Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Είμαστε ενωμένοι και... αποφασισμένοι

Ένα από τα παραλειπόμενα του πρόσφατου απεργιακού τριημέρου, είναι ότι ακούγοντας κάποια στιγμή στην πορεία παράλληλα ραδιόφωνο, για να δούμε τι γινόταν στη βουλή, μετέφερα στους διπλανούς τα σχόλια των δημοσιογράφων του Real, που εκθείαζαν εκείνη την ώρα το ΠΑΜΕ για τη μαζική του παρουσία και την καλή του οργάνωση. Για να πάρω πληρωμένη απάντηση από ένα σφο που σχολίασε λέγοντας πως το ΠΑΜΕ είναι βασικά σαν μια καλή έκθεση: έχει αρχή, μέση και τέλος.
Ένα το κρατούμενο προς αξιοποίηση και συνεχίζουμε παρακάτω.

Την ίδια ώρα, λίγο παραδίπλα μας ήταν μερικές δεκάδες ΕΠΑΜίτες κι ένα γραφικό πλακάτ τους που σύγκρινε το παρελθόν των πλατειών με το σήμερα, πέντε χρόνια μετά.

2011 - τότε ήμασταν αγανακτισμένοι
2016 - τώρα είμαστε αποφασισμένοι

Αυτό που έκανε ακόμα πιο αστείο το πλακάτ είναι ότι το τελευταίο ψηφίο από το 2016, το έξι από το 16' δηλ, είχε προστεθεί εκ των υστέρων σαν μπάλωμα, για να καλύψει το πρωτότυπο, δηλ το 5 απ' το 2015, αν δεν πήγαινε δηλ και πιο πίσω το πάτημα. Ήμασταν λοιπόν αποφασισμένοι και το 15' (τουλάχιστον) και το 16'. Και κάτι μου λέει πως είμαστε τόσο αποφασισμένοι, που θα μπει από πάνω και το 7 και το 8 (μη σου πω να αλλάξουν και τα πρώτα ψηφία). Κι αυτό συμπυκνώνει κατά τη γνώμη μου όλη την ιστορία των πλατειών και την εξέλιξή τους στο χρόνο, ως τις μέρες μας, που επιχείρησαν να μεταμφιεστούν σε ολονυχτίες (νουί ντεμπού).

Αν όμως το 11' κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες ήταν ανυποψίαστοι, το 16' κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια για τα αγανακτισμένα κινήματα, τις πολύχρωμες επαναστάσεις και τα στοιχεία που πιστοποιούν το ρόλο τους. Αντιγράφω από ένα πρόσφατο σχετικό σχόλιο του

Ο αντίλογος λέει πως δεν πρέπει να περιμένουμε ένα κίνημα κατά παραγγελία των επιθυμιών μας, με καθαρά και ώριμα χαρακτηριστικά, αλλά να παρεμβαίνουμε στο λαό και τις μαζικές του εκδηλώσεις, προσπαθώντας να αποδεχτούμε και να αλλάξουμε-μετασχηματίσουμε τις αντιφάσεις του. Εξάλλου, όπως είπε ο Βλαδίμηρος, όποιος περιμένει να δει μια επανάσταση σε καθαρή μορφή, δε θα ζήσει ποτέ μία. Ενώ αν τη φαντασιώνεσαι σε διάφορα επεισόδια, παίρνοντας πχ τις πλατείες ως κάποιου είδους πρόπλασμα των σοβιέτ, ζεις μία κάθε δυο-τρία χρόνια, κατά μέσο όρο.

Υπάρχει βέβαια μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Για να πει κανείς ότι παρεμβαίνει στις αντιφάσεις ενός ζωντανού κινήματος, πρέπει:
α) να υπάρχει όντως κίνημα, κάτι που να κινείται και διεκδικεί, κι όχι μια απογευματινή μάζωξη-εκτόνωση, όπου κάποιοι ποζάρουν στις κάμερες, για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους. Αλλιώς, δε βλέπω με ποια κριτήρια θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε και το "μένουμε Ευρώπη" από τον ορισμό του κινήματος. Κι έτσι μιλάμε για ένα βήμα πίσω κι απ' την αδιέξοδη λογική "το κίνημα είναι το παν, ο τελικός σκοπός δεν είναι τίποτα.
β) να υπάρχει σχέδιο οργανωμένης παρέμβασης σε αυτό το κίνημα, με συγκεκριμένους στόχους, που να υπάγεται σε έλεγχο από όσους το εφαρμόζουν, για να αναπροσαρμόζεται: εκεί πετύχαμε, σε αυτό πάσχουμε. Γιατί αν πιάνεσαι από το "αυθόρμητο", σαν την ουρά του χαρταετού, για να πετάξεις και να γκρεμιστείς μαζί του, απλώς βαυκαλίζεσαι ότι το επηρεάζεις και το (καθ)οδηγείς.
γ) να παρεμβαίνεις αυτοτελώς, ως κόμμα, πολιτική οργάνωση, συσπείρωση, συλλογικός φορέας, ως αυτό που είσαι τέλος πάντων κι όχι ως άθροισμα μεμονωμένων ατόμων που πήγαν σε ψυχοθεραπεία (καλή ώρα όπως εδώ) ή στους ανώνυμους αλκοολικούς: γεια σας, είμαι ο Άγγελος, και είμαι είκοσι χρόνια καθαρός από ΚΚΕ. Διαφορετικά, αντί να παρεμβαίνεις στις αντιφάσεις, καταλήγεις μάλλον να τις αποθεώνεις και να υποκλίνεσαι-προσαρμόζεσαι σε αυτές.

Το πρόβλημα δεν είναι (ότι απαξιώνουμε) το αυθόρμητο κι οτιδήποτε δεν ελέγχουμε εξ αρχής. Αλλά (να αποφύγουμε) ό,τι ελέγχει πλήρως ο ταξικός αντίπαλος και μας το πλασάρει σα δόλωμα, για να τσιμπήσουμε. Οι πλατείες ήταν η ελεγχόμενη αντίδραση-εκτόνωση ενός ανήσυχου λαϊκού παράγοντα, που ούτως ή άλλως θα ξεσπούσε με κάποιον τρόπο, αλλά το διακύβευμα ήταν με ποιον και πόσο βαθιά χαρακτηριστικά θα έπαιρνε.
Η συστηματική προβολή του "κινήματος" από τα ΜΜΕ (κι όχι μόνο τα απαξιωμένα ειδησεογραφικά δελτία, αλλά από κάθε χαζοχαρούμενη εκπομπή, χωρίς βαθύτερο λόγο ύπαρξης, που βαφτίζεται "ψυχαγωγική", η γιγάντωση της κυβερνητικής αριστεράς, ως επιστέγασμα της ρηχής, αντιμνημονιακής λογικής που καλλιεργούταν, ο εξαγνισμός και η "αντισυστημική, κινηματική" νομιμοποίηση των ελληνοσούπερμαν με τις μπέρτες και των φασιστών, η άλλη όψη του νομίσματος με την "αυθόρμητη κι αμεσοδημοκρατική" κάτω πλατεία που έβγαλε ως και διατάγματα για την κατάργηση των κομμάτων και του χρήματος... όλα μαζί τα παραπάνω, δεν ήταν τυχαία επεισόδια, που ανέκυψαν παρεμπιπτόντως, αλλά λογικά (αν όχι αναγκαία) αποτελέσματα του χαρακτήρα των πλατειών.
Κι από αυτήν την άποψη, μικρή σημασία έχουν οι υποκειμενικές προθέσεις κάποιων λίγων που δεν έδιναν τον τόνο κι οι ψευδαισθήσεις τους. αν όλα αυτά είχαν εξαρχής προβλεφτεί κι υποκινηθεί ή αν αξιοποιήθηκαν στην πορεία.

Πέντε χρόνια μετά, αυτό που άφησαν πίσω τους οι πλατείες, είναι η νοσταλγία μιας αυταπάτης, η εδραίωση της απογοήτευσης και μια θλιβερή εικόνα, σαν κι αυτή του Επαμίτη με το πλακάτ.

Όσο για το αρχικό κρατούμενο, οι πλατείες ήταν στην καλύτερη μια κακότεχνη μουτζούρα, που κάποιοι φαντάστηκαν κι είδαν με τα μάτια της ψυχής τους ως ζωγραφιά. Μια έκθεση χωρίς ειρμό, αρχή, μέση και τέλος (δηλ σκοπό), που ωστόσο συγκίνησε τις αρχές, το μέσο νοικοκυραίο κι είχε μάλλον προδιαγεγραμμένο τέλος.

220 σχόλια:

1 – 200 από 220   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Πάντως γενικά ο real είναι από τα λίγα αστικά μμε που λένε κάποια πράγματα για το ΠΑΜΕ, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να παίζει και ρόλο το ότι έχουμε πολύ δικό μας κόσμο μέσα...

Ιβάν Τζόνι

LeftG700 είπε...

Φίλε Σφυροδρέπανε,


Ότι γράφεις, γράφεις, δεν θα στο αρνηθώ. Ότι σκέφτεσαι όμως, μη το δέσεις και κόπμπο! Λόγου χάρη, ισχυρίζεσαι:

«Το πρόβλημα δεν είναι (ότι απαξιώνουμε) το αυθόρμητο κι οτιδήποτε δεν ελέγχουμε εξ αρχής. Αλλά (να αποφύγουμε) ό,τι ελέγχει πλήρως ο ταξικός αντίπαλος και μας το πλασάρει σα δόλωμα, για να τσιμπήσουμε. Οι πλατείες ήταν η ελεγχόμενη αντίδραση-εκτόνωση ενός ανήσυχου λαϊκού παράγοντα, που ούτως ή άλλως θα ξεσπούσε με κάποιον τρόπο, αλλά το διακύβευμα ήταν με ποιον και πόσο βαθιά χαρακτηριστικά θα έπαιρνε.»

Ωραία, τα ’γραψες. Έλα όμως που δεν σκέφτηκες ότι, με βάση αυτή τη λογική, οι μπολσεβίκοι έπρεπε να κάτσουν σπίτι τους τη Ματωμένη Κυριακή 22 Ιανουαρίου 1905 και να πιουν ωραία-ωραία το τσαγάκι τους διαβάζοντας τη Социал-Демократ δίπλα από το τζάκι...


Τα λέμε (αλλά να σκέφτεσαι και να γράφεις όχι μόνο στα λόγια, έτσι;)

Ανώνυμος είπε...

Left...
Μεγαλη διανοηση...
Συγκρινει πορτοκαλια με ψαρια και βγαζει συμπερασμα πατσα...
Και ολα αυτα με υφος 1000 καρδιναλιων...
Ε ρε τι τραβαμε...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Θελω να δεσω το σχολιο του Ιβαν με το κειμενο. Ειναι μια καλη αφορμη ενα καλο παραδειγμα αυτο που ακουσα σημερα στο ραδιο.

Λοιπον, σημερα στον real ο Αποστολης, που συμπαθει (και) την Ανταρσυα απ οσο εχω καταλαβει, σταμστησε στο τηλεφωνο καποιον που ηθελε να πει εξυπναδες για τον Σταλιν. Και δεν τον σταματησε με επιχειρηματα, ουτε καν εξυπναδα. Τον εβρισε με θρασος.

Οσο τραβιουνται στα ακρα οι ταξικες διαφορες, τοσο αποκρυσταλλωνονται δυο πραγματα: α) ποιου το μερος παιρνεις. Με ο,τι συνειρμο - θεση μπορει να συνεπαγεται αυτο για τον ΔΣΕ και τον Σταλιν και αλλες ιστορικες "στιγμες" που τα στρατοπεδα ειναι σαφως χωρισμενα β) ποσο αυτοαναφορικος γινεσαι με βαση την θεση που παιρνεις ταξικα. Δλδ ποσο κρινεις το παρελθον σου, που τοποτθετεις τον εαυτο σου, σε μια ταξη, καποια αλλη κοινωνικη ομαδα κλπ τι διδασκεσαι απο την ιστορια της κοινωνικης ομαδας σου για το παρον; Θα αναλαβεις δραση κουβαλωντας κληρονομια τα καλυτερα (δυσκολοτερα) κομματια της ιστοριας σου;

Οι αγανακτισμενοι ομως, δεν ειχαν καμια, μα καμια ταση αυτοαναφορικοτητας. Ηταν μια φαση αρνησης του μικρομεσαιου να αποδεχτει την προλεταριοποιηση του. Τα συνθηματα τους ηταν κυριως κατα του πολιτικου συστηματος, κατα των μετρων, οχι κατα του Μααστριχτ ομως, οχι κατα της ΕΕ. Εμεις λεγαμε πως τα μετρα ειναι της ΕΕ γιατι αυτη ητανε παντα και αυτος ηταν ο στοχος της. Αυτοι θελανε μονο να φυγει ο Παπανδρεου και να ερθουν καινουρια προσωπα. Δεν ειχανε δηλαδη καποια προταση. Επιπλεον δεν θελανε να δουνε τον εαυτο τους ως μερος μιας ομαδας που θα δρασει για τον εαυτο της. Παρα μονο περιμεναν τα απο μηχανης ελικοπτερα, αμοιροι ευθυνων. Σαν μια λιτανεια σαν ενα ξορκι.

Ακριβως επειδη δεν ειχανε καποια συνεπη εξηγηση της καταστασης που βιωνανε, ακριβως επειδη δεν τοποθετησανε τον εαυτο τους μεσα σε κοινωνικη ταξη, γι αυτο ανεχοτανε και τους φασιστες και τα γενικα συνθηματα για τα κομματα.

Δεν μιλαμε λοιπον ουτε για τον κλασικο οπορτουνισμο της Β Διεθνους, ουτε για τον οπορτουνισμο που γεννηθηκε μεσα στα ΚΚ μεταπολεμικα. Δεν ηταν κινημα λαϊκο οι αγανακτισμενοι. Ηταν μια κατευθυνομενη και πολυδιαφημισμενη συνταγη που εφαρμοστηκε με παρεμφερη τροπο παγκοσμιως με μοναδικο σκοπο τον κατευνασμο της λαϊκης οργης. Δεν μπορεις λοιπον να παρεμβεις σε ενα μη κινημα οπως σωστα εντοπιζει το τοστ.

Επιγραμματικα, ταξη για την ταξη, το αντιθετο; Αγανακτισμενοι.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

@LeftG700

Ειδες καποιον τσαρο εδω γυρω;
Δεν ξερω αν το πηρες πρεφα, αλλα η Ελλαδα εχει αστικη δημοκρατια με εκλογες τουλαχιστον καθε 4 χρονια, οι κυριαρχες σχεσεις παραγωγης ειναι καπιταλιστικες, ενω δεν βλεπω καποιον αναβρασμο στα εργοστασια, με οργανωση απο κομμουνιστες, που θα προηγηθει μιας ανατροπης καποιου τσαρου. Στο μεταξυ απο το 1905 εχουν μεσολαβησει παγκοσμιοι πολεμοι, ΕΣΣΔ, μεσοπολεμος, μεταπολεμος, Μαρσαλ - ΝΑΤΟ - Ρηγκαν, ευρωκομκουνισμος, Γκορμπατσοφ και μετασοβιετικα, επιπλεον 25 χρονια Μααστριχτ.

Μηπως, λεω μηπως, οι κομμουνιστες πρεπει να μπορουν να διακρινουν πλεον τι ειναι αστικο;
Τι σχεση εχει ο τσαρος και η φεουδατχια με την Βουλη, την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΝΑΤΟ κλπ; Καταλαβαινεις τι λες;

σαπορ τουτουρκι

zoot horn rollo είπε...

Κάποιος το ξανάγραψε τις προάλλες, τι Ματωμένη Κυριακή, τι "αγανακτισμένοι" (μόνο αυθόρμητοι δεν ήταν).
Αυτά είναι, βάλε και λίγα ρώσικα να γίνει χαμός.

Ανώνυμος είπε...

@ LeftG700,
εγώ θα χρησιμοποίησω το δικό σου τρόπο, όχι για να απάντήσω εκ μέρους του Σφυροδρέπανου, αλλά επειδή η χρήση των ιστορικών παραδειγμάτων ταιριάζει απόλυτα στην προτροπή σου:Ότι γράφεις, γράφεις, δεν θα στο αρνηθώ. Ότι σκέφτεσαι όμως, μη το δέσεις και κόπμπο!
Το 1905 στην Τσαρική Ρωσία!!!! Ωραία!
Μόνο που οι Μπολσεβίκοι σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να ακολουθήσουν και αυτοί τον παπα Γκαπον και να μην αναπτύσσουν αυτοτελή επαναστατική δράση. Θα έπρεπε να στηρίζουν τις προσευχες στον Τσάρο, με επίκληση στο αυθόρμητο. Θα έπρεπε γίνουν ένα με την αστική τάξη και να περιοριστούν σε αστικοδημοκρατικές μεταρυθμίσεις παραδίδοντας την ηγεσία του αγώνα στην ηγεσία της αστικής τάξης. Και προφανώς μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για επανάσταση, επαναστατική κατάσταση, για δράση μέσα στο εργηατικό κίνημα που οργανώθηκε στα σοβιετ! Όχι για οποιοδήποτε θολό αταξικό "κίνημα"...κατασκήνωσης σε πλατείες που σημαία του έκανε το αστικό σύνταγμα!
Τώρα τι σχέση έχουν αυτά με τις πλατείες στην ελλάδα του 2011; ΚΑΜΙΑ! Τι σχέση έχει το 1905 με την πραγματική παρέμβαση στο "αυθόρμητο" των λαϊκών μαζών; Καμία.
Γιατί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έκαναν ουσιαστική παρέμβαση...Εκτος αν θεωρείς "αυθόρμητο" το ζύμωμα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την άρνηση της αυτοτελούς παρέμβασης. Δηλαδή να γίνουν ουρά στους αστικούς σχεδιασμούς. Για αυτό ενοχληθηκατε τότε με το σύνθημα "Αποδέσμευση από Την Ε.Ε.-Λαϊκή Εξουσία".
Πάντως ο Λένιν έλεγε ακόμα ότι υπάρχει "αυθόρμητο" και "αυθόρμητο", που πάντα αναπτύσσεται στο έδαφος της συνειδητής δράσης. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση προηγηθηκε η οργανωμένη συνειδητη παρέμβαση του ΚΚΕ από το 2009 για να φτάσουμε το 2011 να βγαίνουν μαζικά στους δρόμους. Π
άντως η γραμμή σας κυριαρχησε και τώρα τρώμε τον ΣΥΡΙΖΑ στα μούτρα με το λαό απογοητευμένο στην γωνία. Γιατί η μόνη παρέμβαση που κάνατε στο "αυθόρμητο" είναι να καλλιεργείται την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρχει καλή αριστερή διαχείριση του καπιταλισμού, με μπόλικο αντικομμουνισμό πάντα!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε όμως και την εξέλιξη των πραγματικών ιστορικών γεγοονότων:
Αφορμή στάθηκε η απεργία στις 3 Γενάρη στο εργοστάσιο Πουτίλοφ. Η απεργία απλώθηκε γρήγορα και σε άλλες επιχειρήσεις και στις 8 Γενάρη γενικεύτηκε. Με την επίδραση των μπολσεβίκων, οι εργάτες πρόβαλαν όχι μόνο οικονομικές, αλλά και πολιτικές διεκδικήσεις. Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο παπά Γκαπόν, που με τη βοήθεια των αρχών είχε ιδρύσει την «Οργάνωση των Ρώσων εργοστασιακών εργατών της Πετρούπολης». Σκοπός της οργάνωσης ήταν να παρεμβαίνει για να αντιμετωπίζει τις αντιθέσεις των εργατών με τους επιχειρηματίες, εκτονώνοντας τις κινητοποιήσεις, να ματαιώνει τις επαναστατικές εξεγέρσεις και να στερεώσει στο προλεταριάτο, που μόλις τελευταία είχε φύγει από τα χωριά και ήταν λιγότερο συνειδητό, την απλοϊκή πίστη στον «πατερούλη τσάρο» που προστατεύει το λαό από τους «αφέντες». Δηλαδή να υπονομεύει το νεαρό τότε εργατικό κίνημα. Αυτό που δεν είχαν πετύχει με τους χωροφύλακες ελπίζανε να το πετύχουν με τον παπά. Οι μπολσεβίκοι προσπαθούσαν να αντιπαρατεθούν έντονα ενάντια στη διαλυτική δράση των οργανώσεων του Γκαπόν, αλλά οι δυνάμεις τους στην Πετρούπολη ήταν λίγες, ενώ παράλληλα η δράση των μενσεβίκων στο εσωτερικό των σοσιαλδημοκρατικών οργανώσεων ήταν διασπαστική.
(συνεχίζεται)
kk-1

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ LeftG700

ποιοι και ποσοι μπολσεβικοι υπηρχαν το 1905 ?? και το σπουδαιοτερο πως παρεμβηκαν στις εξελιξεις ?? Μαλλον εσυ πρεπει να βουτας την γλωσσα στο μυαλο πριν γραψεις ...

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια)
Στο μεταξύ, οι εξελίξεις οδηγούσαν σε σύγκρουση. Ετσι, όταν ο Γκαπόν είδε πως δεν μπορούσε να σταματήσει το κίνημα οργάνωσε, σε συνεργασία με την αστυνομία, μια πορεία των εργατών προς τα Χειμερινά Ανάκτορα, για να υποβάλουν ένα υπόμνημα στον τσάρο. Στο υπόμνημα αναφέρονταν: «Μεγαλειότατε, εμείς οι εργάτες και κάτοικοι της Πετρούπολης, ήρθαμε με τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας και τους γέροντες γονείς μας, σε σένα, για να βρούμε δικαιοσύνη και προστασία (...) Είσαι η τελευταία ελπίδα της σωτηρίας μας. Μην αρνιέσαι τη βοήθεια στο λαό σου. Βγάλτον απ' την αθλιότητα και την αμάθεια, βοήθησέ τον να καλυτερέψει την τύχη του. Απάλλαξέ τον απ' την καταπίεση των κρατικών οργάνων. Γκρέμισε τον τοίχο που υψώνεται ανάμεσα σε σένα και το λαό σου. Σκοπός σου είναι η ευτυχία του λαού, αλλά την ευτυχία αυτή του την αφαίρεσαν».
Οι μπολσεβίκοι άνοιξαν μέτωπο μέσα στα εργοστάσια και εξηγούσαν πως η πορεία που ετοίμαζε ο Γκαπόν θα ήταν άκαρπη και επικίνδυνη. Οταν οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τις εργατικές συνοικίες για τα χειμερινά ανάκτορα πολλοί κρατούσαν στα χέρια τους εικόνες, σταυρούς και φωτογραφίες του τσάρου και οι περισσότεροι ήλπιζαν ότι ο Ρώσος τσάρος θα τους καταλάβαινε. Οι μπολσεβίκοι πήραν ενεργό μέρος στη διαδήλωση, αντιτάχθηκαν στον τρόπο που την είχε οργανώσει ο παπά Γκαπόν και στους σκοπούς που αυτός είχε, προειδοποιώντας τους εργάτες της ρωσικής πρωτεύουσας με προκήρυξη ότι: «Δεν πρέπει να παρακαλούμε τον τσάρο, δεν πρέπει να ταπεινωνόμαστε μπροστά στον άσπονδο εχθρό μας, αλλά να τον γκρεμίσουμε από το θρόνο. Η απελευθέρωση των εργατών μπορεί να είναι έργο μόνο των ίδιων των εργατών. Μην περιμένετε την ελευθερία ούτε από τους παπάδες, ούτε από τους τσάρους»
Οι εξελίξεις δικαίωσαν το κόμμα του Λένιν. Η διαδήλωση βάφτηκε στο αίμα από το στρατό και την αστυνομία. Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές έπεσαν νεκροί, ενώ χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Η μέρα εκείνη έμεινε στην Ιστορία ως «η ματωμένη Κυριακή» της ρωσικής εργατικής τάξης, αλλά και ως η αρχή της ρωσικής επανάστασης.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΧΤΥΠΑΓΑΝΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΝΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΞΕΡΕΙ.

ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Πραγματικά "μνημεία" Παλιάτσε-Προδότη.

Antonxxx είπε...

λεφτG700

Αν δεν εισουν τοσο απατεωνας, οπως ολοι της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας,
θα ειχες κανει χαρακιρι, αντι να βγαζεις γλωσσα.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ωραιος ο Παλιατσος !
αν και φαινεται περι τεινος προκειται απο την πατατα που εγραψε ...εχει περαση ο αριστερος χρυσαυγιτισμος

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που έβαλε ο Παλιάτσος είναι από τα πιο σοβαρά τους, καθώς απλώς βρίζουν χυδαία. Τραβάτε πιο πίσω να βρείτε πραγματικά διαμάντια της πολιτικής θεωρίας, ειδικά στον σχολιασμό. Από πρόχειρο ψάξιμο:

http://leftg700.blogspot.fr/2015/02/blog-post_86.html

Στα σχόλια, Λένιν και Βαλαβάνης, ΝΕΠ μετά την επανάσταση ο πρώτος, ΕΝΦΙΑ η άλλη.

Τα περιθώρια για τρόλλινγκ έχουν στενέψει απίστευτα...

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Το απολίθωμα έχει υπομονή που την ζηλεύω.
Γράφει καλά πράγματα που σε βάζουν να σκεφτείς, να προβληματιστείς.
Αλλά πάντα πετάγεται ένας Κώστας, ένας Τύριον, ένας πολιτικός Cassano να χαλάσει την σούπα. Κρίμα.

σαπόρ τουτούρκι

LeftG700 είπε...

Φίλε kk-1,


Ευχαριστώ για τη σοβαρή απάντησή σου. Δυο φορές ευχαριστώ, επειδή, εκτός από σοβαρά, ασχολήθηκες και πολύ (τριπλό σχόλιο). Και τρεις φορές ευχαριστώ (μαζί με τα credits που δικαιούσαι), επειδή ήσουν ο μόνος, μέχρι στιγμής, που, αντί να γιουχάρεις, διατύπωσες αντίλογο.

Θα σου απαντήσω οπωσδήποτε. Θα περιμένω όμως λίγο ακόμα, γιατί, ομολογώ, μου λείπει η τοποθέτηση του Σφυροδρέπανου.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΟΥΣ


Έγραψα στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο ότι ο kk-1 ήταν ο μοναδικός που δεν γιούχαρε και που διατύπωσε αντίλογο. Αυτό είναι λάθος. Επανορθώνω: το ίδιο έκαναν και ο ratm. Και στα πρώτα τους σχόλια οι σαπόρ τουτούρκι και Γκεόργκυ Ζούκωφ, άσχετα αν μετά φρόντισαν οι ίδιοι να χύσουν την καρδάρα με το γάλα...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μα γιατί να σου λείπει η τοποθέτηση κάποιου που γράφει χωρίς να σκέφτεται; Θα μου επιτρέψεις τουλάχιστον να τοποθετούμαι μόνο για ό,τι βρίσκω ενδιαφέρον, με το φτωχό μου το μυαλό, και να μην ασχολούμαι με ό,τι θεωρώ ηλίθιο και προσβλητικό, ε;

Δεν τα λέμε

zoot horn rollo είπε...

Άντε, πήγαινε για κανα μνημόνιο τώρα...

LeftG700 είπε...

Φίλε Σφυροδρέπανε (Μπρεζνιεφικό απολίθωμα, αν προτιμάς),


Δεν κατάλαβα! Ακόμα και ο Βλαδίμηρος παραδέχτηκε πως έκανε λάθη! Εσύ ποιος ακριβώς είσαι και σου είναι δύσκολο να καταπιείς ότι σε κάποιο συγκεκριμένο κείμενό σου έγραψες επιπόλαια; Δεν είσαι ούτε καν μέλος!

Να σου επιτρέψω;;; Κάνε όπως νομίζεις. Δημοκρατία έχουμε και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ακόμα κι όταν κάποιος στριμώχνεται στα Τρίκαλα στα δυο στενά, έχει πάντα την επιλογή να την κάνει με ελαφρά πλάγια πηδηματάκια...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

MA ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ;

ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ;

ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ.

ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΑΤΑΚΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΡΘΡΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ; Ο ΜΑΡΞ;

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ;

ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΤΥΠΑΓΑΝΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙ.

ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΣΟΥΝΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Θίχτηκε ο μνημονιούλης.

"ΤοΚΚΕφταίειγιαόλα".

Αναυδος είπε...

αυτο που εντυπωσιαζει ειναι η μνημη χρυσοψαρου ολων των συριζολαγνων
αν και συναινεσαν στην εξαπατηση και υποδουλωση του λαου μετα απο 4-5 μηνες σαν να μην τρεχει τιποτε εξακολουθουν να κατηγορουν το ΚΚΕ
συγνωμη αλλα οι απατημενες συζυγοι του συριζα θα επρεπε ηδη να εχουν πηδηξει απο το ζαλογγο και οχι να περιφερονουν την αποψη τους σαν να μην εγινε τιποτε γιατι ενα εγκλημα διαπραχτηκε και αυτοι ηταν συνεργοι

Ανώνυμος είπε...

Όσοι παρότρυναν τον κόσμο μέσα σε 5 ημέρες να διαβάσει ένα κείμενο στα Αγγλικά με οικονομοτεχνικούς όρους και να ψηφίσει το ΟΧΙ του υπόδειξαν να ψηφίσει ΝΑΙ στο Μνημόνιο Τσίπρα.

Σχήμα λόγου ήταν η Κατάργηση των Μνημονίων
https://www.youtube.com/watch?v=-OO7EycZ4-8

Ο Σκουρλέτης για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος
https://www.youtube.com/watch?v=uLmqOqi_lDo

Μετάφραση : Όλοι εσείς που ψηφίσατε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μας διασφαλίσατε την παραμονή στο ευρώ. Σας ευχαριστούμε.


Μόνο ένα μνημόνιο; 99 χρόνια μνημόνιο! Μην αφήσετε τίποτα στον Κούλη για να (ξε)πουλήσει.
Και κοροϊδία στους πρώην εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής.

Και ΕΚΑΣ
https://www.youtube.com/watch?v=G8uahC7nH3E

Και 67 χρόνια για την σύνταξη. Και ιδιωτικές δομές υγείας όπως στο Κέντρο Υγείας στην Σαντορίνη

Η Θάτσερ της Σελήνης - The New Liberals
https://www.youtube.com/watch?v=IAYW0NysCJ8

Α ναι και το ΚΚΕ φταίει για όλα. Αιμοσταγής ο Στάλιν από τα Μαθήματα Τζαμαλικής Ιστορίας στην Eurovision


Τρολάρισμα χωρίς σύνορα

O 4:14

λαθραναγνώστης είπε...

zoot, Το ΚΚΕ φταίει για όλα κι αν δεν φταίει, φταίει γιατί δεν φταίει!

Άναυδε, Πάντα αυτός ο χώρος, από τότε που ήταν ΚΚΕ(ες), συγκέντρωνε κόσμο που ήταν εντελώς ανεύθυνος για τις πράξεις του και που ποτέ δεν αισθάνονται καμία ενοχή ή προβληματισμό για τα "λάθη" του. Αντίθετα, όσο πιο μεγάλη ζημιά έχουν κάνει, τόσο πιο θρασείς και επιθετικοί γίνονται.

Ανώνυμος είπε...

@σφυροδρεπανο Εγώ την περίοδο των αγανακτισμένων ήμουν φαντάρος. Σε μία έξοδο είχα πάει σε μία συγκέντρωση να δω τι γίνεται οπότε αυτά που λέω μπορεί να είναι τελείως άστοχα.

το ότι οι αγανακτισμένοι ήταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν( κυριολεκτικά και μεταφορικά) ήταν προφανές. Όπως επίσης προφανές ήταν ότι δεν υπήρχε πολιτικοποίηση και ότι ήταν αδιέξοδο. Θα αποτυγχαναν σίγουρα το θέμα είναι ποια στάση θα σου αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος για τις επόμενες μάχες. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου σφυροδρέπανο. Ανεξάρτητα από το αν το θεωρείς κίνημα ή οχι ή εάν ήταν μία αδιέξοδη εκτόνωση δεν είμαι απολύτως σίγουρος οτι η αποχή ήταν η καλύτερη λύση.
Όπως και να το κάνεις είχες ένα σύνολο ανθρώπων που πάνω κάτω είχαν έρθει σε κάποιο αδιέξοδο. Κ η παρουσία τους στην πλατεία το λιγότερο που μαρτυρούσε ήταν μία διαφωνία με την παρούσα πολιτική και μία διάθεση για εναντίωση σε αυτήν. Η κατάσταση μέσα σε αυτή τη θολούρα δεν ήταν πολωμένη και γενικότερα ο κόσμος ήταν άπειρος αφελής αλλά συζητήσιμος.
Θεωρώ ότι αυτό το κλίμα ήταν το λιγότερο θετικό έστω για παρέμβαση. Μία παρέμβαση εκεί θα μπορούσες να συναντήσεις πιο πολλούς θετικά προσκείμενος ανθρώπους σε σένα.
Έχω την εντύπωση οτι Με την απουσία του το κουκουέ νομίζω ότι άφησε ελεύθερο το πεδίο στο κάθε ένα να λέει το μακρύ και το κοντό του και έχασε την ευκαιρία να επηρεάσει ένα μέρος του κόσμου. Προφανώς και μπορείς να πεις ότι αυτόν τον κόσμο θα έπρεπε να τον οργανώσεις με βάση τις γειτονιές και τα σωματεία. Δεν διαφωνώ ότι αυτή θα έπρεπε να ήταν η βασική βάση στην οποία θα έπρεπε να στηρίζεσαι. Όμως θα μπορούσες να ακολουθήσεις και μία αντιστροφή πορεία. Να πιάσεις αυτόν τον κόσμο που είχε όρεξη και διάθεση για να κάνουν κάτι και να προσπαθήσεις να κινητοποιηθεί σε επίπεδο γειτονιάς ή σωματείου. Δεν ξέρω σε τι βαθμό θα το κατάφερναν όμως δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έχανες από κάτι τέτοιο.

Για τα β και γ σημεία το καλύτερο παράδειγμα είναι η αντιπαραβολή του ηρακλείου σε σχέση με την αθήνα. στο ηράκλειο λόγω φαντάζομαι διαφορετικών συσχετισμών η συγκέντρωση των αγανακτισμένων δεν ήταν τόσο εχθρική απέναντι στα κόμματα ούτε απέναντι στις παρεμβάσεις τους.
Για παράδειγμα ολη η εξωκοινοβουλευτική αριστερά συμμετείχε με πανό και φυλλάδια και πολλές φορές έβγαινε και μιλούσε. Οπότε δεν θεωρώ μονόδρομο την μορφή που πήρε.

Χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

Αυτααααά....Κατά τα άλλα καλά;

Αποτέτοιος
(Χωρίς πυρά γιατί το κλίμα είναι "θετικό για παρέμβαση", μην το...χαλάσουμε)

Ανώνυμος είπε...

@Χαμογελο

Και στην Θεσσαλονικη εχουνε μπει συνιστωσες του τσυριζα με υλικο. Τι να λεει; Το ΚΚΕ το διωχνανε ακριβως γιατι δικη τους ηταν η ολη κατασταση.
Το εναλλακτικο τους ΠΑΣΟΚ πηγαν να βρουν οι ανθρωποι.
Λοιπον, ολα γινανε ξεκαθαρα απο τις εκλογες του 12. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ
-ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
-ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Εκλογες 15, το ΚΚΕ απευθυνεται στην κυβερνηση.
- ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
- ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ο ΕΝΦΙΑ
Ξεπλυνανε ετσι οσα ειχανε ψηφιστει, με το προγραμμα γεφυρα, μετονομασανε την τρόικα σε θεσμους και διαλυσαμε τα ταμεια. Και ο λαος ζητωκραυγαζε για τον σωτηρ Βαρουφακη.

Τι δεν καυαλαβαινεις; Ο κοσμος ΔΕΝ θελει να δει εκτος ΕΕ.
Και πλεον το εχει καταλαβει καθε μαλακας οτι δεν υπαρχει αντι-μνημονιο, οποτε αθωωνονται και οι Σαμαροβενιζελοι οπως τους ελεγαν οι τσυριζαιοι.

Στο μεταξυ ο Ρουπακιας εχει αποφυλακιστει και η ΧΑ αθωωνεται σταδιακα. Πρωτα απο την Κωνσταντοπουλου.

Και οι κομμουνιστες συνεχιζουν να βγαινουν στον δρομο. Ολοι το βλεπουν. Ολοι το ξερουν. Οταν περπατησαμε τοσο δρομο πισω απο τα δακρυγονα την Κυριακη της 48ωρης, εκει ακριβως απο πισω, τρωγανε μακαροναδες και πινανε τον καφε τους.

Το πασοκ ψοφησε. Τελος. Ο λαος θελει να ειναι σε αρνηση. Ειναι δικη του αποφαση. Δεν μπορει να φταιει το ΚΚΕ και παλι.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Tο πρόβλημα σε αυτές τις διαδικτυακές αντιπαραθέσεις, αλλά και γενικά στις ελληναράδικες συζητήσεις, είναι πως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε δυο βασικά/στοιχειώδη και από εκεί και πέρα να αντιπαρατεθούμε.
1)Στοιχειώδες, Γουάτσον, η "Ματωμένη Κυριακή", τουλάχιστον βάσει όσων λέει ο ΚΚ1-λογικά ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει όμως- προσιδιάζει στις "Αγανακτισμένες Πλατείες". Έκαναν σωστά ή όχι τα ΚΚδια της εποχής και της χώρας, αυτή είναι μια κουβέντα που τη νιώθω. Αλλά ότι μπήκαν στις πλατείες τότε, μπήκαν. Άρα +1 στον leftκάτι.
2) Ήταν σίγουρο πως θα βρεθεί κάποιος να πάει την κουβέντα στο δημοψήφισμα. Είτε κάποιος από "εμάς τους οπορτουνιστές" είτε κάποιος από τα "κομάντα'. Και βρέθηκε..."Όσοι παρότρυναν τον κόσμο μέσα σε 5 ημέρες να διαβάσει ένα κείμενο στα Αγγλικά με οικονομοτεχνικούς όρους και να ψηφίσει το ΟΧΙ του υπόδειξαν να ψηφίσει ΝΑΙ στο Μνημόνιο Τσίπρα".
Αυτό κατάλαβε ο άνθρωπος, πως οι "οπορτουνιστές" καλέσαμε τον κόσμο να διαβάσει το κείμενο και να αποφανθεί επ' αυτού....
Υ.γ.(έτσι για να δώσω φόρα στα σχόλια των "κομάντων"): το ΚΚΕ "δενφταίειγιαόλα". Θα τον ξαναβρεί τον δρόμο του, πάντα τον ξαναβρίσκει. Φιλιά


Λέων (και να τους χαίρεστε)

Ανώνυμος είπε...

@σαπορ τουτουρκι
Συγνώμη κιόλας αλλά το σχόλιο σου τι νομίζεις ότι προσφέρει στη συζήτηση.

Μου μιλάς λες και είμαι κανένας συριζαίος και αναφέρεις αυτονόητα πράγματα όπως ότι ο κόσμος δεν θέλει να βγει από την ευρωπαϊκή ένωση
Χαίρω πολύ νομίζεις δεν το ξέρω;
Χαμόγελο

Ανώνυμος είπε...

@σαπορ
Χοντρικά αυτό που λέω είναι ότι στο ηράκλειο τουλάχιστον που είδα η κατάσταση ήταν κάπως διαφορετική σε σύγκριση με ότι άκουσα για την αθήνα. Θεωρώ ότι το κουκουέ αν ήθελε θα μπορούσε να παρέμβει οργανωμένα σαν κόμμα αν ήθελε. Θεωρώ ότι ίσως να μπορούσε να κερδίσει κάτι από αυτή τη διαδικασία. Εξαλλου όλη ή εξωκοινοβουλευτική αριστερά είχε παρέμβει με ομιλίες αφίσες και προκηρύξεις. τουλάχιστον είναι η δικιά μου εκτίμηση. Το ότι το πιστεύω αυτό δεν σημαίνει ότι λέω οτι το κουκουέ φταίει για τη σημερινή κατάσταση. Κάποια πράγματα όμως πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχε χειριστεί διαφορετικά.

Υγ. προηγουμενο σχολιο μου το έστειλα καταλάθος πριν προλάβω να το ολοκληρώσω

Χαμόγελο

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Χαμόγελε, εγώ ήμουν κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά προσπαθώ να κρίνω από τον γενικό τόνο, που τον έδωσε κυρίως η Αθήνα κι όχι από μεμονωμένες περιπτώσεις.

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπου το ΠΑΜΕ προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον απλό κόσμο που κατέβηκε στις πλατείες, είτε με συνεργεία που μοίραζαν φυλλάδια, είτε με τα δικά του μπλοκ, στις απεργίες που έγιναν εκείνο το δίμηνο (και γιουχαΐστηκε "αυθόρμητα" από κάποιους "οπαδούς της ενότητας").
Επίσης γνωρίζω περίπτωση από τα Χανιά, όπου η Λαϊκή Επιτροπή αξιοποίησε την περιέργεια του κόσμου για το καινούριο φρούτο με τις συνελεύσεις κι εμφανίστηκε ακριβώς εκείνη την περίοδο, στον απόηχο των πλατειών.

Πρέπει να ξεχωρίζουμε όμως το κύριο από το δευτερεύον, τον κανόνα από το συγκυριακό. Κι αυτό προσπαθώ να κάνω και στο αρχικό κείμενο. Παρεμβαίνω κάπου, πάει να πει αυτοτελώς, με την ταυτότητά μου, χωρίς να την απαρνούμαι και να την κρύβω πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις. Και ως προς αυτό, τον τόνο δεν τον έδωσε το Ηράκλειο, αλλά η πρωτεύουσα με το ψήφισμα για την κατάργηση των κομμάτων και την δυσανεξία απέναντι σε οποιαδήποτε οργανωμένη έκφραση-φορέα, (ακόμα και συνδικάτα-σωματεία κι όχι μόνο πολιτικές οργανώσεις).
Δεν ξέρω αν αυτό καθιστούσε μονόδρομο την εξέλιξη των πλατειών, σίγουρα όμως ήταν φυσικό κι επόμενο επακόλουθο.

-Κατά τα άλλα. Η ανιστόρητη σύνδεση της ματωμένης Κυριακής και του παπα-Γκαπόν με τις πλατείες, αποτελεί παράλειψη του αρχικού κειμένου και θα αξιοποιηθεί σε επόμενο επετειακό σημείωμα. Μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον Γκαπόν στο βιβλίο της ΣΕ για το Λένιν τον Οκτώβρη.

Ανώνυμος είπε...

@σφυροδρεπανο.
Κοιτά προφανώς θα έπρεπε να παρεμβαίνεις ξεκάθαρα σαν κκε. Το θέμα είναι ότι και στο ηράκλειο έτσι ξεκίνησε αλλά λόγο κατοίκων αριστεροχωρι φαίνεται ότι άλλαξε.
Το θέμα είναι αν μπορούσες με την παρουσία σου να αλλάξεις ακόμα κ αυτο.
Προφανώς άλλο το μέγεθος και οι συσχετισμοί στο ηράκλειο και άλλος σε αθήνα και θεσσαλονίκη. Προφανώς από τη στιγμή που έβγαλαν ψήφισμα ενάντια σε κόμματα και σωματεία η κατάσταση έχει τελειώσει για σένα
Χαμόγελο.

Υγ.δεν λέω ότι θα μπορούσες να καταφέρεις κάτι τέτοιο όμως δεν μπορώ και να το αποκλείσω.

Ανώνυμος είπε...

@Λέων

"Αυτό κατάλαβε ο άνθρωπος, πως οι "οπορτουνιστές" καλέσαμε τον κόσμο να διαβάσει το κείμενο και να αποφανθεί επ' αυτού...."

Ποιο ήταν το ερώτημα του δημοψηφίσματος;

Παφίλης - Κουτσούμπας - Τσίπρας - Μαρίνος
https://www.youtube.com/watch?v=wGjClntbuhM

Γιατί ο Σύριζα αρνήθηκε την πρόταση να συμπεριληφθεί και η πρόταση του ΚΚΕ στο Δημοψήφισμα ; Γιατί ο Σύριζα αρνήθηκε να φέρει την δική του πρόταση στο Δημοψήφισμα και έφερε την Πρόταση των “Θεσμών”;


4 ημέρες πριν το Δημοψήφισμα

Εγχειρίδιο απάτης σε βάρος του λαού
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8501851

Tα "ναι" και τα "όχι" τους: Βρείτε τις διαφορές...
http://redwildwind.blogspot.gr/2015/07/t.html


Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

@Θερσίτης

“ΑΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ”

Έλα που τις ημέρες των απεργιών απουσίαζαν Θερσίτη. Γιατί;

Η ανάρτηση ενός αντιφασιστικού και επικριτικού -το λιγότερο- απέναντι στο ΚΚΕ σχεδόν φιλο συριζα σάιτ με τον τίτλο


Που ήταν χθες οι «αγανακτισμένοι»; (Αναφέρεται σε ημέρα απεργίας)

https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

Ένα μέρος της ανάρτησης

« Ρωτάμε λοιπόν ξανά: Που ήταν το 1.000.000 αγανακτισμένοι που θα βούλιαζαν το σύνταγμα και θα έδιωχναν την κυβέρνηση με το ελικόπτερο. Η απάντηση είναι απλή: Δούλευαν. Γιατί οι «αγανακτισμένοι» δεν απεργούν. Ξέρουν μόνο να γλύφουν και να γκρινιάζουν και όχι να δίνουν πραγματικές μάχες. Ξέρουν μόνο να κατεβαίνουν στο δρόμο, όταν τους καλεί η τηλεόραση. Όταν η «κινητοποίηση είναι main stream. Όταν είναι λαοσύναξη, όταν είναι «για να σωθεί η πατρίδα».

Όταν σε αυτήν την κινητοποίηση δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες, αριστεροί, «κόμματα» και συνδικάτα. Η χθεσινή διαδήλωση ήταν μια περίτρανη απόδειξη όχι μόνο για τη σύνθεση των αγανακτισμένων αλλά και για την πολιτική τους στάση.

Γι’ αυτό φρόντισαν να εξαφανιστούν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση όχι μόνο με την αριστερά, αλλά και με το ταξικό κίνημα.

Γιατί χθες δεν ήταν εκεί οι επαγγελματίες «συνδικαλιστές», αλλά εργαζόμενοι που απεργούσαν αλλά και κόσμος που ταξικά αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τμήμα της ευρύτερης εργατικής τάξης. Αυτή τη συνείδηση δεν την έχουν οι αγανακτισμένοι. Και ούτε πρόκειται να την αποχτήσουν. Γιατί έχουν μια άλλη συνείδηση, του «πατριώτη» και ο πατριώτης χθες είχε στηθεί στην τηλεόραση περιμένοντας τους δύο αρχηγούς του να τα βρουν ή καλύτερα να παραιτηθούν και να διορίσουν τον σερ Μαρκεζίνη πρωθυπουργό και τον Παπαδήμο υπουργό για να σωθεί η «Ελλάς». »

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Συνοψίζοντας λίγο να πω ότι και το ΚΚΕ έκανε λόγο για κάποιου είδους ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου μετά το δημοψήφισμα. Δεν λέμε ότι κόσμος μαζεύτηκε τυχαία στις πλατείες. Επιθυμούσε μια άλλη διαχείριση στα πλαίσια όμως του ίδιου συστήματος. Όταν συνειδητοποίησε (αυτό που λέει το ΚΚΕ) ότι το πολιτικό προσωπικό δεν αποτελεί την εξουσία, αλλά το διαχειριστή του συστήματος, άσχετα με τα ψέματα που του είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν αντιλήφθηκε ότι το κεφάλαιο και οι δομές του δεν έχουν τη διάθεση να συζητήσουν ακόμα και για τα ελάχιστα, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και πήγε να λουφάξει στο σπίτι. Αυτό συνέβη γιατί αυτός ο κόσμος θεωρεί το κεφάλαιο, νομοτέλεια. Για την ακρίβεια θεό. Και άσχετα αν κάποιοι τον θεωρούν καλό θεό και άλλοι κακό, δεν παύει να είναι θεός γι’ αυτούς. Και όπως θα σου το πούνε είτε με μασημένα λόγια, είτε με επαναστατική φρασεολογία άλλα με ένα τεράστιο αλλά στο τέλος, είτε με κάποιο απολιτίκ ελιγμό, με το θεό τον ίδιο δε τα βάζεις. Και φυσικά το ΚΚΕ προσπάθησε να παρέμβει στις πλατείες αλλά κατά ένα ΄΄ περίεργο ΄΄ τρόπο, η πλατεία είχε χώρο για τον αριστεροχίπη, το χρυσαυγίτη, το χιπστερά, τον περισπούδαστο του καφενείου, τον αδιάφορο, το βολεμένο, τον ατακαδόρο του twitter, το ρουφιάνο του εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλά όχι για τον κουκουέ. Δεν υπήρχε δηλαδή χώρος μόνο γι’ αυτόν που τόσα χρόνια έδεινε σχεδόν μόνος του τον αγώνα στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους, για τον μόνο που του είπε την αλήθεια για την Ε.Ε. το Μάαστριχ , την καπιταλιστική ανάπτυξη, για τον μόνο που τσαλάκωσε την προσωπική του ζωή με απολύσεις και δεχόμενος τόσα χρόνια την περιφρόνηση και το χλευασμό μεγάλης μερίδας του κόσμου που αποθέωνε τότε τις κατακτήσεις του καπιταλισμού. Περίεργα πράγματα ή μήπως όχι. Υπήρχε βέβαια τρόπος να βρούμε χώρο και γι’ αυτόν, με την προϋπόθεση να κατεβάσει τα σφυροδρέπανα να έρθει μεμονωμένα και όχι οργανωμένα και φυσικά να προσαρμόσει τις θέσεις, τις απόψεις και τα συνθήματα του σε θέματα αστικής διαχείρισης. Όλα αυτά βέβαια για να διασφαλιστεί η ενότητα, να μην καπελωθεί ο χυλός από το οργανωμένο και να περιοριστούμε σε ρεαλιστικές απαιτήσεις, βούτυρο στο ψωμί της αστικής τάξης. Το ΚΚΕ θα μπορούσε να κατεβάσει 15000 οργανωμένο κόσμο για πλάκα με περιφρούρηση και να μπει με το στανιό στις πλατείες, αν εννοούν κάποιοι παρέμβαση αυτό το πράγμα. Αυτό όμως θα προκαλούσε το μένος του χυλού και ένα τέλειο πάτημα στο αστικό κράτος να αμολήσει τους παρακρατικούς και να καίγεται η Αθήνα για καμιά βδομάδα με παράλληλη προπαγάνδα στο διαδίκτυο, στα ΜΜΕ και γενικότερα παντού για το συστημικό ΚΚΕ που μισεί οτιδήποτε δεν ελέγχει, που τσάκισε την επανάσταση για λογαριασμό της αστικής τάξης κ.τ.λ. Για όποιον δε το καταλαβαίνει, το ΚΚΕ κουβαλά 100 χρόνια πείρας στην ταξική πάλη για να τσιμπήσει έτσι εύκολα είτε με ένα συμβιβασμό είτε να φάει τη φόλα της αστικής τάξης που θα επιθυμούσε το μπάχαλο.

Β.Δ.

LeftG700 είπε...

ΠΡΟΟΙΜΙΟ (ΟΡΝΤΕΒΡ)


Για να μην ξεχνιόμαστε και φεύγουμε από το θέμα που άνοιξα με την παρατήρηση που έκανα στο πρώτο μου σχόλιο:

Λόγια τού ίδιου τού Λένιν, γραμμένα μετά τα γεγονότα τής Ματωμένης Κυριακής και δημοσιευμένα στην εφημερίδα Βπεριόντ στις 31 Ιανουαρίου τού 1905. Εντάσσονται στην αποτίμηση των επαναστατικών γεγονότων στην Πετρούπολη που έκανε ο Λένιν σε κείμενα υπό το γενικό τίτλο Επαναστατικές μέρες. Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι από το υποκεφάλαιο Ο παπα-Γκαπόν και πιο συγκεκριμένα η ακροτελεύτια παράγραφός του. [Σημ. Συντ.: οι υπογραμμίσεις με bold γράμματα είναι τού αντιγραφέα]

*****

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, η ταχτική τών σοσιαλδημοκρατών απέναντι στο νέο ηγέτη [Σημ. Συντ.: στον παπα-Γκαπόν] έχει χαραχτεί από μόνη της: χρειάζεται προσεχτική, επιφυλαχτική, δύσπιστη στάση απέναντι σε έναν ζουμπατοφικό.[*] Εν πάση περιπτώσει χρειάζεται δραστήρια συμμετοχή στο ανεβασμένο απεργιακό κίνημα (έστω κι αν το ξεσήκωσε ένας ζουμπατοφικός), χρειάζεται εντατικό κήρυγμα των σοσιαλδημοκρατικών αντιλήψεων και συνθημάτων. Αυτή την ταχτική ακολούθησαν, όπως φαίνεται από τα γράμματα που παραθέσαμε πιο πάνω, και οι σύντροφοί μας της επιτροπής Πετρούπολης του ΣΔΕΚΡ. Όσο «έξυπνα» κι αν ήταν τα σχέδια της αντιδραστικής κλίκας τής αυλής, η πραγματικότητα της ταξικής πάλης και της πολιτικής διαμαρτυρίας τών προλετάριων, σαν πρωτοπορίας όλου τού λαού, αποδείχτηκε πολύ πιο έξυπνη. Είναι γεγονός πως τα αστυνομικά και στρατιωτικά σχέδια στράφηκαν ενάντια στην κυβέρνηση, πως από το ζουμπατοφισμό, σαν από μικρή αφορμή, ξεπήδησε ένα πλατύ, μεγάλο, πανρωσικό επαναστατικό κίνημα. Η επαναστατική ενέργεια και το επαναστατικό ένστικτο της εργατικής τάξης ξέσπασαν με ακατάσχετη δύναμη, παρά τα διάφορα τεχνάσματα και τις διάφορες πανουργίες τής αστυνομίας.

[*] Ζουμπάτοφ, Σ. Β. (1864 – 1917) — συνταγματάρχης χωροφυλακής, εμπνευστής και οργανωτής τού «αστυνομικού σοσιαλισμού» («ζουμπατοφισμού»). Στα 1890 – 1900 διορίστηκε διοικητής τής οχράνας τής Μόσχα, όπου οργάνωσε ένα πλατύ δίχτυ πολιτικής παρακολούθησης, δημιούργησε το λεγόμενο «ευκίνητο αστυνομικό απόσπασμα» για να κατά[πολεμήσει τις επαναστατικές οργανώσεις· το 1902 έγινε διοικητής τού ειδικού τμήματος της αστυνομικής διεύθυνσης. Στα 1901 – 1903 οργάνωσε διάφορες αστυνομικές εργατικές ενώσεις, το «Σύλλογο αλληλοβοήθειας των εργατών μηχανουργίας» στη Μόσχα, «Συνέλευση των ρώσων εργοστασιακών εργατών τής Πετρούπολης» κ. ά. που είχαν σκοπό να αποτραβήξουν τους εργάτες από την επαναστατική πάλη. Μετά τη χρεοκοπία τής προβοκατόρικης πολιτικής του απολύθηκε από την υπηρεσία και αποσύρθηκε από την πολιτική δράση. Τις πρώτες μέρες τής επανάστασης του Φλεβάρη τού 1917 αυτοκτόνησε.

[Σημ. Συντ.: Πηγή: Η πέμπτη έκδοση των Απάντων τού Λένιν από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή. Οι πληροφορίες για τον Ζουμπάτοφ είναι τού επιμελητή τής έκδοσης.]

*****

ΥΓ Ελπίζω ο φίλος Γκεόργκυ Ζούκωφ να άντλησε κάποιες «πληροφορίες και υλικό» από πρώτο χέρι, ώστε να μπορέσει να υπολογίσει «πόσοι και ποιοι μπολσεβίκοι υπήρχαν το 1905»...

ΥΓ2 Επιπλέον, ελπίζω ο φίλος Σφυροδρέπανος (Μπρεζνιεφικό απολίθωμα κατά δήλωσή του) να συνειδητοποιήσει ότι πρόσβαση στα Άπαντα του Λένιν δεν έχουν μόνο τα μέλη τού ΚΚΕ και να είναι αρκούντως προσεκτικός όταν επανέλθει επί τού θέματος «σε επόμενο επετειακό σημείωμα». Φίλος ο Λάσζλο Γκιούρκο που έγραψε το «Ο Λένιν τον Οκτώβρη», φίλτατος ο ίδιος ο Βλαδίμηρος...

zoot horn rollo είπε...

Φορολογείς τα σχόλια μάλλον για να επιμένεις.

Ανώνυμος είπε...

@Χαμογελο

Όποτε ο λαός(*) πάλεψε μαζί με το ΚΚΕ, δεν ήταν γιατί το ΚΚΕ “μαλάκωσε” ή έγινε πιο mainstream, αλλά γιατί ο ίδιος ο λαός ήταν αποφασισμένος και πίστεψε στην δύναμή του. Και αυτό δεν έχει γίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο με τα αντίστοιχα ΚΚ ουσίας και όχι ονόματος.


Ακόμα και μετά την Λαϊκή Εξουσία, θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά εμπόδια στην Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού. Το εμπάργκο θα είναι από τα μικρά εμπόδια. Αλλά όπως γράφουν και στο σοσιαλδημοκρατικό “Ποντίκι”
Το ΚΚΕ δεν μασάει... σύντροφε
http://laikhexousia.blogspot.gr/2016/05/blog-post_14.html

Αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική στον Καπιταλισμό.
Αν δεν ξεμπερδεύεις με την εξουσία της δική σου αστικής τάξης, αν δηλαδή τα εργοστάσια, τα μέσα παραγωγής δεν είναι στα δικά σου χέρια, αλλά στα χέρια της αστικής τάξης(αυτό σημαίνει εξουσία της αστικής τάξης), αυτά θα σου συμβούν ασχέτως των καλών προθέσεων. Όπως στη Βενεζουέλα.
http://laikhexousia.blogspot.gr/2016/05/blog-post_18.html



@σαπορ τουτουρκι

Το ΠΑΣΟΚ δεν “ψοφησε”. Ήταν εδώ και είναι εδώ και μέσα στην Κυβέρνηση (και στα δυο κόμματα). Και στην αντιπολίτευση σε τουλάχιστον 3 κοινοβουλευτικά κόμματα. Στα Ε.Κ. στη ΓΣΕΕ είναι με αν όχι πλειοψηφία, με την πλειοψηφία.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι εδώ όταν ο Σύριζα θα ξαναγυρίσει στα επίπεδα του 3 - 4%. Είναι δυνατόν τώρα που αρχίσει να τους “στρώνει η δουλειά” με τα ασφαλιστικά, τις αποκρατικοποιήσεις, τα ΕΣΠΑ, οι Πασοκοι εκτός Σύριζα που “έβαλαν πλάτη” ΚΑΙ στο Τρίτο Μνημόνιο να μείνουν απέξω; Για μένα αδύνατο.

Χωρίς Πασοκ, αστικό γκοβέρνο δεν γυρνά σαπορ


@zoot
Άλλη μια φορά εύστοχος στο σχόλιό σου. Λίγα λόγια και to the point.

Ο 4:14

LeftG700 είπε...

Φίλε zoot horn rollo,


Εγώ είμαι αυτός που «φορολογεί τα σχόλια»; Τι ακριβώς εννοείς με το «φορολογεί»; Και πώς ακριβώς το κάνω αυτό;


Τα λέμε

λαθραναγνώστης είπε...

Ποιό "..ανεβασμένο απεργιακό κίνημα..", ποιά "...πραγματικότητα της ταξικής πάλης.." και ποιά.....ΑΜΣΤΕΛ!! (όχι λάθος, στις πλατείες υπήρχε ΑΜΣΤΕΛ και άλλα καλούδια, μυρωδάτα), υπήρχε στις πλατείες?
Το κέρατό μου....Αυτή η μανία τους να τσιτάρουν τον Λένιν........

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Παιδιά, άκυρο το επετειακό κείμενο για τις πλατείες. Το είχα σχεδόν έτοιμο (για του χρόνου), αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν έχουν μόνο τα μέλη του ΚΚΕ πρόσβαση στα Άπαντα του Λένιν. Αυτό προφανώς ακυρώνει το βασικό μου συλλογισμό που ήταν να δείξω την ανιστόρητη σύνδεση της σημερινής εποχής με το 1905 και την τσαρική Ρωσία (όπου ακόμα κι εκεί πάντως, είχαν απεργιακό κύμα, σε αντίθεση με τους αγανακτισμένους). Ελπίζω μέχρι του χρόνου να σκεφτώ κάτι καλύτερο

zoot horn rollo είπε...

Δεν είμαι φίλος σου. Και για χαζό δε σε κόβω.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όμως τόσο μένος με το ΚΚΕ; Τι έκανε άραγε το ΚΚΕ που προκάλεσε αυτό το μένος; Μήπως να είναι αυτό που λέει ο αριστεριστής, ότι προδίδει τον αγώνα και εγκατέλειψε το λαό; Μα ρε μάγκες, τόσα χρόνια ο αγώνας είναι ουσιαστικά το ΚΚΕ. Γιατί να ενδιαφέρει τον κόσμο αν το ΚΚΕ πρόδιδε αυτό που οργάνωνε μόνο του; Παντελώς αδιάφορο ήταν γι’ αυτόν ο αγώνας. Ας δούμε λίγο ποιος είναι ο μέσος τύπος της πλατείας. Εντάξει, εμείς θα λέγαμε ότι είναι μικροαστός (άνθρωπος που οι μικροαστικές αντιλήψεις χορεύουν τσάμικο στο κεφάλι του) για συντομία. Αυτό όμως δεν είναι απλώς μια κατηγορία, αλλά μια συνειδησιακή κατάσταση και έχει πολύ υπόβαθρο από κάτω. Δεν είναι για παράδειγμα ο μέσος τύπος της πλατείας, κάποιος που θα σου έλεγε αυτό: ‘’Άκου φιλάρα, εγώ είμαι ένας ελεύθερος, σύγχρονα σκεπτόμενος άνθρωπος, απαλλαγμένος από ιδεολογικές αγκυλώσεις και κομματικές γραμμές. Δεν είμαι ούτε με τον άπληστο καπιταλιστή που δε σέβεται τίποτα, ούτε με τον κομμουνιστή και τη δικτατορία του προλεταριάτου που δεν θα αφήσει χώρο για τη ζωή, τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα΄΄. Εγώ λέω ότι αυτός είναι απλά κάποιος που γλύφει εκεί που φτύνει, φτύνει εκεί που γλύφει και γενικότερα κολυμπάει στα σάλια του. Μάλιστα αυτή η ντεμέκ φιλοσοφημένη άποψη δεν είναι προϊόν επεξεργασμένης σκέψης, αλλά προέκυψε είτε παίρνοντας τη βοήθεια του κοινού, είτε ακόμη χειρότερα το 50-50 μιας εναλλακτικής (ή με τα κόμματα ή με την πάρτη σού). Δεν είναι τίποτα από αυτά που λέει και αυτό διότι:
-Δεν είναι ελεύθερος, απλά πιστεύει στην ατομική ελευθερία απαλλαγμένη από κάθε κοινωνικό περιορισμό. Μάλιστα είναι τόσο υποκριτής που την ίδια την κοινωνία που την θεωρεί εμπόδιο στην ελευθερία του, την θέλει στο πλευρό του όταν θα θιχτούν τα ατομικά του συμφέροντα.
- Δεν είναι απαλλαγμένος από ιδεολογικές αγκυλώσεις, γιατί η ιδεολογία ΄΄ότι αρπάξει ο κώλος του καθενός΄΄ είναι η πιο αρχαία ιδεολογία.
-Δεν είναι ακομμάτιστος, γιατί το μεγαλύτερο κόμμα που υπήρχε σχεδόν πάντα στους κόλπους της κοινωνίας, ήταν το κόμμα ΄΄κοίτα την πάρτη σου΄΄. Μάλιστα είναι και το πιο βολικό κόμμα. Έχεις μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις΄΄.
-Δεν είναι σύχρονος, αλλά αντίθετα ότι πιο πρωτόγονο υπάρχει. Ακόμα και ένα ζώο που δεν έχει συνείδηση μπορεί να κατανοήσει τη συγκεκριμένη ιδεολογία μόνο και μόνο με το βασικό ένστικτο της επιβίωσης.
-Δεν είναι η δικτατορία του προλεταριάτου που δεν θα αφήσει χώρο για τη ζωή, τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα. Είναι το γαμημένο του ΄΄εγώ΄΄ που δεν χωράει πουθενά. Δεν χωρούσε στο σωματείο, δεν χωρούσε στην πορεία, δεν χωρούσε στον αγώνα, δεν θα χωρέσει στην επανάσταση και δεν χωράει ούτε στη ζωή την ίδια. Δεν είναι η διαφορετικότητα αλλά η παντελής ομοιότητα του με τα ΄΄εγώ΄΄ των υπολοίπων, που τελικά δεν θα αφήσουν χώρο για κανένα πλην του κεφαλαίου. Είναι που θεωρεί δημιουργικότητα την ασάφεια και την ανακαίνιση ενός εκμεταλλευτικού συστήματος με σαθρά υλικά και ιδέες αντίκες του παρελθόντος.
Δεν μιλάμε δηλαδή για τίποτα από όλα αυτά. Μιλάμε απλά για έναν καταναλωτή προιόντων, υπηρεσιών και βασικά αστικής προπαγάνδας. Όχι με το κουτάλι, με το φτυάρι τα τρώει όλα αυτά.

Β.Δ.

LeftG700 είπε...

@zoot horn rollo:


Δεν μου λες, αν κάποιος σου πει στο δρόμο «φίλε, μήπως έχεις φωτιά;» εσύ θα καταλάβεις ότι είναι φίλος σου κυριολεκτικά και σου ζητάει κολλητηλίκια; Τι 'σαστε εσείς ρε! Και τι θέλεις να αποδείξεις; Ότι δεν δίνεις ούτε ψωμί ούτε νερό σε οποιονδήποτε εκτός κι αν είναι «στενή επιρροή» τουλάχιστον; Το ξέρουν κι οι πέτρες ότι αυτή είναι η αντίληψη του μέσου οπαδού τού ΚΚΕ. Ωραία. Και τι πρέπει να γίνεται; Να μην σας απευθύνουμε το λόγο ούτε όπως τον απευθύνουμε σε αγνώστους στο δρόμο όταν τους ζητάμε να μας δανείσουν τον αναπτήρα τους ή να μας πουν την ώρα ή πώς θα βγούμε στην κεντρική πλατεία τού Αιγάλεω από την Ιερά Οδό;

Χαζός ξεχαζός, αυτό με τη φορολογία τών σχολίων που τάχα κάνω δεν το 'πιασα. Θέλεις το εξηγείς, καλώς. Δεν θέλεις, πάλι καλώς. Δεν θα τα χαλάσουμε γι' αυτό.


Τα λέμε

zoot horn rollo είπε...

Αν θες να συνεχίσεις να κάνεις το χαζό και το θιγμένο, δε μπορώ να σ'εμποδίσω.
Καλά σου φέρομαι.

Ανώνυμος είπε...

Να κατασκευάσει κάποιος το" γελοιόμετρο" λέμεεεε.Το αριστερόμετρο το σπάσανε!

Αποτέτοιος
Για να βρέχει κάποιο μπαστούνι θα κρύβεται πίσω από τη γωνία.

Ανώνυμος είπε...

Ποια κεντρικη πλατεια; αν λες του εσταυρωμενου ειναι πανω στην ιερα, στο μετρο.ελπιζω να μη χασεις τον προσανατολισμο σου
Ακυρος

Μπουχαρινικος είπε...

Μπουχαρινικος σχιζοφρενικος μικροαστος σε αποθεραπεια

Συμφωνα με το κκε, η κυβερνηση στην Βραζιλια είναι σοσιαλδημοκρατικη. Αν είναι ετσι θα ηθελα να ξερω (το εννοω όχι ειρωνικα) γιατι α)εγινε πραξικοπημα, β) η Κουβα εσπευσε να καταγειλλει .

Ποιον καταγελλει η Κουβα, την CIA; Αν ναι, Τι δουλεια εχει η cia να ριξει τους σοσιαλδημοκρατες;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Πρώτη Ντούμα (Απρίλης-Ιούλης 1906): Αποχή από τις εκλογές. Έδρες: Μενσεβίκοι: 18, Προοδευτικοί: 27, Εργατιστές: 136, Καντέτοι: 179, Οκτωβριστές: 17, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 121, Εθνικιστές: 60, Δεξιοί: 8. Σύνολο εκπροσώπων: 566.

Δεύτερη Ντούμα (Φλεβάρης-Ιούνης 1907): Συμμετοχή. Έδρες: Μενσεβίκοι και Μπολσεβίκοι μαζί: 47, Εσέροι: 37, Εργατιστές: 104, Προοδευτικοί: 28, Καντέτοι: 92, Οκτωβριστές: 42, Εθνικιστές: 93, Δεξιοί: 10. Σύνολο εκπροσώπων: 453.

Τρίτη Ντούμα (1907-1912): Συμμετοχή. Έδρες: Μπολσεβίκοι: 19, Εργατιστές: 13, Προοδευτικοί: 28, Καντέτοι: 52, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 26, Οκτωβριστές: 154, Εθνικιστές: 26, Δεξιοί: 147. Σύνολο εκπροσώπων: 465.

Τέταρτη Ντούμα (1912-1917): Συμμετοχή. Έδρες: Μπολσεβίκοι: 15, Εργατιστές:10, Προοδευτικοί: 41, Καντέτοι: 57, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 21, Κεντρώοι: 33, Οκτωβριστές: 95, Εθνικιστές: 22, Δεξιοί: 154. Σύνολο εκπροσώπων: 448.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΛΕΝΙΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΑΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΛΕΦΤ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΣΜΕΝΩΝ ΜΝΜΗΜΟΝΙΩΝ.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΚΚΕ; ΣΥΡΙΖΑ ΡΕ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΤΣΙ ΛΕΦΤ; ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Αναυδος είπε...

το 1905 ειναι το ιδιο με τις πλατειες εξισωνεται η ενοπλη εξεγερση με την ακατασχετη φλυαρια και την απεργοσπασια
ετσι και το μπρεστ-λιτοφσκ ειναι το ιδιο με τον 3 ο μνημονιο του συριζα, το ΕΑΜ ειναι η συνεργασια συριζα-ανελ και η ιστορια μετατρεπεται σε φαρσα
αν ολες αυτες οι βλακειες δεν ειχαν επιπτωση στη ζωη μας θα ηταν για γελια τωρα ειναι ομως για κλαματα και οποιος της ξεστομιζει μονο φιλος δεν ειναι

το δαχτυλο που μας κουνα ο πρωην συριζεος και νυν λαετζης (δηλ μελομντικος συριζεος) καλο θα ειναι να το βαλει σε μερος που δεν το βλεπει ο ηλιος

Ανώνυμος είπε...

Α)Οταν λες πραξικοπημα εννοεις την αποπομπη της προεδρου της χωρας για ενα εξαμηνο ωστε να εκδικαστει κατηγορια διαφθορας;
Εχουν γινει πραξικοπηματα απο την αστικη ταξη και εναντια σε καργα αντιδραστικες κυβερνησεις. Το οτι εγινε πραξικοπημα δεν αποδεικνυει οτι η εν λογω κυβερνηση δεν ειναι σοσιαλδημοκρατικη ή οτι δεν ειναι ευθυγραμμισμενη με τον ιμπεριαλισμο.

Β)Η Κουβα προσπαθει να επιβιωσει απεναντι στην ιμπεριαλιστικη επιθετικοτητα και κανει οτι θεωρει σωστο για να την αποκρουσει. Απο την στιγμη που δεν υπαρχει ενιαιο καθηγητικο κεντρο του κομμουνιστικου κινηματος ειναι αυτονοητο οτι θα υπαρξουν διαφορες σε αναλυσεις σε μια σειρα απο θεματα, παρα το γεγονος οτι διατηρουν συντροφικες σχεσεις.
Η Κουβα υποστηριζει οτι η CIA ευθυνεται για την αποπομπη της Ρουσεφ; Αν ναι γιατι δεν ρωτας τους Κουβανους που διατυπωσαν αυτη την κατηγορια; Γιατι οι φιλοι του ΚΚΕ σε ενα μπλοκ πρεπει να δικαιολογηθουν για την αναλυση της Κουβας για τα γεγονοτα στην Βραζιλια; Δεσμευονται απο καποιο διεθνες καθοδηγητικο οργανο; Ως αδελφο κομμα το μονο που μπορει να πει καποιος ειναι οτι ειναι σεβαστη η αποψη τους, αλλα το ΚΚΕ μεσω των αναλυσεων του φαινεται να εχει καπως διαφορετικη οπτικη στο συγκεκριμενο θεμα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ως μέσο τύπο της πλατείας εννοώ αυτόν που έδινε τον τόνο και τον παλμό στις πλατείες και όχι τους πάντες. Είναι προφανές ότι πολύ κόσμος προσέγγισε τις πλατείες με την αφελή σκέψη, οι άλλοι πήγαν, ας πάμε και εμείς, μπορεί να βγει κάτι καλό.

@ Μπουχαρινικός

Δεν παίζει ρε φίλε αυτό που έγραψες. Αν δεν πρόκειται για τρολάρισμα, διάβασε το ξανά. Αν χρειαστεί και μια και δυο και εκατό. Αν δεν βρεις λάθος, τρέχα στο γιατρό, μπορεί και να σώζεται. Και εγώ σοβαρά στο λέω.

Β.Δ.

Antonxxx είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Μπουχαρινικος είπε...

Οι ΕΠΑ έκαναν πραξικόπημα και στην Ουκρανία.
Οι ΕΠΑ έκανε εισβολή δι αντιπροσώπων στη Λιβυη.
Έκαναν πραξικόπημα στην Αίγυπτο, ίση όλη στη Συρία.

Η Βραζιλία με τους Μπριξ δημιουργεί προβλήματα στις ΕΠΑ όπως και η Γερμανία Με τις επιδιώξεις της στην ΕΕ.

Τίποτε αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Και τον πόλεμο στο Ιράκ κατήγγειλε το κκε, και ο σαντάμ δεν ήταν ούτε σοσιαλδημοκράτης. Αλλά αφού τον έριξαν οι αμερικάνοι μάλλον θα ήταν κομμουνιστής και δεν το ξέραμε.

Γενικότερα 3 πουλάκια κάθονταν, είδαν φως και μπήκαν κι άλλα καρτούν μετά τους λέοντα, λεφτ, που συνεχίζουν το ρεσιτάλ παπαρολογίας με το κόψε-ράψε των κλασσικών και με τους ανιστόριτους παραλληλισμούς. Στις πλατείες είχαμε Λένιν και αυθόρμητο, και λίγο παπα-γκαπόν, πριν τις εκλογές του 12 το ξεκώλιασμα του "αριστερισμού" από συριζοαντάρσυους, μετά την ΠΦΑ μπρεστ-λιτόφσκ και μολότοφ-ρίμπεντροπ, και συνεχίζουν.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@O 4:14

Όταν λέω πως το ΠΑΣΟΚ ψόφησε, εννοώ αυτό που λένε οι μικροαστοί και αγανακτούν "κταστρέφουν τη μεσαία τάξη, όλα εμείς τα πληρώνουμε". Εννοώ πως δεν υπάρχει καλοπληρωμή και βόλεμα μέσα την κρίση και πρέπει όλοι να πάρουν θέση. Όποιος θέλει να διατηρεί την ψευδαίσθηση πως ένας μεγάλος ηγέτης ή ένα καλό τημ πολιτικών και επιστημόνων θα μας σώσουν, είναι πλέον περίγελος.


σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

@Ο 4:14

Αλήθεια, ο βορειοκορεάτης ή ο πασόκος ξυπνά και κοιμάται με περισσότερες ανησυχίες;

Ανώνυμος είπε...

@ σαπόρ τουτούρκι

Ok σαπόρ.
Κατάλαβα τι εννοούσες ως τον κύριο εκπρόσωπο της μικροαστικής, μεσοαστικής τάξης.

Σχετικό-Άσχετο. Ήδη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε για νέο εκλογικοί νόμο με κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών π.χ. της Β' Αθηνών, επιλογή υποψηφίων βουλευτών με περίπου αμερικάνικο σύστημα. Με την απαραίτητη “εσωκομματική δημοκρατία” που μπορεί να ερμηνευτεί και ως επέμβαση στα καταστατικά των κομμάτων Πως φαίνεται ότι ανεβαίνει το ΚΚΕ!


Εκτός θέματος

@22 Μαΐου 2016 - 12:14 π.μ.

Δεν υπάρχει καμία χώρα που στις διεθνείς συμβάσεις της με όλες τις άλλες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς να χρησιμοποιεί το όνομα "Βόρεια Κορέα". Εκτός αν εννοείς την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας.

Οι περισσότεροι Πασοκοι είναι στον Σύριζα και οι εκτός Σύριζα Πασοκ ανοίγουν ομπρέλα για την βροχή με τα ευρώ που υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
https://www.youtube.com/watch?v=bUMa6MsOg1E

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Και το σχολιο "βορειοκορεατης" δικο μου ειναι. Δεκτο αυτι που λες. Ειναι ομως και αντιαισθητικο μακρυναρι το "κατοικος της ΛΔΚ".

σαπορ τουτουρκι

Μπουχαρινικος είπε...

Anton xxxx

Μιλας σωστα γεροντα

Αλλα τοτε η αντιδραση της Κουβας, τακτικα είναι ορθη μεν, αφου αντιπαρατίθεται στην μεγαλυτερη εχθρικη δυναμη στο Αμερικανικο ημισφαιριο, αλλα στρατηγικα λαθος, αφου μπλέκεται σε ενδο-ιμπεριαλιστικες αντιπαραθεσεις, οποτε και τακτικα λαθος, (μαλλον το εμπλεξα λιγο ελπιζω να καταλαβαίνεις που το παω)

Ανώνυμος είπε...

Εκτός ανάρτησης


@σαπορ

Χωρίς να είμαι τυπολάτρης, το Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας είναι το σωστό. Και διεθνώς ως όνομα και -κατά την γνώμη μου- και ως περιεχόμενο(*). Ας είναι και μακρινάρι. Αυτό το όνομα « κουβαλά » ιστορία απέναντι στην αποικιοκρατία και τις ξένες επεμβάσεις. Και η ιστορία γράφεται με τους κόπους, τους αγώνες, και τις θυσίες των λαών.

Όπως ακριβώς λέμε «Το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος » και όχι “Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο" όπως το ονομάζουν οι αστοί.

Ο 4:14


(*) Το ως όνομα, αλλά κυρίως το ως περιεχόμενο είναι συζήτηση που είναι εκτός ανάρτησης.
Όποιος ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο
http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/01/blog-post_13.html

Ανώνυμος είπε...

Καμια αναφορα της Κουβας στην CIA. Αληθεια μπουχαρινικε που κολλησε η εν λογω οργανωση;
http://en.granma.cu/cuba/2016-05-12/declaration-from-cubas-revolutionary-government

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει τίποτα λάθος η ανακοίνωση της Κούβας, πολύ καλά κάνει και καταγγέλει άλλη μια εγκληματική παρέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Απ'την άλλη δείτε εδώ πώς μεταφέρεται η είδηση της καταγγελίας εκ μέρους των Μοράλες και Φ. Κάστρο από το λεφτ.γρ:

http://left.gr/news/fintel-kastro-ki-evo-morales-synomilisan-gia-tis-imperialistikes-prospatheies-anatropis-ton

"...Παράλληλα, σε μία από τις στενώτερες συμμάχους της Κούβας, στη Βενεζουέλα, ο εκεί πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την οικονομική κρίση που δοκιμάζει τη χώρα και τις διαδηλώσεις υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την ανάκλησή του από την εξουσία."

Ijon Tichy

LeftG700 είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ (ΚΥΡΙΟ ΜΕΝΟΥ)


Ποιο είναι το θέμα μας; Όσο κι αν συσκοτίστηκε από διάφορες παρεμβολές και παράσιτα δεν είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς. Το οριοθέτησε καθαρά και ξάστερα ο ίδιος ο εισηγητής Σφυροδρέπανος ή Μπρεζνιεφικό απολίθωμα στην ανάρτησή του. Στην οποία, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από το φαινόμενο των Αγανακτισμένων τού 2011, διατύπωσε με σαφήνεια το γενικό ζήτημα που κατά την άποψή του προκύπτει από τέτοιες εκδηλώσεις και προσδιόρισε το λόγο που, πάλι κατά την άποψή του (η οποία τυχαίνει να είναι και η άποψη της σημερινής ηγετικής ομάδας τού ΚΚΕ), υποχρεώνει τις πολιτικά οργανωμένες συλλογικότητες της Αριστεράς να διαχωρίζονται απόλυτα από τέτοια φαινόμενα. Έτσι, όπως ήδη από το πρώτο μου σχόλιο έχω επισημάνει, έγραψε:

«Το πρόβλημα δεν είναι (ότι απαξιώνουμε) το αυθόρμητο κι οτιδήποτε δεν ελέγχουμε εξ αρχής. Αλλά (να αποφύγουμε) ό,τι ελέγχει πλήρως ο ταξικός αντίπαλος και μας το πλασάρει σα δόλωμα, για να τσιμπήσουμε. Οι πλατείες ήταν η ελεγχόμενη αντίδραση-εκτόνωση ενός ανήσυχου λαϊκού παράγοντα, που ούτως ή άλλως θα ξεσπούσε με κάποιον τρόπο, αλλά το διακύβευμα ήταν με ποιον και πόσο βαθιά χαρακτηριστικά θα έπαιρνε.»

Το έγραψε έχοντας βέβαια στο μυαλό του τους Αγανακτισμένους τού ’11. Αλλά, όπως μπορεί να καταλάβει ακόμα και ένας νεοφώτιστος Κνίτης που δεν παίρνει και πολύ τα (πολιτικά) γράμματα, αυτό το πρόβλημα υφίσταται διαχρονικά, όσο τουλάχιστον υπάρχει αριστερό και εργατικό κίνημα που έχει στόχο να αλλάξει τα πράγματα και να τα στρέψει από τη δύση τού ανθρώπου, που είναι ο καπιταλισμός, προς την ανατολή του, που αντιπροσωπεύει ο σοσιαλισμός (τι είδους ακριβώς σοσιαλισμός remains to be seen βέβαια –είδες zoot horn rollo; σου έβαλα κι αμερικάνικα για να μην παραπονιέσαι για τα ρώσικα! ;-) :-) ).

Από αυτά τα σωστά ως προς την ανάδειξη του γενικότερου ζητήματος λόγια τού Σφυροδρέπανου πιάστηκα κι εγώ και φύτρωσα εκεί που δεν με είχαν σπείρει (sorry κιόλας, αν χάλασα τη σούπα σε μερικούς και τους στενοχώρησα... ;-) :-) ). Και θύμισα την εμβληματική για το συζητούμενο διαχρονικό πρόβλημα περίπτωση της ενεργού συμμετοχής τών μπολσεβίκων τού 2005 (είδες, σύντροφε Στρατάρχα Γκεόργκυ Ζούκωφ, που υπήρχαν και κάμποσοι μπολσεβίκοι το 2005 και, όπως και να το κάνουμε, ‘‘αρκετά’’ καλοί; ;-) :-) ) σε όλες τις καταστάσεις που προέκυψαν με πρωτοβουλία τού ζουμπατοφικού παπά Γκαπόν, με αποκορύφωμα τη διαδήλωση της Ματωμένης Κυριακής τής 22ας Ιανουαρίου τού 2005.

Μετά το φύτρωμά μου στους αγρούς τών περιχώρων τής Τροίας (= Περισσός), όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, ξεσηκώθηκαν οι Τρώες. Άλλοι περιορίστηκαν στο να ανέβουν στα τείχη και να πετούν ντομάτες, κολοκυθάκια και άλλα ζαρζαβατικά, κι άλλοι προσπάθησαν νε βγουν έξω από τα τείχη και να πολεμήσουν σαν άντρες και κομμουνιστές, με πρώτο μεταξύ τους τον kk-1, που δικαιούται εξ αυτού τού λόγου να διεκδικήσει το ρόλο τού Έκτορα (αυτό είναι σοβαρό, δεν υπάρχει ειρωνεία εδώ). Να σημειωθεί ότι ο Σφυροδρέπανος/Μπρεζνιεφικό απολίθωμα, αν και εισηγητής, το έπαιξε Πάρις και κρύφτηκε μέσα στα τείχη –και την αγκαλιά τής ωραίας Αλέκας–, επικαλούμενος το γεγονός ότι παραβίασα τους κανόνες εμπλοκής, αφού δεν ήμουν ευπρεπώς ενδεδυμένος και σκάλιζα τη μύτη μου με αηδιαστική αγένεια...


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Με αυτούς που πέταγαν ζαρζαβατικά δεν θα ασχοληθώ (εξ άλλου, σήμερα είχαμε κρέας με κολοκυθάκια στο σπίτι –η σπεσιαλιτέ τής μάνας μου). Οι άντρες και κομμουνιστές όμως που βγήκαν για να πολεμήσουν αξίζουν οπωσδήποτε λίγα λόγια.

Παίδες, δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά όλα αυτά που είπατε («καμία σχέση με τη Ματωμένη Κυριακή», «υπάρχει σήμερα Τσάρος;», «υπήρχε internet το 1905;» «μα το 1905 δεν υπήρχε ούτε καν ο Παναθηναϊκός/Ολυμπιακός/Μπάοκ»!) είναι για τον κάλαθο των αχρήστων. Αν είχαν οποιαδήποτε ισχύ τέτοια παιδαριώδη επιχειρήματα (και μάλιστα επιχειρήματα παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες), οι άνθρωποι δεν θα μελετούσαν το παρελθόν πέραν της δεκαετίας! Ένα μόνο παράδειγμα από την πολεμική Ιστορία: Σκεφτείτε τι χάος χωρίζει τη νεότερη εποχή μας από την εποχή τού 490 π.Χ. της αρχαίας Ελλάδας. Και τώρα σκεφτείτε πόσες φορές από τότε έχει παιχτεί σε διάφορες παραλλαγές, που δεν έχουν ουσιαστική διαφορά με το βασικό concept, το σενάριο που έστησε ο Μιλτιάδης στα Περσάκια στη μάχη τού Μαραθώνα. Αιώνες και αιώνες πέρασαν, η στρατιωτική τεχνολογία απέχει έτη φωτός από εκείνη τού 490 π.Χ., κι όμως, η παγιδευτική περικύκλωση του αντιπάλου με τον τρόπο που τη σχεδίασε και υλοποίησε ο Μιλτάρας, είναι ένα έργο που, σε όλους αυτούς τούς αιώνες που μας χωρίζουν από εκείνη την εποχή, έχει ανέβει και ξανανέβει σε άπειρες παραστάσεις! Πέραν αυτών τών στοιχειωδών υπενθυμίσεων (που, εννοείται, συμπεριλαμβάνουν ακόμα και αυτή την ίδια την ιδέα τής επανάστασης, το φετίχ σας):

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαμαρτύρεστε σε μένα! Τη γενίκευση, επαναλαμβάνω σωστή ως προς την πρόθεση να καταδειχθούν διαχρονικά προβλήματα, γενίκευση που μου επέτρεψε να υπενθυμίσω τα γεγονότα τού Ιανουαρίου τού 1905, την έκανε ο ίδιος ο εισηγητής! Γιατί τα βάζετε με μένα και δεν πλακώνετε στα ζαρζαβατικά εκείνον; Ξεμπερδέψαμε και μ’ αυτό. Πάμε παρακάτω.

Παρακάτω δεν υπάρχουν παρά μόνο συντρίμμια και θρύψαλα για σας. Είναι ό,τι άφησε από τη γραμμή «τού Κόμματος» που αναπαρήγαγε ο εισηγητής σχετικά με το πρόβλημα «κάπου έχει μαζευτεί ο λαός, αλλά δεν τον έχουμε καλέσει εμείς, τι κάνουμε;» ο ίδιος ο Βλαδίμηρος, όπως σάς έδειξα σε προηγούμενο σχόλιο. Ο Βλαδίμηρος! Όχι ο Τρότσκι, όχι ο Μπουχάριν (το λέω για τον μπουχαρινικό αυτό), όχι η Ρόζα, ή ο Γκράμσι. Ο Βλαδίμηρος! Αυτός στον οποίο ορκίζεστε πρωί, μεσημέρι και βράδυ και αναμασάτε τα λόγια του χωρίς οι περισσότεροι να καταλαβαίνετε Χριστό από το πνεύμα του και τη σκέψη του είναι εκείνος που πήρε τη γραμμή «του Κόμματος» (και την εισήγηση του Σφυροδρέπανου μαζί) και την έκανε κομματάκια! Και με αυτή την έννοια, δικαιούται κάποιος να πει ότι δια χειρός και σκέψης Βλαδίμηρου από «Κόμμα» γίνατε «Κομματάκι» στη συγκεκριμένη περίπτωση των Αγανακτισμένων που εφάπτεται βέβαια με τη ‘‘σοφή’’ πολιτική σας στο ζήτημα των συμμαχιών («Συμμαχούμε μόνο με τον εαυτό μας» –Μπογιόπουλος).

Θα κλείσω με μία αναφορά στο σύντροφο Έκτορα (kk-1). Έγραψε στην αρχή τού πρώτου από τα τρία σχόλια που μπήκε στον κόπο να γράψει για να μου απαντήσει:

Μόνο που οι Μπολσεβίκοι σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να ακολουθήσουν και αυτοί τον παπα Γκαπον και να μην αναπτύσσουν αυτοτελή επαναστατική δράση.

«Σύμφωνα με τη λογική μου»! Πού την είδε αυτή τη λογική ο φίλος kk-1; Εγώ δεν ανέπτυξα καμία δική μου λογική. Η λογική μου είναι η λογική τού Λένιν, από αυτόν τη δανείστηκα, όπως την εξηγεί στο απόσπασμα που παρέθεσα (δεν υπάρχει κανένα «κόψε-ράψε» ‘‘επιθεωρητή’’ Ijon Tichy· πήγαινε στον 9ο τόμο τών Απάντων του Λένιν τής πέμπτης έκδοσης, σελ. 212-213 να το δεις με τα ματάκια σου!). Μπορεί να μη του αρέσει αυτή η λογική τού φίλου μας του kk-1, σύμφωνοι. Αλλά να κάνει τα παράπονά του στον Λένιν, αν του βαστάει, όχι σε μένα!

Αυτά για την ώρα. Μείνετε συντονισμένοι. Θα ακολουθήσει αργότερα επιδόρπιο με φρούτο και γλυκό, καθώς και καφές.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤ ΜΕΓΑΛΕ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τερμα ψωνισμενα αυτα που γραφεις leftG700.
Και φυσικα ο,τι και να σου εγραψα για ιστορικρες συνθηκες και εμπειρια του κινηματος το εγραψες κανινικοτατα. Στα ξαναειπε και το απολιθωμα. Δεν προκειται να καταλαβεις.
Σεβαστο οτι ψαχνεσαι λιγο παραπανω, αλλα αν καταλαβαινες απο ιστορικες συνθηκες και ταξικη παλη δεν θα στηριζες λαϊκη ενοτητα και πιο πριν ΣΥΡΙΖΑ.

σαπορ τουτουρκι

zoot horn rollo είπε...

Ναι, να σιγουρευτεί ο εμετός.
"λαϊκη ενοτητα και πιο πριν ΣΥΡΙΖΑ" = ὀπως και να'χει ΣΥΡΙΖΑ. Μνημόνιο φορέβερ.

LeftG700 είπε...

«Σεβαστο οτι ψαχνεσαι λιγο παραπανω, [...]»

Ρε συ σαπόρ, δεν ανασκευάζεις καλού-κακού; Όχι τίποτε άλλο, αλλά σε βλέπω να παίρνεις ένα μπουγιουρντί με «αυστηρή επίπληξη» (για να μη σου πω «προειδοποίηση διαγραφής»), ίσο με το μπόι τού Ραντούλιτσα! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Οκ ζουζουνι μου, τα λεμε.
Για τελος και στο χαιρετισμο σου θυμισε μου τι εκανε ο Λαφαζανης στο Μααστριχτ και στο προγραμμα γεφυρα. Θυμισε μου ποσο μαχητικα συμμετειχε στο αδειασμα των ταμειων.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Έχετε μείνει μόνοι να αλυχτάτε τα κυρήγματα σας στα διαδίχτυα, σαν κλανιάρηδες κοσμοκαλόγεροι, σουρωμένοι από το σώσμα του αριστεροκαφενέ που 'ναι σαν λάσπη.Σας παραπέταξε ο λαός σε μια γωνία, όπου και θα σαπίσετε μαζί με τις στημένες λεμονόκουπες και τα ψαροκόκκαλα απ το τραπέζι των αφεντάδων.
Έτσι σκληρή είναι η Ιστορία.

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

NA ΦΥΓΕΙ Ο ΣΑΠΟΡ!!!

ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ. Ο ΛΕΦΤ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΦΤ. ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. Ο ΛΕΦΤ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ.

ΔΙΟΤΙ Ο LEFT ΕΙΝΑΙ TRUE LEFT ΚΑΙ ΔΙΑΝΝΟΗΣΗ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤ ΜΟΥΡΗ.

Υ.Γ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ Ο ΛΕΝΙΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Θερσίτη,


Λάθος κατάλαβες, δεν εννοούσα ότι θα κοπεί από το μπλογκ. Από «το Κόμμα» εννοούσα. Και, βέβαια, περισσότερο αστειευόμουν, παρά σοβαρολογούσα, αν δεν το 'πιασες.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε σαπόρ,


Το Αριστερό Ρεύμα δεν ήταν ποτέ υπέρ του Μάαστριχτ, μη γράφεις ανακρίβειες μόνο και μόνο επειδή (νομίζεις ότι) ωφελείται το κόμμα που υποστηρίζεις. Το αντίθετο συμβαίνει.

Απ' όσο ξέρω, ο Λαφαζάνης δεν το ψήφισε.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

AKOMA ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΑ. ΤΑ ΨΕΥΤΟΥΠΟΝΝΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΑΝΩ. ΤΙΣ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΚΕ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ.

ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ FACE CONTROL ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ;

ΕΛΑ ΡΕ ΣΟΒΑΡΑ;

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΘΣ ΤΟΥ;

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΚΕΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ. ΔΙΟΤΙ Η ΒΙΚΙΠΕΔΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΥΝ. ΤΟ 1992 ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Να έφευγε από τότε κι αυτός και το "ρεύμα" του. Ήταν δύσκολο;
Ξέχασα, έμεινε για να αλλάξει το ΣΥΡΙΖΑ "από τα μέσα". Για κάποιο μυστηριώδη λόγο κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Παλιό, καλό, "συνιστωσικό" δούλεμα.

Ανώνυμος είπε...

Από το απόσπασμα αυτό που παρέθεσες αντιλήφθηκες ότι ο Λένιν υποστήριζε ότι "οι Μπολσεβίκοι... θα έπρεπε να ακολουθήσουν και αυτοί τον παπα Γκαπον και να μην αναπτύσσουν αυτοτελή επαναστατική δράση";
Μάλλον, οι Μπολσεβίκοι σύρθηκαν γονυπετείς στον τσάρο...
Ελπίζω να σου ξέφυγε γιατί αλλιώς εκτός από ερειστικός και κλισεδάκιας είσαι τόσο τραγικά ανόητος όσο δείχνουν τα κείμενα σου.

Τώρα σε ότι αφορά τη συσχέτιση των δύο ιστορικών περιστατικών.Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά.Η ματωμένη Κυριακή ήταν μια νίκη της αστικής τάξης που κατάφερε να οδηγήσει τους ξεσηκωμένους εργάτες στον γονυπετείς στον τσάρο για σφαγή.Εργάτες που χάρη στη δράση των μπολσεβίκων στους χώρους δουλειάς ξεσηκώθηκαν προέβησαν σε απεργία και διεκδίκησαν το δίκαιο τους-πριν εν τέλει ακολουθήσουν τον παπά-Γκαπόν.Οι ξεσηκωμένοι εργάτες είχαν ξεκάθαρο ταξικό στίγμα στις διεκδικήσεις τους- αποτέλεσμα της δουλειάς των μπολσεβίκων.

Οι αγανακτισμένοι βγήκαν στο δρόμο και σαν φαν του παπα-γκαπόν χτυπούσαν κατσαρόλες και θεωρούσαν λύση των προβλημάτων τους την διαγραφή του χρέους και την εκτέλεση του πολιτικού προσωπικού της χώρας.Προφανώς ως κομμουνιστής οφείλεις να προσπαθήσεις να ανεβάσεις τις απαιτήσεις του κόσμου (όχι να συρθείς πίσω απο τους κατσαρολο-ντράμερς όπως προτείνει η ερηνεία σου για τα όσα είπε ο Λένιν).Αλλά οι αγανακτισμένοι είχαν εφοδιαστεί με κάθε είδους αντισώματα έναντι της ταξικής συνείδησης.Δημιουργήθηκαν με βάση το σύνθημα "έξω τα κόμματα" και εννοούσαν το εξής ένα:το ΚΚΕ.Όσο για απεργία...Ούτε λόγος.Θα μου πεις...τι να σου κάνει άμα δεν είναι διαρκείας...
Κύλησε ο τέντζερης...

Οι μεν εν τέλει παρασύρθηκαν και αιματοκυλήστηκαν.Οι δε από την αρχή ως το τέλος έπαιξαν στο γήπεδο της αστικής τάξης και δεν διανοήθηκαν ποτέ ότι υπάρχει κάποιο άλλο γήπεδο για αυτούς.Αλλά αυτό θα μπορούσες να το είχες καταλάβει μόνος σου και να αντιληφθείς τη σημασία του.Το πρόβλημα είναι ότι όπως προαναφέρθηκε, μόνο γράφεις.Ή μπορεί από την άλλη να είσαι υπό τη επίρροια της διακριτικής γοητείας του συγκεκριμένου γηπέδου στο οποίο προτίμασαν να παίξουν οι αγανακτισμένοι.

Υ.Γ.Άραγε οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στις πλατείες ,κρύβοντας την πολιτική τους ταυτότητα-κάτι που δεν θα δεχόταν να κάνει ποτέ ένας κομμουνιστής-σιγοντάροντας και επικροτώντας τα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτές πως συσχετίζονται με τον παπα-Γκαπόν;Οι μεν κατσαρόλες ,ο δε εικόνες...Κι οι δυό μάστορες στη δουλειά τους.

ΓΩ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Επειδη και το θρασος εχει ορια παρε να μην στα χρωσταμε (ΑΠΟ ΧΤΕΣΙΝΕΣ "ΠΛΑΤΕΙΕΣ" )

http://laikhexousia.blogspot.gr/2016/05/o_23.html

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Η δε ξεφτυλα σας ηταν τετοια που περιμενατε να αποχωρησει το ΠΑΜΕ μετα την ψηφιση γαι να κανετε το Σοου με το πανο στο ακροστυλιο της Βουλης ,μπας και φανειτε κι εσεις πουθεανδες πουθενα και κλεψετε καμμια εντυπωση

Γκεοργυ Ζουκωφ είπε...

Kαι πριν αλεκτωρ (ο υποφαινομενος ) λαλησει τρεις
ω του θαυματος !!!
Ξεκινουν ολα τα καναλια ΣΗΜΕΡΑ τις ειδησεις απο την διαδηλωση την χτεσινη με ...Το πανο του Πιλαφ στο ακροστυλιο !!!! αυτο και τιποτα αλλο ...απο την μεγαλειωδη διαδηλωση του ΠΑΜΕ ...
Να γιατι στησατε το Σοου ! Ντεκορ του συστηματος γινατε θλιβεροι και τρισαθλιοι

σαπόρ τουτούρκι είπε...

Φίλε leftG700,

πραγματικα δεν ξερω καν τι εκανε ο Λαφαζανης εκεινη την περιοδο, αλλα ξερω τι εκανε ο ΣΥΝ. Ξερω λοιπον, οτι ο Λαφαζανης πηγε λιγο πριν ή λιγο μετα σε ενα κομμα που το ψηφισε και επιπλεον συμμετειχε σε κυβερνηση που πετσοκοψε αποθεματικα, δλδ μισθους, δλδ εκλεψε εργατοωρες.

Δλδ αρχικα εκανε την παπια και μετα εφαρμοσε το Μααστριχτ, μια συνθηκη υπερ του κεφαλαιου.
Και το παιζει αντιευρωπαίος.
Μην κανεις λοιπον την παπια κ εσυ.

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12275


σαπόρ τουτούρκι

Αναυδος είπε...

δυστυχως η ηλικια και η σωματοδομη του Πιλαφ δεν του επιτρεπουν να γραψει στα βυζακια του συνθηματα και να τα μοστραρει στις καμερες σαν τις Femen και ετσι υποχρεωνεται να ανεβαινει με λινατσες στο περιστυλιο να κανει το σοου του

η γελοιοτητα δεν εχει πατο

Ανώνυμος είπε...

Ομιλία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Στέφανου Σαμοϊλη, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόταση νομου του ΚΚΕ για την κατάρηγηση των μνημονίων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής

Ως προς το ζήτημα της ενότητας του αριστερού χώρου, εκτιμούμε ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να κάνει κάποια βήματα μπροστά και να εστιάσει στις άμεσες πολιτικές λύσεις εξόδου της χώρας από την κρίση. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει μια άλλη μεθοδολογία, που να ενισχύει τα ενωτικά και όχι τα διασπαστικά στοιχεία, στο χώρο των κινημάτων. Σε κάθε περίπτωση, αισθανόμαστε αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι στους αγώνες της ζωής, με κάθε έλληνα εργαζόμενο πολίτη, ακόμα και αν οι διαφωνίες μας είναι ιδεολογικές. Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν έχει το αλάθητο της αντικειμενικής ερμηνείας των πραγμάτων. Αυτή τη στιγμή, κοινός μας εχθρός, είναι το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Κλείνοντας λοιπόν, θα ήθελα να τονίσω το εξής. Έχουμε κατά καιρούς διατυπώσει πολλές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

1. Να απαλλαγούμε από το χρέος.
2. Να φορολογηθεί ο πλούτος και να καταργηθούν οι περιττές δαπάνες.
3. Να αντιμετωπιστεί η μαζική εξαθλίωση.
4. Να ανασυγκροτηθεί η αναπτυξιακή παραγωγή.
5. Να εξασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα.
6. Και όπως ήδη προανέφερα: Να εκδημοκρατιστεί και να αναμορφωθεί ριζικά το κράτος. Να αναβαθμιστεί η Υγεία, η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

Σ.Σ.: Ο,τι εκανε τωρα δλδ και η ΝΔ με την τροπολογια του ΚΚΕ. Δεν συμφωνουν με την κυβερνηση και τα μετρα, αλλα δε θα κανουμε και αντιπολιτευση τωρα. Με τα κουμουνια! Αντιπροταση κυβερνητικη ναουμ. Δεξιοι ειστε σε ολα απο το 2013 τουλαχιστον.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

@ Ζουκωφ

Έτσι ακριβώς. Οι τύποι είναι απίστευτοι. Κάθε φορά που απευθύνονται στο ΚΚΕ, προσποιούνται ότι σήμερα γνωριστήκαμε και θα μάθουμε πράγματα ο ένας για τον άλλο. Ότι επιθυμούμε το ίδιο και απλά τα χαλάμε στις στρατηγικές. Λέει για παράδειγμα :«κάπου έχει μαζευτεί ο λαός, αλλά δεν τον έχουμε καλέσει εμείς, τι κάνουμε;» Βασικά λαός μαζεύεται και στο μετρό και στα πάρκα. Από την άλλη, λαός μαζεύτηκε και χτες και ήταν εξίσου μαζικός με τις πλατείες και πολύ πιο ώριμος συνειδησιακά. Γιατί λοιπόν λείπατε; Ποιο κείμενο κλασικού θα επικαλεστείτε τώρα για να μας αποδείξετε ότι βασικά πρέπει να συστρατεύεσαι με τον κάθε ζουμπάτοφ, αλλά να αποστρέφεσαι το ταξικό κίνημα. Συνεχίστε λοιπόν με την ίδια αντιεπιστημονική ρητορεία, την κλασική μέθοδο συσκότισης και αποπροσανατολισμού, τη μέθοδο του στρίβειν δια της απλουστεύσεως της γενικεύσεως και του εμπειρισμού.Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν θα πάρουμε, δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Από αυταπάτες νηστεύουμε και θα συνεχίσουμε με νηστεία. Θα δανειστώ την πρόσφατη σοφή ατάκα της Παπαρήγα για το ΣΥΡΙΖΑ για να σου πω Left-something ή και Left-nothing ότι βασικά δεν χρεοκοπήσατε πολιτικά, αλλά αποκαλυφθήκατε πολιτικά και δεν μαζεύεται με τίποτα.

Β.Δ.

Υ.Γ. Ακόμα και ο Ζουμπάτοφ θα γελούσε μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο Λαφαζάνης δεν ήταν που έλεγε οτι θα μας σώσουνε οι Ρώσσοι...
α ναι του έβαλε τρικλοποδια ο αμερικανοφιλος Τσιπρας σύμφωνα με τη λαφαζανική προπαγάνδα.
ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή γιατι παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;
γιατι το 1905 η εξέγερση ξεκίνησε επειδή ένας χαφιές της ασφάλειας έπεισε τους εργάτες να εκλιπαρήσουν το πατερούλη τσάρο με λιτανεία-πορεία εξω απο τα ανάκτορά του...
για ένα κομμάτι ψωμί....
και τα μυδράλια ξάφνου άρχισαν να κροταλίζουν, αλλα αντι να κόψουν τη φορά εκοψαν με ένα τσαφ τις αυταπάτες. Ο πατερούλης ήταν πια ο ντιάβολο, ο τυραννος , ο δυνάστης.

Βλέπεις οι ασφαλίτες δεν υπολόγιζαν σωστά. Πίστευαν ότι η καταστολή και η τρομοκρατία θα κατασίγαζαν τα πάθη του κοσμου, αντιθέτως την μετέτρεψαν σε οργή , σε ποτάμι που θεριεύει και ολα τα τσακιζει στο πέρασμά του...Σε μερικές περιπτώσεις μπρεδεύονται και οι σκοποί των οργάνων της τάξης. Ο παπάς ίσως να μην περίμενε οτι θα μαζευτει τοσος λαός, η ασφάλεια των ανακτόρων δεν ήξερε αλλο τρόπο συμπεριφοράς απο τα μυρδράλια απέναντι σε μαζικές λαϊκές συναθροίσεις

αυτο βέβαια οι λεφτ-g700 δεν το εχουν καταλάβει. Πως να τα καταλάβουν. Εδώ που τα λέμε την κρίσιμη περίοδο των αυταπατών που η κυβέρνηση Σύριζα ανέβαζε για το φιλοθεάμον κοινό το θίασο με τίτλο Διαπραγμάτευση, σιγόνταραν το θίασο ποικιλοτρόπως (έτσι δεν ειναι g700; ελα πες την αλήθεια τώρα)

Νομίζουν λοιπόν οι αφελείς οτι ο παπα Γκαπον ήταν ρεφορμιστούλης και διεκδικούσε καλύτερα ποστα για την εξουσία του στη τσαρική ρωσσία, δημαγωγώντας στους φτωχούς, πένητες και αρκετά καθυστερημένους εργάτες,

που ομως κι αυτοι οι καθυστερημένοι μεγαλούργησαν και ξέπλυναν την ντροπή τους μονομιάς ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ έτσι που δεν μπορει να κάνει ποτέ κανένας g700 που βαρούσε παλαμάκια στο θίασο της συριζαϊκής διαπραγμάτευσης, στους γελωτοποιούς που έλεγαν ψέματα στο σωρο στο λαό.

Τώρα τι σχέση έχει ολο αυτο με τις πλατείες του 11, του 16, το γαλλικό Μάη, τις ελληνικές καλένδες
μονο ο leftg700 γνωρίζει. BTW πρέπει να το αλλάξεις το 700, σε 568 να εισαι uptodate mon ami. Να ναι καλά η κυβέρνηση σύριζα που βαρούσες παλαμάκια, έτσω και το πρώτο καιρό, άλλωστε στο πρώτο καιρο ήταν τα σπουδαία, τότε που οικοδομούνταν οι σχέσεις υποταγής και υποτέλειας.

el quinto

υγ: ο μια παρατήρηση: όταν ο Κάουτσκι έπαψε να ειναι επαναστάτης και έγινε αποστάτης, κατέφευγε στο εξής κολπάκι: έβγαζε απο τις θυρίδες του μαρξικού έργου, ό,τι το βολευε, και το μεταχειριζόταν οπως τον βόλευε. Ετσι καλή ώρα και ο κύριος leftg568....σε κάνω εγώ update mon ami. αλλα τώρα να ξέρεις σε αναβαθμίζω έτσι, ένα κοινό τρολ είσαι. Ο Κάουτσκι ακομη και σαν κεντριστής είχε ένα επίπεδο στη τέχνη της ψευτιάς και της καλπιάς. Ηταν μάστορας. Εσυ δεν εισαι ούτε ανειδίκευτος.

2) έκτορας ο kk-1; Πωπω, εσύ φαντάζομαι λεφτ568 θα είσαι ο Αχιλλέας; Μήπως ο Πατροκλος; Σίγουρα πάντως οχι ο Αγαμέμνωνας, έτσι; Σιγά μην επεφύλασσες για τον εαυτούλη σου τέτοια θέση. χα χα! Τί τώρα για μια Βρισηιδα ποιος χολοσκάει στο καιρό μας, να ρίχνει με εγωισμό τα άρματα στο έδαφος και να κάνει μούτρα στους άλλους αχαιούς ενάντια στους τρώες.
Και τι Βρισηίδα αυτός ο Λαφαζάνης!!! χα χα χα!!! Αλήθεια για τη Ζωίτσα τι λές; Αν ειναι να το αλλάξω .. αντι για Λαλαφαζής, Ζωίτσα. Δεν φτουράει αυτη πολύ στο γυαλί έτσι; Ποτέ δεν ξέρεις, εδώ και ο Λεβέντης μπήκε στη βούλη. Ολα να τα περιμένουμε

τέλος εχεις ακουστά την έκφραση αιδώς αργείε :-)

LeftG700 είπε...

Ρε συ ΓΩ, από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι αυτό που κατάλαβα εγώ από τον Βλαδίμηρο είναι ότι προέτρεπε τους μπολσεβίκους να γίνουν ουρά τού παπά Γκαπόν;;; Κι από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι η διαφωνία μου με τη στάση τού ΚΚΕ τότε οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ήθελε να γίνει ουρά τών Αγανακτισμένων;;; Για δείξε μου συγκεκριμένα τι από όσα (πολλά) έγραψα οδηγούν σε συμπεράσματα σαν αυτά που έβγαλες εσύ.

Περιμένω. (Και δεν έχεις ιδέα πόσο γαϊδουρινή υπομονή διαθέτω!)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

LeftG700 είπε...

ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ:

Από το τσαρδί μας έχουν περάσει απείρως καλύτερα καταρτισμένοι και πολύ πιο σοβαροί (και έντιμοι στο διάλογο) οπαδοί τού ΚΚΕ. Αν θέλει, ας το λάβει υπ’ όψη του ο Σφυροδρέπανος αυτό. Τόσο το μπλογκ του όσο και «το Κόμμα» μόνο να ωφεληθούν έχουν.

zoot horn rollo είπε...

Έλα ρε ΓΩ, γίνε λίγο συγκεκριμένος, (ακόμα κάνει ακόμα πως) δε καταλαβαίνει ο λεφτ.

Ανώνυμος είπε...

@LeftG700
<>
Από το σχόλιο σου στις 22 του μήνα στις 6:36.
Θα υποθέσω λοιπόν ότι δεν κατάλαβες τι είπες.Υποστήριξες ότι με τα κείμενα του-και τη λογική του- ο Λένιν(!) αρνούνταν την αυτοτελή δράση των κομμουνιστών για χάρη των ματιών του παπα-Γκαπόν.

Υ.Γ.Αν η άρνηση του ΚΚΕ να γίνει ουρά των πλατειών είναι ορθή-και σύμφωνη με τα όσα είπε ο Λένιν,αυτό σημαίνει ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ(ως μαζεστίξ) και του υπόλοιπου αριστεροχωρίου-που έγινε ουρά των πλατειών- είναι λανθασμένη και κατακριτέα;Αναρωτιέμαι...

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο που θα έπρεπε να βρισκόταν εντός των εισαγωγικών στο παραπάνω σχόλιο:

Θα κλείσω με μία αναφορά στο σύντροφο Έκτορα (kk-1). Έγραψε στην αρχή τού πρώτου από τα τρία σχόλια που μπήκε στον κόπο να γράψει για να μου απαντήσει:

Μόνο που οι Μπολσεβίκοι σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να ακολουθήσουν και αυτοί τον παπα Γκαπον και να μην αναπτύσσουν αυτοτελή επαναστατική δράση.

«Σύμφωνα με τη λογική μου»! Πού την είδε αυτή τη λογική ο φίλος kk-1; Εγώ δεν ανέπτυξα καμία δική μου λογική. Η λογική μου είναι η λογική τού Λένιν, από αυτόν τη δανείστηκα, όπως την εξηγεί στο απόσπασμα που παρέθεσα (δεν υπάρχει κανένα «κόψε-ράψε» ‘‘επιθεωρητή’’ Ijon Tichy· πήγαινε στον 9ο τόμο τών Απάντων του Λένιν τής πέμπτης έκδοσης, σελ. 212-213 να το δεις με τα ματάκια σου!). Μπορεί να μη του αρέσει αυτή η λογική τού φίλου μας του kk-1, σύμφωνοι. Αλλά να κάνει τα παράπονά του στον Λένιν, αν του βαστάει, όχι σε μένα!

ΓΩ

zoot horn rollo είπε...

Που πήγε η "εντιμότητα", η "ευγένεια", ο "διάλογος" η "έγνοια για το Κόμμα" κτλ; Πώς καταντήσαμε λοχία...
Πόσοι και πόσοι σε αυτό το "τσαρδί", πιο πριν, καλύτερα, έχουν αραδιάσει όλα αυτἀ τα τρολλοκλισέ.
Λάβε τον υπόψιν Απολίθωμα, να ωφεληθεί το μπλογκ και το ΚΚΕ θέλει, ειλικρινά. Δε φαίνεται άλλωστε;
Χωρίς πλάκα πάνω απ' όλα.

LeftG700 είπε...

Φίλε μου ΓΩ,


Δεν είναι λίγο νωρίς για να είσαι σούρας; (σόρυ κιόλας, αλλά κάπως έτσι μιλάς). Σε ρώτησα από ποιο συγκεκριμένο σημείο όλων αυτών που έγραψα έβγαλες το συμπέρασμα πως αυτό που έχω καταλάβει από το τσιτάτο τού Λένιν είναι ότι προέτρεπε τους μπολσεβίκους να γίνουν ουρά τού παπά Γκαπόν. Και μου απαντάς «Υποστήριξες ότι με τα κείμενα του-και τη λογική του- ο Λένιν(!) αρνούνταν την αυτοτελή δράση των κομμουνιστών για χάρη των ματιών του παπα-Γκαπόν.» Πλάκα με κάνεις;;;

Για βάλε μας με κόπι-πέιστ το σημείο όπου εγώ υποστηρίζω ότι ο Λένιν «αρνούνταν την αυτοτελή δράση των κομμουνιστών για χάρη των ματιών του παπα-Γκαπόν».

Περιμένω. Και σου υπενθυμίζω αυτό που σου είπα προηγουμένως: Δεν έχεις ιδέα πόσο γαϊδουρινή υπομονή διαθέτω.


Τα λέμε

zoot horn rollo είπε...

Κάθε λίγο και λιγάκι, ένας "Κώστας", εκπαιδευμένοι κανονικά...

LeftG700 είπε...

Φίλε ΓΩ,


Τώρα είδα το σχόλιό σου των 7:15. Μάλιστα.

Ώστε από αυτό που έγραψα εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι θεωρώ πως ο Λένιν ήταν τής άποψης να γίνουν οι μπολσεβίκοι ουρά τών Ζουμπαρτοφικών;;; Βγαίνει κανένα τέτοιο συμπέρασμα από το τσιτάτο τού Λένιν που κάθισα κι αντέγραψα;;; (τζάμπα και βερεσέ, απ' ό,τι φαίνεται...) Βγαίνει κανένα τέτοιο συμπέρασμα από τα σημεία που τόνισα με μπολντ γράμματα;;; Όχι. Ε, τότε, πώς είναι δυνατόν να το έχω βγάλει εγώ;;; Ούτε ο Κουβέλης δεν θα το έβγαζε!!! Τρέλα πουλάς;;; Έτσι ρε σεις πάτε να βγείτε στ' ανοιχτά όταν σάς στριμώχνουν;;; Είδατε καμιά προκοπή από αυτές τις φτηνομπαγαπόντικες πρακτικές;;; Ούτε για δείγμα! Γιατί δεν κόβετε λοιπόν το παραμύθι και να κάτσετε να συζητήσετε σαν άνθρωποι;;;


Τα λέμε

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Λεφτ 700, αναγκάζομαι συνεχώς να επανέρχομαι, μόνο και μόνο επειδή επιμένεις να αναφέρεσαι άμεσα ή έμμεσα σε μένα κι όχι επειδή νιώθω ανάγκη να απαντήσω ή επειδή βρίσκω ενδιαφέρον στα σχόλιά σου. Δικαίωμά μου νομίζω, όπως κι εσένα είναι δικαίωμά σου να μη θεωρείς αρκετά σοβαρούς, καταρτισμένους ή έντιμους στο διάλογο (!) τους αναγνώστες που σχολιάζουν εδώ. Δε σκοπεύω να επανέλθω όμως άλλη φορά εφεξής, όσες αναφορές κι αν κάνεις.

Το επίπεδο του διαλόγου πάντως εξαρτάται πάντως από το τι γράφεις. Όταν αφιερώνεις πχ ένα διπλό σχόλιο, όπου το βασικό σου επιχείρημα είναι "έχω δίκιο, γιατί έχω δίκιο, κι όσοι δεν το καταλαβαίνουν έχουν άδικο, και κάνω σκόνη τα επιχειρήματά τους, γιατί έχω δίκιο", όταν βάζεις ένα απόσπασμα του Λένιν που νομίζεις ότι σε δικαιώνει και δεν καταλαβαίνεις καν τον αντίλογο που ακυρώνει τη σύνδεση που επιχειρείς, μην περιμένεις υψηλού επιπέδου απαντήσεις. Εκτός κι αν φιλοδοξείς να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου, γράφοντας το δεύτερο αντι-Ντίρινγκ.

ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ, το βασικό που με ανησυχεί για τον (πολύ αξιόλογο σε γενικές γραμμές) διάλογο στο μπλοκ, είναι πόσο εύκολα τσιμπάνε κάποιοι σφοι αναγνώστες σε τέτοια ασήμαντα σχόλια, σπαταλώντας χρόνο και φαιά ουσία για να τα αντικρούσουν, αντί να διατυπώσουν θετικά τη δική τους άποψη-προβληματισμό σε άλλα ζητήματα, που θα ήταν απείρως πιο γόνιμο.

Λαμβάνοντας πάντως υπόψη τα δικά σου λεγόμενα, ας μη σε κρατάμε με το ζόρι σε ένα τσαρδί με σούρες, ακατάρτιστους, ασόβαρους κι ανέντιμους σχολιαστές, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο δικό σου επίπεδο. Άσε μας εδώ να εκτιθόμαστε. Τουλάχιστον δεν πάσχουμε από μεγαλομανία, για να μιλάμε σε α' πληθυντικό, κι από ψευδαισθήσεις ότι εκπροσωπούμε το κόμμα ή οτιδήποτε άλλο πέραν από τον εαυτό μας.

Δεν τα λέμε - κι αυτή τη φορά θα το τηρήσω

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ 1905 ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ;

ΠΕΡΙΜΕΝΩ..

ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΤΑΙΑ LEFTY. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Βιάζεσαι και δικαιώνεις τον Θερσίτη.Γαϊδουρινή δεν είναι μόνο η υπομονή σου.

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΟΜΠΑ. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΑΧΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΛΕ LEFTY. ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

πεστα ρε μπρεζνιεφικε.απορω πως συζητατε με τον τυπο που εχει σουρει τοσα και στο κομμα και στα μελη-ψηφοφορους του.μιλαμε για μπινελικια.αντι να κανει καμια αυτοκριτικι μπαινει και κανει κυρηγμα με υφος χιλιων καρδιναλιων.

αν ηταν στο χερι μου θα εκανα ενα poll

με τι κλωτσιες να φυγει απο το μπλογκ ο λεφτακοσα?

α)με φαλτσο

β)με μυτο

γ)με καραβολιδα

δ)με εργατικο μποτακι(αυτο με το σιδερο μπροστα)


τα λεμε



σαρτζεντ εκο

LeftG700 είπε...

Φίλε Σφυροδρέπανε,


Οι αναφορές που έκανα σε σένα δεν αποσκοπούσαν να σε τσιγκλίσουν να βγεις να συζητήσεις. Έχω κάποια χρονάκια πια στο νετ, έχω συνομιλήσει πολύ περισσότερο απ' όσο μπορείς να φανταστείς με μέλη/ψηφοφόρους/οπαδούς/συμπαθούντες τού ΚΚΕ και μπορώ να καταλαβαίνω σε ποιες περιπτώσεις δεν έχει νόημα να χτυπάς μια πόρτα κλειστή. Οι αναφορές μου ήταν απόλυτα ενταγμένες σε αυτό που ήθελα να πω. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.


Τα λέω

LeftG700 είπε...

@σαρτζεντ εκο:


Διχτατορία τού προλεταριάτου στην πλέρια της μορφή κι έτσι, δικέ μου, ε; Γουστάααρωωω! ;-) :-)

Ενας με κασετοφωνο. είπε...

Γεια σας συντροφοι και ανθρωποδιωχτες. Ευθυμείτε. Βαζω μουσικη υποκρουση για να πεσουν οι παλμοι. ΣΤΗΝ συζητηση δεν θα συμμετεχω (μην επιμενετε).

https://www.youtube.com/watch?v=o-4RCI08JFM

zoot horn rollo είπε...

Μην έχετε απαιτήσεις για "ανοιχτές πόρτες" συριζαίοι κάθε είδους.
Το παραμύθι "ενότητα" τελείωσε από χρόνια, κι ο καθένας έχει διαλέξει τη πορεία του.

Ν.Μ είπε...

Συγνώμη κιόλας,αλλά ασχολείστε με τον Leftg700;

Σοβαρά τώρα;

Leftg700 εγώ στην θέση σου θα είχα καταπιεί τ'αρχίδια μου.Και φυσικά δεν θα γυρνούσα σε στέκια που οι θαμώνες και να μην τα είχα καταπιεί θα έπρεπε να μου τα βάλουν στο κώλο.

Δεν είμαστε χρυσόψαρα ρε.
Έχουμε ξεράσει επανειλημμένα από αηδία περνώντας από το "τσαρδί" σου τα τελευταία 3-4 χρόνια.

(πήραν μια γεύση και όσοι δεν ήξεραν με τα λίνκ του φίλου πιο πάνω)

Προσωπικά θα είχες φάει παπούτσι...άμα τη εμφανίσει.

Eriugena είπε...

Ρε λέφτη, τι δουλειά έχεις ρε παλικάρι μου εδώ;
Με βάζεις σε υποψίες, όχι με την στενή έννοια, αλλά με την ευρύτερη, για να το πω εύσχημα. Τι θέλω να πω; Θα (σου) τα πω αριθμημένα:
1)Μαζί με σύριζα πάει στον βυθό και η "αριστερή" κριτική σε αυτόν, πριν ή μετά το δημοψήφισμα, πριν ή μετά την αποχώρηση Λαφαζάν κ.λπ
2) Ηττήθηκε κατά κράτος η γραμμή "όχι μέχρι τέλους", πάπαλα, νιχτς, νάδα, μηδενικούρα, και αυτό έγινε απλά γιατί ακόμα κι αν οι "¨αριστεροτερα" του συριζα είχαν τηρήσει κάποιους κανόνες "πολιτικής ηθικής" (λέμε τώρα) για τον λαό είναι πάντα κάπου δίπλα, παραδίπλα του συριζα, εις το πυρ το εξώτερον, χαίρετε! άντε γειά!
3) Υπάρχει ρεύμα επιστροφής και προσέγισης στο κκε, σήμερα μίλαγα π.χ με φάδερ συνταξιούχο και μου λεγε πως εκτός από αυτόν και άλλοι το πάνε λάου λάου προς το κόμμα. Μπορεί να μην γίνει τίποτα πολυ μαζικό, τα πράγματα αυτά είναι ρευστά και ίσως να παρουσιαστούν ξανά άλλες εξελίξεις στην κοινωνία, εδώ οι φίλοι δεν είναι μέσα στην χαρούλα, έχουν εμπειρία καχυποψία, και τους "έχουμε" πρήξει (εγώ λιγότερα εδώ, πρέπει να υπάρχει και σεβασμός στο τσαρδί του άλλου) τόσο πολύ στο παρελθόν το ουροποιογεννητικόν τους σύστημα που έχουν κάθε λόγο να "μας" κοιτάνε με μισό μάτι.
"Προσωπικώς" έχω τις άπειρες διαφωνίες, δεν άλλαξα, αλλά καρφωτό κκε, και από "υποχρεώση" και από "ορθό Λόγο"¨, και ταξικά και τέλος ρε παιδάκιμ, δεν βλέπω φως αλλού.
4) Που θυμήθηκες τους αγανακτισμένους; έλα μου! όπα! και ιστορικές αναφορές στο 1905, και άλλα. Σόλοικα πράγματα, αλλά μιας και το ανέφερες: το πράγμα αυτό είχε μια τερατώδη κατάληξη και χαίρομαι που δεν πάτησα (μία φορά πήγα να δω και έφυγα τρέεεχοντας), αλλά και όσοι πάτησαν και παραπάτησαν, ας σκεφτούν χωρίς αναλογίες σε τί πάτησαν. Καμία σχέση με 1905, με την έννοια πως κάποια πράγματα στο "αυθόρμητο" έχουν αλλάξει μετά από τον β'παγκόσμιο πόλεμο, υπάρχει μια "επένδυση" σε αυτά τα κινήματα που δεν βγαίνει από πάνω τους το παλιόρουχο, έχει κολλήσει και δεν βγαίνει το "αυθόρμητο" με τας ευλογίας της "νέας αριστεράς", άρα:
5) Η "νέα αριστερά" τέλεψε, τελείωσε, νάδα νίχτς, καπούτ, τέλος, πάμε για άλλα.
Για σένα μπορεί όχι, για μένα τέλειωσε, όχι ότι είχα και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά συζητάγαμε "θεωρητικώς", υπάρχουν προσοφορές (στο επίπεδο της ανάλυσης) αλλά μας τελείωσε ρε παιδάκι μου.
6) Μήπως ήρθες να μαζέψεις λίγο τις επιρροές; μπορεί να είμαι καχύποπτος.
Δικαίωμά σου, οκ, αλλά εγώ ρίχνω το σύνθημα:
Μη μασάτε, ΚΚΕ, ΚΚΕ και μόνον, όποια κι αν είναι η διαφωνία, εγώ έχω τις τρομερότερες, αλλά δεν μασάμε λέμε...
7) Να συζτητησουμε, αν και πρέπει και να ζήσω (δεν θέλω να κάνεις πολύ πράμα, έχω και άλλες δουλειές)αλλά θα θελα να μην χρησιμοποιήσεις τις διαφωνίες μου με το κκε, διεμβολιστικά γιατί δεν θα απαντήσω.


Ενας με κασετοφωνο. είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=4N0JRlQbm2g

Eriugena είπε...

Και να σας δώσω μια "συμβουλή" με το συμπάθειο και χωρίς παρεξήγηση,
το παιχνίδι είναι αυτό, επικοινωνιακά:
σκέφτεσαι κκε, λές να το ριξεις το ψηφαλάκι, σκέφτεσαι να μιλήσεις με τον συνάδελφο, τον γείτονα τον ξάδελφο, τον τάδε δεινα κκε; πως να σε σταματήσουμε;
μπαίνουμε κάνουμε μια εμφάνιση, τσιτώνουμε τους κνίτες που είναι λίγο μπρουτάλ λαϊκά παιδιά, τους βγάζουμε την τσατίλα, τους κάνουμε επιθετικούς, άσχετα αν ξέρουμε πως έχουν και κάποιο δίκιο με τα "επίθετα" που τους έχουν στολίσει, και τότε οι κνίτες αρχίζουν το βρισίδι και το δούλεμα και ΝΑ! αυτό είναι το κκε, ένα ανθρωποδιωκτικό πράγμα, άσε καλύτερα, ελάτε εδώ, εμείς είμαστε όπως πάντα καλοί άνθρωποι, θα σας ακούσουμε, (λέγε εσύ μαλάκα εγώ γράφω, συμφωνώ με ότι πείς, αλλά εγώ γραφω και σε γράφω) θα σας κολακέψουμε, θα "αισθανθείτε" ελεύθερα, θα ξεδώσετε θα τα σπάσετε ρε παιδι μου, όχι όπως σε αυτό το μαυσωλείο με αυτούς τους ανθρωποδιώκτες.
Δεν συμβουλέυω λοιπόν, τους κνίτες κκεδες κ.λπ, αλλά θα πω στους υπόλοιπους πως (προς το παρόν; δεν ξέρω ξέρω για τον εαυτό μου) δεν μασάμε δεν μασάμε, δεν μασάμε δεν μασάμε, γουστάρουμε μαυσωλείο, γουστάρουμε ρε παιδί μου κκεδιλα, να μας βρίζει (που δεν, αλλά..) να μας κάνει κήρυγμα να είναι καχύποπτη και όλα τα σχετικά.
δε μασάμε δε μασάμε..

zoot horn rollo είπε...

Έχει σημασία και για τι ανθρώπους μιλάμε και τους... διώχνουμε τους καημενούληδες.
Ακόμα καλά φερόμαστε, μην έχουν παράπονο.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ συμφωνώ με τον Eriugena νομίζω πως κάνουν πολύ μεγάλο λάθος να υποτιμούν τον κόσμο που τους παρατάει.
Τα "καλοπροαίρετα" του διαδικτύου τα πιστεύουν μόνο όσοι πιστεύουν στις νεράιδες οπότε η αβρότητα είναι αδυναμία.
Όσο για τις "ανοχές" λίγες υπάρχουν. Ο λαλάκης παίζει τα παιχνιδάκια του αλλά η ανεργία και η φτώχεια στο μεταξύ θερίζουν.

Αποτέτοιος

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Eriugena,


Παίζει (με απόδοση 1.03) να μην έχεις γράψει πιο άκυρο σχόλιο. Όχι σε μένα ειδικά. Γενικά, προς τον οποιονδήποτε.

Τι θα πει «τι δουλειά έχεις ρε παλικάρι μου εδώ;»; Το «εδώ» είναι ένα μπλογκ προσκείμενο μεν στο ΚΚΕ το οποίο όμως πουθενά δεν λέει ότι επιτρέπεται ο σχολιασμός μόνο σε μέλη/ψηφοφόρους/οπαδούς/φίλους/επιρροές τού ΚΚΕ. Αν υπήρχε κάποια τέτοια ντιρεκτίβα, είναι αυτονόητο πως θα την είχα σεβαστεί. Ακόμα και χωρίς moderation, δεν θα ποστάριζα σχόλιο. Αν αυτό που λες έχει κάποια λογική, έστω και ίχνη λογικής, τότε εγώ πρέπει να είμαι μαλάκας που ποτέ δεν διανοήθηκα καν να πω σε κάποιον από τους φίλους τού ΚΚΕ που περνάνε από το τσαρδί μας «τι δουλειά έχεις ρε παλικάρι μου εδώ;».

Δεύτερον: Δεν θυμήθηκα εγώ τους Αγανακτισμένους. Ο εισηγητής τούς θυμήθηκε. Δεν διάβασες την ανάρτηση; Εγώ απλώς αντέδρασα. Η δράση ήταν δική του.

Τρίτον: Τι είναι αυτά τα συνωμοσιολογικά που αραδιάζεις; Είναι δυνατόν να πιστεύεις, να υποπτεύεσαι καν, ότι ήρθα εδώ για να «τσιτώσω τους κνίτες»;;; Είσαι σοβαρός;;; Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω; Κι αν ήθελα να τους τσιτώσω δεν θα μπορούσα να το κάνω από το δικό μου μαγαζί; Και στην τελική: εμένα περίμενε ο κόσμος για να καταλάβει πώς συμπεριφέρονται κατά συντριπτική πλειοψηφία οι οπαδοί τού ΚΚΕ σε οποιονδήποτε δεν κρατάει παραμάσχαλα το Ρίζο;

Τέταρτον: Τη σχέση των Αγανακτισμένων με το 1905 την περιέγραψε σε γενικές γραμμές ο ίδιος ο εισηγητής όταν έγραφε στην ανάρτηση:

«Το πρόβλημα δεν είναι (ότι απαξιώνουμε) το αυθόρμητο κι οτιδήποτε δεν ελέγχουμε εξ αρχής. Αλλά (να αποφύγουμε) ό,τι ελέγχει πλήρως ο ταξικός αντίπαλος και μας το πλασάρει σα δόλωμα, για να τσιμπήσουμε.»

Αυτό είναι το ζήτημα, δια χειρός όχι «τού λέφτη», αλλά τού Σφυροδρέπανου. Κι εγώ κατέφυγα στον Βλαδίμηρο για να δείξω μέσα από τα δικά του λόγια πόσο λανθασμένη ήταν η αποστείρωση του ΚΚΕ σε σχέση με τους Αγανακτισμένους και γενικότερα βέβαια με οποιαδήποτε μαζική κοινωνική εκδήλωση/διαμαρτυρία/αντίδραση δεν έχει πυροδοτήσει το ίδιο ή δεν μπορεί να ελέγξει στην πορεία. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Βλαδίμηρος, μέσα σε πέντε-δέκα αράδες, σκόρπισε σαν τραπουλόχαρτα τη γραμμή τού ΚΚΕ.

Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα εδώ. Τα υπόλοιπα πολιτικά ζητήματα που θίγεις (και τα οποία διάβασα εντελώς τελείως διαγώνια) δεν έχουν την παραμικρή σχέση με ό,τι με έφερε στο παρόν μπλογκ και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν σκοπεύω να χάσω ούτε τρία λεπτά από τη ζωή μου για να τα σχολιάσω. Θα έχουμε όλες τις ευκαιρίες να το κάνουμε, αν θέλεις, είτε στο δικό σου τσαρδί είτε στο δικό μας.


Τα λέμε


ΥΓ Είναι περιττό, νομίζω, να σου πω ότι το σχόλιό σου ως προς τις «υποψίες» που σου γέννησε και όλα τα σχετικά που γράφεις είναι απολύτως ανάξιό μου και βαθύτατα προσβλητικό. Έχεις μία άλφα ηλικία, δεν κατέβηκες από το βουνό χθες και το καταλαβαίνεις. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, δεν σκοπεύω να απαντήσω στις προσβολές με προσβολές. Δεν σε θεωρώ εχθρό, για να κάνω κάτι τέτοιο. Ακόμα-ακόμα δεν θεωρώ εχθρούς ούτε καν και όσους συναγωνίστηκαν ποιος θα ξεπεράσει ποιον σε τραμπούκικες συμπεριφορές απέναντί μου. Μόνο κουφιοκεφαλάκηδες...

Eriugena είπε...

Το απολίθωμα έθεσε το "θέμα" χαίρω πολύ, αλλά δεν το έθεσε, το πανηγύρισε, και άλλοι μαζί του, που από τότε είχαμε λήξει το θέμα "ταξικοπροφητικά".
Για την "συνωμοσιολογία", άστο καλύτερα, είμαι τόσο "συνωμοσιολόγος" και γρια καραπουτανάρα που ξέρω πως μαζεύονται οι επιρροές....δεν χρειάζεται να επεξηγήσω.
Εν πάσει περιπτώσει, τελική τοποθέτηση (αναδημοσιεύοντας..απο εμένα), και δεν πρόκειται να ξαναενοχλήσω μάλλον και το εδώ μπλόγκ, γιατί είμαι ευγενής άνθρωπος.
Όποιος κατάλαβε κατάλαβε (πάω για ύπνο, γιατί έχω ακόμα δουλειά):

"..Υπάρχει ένας τρόπος να κρατάς την πολιορκία ενός κάστρου;
Όχι, υπάρχουν δύο τρόποι.
Ο ένας είναι να μην αφήνεις κανέναν μέσα από το κάστρο να βγεί έξω και ο άλλος είναι να μην αφήνεις κανέναν φίλο των καστριτών έξω από το κάστρο να μπει μέσα στο κάστρο.
Ο πλήρης αποκλεισμός του κάστρου που βρίσκεται σε ασφυκτική περικύκλωση είναι πετυχημένος ειδικά αν δεν αφήσεις τους από έξω φίλους των καστριτών να μπούν για ενισχύσεις μέσα στο κάστρο.
Τι είναι λοιπόν πιο καλύτερο από το να δημιουργήσεις συν τοις άλλοις και μια καχυποψία στους εντός του κάστρου για το αν οι από έξω φίλοι είναι όντως φίλοι τους.
Γιατί όντως δεν υπάρχουν και απόλυτες εγγυήσεις και αποδείξεις για το αν οι λεγόμενοι φίλοι των καστριτών είναι όντως φίλοι τους.
Πάντως το γεγονός πως οι εντός του κάστρου (καστρίτες) και το κάστρο το ίδιο που είναι σε απομόνωση και περικύκλωση προκαλούν τέτοια επιμέλεια στους πολιορκητές είναι μια απόδειξη ή έστω ένδειξη (ως γεγονός) πως ενδιαφέρει πάρα πολύ τους πολιορκητές να τους (το) κρατήσουν στον πλήρη αποκλεισμό.
Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει και τους ίδιους τους καστρίτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ένας τέτοιος προβληματισμός θα έπρεπε να τους μειώσει την επιφυλακή και να τους καταργήσει την πολεμική καχυποψία.
Ειλικρινά σας μιλάω, αυτή η πολιορκία του κάστρου "κομμουνιστικό κόμμα" με έχει εντυπωσιάσει, πέραν της όποιας μελλοντικής έκβασής της.
Για την ακρίβεια, δεν με έχει εντυπωσιάσει απλά, με έχει αηδιάσει, με έχει αρρωστήσει, με έχει οργίσει.
Όλοι, μα όλοι, έχουν ένα βέλος να στείλουν στο κάστρο αυτό, και ο τελευταίος παπάρας ημι-διανοούμενος αυτής της χώρας.
Όλοι έχουν την συνεισφορά τους σε αυτό το παιχνίδι πολιορκίας, και αυτό θα έπρεπε, μα τον όποιο άγιο ή δαίμονα!, να προβληματίσει όσους έχουν ένα τόσο δα κουκουτσάκι μυαλό σε αυτό τον τόπο.
Άντε, αφήστε με να αποσυρθώ στο βουνό μου, δεν έχω επιθυμία να οργιστώ, δεν θέλω πια να υπερασπιστώ κανέναν, όλοι όσοι είναι ενήλικοι έχουν την ικανότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους καλύτερα από τον κάθε αυτόκλητο υπερασπιστή.
Το θέμα μου είναι η απορία, το ερώτημα, το γιατί.
Γιατί αν το κομμουνιστικό κόμμα είναι σε τέτοια ιστορική απομόνωση όπως λένε και όπως δείχνει η διεθνής πραγματικότητα, τότε προς τι όλο αυτό;
Υπάρχει ένα κενό, κάτι το ακατανόητον αν δεν καταφύγει κανείς στην ίδια την (ταξικο-πολιτική) ερμηνεία του ίδιου του κόμματος.
Πραγματικά απορώ..
Δεν είναι ρητορική η απορία μου,..."

zoot horn rollo είπε...

Προσβλήθηκε ο λεφτ που του είπε κάποιος *ακριβώς* τι ήρθε να κάνει στο "τσαρδί".
Άντε και η "συνωμοσιολογία", μέρες είχαν να τη σερβίρουν.

Κατά τ'άλλα, μας τα 'παν κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι...

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω τι προσπαθεις να υπαινιχθεις εγω προταση για δημοψηφισμα εκανα.αλλος μπινελικωνει και λασπολογει,και στη συνεχεια πεφτει ξεβραξωτος στο λακκο με τα λασπη.μετα σαν να μη τρεχει τιποτα κουναει και το δαχτυλο φιλικα παντα και με καλη προαιρεση...

σαρτεντ εκο

LeftG700 είπε...

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ (ΓΛΥΚΟ – ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ – ΚΑΦΕΣ)


Συνοψίζοντας: Όπως πέραν πάσης αμφιβολίας δείχνει, εκτός από τη στοιχειώδη πολιτική λογική, και η αντίληψη του Λένιν, σύμφωνα με το απόσπασμα που παρέθεσα από το άρθρο του «Ο παπά Γκαπόν», η θέση τού ΚΚΕ σχετικά με τους αγανακτισμένους είναι για τα μπάζα. Κι αυτό, όχι επειδή πρέπει να ακολουθούμε καρμπόν το παρελθόν (η ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης δεν πρέπει ποτέ να λείπει), αλλά γιατί, αν ο Λένιν συμφώνησε και επικύρωσε με το λόγο του τη συμμετοχή τών μπολσεβίκων σε δράσεις που είχαν υποκινηθεί ακόμα κι από έναν ζουμπατοφικό, έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος τού μυαλού του την εκτροπή αυτών τών δράσεων από τους σκοπούς που επιδίωκαν οι τσαρικοί και τη στροφή τους σε κατευθύνσεις συμβατές με τους στόχους τών μπολσεβίκων, είναι εύκολο να καταλάβει όποιος ξέρει να μετράει μέχρι το δέκα, πόσο ένθερμος υποστηρικτής της παρέμβασης του κομμουνιστικού κινήματος στο φαινόμενο των Αγανακτισμένων θα ήταν και τι κεραυνούς θα εξαπέλυε σε όποιον διαφωνούσε. Διότι, να το πω κι αυτό, ό,τι κι αν ήταν η ιστορία με τους Αγανακτισμένους, ασφαλώς και δεν οργανώθηκε από την ασφάλεια ή την αντιτρομοκρατική και σε καμία περίπτωση δεν ήταν υπό τον έλεγχο «του ταξικού αντιπάλου» όπως ισχυρίστηκε στην εισήγησή του ο Σφυροδρέπανος, σε μία μνημειώδη παρανάγνωση της τότε κοινωνικής πραγματικότητας.

Τι έδειξε η συζήτηση εδώ (στις περιπτώσεις βέβαια που υπήρχε μία κάποια συζήτηση και δεν ήταν άναρθρες κραυγές); Έδειξε ότι οι οπαδοί τού ΚΚΕ στηρίζουν με νύχια και με δόντια την αγοραφοβική τακτική τού ΚΚΕ που το κρατάει μακριά από τις μάζες, απολύτως κόντρα και αντίθετα τόσο με το γράμμα όσο και με το πνεύμα τού Λένιν. Μαγκιά σας. Αλλά μην πείτε ότι δεν σας τα έλεγαν κάποιοι.

Πάει αυτό. Ερχόμαστε σε ένα άλλο ζητηματάκι.

Τσιτώθηκε ο σχολιαστής που υπογράφει ως Παλιάτσος – Προδότης και ποστάρισε εδώ ένα ‘‘κοκορέτσι’’ από τις περσινές καλοκαιρινές αναρτήσεις που είχα ανεβάσει. Για να δείξει τι; Ότι διαφωνούσα με την τραγική απόφαση του ΚΚΕ να υπονομεύσει το ΟΧΙ με την ‘‘εμπνευσμένη’’ γραμμή άκυρο-λευκό-αποχή; Και λοιπόν; Εδώ διαφώνησαν οι ψηφοφόροι σας (δηλαδή όσοι σάς έχουν απομείνει από τις 536.105 που σας ψήφισαν τον Μάιο του 2012), που κατά μεγάλη πλειοψηφία έγραψαν «τη γραμμή» στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και πήγαν γραμμή στα εκλογικά κέντρα για να ρίξουν ΟΧΙ δαγκωτό!

Μήπως ήθελε να δείξει την αγανάκτησή του για τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που απένειμα στον Γραμματέα σας και την ηγετική ομάδα τού ΚΚΕ; Δεν κατάλαβα! Δεν ξέρει ο φίλος μας και όσοι συμμεριστήκατε την αγανάκτησή του τι θα πει «αντικειμενικά προδοτική στάση»; Βοηθάω. Πάλι μέσα από τα λόγια εκείνου που τον έχετε εικόνισμα αλλά δεν καταλαβαίνετε γρυ από τις παρακαταθήκες που άφησε:

Είδαμε ότι η Ρόζα Λούξεμπουργκ θεωρεί ένα από τα κυριότερα «κόζια» της στον αγώνα ενάντια στο πρόγραμμα των μαρξιστών τής Ρωσίας το παρακάτω επιχείρημα: η αναγνώριση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης ισοδυναμεί με υποστήριξη του αστικού εθνικισμού τών καταπιεζομένων εθνών. Από το άλλο μέρος, λέει η Ρόζα Λούξεμπουργκ, αν με το δικαίωμα αυτό εννοούμε μονάχα τον αγώνα ενάντια σε κάθε βία απέναντι στα έθνη, τότε δε χρειάζεται ειδική παράγραφος στο πρόγραμμα, γιατί οι σοσιαλδημοκράτες είναι γενικά ενάντια σε κάθε εθνική βία και ανισοτιμία.

Το πρώτο επιχείρημα, όπως το έδειξε εδώ και 20 χρόνια ο Κάουτσκι με τρόπο που δεν επιδέχεται αντίρρηση φορτώνει τον εθνικισμό από τον ένοχο στον αθώο, γιατί η Ρόζα Λούξεμπουργκ, που φοβάται τον εθνικισμό τής αστικής τάξης τών καταπιεζομένων εθνών, αποδείχνεται ότι στην πράξη παίζει το παιχνίδι τού μαυροεκατονταρχίτικου εθνικισμού τών μεγαλορώσων!


*****


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Όπως διαβάσατε, στο παραπάνω απόσπασμα (σελ. 64 τού τόμου τής Σύγχρονης Εποχής, έκδοση 2006, με συλλογή γραπτών τού Λένιν σχετικά με το Εθνικό Ζήτημα) ο Λένιν επικρίνει τη Ρόζα επειδή στην πράξη (δηλαδή αντικειμενικά, πέρα από προθέσεις, που φυσικά δεν υπήρχαν στην περίπτωση της Ρόζας) «παίζει το παιχνίδι τού μαυροεκατονταρχίτικου εθνικισμού τών μεγαλορώσων». Τι είναι αυτός που αντικειμενικά παίζει το παιχνίδι τού ταξικού εχθρού; Δεν είναι αντικειμενικά προδότης; Είναι. Ποιο είναι το ζόρι σας, λοιπόν; Ή μπας κι αυτό που ασφαλώς και σας βρίσκει σύμφωνους για τη Ρόζα (όπως βρίσκει κι εμένα), σας κάθεται στο λαιμό για τον Κουτσούμπα; Και γιατί παρακαλώ; Τον Κουτσούμπα τον γέννησε μάνα και την Ρόζα την είχε γεννήσει σκύλα; Όπως η Ρόζα άθελά της έπαιζε το παιχνίδι τού μαυροεκατονταρχίτικου εθνικισμού τών μεγαλορώσων, έτσι και ο Κουτσούμπας και η ηγετική ομάδα τού ΚΚΕ έπαιξαν άθελά τους (αλλά με πολύ πιο ‘‘μικρά’’ και ταπεινά κίνητρα από αυτά τής Ρόζας) το παιχνίδι τών Ναιναίδων τού Μένουμε Ευρώπη και της Νέας Ιεράς Συμμαχίας! Ξεμπερδέψαμε και μ’ αυτό και πάμε παρακάτω.

Ακούστε σύντροφοι και ειδικά εσείς που μπερδεύετε την κομματικότητα και την υποστήριξη της ιδέας τού κομμουνισμού με τον πολιτικό χουλιγκανισμό:

Είναι αλήθεια ότι από τα τέλη Ιουνίου τού 2015 και την τραγική απόφαση του σαμποταρίσματος του ΟΧΙ, ΚΚΕ (με την ισχύουσα ηγεσία και πολιτική γραμμή) δεν υπάρχει πια για το μπλογκ από όπου γράφω για λογαριασμό μου αλλά και για την παρέα μου (εκεί οφείλεται ο α’ πληθυντικός και όχι σε κάποια «μεγαλομανία», όπως νομίζει ο Σφυροδρέπανος). Μέχρι τότε, όμως, το τσαρδί μας ήταν ίσως και το μοναδικό ανένταχτο κομματικά μπλογκ τής ελληνικής μπλογκόσφαιρας που αντιμετώπιζε το ΚΚΕ ισότιμα με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και, επιπλέον, βρισκόταν κοντά ή και πολύ κοντά σε ορισμένες από τις αντιλήψεις του, όπως, π.χ., στην εναντίωση προς την αναρχοαυτονομία. Να προσθέσω δε ότι η στάση μας αυτή κατά καιρούς μάς κόστιζε αποχωρήσεις σχολιαστών και εγκατάλειψη αναγνωστών που διαπνεόντουσαν από τη γνωστή αντιΚΚΕ διάθεση η οποία χαρακτηρίζει πολλούς αριστερούς, για τη δημιουργία τής οποίας έχετε δώσει ένα γερό χέρι κι εσείς οι ίδιοι. Αλλά, τα πολλά λόγια επ’ αυτών είναι φτώχια. Ευτυχώς όμως scripta manent. Γι’ αυτό, επιτρέψτε μου κι εμένα να βάλω ένα δικό μου ‘‘κοκορέτσι’’ από παλιές αναρτήσεις μας:


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΕΝΑ: Όταν μιλάει ο λαός έτσι, πώς πρέπει να μιλάμε εμείς; (Οκτώβριος 2010)

ΔΥΟ: Чья бы корова мычала 2: Ложные коммунистов уволены с работы людей! [Κοίτα ποιοι μιλάνε 2: οι ψευτοκομμουνιστές που απολύουν κόσμο!] (Οκτώβριος 2010)

ΤΡΙΑ: Μερικά αυτονόητα συμπεράσματα από μια πολύ δύσκολη συζήτηση (Οκτώβριος 2010)

ΤΕΣΣΕΡΑ: Κάπα Κάπα Ε, το (αναίσθητο) Κόμμα σου λαέ; (Οκτώβριος 2010)

ΠΕΝΤΕ: Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία, τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς τού ΚΚΕ (Μάρτιος 2011)

ΕΞΙ: Η λεπτή κόκκινη γραμμή (Μερικές πρώτες σκέψεις για τη σύγκρουση ΚΚΕ και ‘‘αντιεξουσιαστών’’) (Οκτώβριος 2011)

ΕΠΤΑ: Για την υπαγωγή τής «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99: Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρυσό κριάρια, κι από σαμπάνιες γαλλικές, ντουζίνες τα μπουκάλια; Όχι ακριβώς. (Φεβρουάριος 2012)

ΟΚΤΩ: Τι ζητούν οι βάρβαροι στη «Χαλυβουργία»; (Φεβρουάριος 2012)

ΕΝΝΕΑ: «Χαλυβουργία Ελλάδος»: Ασχέτως αν τις φάγαμε, ο καβγάς έπρεπε να γίνει; (Ιούλιος 2012)

ΔΕΚΑ: «Μερικοί σύντροφοι είναι τόσο χοντροκέφαλοι, ώστε είναι ικανοί, προκειμένου να έχουν δικό τους ολόκληρο το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι μας, να το πριονίζουν!».* (Δεκέμβριος 2012)

*****

Καθίστε να διαβάσετε (συνιστάται να διαβάσετε οπωσδήποτε και τα σχόλια). Με το πάσο σας και με ηρεμία, δεν σας κυνηγάει κανείς. Σας περιμένουν πολλές ‘‘δυσάρεστες’’ εκπλήξεις. Μεταξύ τών οποίων, η πιο ‘‘δυσάρεστη’’ ίσως είναι αυτή που αποκαλύπτει με ποιους όψιμους οπαδούς τού ΚΚΕ, που μερικοί από τους θαμώνες εδώ τούς έχετε κορόνα στο κεφάλι σας, κοντραριζόμασταν εμείς όταν υπερασπιζόμασταν «το Κόμμα» σας... (η 10η ανάρτηση, που περιέχει και αρκετά λινκς από τις παραπάνω αναρτήσεις, είναι αρκούντως αποκαλυπτική επ’ αυτού).

Καλή ανάγνωση. Και μείνετε συντονισμένοι. Αύριο θα σερβιριστεί ο καφές (της παρηγοριάς).


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Την αγοραφοβικη τακτικη του κκε που το κραταει μακρια απο τις μαζες...

Ακυρος

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Tελικα ο φασισμος εισβαλει και στα πιο κοκκινα μπλογκς !
Με μαεστρικη δουλεια σεντονιων (που ευτυχως ΚΑΝΕΙΣ δεν διαβαζει ) με απυθμενο θρασος και ποσταροντας ....ΛΕΝΙΝ και ΡΟΖΑ !
Βρωμεροι και τρισαθλιοι πρακτορισκοι ,αδιστακτοι και καλοπληρωμενοι
Να τον χαιρεστε σφοι ,εγω θα διατηρησω το μπλογκ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ επιλεγοντας τα σχολια

zoot horn rollo είπε...

Τα έχουμε ξαναδιαβάσει σε πολλές εκδοχές (κάποια από αυτά και όταν ανέβηκαν), σιγά τις εκπλήξεις, που είναι και "δυσάρεστες" κιόλας.

Μας κατσικώσατε το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, το *μνημόνιο* του "ΟΧΙ", βγάζετε λίγο μετά την ουρά απ'έξω, ύστερα πετάτε και λίγο Λένιν, λίγο Ρόζα, και νομίζετε πως καθαρίσατε.

Δε πάει έτσι συριζαίοι (κάθε μορφής).

zoot horn rollo είπε...

ΓιαόλαφταίειτοΚΚΕ κι όλα είναι κομπλέ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν έχουμε κάποιον να χαιρόμαστε, Ζούκοφ, δεν είναι κανείς ιδιοκτησία μου.
Αν δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τη διασκεδαστική αν μη τι άλλο πλευρά που έχουν κάποιες κωμικές τοποθετήσεις, μπορούμε τουλάχιστον να μην κάνουμε το λάθος να τους δίνουμε περισσότερη σημασία από όση έχουν.
Ούτως ή άλλως όμως, τις συναντάμε μπροστά μας στην κανονική ζωή και με αυτήν την έννοια, κόβω μόνο όποιον (μου) γαμάει τη συζήτηση, εμφανώς και κατ' εξακολούθηση.
Ο καθένας βέβαια χειρίζεται το θέμα όπως νομίζει καλύτερα, στο δικό του μπλοκ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Λεφτακόσια, ευχαριστούμε πολύ για τη διακήρυξή σου για την πώληση του 902 (που είχε ανοίξει σα θέμα εδώ, στην ώρα του), αλλά είναι παντελώς εκτός θέματος και δε θα μας απασχολήσει εδώ.

Μπορείς όμως να την αναρτήσεις στο δικό σου τσαρδί και να τη συζητήσεις με την παρέα σου και το (πιο) καταρτισμένο κοινό σου, ή τέλος πάντων με όποιον ενδιαφέρεται.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Κραταω το "διασκεδαστικη" ,ομολογω πως δεν το ειχα δει ετσι ...
(Απλα πηρα αναποδες γιατι ειδα ενα ποτ πουρι απο θεματα που θα ζηλευαν ολα τα φασιστο-σαιτ , συγγνωμη απο εσενα )

LeftG700 είπε...

Φίλε Σφυροδρέπανε,


Η «διακήρυξή μου για την πώληση του 902», όπως και τα χθεσινοβραδινά σχόλια, είναι η απάντηση στα επίσης εκτός θέματος (σύμφωνα με τη δική σου) λογική σχόλια, που αφορούσαν στο πολιτικό προφίλ τού μπλογκ μας και ειδικότερα σε αυτό το σχόλιο. Αφού δεν έκοψες εκείνα, γιατί κόβεις τα δικά μου; Ιδίως από τη στιγμή που, έτσι κι αλλιώς, η συζήτηση επί του θέματος της ανάρτησης εδώ έχει τελειώσει; Με ποια λογική, κομμουνιστική ή οποιαδήποτε άλλη, παρέχεις μόνο το δικαίωμα απαγγελίας κατηγοριών και ταυτόχρονα απαγορεύεις το δικαίωμα του κατηγορούμενου να απαντήσει στις κατηγορίες;

Για πες μου.

λαθραναγνώστης είπε...

Λεφτακόσα,
Εγώ πρόλαβα και τα διάβασα τα σχόλιά σου, τα σεντόνια που έστειλες για τον 902. Μου ήρθαν στο μέηλ μου.
Κανένας "ενδοαριστερός εμφύλιος" δεν υπάρχει!
Ταξικός πόλεμος είναι αυτό που έχουμε και δεν διέπεται από κανέναν κώδικα αριστερών αξιών!
Ταξικός πόλεμος, με σας απέναντι! Ταξικό εχθρό, στην πιο επικίνδυνη και συνάμα στην πιο μίζερη και σιχαμερή μορφή του!
Επειδή δε το θεωρώ εξωφρενικά προκλητικό κάποιος οπορτουνιστής, υποστηριχτής ενός ακραία οπορτουνιστικού μορφώματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλύφθηκε ότι είναι πιο ακροδεξιό κι απο την ακροδεξιά, θα σου απαντήσω:
Τελείωσες?
Ωραία!
Τράβα τώρα το καζανάκι κι άνοιξε το στόμα σου να ρίξω το χαρτάκι!
Θρασίμι!

zoot horn rollo είπε...

Λευτεριά στο λεφτακόσια.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ο Λεφτακόσια έστειλε σε έξι συνέχειες (!) τις θέσεις του για την πώληση του 902, όπου αντικρούει τις κατηγορίες ενός άλλου μπλόγκερ που δε θέλει να κατονομάσει, για να αποδείξει σε εμάς τους κομμουνισταράδες και γενικώς όποιον έχει τα άντερα να διαβάσει την τοποθέτησή του, ότι υπερασπίστηκε το ΚΚΕ καλύτερα απ' ό,τι θα το κάναμε εμείς και να δείξει ποιο είναι το πραγματικό του ποιόν, σε αντίθεση με όσα του καταλογίζει το σχόλιο του παλιάτσου. Αλλά δε θέλει να βάλει το σύνδεσμο, για να μη δώσει επισκέψεις στο συγκεκριμένο μπλοκ ή για να μη δει ο ακατανόμαστος μπλόγκερ χτυπήματα κι επισκέψεις στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Εμένα δε με ενδιαφέρει να φιλοξενήσω την διακήρυξη του Λεφτακόσια για ένα τελείως άσχετο θέμα, αυτός όμως δε θέλει να μπει ο σύνδεσμος και διαμαρτύρεται πως λογοκρίνεται, χωρίς κομμουνιστική ή αστική λογική. Εμένα πάλι όλα αυτά μου φαίνονται άκρως κουραστικά, δε με ενδιαφέρει γενικώς καμία συζήτηση για τον Λεφτακόσια και τις αναρτήσεις του, κανένα απολύτως σχόλιο που να τον υπερασπίζεται ή να τον κατακρίνει, αναρωτιέμαι γιατί έμπλεξα σε αυτήν την υπόθεση και πώς ακριβώς μπορώ να απεμπλακώ, και έχω να πω ότι όποιος θέλει κι άλλο Λεφτακόσια να τον πάρει σπίτι του, στο τσαρδί του ή να ανοίξουν κουβέντα με τσατ.
Επί του θέματος, αν θέλει ο Λεφτακόσια μπορεί να βάλει σύνδεσμο για το σχόλιό του, αν όχι να προωθήσω εγώ το σύνδεσμο, σε όποιον τυχόν ενδιαφέρεται και μου το ζητήσει με μέιλ. Και ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να ξανασχολιάσω σε αυτό το (τελείως άγονο) νήμα.

LeftG700 είπε...

Ρε συ Σφυροδρέπανε, ήθελα να ’ξερα, δεν ντρέπεσαι; Έκοψες τα σχόλια επειδή παρέθεταν ολογράφως τι θέση είχαμε πάρει για την πώληση του 902 κι όχι με λινκ; Εξηγήθηκα, δεν εξηγήθηκα; Γιατί δεν το σέβεσαι και το γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια; Αλλά στην τελική: ακόμα κι αν δεν υπήρχε πρόβλημα και μπορούσα να βάλω λινκ, τι θα σε πείραζε να δημοσιεύσεις αυτούσια τα σχόλια; Θα σου έτρωγα bytes και θα σου ερχότανε ακριβός ο λογαριασμός τής σύνδεσης; Ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις; Γιατί δεν λες την αλήθεια, ότι δεν άντεχες να δεις μέσα στο ίδιο σου το μπλογκ την αψευδή απόδειξη ότι όλα αυτά που μου έχουν σούρει οι σχολιαστές σου εδώ και τόσες μέρες είναι παπαριές καμαρωτές που γύρισαν στα μούτρα τους;

Και τι είναι αυτές οι περικοκλάδες που γράφεις («[...] ότι όποιος θέλει κι άλλο Λεφτακόσια να τον πάρει σπίτι του, στο τσαρδί του ή να ανοίξουν κουβέντα με τσατ.»); Δεν έχεις ρε συ το θάρρος να πεις «Λεφτακόσια, στο καλό και να μας γράφεις»; Θέλεις και να κόβεις σχόλια άνευ λόγου και αιτίας, και να δείχνεις την πόρτα σε όποιον δεν δηλώνει «Κουκουέ και ξερό ψωμί», και να φαίνεσαι δημοκράτης; Δεν γίνονται μάνα μου και τα τρία, νομίζεις ότι ο κόσμος που έρχεται εδώ και δεν φοράει παρωπίδες δεν το καταλαβαίνει; Και έχεις την εντύπωση ότι επειδή δεν έχεις κρεμάσει ταμπέλα στο τσαρδί σου «απαγορεύεται ο σχολιασμός σε οποιονδήποτε δεν είναι μέλος/οπαδός/ψηφοφόρος/φίλος/επιρροή τού ΚΚΕ» αυτή δεν φαίνεται κιόλας; Μπαμ κάνει, από εδώ ίσαμε τον Περισσό!

zoot horn rollo είπε...

Μιλάει ο συριζαίος (γουατέβερ βέρσιον) για ντροπή, αυτά είναι.
Γουστάρω επίσης τις "μη-παρωπίδες" κι έτσι (βλέπε "πας ΚΚΕς βάρβαρος").
Ήρωας! Ήρωας!

zoot horn rollo είπε...

Πώς γίνεται να έχουμε κάθε λίγο και λιγάκι "Κώστηδες", μπορεί να το εξηγήσει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Διότι, να το πω κι αυτό, ό,τι κι αν ήταν η ιστορία με τους Αγανακτισμένους, ασφαλώς και δεν οργανώθηκε από την ασφάλεια ή την αντιτρομοκρατική και σε καμία περίπτωση δεν ήταν υπό τον έλεγχο «του ταξικού αντιπάλου» όπως ισχυρίστηκε στην εισήγησή του ο Σφυροδρέπανος, σε μία μνημειώδη παρανάγνωση της τότε κοινωνικής πραγματικότητας.

ΤΟΣΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΕΙΠΕΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΚΙΝΔΥΝΟ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΟΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ LEFTY.

ΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΣ. ΜΗΝ ΛΕΣ ΜΕΤΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑ ΠΕ.

ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ «ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ»

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΟΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΘΕΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΥΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙΑ, ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ. ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΒΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

ΒΡΙΣΑΝΕ, ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΑΝΕ, ΜΑ ΜΕΤΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝΕ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝΕ ΞΑΝΑ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ Ο ΛΕΝΙΝ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ.

ΧΑΧΑ

ΑΥΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΕ ΥΜΝΗΤΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ;

ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ


Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΣΟΥΞΑΝ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ «HARD LOVE» ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ.


LEFTY ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ


http://leftg700.blogspot.gr/2015/07/blog-post_15.html

ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΛΕΝΙΝ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙΣ ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Και έχεις την εντύπωση ότι επειδή δεν έχεις κρεμάσει ταμπέλα στο τσαρδί σου «απαγορεύεται ο σχολιασμός σε οποιονδήποτε δεν είναι μέλος/οπαδός/ψηφοφόρος/φίλος/επιρροή τού ΚΚΕ» αυτή δεν φαίνεται κιόλας; Μπαμ κάνει, από εδώ ίσαμε τον Περισσό!

ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟ ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 902 ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΟΠΟΥ ΣΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ, ΠΟΣΟ ΧΥΔΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ ΖΗΛΕΙΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΙΝΣΤΟΥΚΤΟΡΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΕΙΛΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το σχόλιο-μανιφέστο του λεφτακόσια για τον 902, που τρέμω μη τυχόν (ανα)δημοσιεύσω και μας ξεσκεπάσει για το ποιόν του (που κάνει μπαμ από εδώ μέχρι τις πλατείες) θα το βρείτε εδώ.

https://www.google.com/url?hl=el&q=https://papoylis.wordpress.com/2013/08/09/vote-kke/%23comment-16611&source=gmail&ust=1464265456987000&usg=AFQjCNEKU-B9dkG4eujAF-Jhg239k0DRJw

Ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει αν θέλει ή όχι να πατήστε το σύνδεσμο, οπότε πράξτε κατά βούληση

LeftG700 είπε...

Ρε συ Σφυροδρέπανε!!! Τι θα πει «Ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει αν θέλει ή όχι να πατήστε το σύνδεσμο, οπότε πράξτε κατά βούληση»;;;

Δεν σου έγραψα στο email «για τα μάτια σου μόνο»;;; Τίποτε δεν σέβεσαι;;; Ούτε καν την εμπιστοσύνη που σου έδειξα;;;

Κατέβασέ το.

Ανώνυμος είπε...

TI NA ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΕ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ;

ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ;

ΑΡΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ;

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ"

FOR YOUR EYES ONLY SICLE AND HAMMER.

AND MC HAMMER... CAN'T PUBLISH.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Κρίμα είναι Απολίθωμα, του κακοφέρεσαι.
Λευτεριά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/article/926997/o-panathinaikos-ftaiei-gia-ola


Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

Λέων (να τους χαίρεστε)

Ανώνυμος είπε...

Ραβασάκια,μελό και σκηνές χωρισμού.
Μεσημεριανάδικο καταντήσαμε.

ΓΩ(Α.Α)

zoot horn rollo είπε...

Φοβερή "τεκμηρίωση" και συνειρμός.
Αχ, να μην έχω "επίπεδο"...

Ανώνυμος είπε...

Εμένα Λέοντα μου θύμισε ότι επιτέλους με την ΔΦΑ χτυπιέται αλύπητα κι ο μαφιόζικος χώρος των ΠΑΕ-ΚΑΕ (πλην του Τράκη που είναι δηλωμένος αριστερός). Άλλη μια νίκη μετά το προοδευτικό ασφαλιστικό-φορολογικό.

Τα powerpoints του συριζα τα'χεις πάρει εργολαβία ή κάνεις freelancing σαν τους λεφτοφτιακόσιους (πληθυντικός μεγαλοπρέπειας για τους τιτάνες που βρήκαν την γέφυρα που παρέχει ο διαλεκτικός υλισμός για την σύνδεση ΕΝΦΙΑ της ΠΦΑ του 15 με την ΝΕΠ της σοβιετικής ρωρίας του 20);

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Τελικά, αν το σκεφτείς, έχουμε αντιπροσωπευτικά δείγματα της "παρακαταθήκης" των πλατειών...

Ανώνυμος είπε...

Σημερα στην ελληνοφρενια η prezatv (γνωστο μπλογκ) ανεφερε τα βιντεακια απο τους αγανακτισμενους.
Αυτα που ανεβαζω εδω καθε τοσο, και δειχνουν κατρουγκαλο, βαρουφακη, τσακαλωτο κλπ. Και δεν πιστευω πως καποιος αλλος εχει ασχοληθει με το να προβαλλει συχνα αυτα τα συγκεκριμενα βιντεακια.

Ενα μπραβο στο απολιθωμα λοιπον, που κραταει το λαβαρο ψηλα. Που με τη γραφη του, την επιλογη ονοματος και συμβολου για το μπλογκ εχει τοσους κρυφους θαυμαστες. Οχι μονο καθε prezatv μπαινει εδω μεσα, αλλα και οι οπαδοι αλλων "μπλογκ" και πολιτικων τασεων.

Το ιδιο ειχα διαπιστωσει και οσο εγραφα στο τρομπαχτικο. Τα κοκκινα μπλογκς διαβαζονται απο πολλους, χωρις να σχολιαζουν, ριχνουν κρυφες ματιες. Και δυστυχως τους τρομαζουν τα κοκκινα μπλογκς. Οι αληθειες; Η εμμονη μας στην προοπτικη εκτος ΕΕ χωρις αμφιταλαντευσεις και με τον λαο στην εξουσια;

σαπορ τουρουρκι

Ανώνυμος είπε...

Ijon Tichy
Κερδάμε λέμε. Τα υπόλοιπα ούτε τα κατάλαβα, ούτε και θα προσπαθήσω. Κερδάμε και όλα under control.

Λέων (και γαμώ τις ατάκες δικέ μου)

Ανώνυμος είπε...

Και μια απαντηση στον
LEFT700gr

1. Το ΚΚΕ δεν πουλησε καμια συχνοτητα. Εξοπλισμο πουλησε. Οι συχνοτητες στην Ελλαδα ηταν ουσιαστικα ελευθερες. Αδεια ζητουσες και σου το επετρεπαν. Εκτος θεματος αλλα συγκεντρωσου.
2. Ο Λαφαζανης πηγε σε ενα κομμα που ψηφισε Μααστριχτ. Λιγο πριν, λιγο μετα. Δεν εχει ο Λαφαζανης που αγαπας και καθε Λαφαζανης ευθυνη για την καταντια του κινηματος; Αυτοι δεν μας καθησυχαζαν παντα πως ερχονται καλυτερες μερες και πρεπει να δωσουμε αριστερη κατευθυνση, οικολογικη κλπ στην Ευρωπη; Για το οτι η κριση μας βρηκε τοσο ανοργανωτους ωστε "ξεσπασαμε αυθορμητα" στις πλατειες, αλλα απο απεργιες μουγκα; 20 γαμημενα χρονια ολοκληρα, δεν το ειδε ο Λαφαζανης; 20 για αντιπολιτευση, 23 για υπουργος και 23,5 για ηρωας αντιευρωπαϊστης. ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΑΜΕ;
3. Τι ακριβως εκανε η... αριστερα, οταν το ΚΚΕ κατεθετε προτασεις κλπ για καταργηση μνημονιων. Ο,τινακριβως κανει και ο Κυριακος. Αβαβα. Τα λινκ τα εβαλα.
4. Ια ψαξω τωρα και την τοποθετηση του Λαφαζανη για την χρηνατοδοτηση των κομματων. Δεν ξερω αν εχει πει και τα κουλα του για τρομονομο. Ετσι για ξεμπροστιασμα της "εντιμοτητας" αυτου που στηριζεις σαν ντεμεκ αθωα περιστερα.


σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ - ΑΡΘΡΟ 187 - ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Ριζοσπάστης, 16 Οκτώβρη 2013

"Γεγονός είναι ότι η δράση της Χρυσής Αυγής προσφέρεται για πολλαπλή αξιοποίηση. Ηδη η κυβέρνηση, εστιάζοντας στην εγκληματική δράση της, «καίγεται» να χρησιμοποιήσει το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα περί εγκληματικών οργανώσεων. Το τι ακριβώς θα κάνει θα το δούμε. Προς το παρόν πρέπει να εντοπιστεί η προσπάθεια να αξιοποιηθεί αυτή η συγκυρία τόσο για ενίσχυση του διπολισμού με παραπομπές στα «δύο άκρα», όσο και δημιουργία συνθηκών παρεμπόδισης της λαϊκής πάλης. Χρειάζεται επαγρύπνηση και μέτρημα ξανά και ξανά της κάθε «είδησης» που πλασάρεται σαν πραγματικό δεδομένο."

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7659174


iefimerida, 1 Νοέμβρη 2013

"Η σύγκρουση των δύο άκρων απειλεί την πολιτική σταθερότητα"
http://3.bp.blogspot.com/-jaFb43MD164/UnRgxm3aMiI/AAAAAAAAIZ0/7cZf4mkafMk/s1600/iefimerida+maziotis.png



Λαφαζάνης

"Ψήφισα αυτή την τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, παρά τη ριζική μου διαφωνία με αυτήν, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το Μνημονιακό μπλόκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις δικές μου προθέσεις και πολύ περισσότερο με τη δική μου αντίθεση στο απαράδεκτο άρθρο 187A και γενικότερα στον αντισυνταγματικό “τρομονόμο”"


Ριζοσπάστης, 24 Οκτώβρη 2013
" Τι μας λέει, δηλαδή, ο κ. Λαφαζάνης; Οτι προκειμένου να μην τους χτυπήσει το «μνημονιακό μπλοκ» -και να απομακρυνθεί άρα η προοπτική και ο στόχος της «κυβέρνησης της αριστεράς»- προτιμούν να υπερψηφίσουν μια επικίνδυνη και αντιλαϊκή τροπολογία, για την οποία ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης και η «Πλατφόρμα» του σημείωναν ότι «δίνει τη δυνατότητα για εφιαλτικές αυθαιρεσίες, μακάβριες σκευωρίες και διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων...»."


σαπόρ τουτούρκι

Eriugena είπε...

Μια επιφανειακή αποτίμηση της πρόσφατης ιντερνετικής "φαγωμάρας", από τη σκοπιά μου, αφιερωμένη στο λέφτη και τον κάθε λέφτη αυτού του μάταιου μικροαστικού κόσμου:

Παρακολούθησα από σχετικά κοντά (ας πούμε ως εμπλεκόμενος και γω) εδώ και εβδομάδες κάποιους διαλόγους σε αριστερά, κομμουνιστικά ή φιλοκομμουνιστικά μπλόγκ και παρατήρησα μερικά πράγματα που έχουν νομίζω σχέση με πράγματα με ευρύτερη σημασία.
Υπάρχει αχός μεγάλος και θαλασσοταραχή για την μετα-Σύριζα "εποχή" σε όλους τους "χώρους" που δεν είναι τώρα Σύριζα.
Δεν αναφέρομαι μόνον στους ευγενείς Κυρίους της "ριζοσπαστικής αριστεράς" που ίπτανται αυτοί και η ολύμπια αριστερή τους Κυριότητα στις νεφέλες της "δομικής" ανάλυσης της ήττας.
Αυτοί δεν συμμετέχουν σε συζητήσεις και καυγάδες του (ιντερνετικού) δρόμου, είναι πάρα πολύ ψηλά, σε ένα πραγματικά πανύψηλο σημείο του επιστητού και του έλλογου, πάντα έλλογου θρήνου για την ευκαιρία που χάθηκε στα ουράνια λασπόνερα της συναστρίας των ευγενών αιτιών.
Ω! πόσο θαυμάζω αυτή την ψυχραιμία, αυτό το ανανεωτικόν ήθος, αυτή την πίκρα που δεν εκφράζεται, αυτή την έλλογη οργή που δεν ξεπέφτει σε χαμέρπειες και πάθη.
Δεν θα μπορέσω, εγώ ο πληβείος χωριάτης της ιδεολογίας να φτάσω σε αυτό το ύψος χωρίς να υβρίζω, χωρίς να καταριέμαι, χωρίς να τονίζω την χθαμαλότητα των αιτιών της θεϊκής πτώσεως της όμορφης αυτής Ιδέας για έναν σοσιαλισμό στα μέτρα επιτέλους αυτού που αξίζει να είναι χωρίς μέτρα και σταθμά και παρανοϊκές σκέψεις.
Ζω και θα ζω για πάντα με την έμμονη ιδέα:
Ποιός είναι ο χαφιές των αστών;
Πως θα τον ξεμασκαρέψουμε;
Πως θα ξεσκεπάσουμε τους μασκαράδες της "ανανέωσης" και της "ευρωπαϊκής" βοθρίλας;
Αυτά είναι ταπεινά πράγματα, ανάξια για πραγματικούς αριστερούς ευγενείς δανδήδες της άσπιλης ασταλίνιστης αριστεράς.
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στον ταπεινό κόσμο της πληβειακής ζωής, εκεί που η ατιμία και το ξεπουληταριό έχουν σκληρά και υπερβολικά ονόματα.
Εκεί λοιπόν, σε αυτές τις πληβειακές σπηλιές, δεν ξεσκίζεται μόνον ο άθλιος δολοφόνος του λαού, ο τυχοδιώκτης απατεώνας, ο χαφιές των μεγαλοαστών, το ξεπουλητάρι με το χαμόγελο, αλλά και όσοι τον στήριξαν, τον ανέδειξαν, τον κανάκεψαν, τον έβαλαν μπροστά ως μια εικόνα του ίδιου τους του εαυτού.
(συνεχίζεται)

Eriugena είπε...


(συνέχεια)

Εκεί, σε αυτές τις πληβειακές σπηλιές, ακούγονται ύβρεις και κραυγές και για ό,τι ανθρώπινο πλαισίωσε το άισχος με την ανθρώπινη μορφή.
Εκεί, σε αυτές τις πληβειακές σπηλιές, όταν οι πληβείοι που μιλούνε δεν ανήκουν σε αυτούς που συμμετείχαν στην ανάδειξη του βόθρου αλλά ανήκουν σε χώρους που είχαν πάντα καχύποπτο μάτι, ακόμα και παράνοια, απέναντι σε τέτοιους φλώρους, γιατί κάτι βρώμαγε ρε παιδί μου στο παιδί με το κοκοράκι και την αυτάρεσκη φάτσα, εκεί λοιπόν θα περάσουν από λαϊκό μαστίγιο και κάθε Πόντιο Πιλάτο Μηλιό Μπελαντή που τώρα κάνουν και τους αναλυτές, χωρίς ούτε λίγο ντροπή.
Εκεί, και ταπεινότερες ακόμα φάτσες, απλά μέλη ημι-διανοούμενοι ή "άσημοι" διανοούμενοι του Συριζοβόθρου θα φάνε πολύ (λεκτικό πάντα) ξύλο, πολύ ξεφτίλα, θα διασυρθούν με επιτιμήσεις και εξευτελισμούς χωρίς προηγούμενο.
Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, ακόμα κι όταν παραφέρομαι το μετανιώνω, πάντα, αλλά κατανοώ το πανηγύρι και το φάγωμα, το "λιώσιμο" της ανανέωσης και της "άλλης" αριστεράς.
Ακόμα είναι η αρχή, και ακόμα δεν έχει μεγαλώσει το εύρος της οργής.
Εκρηκτικές καταστάσεις, τα πραγματικά ιδεολογικά όρια έχουν σπάσει δυστυχώς, αλλά δεν ανησυχώ.
Ακόμα και τώρα, ειδικά οι "αθωότεροι" αυτών, τα αριστερίστικα εξαπτέρυγα και τα εξαρχειώτικα μανουάλια, διαφεύγουν της οργής, κάνουν ντρίπλες, αναδιοργανώνονται, έτσι νομίζουν, φιλοτεχνούν την νέα αφήγηση, έτσι νομίζουν και ίσως να έχουν κάποιο δίκιο να ελπίζουν.
Αν ξεσπάσει η λαϊκή οργή για το μεγαλύτερο και χυδαιότερο ξεπούλημα των μικροαστικών συμφερόντων που έχει συμβεί στην νεοελληνική ιστορία, αλλά και για την ευθεία ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τους μισθοσυντήρητους, όλοι αυτοί οι ντριπλαδόροι, Λαετζήδες, αριστεροδικτυακοί, αντάρσυοι, αριστεροπατριώτες της φακής και της πορδής, θα σαλπίσουν πάλι το σάλπισμα κάποιας νέας πλατείας κάποιου νέου "ριζοσπαστικού κινήματος" και τότε ίσως να αποκτήσουν πάλι ένα είδος ιδεολογικής και πολιτικής ηγεμονίας στον ριζοσπαστικό λαϊκό χώρο της ακαθόριστης ενότητας εργατών μικροαστών ακόμα και αστών εθνικιστών, μπορεί είπα.
Πιθανά δεν θα ξανανιώσουν ποτέ, πιθανά θα ψοφήσει κάθε πολιτική τους υπόσταση, δεν ξέρω δεν είμαι μάντης ούτε σε τελική ανάλυση είμαι τόσο μα τόσο κακός για να χαρώ έτσι γενικά και αόριστα.
Η κοινωνική και "πολιτισμική-ιδεολογική" πραγματικότητα εκφράζεται, δεν μπορεί να μείνει στο ράφι αφού αυτό που έρχεται είναι θηριώδες, είναι αδιανόητο για τα μέτρα και τα σταθμά της "ελληνικής" αστικής και μικροαστικής κοινωνίας, και πιθανά πάλι κάτι θα γίνει έστω μετά από χρόνια και ζαμάνια.
Στην γνωστή κατεύθυνση, στις γνωστές τροχιές.
Ακόμα και εργατικές κινητοποιήσεις να γίνουν, που τώρα δεν το θεωρώ πιά απίθανο, ανεξάρτητα από το "καθαρό" ταξικό τους πρόσημο, εγώ θα είμαι ας πούμε επιφυλακτικός πλέον, αλλά όχι πάντα αρνητικός και προαποφασισμένος.
Ακόμα κι αν οι φρικοαλληλέγγυοι κάνουν τις κοινοτιστικές τους ουτοπίες και δράσεις, νο πρόμπλεμ, γιατί να χαλνιέμαι;
Ας τον κόσμο να ζήσει τον μύθο του, άφησέ τον να ξεδώσει, μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την αντι-καπιταλιστικο-γλεντήσουνε τι θα καταλάβουνε τι θα καζαντίσουνε;
Τώρα, αυτό που έχει μια σημασία είναι να δούμε, χωρίς πάθος τελικά, αυτό το απέραντο θράσος της "άλλης αριστεράς", την απίθανη ιδεολογική απολογητική της, την προσπάθειά της να ξεγλυστρήσει με δικαιολογίες και μη ανάληψη ευθύνης.
Είναι ίσως παροδικό το δικό μας γλέντι, γίνεται και λίγο υπό τας συνθήκας των δικών μας παθών και εμμονών, αλλά είναι γλέντι, είναι παρακαταθήκη και αιώνια μνήμη, όσο ζούμε βέβαια!
Ο Τσίπρας είναι δικός σας και χαρείτε τον.
Αφήστε αυτές τις ειρωνείες και το μονόκλ του αντισταλινισμού.
Δεν σας παίρνει ειδικά τώρα.
Ο λαός ίσως και να ξεχάσει...
Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

LeftG700 είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟ ΥΜΝΗΤΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ» (όπως άλλοι κατάλαβαν ότι έχω βγάλει το συμπέρασμα πως ο Λένιν προέτρεπε τους μπολσεβίκους να γίνουν ουρά τού παπά Γκαπόν και άλλοι ότι ήρθα εδώ για «να μαζέψω τις επιρροές»), ορίστε τι έγραφα στο τσαρδί μας, στις 27 Μαΐου τού 2011:

«Όποιος κατουράει στη θάλασσα, θα το βρει στ’ αλάτι!» (Χαρίλαος Φλωράκης)

Ευχαριστώ δια την προσοχήν σας.

Ανώνυμος είπε...

@LeftG700
Το ότι το ΚΚΕ εκδιώχθηκε από τις πλατείες όσες φορές προσπάθησε οργανωμένα να παρέμβει σε αυτές πολύ εύκολα παραγνωρίζεται.Αναμενόμενο από κάποιον αφ'υψηλού και ανέξοδο κριτή με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.
Tι ήθελες να κάνει,δηλαδή;Ντου;

Υ.Γ.Έτσι όπως έχεις γράψει την απάντηση σου στον kk-1 φαίνεται να υιοθετείς τη φράση του(αυτή για την αυτοτελή δράση των κομμουνιστών) και να την αποδίδεις στον Λένιν ,ως συμπήκνωση του περιεχομένου του αποσπάσματος που παρέθεσες.Σου υπενθυμίζω ότι δεν σε γνωρίζω και δεν έχω ξαναδιαβάσει τα κείμενα σου ,οπότε το συμπέρασμα στο οποίο οδηγούμαι είναι απολύτως λογικό.Άλλωστε και στο αρχικό μου σχόλιο κάνω λόγο για πιθανό λάθος.Όχι ότι με έσωσε από τη γαματοσύνη σου που συνάδει με την υπομονή σου.

ΓΩ(Α.Α)

Eriugena είπε...

Προτείνω στον Λέφτη-Λαε, ίδρυση μοναστικού τάγματος αυτομαστιγωνόμεων ασκητών, όπου αυτός θα είναι δόκιμος ηγούμενος. Σκοπός του μοναστικού τάγματος θα είναι η κάθαρση των ψυχών των εξηπατημένων μικροαστών από τον Ηγέτη του καιροσκοπισμού, που έσπασε όλα τα καντράν του παπανδρεϊσμού:

Εγκυκλοπαιδικά στοιχεία:
Αυτοβασανισμός - Βικιπαίδεια

"...Ασκητισμός και αυτοβασανισμός

Από τους πρωτοχριστιανικούς ήδη χρόνους, μικρές χριστιανικές κοινότητες προσπάθησαν να βιώσουν τα ιδανικά τους με τρόπο ακραίο και απόλυτα αφιερωμένο. Εγκατέλειψαν τις επίγειες απολαύσεις και εισήλθαν σε μοναστήρια. Υπακούοντας κατά λέξη τις γραφές έστρεψαν την πλάτη τους στις οικογένειές τους και, ως εξωτερικό οδηγό της νέας ζωής τους, χρησιμοποίησαν όρκους φτώχειας, τιμωρίας και υπακοής. Ως σημάδι της περιφρόνησής τους και της συναισθηματικής ενοχής τους, κτυπούσαν τα σώματά τους με σκοινιά και διάφορα άλλα μαστίγια, όπως το φραγγέλιο, μέχρι να τρέξει αίμα. Σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η πνευματική αγνότητα τιμωρούσαν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Οι μονές που αγκάλιασαν τέτοιες αυστηρές πειθαρχίες έγιναν ζωντανά μνημεία του δόγματος της περιφρόνησης του κόσμου (contemptus mundi). Το σημαντικότερο, όμως είναι ότι βαθμιαία έγιναν κέντρα μαθητείας στα οποία εξελίχθηκε το υποκρυπτόμενο ήθος της δυτικής επιστήμης και του δυτικού ορθολογισμού. Ο Μαξ Βέμπερ Max Weber στο έργο του The Protestant Ethic and the Spirit of Capitalism (η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού) υπονοεί ότι το ήθος του χριστιανικού ασκητισμού υπέστη κάποιο μυστήριο μετασχηματισμό, συνεπεία του οποίου μετουσιώθηκε από ανορθολογιστικό αυτοβασανισμό σε «συστηματική μέθοδο λογικής συμπεριφοράς», στόχος της οποίας ήταν να ελευθερώσει όλους εκείνους που την ακολουθούσαν από τη δύναμη των παράλογων παρορμήσεων[5]. Η άποψή του αποτυγχάνει να εξηγήσει πώς μια μορφή ασκητισμού, ουσιαστικά καταστρεπτική και μη ορθολογιστική, μετατράπηκε σε μια μορφή ορθολογισμού, η οποία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ακόμη και την πολιτική σκέψη. Τούτο το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί μόνο αν αναγνωρίσουμε ότι η φυσική χριστιανική ηθική που ο Weber αποκαλεί «παράλογο αυτοβασανισμό», και η διανοητική τάση που καλλιεργήθηκε από τα μεγάλα μοναστικά τάγματα της Δύσης είχε την ίδια λογική και τελικά ακολούθησε το ίδιο ψυχολογικό πρότυπο..."

Προτεινόμενο πρωταρχικό πνευματικόν πρόγραμμα σχολής:
1)Πρωϊνή έγερση και προσευχή, ανάγνωση απάντων του Λένιν, σειρά σειρά γραμμή γραμμή, και ένα αυτομαστίγωμα σε κάθε περίπτωση που υπάρχει μετάνοια για παραποίηση.
Το αυτομαστίγωμα να συνοδεύεται από την επαναλαμβανόμενη φράση "το δημοψήφισμα ήταν απάτη, το δημοψηφισμα ήταν απάτη"
2) προσευχή στο καλογερικόν κελί, με αναστοχασμό για την μακροχρόνια υποταγή στους μηχανισμούς του συριζα, κλάμμα οδυρμός, αυτοταπείνωση, μετάνοια
3) Μεσημεριανή προσευχή και φαγητό με ανάγνωση των απάντων, αυτομαστίγωμα με την επαναλαμβανόμενη φράση "ο σύριζα ήταν και όχι μόνον είναι πράκτορας των αστικών αντιλήψεων στην εργατική τάξη"
4) Βραδινή προσευχή και δημόσια εξομολόγηση: "είμαι απλά ένας άνθρωπος, δεν τα ξέρω .ολα, ξέρω να ζητάω συγγνώμη, ξέρω να σέβομαι την αλήθεια του άλλου, ξέρω να παραδέχομαι το δικό μου λάθος και παραδέχομαι πως είπα ψέμματα"...

Ευλογείτε..


LeftG700 είπε...

Και μια απαντηση στον
LEFT700gr

1. Το ΚΚΕ δεν πουλησε καμια συχνοτητα. Εξοπλισμο πουλησε. Οι συχνοτητες στην Ελλαδα ηταν ουσιαστικα ελευθερες. Αδεια ζητουσες και σου το επετρεπαν. Εκτος θεματος αλλα συγκεντρωσου.



Ρε συ, σαπόρ, αυτό έχεις να πεις για το κείμενό μου περί 902;;; Να ’ξερες πώς σε καταλαβαίνω... Πήγες, διάβασες, σου έφυγε η μασέλα από την έκπληξη και βρήκες να πεις αυτό;;;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΛΕΦΤΥ

ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.

ΧΑΧΑ

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Διότι, να το πω κι αυτό, ό,τι κι αν ήταν η ιστορία με τους Αγανακτισμένους, ασφαλώς και δεν οργανώθηκε από την ασφάλεια ή την αντιτρομοκρατική και σε καμία περίπτωση δεν ήταν υπό τον έλεγχο «του ταξικού αντιπάλου» όπως ισχυρίστηκε στην εισήγησή του ο Σφυροδρέπανος, σε μία μνημειώδη παρανάγνωση της τότε κοινωνικής πραγματικότητας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟ ΥΜΝΗΤΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ.

ΔΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ.

ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΚΚΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Υ.Γ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ' 50.

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 902.

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ LEFTY. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΕΣΥ ΤΟ ΠΟΝΑΣ ΤΟ ΚΚΕ.

ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.

ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο LEFTY ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 902:

6. Το ΚΚΕ πούλησε κάτι που το έχει πάρει δωράκι από τον Μητσοτάκη. Για όποιον δεν το κατάλαβε: ρευστοποιεί τα ντολμαδάκια

Τέτοια δωράκια έκαναν κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε και η Αριστερά (όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά και ο σκελετός τού κόμματος που ψηφίζεις σταθερά από το 1991!) σε επιχειρηματίες-καρχαρίες. Στο ΚΚΕ κόλλησες;

Μία κάποια ποσότητα από τα ντολμαδάκια δεν κατάπιες (αμάσητα) κι εσύ; Εκτός κι αν υπονοείς ότι στις εκλογές τού 1989 και 1990 ψήφισες …ΚΚΕ μ-λ!:-) Επομένως, τι τα θέλεις τα ντολμαδάκια; Για να δώσεις τα φαρμάκια μόνο στο ΚΚΕ; Γιατί δεν τα δίνεις και σε όλους εκείνους που έφαγαν από αυτά (συμπεριλαμβανομένου, για μία ακόμα φορά, και του εαυτού σου);

ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.

ΧΑΧΑ

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΤΙ ΦΙΛΟ; ΕΥΕΡΓΕΤΗ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@LEFTG700

Σου ξαναείπα για το κόμμα που στηρίζεις, τον ηγέτη που στηρίζεις, υποστηριχτή επί 20ετίας ενός κόμματος που ψήφισε το Μάαστριχτ, θεατρίνο με τον τρομονόμο και το άρθρο 187, Υπουργό της κυβέρνησης που άδειασε τα ταμεία και ξαφνικά Παρθένα. Ένα το κρατούμενο.

Εκτίθεσαι άσχημα. Καμία συχνότητα δεν άνηκε στο ΚΚΕ ποτέ. Παραχώρηση ήτανε. Ξεκινώντας με αυτό ως δεδομένο για να υπερασπιστείς το ΚΚΕ όχι μόνο δεν το υπερασπίζεσαι, αλλά περνάς την αστική λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα.

Τέλος, αν εσύ νομίζεις πως ο Λαφαζάνης είναι παρθένα, που δεν το νομίζεις αλλά λέμε τώρα, το ΚΚΕ τον ξέρει εδώ και πολλά χρόνια. Από τους πολιτικαντισμούς του κατά του Φλωράκη και της "ηγετικής ομάδας".

Σου μιλάω ήπια γιατί είσαι πονηρούλης και ανεβάζεις τόνους νομίζοντας πως σηκώνοντας μπαϊράκι και κατεβάζοντας σεντόνια θα φανεί πιο σοβαρή η θέση σου. Λέω απλά πράγματα κατανοητά. Ο Λένιν και η Ρόζα που έβαλες ανεβάζοντας τόνους και σηκώνοντας μπαϊράκι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με τα θέματα που βάζεις για συζήτηση. Και δεν θα σου κάνω θεωρητικό μάθημα.

Λυπάμαι που γαμήθηκε για μια ακόμα φορά ένα σοβαρό θέμα από αντικουκουεδίλα με επίθεση φιλίας.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

@LEFTG700

Άλλη μία. Για σένα με το φοβερό το πολιτικό το κριτήριο.
ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ

Η «Αριστερή Πλατφόρμα», κατά την Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αντιτάχθηκε στη συμπερίληψη και του αντισυνταγματικού "τρομοάρθρου" 187Α του Ποινικού Κώδικα, στη σχετική τροπολογία, ως αιτία για την αναστολή , μετά από δικαστική δίωξη, της χρηματοδότησης κομμάτων. Και αυτό διότι το "τρομοάρθρο" 187Α δίνει τη δυνατότητα για εφιαλτικές αυθαιρεσίες, μακάβριες σκευωρίες και διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων και δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς. 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MY ASS
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13867:-187-&catid=81:kivernisi&Itemid=198

σαπόρ τουτούρκι

zoot horn rollo είπε...

Συριζαίοι (όλων των ποικιλιών):
Πουλήσατε "ενότητα", "ελπίδα" κτλ, συνεχίσατε το "έργο" των προηγούμενων, φέρατε μνημόνιο με δημοψήφισμα, φορτώσατε επιπλέον βάρη (ασφαλιστικό, φόροι) κι επειδή μερικοί από εσάς έφυγαν (για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ξανακοροϊδέψουν, πριν κάτι μήνες, μη ξεχνάμε) όλα καλά, άσπιλοι κι αμόλυντοι. Επικαλείστε κι ανθρώπους που δε βρίσκονται στη ζωή για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τη βρώμα που τους συνδέετε κι έδεσε.

Δε ξεπλένεστε έτσι όμως, ας τα ξαναγράψετε όσες φορές θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

@zoot horn rollo

Επιστημονικό οπορτουνισμό έλεγε την ιδεολογία του Λαφαζάνη ο Φλωράκης.
Αλλά ο υποστηρικτής του Λαφαζάνη θέλει να τον πιάσει στο στόμα του.
http://m.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/37122/xelaspoma

σαπόρ τουτούρκι

LeftG700 είπε...

Φίλε μου ΓΩ (Α.Α.),


Για το πρώτο σημείο που επισημαίνεις, δύο παρατηρήσεις (και μία απορία):

1) Όποιος θέλει να παρέμβει στις σημερινές μάζες, δηλαδή στο σύγχρονο κοινωνικό πολτό με μηδενική σχεδόν ταξική συνείδηση και μικροαστικοποίηση να θερίζει, δεν ανοίγει πόλεμο με το καλημέρα μαζί τους, όπως κάνατε εσείς. Δεν τις κανακεύει βέβαια, αλλά και δεν τις απαξιώνει με περιφρόνηση. Αυτός ο πολτός είναι το κοινωνικό υποκείμενο, μ’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε άλλο λαό.

2) «Είναι αναγκαίο να είμαστε ικανοί... να καταφεύγουμε σε κάθε είδους τεχνάσματα, μανούβρες και [...] μέθοδες, στην υπεκφυγή και στην πρόφαση για να διεισδύσουμε [...]». Λόγια τού Λένιν, σύμφωνα με τον Τρότσκι, στη μπροσούρα τού δεύτερου «Η ηθική τους και η ηθική μας».

Η απορία: Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι ποζάρω «αφ’ υψηλού» και έχω «μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου»; Απάντησέ μου ειλικρινά και στα ίσα. Με ενδιαφέρει αυτό.

Για το ΥΓ που βάζεις: (Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι σε έχω καταλάβει) Μα φυσικά και υιοθετώ την άποψη του Λένιν για αυτοτελή δράση (και ιδιαίτερους σκοπούς)! Για ποιο άλλο λόγο κάθισα κι αντέγραψα το τσιτάτο του; Άλλο αν ο kk-1 παρεξήγησε (θέλω να ελπίζω ότι δεν το έκανε σκόπιμα) και έβγαλε το συμπέρασμα πως αυτό που έχω καταλάβει από τη στάση τού Λένιν στο συγκεκριμένο επεισόδιο της επανάστασης του 1905 ήταν ότι είχε την άποψη πως οι μπολσεβίκοι έπρεπε να γίνουν ουρά τού παπά Γκαπόν. Συμπληρωματικά επ’ αυτού: Χθες ποστάρισα ένα παλιό κείμενο σχετικά με τους Αγανακτισμένους που δείχνει πώς προσέγγιζε το τσαρδί μας αυτό το ζήτημα (αν δεν είδες το λίνκ, είναι αυτό: «Όποιος κατουράει στη θάλασσα, θα το βρει στ’ αλάτι!» (Χαρίλαος Φλωράκης) ). Τώρα, βάζω, ειδικά για σένα, επειδή τώρα μού μιλάς ανθρωπινά, κι ένα άλλο από τον Ιούνιο του 2011 που ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο τα μυαλά που κουβαλάγαμε κι εγώ και η παρέα μου για την ιστορία με τους Αγανακτισμένους: Σεβαστοί και σοφοί καθηγητές Καβουριάρη, Δουζίνα και Σεφεριάδη, μπορεί κάποιος από εσάς να μας πει, σε ποια χώρα βρίσκεται η Πλατεία Συντάγματος;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ξεκινώντας με αυτό ως δεδομένο για να υπερασπιστείς το ΚΚΕ όχι μόνο δεν το υπερασπίζεσαι, αλλά περνάς την αστική λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα.


Ορέος! Εκεί που μας χρωστούσανε (ένα μπαρντόν, μια συγγνώμη, κάτι βρε αδελφέ!), μας πήραν και το βόδι!

Τι να σου πω, ρε συ σαπόρ... Chapeau!

Μπουχαρινικος είπε...

Θα επιμεινω για Βραζιλια. Ο νεος προεδρος (διορισμενος απο το δικαστηριο) αλλαξε ολη την κυβερνηση...εβαλε δικα του παιδια μια και ειναι αρχηγος κομματος. Γινονται διαδηλωσεις υπερ και κατα. Οπως φαινεται, υπαρχει η 'τεχνογνωσια'. Η κοινη γνωμη ειναι 'διχασμενη'....

Εντωμεταξυ, επειδη η ταξικη παλη δεν σταματαει στα δικαστηρια, ηδη βγαινουν διαφορα που συμβαλλουν στην διατηρηση του ρευστου σκηνικου. (θυμιζω το αποτυχημενο πραξικοπημα το 2002 στην Βενεζουελα).

' Τη Δευτέρα απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο Ρομέρο Ζούκα, υπουργός Σχεδιασμού, ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικού Κινήματος Βραζιλίας (PMDB, στο οποίο ανήκει και ο Τεμέρ), όταν η εφημερίδα «Φόλια ντε Σάο Πάολο» δημοσιοποίησε συνομιλία του με τον Σέρζιου Μασάντου, πρώην γερουσιαστή και πρώην πρόεδρο της πετρελαϊκής εταιρείας «Transpetro». Η συνομιλία φέρεται να έγινε το Μάρτη και
========================
ο Ζούκα ακούγεται να δηλώνει ότι η παραπομπή της Ρουσέφ - όπως και έγινε στις 12 Μάη για παραποίηση στοιχείων του προϋπολογισμού - είναι προϋπόθεση για να σταματήσει η έρευνα για τα σκάνδαλα στην «Πετρομπράς».
========================
Κάνει λόγο για σταμάτημα της «αιμορραγίας» και από όλη τη στιχομυθία βγαίνει ότι αναφέρεται στο σκάνδαλο αυτό, όπου είναι μπλεγμένος και ο ίδιος, όπως και άλλα στελέχη του αστικού συστήματος. Πρωτοκλασάτα στελέχη και από το έως πρόσφατα κυβερνών Κόμμα των Εργατών και ο πρώην Πρόεδρος της χώρας Ιγκνάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Ζούκα αργότερα προσπάθησε να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας ότι με τον όρο «αιμορραγία» αναφερόταν στην οικονομική κρίση και όχι στην έρευνα για το σκάνδαλο, αλλά δεν έπεισε κανέναν. '

ΑΠΟ Ριζοσπαστη 25 5 2916 (χτες)

Μπουχαρινικος είπε...

(συνεχιζω)


H Granma λεει*
Cuban Foreign Ministry condemns parliamentary coup in Brazil
Το υπουργειο εξωτερικων της Κουβας, καταδικαζει το κοινοβουκευτικο πραξικοπημα στην Βραζιλια.

http://en.granma.cu/cuba/2016-04-18/cuban-foreign-ministry-condemns-parliamentary-coup-in-brazil

'The coup plotting opposition is looking to end the cycle of popular governments of the Workers Party, and thus roll back the social gains won by the Brazilian people, to install a neoliberal government which will allow large transnational companies to plunder the natural resources of this sister Latin American country - especially its immense oil, mineral, water, and biodiversity - and one which will subordinate its foreign policy to hegemonic imperialist interests.

The coup against Brazilian democracy is part of the oligarchy and imperialism’s reactionary counteroffensive against Latin American integration and progressive process in the region. It is, at the same time, directed toward the group of countries known as BRICS, a bloc of powerful economies which have challenged the hegemony of the U.S. dollar..

The Ministry of Foreign Relations of the Republic of Cuba energetically condemns the parliamentary coup underway in Brazil, and resolutely supports the people and the legitimate government of this sister country, as well as President Dilma Rousseff, in defense of the political and economic gains and social accomplishments achieved during the Workers Party governments.'

Μεταφραση


'Το συνωμοτικο πραξικόπημα της αντιπολίτευσης αποβλεπει στον τερματίσμο του κύκλου της δημοφιλής κυβερνήσεις του Εργατικού Κόμματος, και έτσι να παρει πίσω τα κοινωνικά οφέλη που κέρδισε ο βραζιλιάνικος λαός, για να εγκαταστήσει μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση η οποία θα επιτρέψει σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις να λεηλατήσουν τους φυσικούς πόρους της αδελφης χώρας της Λατινικής Αμερικής - ειδικά τα τεράστια αποθεματα πετρελαίκα, μεταλλευτικα, νερου, και της βιοποικιλότητας -, η οποία θα υπαγει την εξωτερική της πολιτική σε ηγεμονικα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Το πραξικόπημα κατά της Βραζιλίας είναι μέρος αντιδραστικής αντεπίθεσης της ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού εναντια στη λατινοαμερικανική ολοκλήρωση και προοδευτική διαδικασία στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, κατευθύνεται προς την ομάδα των χωρών που είναι γνωστό ως BRICS, ένα μπλοκ απο ισχυρές οικονομίες, οι οποίες έχουν αμφισβητησεί την ηγεμονία του δολαρίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών Σχέσεων της Δημοκρατίας της Κούβας δραστήρια καταδικάζει το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη στη Βραζιλία, και υποστηρίζει αποφασιστικά τους ανθρώπους και τη νόμιμη κυβέρνηση της αδελφης χώρας, καθώς και την Προέδρο Ντίλμα Ρούσεφ, στην υπεράσπιση των πολιτικών και οικονομικών κατακτησεων και κοινωνικων επιτεύγματων που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του εργατικού κόμματος.'

http://en.granma.cu/cuba/2016-04-18/cuban-foreign-ministry-condemns-parliamentary-coup-in-brazil
*(ξερετε τι ειναι η Granma υποθετω)

zoot horn rollo είπε...

Επίσης μας φορτώσατε "αστέρια" τύπου Βαγενά. Αξία ανεκτίμητη.
Κατά τ'άλλα συνεχίστε τα ίδια και τα ίδια "κηρύγματα". Δε σας απενοχοποιεί αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΦΤΥ!!!

ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΧΑΧΑ

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟ ΠΑΙΔι ΚΑΝΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΣΙΣΗ.

ΤΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η απορία: Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι ποζάρω «αφ’ υψηλού» και έχω «μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου»; Απάντησέ μου ειλικρινά και στα ίσα. Με ενδιαφέρει αυτό.

ME TO ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕΣ ΤΟΝ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΧΑΖΟ.

Ότι γράφεις, γράφεις, δεν θα στο αρνηθώ. Ότι σκέφτεσαι όμως, μη το δέσεις και κόπμπο! Λόγου χάρη, ισχυρίζεσαι:


Τα λέμε (αλλά να σκέφτεσαι και να γράφεις όχι μόνο στα λόγια, έτσι;)

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;


Ποιο είναι το θέμα μας; Όσο κι αν συσκοτίστηκε από διάφορες παρεμβολές και παράσιτα δεν είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς. Το οριοθέτησε καθαρά και ξάστερα ο ίδιος ο εισηγητής Σφυροδρέπανος ή Μπρεζνιεφικό απολίθωμα στην ανάρτησή του.

ΗΤΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΖΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.

ΣΙΓΑ ΑΡΗ!!!!

ΣΙΓΑ ΘΑ ΣΥΓΚΑΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕΣ COPY PASTE ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΛΕΝΙΝ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ;

ΚΑΙ ΦΥΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ.

Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Υ.Γ. ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ.

LeftG700 είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗ:


ΝΤΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΕΣΕΝΑ, ΚΑΡΝΤΙΑ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

@LeftG700

1.Αν το ΚΚΕ απαξίωνε και περιφρονούσε την οποιαδήποτε προσπάθεια των καταπιεσμένων να σηκώσουν κεφάλι,όσο ανώριμες και αν είναι αυτές, δεν θα προσπαθούσε να επέμβει στις πλατείες.Καμία απαξίωση.Πήγε και έφαγε πόρτα(κομψά).Νομίζω ότι συγχέεις την απαξίωση με την αντικειμενική εκτίμηση της πραγματικότητας και την εξαγωγή ορθών και βάσιμων συμπερασμάτων.Ακριβώς επειδή ο λαός και οι μάζες βρίσκονται στην κατάσταση που ανέφερες ,γεννήθηκαν οι πλατείες με αυτά τα χαρακτηριστικά που είχαν.

Τι να κάνουμε που στις πλατείες εκφράστηκαν αντιδραστικές απόψεις;Να μην το λέμε ούτε μεταξύ μας μην τυχόν και μας ακούσει κανένας και παρεξηγηθεί;Ξυπόλυτοι στα αγκάθια δεν θα πάμε.Καλό είναι να έχουμε μια επαφή με την πραγματικότητα και να μην παρασυρόμαστε και αγνοούμαι ή αλλοιώνουμε τα εκάστατε χαρακτηρηστικά αυτών των "αυθόρμητων" ξεσπασμάτων για να χαιρόμαστε μεταξύ μας.

2.Αν είναι να μιλάμε με τσιτάτα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την γνωστή φράση του Τσε για τους κομμουνιστές που δεν κρύβουν ποτέ την ταυτότητα τους.
Αλλά επειδή δεν θέλω να το κάνουμε εδώ αμφιθέατρο και να αποστεώσουμε τη συζήτηση σε ανταλλαγή αναντίρρητων τσιτάτων ,ας δούμε λίγο την πραγματικότητα.
α.Οι αγανακτισμένοι άκουγαν ΚΚΕ και τα παρελκόμενα και έβγαζαν αφρούς(κατά κανόνα).
β.Το εργατικό κίνημα θα έδερπε τους καρπούς ή θα είχε υποστεί της αρνητικές συνέπειες-παίζουν με πολύ καλές πιθανότητες στο συγκεκριμμένο περιβάλλον- της όποιας μανούβρας επιχειρούσε το ΚΚΕ στις πλατείες.
γ.Υπήρξαν πολιτικοί σχηματισμοί με αναφορά στην αντικαπιταλιστική αριστερή-ΟΚ.Εγώ το γράφω και γελάω,αλλά εσύ έχω την εντύπωση, από τη συζήτηση που προηγήθηκε πως εκτιμάς τον χώρο αυτόν και την δράση του-που συμμετείχαν στις πλατείες.Το τι κατάφεραν είναι γνωστό.

Επομένως η φράση του Λένιν είναι εξαιρετικά εύστοχη ,αρκεί να ονομαστεί και αυτή η μαγική μανούβρα που θα ανέστρεφε το κλίμα στις πλατείες.Θα ήθελα να την ακούσω.Έστω και σαν σχέδιο επί χάρτου.

3)Όποτε απευθύνθηκες ,μέσα στα σχόλια σου, σε οποιονδήποτε άλλο σχολιαστή το έκανες φροντίζοντας να τον μειώσεις και να τον ειρωνευτείς.Και το να μειώνεις τους άλλους είναι ίδιον των ανθρώπων που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.Κονταίνουν τους άλλους για να φανούν ψηλότεροι.Δύο παραδείγματα παρέθεσε ο Θερσίτης-εγώ επικεντρώνομαι στο πρώτο.Υπάρχουν και άλλα.Χικ.

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ωραιος ο LEFT ρε θερσιτη.
Επιτελους μας LEFT στην ησυχια μας.
Συνεχιζοντας να κανει την παπια για τα ανδραγαθηματα του πολιτικαντη που στηριζει:

1. Υποψηφιος επι 20ετιας με κομμα που ψηφισε το Μααστριχτ, απο την πρωτη στιγμη που ψηφιστηκε.
2. Αντιθετος με Φλωρακη τον οποιον επικαλεστηκε ο λεφτ - διασπαστης σε μια απο τις πιο κρισιμες φασεις στην ιστορια του ΚΚΕ
3. Υποστηριξε πως ενα αρθρο καταστελει αγωνες και το ψηφισε
4. Συμμετειχε ως υπουργος σε κυβερνηση που αδειασε τα αποθεματικα των ταμειων

Και επιμενει ο λεφτ πως στηριζει καποιον αριστερο, πως ο ιδιος ειναι αριστερος που νοιαζεται για το ΚΚΕ.
Αλλα θα συνεχισει να προωθει τον καραγκιοζη που στηθηκε στο Συνταγμα με 300 νοματαιους για να μη φανει το ΠΑΜΕ πριν λιγες μερες.
Εμετος.

σαπορ τουτουρκι

zoot horn rollo είπε...

Για τέτοια θα λέμε τώρα σαπορ και ΓΩ;
Πες ότι το ΚΚΕ τα κάνει λάθη στο ένα,στο άλλο, εγκαταλείπει το Λένιν (αντίθετα με Λαφαζάνη,Ζωή,Στρατούλη,Δραγασάκη,Σταθάκη,Τσακαλώτο ενίοτε Τζάκρη,Βαγενά κ.ά.) και τέτοια.
Έτσι γίνεται σε "σωστή" βάση κουβέντα. Διαφορετικά δεν έχεις επίπεδο,βγάζεις άναρθρες κραυγές,είσαι χούλιγκαν,ταλιμπάν κ.ο.κ.

zoot horn rollo είπε...

*βγάλε το "τα"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ LEFTY

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΑΦ' ΥΨΗΛΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΟΥ, ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΧΕΙΣ.

ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΟΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ε- MAIL ΣΟΥ.

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΕΙΛΕ. ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΟΥ ΗΓΕΤΗ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

LeftG700 είπε...

OK, φίλε ΓΩ. Κατανοητά όλα. Να «που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα». Μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα. Και λοιπόν; Το ουσιώδες είναι να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά και να καταλαβαινόμαστε. Κάπως έτσι πλησιάζουν οι άνθρωποι ο ένας τον άλλον.

Μείνε συντονισμένος. Θα απαντήσω στο σχόλιό σου αργότερα.


Τα λέμε

zoot horn rollo είπε...

Μείνετε συντονισμένοι, έρχεται ο "πολιτισμός".

LeftG700 είπε...

Καλέ μου φίλε Θερσίτη,


Κανέναν δεν επιλέγω εγώ. Εσείς (κάποιοι λίγοι από εσάς) με επιλέγετε ως συνομιλητή. Τι να πω με ανθρώπους που με επιλέγουν απλώς ως σάκο τού μποξ; Μόνο για καβγά υπάρχει περιθώριο. Ε, όπως δεν ήρθα εδώ «για να μαζέψω επιρροές», έτσι δεν ήρθα και για καβγά. Για συζήτηση ήρθα. Προσπάθησε να το καταλάβεις αυτό και θα βγεις κι εσύ και το κόμμα που υποστηρίζεις ωφελημένοι.


Τα λέμε

zoot horn rollo είπε...

Μεγάλο όφελος Θερσίτη να ξέρεις.
Μη πυροβολείτε το λεφτακόσια.
Είναι φίλος μας κι όλα τα σχετικά.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ο τυπακος που εχει αναπαραξει ολο τον Ναζιστικο οχετο εναντια στο κομμα και τους κομμουνιστες στο μπλογκ του ερχεται με "φιλιες" και "πολιτισμενες" διαθεσεις για ...διαλογο με κομμουνιστές

ο λυκος εβαλε την προβια του και βγηκε στο σεργιανι

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΑΥΓΑ ΗΡΘΕΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ. ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΧΑΖΟ.

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ Η ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ.

ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΔΙΧΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑ

απέθαντος είπε...

@Ζούκωφ
Προς άγρα πελατών ήρθε.Ανάξιος λόγου...

Antonxxx είπε...

LeftG700
Σε θεωρω αυτο που εισαι.
Ενα απο τα λυσασμενα σκυλια της σοσιαλδημοκρατιας.
Οτι και να λες, εισαι εχθρος νουμερο ενα.
Αν το ταξικο κινημα δεν καταφερει να σας βγαλει τα δοντια,
ο λαος δεν θα μπορεσει να σηκωσει κεφαλι.

Ανώνυμος είπε...

@Zoot:
Διαφωνώ στην εκτίμησή σου για τον Σταθάκη. Είναι πραγματικός αστός, δεν το έπαιζε κομμουνιστής ή έστω φιλοκομμουνιστής σαν τους άλλους και όσο ξέρω δεν έκανε «μαρξιστικές υποδείξεις» προς το ΚΚΕ όπως π.χ. ο Τσακαλώτος

@σαπορ
Να προσθέσω κάτι.
Μια ομολογία ενός από τους υπεύθυνους της Οικονομικής Πολιτικής του Σύριζα(Μηλιός) πως ο όλος Σύριζα «δούλευε» τον κόσμο πριν γίνει κυβέρνηση. Η πολιτική που τελικά ακολούθησε ήταν -σε μεγάλο βαθμό- ήδη προαποφασισμένη από το 2013

http://newpost.gr/politiki/510165/manifesto-mhlioy-kata-ths-kybernhtikhs-politikhs


@Θερσίτη:
Τα στοιχειώδη ρε αδελφέ. Το είχε πει ο ALTENATORE και όχι ο...Αλέφαντος!


Για το κύριο θέμα: Τι είχαν πει για τις πλατείες πολιτικοί αρχηγοί και εφημερίδες

«Τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών είναι: Γιατί δεν πληρώνουν οι πλούσιοι; Γιατί δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή; Γιατί δεν πάει κανένας φυλακή; (...) Όλα αυτά που θέτουν επί τάπητος οι αγανακτισμένοι πολίτες». -Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ ΑΝΤ1) .
Το 2015 ήρθε ο Σύριζα, και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ( Π.Ν.Π ) χάρισε προσαυξήσεις χρεών από τελωνειακές παραβάσεις. Στη ΠΝΠ με δύο άρθρα, το ένα για την Βιομηχανία Ζάχαρης

«ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ αυτές οι πλατείες. Χωρίς τον επαγγελµατισµό, την εχθρότητα και τηµοχθηρότητα των διαδηλώσεων που ξέραµε έως τώρα. Χωρίς επαγγελµατίες συνδικαλιστές κι αριστερούς κοµµατάρχες. Χωρίς ντουντούκες και πλακάτ. Χωρίς προκατασκευασµένα και βλακώδη συνθήµατα αλλά µε χιούµορ,διάθεση, θα µπορούσα να προσθέσω και κέφι. »
-«Οι πλατείες ήταν γεµάτες...» Τα Νέα

«κυρίως ότι απέδειξαν ότι η κοινωνική δράση στην Ελλάδα, ακόμη και η διαμαρτυρία ή η αμφισβήτηση, μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς τους λόχους του ΠΑΜΕ...».
-«Οι πλατείες ήταν γεµάτες...» Τα Νέα

«Σαφώς και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από αυτά τα κινήματα, στο βαθμό που είναι αυθόρμητα, αυθεντικά και δεν καπελώνονται από κομματικές ταμπέλες και κομματικές ή άλλου είδους ιδεολογίες, παρατάξεις ή συμφέροντα (...) ο κόσμος έχει δικαίωμα να εκφράζει τη βούλησή του και μάλιστα μέσα από τέτοιες κινήσεις που είναι ειρηνικές και αμφισβητούν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα» -Γ. Πεταλωτής, τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

« Αλλά το κίνημα τους είναι ειρηνικό, ακομμάτιστο, ενωτικό και πανεθνικό. Είναι όλοι ενωμένοι. Δεν είναι κομματικά μπλοκ. Κρατάνε ελληνικές σημαίες. Μόνο ελληνικές σημαίες! Όπως πάντα ο λαός στις δύσκολες στιγμές του, πυκνώνει τις τάξεις του γύρω από τη σημαία του που εκφράζει ενότητα και αγώνα. Σε αυτούς οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική. » - Να αφουγκραστούμε τους Αγανακτισμένους. Αντ.Σαμαράς, αρχηγός της ΝΔ

« Δεν εντάσσεται σε πανό κομμάτων, οργανώσεων ή συνδικάτων και επίσης έχει παλλαϊκά χαρακτηριστικά » Αλ.Τσίπρας - πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

« Είναι ένα κίνημα ελπιδοφόρο, μια εκδήλωση της λαϊκής αγανάκτησης», «τομή στα μεταπολιτευτικά χρονικά». -Αλ.Τσίπρας - πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

« Οι πολίτες διεκδικούν την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι του κομματικού » - Φ.Κουβέλης τότε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ


Ο 4:14

Μπουχαρινικος είπε...

CP of Brazil, Luciana Santos: Fight for democracy, defeat the coup in the Senate
Koμμουνιστικο κομμα Βραζιλιας (προεδρος Luciana Santos): Αγωνιστειτε για δημοκρατια, νικηστε το πραξικοπημα στην γερουσια

'Η 12η Μαΐου 2016 καταγραφεται στην ιστορία ως το τοπίο μιας πράξης ντροπής και αίσχους. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδιακής Γερουσίας, ξεσχίζοντας το Σύνταγμα, ενέκρινε το παραδεκτό της μομφής χωρίς νομική βάση. Ως αποτέλεσμα, η Προέδρος Ντίλμα Ρούσεφ, εκλέγμενη με περισσότερους από 54 εκατομμύρια ψήφους, αποβαλλεται απο το αξιωμα της χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Η Γερουσία της Βραζιλίας θα ειναι ο δικαστης της. Αυθαίρετα, απομακρυνουν την Πρόεδρο από τη θέση της και μαζι ενα εθνικο σχεδίο, ένα κύκλο ανάπτυξης που μειωσε σημαντικά τις κοινωνικες και περιφερειακες ανισοτήτες.'

May 12th, 2016 goes down in history as the scenery of a shameful and outrageous act. The majority of the Federal Senate, ripping the Constitution, approved the admissibility of impeachment without a legal basis. As a result, President Dilma Rousseff, elected with more than 54 million votes, is out from her office without having committed any crime. The Brazilian Senate will judged her. Arbitrarily, they put the president out her post and she takes a country project, a development cycle that substantially reduced the social and regional inequalities.

'Με δεδομένη αυτή την πραγματικότητα, αρχίζει ένα νέο στάδιο ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, μια πρόκληση και επιτακτική ανάγκη: να ξαναπροωθησουμε τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της απόφασης της Συγκλήτου και να αντισταθουμε με επιμονή στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Temer. Αυτή η κυβέρνηση έρχεται οπλισμένη με ένα άγριο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, που αντιπροσωπεύει μια πολιτική ιστορική υποχωρηση, παλινδρόμηση των δικαιωμάτων και η υποβάθμιση της εθνικής κυριαρχίας.'

Given this reality, a new stage of democratic and popular resistance is beginning, as challenging as imperative: reinvigorating the mobilization to defeat the coup in the judgment of the Senate and oppose tenaciously to the illegitimate government of Temer. This government comes armed with a savage neoliberal program, representing a political throwback, regression of rights and degradation of national sovereignty


http://www.solidnet.org/brazil-communist-party-of-brazil/cp-of-brazil-luciana-santos-fight-for-democracy-defeat-the-coup-in-the-senate-en-pt

Μπουχαρινικος είπε...

(συνεχιζω)

....
Λαϊκες δυνάμεις, ιδρύματα που υποστηρίζουν την Δημοκρατία, όπως πανεπιστήμια, νομικοι, δικηγόροι, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και ούτω καθεξής. Όλοι μας έρχομαστε αντιμετωποι με την πρόκληση, από τώρα, να ενισχύσουμε την κινητοποίηση του λαού μας και μεγαλων μεριδων της κοινωνίας με σκοπο να νικήσουμε το πραξικόπημα στην Ομοσπονδιακή Γερουσία.

Να αντιμετωπίσουμε με υπερενταση τις προκλήσεις της νέας αυτης φάσης του αγώνα ενάντια το πραξικόπημα, Να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας, να ενστερνιστουμε με ενθουσιασμό το προγραμμα του Λαικου Μετωπου Βραζιλίας, και τις πολλαπλές δημοκρατικες δυναμεις λαου, εργαζόμενων και πλατιου προοδευτικόυ κινηματος έτσι ώστε στο τέλος, να κερδίσει η Δημοκρατία!'


Democratic and popular forces, institutions that support democracy, such as universities, jurists, attorneys, intellectuals, artists and so on. All of us have the challenge, from now, to strengthen the mobilization of our people and broad sectors of society to defeat the coup in the Federal Senate.

Let's face strongly the challenges of this new stage of the struggle against the coup, let´s amplify our forces, embrace with enthusiasm the agenda of the Front Popular Brazil, the People's Front Fearless and multiple democratic acts to rise the people, workers and broad progressive sectors so that in the end, democracy wins!


Brasília, May 12th, 2016

M.P. Luciana Santos

National President of the Communist Party of Brazil – PCdoB


http://www.solidnet.org/brazil-communist-party-of-brazil/cp-of-brazil-luciana-santos-fight-for-democracy-defeat-the-coup-in-the-senate-en-pt

Μπουχαρινικος είπε...

Αλλα και το δευτερο κομμουνιστικο κομμα της Βραζιλιας (για να μην υποτεθει οτι υπαρχει καμμια συγχιση, και τα δυο ειναι στο solidnet.org)
εχει βγαλει σχεδον πανομοιοτυπη ανακοινωση

PCB – Partido Comunista Brasileiro

Comissão Política Nacional – 14 de maio de 2016

http://www.solidnet.org/brazil-brazilian-communist-party/brazilian-cp-organizar-a-luta-contra-o-ilegitimo-governo-temer-e-os-ataques-do-capital-pt

Δεν μπορω να την βαλω ολοκληρη
Καταληγει ως εξης (μεταφρ. απο το πρωτοτυπο)

'Σε αυτο το τοπιο, καθίσταται επείγον για τις αντικαπιταλιστικες και αντιμπεριαλιστικές δυνάμεις να οικοδομήσουμε ένα μεγάλο μπλοκ των αγώνων που είναι σε θέση να φέρει σε επαφή όλους εκείνους που είναι αντίθετοι σε αυτη την παράνομη κυβέρνηση σε μια διαδικασία της ενότητας της δράσης, με το μεγάλο πλήθος, χωρίς δογματισμους και ηγεμονισμους. Σε αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο οι λαικες δυνάμεις να πραγματοποιήσουν, μια εθνική συνάντηση της εργατικης τάξης και του λαϊκού κινήματος, με ενα μινιμουμ προγραμμα και μια ενιαία πλατφόρμα αγώνα
---------------
για να είναι σε θέση να νικήσει αυτή την κυβέρνηση στους δρόμους,
---------------
στο χώρο εργασίας, κατοικιας και πανεπιστημια-σχολεια. Μόνο η διαδρομή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφέροντων της εργατικής τάξης χωρίς συμβιβασμούς μπορεί να εγκαταστήσει την ενοτητα για την καταπολέμηση της καπιταλιστικης ριζικης επιθέσης, με στοχο την οικοδομηση της Λαϊκής εξουσίας και του σοσιαλισμού.'

Diante desse quadro, torna-se urgente a unidade de todas as forças anticapitalistas e anti-imperialistas. O momento é de construção de um grande Bloco de Lutas que seja capaz de reunir todos os que são contrários a esse governo ilegítimo, num processo de unidade de ação, com pluralidade, sem posturas sectárias e hegemonistas. Nesse processo, é fundamental que as forças populares realizem, no momento mais oportuno, um Encontro Nacional das Classes Trabalhadora e do Movimento Popular, com uma pauta mínima e uma plataforma unitária de lutas que seja capaz de derrotar esse governo nas ruas, nos locais de trabalho, moradia e estudo. Somente o caminho da luta na defesa intransigente dos interesses da classe trabalhadora pode sedimentar a unidade para o enfrentamento radical aos ataques desferidos pelos capitalistas, apontando para a construção do Poder Popular e do Socialismo.

Μπουχαρινικος είπε...

Παρανομη λοιπον η νεα κυβερνηση και για τα 2 κ.κ. της Βραζιλιας, πραξικοπημα οι κινησεις της γερουσιας,

λαικη μετωπικη κινητοποιηση με ενοτητα ολων των δυναμεων για την ανατροπη της στους δρομους και οπου υπαρχει λαικη δραστηριοτητα ζητανε και τα δυο κ.κ.

Μπουχαρινικος είπε...

Και τα δυο αυτα κ.κ. συμμετεχουν στα ψηφισματα των κομμουνιστικων και εργατικων κομματων παγκοσμια, στα οποια συμμετεχει και το κκε.

Υπαρχει καποια κομμουνιστικη δυναμη-ταση-οργανωση-κομματιδιο (ανεξαρτητα το ποσο περιθωριακη αυτη μπορει να ειναι), που να διαφωνει με μια τετοια τοποθετηση;

Δεν το γνωριζω.

Πιθανον οι αναγκες των εργαζομενων, των 11.000.000 ανεργων, του Βραζιλιανικου λαου, αναγκαζουν τα κ.κ. εκει
να βαζουν τελειως διαφορετικα το ζητημα της ενοτητας της αντιστασης
και του χαρακτηρα του 'σοσιαλδημοκρατικο' κομματος της Ντιλμα Ρουσεφ που αποπεμφθηκε πραξικοπηματικα.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ 4:14
Που τις μαζεψες ρε μπαγασα αυτες ολες τις δηλωσεις των αστων για τους "αγανακτιστας" ? Φοβερη δουλεια ! και ακρως ενδεικτικη της "απειλης" των στημμενων αυτων "διαδηλωσεων" για το συστημα ..

Αναυδος είπε...

θα τριζουν τα κοκαλα του λουις καρλος πρεστες

Ανώνυμος είπε...

@ Στρατάρχη

Καμία δουλειά. Αντιγραφή από

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7632580

Τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και εφημερίδων τις έλεγξα σε site του Σύριζα, σε εφημερίδες - site των αστών. Οι τότε πολιτικές δηλώσεις του τωρινού πουλέν της Αστικής Τάξης λένε και άλλα.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Κοντά 200 σχόλια και τελικά δεν μάθαμε τι έπρεπε να κάνει διαφορετικά το ΚΚΕ.
Εύκολοι και ανέξοδοι κριτές.#χάλιαταλέειτοΚΚΕ

ΓΩ


LeftG700 είπε...

Φίλε ΓΩ,


Πρώτα-πρώτα ένα πραγματολογικό ζήτημα: ξανακοιτάζοντας τα σχόλια προκειμένου να απαντήσω στο τελευταίο σου σχόλιο, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν ο kk-1 εκείνος που παρεξήγησε όσα έγραψα για το τσιτάτο τού Λένιν σχετικά με τον παπά Γκαπόν, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι αυτό που είχα καταλάβει από τα λόγια τού Βλαδίμηρου ήταν πως πίστευε ότι οι μπολσεβίκοι έπρεπε να κρεμαστούν στην ουρά τού Γκαπόν, αλλά εσύ. Αυτά προς αποκατάσταση της τάξης. Τα υπόλοιπα ισχύουν. Δηλαδή, διατηρώ την ελπίδα μου ότι παρεξήγησες και δεν προσπάθησες σκόπιμα να διαστρεβλώσεις τη σκέψη μου. Πάει αυτό και προχωράω στην ουσία.

Για να μη χαθούμε στο διάστημα, θα ακολουθήσω την αρίθμηση και δομή τού δικού σου σχολίου. Λοιπόν:

1. Εδώ πρέπει να κάνω μία θεμελιακή επισήμανση, στην οποία πιστεύω πως θα συμφωνήσεις. Στο βασικό ζήτημα, αυτό που ο εισηγητής κωδικοποιεί γενικεύοντας και δίνοντάς του μια κάποια θεωρητική χροιά, εσύ κι εγώ είμαστε από την ίδια πλευρά τής βάρκας! Διότι τόσο εσύ όσο κι εγώ είμαστε της άποψης ότι, ακόμα κι αν «[...] [ο]ι πλατείες ήταν η ελεγχόμενη αντίδραση-εκτόνωση ενός ανήσυχου λαϊκού παράγοντα, που ούτως ή άλλως θα ξεσπούσε με κάποιον τρόπο, [...]», όπως γράφει ο Σφυροδρέπανος στην εισήγησή του, το ΚΚΕ, καθώς φυσικά και οποιαδήποτε άλλη πολιτικά οργανωμένη συλλογικότητα της Αριστεράς, έπρεπε να «κόψουν το λαιμό τους» για να βρουν τρόπους να παρέμβουν. Οι διαφορές μας αρχίζουν από εκεί και πέρα. Εσύ δηλαδή λες ότι προσπαθήσαμε αλλά δεν μας το επέτρεψαν οι συνθήκες και η εχθρική στάση τού κόσμου προς το ΚΚΕ, κι εγώ ισχυρίζομαι πως δεν κόψατε το λαιμό σας να βρείτε την άκρη και ότι, αν το είχατε κάνει, θα την είχατε βρει (αυτό θα το αναπτύξω αργότερα).

Επανερχόμενος σε αυτό που μας βρίσκει σύμφωνους, θέλω να σου ζητήσω να μη σου διαφύγει το γεγονός ότι, επ’ αυτού, άσχετα αν δεν το διατύπωσες ευθέως, οι απόψεις τού εισηγητή κινούνται στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση από τη δική σου (και τη δική μου, όπως και του Βλαδίμηρου). Διότι ο Σφυροδρέπανος σε κανένα σημείο τού κειμένου του δεν εκφράζει, ούτε καν υπαινικτικά, την άποψη «προσπαθήσαμε, ρε γαμώτο, αλλά φάγαμε πόρτα». Αντίθετα, το πνεύμα τής εισήγησής του είναι «τιμή μας και καμάρι μας που μείναμε μακριά από αυτούς τους πλυμένους που οι μασχάλες τους βρώμαγαν ακριβό αποσμητικό τού Κολωνακίου». Αφού σημειώθηκε αυτό και γράφτηκε στα πρακτικά, πάμε παρακάτω.

Γράφεις: «Τι να κάνουμε που στις πλατείες εκφράστηκαν αντιδραστικές απόψεις; Να μην το λέμε ούτε μεταξύ μας μην τυχόν και μας ακούσει κανένας και παρεξηγηθεί;».

Αναρωτιέμαι γιατί νιώθεις την ανάγκη να πεις κάτι τόσο αυτονόητο. Φυσικά και εκφράστηκαν αντιδραστικές απόψεις! Σε αστική κοινωνία ζούμε, οι κοινωνίες στις χώρες του εδραιωμένου καπιταλισμού είναι ένας πολτός, η ταξική συνειδητοποίηση είναι είδος εν ανεπαρκεία, τι ήθελες; Να μην εκφραστούν αντιδραστικές απόψεις; (Εδώ όμως είναι αναγκαίο να πούμε ότι δεν εκφράστηκαν μόνο αντιδραστικές απόψεις. Εκτός αν θεωρήσουμε αντιδραστική άποψη κάθε άποψη που δεν καταλήγει στη φράση «παιδιά, πώς γίνεται κανείς μέλος στο ΚΚΕ; αυτό είναι το μοναδικό κόμμα που αξίζει».)

Αλλά, τι σημαίνει αυτό; Τι θέλεις να πεις; Ότι, τελικά, δεν άξιζε και πολύ ο κόπος να έχει παρουσία το ΚΚΕ εκεί, ότι δεν έσταξε δα και η ουρά τού γαϊδάρου; Δεν ξέρω, εσύ θα μου πεις. Καλού-κακού πάντως, βάζω μερικά λόγια τού Βλαδίμηρου από το Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια τού κομμουνισμού και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο «Πρέπει οι επαναστάτες να δουλεύουν μέσα στα αντιδραστικά συνδικάτα;»:


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΛΕΝΙΝ)


Οι γερμανοί «αριστεροί» θεωρούν πως γι’ αυτούς το ζήτημα είναι λυμένο και ότι η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι κατηγορηματικά αρνητική. Κατά τη γνώμη τους, είναι αρκετό να βγάζει κανείς λόγους και θυμωμένες κραυγές ενάντια στα «αντιδραστικά» και τα «αντεπαναστατικά» συνδικάτα για «να αποδείξει» (ο Κ. Χόρνερ το βεβαιώνει αυτό με ιδιαίτερη «σοβαρότητα» και πολύ ανόητα) πως είναι ανώφελο και μάλιστα απαράδεκτο για τους επαναστάτες, τους κομμουνιστές να δουλεύουν στα κίτρινα, σοσιαλσωβινιστικά, συμφιλιωτικά συνδικάτα, στα συνδικάτα του Λεγκίν, στα αντεπαναστατικά συνδικάτα.

Όσο όμως κι αν έχουν πειστεί οι γερμανοί «αριστεροί» ότι η τέτοια τακτική έχει επαναστατικό χαρακτήρα, στην πραγματικότητα είναι ριζικά λαθεμένη και δεν περιέχει τίποτε άλλο από κούφιες φράσεις.

[...]

Το ίδιο παιδιακίστικες και γελοίες ανοησίες δεν μπορεί παρά να φαίνονται σε μας και οι σπουδαίες, πολύ σοφές και τρομερά επαναστατικές συζητήσεις των γερμανών αριστερών πάνω στο θέμα ότι οι κομμουνιστές δεν μπορούν και δεν πρέπει να δουλεύουν στα αντιδραστικά συνδικάτα, ότι επιτρέπεται να παρατήσουν αυτή τη δουλειά, ότι πρέπει να βγουν από τα συνδικάτα και να δημιουργήσουν υποχρεωτικά την εντελώς καινουργιούτσικη, την εντελώς καθαρούτσικη «εργατική ένωση» κτλ., κτλ. που τη σοφίστηκαν οι καλοί μας (και ασφαλώς στο μεγαλύτερο μέρος τους πολύ νεαροί) κομμουνιστές κτλ.

[...]

Μπορούμε (και πρέπει) να αρχίσουμε να χτίζουμε το σοσιαλισμό όχι με ανθρώπινο υλικό φανταστικό και φτιαγμένο ειδικά από μας, αλλά με το υλικό που κληρονομήσαμε από τον καπιταλισμό. Ούτε συζήτηση ότι αυτό είναι πολύ «δύσκολο», όμως κάθε άλλος τρόπος για τη λύση του προβλήματος είναι τόσο αστόχαστος που δεν αξίζει τον κόπο ούτε να μιλάμε γι’ αυτόν.

[...]

Τον αγώνα ενάντια στους οπορτουνιστές και σοσιαλσοβινιστές αρχηγούς τον διεξάγουμε για να τραβήξουμε την εργατική τάξη με το μέρος μας. Θα ήταν ανοησία να ξεχνά κανείς αυτή τη στοιχειώδη και εξόφθαλμη αλήθεια. Και ακριβώς τέτοια ανοησία κάνουν οι «αριστεροί» γερμανοί κομμουνιστές, που από τον αντιδραστικό και αντεπαναστατικό χαρακτήρα των ηγετικών κύκλων των συνδικάτων βγάζουν το συμπέρασμα ότι... οι κομμουνιστές πρέπει να βγουν από τα συνδικάτα!! Να αρνούνται να δουλέψουν μέσα σ’ αυτά!! Να δημιουργήσουν νέες, επινοημένες μορφές εργατικής οργάνωσης!! Αυτό είναι ασυγχώρητη βλακεία, που ισοδυναμεί με την πιο μεγάλη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι κομμουνιστές στην αστική τάξη. Γιατί οι μενσεβίκοι μας, όπως και όλοι οι οπορτουνιστές, σοσιαλσοβινιστές, καουτσκιστές ηγέτες των συνδικάτων δεν είναι τίποτε άλλο παρά «πράκτορες της αστικής τάξης μέσα στο εργατικό κίνημα» (αυτό που λέγαμε πάντα για τους μενσεβίκους) ή «εργατικοί εντολοδόχοι της τάξης των καπιταλιστών» (labor lieutenants of the capitalist class), σύμφωνα με τη θαυμάσια και πολύ σωστή έκφραση των οπαδών του Ντανιέλ Ντε Λέον στην Αμερική. Να μη δουλεύεις μέσα στα αντιδραστικά συνδικάτα σημαίνει να εγκαταλείπεις τις λειψά αναπτυγμένες ή καθυστερημένες εργατικές μάζες στην επιρροή των αντιδραστικών ηγετών, των πρακτόρων της αστικής τάξης, των αριστοκρατών εργατών ή των «αστοποιημένων εργατών» (διαβάστε σχετικά το γράμμα του Έγκελς στον Μαρξ για τους άγγλους εργάτες το 1858).



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΛΕΝΙΝ)


Η ανόητη ακριβώς «θεωρία» για τη μη συμμετοχή των κομμουνιστών στα αντιδραστικά συνδικάτα δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πόσο επιπόλαια οι «αριστεροί» κομμουνιστές αντικρίζουν το ζήτημα της επιρροής πάνω στις «μάζες» και πόση κατάχρηση κάνουν με τις κραυγές τους της λέξης «μάζα». Για να μπορέσεις να βοηθήσεις τις «μάζες» και να κατακτήσεις τη συμπάθειά τους, την αγάπη τους και την υποστήριξη τους δεν πρέπει να φοβάσαι τις δυσκολίες, δεν πρέπει να φοβάσαι τις στρεψοδικίες, τις τρικλοποδιές, τις προσβολές και τις καταδιώξεις απομέρους των «αρχηγών» (που, όντας οπορτουνιστές και σοσιαλσοβινιστές, συνδέονται στις περισσότερες περιπτώσεις άμεσα ή έμμεσα με την αστική τάξη και με την αστυνομία), αλλά να δουλεύεις υποχρεωτικά εκεί που είναι οι μάζες. Πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις κάθε θυσία, να υπερνικάς τα πιο μεγάλα εμπόδια για να διεξάγεις μια συστηματική, επίμονη, σταθερή και υπομονητική προπαγάνδα και ζύμωση μέσα σ’ εκείνα ακριβώς τα ιδρύματα, τους συλλόγους και τις ενώσεις, ακόμη και στις πιο αντιδραστικές, όπου υπάρχουν προλεταριακές και μισοπρολεταριακές μάζες. Και τα συνδικάτα και οι εργατικοί συνεταιρισμοί (οι τελευταίοι τουλάχιστο ορισμένες φορές) είναι ακριβώς οργανώσεις όπου υπάρχει μάζα. Στην Αγγλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της σουηδικής εφημερίδας «Folkets Dagblad Politiken» (της 10/3/ 1920), ο αριθμός των μελών των τρέιντ-γιούνιον από το τέλος του 1917 ως το τέλος του 1918 ανέβηκε από 5,5 εκατομμύρια σε 6,6 εκατομμύρια, δηλ. αυξήθηκε κατά 19%. Κατά τα τέλη του 1919 ο αριθμός αυτός υπολογίζεται ότι φτάνει ως τα 7 1/2 εκατομμύρια. Δεν έχω πρόχειρα τα αντίστοιχα στοιχεία για τη Γαλλία και τη Γερμανία, υπάρχουν όμως απόλυτα αναμφισβήτητα και πασίγνωστα γεγονότα που μαρτυρούν μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των μελών των συνδικάτων και σ’ αυτές τις χώρες.

[...]

Η Επιτροπή της III Διεθνούς πρέπει, κατά την προσωπική μου γνώμη, να καταδικάσει ανοιχτά και να προτείνει στο επόμενο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς να καταδικαστεί τόσο γενικά η πολιτική της μη συμμετοχής στα αντιδραστικά συνδικάτα (με μια λεπτομερειακή αιτιολόγηση που να εξηγεί γιατί είναι παράλογη η μη συμμετοχή και εξαιρετικά επιζήμια για την υπόθεση της προλεταριακής επανάστασης), όσο και ειδικά η στάση ορισμένων μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ολλανδίας, που –άμεσα ή έμμεσα, ανοιχτά ή σκεπασμένα, ολοκληρωτικά ή μερικά, αυτό δεν έχει σημασία– υποστήριξαν αυτή τη λαθεμένη πολιτική. Η III Διεθνής πρέπει να ξεκόψει από την τακτική της II Διεθνούς και να μην προσπερνά τα φλέγοντα ζητήματα, να μην τα σκεπάζει, αλλά να τα βάζει ανοιχτά. Είπαμε καταπρόσωπο όλη την αλήθεια στους «ανεξάρτητους» (Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας), καταπρόσωπο πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια και στους «αριστερούς» κομμουνιστές.


*****

Αυτά έγραφε ο Λένιν για την αναγκαιότητα της δουλειάς τών επαναστατών ακόμα και μέσα στα αντιδραστικά συνδικάτα με τις ξεπουλημένες ηγεσίες. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι άποψη θα είχε για την αναγκαιότητα της παρέμβασης των επαναστατών στις πλατείες στην Ελλάδα τού 2011 και τι θα έσουρνε στη ‘‘σοφή’’ ηγεσία σας που κήρυξε τον πόλεμο στους Αγανακτισμένους. Μόνο που τα σκέφτομαι ανατριχιάζω...


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


2. Πολύ σοφά έπραξες και δεν χρησιμοποίησες «τη γνωστή φράση του Τσε για τους κομμουνιστές που δεν κρύβουν ποτέ την ταυτότητα τους». Σοφά και άγια. Γιατί, αν την είχες χρησιμοποιήσεις, θα με είχες υποχρεώσει να σε ρωτήσω ποιος είναι ο κύριος σ’ αυτή τη φωτογραφία όπως επίσης και ποιος είναι ο άλλος κύριος σε αυτή. Κι ακόμα, θα με είχες βάλει στον κόπο να σου θυμίσω ότι για να βγάλει κάποιος άκρη με το τι πρέπει να κάνει σε κάθε πολιτική συγκυρία απαιτείται κάθε μα κάθε φορά «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης», καθώς επίσης και στον πρόσθετο κόπο να σου θυμίσω ότι η τέχνη τής πολιτικής διέπεται από την ίδια αρχή που ισχύει για κάθε μορφή τέχνης:

Δεν αναγνωρίζει παρά μόνο έναν κανόνα: δεν υπάρχουν κανόνες! (και πολύ περισσότερο, κανόνες χωρίς εξαίρεση).

Προσπαθώντας να δω κι εγώ με τη σειρά μου την πραγματικότητα, ακολουθώ κατά πόδας τα τρία σημεία σου. Στο πρώτο λες:

α. Οι αγανακτισμένοι άκουγαν ΚΚΕ και τα παρελκόμενα και έβγαζαν αφρούς (κατά κανόνα).

Αυτό είναι σωστό. Δεν ξημεροβραδιαζόμουνα στο Σύνταγμα, αλλά το πήρα πρέφα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Για να το ψάξουμε όμως λίγο.

Από τις αρχές τής προηγούμενης δεκαετίας που άρχισα εγώ να κυκλοφορώ κάπως στην πολιτική πιάτσα, δεν άργησα και πολύ να διαπιστώσω ότι το ΚΚΕ ήταν το μαύρο πρόβατο (αναφέρομαι στο τι συνέβαινε μέσα στην Αριστερά· όχι στον κόσμο παραέξω). Καθώς προχωρούσε ο καιρός και άνοιγα λίγο-λίγο τα μάτια μου συνειδητοποίησα πως εκτός από μαύρο πρόβατο ήταν και λίγο σαν αποδιοπομπαίος τράγος και σάκος τού μποξ (κάπως έτσι συμβαίνει νομίζω και με τον Στάλιν), όπου όλοι οι υπόλοιποι αριστεροί φόρτωναν στο ΚΚΕ μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι όσα σάς έσουρναν δεν ήταν όλα αβάσιμα, αυτό δεν μου καθόταν και εξακολουθεί να μη μου κάθεται καλά. Δεν πιστεύω σε αποδιοπομπαίους τράγους ή μάλλον πιστεύω ότι είναι ολέθριο λάθος να τα φορτώνεις όλα κάπου και μετά να κοιμάσαι τον ύπνο τού αθώου (δεν υπάρχουν αθώοι).

Αυτά όσο αφορά στα οικογενειακά τής Αριστεράς. Τώρα, παραέξω, η εικόνα που σχημάτιζα και με τα χρόνια εδραιώθηκε μέσα μου είναι η εξής:

Για τις μάζες (έχουμε πει ποια είναι η κατάστασή τους και το επίπεδό τους) είσαστε μάλλον αδιάφοροι. Δεν υπάρχετε και πολύ στο κάδρο τους. Κι όταν μπαίνετε είναι περισσότερο για κακό (για να σας πουν γραφικούς, ότι ζείτε στον προπερασμένο αιώνα, ότι είσαστε σταλινικοί, κολλημένοι, κ.λπ.), παρά για κάτι θετικό –εκτός από το γεγονός ότι «είστε συνεπείς», λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ένας κολλημένος είναι και συνεπής κατά μία έννοια.

Χωρίς να θέλω πω ότι έπρεπε να αφήνετε αναπάντητες τις εξ αριστερών κατηγορίες, νομίζω ότι εκεί που έπρεπε να ρίξετε το βάρος σας ήταν στον πολύ κόσμο. Με ποια έννοια; Με την έννοια ότι έπρεπε να βρείτε τούς τρόπους για να αρχίσουν να σας βλέπουν με άλλο μάτι. Πράγμα που σημαίνει δύο βασικά πράγματα: α) ότι έπρεπε να δείτε πού είσαστε πράγματι λάθος και να το διορθώσετε και β) να γίνετε πιο ανεκτικοί στο να ακούτε κατηγορίες, δίκαιες και άδικες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αλλάξεις τα μυαλά κάποιου που σε βρίζει από το να πιάσεις κουβέντα μαζί του. Και για να πιάσεις κουβέντα μαζί του, πρέπει αρχικά να ακούσεις με ολύμπια ψυχραιμία τα όσα σού σούρνει. (Το κόβω ότι κάποιος θα πεταχτεί να πει «κοιτάτε ρε το ψώνιο! ποιος νομίζει ότι είναι;», δεν αποκλείω να το σκεφτείς κι εσύ αυτό, αλλά εγώ θα το πω: Η αφεντιά μου, με την παρουσία μου εδώ, είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς πιάνει κανείς κουβέντα με κάποιους από μία ομάδα ανθρώπων που τον βλέπουν εχθρικά. Αν αντιδρούσα με τον τρόπο που αντιδράτε εσείς όταν σάς την πέφτει ο απλός κόσμος, που δεν ξέρει από 7ες ολομέλειες και Συνέδρια της Τρίτης Διεθνούς, η κουβέντα αυτή που κάνουμε τώρα δεν θα γινόταν. Τόσο απλά.)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Η κρίση, που έκανε πολύ κόσμο να δει αστράκια κόκκινα, κίτρινα και πράσινα σαν την Βουγιουκλάκη, ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να προσεγγίσετε κόσμο που στις καλές εποχές σάς είχε γραμμένους. Και η περίπτωση των Αγανακτισμένων που συζητάμε τώρα ήταν βασικό κεφάλαιο αυτής τής έστω κουτσής, στραβής κι ανάποδης διαδικασίας αφύπνισης του κόσμου που μέχρι τότε πίστευε ότι ακόμα κι αν κοιμόταν η τύχη του δούλευε γι’ αυτόν.

Πώς το αξιοποιήσατε αυτό το κεφάλαιο; Εσύ λες «προσπαθήσαμε, αλλά μάς πήραν με τις πέτρες». Κι εγώ σού απαντώ ότι δεν προσπαθήσατε καθόλου, ή μάλλον προσπαθήσατε κάπως σαν τον Μωυσή που έφερε τις δέκα εντολές στους Εβραίους και τους είπε «μαλάκες, σκάστε και υπακούτε!». Κάτι που ήταν ολέθριο, αν σκεφτεί κανείς το χαμηλό βαθμό αποδοχής τού ΚΚΕ από τον πολύ κόσμο που περιέγραψα λίγο πιο πάνω και ο οποίος δεν σας ήταν (ή δεν επιτρέπεται να σας ήταν) άγνωστος.

Πώς υποδεχθήκατε τους Αγανακτισμένους από το κεντρικό σας καθημερινό όργανο μαζικής επικοινωνίας, το Ρίζο; Δες:

Οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές που προδιέγραφαν την πορεία την οποία θα έπαιρναν τα πράγματα έπεσαν πριν καν σκάσουν μύτη οι Έλληνες Αγανακτισμένοι. Τις ρίξατε με αφορμή τους Ισπανούς που λάνσαραν τη μόδα τών πλατειών, υιοθετώντας ένα κείμενο του ισπανικού ΚΚ, μνημείο πολιτικής πρεσβυωπίας. Και μόνο ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός:

Όχι στο «κίνημα» που μπαίνει εμπόδιο στην ταξική πάλη

«Προσπαθήσατε» με το καλημέρα ή μάλλον πριν καν από το καλημέρα να δουλέψετε μέσα στους «αντιδραστικούς» Αγανακτισμένους με πρώτη-πρώτη λέξη ένα «Όχι»! Μπορείς να καταλάβεις σε τι κυνήγι θα σας έστρωνε ο Λένιν για μία τέτοια «δουλειά», με βάση τα όσα υποστήριζε για τη δουλειά τών επαναστατών μέσα στα αντιδραστικά συνδικάτα;

Ο Μπογιόπουλος το κατάλαβε πάντως. Γι’ αυτό και στην παρέμβασή του στον Προσυνεδριακό τού 19ου έγραψε (ανάμεσα σε άλλα που όλα έκαναν σκόνη την ισχύουσα στρατηγική «τού Κόμματος»):

Πανομοιότυπα απουσιάσαμε από το καθήκον να παρέμβουμε στο αυθόρμητο που εκδηλώθηκε. Δεν δηλώσαμε «παρών» για τον προσανατολισμό και τη συνειδητοποίησή του. Αφήσαμε άλλους να το κατευθύνουν, να το αξιοποιούν. Από τις πλατείες που τις καταγγείλαμε από την Ισπανία κιόλας, πριν ακόμα εμφανιστούν στην Ελλάδα, μέχρι τις πατάτες. Από τις διαδηλώσεις για το μνημόνιο μέχρι τα διόδια - όταν έρχονταν άλλοι εμείς φεύγαμε.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Αν κάνεις έναν κόπο να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω λινκς από τον Ρίζο εκείνων τών ημερών, θα δεις ότι, ακόμα και όταν μιλούσατε όχι εχθρικά για τις πλατείες, στην καλύτερη περίπτωση μιλούσατε από απόσταση ασφαλείας, λες κι ο κόσμος που μαζευόταν εκεί ήταν το λιγότερο ύποπτος και το περισσότερο έμμισθοι πράκτορες του ελληνικού και ευρωπαϊκού αντικομμουνισμού.

Απάντηση με λαϊκό ξεσηκωμό http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6267116

Ταξικός αγώνας χωρίς εκτόνωση
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6269289

Αυτοί τις αγωνίες τους, εμείς στον αγώνα
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6271458

Για το «κίνημα της πλατείας»
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6271819

Αλλο «αγανάκτηση» κι άλλο αγώνας
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6274464

Εξω τα κόμματα και τα συνδικάτα ή με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα;
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6284368

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις εκδηλώσεις λαϊκής αγανάκτησης
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6289606

Και το αποκορύφωμα, η ομιλία τής Αλέκας στη Βουλή στις 29 Ιουνίου 2011 όπου ‘‘έφτυσε’’ μέχρι και την ταυτότητα αυτοπροσδιορισμού τών ανθρώπων που συγκεντρωνόντουσαν για βδομάδες στις πλατείες, λέγοντας μία αφόρητη κοινοτοπία: «Μπορεί εμείς να μη συμφωνούμε, δεν έχει σημασία, αλλά ο όρος "αγανακτισμένος" τι θα πει δηλαδή; Αγανακτισμένος μπορεί να είναι και ο εθνικιστής και ο ρατσιστής, αγανακτισμένος μπορεί να είναι και ο κομμουνιστής, αγανακτισμένος μπορεί να είναι και ο νεωτεριστής, αγανακτισμένος μπορεί να είναι και ο μεγαλοεπιχειρηματίας και ο μεσαίος επιχειρηματίας». Λες κι ο ρόλος τού κομμουνιστή εκείνη την ώρα ήταν να κάνει φέτες τις διαφορετικές αγανακτήσεις κι όχι να ταυτίσει την ίδια την έννοια της αγανάκτησης με αυτήν τού λαού!

Κι ύστερα παραπονιέσαι επειδή «φάγατε πόρτα»! Πώς να μη φάτε όταν, σαν να μην έφτανε η τύφλα που δέρνει τον κόσμο και που τον κάνει να ακούει αριστερά και να κουμπώνεται, εσείς πήγατε κι ανοίξατε πόλεμο μαζί του;;;

Το δεύτερο σημείο σου είναι αυτό:

β. Το εργατικό κίνημα θα έδερπε τους καρπούς ή θα είχε υποστεί της αρνητικές συνέπειες-παίζουν με πολύ καλές πιθανότητες στο συγκεκριμμένο περιβάλλον- της όποιας μανούβρας επιχειρούσε το ΚΚΕ στις πλατείες.

Δεν πολυκαταλαβαίνω, για να είμαι ειλικρινής, τι θέλεις να πεις. Αυτό μοιάζει με την ατάκα «ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει, ή καλό καιρό θα κάνει». Ε, ναι. Κάπως έτσι θα γινόταν. Ακόμα και οι επαναστάσεις είτε πετυχαίνουν είτε δεν πετυχαίνουν, σε τελική ανάλυση. Λοιπόν;


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 220   Νεότερο› Νεότερο»