τελευταία ελπίδα για τους φασίστες να γίνουν ξανά συμπαθείς ή «ήρωες». Αλλά ο μέσος, τυπικός χρυσαυγίτης οπαδός είναι θρασύδειλος τραμπούκος, που λουφάζει χεσμένος στην τρύπα του, αφήνοντας μόνους τους αρχηγούς του να σαπίσουν –γι’ αυτό και δε μαζεύτηκαν παρά μερικές εκατοντάδες στην ευελπίδων. Στο νταηλίκι ενωμένοι, στη φυλάκα χωριστά. Κι αν τους στείλουν στη φυλακή ο μιχαλολιάκος θα ‘χει όλο τον καιρό να γράψει το δικό του αγώνα, σα μανιφέστο και να ελπίζει ότι μια μέρα θα αναγνωριστεί σαν τον ιδεολογικό του φύρερ. Η χρυσή αυγή πάτησε στο φόβο μας κι οργάνωσε επιθετικά τους θρασύδειλους. Η κότα του συστήματος έκανε τα χρυσά αυγά και τα χρυσά αυγά τις κότες.

Το κράτος διαλύει το παρακράτος και το λατρεμένο σεκ πανηγυρίζει για τη «νίκη του κινήματος». Ενώ κάποιοι σύντροφοί τους στην ανταρσύα βλέπουν κινήσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, πάνω που η κυβέρνηση ήταν ετοιμόρροπη εξαιτίας της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Όλα αυτά θα ήταν άκρως κωμικά αν δεν ήταν στην πραγματικότητα κωμικοτραγικά κι επικίνδυνα. Ακόμα κι αστοί συνταγματολόγοι, όπως ο αλιβιζάτος προχτές στο μέγκα κ.ά., ανησυχούν για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου και παραδέχονται ανοιχτά πως η νεότερη ιστορία της χώρας δε μας αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ενάντια σε ποιον χώρο και ποια πολιτική δύναμη θα στραφεί στη συνέχεια.
Ενώ πολλοί σφοι παρακολουθούν με απαισιόδοξη αμηχανία την «επίδειξη πυγμής» της δημοκρατίας και την κυβέρνηση να φέρνει την μπάλα στο δικό της γήπεδο, στο πεδίο των «δημοκρατικών εξελίξεων», για να τη στείλει στην κερκίδα και να χτίσει αέρα εκλογικής νίκης εν όψει των νέων πακέτων μέτρων που θα έρθουν. Κι αναρωτιούνται μήπως χάσαμε το παιχνίδι σε αυτή τη φάση κι έχουν αντιστραφεί τα κόζια.

Λες τελικά ο δελαστίκ να είχε δίκο; Όχι, σε καμία περίπτωση. Ίσως να ήξερε όμως εκ των έσω κάτι παραπάνω για την πολιτική αξιοποίηση της δολοφονίας και προσπαθούσε να το αποτρέψει με τόσο ανόητο και άγαρμπο τρόπο –παρουσιάζοντας κατ’ ουσίαν την υπόθεση ως προβοκάτσια κατά της χρυσής αυγής. Κι αν είναι έτσι, μπορούμε να αρχίσουμε και εμείς τα νομικά ερωτήματα. Ποιος ωφελείται άραγε από το άρθρο του δελαστικ; Ποιος πολιτικός ή επιχειρηματικός κύκλος του το υπαγόρευσε –γιατί προφανώς ο δελαστίκ δεν είναι τόσο αφελής για να γράφει αυθόρμητα τέτοιες ανοησίες;

Είναι όντως δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο αστικός κόσμος αγνοούσε το πραγματικό ποιόν της χρυσής αυγής κι ανακάλυψε ξαφνικά τον τροχό μαζεύοντας τόσα στοιχεία σε λίγα μόλις 24ωρα. Κι αυτό εγείρει αναπόφευκτα το ερώτημα «γιατί τώρα»; Και με ποιο σκοπό;
Η κυβέρνηση κεφαλαιοποιεί ποικιλότροπα την ευκαιρία που της παρουσιάζεται. Αφήνει για λίγο στην άκρη τη θεωρία των άκρων, μέχρι να την ξαναχρειαστεί στο άμεσο μέλλον, και φτιάχνει ένα καινούριο δίπολο, πολώνοντας το κλίμα γύρω από το ψευδοδίλημμα φασισμός-συνταγματικό τόξο. Φοράει τη δημοκρατική της μπέρτα και σπεύδει να σώσει την «καλύτερη δημοκρατία που είχαμε ποτέ» στο ρόλο της λόις λέιν, από τα χέρια των ‘κακών’ που η ίδια έθρεψε. Με άλλα λόγια φτιάχνει μια δική της βολική εκδοχή της θεωρίας των άκρων, κρατώντας για τον εαυτό της το ρόλο του υπερ-ήρωα και βάζοντας ίσως την εναπομείνασα ‘σοβαρή χρυσή αυγή’ για να την ξαναφέρει μελλοντικά στο προσκήνιο με αυτή ή κάποια άλλη μορφή.

Αλλά ας επιστρέψουμε στον αρχικό παραλληλισμό του μαλέλη για την αντιφασιστική συμμαχία τσώρτσιλ και στάλιν. Αυτό που ξέχασε να μας πει ο σταμάτης ήταν ποιοι ακριβώς άφησαν το ναζισμό να θεριέψει (πολιτική κατευνασμού, συμφωνία μονάχου, κτλ) και έστρεψαν την πολεμική μηχανή του εναντίον των σοβιετικών, για να συνεχίσουμε τον ιστορικό παραλληλισμό με τη σημερινή κατάσταση. Ξέχασε επίσης να μας πει ποιοι σήκωσαν ανισομερώς το βάρος του αντιφασιστικού αγώνα συντρίβοντας το ναζισμό στη φωλιά του και πότε ακριβώς άνοιξαν το δεύτερο μέτωπο οι δυτικοί (βλέπε συνταγματικό τόξο) για να μην ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια τους και να μην αφήσουν όλη τη δόξα στους σοβιετικούς. Κι αμέλησε να μας πει τι απέγιναν οι ηττημένοι ναζί στη δυτική γερμανία και ποια ήταν η κατάληξη της αντιφασιστικής συμμαχίας με τον περιβόητο λόγο του τσώρτσιλ για το «σιδηρούν παραπέτασμα».

Αυτό που πρωτίστως δεν πρέπει να ξεχάσουμε, σε αντίθεση με την επιλεκτική μνήμη του μαλέλη, είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη του μπρεχτ, ότι ο φασισμός είναι ο πιο απροκάλυπτος καπιταλισμός. Και μόνο αν τον αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο μπορούμε να τον τσακίσουμε, μαζί με τα αίτια που το γεννάνε.


Ό,τι δε στρέφεται ενάντια στην καρδιά του φασισμού, τον κάνει πιο δυνατό. Και ό,τι δε βάζει στο στόχαστρο τον κόσμο της εκμετάλλευσης κι αυτό το σύστημα, το κάνει πιο φασισμό..

25 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Ηλιού φαεινότερον :D :D :D

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι το γεγονός: Το συνταγματικό τόξο θα πέσει σύννεφο.

Όπως έγραψα σε προηγούμενο κειμενό σου, όλα τα κόμματα της αριστεράς προσχώρησαν στη λογική αυτή. Τα σχόλια των γελοίων κουκουέδων και συριζαίων στα κανάλια αυτό δείχνουν.
Αποδέχτηκαν ή χαιρέτισαν τις κρατικές και κυβερνητικές μεθοδεύσεις με φερετζέ τον "λαό που θα πρέπει να απομονώσει κτλ"

Άντε να δώ τώρα να ορίζουν κοινούς υποψηφίους για τις κενές έδρες της εκπεσούσης Χ.Α.

"οι πέντε συντροφοι"




Ανώνυμος είπε...

Ήταν προχτές η επέτειος ίδρυσης του ΕΑΜ? Δε νομίζω στο ριζοσπάστη δεν διάβασα τίποτα.

anonymous anonymous είπε...

@"οι πέντε σύντροφοι":

Βρε παλιάνθρωπε, πού είδες το Κόμμα να προσχωρεί στη θεωρία του "συνταγματικού τόξου"; Την πρόσφατη απόφαση του ΠΓ για τη χρυσή αυγή τη διάβασες;

Ανώνυμος είπε...

δες τις ομιλίες των γελοίων από τον 902.gr, βαριέμαι να ψάχνω λινκς.

Αν δεν ήξερα ποιός είναι ο Μαρούπας σήμερα στον ΣΚΑΙ θα νόμιζα πως είναι κανας δημαρίτης.

"οι πέντε σύντροφοι"


Νίκος Σαραντάκος είπε...

Καλή ανάλυση, αν και (αναγκαστικά) αμήχανη. Πάντως, έστω κι αν η κυβέρνηση κερδίζει πόντους έτσι, ταυτόχρονα καίει ένα χαρτί της.

Αλλά με την ευκαιρία, να παρακαλέσω για κάτι άσχετο, επειδή θα το ξαναβρούμε μπροστά μας. Πείτε σας παρακαλώ στον Κουτσούμπα, εσείς που σας διαβάζει, ότι ο στίχος "τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον - δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον" ΔΕΝ είναι μετάφραση του Φώντα Λάδη από τον Μπρεχτ όπως είπε τις προάλλες στη συνέντευξη στη ΝΕΤ,
[εδώ, στο 12.48 περίπου:
http://www.902.gr/eidisi/politiki/27710/i-synenteyxi-toy-dimitri-koytsoympa-sto-deltio-eidiseon-tis-net-video]

αλλά είναι πρωτότυπος του Φώντα Λάδη από τον δίσκο "Τραγούδια της Λευτεριάς". Κρίμα είναι να βγάζουμε απατεώνα τον Λάδη, που είναι τόσο καλός στιχουργός.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε το σχόλιό σου δημοσιεύεται κατ' εξαίρεση, αν και δεν ακολουθεί τους κανόνες σχολιασμού. Μπορείς να διαβάσεις αυτό το κείμενο του 902 και να κρίνεις ανάλογα. Ο ρίζος δεν έχει πλέον τόσες σελίδες για να τα χωράει όλα.

http://www.902.gr/eidisi/istoria-ideologia/27673/72-hronia-apo-tin-idrysi-toy-eam#/0

Πέντε σύντροφοι, όντως γράψατε την ίδια γελοιότητα και σε προηγούμενο κείμενο και προφανώς τη βρήκατε τόσο περισπούδαστη που είπατε να την επαναλάβετε. Ναι αλλά δεν ήταν. Αφήστε δε που δεν πρόσθεσε και κάτι καινούριο στη συζήτηση. Η επόμενη θα πάει κατευθείαν στον κάδο με τα ανεπιθύμητα.

Δύτη σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Κι έλεγα, θα το προσέξει κανείς, δε θα το προσέξει...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

ΝΣ, η παρανόηση για τους στίχους του λάδη είναι κοινό ατόπημα, που αν δεν κάνω λάθος οφείλεται σε μια λανθασμένη αναφορά σε κάποιο δίσκο. Μου το είχαν εξηγήσει τις προάλλες οι υπεραστικοί, που πήραν την άδεια του λάδη για να χρησιμοποιήσουν σε ένα συλλογικό δίσκο το δεύτερο μισό του στίχου "δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον", για να τους κάνω και λίγη διαφήμιση. Αλλά δεν συγκράτησα δυστυχώς τις λεπτομέρειες.
Κατά τα άλλα δε νομίζω να διαβάζει ο γγ το μπλοκ. Θάχει πιο σημαντικές δουλειές από αυτήν ;)

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Φοβερό κείμενο φίλε σφυροδρέπανε το ταλέντο σου στο να γράφεις ίσως ξεπερνάει και την ικανότητά σου στο να αναλύεις. Αν γνωρίζεις και θες γράψε κάτι και για τον νέο " αντιρατσιστικό νόμο " που ετοιμάζουν και κατά πόσο πιστεύεις πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον άλλων κομμάτων. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

@σφυροδρέπανο:
Πρώτον το πρωτοσέλιδο του βήματος που παρέθεσα με τους πέντε συντροφους
"ολοι μαζί για τη (λαϊκή) δημοκρατία". Και μην μου πεις ότι είναι προβοκάτσια του ΔΟΛ ή ότι δεν έστειλε ο Κουτσούμπας άρθρο στο ΒΗΜΑ.

Δεύτερον η αποδοχή από τους συριζοκουκουέδες της καθιέρωσης των πιο ολοκληρωτικων κρατικών μεθοδεύσεων που ξεκινούν από την Χρυσή Αυγή αλλά δεν ξέρουμε που θα τελειώσουν, αν τελειώσουν ποτέ
Τις "νόμιμες συνακροασεις" της ΚΥΠ
Τους "ανώνυμους μάρτυρες"
Την κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας.
Τις προαναγγελίες πολιτικών διώξεων.
Την ποινικοποίηση πολιτικών απόψεων.
κτλ...

Κάποτε πριν πέντε και έξι δεκαετίες θύμα αυτών των μεθοδεύσεων ήταν η αριστερά.

"οι πέντε σύντροφοι"




Αναυδος είπε...

Εκτακτη ανακοινωση
Η ΚΕΕΡΦΑ από κοινου με την Antifa σε εκδήλωση στη Καισαριανη θα απονειμουν το βραβειο Αντιφασιστας της Δεκαετιας από κοινου στο Νίκο Δένδια και Αντωνη Σαμαρα. Θα προλογισει ο Γ. Δελαστικ ενώ τις τιμητικες πλακετες θα απονειμει ο Μ. Γλεζος
Ετσι είναι στον καπιταλισμο ο εχω τη μαχαιρα και το φρουτο κοβει όπως επιθυμει. Από τη μια αφηνει τη ΧΑ να ανοιγει το δρομο εναντια σε μεταναστες κομμουνιστες και αλλους εχθρους ή δηθεν εχθρους τους καθεστωτος και από την άλλη εφαρμοζει το νομο και την ταξη στα ιδια του τα μαντροσκυλα
Τα χαπατα του αντιφασιστικου αγωνα που χρησιμοπιουσαν σαν παραδειγμα το ΕΑΜ τη συμμαχία ΕΣΣΔ-ΗΠΑ-Μ.βρεταννια στον β’ΠΠ για να παρασυρουν τους κομμουνιστες σε άλλη μια παγιδα τωρα το γυριζουν στο ότι η επετειος του ΕΑΜ απουσιαζει δηθεν από τον Ρ (υπαρχει διαδηλωση την εβδομαδα που ερχεται) ότι το ΚΚΕ είναι συστημικο (ενώ η παρουσια του στο αντιφασιστικο μετωπο θα το βαφτιζε αντισυτιμικο) κλπ Μια ζωη να παιζουν το παιχνιδι των αφετνικων.
Η κυβερνηση με την βοηθεια της Χρυσης Αυγης του Συριζα και της Ανταρσυας βγαινει μάλλον αλλωβητη από το θερμο φθινοπωρο που οι ιδιοι προαννηγειλαν

user with hip nickname είπε...

Μια ερωτηση μονο: λες "το σεκ μιλαει για νικη του κινηματος", εμφανως υποτιμητικα.

Αυτοματα μου γεννηθηκεη εξης απορια: Αραγε οι συλληψεις των μεγαλοστελεχων της Χρυσης Αυγης δεν ηταν με ενα τροπο "νικη του κινηματος"; Δηλαδη θεωρεις η κυβερνηση ειχε προσχεδιασμενη προθεση να "τιμωρησει" το αγαπημενο της παιδι ανεξαρτητα απο τις αντιδρασεις που προεκυψαν μετα τη δολοφονια του Παυλου Φυσσα και πιστευεις οτι οι αντιδρασεις γενικα δεν επαιξαν καποιο ρολο σε αυτο;

Το λεω αυτο γιατι αν ισχυει, εκφραζεις μια αποψη που παντα με ιντριγκαρε: "Η κυβερνηση παιρνει αποφασεις ανεξαρτητα των αντιδρασεων των απο - κατω (για τους χ - ψ λογους). Αρα οι αντιδρασεις των απο κατω ειναι ενα τιποτα μπροστα στην ισχυ του καθεστωτος".

Αν κανεις σκεφτεται τα παραπανω, ο δρομος προς την μοιρολατρια και την ουσιαστικη απραξια,(που εσυ ονομαζεις "απαισιοδοξη αμηχανια των συντροφων") ειναι προφανως αναποφευκτος.

Και δεν περιοριζεται μονο στα χθεσινα γεγονοτα. Γενικευεται για οποιαδηποτε μαχη δινεται στο παρον και μπορει να δοθει στο μελλον.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καταρχάς δεν έβαλες σωστά τα εισαγωγικά. Για την ακρίβεια λέω "το λατρεμένο σεκ πανηγυρίζει για τη νίκη του κινήματος". Κι αυτός ο χώρος έχει μια υστερική σχεδόν εμμονή να ανακαλύπτει παντού νίκες, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί δεν έχει ξεσπάσει ακόμα η παγκόσμια επανάσταση. Αυτός ο δρόμος είναι εξίσου αδιέξοδος με τη μοιρολατρία και την ουσιαστική απραξία -όπως λανθασμένα ερμηνεύεις τη φράση μου για την 'απαισιόδοξη αμηχανία κάποιων σφων'. Την οποία μπορώ να πω ότι έχω δει και σε μερικούς πιο σοβαρούς αντάρτες -αν και καλύτερα να αποφύγουμε τους συνειρμούς που δημιουργεί η φράση για μια 'σοβαρή ανταρσύα'.

Η κυβέρνηση δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φύσσα, όπως υπονοείται από κάποιους σ/φους του σεκ στην ανταρσύα, που αναφέρω στο κείμενο, αλλά έχει σαφή σχεδιασμό για την αξιοποίησή της. Προφανώς παίρνει υπόψιν της τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά δρα κι αυτόβουλα, ακριβώς για να προλάβει αυτές τις αντιδράσεις και τη δυναμική τους κι όχι υποχωρώντας σε αυτές -στη συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον. Ας μην πέφτουμε στην παγίδα να κρίνουμε τα πάντα ως αντανάκλαση του δικού μας ειδώλου.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αναρχο-κτλ, καταρχάς για να μην χάνουμε το μέτρο, δεν πρόκειται για κάποια τρομερή και ολοκληρωμένη ανάλυση, έτσι;
Δεν είμαι ειδικός για να γνωρίζω κάτι παραπάνω σχετικά με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τις συμπληρωματικές προσθήκες που ετοιμάζουν. Αυτό που βλέπω, όπως όλοι μας, τις τελευταίες μέρες στην τηλεόραση, είναι ο προβληματισμός ακόμα και αστών νομικών-συνταγματολόγων (πρόσφατο παράδειγμα ο χρυσόγονος σήμερα το πρωί στο σκάι) για την τήρηση των κανόνων (κι αυτού ακόμα) του αστικού παιχνιδιού, την ιστορική πείρα από την εφαρμοφή του νομικού πλαισίου, και το μείζον ερώτημα, ενάντια σε ποιον μπορεί να στραφεί.

Πέντε σύντροφοι, αν όλη η κρίση σας αρχίζει και σταματά στο πρωτοσέλιδο του βήματος (κι ούτε καν στις μέσα σελίδες του) δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα. Η άποψή σας ακούστηκε. Μπορείτε να πάρετε συλλογική απόφαση και να ακολουθήσετε τον καμμένο, που δεν αρθρογράφησε στο βήμα. Χαιρετισμούς στην ολομέλεια.

Αναυδος είπε...

Θα αποφυγω να κανω δικη προθεσεων αλλα το παραπανω σχολιο (hip nickname) είναι ακριβως η πεμπτουσια της τακτικης και στρατηγικης της ανταρσυας αλλα και γενικοτερα του καιροσκοπισμου Το επιμερους ανακηρυσσεται σε κυριο συνεπως κάθε ελιγμος του αστικου καθεστωτος μεταφραζεται σε νικη του κινηματος. Αυτος ο τροπος σκεψης είναι βλαβερος διπλά
- Βλεπει νικες εκει ακριβως που ο ιδιος ο εχθρος ελλισσεται με αποτελεσμα μέσω περιφανων νικών να οδηγουμαστε στη συνολικη ηττα
- Μαθαινει το κινημα να επαναπαυεται στα λιγα μιας και νικησε δεν υπαρχει λογος να παει παραπερα

Το σύστημα έχει όλα τα οπλα και τους μηχανισμους στη διαθεση του και αναλογα με τη συγκυρια χρησιμοποιει ποτε το καριοτο και ποτε το μαστιγιο. Σιγουρα οι αντιδρασεις για τη δολοφονια του Π Φυσσα δημιουργησε μια πιεση στο συστημα αλλα απο την πιεση αυτή βγαινει το ιδιο νικητης επιβαλλοντας το νομο και την ταξη με έναν τροπο που πολύ πιθανα στο μελλον θα το νιωσουν και αλλοι (όπως φυσικα τον ενιωσαν και στο παρελθόν) Η ΧΑ ειναι ενας χρησιμος μπαλλαντερ για το κρατος Χρησιμοποιειται για να προωθησει την κατασταλτικη πολιτικη του κρατους (π.χ κυνηγι μεταναστων που ακολουθει ο Ξενιος Διας κλπ) αλλά από την άλλη αποτελει και το αλλοθι του αντιφασισμου για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Με το να πανηγυριζουμε μαζι τους για την δηθεν αντιφασιστικη τους επιτυχια σπερνουμε αυταπατες σε έναν κοσμο που ηδη τρεφεται με αυτες

Το 2008 ενας ψυχακιας αστυνομικος σκοτωσε έναν 15χρονο Καηκε η Αθηνα φανταζομαι ουτε το ΣΕΚ τολμησε να χαρακτηρισει νικη την καταδικη του Κορκονεα σε πολυχρονη φυλάκιση

Υγ ο Μιχαλολιακος ειχε συλληφθει 3 φορες στο παρελθον

do.b4tool8 είπε...

Το συνταγματικό τόξο είδε ξαφνικά ένα (αντιφασιστικό) ουράνιο τόξο με όλα τα χρώματα της ίριδας. Η μεγάλη μπόρα όμως εξακολουθεί να πέφτει σ΄ αυτούς που ήδη είναι άστεγοι, πεινασμένοι κι εξαθλιωμένοι, ή που κοντεύουν να γίνουν. Άραγε τρίβουν λίγο τα μουσκεμένα μάτια τους για να δουν πέρα από τη τρομοκρατημένη μύτη τους; Πολλοί βλέπουν υποφέροντας κάτι που πριν γίνει μετατραυματικό στρες θα περάσουν χρόνια. Οι περισσότεροι μόνο βλέπουν… αλλά όσο παραμένουν θεατές, η τραγωδία που παίζεται είναι η ζωή τους

user with hip nickname είπε...

Αναυδε και Απολιθωμα δεν μιλησα για επαναπαυση.Το καθε αλλο. Τωρα ειναι που δεν πρεπει να επαναπαυθουμε με τιποτα.


Σχετικα με τα γεγονοτα, υπαρχουν 2 ακραιες αναλυσεις: η μια ειναι οτι "τελειωσαμε με τη Χρυση Αυγη" και η αλλη ειναι οτι το παντοδυναμο συστημα παλι τα ειχε σχεδιασει ολα τελεια, και το σχεδιο καταστροφης της εργατικης ταξης συνεχιζεται απροσκοπτα, οπως παντα.

(Παρεπιμπτοντως χωρις να ειμαι στο ΣΕΚ ή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τιποτα απο αυτα δεν εχει την παραπανω αναλυση - το ΣΕΚ συγκεκριμενα λεει η συλληψη ηταν μια πρωτη νικη, πρεπει να διαλυσουμε τους νεοναζι ή κατι τετοιο το οποιο προτρεπει σε συνεχεια της "αντιφασιστικης παλης")

Η κινηση της ΝΔ, ειναι εξυπνη, αλλα δεν ηταν προσχεδιασμενη. Η ΝΔ χτυπαει το αγαπημενο της παιδι γιατι θεωρησε οτι αυτη ειναι η καλυτερη στρατηγικη για να επιβιωσει και να επιβληθει. Αυτη η θεωρηση προεκυψε μετα απο τις πιεσεις του πρωτοφανους αντιφασιστικου κινηματος που ηδη ειχε ξεσπασει (το αν και πως θα συνεχισει το βλεπουμε). Και εχει σημασια να το αναγνωριζουμε αυτο.

Οσο λαθος ειναι το να λεμε "οκ, ο φασισμος τελειωσε, η κυβερνηση τους εβαλε μεσα, παμε γι' αλλα" τοσο λαθος ειναι να λεμε και "ενταξει μωρε δεν εγινε τιποτα, το συστημα ελιχθηκε",μιας και τα δυο σε οδηγουν με ακριβεια στην απραξια. Το ενα, επειδη η δικαιοσυνη "κανει καλα τη δουλεια της". Το αλλο, επειδη η δικαιοσυνη μπορει να μην κανει καλα τη δουλεια της αλλα το συστημα ειναι τοσο πανισχυρο που τελικα δεν υποχωρει ουτε πιεζεται.

Το ζητουμενο καθε φορα ειναι να αναγνωριζουμε τις αιτιες των "ελιγμων" (ή υποχωρησεων, αναλογα) και να συνεχιζουμε την πιεση προς αυτη τη κατευθυνση μεχρι να μην υπαρχουν περιθωερια για αλλους ελιγμους.

@Απολίθωμα: Το καθε επιμερους στην πραγματικοτητα ειναι κεντρικο. Και επειδη πολυς κοσμος δεν το αντιλαμβανεται πρεπει να αναγεται σε τετοιο. Το λαθος που επετρεψε στον Σαμαρα να το παιξει "αντιφασιστας" και να βγει απο πανω ηταν η μη - συνδεση της δολοφονιας του Παυλου Φυσσα με το κεντρικο πολιτικο σκηνικο (δηλ. με το ποιοι εκτρεφουν τη Χρυση Αυγη, με ποιων ανοχη υπαρχει).

Υγ Αναυδου: συμφωνω και επαυξανω.

user with hip nickname είπε...

Συγγνωμη, το @ δεν πηγαινει στο Απολιθωμα αλλα στον Αναυδο.

Αναυδος είπε...

Δεστε και τους υπολοιπους που ισως μπροστα τους η χα να μοιαζει με γατακι

http://eo-x.blogspot.gr/

http://www.youtube.com/channel/UCUpMXB9DQ886ChE0LFN3qCw

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Ναι σίγουρα και εγώ περισσότερο γενικά μιλούσα παρά για την συγκεκριμένη ανάρτηση. Μια παρατήρηση στο θέμα περί νίκης του κινήματος κτλπ.. Αν θεωρήσουμε πως με 2-3 πορείες νικήσαμε το φασισμό ή έστω πως " αναγκάσαμε " την κυβέρνηση να τους κλείσει φυλακή, πραγματικά είμαστε μακριά νυχτωμένοι. Το κατηγορητήριο μου φαίνεται να πατάει στο κενό και αν πέσει θα γελάσουμε (και θα κλάψουμε), οπότε κοντός ψαλμός...

Ανώνυμος είπε...

σφυροδρέπανε μια είκόνα είναι χίλιες λέξεις. Πέντε εικόνες η μια δίπλα στην άλλη πόσες λέξεις είναι;

Επίσης παρέλειψες να σχολιάσεις το δεύτερο σκέλος αυτών που έγραψα. Δικαιωμά σου να κάνεις τον ψόφιο κοριό αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες θα το λουστούμε αύριο όλοι. Δεν ξέρω τί συμφωνίες μπορεί να έχει κάνει το ΚΚΕ με την κυβέρνηση αλλά οι "νόμιμες συνακροάσεις" αφορούν τους πάντες.

"οι πέντε σύντροφοι"

ζαχαριαδικός μαοϊστής είπε...

Άνθρωποι οι οποίοι δε χαίρονται πηγαία με τα βραχιόλια στους σφάχτες ανθρώπων και δολοφόνους μεταναστών και αντιφασιστών, και ταυτόχρονα υποδύονται τους κομμουνιστές, είναι ειδικής ποιότητας τομάρια. Και αναφέρομαι στα «πέντε κοπρόσκυλα» ή όπως διάλο λέγονται.

Οι πέντε παλιανθρωπίσκοι λένε μάλιστα ότι «ποινικοποιούνται πολιτικές απόψεις»... Μα ποια πολιτική άποψη ποινικοποιήθηκε; Αφού όλοι, από Σαμαρά μέχρι ΣΥΡΙΖΑ - Περισσό - ΑΝΤΡΑΣΥΑ, με μια φωνή, ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ: "Ποτέ εκτός νόμου, απαγορεύεται η απαγόρευση κόμματος, το να ΜΗ διαλύσουμε τη Χρυσή Αυγή είναι ζήτημα δημοκρατίας και συντάγματος!".

Να σας το κάνω και πιο λιανά: και μόνο που όλοι οι "αστοί και οι ρεφορμιστές" κατ' εσάς είναι ΚΑΤΑ του εκτός νόμου, θα 'πρεπε, αν είχατε μισό δράμι κομμουνισμού στην καρδιά σας, να προβληματιζόσασταν έστω... Αλλά ανοιχτή αλληλεγγύη με το Μιχαλολιάκο και κριτική στον Περισσό επειδή είπε ένα τυπικό "καλώς τους πιάσαν για τα ποινικά", ε αυτό πάει πολύ! Οι "κριτικοί" κατά του Κουτσούμπα τον χτυπάν από... φιλοναζιστικές θέσεις! Ρε πού ζούμε...

Αναυδος είπε...

εκτός από την Ανταρσυα και ο Συριζα ειδε περιφανη νικη

(…)"Να είστε σίγουροι, δεν άλλαξε μυαλά ο κος Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση. Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε και το πανηγυρίζουμε. Είναι μια μεγάλη νίκη! Νίκη της δημοκρατίας, νίκη της του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης", υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτούνται πολλά περισσότερα βήματα για την εξάλειψη της φασιστικής απειλής (…)

http://left.gr/news/altsipras-i-syllipsi-ton-nazi-einai-niki-tis-dimokratias-kai-toy-antifasistikoy-kinimatos

δεν είναι απλως τυφλοι είναι επικινδυνοι Ανικανοι να νικησουν οι ιδιοι ανακαλυπτουν θριαμβους στα ονειρα τους

Ανώνυμος είπε...

ti na alla3ei myallo o samaras.den prolavan na sulavoyn tous xrusaughtes kai kanane kai mia skoupa stous metanastes...etsi gia na 3eroun pou na pane oi aganaktismenoi polites psifoforoi ths XA.

G.

Ανώνυμος είπε...

Η αντιπαραθεση στην ζωνη Περαματος τα δειχνει ολα σε μικρογραφια. Ποιος ειναι με ποιον. ΑΑ