Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Dream of ΠΑΣΟΚification

Η τρίτη μέρα κατά τας γραφάς ξεκίνησε με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είχε πολύ κόσμο, όπως και οι προηγούμενες, άσπρα μπαλόνια (στην plaza del mayo) αλλά και μια συγκαλυμμένη βιασύνη (ακόμα και στη συναυλία στο τέλος κανείς δεν είπε πάνω από ένα τραγούδι), για να έχουν περισσότερη ώρα να ξεκουραστούν οι σύντροφοι. Γιατί η κούραση του τριημέρου άγγιζε επίπεδα φεστιβάλ, με τη διαφορά πως εκεί έχεις κίνητρο και λες να μην τελειώσει, ενώ εδώ μας τελειώνουν, και θες απλά να ξεσπάσεις τα νεύρα σου σε κάποιον Συριζαίο, να τον πλακώσεις στο ξύλο (χωρίς γιατί, το ξέρει μόνος του).

Βλέπαμε παρεμπιπτόντως στο ντοκιμαντέρ για τη σφαγή των ανθρακωρύχων στο Λάντλοου (ΗΠΑ, 1914, Λούης Τίκας) τους εργάτες που αποφάσιζαν να σκοτώσουν τους μπράβους και τα τσιράκια της εργοδοσίας και ο σύντροφος δίπλα μου ενθουσιάστηκε: μπράβο, αυτές είναι αποφάσεις σωματείων! Ανυπομονώντας να τις υλοποιήσει και με το δικό του. Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει κυνηγημένο μου πουλί...

Από την κεντρική ομιλία του Πέρρου κράτησα το ξεκίνημα που θύμιζε Σικάγο (όχι δεν εννοώ αυτό) με τα τελευταία λόγια του εργάτη, πριν καταλήξει στην κρεμάλα και τη φράση για την απεργοσπασία που πήγε γόνατο από τους εργατοπατέρες, που τέτοιοι ήταν και τέτοιοι θα 'ναι.

Αλλά η είδηση της χρονιάς ήταν η (επαν)εμφάνιση της ΓΣΕΕ, που είχε χαθεί σαν τους αγνοούμενους στα αμπελαλέ, ετοίμαζε όμως αναιμικό come-back χτες. Μπορείτε να βοηθήσετε; Φυσικά μπορούσαν και το έκαναν, η ΛαΕ, άλλοι Συριζαίοι με πολιτικά κι ανάμεσά τους κάποιοι με το πανό: stop the coup, δηλ "σταματήστε το πραξικόπημα" -εναντίον τίνος; Που σε κάνει να θυμάσαι το αγνό κι άδολο τρολάρισμα στους Σεκίτες με τη Συμμαχία: Σταματήστε να κατέβω.

Τρίτη (ανεξάρτητη, ταξική ή άλλα συνώνυμα) πορεία με αναρχία κι εξωκοινοβούλιο, πιθανότατα δεν έγινε ποτέ. Αλλά όσοι λίγοι μαζεύτηκαν, περιφρούρησαν την απεργία στα μαγαζιά της Ερμού κι αυτό ήταν ίσως ό,τι καλύτερο έκαναν μες στο τριήμερο.

Για το απόγευμα υπήρχαν διάφορα (υποθετικά και μη) καλέσματα, από vegeterian μέχρι την Παναγιωταρέα στο τουίτερ και τους μένουμε Ευρώπη, που τους ανακάλυψαν κάποιοι Συριζαίοι, για να βρουν άλλοθι και να μην κατέβουν στο δρόμο (στις πλατείες βλέπεις ήταν αλλιώς). Δεν ξέρω πόσοι το έκαναν τελικά, αλλά ένας από αυτούς (Σιδερόπουλος) έφαγε και ξύλο. Και δεν ξέρω πόσοι καλούσαν πραγματικά, αλλά στην Αμαλίας βρέθηκαν οι γνωστές φυλές του αριστεροχωριού, που μαραζώνει όπως όλη η επαρχία, αλλά χτες είχε κάπως καλύτερη παρουσία, χωρίς να είναι ακριβώς αξιοπρεπής (πχ όπως οι συντάξεις των 380 ευρώ). Ενώ κάποιοι της ΛαΕ και της Ροσινάντε (ο οποίος καλούσε μεταξύ άλλων σε αγώνα για... την ισότητα!), πιθανότατα της κατάληψης του City Plaza, έφαγαν -λέει- ξύλο και χημικά, για να καταλήξουν κερατάδες και δαρμένοι, ένεκα της ψυχολογίας του απατημένου εραστή, μετά από το δημοψήφισμα.

Αλλά η πιο ενδιαφέρουσα συγκέντρωση-εκδήλωση στο ύψος της πλατείας ήταν μακράν αυτή που διοργάνωσαν οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί εν όψει της σημερινής επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, με χορούς, χορωδία, επαναστατικά τραγούδια, πλακάτ με ήρωες και συγγενείς, και ένα βιβλίο για τους Έλληνες που πολέμησαν στο μεγάλο πατριωτικό πόλεμο. Να βλέπεις τις κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο, φόντο τη Βουλή και ηχητικό φόντο τραγούδια για το Στάλιν! Αξία ανεκτίμητη...
Σοβιετία γίναμε!


Η δική μας συγκέντρωση ήταν μία από τα ίδια. Μαζική και με παλμό, η μόνη που έσωζε βασικά τα προσχήματα για το μαζικό κίνημα. Προβλέψιμα πράγματα...
Οι τρεις προσυγκεντρώσεις (εκτός κι αν ξεχνάω καμιά) ενώθηκαν σταδιακά σε ένα μεγάλο φιδάκι, που ξεδιπλώθηκε από τη Φιλελλήνων στο Σύνταγμα, παρέμεινε συγκροτημένο, όταν έπεσαν τα πρώτα μπαμ-μπουμ (και κουμπουριές) και διαλύθηκε αυτοβούλως (κι όχι γιατί το διέλυσαν) προς το μετρό της Ακρόπολης. Η τελική αίσθηση είναι ότι παίξαμε μπάλα μόνοι μας -κινηματικά μιλώντας- και μένει η απορία αν έπρεπε να ανεβάσουμε το τέμπο, αν και το θέαμα ήταν χορταστικό, σε κάθε περίπτωση. Ο συσχετισμός δύναμης όμως δεν είναι τέτοιος -ακόμα- για να κυνηγήσουμε με αξιώσεις μια στρατηγική νίκη.

Την ίδια στιγμή, στο κτίριο της Βουλής, η συγκίνησε χτύπησε στο κόκκινο, όχι από τα δακρυγόνα, αλλά γιατί οι υπουργοί κι ο ΠτΒ θυμόντουσαν ένας-ένας τις αριστερές του καταβολές. Ο Βούτσης την ιστορία του "κκε εσωτερικού" (ελπίδα τώρα όλου του λαού), ο Παππάς την κηδεία του Παλαμά και το Σικελιανό κι ο (ταξικός κομμουνιστής; εε.. όχι, αποστάτης του κομμουνισμού; μμ... ούτε. Α ναι, αποστάτης της τάξης του, κομμουνιστής) Κατρούγκαλος το Ζαχαριάδη και τον αληθινό Παλαμά.

Και μετά φτιάξαμε καινούριο συκώτι με το αστείο του για το Califonication των Red Hot Chili Peppers και το σεφερλίδικο (Dream of) Πασοκification. Που είναι να μην ταυτιστείς με τη ΝΔ, όπως το αυθεντικό ΠαΣοΚ, αλλά να συνεργαστείς με την αριστερά, όπως το ΠαΣοΚ της Πορτογαλίας. Για τέτοιο αγεφύρωτο χάσμα μιλάμε...

Αντί επιλόγου για τα της Πρωτομαγιάς, πατήστε αυτόν το σύνδεσμο για να δείτε το κουράγιο και τις θαυμαστές δυνάμεις ενός μεγάλου συντρόφου (σε ηλικία, αλλά όχι μόνο) από τα καταπράσινα Χανιά (πολιτικά μιλώντας). Την πηγή του Pasocification. Αλλά και τους ηρωικούς Γαλάτες που συνεχίζουν να αντιστέκονται.

309 σχόλια:

1 – 200 από 309   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

το αριστεροχώρι το ´φαε η αστοιφιλία.

ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδακια στην εκδηλωση των Ουκρανων ηταν σαν κουφετακια. Γενικα καλοντυμενοι οι ανθρωποι. Πραγμα που μου εκανε εντυπωση, δλδ το ποσο σημαντικη πολιτισμικα ειναι γι' αυτους τους ανθρωπους η αντιφασιστικη νικη.

Στην Ελλαδα παλι η γιορτη του "ΟΧΙ" εχει μετατραπει σε σχολικη εκδρομη στις καφετεριες με στολη παρελασης.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον σύνδεσμο
Φαίνεται πως οι απόντες-"θα πεινάσει το παιδάκι μου" σε αυτόν φόρτωσαν τον αγώνα. Και τον σήκωσε.

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Ρεπορτάζ από την συγκέντρωση χτες στο Σύνταγμα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και οργανώσεων της κομμουνιστικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ), και της υπόλοιπης Αριστεράς:

http://www.pandiera.gr/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84/

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Ρεπορτάζ και από τις απεργιακές φρουρές της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ χτές στο κέντρο της Αθήνας:

http://www.pandiera.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-8-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B3/comment-page-1/#comment-11763

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Και από την κεντρική ιστοσελίδα του ΝΑΡ:

http://www.narnet.gr/articles/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5

τύριον

zoot horn rollo είπε...

Τωρα ενταξει.

zoot horn rollo είπε...

Εξαπτερυγα της κακιας ωρας.
Τρεξτε να ξεπλυθειτε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ CITY PLAZA ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ:

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/vid.html

ΟΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΣΥΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Νομιζουν οτι με τετοια "επαναστατικα", θα κανουν κοσμο να ξεχασει την αβαντα τους, με πολλους τροπους, στο ΣΥΡΙΖΑ απο το 2012 (τουλαχιστον) μεχρι τωρα.

Νομιζουν.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ακόμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Γιατί προσωπικά την έψαξα και δε τη βρήκα. Καμμιά κατοστή απο δαύτους, μαζί με τη ΑΡΑΝΑΡΑΣ-ΛΑΕ είδα. Το κλείσαμε το μαγαζί;


Σ

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/96333/maziki-protomagiatiki-sygkentrosi-me-ti-symmetohi-prosfygon-foto
Πολύ ωραίες εικόνες από τη Χαλκίδα χθες. Μάλλον πείστηκαν από τα φυλλάδια που τους μοιράζει το ΚΚΕ

mariori

Ανώνυμος είπε...

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=36gwIkRcZlc

Ουτε τα προσχημα τα πλεον...

Και μας κανουν κριτικη ολοι αυτοι οι χωροι που εχουν ιδεολογικη, πολιτικη και οργανωτικη ανοχη ή και εκτιμηση ακομα προς αυτους τους παρακρατικους.
Δεν ονομαζω τους χωρους. Εξαλλου δεν εχει νοημα. Ειναι ολοι πλην ΚΚΕ.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε; Πάλι δεν μπήκαν στη βουλή να "ανατρέψουν" τα πάντα οι πρωτοπόροι "επαναστάτες" που πιάνουν στασίδι στην πλατεία Συντάγματος; Θα τους εμπόδισαν πάλι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ!
Τώρα αν εγώ σχολιάσω ότι το μόνο κάνουν είναι να εμφανίζουν μπροστά στη βουλή μια πλατεία και μια συγκέντρωση χωρίς κόσμο, θα είμαι άδικος; Αλλά είπαμε, η "πλατιά" "ανατρεπτική" γραμμή ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ φέρνει τα πάνω-κάτω!!!!
Το τι έγινε αυτές τις μέρες γνωρίζουμε καλά όσοι συμμετείχαμε! Αλλά από ό,τι φαίνεται όταν η πραγματικότητα βοά, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!!!
kk-1

Αναυδος είπε...

μπλεξαμε με κατα φαντασια θυματα του αστικου κρατους
δειτε τις φωτο της παπαδογιαννη κκαι κρινεται μονοι σας (μαλλον απο το ΚΑΤ)

http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2016/05/blog-post_66.html

zoot horn rollo είπε...

Καλα, μην ανησυχειτε, εφεδρειες δε λειπουν, οταν πεσει γραμμη στηριξης σε καποια απ' αυτες, θα φανει. Μη ξεχνατε τη περιπτωση Λεβεντη.

zoot horn rollo είπε...

Χαζευω το τουιτερ του Σφυροδρεπανου και βλεπω καποιον να παει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα για τους κουκουλοφορους. Αυτα ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά, ο Δήμος Καισαριανής πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της 1ης Μάη του 1944 το Σάββατο 7/5/2016 στο χώρο των εκτελέσεων στο σκοπευτήριο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η δημοτική κίνηση Ανυπότακτη Καισαριανή.

Στο Ηράκλειο, με επικεφαλής τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων έγινε η πρωινή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και διαδήλωση ενάντια στα νέα μετρα στην πόλη του Ηρακλείου την Κυριακή πρωί 8 Μάη.

Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά και την αντίθεση στο ασφαλιστικό-φορολογικό έκτρωμα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις με τη συμμετοχή μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων Σωματείων, εργατικών λεσχών και των δημοτικών κινήσεων και συλλογικοτήτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Η νεολαίστικη κίνηση Block It! που συσπειρώνει δυνάμεις του κινήματος της νεολαίας ενάντια στο ασφαλιστικό, κρέμασε χθες Κυριακή 8 Μάη μεγάλο πανό στο Λυκαβητό στην Αθήνα, με συνθήματα κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος.

http://www.narnet.gr/articles/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Τύριον είστε παντού κ πουθενά αλλά ούτε 18χρονο κνιτάκι δεν ποστάρει 902 τόσο πολύ.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Ευσεβείς πόθοι κάποιων του ΚΚΕ για τα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ειδικά χτές τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ήταν μαζικά. Οι δε, απεργιακές φρουρές της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ περιφρούρησαν την Κυριακάτικη Αργία σε αρκετά μαγαζιά του Κέντρου.

Στην χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, συμμετείχε και μαζικό μπλοκ από το city plaza με πολλούς μετανάστες/πρόσφυγες και αληλλέγγυο κόσμο. Και φυσικά, το λαϊκό κίνημα αληλλεγγύης, απορρίπτει παντελώς τις ΜΚΟ και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ

τύριον

Αναυδος είπε...

ο τυριον ειναι αδελφος του κουιντο ?

Ανώνυμος είπε...

όχι του Τζεϊμι είμαι

τύριον

Ανώνυμος είπε...

@τυριον,
Φιλική συμβουλή! Σταμάτα ή σταματήστε να βλέπετε τον ίσκιο σας και να τον μπερδεύετε με το μπόι σας!
Κανείς δεν σας κάνει κριτική για το αν έχετε δράση ή όχι. Για την οπορτουνιστική, την τσακισμένη αλλά πάντα επικιδυνη γραμμή σας για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, σας κριτικάρω, όπως και το ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό είναι η δράση σας για την Κυριακάτικη αργία (και δεν εννοώ την περιφρούριση στα καταστήματα, αν και ο τρόπος που το κάνετε είναι προβληματικός).
Όλο για το Συντονισμό μας λέτε....Άλλά μιλάτε για τη δράση ενός "συντονιστικού", που τις επρισσότερες φορές τα μέλη των σωματείων, ακόμα και τα ίδια τα σωματεία δεν γνωρίζουν ή δεν συμμετέχουν στη δράση του.
Είναι τόσο "ταξικό"...που χαιρέτησε σαν ελπιδοφόρο και θετικό γεγονός την συγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Γενάρη του 2015. Στήριζε επι 6 μήνες το παιχνιδάκι της στήριξης της κυβέρνησης απέναντι στους "κακούς" δανειστές. Ενώ στο Δημοψήφισμα συρθήκατε πίσω από το παιχνίδι και την εξαπάτηση που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και μετά, στις προσπάθειες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για οργάνωση απεργιών...στεκόσασταν εμπόδιο.
Τόσο "ταξικοί" είσαστε. Τόσο πολύ που δεν έχετε πρόβλημα να συνεργάζεστε με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΛΑΕ, όπως παλιότερα με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ...Και πάντα σε αντιΠΑΜΕ και αντιΚΚΕ κατέυθυνση...
Όμως ποτέ δεν θέτετε για τον εαυτό σας το ερώτημα γιατί δεν κινητοποιέιτε μάζες. Γιατί πάντα η δράση σας είναι έξω από μάζες και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα...
kk-1



Ανώνυμος είπε...

@τύριον
"Στην χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, συμμετείχε και μαζικό μπλοκ από το city plaza με πολλούς μετανάστες/πρόσφυγες και αληλλέγγυο κόσμο. Και φυσικά, το λαϊκό κίνημα αληλλεγγύης, απορρίπτει παντελώς τις ΜΚΟ και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ".
Πολύ ωραία. Όμως η λογική της δράσης στο city plaza έχει τα χαρακτηριστικά της δράσης ΜΚΟ και υλοποιεί τη συμφωνία της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες και την πολιτική της κυβέρνησης.
Τόσο ταξικό είναι που το επισκέυτηκε και ο Αλαίν Μπαντιού...Να ορισμένες απόψεις του δημοσιευμένες στο LEFT.GR 13/2/2014:
"* Στην ομιλία σας στη Νομική Σχολή παραδεχτήκατε ότι ο δρόμος εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου θα είναι για την Ελλάδα δύσκολος, γι' αυτό δεν πρέπει να είναι και μοναχικός. Η Ελλάδα, τονίσατε, πρέπει να βρει τους νέους φίλους της.
- Θεωρώ ότι καμία χώρα σήμερα, εκτός απ' τις υπερδυνάμεις, δεν μπορεί να μείνει αποκλεισμένη. Αν η Ελλάδα όφειλε να ακολουθήσει το δρόμο της προσωρινής ρήξης με την Ευρώπη, έπρεπε να βασιστεί σε συμμάχους, σε φίλους. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μόνη. Ούτε και η ίδια η Γαλλία θα μπορούσε. Ειδικά απέναντι στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η μοναξιά και η εσωστρέφεια είναι αδύνατες. Θα έπρεπε, επομένως, η Ελλάδα να εφεύρει νέες συμμαχίες, νέες φιλίες.
"Υπάρχουν αρκετές υποθέσεις που μπορούν να γίνουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ένα μεσογειακό πλέγμα συμμαχιών. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μόνη της μεγάλες δυσχέρειες. Δυσκολίες αντιμετωπίζουν επίσης η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι χώρες αυτές έπρεπε, επομένως, να ενισχύσουν τους δεσμούς τους, ώστε να συσταθεί μια φιλική συνένωση και να βγουν από την κρίση συλλογικά. Υπάρχουν, ωστόσο, κι άλλες υποθέσεις. Θα μπορούσαμε να φανταστούμε και μια επιστροφή στις βαλκανικές συμμαχίες. Και το ενδεχόμενο της Τουρκίας, μην το αποκλείετε".
"Πρέπει να γίνει μια μετάβαση σε έναν άλλο σχηματισμό. Ηδη έχουμε εισέλθει στη μεταβατική πορεία προς ένα νέο διεθνισμό, που δεν θα εξαντλείται στον ευρωπαϊκό χώρο. Θα είναι παγκόσμιος".
"Αυτό που αποκαλώ κομμουνισμό είναι ένα πιθανό όνομα που μπορούμε να δώσουμε σε αυτή την εναλλακτική πολιτική πρόταση -αν και μπορούμε να το συζητήσουμε το όνομα. Εγώ απλώς ξαναχρησιμοποιώ ένα αρχαίο όνομα του 19ου αιώνα, διότι δεν έχω άλλο πρόχειρο να προτείνω. Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ενάντια στο πολιτικό status quo και μέρος του".
"Προφανώς, και συμπαθώ τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα, στο οποίο συνυπάρχουν πολλές τάσεις. Μέσα από την πολιτική δράση του θα καταφέρει, πιστεύω, ο ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει την πραγματική του ενότητα".
"Μια λαϊκή ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει άμεσα ότι θα επιμηκυνθεί χρονικά η αποπληρωμή του χρέους. Ο,τι ακριβώς έκανε και η κυβέρνηση της Αργεντινής. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοινώσει τη στάση των πληρωμών προς τους δανειστές. Θα έλεγα ότι σε μια πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα δύο πρώτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και η πάταξη της διαφθοράς, που είναι κι αλληλένδετα. Διότι μόνο αν παταχθεί η διαφθορά θα πετύχετε και την επιμήκυνση".
Να τους χαίρεστε τους θιασώτες σας!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Δε θα τα χασουμε τα εξαπτερυγα, μυαλα δεν αλλαζουν κι ειναι χρησιμα ακομα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ένα-ένα, μη βιάζεσαι:

1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόσο από το '11 και μετά, όσο και πιο ειδικά από τον Γενάρη του '15 προσπάθησε να συμβάλλει στην οργάνωση του λαού και της εργατικής τάξης. Στο να μην περιμένει ο λαός παθητικά τις οποιεσδήποτε κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά να οργανωθεί σε ταξικά σωματεία, σε επιτροπές, σε λαϊκές συνελεύσεις. Χωρίς αυταπάτες για την φύση του ΣΥΡΙΖΑ και τα όρια της διαχείρισης. Δεν το κατάφερε, ούτε φυσικά και το ΚΚΕ κατάφερε κάτι.

2. Η συμμετοχή της στις πλατείες το '11 ήταν μια σωστή απόφαση, σύμφωνη, με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού: Εάν είχαμε ακολουθήσει την γραμμή του ΚΚΕ, που έβριζε, βρίζει και απορρίπτει κάθε λαϊκό κίνημα το οποίο δεν ελέγχει, σήμερα ο φασισμός θα ήταν μαζικότατος.

3. Η απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το δημοψήφισμα, πάλι ήταν σωστότατη: Το μεγάλο έλλειμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν και είναι στο ότι δεν έχει πολιτικό σχέδιο για το πως θα συμβάλλει πιο αποτελεσματικά στην περαιτέρω οργάνωση λαού και εργατικής τάξης. Αυτό είναι ένα από τα σοβαρά ελλείμματα του ΚΚΕ, συν το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν θέλει ρήξεις και μπελάδες με το αστικό κράτος.

4. Το city plaza δεν έχει σχέση με ΜΚΟ. Ακόμα περιμένουμε να πουν οι φίλοι από το ΚΚΕ, ποιές ΜΚΟ στηρίζουν το λαϊκό κίνημα του αληλλέγγυου κόσμου. Να είσαι πιο ακριβής και αληθής στις πληροφορίες που μεταφέρεις. Και από πότε επειδή επισκέφτηκε ο Μπαντιού την τιαύτη κατάληψη, είναι ένα μείον για την κατάληψη;

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, συμμετέχουν σωματεία που έχει εγκριθεί η συμμετοχή τους απο τις συνελεύσεις τους.

τύριον

Ανώνυμος είπε...

"2. Η συμμετοχή της στις πλατείες το '11 ήταν μια σωστή απόφαση, σύμφωνη, με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού: Εάν είχαμε ακολουθήσει την γραμμή του ΚΚΕ, που έβριζε, βρίζει και απορρίπτει κάθε λαϊκό κίνημα το οποίο δεν ελέγχει, σήμερα ο φασισμός θα ήταν μαζικότατος."

Μην τα λες και παραεξω αυτα και γελαει ο κοσμος.
Στις πλατειες θρεψατε το φιδακι κανονικοτατα. Και ΑΝΕΛ και ΧΑ απο εκει προεκυψαν, γιατι μονο σε κινημα χωρις ταξικη αναφορα θα μπορουσαν να γινουν ανεκτα τα εθνικιστικα - σοσιαλφασιστικα συνθηματα της "πανω πλατειας" που καθολου δεν σας ενοχλησε. Στο Συνταγμα επισης, υπηρξαν ομιλητες οι Βαρουφακης, Κατρουγκαλος, Τσακαλωτος. Και ο Καζακης. Ακομματιστα παντα ε; Ποιος να τους ειχε καλεσει εκει; Μαλλον καποιος που δεν ελεγχε την πλατεια.


σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Τιαυτη διαβαζω παρακατω και γουσταρω την φασιν σας. Δινω το ρησπεκτ το απειρον σε απαντες τους συναγωνιστας.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

@τύριον
Εγώ θα έλεγα να το σταματήσεις γενικώς(να το βουλώσεις) γιατί αυτό που δεν κατανοεί(;) ο Απολιθωμένος είναι πως το είδος σου είναι προσβλητικό ακόμα και όταν λέει "καλημέρα σας". Η επαναστατική γυμναστική στην οποία σας ασκεί η ηγεσία σας δεν φτάνει να ξεπλύνει κανένα από τα αμαρτήματα σας σε σκληρές ταξικές μάχες σε διάφορους εργασιακούς χώρους(μετρο Θεσσαλονίκης και αλάπις κτλ ούτε και για την ολόπλευρη στήριξη στο συριζα, ούτε για τα κυνήγια από την αστυνομία που καλούσατε στο ψευτοδημοψήφισμα.Θα έλεγα να μαζέψεις τα άπλυτα σου και να πας από εκεί που ήρθες. Δεν έχεις καν τη στοιχειώδη ευγένεια να μην κάνεις ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ εισοδισμό.
Εγώ θα σε είχα στείλει προ πολλού.
Ζήτα λοιπόν από την πασοκοfriendly ηγεσία σου να σε ξεστραβώσει. Υπάρχει ένας παράλληλος κόσμος γύρω σου που λέγεται πραγματικότητα και είναι αυτό που έρχεται με φόρα προς τα μούτρα σου, ένα έδαφος σκληρό και παγωμένο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ CITY PLAZA.

ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΕΙ.

Εάν είχαμε ακολουθήσει την γραμμή του ΚΚΕ, που έβριζε, βρίζει και απορρίπτει κάθε λαϊκό κίνημα το οποίο δεν ελέγχει, σήμερα ο φασισμός θα ήταν μαζικότατος.

E ΤΟΣΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΠΙΑ; ΤΟΣΗ ΕΠΑΡΣΗ;

ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; 20.000;

ΕΣΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ.

ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ.

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ 0,29 ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 6,97. ΔΗΛΑΔΗ 23 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΗΔΗ ΕΙΧΕ.

ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ.

ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ. ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ένα από τα σοβαρά ελλείμματα του ΚΚΕ, συν το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν θέλει ρήξεις και μπελάδες με το αστικό κράτος.

ΕΔΩ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΠΩ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ.

ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.

ΜΑ ΤΟΤΕ ΤΥΡΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ; ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Eriugena είπε...

Τι γραμάει, κατά το το ζόρι, το αντι-κκε μέτωπο:

https://rproject.gr/article/i-itta-toy-mai-plirothike-tin-4i-aygoystoy
αναδημοσίευση από RED NOTEBOOK (Θεσεις, "ζωή μετά" και άλλα ρετάλια του μετα-ΣΥΡΙΖΑ)

ΤΟ ΝΟΗΜΑ;
ΓΙΑ ΌΛΑ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο "ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΌΣ"..
ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΆΛΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Συναγωνιστές από Λαε, (παλαιό) Ναρ, αριστεροί, φίλοι από τόσα χρόνια κοινής πορείας και αγώνων στην καθημερινότητα,
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΠΥΚΝΏΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!
ΔΕΙΤΕ τώρα πως στοχεύουν πάλι το ΚΚΕ, το ΚΚΕ τους φταίει, ξέθαψαν παραποιημένες "ιστορίες" του μεσοπολέμου, τροτσκιστικές μπαρούφες και ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΜΕΤΑΞΑ ΤΟ 1936 ΚΑΙ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΌΣΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ Η ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΠΟΥ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΛΈΠΟΥΝ ΓΎΡΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΚΕ.
ΌΣΟ ΑΥΤΟΊ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ, ΤΟΣΟ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΚΕ.
ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΞΕΦΤΊΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" εκείνη που δεν έχει το στοιχειώδες θάρρος να παραδεχτεί την υποταγή της στο σχήμα "σύριζα-και συνεργαζόμενοι".

Ανώνυμος είπε...

Ρε τυριον της κακιας ώρες μνήμη χρυσόψαρου έχεις. Πετας παρλατες χωρις βάση.η Ανταρσυα δεν χαιρέτισε την πρωτη φορα αριστερα? Η Ανταρσυα δεν βολοδερνε στις πλατειες μαζι με τους συριζαιους και τους φασιστες ολοι μαζι αγανάκτηστας και να καει το μπουρδελο η Βουλή και και οι 300 στο γουδί,εχοντας ενα θολο πλαισιο αμεσης Δημοκρατίας χαιδεψατε τα αυτάκια των μικροαστων στις πλατειες δεν ειδα να διωχνετε κανένα φασίστα μονο το ΚΚΕ διώχνουμε....καλα για το δημοψήφισμα ξεφυλλίστικατε τραμπουκιζατε κοσμο του κκε απο τ εκλογικα κέντρα και δεν εχετε την τσιπα να παραδεχτητε οτι η αποφαση να στηρίξεται το δημοψήφισμα ηταν λάθος .

Giorgio Lazer

Αναυδος είπε...

Αδελφε του τζειμι (δε μου το βγαζεις από το μυαλο ότι καποια σχεση συγγενειας εχεις με τον κουιντο) απλως για να μην ξεχνιομαστε

Η ανταρυσα από το 2010 συρθηκε πισω από κάθε πρωτοβουλια που πηρε ο συριζα ώστε να αποκαθαρθει στα ματια της κοινης γνωμης από το ενδοτικο παρελθον του (σχεδιο αναν, σταση στο γιουγκοσλαβικο, κοινη καθοδος με πασοκ σε δημους συνδικατα μαζικους φορεις κλπ)

Απαριθμω ενδεικτικα και μονο
- Μαζι σε κάθε μετωπικη πρωτοβουλια (ελε, πρωτοβ αριστερων οικονομολογων κλπ) βοηθωντας να περασει στον κοσμο ότι το προβλημα της ελλαδας είναι το χρεος και η ότι η ορθη διαχειριση του θα μας σωσει
- Μαζι στα συνιδκατα ειδικα σε ολμε –δοε σε κοινα ψηφοδελτια στα πρωτοβαθμια
- Μαζι στη πρωτοβ α’βαθμιων ξεπλενοντας το πασκιτικος παρελθον του συριζα και τι λοιπες βρωμιες του (τους ριζους της γενοπ κλπ)
- Μαζι στις πλατειες σπερνοντας ασυταπατες ότι η σιωπηλη διαμαρτυρια το εξω τα κομματα και τα συνδικατα αποτελουν λυση
- Μαζι στις πορειες αξιοπρεπειας μετα την αναρηχιση του συριζα στην κυβερνηση
- Μαζι στο δημοψηφισμα σπερνωντας αυταπατες για έναν καλυτερο καπιταλισμο
- Ενισχυοντας την συριζεικη λερα με τα αρθρα των δελαστικ παπακωνσταντινου στα συστημικα εθνος και καθημερινη επικαιρα κλπ
- Τροφοδοτωντας με στελεχη τον συριζα μετα το 2010 (πολακης, βρετακος, κουτεντακης και λοιποι)
- Μαζι στις λαικες συνελευσεις σε πολλες γειτονιες της αθηνας
- Παντα μαζι του εναντια στο ΠΑΜΕ στα συνδικατα, εναντια στο ΜΑΣ στα ΑΕΙ εναντια σε κάθε συσπειρωση του ΚΚΕ ενατια στη θεση του ΚΚΕ ότι ο καπιταλισμος δεν μεταρρυθμιζεται αλλα ανατρεπεται
- Κι εχω κι αλλα οσνιε, ποε-οτα εκ των ουκ εστιν αριθμος

Γιουσουφακια είναι ηπιος πολιτικος χαρακτηρισμος για την ανταρσυα

zoot horn rollo είπε...

Ενα-ενα τα "μαργαριταρια".
Μετα το δημοψηφισμα-"μνημονιο ή μνημονιο" εχετε βαρεσει τρελο καψιμο.
Πουλατε τρελα, αλλα πουλησατε και "παραμυθι".

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

http://laikhexousia.blogspot.gr/2015/08/blog-post_37.html

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Aυτα τα ξεχασατε ...

http://laikhexousia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν καποιοι παντως που υποστηριζουν οτι ο λογος που αναδειχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ στις πλατειες των αγανακτισμενων, ο λογος που επικρατησε το συνθημα εξω τα κομματα, ειναι επειδη δεν παρεμβηκε το ΚΚΕ(ή εστω αρκετα) ωστε να βαλει τα πληθη στη σωστη κατευθυνση.

Α.

zoot horn rollo είπε...

Το "εξω τα κομματα" στη πραγματικοτητα ηταν σε ενικο, με προφανη αποδεκτη. Φουλ στεγανοποιημενες και με γραμμη ηταν οι πλατειες.
Καλυτερα να τα πεις αυτα σε οσους καμαρωναν που εδιωχναν τους κκεδες απο τη πλατεια, τοσο που ανεβαζαν και βιντεακια με τα "κατορθωματα" τους.
Για να μη παμε σε αλλα...

Ανώνυμος είπε...


Υπάρχει ακόμα σύγχηση στο γιατί πως και ποιος έστησε τις πλατείες; αν υπάρχει κάποιος που έχει τέτοιες απορίες να σηκώσει και την ευθύνη αυτών που λέει.Αμπαλαέα δεν είναι πολιτική πρόταση. Μόνο η λέξη "ταξικό" αρκούσε για να αφηνιάσουν οι "αυθόρμητοι" και όποιος θέλει να γίνει νεκρός-μάρτυρας, μπορεί να πάρει φόρα και να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο όχι να πάρει κόσμο στο λαιμό του.

Αποτέτοιος

Αναυδος είπε...

χμμμ

μαλλον πρεπει να εξηγουμε ξανα και ξανα τα αυτονοητα
1. καταρχην ας πουμε ότι ο Α εχει δικιο γιατι δεν τα καταφεραν οι υπολοιποι αλλα μονο η ΧΑ, ΑΝΕΛ και συριζα ? Είναι μονο η ανικανοτητα της ανταρσυας του αλαβανου των αναρχικων κλπ ή μηπως ηταν απλως αδυνατο

2. το ΚΚΕ εκανε 2-3 αποπειρες να μοιρασει υλικο στους συγκεντρωμενους αλλα τα μελη του προπηλακιστηκαν Η εναλλακτικη δηλ να επιβαλλει την παρουσια του θα ειχε σαν αποτελεσμα ο οχλος ναττου επιτεθει (όπως εγινε στις 20/10/2011)
3. πιο σημαντικο ωστοσο είναι ότι οι πλατειες αυτή η βουβη εκκληση στους αφεντες να κοιταξουν τον πενητα λαο και να του πεταξουν ένα ξεροκομματο είναι χαρακτηριστικο των μικροαστων, της εργατικης αριστοκρατιας και της κρατικης γραφειοκρατιας. Αυτή η πολυάριθμη ομάδα ανθρώπων που για μια 20ετια είχαν συνηθίσει στην κάθε βρωμιά αρκεί να είχαν γεμάτο το ντορβά, ανακάλυψαν ότι το κεφάλαιο στην κρίση δεν είχε περίσσευμα γι αυτους. Αυτή η βιαιη συνειδητοποιηση είναι που οδηγησε και στα λυντσαρισματα γιαουρωματα κλπ εκτονωτικα εκεινης της περιοδου. Ολος αυτος ο εσμος είναι εχθρικος ως προς την εργατικη ταξη και το σοσιαλισμο και δεν πειθεται από ρητορες. Μεγαλυτερη αποδειξη για τα παραπανω είναι ότι ενώ τα απογευματα πριν κάθε πανελλαδικη απεργια εκεινης της περιοδου ορκιζονταν ότι το πρωι θα ηταν εκει αλλα κάθε επεργιακο πρωι εκει δεν ηταν ουτε 2000. Ηταν αυτό που ελαγαν τοτε στην πλατεια μαγκας αλλα μπροστα στο αφεντικο μαλακας.
(τα παραπανω δεν αλλαζουν από το γεγονος ότι πολλοι εργατες και ανεργοι παρασυρθηκαν από τις πλατεις νομιζοντας ότι η ικεσια μπορει να φερει αποτελεσμα)

4. Το ΚΚΕ δεν παρεμβαινει ετσι γενικα 2-3 απογευματα αγνωστοι μεταξυ αγνωστων με χαφιεδες, φασιστες, βαλτους ,ουφο, συριζεους, αναρχοφασιστες ανταρσιους κλπ (και καλοπιστους) Είναι χασιμο χρονου. Παρεμβαινει σε κάθε τοπο δουλιας μορφωσης αθλητισμου κατοικιας κλπ με τα μελη του σε κάθε εργαζομενο συνταξιουχο μαθητη φοιτητη κλπ ατομικα και ομαδικα. Ετσι εχει αποτελεσμα η παρεμβαση του όχι μονο τωρα αλλα 100 χρονια τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Βγαίνει λοιπόν αβίαστα το συμπέρασμα πως ούτε καν απο τις πλατείες πέρασαν κάποιοι επαναστάτες αφού δεν ξέρουν τι συνέβη εκεί.Αλλά άποψη έχουμε για όλα....κάποιοι. Να πηδήξουμε από το Ζάλογγο για να....πειστούνε κάποιοι αφού αλλιώς κάποιοι δεν πείθονται.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα
Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Πάμε πάλι:

1. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια φίλοι του ΚΚΕ. Οι πλατείες ήταν ένα λαϊκό ξέσπασμα, μια προσπάθεια του λαού να απαντήσει στην επίθεση που δέχονταν τότε. Ή την βρίζεις, απέχεις και συμπεριφέρεσαι αλαζονικά όπως έκανε και κάνει το ΚΚΕ, ή μπαίνεις μέσα σε αυτή την αντιφατικότατη κίνηση του λαού, και προσπαθείς να συμβάλλεις στην αντικαπιταλιστική, ανατρεπτική κατεύθυνση αυτού του λαϊκού κινήματος, όπως έκανε και κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Λάθη μπορούν σαφώς να γίνουν όταν προσπαθείς να συμβάλλεις στην κατεύθυνση των τόσο αντιφατικών λαϊκών κινημάτων της εποχής μας. Αναπόφευκτα είναι τα λάθη. Δεν κάνουν λάθη όσοι είναι πεθαμένοι, ή το παίζουν Αλέκοι όπως έκανε και κάνει το ΚΚΕ σε κάθε τέτοιο λαϊκό ξέσπασμα.

2. Άλλη μια ΚΚΕδικη καραμέλα, είναι το "οι πλατείες έβγαλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ: Η αποθέωση της αντιδιαλεκτικής σκέψης! Φίλοι του ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ τον έβγαλε η ήττα των αγώνων του λαού και της εργατικής τάξης την τριετία '10-'12 και η συνακόλουθη ανάθεση των ελπίδων του ηττημένου λαού στην εκλογική νίκη ενός κόμματος (του ΣΥΡΙΖΑ) που του έταζε λαγούς με πετραχήλια και τον ήθελε -τον λαό- στον καναπέ. Η ήττα των αγώνων και η καλλιέργεια αυταπατών ήταν που έβγαλε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Και συνακόλουθα, το φτύσιμο του ΚΚΕ στα λαϊκά κινήματα που δεν έλεγχε.

Επίσης, φίλοι του ΚΚΕ την ΧΑ την ανέδειξε η κρίση του καπιταλισμού και η συνακόλουθη εκλογική διάλυση των παραδοσιακών κομμάτων του δικομματισμού: Πάντα υπήρχε στην ελληνική κοινωνία ένα ποσοστό της τάξης του 7-10% που είναι ακροδεξιό και καλύπτονταν πίσω απο τη ΝΔ και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ. Τα 2 αυτά κόμματα και ειδικά το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκαν εκλογικά και η κοινωνική συμμαχία υπό την σκέπη τους αποσυντέθηκε: Ετσι αναδείχθηκε η ΧΑ, και να είστε και ευχαριστημένοι κιόλας, που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέβαλλε στο να μην πάνε οι εξελίξεις ακόμα δεξιότερα, με την συμμετοχή της στο κίνημα των πλατειών.

3. Τα λαϊκά κινήματα στον καιρό μας, είναι κινήματα άκρως αντιφατικά. Εμπεριέχουν τόσο τάσεις χειραφέτησης, όσο και τάσεις υποταγής στο υπάρχον και τις παραλλαγές του. Το ΚΚΕ μπορεί να βρίζει όσο θέλει τον λαό και μπορεί να απέχει και άλλα 100 χρόνια απο αυτά τα λαϊκά κινήματα! Είναι κακό όμως να κάνετε την επιθυμία σας πραγματικότητα και να βρίζετε τον κόσμο. Αυτός είναι ο κόσμος. Είτε σας αρέσει, είτε όχι.

4. Στο δημοψήφισμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε ενημερώνοντας εργατική τάξη και υπόλοιπο λαό πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη τα ξεπουλάει όλα. Και προσπάθησε να ενισχύσει την τάση χειραφέτησης του κόσμου, από τις αυταπάτες για την ΕΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, κλπ. Επραξε σωστά, όμως δεν είχε πολιτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Οπως δεν έχει και το ΚΚΕ.

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του ΚΚΕ, έχουμε την εξής σημαντική είδηση: "Σήμερα επανεκλέχθηκε η Μ. Παγώνη (ΝΔ) ως προέδρος στην ΕΙΝΑΠ με ψήφους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΑΜΕ. Και αυτό, παρόλο που είχε προταθεί από τις ταξικές δυνάμεις που προσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου". Μπορείτε να δώσετε μια απάντηση;

Συγχαρητήρια & σε ανώτερα.Πώς το λεγανε παλιά; 5 κόμματα 2 πολιτικές. Έτσι στην ΕΙΝΑΠ το ταξικό ΠΑΜΕ ψηφίζει μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ την ΔΑΚΕ για πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Αν είσαι πάνω από 20 ετών θα έχεις ακούσει ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ των αναλογικών προεδρείων κ όχι των παζαριών. Εσύ ήθελες αριστερό κ να βάζαμε κ ΣΥΡΙΖΑ μέσα να γουστάρουμε;

mariori

Ανώνυμος είπε...

http://m.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/96326/dikio-ton-naytergaton-tha-krithei-stoys-katapeltes-ton-ploion

Προγραμματικο προεδρειο με τους ρουφιανους τυπου Νταλακογιωργου...

Χαρας την υπομονη σας συντροφοι να ασχοληστε με τις παλαβομαρες του κάθε νεοκοπου ανταρσυωτη.
Ρε το ΣΕΚ μετα τις εκλογες του Ιουνη του 2012 εγραφε οτι πρόκειται για πρωτοφανη λαϊκή ανάταση ομοια της ΕΑΜικης αντιστασης αλλα με πιο σαφη ταξικα χαρακτηριστικα! Μαλλον τοτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ελεγε τα περι αναθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ λογω της ηττας του κινηματος... Τοτε βαφτιζε το ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικα ΕΑΜ αλλα πιο ταξικο κιολας!

ratm

Ανώνυμος είπε...

μαριορη, το ΚΚΕ ψήφισε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο ΔΑΚΕ. Τι δεν καταλαβαίνεις;

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Ψήφισε αναλογικό προεδρείο. Κ σε ξαναρωτώ με ποιον θα κάναμε αριστερό;Γιατί ΑΝΤΑΡΣΥΑ(με ΛΑΕ φυσικά) κ ΠΑΜΕ έχουν 6 έδρες κ δε φτάνουν.

mariori

zoot horn rollo είπε...

Παμε παλι μαργαριταρια.
Δε τη ξεπλενεις τσιζυ τη ξεφτιλα σας, γραφε σεντονια με μαργαριταρια οσα θες.
Καποιος ειπε για κουιντο, μαλλον με κωστα συγγενευει.
Καινουριος πρηξας μας βρηκε. Ποσο ακομα πλατειες,μνημονιοδημοψηφισμα,"κινηματα" , πατατες κτλ. Επειδη εσεις βλεπετε αστρακια δε θα ζαλιζετε κι εμας. Καθε λιγο και λιγακι τα ιδια.

zoot horn rollo είπε...

Μη ξεχναμε και τη ΛΑΕ, ξεπλυμα λεμε.

Ανώνυμος είπε...

Μαριορι ρωτα τον πρωτα αν ξερει τι είναι το αναλογικό προεδρείο. Και πως πολιτικες δυναμεις με ριζικα διαφορετικη στρατηγική θα συγκροτησουν προγραμματικο προεδρειο...,?

ratm

zoot horn rollo είπε...

Ουτε ζωγραφιστους δε θελουν να τους βλεπουν τους κκεδες, συνεργασιες και μπουρδες.
Αμοιβαια τα αισθηματα, απλα οι κκεδες δε πουλανε "ενοτητα".

Ανώνυμος είπε...

φίλοι, διαβάστε αυτό:

Ανοικτό κάλεσμα από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή σε ΔΗΠΑΚ, ΑΙΣ και ΑΙΚ
Ένα από τα βασικότερα μηνύματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών στην ΕΙΝΑΠ (10/3/16) είναι η μαζική εκλογική αποδοκιμασία των κομματικών παρατάξεων που εκφράζουν δυνάμεις προσκείμενες σε μνημονιακές κυβερνήσεις.
Οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ (ΝΔ), Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) και Ιατροί Μπροστά (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά είναι αθροιστικά μειοψηφία στο νέο ΔΣ (4+2+1 = 7 έδρες στις 15).
Το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα εκτιμάμε πως δεν είναι καθόλου τυχαίο.
1) Οι παρατάξεις προσκείμενες σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εισέπραξαν εκλογικά την μαζική αποδοκιμασία των νοσοκομειακών γιατρών για την καταστροφική πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων στις οποίες τα κόμματα αυτά συμμετείχαν ή συμμετέχουν. Μια πολιτική που συντρίβει τα δικαιώματα τόσο της πλειοψηφίας του πληθυσμού για δωρεάν – δημόσια – ισότιμη – σύγχρονη – καθολική περίθαλψη, όσο και τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των υγειονομικών λειτουργών για επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια. Μια πολιτική που οδηγεί τους νέους γιατρούς στην ανεργία, στην μετανάστευση ή στον εργασιακό εξευτελισμό. Μια πολιτική που έχει μειώσει κατά πάνω από 50% μέσα σε 6 χρόνια τους μισθούς μας. Μια πολιτική που έχει κάνει μεσαιωνικές τις συνθήκες εργασίας μας. Μια πολιτική που θεωρεί τους ειδικευόμενους και τους νέους ειδικευμένους ως προσωρινά πολυεργαλεία λάντζας για να βουλώνουν τρύπες και όχι ως εργαζόμενους επιστήμονες που πρέπει να προσφέρουν, να αμειφθούν και να εκπαιδευτούν σε ανθρώπινες συνθήκες. Μια πολιτική που ενισχύει και διαιωνίζει τα σκανδαλώδη προνόμια του μεγαλοκαθηγητικού – μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου της διαπλοκής και τα επιχειρηματικά – ιδιωτικά συμφέροντα στην υγεία και το ΕΣΥ σε βάρος τόσο των άλλων γιατρών όσο και των ασθενών.

http://www.pandiera.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/

τύριον

Unknown είπε...

" τον ΣΥΡΙΖΑ τον έβγαλε η ήττα των αγώνων του λαού και της εργατικής τάξης την τριετία '10-'12 και η συνακόλουθη ανάθεση των ελπίδων του ηττημένου λαού στην εκλογική νίκη ενός κόμματος (του ΣΥΡΙΖΑ)"

και αφου ειναι ετσι εσεις γιατι τον στηριζατε.

η σχεση αριστεροαναρχισμου με την σοσιαλδημοκρατια ειναι παλιο φαινομενο .
την διαμεσολαβει η κοινη αναφορα στο εθνος και η ταυτιση του κευνσιανισμου
με τις αντιδεξιες αστικες και ρεφορμοστικες δυναμεις.

γι αυτο το ξεμασκαρισμα του συριζα εκλαμβανεται ως προδοσια.
(δεν πολεμησε με το εθνος εναντιον των ξενων και δεν εβαλε μπρος την μηχανη που κοβει λεφτα.....)
δεν τηρησε τα υπεσχημενα.
οτι δεν μπορουσε να δωδει τιποτα,στην φαση της κρισης του κεφαλαου,χψρις να καταργησε ιην
εξουσια του,δεν τους περναει απο το μυαλο.
και αυτο ηταν απο την αρχη φανερο,ο μικροαστισμος τους ,στη πιο επιεικη περιπτωσην,δεν το καταλαβαινε.

ουτε τωρα το καταλαβαινουν αφου εμμεσα ζητανε απο τις ταξικες δυναμεις προνομιακη
συνεργασια μαζι τους.





zoot horn rollo είπε...

Φτανει με τα "φιλοι" (μη τα ξαναλεμε) φτανει με την "ενοτητα", μπαγιατεψε ασχημα το πραγμα.

Ανώνυμος είπε...

Ξερολισμος, σπαζαρχιδισμος, παπαγαλια. Και περιμενουμε τον 99% μικροτερο των 25 (αν οχι εχεις σοβαρο προβλημα) να κρινει και να δεχτει πως οι πλατειες, ως ενεργητικο μερος της ηττας του κινηματος, ανεβασαν ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνηση και φασισταρια στην Βουλη.

@τυριον
Ακομματιστη η πλατεια.
Αυθορμητη λαϊκη αντιδραση η πλατεια.
Το ΚΚΕ τους εφερε αυτους, που δεν ηταν εκει. Οχι οι... συνιστωσες.
[b]Καζάκης, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος [Σύνταγμα 7.6.2011][/b]
youtube.com/watch?v=t4KOc2Ktk5M


Αντε αμεσοδημοκτησου τωρα.
σαπορ τουτουρκι

zoot horn rollo είπε...

Μια χαρα λειτουργει το μυαλο τους. Οι περισσοτεροι αποδυκνειεται πως *κανουν* πως δε καταλαβαινουν τελικα.

λαθραναγνώστης είπε...

Τύριον@ 10/5, 12:41
"Ετσι αναδείχθηκε η ΧΑ, και να είστε και ευχαριστημένοι κιόλας, που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέβαλλε στο να μην πάνε οι εξελίξεις ακόμα δεξιότερα, με την συμμετοχή της στο κίνημα των πλατειών."

Θα είμαι λίγο σκληρός φίλε μου, με αυτά που θα πω, αλλά δεν αντέχω άλλο την προκλητικότητά σας.
Σε αυτό το πνεύμα, κινήθηκε η υπερασπιστική γραμμή όλων των δοσίλογων κυβερνήσεων της κατοχής. Από τον Πεταίν μέχρι Τσολάκογλου/Ράλλη/Λογοθετόπουλου.
"Εμείς, αναλάβαμε την εκπροσώπηση του λαού μας ενώπιον των Γερμανικών αρχών, για να μην μείνουν χωρίς εκπροσώπιση και πάνε τα πράγματα ακόμα χειρότερα"
Σε αυτό το πνεύμα, αν θέλεις, κινείται και όλόκληρη η λογική των δοσιλόγων από τότε που δημιουργήθηκε ο θεσμός αυτός από το ρωμαϊκό "ιμπέριουμ".

Ανώνυμος είπε...

@Απάνθισμα ΤΥΡΙΟΝ,
"Οι παρατάξεις προσκείμενες σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εισέπραξαν εκλογικά την μαζική αποδοκιμασία των νοσοκομειακών γιατρών για την καταστροφική πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων στις οποίες τα κόμματα αυτά συμμετείχαν ή συμμετέχουν".
Ξέχασες βέβαια να μας πείς ότι και η κοινή παράταξη ΑΝΤΑΣΡΥΑ-ΛΑΕ στην ΕΙΝΑΠ, "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή", είσεπραξε και αυτή την αποδοκιμασία των γιατρών, αφού μέχρι τώρα έπαιζε τη χρήσιμη τσόντα στην παράτάξη του ΣΥΡΙΖΑ, με την οπόια συνεργαζόταν άψογα σε προγραμματιή βάση. Κοινώς φάγατε φόλα!!!! Γιατί και εσείς είσαστε μέρος του εκφυλισμού στο εργατικό κινήμα.
Δεν μας είπες, όμως, στη ΔΟΕ, που η πράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δεύτερη δύναμη, γιατί ψήφισε πρόεδρο από τη ΔΑΚΕ, της ΝΔ....
Προφανώς και στην ΟΕΓΝΕ, που η παράταξη σας είναι δεύτερη δύναμη, να μην δεχτείτε να πάρετε τη θέση του ΓΓ, γιατί θα σας ψηφίσει και η ΔΑΚΕ στη βάση του αναλογικού προεδρείου....
Οι παρατάξεις ΑΙΣ και ΑΙΚ, τι είναι, ταξικές δυνάμεις που θα κάνεις και προγραμματική συμφωνία;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

"Οι πλατείες ήταν ένα λαϊκό ξέσπασμα, μια προσπάθεια του λαού να απαντήσει στην επίθεση που δέχονταν τότε".
Καλά τι νομίζεις, ότι με αυτές τις παρλαπίπες χτυπάς το ΚΚΕ;
Μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τα τέλη του 2009, με την καθοριστική παρέμβαση του ΚΚΕ.
Ξάφνου το καλοκαίρι του 2011, εμαφανίστηκαν και οι "πλατείες". Μόνο που πίσω από αυτές ήταν διάφοροι, συνδικαλιστές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στελέχη αστικών κύκλων, στελέχη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ως "δια μαγείας" "αποποιούνταν" κάθε κομματική τους τοποθέτηση και αυτοπροβάλλονταν ως "ανεξάτρτητοι πολίτες"...Και φυσικά το καθοριστικό ήταν ότι παίζονταν νυχθιμερον από τα αστικά ΜΜΕ. Οι πλατείες ήταν το δοκιμαστήριο για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος και της ζύμωσης των επιδιώξεων της αστικής τάξης για τους εκσυγχρονισμούς που έχει ανάγκη. ¨ηταν παγίδα και το ανάχωμα στο γενικευμένο κύμα λαϊκής αγανάκτησς που αναπτυσσόταν, εμπόδιο σε κάθε πραγματική ριζοσπαστικοποίηση.
Τό ότι τις πρώτες Κυριακές υπήρχε και μαζική συμμετοχή κόσμου, δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί μετά από αυτό ξεφούσκωσε. Τίποτα! εμφανίζονταν στις πλατείες όλος ο συφερτός, από φασίστες, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, αστικές δυνάμεις, συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, μερικές εκατονταδες μόνο.
Οι "πλατείες" είναι το αντίθετο της ταξικής πάλης και του εργατικού κινήματος. Αναπτύχθηκε εξαρχής εχθρικά και αντιπαραθετικά στο οργανωμένο εργατικό κίνημα. Ακριβώς επειδή κυριάρχησε μέσα στο λαϊκό κίνημα η κατεύθυνση που εκκολάφθηκε στις "πλατείες", το εργατικό-λαϊκό κίνημα υποχώρησε και οδήγήθηκε στην υποστήριξη μιας κυβερνητικής εναλλαγής βολικής για το σύστημα. Δηλαδή γραμμή ήττας που την υπεθεμάτιζε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσοι σήμερα είναι στη ΛΑΕ. Είναι κουστουμάκι κομένο και ραμένο στα όρια της αστικής διαχείρισης!
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, πάντως συζητούσε με εκατονταπλάσιους εργάτες και λαϊκούς ανθρώπους στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, που ούτε καν πάταγαν στις "πλατείες"! Ακόμα και αν έπαιφταν στην λούμπα να χαθούν μέσα στη σούπα των "πλατειών" (δηλαδή να απαρνηθούν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης), το μόνο που θα γινόταν, θα ήταν να δοθεί "επαναστατικό" άλλοθι στους αστικούς σχεδιασμούς και στις αυταπάτες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!
Πάει,πολύ πάντως να μας ξαναλές για τις "πλατείες", όταν επι 4 χρόνια αυτό το πράγμα είναι ανύπαρκτο, σε σημείο να μην το υπερασπίζονται ούτε αυτοί που πρωτοαστατούσαν!
Τα ίδια και στην ΙΣΠΑΝΙΑ...PODEMOS και το σύστημα σώθηκε μαζί με τη σοσιαλδημοκρατία.
Μόνο φιλαράκο, που τώρα δεν μασάμε τριπλοζεσταμένες σούπες...
Υ.Γ. Γιατί έχω την εντύπωση ότι είσαι κάτι μεταξύ ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Για τον Αλαίν Μπαντιού δεν μας λές τίποτα. Ναι αυτόν τον θιασώτη των κινημάτων τύπου "πλατείας"!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@τύριον
Φίλοι δεν είμαστε.
Κράτα το φίλοι του ΚΚΕ ,αν θες ντε και καλά να απευθύνεσαι με προσφώνηση στο κοινό σου.Το οποίο παρεπιπτόντως αν ήθελε θα έμπαινε και θα διάβαζε pandiera και όχι σφυροδρέπανο.Δεν χρειάζεται να κάνεις ποστ κάθε άρθρο που ανεβαίνει εκεί.Είναι ενοχλητικό.Έβγαλε η μύγα κώλο...

Όταν τα μέλη του ΣΕΚ στις σχολές έβγαζαν ανακοινώσεις που μιλούσαν για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτή καταδεικνύει την άνοδο του κινήματος ήταν στα πλαίσια της αριστερής αντιπολίτευσης;Καινούργιο συκώτι είχαμε κάνει...

Όσο για τις πλατείες αυτές προσέγγιζαν σε μεγάλο βαθμό τις λογικές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έναν καλύτερο καπιταλισμό,για το χρέος που είναι το μείζον και βασικό πρόβλημα ,να αλλάξουμε νόμισμα ,ιμπεριαλιστική συμμαχία ,πλανήτη...Το μεταβατικό σας πρόγραμμα-στο πιο παρωχυμένο(οριακά).Εσάς ρόλος σας είναι να χειροκροτάτε κάθε "αυθόρμητο" ξέσπασμα που ζητάει την τάδε ή δείνα αλλαγή εντός του υπάρχοντος συστήματος-βρώμισε μικροαστισμός.Ενός κομμουνιστικού κόμματος είναι να προσπαθεί να καθοδηγήσει τις μάζες και να ανεβάσει τις απαιτήσεις τους.Μας χωρίζει ένα ολόκληρο σύστημα.Επομένως για ποιά ενότητα μας μιλάς;

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Πάμε πάλι: Φίλοι του ΚΚΕ, γράφω τις εξής σκέψεις και δίνω τις εξής ενημερώσεις για να γνωρίζετε:

1. Γράφω: "Ετσι αναδείχθηκε η ΧΑ, και να είστε και ευχαριστημένοι κιόλας, που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέβαλλε στο να μην πάνε οι εξελίξεις ακόμα δεξιότερα, με την συμμετοχή της στο κίνημα των πλατειών.". Η ΧΑ φίλοι του ΚΚΕ είναι φασίστες και απόγονοι δοσιλόγων. Ο Πεταίν, ο Τσολάκογλου κλπ ήταν φασίστες και δοσίλογοι.

Οι πλατείες ως ένα αντιφατικό λαϊκό κίνημα/γέννημα του καιρού μας, σαφώς και είχαν ένα φασιστικό πολιτικό ρεύμα εντός τους. Οπως είχαν και ένα αριστερό ριζοσπαστικό τμήμα (σαφώς, έως πολύ σαφώς μεγαλύτερο) εντός τους. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την συμμετοχή της σε πανελλαδικό επίπεδο στο κίνημα των πλατειών, συνέβαλλε στο να ηττηθεί το φασιστικό πολιτικό ρεύμα. Το ΚΚΕ πάλι, σφύριζε αδιάφορα και έβριζε τον λαό. Μην σας στεναχωρεί που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέβαλλε πολύ περισσότερο από το ΚΚΕ στο να μην αποκτήσει μαζικότερα χαρακτηριστικά το φασιστικό φαινόμενο! Και μετά την δολοφονία του Φύσσα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε ενεργά στις πάρα πολλές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που στήθηκαν σε πάμπολλες γειτονιές πανελλαδικά. Το ΚΚΕ, πάλι απείχε και έκανε/κάνει τον Αλέκο. Είναι και αυτή μια πολιτική στάση.

2. Τα λαϊκά κινήματα σαν τις πλατείες, είναι γεννήματα του καιρού μας και βεβαίως και αποτελούν κομμάτι της ταξικής πάλης! Σε αυτά επιδρούν πολλές και αντιθετικές δυνάμεις. Επιδρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι φασίστες, επιδρούν και οι κομμουνιστές. Αν εσείς δεν θέλετε, οκ! Μπορείτε να βρίζετε αιωνίως τον λαό, αλλά αυτός είναι ο λαός, είτε σας αρέσει, είτε όχι! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να παρεμβαίνει για να μπορέσει να συμβάλλει στην αντικαπιταλιστική ανατρεπτική κατεύθυνση τέτοιων κινημάτων.


3. Για την ΕΙΝΑΠ, καλό είναι φίλοι του ΚΚΕ να ρωτάτε και να μην αναπαράγετε ψέμματα. Είναι κακό να λές ψέμματα στον κόσμο. Στην ΕΙΝΑΠ λοιπόν η ταξική κίνηση που στήριξε και συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυξήθηκε και βγήκε 2η δύναμη με ελάχιστη διαφορά από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Έχω την απαίτηση από όλους τους ένθερμους υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ, καθώς και άλλους "επαναστάτες", που συκοφαντούν το ΚΚΕ και μας απαντούν άλλα αντι άλλων συνεχώς, να πάρουν θέση και να δώσουν εξηγήσεις για αυτό το γεγονός:
"Μια πρωτοφανής ενέργεια εκτυλίχθηκε χτες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), εν μέσω της απεργίας των ναυτεργατών. Συγκεκριμένα, αστυνομική δύναμη επιχείρησε να συλλάβει τον Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόεδρο της ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του ΕΚ Πειραιά, και να τον οδηγήσει στο Αυτόφωρο, μπαίνοντας στα γραφεία της ΠΝΟ, την ώρα που συνεδρίαζε η ΕΕ της Ομοσπονδίας για την πορεία του απεργιακού αγώνα, που ολοκληρώθηκε σήμερα το ξημέρωμα.
Η ενέργεια αυτή έγινε με εισαγγελική εντολή, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ενάντια στο συνδικαλιστή μέλος της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Α. Νταλακογιώργος. Κάτω από την κατακραυγή των παρευρισκόμενων ναυτεργατών, η σύλληψη τελικά δεν έγινε.
Με ανακοίνωσή τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν ότι «η άθλια και πρωτόγνωρη ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών αποκαλύπτει τους δεσμούς αυτής της ομάδας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ) σε βάρος των ναυτεργατών.
Η απαράδεκτη, προκλητική αυτή ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών εντάσσεται στη λυσσαλέα επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ ενάντια στην εργατική τάξη, για την κατάργηση των ΣΣΕ, την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροληστεία, το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».
Τέλος, τα ναυτεργατικά σωματεία χαιρετίζουν τους χιλιάδες ναυτεργάτες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία, που συμμετείχαν στις πολύμορφες απεργιακές και αγωνιστικές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.
«Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στα καράβια και στα σωματεία για την οργάνωση των νέων αγώνων, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης», σημειώνεται στην ανακοίνωση".
Ό,τι γράψουν από εδώ και πέρα είναι άρες μάρες κουκουνάρες!
Νταλακογιώργος και Σια...Και αυτοί ένθερμοι θιασώτες του City Plaza!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@τύριον,
Παίρνεις χάπια...Έχεις τελικά καμιά σχέση και επαφή με την πραγματικότητα ή γράφεις για να γράφεις;
-"Οι πλατείες ως ένα αντιφατικό λαϊκό κίνημα/γέννημα του καιρού μας, σαφώς και είχαν ένα φασιστικό πολιτικό ρεύμα εντός τους. Οπως είχαν και ένα αριστερό ριζοσπαστικό τμήμα (σαφώς, έως πολύ σαφώς μεγαλύτερο) εντός τους".
Ωραία, το μάθαμε και αυτό! Κατά τον τυριον, Το φασιστικό ρεύμα είναι μέρος του λαϊκού κινήματος...Μπράβο!
Να συνομιλούμε και με τους φασίsτες λοιπόν...Και αν έχουν και θέση ενάντια στο ευρώ και τα μνημόνια, μπορούμε να συνεργαστούμε...Ναι μωρέ...Είναι μέρος του λαϊκού κινήματος που μπορεί να συνυπάρχει με το "αριστερό ριζοσπαστικό τμήμα"... Προφανώς θα είναι πολύ "αριστερό" και "ρισπαστικό" για να μπορεί να βρίσκεται και να συνυπάρχει στο ίδιο κίνημα με τους φασιστες.
Πάντως αυτή είναι αναπαραγωγή της θεωρίας "των δύο άκρων" που παρουσιάζει τη χρυσή αυγή και γενικά τους φασίστες σαν "ριζοσπαστικές" "αντισυστημικές" δυνάμεις!
-"Για την ΕΙΝΑΠ, καλό είναι φίλοι του ΚΚΕ να ρωτάτε και να μην αναπαράγετε ψέμματα. Είναι κακό να λές ψέμματα στον κόσμο. Στην ΕΙΝΑΠ λοιπόν η ταξική κίνηση που στήριξε και συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυξήθηκε και βγήκε 2η δύναμη με ελάχιστη διαφορά από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ".
Μπράβο αγόρι μου, το πέτυχες!
Βλάκα! Για ρώτα καλύτερα τον άλλο ηλίθιο που σε βάζει να γράφεις! Αυτά που γράφεις είναι τα αποτελέσματα στην ΟΕΝΓΕ, την ομοσπονδία, όχι τα αποτελέσματα της ΕΙΝΑΠ. Στην ΕΙΝΑΠ:ΔΗΚΝΙ,Ψήφοι 1.025, 28,87%, 4 έδρες, Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή Ψήφοι 709, 19,97%, 3 έδρες, ΔΗΠΑΚ Ψήφοι 691, 19,3% 3 έδρες Μέτωπο Ψήφοι 448, 12,62%, 2 έδρες, Γιατροί Μπροστά Ψήφοι 253 ψήφοι, 7,13%, 1 έδρα, ΑΙΣ Ψήφοι 239 ψήφοι, 6,73%, 1 έδρα,ΑΙΚ Ψήφοι 190 ψήφοι, 5,35%, 1 έδρα.Η μοναδική παράταξη που σημείωσε σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοσστά είναι η ΔΗΠΑΚ!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Εχει κολλησει η βελονα στα μαργαριταρια.
Γραφ'τα και 200 φορες. Δε πιανει.

λαθραναγνώστης είπε...

Ποιό ήταν το "αριστερό ριζοσπαστικό τμήμα (σαφώς, έως πολύ σαφώς μεγαλύτερο) εντός τους (των πλατειών)"?
Εννοείς τον ΣΥΡΙΖΑ?
Στις πλατείες,εκλεκτέ ΑΝΤΑΡΣΥΕ, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά, η θεωρία του σοσιαλφασισμού!

Ανώνυμος είπε...

Στις πλατείες επιβεβαιώθηκε η αντιφατικότατη κίνηση του λαού στην εποχή που διανύουμε. Η οποία εμπεριέχει τόσο τάσεις χειραφέτησης, όσο και τάσεις υποταγής (έως και φασιστικές). Αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις αυτό, δεν πας πουθενά φίλε ΚΚΕ.

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Ανόητε κκ-1 τα αποτελέσματα της ΕΙΝΑΠ πόσταρα χαζόβιολε!! Ναι, έκανα το λάθος και έγραψα για την ΕΙΝΑΠ αυτό που συνέβη στην Ομοσπονδία. Οτι δλδ, η ταξική κινηση στην οποία συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγήκε δεύτερη δύναμη με 1 ψήφο διαφορά από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.

Αλλά η αληθεια είναι ΚΚ-1 ότι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ψήφισε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ την ΔΑΚΕ για πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ. Μπράβο!!!!!!!!!!!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

@τύριον
Τη 2η αντιφασιστική νίκη των λαών τη ζήσαμε με μπροστάρη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πλατείες.
Αν δεν ήταν οι πλατείες δηλαδή αντί για 10 φορές πάνω και 7% θα έπαιρνε αυτοδυναμία η ΧΑ.
Η επαφή σου με την πραγματικότητα είναι για άμπε-λαλέ.

Για να ζημώσεις στις μάζες αντικαπιταλιστική πρόταση πρέπει να την έχεις κιόλας.Η πολιτική σας πρόταση είναι ΣΥΡΙΖΑ-επί 4%- με λίγο παραπάνω επαναστατική φρασεολογία.Άμα δεν ταιριάζατε...Αλλά τι λέω αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη του κινήματος...

Και οι απολιτίκ πλατείες για αυτό σας χώρεσαν.Εκεί από όπου τα μέλη του ΚΚΕ διώχνονταν ,για να μην "καπελωθεί" το κίνημα.Αλλά είπαμε θα έλειπαν οι οπορτουνιστές από την εκδήλωση των αγαναχτισμένων μικροαστικών συνειδήσεων.Πλάι ,πλάι μαζί με τους φασίστες...οργανώνατε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στις πλατείες.(Στη Λ.Δ. του Βορρά κάτω από τον Λευκό Πύργο.Είχα πάρει δυο τζούρες.Καθότι μαθητής-και με την αντίστοιχη (αν)ωριμότητα και εμπειρία- τότε ομολογώ ότι με είχε συγκινήσει η "πλατεία".Αυτό το νεφελώδες θέλω κάτι να αλλάξει ,δεν ξέρω πως,κάντε κάτι με το περίβλημα συλλογικής προσπάθειας.Ως εκεί έφτανα.Με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι κάποια παιδιά-όχι απαραίτητα ηλικιακά- από τότε ακόμη δεν έγιναν άνδρες:-)Και είχαν τόσες ευκαιρίες.
Θα μας κόψει το ΕΣΡ.

Επειδή το έχεις πει πολλές φορές για το ΚΚΕ που κοροϊδεύει το λαό και αρνείται να μπει μπροστά στις διεκδικήσεις του και άλλα τέτοια.Θύμισε μου γιατί το ΠΑΜΕ κατεβάζει πολλαπλάσιες φορές τον κόσμο που κατεβάζει όλο το εξωκοινοβούλιο μαζί;Αφού αυτό είναι απομονωμένο βρε παιδιά μένει έξω από αυτά τα αυθόρμητα κινήματα-όπως οι πλατείες και οι πατάτες- και σνομπάρει την πλέμπα και εσείς είστε μέσα σε όλες τις κινηματικές διαδικασίες πρώτοι και καλύτεροι γιατί δεν σας εμπιστεύονται;
Τι να φταίει,τι να φταίει;
Μάλλον το ΚΚΕ...
ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

κκ-1. Μάλλον από κούμπωμα με χάπια το πας καλά. Γιατί παραληρείς;

τύριον

Ανώνυμος είπε...

ΓΩ: Δεν έχεις καμία σχέση με κινήματα λαϊκά. Αυτό φταίει που έχεις και εσύ το παραληρηματάκι σου. Δεν πειράζει.

τύριον

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ο καθένας αποδεικνύει με τις πράξεις του και τα λόγια του πόσο έξυπνος (ή μη) είναι. Οπότε δε χρειάζονται χαρακτηρισμοί που να το πιστοποιούν. Περιορίστε στους πολιτικούς χαρακτηρισμούς τα σχόλια, αν θέλετε να τα δείτε δημοσιευμένα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,προς τι τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός;
Δεν θες πια να γίνουμε φίλοι;:-(

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

1. Οι πλατειες και οι ανοιξεις δεν ειναι τασεις που επιβεβαιωνονται. Ειναι ενεργητικη συμμετοχη με κεντρικο συνθημα στην Ελλαδα εξω τα κομματα, ασχετα αν υπηρχαν κομματα και στελεχη κομματων που κρυβοτανε.
2. Ως ενεργητικη δραστηριοτητα διαμορφωνει την κατασταση του (μη) κινηματος και οι συμμετεχοντες διαμορφωνουν τη συνειδηση τους καθως μετατρεπουν την οργη τους σε (μη) κινημα.
Δλδ διαμορφωνονται ενω διαμορφωνουν μια κατασταση. Ενεργητικα χτισανε τον φασισμο, δεν τους ηρθε ουρανοκατεβατος.

Αντιδιαλεκτικο το επιχειρημα του τυριον
3. Οι φασιστες δεν ενοχλησαν κανεναν "αριστερο" της πλατειας. Το ΠΑΜΕ ενοχλησε πολλους.
4. Ολοι κρυβοντουσαν. Δηθεν δεν ητανε κομματα μεσα. Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν φορεσανε ποτε κουκουλα. Η μεγαλυτερη βρισια και απατη για τον λαο ητανε οι κουκουλες που φορουσανε οι συνιστωσουλες που μας τον συνιστωνουν καλα απο κυβερνητικα ποστα, το ΝΑΡ κλπ. Και φυσικα το ΚΚΕ δεν βριζει τον λαο.

5. Κουκουλοφοροι λοιπον
youtube.com/watch?v=t4KOc2Ktk5M

youtube.com/watch?v=T9k74pGtJYc

youtube.com/watch?v=YvO70rRRUoY

youtube.com/watch?v=mTEU2PNaBog


σαπορ τουτουρκι

zoot horn rollo είπε...

"Ενοτητα" ρε κι "αριστερη" κυβερνηση.
2012 φορεβερ.
Παμε παλι κοπι πεηστ...

Αναυδος είπε...

εγω το ειπα εξαρχης οτι ειναι αδελφος του κουιντο
με βαση τη απορρητη γεννεαλογια του οικου των λανιστερ ο ταιγουιν λανιστερ (ο πατριαρχης του οικου) εχει 3 νομιμα παιδια (τυριον, τζειμι και σερσει) και 2 νοθα (κουιντο και κωστας)

μεχρι να ερθουν οι δρακοι και τους κανουν ολους μια χαψια θα μας ζαλιζουν τον ερωτα

Ανώνυμος είπε...

2. Η συμμετοχή της στις πλατείες το '11 ήταν μια σωστή απόφαση, σύμφωνη, με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού: Εάν είχαμε ακολουθήσει την γραμμή του ΚΚΕ, που έβριζε, βρίζει και απορρίπτει κάθε λαϊκό κίνημα το οποίο δεν ελέγχει, σήμερα ο φασισμός θα ήταν μαζικότατος.

ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΟΣ. ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.
ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ. ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ:


2. Άλλη μια ΚΚΕδικη καραμέλα, είναι το "οι πλατείες έβγαλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ: Η αποθέωση της αντιδιαλεκτικής σκέψης!

ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.

Επίσης, φίλοι του ΚΚΕ την ΧΑ την ανέδειξε η κρίση του καπιταλισμού και η συνακόλουθη εκλογική διάλυση των παραδοσιακών κομμάτων του δικομματισμού: Πάντα υπήρχε στην ελληνική κοινωνία ένα ποσοστό της τάξης του 7-10% που είναι ακροδεξιό και καλύπτονταν πίσω απο τη ΝΔ και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ.

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 7 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΩΣ 10 ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΔΩΣΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΚΚΕ;

6,9 ΠΗΡΕ Η Χ.Α. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΟΙ ΑΝΕΛ.

Ετσι αναδείχθηκε η ΧΑ, και να είστε και ευχαριστημένοι κιόλας, που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέβαλλε στο να μην πάνε οι εξελίξεις ακόμα δεξιότερα, με την συμμετοχή της στο κίνημα των πλατειών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΥΡΙ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΝΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ – ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

ΜΟΝΟ 23 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ Η ΑΝΕΛ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Alxazar είπε...

Ρε μαλακα τυριον
Πας καλά? έχεις πει διακόσες φορες τα ίδια πράματα για να τα αναιρέσουν με στοιχεία και ποιότητα άλλες διακοσες φορές οι σύντροφοι.
Και επειδή με πέτυχες στις κακες μου πασοκοσπορε σου ατεσαε που έφαγες λίγο δακρυγόνο την Κυριακή ?
Μήπως έμαθες για πρώτη φορά τη μυρωδιά του κινήματος?
Ή ήσουν κι εσυ ένα ξαναμενο παιδοπουλο πριν έξι χρόνια μαρφιν, κουκούλες , γνωστοί άγνωστοι και τέτοια . Γιατί λίγο χτεσινος μου φαίνεσαι. Εμένα του προχτεσινού αν θες να ξέρεις.
Λοιπόν η αερολογία, η παρλαπίπα και η τσάμπα μαγκιά εχουν τα όρια τους. Σταματα πριν γινεις εντελώς ξεφτίλα . Δεν θες να είσαι κύριος στόχος στα βέλη των κουκουεδων . Είσαι εχθρός του οργανωμένου κινήματος και φαίνεται να απεχθάνεσαι το σοσιαλισμό όπως ειναι στην πραγματικότητα και όχι στο μυαλό σου.
Και αν θες να μου απαντήσεις τίποτα στο λέω από τωρα
ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε τύριον,
Ο Νταλακογιώργος που έστειλε μετά από μήνυσή του στην αστυνομία να πάει αυτόφωρο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, δεν είναι αυτός που χρόνια τώρα κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες εκλογές ξαναεκλέχθηκε πρόεδρος και με τις ψήφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλων των άλλων μαζί ενάντια στο ΠΑΜΕ? Ρε μεγάλε, στις εκλογές του συνδικάτου επισιτισμού κατέβηκε η ανταρσύα μαζί με ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους, ναι καλά διαβάζεις ΟΛΟΥΣ, ενάντια στο ΠΑΜΕ?
Κάνε λίγο κράττει, δεν σε παίρνει.
Μαν.

Unknown είπε...

στις εκλογες του 12,μετα τη νικη των "εθνικων" δυναμεων και των τοποτηρητων τους
ο χαγιος πανηγυριζε την "εκκωφαντικη" καταδικη του μνημονιου .

περιεργο.

το κομμα του ,η ανταρσυα,ειχε εξαερωθει και αυτος πανηγυριζε.


Ανώνυμος είπε...

Έλα. Έχω και άλλη ακομμάτιστη πλατεία αγανάκτησης.

~~~~Σπύρος Μαρκέτος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
https://www.youtube.com/watch?v=du3P0fK88Cw

~~~Ευτύχης Μπιτσάκης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
https://www.youtube.com/watch?v=LeeeAvK_oUU

~~~Βατικιώτης Λεωνάιντας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
https://www.youtube.com/watch?v=FJ1fYnxUs3k

~~~Λαπατσιώρας (ΣΥΡΙΖΑ)
https://www.youtube.com/watch?v=s1wCQ7-HIKg

~~~Βεργόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)
https://www.youtube.com/watch?v=nXrOkG6bf1U

~~~Μανώλης Γλέζος και λοιποί ("ακομμάτιστοι, αμεσοδημοκρατικοί, αυτοδιαχειριζόμενοι")
https://www.youtube.com/watch?v=XjXzRi6FUAY


σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Αϊντε πάλι τα ίδια. Πάμε πάλι:

1. Στην ελληνική κοινωνία διαμορφώθηκε ιστορικά ένα ακροδεξιο φασίζων πολιτικό ρεύμα του 7-10%. Αυτό το ρεύμα ενσωματώθηκε μεταπολιτευτικά στα 2 κυρίαρχα κόμματα του δικομματισμού. Στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (λιγότερο). Η καπιταλιστιή κρίση όμως αποσάρθρωσε σε μεγάλο βαθμό την εκλογική και κοινωνική ηγεμονία των 2 κομμάτων του δικομματισμού. Και το ακροδεξιό τμήμα της κοινωνίας ριζοσπαστικοποιήθηκε επί το δεξιότερον και έμεινε πολιτικά χωρίς εκπροσώπηση. Αυτό το κενό κάλυψε μέχρι στιγμής η Χ.Α., με την κατάλληλη αρωγή του καπιταλιστικού συστήματος. Μόλις λοιπόν ανέλυσα την βασική/κύρια αιτία ενδυνάμωσης της Χ.Α.

Οι πλατείες δεν αποτέλεσαν καθόλου την αιτία ενδυνάμωσης της Χ.Α. Αυτό είναι ένα βολικό παραμύθι που αναμασά σαν πιπίλα το ΚΚΕ. Είναι ψέμα! Οι πλατείες αποτέλεσαν ένα αντιφατικότατο λαϊκό κίνημα, μια προσπάθεια του λαού να αντιδράσει στην επίθεση που δέχονταν τότε. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπήκε σε αυτό το αντιφατικό κίνημα ως ώφειλε, μιας και είμαστε κομμουνιστές. Και η παρέμβασή μας σε αυτό το κίνημα συνέβαλλε στο να μην έχουμε περαιτέρω ακροδεξιά μετατόπιση του κόσμου. Το ίδιο συνέβη και με τις εκατοντάδες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν σε όλη την χώρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το ΚΚΕ με την αποχή του από όλα τα λαϊκά κινήματα και με το βρισίδι που ρίχνει στον λαό, σίγουρα έκανε πολύ λιγότερα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο να αναχαιτιστεί το φασιστικό φαινόμενο. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αυτό είπα και αυτό πιστεύω.

2. αναυδε πρόσεξε, γιατί μάλλον ο τύριον θα γίνει σύμμαχος της νταινέρις και των δράκων της. Οπότε, κοίτα να είσαι στην σωστή μεριά σαν θα έρθει η ώρα, μην σε δώσω να φάνε εσένα οι δράκοι. Γατάκι!

3. Θερσίτη σε ευχαριστώ για την ευγνωμοσύνη σου! Θα ανταμειφθεί όταν έρθει η ώρα (και η ντεαινέρις).

4. ΓΩ: Με στεναχώρησες και δεν θέλω πια να γίνουμε φίλοι. Αλλα μου λέν τα μάτια σου, και άλλα η καρδιά σου!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

1. αλχαζάρ, ωραία η φωτό σου! Πάει πακέτο με την αντίληψή σου για τα πράγματα.

2. Τρέντι Νίκο, μπορείς πλιζ, να αναρτήσεις την δήλωση του συντρόφου Χάγιου, με την οποία πανηγύριζε όπως μας λές! Διότι σαφώς και υπήρξε το '12 "εκκωφαντική καταδίκη" των μέχρι τότε μνημονιακών πολιτικών. Ομως το ίδιο σαφώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλεγε πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοσιαλδημοκρατική και αδιέξοδη. Αυτό γιατί δεν μας το λές; Αχ, εντυπωσιοθήρα μου!

3. Για τις εκλογές στον επισιτισμό: "......Στις εκλογές του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής που διεξήχθηκαν στο διάστημα μεταξύ 4-10 και 13-14 Απριλίου, η Λάντζα αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό έδωσε την πρώτη της εκλογική μάχη, πετυχαίνοντας να εκλέξει έναν αντιπρόσωπο στην Κεντρική Διοίκηση, έναν αντιπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και δύο αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η Λάντζα από την ίδρυσή της το 2014 έως και σήμερα παρεμβαίνει μαχητικά στο σύνολο του κλάδου και μέσα από τις τάξεις του Συνδικάτου. Η εκλογή αντιπροσώπου στην Κεντρική Διοίκηση, σε ένα από τα μαζικότερα συνδικάτα της Αττικής (συνολικά ψήφισαν 2.984) που εντάσσεται σε έναν από τους πλέον κομβικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την μαζικοποίηση και οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, θέτοντας νέα στοιχεία και χαρακτηριστικά.[...]

Η Λάντζα όλο το προηγούμενο διάστημα με μαχητικές παρεμβάσεις και εξορμήσεις προτάσσει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, ενάντια στις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τις ενώσεις εργοδοτών και ξενοδόχων. Κατάφερε να δώσει τον τόνο και να στρέψει το βλέμμα στα περισσότερο πληβειακά τμήματα των εργαζομένων του κλάδου, χτυπώντας τις τάσεις απογοήτευσης και υποχώρησης. Ενάντια σε αντιλήψεις που στοχεύουν αποκλειστικά στην μεταφορά αιτημάτων και στην διαχείριση των εργατικών διαφορών, η Λάντζα στοχεύει στην μαζικοποίηση του Συνδικάτου με πραγματικούς όρους, ώστε να αποτελούν οι διεκδικήσεις και ανάγκες των εργαζομένων στο σήμερα την πυξίδα για ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα. Παράλληλα αποτελεί ένα εργατικό σχήμα που θέλει να προβάλει ένα ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο, μαχητικό συνδικαλισμό επιθυμώντας να συμβάλει σε μια ουσιαστική ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Προωθεί μια διαφορετική αντίληψη για τον εργατικό συνδικαλισμό σε αντιπαράθεση με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και μεγάλων ομοσπονδιών, καλώντας σε ένα ευρύ νικηφόρο μέτωπο εργατικής πάλης......"

http://www.pandiera.gr/%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C/

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Πάει η ενότητα της αριστεράς.Είναι τελικό.Δεν θα είμαστε μαζί.
Δεν είμαστε λέει αρκετά συνεπείς στις θέσεις μας και δεν μπορεί να κάνει παρέα με αλλοπρόσαλλους.

Σύντομο ανέκδοτο εκ των αμφιθεάτρων(αν και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα το έχετε ακούσει).

Τι έχουμε όταν ένας ΕΑΑΚίτης μπαλαμουτιάζει ΕΑΑΚίτισσα;
Επαναστατική κατάσταση.Οι πάνω δεν μπορούν και οι κάτω δεν θέλουν.

Αυτά από εμένα.Είπα να τελειώσω on a high note που λεν και στο χωριό μου.Η συζήτηση ουσιαστικά έχει τελειώσει.Τρεις φορές το ίδιο σχόλιο έχει αφήσει ο τύριον.Δεν έχει νόημα.Τόσο (δεν) μπορεί αυτή τη στιγμή.

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ GAME OF THRONES.

ΤΟ ΒΑΡΙΕΜΑΙ.

ΠΟΙΑ ΩΡΑ; ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...


MA ΑΦΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ:

1. Στην ελληνική κοινωνία διαμορφώθηκε ιστορικά ένα ακροδεξιο φασίζων πολιτικό ρεύμα του 7-10%. Αυτό το ρεύμα ενσωματώθηκε μεταπολιτευτικά στα 2 κυρίαρχα κόμματα του δικομματισμού. Στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (λιγότερο). Η καπιταλιστιή κρίση όμως αποσάρθρωσε σε μεγάλο βαθμό την εκλογική και κοινωνική ηγεμονία των 2 κομμάτων του δικομματισμού. Και το ακροδεξιό τμήμα της κοινωνίας ριζοσπαστικοποιήθηκε επί το δεξιότερον και έμεινε πολιτικά χωρίς εκπροσώπηση. Αυτό το κενό κάλυψε μέχρι στιγμής η Χ.Α., με την κατάλληλη αρωγή του καπιταλιστικού συστήματος. Μόλις λοιπόν ανέλυσα την βασική/κύρια αιτία ενδυνάμωσης της Χ.Α.

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ

2. Η συμμετοχή της στις πλατείες το '11 ήταν μια σωστή απόφαση, σύμφωνη, με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού: Εάν είχαμε ακολουθήσει την γραμμή του ΚΚΕ, που έβριζε, βρίζει και απορρίπτει κάθε λαϊκό κίνημα το οποίο δεν ελέγχει, σήμερα ο φασισμός θα ήταν μαζικότατος.

ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΟΤΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΟΣ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ.

Οι πλατείες δεν αποτέλεσαν καθόλου την αιτία ενδυνάμωσης της Χ.Α. Αυτό είναι ένα βολικό παραμύθι που αναμασά σαν πιπίλα το ΚΚΕ. Είναι ψέμα!

ΑΦΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙΚΤΡΑ.

23 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΙ ΑΝΕΛ.

ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ. ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ;

ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ – ΘΕΣΗ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλο θα ηταν να εχεις αποψη πριν διατυπωσεις κατι σαν αποψη, μια αρλουμπολογια υπο διαμορφωση. Ερχεσαι σε αντιφασεις.
Εχεις βεβαια παρει απαντησεις σε καθε "επιχειρημα" αλλα επαναλαμβανεις ενα ποιηματακι που μεσα στην συζητηση καταλαβες πως σε βολευει.
Καλωσηρθες στην ομαδα ψυχαναλυσης του σφυροδρεπανου.

σαπορ τουτουρκι

Αναυδος είπε...

ωστε προδοτης ο τυριον ?

Ανώνυμος είπε...

"Το 2015 θα ειναι μια καλη χρονια με την ανοδο της αριστερας στην κυβερνηση" ΕΑΑΚ Πολιτικο Νομικης

"Η ουσια της σημαντικης αλλαγης που σηματοδοτει η πτωση των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετα τα πεντε φρικαλεα μνημονιακα χρονια αποτελει προσωρινη ανακοπη της αστικης επιθεσης" ΠΡΙΝ

"Μεσα στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρισκονται οι αγωνες της Χαλυβουργιας, της ΕΡΤ, οι εργατικες και λαικες εκρηξεις του 2010-2012, το αντιφασιστικο κινημα κ.α." ΠΡΙΝ

"οι Γερμανοι εχουν σκυλιασει εναντιον της κυβερνησης Τσιπρα...Ξυδι!" Δελαστικ, ΠΡΙΝ

"Η συγκυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειναι εξέγερση που μπορει να απλωθει σε ολη την Ευρωπη" Δελαστικ, στο Εθνος 2/2/2015

"Ο υπουργός (Παιδειας) ειναι ανθρωπος του κινηματος" ΕΑΑΚ Ναυπηγων ΕΜΠ

"Προκειται για μια πιο ευαλωτη κυβερνηση με αντιμνημονιακες, φιλολαικές, δημοκρατικες διακηρύξεις" ΠΡΙΝ

"Πρεπει να γινει σαφες οτι απεναντι στο διευθυντηριο της ευρωλιτοτητας δεν υπαρχει μονο η κυβερνηση. Υπαρχει και ενας λαος που βροντοφωναζει "Ουτε βημα πισω" Ανακοινωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

"Εαν επικρατησει το ΟΧΙ καμια κυβέρνηση δεν θα τολμησει να επιβάλλει μνημονια" Ανακοινωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

"Ακτιβισμος του ΠΑΜΕ εξω απο το Μαξιμου" ΕΑΑΚ Ιατρικης, για την επιθεση των ΜΑΤ στους συνταξιουχους

και πολλα πολλα αλλα..

νικολης

Ανώνυμος είπε...

σαπόρτ σουρτούκι μου, δεν έχω πάρει απάντηση σε κανένα από τα επιχειρήματα και ερωτήματα που έθεσα. Πχ:

1. Η αποχή του ΚΚΕ και το βρίσιμο των πλατειών (όπως παλιότερα του Δεκεμβρη του '08, των κινημάτων αληλλεγγύης τότε και τώρα) υποστηρίζω, ότι ήταν βούτυρο στο ψωμί των αστών και της προσπάθειας των καθεστωτικών ΜΜΕ να στρέψουν τον κόσμο δεξιότερα (με το κανάκεμα της ΧΑ και όχι μόνο). Εάν και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθούσε τότε (και αργότερα) την γραμμή του ΚΚΕ, θα είχαμε πολύ χειρότερες εξελίξεις για το λαϊκό κίνημα. Αντιθέτως, με την συμμετοχή της στις πλατείες σε πανελλαδικό επίπεδο, μπόρεσε να βοηθήσει αρκετό κόσμο που ήταν ό,τι να ναι, στο να πολιτικοποιηθεί σε αριστερή ριζοσπαστική κατεύθυνση.

Το ίδιο -και πολύ περισσότερο- συνέβη και αργότερα, με την δολοφονία του Π. Φύσσα: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέβηκε στον δρόμο, συνέβαλλε να συγκροτηθούν αντιφασιστικές πρωτοβουλίες σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ το ΚΚΕ έκανε τραγικά πολύ λιγότερα πράγματα.

2. Λέει πχ σε άλλο σημείο ο τρέντι Νικολής, ότι εξαερώθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον Ιούνιο του '12, που όντας από 1,19% πήρε 0,33% (και από 75.000 ψήφους, έλαβε 21.000 ψήφους τον Ιούνιο). Και προφανώς εννοεί ότι η εκλογική μείωση οφείλεται στην γραμμή που είχε έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγαπητός φίλος όμως, ξεχνά να μας αναφέρει τα ποσοστά του ΚΚΕ στις 2 αυτές εκλογικές αναμετρήσεις! Οπότε θα μας τα θυμίσω εγώ για να ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε:

Το ΚΚΕ τον Μαϊο του '12 έλαβε 536.000 ψήφους και ποσοστό 8,48%. Εναν μήνα μετά, τον Ιούνιο του '12 το ΚΚΕ έλαβε 277.000 ψήφους και ποσοστό 4,5%. Δλδ με λίγα λόγια το ΚΚΕ που κατά τους φίλους του εδώ μέσα είχε την σωστή γραμμή έναντι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έχει οργάνωση καλύτερη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, λεηλατήθηκε κανονικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας περίπου 260.000 ψήφους και το 50% περίπου της εκλογικής του δύναμης!

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλάτησε κανονικά σε εκλογικό επίπεδο το κομμάτι του αριστεροχωρίου που ονομάζεται ΚΚΕ, όπως και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διότι παρουσιάστηκε ως σωτήρας του κόσμου και μάλιστα αριστερός, που θέλει να πάρει κυβέρνηση και να κάνει φιλολαϊκά πράγματα. Τίγκα αυταπάτες, που όμως δεν πρόκειται να απαντηθούν, εάν δεν ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

τύριον

kolokotronis είπε...

Προσπαθώ τόση ώρα να καταλάβω, πώς γίνεται να απαντάς με επιχειρήματα στα θέματα που βάζει κάποιος και αυτός να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια ελαφρώς παραλλαγμένα.
Μία λογική εξήγηση υπάρχει:
ο τυριον έχει αγοράσει καινούργιο πληκτρολόγιο για το desktop, το οποίο έχει την ελληνική γραμματοσειρά πάνω από την αγγλική και καθώς είχε μάθει το ανάποδο, πληκτρολογεί ακατάπαυστα, γράφοντας τα ίδια πράγματα για να το συνηθίσει!
Επίσης, επειδή το πληκτρολόγιο το αγόρασε combo με το ποντίκι, του κολλάει το δεξί κλικ και έτσι για να το τεστάρει κάνει αδιάκοπα copy-paste!
Α, ρε τυριον!
Και στό ΄χα πει: μην αγοράζεις turbo-x, είναι μάπα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ.

ΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΕΧΕΣΑΙ Η ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.

ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΑΠΛΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΗΤΑΝΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΧΤΥΠΑΓΑΝΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ

ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΑΙΝΕ Η ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

kolokotronis είπε...

και για να σοβαρευτούμε:
κάπου στην ηλικία σου (γιατί είναι φανερό πως είσαι πιτσιρής, χωρίς να είναι αυτό κακό από μόνο του) είχα πρωτοδιαβάσει, ω τυριον, στο Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ότι οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιό τους να κρύβονται (με εξαίρεση προφανώς σε καταστάσεις βαθειάς παρανομίας, εκτός εάν κάτι τέτοιο θεωρείς πως ήσαν οι "πλατείες").
Εγώ, λοιπόν, δεν θα συμμετείχα ποτέ σε συγκεντρώσεις στυλ πλατειών, έχοντας αφήσει στο σπίτι μου, οικειοθελώς, τη σημαία του Κόμματός μου ή του ΠΑΜΕ ή του Συνδικάτου μου, επειδή έτσι το ήθελε ο ΣΚΑΙ και το MEGA!!!
Η Ανταρσυα, όμως, δεν το θεώρησε ανάξιό της (το να συμμετάσχει χωρίς την ταυτότητά της, παίζοντάς το "είδαμε κόσμο και μπήκαμε"), επομένως "κατά τας Γραφάς", τρίχες κομμουνιστές (νομίζετε πως) είστε! (ακόμα και το μ-λ πιό τίμια στάση κράτησε).

Ανώνυμος είπε...

τυριον

Ειδες καποιο επισημο οργανο, εγγραφο, ανκοινωση του ΚΚΕ να βριζει τις πλατειες; Γνωριζεις καποιο μελος του ΚΚΕ που αντιπαρατιθεται βριζοντας;

Στο ιδιο θεμα: αν, λεω αν, φευγανε ολοι οι "αριστεροι" απο τις πλατειες θα γινοτανε ή οχι αυτο που λεμε "απομονωση των φασιστικων στοιχειων"; Εγω λεω ναι και προσθετω πως πολλοι πασοκοι και παιδια πασοκων βρισκονται να ψηφιζουν ΧΑ και γιατι εσεις ανεχοσασταν συνθηματα οπως "δεν υπαρχει αριστερα, δεν υπαρχει δεξια".
Την ιδια στιγμη (απο τον ιδιο μηνα ειναι τα βιντεο) που η κατω πλατεια ανεχοτανε αυτα και αλλα φασιστικα συνθηματα, εφερνε προσκεκλημενους τους υπουργους του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελεχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν και αυτοπροσκεκλημενοι ηταν, αλλα λεμε...

Ας πουμε λοιπον τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη. Οτι δεν ηταν μια απλη αυθορμητη λαϊκη αντιδραση, αλλα ειχε και αυτη την καθοδηγηση της, την πολιτικη της ηγεσια. Δλδ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΧΑ, κομματια της ΝΔ.

Γι αυτο λοιπον ανετα προεκυψαν και οι ανακοινωσεις της ανταρσυα που πανηγυριζε για μια κυβερνηση "αριστερων" και εθνικιστων. Ανεχτηκατε εθνικιστες στο (μη) κινημα σας, τους χαϊδεψατε και στην (μη) αριστερη κυβερνηση.

Εξαλλου, καμια πλατεια και καμια ανοιξη δεν εμεινε ανεκμεταλλευτη απο τους αστους. Το ιδιο εγινε και με την ελληνικη εκδοχη. Και με την Ουκρανικη πχ.

Και με την Ουκρανικη εκδοχη θα καταρριψω πιο πρακτικα μπας και το χωνεψεις το επιχειρημα σου. Λες 7-10% κρυβοτανε. Εγω λεω φτιαχτηκε. Διαμορφωθηκε ενω προσπαθουσε να αλλαξει πραγματα. Γιατι αν στην Ελλαδα κρυβοτανε 7-10% (αυτο φανταζομαι υπολογιστηκε απο το εκλογικο ποσοστο ΧΑ), τοτε στην Ουκρανια κρυβοτανε ο μισος πληθυσμος και βαλε. Οι φασιστες κρυβοτανε απο τους φασιστες στην Ουκρανια;
Ή μηπως, λεω μηπως, το Maidan διαμορφωσε φασιστες; Λες να ισχυει κατι τετοιο για τις πλατειες τελικα;

σαπορ τουτουρκι

Eriugena είπε...

Ιστορική αναδρομή:
χιλιαενιακόσιαενενήντα κάτι, Πάντειος, μετά την αποχώρηση των "ανανεωτικών" από το κκε, σε γενική συνέλευση, 400-500 "γραψικοί" αριστεριστές, "ανανωτικοί"(όσοι φύγαν από το κακό κκε) οσε (σεκ μεκ ντεμέκ)κκε-εσ-α.α (μπανιάδες) καραμπελιάδες μ-λ ασυνέχειοι αναρχικοί διάχυτο πλήθος και ΕΝΑΣ Κνίτης, ο αξέχαστος Τσοκάνης.
δύοχιλιάδεςδέκα έξη.
Που είναι όλα αυτά τα πλήθη; σπίτι, ιδιώτευση καρριέρα "διανοουμένου", κάποιοι σε καλές θέσεις, κάποιοι πιό ενεργοί στον "χώρο", γενικά τίποτα, νάδα νιχτς.
Μετά από πολλά χρόνια από το 1989, ο ενοποιημένος χώρος (ναρ οσε συσπειρώσεις) μέσω δεκ/η 2008 μέσω πλατειών αγανακτισμένων μέσω "ριζοσπαστικών" κινημάτων το μαξιλαράκι του ανερχόμενου συριζα με αποκορύφωμα το δημοψίφισμα του Τζίφρα.
Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της ιστορικής πορείας τι λέει ο "χώρος";
τίποτα νάδα νιχτς, και παντελής απουσία πραγματικής αυτοκριτικής. Τσίπα μηδεν, όλα μηδεν ναδα νιχτς.
Εμείς οι "παλιοί"; μια μοναδική επιλογή: ΚΚΕ,,

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση ουσιαστικά καμία σε όσα επιχειρήματα έχω παραθέσει. Δεν πειράζει.

Θερσίτη, όταν λέμε "παρεμβαίνω σε ένα λαϊκό κίνημα", σημαίνει "μπαίνω στις ομάδες που αυτό έχει συγκροτήσει, ή συγκροτεί" "συμμετέχω/συμβάλλω έμπρακτα στις διαδικασίες του και στα πρακτικά καθήκοντα, για να έχω το δικαίωμα, να θέσω τις απόψεις μου, και να αγωνιστώ για να υιοθετηθούν από αυτό το κίνημα". Εσύ ως ΚΚΕ, έχεις συνηθίσει, όταν υπάρχει ένα λαϊκό κίνημα που δεν ελεγχεις, να μοιράζεις φυλλάδια και να το βρίζεις.

Προφανώς, δεν γνωρίζω πόσο θα είχε η ακροδεξιά αν δεν επενέβαινε η ηρωϊκή ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γνωρίζω όμως ότι στον -μέχρι σήμερα- περιορισμό της ΧΑ στο 7%, έχει συμβάλλει αρκετά η ηρωϊκή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την λογική, τις θέσεις, την πολιτική και την δράση της.

τύριον

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΛΕΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ.

ΤΟ ΚΚΕ ΒΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΚΕΙ.

ΤΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΒΑΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.

ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΕΙΩΣΕ Η ΗΡΩΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Unknown είπε...

ανταρσυα 9 Μαΐου 2012
"Στη βάση των παραπάνω εκτιμήσεων και στόχων, αλλά και ως προγραμματική θέση της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι η Αριστερά πρέπει να απευθυνθεί στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να ολοκληρώσει την τωρινή πρωτη!!!!!!! νίκη??????? του λαού"

δεν χρειαζονται σχολια.....
νασαι καλα τυριε,
γελασαμε......






Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΡΕΛΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΥΡΙ ΟΤΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.

ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ 21 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ.

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΠΟΙΡΑΖΕΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΎΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ.

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΝΟΧΟΣ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΤΑΝ.

ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Eriugena είπε...

Τύριον@
Αυτό το παραμυθάκι που έχετε για ψωμοτύρι για "μη ελεγχόμενα κινήματα" μην το λές συνέχεια μη το λέτε συνέχεια, έχει μπαγιατέψει. Το να μην ελέγχεις ένα κίνημα δεν είναι κακό αν αυτό το κίνημα όμως δεν το ελέγχουν ασφυκτικά άλλες ιδεολογικο-πολιτικές δυνάμεις επιβάλλοντας σχεδόν δια ροπάλου τον αποκλεισμό της εργατικής ιδεολογίας, έστω σε παρεφθαρμένη μορφή, ούτε καν σε αυτήν την μορφή.
Αστειάκια, ατάκες, αναρχοσυνδικαλιστικά "αξιώματα", μουχλιασμένα πράγματα, ψόφια.
Μια ιστορική φάση σχεδόν 3 δεκαετιών, όχι μόνον στην ελλάδα, με την κυριαρχία του παγκόσμιου "αντιγκλόμπαλ", τελείωσε, και εδώ είναι που ως συμβολικό μέρος της "αριστεράς" λόγω ανόδου Τζίφρα και συριζα μαζί με το κύριο "σώμα" αυτού του κινήματος θα παρασυρθεί και όλος ο συμπληρωματικός παραπληρωματικος αριστερίστικος χώρος εκεί που ήταν πριν: στα μεγέθη κάτω από το 1% και στην κοινωνία στην αφάνεια της γραφικότητας. Σας χρησιμοποίησαν και τώρα τελειώνετε μαζί τους ως "ριζοσπαστικοί αριστεροί".
Είσαι νέος, δεν λέω να πάς στο κκε ντε και καλά, αλλά έχεις χρόνο ακόμα. Μην το χάνεις σε τελειωμένες ιστορίες, εκτός κι αν είσαι φιλόδοξος. Αν θες να γίνει "διανοούμενος" της σειράς, ή αναρχικός αστικού θερμοκηπιου (Ροσινάντε), εντάξει θα έχεις ωφέλη, αν σκέφτεσαι κυνικά. Αν όχι, όπως συνήθως, κάντηνε την στροφή και μην χάνεις τον χρόνο σου.
ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΑΝ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι ασχολειστε? Το παιδι τα χει χαμενα.
Απλα να θυμισω οι πλατειες δεν ηταν ελληνικο φαινομενο. Ηταν "κινηματα" παγκόσμια σε αντιδραστικη κατεύθυνση με 100% επιτυχια για το κεφάλαιο.
Ας τα δουμε.
1)Αιγιπτος εφυγε ο Μουμπαρακ ηρθαν οι αδερφοί μουσουλμανοι
2)Λυβιη εφυγε ο Κανταφι ηρθαν οι φανατικοι ισλαμιστες
3)Τυνησια (ισως η πιο λαιτ περιπτωση) εχει μεινει σε αστικοδημοκρατικα πλαισια οπως ηταν περιπου
4)Συρια δε νονιζω οτι θελει σχολιασμο
5)Ισπανια εφυγαν οι σοσιαλδημοκρατες ηρθε ο δεξιος Ραχοι και τωρα εχουμε του νεους σοσιαλδημοκρατες του Ποδεμος. Αποτέλεσμα αντιδραστικοτητα κσι εκτονωση.
6)Ουκρανια δεν αντεχει κριτικης και συμπερασματων.
7)Ελλαδα εφυγε το ΠΑΣΟΚ και ηρθε μια κυβέρνηση συνεργασιας με εναν δωτο τραπεζιτη πρωθυπουργό. Φτιαχτηκε οχι επειδη το λεει το ΚΚΕ αλλα κατ'ομολογιαν των ιδιων εκει μεσα ενα εθνικιστικο κομμα οι ΑΝΕΛ που τοτε χτυπησαν 10%,ξεπηδησε ενα νεοναζιστικο μορφωμα που εφτασε το 6,9% και μαζικοποιηθηκε ο νεος σοσιαλδημοκρατικος πυλωνας. Αντιδραστικοποιηση κσι εκτονωση.

Και ανεχόμαστε το καθε νεοκοπο ανταρσυωτακι να μας λεει παπατζες λες και μιλα σε χαχολους οπως τοτε που έγραφαν οτι ενα μαζικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν θα επιτρεψει σε καμια κυβέρνηση να το αγνοησει... Χαχα διανα. Μιλαμε για πολιτικους ογκολιθους...

ratm

zoot horn rollo είπε...

Ουτως ή αλλως δεν ηρθες για να δεχτεις απαντησεις στα "επιχειρηματα" σου. Δε σ'ενδιαφερουν, ανεκδοτα αραδιαζεις (ηρωικη ΑΝΤΑΡΣΥΑ λεει),φυλλαδιολογιες κτλ.
Χρονια τωρα εχετε δωσει δειγματα, αλλα φαινεται οτι γινεστε ολο και πιο "ουφο".Οι αβαντες στο ΣΥΡΙΖΑ δε σβηνουν με λασπη προς το ΚΚΕ.
Απολιθωμα, το σκαουτινγκ σου ειναι σε αλλα επιπεδα, ακου "ηρωικη ΑΝΤΑΡΣΥΑ".

υγ: Ο Βελισσαρατος τι να λεει για ολα αυτα;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ρε Κωστακη το μαμησες το θεμα ...
Το φρουτο των πλατειων ηταν (και εξακολουθει βλ.Γαλλια )ΚΕΝΤΡΙΚΗ στρατηγικη και μπανανοφλουδα του συστηματος για εκτονωση της λαικης οργης και ξεστρατιση των εξελιξεων σε βολικα γι αυτο μονοπατια. Ακριβως επειδη ηταν τετοια προωθηθηκε ΠΑΝΤΟΥ (Ισπανια ,Ελλαδα,Ουκρανια,Αραβικες Ανοιξες κλπ) με βασικα συνθηματα "μακρυα τα κομματα" (το εξης ΕΝΑ ),"μονο ανενταχτοι πολιτες" ή "μονο με εθνικες σημαιες".Ετσι χωρεσαν ΟΛΟΙ οι αλλοι(και Κυριως ΟΙ ΒΑΛΤΟΙ) ...πλην των οργανωμενων που δεν φοραν κουκουλα ποτε .Αυτοι γιναν εξ αρχης το μαυρο προβατο κεντρικα απο τον "σχεδιασμο" ...Το "κινημα" αυτο δεν ειναι τυχαιο οτι προωθηθηκε μεσω του διαδυκτιου και με διαφορους περιεργους τροπους ,( στην Ελλαδα ειχαμε τα 1,5 εκ. sms σε 10 λ.!!!!! απο την δολοφονια Γρηγοροπουλου το 08 -με αναλογο τροπο προωθηθηκε και το 10-11-στην Τυνησια μεσω του ΦΒ ,στην Αιγυπτο με την εκκληση μεσω ιντερνετ ενος περιεργου τυπου ) ....Το γεγονος ειναι ενα .Οτι σε ολους αυτους τους στοχους - χωρες οταν εκανε την δουλιτσα του το "κινημα " αυτο εξαφανισθηκε (ή μαλλον μεταλλαχτηκε σε κυβερνηση) .Μενει μονο στη Συρια "αδικαιωτο" κι αυτο γιατι εκει εξελιχθηκε σε ΕΜΦΥΛΙΟ ..Σε ολες τις αλλες φασεις ολοκληρωθηκε με κυβερνητικες αλλαγες ...Κι αντι ο "επαναστατης" να βγαλει τα συμπερασματα του απο ολα αυτα ξαναζεσταινει την ιδια σουπα ,μονο και μονο για να την πει στους κκεδες ...οι οποιοι και ΣΟΦΑ οχι μονο δεν "τσιμπισαν" τοτε αλλα προειδοποιουσαν τους συμμετεχοντες για τον τελικο σκοπο και στοχο των ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ .Γιατι ΥΠΗΡΧΑΝ διοργανωτες !!! Ηταν τα καναλια που αγκαλιασαν απο την πρωτη στιγμη τις "πλατειες" ,ηταν οι γνωστοι - αγνωστοι με ή χωρις κουκουλες ,ηταν οι Καραμπελιαδες και οι Καζακηδες ,ηταν οι Κουικ και οι Γλεζοι κι αλλοι κι αλλοι,εισασταν κι εσεις οι πυρ ομαδων γκρουπουσκουλαδες αντικκεδες απο κουνια .

ΥΓ Στο εργατικο κινημα παντου και παντα οι κκεδες (απο την εποχη της ΕΣΑΚ ακομα ) η παγια προταση μας ειναι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ .Δεν ειναι μονο θεμα αρχης των κομμουνιστων ,αλλα κυριως για να μπαινουν στο γαιτανακι της ¨ΕΥΘΥΝΗΣ ολες οι παραταξεις (αναλογικα με τη δυναμη τους )κι ετσι να λειπουν τα πετροβοληματα απεξω κι εκ του ασφαλους κριτικες.Το ιδιο κανουμε ακομα και σε συνδικατα που εχουμε 80-90% (πχ Οικοδομους) ....γιατι με το ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ μπαινει ο καθε κατεργαρης στον παγκο του και βλεπουμε τοτε ποσα απιδια βανει ο σακος .ΓΚΕ ΓΚΕ ?

Ανώνυμος είπε...

1)Αιγιπτος εφυγε ο Μουμπαρακ ηρθαν οι αδερφοί μουσουλμανοι...
Μπα σε βλέπω ανανενημέρωτο γύρισε ο Σίσι, δηλαδή ο στρατός που κάνει κουμάντο απόλυτο

2)Λυβιη εφυγε ο Κανταφι ηρθαν οι φανατικοι ισλαμιστες
ενω ο Καντάφι ήταν μια χαρά αντιστασιακος, απλως τα ειχε βρεις με ολους τους κυφηνες της ευρωπης βλέπε Σαρκοζι, που το χρηματοδοτούσε κιολας

3)Τυνησια (ισως η πιο λαιτ περιπτωση) εχει μεινει σε αστικοδημοκρατικα πλαισια οπως ηταν περιπου

Η δικτατορία του Μπεν Αλι ειχε αστικοδημοκρατικά δικαιώματα; Φαντάζομαι τα ίδια θα λες και για τη χούντα στην Ελλάδα... ασχετίλα




για την υπογραγή:
brother

τυριον να μη βλεπεις μαλακιες, μονο σοβαρές ταινίες, ταβιάνι και πάνω. Ασε τους ερευνητάδες για χολυγουντ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ρε μανιτσα μου την εκανε τη δουλιτσα του το συστημα σε αυτες τις χωρες ? Χρησιμοποιησε τους "αγανακτιστας" σαν μοχλο ? ΑΥΤΟ ΚΟΙΤΑ και ασε τα περι διαγραμματων

Eriugena είπε...

Μπράδερ ήρθες να μαζέψεις το νεούδι; με "υψηλή" κουλτούρα που δεν καταλαβαίνεις ούτε εσύ;
Μήπως, μιας και αναφέρθηκες στην ιταλικη αριστερή κουλτούρα θα ήθελες να δεις τι έλεγε ο μεγάλος αιρετικός κομμουνιστής Παζολίνι για τα "κινήματα" σαν και του λόγου σας, (πραγματικος αιρετικός και με τίμημα και όχι της κουράδας όπως κάτι Ρούσσηδες ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΆΛΑΓΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΣΑΤΣΟ ΣΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ). Θα το βγάλω να σας μαμησω λίγο γιατί πολυ εξυπνάκηδες έχετε γίνει εκεί πέρα, άντε..
Άντε πάλιουρα, πάαινε να κλάψεις στον ωμο του Λασκου για το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, κακομοίρη..
Για τα άλλα που λές, η γνωστή σοφιστική: ποιός σου είπε πως όποιος ξεμασκαρεύει το "ανοιξιάτικο" ΤΙΠΟΤΑ πως είναι υποστηρικτής των άλλων (Καντάφι, Σισυ κλπ);
Αυτή τη διαλεκτική σαν μαθαίνουν στο ΝΑΡ; καλά ξυπνητούρια πάλιουρα.,

zoot horn rollo είπε...

Ηρθε κι αλλο ουφο.

Ανώνυμος είπε...

Κουιντο μπραδα άσε τα σάπια και κάνε και εσύ την αυτοκριτική σου.οι ακροαριστεροι όπως τους ονομαζες χρόνια τώρα την κάνανε για συριζα και λαέ.Πολύ ακροαριστεροι βρε αδερφακι μου μην πας να ξεπλυνεις την νέα φουρνιά και μετά πάλι να πέσεις από τα συνεφα

Τζοε Τριμπιανι

zoot horn rollo είπε...

Μην ειστε μαζοχες καποιοι,καταλαβαινετε νομιζω...

Ανώνυμος είπε...

Μιας και τηνε γαμήσαμε την κουβέντα μια ερώτηση τώρα που προλαβαίνω:Γιατί οι μαζικοί ανταρσύοι δεν μας πρήζουνε τα ούμπαλα για να πέσει η κυβερνηση σύριζα;
Μνημόνιο ψήφισε;Τσεκ
Γίνανε υποτακτικοί τση Μέρκελ και του Σόιμπλε;Όχι αλλά άσχετο.
Χρησιμοποίησαν χουντοδιαδικασίες για να περάσουν οι νόμοι;Τσεκ
Και ξαναρωτώ, γιατί δεν γεμίζουνε τον τόπο αφίσες για την πτώση της κυβέρνησης, γιατί δεν ακούμε βαθυστόχαστες αναλύσεις για την πτώση της κυβέρνησης ως ελάχιστο αίτημα συσπείρωσης ενός κόσμου, γιατί όπου παρεμβαίνουν δεν λένε σε κάθε δεύτερη φράση για τη χούντα που μας βρήκε, και-να-φύγει-η-χολέρα-και-να-πέσει-η-κυβέρνηση-και-να-φύγει-η-χολέρα;
Φορθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Βrother αν θεωρεις προοδο την Τυνησια πολυ περισσότερο τη Συρια, τη Λυβιη και την Αίγυπτο τοτε εισαι ή φασιστας ή εμισθο τσιρακι της πρεσβείας των ΗΠΑ ή απλα χειροκροτητης του Κωνσταντίνου του ΣΕΚ...
Στην Αιγιπτο ασχετε ο στρατός εριξε τους αδελφούς μουσουλμανους και συντροφους σου καθώς φαίνεται. Αυτοι ηταν το γέννημα των πλατειων εκει...
Παντως αποκαλυπτεστε. Υπερμαχοι των πλατειων. Πηγαινετε με τον Πορτοσαλτε, τον Πεταλωτη κσι το Σαμαρα να κανετε αφιερωματσ οπως του Σκαι στους αγανακτισμενους...
Ταξικα ναυαγια.

ratm

Alxazar είπε...

Λοιπόν τυριον
Επειδή αποτι κατάλαβα γραφεις οτι γραφεις , ξεκινάς ένα ρεπορταζ που κανεις δε σε ρώτησε κιόλας, βρίζεις συνεχόμενα , αποπαίρνεις τις απαντήσεις που σου δίνονται ΚΑΙ θες να σε παίρνουμε και στα σοβαρά...
Λοιπόν άκου τωρα στα σοβαρά κάτι :
Γιατί χάθηκαν τα κινήματα της πλατείας αφου πρωτα ανέβηκε το ποσοστό της ΧΑ ? (μήπως εκπλήρωσαν το σκοπό τους ?)
Γιατί τα κινήματα τύπου πλατεία δέχτηκαν τόση πολύ υποστήριξη από τα ΜΜΕ? ( τα οποία ΜΜΕ ήταν των αφεντικών , του ταξικού εχθρου,την τελευταία φορά που κοίταξα)
Γιατί αρνείσαι να παραδεχτείς οτι έγινες η ουρα του σύριζα στο δημοψήφισμα ? Στο οποίο δημοψηφισμα νομιζω πως βγήκε το όχι και είδαμε τα αποτελέσματα του.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα πολύ πείρα ή διάβασμα ώστε να ξέρεις πως η αστική τάξη δεν ενδιαφέρεται και καθολου για τη γνώμη του λαου όσον αφορά τα συμφεροντα της.
Η παπαγαλία καλή ειναι ,έχει όμως ένα μειονέκτημα , ξεμένει από λόγια, παραθέτεις ξανά και ξανά τα ίδια. Απολεσθέντα κάθε νοήματος πλέον λόγια που δεν ξεσηκώνουν αλλα απλα υπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες που λέει και ο quindo ...
Τέλος πάντων τι ασχολούμαι και γω ?
Κουραγιο συντροφια

zoot horn rollo είπε...

Σπουτνικ,μπορει να το αρχισουν το τροπαρι, μηπως ξεχαστουν τα ρεζιλικια τους. Δινουν πουθενα λογο αλλωστε;

Eriugena είπε...

ΠΑΖΟΛΙΝΙ (δεν το έγραψε η Κανέλη, το έγραψε ο Παζολίνι σε μια εποχή που ήδη το ΚΚΙ είχε κάνει στροφή προς τον δεξιό οπορτουνισμό):

"...Το ΚΚΙ προς τους νέους

Είναι θλιβερό. Η πολεμική ενάντια στο ΚΚΙ γίνονταν το πρώτο μισό
της περασμενης δεκαετίας.
Είστε αργοπορημένοι παιδιά μου
Και δεν έχει σημασία αν τότε δεν είχατε ακόμα γεννηθεί..
Τώρα οι δημοσιογρράφοι όλου του κόσμου
(συμπεριλαμβανομένων εκείνων της τηλεόρασης) σας γλύφουν τον κώλο
(όπως πιστεύω ότι λέτε ακόμα στη γλώσσα του πανεπιστημίου)
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΆΔΩΝ ΣΑΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ
Η "ΚΑΛΗ ΡΑΤΣΑ" ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ ΒΛΕΜΜΑ
ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΔΕΣ, ΑΒΕΒΑΙΟΙ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ
πολύ καλά ξέρετε όμως τον τρόπο να είστε ΘΡΑΣΕΙΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ:
ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ
όταν χθες στην Βάλε Τζούλια πιαστήκατε στο ξυλο με τους αστθυνομικούς
εγώ ήμουν με το μέρος των αστυνομικών!
Επειδή οι αστυνομικοί είναι παιδιά φτωχών ανθρώπων
προέρχονται από την περιφέρεια, αγροτική ή αστική αδιάφορο,
Όσο για μένα γνωρίζω αρκετά καλά
τον τρόπο που έζησαν σαν μικρά παιδιά και σαν αγόρια,
τις πολύτιμες χίλιες λιρέτες,
τον πατέρα που έμεινε αγόρι και εκείνος
εξ'αιτίας της μιζέριας που δεν δίνει κύρος.
Η μάνα γεμάτη κάλους σαν αχθοφόρος, η λεπτεπίλεπτη,
εξ΄αιτίας κάποιας αρρώστειας, σαν πουλάκι,
τα πολλά αδέλφια, η τρώγλη ανάμεσα στα περιβόλια με το κόκκινο φασκόμηλο
(σε ξένα οικόπεδα, πολυτεμαχισμένα) οι παράγκες πάνω στους υπονόμους
ή
τα λαϊκά διαμερίσματα στις μεγάλες λαϊκες πολυκατοικίες κ.λπ
Κι έπειτα, κοιτάξτε τους πως τους ντυνουνε μ΄ένα τραχύ ύφασμα
που βρωμάει συσσίτιο, στρατώνα και λαό.
Χειρότερο απο όλα φυσικά, είναι η ψυχική τους κατάσταση που χουν ξεπέσει
(για τρεις και εξήντα)
χωρίς χαμόγελο πιά
χωρίς φιλία πλέον με τον κόσμο, ξεχωρισμένοι, αποκλεισμένοι (με έναν αποκλεισμό που δεν έχει όμοιό του) εξευτελισμένοι, επειδή έχασαν την ανθρώπινη ιδιότητά τους
για να πάρουν εκείνη του αστυφύλακα (το μίσος γεννά μίσος)
είναι είκοσι χρονώνμ στην ηλικία σας,
αγαπητοί και αγαπητές μου
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!
Τα παιδιά, οι αστυφύλακες που εσεις με ιερή βία
(της αξιοθαύμαστης παράδοσης του Risorgimento)
ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ, ΔΕΙΡΑΤΕ,
ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ.
(α ΜΈΡΟΣ)

Eriugena είπε...

(β ΜΈΡΟΣ)
Στην Βάλε Τζούλια, είχαμε έτσι, χθες, ένα δείγμα της πάλης των τάξεων,
κι εσεις φίλοι μου (ΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ) ήσασταν οι πλούσιοι
ενώ οι αστυφύλακες (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ) ήταν οι φτωχοί.
Ωραία νίκη, μα την αλήθεια, η δική σας. Σε αυτές τις περιστάσεις στους αστυφλυλακες δίνουν λουλούδια φίλοι μου..
Ελπίζω να το έχετε καταλάβει ότι με τον πουριτανισμό σας
έχετε βρεί έναν τρόπο να απαλλαγείτε από τον κόπο μιας πραγματικά επαναστατικής δράσης.
Πηγαίνετε όμως καλύτερα, τρελοί, να καταλάβετε τα γραφεία της κομματικής νεολαίας!
πηγαίνετε να εισβάλλετε στις ΚΟΒΕΣ
πηγαίντε να καταλάβετε τις εξόδους της κεντρικής επιτροπής,
πηγαίντε, πηγαίνετε να στρατοπεδεύσετε έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΙ
εάν θέλετε την εξουσία
ενός κόμματος που βρίσκεται στην αντιπολίτευση
(αν και σε κακά χάλια εξ΄αιτίας της παρουσίας κάποιων κυρίων με απλό σταυρωτό σακκάκι, ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ, εραστών του σχήματος της λιτότητας, συνομηλίκων των ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΣΑΣ) και έχει σαν θεωρητικό στόχο
την καταστροφή της εξουσίας.
ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΩΣΤΟΣΟ, ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ Ο.ΤΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΟΠΩς ΕΛΕΓΑ, Η "ΚΑΛΉ ΡΑΤΣΑ" ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.
Οπως και να χει, το ΚΚΙ προς τους νέους που να πάρει ο διάολος!
μα τι κάθομαι και σας λέω τώρα; τι σας συμβουλεύω;, που σας σπρώχνω;
μετανοώ! μετανοώ! έχασα το δρόμο που οδηγεί στο μικρότερο κακό, ο θεός ας με τιμωρήσει,μην με ακούτε! α! εκβιάζων εκβιαζόμενος έκανα βούκινο την κοινή λογική.
Σταμάτησα εγκαίρως, διασώζοντας μαζί, τον φανατικό δυϊσμό και την αμφιλογία...
έφτασα όμως στο χείλος της ντροπής, ω θεέ μου!
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΪ ΣΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ..."

Π.Π.ΠΑΖΟΛΙΝΙ 1968

(Όχι δεν ειναι η Λιάνα Κανέλη, ούτε η Παπαρήγα, είναι ένας αιρετικός κομμουνιστής που υποτίθεται γνωρίζουν και θαυμάζουν όπως και άλλους ΟΙ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Έχει σημασία το ιστορικό συμφραζόμενο, για να καταλάβει κανείς αυτό το ποίημα, αλλά παραμένει η προφητικότερη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΉ ΠΟΥ ΑΥΤΉ ΉΤΑΝ ΣΕ ΑΠΌΛΥΤΗ ΑΝΟΔΟ,
ΑΙΝΤΕΕΕΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που θα πετάξω τη μπάλα στην εξέδρα αλλά από πού σκατά βγαίνει αυτό το "τυριον";
Και πώς τονίζεται; Τύριον, τυρίον, τυριόν, τυριών. Μήπως είναι χαϊδευτικό π.χ. από το μαρτύριον, ίσως από το κεφαλοτύριον, ή με ελαφρά τροποποίηση από το αποχωρητήριον, το καθαρτήριον, το μολυντήριον, το πλυντήριον, το μαλακιστήριον, το αντιδραστήριον ...;

Ανίδεος

Υ.Γ.1 Μή ρωτήσεις τί σημαίνει το ανίδεος, ανίδεε.
Υ.Γ.2 Γιατί το μυαλό μου πάει συνέχεια σε έναν Τυρίμο από τα παλιά;

Ανώνυμος είπε...

Δε θα το βάλουν φίλε ζουτ, γιατί τώρα έχει Κούλη και #fygete. Των μεταβατικών σταδιών στον προκαπιταλισμο(για τα μισθολογικά)είναι η ΝΔ. Θα μου πεις βρήκες θέμα να κολλησεις. Και θα σου πω, ναι,βρήκα θέμα να κολλήσω.
Φορθ Σπουτνικ

Unknown είπε...

τα παιδια ειναι συριζα ακομα κα τωρα.
καταγγελουν την πολιτικη της κυβερνησης.
αφηνουν ομως μισανοιχτη την πορτα,
δεν καταγγελουν την ιδια την κυβερνηση.
αποφευγουν ,οπως ο διαολος το λιβανι,να αναδειξουν την ταξικη διασταση της πολιτικης
του συριζα ,και την ιδια την ουσια του συριζα ως κομματος στην υπηρεσια της αστικης ταξης.

δεν ειναι και λιγο το ρεζιλικι.
κομμα που επιχειρησε να κανει απο τα αριστερα κριτικη στο κκε,
βρισκεται να εχει αυτοπυρποληθει υπερ του συριζα και του κεφαλαιου.











Ανώνυμος είπε...

Ο παζολινι παντα ρεβιζιονιστης ηταν. Προτιμω ταβιανι, ροσελινι, αντονιονι,βισκοντι και βεβαια φελινι με νινο ροτα για υποκρουση. Οσο για μερικους απο σας μαλλον μοιαζετε με τους γενναιους του μπαρκαλεονε και ο τυριον γεμιζει πελατες με αφθονο δολωμΑ ως γνησιος ιταλος μοντιτσελι
Brother

Eriugena είπε...

Ο Παζολίνι ρεβιζιονιστής;
Είσαι εκτός πραγματικότητα αγαπητέ..
Ο Παζολίνι ήταν "αλλού"...πολιτικά δεν ήταν (στα άμεσα) κάτι το δυνατό, αλλά το τι ΕΙΝΑΙ αριστερισμός και μαγκιά κλανιά και επανάστα το είχε καταλάβει ήδη από το 1968.
Ιερόσυλε ξερόλα, εξαρχειάκι πορδίτσα...
πρ πρ πρ..μέτωπο σύριζα πρ πρ

Ανώνυμος είπε...

τσ,τσ,τσ,τσ,τσ, σας βλέπω φίλοι του ΚΚΕ έχετε βαρέσει μπιέλα και παραληρείτε ομαδικώς! Γιατί δεν πάτε να κάνετε παρέα με την Λουκά; Ιδιες μεταφυσικές ιστορίες μας κοπανάτε, ίδια τσίτα έχετε!

Αϊντε, ξανά μανά να σας διδάξω λίγη διαλεκτική:

1. Καλό είναι να μάθετε φίλοι του ΚΚΕ, πως ο λαός δεν μοιάζει με την παραγγελία που κάνετε από την πιτσαρία ή το σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Δεν μπορείτε να παραγγείλετε λαό. Ο λαός είναι αυτός που είναι και το αν μπορεί να αλλάξει αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την δική του θέληση και με την συμβολή των επαναστατών.

Αυτό καλό είναι να το θυμάστε όταν θα βρίζετε το επόμενο λαϊκό κίνημα που θα ξεσπάσει χωρίς την θέλησή σας.

2. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντίθεση με το ΚΚΕ δεν έβρισε κανένα λαϊκό κίνημα έως τώρα. Προσπάθησε να συμβάλλει με έμπρακτο τρόπο στον αντικαπιταλιστικό χειραφετητικό προσανατολισμό του, συμμετέχοντας σε αυτό.

3. Πετάτε κοτσάνες και μπαρούφες χωρίς να τις αποδεικνύετε: ΠΟΙΕΣ είναι οι ΜΚΟ που στηρίζουν το λαϊκό κίνημα αληλλεγγύης στους πρόσφυγες; Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε και μάλλον θα περιμένουμε δεκαετίες ακόμα να μας πείτε. Το ότι στις δημοτικές εκλογές του '10 αρκετά πριν τις πλατείες, όπου κατεβηκε η ΧΑ πήρε 5 και 6%, αυτό δεν σας συμφέρει να το θυμάστε γιατί σας χαλά το παραμυθάκι και το χορταράκι που τρώτε κουτορνίθια μου. Η ΧΑ δεν ανέβηκε λόγω των πλατειών, είχε ήδη αρχίσει η άνοδος της σε αυτά τα ποσοστά του 5 και του 6 % αρκετά πριν τις πλατείες. Και ο λόγος είναι αυτός που σας είπα και βαριέμαι να σας ξαναπώ. Κοιταξτε λίγο παραπάνω και θα μάθετε.

4. Το παραλήρημα πολλών απο σας συνεχίζετε και σε αυτό βάζετε αραβικές ανοίξεις, πραξικοπήματα, άλλος κοτσάρει Παζολίνι (πρόταση: μεγάλε, πόσταρε και το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά να δέσει το γλυκό), άλλος λέει ότι δεν αναδεικνύουμε την ταξική φύση του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του κεφαλαίου, κάποιος μπλέκει μέχρι και τον Τυρίμο, άλλος αναρωτιέται απο που βγαίνει το "τύριον" (γενικά δεν πολυπαίζει αναμετάξυ σας ΚΚΕδες το ψάξιμο στο ίντερνετ για αυτό και πιστεύετε και την κάθε βλακεία που σας λέει το ΚΚΕ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα λαϊκά κινήματα), ένα χάλι, ένα παραλήρημα είστε γαμώτο!

Φιλική συμβουλή: α. Να ψάχνετε που και που στο ιντερνέτι, θα βρείτε ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα βρείτε αποφάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα βρείτε επιτέλους και κάποιοι απαντήσεις για αυτό το "τύριον" που τόσο σας απασχολεί!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

α, ναι που ήταν αλλου πολιτικά ο Παζολίνε βρε Ευριγένιε, για πες μας; Αναμένω.
By the way, kαλες οι σημειώσεις του για το νοτο. Ολοι οι αριστεροι κινηματογραφιστές λάτρεψαν το φτωχο νότο. Παράδειγμα μεγάλο ο Βισκόντι. Εχεις δει το Ρόκο και τα αδέλφια του; κάτι μου λέει οτι γούσταρες στα νιάτα σου να ειναι 'σαι ο Ρόκο, αλλα τελικά κατέληξες στα γεράματα κουκουρο(ύ)κο(υ).
Οσο για το απόσπασμα που μας κοτσάρισες του Παζολίνι έχει χρησιμοποιηθει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν απο ρεβιζιονιστές. Δεν πρωτοτυπείς. Βρες τιποτα πιο σύνθετο και πιο έξυπνο.

brother

Ανώνυμος είπε...

«πρόκειται για έκφραση αγωνίας των πολιτών».

«Δεν φοβόμαστε από τα κινήματά τους, όταν δεν καπελώνονται από κομματικές ταμπέλες», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Αλλαγή πολιτικής και Αξιοπρέπεια. Αυτό ζητούν οι συμπολίτες μας που μαζεύονται πια στις πλατείες.
Ας τους αφουγκραστούμε! Ξέρετε ποιους εννοώ: Αυτούς που μαζεύονται κάθε μέρα και δηλώνουν «αγανακτισμένοι». Είναι κάτι παραπάνω από αγανακτισμένοι: είναι απελπισμένοι! Αλλά το κίνημα τους είναι ειρηνικό, ακομμάτιστο, ενωτικό και πανεθνικό. Είναι όλοι ενωμένοι. Δεν είναι κομματικά μπλοκ. Κρατάνε ελληνικές σημαίες. Μόνο ελληνικές σημαίες! Όπως πάντα ο λαός στις δύσκολες στιγμές του, πυκνώνει τις τάξεις του γύρω από τη σημαία του που εκφράζει ενότητα και αγώνα. Σε αυτούς οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Α. Σαμαράς.

http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/2011.html?m=1

Για να μην ξεχνιομαστε.

ratm

Υγ. Μη κε προκαλείς γιατι θα βρω την εκπομπη που ο Πορτοσαλτε εκανε στο Συνταγμα, τους υμνους Πρετεντερη για τους αγανακτισμενους κλπ.

Υγ2 παντως αν συμπερανα απο την. Απαντηση τυριον και brother δεν θεωρουν την αραβικη ανοιξη, το Μαινταν ή τους Ποδεμος αρνητικη εξελιξη στις χωρες τους. Και αντε με την σοσιαλδημοκρατια και την ενσωματωμένη "αντισταση" πάντα καλα τα ειχαν αλλα και με τους φονταμεταλιστες και τους φασιστες??? Για να μην παραδεχθουν οτι επαιξαν το ρολο του χρησιμου ηλιθιου... Και μετα λενε σε μας για αλαθητα και αυτοκριτικες...

Υγ3 Τυριον με την καμία πανω απο 22 φοιτητακος ακομα.

zoot horn rollo είπε...

Νίκο Τρεντ, στη τελευταία πρόταση που γράφεις εξηγείς μια χαρά που οφείλονται τα παραληρήματα που συνεχίζονται σε κόπι-πέηστ (έπιασε το ποστ τα 0-100 σε χρόνο ρεκόρ).

Για "μπιέλα" δείτε το χώρο σας από το "δημοψήφισμα" ως σήμερα. Χάλι, που λέτε κι εσείς (αυτοπεριγραφικά μάλλον).

Συναγωνίζεστε λαφαζάνια και κωπηλάτες της Ζωής. Χειρότεροι κάθε λεπτό που περνάει.

Ανώνυμος είπε...

Μαθημα αριστεροδεξιιστικης διαλεκτικης 2016: ΚΚΕ βριζει κινηματα απεχοντας και παραγγελνει λαο, αλλα και καπελωνει, κακο. Ανταρσυα δεν βριζει κινηματα και συμμετεχει παντου, αλλα και δεν εχει ευθυνη για την ανοδο της χρυσης αυγης, καλο. Επισης κατι λενε οι κουκουεδες για την ταξικη φυση του συριζα, τις πλατειες σε συνδυασμο με τις αραβικες ανοιξεις και τις πλατειες μεινταν, αυτα ειναι αντιδιαλεκτικα, καμια σχεση, αλλα δεν βριζουμε κινηματα. Επισης η χρυση αυγη ειχε ηδη 5-6% πριν τις πλατειες, οποτε φατε την, εμεις δεν καναμε απολυτως τιποτα. Ωπα...

Συμπερασμα: να ψαχνετε στο ιντερνετ να βρισκετε ανακοινωσεις της ανταρσυα και να ψαξετε να βρειτε τι σημαινει το ψευδωνυμο μου, τζιζους πια. Μαθημα τελος, ευχαριστουμε πολυ, 200 ευρω.

Go home Tyrion, you drink and you don't know shit.

sniper

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ.

Δεν μπορείτε να παραγγείλετε λαό. Ο λαός είναι αυτός που είναι και το αν μπορεί να αλλάξει αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την δική του θέληση και με την συμβολή των επαναστατών.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΕΣΑΣ; ΓΙΑ ΛΗΠΗΣΗ ΕΙΣΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Α ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΟΔΟΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ.

ΜΑ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 6,97 ΚΑΙ 440, 996 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ 10,62 ΚΑΙ 671,324.

ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΤΕ. ΤΟΥΣ ΛΙΩΣΑΤΕ.

ΧΑΧΑ

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ. Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ.

ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 12 Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΤΟΥΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΑΤΕ!!!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Παζολινι αφησε το εκμαυλισμενο κκι για την λοττα κοντινουα,η οποια ΜΑΛΛΟΝ και το λεω με καθε επιφυλαξη της μερικης γνωσης που εχω για την περιοδο, ηταν οτι πιο ταξικα τιμιο υπηρχε.

Εδω και μια ωραια κριτικη απο τον ριζο για μια ταινια που θελω να δω.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=2421857

Ανώνυμος είπε...

ολα στο μπλεντερ ως συνηθως απο το ρατμ.
Δε μας λες η εξέγερση στη ΑΡγεντινη το 2001 δεν έγινε στις πλατείες; Εγινε κατω απο κοκκινες σημαίνες; Μπα! κάτω απο τη σημαια της εθνικής ποδοσφαίρου της Αργεντινής έγινε!
Τι συμπεραίνουμε απ' αυτά που γράφετε;
οτι ειχε δίκιο τελικά ο Πνεχάνοφ στην αντιπαράθεσή του με το Λένιν για το 1905, οι εργάτες δεν έπρεπε να ξεσηκωθούν γιατι τελικά κυριάρχησε η κρεμάλα, το μαστίγιο και η τάξη του δημίου για πολύ μεγάλο χρονικο διάστημα.
Στην ουσία ειστε βαθύτατα πλεχανοφικοί και ενάντια σε κάθε απόπειρα σκιρτήματος του λαού αν δεν ειναι απο πριν γνωστό οτι θα ειναι νικηφόρο (πράγμα αδύνατο να ειναι γνωστό) αρα εξορισμου ειστε αντιθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή και βεβαια ανατροπή του στάτους κβο που επέβαλε ο ιμπεριαλισμος στη περιοχη.
Τι διαφωνείτε; πως χαραάκτηκαν τα σύνορα στη Μέση Ανατολή, ποια μονοπώλια κερδίζουν τεράστια υπερκέρδη απο τη καταπίεση των λαών με την διαιώνιση των δικτατορικών καθεστώτών; Γνωστά πράγματα.
αλλα η αντίφασή σας δεν κρύβεται.

brother

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια τώρα, στήριξε ο Παζολίνι τη
λοττα κοντινουα, εχεις πηγή γι αυτό;
Με ενδιαφέρει πολύ.
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.

brother

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ;

ΣΤΟ CITY PLAZA ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ (ΧΑΧΑ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ MKO.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Όλα στο μπλέντερ λέει ο άλλος, περιγράφοντας ακριβώς αυτό που κάνει ο ίδιος.

Θέλω συνέδριο για το ΚΚΕ με όλους εκτός από το ΚΚΕ, θα έχει μεγάλες στιγμές.
Φανταστείτε ομιλίες κι απόψεις από συριζαίους,λαετζήδες,ανταρσυους,εα,κορδατους,μλ μπρος πίσω, επαμ, συνιστώσες των συνιστωσών κ.ο.κ. Χαμός.

Απολίθωμα γράψε λάθος: Κάν'το χειρότεροι κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.

Ανώνυμος είπε...

"Δε μας λες η εξέγερση στη ΑΡγεντινη το 2001 δεν έγινε στις πλατείες;".
Φαντάζομαι ότι δεν σε απασχολεί καθόλου το ζήτημα της κατάληξης της εξέγερσης της Αργεντινής. Ή μήπως δεν καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα ήταν ότι οι εργαζόμενοι πήγαν με τη "σημαία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου" και όχι με τη δική τους! Ενώ όχι μόνο δεν υπάρχε δυνατό ΚΚ για να οργανώσει την λαϊκή πάλη με επαναστατική στρατηγική, αλλά και αυτό που υπάρχει στην Αργεντινή διαχύθηκε στις πλατείες, μαζί με διάφορες τροτσκιστικές οργανώσεις που όλοι μαζί έγιναν ουρά κεντροαριστερης διακυβέρνησης!
Εξέγερση να γίνεται, ό,τι νά΄ναι και όπως να ΄ναι! Η αυτοϊκανοποίηση να είναι καλά...
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ρε τύριον, πάλι δεν μου απαντάς καθαρά. Αυτή η ΛΑΝΤΖΑ στο συνδικάτο επισιτισμού κατέβηκε ενάντια στο ΠΑΜΕ, ναί ή όχι? Τί τα θέλεις τα πολλά τα λόγια? Την ΛΑΝΤΖΑ στήριξαν και όλοι οι ποσοκοσυριζαίοι που κρύφτηκαν πίσω από την ΛΑΝΤΖΑ? Ναί ή όχι? Και μην μου αναλύεις τι είναι η ΛΑΝΤΖΑ, αντι- παμε μέτωπο είναι.
Για Νταλακογιώργο, έκανες μόκο ή μου φαίνεται?
Μπορώ να σου αραδιάσω 2 σελίδες σωματεία που πήγατε με ΟΛΟΥΣ τους άλλους ενάντια στο ΠΑΜΕ. Μία περίπτωση που δεν πήγατε ενάντια στο ΠΑΜΕ μπορείς να μου δώσεις?
Μαν.

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη, σε ευχαριστώ πολύ-πολύ που δείχνεις ενδιαφέρον για το όνομά μου! Όμως μου αρέσει πολύ-πολύ το όνομά μου έτσι όπως είναι και σκέφτομαι να μην το αλλάξω.

Επειδή όμως θα αισθανόμουν αγνώμων και αχάριστος εάν δεν επεδείκνυα το ανάλογο ενδιαφέρον και για σένα αγάπη μου γλυκιά, γιατί δεν σκέφτεσαι να αλλάξεις το δικό σου όνομα;

Πχ από Θερσίτης, θα μπορούσες κάλλιστα να ονομάζεσαι "κοπρίτης" ή "λεχρίτης"!

ΥΓ.: Για πες μας το όνομα της ΜΚΟ στο city plaza; Προβλέπω να γελάνε μέχρι και οι σοβάδες από το σπίτι σου!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

kk-1 η κρεμάλα του ΣΤολίπιν ξέρεις τι ήταν;
ωχ, τι έγινε στην Ρωσσία γιατι δεν ισχύει η θεωρία σας; Δεν επικράτησε η κρεμάλα του Στολίπιν μετά το 1905;
Ρε τι διαβάζουμε απο πλεχανοφικούς του 2016.

brother (εσεις με καλέσατε , μην το ξεχνάτε)

Ανώνυμος είπε...

Εϊ μαν, παρτο αλλιώς: Η ΛΑΝΤΖΑ είναι μια ταξική κίνηση εργατών στον επισιτισμό. Οι οποίοι εργάτες στον επισιτισμό, έχουν μια διαφορετική αντίληψη για τον ταξικό εργατικό συνδικαλισμό, από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.

Οπως φαίνεται και από το σχετικό κείμενο της ΛΑΝΤΖΑΣ που δημοσιεύθηκε στην ΠΑΝΤΙΕΡΑ, ο βασικός και κύριος αντίπαλος της ΛΑΝΤΖΑΣ (όπως και κάθε ταξικής εργατικής κίνησης που υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι το κεφάλαιο, το αστικό κράτος και ο υποταγμένος συνδικαλισμός.

τύριον

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Παιδιά, αν θέλετε να την πείτε στον άλλον, υπάρχουν πολύ πιο έξυπνοι τρόποι από το να τον βρίσετε. Αν δεν είστε ικανοί να βρείτε έναν, δε χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία να τον κοινοποιήσετε στους υπόλοιπους. Κρατήστε το για τον εαυτό σας.

Ανώνυμος είπε...

απ' οτι φαινεται ο Παζολίνι συνεργάστηκε με την ακροαριστερή-αντιρεβιζιονιστική Λοττα Κοντινουα μετά το 1972 για να χτυπήσει τη προβοκάτσια των κρατικών κύκλων που ήθελαν να φορτώσουν τις δολοφονίες των φασιστών (βόμβες σε πλατείες, πιάτσα φοντάνα του Μιλάνου, 12 Δεκέβρη του 1969) σε ακροαριστερούς. Υπάρχει και ένα σχετικο φιλμ του ΠΑζολίνι:
https://youtu.be/zXsri6amiMI

brother

Sembra solo la storia di una strage quella provocata dalla bomba che il 12 dicembre 1969 uccise a Milano diciassette persone. In realtà è la storia d'Italia degli ultimi quarant'anni. I personaggi e gli interpreti, i protagonisti e le comparse della parabola giudiziaria e politica di piazza Fontana sono in gran parte gli stessi che dalla fine degli anni '70 ad oggi ricorrono nelle alterne vicende italiane. Terroristi neri, agenti segreti, ministri, parlamentari, giudici, avvocati, testimoni e imputati, pentiti e irriducibili.
Fu un'intesa politica siglata il 23 dicembre 1969 tra il ministro degli Esteri, Aldo Moro, e il Presidente della Repubblica, Giuseppe Saragat, a impedire che si arrivasse in breve tempo ai responsabili della strage di piazza Fontana. Dietro quell'intesa la necessità di tutelare "Il Segreto della Repubblica", cioè il tentativo di golpe istituzionale, messo in atto con il sostegno degli americani e duramente osteggiato dall'intelligence inglese.
Pier Paolo Pasolini

zoot horn rollo είπε...

Πήξαμε στο "επίπεδο".
Αυτό που περιέγραψε ο Νίκος Τρεντ παραπάνω συνεχίζεται, πιο έντονα κι απελπισμένα.

Ανώνυμος είπε...

χα, χα τελικά ανώνυμε εισαι θησαυρός.
αυτος ο ΠΑζολινι ήταν πολύ αντιφατικος τύπος, έγραψε τις μαλακιες που έγραψε το 1968, ότι οι μπάτσοι ειναι παιδιά των εργατών και τους συμπαθει περισσότερο απο τους εξεγερμένους φοιτητές, κι απ' οτι φαινεται το 1969 έγινε για εξιλέωση αυτης της μεγάλης αμαρτίας του, ακροαριστερός :-). T' aκούς Ευριγένιε; Ειχαμε και οι δυο λάθος τελικά :0 :0

brother

Ανώνυμος είπε...

χε, χε ελεγα κι εγώ δεν μπορει να ήταν ΤΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ ο Παζολίνι, ειχε τελικά τύψεις για τις μαλακιες που έγραψε, ευθυραμμισμένος στη γραμμή του ρεβιζιονισμού και προσπάθησε να επανορθώσει, αναγνωρίζοντας τα προλεταριακά χαρακτηριστικά του κινήματος του 68 σε Γαλλία, Ιταλία. Ποτέ δεν ειναι αργά,
για κανέναν Ευριγένιε :-)

xo,xo

brother


Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια του ΘΕΡΣΙΤΗ μου κίνησαν την περιέργειa για το City Plaza. Μπαίνοντας λοιπόν στην ιστοσελίδα της "Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης", βρήκα τα εξής:
-Διάφορα ρεπορταζ πληροφορούσαν ότι φιλοξενούνται 320 πρόσφυγες. Οι ίδιοι παραδέχτηκαν σε πρόσφατη συνεντευξη τύπου που έδωσαν σε ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ(!!!!)ότι φιλοξενούνται "143 άτομα από τη Συρία, το Κουρδιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν".
-Ορισμένοι από τους "αλληλέγγυους" είναι οι Αλαίν Μπαντιού και Cris Herrera, ο "Σεφ" του city-plaza που είναι Χιλιανός γεννημένος στην Ελλάδα και ζεί πλέον στη Σλοβενία όπου διδάσκει ελληνική γαστρονομία και διατηρεί μια εταιρεία catering(!!!!!).
-Πρόσφτα επισκέφτηκε για στήριξη η ΜΚΟ Πανελλαδικός Σύλλογος SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
-Οργάνωση που επισκέφτηκε και στηρίζει σταθερά την κατάληψη είναι και "O Σύλλογος Λαϊκής Αλληλεγγύης", που συνδέεται με την Γαλλική ΜΚΟ Secours Populaire Francais. Δωρέες και χρηματοδότηση στην συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει δώσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. O Σύλλογος Λαϊκής Αλληλεγγύης σταθερά συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής και Δήμους ελεγχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ για προγράμματα σίτισης.
Άλλες πληροφορίες για την ΜΚΟ Secours Populaire Francais:
-Απόφαση Κομισιόν 1994."Θα παρασχεθεί έκτακτη ιατρική βοήθεια, μέχρι ποσού 200.000 ECU, από την μη κυβερνητική οργάνωση MEDECINS DU MONDE-FRANCE, εταίρο της ECHO(Υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΚ).Αγαθά πρώτης ανάγκης (ψάθες, κουβέρτες, ενδύματα, οικιακός εξοπλισμός και καμινέτα), μέχρι ποσού 160.000 ECU, θα διανεμηθούν από την ΜΚΟ SECOURS POPULAIRE FRANCAIS, εταίρο της ECHO".
Πολύ περίεργα πράγματα για μια "κατάληψη" "αντιεξουσιαστών" και "αντικαπιταλιστών" που υποτίθεται εμφανίζεται να αντιπαλέυει την κρατική πολιτική, τις ΜΚΟ και την πολιτική της Ε.Ε. Δεν νομίζετε;
kk-1




Ανώνυμος είπε...

Η ίδια η ΜΚΟ SECOURS POPULAIRE FRANCAIS ισχυρίζεται ότι: "Όσον αφορά στα χρήματα είναι ξεκάθαρο: το 20% των εσόδων μας προέρχεται από το κράτος, από τα τοπικά και περιφερειακά συμβούλια και από ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 80% είναι από προσφορές που είναι από τα απλά μέλη μας και από τους εθελοντές"!!!!!
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει δεχθεί δύο φορές δωρεέςς από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, 2000 και 2015, για δράσεις της.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

https://www.alfavita.gr/arthron/istoriki-sympraxi-eaak-aren-kai-ardin-mazi-stis-foititikes-ekloges

Κλαιω απο τα γελια και δεν εχω λογια. Οχι, ειλικρινα δεν εχω.

sniper

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΛΑ. ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

kk-1 δύο λάθη και μια αλήθεια στο σχόλιο σου:

1ο λάθος: αναφέρεσαι στους πρόσφυγες που μένουν στο σιτι πλαζα και ότι η συνέλευση του σίτι πλάζα έδωσε συνέντευξη και σε ξένα μμε! Ε και τι έγινε σενιόρ που έδωσαν συνέντευξη σε ξένα ΜΜΕ; για την ιστορία, κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που ζούνε στο σίτι πλάζα. Και οι πληροφορίες σου εδώ, είναι λάθος: Ξεκίνησαν με 140 άτομα και έχουν φτάσει πια, γύρω στα 400 άτομα. Μάθε.

2ο λάθος: Πάλι με τους αληλλέγγυους, εξιτάρεσαι; Η συλλογιστική σου: Αφού ο μπαντιού και αυτός ο σλοβένος σεφ που έχει και κετερινγκ εκφράζουν την αληλλεγγύη τους στο σίτι πλάζα, ε τότε το σίτι πλάζα είναι υπάλληλος του κράτους και του κεφαλαίου. Δλδ το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι και αυτός όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Καταλαβαίνεις προφανώς πόσο λάθος λογική έχεις και σε αυτό το θέμα.

Μία αλήθεια: Οντως πήρανε είδη πρώτης ανάγκης από τη ΜΚΟ που αναφέρεις. Σε αυτό έχεις δίκιο. Και αυτό είναι λάθος. Παρόλο που 400 άτομα που διαμένουν στο ξενοδοχείο είναι πλέον πολλά και απαιτούν ακόμα πιο ανώτερη ποιοτικά κινηματική υποδομή και οργάνωση, αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να λυθεί με συμπληρωματική βοήθεια από ΜΚΟ. Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα κκ-1.

Αντιθετα, μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω η κινηματική υποδομή και οργάνωση για να καλυφθούν οι ανάγκες των 400 προσφύγων του σίτι πλάζα. Ενώ παράλληλα πρέπει να αυξηθεί η πίεση του κινήματος και των οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς προς το κεντρικό και τοπικό κράτος στο να ασκηθεί κοινωνική πολιτική.

τύριον

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ συγκρότησαν προεδρείο στην ΕΙΝΑΠ. Να το χαίρονται!

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Με σύμπραξη των παρατάξεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ, ΑΙΚ («Ανεξάρτητη» Ιατρική Κίνηση), η ΕΙΝΑΠ κατά πλειοψηφία εξέλεξε προεδρείο με πρόεδρο πάλι την Μ. Παγώνη (ΝΔ).
Για άλλη μια φορά, στη συνεδρίαση ξεκαθαρίσαμε πως η επανάληψη αυτού του ίδιου «έργου» της τελευταίας τριετίας συνιστά συνταγή αποτυχίας και δεν αντιστοιχεί στη θέληση της μαχόμενης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Για το συνδικαλιστικό μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ το περιμέναμε, έχουν άλλωστε σχετικό «κομπρεμί» από το 2013 όταν και πάλι είχαν μοιράσει πακέτο τις καρέκλες στα προεδρεία ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ – ΠΙΣ. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (όπως και τα κόμματα που εκπροσωπούν) έχουν στρατηγική συμπόρευση για τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους, την υποταγή στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (όπως και τα κόμματα που εκπροσωπούν) κάνουν το παν για να μη συγκροτηθεί πραγματικό υγειονομικό κίνημα ανατροπής, εκφυλίζουν και ξεφτιλίζουν τις κινητοποιήσεις, έχουν μετατρέψει το συνδικαλιστικό κίνημα σε τηλεοπτική “εντυπωσιοθηρία” και σε μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η σύμπραξη όμως της ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ με αυτούς στο προεδρείο (για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια) αποτελεί ΑΡΝΗΤΙΚΗ εξέλιξη: υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά (2013) η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ επέμενε μεν πάλι στην θέση για «αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο», όμως λόγω μη συμφωνίας όλων των παρατάξεων η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ τότε ΔΕΝ είχε ψηφίσει την ΝΔ για πρόεδρο (είχε ψηφίσει λευκό σε όλες τις ψηφοφορίες για όλες τις θέσεις) και ΔΕΝ είχε μπει στο προεδρείο. Και επέλεξε να «μπει» τώρα, που το συνδικαλιστικό μπλοκ ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ (4+2+1 = 7 έδρες στις 15) στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και που η παράταξη της κ. Παγώνη έχει 4 έδρες αντί για 5 που είχε την προηγούμενη φορά … Όσον αφορά το προεδρείο λοιπόν, η μειοψηφία έγινε πλειοψηφία και η προεδρία «χαρίστηκε» πάλι στην Μ. Παγώνη (ΝΔ) με την σύμπραξη και της ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ, όποιο «σκεπτικό» και να προβάλλεται για να δικαιολογηθεί αυτή η σύμπραξη.

Αυτή η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ (που καλύπτεται πίσω από τη θέση περί “αναλογικών προεδρείων”) είναι συνέπεια της αντίληψής της γενικότερα για το μαζικό, συνδικαλιστικό κίνημα. Που αρχίζει και τελειώνει με τη δουλειά “ζύμωσης”, τις κινητοποιήσεις ρουτίνας, το δισταγμό μπροστά σε αποφασιστικές απεργιακές συγκρούσεις, την προσχηματική – όπως αποδεικνύεται – καταγγελία των άλλων παρατάξεων και την έμπρακτη ταύτιση του αγωνιστικού σχεδίου του με τις κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που κατά τ’ άλλα τις καταγγέλλει. Γι’ αυτό ακόμα και στην κορυφαία μάχη του ασφαλιστικού αποκλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη, περιέφερε επί 3 μήνες μια 48ωρη απεργία – φάντασμα σε συνεργασία με τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (χωρίς να την προσδιορίζει χρονικά) δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ανασυνταχτεί. Τα ίδια έκαναν και οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Και όταν επιτέλους προκηρύχτηκε η 48ωρη απεργία τα πάντα είχαν κριθεί. Οι κινητοποιήσεις εκ των πραγμάτων πήραν το χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την τιμή των όπλων! [...]

http://www.pandiera.gr/%CE%BD%CE%B4-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CF%80-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80/

τύριον

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

χαχαχαχαχα ΚΚ-1 αν εχουν αντερα μετα απο αυτα λογικα πρεπει να εξαφανιστουν απο το μπλογκ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

τελικα δεν εχουν αντερα ...κοτες ειναι

Eriugena είπε...

Δεν είμαι ειδήμονας επί των Ιταλικών συμβάντων, αλλά ο Παζολίνι είναι προφανές πως ούτε με τους αριστεριστές ήτανε μόνιμα ταγμένος ούτε με το ΚΚΙ, είναι προφανές πως το ποίημά του ήταν προκλητικο για να δείξει στους εξεγερμένους φοιτητές την μικροαστική τους "φύση" και για να τους δείξει πως ο κύριος εχθρός είναι η αστική τάξγη εν όλω.
Παρόλαυτα είμαι σίγουρος πως ένας άνθρωπος με τις αντιφάσεις και την τραγικότητα που είχε προσπαθούσε να βρεί μόνος του μια κομμουνιστική πυξίδα μεταξύ αριστερισμού και δεξιού οποτουνισμού και πιθανόν έπεφτε από εδώ και απο εκεί. Δεν τον θαυμάζω ως πολιτικό υποκείμενο. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ, όσον αφορά αυτό το ποίημα που δεν το αντιληφθήκατε ίσως λόγω και της ιδιομορφίας του συγγραφέα του.
Το θέμα είναι ο λεγομενος Μαης68 του οποίου τα τελευταία απόνερα ζούμε ακόμα και τώρα, σε μια άλλη μορφή, και ο οποίος ηταν στην πραγματικότητα η ριζοσπαστική κίνηση της μικροαστικής τάξης όπως αυτή διαμορφώνονταν σε νέα μορφή πιθικίζοντας την εργατική τάξη και τα σύμβολά της κ.λπ κ.λπ, πάνω στο κενό που δημιούργησε ο "ευρωκομμουνισμός". Σήμερα οι απόγονοι τόσο του "ευρωκομμουνισμού" όσο και οι αριστεριστές επι της ουσίας τα έχουν βρεί, έχουν συμπτήξει στρατηγική ιδεολογική συμμαχία, παρά τις αντίθέσεις τους, και έχουν συγκροτήσει μια δική τους ιστορική αφήγηση για το τι είναι "κομμουνισμός", κίνημα μισθωτή εργασία κ.λπ
Αυτό που είδε ο αντιφατικός Παζολίνι είναι αυτή την ταξική "φύση" της συμμαχίας μέσω της ιδιάζουσας "καλλιτεχνικής" και ετερόδοξης ματιάς, έχοντας γνωρίσει από τα μέσα ποιά είναι τα πραγματικά λαϊκά στρώματα (περισσότερο φτωχοί αγρότες του νότου, εσωτερικοί μετανάστες στα περίχωρα των μεγάλων βιομηχανικών πόλεων κ.λπ)
Αυτό που δεν καταλαβαινει ο κάθε υπερεπαναστάτης των εξαρχείων (αλλά καταλαβαίνει από άλλη σκοπιά το κκε και ο κόσμος του) και κατάλαβαν κάποιοι από τότε είναι η κατάληξη και η ουσία αυτών των φαντεζί κινημάτων και η πλήρης αποξένωσή τους τόσο από τα "παραδοσιακά" λαϊκά (μικροαστικά) στρώματα όσο και από την εργατική τάξη, παρά τις προσβάσει διαφόρων νεοαριστερών σε αυτήν.
Αυτό είναι Ο, εσύ θα καταλάβεις, ο άλλος ο "μορφωμένος" "αντιρεβιζιονιστής" που ζει με τα αποσπάσματα της τάδε ή δείνα πολιτικής ανοησίας και ταλάντευσης κάποιου "ενστικτώδους" λαϊκού διανοουμένου, και δεν βλέπει την καχυποψία του απέναντι στα καλόπαιδα της υπερεπανάστας, δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ ΤΙΠΟΤΑ.
Επ'αφορμή όλων αυτών να δούμε και την λογική των "νέων κινημάτων" εις τα οποία έχουν βυθιστεί όχι μονον αντι-"πλεχανωφικά" αλλά και με τα μπούνια οι αριστεριστές χωρίς να καταλαβαίνουν την διαφορά τους από τα κινήματα στις αρχές του 20 αιώνα (ναρόντνικοι κ.λπ, αλλά και αυθόρμητα κινήματα), χωρίς να χρειάζεται να επιστρατεύσουμε "συνωμοσιολογίες". Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχει και τίποτα.
Το παραμυθάκι τελείωσε στην Συρία, πολυ άσχημα. Για να κάνω μια ακροβατική σύνδεση, αλλά οχι εντελώς άστοχη νομίζω: το παραμυθάκι επανάστα68 πέθανε στην Δαμασκό και την Ράκκα(ISIS) και στο Κομπάνι (νίκη με τίμημα την συμμαχία με την CIA, όλοι εδώ ξέρουν πόσο υπερ των Κούρδων είμαι, αλλά η αλήθεια αλήθεια).
Υπερβολή; υπερβολή: με τίμημα ίσως μια κάποια υπερβολή στην γραμμη του το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που δεν εργαλειοποιήθηκε από τους αστούς, και εδώ και παγκοσμιως..

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΑΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΚΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ?
Μας επριξες τα ουμπαλα οτι οι "αλληλεγγυοι" του πλαζα ειστε εναντιον των ΜΚΟ ...και οταν σας κανεθι ρομπα ο ΚΚ-1 οτι οχι μονο ειστε με τα μπουνια μεσα και υπο των ΜΚΟ αλλα και μαλιστα σε ΜΚΟ του "ΙΔΡΥΜΑΤΟς ΝΙΑΡΧΟΥ" (ξερεις αυτου που εστειλε 30 εργατες σιδηριοδεσμιους προχτες στγην ΑΠεργια) κανεις τ5ην παλαβη και ..."γραψε λαθος" ?

Λιγη τσιπα δεν εχεις ?

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα υπακούουν στην τρόικα, στη Γαλλία ακολουθούν τις εντολές των επιχειρηματιών. Θα έπρεπε να είχε αναλάβει τα ηνία κάποιος με το σθένος του Ντε Γκωλ για να μας βγάλει από αυτήν την κατάσταση. Ο Ντε Γκωλ ήρθε στην εξουσία με τα χέρια και τις τσέπες άδειες αλλά τα κατάφερε!».

Ο ΝΤΕ ΓΚΩΛ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ. ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.

ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ Ο ΝΤΕ ΓΚΩΛ!!

http://www.kathimerini.gr/751749/article/proswpa/geyma-me-thn-k/alen-mpantioy-h-eyrwph--xreiazetai-hgetes-opws-o-nte-gkwl

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΝΤΕ ΓΚΩΛ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

τύριον,
Ξαναδιάβασε την απάντηση που έγραψες...και ξαναθυμίσου τι σχολίαζες προηγούμενα. Ακόμα και αν μεταφέρω λαθεμένα ορισμένες πληροφορίες, στο site της "πρωτοβουλίας" φαίνονται τα πάντα και όποιος έχει διάθεση ας ψάξει βαθύτερα!
Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω ότι φιλοξενούνται πλέον 400. Όμως πρέπει να μας απαντήσεις: πως γίνεται να υπάρχει μαζική εισροή προσφύγων, χωρίς τουλάχιστον ανοχή από κρατικές αρχές;;;;; Επίσης πρέπει να απαντήσετε πως εξασφαλίζονται οι καθημερινές ανάγκες 400 προσφύγων, που συνχώς αυξήθηκαν με ρυθμό τριπλασιασμού και προφανώς απαιτούν τεράστια έξοδα. Και μην μου πείς για την αλληλεγγύη...Αλλιώς πρέπει να παραδεχθείτε ότι δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες με αυτόν τον τρόπο. Εκτός αν....
Για τα άλλα δεν παίρνεις θέση!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα,
Επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας" εμφανίζεται ο Γ. Ανδρουλιδάκης, στέλεχος της "Ροσινάντε". Να θυμίσω μόνο ότι ο εν λόγω κυριος συχνά πυκνα προβαλλόταν στα μμε του ΣΥΡΙΖΑ καποιους μήνες πριν. Όπως και οι δράσεις της "Ροσινάντε". Μαζί με την Πρωτοβουλία και ο Π. Κωνσταντίνου, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο θιασώτης της Συριακής αντιπολίτευσης των...ανταρτών που εξόπλισαν όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Πολλές "συμπτώσεις", δεν νομίζετε;
kk-1

Eriugena είπε...

Η αποδοχή του Τυριού, της "βοήθειας" των ΜΚΟ, τα λέει όλα. Και μιας έχουμε πολιτικο-θεωρητική σάλτσα, νο πρόμπλεμ, έμαθα πως ο ξεμωραμένος φιλόσοφος επεσκέφθει το σιτυ πλάζα, όλα κανονισμένα αλαί ρε τουρ, Σαββας Μιχαήλ, σιτυ πλαζα, επανάστα, λίγο αντι-κκε λίγο ΜΚΟ αλλά απ έξω όσο πατάει η γάτα, λίγο αραβική ανοιξη δεν πειράζει τα παιδιά έχουν λίγο μακρυά μούσια και χατζάρες, λίγο κούρδοι με σια και αμερικάνσκι, λίγο ξεμωραμένη φιλοσοφία ψυχανάλυση, λίγο παρίσι, λίγο συριζα, λίγο οχι που έγινε ναι, για όλα φταίει το ΚΚΕ και οι συνωμοσιολόγοι, έχει και αφιέρωμα ο Κούλογλου, αυτό είναι διαλεκτική ρε άσχετοι κκεδες σταλίνες (που δεν είστε σταλίνες γιατί οι πραγματικοί σταλίνες κάνουν παρέα με τύπους τρότσκες που λενε πως η εσσδ ηταν κρατικός καπιταλισμός)
αν χαθείτε ρε παλιοκνίτες! που λέει και η Καϊμάκη, στην λε-μόντ, ά! κάπου είδα και τη Σώτη να παρουσιάζει βιβλίο του Οικονόμου (Αντεξουσιαστική κίνηση Αθήνας, μαθητής του αλλου καραφλού ξεμωραμένου)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

να σας εξηγησω και ενα ονειρο που ειδα ρε "αλληλεγγυοι"?
Ηδη τα χρυσαυγουλα εχουν καψει δυο καταβλυσμους σε Γιαννιτσα και Πολυκαστρο ,θελω να δω ποιος απο εσας θα αναλαβει την ευθυνη αν σας πεταξουν δυο μολοτωφ στην εισοδο του πλαζα και καει ζωντανος κοσμος που πηγατε και στηβαξατε εκει μεσα σε ενα κτιριο χωρις καμμια υποδομη και προστασια ,χωρις ρευμα ,νερο κλπ ...

Eriugena είπε...

Ο Ανδρουλιδάκης δουλεύει και δούλευε στο κόκκινο, τον είχα ακούσει πρωτα αυτόν και μετά σε άλλη εκπομπή τον Σάββα Μιχαήλ, μετά το δημοψήφισμα παρακαλώ, να βρίζουν το κκε και τον σταλινισμό,
Πως να μην οργίζονται τα παιδιά με όλους αυτούς τους αντιδιαλεκτικούς μεταφυσικους του κκε; είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα αι αλήται αι προδόται (του εργατικού κινήματος) αι κομμουνισταί;
εδώ που τα λέμε, πως τα καταφέρατε με τόση περικύκλωση ρε κκεδες και υπάρχετε;
Πραγματικά απορώ...

Ανώνυμος είπε...

Τύριον,
Μάλλον δεν έχεις καμια γνώση για τον τρόπο λειτουργίας των ΔΣ των συνδικάτων. Αν γνώριζες έστω και τα τυπικά δεν θα μας έγραφες τα ίδια και τα ίδια για την ΕΙΝΑΠ. Άλλωστε η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μάλλον για εσωτερική κατανάλωση είναι γραμμένη, για να καλύψει τα δικά της πολιτικά αδιέξοδα και να να συσπειρώσει κάπως τις δυνάμεις της. Μετά τη φόλα που έφαγε στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, αφού πρώτα έγινε τσόντα των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα καταγγέλει ανοησίες.
Ωραίος και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Πήρε 20%, ήθελε να βγεί πρόεδρος και να κάνει ό,τι αποφασίζει η πλειοψηφία, δηλαδή οι παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν τα είχε βρεί πάλι και με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ...Η ΚΑΡΕΚΛΑ να είναι καλά και μπορεί να κάνει συμφωνίες "προγραμματικές" ακόμα και με "ανεξάρτητους", πρωην ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Αρκει να έχουν τον τίτλο του προέδρου!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ρε τύριον, πολλά λόγια είσαι. Επιμένω! Για Νταλακογιώργο θα μας πείς κάτι? Για την Λάντζα πέρα από το τί είναι, κατέβηκε ενάντια στο ΠΑΜΕ? Κατέβηκε πρώτη μούρη, κρύβοντας από πίσω της αυτούς που ακολουθούσαν? Γιατί δεν απαντάς? Εγώ σε βλέπω λαλίστατο όταν θέλεις! Σε πόσα σωματεία η ανταρσύα δεν κατέβηκε ενάντια στο ΠΑΜΕ θα μου πείς? Συγκεκριμμένα απάντησέ μου, όχι πάλι με "υψηλού επιπέδου" αναλύσεις για το τί είναι η κάθε λάντζα.
Προχθές πήγε η αστυνομία να πιάσει συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ κατόπιν μήνυσης του Νταλακογιώργου τον οποίον στηρίζεται με χέρια και με πόδια. Μήπως, έχεις υπ όψιν σου σε ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, τις κολεγιές που κάνετε με ΟΛΟΥΣ τους άλλους ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα? Λιγότερο θράσος και λιγότερη αλαζονεία σε έναν κόσμο που μέχρι και το δημοψήφισμα, όχι απλώς βρίζατε χυδαία, αλλά τραμπουκίζατε, εσείς σαν εμπροσθοφυλακή του ΣΥΡΙΖΑ. Πού φτάσατε στο σημείο να φωνάζετε αστυνομία και να απαιτείτε να εφαρμοστεί ο "νόμος", αυτό επικαλούσασταν, να εφαρμοστεί το αυτόφωρο επειδή έξω από τα τμήματα μοιράζαμε το υλικό μας. Και μην τολμήσεις να με διαψεύσεις γιατί ήμουν ένας απ αυτούς στον οποίο φέρατε την αστυνομία. Θέλει πολύ θράσος να προσπαθείς να θεωρητικοποιήσεις την κωλοτούμπα σου και τον συμβιβασμό σου, με επίθεση σε εκείνη την πολιτική δύναμη που κάθε μέρα επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από τις εξελίξεις, που κάθε μέρα λειώνει παπούτσια για να μπορέσει να οργανώσει το κίνημα από την απογοήτευση που του σπείρατε όλοι εσείς. Και δείχνει άνθρωπο ο οποίος δεν έχει ούτε το στοιχειώδες πολιτικό επίπεδο, να παραδεχθεί το πολιτικό του λάθος. Και ξέρεις, αυτοί συνήθως οι άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι ένα τσιγάρο δρόμο από τον ανοιχτό φασισμό, αρκεί να κτυπήσουν το ΚΚΕ.
Μαν.

Ανώνυμος είπε...

χοχο ευριγένιε τώρα σταματήσαμε τα μπινελίκια και αρχίσαμε την ανάλυση. Λοιπόν ο Μαής του 68 για έναν κομμουνιστή ειναι ένας λαϊκος ξεσηκωμος, που περιλαμβάνει μεν φοιτητικές συγκρούσεις, καταλήψεις, αλλα περιλαμβάνει και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ καθώς και απαγωγές αφεντικών (αυτα γίνανε και πρόσφατα στη Γαλλία το 2009 αν θυμάμαι καλά).

Στον αγώνα αυτο δεν πρωτοτοστάτησαν αυτοι που μιλούσαν για "νεα υποκειμενα" (η ασημαντότητα των καταστασιακών) αλλα οι μαοϊκοι, αντιρεβιζιονιστές της εποχής που δεν μιλούσαν για "νέα υποκειμενα". Χαρακτηριστική ταινία για τα γεγονότα ειναι το Tout Va Bien του αντιρεβιζιονιστή τότε Γκοντάρ. Τι έκαναν οι ρεβιζιονιστές τότε; Μιλούσαν για αντι-μονοπωλιακή εθνική ανάπτυξη και στήριζαν στη πράξη τον Ντεγκολ, την αστυνομία και βέβαια τους εργοστασιάρχες, να μην ξεχνιόμαστε.Ο,τι έκαναν δηλαδή και στην Ιταλία και οδήγησαν προφανώς το Παζολίνι ένα χρόνο μετά ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ στην άκρα αριστερά. Προφανως ο ανώνυμος δεν ειχε διαπιστώσει τι ανέβασε. Η Λοττα Κοντινουα για τα δικα σας μέτρα και σταθμά ειναι ο "ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ" αυτοπροσώπως, μιλάμε για τη ψυχή της λεγόμενης ιταλικής αυτονομίας του κινήματος που αγκάλιασε μαζικά την νέα εργατική βάρδια στα εργοστάσια και τους φοιτητές στα αμφιθέατρα.

Κατα τα άλλα επειδή σε αντιθεση με εσένα εμένα μου αρέσει να την ψάχνω τη δουλειά, εδώ στοιχεια για τους κουρδους αναλυτικα:
https://athens.indymedia.org/post/1554110/
ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΜΩΣ, απο οικονομικά (ποιος Σύριος καπιταλιστής κάνει κουμάντο σε ποιο καντονι) μέχρι τι αναγράφεται ρητά στο συντάγματα των καντονιών της Ροχάβα υπερ της ατομικής ιδιοκτησίας του κεφαλαίου.

αλήθεια τύριον επειδή με ενδιαφέρει (και οχι μονο εμένα φαντάζομαι), ποιος από την Ανταρσύα έκανε κριτική στο γεγονος οτι έγινε προμήθεια υλικου απο ΜΚΟ στο city plaza? Και αν γινεται να μας πεις , σε παρακαλώ, ποιος έφερε τη ΜΚΟ στη city plaza? Το ΣΕΚ π.χ., ή κανένας υπεράνω και καλά υποψίας, ή στη τελική ολοι, οπότε εκφράζεις κάτι αυτοκριτικά απο μονος σου ή ίσως και καθολικά;

τελευταίον: για τη σύμπραξη την εκλογική: TO ΞΕΦΤΙΛIKI δεν έχει ακομη τελειωμο...αντε και στις επομενες κοινοβουλευτικες με τη ΛΑΕ
τιποτε άλλο.

brother

Eriugena είπε...

Σας κουράζω, δεν πειράζει. Ποιό είναι το μη συνωμοτικό, όλα στο φως, κόνσεπτ της νέας πολύ πάρα πολύ μα πάρα πολύ "αριστεράς" μετα την κατραπακιά του δημοψηφίσματος κ.λπ;
Να σας πω, με απλό τρόπο και κατανοητό ακόμα και από τις μάζες (λέμε τώρα) της ανταρσυα:
Τι λένε οι κομμουνιστές; λαϊκή εξουσία; κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής; κεντρικός σχεδιασμός; τσ τσ ξεπερασμένα πράγματα! σοβιετικά.,..απα πα πα..
Τι λέμε εμείς (η νέα πολύ αριστερά, αριστερότερα ο τοίχος):
μικρή αλληλέγγυα (αντικαπιταλιστική) οικονομία )άρθρο Ιωακέιμογλου), όχι κράτος προς θεού! όχι ΜΚΟ προς θεού!
μμμμ...δεν έχουμε την δυνατότητα ούτε χαρτί τουαλέτας να αγοράσουμε ρε πστμου!
γκούχ γκούχ συγγνώμη κράτος συγγνώμη ΜΚΟ μήπως θα μπορούσατε;;;;
δεν σας γουστάρουμε, να βγάζουμε και ανακοίνωση, εναντίον σας παλιοκαθάρματα!
αλλά μήπως;
Βεβαίως! είμεθα και εμείς αριστεροί στα νιάτα μας! να πάρτε, και δώστε,,,,τι;
ε δεν χρειάζεται τίποτα, αρκεί ένας λαός ολόκληρος και οι πρόσφυγες να ασχολούνται με αυτά, όχι τίποτις κρατικιστικά σταλινικά πράγματα.
Αυτό αρκεί, δεν χρειάζεται ρε κκεδες καμμία συνωμοσία.
Η ιδεολογική εξωμοσία και η ξεδιαντροπιά έιναι τόσο μεγάλη που κάνει την έννοια άχρηστη! (λέμε τώρα)..
Αν μη τι άλλο θα γελάσουμε, αν και δεν είναι και για γέλια

Ανώνυμος είπε...

Συμπερασματα της συζητησης:

- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι ηρωικη και ανεκοψε την πορεια του φασισμου. Πιεσε στο πρωτο ημιχρονο και απο την συνεχη κινηση της προεκυψε το 1ο γκολ του αντιφασιστικου αγωνα, αλλα οι συμπαικτες της δεν βρισκοτανε σε καλη μερα. Στο επομενο τουρνουα 7χ7 θα τα καταφερει.
- Οι φασιστες κρυβοτανε σε διαφορα κομματα αλλα τωρα εμφανιστηκαν. Το ποσοστο τους ηταν σταθερο παντα, 7-10% μεσα και εξω απο την κρυψωνα, αλλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βοηθησε να μην αυξηθει.
- Οι πλατειες ειναι μια παγκοσμια αγνη λαϊκη κινηση και αντιδραση, αυθορμητη, στην οποια τι ισχυει λετε φια την Ελλαδα; Συμμετειχανε κομματα και τις επηρεασανε, αλλα δεν τις οργανωσανε τα κομματα.
- Το ιδιο αυθορμητα ο λαος ζητουσε τους πασιγνωστους Βαρουφακη, Καζακη και Λαπατσιωρα. Γιατι γουσταρει πνευματικη τροφη.
- Το ΚΚΕ ειναι πλεχανοφικο και δεν θελει να συγκρουεται. Η συμβολικη καταληψη που κανει που και που στα Υπουργεια και στα Μαξιμια δεν ξεσηκωνει τα πληθη, ακριβως γιατι ειναι συμβολικη. Ο λαος ηταν ετοιμος. Το ΚΚΕ φταιει που την λεει συμβολικη. Να την κανει κανονικη και επ αοριστον. Θα βρει στηριξη απο παντου. Ειδικα απο την ΛΑΕΝΤΑΡΣΥΑ και τα μπαχαλα.

Υ.Γ : Οτι το ΝΑΡ σχηματιστιηκε λογω δεξιας στροφης του ΚΚ αλλα τωρα σερνεται πισω απο τον Λαφαζανη πως το κρινουμε; Υπαρχει παντα ενα ποσοστο μαλακιας βαρυνουσας σημασιας μεσα στα ΚΚ;

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

πάμε πάλι:

α. Ρωτάνε φίλοι του ΚΚΕ με ενδιαφέρον για την τύχη των προσφύγων: "Μα τι θα γίνει εάν ρίξουν μολότωφ στο σίτι πλάζα οι φασίστες;". Πολλά βγαίνουν από αυτή ητην αθώα ερωτησούλα: 1ον: Πλήρης άγνοια! Το σίτι πλάζα και ρεύμα έχει, και νερό έχει και πυρασφάλεια επαρκής έχει. Και οι 400 πρόσφυγες είναι στα δωμάτια τους! Μάθετε πριν αναπαράγετε την άγνοια σας φίλοι του ΚΚΕ. 2ον, φόβος και πάλι φόβος: "Εάν και εφόσον κλπ". τότε μην κατεβαίνετε ούτε καν στις ήσυχες και ασφαλείς πορείες σας φίλοι του ΚΚΕ, γιατί που ξέρετε; Μπορεί και να στραβοπατήσετε και να σπάσετε τίποτα.

β. Λέει ο εριγένα και αναμασά σαν άσχετος άλλη μια καραμέλα: Διαφωνώ φίλε εριγένα για το ότι αποδέχθηκαν είδη πρώτης ανάγκης οι του σίτι πλάζα από ΜΚΟ. Δεν είναι πολιτικά σωστό το ότι αποδέχθηκαν υλικά από ΜΚΟ. Αλλά εσύ, ένεκα ότι δεν βλέπεις, ούτε και διαβάζεις, λές το ποιηματάκι που σου έμαθαν!

γ. Ο Ανδρουλιδάκης είναι εργαζόμενος στο Κόκκινο. Κακό ε;

δ. Για την ΕΙΝΑΠ πάλι, όλες οι ασχετοσύνες απο τους φίλους του ΚΚΕ μαζεμένες! Η παράταξη που υποστήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πολύ καλά τα πήγε στην ΕΙΝΑΠ και ακόμα καλύτερα στην ΟΕΝΓΕ: 2Η δύναμη στην ΕΙΝΑΠ με 3ο το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Αυτό για την καταγραφή.

Καλύπτεστε φίλοι του ΚΚΕ πίσω από την αναλογικότητα στην λειτουργία των ΔΣ, και απορρίπτετε την λογική των προγραμματικών προεδρείων. Προγραμματικό προεδρείο φίλοι του ΚΚΕ σημαίναι ανάδειξη της διοίκησης ενός σωματείου με συγκεκριμένο πολιτικό και αγωνιστικό πλαίσιο. Και με αναφορά στην ΓΣ του σωματείου ως το κυρίαρχο όργανο λήψης των αποφάσεων.

Αυτό πάλι το ανεκδιήγητο περί "Ωραίος και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Πήρε 20%, ήθελε να βγεί πρόεδρος και να κάνει ό,τι αποφασίζει η πλειοψηφία, δηλαδή οι παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.¨, που γράφει ένας φίλος του ΚΚΕ; Φίλε μου εάν γίνει συμφωνία για προγραμματικό προεδρείο, την πλειοψηφία την έχουν αυτοί που συμφώνησαν σε αυτό. Δηλαδή οι αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις.

Οι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφία στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

ΤΎΡΙΟΝ

Ανώνυμος είπε...

μπράδερ, η ιστορία με την μκο στο σίτι πλάζα έγινε πριν 1-2 μέρες. Για όλα τα υπόλοιπα, μπορείς να πας να ρωτήσεις την συνέλευση του σίτι πλάζα, η οποία συνεδριάζει στο ξενοδοχείο. Και μάλιστα εάν πάς στη συνέλευση του σίτι πλάζα και υλικά τα οποία μπορείς να μαζέψεις σε συνεργασία με συναδέλφους σου απο τη δουλειά, ή σε συνεργασία με τους γειτόνους σου, θα είναι ακόμα καλύτερα, διότι είναι ένας τρόπος να συμβάλλεις έμπρακτα στην αληλλεγγύη!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Ποιες είναι οι αγωνιστικές δυνάμεις δε μας είπες.Η ΑΙΚ πχ τι πρεσβεύει κ θα έπρεπε να είναι μέρος ενός "αριστερού" προεδρείου;Ή η άλλη παράταξη που χρειαζόταν για την πλειοψηφία.Αν είχαμε αποδεχτεί τα δεκάδες "αριστερά" προεδρεία που ήθελε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι το δημοψήφισμα τι θα καταφέρναμε;Πώς βγήκαν για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι συνδικαλιστικές συνεργασίες με το ΣΥΡΙΖΑ άραγε; Αναλογικό προεδρείο κ προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών παντού.Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων δείχνει το δρόμο http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/96049/tin-apolyti-pleiopsifia-kerdisan-oi-taxikes-dynameis-sto-ergatiko-kentro

mariori

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΥΡΙΟΝ
μπορεις να απαντήσεις σε αυτό;

αλήθεια τύριον επειδή με ενδιαφέρει (και οχι μονο εμένα φαντάζομαι), ποιος από την Ανταρσύα έκανε κριτική στο γεγονος οτι έγινε προμήθεια υλικου απο ΜΚΟ στο city plaza? Υπάρχει γραπτή κριτική κάπου δημσιευμένη. Φαντάζομαι δεν ανεβάζεις στο sfyrodrepano κάτι που διαμείβεται εσωτερικα σε έναν αγώνα;
Και αν γινεται να μας πεις , σε παρακαλώ, ποιος έφερε τη ΜΚΟ στη city plaza? Το ΣΕΚ π.χ., ή κανένας υπεράνω και καλά υποψίας, ή στη τελική ολοι, οπότε εκφράζεις κάτι αυτοκριτικά απο μονος σου ή ίσως και καθολικά;

ευχαριστώ εκ των προτέρων
brother

Ανώνυμος είπε...

ενώ μαριορή, το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ επειδή γνωρίζει τι πρεσβεύουν ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε μαζί τους προεδρείο.

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ. ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Eriugena είπε...

Τυρί, δεν έχεις πήξει ακόμα καλά...
δεν είπα απλά ότι πήρανε πράγματα από ΜΚΟ (ας πούμε "έτυχε", λέμε τώρα), αλλά ότι όλο αυτό που οραματίζεται ο "χώρος" (μικρή αλληλέγγυα οικονομία) είναι κάτι που θα αναγκαστεί, αν τύχαινε να υπάρξει, να παρακαλάει και το αστικό Κράτος και τις ΜΚΟ ακόμα και για τα στοιχειώδη.
Τον μαρξισμό μου μέσα!
Πόσο μπετονίνη σας έχουν ρίξει στα μυαλά;
Εσύ μπράδερ καλός είσαι στα θεωρητικά (με μπετονίνη και συ), καλά κάνεις και τα εκθέτεις όλα, κάνεις την δουλειά μου ευκολότερη, στο μέλλον(τα έχω δει πουλάκιμ, μην νομίζεις)...
Για την "αυτονομία" άστο, αν και συμφωνώ για το ότι άλλο μαοϊκοί και μαοϊζοντες με τα μηδενικά καταστασιακοί κλπ
τζα! (σε παραφυλάω ¨"αντιρεβιζιονιστή", που θα μου πας)

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=793915

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ;

ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΝ;

http://www.newsnowgr.com/article/180737/poses-mko-lete-na-exoun-o-konstantinou-tou-antarsya-me-ton-kourkoula.html

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΜΕ παντού λέει για αναλογικά προεδρεία.Πχ στο ΣΜΤ ψηφίζει τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πρόεδρο κ τις λοιπές θέσεις με βάση τα αποτελέσματα. Κ στην τελική αν υπάρχει "ταξική" πλειοψηφία θα φανεί άμεσα στις αποφάσεις της ΕΙΝΑΠ.Δε χρειάζονται θέσεις σε ΔΣ γι αυτό.

mariori

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι η δικη μου άγνοια ειναι κύριε Θερσίτη, τώρα ρωτώ εγώ ομως το Τύριον κάτι που θεωρώ σημαντικο για μένα, εσένα αμα δε σε πειράζει θα σου έλεγα απλώς να περιμένεις την απάντηση και μετά συνεχίζεις οσο θες, γιατι απ' αυτές τις απαντήσεις που έχεις δώσει ως τώρα δεν φαίνεται να γνωρίζεις το θέμα, όσο το κατέχει ο Τύριον

Φίλε Τύριον έχεις το λόγο, μεινε σ' αυτο που θα προβλημάτιζε τους περισσότερους. Πιστεψέ με.

ευχαριστώ

brother

Ανώνυμος είπε...

Να και άλλος αστέρας του CITY PLAZA:Νασίμ Λομάνι (Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. ¨ολα αυτά τα χρόνια έχει πιάσει στασίδι σε εκδηλώσεις και μμε ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο και αυτό φαντάζομαι!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΠΟΡ ΤΟΥΤΟΥΡΚΙ

ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ.

ΣΗΚΩ ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΝ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

αλλο ιταλική αυτονομία κι αλλο αυτονομια που εχεις στο μυαλο σου εσύ ευριγένιε. εδω οι σημερινοι αναρχικοι νομιζουν οτι ειναι απόγονοι της FAI, αν γνώριζαν το συγκεντρωτισμο της FAI, θα αναζητούσαν κάτι αλλο.

αλλα ας μεινουμε στο τύριον. Τύριον, ο αγώνας μας νοιάζει στο city plaza, εκει που βρίσκονται τώρα 400 μετνάστες. Μην μπερδέυεσαι με τα γραφειοκρατικο-συνδικαλιστικά, που χώθηκε και η Μαριορή τώρα να σου την πει.

Εκει για το City Plaza πες μας ποιος και τι.

brother

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Αναυδος είπε...

δημοκρατια στα συνδικατα σημαινει απλη αναλογικη και αντιπροσωπευτικα προεδρεια
δειχνοντας σεβασμο στο τι ψηφιζει ο εργαζομενος στην δικια του οργανωση (ασχετα με τον προσανατολισμο της) ειναι μια προυποθεση για να αυξησει τη συμμετοχη κλπ

ειναι αστειο οι ανταρσιοι που μας κατηγορουν για σεχταρισμο, οτι το ΠΑΜΕ δεν γειωνεται στη μαζα (ιδε ανακ. λαντζας) να μας εγκαλουν επειδη σεβομαστε την ψηφο των εργαζομενων στα συνδικατα τους

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ CITY PLAZA ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

BROTHER

ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑ ΣΕ ΣΕΝΑ.

ΚΑΛΑ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΣΤΙΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

δημοκρατία στο σκ άναυδε σημαινει σωματεία στα χέρια των συνελέυσεων, εκλεγμένα εκτελεστικά σώματα (εν προκειμένω του ΔΣ) με απλή αναλογική και προγραμματικά εκτελεστικά όργανα των εκλεγμένων εκτελεστικών σωμάτων. Αυτό είναι σεβασμός στην ψήφο των εργαζομένων, δεν προκύπτει από το αποτέλεσμα ότι έβγαλαν πρώτη την ΝΔ γιατί γουστάρουν ξέρωγω μνημονιακές περικοπές στην υγεία.

επίσης απλή αναλογική σημαίνει πως ο πρώτος αν έχει 30% και πχ το υπόλοιπο 70% συμφωνεί σε κάτι ή σε πολλά, αυτός με το 30% είναι δεύτερος.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Το βράδυ της Κυριακής συμπληρώθηκε ένας κύκλος. Ο κύκλος περιέχει κάποιους μικρότερους
που έκλεισαν τον Ιούλιο το 2015. Ενώ ως κύκλος εμπεριέχεται σε ένα μεγαλύτερο παγκόσμιο οικονομικό κύκλο, την αρχή που άνοιξε το 2007 με αφορμή την κατάρρευση της Lieman Brothers ο οποίος δεν έχει κλείσει.

Έπεσαν πολλές αυταπάτες

Οι αυταπάτες πως ο Καπιταλισμός δεν είναι παντού ο ΄ίδιος και γενικά είναι προοδευτικός
Οι αυταπάτες για μία Ευρώπη (ΕΕ)που αλλάζει προς το καλύτερο ενώ συμβαίνει το αντίθετο
Οι αυταπάτες των προοδευτικών για επιτροπές χρέους, πως το δημόσιο χρέος αν το πούμε επονείδιστο κουρεύεται από την ΕΕ
Οι αυταπάτες πως δεν έχει σημασία να είσαι λαλάκας μπροστά στο καπιταλιστή και να μην διεκδικείς τα εργασιακά δικαιώματά σου. Αρκεί να είσαι στην πλατεία μάγκας με μούτζες και κατσαρόλες
Οι αυταπάτες πως κάπως – κάπου “εμείς” θα την βολέψουμε όπως π.χ. ΕΣΗΕΑ, ΔΕΚΟ, κ.α
Οι αυταπάτες πως η εργατική τάξη δεν είναι επαναστατική και πως οι ανατροπές έρχονται με μοντέρνα μικροαστικά – μεσοαστικά κινήματα
Οι αυταπάτες πως όποιος μιλά με αριστερό λεξιλόγιο, είναι αριστερός
Οι αυταπάτες πως το “καλό” ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκε αλλού, θα μας βγάλει από την κρίση με τις μικρότερες απώλειες
Οι αυταπάτες πως οι τεχνοκράτες αν τους δώσουμε τα κλειδιά θα κάνουν θαύματα
Οι αυταπάτες πως ο φασισμός είναι “ιδιορρυθμία” ή “ιδιοτροπία” κάποιων γραφικών και όχι ίδιον του Καπιταλισμού, της ΕΕ και λοιπών Ιμπεριαλιστικών Δυνάμεων
Οι αυταπάτες πως μία Κυβέρνηση με κορμό την αριστερά θα υλοποιήσει ένα minimum από τις υποσχέσεις
Οι αυταπάτες πως μία Κυβέρνηση στον Καπιταλισμό, με μεταβατικό πρόγραμμα, θα άνοιγε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό.


Όπως λέει και το σύνθημα

“ Τέρμα πια οι αυταπάτες. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες “

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

φιλε τύριον να θυμάσαι οτι οι μπόμπες-αποκαλύψεις για ΜΚΟ δυστυχώς πιάνουν τους πάντες σε έναν αγώνα. Φαντάζομαι δεν εχουν την ίδια ευθύνη οι εαακίτες που κρατάνε τον αγώνα με κάποιον άλλον που κάνει παιχνιδάκια εις βάρος της πλειοψηφίας οσων αγωνίζονται στο πλάι των μεταναστών. Τώρα έχεις δώσει αφορμή για τρομερά αθλια σχόλια εις βάρος του αγώνα. Φαντάζομαι εδώ άρχισες να γράφεις στις διακοπές του Πάσχα για να προστατέψεις τον αγώνα. Κι αν θυμάσαι εγώ αμέσως φρόντισα να χτυπήσω όσους υιοθετούσαν τα επιχειρήματα της ιδιοκτήτριας.

τώρα μετά απο αυτό που πέταξες πρέπει να προστατέψεις κάπως τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ αλληλέγγυους, αλλιως οι θαμώνες αυτού του θρεντ που έχουν το συνήθειο να ενισχύουν και να ποπλλαπασιάζουν την ισχύ τέτοιων αποκαλύψεων...δεν θα διαστάσουν να το επαναλάβουν.
εχεις ηθικο χρέος απέναντι στους γνήσιους αλληλέγγυους.

Προστάτεψέ τους !

brother

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΝΟΜΑ EL QUINTO;

ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΘΕ ΠΟΛΛΟΙ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Επανάληψη πρόσφατων σχολίων σε άλλα τοστ του μπλοκ:

1ο: Οι ΜΚΟ είναι εδώ για τους πρόσφυγες. Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να αντικαταστήσουν την εργατική αλληλεγγύη, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

2ο: Περιοδικό ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ - Τεύχος 10 (2013)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΡΘΡΟ: Ριζώνοντας την Κοινωνική και Αλληλέγυα Οικονομία - Μπρούμας

Γράφει λοιπόν το αντιεξουσιαστικό αρθράκι για την αντιεξουσιαστική οικονομία, διάφορα, αφού κάνει και μια επιθεσούλα στο ΚΚΕ και καταλήγει ότι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι οποίες στην Ελλάδα πάσχουν γιατί το νομοθετικό πλαίσιο δεν εξασφαλίζει αμεσοδημοκρατική λειτουργία, αλλά υποχρεώνει σε εκλογή διοίκησης.
!!!! Υπερκαβλαντιστές της μορφής, του εποικοδομήματος και των 5 θαλασσών


3ο: Στο ίδιο περιοδικό, έτους 2013 παρακαλώ, ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ένα μεταφρασμένο άρθρο όπου παρόλο που μας ενημερώνει για τη στάση των Αναρχικών και άλλων δυνάμεων σε όσα έγιναν στην Αίγυπτο, επιμένει να ονομάζει την κατάσταση της πλατείας Ταχρίρ επανάσταση.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι εδώ.


σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

@Kώστας
"προγραμματικά εκτελεστικά όργανα των εκλεγμένων εκτελεστικών σωμάτων". Και δε μου λές παλικάρι μου,όταν δεν υπάρχει από πουθενά προγραμματική συμφωνία; Τότε τι γίνεται; Προφανώς δεν θα συγκροτηθούν προεδρεία και δεν θα λειτουργούν τα συνδικάτα... με βάση τις αντιληψάρες σου.
Για αυτό το λόγο λοιπόν το ΜΕΤΑ-ΛΑΕ, 1η δύναμη, στην ΟΙΥΕ έκανε προγραματική συμφωνία με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ (τρίτη ύναμη) και εκλέχτηκε πρόεδρος ο αρχισυνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ...Τί, εδώ θέλατε να απομονώσετε τη δεξιά; Όχι βέβαια! Απλά πέταξαν έξω από το προεδρειό τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που είναι δεύτερη δύναμη. Τώρα πέστε μας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβάζει κοινά ψηφοδέλτια με τη ΛΑΕ, ειδικά στην ΕΙΝΑΠ! Όπως παλιότερα έκαναν με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ! προγραμματικές συμφωνίες!
Πάντως ούτε εσύ έχεις ιδέα για το πώς λειτουργούν τα συνδικάτα και τη διαφορά τους από κρατικούς θεσμούς. Είδες τελικά ότι ο δήθεν αντιδεξιός κυβερνητισμός σας ότι σας έχει πειράξει λίγο!

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο είναι δικό μου!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη 10 Μάη 2016

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8882349

Αθλιότητες σε βάρος ναυτεργάτη συνδικαλιστή

Μια πρωτοφανής ενέργεια εκτυλίχθηκε χτες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), εν μέσω της απεργίας των ναυτεργατών. Συγκεκριμένα, αστυνομική δύναμη επιχείρησε να συλλάβει τον Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόεδρο της ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του ΕΚ Πειραιά, και να τον οδηγήσει στο Αυτόφωρο, μπαίνοντας στα γραφεία της ΠΝΟ, την ώρα που συνεδρίαζε η ΕΕ της Ομοσπονδίας για την πορεία του απεργιακού αγώνα, που ολοκληρώθηκε σήμερα το ξημέρωμα.

Η ενέργεια αυτή έγινε με εισαγγελική εντολή, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ενάντια στο συνδικαλιστή μέλος της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Α. Νταλακογιώργος. Κάτω από την κατακραυγή των παρευρισκόμενων ναυτεργατών, η σύλληψη τελικά δεν έγινε.

Με ανακοίνωσή τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν ότι «η άθλια και πρωτόγνωρη ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών αποκαλύπτει τους δεσμούς αυτής της ομάδας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ) σε βάρος των ναυτεργατών.

Η απαράδεκτη, προκλητική αυτή ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών εντάσσεται στη λυσσαλέα επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ ενάντια στην εργατική τάξη, για την κατάργηση των ΣΣΕ, την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροληστεία, το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».

Τέλος, τα ναυτεργατικά σωματεία χαιρετίζουν τους χιλιάδες ναυτεργάτες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία, που συμμετείχαν στις πολύμορφες απεργιακές και αγωνιστικές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

«Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στα καράβια και στα σωματεία για την οργάνωση των νέων αγώνων, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


O 4:14

zoot horn rollo είπε...

Μαζεύτηκαν όλοι οι "κολοσσοί".

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε κκ-1 για τα εσωτερικά θέματα του ΜΕΤΑ και ειδικότερα για τον ρόλο του ΜΕΤΑ σε τμήματα του ιδιωτικού τομέα όπως αυτό που αναφέρεις , της παράταξης δηλ των ΑΡ-ΚΔ-ΑΡΚ στο σκ, και όχι της ΛΑΕ όπως λες γιατί κάπου το διάβασες σε παραπέμπω σε αυτά, αφενώς στον γραμματέα του σ Γ Χαρίση, αφετέρου στην απόφαση ομάδας του ΜΕΤΑ ιδιωτικού τομέα απέναντι στον γραμματέα του.

http://www.ergasianet.gr/menu-arthra/20569-meta090516-20569
http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/meta-kladikes/20452-2016-04-28-13-00-03

εν προκειμένω η ΡΕΙ είναι το ΜΕΤΑ, για τον κλάδο που συζητάμε, και είναι σαφώς με την γραμμή του σ Χαρίση, οπότε δεν έχει κάποια σχέση με την κουβέντα που κάνουμε αυτό που λες. Ή μάλλον έχει σχέση και είμαστε όλοι σύμφωνοι, εσύ, εγώ και το ΜΕΤΑ.

προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΔΗΠΑΚ και Ενωτικού Κινήματος υπάρχει.

by the way τα σωματεία λειτουργούν και χωρίς προεδρείο και εννοείται ότι θα ήταν καλύτερο από την παραχάραξη της ψήφου των εργαζομένων στην οποία προχωρήσατε

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

1.Κώστα,να έχεις άποψη για τα των σωματείων, εσύ ο δηλωμένος απεργοσπάστης είναι αισχρότητα στην οποία συνηθίζεις όπως άλλωστε και ο χώρος που στηρίζεις.
2.Οι "σταλινικοί" της "κόντρας" σε υπηρεσία προστασίας-στήριξης ανταρσυα, με κουκούλα πάντα.Έτσι.
3.Μάλλον ψυχανεμίστηκαν μεγάλη ήττα στις φοιτητικές τα γκρουπούσκουλα, έτσι εξηγείται η κακιά λύσσσα.


Αποτέτοιος

zoot horn rollo είπε...

Ριγιούνιον παίζει; Θα 'ρθουν κι άλλοι από παλιότερα;

"Φίλε" ο ένας, "σύντροφε" ο άλλος και μπόλικη γλίτσα να μαζεύεται.

Ανώνυμος είπε...

ποτέ δεν δήλωσα απεργοσπάστης, αυτό έστω το ψέμα πρέπει να σταματήσει

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

κοιτα αποτέτοιε, οταν το τσουτσεκάκι ο Τσίπρας είπε στη βουλή ότι εγγυάται τα 340 ευρώ της βασικής των αγροτών αμέσως, κάποιοι σύντροφοι σου στη βουλή, δεν ειπαν τίποτε για τη ταμπακιέρα, απλώς άρχισαν να λένε γενικόλες καταγγελίες για νόμο-λαιμητόμο γιατι προφανώς δεν ήξεραν. Ο Σύριζα εχει ήδη ρητά νομοθετήσει (με αυτο το νομοσχέδιο που πέρασε Κυριακή) οτι τα 340 θα λαμβάνονται για τους αγρότες ολόκληρα απο το... 2030. EΛπιζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ, γιατι ο zoot μίλησε για ουφο , αλλα μαλλον αλλοι εχουν τη χάρη.

brother

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ.

ΑΛΕΞΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΣΟΥ. ΣΕ ΕΦΑΓΕ ΤΟ CHEERLEADING ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΑΥΤΗ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑ

Ανώνυμος είπε...

@Κώστας,
Η μόνη προγραμματική συμφωνία είναι το ΠΑΜΕ και οι θέσεις του. Αυτός είναι ο πραγματικός συντονισμός. Και όποιος θέλει να συμβάλλει, στις συνελέυσεις των σωματείων και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Όλα τα άλλα που γράφεις είναι κολεγιές παραγοντίσκων και κοπρεμί συνδιαλλαγών παρατάξεων για μοίρασμα καρεκλών (αυτή είναι η αντίληψη της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
"τα σωματεία λειτουργούν και χωρίς προεδρείο και εννοείται ότι θα ήταν καλύτερο από την παραχάραξη της ψήφου των εργαζομένων στην οποία προχωρήσατε". Δηλαδή πως ψήφισαν οι εργαζόμενοι; Αν σκεφτούμε με τη λογική σου και αθροίσουμε τα ποσοστά των συνδυασμών, οι δυνάμεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (με τους οποίους κάνατε κολεγιά μέχρι τώρα) πλειοψηφούν!
Η συγκρότηση προεδρείου αφορά τη λειτουργία του ΔΣ. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Χωρίς λειτουργία ΔΣ δεν υπάρχει λειτουργία συνδικάτου. Γκεγκε! Τι τα πέρασες τα σωματεία, εκφυλιμένους φοιτητικούς συλλόγος της κακής ώρας;
Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι απλά παρλαπίπες! Ο Βασιλόπουλος στην ΟΙΥΕ, τελικά τι είναι;
Λοιπόν η θολή αντιμνημονιακή γραμμή σας τρώει παντού φόλα. Και οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ δεν θα έχουν την κατάντια σας με την οποία γελά και το παρδαλό κατσίκι. Καρεκλάκηδες της κακής ώρας!
Υ.Γ. Πάντως μυαλό δεν βάζεις. Κάθε φορά γίνεσαι ρεζίλι εκφράζοντας τη ΛΑΕ!
kk-1

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 309   Νεότερο› Νεότερο»