Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Δελτίο Κομινφόρμ 14

Για δες καιρό που διάλεξαν, κεφάλι να του πάρουν (με λιγοστά μαλλιά κι ακόμα λιγότερα μυαλά). Πάνω στην επέτειο των δύο χρόνων από το δημοψήφισμα.

Ο Ζαραλίκος λέει στις παραστάσεις του πως όποτε έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και νιώθει χάλια, βάζει να δει το Μπογδάνο και να του ανέβει η διάθεση: εντάξει δεν είμαι σαν αυτόν, τόσο μ@λ@κας. Τώρα θα χρειαστεί να βρει υποκατάστατο, αν και ο Σκάι είναι μεγάλο φυτώριο ταλέντων, για να του καλύψει το κενό.

Από μια άποψη, δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το δράμα ενός φιλελέ ταλιμπάν που νιώθει τα δόντια της "ελεύθερης αγοράς" και λούζεται τις συνέπειες της ιδεολογίας του. Μια αγορά (ελεύθερη μην ξεχνιόμαστε) που δεν του άφησε καν το δικαίωμα της απολογίας και τον πέταξε έξω από τη συμμαχία των αρίστων, χρησιμοποιώντας το δικό της εργοδοτικό "δικαίωμα" που τόσο συχνά υπερασπιζόταν κι ο Μπογδάνος.

Αυτός όμως, αγύριστο αυγοκέφαλο, αφήνει αιχμές για την ΕΣΗΕΑ που δεν ασχολήθηκε με την καθ' υπόδειξη της ("αριστερής", "μπολσεβίκικης") κυβέρνησης απόλυσή του. Η οποία όμως γίνεται 'λήξη της συνεργασίας μας με πρωτοβουλία του εργοδότη' όταν αναφέρεται στον Αλαφούζο, που σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ευθυγραμμίστηκε και συνεμορφώθη προς τας κυβερνητικάς υποδείξεις.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι καναλάρχες δε λειτουργούν έτσι: συνήθως δίνουν υποδείξεις, δεν παίρνουν. Μπορεί να κάνουν ενίοτε κάποιους συμβιβασμούς, αλλά κατά κανόνα, επιβάλλουν τη δική τους θέληση. Κι όταν σχολάνε κάποιον, σαν ληγμένο εμπόρευμα, είναι γιατί έχασε, εξάντλησε την αξία χρήσης που είχε για λογαριασμό τους.

Έτσι κι ο (κάθε) Μπογδάνος, που έμοιαζε να έχει το ακαταλόγιστο, ενσαρκώνοντας το αήττητο της βλακείας, ώσπου βασικά άρχισε να πετυχαίνει το αντίθετο από αυτό που επιδίωκε, ανεβάζοντας τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος. Κι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του Σύριζα, που φαίνεται να πέτυχε την απομάκρυνση ενός εχθρικού γελωτοποιού, αλλά ίσως χρειαστεί να μεριμνήσει σχετικά, προσλαμβάνοντας πχ τον Μπογδάνο στην ΕΡΤ.

-Εν τω μεταξύ, ένας protagonίστας πανεπιστημιακός διάλεξε την κατάλληλη στιγμή να παίξει με τη νοημοσύνη μας, επαναφέροντας το γνωστό παραμύθι ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία σοβιετική χώρα της Ευρώπης. Διαγωνίζεται έτσι σε γραφικότητα με τις Καμενιές του Πολάκη για τον Παπόφ και την κατάκτηση του διαστήματος, που συνδυάζει τα δύο σκέλη της κλασικής ρήσης του Αϊνστάιν, για την απεραντοσύνη της βλακείας και του διαστήματος.


Αν υπάρχει κάποιος λογικός πυρήνας σε όσα γράφει ο Χατζής, είναι πως η Ελλάδα πρέπει να φτάσει τις χώρες όπου ηττήθηκε ο σοσιαλισμός, τσακίστηκε το κομμουνιστικό κόμμα και κάθε εργατική αντίσταση. Εκεί όπου πέφτουν τα μεροκάματα, μαζί με το μέσο προσδόκιμο ζωής, επικρατεί πλήρης ασυδοσία για τα μονοπώλια και βραβεύονται οι ναζί βετεράνοι. Να ένα "σύγχρονο" όραμα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Η οποία ως τότε θα βαφτίζεται σοβιετική, όχι γιατί είναι -πού τέτοια τύχη- αλλά ως τροχιοδεικτική βολή για τα χειρότερα που έρχονται και την καθολική ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

-Ένας άλλος καναλάρχης, έχει ανοίξει κόντρα με την κυβέρνηση και τον Καμμένο, δίνοντας αντίστοιχη γραμμή και στα έντυπά του. Το ένα από αυτά διάλεξε να προβάλει τη διακομματική επίθεση στον Καμμένο, ενώ το άλλο... αποσπασματικά αποσπάσματα (κατά το συμπτωματικές συμπτώσεις του Γιατζόγλου) από την ομιλία του γγ, που έγινε πρωτοσέλιδο χτύπημα.

Και ποιος πιστεύετε πως το έπιασε, το έραψε στα μέτρα του και έβγαλε τα -έτοιμα από καιρό- κατάλληλα συμπεράσματα; Μα προφανώς ο Σύριζα. Δηλ όχι ακριβώς ο Σύριζα, αλλά η ΕφΣυν, που είναι βασικά το ίδιο. Κι ανάμεσα στους δικούς της, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ο ειδικός κουκουεδολόγος της εφημερίδας, που τα δίνει όλα για την κυβέρνηση.

Παρεμπιπτόντως, αναρωτιέται κανείς, σε ποια σοβιετική χώρα θα έμεναν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι για μια υπόθεση σαν το Noor One και τις τηλεφωνικές επαφές του Καμμένου.

-Επίσης, αναρωτιέται κανείς σε ποια σοβιετική χώρα θα ήταν τόσο... αυθόρμητα περίλυποι οι εργαζόμενοι ενός καναλιού, επειδή πέθανε ο ιδιοκτήτης του, γράφοντας επιστολή για να εκφράσουν τη θλίψη τους -παραλίγο και την επιθυμία τους να θαφτούν μαζί του, με άλλα κτερίσματα.

Σε ποια σοβιετική χώρα θα δούλευε διπλοβάρδια στα 62 της μια εργαζόμενη στην καθαριότητα; Θα λάτρευαν το Σαββίδη σαν τσάρο; Θα είχαν συμβασιούχους σε ομηρία; Πλαγκτόν να καλύπτουν τη θάλασσα, δίνοντας ένα ερωτικό σκατί χρώμα στην επιφάνειά της;

Θα μου πεις, αυτές μπορεί να είναι οι ιδιαιτερότητες του ελληνικού σοσιαλισμού. Μπορεί να μας τις εξηγήσει καλύτερα ο Άκης, τώρα που είναι ελεύθερος και θα ψηφίσει Σύριζα (υπάρχει τίποτα άλλο;).

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και στη Σουηδία απεργούν
https://twitter.com/RtPopova/status/883235405289705473
"Αναχρονισμοί του παρελθόντος που δεν θέλουν το κοινωνικό καλό" σε γλώσσα αριστερών και δεξιών φιλελέδων(δύσκολη η διάκριση)
Σε καθημερινη γλώσσα οι 150 οδηγοί απορριμματοφόρων της Renonord δεν συμφώνησαν να χάσουν τη θέση τους οι 50.

Mία απλή ερώτηση:
Mία Renonord ( για την ακρίβεια Reno-Nord )που εμφανίζεται και σε
ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
http://www.ita.org.gr/el/oldsite/library/downloads/Docs/Final.pdf

αναφέρεται στην ίδια την εταιρεία με αυτή που συλλέγει τα απορρίμματα στον Σουηδικό Σοσιαλιστικό Παράδεισο;


Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒιετική πατρίδα!

Αχ-Βαχ

Ανώνυμος είπε...

Η πηγή των στοιχείων για την αρθράρα του καθηγητή είναι μια σειρά από γραφήματα του Heritage Foundation. Εδώ το πώς περιγράφουν οι ίδιοι τα των γραφημάτων:

http://www.heritage.org/index/about

"...Today, we live in the most prosperous time in human history. Poverty, sicknesses, and ignorance are receding throughout the world, due in large part to the advance of economic freedom. In 2017, the principles of economic freedom that have fueled this monumental progress are once again measured in the Index of Economic Freedom, an annual guide published by The Heritage Foundation, Washington's No. 1 think tank..."

Περισσότερα για το εν λόγω καραακροδεξιό think tank εδώ (από την όχι ακριβώς φιλοκομμουνιστική wikipedia):

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Heritage_Foundation

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, ανάμεσα στους "ερευνητές" του βρισκόταν άνθρωπος που εν έτει 2009 (κι όχι 1709) αποφοίτησε με διδακτορικό από το Harvard υποστηρίζοντας στην διατριβή του ότι οι λατίνοι είναι νοητικά κατώτεροι των λευκών κτλ.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλδημοκράτες
http://www.902.gr/eidisi/oikonomia/134199/ypograftike-i-ypoyrgiki-apofasi-gia-tin-katargisi-tis-kyriakatikis-argias

¨Ενα καλό tweet
"Να πω κάτι; Αφού σε μερικά χρόνια θα ντρέπεστε που ήσασταν Σύριζα (και πολύ αργήσατε), γιατί δεν ντρέπεστε από τώρα να μη χάνουμε και χρόνο;"
https://twitter.com/laikostroma/status/879806948526489600

Αφού ήδη ντρέπονται. Ένα άλλο καλό Tweet για την επέτειο των δύο ετών από το μνημόνιο του ESM με δημοψήφισμα

"Καμία από τις εφημερίδες που στήριξαν το #ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν αναφέρει τη σημερινή επέτειο στο πρωτοσέλιδο της. Από ντροπή φαντάζομαι."
https://twitter.com/apolyterion/status/882523025551351808

2 χρόνια μετά και ακόμα να ξεπεράσουν το πένθος της απατημένης συζύγου. https://twitter.com/spir_arch/status/882980029134757888

17-57

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε. Αγαπημένο αφήγημα των συριζαίων είναι ότι κατά την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα τυπος και εταιρείες δημοσκοπήσεων "κοντυναν" το ΟΧΙ δίνοντας εικόνα ντέρμπι. Για να ξαναδούμε όμως τι έλεγε η Αυγούλα :http://www.avgi.gr/article/10842/5681947/ereuna-tes-public-issue-gia-to-site-tes-auges-50-50-mache-mechri-ten-teleut

Βλαντλεν






Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Αυτός όμως, αγύριστο αυγοκέφαλο, αφήνει αιχμές για την ΕΣΗΕΑ που δεν ασχολήθηκε με την καθ' υπόδειξη της ("αριστερής", "μπολσεβίκικης") κυβέρνησης απόλυσή του. ''

Kαι γιατι απευθυνεται το συνδικαλιστικο οργανο?
Αφου ειναι κατα του συνδικαλισμου ως φιλελε.

Ας παει να παραπονεθει στον Αλαφουζο μονος του. Τι το θελει το συνδικατο? Κοκκινος φασιστας ειναι?

Ανώνυμος είπε...

Μία συνέντευξη

7.5.2012. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
http://www.sev.org.gr/Uploads/pdf/INTERVIEW_DDA_AMPE_752012.pdf
http://www.naftemporiki.gr/story/383238/seb-kubernisi-me-summetoxi-tou-syriza-i-nees-ekloges

Και ένας χαιρετισμός της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης
Δημοσίευση: 11 Μαΐου 2013
Η Αριστερά στο κάδρο του ΣΕΒ - Χαιρετισμό στην γενική συνέλευση θα απευθύνει ο Αλ. Τσίπρας

http://www.avgi.gr/article/10951/290562/e-aristera-sto-kadro-tou-seb-chairetismo-sten-genike-syneleuse-tha-apeuthyne

«Στη συνέλευση (του ΣΕΒ) θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα τον καλέσει σε ένα “διάλογο χωρίς προκαταλήψεις” με κοινό στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΕΒ
https://www.youtube.com/watch?v=6QMtOkdTqVM

17-57

Ανώνυμος είπε...

O protagonistas παίζει με τη νοημοσύνη μας όπως παίζουν άλλοι σλαβόφιλοι και μη
Για να μην "γελάνε και τα τσιμέντα", μία χώρα είναι σοσιαλιστική όταν οι κυρίαρχες σχέσεις παραγωγής είναι σοσιαλιστικές. Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής + Κεντρικος Σχεδιασμός της Οικονομίας.

Δεν ξέρω κάποια σοσιαλιστική χώρα που:
Να έχει ποσοστό επίσημο ποσοστό ανεργίας 22% και ανεπίσημο κοντά στο 45% με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τους μισθούς πείνας

Να μην υπάρχουν δωρεάν διακοπές για όλους

Να μην υπάρχουν δωρεάν παιδεία, υγεία και δωρεάν συμμετοχή σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες

Να υπάρχουν διάσπαρτοι εμπορευματοπαραγωγοί που τα εμπορεύματα να καταλήγουν σε ένα "χώρο" στον οποίο "ανταγωνίζονται" και λέγεται αγορά

Να υπάρχει Προϋπολογισμός αντί για το Πλάνο

Να κυριαρχoύν οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και η ατομική ιδοκτησία στα μέσα παραγωγής

Να υπάρχουν εμπορικές τράπεζες που να "εμπορεύονται" το χρήμα

17-57

Ανώνυμος είπε...

"Χαλάει" το success story του Σύριζα. Ακόμα και τα επιτελεία των αρχικαπιταλιστών ανακοινώνουν πως η "τρύπα" στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, η πραγματική υπο-αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας έφτασε στο 31,3% το τελευταίο τρίμηνο του περσινού έτους, δηλαδή σχεδόν οκτώ μονάδες χειρότερα από την επίσημη μέτρηση της ανεργίας, που ήταν 23,4%

http://www.capital.gr/oikonomia/3224696/ntragki-sto-31-3-i-trupa-stin-agora-ergasias-stin-ellada

Η "υπο-αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού" με τα κριτήρια της ΕΚΤ νομίζω πως ΔΕΝ περιλάμβάνει και τους μισθούς των γύρω των 550 ευρώ για πλήρες 8ωρο. Άρα το ποσοστό των εργατών - εργαζομένων που καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους (πόσο μάλλον της οικογένειας)είναι ακόμα μικρότερο.


Η αριστεροδεξιά κυβέρνηση σε νέα "κατορθώματα".

http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/h-ellada-zita-epanexetasi-tis-katadikastikis-apofasis-gia-tin-manolada-apo

https://www.thepressproject.gr/article/113765/I-kubernisi-amfisbitei-tin-katadiki-gia-ti-Manolada

http://www.kathimerini.gr/917819/article/epikairothta/ellada/h-ellada-zhthse-epane3etash-ths-katadikhs-gia-manwlada

"Στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, το ελληνικό κράτος ζήτησε την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε τον περασμένο Μάρτιο ότι οι συγκεκριμένοι εργάτες γης από το Μπανγκλαντές υπήρξαν θύματα καταναγκαστικής εργασίας. Ακόμη έκρινε ότι το ελληνικό κράτος απέτυχε να τους προστατεύσει και δεν ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση ούτε τιμώρησε τους υπαίτιους. Στις 17 Απριλίου 2013, οι εργάτες σε καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών, αλλά εισέπραξαν τα σκάγια τριών επιστατών. Τουλάχιστον 35 εξ αυτών τραυματίστηκαν εκείνη την ημέρα από τους πυροβολισμούς."

Αναμένονται φιλοσοσιαλδημοκρατικά τρολ που τόσα γράφουν περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" να τοποθετηθούν.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Η "τελευταία σοβιετική" χώρα μέσα σε καπιταλιστικούς οργανισμούς όπως ΕΕ και ΝΑΤΟ υπογράφει το ΝΑΙ σε όλα και ακόμα περισσότερα μήπως και πείσει το ΔΝΤ. Μέσα σε αυτά ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

http://www.kathimerini.gr/917954/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/epistolh-desmeysewn-tsipra-pros-dnt-plafon-stis-proslhyeis-symvasioyxwn-epanypologismos-synta3ewn

" Επιστολή δεσμεύσεων Τσίπρα προς ΔΝΤ: Πλαφόν στις προσλήψεις συμβασιούχων, επανυπολογισμός συντάξεων

Πλαφόν στον αριθμό των συμβασιούχων που θα προσληφθούν το 2017 και το 2018 δεσμεύεται να θέσει η κυβέρνηση με την επιστολή που έστειλε προς το ΔΝΤ, ζητώντας τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στην επιστολή, που απευθύνεται στην επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρεται πως το πρόγραμμα που αιτούνται η ελληνική κυβέρνηση και η ΤτΕ θα έχει διάρκεια 13 μηνών και 12 ημερών και θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση 1,6 δισ. ευρώ.

Η επιστολή (letter of intent) που υπογράφουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της ΤτΕ, συνοδεύεται από μια λίστα 21 δεσμεύσεων (διαρθρωτικά ορόσημα) τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως τον Ιούνιο του 2018. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση αυξημένης απαρτίας (50%) στις συνελεύσεις των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά, με την επιστολή στην οποία είχε πρόσβαση η «Κ», η κυβέρνηση δεσμεύεται μεταξύ άλλων για τα εξής:

1. Να υιοθετήσει νομοθεσία, έως τον Σεπτέμβριο, με την οποία θα τίθεται ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το 2017 και το 2018 και θα διασφαλίζεται πως όποιες συμβάσεις μετατραπούν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις δεν θα επηρεάζουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2018-2021.

2. Να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων (Δεκέμβριος 2017).

3. Να διορίσει ανεξάρτητους ελεγκτές για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα (Σεπτέμβριος 2017).

4. Να εξισώσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων (Δεκέμβριος 2017).

5. Εως τον Σεπτέμβριο να υιοθετηθούν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που θα προβλέπουν ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει να συμμετέχει το 50% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία.

6. Να ολοκληρώσει την εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των αγορών (toolkit III).

7. Nα υιοθετήσει οριζόντια μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η αδειοδότηση επενδύσεων.

8. Να νομοθετήσει την άρση των περιορισμών (γεωγραφικών, τιμολόγησης, εγκατάστασης κ.λπ.) σε σημαντικά επαγγέλματα, όπως παροχής υγείας, νομικών υπηρεσιών κ.ά.

9. Να εφαρμόσει πλήρως το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

10. Να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Στην επιστολή, που απευθύνεται στην κ. Λαγκάρντ, αναφέρεται πως το πρόγραμμα που αιτούνται η ελληνική κυβέρνηση και η ΤτΕ θα έχει διάρκεια 13 μηνών και 12 ημερών και θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση 1,6 δισ. ευρώ. «Η διευκόλυνση θα λήξει στις 31 Αυγούστου 2018, λίγο μετά τη λήξη του προγράμματος του ESM», αναφέρεται.

Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου. Σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τους στόχους, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα. Στη συνέχεια, αναφέρονται τα μέτρα που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί για τη διετία 2019-2020, δηλαδή η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου ορίου. Επίσης, προκειμένου να διασκεδαστούν οι ανησυχίες του Ταμείου, σημειώνεται πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ανεξάρτητοι νομικοί έχουν γνωμοδοτήσει πως οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου είναι συνταγματικές..."

Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω πέρα από τα πανηγύρια, ανάκατα με ειρωνείες από το πρωί προς τον Σύριζα από τον ΣΚΑΙ. Δεν αντέχεται τόση "Σοβιετία"

17-57

Ανώνυμος είπε...

Αυτοκτόνησε εργαζόμενη των επιχειρήσεων «Καρυπίδη» – Ήταν 15 μήνες απλήρωτη
Για τον Αρειο Πάγο (677/2017) η καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας...

http://www.imerodromos.gr/aftoktonhse-ergazomeni-ton-epichiriseon-karypidi-itan-15-mines-apliroti/

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τόσο "ντόρο",

Ανακλήθηκε η αίτηση της Ελλάδας για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/anaklithike-i-aitisi-tis-elladas-gia-epanexetasi-tis-ypothesis-tis-manoladas

Στο τουίτερ παρατηρώ πως πάλι φταίει το ΚΚΕ από φιλοσυριζοτρολ, ανάμεσα τους και κάποια με αρνητικές τοποθετήσεις στην πρόσφατη απεργία των συμβασιούχων της καθαριότητας.

Α μάλλον το ΚΚΕ θα έφταιγε για την "επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο", τι λέτε;

17-57

Ανώνυμος είπε...

Προκλητική απάντηση της Επιτροπής σε ερώτηση για την πληρωμή εργαζομένων με κουπόνια
http://www.902.gr/eidisi/eyrovoyli/134925/proklitiki-apantisi-tis-epitropis-se-erotisi-gia-tin-pliromi-ergazomenon-me

Μετά μας κάνουν εντύπωση τα "παράλληλα συστήματα πληρωμών" που καμία φορά πλασάρονται και ως "ριζοσπαστικές" ιδέες

17-57

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Απολύθηκε εργαζόμενη σε ξενοδοχείο επειδή δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία στον Επισιτισμό - Τουρισμό
Ανάκληση της απόλυσης ζητά το Συνδικάτο

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/135133/apolythike-ergazomeni-se-xenodoheio-epeidi-dilose-oti-tha-symmetashei …

Πολύ "σοβιετία" τον τελευταίο καιρό στην "τελευταία σοβιετική χώρα της ευρώπης"

17-57

Ανώνυμος είπε...

Να και μία απεργία μαζί κλείσιμο μαγαζιών - επιχειρήσεων για μία ημέρα που θα υποστηρίζουν οι φιλελέδες.
Βενεζουέλα: Κάλεσμα για ανυπακοή και γενική απεργία
http://www.news.gr/kosmos/article/609701/venezouela-kalesma-gia-anipakoi-ke-geniki-apergia.html
17-57

Ανώνυμος είπε...

Όπου να είναι, "αυτοδιαλύεται" όπως πρόβλεψε ο Σύριζα

http://www.katiousa.gr/politika/diethni/nato-diafimizei-anoichta-tous-synergates-ton-nazi

Το παραμύθι των "δύο"ολοκληρωτισμών "κόκκινου" και μαύρου καταρρέει με τις βραβεύσεις της ΕΕ και με την "πόλεμο για την ελευθερία" όπως λέει το ΝΑΤΟ και τις στάσεις τους τόσο σε ψηφίσματα π.χ.του ΟΗΕ κατά του φασισμού, όσο και για την Ουκρανία.
Εκείνοι που ονόμασαν με υπερηφάνεια το κράτος τους ως ολοκληρωτικό ήταν οι φασίστες και μάλιστα οι Ιταλοί

17-57

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Νέα απόφαση βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας
http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/135257/nea-apofasi-vazei-sto-stohastro-dikaioma-tis-epishesis-ergasias

".. Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνοντας προηγούμενη νομολογία του, ο Άρειος Πάγος ορίζει ως «καταχρηστικές» τις επισχέσεις εργασίας από απλήρωτους εργαζόμενους, όταν η εργοδοσία επικαλείται «οικονομική δυσπραγία», προσθέτοντας ότι υπό όρους η επίσχεση εργασίας σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί... «σιωπηρή» παραίτηση!.."

"..Στην ουσία, ο συνδυασμός των δύο αυτών αποφάσεων επιβεβαιώνει ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλούνται από το αστικό κράτος και τους θεσμούς του να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται! Αν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κριθεί «καταχρηστική» και να θεωρηθεί ότι... παραιτήθηκαν (!), ενώ όσο και να τους αφήνει απλήρωτους η εργοδοσία, αυτό δεν αποτελεί «βλαπτική μεταβολή» και άρα δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αποζημίωση απόλυσης!

Για μια ακόμα φορά, αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες και η υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στελέχη της οποίας εμφανίζονται να βγαίνουν «στα κάγκελα» για αποφάσεις των δικαστηρίων, την ίδια ώρα που κατ' απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου διατηρούν στο ακέραιο και ενισχύουν παραπέρα το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, πάνω στο οποίο πατάνε αυτές οι αποφάσεις, όπως έκαναν π.χ. με την ψήφιση της «απελευθέρωσης» των ομαδικών απολύσεων, με το παραπέρα «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας, τις νέες «διευκολύνσεις» στη δράση των δουλεμπορικών γραφείων κ.ά... "

17-57

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτες καταγγελίες εργαζόμενων: "Μας φοράνε GPS" - "Θα σε πάω στη Μανωλάδα να δεις τους Πακιστανούς"

www.alfavita.gr/arthron/politiki/apisteytes-kataggelies-ergazomenon-mas-forane-gps-tha-se-pao-sti-manolada-na-deis

".. Στην Πάτρα την τρίτη πόλη της χώρας ο εργασιακός μεσαίωνας ζει και βασιλεύει. Ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας σε επίπεδο εργασίας το γεγονός, ότι εταιρεία η οποία έχει έδρα την Πάτρα αλλά δραστηριοποιείται και σε όμορους νομούς, ειδικευόμενη στην διανομή διαφημιστικών εντύπων, κυριολεκτικά παρακολουθεί σε κάθε βήμα τους εργαζόμενους σε αυτή, φορώντας τους GPS.

Ουσιαστικά πρόκειται για παρακολούθηση ακόμα και την ώρα που πηγαίνουν στην τουαλέτα , ενώ εάν ο εργαζόμενος που έχει αναλάβει την διανομή του υλικού σε συγκεκριμένη έκταση τολμήσει να καθίσει έστω και ένα λεπτό για να ξεκουραστεί, αμέσως το ανακαλούν την τάξη καθώς το σύστημα παρακολούθησης τους ενημερώνει πως σταμάτησε να περπατά..."

"..«Μήπως είσαι παλιοκουμούνι….»;

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι απειλές και προσβολές προς παραδειγματισμό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των όσων εισέπραξε ένας από τους εργαζόμενους όταν κατά τις ημέρες του καύσωνα ζήτησε από την εταιρεία να τους χορηγεί μερικά μπουκάλια νερό.

Η απάντηση ενός εκ των υπευθύνων είναι αποκαλυπτική του κλίματος που επικρατεί καθώς απευθυνόμενος στον εργαζόμενο του είπε σε έντονο ύφος « Να σου πω ρε μάγκα μήπως είσαι κρυφοκουμούνι; Λες και ακούω να μιλάει ο Πελετίδης», για να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα αναφέροντάς του « αύριο που θα πηγαίνουμε για διανομή στον Πύργο, θα δεις στα φραουλοχώραφα πώς και πόσες ώρες δουλεύουν οι πακιστανοί και άμα λάχει τους ρίχνουν καμιά τουφεκιά και δεν τρέχει και τίποτα…»!!! .."

"Σοβιετική" χώρα

17-57

Ανώνυμος είπε...

Σάββας Κωφίδης:
http://www.katiousa.gr/koinonia/athlitismos/savvas-kofidis-o-echthros-einai-idio-kratos-pou-katapiezei-lao/

"..Δεν με πείθει καθόλου αυτή η νομοθετική εξουσία, οι νόμοι του καπιταλιστικού συστήματος. Μόνο όσον αφορά το να δημιουργήσουμε εντυπώσεις ή να καλύψουμε συμφέροντα. Δεν πιστεύω στους νόμους. Γράφονται από τον οποιοδήποτε. Πιστεύω σε αυτό που νιώθω εγώ ότι είναι άδικο. Δεν χρειάζεται να βγάλεις πανεπιστήμιο για να το καταλάβεις. Οι νόμοι φτιάχνονται για να δημιουργούν διάφορους δρόμους. Είναι μέρος του καπιταλιστικού συστήματος. Οι νόμοι βγήκαν για να εξουσιάζουν τον άνθρωπο. Κι αυτό χρησιμοποιούν και οι δικαστές και το κράτος.

Θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς εξουσία. Αν εσείς διευθύνετε και έχετε ένα ρόλο, αυτός ο ρόλος σας επιτρέπει να εξουσιάζετε τον συνάδελφό σας; Μπορείτε να συνυπάρξετε και χωρίς να τον διατάζεις. Με αμοιβαίο σεβασμό. Μιλάω για μια κοινωνία τελείως διαφορετική, όπου οι τάξεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει διαφορετικότητα και διαφορετικές ικανότητες, επίπεδα, αλλά είμαστε ίδιοι, είτε είσαι επιστήμονας, είτε εργάτης”. ."

Ανώνυμος είπε...

Η επιχειρηματικότητα κύριε;

Αποθρασύνονται πλέον πλήρως οι εργοδότες
http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/135763/apothrasynontai-pleon-pliros-oi-ergodotes

"Η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε προσληφθεί σαν υπάλληλος γραφείου και χρησιμοποιήθηκε όλο το χρονικό διάστημα σαν οδηγός. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία παραβίαζε τη σύμβαση. Η συνάδελφος ενεπλάκη σε τροχαίο με το προσωπικό της αυτοκίνητο εκτός ωραρίου εργασίας, με αποτέλεσμα να της αφαιρέσουν το δίπλωμα οδήγησης. Η εταιρεία την απέλυσε γιατί δεν μπορούσε πλέον να εργαστεί σαν οδηγός.

Το κλαδικό συνδικάτο φαρμάκου με την παρέμβασή του αξιοποιώντας το λειψό νομοθετικό πλαίσιο πετυχαίνει την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Η εταιρία MEDICHROM αντί να τηρήσει την δέσμευσή της που περιλάμβανε και αναγνώριση για το διάστημα που δεν εργαζόταν, την εμπαίζει χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Δεν είναι εξαίρεση είναι ο κανόνας. Οι εργοδότες αποθρασύνονται καθώς όλο το σύστημα δουλεύει για την αύξηση των κερδών τους, από την εκμετάλλευση μας.

Η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ενισχύουν το αντεργατικό πλαίσιο, με πρόσφατα παραδείγματα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης κατά άλλους “ανεξάρτητη” για την απλήρωτη εργασία και τις επισχέσεις, καθώς και την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για αυτό βλέπουμε σε μια σειρά χώρους δουλειάς οι εργοδότες να αξιοποιούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο, να προγραμματίζουν που θα επενδύσουν τα κεφάλαια που συσσώρευσαν από την εκμετάλλευση μας, οδηγώντας μας σήμερα να βιώνουμε την ανασφάλεια την αβεβαιότητα, εάν αύριο θα έχουμε δουλειά.

Δεν θα τους περάσει, εάν πιστεύουν ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με το ταξικό εργατικό κίνημα. Είναι γελασμένοι

Οι εργαζόμενοι τόσο της εταιρείας MEDICHROM όσο συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας να βγάλουν συμπεράσματα. Η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, η πάλη για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο πλούτος που παράγουμε να χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών μας. Και αυτό θα γίνει μόνο εάν φύγουν από την μέση τα παράσιτα οι καπιταλιστές.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός τέρμα πια στις αυταπάτες η με το κεφάλαιο η με τους εργάτες.

Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε οργάνωση κατά χώρο δουλειάς και γειτονιά»"


Σκέτη Σοβιετία καταντήσαμε

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μπαραζ Σοβιετίας. Η συνέχεια
Νόμιμα και συνταγματικά τα ψαλίδια έως και 45% στους μισθούς
http://www.katiousa.gr/koinonia/nomima-kai-syntagmatika-ta-psalidia-eos-kai-45-stous-misthous

17-57