Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ένα πολύ κακό κείμενο

Δεν υπάρχουν ίσως πολλά πράγματα που να προκαλούν μεγαλύτερη απογοήτευση από  ένα άρθρο στο διαδίκτυο που στηλιτεύει θεωρητικά κάποια κακώς κείμενα, αλλά καταλήγει απλώς να είναι το ίδιο ένα κακό κείμενο. Είναι κάτι αντίστοιχο με ένα ωραίο μήλο, που φημίζεται για το πόσο κόκκινο (πολιτικά) και σκληρό (στην κριτική του) είναι και αποδεικνύεται τελικά τζούφιο και χαλασμένο.

Ένα τέτοιο απροσδόκητα κακό κείμενο ήταν αυτό του διονύση τσακνή, που δημοσιεύτηκε στο ικεα την περασμένη βδομάδα, με τίτλο «εγώ ο μικροαστός». Προβληματίστηκα αρκετά αν θα ήταν σκόπιμο να ασχοληθεί και να απαντήσει κανείς, κυρίως εξαιτίας της σύγχυσης που προκαλεί και το διέπει σε αρκετά σημεία, με λογικά άλματα και άστοχες παρατηρήσεις.

Λέει πχ πως η αμηχανία του αριστερού συνίσταται στο ότι ξεκινάει με τα σωστά αναλυτικά εργαλεία παραμάσχαλα, αλλά καταλήγει να εντοπίζει το βασικό εχθρό στις φίλιες πολιτικές δυνάμεις. Αναρωτιέμαι αν σ’ αυτές τις.. φίλιες δυνάμεις συμπεριλαμβάνεται πχ και ο σύριζα ή ένα μέρος του –και αν δεν είναι για τον τσακνή, θα μπορούσε ωστόσο να τη θεωρεί τέτοια κάποιος άλλος και να προεκτείνει το ερώτημα, με παρόμοιο σκεπτικό. Δυσκολεύομαι ωστόσο να πιστέψω πως ο τσακνής δεν γνωρίζει –θεωρητικά και επιβεβαιωμένο πολλάκις στην πράξη- τον ορισμό που έδινε ο βλαδίμηρος για τον οπορτουνισμό, ως επιρροή της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα., κάτι που τον καθιστά κάθε άλλο παρά συγγενή πολιτική δύναμη.

Λέει επίσης πως αποφάσισε να επιστρέψει στο κόμμα στο οποίο εντάχθηκε έφηβος, αλλά βρήκε κλειστές πόρτες. Τι ακριβώς εννοεί όμως ο ποιητής-στιχουργός-μελωδός; Ποια πόρτα χτύπησε δηλ και βρήκε κλειστή, χωρίς να πάρει απάντηση; Ξανάδωσε βιογραφικό στο κόμμα αλλά απορρίφθηκε; Είδε να μην αξιοποιείται από το κόμμα τόσα χρόνια που έρχεται στο φεστιβάλ της οργάνωσης; Θεωρεί μήπως ότι αποκλείστηκε από το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ χτύπησε την πόρτα του κόμματος για να παίξει; Με ποια αφορμή γράφονται όλα αυτά τέλος πάντων;

Αλλά πριν πάμε σε αυτό, κάτι ακόμα σχετικό. Πιστεύει άραγε πως το ικεα στο οποίο αρθρογράφησε είναι κάτι ανοιχτό στον κόσμο; Ακόμα κι αν κάναμε μια υπόθεση εργασίας, ότι ο λαός πειθόταν μαζικά από την πολιτική γραμμή του ικεα, πού θα απευθυνόταν για να πλαισιώσει τις γραμμές του; Ποιον θα γνώριζε από τους συμμετέχοντες, πίσω από τα ψευδώνυμα και τα ανώνυμα κείμενα; Πώς θα διαπίστωνε στην πράξη την ενωτική-αντισεχταριστική στάση του ικεα, εφόσον μερικές δεκάδες άτομα διασπάστηκαν και χώρισαν τα τσανάκια τους από τον σύλλογο ‘κορδάτος’; Και πώς θα μάθαινε καν για μια διάσπαση που έγινε περίπου στα μουλωχτά; Δεν αντιλαμβάνεται ο ΔΤ ότι το καυστικό του σχόλιο για τους ρήτορες χωρίς κοινό και τους ηγέτες χωρίς οπαδούς, κολλάει γάντι με την ιστοσελίδα που τον φιλοξενεί κι είναι κάπως σαν αυτογκόλ; Και τέλος πάντων, τι είδους ανοιχτές πόρτες αφήνει το ίδιο το κείμενο του τσακνή, εφόσον δημοσιεύεται συνειδητά σε μια ιστοσελίδα, που δεν επιτρέπει το σχολιασμό και το διάλογο;

Ο τσακνής γράφει επίσης για τη διαλεκτική βάσης-ηγεσίας, ενώ μόλις λίγες γραμμές παραπάνω την καταστρατηγεί με τον κλασικό διαχωρισμό της κακής ηγεσίας (όσοι βρίσκονται στο πγ και την κε και έχουν αποκλειστικό προνόμιο την κομμουνιστική κοσμοθεωρία και την ιδιότητα του κομμουνιστή, κατοχυρωμένη με συμβολαιογραφική πράξη και μάρτυρες τους μαρξ και λένιν αυτοπροσώπως) με χυδαίες διατυπώσεις που μόνο σε φασιστάκους θα άρμοζαν –από αυτούς στους οποίους αναφέρεται πιθανότατα στο υστερόγραφό του. Και αν καταλαβαίνω καλά τα γραφόμενά του, θεωρεί πως μέσα από τους αγώνες θα ξεπηδήσουν νέοι ηγέτες του κόμματος, που θα ξανακάνουν το κκε αυτό που ήταν (κόμμα με ανοιχτές θύρες, και μπάτε σκύλοι αλέστε;), αντικαθιστώντας προφανώς την παρούσα ηγεσία, που δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά –κάτι που θα μπορούσε όμως να ερμηνευτεί με την ευρεία έννοια ακόμα και ως κάλεσμα με άμεσο στόχο να αλλάξει η ηγεσία του κκε.

Ας επιστρέψουμε όμως στο βασικό ερώτημα. Ποια είναι η αφορμή για να γραφτεί αυτό το κείμενο; Ο τσακνής λέει πως (ενώ χτυπούσε την πόρτα μας) έμαθε πως «για εμάς τους εχθρούς του είναι κλειστές. Πράκτορες βλέπεις του όποιου σύγχρονου Μανιαδάκη, οπορτουνιστές και κρυφοΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...» Ομολογώ πως δεν έχω υπόψη μου κάποιο επίσημο κομματικό ντοκουμέντο που να επιτίθεται προσωπικά στον τσακνή για τις απόψεις του και μάλιστα με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Οπότε το α’ πληθυντικό πρόσωπο του ΔΤ αναφέρεται μάλλον στο ικεα ως σύνολο. Κι η φράση «έμαθα πως..» πρέπει να αναφέρεται στην χαφιέδικη διαρροή του εσωτερικού σημειώματος στο βήμα –που δεν πιστεύω πως το πληροφορήθηκε το ικεα από το σταυρόπουλο, μάλλον το αντίστροφο πρέπει να έγινε.

Κι ο τσακνής ως τι ακριβώς απαντάει σε αυτό το σημείωμα; Μας λέει δηλ εμμέσως πλην σαφώς πως είναι μέλος του ικεα; Και αν ναι, ας μου επιτραπεί μια επιπρόσθετη απορία: αυτός δεν ήταν που παραδέχτηκε σε συνέντευξή του πως τίμησε το σχέδιο β’ του αλαβάνου με την ψήφο του κι αρνήθηκε την πρόταση για να θέσει υποψηφιότητα για το ευρωκοινοβούλιο; Αυτός δε συνυπέγραψε μια έκκληση προσωπικοτήτων για τη συνεργασία σχεδίου β’ και ανταρσύα; Αυτά τα έκανε ως μέλος του ικεα, βάση κάποιου τακτικού σχεδίου ή αυτόνομα; Το κόμμα που ονειρεύεται να (ξανα)γίνει το κουκουέ θα έχει στις γραμμές του τον πολιτικό αριβίστα αλέκο και ως αιχμή της πολιτικής του γραμμής τον ευρωσκεπτικισμό του σχεδίου β’; Ε, τότε να λείπει καλύτερα (το μήλο και το) βύσσινο. Και με την ευκαιρία να πω ότι προσωπικά θεωρώ όντως κρυφοσυριζαίο, από καθαρά πολιτική κι όχι συνωμοσιολογική σκοπιά, οποιονδήποτε συντάσσεται με τον αλαβάνο, πχ το δεξιό τμήμα της ανταρσυα που φλερτάρει ανοιχτά (και με ανοιχτές θύρες) με το ενδεχόμενο μετωπικής συνεργασίας –αν όχι οργανικής συστράτευσης- με το σχέδιο β’. Σέβομαι όσους αποχώρησαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο το 89’ από το κόμμα, όχι όμως όσους σταβώνουν σήμερα το κλαδί από την ανάποδη, σε ρόλο πολιτικούς εκκρεμούς.

Δεν καταλαβαίνω επίσης πολύ καλά σε ποιον απευθύνεται το υστερόγραφο το κειμένου. Ελπίζω αποδέκτης του να είναι πράγματι οι διάφοροι φασίστες του διαδικτύου, που βγάζουν σπυράκια με τους.. «κρατικοδίαιτους θολοκουλτουριάρηδες», και η καλλιτεχνική οπτική που είχε εκφράσει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ο αχιλλέας μπέος στις πρώτες «προγραμματικές» του δηλώσεις ως δήμαρχος βόλου. Αν πάλι έχω καταλάβει κάτι λάθος κι έχει ευρύτερους παραλήπτες το μήνυμά του, θα μπορούσα να προσυπογράψω το ίδιο κείμενο με εναλλακτικό τίτλο «εγώ ο ‘φασιστάκος’» (ως απάντηση στο «εγώ ο μικροαστός») και να κλείσω τα σχόλια, για να μη διαχυθεί και σε άλλους.. αλήτες η γενική κατακραυγή.


Προσωπικά πάντως δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τις καλλιτεχνικές επιλογές κι εμφανίσεις του ΔΤ. Ακόμα κι η μουσική που έγραψε για τις θεσμοφοριάζουσες πχ, που ήταν συριζαϊκό καλτ, ήταν το μόνο που ξεχώριζε απ’ ό,τι μου είπαν σφοι που την παρακολούθησαν. Και οφείλω να ομολογήσω πως μπορεί να μη συμφωνώ με διάφορα άρθρα και κατά καιρούς τοποθετήσεις του, αλλά σεβόμουν το πώς αντιμετώπιζε το κόμμα και την πολύ καθαρή στάση που είχε πχ στις δημοτικές εκλογές του 10’, οπότε τον φλέρταρε ο σύριζα για να του δώσει το χρίσμα του υποψηφίου στο δήμο αθηναίων και αυτός βγήκε δημόσια και δήλωσε τη στήριξή του στο σοφιανό. Κι είναι πραγματικά κρίμα αν αποφάσισε τώρα –είτε ως μέλος του ικεα είτε όχι- να τα διαγράψει όλα μονοκοντυλιά με τόσο κακές τοποθετήσεις, σαν κι αυτή, ανεξαρτήτως των όποιων διαφωνιών μπορεί να έχει/έχουμε.

55 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θαυμαζω ωρες ωρες με τη νηφαλιοτητα που επιχειρηματολογεις και αποδομεις μια αποψη,κειμενο ή τοποθετηση.
Δυστυχως για τον Τσακνη για μενα το κακο κειμενο του δεν ηταν αυτο. Ηταν το προηγουμενο στην ιδια υποπτη ιστιοσελιδα για τον Μπογιοπουλο. Τοτε με εξεπληξε δυσαρεστα οχι μονο για τα οσα εγραψε τοτε αλλα για τον τοπο που αποφασισε να τα δημοσιευσει. Ιδιαιτερες αποψεις ή διαφωνιες μπορει να εχουν και αλλοι φιλοι του κομματος και τις εκφραζουν σε μελη ή στελεχη του ΚΚΕ ή σε εκδηλωσεις κλπ Αλλα αυτο απο το να στρατευεσαι σε μια υποπτη κινηση που ουδεμια σχεση με κομμουνιστικη ηθικη εχει, καθως σκοπος της ειναι να χτυπησει,διαβρωσει,πλαγιοκοπησει και γενικα να εξαφανισει το ΚΚΕ, ειναι αλλης ταξεως ζητημα. Νομιζω οτι ο Τσακνης μονος του βρεθηκε απεναντι απο το ΚΚΕ, μονος του το θεωρησε εχθρο που πρεπει να τσακιστει με τον τροπο που προσπαθουν οι νεοι πολιτικοι φιλοι του, μονος του εκοψε καθε επικοινωνια και συζητηση με το κομμα. Οταν τασσεσαι οργανωτικα με τετοιες υποπτες κινησεις δεν σου φταιει το ΚΚΕ μετα. Και επαναλαμβανω ειναι αλλο να βρισκεις καποιες συγκλισεις ή συμφωνιες με τις λιγες πολιτικες θεσεις που εχει εκφρασει αυτη η κινηση και αλλο να συμπορευεσαι οργανωτικα με αυτους που ο λογος τους και η δραση τους ειναι να συκοφαντουν,να διαπομπευουν, να κουτσομπολευουν μελη και στελεχη του ΚΚΕ και να διαστρεβλωνουν τα ντοκουμεντα , τη δραση του κομματος και εντελει και την ιδια την πραγματικοτητα πολλες φορες για να δικαιολογησουν τα οσα λενε και τους σκοπους τους.

ratm

Ανώνυμος είπε...

"Του γνώστη, που ενώ εκκινεί σωστά, έχοντας παραμάσχαλα το αλάνθαστο εργαλείο του επιστημονικού σοσιαλισμού και της ταξικής ανάλυσης,......"
Χωρίς να το θέλει, ο Τσακνής ομολογεί την αιτία του θεωρητικού προβλήματός του ιδίου και του οικοδεσπότη του.
Τα εργαλεία ποτέ δεν τα κρατάνε παραμάσχαλα.
Αν κρατάς το εργαλείο παραμάσχαλα απλά κάνεις επίδειξη πόσο ωραίο εργαλείο έχεις.
Οι γνώστες, τα εργαλεία τους τα κρατάνε στο χέρι, τα χρησιμοποιούν με ένα σωρό ευρηματικούς τρόπους, τα φθείρουν,τα χαλάνε και τα επισκευάζουν, βρίσκουν τις ατέλειές τους και τα βελτιώνουν και γενικά υποτάσουν το εργαλείο στον τελικό σκοπό και όχι το αντίθετο. Είναι οι σκιτζήδες που μοστράρουν ωραία και ακριβά εργαλεία, αλλά όταν πάνε να τα χρησιμοποιήσουν κάνουν τελικά ζημιά.
Όσο για την αποκάλυψη των εχθρών που βρίσκονται ανάμεσα σε φίλιες δυνάμεις, αυτό είναι πασίγνωστο. Οι χειρότεροι εχθροί και οι πιο άτιμοι, κρύβονται ανάμεσα στους φίλους. Και είναι πραγματικά πολύ επίπονο να τους ανακαλύψεις.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που κανει ο Τσακνης και διαπερνα ολοκληρο το κειμενο ειναι, πρωτον να διαφημιζει με χυδαιο τροπο τη φτωχεια του (ενας αξιοπρεπης φτωχος δεν θα το εκανε ποτε αυτο) και να τη θεωρει τεκμηριο λαικοτητας και τιμιοτητας. Ξερω δεκαδες πρωην καλοζωισμενους νεοπτωχους που σκεφτονται ετσι. Δευτερον, μας υπενθυμιζει ανα τακτα χρονικα διαστηματα το ποσο "γνωστης" ειναι. Αγχος, μη τυχον τον παρουμε στο ψιλο? Μαλλον ναι, καθως φαινεται και σε αλλα σημεια αυτο. Αγχος λοιπον και η γνωστη "αρτιστικη" αλαζονεια.

Μας δηλωνει επισης οτι αυτος θα ειναι εδω και θα περιμενει την κομματικη του ταυτοτητα. Μελος και φιλε του κκε, ο τσακνης δεν αλλαζει: αλλαξε εσυ.

Για το υστερογραφο του, νομιζω το νοημα το επιασαν καλυτερα απ ολους ο Περδικης και ο Κριτιας κι αυτο γιατι κινουνται στο ιδιο μηκος κυματος με τον Τσακνη. Το "ακου φασιστακο" γι αυτους ηταν δεδομενο οτι απευθυνεται στους κουκουεδες, οποτε δε νομιζω οτι εχει νοημα να το αμφισβητησουμε. Το οποιο δειχνει φυσικα και το βαθμο συγχυσης που υπαρχει στο κεφαλι αυτου του "μεγαλου καλλιτεχνη", να κλαιγεται σε ολο το κειμενο που πολεμαει με τους ανεμομυλους της κακιας ηγεσιας του κκε και τις τρωει, ενω στο υστερογραφο να αποκαλει φασιστες και γλιτσες αυτους που υποτιθεται οτι θεωρει συντροφους του. Και ζητημα να υπηρχε δηλαδη, το τριτο "ναι!" στο υστερογραφο του τα λυνει ολα.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ με τις α ή β διαφωνίες του Δ. Τσακνή με το ΚΚΕ. Κατα καιρούς-και χρόνια πριν-έχω διαβάσει άρθρα του στην "Ελευθεροτυπία", τα οποία ποτέ δεν με βρήκαν σύμφωνο. Αυτό, όμως, είναι "άλλου παππά ευαγγέλιο".
Η ουσία είναι ότι γίνεται συστηματική και αγωνιώδης προσπάθεια από διάφορα κέντρα να δοθεί κύρος και κάποια επίφαση κατασκευασμένης ευρύτητας σε μια αντιΚΚΕ γκρούπα-συνοθήλευμα που έχει ιδιαίτερο καταμερισμό στο χτύπημα του ΚΚΕ στις σημερινές συνθήκες. Μια γκρούπα που δεν έχει καμιά σύνδεση με τις μάζες των εργαζομένων, καμιά ουσιαστική παρουσία στο λαϊκό κίνημα, ενώ όπου εμφανίζονται καταλήγουν να γινονται ουρά είτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είτε των σχεδιασμών του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα είναι λοιπόν γιατί ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης αποδέχεται να παίξει αυτόν τον ρόλο, δηλαδή να προσπαθεί να προσδώσει κάτι από ανύπαρκτο κύρος σε υπαρκτούς αντιΚΚΕ! Σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο ίδιος, αν δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι ξεφτυλίζεται. Ας αφήσει λοιπόν τα υπόλοιπα... Διακαιωμά του. Και εμάς δικαίωμά μας να απαιτούμε το ΚΚΕ να τιμά το ονόμα του και να μην επτρέπουμε σε κανένα να θέλει να επιβάλλει τις λαθεμένες του απόψεις (για να μην πώ τίποτα σκληρότερο)σε ένα ολόκληρο κόμμα. Πάντως να έχει υπόψην του ότι σε λίγο καιρό, όταν θα τρέχει να απολογείται για τις επιλογές του, δεν θα του δοθεί και τρίτη ευκαιρία!
kk-1

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Το ΚΚΕ τρωει τα μουστακια του με ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ,απο τοτε που ηταν στα γενοφασκια τους.Το ιδιο και με το ΚΚΕ εσ. παλιοτερα.Με το δε ΠΑΣΟΚ εχουν κοπει γεφυρες απο τα τα μεσα/τελη του '80.Αργησε 25 χρονια να καταλαβει πως το ΚΚΕ εχει παρει διαζυγιο απο τις ''φιλιες'' δυναμεις,ή οτι μαλλον δεν τις θεωρει καν φιλικες,αλλα εχθρικοτατες?Μηπως μας δουλευει?

Απο κει και περα,οπως ειπα σε προηγουμενο σχολιο για τον Τσακνη,το κειμενο του ειναι αδικαιολογητα εχθρικο και γενικολογο οσο δεν παει,για αυτο ειναι αψυχολογητο.Νομιζω κανεις μας δε καταλαβε τι του φταιει συγκεκριμενα.

Τελος,ειναι αστειο να αποκαλειται το ΚΚΕ σεχταριστικο οταν συνδικαλιστικα και εκλογικα συγκεντρωνει υπερπολλαπλασια ποσοστα εργατων και κομμουνιστων,απο καθε αλλη αυτοαποκαλουμενη κομμουνιστικη οργανωση.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

ΥΓ Το ''εγω ο μαλακας'' θα του ταιριαζε καλυτερα για τιτλος.

Ανώνυμος είπε...

Π.Γ εχεις δικιο οτι τον συν.συριζα ανταρσυα τις θεωρουμε εχθρικες δυναμεις απο την ιδρυση τους. Με το εσωτερικο ειναι αλλιως τοτε τους θεωρουσαμε απλα αναθεωρητες δηλαδη μια αποκλιση. οσο για το ΠΑΣΟΚ απο την αρχη υπηρχε ανοχη και μετα το 1985 το ξεχωριζαμε σε καλο και κακο και ειχαμε γινει χωρος υποδοχης ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ ΓΙΩΤΑΣ κ.α ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zhukov είπε...

Το ότι ψήφισε σχέδιο β δεν το ήξερα...
Αν επιτρέπεται εδώ μέσα το πολιτικό κουτσομπολιό ένας κολλητός του ήτανε υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον Αλαβάνο...
Έχοντας προσωπική εμπειρία το πιο κακό είναι ότι τον ακούνε να μιλάει για το ΚΚΕ λες και είναι καθ'ύλην αρμόδιος...
Να κάνουνε κριτική στο Κόμμα και να λένε το είπε και ο Τσακνής...
Δυστυχώς όταν τυχαίνει να κάνεις παρέες με άτομα εκτός Κόμματος και πολλές φορές αντικκκε πρέπει να τους πελεκάς αλύπητα...
Όχι την ενότητα στα τσίπουρα να προσπαθείς να την θεωρητικοποιήσεις για ενότητα στο κίνημα....
Θα έλεγα κι άλλα από προσωπική εμπειρία πάλι αλλά δεν κάνει γιατί τον σέβομαι ως καλλιτέχνη και κάποιοι προσπαθούν να τον βάλουν στα μέτρα τους και από ότι φαίνεται αυτός άλλο που δεν θέλει...

Αναυδος είπε...

ο Τσακνης παραληρει

Ποιοι είναι αυτοί που θα διαβασουν το εμεσμα του και θα διαμαρτυρηθούν εκτος από τα μελη και του φιλους του κομματος ; Αυτους αποκαλει φασιστακους και γλιτσες;
Αλλάζει λεει την οικονομικη του θεση του με τη δικη μας αλλα τα διακιωματα της ΑΕΠΙ δεν τα αποποιειται Μα τοτε πως αλλαζει θεση;

Αλλαζει λεει τη οικονομικη του θεση του με τη δικη μας αλλα για να ζησει θα συμμετεχει σε ότι ναναι αρκει να πεφτει το παραδακι. Μα τοτε πως αλλαζει θεση;

Δυστυχως η κριση εφερε στον αφρο ένα ματσο αριστερους σωτηρες που αν και δεν ξερουν την τυφλα τους αποφασισαν να μας σωσουν ειτε το θελουμε ειτε όχι . Που συμφωνουν ολοι τους ξεκινωντας από τον καζακη, αλαβανο, λαπαβιτσα, μπιτσακη, βαρουφακη, πετροπουλοκαλτσωνολιοσηδες, συριζοανταρσιους τροτσκιστομαοικους ότι υπαρχει διεξοδος από την καπιταλιστικη κριση σε οφελος της εργατικης ταξης στα πλαισια του καπιταλισμου. Από κοντα και ο καλιτεχνης που ψαχνει το φωτισμενο ηγετη που θα λαμψει και θα κανει το κομμα αυτό που ηταν. Γιατι προφανώς εμεις οι πληβιοι, η μαζα, τα ζωα ειμαστε ανικανοι γι αυτό το έργο.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική επιχειρηματολογία του συγκεκριμένου και άλλων κατά καιρούς Τσακνήδων, μου φέρνει στο μυαλό κάτι που λένε στο χωριό μου... "οι τενεκέδες αν δε βρωντούσαν, θα πέρναγαν απαρατήρητοι".. το σχόλιο μου δεν αφορά της καλλιτεχνική του προσφορά, αλλά την επιχειρηματολογία του, ως πολιτικοποιημένου (;) ανθρώπου. Και βάζω ερωτηματικό, γιατί δεν είναι τυχαίες οι δυο χρονικές στιγμές των επιθετικών τοποθετήσεων του απέναντι στο ΚΚΕ, μια με τον Μπογιόπουλο και μια τώρα με τον Ε.Α. Ολος αυτός ο συσωρευμένος-αποτι φαίνεται-θυμός τυχαία εκδηλώνεται απο μέρους του τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία; Μήπως απλά θέλει να πάρει μέρος στο ¨ντόρο"; Και είμαι εγώ καχύποπτος που όλο αυτό το θεωρώ καιροσκοπισμό; Δεν ξέρω.. αλλά μ'αυτούς που επέλεξε να συμπορευτεί-ταυτιστεί (;) και με βάση τους στίχους απο δικό του χιλιοτραγουδισμένο-κυρίως σε φεστιβάλ της ΚΝΕ- κομμάτι,τον βλέπω σε λιγάκι "ανέραστο"... :p
3-4

Ανώνυμος είπε...

Στα πιο σοβαρά τώρα, νομίζω ότι το κείμενο ήταν πραγματικά κακό, τόσο κακό που ούτε για στοιχειώδη εκμετάλλευση δε προσφέρονταν. Από αντίπαλους εδώ μέσα έχουν υπάρξει πολύ ανώτερα κείμενα. Μήπως λοιπόν ήταν τόσο κακό γιατί μέχρι εκεί μπορούσε ο κύριος που θεωρεί εαυτόν "γνώστη" (έχουν παραπληθύνει εσχάτως οι "ειδήμονες" γενικώς); Ας ήμαστε λοιπόν πιο φειδωλοί με άτομα του life style (και γενικώς σε άτομα που τρέφουν μια παραπάνω εκτίμηση για το "εγώ" τους) στα καλά για να μη πέφτουμε από τα σύννεφα στα κακά, όταν αυτά έρχονται. Γιατί στο φούσκωμα των μυαλών διαφόρων και διαφόρων, δεν είμαστε τελείως ανεύθυνοι.

ρα

faros είπε...

Ο καθείς, εφ ω ετάχθει !
(όποτε κι αν το κάνει αυτό)

Όπως έδειξε και η κίνηση ΚΚ-ΕΑ, έχει ξεκινήσει νέος πόλεμος ενάντια στην "ηγεσία" του ΚΚΕ (φαίνεται κάποιοι ζήλεψαν τις επιθέσεις ενάντια στην συν. Παπαρήγα τόσα χρόνια), κατά τη γνώμη μου μάλλον εξ αιτίας των αποτελεσμάτων των εκλογών κυρίως της τοπικής διοίκησης που έδειξαν τάση επανασυσπείρωσης στις γραμμές του ΚΚΕ.

Όταν κάποιος ξεκινάει με την για μένα ηλίθια διαπίστωση περί ... "σύγχρονου αριστερού", επόμενο είναι που το πάει.

Έχει κι ο Τσακνής παράπονα από το ΚΚΕ ...

Άσε ρε φίλε, θέλεις να πας στον ΣΥΡΙΖΑ ... έχε τουλάχιστον τον ανδρισμό να το κάνεις στο φως της ημέρας και χωρίς δικαιολογίες.

Εκτός αν ο στόχος σου είναι άλλος ...

Αυτός της διασποράς αμφισβητήσεων και αμφιβολιών στους φίλους του Κόμματος ...

Οπότε ...

Κάπου αλλού πάει η ... μπάλα !

Το υ.γ. του Δ. Τσακνή, θεωρώ εγώ, δείχνει έναν πανικό, μια ... σιγουριά ότι θα "τύχει απαντήσεων" και προσπαθεί να προκαταλάβει κάποια πράγματα με χυδαίους αλήθεια χαραχτηρισμούς !

Κρίμα ...

orthodox είπε...

Οι απαντήσεις στα σχόλια είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές γι' αυτό που ο Τσακνής γράφει "βρήκα τις πόρτες κλειστές". Προφανώς, δεν είναι μόνο ο χώρος του μπλοκ που φιλοξενεί τέτοια αντιμετώπιση, και δεν περιορίζεται καν στον ιντερνετικό λόγο.
Διάχυτο ήθος και ύφος επαναστατικού ιερατείου.

Όταν κλείνουμε την πόρτα εμείς σε κάποιον, θα βρει ορθάνοιχτες πόρτες σε χαφιέδες, ασφαλίτες και οπορτουνιστές. Εκτός αν απαιτούμε να σωπάσει και να ιδιωτεύσει - μονά ζυγά δικά μας δηλαδή αφού μετά θα τον κατηγορούμε γι' αυτό.

montolivo είπε...

Θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό "Κι η φράση «έμαθα πως..» πρέπει να αναφέρεται στην χαφιέδικη διαρροή του εσωτερικού σημειώματος στο βήμα –που δεν πιστεύω πως το πληροφορήθηκε το ικεα από το σταυρόπουλο, μάλλον το αντίστροφο πρέπει να έγινε." Δηλαδή τι ακριβώς πιστεύεις; ότι του ικεα είναι ακόμα μέλη; Ότι εχουν άκρες με μέλη του κόμματος;

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο λάθος του Τσακνή, που το έκανε από την εποχή που ήταν ακόμα φιλο-ΚΚΕς, είναι ότι μιλούσε και μιλάει για "αριστερά" και "αριστερούς". Συσκοτίζει έτσι την κύρια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια από τη μία και την εργατική τάξη και τους μικροαστούς από την άλλη. Όπως και πολλοί άλλοι, ο Τσακνής φαίνεται να μη πήρε μυρωδιά για το τι ήταν και τι ήθελε το ΑΑΔΜ...

Το δεύτερο μεγάλο του λάθος είναι η εμμονή στο φωτεινό ηγέτη που θα μας σώσει. Χάνει το σημαντικό που είναι στη σημερινή συγκυρία το ζήτημα σύνδεσης "τακτικής-στρατηγικής", που αν το είχε το λύσει σωστά το κόμμα, τότε ναι, θα χρειαζόμασταν και χαρισματικό ηγέτη. Με τροτσκιστική γραμμή όμως, σοσιαλισμό δεν κάνει ούτε ο Τσακ Νόρις.

Από εκεί και πέρα, όπως ερμηνεύω εγώ το κείμενο του:

Με τον όρο "φίλιες πολιτικές δυνάμεις" δεν είναι ανάγκη να εννοεί το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο των "επιρροών" και "μισοεπιρροών" του κόμματος που το ψήφιζαν σταθερά ή λιγότερο σταθερά πριν την κρίση, αν και του ασκούσαν κριτική. Σε αυτή την κατηγορία νομίζω περιλαμβάνει και ο ίδιος τον εαυτό του και επειδή το κείμενο είναι προσωπικό, μάλλον εννοεί την κατηγορία στην οποία ανήκει ο ίδιος.

Ο ΕΑ είναι ίσως το δημοφιλέστερο site που κάνει κριτική στην τροτσκιστική στροφή του κόμματος, που πολλοί ιδεολογικά ελλειπώς καταρτισμένοι ερμηνεύουν ως "σεχταρισμό". Επομένως δεν είναι έκπληξη που το δημοσιεύει εκεί.

Όντως τα επίσημα ντοκουμέντα δεν αναφέρουν τις λέξεις "Μανιαδάκηδες" και "χαφιέδες". Περιορίζονται σε έμμεσες πλην σαφείς αιχμές για κινήσεις με "ύποπτες" διασυνδέσεις και σκοπούς. Αρκετά από το κομματικά μέλη όμως και κάποιοι οπαδοί τους έχουν ψωμοτύρι αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Το έχουμε δει κι εδώ μέσα, καθώς και στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις μας. Πράγμα που με κάνει να πιστεύω πως αυτή είναι η εσωτερική γραμμή του κόμματος.

Τέλος και όσον αφορά τον ΕΑ αυτόν κάθ' αυτόν, όπως έχω ξαναγράψει εδώ μέσα, είναι καταδικασμένος αργά ή γρήγορα να καταντήσει "καρκίνος στο σώμα του κινήματος", όπως συνέβη ιστορικά με κάθε γκρούπα που αποκολλήθηκε από τον κομματικό ιστό. Ανεξάρτητα από το αν έχει σήμερα καλές θέσεις ή/και καλές προθέσεις. Π.χ. η ΟΜΛΕ είχε δίκιο, αν είχαν πάει όμως όλοι οι λενινιστές στην ΟΜΛΕ το κόμμα θα είχε γίνει ευροκομμουνιστικό. Το ΝΑΡ είχε δίκιο, αν είχαν πάει όμως όλοι οι λενινιστές στο ΝΑΡ, το κόμμα θα 'χε γίνει ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι και σήμερα αν πάνε όλοι οι λενινιστές στον ΕΑ, το κόμμα θα το κάνουν ΣΕΚ οι Πουλιόπουλοι.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

Ορθοδοξε δεν περασε πολυς καιρος που ο Τσακνης ηταν στον Περισσο και επαιρνε ενεργα μερος στο επιστημονικο συνεδριο για τον Μπρεχτ. Ετσι του εκλεισε τις πορτες το κομμα? Και ποιος του την ανοιξε? Ο Στωικος? Τον ξερει τον "κυριο" ο Τσακνης? Αν εγω θελω να παω στον ΕΑ θα μου συστηθει ο Στωικος? Ρητορικα τα ερωτηματα προφανως.
Ο Τσακνης μονος του κατεταξε το ΚΚΕ στους εχθρους. Διαφωνιες παντα ειχε με το ΚΚΕ αλλα κανεις δεν του κλεισε πορτες. Αλλο η διαφωνια και αλλο τα υπουλα απολιτικα χτυπηματα απο υποπτους τουλαχιστον χωρους οπως ο ΜΑ.
Montolivo το οτι ο ΜΑ διατηρει επαφες μεσα στο κομμα το λεει το ιδιο το σημειωμα που διερευσε απο καποιον χαφιε δεν το λεει το απολιθωμα ως αυθαιρετη προσωπικη εκτιμηση. (Παιρνω σαν δεδομενο οτι το κειμενο ειναι γνησιο λογω μη διαψευσης απο το κομμα)

Υγ. Αυτη τη φορα θα ακουσω τους υπολοιπους συντροφους οποτε δεν ταιζω τρολ....

ratm

Ανώνυμος είπε...

Εμφανιζεται ο καθε καραγκιοζης προσπαθει να ντυσει τον ΜΠΕΡΣΤΑ ΙΝ ΚΑΙ ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΣΕ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ ωστε να παρασυρει το ΚΚΕ σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια και επειδη το κομμα δεν πεφτει σε αυτο το καταντημα που οταν εφαρμοστηκε καταστραφηκε το ΚΚ πιστευουνε οι ΧΑΦΙΕΔΕΣ οτι με το παραμυθι του τροτσκι θα μας παρασυρουνε στον γκρεμο. Και η πλακα ειναι οτι ο Γ.ΡΟΥΣΣΗΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατηγορουσε το ΚΚΕ στο 18ο για σταλινικη στροφη προφανως δεν ειχε ενημερωθει απο τον βοθρο του ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Εμένα, πάλι, τούτο δω, μου χτύπησε:
"Κάποια στιγμή λοιπόν, αποφάσισα να γυρίσω και να ενταχθώ, στο κόμμα που αγκάλιασα και στρατεύτηκα στις γραμμές του απ' τα δεκαεφτάμισι χρόνια μου."!
Θάλεγα πως συνοψίζει όλο αυτό το κακό κείμενο και απεικονίζει το πρόβλημά του.
Ηξερα πως η στρατολόγηση στο Κόμμα είναι υπόθεση, που τυπικά μεν αποφασίζεται και από τις δύο πλευρές, αλλά αν σκεφτείς πως η μια πλευρά είναι ένα μοναχικό άτομο και η άλλη μια οργανωμένη συλλογικότητα με ιδιαίτερο ιστορικό και ταξικο-κοινωνικό φορτίο, στην ουσία της σημαίνει το εξής απλό, (θα το πω κι ας σηκωθούν πολλές μικροαστικές ...τρίχες!):
Το Κόμμα αποφασίζει να σε στρατολογήσει, κι εσύ είσαι ελεύθερος να δεχτείς η να μη δεχτείς. Μέχρι εκεί.
Το αντίθετο, αυτό, που μόνο μπορεί να καταλάβει ο μικροαστός, πως μπορεί δηλαδή να επιβάλλει σε κοτζάμ Κόμμα την "ένταξή" του (..."αποφάσισα"...) παραπέμπει το πολύ-πολύ σε κόμμα-λεωφορείο (Σύριζα, Ανταρσύα, κλπ), που θάλεγε κι ο Κάππος, αλλά όχι σε αυτό, που θέλει σήμερα να είναι το ΚΚΕ.
Αν πράγματι ήταν κουκουές ο Τσάκνης, θάβλεπε κριτικά τον εαυτό του, τις αδυναμίες του, και θα ενοιωθε σιγουριά για το Κόμμα, ακριβώς γιατί δεν τον δέχτηκε το Κόμμα. Θα κοίταγε να διορθωθεί.
Αλλά τι κάθομαι και λέω τώρα...
Πολύ ασχοληθήκαμε με το υπερεγώ ενός μικροαστού σελέμπριτι, που δεν κατάφερε να μας φωτίσει για ποιόν ακριβώς πολιτικό λόγο γύρεψε να επαναστρατολογηθεί.
Η δική μου η γνώμη είναι πως πρόκειται για καθαρά ιδιοτελή κίνητρα: Βλέπει πως το Κόμμα αργά η γρήγορα παίρνει τα πάνω του, και σκέφτηκε να ξανανέβει, για να "είναι μέσα στα πράγματα", θεωρώντας, με το μικροαστικό του μυαλό, πως τα κ.μέλη έχουν προνόμια, που στερούνται οι "απόξω"... Ισως αυτό του είχε μείνει από την προηγούμενη θητεία του, ίσως έτσι είχε διαπαιδαγωγηθεί.
Δεν ξέρω αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του, αλλά, παρακολουθώντας την πορεία του, πιστεύω ότι η άρνηση του ΚΚΕ να τον στρατολογήσει θα ήταν μια πολύ σωστή απόφαση και ένα καλό νέο για την νέα (μετά και τις αποφάσεις του 19ου) κομματική οικοδόμηση.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Αν ξεραν ολοι αυτοι οι "καλοθεληταδες" του κομμουνισμου ποσο παλια ,βρωμερη και τρισαθλια ειναι η λασπη "η κακια,αναξια ,προδοτικη ηγεσια και τα αγνα πλην ομως προβατα μελη" κι αν ειχαν λιγη τσιπα,αξιοπρεπεια και φιλοτιμο δεν θα την ξεστομιζαν.Απο την εποχη Μανιαδακη ειναι το κολπο ,για να σπαει το ηθικο του φυλακισμενου σφου ,να του δημιουργει αμφιβολιες περι του ατελεσφορου του αγωνα μια και ηταν ολα "πουλημενα " απο τα πανω.Το οτι ομως αμεσως μετα το 19ο βγηκαν οργανωμενα ολα αυτα τα γκρουπουσκουλα ,ή ομαδες στο διαδυκτιο ή και σαιτ ή μπλογκ ,σε αγαστη συνεργασια και συμπνοια με τις αστικοφυλλαδες΄, δειχνει συντονισμο αλλα και πανικο για τα αποτελεσματα του Συνεδριου και κυριως για την Ανασυγκροτηση του εργατικου κινηματος που εβαλε ως υψιστη προτεραιοτητα το κομμα .Με την Μανιαδακια λοιπον τακτικη προσπαθουν να χτυπησουν την καρδια της κομμουνιστικης δυναμικης ενος κομματος σαν το ΚΚΕ, την συλλογικη ενοτητα δρασης του ,σπερνοντας την παλια συνταγη της αμφιβολιας σε μελη και οπαδους.Ολα τουτα οταν οι αποφασεις ψηφιστηκαν απο το 98% των Συνεδρων κι ακομα δεν ειχε καλα καλα καθαρογραφει το πρακτικο !!! Συντονισμενη δουλεια και με σχεδιο απο τα γνωστα κεντρα.Σ αυτην τους την προσπαθεια βρισκουν και καποιους (θελω να πιστευω) αφελεις μικροαστουληδες (σαν τον Νιονιο) που "τσιμπανε" και τους χρησιμοποιουν σαν ντουντουκες στην κοινωνια .Ας ασχοληθουμε με την ανασυνταξη του εργατικου κινηματος σε ταξικη βαση ,ολημερις κι ολονυχτις -γιατι αυτο πονα τους πατρωνες τους- κι αφηστε τους αυτους να σκουζουν και να πουλαν απογοητευση ,ηττοπαθεια και αμφιβολιες στον κοσμο .Στο τελος ξυριζουν τον παπα...

Nikolai είπε...

Για μένα ο Τσακνής είναι απογοητευμένος από το ΚΚΕ που είχε φαντασιωθει, όπως αρκετοί άλλοι, και στην απελπισία του βρήκε αποκούμπι στον ΕΑ μια οργάνωση φάντασμα.

Δυστυχώς η πολιτική αλήθεια δεν χωνεύεται από αρκετούς, πέφτει βαριά και έτσι ψάχνουν την ελπίδα σε αποκόμματα.

Το ΚΚΕ δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις να ανατρέψει την παγκόσμια η ευρωπαϊκή καπιταλιστική πραγματικότητα όπως ονειρεύονταν κάποια άλλα κόμματα.

Το ΚΚΕ δεν σπέρνει αυταπάτες.Δεν θα κάνει το φτωχό πλούσιο με μαγικό ραβδάκι.

Δεν μοιράζει ψεύτικες ελπίδες, αλλά αγωνίζεται με ρεαλισμό για ένα καλύτερο αύριο.

Όποιος ψάχνει εγγυήσεις επιτυχίας από ένα κομμουνιστικό κόμμα απλά δεν έχει πιάσει το νόημα της ζωής.

Ο Τσακνής και ο κάθε Τσακνής που πέρασε από το ΚΚΕ και μετά έφυγε, ας βρει το δικό του δρόμο αφού διαφωνεί και ας αφήσει το ΚΚΕ να συνεχίσει το δικό του.

Δεν γίνεται κάθε φορά να ασχολούμαστε με τον κάθε παραπονιάρη που θέλει να φέρει στα μέτρα του το κόμμα.

zoot horn rollo είπε...

Μη ταϊζετε το Κριτία, δε πα να γράφει 10 μέτρα σχόλια...

Ανώνυμος είπε...

Βρηκα τις πορτες κλειστες λεει ο τραγουδοποιος και ενας ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ το φερνει σαν επιχειρημα οτι δεν πρεπει να εχουμε κλειστες πορτες οποιος θελει να μπαινει ελευθερα γιατι αλλιως λεει θα παει στους ΧΑΦΙΕΔΕΣ ενω το ποιο σωστο ειναι να τους φερει μεσα να ειμαστε ολοι μια ωραια παρεα. Σου θυμιζει κατι αυτο ΣΕΧΤΑΡ γιατι εμενα μου ερχονται στην μνημη πολλα θαυματα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ratm

επειδή το γράφει το σημείωμα δεν σημαίνει ότι έχει και βάση. Άν δεν φέρεις αποδείξεις τότε ορθώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγει να σε κατηγορήσει για γκεμπελισμό. Όπως επίσης και όποιον άλλον βγαίνει και το αναπαράγει. Το κείμενο του Τσακνή έχει μια σειρά από κενά. Δεν νομίζω ότι είναι άξιο σχολιασμού για πολούς λόγους. Τα υπόλοιπα απλά είναι καφενειακού επιπέδου λόγια.


Υ.Γ. το "θέμα" με τον Σταυρόπουλο και την ανα καιρούς δημοσίευση εσωκομματικών κειμένων είναι το πρώτο και το κύριο που θα έπρεπε να μας απασχολεί.

Ανώνυμος είπε...

Το 1968 εγινε η 12η ολομελεια και η διασπαση απο ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ οι οποιοι φτιαξανε το εσωτερικο. Το 1974 Στις πρωτες εκλογες κατεβηκαμε ΣΥΜΜΑΧΙΑ με αυτους τους προδοτες και στην πορεια το 1989 με τους ιδιους προδοτες φτιαξαμε τον συνασπισμο της αριστερας και της προοδου εχοντας ταυτοχρονα μεσα στο κομμα οργανωμενη φραξια που ταυτιζοτανε με το εσωτερικο. Ολα αυτα συνεβη σαν γιατι σταθηκε αδυνατο στις τοτε συνθηκες με παγιωμενες τις ιδεολογικες παρεκλισεις να αλλαξου με το προγραμμα του κομματος. Και ολα αυτα τα ωραια πραγματα που παραλιγο να διαλυσουνε το ΚΚΕ το 1991 μας λεει το ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ οτι δεν επρεπε να τα πειραξουμε ωστε το 2012 να γινουνε ξανα τα ιδια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ζ. Αποστόλου,ήμαρτον δηλαδή και στο θεό που δεν πιστεύω! Γιατί δεν ρωτάς να σου πούν αυτοί που είναι τρόφιμοι του οίκου "Λιβάνη" και απευθύνεις τέτοια υστερόγραφα σε εμάς για να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα; Συνήθως, τέτοιες ενέργειες βοηθούν και αξιοποιούνται από αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν από την ουσία όταν ξεβρακώνονται. Αυτοί έχουν το συμφέρον να το κάνουν και πάντα είναι οι ίδιοι που βγαίνουν να καταγγείλουν. Όσο για το κείμενο του Τσακνη, φυσικά και δεν σε αρέσει που σχολιάζεται,γιατί απλούστατα συμφωνείς με το περιεχόμενο του. Και από τη στιγμή που κατάλαβες ότι απλά ξεφτυλίζει τους εμπνευστές του, το ρίχνεις στην παλαβή για αυτούς που δήθεν το κρατούν στην επικαιρότητα. Πάντως η "Ισκρα" το κρατά στην επικαιρότητα, μαζί με το λίβελο του αντικομμουνιστικού Ε.Α., τα οποία φαίνονται και τα δύο με το που ανοίγεις την συγκεκριμένη κίτρινη ιστοσελίδα.
Δικαιωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις,αλλά να μην μας περνάς και για ηλίθιους.
Είναι ο αντικομμουνισμός και ο οπορτουνισμός ηλίθιε...όπως θα έλεγε και μια ψυχή!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

ratm/9-10,12:28
Θεωρώ ότι το κόμμα, ούτε θα διαψεύσει ούτε θα επιβεβαιώσει ποτέ τα όσα ισχυρίζεται μια ανώνυμη και απρόσωπη δικτυακή οργάνωση όπως ο Ε.Α.
Το κόμμα, ούτε μπορεί ούτε και επιτρέπεται να τρολάρει στα μπλόγκς και να απαντάει στον κάθε ψυχάκια αντικομμουνιστή!
Και στο κάτω κάτω,μ αυτούς, δεν ξέρεις ούτε με ποιόν μιλάς, ούτε τι ρόλο παίζουν....
Γι αυτό το λόγο, μην βγάζεις συμπεράσματα από τη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

ακριβως επειδη το λεει το σημειωμα εχει βαση και δεν χρειαζεται να φερουμε καμμια αποδειξη.οι ΜΑΝΙΑΔΑ ΚΗΔΕΣ ητανε και ειναι οι πληροφοριο δοτες τις αστικης ταξης γατι αυτη ειναι η δουλεια τους να γινει το ΚΚΕ σαν τα μουτρα τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΚ-1

Για εξήγησε μου από που συμπέρανες ότι συμφωνώ με το κείμενο του Τσακνή; Λες ότι στέλνω την μπάλα στην εξέδρα. Παρόλα αυτά το ίδιο το κείμενο ασχολείται χωρίς εσένα να σε ερεθίζει καθόλου τον εγκέφαλο τί εννοεί ο γραφών.

Παναγιώτη

στο 12:11 απαντάς σε εμένα απ΄ότι καταλαβαίνω. Εδώ και καιρό νόμιζα ότι ήσουν βαρετός καθώς αναπαράγεις τα ίδια. Αλλά με εξέπληξες τελικά -"ακριβως επειδη το λεει το σημειωμα εχει βαση και δεν χρειαζεται να φερουμε καμμια αποδειξη"- Ό,τι και να πω είναι λίγο. Επίσης ξέχασες να γράψεις για τα στάδια, την χιλή και τα μέτωπα. Μην ξεχνιέσαι. Σε θέλω σε επαγρύπνηση.

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ. δεν με αφορα η γνωμη σου καθολου. Σιγουρα θα ειμαι βαρετος για ανθρωπους που θελουνε να σπρωξουνε το ΚΚΕ σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο. αν νομιζεις οτι θα απαξιωσης με την ειρωνεια την αποψη μου και θα σταματησω να γραφω εισαι μακρια νυχτωμενος και απλα δεν ξερεις που εμπλεξες. Ειχαμε πολλους τετοιους σαν εσενα που προσπαθησανε να βαλουνε τον οπορτουνισμο απο το παραθυρο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οταν η ΚΕ λεει κατι που αφορα το εσωτερικο του κομματος ειναι αστειο να ζηταω εγω ή εσυ αποδειξεις. Προφανως η ΚΕ ξερει καλα τι γινεται στο κομμα και για ποιους προκειτε. Φαινεται και σωστα κατα τη γνωμη μου οτι αφηνει καποιους να ξεβρακωνονται μονοι τους. Βλεπουμε που ειναι και τι κανουν εξαλλου καμποσοι απο τους "υπερμαχους του ΑΑΔΜ" στον προσυνεδριακο. Εγω λοιπον δε λεω κατι γιατι δεν ξερω. Η ΚΕ λεει και προφανως ξερει καλυτερα απο τον καθενα. Για τις διαροες στο Σταυροπουλο εχεις δικιο πρεπει να προβληματισει αν και δυστυχως για τον χαφιε η λειτουργισ ενος ΚΚ ξεβραζει ή περιοριζει τους χαφιεδες σε τετοιες διαροες, χωρις να τις υποτιμω αλλα ενταξει δεν ειναι και το στρατιωτικο σχεδιο της επαναστασης μια ενημερωση για τον ΜΑ.

ratm

Εagainst 7 είπε...

@ Γκεόργκυ Ζούκωφ

Λες καπου : ‘…Αν ξεραν ολοι αυτοι οι "καλοθεληταδες" του κομμουνισμου ποσο παλια ,βρωμερη και τρισαθλια ειναι η λασπη "η κακια,αναξια ,προδοτικη ηγεσια και τα αγνα πλην ομως προβατα μελη" κι αν ειχαν λιγη τσιπα,αξιοπρεπεια και φιλοτιμο δεν θα την ξεστομιζαν.’

Διαβαζοντας το παρελθον και προσπαθοντας με το φτωχο μυαλο μου να ερμηνευσω ιστορικα γεγονοτα, ρωταω τα εξης:
- Το 44, μετα τις συμφωνιες Λιβανου- Καζερτας συμφωνα με τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου της Κ.Δ., βγαινω και μιλαω για ‘κακια, αναξια, προδοτικη ηγεσια και για αγνα μελη που εξαπατηθηκαν’. Ειμαι οπορτουνιστης και λασπολογος;

- Το φλεβαρη του 45, η συμφωνια της Βαρκιζας μου λεει να αφοπλιστω και να σκυψω κεφαλι στους ιμπεραλιστες. Βγαινω και μιλαω για ‘κακια, αναξια, προδοτικη ηγεσια και για αγνα μελη που εξαπατηθηκαν’. Ειμαι βοθρος του Μανιαδακη, αγαπητε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ;

- 20ο Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, το 56 και αποφασεις ολεθριες για το παγκοσμιο εργατικο κινημα και την προοπτικη του Σοσιαλισμου. Δεν καθομαι και σκαω, αλλα φωναζω για ‘κακια, αναξια, προδοτικη ηγεσια και για αγνα μελη που εξαπατηθηκαν’. Ειμαι αρχιχαφιες;

- Γκορμπι και αποφαση για περεστροικα. Καθομαι και υπακουω ή ξελαρυγγιαζομαι για ‘κακια, αναξια, προδοτικη ηγεσια και για αγνα μελη που εξαπατηθηκαν’; Αυτό με κανει σεχταριστη και ‘καρκινο στο σωμα του κινηματος’;

Με λιγα λογια, η κοκκινη κομουνιστικη γραμμη αναμεσα στο να χαρακτηριστει καποιος απο ‘ανιδιοτελης κομμουνιστης ταγμενος στον αγωνα’ μεχρι ΄οπορτουνιστης, χαφιες΄ δεν είναι μονο λεπτη, αλλα μικραινει ακομα πιο πολύ και μεταβαλεται αναλογα ποιος ελεγχει την ‘Γραμμη’.

Και για να μην παρεξηγηθω, δεν παιρνω καμιας πλευρα το μερος, γιατι δεν ανηκω σε καποια κινηση, κομμα κτλ. Όμως θα ηθελα να υπενθυμισω σε καποιους συντροφους ότι το να εισαι ‘οπορτουνιστης’ σε καποια περιοδο, σημαινε να εισαι σωστος κομουνιστης τωρα και το να εισαι ‘σωστος κομμουνιστης’ καποτε, σημαινε ότι εισαι οπορτουνιστης τωρα. Ποιος ειναι σιγουρος οτι ειναι 100% σωστος, οταν ο μονος που μπορει να το κρινει αυτο, ειναι η Ιστορια και το αποτελεσμα;
Φυσικα πολλοι συντροφοι κουκουεδες, πιστευουν ότι ΣΗΜΕΡΑ η γραμμη του ΚΚΕ είναι ολοσωστη. Αυτό όμως δεν αποδεικνυει απολυτως τιποτα. Το ιδιο ακριβως πιστευαν πολλοι κουκουεδες το ‘44 για το Κομμα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν κατεβαίνει ένα σημείωμα αυτό δεν πέρνει πιστοποιητικό αληθείας επειδή έχει υπογραφή ΚΕ. Πρέπει να επιβεβαιώνεται από την ίδια την ζωή όσα γράφονται.
Συμφωνώ ότι Κ.Ε. ξέρει τί γίνεται μέσα στο Κόμμα. Αλλά εδώ πρυκύπτει ένα ζήτημα. Αν ισχύει τότε για ποιον λόγο τους αφήνει να βρίσκονται μέσα. Η λογική του να ξεβρακώνονται μόνοι τους, δεν νομίζω ότι είναι σωστή.
Κλείνοντας λες "δεν ειναι και το στρατιωτικο σχεδιο της επαναστασης μια ενημερωση για τον ΜΑ." Συμφωνώ, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Θεωρώ ότι πολύ περισσότερο επείγει να συζητηθεί το ζήτημα των εκλογών παρά ο ΕΑ. Δεν νομίζω ότι όλοι οι σ. και ο κόσμος του ΚΚΕ έχει απόλυτα ξεκάθαρο την στάση που πρέπει να έχουμε/κρατήσουμε στην επικείμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Εξάλλου θεωρώ το σημείωμα ότι έρχεται καθυστερημένα και έπρεπε να είχε συζητηθεί το καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

2.55 δεχομαι καλοπροαιρετα οτι δεν ανηκεις πουθενα και απαντω συγκεκριμενα. Ολα τα προβληματα και οι τραγωδιες δημιουργηθηκανε μεσα στα ΚΚ απο τον οπορτουνισμο και το οτι δεν μπορεσανε να τον ξεριζωσουνε. Η δουλεια του ειναι να αποσπα το ΚΚ απο την ιστορικη αποστολη του και να το σπρωχνει στην συμμετοχη σε κυβερνησεις με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Εκμεταλευτηκε στο παρελθον καταστασεις παρανομιας ωστε να μπορεσει να διαβρωσει τα ΚΚ και σε παρα πολλες περιπτωσεις τα καταφερε. Ασφαλες κριτηριο για το που βαδιζεις ειναι τα παραπανω που ανεφερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

το τη σταση θα κρατησουμε απεναντι στο συριζα ειναι απολυτα ξεκαθαρο και δεν χρειαζεται καμμια συζητηση. οποιος δεν του αρεσει ψηφιζει συριζα και καθαρισε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν λεω για τον ΕΑ ή οτι λεει. Εγω ειπα οτι δε διεψευσε το βημα και το κειμενο που προβαλε ως εσωτερικη ενημερωση. Σε αλλες περιπτωσεις εχει βγαλει δισψευση το κομμα. Αρα ειπα οτι εφοσον τωρα δεν το εκανε το εσωοργανωτικο σημειωμα πιθανον να μην ειναι της φαντασιας του Σταυροπουλου.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Το οτι το κειμενο διερευσε τωρα δε σημαινει οτι συζητηθηκε και τωρα αναγκαστικα. Απο κει και περα το τι συζητανε οι ΚΟΒες φαινεται απο την πολιτικη κσι τη δραση του ΚΚΕ που ειναι πολυ πλουσια αυτο το διαστημα. Το ΚΚΕ προσπαθει να ανασυνταξει το κινημα. Δεν κανει εκδηλωσεις για τον ΜΑ. Για αυτους περιοριστηκε σε μια απλη ενημερωση η ΚΕ ως οφειλε στα μελη του ΚΚΕ.
Επιπλεον η διαγραφη απκ το ΚΚΕ γινεται για παραβιαση του καταστατικου οχιβγια αλλη αποψη. Για να προχωρισει σε διαγραφη καποιου μελους μια ΚΟΒ πρεπει να υπαρχουν αποδειξεις για φραξιονιστικη δουλεια.
Τα ποντικια φευγουν μονα τους λιδορημενα και ξεβρακωμενα απο το ΚΚΕ.
Εγω βλεπω οτι η ΚΕ ολους αυτους τους εχει χειριστει παρα πολυ σωστα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Συγκρινεις εντελως ανομοια πραγματα και καταστασεις και τις μεταφερεις μηχανιστικα στο χρονο. Η καθε περιπτωση απο οσες λες ειναι πολυ διαφορετικη.
Πχ. Ο Σιαντος δεν ηταν Γκορμπατσοφ ουτε ο Χρουτσοφ φυσικα. Και προφανως κανεις απο αυτους δεν εχει σχεση με τα μηδενικα του ΜΑ. Οι παραπανω καθορισαν την ελληνικη και παγκοσμια ιστορια με την πορεια τους. Ο ΜΑ το πολυ πολυ να επηρεαζει τον καταμερισμο δουλειας των επαγγελματικων στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ναι, όλοι τώρα αποποιούνται τα πάντα και τους πάντες! Αυτοί μόνο κρίνουν και "προβληματίζονται" για το "καλό του κόμματος", ενώ φταίει η ηγεσία του ΚΚΕ και η "κακή" γραμμή που έχει που ο αντικομμουνιστικός αγώνας πολεμά το ΚΚΕ!!! Αυτή είναι η καινούρια εκδοχή επίθεσης στο κόμμα: Οι "καλοπροαίρετοι"...που τάχα ανησυχούν για την πορεία του κόμματος, που δήθεν καταδικάζουν τον αντικομμουνιστικό "Εργατικό" Αγώνα και "συμφωνούν με την στρατηγική του ΚΚΕ", αλλά αναπαράγουν όλη την άθλια επιχειρηματολοια του Ε.Α. για να προκαλέσουν σύγχυση!
Εσύ Ζαχαρία, που διάβασες το κείμενο, μπορείς να μας πείς γιατί "ερεθίστηκες";
Και άσε τα άλλα...τα οποία δήθεν θα αποδείξει η ζωή.
Τα μόνα που επιβεβαιώνει καθημερινά η ζωή είναι οι επεξεργασιες και οι τοποθετήσεις του ΚΚΕ. Άλλοι τρέχουν συνεχώς να αποδείξουν τα αδικαιολόγητα. Και ακριβώς επειδή δεν τους παίρνει και έχουν εκτεθεί, ακολουθούν την τακτική που προανέφερα. Το ίδιο ισχύει και για εσένα. Πολύ μπλά-μπλά και από κοκό τίποτα!
@ Εagainστ 7
Εμένα αν κάποιος που πεί με το "φτωχότερο μυαλο" μου να ερμηνευσω αυτά που γράφεις:
"Το 44, μετα τις συμφωνιες Λιβανου- Καζερτας συμφωνα με τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου της Κ.Δ., βγαινω και μιλαω για ‘κακια, αναξια, προδοτικη ηγεσια και για αγνα μελη που εξαπατηθηκαν’. Ειμαι οπορτουνιστης και λασπολογος;",
Θα του απάνταγα: ΝΑΙ είσαι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ, γιατί το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο. Μάλιστα το ΚΚΕ πολέμα μια τέτοια αντίληψη. Αντίθετα το ισχυρίζονται, είτε έμμεσα είτε ευθέως, οι κάθε λογής οπορτουνιστές που αποφευγουν να απαντήσουν επί της ουσίας για τα βαθύτερα αίτια που δεν κατακτήθηκε η εξουσία το 1944. Όχι μόνο αυτό, αλλά αξιοποιηται κατακόρον ως επιχείρημα από όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα δυσπιστίας ενάντια στο ΚΚΕ ενώ πιέζουν να συρθεί στην στήριξη μιας κυβέρνησης διαχείρισης.
Αν επίσης μου έλεγε:"Φυσικα πολλοι συντροφοι κουκουεδες, πιστευουν ότι ΣΗΜΕΡΑ η γραμμη του ΚΚΕ είναι ολοσωστη. Αυτό όμως δεν αποδεικνυει απολυτως τιποτα. Το ιδιο ακριβως πιστευαν πολλοι κουκουεδες το ‘44 για το Κομμα", Θα τον έλεγα όχι μόνο οπορτουνιστή, αλλά και προβοκάτορα. Και μάλιστα χρησιμοποιείς την γνωστή τακτική καθορισμού της πολιτικής με βάση την αποψάρα του καθενός και όχι με βάση την αντικειμενική πραγματικότητα. Οι ΚΚΕδες και τότε και τώρα πολεμούσαν και πολεμούν με επαναστατική αυταπάρνηση για τον σοσιαλισμό και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, γιατί τέτοιο ήταν και είναι το ΚΚΕ, κόμμα επαναστατικό. Δικλα του και τα σωστά, δικά του και τα λάθη. Άλλοι χρησιμοποιούν τη λαθολογία και κατασκευάζουν προδότες. Ερωτήματα σαν τα δικά σου έβαζαν και βάζουν μόνο οι ριψάσπιδες ή κάτι τύποι που αυτοϊκανοποιούνται να εμφανίζονται κομμουνιστές ενώ στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ,όπως παλιότερα το ΠΑΣΟΚ.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

ratm πολυ σωστα. Τα ποντικια του ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ προσπαθουνε να δημιουργησουνε συγχηση οτι υπαρχουνε διαγραφες για διαφορετικη αποψη κανεις δεν εχει διαγραφει για τετοιο πραγμα. ο φραξιονισμος και η αντικομματικη δουλεια ειναι που διαγραφεσαι Το κομμα το χειριζεται εξαιρετικα. τα ΠΟΝΤΙΚΙΑ ειναι τσεκαρισμενα και οι μασκες πεφτουνε μονες τους. ειναι πολυ αργα για αυτους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

KK-1

Πιο παλιά με χρεώσανε στη Ν.Σ. Τώρα εσύ με χρεώνεις στον Ε.Α. Αποφάσισε και στείλε να με ενημερώσεις, εσύ καλοπροαίρετε

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ. Το ιδιο πραγμα ειναι δεν υπαρχει καμμια διαφορα ο στοχος κοινος δημιουργια συγχησεις για να αλλαξει στρατηγικη το ΚΚΕ να δει τον οπορτουνισμο απλα σαν μια διαφο ρετικη αποψη και να μπει σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια αυτος ειναι ο στοχος της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

η επαναστατικη, αντικαπιταλιστικη εξοκοινοβουλευτικη αριστερα ανταρσυα, εεκ, σχεδιο β και λοιπο κακο συνπαντημα αποφασισε να διαδηλωση την παρασκευη στις 18:00 στο συνταγμα για να φυγει η κυβερνηση

αν τους κατηγορησει καποιος για δεκανικι του Συριζα ειμαι σιγουρος οτι θα προκειται για συνομωσιολογο, σεχταριστη κλπ

Ανώνυμος είπε...

"Ασπρος σκύλος, μαύρος σκύλος,
ούλοι οι σκύλοι μια γενιά"!
Δεν σε χρέωσα σε καμία γκρούπα Ζαχαρία και ούτε με απασχολεί σε τελική ανάλυση. Όμως, αν θες την άποψή μου για αυτές τις αντικομμουνιστές γκρούπες και τις μεταξύ τους αντιθέσεις, αποτυπώνεται από την παραπάνω φράση με το καλύτερο τρόπο.
Μάλλον θα πρέπει να σε προβληματίσει γιατί εσύ αναλαμβάνεις να γίνεις "κοινωνός" και να υπερασπιστείς τις απόψεις τους. Εγώ λοιπόν απαντώ στις απόψεις τους και την τακτική τους. Εσύ γιατί αναλαμβάνεις να απαντάς;
Ό,τι και να είσαι, πρόσεχε για ο,τι γράφεις γιατί εσύ εκτίθεσαι καιξεφτυλιζεσαι στο τέλος,όχι οι άλλοι!
kk-1

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@Εagainst
Μαλλον δεν καταλαβε το "φτωχο σου το μυαλο" οπως λες τι εγραψα κι επειδη σε ολα αυτα που φανταστηκες σαν λαθη της "κακιας ηγεσιας" σου απαντησαν οι φιλοι απο κατω (kk1,κλπ) ,εχω αναφερθηκα σε μια ψυχολογικη τακτικη του Μανιαδακη απεναντι στου κομμουνιστες για να σπασει το ηθικο τους .Εμπαινε καποια στιγμη στο κελι ενας "δαρμενος" και "χτυπημενος" ..."σφος" με τον καιρο αποκτουσε την εμπιστοσυνη σου σαν πιστο κομματικο μελος και σιγα σιγα σταλλαζε την αμφιβολια στην ψυχη σου ..."να και ο ταδε της ΚΕ προχτες εσπασε κι υπογραψε " ....."εχω αμφιβολιες για τον ΓΓ" ...."ο Δημιος προχτες μου αποκαλυψε οτι το ταδε στελεχος ηταν για χρονια δικος τους " ...και αλλα παρομοια με σκοπο να κλωνησουν την πιστη του αγωνιστη στο σκοπο ! Ε αυτο τωρα το ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΜΕΣΩ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥΣ στο διαδυκτιο σκοπευοντας σε αφελεις οπαδους και μελη που εχουν χαμηλο ιδεολ/πολιτικο επιπεδο .

Ανώνυμος είπε...

κατι ασχετο απο τους ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΔΕΣ. σαν σημερα πριν 47 χρονια δολοφονηθηκε απο τους αμερικανους ο σ. ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ στην λα ιγιερα της βολιβιας. επεσε για τα ιδανικα του κομμουνισμου πολεμοντας με λιγους ακομα συντροφους βολιβιανους και κουβανους ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΚ-1

Που ακριβώς υιοθετώ απόψεις τους;
Προσέχω πάρα πολύ τι γράφω. Εσύ;

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ. εκει που αφηνεις υπονοουμενα και προσπαθεις να φερεις την συγχηση και την αμφιβολια σε καποιον ανυποπτο που διαβαζει. αυτος ειναι ο ορισμος του ΜΑΝΙΑΔΑΚΙΣΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη

Ο ορισμός για τον μανιαδακισμο(αν υπάρχει) δεν είναι αυτός. Πάντως πολύ συγκεκριμένος ήσουν στην ερώτηση μου (αν και δεν απευθυνόταν σε εσένα)..... Επίσης ξέχασες να πεις για τα στάδια. Οπορτουνεύεις. Να το κοιτάξεις γιατί σε βλέπω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ. μην εχεις καμμια ανησυχια για μενα οπορτουνιστης δεν θα γινω ποτε. οταν χρειαστει θα γραψω και για τα μετωπα και για τα σταδια. οταν λες να συζητησουμε τη σταση θα κρατησουμε απεναντι σε κυβερνηση συριζα αυτο και μονο ειναι ο ορισμος του μανιαδακισμου γιατι αφηνεις παραθυρο για συγγενεια με τον συριζα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη

αντιγράφω αυτό που λέω πιο πάνω "...Δεν νομίζω ότι όλοι οι σ. και ο κόσμος του ΚΚΕ έχει απόλυτα ξεκάθαρο την στάση που πρέπει να έχουμε/κρατήσουμε στην επικείμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ..."
Πουθενά δεν λέω να συζητησουμε για το ποια θα είναι η στάση αμς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν ο κόσμος μας είναι απόλυτα προετοιμασμένος.

Δεν σε παρεξηγώ όμως, μιας και καμία σχέση δεν έχεις με το ΚΚΕ. Ίσως πάλι να έχεις ξεκουτιάνει λόγω ηλικίας. Περασρτικά σου, όπως και να έχει, σύγχρονε ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ. το αν εχω σχεση με το ΚΚΕ το κρινουνε οι συντροφοι και φιλοι που διαβαζουνε τα σχολια και εγω ο ιδιος. Εμεις συνεχιζουμε με βαση την στρατηγικη μας το 97% των συντροφων ψηφισε υπερ των θεσεων οι υπολοιποι πρεπει να πειθαρχεισουνε στον Δ.Σ. ο απλος κοσμος οποιος δεν καταλαβει θα ψηφισει συριζα. Για τις βρισιες κανενα προβλημα. επιστροφη στο παρελθον θελεις αλλα ειναι παρα πολυ αργα για εσας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ για διαβασε ξανα το σχολιο σου με ψυχραιμια τη λεει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ειχαμε ησυχια. οι οπορτουνιστες ολων των αποχρωσεων ειχανε θεατρικη παρασταση στο συνταγμα στο εργο με τους ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικη η ομιλια της ΑΛΕΚΑΣ χτες στο κοινοβουλιο. πραγματικη οαση μεσα στο στημενο θεατρο μεταξυ κυβερνησης και συριζα. Μακρια απο καραγκιοζιλικια και θεατρινισμους. Τα πραγματικα προβληματα του λαου και η λυση που πρεπει να υπαρξει δυναμωμα της λα ικης συμμαχιας για αλλαγη ταξης στην εξουσια. Μακρια απο τις αυταπατες του καθε οπορτουνιστη ολων των αποχρωσεων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σύντομες κι επιλεκτικές απαντήσεις
Ρατμ, δεν υπάρχει κάτι να θαυμάζεις στην πραγματικότητα. Αν δεν έχεις άμεση πρόσβαση στο δίκτυο και μαθαίνεις κάποια πράγματα διαμεσολαβημένα και με καθυστέρηση, είναι πιο εύκολο να κάνεις αφαίρεση και να διατηρείς την ψυχραιμία σου. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είχα την ίδια ψυχραιμία ή έστω τη δική σου, αν απαντούσα σε κάθε επιθετικό σχόλιο.. Κι όσο για το κείμενο του τσακνή, έχει τόσα αυτογκόλ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα να το αποδομήσει κανείς, το κάνει σχεδόν από μόνο του.
Μοντολίβο, με καλύπτει η απάντηση του ρατμ στην ερώτησή σου. Κι αυτό είναι το μόνο πραγματικά ανησυχητικό σημείο σε ό,τι έχει να κάνει με το σημείωμα, τις απαντήσεις του ικεα και την καινούρια σταυροπουλιάδα.
Κατά τα άλλα κρατάω τη φράση του Zhukov (που αν καταλαβαίνω καλά είναι άλλος από τον ζούκοφ με το άβαταρ) για «θεωρητικοποίηση της ενότητας στα τσίπουρα» προς αξιοποίηση στο μέλλον. Και βλέπω ότι οι σφοι αναγνώστες που σχολίασαν ήταν ίσως περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και τα περισσότερα σχόλια σε πολύ καλό επίπεδο. Οπότε δεν ήταν χωρίς λόγο και νόημα αυτή η ανάρτηση.