Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα 101 σκυλάκια Ανταρσύας

Η εκλογή 100+1 μελών στο κεντρικό συντονιστικό όργανο του μετωπικού σχήματος της ανταρσύα, οδηγεί σ’ αναπόφευκτους συνειρμούς με το γνωστό κινούμενο σχέδιο του ντίσνεϊ. Κι η σημειολογία με το άκρως συμπαθές είδος του σκύλου έχει μια σειρά ενδιαφέρουσες κυνικές προεκτάσεις.


Το κοινό σπίτι της ανταρσύα έχει χώρο για όλα τα είδη*.
Ανένταχτα αδέσποτα –πριν τα μαζέψει ο μπόγιας της ιδιώτευσης-. Κομματικά σκυλάκια που φυλάν τις ποσοστώσεις τους. Άλλα που αλυχτάνε κάθε βράδυ, γιατί τους έριξαν στη μοιρασιά για τα οφίτσια. Μικρά κανίς που φωνάζουν δυσανάλογα με το μέγεθός τους, για να τους φοβηθούν και να τους δώσουν σημασία. Ρέμπελους κοπρίτες, σαν τον κανέλλο και τον λουκάνικο, αν κι ο τελευταίος βγήκε μάλλον αναρχικός, (σαν το βιβλίου-χάρτου που έφυγε από το συντονισμό) κι ας φοράει κολάρο.

Αρανίτες του σαλονιού, άγριους αρασίτες που δαγκώνουν. Τη λαίδη και τον αλήτη. Μεταλλαγμένους κνίτες πρώτης και δεύτερης γενιάς. Σεκίτες ράτσας που αντιπαλεύουν τον ρατσισμό, αλλά φυλάνε το καθαρόαιμο της ράτσας τους ως κόρη οφθαλμού κι ήθελαν ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τη συνδιάσκεψη, πάσχοντας από ομοφοβικά σύνδρομα για τους συντρόφους τους.
Και όλα μαζί συνεχίζουν το σκυλοκαβγά για τους συσχετισμούς και τις ιδεολογικές προσμείξεις με μπάσταρδα, πολιτικά αποτελέσματα. Τι βγαίνει άμα διασταυρώσουμε τρότσκι με αλτουσέρ και μια ιδέα σταλινικούς (εκκε);

Κάποια εξ αυτών κουνάνε χαρούμενα την ουρά τους μόλις σε βλέπουν και σε γλείφουν για να σε εντάξουν στην οργανωτική τους. Άλλα χαίρονται όπου δουν μπουλούκια κόσμου, σε δρόμους και πλατείες, τρέχουν χαρούμενα ξωπίσω τους και γαβγίζουν όσους μπάτσους κινούνται στο βεληνεκές τους και τους χαλάνε την αισθητική. Κι άλλα έχουν εξαρτημένα αντανακλαστικά, σαν του παβλόφ κα σκυλιάζουν όταν δουν οτιδήποτε σχετικό με το κόμμα. Αλλά αν εξημερωθούν πολιτικά μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος του συντρόφου. Αρκεί να πάψουν να μας βλέπουν σαν την κρουέλα ντε βιλ.

Πολιτικά η συνδιάσκεψη δεν έδωσε κάτι καινούριο. Η πρόταση της αραν για αριστερό μέτωπο ήταν αναμενόμενο να μειοψηφήσει. Κι η εισήγηση κινήθηκε στη γνωστή λογική των μεταβατικών αιτημάτων γύρω από το χρέος.

Έτσι το ενδιαφέρον στράφηκε στο οργανωτικό κομμάτι. Κι από τη στιγμή που ο χώρος δομήθηκε στα πρότυπα των εαακ, η συνδιάσκεψη θύμιζε διήμερο συντονιστικό σχημάτων. Διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο, μαγειρέματα για τη σύνθεση του σώματος, διαδικασίες χαλαρές για γερά νεύρα. Και οι ανένταχτοι να μένουν σε δεύτερο πλάνο ακολουθώντας την τύχη των μικρών σχημάτων, που κόβονται από τη λίστα των ομιλητών.

Ωφελημένο από αυτό το προτσές βγήκε κατά βάση το ρεύμα, που ελέγχει κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο του καινούριου οργάνου και έχει τους συσχετισμούς με το μέρος του. Μπορεί να διατηρεί μια χαλαρή, οργανωτική σχέση με τα μέλη του, αλλά στον αντίποδα διαθέτει έναν ευρύ κύκλο επιρροής που κάνει τη διαφορά σε τέτοιες περιπτώσεις, αν και δε νιώθει κάποια ανάγκη να οργανωθεί, γιατί ούτως ή άλλως παρακολουθεί και συμμετέχει κανονικά σε όλες τις διαδικασίες.

Το σεκ έχει κρατήσει το διοικητικό φετιχισμό του λέοντα και κάποια χαρακτηριστικά του κόμματος νέου τύπου –κυρίως τα επαγγελματικά στελέχη- και το πάθος για τη στρατολόγηση, που είναι δυνατότερο απ’ όλα τα νευρικά συστήματα. Αλλά η έννοια της χαλαρότητας παραμένει από την ανάποδη, γιατί στο σεκ μπορείς να γίνεις μέλος συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στο κουπόνι της εργατικής αλληλεγγύης. Κι ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι παίρνουν μέρος σε κάποια κλήρωση, πιθανότητα η οποία αυξάνεται για τους μετανάστες που δεν ξέρουν να διαβάζουν ελληνικά.

Οπότε περιμένεις να δεις από το σεκ, κάτι οργανωτικές-τέρατα, με τους μισούς τυχερούς να έχουν κερδίσει εν αγνοία τους, αλλά να διαμορφώνουν παρόλα συσχετισμούς. Αν πρέπει όμως να πειστούν να κατέβουν στη συνέλευση, εκεί το πράγμα δυσκολεύει. Οπότε δέχονται με το ζόρι την αρχή μία ψήφος για κάθε μέλος. Κι εν τέλει η καθιέρωση του αυτονόητου, πανηγυρίζεται ως κατάκτηση, κάτι σαν απλή κι άδολη αναλογική.

Ένα παλιό τσιτάτο των μπολσεβίκων για το καταστατικό του κόμματος, λέει ότι υπάρχει για να υπερασπίζει τη βάση από την ηγεσία -και τυχόν αυθαιρεσίες της- κι όχι το αντίστροφο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το καταστατικό υπάρχει για να προστατευτούν οι συνιστώσες, καθεμία ξεχωριστά απ’ τις υπόλοιπες. Σαν πολιτικό θρίλερ, όπου ο δολοφόνος ζει ανάμεσά μας κι εμείς κοιτιόμαστε καχύποπτα και ψάχνουμε να τον βρούμε όπως στο cluedo.
Το έκανε ο στάλιν, στο μεξικό με μια αξίνα. Ή ο τίτο με ένα στιλέτο στην πλάτη, στα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα.

Η προστασία των μελών παραμένει ζητούμενο. Καθώς επίσης το αν η ανταρσύα φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα και με ποια χαρακτηριστικά. Μέλος του κόμματος γίνεται όποιος παλεύει γενικά, και γενικώς δεν την παλεύει. Ευρεία αντίληψη για το επαναστατικό και το πολιτικό υποκείμενο της εποχής μας.

Εδώ κολλάει κι ένα άλλο τσιτάτο που λέει ότι το οργανωτικό ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Αλλά είναι ζήτημα πώς θα το ερμηνεύσεις, γιατί μπορείς να ντύσεις με πολιτικούς μανδύες την αποψάρα σου και να συνεχίσεις να την περιφέρεις χωρίς ενοχές. Όπως πχ η όκδε σκέτο, που όταν δεν πήρε δεύτερη θέση για το ευρωψηφοδέλτιο της ανταρσύα, το έριξε στο τσάμικο και θυμήθηκε ότι διαφωνούσε με τη θέση που όριζε μεταξύ άλλων ως αφετηριακό σημείο τις καλύτερες παραδόσεις του εαμ και της κινέζικης επανάστασης. Αλλά αν έπαιρναν και μια δεύτερη θέση, θα ισορροπούσαν τα πράγματα και θα ‘καναν γαργάρα τη διαφωνία. Που να ‘χαν να μοιράσουν και τίποτα έδρες δηλ, ή κάτι άλλο, με ουσιαστικό διακύβευμα.

Τουλάχιστον εμείς, ακόμα και στα χειρότερά μας, ήμασταν ανοιχτοχέρηδες κι αφήσαμε όλα τα υπουργεία στην εαρ του κύρκου. Και το 91’, μετά τη διάσπαση, όταν έσπασε στα δύο η κοινοβουλευτική ομάδα του ενιαίου συνασπισμού, μας είχανε νταμπλ σκορ. Αυτοί δεκατέσσερις κι εμείς μείναμε με επτά. Ώσπου έγιναν οι εκλογές το 93’ κι επέστρεψαν στο πραγματικό τους μέγεθος. Εξωκοινοβουλευτική αριστερά, κάτω απ’ τον πήχη του 3%.

Αλλά το οργανωτικό είναι όντως πολιτικό. Η διάσπαση στο σδεκρ με τους μενσεβίκους προήλθε από μια φαινομενικά δευτερεύουσα οργανωτική διαφωνία για την κομματική ιδιότητα, που έδρασε σαν καταλύτης και ξετύλιξε το κουβάρι με τις υπόλοιπες, που είχαν πολιτικό περιεχόμενο.

Η ανταρσύα πήρε το λυγισμένο οργανωτικό κλαδί και το στράβωσε από την ανάποδη. Μια χαλαρή συνομοσπονδία ατόμων, συνιστωσών, σχημάτων, τοπικών και κλαδικών οργανώσεων, με εκλογικό κατά βάση χαρακτήρα και τυπική ενότητα, χωρίς ουσιαστική συνοχή σε μια σειρά βασικά θέματα.

Ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να μπαίνει ζήτημα. Ο μπιτσάκης, που έχει ούτως ή άλλως το ακαταλόγιστο, μπορεί να υπογράφει κείμενα στο πνεύμα της παναριστεράς και της σπίθας. Κι οι συνιστώσες μπορούν να υπογράφουν ξεχωριστά κείμενα που συμφωνούν με τον αλαβάνο, αλλά όχι με την ανακοίνωση του κεντρικού συντονιστικού της ανταρσύα για τη συνάντησή τους με το μέτωπο ανατροπής.

Η ποιοτική διαφορά είναι ότι αυτό το συντονιστικό είναι πλέον εκλεγμένο, μετά από τρία σχεδόν χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του μετωπικού σχήματος, και ίσως μπορεί να προχωρήσει κάποια πράγματα. Όπως την έκδοση εφημερίδας, ή τη δημιουργία κάποιου επίσημου blog.

Να μην ξεμείνει κι ο σπαρίλας, τώρα που τα οικονομικά του πριν βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Κι όποιος έχει καταλάβει τι ακριβώς εξυπηρετούσε το κλείσιμο του blog του Ευρύτερου, ας δώσει τα φώτα του και στους υπόλοιπους.


*Υγ: Όλα; Όχι. Πλην των λακεδαιμονίων της παρακάτω αφίσας.

100 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα κρατήσω την παρακάτω φράση:

"Aν εξημερωθούν πολιτικά μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος του συντρόφου."

Και θα προσθέσω μία ακόμα ενός φίλου[δικού μου όχι του κόμματος]και συντρόφου

" Αν είχαμε κομμουνισμό θα ήμουν στα ΕΑΑΚ " Και άντε να κάνεις εσύ μαρξιστική κριτική σε αυτή την ιδεαλιστική μπαρούφα ολκής...

Απο κει και πέρα νομίζω πώς το (αυτο)οργανωτικό ζήτημα φανερώνει και άλλα προβλήματα του εν λόγω συμπαθή μεν , αριστερίστικου δε χώρου...Πολύ αμεσοδημοκρατία, Πολλές συνιστώσες , Πολλές τάσεις.

Αναρωτιέμαι πραγματικά αν θα πάνε σε καναν εργάτη να του πούνε: "Αυτές τις προτάσεις έχουμε για το σοσιαλισμο-εργατική δημοκρατία, διαλέγεις και παίρνεις"

Τέλος πάντων τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους, είμαι αισιόδοξος οτι θα συνυπάρχουμε με αρκετούς από δαύτους στα εργατικά συμβούλια της Σοσιαλιστικής Ελλάδας , όπως οι μενσεβίκοι στα σοβιέτ...

μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε...

Πικρόχολη κριτική από κάποιον που φαίνεται να γνωρίζει πολλά, για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Αν αυτοπροσδιορίζεται ως ΚΚΕ, είναι ελπιδοφόρο, ότι έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα κοινό στο χώρο του ΚΚΕ, που παρακολουθεί τόσο στενά έστω και κριτικάροντας με άγονο τρόπο την εξέλιξη του εγχειρήματος. Αν ανήκει στους προβληματισμένους αριστερούς που ψάχνει χώρο, για να αγωνιστεί με πιο οργανωμένο τρόπο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά τα κουσούρια της μπορεί να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις που έρχονται. Αν απλώς είναι από τους γνωστούς "παράγοντες" της αριστεράς, που έχουν "ΤΗΝ" άποψη για όλους και όλα και δε δεσμεύεται σε τίποτα και πουθενά τότε η αποψή του έχει τόση βαρύτητα όσο και η συμβολή του στο έγχειρημα της συγκρότησης του επαναστατικού υποκειμένου της εποχής μας: αμελητέα.

Σαμάνος είπε...

Κλασσική κριτική ΚΚΕ:
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει σχέση με την εργατική τάξη, αλλά σε όποιο σωματείο πάει καλά τότε είναι Πασόκοι. Μονά ζυγά δικά μας δηλαδή!
Εμπαθής και βαρετός όπως πάντα. Η κριτική ματιά σου έχει καταλήξει να γίνει κατινίστικη.
Αφού έχεις αλλεργία με το εξωκοινοβούλιο, τι ασχολείσαι μαζί του!

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο ερώτημα "Τι βγαίνει άμα διασταυρώσουμε τρότσκι με αλτουσέρ και μια ιδέα σταλινικούς (εκκε);":

Προσπάθεια συνθετικής κίνησης -των παραδοσιακών, και εκ του ιστορικού αποτελέσματος (ισχύει για όλα) ηττημένων (εν μέρει τουλάχιστον), κομμουνιστικών ρευμάτων- στην σπείρα της έλικας προς την διαλεκτική άρση(κατά τον Μαρξ) - υπέρβασή τους σε κάτι ποιοτικά ανώτερο... :p


*Αρκεί βέβαια να μή γίνεται με λογική μέσων όρων ;)

Για τα υπόλοιπα Βασίλη, προσπαθώ να τα δω με χιούμορ, γιατί στην πλειοψηφία τους(όχι όλα) αν τα δω αλλιώς δεν τα θεωρώ κριτική, αλλά αγκυλωμένη χαριτωμενολογία (εκ του χαριτωμένου και όχι εκ του Χαριτάκη). Αντίστοιχο δλδ αυτού που γράφεις και στο άρθρο για κάποιες συνιστώσες και το ονομάζετε/ονομάζατε συνήθως στο Κόμμα, αντιΚΚΕ αγκύλωση, αλλά από την ανάποδη. ΑντιΑΝΤΑΡΣΥΑ αγκύλωση νομίζω λέγεται.. Κι αν το ΚΚΕ που θεωρείται ότι αποτελείται από ένα ενιαίο ιδεολογικό ρεύμα, το ονόμαζε κάποτε αντικομμουνισμό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αποτελείται από τόσα πολλά κομμουνιστικής αναφοράς ιδεολογικά ρεύματα, πως πρέπει να το αποκαλέσει το αντίστοιχο;;; :p

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Φίλε μέλος της ανταρσύα, θέλω να σε βεβαιώσω ότι δεν την έχω ψωνίσει σε βαθμό που να πιστεύω ότι επειδή έχω ένα μπλοκ, έγινα και παράγοντας της αριστεράς. Σοβαροί να 'μαστε. Ως εκ τούτου, μπορείς να θεωρήσεις την αποψάρα μου αμελητέα, ή εξ ίσου σοβαρή ή αμελητέα με οποιαδήποτε άλλη, αρκεί να έχεις απαντήσεις σε αυτά που θέτει. Για το πικρόχολο ή όχι του πράγματος, δε μπορώ να σε πείσω. Αν σου βγάζει κάτι τέτοιο, μπορεί να ευθύνομαι κι εγώ εν μέρει αλλά κατά βάση είναι υποκειμενικό. Στο βαθμό που έχει κάποια σημασία η πρόθεση, όχι δν είχα σκοπό να βγάλω χολή για τον χώρο σου.

Φίλε σαμάνε, δεκτή η κριτική σου, θα ληφθεί υπ' όψιν από την κε του μπλοκ. Αλλά αυτά που λες περί πασόκων, είναι μια καρικατούρα, που βάζεις ως κριτική στο στόμα μου για να ξεμπερδεύεις πιο εύκολα. Ουδέποτε τα είπα, ή τα έγραψα.
Γράφω για ό,τι μου τραβάει το ενδιαφέρον σχετικά με το κομμουνιστικό κίνημα και τις παραφυάδες του. Βάση κλίσεων, βιωμάτων, της συγκυρίας κτλ, κι ιεραρχώντας κάποια πράγματα. Αλλά για να σου αντιστρέψω το ερώτημα. Αφού τα βρίσκεις βαρετά κι εμπαθή, όπως πάντα, γιατί ασχολείσαι μαζί τους;

Φίλε ανώνυμε, μπορεί και να σε ξέρω αλλά δεν ξέρω πως να σε αποκαλέσω. Αν θες διάλεξε ψευδώνυμο που να μην σε προδίδει.
Ποτέ δεν υποτίμησα τη δυσκολία ενός τέτοιου ενωτικού εγχειρήματος, ούτε έχω έτοιμες απαντήσεις για τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν. Αυτό που κριτικάρω κι εν μέρει χλευάζω, είναι οι εκλογικοί όροι με τους οποίους γίνεται αυτό, όροι που υπονομεύουν την έννοια της ενότητας και τη δυσφημούν. Κι αυτό δε μπορεί να αλλάξει αν μιλήσουμε φιλοσοφικά για διαλεκτικές υπερβάσεις κι άλλα παρόμοια. Ως εκ τούτου, παρά το αντι-ανταρσύα μένος της, όπως λες, η κριτική είναι πολιτική, και δεν είναι απόρροια αγκυλώσεων, ή άλλων ψυχολογικών συμπλεγμάτων.

Ανώνυμος είπε...

http://odonitis.freehostia.com/

RIP
:(

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αλλα λες οτι το ΣΕΚ ειναι μεγαλυτερο απο το ΝΑΡ η εγω τα μπερδεψα?
[(Δεν ειμαι Ναριτης (μακρια απο εμας),αληθεια ρωταω)]

Dropdown

Αναυδος είπε...

Εγω πιστευω οτι η Κρουελα ειχε βρει την καλυτερη λυση για τους 101 της ανταρσυας

λαμογιος είπε...

και μεχρι ποτε θα γινεται ολη αυτη η ζυμωση ωστε να προκυψει διαλεκτικα κατι ανωτερο?

αυτες οι οργανωσεις σε μεγαλο βαθμο συνυπαρχαν ατυπα στα εαακ εδω και τοσα χρονια και μεχρι στιγμης δεν εχει υπαρξει καμια ουσιαστικη συγκλιση,περα απο την τυπικη,που ειναι εκλογικου χαρακτηρα.

θα πειστω τελειως οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν εγινε για εκλογικους λογους,οταν οι διαφορες τασεις και θεσεις ενωθουν σε ενα ενιαιο κομμα.

μεχρι τοτε εχω τις επιφυλαξεις μου για το κατα ποσο πολιτικη μπορει να ναι μια συμπραξη τροτσκιστων,τονυκλιφικων,μαοικων αντισταλινικων(!!),μαοικων σταλικων και ευρωκομμουνιστων.

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Σύντροφοι βοήθεια! Έψαξα παντού, αλλά πουθενά δεν βρήκα τα ονόματα των 101 πεφωτισμένων καθοδηγητών. Ούτε των 21 βρήκα! Σας παρακαλώ, αν έχετε κανένα λινκ θέλω να μου το στείλετε για να μάθω ποιοί με καθοδηγούν στην πάλη μου για τον αντιθεσμικό-αντισεξιστικό-αντιομοφοβικό-φιλοζωικό-οικολογικό-πολυκομματικό-φεμινιστικό-πλουραλιστικό-αντιδογματικό-τροτσκιστικό-μαοικό και εν τέλει ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΟ κομμουνισμό. Οι ηγέτες μας δεν πρέπει να κρύβονται άλλο από μας τους εργάτες. Ας μας γνωστοποιήσουν τα ονόματά τους και υποσχόμαστε ότι δεν θα επαναλάβουμε τα σταλινικά προσωπολατρικά λάθη. Ορκιζόμαστε ότι έχουμε ξεριζώσει κάθε ζαχαριαδική κληρονομιά και δεν μας έλκουν ανώμαλα (sic) εσωκομματικά καθεστώτα.

Ο ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΕΙ, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ 21ΜΕΛΗ!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Dropdown οι οργανωτικές του σεκ παραμένουν ένα άλυτο αίνιγμα, αλλά πέρα από τους τύπους, στην ουσία το ναρ έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική και συν τοις άλλοις κάνει καλύτερο γκελ στους ανένταχτους.

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης, πέρα από τις γνωστές πανηγυρικές αποτιμήσεις -ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία κτλ- παραμένει κι αυτή ζητούμενο.
Το σημερινό πριν παραθέτει τα ονόματα των μελών των εκλεγμένων οργάνων, χωρίς να αναφέρει χώρους προέλευσης. Λέγεται ότι η αράς θεωρεί εαυτήν ριγμένη από την εκλογή των μελών, γιατί έχει μόνο μία από τις 21 θέσεις στο κεντρικό συντονιστικό.
Προσωπικά πάντως ουσιατική ενημέρωση περιμένω πλέον μόνο από το μπλογκ του χαρίδημου, που είναι άκρως οργανωτικός για τα δεδομένα του χώρου, και κάνει συστηματική δουλειά.

Υγ: η κε του μπλοκ δηλώνει ότι τάσσεται από θέση αρχής ενάντια στην κρουέλα

2. Παράλληλα με την καμπάνια σωτηρίας του πριν, επιβάλλεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και για τον οδονητή. Αν το θέμα είναι απλά και μόνο οικονομικό, για να μπορέσουν να κρατήσουν τη σελίδα, νομίζω ότι σε μία μόνο μέρα, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που απαιτείται.

Ανώνυμος είπε...

Από σήμερα ΚΚΕ αξιωματική αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

"Ο ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΕΙ, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ 21ΜΕΛΗ!"ΠΕΘΑΙΝΩ!ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΦΕ-ΚΑΖ

Γρηγόρης είπε...

Κανένας σοβαρός άνθρωπος,πόσο μάλλον κάποιος που θέλει να λέγεται κομμουνιστής και συνεπώς να διακρίνεται για ένα ελάχιστο ήθος,δε θα έγραφε ένα τέτοιο ΒΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ κείμενο.

"ανένταχτα αδέσποτα...κομματικά σκυλάκια...που αλυχτάνε...που φωνάζουν...αρανίτες του σαλονιού...αρασίτες που δαγκώνουν...σεκίτες ράτσας...κουνάνε χαρούμενα την ουρά τους(!) μόλις σε βλέπουν και σε γλύφουν(!!)...γαυγίζουν όσους μπάτσους...εξαρτημένα αντανακλαστικά...αλλά αν εξημερωθούν πολιτικά μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος του συντρόφου(!!!).

Οι εκ των υστέρων μετάνοιες ή ομολογίες προθέσεων πολιτικής κριτικής,μετά τον εσμό των 4 πρώτων παραγράφουν,δεν πείθουν.

Κυνική-κυριολεκτικά-σημειολογία,ηθικός ξεπεσμός...

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Άσε ρε Γρηγόρη...

Ποιοί είστε δηλαδή για να αξιώνετε και ήθος. Το γεγονός ότι ασχολούμαστε μαζί σας για να έχουμε και κάτι να γελάμε σ αυτές τις δύσκολες εποχές δεν αναιρεί ότι είστε μια ετερόκλητη μάζωξη οπαδών ενός αρχιπράκτορα των ναζί (τροτσκι), ενός ημίτρελου που αφού έσφαξε τη γυναίκα του συνέχισε την πορεία αναθεώρησης του εαυτού του (αλτουσέρ)και μερικών άλλων απίθανων που η ζωή τους εξαντλείται στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κρι-κρι και των γκει. Άντε σε παρακαλώ...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Γρηγόρη ειλικρινά δε με ενδιαφέρει να σε πείσω, ειδικά για αυτό το σημείο που βρήκες προσβλητικό. Να 'ταν άλλο να το συζητούσαμε.

Ναι οι συνειρμοί μου είχαν να κάνουν με σκυλάκια, τι να γίνει τώρα. Αν για σένα είναι κυνικοί για μένα έχουν έως και τρυφερότητα μπορώ να σου πω, γιατί πέραν των άλλων τα σκυλάκια τα αγαπάω κιόλας -και τα κομματικά ακόμα περισσότερο

Δεν είναι δα κι ο παραλληλισμός των σοβιετικών με γουρούνια που κάνει ο όργουελ στη φάρμα των ζώων. Άσε που κι αυτό πανέξυπνο ήταν ως σύλληψη.

Και κάτι άλλο. Αν ήθελα απλά να γράψω χαριτωμενιές, θα έπαιρνα ας πούμε την πρώτη παράγραφο από την οργανωτική απόφαση, που τελειώνει με τη φράση "χωρίς αυταπάτες" και θα 'κανα το μοναδικό κι αναπόφευκτο συνειρμό που θα μπορούσε να γίνει.
Ναι, αυτό θα ήταν συνδικαλιά. Αλλά ειδικά για το σημείο που θίχτηκες, αδιαφορώ παγερά κι επιστρέφω στον ηθικό ξεπεσμό μου.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κατά τα άλλα.
Ενδεικτική σταχυολόγηση από τα ονόματα των νέων οργάνων, όπως αναφέρονται στο πριν.
Καλαμπόκας, Μπίλιας, Ρίζος, και Ρεβίζιος, νικητής με διαφορά στήθους.
Ασόβαρο σχόλιο, δεν χρειάζεται να το πάρετε τοις μετρητοίς. Αλλά το παρακάτω είναι άκρως σοβαρό.

Εκδήλωση του σύριζα γ' διαμερίσματος τη βδομάδα που μας έρχεται για την κρίση και την κοινή δράση της αριστεράς με ομιλητές -μεταξύ άλλων- το μπιτσάκη και τον κουρουπλή, τυφλός βουλευτής του πασόκ που καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο και διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του πασοκ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ
1 Χάγιος Άγγελος 282 ΝΑΡ
2 Δεσύλλας Δημήτρης 266 ΝΑΡ
3 Ηλίας Νίκος 248 ΝΑΡ
4 Σκινδήλιας Γιάννης 232 ΝΑΡ
5 Βαφειάδου Αντωνία 209 ΕΚΚΕ
6 Βαϊνάς 208 Αν.
7 Αδαμόπουλος Νίκος 205 ΝΑΡ
8 Τουλιάτος 198 ΑΡΑΝ
9 Κουτσούμπα Δέσποινα 196 ΑΡΑΝ
10 Παπακανάκης 196 ΑΡΑΝ
11 Μάντζαρης Γιάννης 195 ΑΡΑΝ
12 Τσίτκανος 195 ΝΑΡ
13 Αλεξάτος 194 ΑΡΑΝ
14 Σακελλαρόπουλος 194 ΑΡΑΝ
15 Ψυχογιός 192 ΑΡΑΝ
16 Μαρκέτος Σπύρος 190 Αν.
17 Γανιάρη Πόπη 189 Αν.
18 Ρεβίζιος 189
19 Λιάγκος 187 ΑΡΑΝ
20 Μπίλιας 186 ΑΡΑΝ
21 Ξηρουδάκης Νίκος 186 ΝΑΡ
22 Τουλγαρίδης Κώστας 185 ΝΑΡ
23 Καραβασίλης 183
24 Στόμη Παγώνα 183 ΑΡΑΝ
25 Ανδρίτσος Θάνος 181 ΝΑΡ
26 Γράψας Δημήτρης 181 ΝΑΡ
27 Τσιρεπλής 181 ανεν
28 Φύτρος 181 ΑΡΑΝ
29 Χαμηλάκη Κατερίνα 179 ΑΡΑΝ
30 Γαστεράτος 177 ΑΡΑΝ
31 Γεωργίου 177
32 Γούσης Κώστας 177 ΝΑΡ
33 Γρηγορίου 177
34 Καλαμπόκας 177 ΑΡΑΝ
35 Σμήλιος 174 ΝΑΡ
36 Τριανταφυλλοπούλου Ελένη 174 ΝΑΡ
37 Γραβάνης 173 ΝΑΡ
38 Καββαδάς 173 ΝΑΡ
39 Συριόπουλος 171 ΝΑΡ
40 Φελέκης 168 ΟΚΔΕ
41 Γκούβας 167 ΝΑΡ
42 Τουμπέλης 167 Αν.
43 Καμπαγιάννης 165 ΣΕΚ
44 Κουρουνδής 165
45 Τζαμουράνης 165 ΝΑΡ
46 Κολούσιος 164 Αν.
47 Μποτσίδης 164 ΣΕΚ
48 Πετροκόκκινος Λουκάς 164 ΝΑΡ
49 Γκαργκάνας Πάνος 163 ΣΕΚ
50 Ερωτοκρίτου 163 ΣΕΚ
51 Ζώτος 163 Αν.
52 Μιλιτζή 163
53 Μπαρδάκος 163 ΝΑΡ
54 Σαρρής 163 ΣΕΚ
55 Κούτρας 162 ΣΕΚ
56 Ρίζος 162 ΣΕΚ
57 Γεροντίδης 161 ΣΕΚ
58 Λοΐζος 161 ΟΚΔΕ
59 Σπαθής 161 ΣΕΚ
60 Ανδρέου 160 ΣΕΚ
61 Αργύρης 160 ΣΕΚ
62 Μυρσινιάς 160 ΣΕΚ
63 Πιαγκαλάκης 160 ΝΑΡ
64 Πολίτη 159 ΣΕΚ
65 Κωνσταντίνου Πέτρος 158 ΣΕΚ
66 Λαχανιώτη 157 ΣΕΚ
67 Καλπίδης 156 ΣΕΚ
68 Μπελεζώνης 154 ΝΑΡ
69 Συλλαϊδής 154 Αν.
70 Τζαμαδάνης 152 ΣΕΚ
71 Κοντομάρης 151 ΑΡΑΣ
72 Μαρούτας 151 Αν.
73 Μελαμπιανάκη 149 ΟΚΔΕ
74 Κοσμάς 148 ΝΑΡ
75 Κλουδάς 148
76 Πετρόπουλος Δημήτρης 146 ΑΡΑΣ
77 Μπαρούτας 146 ΑΡΑΣ
78 Μπλάνας 145 ΑΡΑΣ
79 Κοσκινάς 144 ΑΡΑΣ
80 Βαζούρας 144 ΑΡΑΣ
81 Μελισσαρόπουλος 144 ΑΡΑΣ
ρε,μηπωs...μαs ζηλευετε?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΙΚΡΟ
Κατιντσάρος 1 220 ΝΑΡ
Κουλούρης 2 220 ΑΝΕΝ
Μάρκου 3 213 ΝΑΡ
Γάτσιος 4 203 ΑΝΕΝ
Κωστόπουλος 5 202 ΝΑΡ
Σωτήρης 6 201 ΑΡΑΝ
Αλεξίου 7 187 ΑΝΕΝ
Παυλόπουλος 8 185 ΑΡΑΝ
Δρίτσας 9 182 ΑΡΑΝ
Φουρίκος 10 182 ΝΑΡ
Σηφακάκης 11 165 ΣΕΚ
Μπουρίτη 12 162 ΣΕΚ
Μαραβελάκης 13 160 ΣΕΚ
Αγγελόπουλος 14 159 ΣΕΚ
ΣΥΝ 7 ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

...κουτσομπολεs...

kollaps είπε...

Και η Κανέλλη υπέγραψε την έκκληση για να σωθεί η Ελευθεροτυπία μαζί με το Λοβέρδο, τι να λέει. Με τα κους-κους θα ασχολούμαστε τώρα; Άμα έχεις τη δική σου άποψη και πιστεύεις σ'αυτή πας παντού, και ο Χάγιος να πήγαινε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ (που λέει ο λόγος) εγώ δεν θα χα πρόβλημα. Και ο ΠΠ που πάει στις εκδηλώσεις του "αριστερού" ΠΑΣΟΚ πάλι δεν έχω πρόβλημα. Μην πω τώρα για τη φράση του Λένιν για τις λέσχες καπνιστών και γίνω γραφικός..

υγ: αφού έγραψες ότι ο Μπιτσάκης έχει το ακαταλόγιστο, τι σε πιασε τώρα και κάνεις ότι εξεπλάγης;

flou είπε...

Στο 44 ο Κουρουνδής Μπάμπης, δικηγόρος, είναι και αυτός ΣΕΚ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν έχω πρόβλημα ρε κολλάπς. Αλλά η γραμμή του μπιτσάκη είναι η παναριστερά, κι αυτήν προβάλλει όπου πάει. Οπότε δεν είναι και τόσο αθώο το πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Αν και παρακολουθώ το μπλογκ νομίζω ότι το συγκεκριμένο ποστ είναι κανονικό άδειασμα χοληδόχου κύστης.Το μόνο πραγματικά χαριτωμένο είναι η αφίσα στο τέλος. Πολύ έξυπνη. κατά τα άλλα, μπλιαχ!!

Ανώνυμος είπε...

η βαφειαδου δεν νομιζω να ειναι στο εκκε

Ανώνυμος είπε...

Το post είναι καταπληκτικό και απεικονίζει με πολύ γλαφυρό τρόπο την κατάσταση (βλ. κατάντια) του εγχειρήματος.
Εκλογολάγνο, ψηφοθηρικό, χωρίς κανένα κοινό σημείο αναφοράς. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να επιφέρει στο κίνημα μια ήττα που θα το καθηλώσει για πάνω από έναν αιώνα.

Ανώνυμος είπε...

Στο εκκε ειναι η βαφειαδου.

Ανώνυμος είπε...

@ 2.31
http://antarsya-1syndiaskepsi.blogspot.com/2011/11/1.html

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν αρκετά λάθη απ'τα αποτελέσματα σε σχεση με τις οργανώσεις. Με μια πρώτη ματιά είδα 2 - 3

Ανώνυμος είπε...

Χυδαίο και προσβλητικό το κείμενο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει προβλήματα τα λέει δημόσια όχι σαν το ΚΚΕ που κρύβει το σκατό του κάτω απο το χαλί.

Εχει και 3.000 μέλη πλέον και εκλεγμένα όργανα και δομή.

Όποιος θέλει να μάθει τα ονόματα, ας ψάξει να βρει το χτεσινό ΠΡΙΝ. Εκεί υπάρχουν και τα 21 ονόματα των εκλεγμένων στην ΚΣΕ και τα 80 των εκλεγμένων στο Πανελλαδικό Συντονιστικό.

Ας μπει στην κεντρική ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι αναρτημένες οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης.

Τέλος, καλύτερα τα οποια οργανωτικά προβληματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απο το να τρώει ξύλο ο Πέτσας σε πορείες του ΠΑΜΕ επειδή διεγράφη από το ΚΚΕ.

Ωραίος πολιτισμός δήθεν κομμουνιστικός, σαν αυτόν που υπερασπίζεται ο ιδιοκτήτης του μπλογκ. Αν κα ιαπο ότι λέγεται στη νπιάτσα, διεγραμμένος είναι κα ιμε άσχημες κατηγορίες.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο χυδαιότητα!

Ο τύπος που τό γραψε πρέπει να ναι τίγκα στα απωθημένα.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε των 5.18

Μπορεί ο πολιτισμός μου να μην είναι το εαακ-ήθος-πολιτισμός που πιθανόν να υπερασπίζεσαι, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ανοιχτά ότι ναι, είμαι διαγραμμένος για αντικαταστατική συμπεριφορά, κι ένας από τους λόγους είναι και το μπλοκ που διαβάζεις. Για ό,τι θες να μάθεις σχετικά με μένα, άσε την πιάτσα (sic) και ρώτα με ευθέως, αντέχω.

Κατά τα άλλα, πέρα από ψυχολογικές προσεγγίσεις του πόλου για απωθημένα, δε βλέπω κάποιο σοβαρό αντίλογο για το δια ταύτα.

Ανώνυμος είπε...

εξακολουθείς να μην απαντάς!

Γιατί τόση χυδαιότητα σε ένα κείμενο;

Γιατί τόση εμπάθεια απέναντι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Χωρίς πολιτική κριτική, μόνο με χολή!

Εχεις πολλά απωθημένα φίλε, μόνο που καλά θα κάνεις να τα στρέψεις στους υπευθυνους: Αυτούς που σε διεγραψαν απο την ΚΝΕ. Οπως επίσης καλά θα κάνεις να σκεφτείς για τους λογους της διαγραφής σου από την ΚΝΕ.

Και επειδη ξέρω πολλούς αγωνιστές διαγραμμένους τον τελευταιο χρόνο από την ΚΝΕ, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς και συ αλλά και οι άλλοι διαγραμμένοι σύντροφοι της ΚΝΕ, το να οργανωθείτε στη ΝΚΑ.

Πάντως το ύφος σου δεν αρμόζει σε κομμουνιστή που έχει ωριμότητα στη σκέψη του.

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

@Ανώνυμος των 5.46

Δηλαδή τώρα η ΝουΚουΑ κάνει και προτάσεις στρατολογίας μέσω ίντερνετ;

Όπως το πάτε θα βάλετε και φόρμα εγγραφής στην ΝουΚουΑ στην ιστοσελίδα σας. Αλλά θα μου πεις "μ όποιον (τροτσκιστή) δάσκαλο καθίσεις (σεκ)"...

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια πορεία ακριβώς έφαγε ο πέτσας ξύλο;
Καλά κάνει η ανταρσυα και τα έχει όλα αυτά. Αν μάλιστα ηταν 105 η 99 δε θα γίνονταν και οι όποιοι συνειρμοί.
Γιατί αφού είναι γεμάτο χολή το κείμενο κάνει τόσο τζιζ και σε αναγκάζει να υπερασπιστείς κάτι στο όποιο δε γίνεται καν κριτική;
Αν γινόταν σοβαρή πολιτική κριτική θα έλεγες ότι προτρέχει και να περιμένει ή ό,τι κάνει αφ υψηλού κριτική.
Και σα διαγραμμένη απο την κνε σου λέω ότι δε θα οργανωθώ στη νκα. Πού να τρέχω να δικαιολογώ γιατί οι μεγάλες προσωπικότητες-μέλη του ναρ πηγαίνουν σε εκδηλώσεις που το καλύτερο που θέλουν είναι το πασοκ του 74 ή γράφουν κείμενα για το πόσο καλός είναι ο ουγγρος πρόεδρος, να στηρίξουμε αντιμνημονιακό μητρόπουλο κα.
Καλύτερα περι του μαντριού (γιατί αν εσείς είστε σκυλάκια εμείς είμαστε πρόβατα)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν υπάρχουν χυδαίοι συνειρμοί, μόνο βρώμικα μυαλά και βρώμικο 89.

Αφού λοιπόν το ύφος μου δεν αρμόζει σε ώριμο κομμουνιστή, τότε γιατί με θέλεις στη νΚα; Μπάτε σκύλοι αλέστε και συνδρομές μη δίνετε;
Καταλαβαίνεις όμως ότι έτσι δίνουμε πάτημα για χυδαίους συνειρμούς, έτσι;

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Για να δούμε σε ποιά ΝουΚουα μας καλεί να οργανωθούμε ο ανώνυμος:

"Τρίτο, υπάρχει μια σύγχυση για τη σχέση κόμματος - κινήματος. Στην πράξη, το ΝΑΡ λειτουργεί περισσότερο σαν κίνημα παρά σαν κόμμα. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, τη στιγμή που δεν έχει ξεκάθαρες πολιτικές και ιδεολογικές αρχές και οργανωτική λειτουργία; Το ΝΑΡ θυμίζει περισσότερο λέσχη «φίλων της εργατικής τάξης» με αξιοθαύμαστη χαλαρότητα στην προσέλευση, προσφορά και τελικά αποχώρηση των μελών της. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι σ' αυτό το κλίμα οργανωτικής απαξίωσης που καλλιεργήθηκε σκόπιμα από οργανωτικοφοβικούς συντρόφους, η νεολαία γαλουχήθηκε με την αντίληψη ότι έχει μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.
Τέταρτο, η σχέση νεολαίας και ΝΑΡ είναι ακατανόητη. Πώς γίνεται η νεολαία να αποτελεί ξεχωριστό εγχείρημα, άρα ξεχωριστή οργάνωση και να είναι ταυτόχρονα ενσωματωμένη στο ΝΑΡ; Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι οι καθοδηγητές της νεολαίας μπορούν σχετικά άνετα να επιβάλλουν τις απόψεις τους στο σύνολο της οργάνωσης.
Τι να κάνουμε;"

http://www.politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=3158&sid=865013d31debb1e75b9db60d1a38fd40

Να σημειώσω ότι τα παραπάνω (και άλλα χειρότερα) δεν τα γράφει κάποιος ...τζανετακιστής αλλά δύο πρώην στελέχη του ΝΑΡ.

ΥΓ. Κάθε ποσα χρόνια κάνει συνέδριο το ΝΑΡ;;;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ιδιοκτήτη του μπλογκ, εάν το χυδαίο κείμενό σου αντικαποπτρίζει τα κόμπλεξ σου, σόρρυ κιόλας που σου πρότεινα να σκεφτείς την οργάνωσή σου στη ΝΚΑ.

όντως, τέτιες κομπλεξικές προσωπικότητες δεν τις χρειαζόμαστε διότι δεν οικοδομούμε τέτια οργάνωση.

Η ΝΚΑ είναι κομμουνιστική οργάνωση νεολαίας, η οποία θέλει να διαμορφώνει νέους κομμουνιστές με στρατευση αλλά κα ικριτική σκέψη, χαρακτηριστικό που εσύ μάλλον απεχθάνεσαι, αφού επι της ουσίας θέλεις μια οργάνωση/ορχήστρα που όλα θα εξαρτώνται από τον μαέστρο και τα κέφια του.

Οκ, σόρρυ που στο πρότεινα λοιπόν! Δεν πειράζει υπάρχουν αγωνιστικές δυνάμεις που αποδεσμευονται από την ΚΝΕ και στρεφονται προς τη ΝΚΑ.

Επίσης, για το κείμενο του προσυνεδριακού διαλογου του 2ου Συνεδρίου του ΝΑΡ που αναρτησε ένας ανώνυμος, έχεις μείνει πίσω φίλε!

Η ΝΚΑ πραγματοποίησε το 3ο Συνέδριό της, όπου υπερψηφίστηκε το κείμενο που την οδήγησε σε οργανωτική ανασυγκρότηση και σε βάθαιμα των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών της.

Το ΝΑΡ ΣΤΑ 20 χρόνια της ύπαρξή του, έχει πραγματοποιήσει 2 Συνέδρια και 4 Συνδιασκέψεις όπου έγινε απολογισμός, ψηφίστηκαν αποφάσεις και εκλέχτηκαν νέα όργανα. Ετοιμάζεται δε, για το 3ο Συνέδριό του, το οποίο καθυστέρησε εξαιτίας αφενός των πυκνών εξελίξεων και αφετέρου της πραγματοποίησης της κατά γενιή ομολογία πετυχημένης 1ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το ΝΑΡ και η ΝΚΑ κινούνται στην ίδια στρατηγι΄κη κατεύθυνση και η ΝΚΑ συμμετέχει στα Συνέδρια και τις Συνδιασκέψεις του ΝΑΡ με ισότιμο μέτρο.

Στην εσωκομματική διαπάλη εντός του ΝΑΡ, η ΝΚΑ γενικά δεν έπαιξε τον ρόλο της αλλαγής των συσχετισμών εντός του ΝΑΡ. Και αυτό αποδυκνύεται από το γεγονός πως ενώ για πολλά χρόνια στη ΝΚΑ ηγεμόνευαν κινηματίστικες αντιλήψεις πολύ περισσότερο απο ότι στο ΝΑΡ, τελικά αυτές ηττήθηκαν πρώτα στο ΝΑΡ (με το πανελλαδικό σώμα του Νοε΄μβρη του '08 και μετά στο 3ο Συνέδριο της ΝΚΑ τον Φλεβάρη του '09.

Ωστόσο, το ΝΑΡ και η ΝΚΑ έχουν πολλά κουσούρια, με τη μόνη διαφορά πως εμείς δεν τα κρύβουμε όπως το ΚΚΕ το σκατό του κάτω από το χαλί.

Και δεν διαγράφουμε μέλη οπως η ΚΝΕ τον ιδιοκτήτη του μπλογκ για παπαριές.

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Αυτές οι -όπως τις ονομάζεις- παπαριές λέγονται δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Έχεις ακούσει κάτι γι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

απο πάνω ανώνυμε, έχω ακούσει κάτι για τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό!

Πχ, έχω ακούσει ότι μέχρι το 1921 οι τάσεις/πλατφόρμες στους μπολσεβίκους ήταν ελευθερες να εκφράζονται σε όλη την κλίμακα του κόμματος τους, και δημόσια επίσης.

Εχω ακούσει ότι τίθονταν σε ψηφοφορίες όλες οι πλατφορμες αφού πρώτα είχε γίνει δημόσιος και εσωτερικός διάλογος.

Εχω ακούσει, πως και μετά την ψηφιση των αποφάσεων και την επικράτηση μιας πλατφόρμας, ενώ το κόμμα των μπολσεβίκων υλοποιούσε την απόφαση της πλειοψηφίας, η μειοψηφία τις εφάρμοζε, ομως την γνώμη της την έλεγε δημόσια.

Και ξέρεις κατι ανώνυμε; Αυτά που έχω ακούσει ισχύουν και το ξέρεις και αυτό διότι υπάρχουν ντοκουμέντα!

Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός εκφυλίστηκε σε καρικατούρα που δεν έχει σχεση με αυτόν, από το '30 και μετά.

Το ΚΚΕ εφαρμόζει λοιπόν τον συγκεντρωτικό συγκεντρωτισμό που έχει τόση σχέση με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, όση σχεση έχουν τα ...κομμουνιστικά καθεστώτα της Κινας και της βόρειας Κορέας με τον κομμουνισμό!

Το ΝΑΡ από θέμα εσωτερικής δημοκρατίας και συζήτησης είναι ασυγκριτα πιο κοντά στο λενινιστικό πνεύμα του δημοκρατικου συγκεντρωτισμού, απο ότι το ΚΚΕ που απο αυτόν κράτησε μόνο τον συγκεντρωτισμό και τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

αρανιτης του σαλονιου

1ον θεωρω ότι και εσυ και οι άλλοι RED BLOGGERS που απ'ότι έχω καταλάβει η πλειοψηφια ΗΤΑΝ στη κνε ή στο ΚΚΕ προσπαθείτε βασικά να πείσετε τους εαυτούς σας ότι το κόμμα έχει δίκιο ή αν όχι τουλάχιστον ότι "οι άλλοι" έχουν άδικο.
Εκτίμηση θα το καταφέρνετε μέχρι το ΚΚΕ να γράψει 15% στις εκλογες και μετά φανει ότι όλες οι γενικολογίες και βερμπες για λαικες εξουσίες και λαικες αγορες είναι για να μαντρώνει τον κόσμο στο κόμμα με την κλασσική δικαιολογία που έλεγαν και στα 80ς ότι οι άλλοι είναι δεξιοι. θυμάσε που κατέληξε αυτό ε;

2ον Πιστεύω ότι διαλέγετε (και εννοω όλος ο κόσμος που συσπειρώνεται γύρω απο το ΚΚΕ ειδικά αυτή την περίοδο καταλαβαίνοντας όμωςτα όρια της γραμμής του) την εύκολη λύση που στο όριο του έναι εισοδισμός και αναμονη μήπως γίνει κανα θαύμα και πάρει ο μπογιόπουλος το κομμα.
Εκτίμηση ο μπογιο θα γινει γραμμετεας στο κόμμα μετά τη λαική εξουσία και πριν το σοσιαλισμο οπότε μεχρι τότε θα χαιρόμαστε αλεκάρα και μαίλη και πολιτική γραμμή επιπέδου 1930
θα κριθούμε όλοι το επόμενο διάστημα αλλά τετοια post θεωρω ότι υποτιμούν και ένα μέτωπο που κάνει βήματα πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης αλλά και όλους εμάς που σε παρακολουθούμε και περιμένουμε ένα επίπεδο κριτικής ανώτερο απο το "είναι πασοκοι".

Ανώνυμος είπε...

"Δεν πειράζει υπάρχουν αγωνιστικές δυνάμεις που αποδεσμευονται από την ΚΝΕ και στρεφονται προς τη ΝΚΑ."

Αυτό δεν το βρίσκω απόλυτα κακό, ίσα ίσα το θεωρώ σε ένα βαθμό λογικό και δεδομένου του πολύ μικρού αριθμού εκείνων που ακολουθούν αυτή την πορεία, νομίζω πως έχει μια θετική συνιστώσα για την ΚΝΕ, με δύο πλευρές:

Από τη μια, ευτυχώς που τα μικροαστικά αριστερίστικα στοιχεία, με την αδυναμία πειθαρχίας και την ψυχοπαθολογική υπερεξεγερσιακότητα εγκαταλείπουν την κομμουνιστική νεολαία, και την προφυλάσσουν από αριστερές παρεκκλίσεις.

Απ' την άλλη, αυτό δείχνει ότι εντός της ΚΝΕ αναπτύσσουν πολιτική σκέψη, θέληση για δράση, όμως κάποια στιγμή που η σκληρή εργατική πειθαρχία τους κάνει να ασφυκτιούν, αναζητούν διεξόδους κάπου αλλού - αναποτελεσματικές, αποπροσανατολισμένες, εύκολα (και διαρκώς) χειραγωγίσιμες, αλλά έστω κι έτσι με αγωνιστική κατεύθυνση-φρασεολογία.

Σύγκρινέ το με τους αντίστοιχους που αποδεσμεύονται από τη ΝΚΑ, αλλά αυτοί συνήθως καταλήγουν είτε στους καναπέδες τους είτε στο ΠΑΣΟΚ και τους δορυφόρους του... you get the point, right?

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Λες:
"Πχ, έχω ακούσει ότι μέχρι το 1921 οι τάσεις/πλατφόρμες στους μπολσεβίκους ήταν ελευθερες να εκφράζονται σε όλη την κλίμακα του κόμματος τους, και δημόσια επίσης."

Και μετά λες:
"Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός εκφυλίστηκε σε καρικατούρα που δεν έχει σχεση με αυτόν, από το '30 και μετά."

Ωπ! Τι έγινε; Μας λείπουν 9 χρόνια. Μηπως ξέρεις που πήγαν μικρέ μου λαθροχείρα; Να σου πω εγώ: Δεν θες να χρεώσεις στον Λένιν (που στα λόγια υπερασπίζεσαι) αυτήν την απόφαση. Ένας Στάλιν πάντα θα υπάρχει να χρεωθεί τα -σύμφωνα με σένα- λάθη.

Ο Λένιν εισηγήθηκε την κατάργηση των τάσεων παίρνοντας υπόψιν πολλά δεδομένα τα οποία εκαξολουθούν να ισχύουν και σήμερα: Τον κίνδυνο παράλυσης, την επιρροή του εχθρού στο κόμμα μέσω των διαφωνούντων κτλ κτλ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Φίλε αρανίτη, το είναι πασόκοι να το συζητήσεις με αυτούς που σου το 'παν ή το 'γραψαν. Εμένα γιατί μου το κοπανάς;

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτό που θέλετε να κάνετε με το αριστερό μέτωπο ως αραν είναι πίσω από το κοινό πόρισμα του 88 με την εαρ, που είχε τη γνωστή κατάληξη, στην οποία αναφέρεσαι.

Θέλω επίσης να σε βεβαιώσω, ότι πολλοί πρώην κνίτες στηρίζουν κριτικά το κόμμα, ακόμα κι αν έχουν φάει τα μούτρα τους, αφενός γιατί δεν έχουν ριζικές διαφωνίες, αφετέρου γιατί δε βρίσκουν τίποτα άλλο που να τους εκφράζει καλύτερα.
Πολλοί απ' αυτούς διαβάζουν και το μπλοκ, πιστεύω.

haridimos είπε...

Απολίθωμα (δε θα μπω στην ουσία της ανάρητησης) μια απορία ...
Πέρασες από το Περιστέρι, ή έγραψες με βάση όσα σου μετέφεραν ;

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Ολοκληρωμένο πλέον το νέο πολίτ μπιρό, έτοιμο να καθοδηγήσει τις επαναστάσεις της νέας εποχής:

1. Κατιντσάρος Τάσος
2. Κουλούρης Σπύρος
3. Μάρκου Κώστας
4. Γάτσιος Βασίλης
5. Κωστόπουλος Κώστας
6. Σωτήρης Παναγιώτης
7. Αλεξίου Σπύρος
8. Παυλόπουλος Γιώργος
9. Δρίτσας Σπύρος
10. Φουρίκος Κώστας
11. Σηφακάκης Γιάννης
12. Μπουρίτη Λίλιαν
13. Μαραβελάκης Γιάννης
14. Αγγελόπουλος Γιάννης
15. Δραγανίγος Αντώνης [ΝΑΡ - ex officio]
16. Σαράντης Θανάσης [ΑΡΑΝ - ex officio]
17. Ευγενία Κουνιάκη [ex officio]
18. Μπίστης Χρήστος [ΕΚΚΕ - ex officio]
19. Θανασούλας Παναγιώτης [ΟΚΔΕ - ex officio]
20. Ζευγόλη Μαρία [Κομμουνιστική Ανανέωση - ex officio]
21. Σαραφιανός Δημήτρης [ΑΡΑΣ - ex officio]

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το σαββατοκύριακο αυτό ήμουν στη λδ του βορρά, χαρίδημε. Είχα κόσμο που μου περιέγραψε τις εντυπώσεις του, αλλά το κείμενο δε βασίζεται σε όσα έγιναν αυτό το διήμερο μόνο. Είναι συνολική κριτική. Τα μαγειρέματα για το σώμα και τα όργανα πχ τα συνάγω απ' όσα προηγήθηκαν κι ακολούθησαν κατά κύριο λόγο. Αν διαφωνείς να το συζητήσουμε.

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Μετά από ενδελεχή έρευνα και διατμηματική συνεργασία των reuters, bbc, ΑΠΕ, Νew York Times και CIA έγινε κατορθωτό να διασταυρωθεί έγκυρα ότι τρία από τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου (ευέλικτου επιτελείου της επανάστασης) βγήκαν από τη φωτιά της εξέγερσης του Μαγιούνη. Αν και όλα τα μέλη έχουν από μία ψήφο, εκτιμάται ότι η άποψη των μελών 9, 10 και 12 θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του παραπάνω γεγονότος.

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Η ατυπη αυτή τρόικα των γενναίων καθοδηγητών της άγριας νεολαίας έχει ήδη στις πλάτες της δύο πολύ σημαντικές νίκες: α) την απόσυρση του ΠΑΣΟΚ από την ψήφιση του άρθρου 16 (και ας λένε οι ηττοπαθείς κνίτες ότι επρόκειτο για ελιγμό)και β) το κούτσαμα της Μαριέττας Γιαννάκου (εν είδει θείας κινηματικής δίκης)

haridimos είπε...

@ Απολίθωμα, επιφυλάσσομαι να απαντήσω και μέσα από το μπλογκ που έχω υποσχεθεί να καταθέσω τη γνώμη μου . Μέχρι τότε, να πω πως είδαμε αυτή την βδομάδα πως "Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε, να κλείσουν τα παιδιά των εργατών" ελπίζω (λέμε τώρα) να πάμε στη συνέχεια..
"Μ' αυτοί με μια γροθιά, Σπάζουνε τα δεσμά, Τα κάστρα καταργούνε των αστών"


υ.γ. Κακώς αναγράφεται οργάνωση στα ονόματα εκτός των 7 ορισμένων από αυτές στην ΚΣΕ, καθώς υπήρχε ενιαίο ψηφοδέλτιο .

Ανώνυμος είπε...

Τα σχολια αυτου του κειμενου ειναι η κορυφαια απαντηση σε οποιον "ανταρτη" πει απο δω και μπρος οτι σαν χωρος εχουν χιουμορ.

Κασπερ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κακώς τρώει ο συντάκτης τέτοιο κράξιμο θα περίμενα απ' τους συναγωνιστές του ΝΑΡ [ και ανταρσυα γενικώτερα ] σε αντίθεση με εμάς τους ηττοπαθείς και ανευ χιούμορ σταλινικούς να δουν την συμπάθεια που βγάζει το κείμενο για τον χώρο στον οποίο ανήκουν, ανταυτού πικρόχολα σχόλια [ και προτάσεις στρατολογιας ; ] για ενα μανιφέστο επαναστικής παρομοίωσης ισάξιο με filolaiko , Όργουλ , Ροκυ και άλλα πολλά...

Θα προσθέσω βέβαια ότι αν το κειμενο έκανε "σοβαρή" κριτική στο πρόγραμμα της Γκότα, συγνώμμη ανταρσυα, τότε θα είχαμε καταιγισμο αναρτήσεων για το 89,το στάλιν,το χημείο,το στάλιν,τους τροσκιστές του μεσοπολέμου,το στάλιν. Ευτυχώς κάτι τέτοιο το αποφύγαμε

Ανώνυμος είπε...

αρανίτης του καναπέ

μήπως θες να ξαναδείς καλύτερα το κοινό πορισμα και τις θέσεις του για την εοκ την εθνική αναπτυξη και την κοινοβουλευτική δημοκρατία; επειδή οι κνίτες που διαβάζουν το μπλογκ δεν έχουν ιδέα σε τι ντοκουμέντα έβαζε τη τζιφρα του ο χαρίλαος και σια και επειδη εσύ νομίζω ότι ξέρεις πολύ καλά (και οι συντροφοι από το ΝΑΡ ξέρουν καλύτερα από όλους μας αφού αυτοί οι Μπιτσακιδες της παναριστερας και οι Χαγιοι του ταξικού ναυάγιου έσωσαν τοτε την τιμή της κομμουνιστικής αριστεράς φωνάζοντας ότι δε θα υπακούσουν) υποτιμάς τη δουλειά που έχεις κάνει τόσο καιρό εδώ μέσα αν το γυριζεις σε μια γραμμή πες πες και όλο και κάτι θα μείνει.Γι'αυτό λέω ότι το γυρίζεις σιγα σιγά στη γραμμή όλοι είναι πασόκοι. Για την π΄ροταση της αράν για το μέτωπο μπορώ να στη στείλω αν δεν την έχεις διαβάσει και να γράψεις μια σοβαρή κριτικη με βάση τους αξωνες που βάζουμε για το μέτωπο.

ανωνυμε κνιτάκο στις 7/11 7.21 το post σου θα μπορούσε να είναι και εισηγιτική εκθεση για να στείλεις κάποιον στα γκουλαγκ λόγο ψυχιατρικών προβληματων επειδή διαφωνεί με το κομμα δεν συμφωνείς απολίθωμα;

kollaps είπε...

"Από τη μια, ευτυχώς που τα μικροαστικά αριστερίστικα στοιχεία, με την αδυναμία πειθαρχίας και την ψυχοπαθολογική υπερεξεγερσιακότητα εγκαταλείπουν την κομμουνιστική νεολαία, και την προφυλάσσουν από αριστερές παρεκκλίσεις."

Φοβερή ανάλυση, μπράβο. Σαν αυτή ορισμένων Κνιτών (δεν τολμώ να πιστέψω ότι είναι επίσημη γραμμη) ότι για τη σταθερή πορεία σμίκρυνσης της ΠΚΣ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ φταίει η ταξική σύνθεση των τελευταίων. Ενώ π.χ. τη δεκαετία του '70 που ήταν 1η δύναμη η ΚΝΕ ήταν πούρα εργατική και όχι μακράν μικροαστικότερη (sic) της σημερινής.

"Σύγκρινέ το με τους αντίστοιχους που αποδεσμεύονται από τη ΝΚΑ, αλλά αυτοί συνήθως καταλήγουν είτε στους καναπέδες τους είτε στο ΠΑΣΟΚ και τους δορυφόρους του... you get the point, right?"

Εντάξει, αλλά αυτοί παραμένουν απλά μέλη/φίλοι ΠΑΣΟΚ εν αντιθέσει με αστέρες τύπου Ανδρουλάκη και Δαμανάκη που μαζί με το Χαρίλαο και την Αλέκα (και τον Αλαβάνο!) διέγραφαν μαζικά τους υπερεξεγερσιακούς μικροαστούς το '89. Α, ξέχασα και τον Θεοδωρικάκο -το γραμματέα της ΚΝΕ μετά τη διάσπαση- που έγινε επιχειρηματίας δημοσκόπος. Όσο για ιδιώτευση, προς θεού δεν υπήρξε τέτοια από πρώην ΚΚΕδες και Κνίτες..

Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά: προφανώς δεν κατηγορώ το ΚΚΕ που πρώην μέλη του έχουν τροφοδοτήσει όλο το αστικό σύστημα, οι ευθύνες είναι ατομικές. Τέτοια φαινόμενα χαρακτηρίζουν όλη την αριστερά (ειδικά τις δεκαετίες '80-'90) και καλό είναι να τα μελετήσουμε ιστορικά και πολιτικά και όχι να πετάμε μπαρούδες χάριν εντυπωσιασμού.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Χαρίδημε έχεις δίκιο. Περιμένω την τοποθέτησή σου με ενδιαφέρον και δεν το λέω έτσι, από ευγένεια. Ήθελα να σε ρωτήσω και στο μπλογκ σου για κάποια πράγματα, αλλά το απέφυγα για να μη θεωρηθεί ότι δίνεις στεγνά τους συντρόφους σου στον εχθρό;)

Φώντα, θυμήθηκα την αισιοδοξία σου στο πρώτο σχόλιο κι αναρωτιόμουν τι είδους συνύπαρξη θα μπορούσε να είναι αυτή. Ειρηνική αποκλείεται, γιατί δεν είμαστε ρεβιζιονιστές, οπότε..

Φίλε αρανίτη, καταρχάς δε μπλέκω σε διαλόγους τρίτων, γιατί ποιος είμαι εγώ για να τους νουθετήσω για κάτι στην τελική. Εκτός κι αν περάσουν κάποια όρια. Προς το παρόν το ελέγχουμε.

Η δική μου 'γραμμή' για το μετωπικό σου σχήμα και τη λογική των αριστερών οικονομολόγων που εν πολλοίς ακολουθεί, είναι ότι μου θυμίζει την ρεφορμιστική λογική για αλλαγή με κατεύθυνση το σοσιαλισμό που είχαμε στη δεκαετία με τις βάτες, και την πάλη ενάντια στις συνέπειες της ένταξης στην εοκ με κατεύθυνση την αποδέσμευση. Αφενός αυτό κι αφετέρου τις διακηρύξεις του ανδρέα και του παλιού πασόκ της πρώτης τετραετίας (έξω από την εοκ, κοινωνικοποιήσεις, εργατικός έλεγχος για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό κτλ). Από αυτή την άποψη είναι πίσω από το πόρισμα με την εαρ, που εν πολλοίς είναι κι ο πολιτικός πρόδρομος του χώρου που προσεγγίζετε σήμερα εξάλλου. Κι η βασική μου ένσταση για αυτούς που έσωσαν την τιμή της κομμουνιστικής αριστεράς το 89' είναι ότι είχαν συμφωνήσει με τις κατευθύνσεις του 12ου συνεδρίου και τον απροκάλυπτο κυβερνητισμό του, που έστρωσε τον δρόμο για όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό δε σώζεται με επιμέρους διαφωνίες κ διαφοροποιήσεις που επικαλούνται εκ των υστέρων κάποιοι. Αλλά ας μην ανοίξουμε τώρα τέτοια συζήτηση.

Αυτή η κριτική διαφέρει αρκετά από αυτήν που μου καταλογίζεις, νομίζω.
Πόσταρε αν θες και την πρότασή σας για το μέτωπο -όχι για να της κάνω κριτική, ανεξάρτητα απ' αυτό.

Ανώνυμος είπε...

καλα αυτο το τελευταιο για το 12 συνεδριο ειναι φοβερο! νεο στοιχειο λοιπον για το βρωμικο 89'!!!
ασε ρε απολιθωμα . αμα ειναι γιατι δε το προτεινεις για επισημη γραμμη-απαντηση του κομματος για το 89. ειναι πιασαρικο!!!
ησουνα ομως σε εκεινο το συνεδριο? μαλλον οχι, ουτε και σε εκεινο το κκε ησουνα οποτε ασε τις χαριτωμενιες
και πες το κκε το 89 εκανε μαλακια ΤΕΛΟΣ. κι εξηγειτε ετσι κι ετσι κι ετσι.

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσει που βγαζετε χολη για το κομμα...συνεχιστε
αν εισασταν τοσο διαβασμενοι στα προβληματα του λαου και στην διεξοδο οσο και στο πως θα την "πειτε" σε κανα κνιτη θα ηταν καλυτερα τα πραγματα.
οσο για το Ν12...γιατι την ειχατε στειλει καποια εποχη να μπει στην ΚΝΕ; παντως ως double agent ηταν αδιστακτη και χρησιμοποιησε ολα τα μεσα για να παρει πληροφοριες :):):):):)
μιλαμε για ανθρωπους αναπαγγελτους, με οικογενειακο εισοδημα μεγαλο που τους επιτρεπει να μην δουλευουν κτλ, ασε που οταν δουλευουν ειναι απεργοσπαστες και απορουν και δεν καταλαβαινουν γιατι δεν μπορει να εισαι μελος του ΚΚΕ και να εισαι απεργοσπαστης κτλ. μην το παρετε οτι ειναι ολοι ετσι υπαρχουν πολλοι απο αυτους που εμπιπτουν σε καποιες ή και ολες τις κατηγοριες.
μιλαμε για ενα χωρο (σεκ) που παλιοτερα -δεν ξερω αν το κανει ακομα- εβαζε τα μελη του να παιρνουν καταναλωτικα δανεια για να τα δινουν στο σεκ και ενα χωρο που εχει αναλογικα τα περισσοτερα επαγγελματικα στελεχη απο οποιονδηποτε αλλο χωρο.
για το ναρ τα ειπαν και αλλοι
τωρα πως γινεται να κανουν κομπρεμι στα σοβαρα οι υπερεπαναστατες του ναρ με τα παιδια του λαλιωτη ενας τροτσκι θα ξερει μονο

ατακα ναριτη για τις ανακοινωσεις για τα επεισοδια..."πολυ δημοκρατια εχουμε και κανει ο καθενας οτι νομιζει"
θελω να ειμαι απο μια μερια να βλεπω τις συνεδριασεις του πολιτ μπιρο, βαζω στοιχημα οτι θα ξεπερνανε το 8ωρο σε διαρκεια ακομα και για να αποφασισουν τι καφετιερα θα παρουν, ασε που θα πρεπει να αποφασισουν αν τους μπαφους θα τους σκανε πριν/μετα ή κατα την διαρκεια
α ρε σουργελα.

Ανώνυμος είπε...

να διορθωσω για το Ν12, δεν πρεπει να ειναι αυτη ειδα το μικρο και δεν θυμαμαι καλα το επιθετο πρεπει να ειναι αλλη, σορυ

Αναυδος είπε...

Εντελει συναγεται από τα παραπανω οτι η Κρουελα ειχε την καλυτερη απαντηση για τα 101 σκυλακια.

Επίσης το Αλτσχαιμερ κανει θραυση (κριμα σε τετοια ηλικια)
- Ξεχνουν τον Λενιν στιο 10ο συνεδριο και την προταση του για καταργηση των τασεων
- Θυμουνται τον Χαριλαο (και τον Αλαβανο) αλλα ξεχνουν τον Λαφαζανη και τον Χουντη
- Θυμουνται τον Θεωδορικακο αλλα ξεχνουν τον Κατσουλα, τον Τσιοδρα τον Σταματακη τον Γκοτζο κλπ Το ναρ αν και μικρο το δεμας εχει παραξει πολυ περισσοτερους σγουγγοκωλαριους αποο καθε αλλη οργανωση
- Θελουν μετωπο με τους υποστηριχτες του Μααστριχτ του σχεδιου Αναν κλπ αλλά για το ΚΚΕ παντα θα υπαρχει το ’89

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

@αρανίτης του καναπέ

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν είναι Ρωσία, ώστε να αξιοποιήσει τις αχανείς εκτάσεις της Σιβηρίας για δημιουργία κέντρων σωφρονισμού μας μένουν μόνο το Νευροκόπι, οι χώρες-υποδοχείς πυρηνικών λυμάτων και το ...διάστημα. Διαλέγεις και παίρνεις.

Όσο για το ΣΕΚ και τους Σεκιτες/ιτισσες αυτοί/ές έχουν πάψει να αποτελούν ρεύμα στο εργατικό κίνημα πριν καν την ίδρυσή τους. Από τότε που ο προπάτοράς τους παζάρευε την Ουκρανία με τους ναζί δεν έχουν περάσει δα πολλά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που πολλά μέλη της ΚΝΕ φεύγουν από αυτή, διότι με τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου συνολικά, το ΚΚΕ χαράζει μια υπερσεχταριστική σταλινική φοβική γραμμή για το παρόν και το μέλλον του.

Ο ιδιοκτήτης του μπλογκ γράφει κείμενα που 9,5 στα 10 αφορούν το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν είναι που ασκεί κριτική.

Είναι που τα κείμενά του είναι γεμάτα κόμπλεξ και εμπάθεια, είναι που πολλές φορές λέει και ψέμματα!

Είναι που προσπαθεί και με ψέμματα να λοιδωρήσει το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πχ: |Η συκοφαντία που αναπαράγει ο κομπλέξας ιδιοκτήτης του μπλογκ σχετικά με την σύνθεση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ε, είναι απόλυτα φυσιολογικά να συνυπάρχουν συνιστώσες με διαφορετικές καταβολές ως τμήματα διαφορετικών ρευμάτων του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας!

Αυτό το κομπλεξάκι του μπλογκ το σνομπάρει!

Επίσης είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν και συμβιβασμοί βάσει αρχών εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και αυτό το χλευάζει το κομπλεξάκι μας!

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν και αντιπαραθέσεις εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. κΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΧΛΕΥΆΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΆΚΙ ΜΑς!

Γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικά όλα αυτά; γιατί πολύ απλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μέτωπο διαφορετικών ρευμάτων του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας. Και ως μέτωπο που ενιαιοποιείται σταδιακά, δεν μπορεί παρά να έχει μια σειρά αντιφατικά χαρακτηριστικά. Ποιό είνα ιτο κύριο;

Το κύριο είναι η συνολική αντίληψη που κατακτά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε πολιτικό κα ιοργανωτικό επίπεδο. Και δω, να με συγχωρεί το κομπλεξάκι του μπλοφκ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα καταφέρνει!

Αν δεν του αρέσει, μπορεί να ασκεί όποια πολιτική κριτική θέλει!

Ομως η συκοφαντία, ο χλευασμός και η υστερία που βγάζει κατά του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η εμμονή του κατά της ΝΚΑ, αρχίζουν πλέον να γίνονται γραφικά, και που ξέρεις; η κουδούνα μπορέι να μην είναι τόσο μακριά!

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Όταν μιλάς για συμβιβασμούς αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο ας πούμε:

http://nkapatras.blogspot.com/2009/07/blog-post_10.html

Ή όταν μιλάς για αντιπαραθέσεις αναφέρεσαι σ αυτό;

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1208195

Μην προσπαθείτε να πείσετε, σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Ο μόνος λόγος υπάρξής σας είναι να χτυπήσετε το ΚΚΕ.

ΥΓ. Στην πρώτη ανακοίνωση η ΝουΚουΑ κατηγορεί για καπέλωμα και ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ (ω ναι!) αραν και αρας και η δεύτερη αναφέρεται στα γνωστά γεγονότα της πάτρας όπου οι συνιστώσες της ανταρσύα δώσαν ραντεβού θανάτου...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όχι δεν ήμουν παρών στο 12ο συνέδριο, ανώνυμε των 8.20, αλλά έχω διαβάσει τα ντοκουμέντα του κι αυτό είναι αρκετό για να βγει συμπέρασμα. Αν θες, η κριτική αυτή πιάνει όλη τη δεκαετία του 80'. Αν τώρα εσύ θέλεις να απομονώσεις το 89' γιατί είναι ο βασικός μύθος της συλλογικής σου αφήγησης, είναι εν μέρει κατανοητό, αλλά όχι αποδεκτό από πλευράς μου.

Ακομπλεξάριστε ανώνυμε της 1.09, πιστεύω ότι γνωρίζεις τη σημασία της λέξης κόμπλεξ στα ελληνικά. Σημαίνει σύνδρομο. Εξήγησέ μου από τι ακριβώς σύνδρομο πάσχω (καταδίωξης; κατωτερότητας; ενοχής;) σε σχέση με τον χώρο σου κι είμαι πρόθυμος να σε βοηθήσω να στηρίξεις το συμπέρασμά σου, να μη σου χαλάσω και το έτοιμο σχήμα που έχεις στο μυαλό σου για μένα.

Επίσης, λες:
"Η συκοφαντία που αναπαράγει ο κομπλέξας ιδιοκτήτης του μπλογκ σχετικά με την σύνθεση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ε, είναι απόλυτα φυσιολογικά να συνυπάρχουν συνιστώσες..."
Πώς είναι δυνατόν να είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι που χαρακτηρίζεις συκοφαντία, είναι κάτι που με υπερβαίνει διαλεκτικά. Αλλά δε βαριέσαι..

Ανώνυμος είπε...

ιδιοκτήτη του μπλογκ, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!

Δεν χαρακτηρίζω συκοφαντία την διαπίστωση πως στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν συνιστώσες, γιατί δεν διαπιστώνεις αυτό!

Εσύ με βάση την φυσιολογική πραγματικότητα πως σε ένα μέτωπο υπάρχουν και συνιστώσες, διαστρέφεις αυτή την πραγματικότητα παρουσιάζοντας το άσπρο, μαύρο!

Δεν χαρακτηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε το αλαλούμ, ούτε οι συμβιβασμοί ανευ αρχών, ούτε οι διαδικασίες αμφιθεάτρου!

Εάν ήσουν στο Περιστέρι, που απο αυτά που γράφεις κάνει κρα πως δεν ήσουν, θα έβλεπες από κοντά τις διαδικασίες της 1ης Συνδιάσκεψης και δεν θα έγραφες τις χαζομάρες που γράφεις.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά που παραδέχεται και η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν. Δεν κυριαρχούν όμως αυτά. Κάτι που δεν θες να δεις γιατί προφανώς δεν ταιριάζει σε αυτά που έχεις μέσα στο κεφάλι σου.

Ανώνυμος είπε...

ιδιοκτήτη του μπλογκ, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!

Δεν χαρακτηρίζω συκοφαντία την διαπίστωση πως στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν συνιστώσες, γιατί δεν διαπιστώνεις αυτό!

Εσύ με βάση την φυσιολογική πραγματικότητα πως σε ένα μέτωπο υπάρχουν και συνιστώσες, διαστρέφεις αυτή την πραγματικότητα παρουσιάζοντας το άσπρο, μαύρο!

Δεν χαρακτηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε το αλαλούμ, ούτε οι συμβιβασμοί ανευ αρχών, ούτε οι διαδικασίες αμφιθεάτρου!

Εάν ήσουν στο Περιστέρι, που απο αυτά που γράφεις κάνει κρα πως δεν ήσουν, θα έβλεπες από κοντά τις διαδικασίες της 1ης Συνδιάσκεψης και δεν θα έγραφες τις χαζομάρες που γράφεις.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά που παραδέχεται και η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν. Δεν κυριαρχούν όμως αυτά. Κάτι που δεν θες να δεις γιατί προφανώς δεν ταιριάζει σε αυτά που έχεις μέσα στο κεφάλι σου.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μήπως μπορείς να εξηγήσεις για ποιο λόγο καθυστέρησε να γίνει τόσο πολύ η συνδιάσκεψη; Επειδή ήταν τόσο πλούσιες οι εξελίξεις μήπως; Γι' αυτό μόνο; Αυτό ως προς τα μαγειρέματα.

Μήπως μπορείς να μου πεις πού αλλού πέραν των εκλογών κι ίσως της εαακ, εκφράζεται ενιαία το μετωπικό σχήμα της ανταρσύα; Στο συντονισμό; Στις πορείες της δεθ, της πρωτομαγιάς, στις απεργίες;
Αυτά ως προς τον εκλογικό χαρακτήρα του μετωπικού σχήματος. Χωρίς υποτίμηση των δυσκολιών τέτοιων ενωτικών εγχειρημάτων. Αλλά για το είδος της ενότητας που επιχειρείται. Το εκφράζει πολύ καλά κι ο γιώργος δελαστίκ σε αυτό το άρθρο: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63525104

Κυκλοφορούν κάποια βιντεάκια από τη συνδιάσκεψη στο διαδίκτυο. Κάθε ομιλητής σχεδόν πρέπει να φωνάζει για να σκεπάσει το σούσουρο και τη φασαρία από πίσω. Είπαμε να μην υπάρχει σιγή νεκροταφείου, αλλά κάποιοι το πήραν τοις μετρητοίς.
Αυτά -μεταξύ άλλων- ως προς τις διαδικασίες.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

1oν
Απολίθωμα τον τελεταίο καιρό είναι της μόδας τα χτυπήματα κάτω απο τη ζώνη,οι προβοκάτσιες και τα πισώπλατα χτυπήματα:"εσυ που διαγράφηκες,έχεις κομπλεξ κ.τ.λ".
Μάγκες πάτε καμιά βόλτα να πάρετε αέρα γιατί η πολύ επανάσταση σας έχει χαλάσει.
2ον
Όποιος φεύγει απο το μαντρί,καλά κάνεις και δημοσιεύεις τα ονόματα των κεντρικών οργάνων της Ανταρσύα.
3ον.
Το ερώτημα παραμένει:ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΑΡ ΜΕ ΤΟ ΣΕΚ;
Επίσης πότε θα απολογηθείτε για τις αλλαξοκολιές με το ΣΥΡΙΖΑ;
Μέχρι πριν 1 χρόνο κάνατε βολτούλες και με τον ΚΟΥΒΕΛΗ και να που τώρα η πατερίτσα του συστήματος βάζει πλάτη.Αύριο μεθαύριο που θα κάνει τα ίδια ο Αλέξης Τσίπρας και το όποιο κομμάτι του Σύριζα θα πείτε τίποτα ή θα απαγγειλέτε το γνωστό ποίημα της Παναριστεράς;
4ον.
Φεύγουν οι κνίτες λέει ο Ανταρσύας,εκφράζοντας μύχιους πόθους.
Δεν πειράζει,έχουν γνώση οι φύλακες.Μάλιστα απο πολύ παλιά:

"Ειδικός στόχος της άρχουσας τάξης είναι η μείωση της επιρ­ροής της ΚΝΕ. η απομόνωσή της από τις ευρύτερες μάζες και η ιδεολογική επίδραση της στη νεολαία που την ακολουθεί."
Απο την απόφαση της 8ης Συνόδου του Κ.Σ της ΚΝΕ 1987,επι αιμνηστου Γράψα, με τις απόψεις του οποίου πλέον καμιά σχέση δεν έχετε.


http://21aristera.wordpress.com/2011/01/20/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-8%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%8c%ce%b4%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bd%ce%b5-%ce%b3/#more-33

haridimos είπε...

@ Απολίθωμα
έγραψες
"Κυκλοφορούν κάποια βιντεάκια από τη συνδιάσκεψη στο διαδίκτυο. Κάθε ομιλητής σχεδόν πρέπει να φωνάζει για να σκεπάσει το σούσουρο και τη φασαρία από πίσω. Είπαμε να μην υπάρχει σιγή νεκροταφείου, αλλά κάποιοι το πήραν τοις μετρητοίς."

Απλά να πω, πως όταν γίνεται ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση ΜΕΣΑ απο τον κόσμο, είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει θόρυβο/σούσουρο . Αν ο ήχος ερχόταν από την κονσόλα θα ήταν διαφορετικά .

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

@Κοκκινοσκουφίτσα:

Ρωτάς -και πολύ σωστά- τι τους ενώνει. Επειδή πριν αναφέρθηκα σε αυτά που φαινομενικά τους χωρίζουν τώρα με αφορμή το ερώτημά σου θα αναφερθώ σε αυτά που τους ενώνουν:

1) Πλήρης άρνηση της συνεισφοράς της ΕΣΣΔ και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στον 20 αιώνα. Άσχετα με τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν στην ΕΣΣΔ οι διάφορες συνιστώσες (εκφυλισμένο εργατικό κράτος, κρατικό καπιταλιστικό κράτος, ιδιόρρυθμο μόρφωμα εκμεταλλευτικού κράτους με άρχουσα τάξη τη διευθύνουσα)δεν αλλάζει ότι μαζί με τα νερά πετάνε και το παιδί.

2) Λαθολογία αναφορικά με την ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος Από την διαπαλη με τους φαλτσετοφόρους του αρχείου τη δεκαετία του 30, τα Δεκεμβριανά, τη Βάρκιζα, το 89 κτλ δεν έχουν αφήσει αστικό ή μικροαστικό επιχείρημα που να μην δημιουργήσουν ή υιοθετήσουν. Το γελοίον του πράγματος είναι όταν κοτσάρουν δίπλα σ αυτά και το Χημείο! Μια φοιτητική σύγκρουση της ΚΝΕ με μερικούς αναρχοφασίστες και μια δράκα μαοϊκά απολειφάδια βαφτίζεται μεγάλη στιγμή του κομμουνιστικού κινήματος και ξεσηκώνει θύελλα κριτικής. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...

3) Απέχθεια απέναντι σε κάθε οργάνωση, απέναντι στο κόμμα νέου τύπου, υποταγή στο αυθόρμητο. Από το Μάη του 68 (που πήγε το γαλλικό κίνημα δεκαετίες πίσω) μέχρι το Μαγιούνη του 06 (που ενταφίασε τις αγωνιστικές διαθέσεις των φοιτητών τουλάχιστον για μια πενταετία) η υποταγή στο αυθόρμητο και το φλερτ με τον μεταμοντερνισμό είναι πάγια αντίληψη αυτών των ρευμάτων.

4) Θεωρούν τον τροτσκισμό και τον αναρχισμό πολιτικά ρεύματα μέσα στο εργατικό κίνημα. Οι συνεργάτες των ναζί του τότε και οι συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ του τώρα καθιαγιάζονται.

5) Προάγουν τον αντικομμουνισμό είτε μεσα από τον μεταφυσικό αντισταλινισμό είτε με χυδαίες πράξεις όπως τη βεβήλωση της πλακέτας της Βασιλακοπούλου κ.α

Όχι απλά λοιπόν δεν μπορεί να γίνει σύμπραξη με τέτοια υποκείμενα αλλά χρειάζεται συνεχής πάλη μέχρι την οριστική -πολιτική- εξάλειψή τους.

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Πορσθήκη:

6) Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και έναν λούμπεν τρόπο ζωής που χαρακτηρίζει πολλά από τα μελη τους (ΟΧΙ ΟΛΑ) και ξεκινάει από την περιφρόνηση απέναντι στη μάθηση και φτάνει ως την ανοχή στα ναρκωτικά και τη σεξουαλική ανωμαλία, μπορέι να καταλάβει πολλά.

Ανώνυμος είπε...

χυδαιότητας εγκώμιον:

Αυτή είναι η λογική του ιδιοκτήτη του μπλογκ αλλά και του "όποιου φέυγει απ το μαντρί".

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα μεταβατικών στόχων ανατροπής του καπιταλισμού ΄προς τον σοσιαλισμό.

Εντάσσει το πρόγραμμα μεταβατικών στόχων στην ευρύτερη προοπτική της αντικαπιταλιστικης επανάστασης και της κομμουνιστικής προοπτικής.

Αυτα μας συνέχουν όλους συνιστώσες και ανένταχτους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Αυτά ψηφίσαμε στην 1η Συνδιάσκεψη μάζι με την οργανωτική δομή που φυσικά δεν προσομοιάζει με διάλυση που ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του μπλογκ αλλά και μέλη του ΚΚΕ.

Εάν δεν του αρέσει η δομή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κάθε δικαίωμα να κάνει κριτική. Ο χλευασμός όμως κα ιη ειρωνία που τον διακατέχει τον ιδιοκτήτη του μπλογκ, είναι μάλλον απόδειξη του δικού του "ποιόν" σαν χαρακτήρα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πολλά κουσούρια. Η Συνδιάσκεψη σαφώς και καθυστέρησε διότι υπήρχαν πέρα από την επικαιρότητα και πολιτικές διαφωνίες μεταξύ των συνιστωσών. Ομως έγινε, είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή (3.000 μέλη ως τώρα και όργανώνεται και άλλος κόσμος -πρώην ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κλπ), είχε σοβαρές διαδικασίες με εκλογες αντιπροσώπων, τροποποιήσεις επί των θέσεων, ψηφοφορίες για τις θέσεις και για την εκλογή των οργάνων.

Εγιναν δεκάδες ομιλίες αντιπροσώπων, υπήρξαν ζυμώσεις κλπ.

Αρνητικά; Σαφώς και υπάρχουν. Οι διαφορετικές προσσεγγίσεις για το εργατικό κίνημα, είναι η κορυφαία, υπάρχουν κα ιάλλες δευτερευουσες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως έκανε ένα σοβαρό βήμα προς τα μπρος. Και πολιτικά και φυσικά οργανωτικά. Πολύς κόσμος και από ΚΚΕ και από ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθέι με πολύ ενδιαφέρον την παραπέρα συγκρότηση σε όλα τα επίπεδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ο "όποιος φευγει απο το μαντρί" διεκδικεί επάξια τον τίτλο του "κομπλεξάρας 2011"!

Ειδιά το τελευταίο του -ο-θεός -να-το-κάνει-σχόλιο-, δίνει ρεσιτάλ κόμπλας, όταν λέει την απίστευτη μαλακία: "και φτάνει ως την ανοχή στα ναρκωτικά και τη σεξουαλική ανωμαλία, μπορέι να καταλάβει πολλά...".

Η κοκκινοσκουφίτσα όμως δίνει ρεσιτάλ παρερμηνείας της απόφασης της 8ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ το 1987, διότι το συγκεκριμένο απόσπασμα (τυχαίνει να το γνωρίζω) γράφτηκε ακριβώς για να τονίσει την συμμαχία της παπαρήγα με τον Ανδρουλάκη και του χαρίλαου με τον φαράκο εναντίον της αριστερής τάσης σε ΚΚΕ και ΚΝΕ.

Κοκκινοσκουφίτσα, η Παπαρήγα παρέα με τον Ανδρουλάκη διέγραψαν/ΔΙΈΛΥΣΑΝ την ΚΝΕ και πολλά μέλη κα ιστελέχη του ΚΚΕ που συγκρότησαν το ΝΑΡ και την ΚΝΕ-ΝΑΡ.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα

τι γραφει αυτος ρε?παει καλα?

σεξουαλικη ανωμαλια λεει...θεος...

χαχαχαχαχα

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

1) Συμφωνείτε με το σύνθημα της ΚΝΕ "Ούτε σκληρά, ούτε μαλακά ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά" ΝΑΙ Η ΟΥ?

2) Συμμετέχει και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό το ΣΕΚ στην Ανταρσύα; Το ΣΕΚ έχει αναγάγει η όχι την ομοφυλοφιλία σχεδόν σε επαναστατική πράξη;

Ανώνυμος είπε...

Φιλε,σοβαρα τωρα,κοψε τα ναρκωτικα...

Εκτος του οτι δεν φτανουν για ολους,το λεει και το κομμα σου...

Ανώνυμος είπε...

Άκρα
Ρε απολίθωμα χαράς το κουράγιο σου δηλαδή.Κάθεσε και αναλώνεσε τζάμπα και βερεσέ.Ασε τα παιδιά να επαναθεμελιώσουν την επαναθεμελίωση του κομμουνισμού.Α και κάτι άλλο σκέψου να μην είχες διαγραφεί απο την νεολαία όπως λές τί θα είχαν να σου σούρουν ....

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Φίλε αν έκοβες κι αυτό το ιδιοκτήτης θα τα πηγαίναμε πολύ καλύτερα.
Το μεταβατικό πρόγραμμα δεν είναι επεξεργασία της ανταρσύα, αλλά των αριστερών οικονομολόγων και το έχετε υιοθετήσει στην ουσία του με μερικές παραλλαγές.
Ναι, είναι βήμα μπροστά για εσάς η συνδιάσκεψη από οργανωτικής άποψης αλλά με τέτοιους πολιτικούς όρους ίσως την ακολουθήσουν δύο βήματα πίσω. Άσε που και το οργανωτικό, πολιτικό είναι.

Στα υπόλοιπα δεν απαντάς στην ουσία της κριτικής και δε νομίζω ότι έχει νόημα να το συνεχίσουμε. Να 'σαι καλά για τα σχόλια και τη συζήτηση.

Χαρίδημε ίσως έχεις δίκιο, αλλά ακόμα κι αυτό στα αυτιά κάποιου που έχει συνηθίσει σε άλλου τύπου διαδικασίες, ηχεί ανυπόφορο. Δεν πάει στον τεχνικό η κριτική

Zhukov είπε...

Κάποιοι θέλουν να λένε αυτό το πανηγυράκι διαδικασία. Αυτό που βλέπει κανείς από τα βίντεο και μόνο είναι μία μάζωξη όπου όποιος θέλει και όποτε θέλει σηκώνετε και φεύγει αδιαφορώντας πλήρως για τον ομιλητή. Άλλοι στήνουν πηγαδάκια και χασκογελάνε, άλλοι χαιρετιούνται και αγκαλιάζονται, άλλοι καπνίζουν και πίνουν καφέ λες και είναι σε κανένα καφενείο, κόσμος πάει και έρχεται. Και όλα αυτά ενώ κάποιος δύσμοιρος είναι στο μικρόφωνο και προσπαθεί να μιλήσει. Και στο τέλος ισχυρίζονται ότι έβγαλαν και συμπέρασμα και συνδιαμόρφωσαν βάσει των ομιλιών. Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τις συλλογικές πολιτικές διαδικασίες, σαν μια πανήγυρη.
Τέτοιες συμπεριφορές από ανθρώπους που θέλουν να ηγηθούν της χειραφέτησης της εργατικής τάξης μόνο λύπηση μπορούν να δημιουργήσουν.
Υ.Γ. Το μόνο που, ευτυχώς για αυτούς, λόγο βίντεο δεν ξέρουμε είναι τι καπνίζουν.

λαμογιος είπε...

''6) Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και έναν λούμπεν τρόπο ζωής που χαρακτηρίζει πολλά από τα μελη τους (ΟΧΙ ΟΛΑ) και ξεκινάει από την περιφρόνηση απέναντι στη μάθηση και φτάνει ως την ανοχή στα ναρκωτικά και τη σεξουαλική ανωμαλία, μπορέι να καταλάβει πολλά.''

σαν θειτσα της εκκλησιας ακουγεσαι εδω ρε μαντρι.ειναι λογια κομμουνιστη ανθρωπου αυτα?

τι σε νοιαζει εσενα και που ξερεις τον τροπο ζωης του καθενος,και αν καπνιζει,τι καπνιζει,τι κανει στο κρεβατι και πως τον παιρνει?

ειπε κανεις οτι ο κομμουνιστης πρεπει να ναι υποδειγμα ''καλου παιδιου''?(με την στενη σπασικλιδικη εννοια)

Όποιος φεύγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος είπε...

Για τσέκαρε εδώ λαμόγιε:

http://zaxariadis.blogspot.com/2007/10/blog-post_2486.html

kollaps είπε...

Ο Τρότσκι ήταν πράκτορας των Ναζί. Ναι, και όταν πέθανε ο Στάλιν δάκρυσαν τα τείχη του Κρεμλίνου. Όταν ξεπεράσετε τη μεταφυσική και μπείτε στο πεδίο της πολιτικής τα συζητάμε.


@"όποιος φεύγει από το μαντρί": είσαι μέλος της ΚΝΕ;

kollaps είπε...

Τώρα το είδα αυτό:

"1) Συμφωνείτε με το σύνθημα της ΚΝΕ "Ούτε σκληρά, ούτε μαλακά ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά" ΝΑΙ Η ΟΥ?"

Η νΚΑ λέει "όχι σε όλες τις εξαρτήσεις". Δεν το τηρούμε με τη νικοτίνη είναι η αλήθεια. Αλλά και η ΚΝΕ θα είχε πρόβλημα να το υιοθετήσει όσον αφορά το αλκοόλ. ΝΑΙ Η ΟΥ;

Η ΚΝΕ είναι σαν κάτι επαρχιακά χωριά που άμα κάνεις μπάφο ή φιλήσεις δημόσια γίνεται θέμα, αλλά όλοι ξέρουν ότι ο μπαμπάς στο σπίτι κατεβάζει ένα μπουκάλι ουίσκι και δέρνει τη γυναίκα του.

Ανώνυμος είπε...

αρανίτης του καναπέ

1η παρατήρηση τελικά υπάρχουν πολυυυυυυυυ περισσοτεροι καμμένοι ΚΚΕδες απ'ότι καμμένοι αριστεριστές. Παρατηρώ ότι το ιντερνετ σαν μέσο ελευθερου σχεδόν οριζόντιου και πάνω απ'όλα ανώνυμου διαλόγου απελευθέρωσε δυναμικές εντός του κόμματος και της περιφέριάς του που σε άλλες περιπτώσεις θα καταστέλονταν είτε πό το κόμμα είτε από τους ίδιους. Οι τρεις "προσωπικότητες που εμφανίζονται είναι: Ο τύπος που διαφωνει καιεπιτέλους βρ΄ηκε κάπου να τα πει συνήθως εμφανιζόμενος να μιλάει και σαν πρώην ή νυν τάση, ο κομματικος που η σχέση του με τον εσωτερικο διάλογο και την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος εξαντλήται στο ριζοσπάστη και στις θέσεις των συνεδρίων του κόμματος. Ο τρίτος ο καλύτερος είναι αυτός που το μόνο που ξέρει από αριστερά είναι το αριστερό του πόδι και συνηθως μισει όλους τους άλλους "αριστερους".
Ολοι οι υπολοιποι που δεν είναι τόσο καταπιεσμένοι και διοχετεύουν αυτά τα παθογενη αντανακλαστικα που αναπαράγει το κόμμα στο κίνημα είναι και το πιο υγειές κομμάτι του ΚΚΕ και αυτό το οποίο είναι ίσως και υπεύθυνο για κάποιες μετατοπίσεις του προηγούμενου διαστήματος
Μετα την μικρή κοινωνιολογικη ανάλυση γρήγορα στο ζουμί το πρόγραμμα με τους άξωνες που βάζουμε και το οποίο μέρα με τη μέρα δίνουμε μάχη να το βαθύνουμε είναι αυτό το οποίο θεωρούμε ότι είναι το αναγκαίο για μια απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου αλλά και το πρώτο βήμα για να ανασυγκροτυθεί το ιστορικό μπλοκ που έλεγε και ο γκράμσι. Σε επίπεδο πολιτικής τοποθέτησης αυτή η τοποθέτηση αλλά πολυ περισσότερο αναζητηση είναι πλέον γνωστό οτι συζητιέται λιγότερο περισσότερο σε καθε ίδους "αριστερά". Προφανώς "στους κολπους του λαού" παραμένουν άλυτα πολύ βασικά ζητήματα με σημαντικότερο την ανασυγκρώτηση του εργατικού κινήματος. Εμείς άλλωστε ετσι βλέπουμε και την ίδια την ανταρσύα, σαν καταλυτη για εξελίξεις και στην υπόλοιπη αριστερα. Αν σε τρία χρόνια κατάφερε το λαφαζάνη να λέει να φύγουμε από το ευρω και το ριζοσπάστη να ξαναασχολείται με το ναρ εγώ πιστεύω ότι το συγκεκριμμένο εγχειρημα έχει να δωσει πολλά στο μέλλον και ίσως το καταλαβαίνεις και εσύ γι'αυτό και βγάζεις τετοια επάθεια.

μερικές συντομες σημειώσεις το πόρισμα μετην ΕΑΡ ηταν πολιτικά στην κατευθυνση της ΔΗΜΑΡ περισσότερο (αριστερα εθνική δύναμη κλπ) αν και προφανώς οι συνεχεις δεξιές μετατοπίσεις της ηγεσίας του κκε προετοιμαζαν αυτή την κατάσταση. Να μου λές όμως ότι και το αντιιμπεριαλιστικό αίτημα εξω από ΕΟΚ(ΕΕ) είναι διακυρήξεις του ΠΑΣΟΚ (που προφανώς δεν υλοποίησε)ε εντάξει είναι λίγο αστείο. Α και οι ναριτες στο 12ο δεν έλεγαν ή ελεγαν ότι λέει ή δεν λέει ο μπογιο σημερα. Μην ξεχνας ότι μερικά χρονια πρίν άλλους τους διαγράψαν που βγαίναν σε ταβέρνες φαντάσου τι θα γινόταν τότε. Αυτα αν και δεν θα καταλαβω πότε τι νοημα έχουν τα post σε μπλογκ πέρα από την αυτοικανοποίσή μας ότι τους τα είπαμε.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επιλέγω να απαντήσω μόνο στο σημείο που μου φάνηκε σχετικά ενδιαφέρον, αυτό με την κοινωνιολογική ανάλυση.
Η μπλογκόσφαιρα αποδεικνύει ότι στο κόμμα υπάρχει ένα δυναμικό με πολύ καλή γραφή και μεγάλη δημιουργικότητα που δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο χώρο στην αριστερά. Το πώς ακριβώς θα το αξιοποιήσει το κόμμα, είναι δικό του ζήτημα -εξάλλου το μέσο έχει εγγενή μειονεκτήματα και περιορισμούς.

Αλλά η σύγκριση με άλλους χώρους παραμένει καταλυτική. Τόσο ως προς την αίσθηση χιούμορ, αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα.
Υπενθυμίζω το κλείσιμο αυτής της ανάρτησης: όποιος έχει καταλάβει τι ακριβώς εξυπηρετούσε το κλείσιμο του blog του Ευρύτερου, ας δώσει τα φώτα του και στους υπόλοιπους.

Αλλά αυτά ίσως τα δούμε σε κάποια μελλοντική ανάρτηση.

haridimos είπε...

@ Απολίθωμα.
Ο χώρος δεν είχε την καλύτερη ηχητική κάλυψη. Από όσο μπορώ να γνωρίζω επιλέχθηκε όχι για την ηχητική του επάρκεια, αλλά για οικονομικούς λόγους . Άνευ πλάκας, η καλύτερη ηχητική υπήρχε την Κυριακή το πρωί, ΠΡΙΝ έρθει ο υπεύθυνος πειράξει την κονσόλα και τα κάνει ψιλομαντάρα .

KOMMANTO είπε...

"Η μπλογκόσφαιρα αποδεικνύει ότι στο κόμμα υπάρχει ένα δυναμικό με πολύ καλή γραφή και μεγάλη δημιουργικότητα που δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο χώρο στην αριστερά. "

έλα ρε Κ.Ε. μη μας κάνεις να πέσουμε στα σκληρά τώρα~!

η σύγκριση είναι όντως καταλυτική αλλά απ'την ανάποδη..

και όχι σήμερα.
απ'το '68 και μετά.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τι; Δεν έχεις πέσει ήδη, δηλαδή;

Την κάνουμε όποτε θέλεις, με ονόματα και στοιχεία. να δούμε ποιος βάζει τα πόδια πάνω και κάτω το κεφάλι στην παράλληλη πραγματικότητα του ίντερνετ

KOMMANTO είπε...

Όχι βέβαια. Οτιδήποτε έχει κατασκευαστεί από το κράτος με σκοπό την υποβάθμισή μου είτε το τσακίζω είτε το αποφεύγω.
Τα ελεγχόμενα ψυχοτρόπα είναι άλλο καπέλο. Για όσους βέβαια είναι δυνατοί και έχουν από μόνοι τους ήδη μια "πολύτροπον" ψυχή.
Οι άλλοι ας ακολουθήσουν τις κομματικές εντολές. Είναι το καλύτερο που έχουν να κάνουν.

Από τον καιρό της εκλεπτυσμένης εσωκομματικής διαμάχης στην 'επιθεώρηση τέχνης' για το αν η ποίηση του Καβάφη είναι παρακμιακή ή αριστουργηματική ξεχώρισε η ήρα απ'το στάρι.
Ό,τι σοβαρό δημιουργικό και αντιδογματικό υπήρχε έφυγε το '68.
Μετά ήρθε ο Φαράκος και έκλεισε και τυπικά το ζήτημα με το εγχειρίδιο και καταλήξαμε στα εκτρώματα του φύλακα του μαντριού που μιλά για σεξουαλικές ανωμαλίες..

Πες μας όμως ρε Κ.Ε. ένα όνομα!
έτσι για το χουζούρι

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Άθλιος, ρεχιμιέντο κίντο, λαϊκό στρώμα, για τα μετάλλια. Υπάρχουν κι άλλοι.

Κι αφού κάναμε το 89ο σχόλιο, ας το αφήσουμε εδώ, για σημειολογικούς λόγους. Παρατράβηξε εξάλλου

KOMMANTO είπε...

άκυρο εντάξει.
εγω μιλούσα για άλλου είδους μεγέθη..
όσον αφορά δηλ. παραγωγούς πολιτικής τακτικής και πρακτικής δράσης/θεωρίας στο σήμερα. -όπου το στελεχικό δυναμικό της αριστεράς προσεγγίζει το μηδέν. του ΚΚΕ είναι το ίδιο το μηδεν-

οσον αφορά το ποιός έχει τους καλύτερους εκλαϊκευτές μεταβιβαστές της γραμμής των γραφείων σε γραμματοσειρές στο word
τότε ΝΑΙ! αγαπητή Κ.Ε.!

οι RED BLOGGERS είναι οι καλύτεροι


(το 91 είναι ακόμα καλύτερος αριθμός)

Ανώνυμος είπε...

το κομμα λειτουργει με καταστατικο και συγκεκριμενο τροπο, οσοι δεν μπορουν ας φυγουν τιμια, να δηλωσουν οτι δεν μπορουν και no hard feelings, αλλα οσοι απο τυψεις προσπαθουν την αδυναμια να την κανουν αποψη, ειναι απλα ρεταλια και οτι και να λενε ειναι λογια γραμμενα στην αμμο.
ευτυχως παντως που εφυγε το 68 ολο αυτο το πραμα και ξεβρωμισε ο τοπος

haridimos είπε...

@ Απολίθωμα
Εχω ανεβάσει τη σχετική ανάρτηση (μάλλον θα προσθέσω κι άλλα μέσα στη μέρα)
10 ΜΕΡΕΣ, 20 ΩΡΕΣ, 30 ΜΗΝΕΣ
Περιμένω τις απορίες σου :-)

Ανώνυμος είπε...

εριξα μια γρηγορα ματια μαντρι

ηταν πολυ μεγαλο και ''καμμενο'' για να το διαβασω ολο

τελος παντων,ο ζαχαριαδης φανταζομαι ηταν εν τελει και αυτος,οπως και ολοι,ανθρωπος της εποχης του,οσο προοδευτικες πολιτικες αποψεις και αν ειχαν

αυτα που γραφει πιο πολυ αντικατοπτριζουν την αφελεια και την απλοτητα των λαικων μαζων εκεινης της εποχης(αριστερων και δεξιων) και ισως και το διαταραγμενο της περιοδου,οπου επρεπε να σαι και στρατιωτης εκτος απο απλο κομματικο μελος,παρα αποτελουν οδηγο για...ναυτιλομενους(κομμουνιστες) παντος καιρου

Μάντζαρης είπε...

από Μάντζαρης Γιάννης

Δυστυχώς ή όλη κουνέντα που γίνεται σε αυτό το thread με υπερβαίνει. Με υπερβαίνει τόσο όσον αφορά τον σουρεαλλισμό που την διακατέχει, όσο και ένα ύφος και ένα τίτλο που ακυρώνει (τουλάχιστον για εμένα) την οποιαδήποτε δυνατότητα κουβέντας πάνω στην συνδιάσκεψη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συνεπώς δεν πρόκειται να σχολιάσω το ότιδήποτε έχει ειπωθεί.

Ωστόσο αναγκάζομαι να γράψω διότι τυγχάνει να είμαι ο 11ος από τα σκυλάκια που με τόση συμπάθεια συζητάτε εδώ και τόσες μέρες και θα ήθελα να πω δυο πράγματα για τις αναρτήσεις των μελών των οργάνων με τις αντίστοιχες πολιτικές «ενδείξεις», οι οποίες έγιναν σε αυτό το blog και μάλιστα ανώνυμα. Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να πάρουν τα 100 άτομα που εκλέχθηκαν και να τους κατηγοριοποιήσουν σε οργανώσεις μόνο ανώνυμοι δεν είναι, μάλλον επώνυμους και ευρέως γνωστούς θα τους χαρακτηριζε κανείς. Είναι αστείο λοιπόν η λίστα τους να βγαίνει ανώνυμα, και να βγαίνει και λάθος. Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι δεν είμαι σε καμια οργάνωση παρότι ο «ανώνυμος» θέλει με το ζόρι να είμαι.

Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει ακόμα ότι η ανωνυμία προστατεύει τους αγωνιστές από το κράτος και τους μηχανισμούς του και όχι από την δημόσια κριτική.

Καλό σκ

ΥΓ: Δεν πρόκειται να μπω σε καμια ηλεκτρονική αντιπαράθεση. Θεωρείστε το post σαν μια αναγκαία παρέμβαση εκτός θέματος που για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορούσε να μην γίνει.

Ανώνυμος είπε...

@"όποιος φεύγει από το μαντρί"


Ειναι απολυτως λογικο να εχεις αυτες τις αποψεις περι ομοφυλοφιλιας.

Εισαι στο κομμα με τις περισσοτερες ΚΡΥΦΟΑΔΕΡΦΑΡΕΣ (διαπιστωμενο ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,το τονιζω αυτο) και αρα σου κακοπεφτουν οσοι ομοφυλοφιλοι εχουν το τσαμπουκα να διεκδικουν τα δικαιωματα τους.

user with hip nickname είπε...

Βρισκόμαστε στο 2011. Ο λαός βιώνει πολύ άσχημες στιγμές, η επίθεση που δέχεται είναι σφοδρότατη. Στα πλαίσια αυτά είναι απαραίτητο να υπάρξει μια ισχυρή αντιπρόταση, να υπάρξει μια ισχυρή φωνή που να διεκδικεί. Οι οργανώσεις της αριστεράς είναι οι μόνες που μπορούν να το κάνουν αυτό, καθώς ο υπαίτιος για την κατάσταση της Ελλάδας αλλά και του κόσμου το 2011, είναι ο καπιταλισμός.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, την μόνη ισχυρή απάντηση μπορεί να τη προσφέρει η αριστερά. Το ξερό αίτημα "σοσιαλισμός" είναι κάτι που δεν μπορεί ακόμη να αγκαλιάσει ο κόσμος. Χρειάζονται αιτήματα στο σήμερα, μεταβατικά τα οποία θα οδηγήσουν στο σοσιαλισμό όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις.

Η ενότητα είναι απαραίτητη, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ισχύ. Επειδή υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα και διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές στην αριστερά σήμερα, διαφωνίες θα υπάρχουν. Αλλά πιστεύω ότι είναι δυνατή η δημιουργία ενός αιχμηρού πολιτικού πλαίσιου σύμπραξης οργανώσεων.

Ένα παράδειγμα σύμπραξης είναι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δε λέω αν συμφωνώ ή διαφωνώ, όμως οι όποιες διαφωνίες, τα όποια προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι όμως ότι η δημιουργία τέτοιων μορφωμάτων (αρχικά) τώρα είναι αναγκαία.

Η διάσπαση της αριστεράς στο μόνο στο οποίο οδηγεί τώρα είναι αδυναμία ισχυρής απάντησης και αντίδρασης στα γεγονότα. Όπως είχε πει και ο Άδωνις, "ευτυχώς που δεν ενώνεται η Αριστερά γιατί θα έπαιρνε 30%".

Υ.Γ: Ακούγομαι σαν Συνασπισμένος ίσως, αλλά δεν είμαι.

Υ.Γ2: Η επίσημη θέση της ΟΚΔΕ σκέτο είναι ότι αποχώρησε από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί έβλεπε ότι είχε πάρει έναν πιο "εκλογικό χαρακτήρα", καθ'ότι έβλεπε ότι οι ασχολούνταν με τις εκλογές περισσότερο απ'όσο η ΟΚΔΕ θα ήθελε.

Αλλος ανώνυμος είπε...

@"όποιος φεύγει απ'το μαντρί"

Από ποιό Χρουτσωφικό ψυχιατρείο την κοπάνησες εσύ,μπουμπούκι μου;

Γρήγορα πίσω στο ψυχομαντρί σου..!

Αναρχικοί και ομοφυλόφιλοι,τροτσκιστές και χρήστες ουσιών καραδοκούν σε κάθε γωνιά με τις πνευματικές-και όχι μόνο-φαλτσέτες τους.Μόλις τους μαντρώσουμε ξανά σε γκουλάγκ-ψυχιατρεία θα σε καλέσουμε να διευθύνεις τον φυσικό σου χώρο..

Ανώνυμος είπε...

Τι μαλώνετε ρε;
Ερχεται η ανταρσύα και σας γλύφει κάνετε και τους δύσκολους εσεις οι κνίτες.
Ευτυχως χριστέ μου το κκε δεν σας δέχεται γιατι υπάρχουν κάποιοι ανθρωποι αγνοί που σας ακολουθουν και θα τους στέλνατε μαζικά στον καναπε.
Αλλα απο την άλλη αλλαξοκωλιές με το ρίζα θέλετε να κάνετε και το κάλεσμα και προς το κκε προπετασμα καπνου ειναι.

αλλα ρε πουστη μου με 0.5 εως 1% δεν πουλάς και τπτ σπουδαίο.
Απλα τα ΕΑΑΚ και μια ιστορία στην ακρα αριστερα.
Αυτο όμως πια για σας δεν έχει σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Είχε πλάκα το κείμενό σου! Αν και απλό μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειλικρινά γέλασα

Σε κάποια έχεις δίκιο. Και τα οποία και παραδεχόμαστε δημοσίως. Π.χ. είμαστε σχήμα όχι κόμμα. Ότι έχουμε οργανωτικές αδυναμίες αλλά ευτυχώς έγινε μετά από 2,5 χρόνια συνδιάσκεψη. Ξέρεις ότι τα πράγματα δεν προέρχονται από παρθενογέννεση. Τουλάχιστον ότι κριτική κια να κάνεις σύντροφε ας θυμάσαι πως κάποιοι του ΝΑΡ δεν συγκυβέρνησαν με ΠΑΣΟΚ ΝΔ τις εποχές 1989-1990.Λίγη αυτοκρτιτική που και που κάνει καλό

Σε κάποια άλλα καλό θα είναι να κοιτάξεις τις αδυναμίες του ΚΚΕ.
Που παρόλο που ιστορικά δικαιώθηκε για τις απόψεις του(εκτός Ευρώ - ΕΕ)αναγκάστηκε με τα 1000 ζόρια να συρθεί έστω και αργά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Το ζήτημα του χρέους το είχε αναδείξει ως κυριάρχο πριν 160 χρόνια στην Γαλλία κάποιος ονόματι Καρλ Μαρξ..Ο οποίος και ανέδειξε την ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ του δημοσίου χρέους στο "Οι ταξικοί αγώνες στην Γαλλία από το 1848 έως το 1850". Το βιβλίο μπορείς να το προμηθευτείς και από την "Σύγχρονη εποχή"

θα τα πούμε στην ΠΑΝ-ΑΤΤΙΚΉ για τους χαλυβουργούς.

υ.γ.Κοινός γνωστός μας ο σύντροφος Παύλος

ANTARSYOS

Ανώνυμος είπε...

προσθήκη

αναγκάστηκε με τα 1000 ζόρια να συρθεί έστω και αργά στην ταξική διάσταση του χρέους. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

ANTARSYOS