Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Εννιά δεκαετίες

Οι διακυμάνσεις των αναλύσεων για την κατάσταση στην ελλάδα είναι εντυπωσιακές. Στην επέτειο του όχι είχαμε τριπλή κατοχή. Τώρα με το πολυτεχνείο έχουμε χούντα. Και στην 25η μαρτίου, θα έχουμε σκλαβιά και χρεοκρατία, ως το νεότερο στάδιο εξέλιξης της τουρκοκρατίας. Αλλά και τον κρίνο της ελε, που θα διαγράψει το παράνομο χρέος και θα φέρει την αλλαγή που ευαγγελίζονται οι αριστεροί οικονομολόγοι κι ο καζάκης με τη ρομφαία.

Κι αν αυτή είναι η γιορτή του ευαγγελισμού, με το ταξικό σωματείο, το πολυτεχνείο είναι η διπλή γιορτή της κομμουνιστικής ορθοδοξίας, γιατί συμπίπτει με την ίδρυση του κουκουέ.

Η διαφορά σε αυτές τις συμπτώσεις είναι ότι η ελληνική επανάσταση ξέσπασε μερικές μέρες πριν από την εικοστή πέμπτη μάρτη, αλλά έγινε μια μικρή, ιστορική νοθεία με την ημερομηνία, κατά τον χρυσό κανόνα της δημοσιογραφίας που λέει, μην αφήνεις ποτέ μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια όμορφη ιστορία.

Και το πολυτεχνείο ξέσπασε μερικές μέρες πριν από τις 17, αλλά κορυφώθηκε στις 16 προς ξημερώματα δεκάτης εβδόμης, με την επέμβαση των τανκς και του μαστοράκη. Κι η ίδρυση του κόμματος είχε γίνει πολλά χρόνια νωρίτερα και δε μπορεί να μαγειρεύτηκε με σχήμα πρωθύστερο. Άσε που τα δικά μας καλά νέα (ευαγγελισμός) δε θα ‘ρθουν αναίμακτα, με κρίνο, ούτε καν με καισαρική, αλλά με τη βία ως μαμή –κι όχι ως μητέρα, γιατί πολλοί τα μπερδεύουν- που βοηθάει την ιστορία να ξεγεννήσει, αυτό που είναι πλέον ώριμο κι έτοιμο να γίνει πράξη.

Όπως ώριμο τέκνο της οργής ήταν και το κόμμα, που είδε το φως νοέμβρη του 18’, ένα χρόνο μετά το πέρας των δέκα ημερών που συγκλόνισαν τον κόσμο. Με τον οχτώβρη σε ρόλο μαμής, χωρίς πολλή βία ωστόσο, σχεδόν «βελούδινα», ακριβώς γιατί ήταν εντελώς ώριμος κι αναγκαίος, ως εξέλιξη. Τη βία την έφεραν εκ των υστέρων, όσοι επιχείρησαν να ξεριζώσουν τη σοβιετική εξουσία, κάνοντας εξαγωγή αντεπανάστασης.

Ανάμεσά τους κι ο βενιζέλος, που λένε ότι «ευνόησε» την ίδρυση της γσεε και του κκε –που έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα- για να μπορέσει να τα ελέγξει εκ γενετής και να τα ποδηγετήσει. Αλλά το κόμμα βρήκε τη φτερούγα της κομιντέρν, με τους 21 όρους και ξεστράτισε από την αγκάλη του, για να τιμωρηθεί με ιδιώνυμα, ξερονήσια κι άλλα τινά. Κάνε παιδί να δεις καλό δηλ. Κι ευτυχώς γι’ αυτούς, τους έμεινε η γσεε, που την κράτησαν με νύχια και με δόντια, με βία και νοθεία, κι έτσι παίζει τώρα τον κατάπτυστο ρόλο της.

Εδώ και 93 χρόνια λοιπόν, το κόμμα έχει υποστεί κι έχει ακούσει τα πάντα. Όπου αν δεν υπήρχαν τα πρώτα, τα δεύτερα (που ακούει) θα ήταν έως και διασκεδαστικά. Συλλεκτικό υλικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, στο πιο κρύο απ’ όλα τα κρύα κτίρια, όπως λέει η οακκε τον περισσό σε μια ανακοίνωσή της.

Το κουκουέ είναι... Συμπληρώστε και κερδίστε. Όπου συνήθως κερδίζει ο φώτης παπούλιας ή κάποιος από το αλαφουζέικο, στη μεταξύ τους άμιλλα για το πιο ευφάνταστο σενάριο και την καλύτερη αντικουκουέ ατάκα.

Το κουκουέ είναι κόμμα αυτιστικό, μελαγχολικό, κολλημένο, κι άλλα τινά παρόμοια. Που όλα μαζί σε ένα θα μπορούσαν να βγάλουν κάτι σαν το alter ego εκείνης της διαφήμισης της νεολαίας πασοκ. Η ζωή είναι μαγκιά, η ζωή είναι έρωτας, είναι power. Και κατά βάση πασοκ. Ένα σποτάκι που έδωσε υλικό δεκαετίας τουλάχιστον για τις ανόητες αφίσες της πασπ.

Καμιά φορά πετυχαίνουμε στο ρίζο κάτι ξύλινα κομμάτια για τον αναντικατάστατο ρόλο του κόμματος και τα περνάμε ανέμελα, χωρίς να δώσουμε σημασία. Έλα όμως που έχουν δίκιο. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που είχαν τα κόζια οι οπορτουνιστές έβαλαν στόχο να διαχυθεί το κόμμα σε κάτι ευρύτερο (εδα, συνασπισμός) και να μην υπάρχει αυτοτελώς. Και κομματικό πατριωτισμό να μην έχεις, αρχίζεις κάπου και την ψυλλιάζεσαι τη δουλειά.

Ακόμα και στις πλατείες αν το σκεφτείς, που έβαλαν κάποιοι ψήφισμα να καταργηθούν τα κόμματα, αυτό δεν στρεφόταν ακριβώς εναντίον όλων, αφού ούτως ή άλλως ήταν εκεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά κυρίως ενάντια στη λογική των κομμουνιστών και το δικό τους τρόπο δράσης.

Μικρή παρένθεση. Σύντροφε αναγνώστη που διαβάζεις το κείμενο και πιθανόν να λες, μα τι μας λέει τώρα το απολίθωμα; Η εργατική τάξη χρειάζεται ένα πρωτοπόρο κόμμα, αλλά δεν είναι το κουκουέ αυτό. Ας κάνουμε αφαιρετικά μια υπόθεση εργασίας. Έστω ότι έχεις δίκιο, κι ότι στη θέση του κκε υπήρχε το κουκουέ των ονείρων σου, ή ένα άλλο κουκουέ που είναι εφικτό. Ούτε αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτο από μερικές μούρες, γιατί το ψήφισμα τους έλεγε να καταργηθούν όλα τα κόμματα, μαζί κι αυτό που ονειρεύεσαι. Κλείνει η παρένθεση.

Ωστόσο το κόμμα συνεχίζει. Εννιά δεκαετίες, υπερενηντάχρονη ιστορία, που οσονούπω θα κλείσει τα 100 και θα γίνει υπεραιωνόβια. Κι έλεγε ο σοβιετικός κυριούλης για τις επετείους αυτές ότι του θυμίζουν τις διαφημίσεις των ζαχαροπλαστείων που σου λένε ότι είμαστε μαζί απ’ το 1900 τόσο. Προτιμήστε τη φίρμα μας, ποιότης, εγγύηση.

Κι οι στρόγγυλες επέτειοι της οκτωβριανής στη σοβιετία; τον ρώτησα. Α, άλλο αυτό, μου λέει, γιατί του χτύπησα ευαίσθητη χορδή. Ε, πώς άλλο ρε περικλή; Αφού στην ουσια το ίδιο είναι. Μαζί γεννήθηκαν, μαζί δοξάστηκαν, εκεί γύρω στο 40’ κι ακολούθησαν παράλληλους βίους μέχρι την παρακμή και τη διπλή κρίση του 89-91.

Η διαφορά είναι ότι το κόμμα λαβώθηκε, αλλά δεν πέθανε και στενοχώρησε πολλούς που περίμεναν αυτό το θάνατο κι έλεγαν: Τώρα που έκλεισαν τα κεντρικά στη μόσχα δεν πρέπει να κλείσει κι η τοπική αντιπροσωπεία; Και τώρα λένε. Ενενήντα χρονών κόμμα, μα γιατί δεν πεθαίνει επιτέλους;

Δεν καταλαβαίνουν –οι καλοπροαίρετοι τουλάχιστον, γιατί οι άλλοι μια χαρά το κατανοούν και το επιβεβαιώνουν απ’ την ανάποδη με τη δράση τους- δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο, ότι είναι ευτύχημα για το λαό μας που δεν πέθανε εν τέλει το κουκουέ. Γιατί αν είχε πεθάνει θα ‘χαμε ένα τεράστιο πισωγύρισμα που θα πήγαινε και τις κατακτήσεις μας πολλά χρόνια πίσω. Και τώρα τις πάνε δηλ αλλά δυσκολεύονται, γιατί υπάρχουν αντιστάσεις που γεννάνε ελπίδες για κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό κι έχουν λυσσάξει οι αστοί για την τελευταία σοβιετική χωρα της ευρώπης. Ενώ στην υπόλοιπη ευρώπη μας νίκησε ο ευρωκομμουνισμός κι ακόμα ψαχνόμαστε και ψάχνουμε για συμμάχους στο δέκατο πέμπτο διαμέρισμα του παρισιού και σε κάτι διασπάσεις της επανίδρυσης.

Θα ‘μασταν λοιπόν κι εδώ στα επίπεδα του εξωκοινοβουλίου. Και δεν εννοώ ως ποιότητα –που αυτό το συζητάμε- αλλά από άποψη μεγέθους. Θα ξαναβρίσκαμε το δρόμο μας και θα φτιάχναμε κάτι άλλο, αλλά μετά κόπων και βασάνων, ξεκινώντας από το μηδέν, χωρίς τη θεμέλια βάση. Και θα ψάχναμε μεταφυσικά έναν τρίτο πόλο ή έναν τρίτο δρόμο, ενώ τώρα έχει γίνει σαφές σε πολύ κόσμο το σύνθημα: πέντε κόμματα, δύο πολιτικές.

Το δεύτερο εξηγεί ως ένα βαθμό το πρώτο, κι είναι αυτό που έλεγε ο ζαχαριάδης.
Το κουκουέδικο –στο βαθμό που είναι τέτοιο και δεν κρατάει κατ’ ευφημισμόν το όνομα, χωρίς την χάρη- είναι ένα με το λαό. Έβγαλε ρίζες κι έγινε αειθαλές, παντός καιρού, που αντέχει στη φωτιά και το τσεκούρι. Αλλά και στη βαρυχειμωνιά που πλάκωσε και κόλλησε ξανά τον πάγο που έσπασε στη ρωσία.
Και σε αυτό συνίσταται κατά βάθος η περίφημη ελληνική ιδιαιτερότητα.

51 σχόλια:

Ονειρμός είπε...

Τελικά ο φετιχισμός, η μεταφυσική και ο ιδεαλισμός έχουν θέση στον μαρξισμό(λενινισμό)? Από τα σχόλιά σου, με τα οποία σε γενικές γραμμές συμφωνώ, μάλλον συμπεραίνουμε ότι έχουν. Και η αναγνώριση αυτού του γεγονός θα μας πάει μπροστά.

Πράγματι, και εγώ ευχαριστώ τον Θεό που το ΚΚΕ δεν διαλύθηκε και δεν έγινε ο ΣΥΝ του σήμερα (τότε με την εκλογή Παπαρήγα, σημείο τομή)...Και σε αυτό καταλήγω είτε πιστεύω στο ΚΚΕ αυτό καθεαυτό, είτε πιστεύω ότι το ΚΚΕ είναι αναγκαίος και ωφέλιμος ετεροπροδιορισμός για κάθε κομμουνιστικό πολιτικό φορέα που θα θελήσει να ανακύψει..

Ζαχαριαδικός είπε...

ΚΚΕ εδώ και 53 χρόνια δεν υφίσταται. Μπορείς να κλάψεις γι' αυτό, να στοχαστείς, να απογοητευτείς, να πεις "μα δηλαδή τόσοι άνθρωποι που μεταξύ 1961-2011 εντάχθηκαν στο κόμμα που επίσημα φέρει το όνομα ΚΚΕ τζάμπα πάλεψαν;;", να καταφύγεις στη μεταφυσική κλπ. Μπορείς επίσης (αυτό είναι το καλύτερο) να πέσεις με τα μούτρα στον αγώνα για ένα νέο ΚΚΕ, για ένα νέο κομμουνιστικό κίνημα παγκόσμια, που θα βγάλει τα συμπεράσματά του από τα λάθη που έκαναν οι σύντροφοί μας της περιόδου της Γ' Διεθνούς των Λένιν - Στάλιν και μετά της εποχής Μάο Τσε Τουγνκ (μέχρι το 1980), κρατώντας ως κόρη οφθαλμού την αρχειακή υπεράσπιση του πραγματικού κομμουνισμού.

Κάθε άρθρο - πόνημα - κουβέντα - άρθρο που ζυμώνει τη γραμμή ότι "ένα είν' το κόμμα, κακό στραβό 93 χρόνια" είναι, όσο καλό παιδί και νά 'ναι ο συγγραφέας του (ή και να μην είναι, δεν το γνωρίζω), είναι μια συνειδητή ή ασύνειδη προβοκάτσια ενάντια στην απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού και του αστισμού.

Αν δηλαδή κομμουνισμός είναι οι μαχαιροβγάλτες της Τασκένδης που οργάνωσαν οι Σουσλόφ - Χρουστσόφ - Πονομαριόφ, οι Τσολάκηδες που έστελναν τους ήρωες του ΔΣΕ εξορία στη Σιβηρία γιατί υπεράσπιζαν το Στάλιν και το Ζαχαριάδη, οι Κολιγιάννηδες και οι άλλοι ρεβζιονιστές μέσα στη μετά το 1961 ΕΔΑ, οι υπονομευτές του Πολυτεχνείου και τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην αντιχουντική πάλη (όσο έκαναν), οι τραμπούκοι κνίτες της Μεταπολίτευσης σε αμφιθέατρα και συνδικάτα, οι υπερασπιστές των πιο μαύρων φασιστικών δικτατοριών στην Ανατολική Ευρώπη και κάθε επέμβασης του ιμπεριαλισμού της Μόσχας και των φίλων του από το 1968 και δώθε, οι απεργοσπάστες του 1974-1981, οι σε κολιγιά με τον Παπαντρέα φλωράκηδες, οι "οικουμενιστές" του 1989 που κάψανε τους φακέλους των ταγματασφαλιτών και των ρουφιάνων σώζοντάς τους από την ιστορία, οι ΚΝΑΤατζήδες του σήμερα, αυτοί που όπου έχουν συνδικαλιστική ή πολιτική εξουσία γίνονται οι χειρότεροι παλιάνθρωποι που χώνουν τους δικούς τους στις δουλειές και πατάνε στο λαιμό τους απλούς ανθρώπους, τότε ειλικρινά δε θα αδικούσα κανέναν άνθρωπο που θα μου δήλωνε στα 2011 αντικομμουνιστής.

Όμως υπήρξε κι ένα άλλο κόμμα, ιστορικό και ηρωικό, που επίσης λεγόταν ΚΚΕ. Αυτό θα ξαναφτιάσουμε - σε πείσμα των καιρών της ψευτιάς και της απάτης. Καλό το χιουμοράκι σφυροδρέπανε, αλλά την ώρα που εμείς γράφουμε δω υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουνε ψωμί για το παιδί και πετρέλαιο για ζέστα, και ξυλιάζουνε και πεινάνε. Μας τέλειωσε λοιπόν το κέφι...

Ανώνυμος είπε...

Ζαχαριαδικέ είσαι ο χειρότερος...Μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου όσο επαναστάτη θες...Μπορείς να πετάς επίσης όση λάσπη θες στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ επειδή δεν είναι επαναστατικά μπορείς να βρίζεις τα μέλη τους επειδή δεν είναι αγωνιστές όσο εσύ... , Αλλά η σκληρή αλήθεια φίλε μου είναι ότι δεν είσαι καλύτερος απο τους Πρετεντέρηδες , τις Τρέμιδες και όποιο άλλο παπαγαλοσκουλίκη υπάρχει.Και όσο για αυτά που είπες για το σημερινό ΚΚΕ μπορείς να πας και να τα πεις στους εργάτες της Χαλυβουργίας , στους ναυτεργάτες της ζώνης περάματος και πολλούς πολλούς άλλους εργάτες.Και όσο είσαι εκεί ρώτα τους άμα κανείς ξέρει το Μ-Λ συνεπές επαναστατικό κίνημα...

Ζαχαριαδικός είπε...

Κατ΄αρχή είναι αστείο να χρεώνεις σε κάποιον που γράφει ένα σχόλιο στο ίντερνετ την πρόθεση να το "παίξει επαναστάτης". Ο Ζαχαριαδικός μπορεί να είναι στη Γη του Πυρός, στην Ανδρομέδα ή στη Γαύδο. Εφ' όσον δε γράφει επώνυμα, πού θα εξαργυρώσει αυτή του την "ψεύτικη επαναστατικότητα";; Άσε λοιπόν τις ευκολίες. Γράφω απλά αυτό που πιστεύω, γιατί με πονάει όσο τίποτα άλλο η υπόθεση του επαναστατικού κομμουνισμού, και μισώ όσο τίποτα άλλο τους κάπηλους και εγκληματίες υπονομευτές αυτής της θεωρίας και αυτού του κινήματος.

Μπορείς να κάνεις όση κριτική θέλεις στον ερασιτεχνισμό, στο μικροαστισμό, στον οπορτουνισμό που εκδηλώθηκε μέσα στο μ-λ κίνημα, και τελικά το τσάκισε στα 1980. Άλλωστε το μαοϊστικό μ-λ κίνημα είχε μέσα του σα δούρειο ίππο του ρεβιζιονισμού - σοσιαλφασισμού - κνιτισμού τόσο τους χοτζάδες νεοτροτσκιστές, όσο και τους ακολουθητές των "4" αριστεριστών - σεχταριστών της Κίνας. Αλλά, για να κάνεις αυτή την κριτική, πρέπει πρώτα να έχεις αρνηθεί τον κνιτισμό - σοσιαλφασισμό, την παλιανθρωπιά του, την προδοσία κάθε εργατικής τάξης, κάθε διεθνισμού, κάθε επανάστασης και κάθε δημοκρατίας. Αν είσαι οπαδός εισβολών και "σοσιαλιστικών" ασφαλειών και βασανιστηρίων τύπου Στάζι, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να το βουλώνεις από ντροπή, όχι επειδή στο λέω εγώ, που στο κάτω κάτω δεν είμαι σοσιαλφασίστας για να σου απαγορέψω να μιλάς, αλλά επειδή αυτό επιβάλλει η στοιχειώδης τιμιότητα.

Στο Πέραμα έχει μεταλλεργάτες και όχι ναυτεργάτες. Τα έχεις μπερδέψει. Και το Πέραμα είναι ο κολοφώνας του φασισμού σου στο εργατικό κίνημα, αφού επί 30 χρόνια κάνεις νοθείες, χαλκεύεις τα μητρώα, φέρνεις φερτούς και ψεύτικους "μεταλλεργάτες" να ψηφίζουν, δέρνεις και τρομοκρατείς, και τελικά διάλυσες και τη Ζώνη και σήμερα δεν έχει δουλειά πουθενά, αφού έδιωξες δήθεν από "πολύ ταξικότητα" όλα τα καράβια που έρχονταν για επισκευή. Εσύ είναι αίσχιστη ειρωνεία να μιλάς για εργάτες. Είναι αυτοί που πάντα σου αρέσει να ταπεινώνεις και να τους κλείνεις το εργοστάσιο, να τους αντιμετωπίζεις σαν αγέλη και όχι σαν την τάξη που θα αλλάξει τον κόσμο και θα τον καθαρίσει από κάθε βρωμιά, παλιανθρωπιά, ανηθικότητα και καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Ο βασικός λόγος που επί 30 και πλέον χρόνια η εργατική τάξη αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι παγκόσμια είναι ότι της τσάκισες τη θεωρία της, το κόμμα της, το μαρξισμό της και τα αντικατάστησες με την απάτη, το ψέμα, τον πραξικοπηματισμό, τη γραφειοκρατία, το φασισμό σου. Και ζητάς από πάνω και τα ρέστα και μου λες για Πρετεντέρηδες και πράσιν΄ άλογα... Το επίπεδο της απάντησής σου, ο αφόρητα βαρετός τρόπος που κάθε κριτική στο δήθεν "ΚΚΕ" σας τη χρεώνεται σε "αστική συνωμοσία", δείχνει το κακό, τη λοβοτομή που έχει κάνει αυτό το κόμμα στα μέλη και στα στελέχη του... Περαστικά φίλε κνίτη.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση σου..Αντι να μου απαντήσεις έγινες ακόμα πιο γελοίος μικρός και καθυστερημένος."και τελικά διάλυσες και τη Ζώνη και σήμερα δεν έχει δουλειά πουθενά, αφού έδιωξες δήθεν από "πολύ ταξικότητα" όλα τα καράβια που έρχονταν για επισκευή"."ο αφόρητα βαρετός τρόπος που κάθε κριτική στο δήθεν "ΚΚΕ" σας τη χρεώνεται σε "αστική συνωμοσία"".Αυτές οι δύο φράσεις σου είναι οτι πιο καλό περίμενα να ακούσω σαν απάντηση..Μην μου εύχεσαι περαστικά , μου πέρασε κιόλας. :)

KOMMANTO είπε...

καλό παιδί είναι ο συγγραφέας.

αλλά είναι ιχθύς και είναι ευαίσθητος και ρομαντικός και κατά συνέπεια ορισμένες φορές ιδεαλιστής.


Άλλο το "κουκουέδικο" και άλλο το κκε.
Η ιστορία του "κουκουέδικου" από τον κορδάτο ως την αλέκα είναι -και- ιστορία διασπάσεων, τομών, συνέχειας και ασυνέχειας.
Δε θα μπορούσε ναναι αλλιώς. Τότε θα ήταν νεκρό και δεν θα είχε κάνει τίποτε από όσα -λαμπρά και διδακτικά για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα- έκανε μέχρι σήμερα.
Το 'ενενηντάχρονο κκε που ποτέ δεν πεθαίνει' είναι το μονόπλευρο ιδεαλιστικό πέπλο του κομματικού μηχανισμού.
Το πραγματικά ενενηντάχρονο είναι το ιστορικό αφήγημα -δημιουργημένο παράλληλα και αλληλοτροφοδοτούμενο με τους υλικούς αγώνες και θυσίες του ελληνικού λαού- της σθεναρής και ρεαλιστικής κομμουνιστικής δυνατότητας/απειλής στην ελληνική κοινωνία.
Για αυτό μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες προς το κκε. Αλλά όχι μόνο σ'αυτό.
Και όχι κυρίως..

Ανώνυμος είπε...

ο ζαχαριαδικός βρωμάει ΟΑΚΚΕ... φτάσανε μέχρι εδώ! Τώρα για τον κομμάντο... Πάει να πει κάτι "καλό" για το κουκουέδικο και του βγαίνει ξινίλα! Πράγματι, στην πορεία του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα χρωστάμε πιο πολλά στην τάδε ομαδογκρούπα από την τάδε γειτονιά της Πάτρας (τυχαίο το παράδειγμα) από το ΚΚΕ! Και, πάνω από όλα, όλοι όσοι αυτοπροσδιοριζόμαστε κομμουνιστές πρέπει να ευχαριστούμε την τύχη μας που υπάρχει το ΝΑΡ με τις εκπληκτικές του αναλύσεις και τις θεαματικές του κωλοτούμπες (για του λόγου το αληθές σύγκρινε αναλύσεις της δεκαετίας του '90 με τον εκτυφλωτικό "ολοκληρωτικό καπιταλισμό" και τη σημερινή στάση του)!
Εντάξει, η ώρα του παιδιού τελείωσε, κομμάντο μπορείς να μαζέψεις τα παιχνιδάκια σου και να πας να κοιμηθείς...

haridimos είπε...

Καλημέρες.
Με τόσες αναφορές για τις αλλαγές/μεταφορές/μετακυλίσεις των επετείων, θα περίμενα το προφανές - πως το 1918 δε φτιάχθηκε το ΚΚΕ, αλλά το ΣΕΚΕ που αργότερα (Νοέμβρη πάλι, αλλά το 1924) έγινε ΚΚΕ :-)

Ευμένης είπε...

Το ΚΚΕ σαν ένας ολοζώντανος οργανισμός, στα 93 χρόνια του βίου του μέσα από διαρκείς και αταλάντευτους ταξικούς αγώνες για τον σοσιαλισμό και την λαοκρατία, έγραψε λαμπρές σελίδες ηρωϊκών κατορθωμάτων.
Ανέδειξε πληθώρα λαϊκών αγωνιστών, και στελεχών, που έγραψαν με το αίμα τους την ιστορία του.
Και επειδή ως γνωστόν λάθη δεν κάνουν παρά μόνον οι πεθαμένοι, το κόμμα έκανε και μάλιστα πολλά, αλλά όλα μέσα από την οπτική της υπεράσπισης των ιδεωδών και των διδαχών του Μαρξισμού - Λενινισμού.
Και είχε το θάρρος και τα αναγνώρισε όλα σαν παιδιά του, έκανε την αυτοκριτική του, και ελπίζω να διδάχτηκε από αυτά.
Ας μην έχουμε ιστορική μνήμη με κοντά παντελονάκια.
Που είναι τα μεγάλα κομμουνιστικά κόμματα της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας....τα 'φαγε ο ρεφορμισμός και ο οπορτουνισμός, χάσανε μέσα σε δευτερότριτους δρόμους τον προσανατολισμό τους, και βρήκαν θαλπωρή στην αγκαλιά της αστικής τάξης, και ενσωματώθηκαν.
Το ΚΚΕ έχει δεσμούς αίματος με τον λαό μας και το ταξικό λαϊκό κίνημα.
Γι' αυτό και είναι κατανοητή, η λύσσα της ντόπιας αστικής ολιγαρχίας και του μαύρου μετώπου, που η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης.
Τους πονάει που η ναυαρχίδα και ο πολιορκητικός κριός είναι σταθερά και αταλάντευτα ταξικά προσανατολισμένα.
Και τώρα που οι πλατείες χορτάριασαν από την ερημιά, και οι "αγανακτισμένοι" κουράστηκαν να μουντζώνουν, και οι λάτρεις της "αμεσοδημοκρατίας" αποδείχτηκαν μια πελώρια φούσκα, και το κόμμα για μια ακόμα φορά δικαιώθηκε, και τώρα που αναδείχτηκε η ορθότητα του πέντε κόμματα δυο πολιτικές;
Δεν είναι το ζητούμενο να ταυτίζεται κάποιος με τις θέσεις του κόμματος, αλλά να κατανοήσει ότι χωρίς το κόμμα και τους κομμουνιστές ανατροπή του αστικού κατεστημένου δεν γίνεται.
Τώρα που το μαζικό λαϊκό κίνημα αρχίζει να γκρεμίζει ένα - ένα τα αναχώματα, και αναγκάζει την αστική τάξη να βγάζει τις εφεδρείες της, θέλει υπομονή, και επιμονή και πάλη ταξική.
Αντίσταση παντού και πάντα για την λαοκρατία.
ΥΓ απολίθωμα θα ήθελα την άποψη σου για το "δημοψήφισμα" είναι νομίζω πολύ σοβαρό για να περάσει "ντούκου"

Ζαχαριαδικός είπε...

Κοίταξε ανώνυμε (9.55 π.μ.)

Ο καθένας έχει μια μυρωδιά σε αυτό τον κόσμο. Εσένα σου μυρίζω ΟΑΚΚΕ, εσύ πάλι μου μυρίζεις αφόρητη σοσιαλφασιστική κνιτίλα.

Αν τώρα είσαι ο ίδιος ανώνυμος στον οποίο απάντησα και συνεχίζει τις ευκολίες, αναρωτιέμαι: μα τι σας μαθαίνουν στις ΚΟΒες/ΟΒες οι γκαουλάιτερ του Περισσού;; Δε σας λένε κανένα ψευτοπερίπλοκο επιχείρημα για να "κατατροπώνετε" τους "αριστεριστας", μαοϊστάς, σταλινιστάς και λοιπές αντιρεβιζιονιστικές δυνάμεις;; Μόνο Τρέμη, Πρετεντέρης και καθαρίσαμε;;

Ανώνυμος είπε...

Ζαχαριαδικέ αλλο τι λεμε στους αριστεριστες αλλο τι λεμε στους νοητικα αρρωστους, μην κολακευεις τον εαυτο σου,κανεις αριστεριστης δεν λεει οτι φταιει το ΚΚΕ για την καταντια της ζωνης,μονο κατι μαυρο/ασφαλιτες που δεν εχουν κανει ποτε μεροκαματο εδω περα και οι αλαφουζοι. (α και εσυ και η οποια γκρουπα ανηκεις,μην ξεχνιομαστε)
Αλλος ανωνυμος.

Ανώνυμος είπε...

"αλλο τι λεμε στους νοητικα αρρωστους"...Ρε ανώνυμε με πρόλαβες .Τι μπετοβλακας είναι αυτός ο ζαχαριαδικός ρε ;;;;Αδερφέ η ζωή δε είναι μόνο το καταφύγιο αυτό που βρήκαμε όλοι και λέγεται επανάσταση έχει και άλλες πτυχές και εξίσου δύσκολες(στο επίπεδο που είναι ο καθένας).Δε με νοιάζει τι λες για το κκε αν και τα περισσότερα είναι παπαριές ολκής αλλά ο τρόπος σου.Κοίτα να βρεις κι άλλα ενδιαφέροντα..οδεύεις στη καταστροφή σου με μαθηματική ακρίβεια.Αυτά που πιστεύεις τώρα μπορεί και σε ένα μήνα,που λέει ο λόγος, να καταρρεύσουν μέσα σου και τότε τι ;.Πρόσεξε ανεξάρτητα αν είναι αντικειμενικά ή όχι.Το μυαλό κάνει στροφές ανύποπτα.Αυτό σε κάνει σήμερα χριστιανό, κομουνιστή, μεταλλά,ίμο, πασόκο και ότι άλλο θες ανεξάρτητα απ τη τάξη που είσαι πολλές φορές.Δείξε γενναιότητα στη ζωή σου.Έχεις κι αλλους προορισμους να πας.Μη τους χάνεις....Με ένα μόνο μπορεί να χαθείς οριστικά

Ζαχαριαδικός είπε...

Λοιπόν,

σεβόμενος το ιστολόγιο (κι ας είναι στον ιδεολογικό αντίποδα της δικής μου κοσμοθεωρίας) δε θα τρολλάρω ανοίγοντας μάχη μ' εσένα για το ποιος πέθανε τη Ζώνη, θέμα άσχετο με την αρχική ανάρτηση (ή αν όχι άσχετο, πολύ έμμεσα σχετιζόμενο).

Όσο για τους μαυρο-ασφαλίτες και τους νοητικά άρρωστους, θα σε καλούσε να προσπαθήσεις όταν μιλάς δημόσια να μαζεύεις λίγο την κνίτικη αλητεία σου. Το ξέρω, έχεις παλούκια, κράνη, οραματίζεσαι πώς θα ξεκοιλιάζεις "αστούς" και "οπορτουνιστές" που θα πάνε κόντρα στο "κόμμα" την ώρα του σοσιαλφασιστικού πραξικοπήματος, αλλά τουλάχιστο κάνε μια προσπάθεια να φέρεσαι ΛΙΓΟ, όσο μπορείς, και να μιλάς σαν άνθρωπος. Καλό θα σου κάνει γενικά στις κοινωνικές σου σχέσεις.

Πήγαινε κάνε καμιά νοθεία τώρα στη Ζώνη και καμία ψεύτικη κανονισμένη "απεργία" για να διώξεις τα καράβια κι όχι για τα ταξικά αιτήματα των εργατών της Ζώνης, στείλε κανέναν εργάτη στο νοσοκομείο, βρες τα με τους μισούς εργολάβους-αφεντικά της Ζώνης με τους οποίους τα έχεις καλά γιατί κόβουν κουπόνια και πέρνουνε δικούς σου τραμπούκους στη δουλειά, πες μας για τις 5μελείς επιτροπές ασφάλειας που κάθε φορά που γίνεται έκρηξη στη Ζώνη αποδεικνύεται ότι δεν έχεις πάει για έλεγχο ασφαλείας ή τον έχεις κάνει ελλιπώς, σε κολιγιά με τα αφεντικά (το καλοκαίρι του 2008 σκοτώθηκαν 8 εργάτες, μεταξύ τους και ο σ. Ηλίας Ρουσάκης, μέλος της οακκείτικης παράταξης του ΕΡΓΑΣ και υποψήφιος της ΟΑΚΚΕ από το 1985).

Από την ανακοίνωση το καλοκαίρι του 2008: "Η ΟΑΚΚΕ δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό εδώ το μεγαλύτερο έγκλημα της Ζώνης όπως και όλα τα προηγούμενα εγκλήματα. Όμως έχει και μια ξεχωριστή υποχρέωση τιμής απέναντι στο σύντροφό της ανάμεσα στους οχτώ νεκρούς για να μην επιτρέψει να συνεχιστεί άλλο αυτό το θεσμοποιημένο μακελειό. Η ΟΑΚΚΕ έχει την αρχή να μην κάνει καμιά διάκριση ανάμεσα στους φίλους της και στον υπόλοιπο λαό. Και οι οχτώ τελευταίοι νεκροί της Ζώνης και όλοι οι προηγούμενοι είναι παιδιά της ίδιας τάξης, παιδιά του παγκόσμιου προλεταριάτου και γι αυτό δικά μας αδέλφια. Επίσης δεν μιλάμε εδώ με τη συγκίνηση της στιγμής επειδή ο Ηλίας Ρουσάκης, ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά της Ζώνης και ένας πολιτικά πολύ ανεπτυγμένος εργάτης στάθηκε πάντα στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της ΟΑΚΚΕ, ούτε επειδή αφήνει πίσω του πέντε παιδιά κι μάλιστα λίγο αφότου πέθανε και η μητέρα τους η επίσης αγαπημένη μας φίλη Ασπασία. Μιλάμε για μια ξεχωριστή υποχρέωση τιμής επειδή ο Ηλίας ήταν από τους λίγους μέσα στη Ζώνη που τόλμαγε να υψώνει το ανάστημα του και την τίμια φωνή του ενάντια σε όλα τα αφεντικά, δηλαδή και ενάντια στους άμεσους εργοδότες, τους εργολάβους, και ενάντια στο κόμμα-μεγάλο αφεντικό και δυνάστη της Ζώνης για όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για το ζήτημα της ασφάλειας. Πραγματικά πολλοί λίγοι είχαν το θάρρος να στηρίξουν την προκήρυξη του ΕΡΓΑΣ στην προηγούμενη μεγάλη σφαγή του Σέηλορ η οποία κατήγγειλε σαν συνυπεύθυνο του εγκλήματος όχι μόνο τη εργοδοσία αλλά και την Πενταμελή και τη Διοίκηση του Σωματείου και γι αυτό αντιμετώπισε την πιο μεγάλη οργή των τραμπούκων της.

Είναι λοιπόν και από υποχρέωση στο σύντροφο που έπεσε που οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας τον αγώνα του για να τελειώσει και η μεγάλη σφαγή στη Ζώνη. Η υπόθεση της ασφάλειας στη δουλειά πρέπει να πάρει στη Ζώνη την πρωταρχική θέση που της αξίζει. Αυτό σημαίνει:

Πρώτον: Η εργοδοσία πρέπει να υποχρεωθεί να παίρνει όλα τα κατάλληλα μέτρα από δω μπρος και στα πλαίσια αυτά να πληρώνει και πολύ-πολύ ακριβά από κάθε άποψη και όχι φτηνά, όπως γίνεται ως τώρα, για τα τέτοια εγκλήματά της. Ιδιαίτερα πρέπει να πληρώσει για το τελευταίο αυτό έγκλημά της.

(Συνεχίζεται...)

Ζαχαριαδικός είπε...

Δεύτερο: Το κράτος πρέπει επίσημα να αναλάβει το ίδιο την άμεση ευθύνη της ασφάλειας στη Ζώνη, ιδιαίτερα της πυρασφάλειας, και όχι να την εναποθέτει στον απλό και αμφίβολο έλεγχο μιας πανίσχυρης αλλά ανεύθυνης και λειψής επιτροπής σαν την Πενταμελή. Επίσης είναι το κράτος που πρέπει να αναλάβει άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης που είναι τελικά αδύνατος δίχως τη συγκέντρωση και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, δίχως δηλαδή την «ναυπηγειοποίηση» του Περάματος.

Τρίτο και το σπουδαιότερο: Οι εργάτες της Ζώνης πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το Σωματείο τους. Τίποτα δηλαδή από τα δύο προηγούμενα δεν θα γίνει αν το Σωματείο δεν φύγει από τα χέρια των αδίστακτων και άπληστων νεοκαπιταλιστών και πρακτόρων του Περισσού. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάψει το Σωματείο να είναι κλαδικό του Μετάλλου όλης της Αττικής οπότε το ψευτοΚΚΕ παίρνει πάντα την πλειοψηφία του ΔΣ. Γιατί στις εκλογές (που κρατάνε 3 έως 4 βδομάδες!) ψηφίζουν όλοι οι κνίτες πραγματικοί ή ψεύτικοι μεταλλεργάτες της Αττικής καθώς σε καμιά συνδικαλιστική αντιπολίτευση η Διοίκηση δεν επιτρέπει να ελέγξει τα μητρώα του Συνδικάτου Μετάλλου. Πρέπει λοιπόν το Σωματείο να γίνει Σωματείο της Ζώνης στο οποίο να ψηφίζουν μόνο οι εργάτες της Ζώνης και να είναι Σωματείο των εργατών. Μόνο έτσι η όποια Πενταμελής θα γίνει όργανο επίβλεψης της ασφάλειας και όχι όργανο διαιώνισης μιας κομματικής δικτατορίας, όργανο διαιώνισης της μικρής παραγωγής και της διαφθοράς, όργανο δηλαδή διαιώνισης και δυναμώματος των συνθηκών της φτηνής σάρκας και του φτηνού θανάτου για το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τον κάθε ιμπεριαλισμό. Ένα πραγματικό εργατικό σωματείο χρωστάμε πάνω απ όλα στους νεκρούς μεταλλεργάτες και για ένα τέτοιο σωματείο πάλευε και ο αγαπημένος μας σύντροφος."

Ξαναλέω, δε θα κάνω άλλο σχόλιο για το θέμα, σεβόμενος το ιστολόγιο και την ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 2.22

Ρε φίλε, με το συμπάθειο, και ό,τι διαφωνία και να έχω με το "ζαχαριαδικό", και έχω μπόλικες, τι πράγματα είναι αυτά που λες;; Τον ξέρεις;; Τι στυλάκι είναι αυτό;; Όταν κάνουμε μια πολιτική κουβέντα, ειδικά χωρίς να χρησιμοποιούμε τα πραγματικά μας ονόματα, απαντάμε ο ένας στον άλλο μόνο στη βάση αυτού που λέει. Άκου λέει οδεύει στην καταστροφή του και δεν έχει ενδιαφέροντα, και ασχολείται μόνο με την επανάσταση (ούτε καταλαβαίνω τι του γράφεις)...

Εσύ δηλαδή από πού συνάγεται ότι έχεις και ποια είναι;; Τι βλακείες είναι αυτές;; Αν δε το κατάλαβες, με αυτές τις ανοησίες τον δικαιώνεις στα μάτια ενός τρίτου αναγνώστη, ακόμα και στις κατα εμένα πατάτες που ξεφουρνίζει, μαζί βέβαια με αρκετές αλήθειες (τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο, ούτε το μόνο που μπορεί να είσαι είναι ΚΚΕ και ΟΑΚΚΕ)...

Ειλικρινά, αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολιτικά είμαι πιο κοντά σε σένα παρά στο "ζαχαριαδικό", μου την έδωσε πολύ το σχόλιό σου...

raskolikas είπε...

Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία φαιοκόκκινων trolls που εμφανίζονται σε πολιτικές ιστοσελίδες και blogs, στην οποία ανήκει και ο "Ζαχαριαδικός" (ο θεός να τον κάνει)

Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα ο αντιΚΚΕ παραληρηματικός λόγος. Μέσα σε 2-3 παραγράφους έχουν καταφέρει να ξεσκίσουν ολόκληρη την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος απ' την Οκτωβριανή Επανάσταση και μετά, με όλα τα στοιχεία στραμμένα εναντίον του ΚΚΕ.

Συνήθως συμπεριλαμβάνουν τριπλέτες ονομάτων/λέξεων, π.χ.:

- της Γ' Διεθνούς των (1) Λένιν - (2) Στάλιν και μετά της εποχής (3) Μάο Τσε Τουγνκ
- που οργάνωσαν οι (1) Σουσλόφ - (2) Χρουστσόφ - (3) Πονομαριόφ (α, να και κάτι καινούργιο, τον Πονομαριόφ δεν τον έχω ξαναδεί, συνήθως ακολουθεί ο Μπρέζνιεφ)
- (1) Τσολάκηδες ... οι (2) Κολιγιάννηδες και οι (3) άλλοι ρεβζιονιστές (συνήθως ακολουθεί ο Φλωράκης)
- σα δούρειο ίππο του (1) ρεβιζιονισμού - (2) σοσιαλφασισμού - (3) κνιτισμού
- (1) χοτζάδες (2) νεοτροτσκιστές, όσο και τους (3) ακολουθητές των "4" αριστεριστών - σεχταριστών της Κίνας

Ένας καταιγισμός ονομάτων, ημερομηνιών, γεγονότων, όλα σ' έναν αχταρμά, πάντοτε παραληρηματικά, που ξεκινούν από το 1917 και φτάνουν μέχρι και πριν από λίγα λεπτά, με κοινή συνιστώσα:
το ΚΚΕ φταίει για τα πάντα, φταίει για ό,τι έκανε αλλά και για ό,τι δεν έκανε, αλλά ακόμα κι αν για κάτι δεν φταίει, φταίει ακριβώς επειδή δεν φταίει, ενώ θάπρεπε να φταίει, και γενικώς ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ... Το ΚΚΕ φταίει μόνο επειδή υπάρχει, αλλά κι αν δεν υπήρχε πάλι θα έφταιγε.

Συνήθως βρίσκονται κάπου μεταξύ ΟΑΚΚΕ και "Ανασύνταξης του ΚΚΕ", δηλαδή μεταξύ Ασφάλειας και χαφιέδων (δεν ξέρω ποιος είναι ποιος).

Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί τους. Είναι ήδη στο ψυχιατρείο αλλά δεν τους το 'χουν πει.

Ανώνυμος είπε...

αρανίτης του καναπέ

εγώ νομίζω ότι ο ζαχαριαδιακός όπως και κάθε μορφή αριστερισμού είναι η τιμωρία για τις δεξιές αποκλίσεις του κομματος εεεεε... του blog εννοώ.

αν περιοριζόντουσαν λίγο τα προεκλογικά κείμενα και επαιζε κανένα κειμενάκι για ζύμωση στο τι να κάνουμε με την τριπλοτετραπλη τραπεζοχούντα που μας έχει κάτσει στο σβέρκο ίσως να ασχολιόνταν και κανένας πέρα από τους κλασικούς κνίτες που συμφωνούν σε όλα και τους κλασικούς αριστεριστες που τα σχολιάζουν όλα. Έστω κάτι πιο light όπως το κίνημα στις ΗΠΑ. Μην ξεχνάμε ότι όσο εμείς (με καθοριστικό παραγοντα και το ΚΚΕ για να σας προλάβω) προσπαθούμε να σπάσουμε τα πόδια (ή τα νύχια) του λύκου που λέγεται ιμπεριαλισμός καποιοι άλλοι παλεύουν μέσα στο στόμα του.... ε?

Ανώνυμος είπε...

Αρανιτη του καναπε, προσεξε μη γινεις ο κλασικος αναγνωστης blog "διαβαζω αυτο το μπλογκ καιρο τωρα και πιστευω οτι ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ." Στην επετειο της ιδρυσης του κομματος εσυ ηθελες κειμενο παραγγελια για το κινημα της γουολ στρητ? Ή για να το πω καλυτερα, οτιδηποτε που να μην αφορα το ΚΚΕ? Τελος παντων, σε ευχαριστω που μας θεωρεις καθοριστικο παραγοντα του κινηματος, η μερα μου θα παει καλυτερα τωρα.

Οσο για το Ζαχαριαδικο, τι να πω.... Αγενεια κυριοι. Ηρθε, εχεσε και δεν τα μαζεψε καν οταν εφυγε. Τα αφησε εδω να τα βλεπουμε και να τα μυριζουμε. Μπραβο... ωραιοι τροποι...

Κασπερ

Ανώνυμος είπε...

"Οσο για το Ζαχαριαδικο, τι να πω.... Αγενεια κυριοι. Ηρθε, εχεσε και δεν τα μαζεψε καν οταν εφυγε. Τα αφησε εδω να τα βλεπουμε και να τα μυριζουμε. Μπραβο... ωραιοι τροποι...

Κασπερ"

Τώρα δηλαδή αυτό είναι αντιπαράθεση;; Είναι πολεμική;; Είναι πολιτική;; Μόνο αλήτες και λούμπεν υποκείμενα γράφουν έτσι. Δε με νοιάζει ο ζαχαριαδικός και το τι λέει, με νοιάζει όμως πολύ η ποιότητα των απαντήσεων που πήρε. Μερικοί δεν καταλαβαίνουν ότι έμμεσα αυτές οι χυδαιότητες χρεώνονται στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.

Δεν υπάρχει πια καθόλου μυαλό, τίποτα, κουκούτσι, ντιπ;; Λες και δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα να απαντήσει κανείς...

raskolikas είπε...

Όχι, στον παραληρηματικό λόγο δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο απαξίωση, ή καλύτερα ψυχοφάρμακα.

Διότι όταν βλέπεις τον άλλο να γράφει:

"Όλοι αυτοί οι Κολιγιάννηδες-Παρτσαλίδηδες-Φλωράκηδες, έμμισθοι πράκτορες της CIA-NATO-KGB, που προσπαθούν να περάσουν την προδοτική-σεχταριστική-αντιδραστική γραμμή των Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ-Τίτο, πήραν το ηρωϊκό-εργατικό-λαϊκό ΚΚΕ και το μετέτρεψαν σε αστικό-ρεφορμιστικό-αντεπαναστατικό ψευτο-"Κ""Κ"Ε, με την αστική-σοσιαλφασιστική-σοσιαλιμπεριαλιστική ηγεσία των Παπαρήγα-Μαϊλη-Χαλβατζή, υπέγραψαν τη Βάρκιζα-Λίβανο-Καζέρτα, τα πρακτόρικα-σοσιαλιμπεριαλιστικά-αντεπαναστατικά τους τανκς εισέβαλαν σε Αφγανιστάν-Τσεχοσλοβακία-Ουγγαρία, ενώ καθημερινά τα φερέφωνά τους ΚΝΕ-ΠΑΜΕ-ΜΑΣ προδίδουν τους εργατικούς-λαϊκομετωπικούς-ταξικούς αγώνες των φοιτητών-ναυτεργατών-εκπαιδευτικών, αφήνοντας στην άκρη την επαναστατική θεωρία των Λένιν-Στάλιν-Μάο και ακολουθώντας τους προδότες-ρεφμορμιστές-σοσιαλφασίστες Τρότσκυ-Χότζα-ΚιμΙλΣουνγκ και την τροτσκιστική-αναρχορεφορμιστική-εθνικοδιεθνιστική γραμμή τους"

Τι να απαντήσεις τώρα στο παραπάνω?

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε, πρωτον δεν γινεται να σε νοιαζει μονο το τι απαντησεις πηρε ο Ζαχαριαδικος και οχι το τι ειπε. Αυτα ειναι να μην πω τι....

Δευτερον, αν ενδιαφερεσαι τοσο πολυ να του απαντησει καποιος σοβαρα, καντο εσυ (αφου λες οτι διαφωνεις κι ολας) και μην τα περιμενεις ολα απο εκπροσωπους του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν ξερω κι εγω ποιου αλλου.

Τριτον και για να απαντησω στα ερωτηματα σου "Τώρα δηλαδή αυτό είναι αντιπαράθεση;; Είναι πολεμική;; Είναι πολιτική;; Μόνο αλήτες και λούμπεν υποκείμενα γράφουν έτσι." Μην εισαι μυγιαγγιχτος. Γιατι και αυτα που ειπα δεν ηταν και τιποτα τρομερο και εγω δεν θιχτηκα που με συνδεεις με αλητες και λουμπεν υποκειμενα χωρις να με γνωριζεις και στο κατω κατω της γραφης, ο Ζαχαριαδικος ξερασε τονους οχετου απο τα σεντονια του. Η δικια μας ειρωνια σε πειραξε (υποθετω οτι εισαι ο ιδιος Ανωνυμος που ξανακανε παρατηρηση για το ιδιο θεμα)?

Επισης: οχι, αυτα που ειπα ουτε επιχειρηματα ειναι, ουτε πολεμικη, ουτε πολιτικη αν θελουμε να μιλαμε σοβαρα. Και ποιος σου ειπε ομως οτι εγω θελω να περναω την ωρα μου κανοντας σοβαρες συζητησεις με τρολ στο ιντερνετ? Γιατι μη μου πεις οτι εκανε κατι αλλο ο Ζαχαριαδικος. Φερθηκε ακριβως με τον τροπο που περιεγραψε πιο πανω ο Ρασκωληκας. Το μονο λαθος που εκανα και το δεχομαι, ειναι οτι ασχοληθηκα μαζι του. Πρωτον, δεν επρεπε καν να ασχοληθω με τετοιες ανοησιες και δευερον, ο ιδιος ειπε οτι δεν θα επανελθει οποτε ειναι σα να μιλαμε πισω απο την πλατη του και αυτο, πες με παλιομοδιτη, αλλα δεν το βρισκω ηθικο.

Η αποψη μου για τις σοβαρες συζητησεις στο διαδικτυο ειναι οτι εχουν ενα σαφεστατο ταβανι. Και το ταβανι αυτο, οσο καλες προθεσεις και να εχει κανεις, ειναι πολυ χαμηλο στη συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων. Ποσο μαλλον οταν καλεισαι να μιλησεις σοβαρα σε ανθρωπους που μπαινουν να χαλασουν με ανοησιες ενα ωραιο κειμενο και μια πιθανως αξιοπρεπεη κουβεντα. Στα τρολ απαντας με τρολιες.

Κασπερ

TRASH είπε...

Ψυχραιμία...!
Το μόνο ζήτημα είναι το συκοφαντικόν του πράγματος να επικαλούνται οι ΟΑΚΚίτες τον ζαχαριάδη. Κατά τα λοιπά, δεν νομίζω πως διαφωνεί κάποιος πως μιλάμε για κλινικές περιπτώσεις.
Τον σκοπό του πάντως, τον πέτυχε.
Την έσκισε την κουβέντα!

Ανώνυμος είπε...

...ενώ το να επικαλείσαι το Ζαχαριάδη εσύ Trash, που ανήκεις στο ίδιο κόμμα με αυτούς που συνέργησαν στη δολοφονία του Νίκου και ακόμα την καλύπτουν μιλώντας για αυτοκτονίες και πράσιν' άλογα, είναι απόλυτα νομιμοποιημένο ε;;

Εσύ δεν είσαι "κλινική περίπτωση", αλλά σίγουρα καταπληκτικός τύπος, μιας και λούφαξες εντός εκτός κι επί τ' αυτά του Περισσού και το παίζεις και σούπερ παλαιοχοτζικός και "ζαχαριαδικός".

Κι έχεις το θράσος να βρίζεις τίμιους και επαναστάτες ανθρωπους, που δε νταραβερίστηκαν ποτέ με το κράτος, ποτέ δεν άσκησαν τραμπούκικη εξουσία, σε όποιο χώρο έχουνε παρέμβει, έχουν αγαπηθεί από τους εργάτες και τους λαϊκούς ανθρώπους, κανείς δεν έχει βρεθεί να τους κατηγορήσει ούτε για ψεύτες, ούτε για κομματικά καπέλα, ούτε για παλιανθρωπιές (σε αντίθεση με το κόμμα σου).

Όσο για την κουβέντα που χάλασε, ποια εννοείς;; Αυτή με τα περιττώματα και τις άλλες "ομορφιές" των συντρόφων σου;; Τελικά κουβαλάτε πολλή ψυχική διαστροφή ρε κνίτες...

Ένας μαοϊστής

Ανώνυμος είπε...

Ναι, η παρέα των "φτωχών πλην τίμιων οικοδόμων". Τρεις κι ο κούκος - γι' αυτό τα χώνουν στη "συμμορία των τεσσάρων" της χήρας του Μάο, γιατί τους ξεπερνούσε σε αριθμό.
Πώς να μην τα λύσεις όλα τα προβλήματα της επανάστασης μετά, όταν είσαι μια παρέα όλοι κι όλοι.
Σούργελα...

Ανώνυμος είπε...

οακιτη εισαι μεγάλος φασίστας στην καρδια διαμαρτύρεσαι

για χαρακτηρισμούς που ήρθαν μετα το δικο σου υβρεολόγιο

που οχι μονο ειναι (μπορείς να μετρήσεις τι έγραψες μαλιστα)

χυδαίο αλλα βρομάει και ζέχνει ΜΙΣΟΣ που χωρίς να ντρέπεσαι το λες κιόλας

Μπορείς να βαλαντώσεις στο κλαμα αν θες αλλα το κκε

ειναι εδω και αν νομίζεις πως θα πάψει να υπάρχει στην συνείδηση

του λαου μας σου εύχομαι περαστικά.και σε πληροφορώ πως πρώτα

θα ξεπεραστεί η ταχύτητα του φωτός με την ευκλείδειο γεωμετρία

και μετα το κόμμα.της εργ.ταξης

Αντε τωρα να βγάλεις καμια ανακοίνωση υπερ της μοτορ-οιλ υπερ των

Αμερικάνων της επέμβασης στο βιετναμ να περιθάλψεις κανα χουντεο

οπως εκανε ο πρόεδρος μαο να κλέψεις κανα κομμάτι της ινδιας οπως

ήθελε και έσπασε την συμφωνία η προεδραρα σου και εξήγησε στον εαυτο σου

γιατι η χρυση αυγη ηρθε για συμπαράσταση σε συγκέντρωση της οακε(?)

Αντε κωλογλείφτη του μητσοτακεικού τυμβωριχε που χρησιμοποιείς το θυμα

της ζωνης να πιάσεις στο φιλότιμο επειδή κατάλαβες ποσο χυδαίος ήσουν

στα 2 πρώτα σχόλια σου αντι σαν αντρας να το παραδεχτεις

Και μην προκαλείς για την Τασκένδη επειδή για λογους αρχης δεν γίνετε να ειπωθεί

η υπόλοιπη ιστορια οταν έφυγε στην μοσχα και "έμεινε πισω" ο βλαντας

ΥΓ

Στην ζωνη έγινε διακρατική συμφωνία χωρις ναυλα απο την μεριά της κινας ενω εξοπλίστηκαν

στον προβλήτα υου πειραια της κοσκο οι εγκαταστάσεις κατι που δεν επιτρέπει

στους υπόλοιπους να δουλέψουν ανταγωνίστηκα.Αυτη ειναι η ηθική σου και τα φτηνά σου

ψέματα με τις γνωστες σου απόψεις περι σαμποταρισμου της παραγωγικής δυναμης και

κατα των αγώνων της εργ ταξης κυριολεκτικά (ποτε έκανες τελευταία φορα απεργία)

και θελει αφου η κοινωνία σιχαθεί το κκε και οχι πριν

( ω τι μεγαλοψυχία) να το χτυπήσει στρατιωτικά ...Ειναι τοσο απαίσιος που ενω τους

"αναρχικους"τους χαρακτήριζε ναζιδες μολις μύρισε κρεας στα γεγονότα της 20ης έριξε

γέφυρες στηρίζοντας τους στο αγρινιο και σε ποστ έγραφε πως στην στόχευση τους

απεναντι στον κοινοβουλευτισμό πρώτα θα πρέπει να χτυπηθούν οι κνιτες τα ματ

και οι χρυσαυγητες .Καταλαβαίνετε την εξίσωση και την στόχευση ???

Παρόμοια ανακοίνωση και της οακε(?) και εκείνου που δηθεν δεν ειναι μελος της,.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ακόμα κνίτη και το παραλήρημά σου θα το πιστέψεις και συ ο ίδιος...

Σαν κάτι να σε τρώει όμως, κάτι να σε βασανίζει, γιατί κατά βάθος ξέρεις ότι είσαι κράτος και καθεστώς, όσο και να σκούζεις...

Ανώνυμος είπε...

Να και κατι που εχεις δίκιο πραγματικά εχω μεγάλη φαγούρα


Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις Μουαμαρ




Συγνώμη απο το ιστιολογιο για το ύφος αλλα μπορώ κα χειρότερα

Σουσλοφικος ( ή κατι τετοιο) είπε...

Τωρα τι ειναι πιο παραλογο. Ο οακιτης ή οι συντροφοι που καθονται κ απαντανε σοβαρα σε αυτον;

Οταν τα λεει το κομμα για το διαδυκτιο...

Ανώνυμος είπε...

Toυς συντροφους μπορεις να τους πεις παραλογους,τον ΟΑΚΚιτη αμα τον πεις παραλογο θα χεστει απο την χαρα του,δεν πρεπει να του εχουν μιλησει ξανα με τετοιο σεβασμο για τις παπαρες που λεει. Παντως μπορει να ειναι ανουσιο αλλα ρε παιδι μου εχει πλακα επειδη δεν υπαρχουν αυτοι οι τυποι στην κοινωνια,η πρεπει να εισαι τυχερος σας να κερδισες το τζοκερ για να συναντησεις καποιον που δεν μπορεις να αφησεις χαμενη τετοια κωμωδια, εγω εκτος απο τωρα,γελαω ετσι καθε 4 χρονια στις εκλογες που τους δινει η ερτ 1 ωρα για να τα λενε αυτα δημοσια. Εκει να δεις γελια, κοιλιακους κανεις...

Rizobreaker είπε...

Θα πρότεινα σε όσους γράφουν, να γράφουν κόσμια, αν όντως είναι μέλη, οπαδοί ή φίλοι του ΚΚΕ. Γιατί προς το παρόν (εν γνώσει τους ή όχι δεν το ξέρω) με τα γραφόμενα τους, δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο, από το να δυσφημούν το ίδιο τους το κόμμα! Αν όντως είναι οπαδοί της πολιτικής που εκφράζει το ΚΚΕ τότε θα έπρεπε να προσέχουν τι παρλαπίπες γράφουν ως απαντήσεις στα (όποια) "αντιδραστικά" στοιχεία!
Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μιλάει ως δικηγόρος του ΚΚΕ στο ίντερνετ όταν δε μπορεί να διατηρήσει ένα στοιχειώδες επίπεδο πολιτικής κουβέντας! Χαλαρώστε μάγκες!

Ανώνυμος είπε...

Στους "τρελλούς" δίνει η ΕΡΤ 1 ώρα κάθε 4 χρόνια κι άλλη μία στις ευρωεκλογές (για την ακρίβεια, 2 ώρες, μία ώρα ομιλία και μία ώρα συνέντευξη).

Και κάνεις, όπως λες, κοιλιακούς από τα γέλια. Μαγκιά σου, στο κάτω κάτω το χιούμορ είναι εντελώς υποκειμενικό πράγμα, κι εγώ π.χ. γελάω όταν βλέπω ή ακούω το Μεντρέκα.

Αλλά όταν είσαι το τριτο κόμμα του κράτους, κι έχεις ανεμπόδιστα μικρόφωνο κάθε μέρα, σε κάθε κανάλι, σε κάθε ραδιόφωνο, κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τους περισσότερους μεγαλοδημοσιογράφους (π.χ. Χατζηνικολάου) να σε γλείφουνε κιόλας, πάει πολύ να σε ενοχλούν οι 2 σκάρτες ώρες της ΟΑΚΚΕ κάθε 4-5 χρόνια... Όταν δεν έχεις βγάλει άχνα για τις αντίστοιχες σκάρτες 2 ώρες της Χρυσής Αυγής, που γεμίζει ναζιστικό δηλητήριο το λαό μας, πράγμα που πάντα καταγγέλλει η ΟΑΚΚΕ και πάντα το προσπερνάει σφυρίζοντας αδιάφορα το ψευτοΚΚΕ...

Και για να τελειώνω: αν προσέξετε καλά και τα σχόλια του φίλου Ζαχαριαδικού και τα δικά μου, δε θα βρείτε ΟΥΤΕ ΜΙΑ βρισιά ή ηθικού χαραχτήρα προσβολή. ΠΟΛΙΤΙΚΑ μπορεί να είναι σκληρό ένα σχόλιο.

Μπινελίκια όμως, κουβέντες για περιττώματα κλπ. δεν έκανε κανένας μαοϊστής εδώ μέσα, σε αυτό το διάλογο. Και αυτό το κατάλαβε ακόμα και το παλικάρι από το "ΚΚΕ", που γράφει πιο πάνω, έστω για να προστατέψει το κόμμα του από ανθρώπους που μιλάνε χυδαία και βρίζουνε προσωπικά.

Ένας μαοϊστής

Rizobreaker είπε...

Φίλε Ανώνυμε (11.59),

Τα όσα γράφω, δεν τα γράφω απλά για να προστατέψω το κόμμα μου (το "ΚΚΕ" όπως λες), αλλά για να προστατέψω και το κόμμα σου/σας (το οποίο ή τα οποία εγώ δεν βάζω σε εισαγωγικά γιατί σέβομαι τον αυτοπροσδιορισμό του οποιουδήποτε, το αν διαφωνώ είναι άλλο θέμα).

Για να προστατέψω εν τέλει το ιστολόγιο του αγαπητού Απολιθώματος, ο οποίος νομίζω ότι δε συμφωνεί ούτε με τις βρισιές των μεν (ΚΚΕ), ούτε με τους αφορισμούς των δε (εξωκοινοβούλιο).

Τέλος, κλείνοντας, να σου πω ότι δεν διεκδικώ κανέναν τίτλο επαναστατικότητας, κομμουνιστικής μοναδικότητας, αλάθητου κτλ...

Φιλικά!

Ανώνυμος είπε...

@ μαοϊστή
Aπο το σχολιο μου καταλαβες οτι με χαλανε οι 2 ωρες της ΟΑΚΚΕ? Αν με χαλαει κατι ειναι που ειναι τοσο λιγες.
Και στα "σοβαρα" τωρα,οσο σοβαρα μπορει να ειναι με τον τροπο που τα λες, καπου βλεπεις εσυ μαλλον οτι ολη τη μερα εχει βημα το ΚΚΕ στα καναλια και το γλειφουν κι'ολας. Μαλλον δεν θα εχεις προσεξει ποσα προστιαμα τρωνε ολα τα καναλια επειδη δεν δειχνουν καν το ελαχιστο που επιβαλεται απο το νομο με βαση το ποσοστο του ΚΚΕ, και μαλλον εισαι ο μονο που βλεπεις να το γλειφουν οταν σε 100 απεργιες-πορειες κτλ το ΠΑΜΕ ειναι εξαφανισμενο,και υπαρχει μονο για αναδειχτει οτι καταστρεφει τη χωρα οταν κλεινουν οι ναυτεργατες τα λιμανια η οι αγροτες του τις εθνικες οδους.
Αρκετα σχολιασα σοβαρα απευθυνομενος σε ατομα που λενε απροκαλυπτα ψεματα και ζουν σε ενα δικο τους κοσμο γιατι αλλιως θα συνηδητοποιουσαν οτι τους εχει ξεπερασει ακομα και ο καπιταλισμος ως κοινωνια και απολογουνται εκ μερους τους. Θα σε δω παλι γυρω στις 10 Φλεβαρη αν εχουμε εκολογες.

Ανώνυμος είπε...

Και για οσους είχαν αμφιβολίες επίσημα η οακε(?) με τις αριστοφάνειές εφ.τοίχου


μας πληροφορεί πως το ΚΚΕ σχεδίασε με τα ματ να δαρθουν οι "αναρχικες"

ομαδες, για γαρνιτούρα βαζει και τα συνηθισμένα πως είμαστε πράκτορες

και ρωσοδουλοι παρακάτω κανει και το μεροκάματο κατηγορώντας τον

ελληνικο λαο πως μαζι τα φάγαμε ακομα πως είμαστε τεμπέληδες και χτυπιέται

η καημένη Ε.Ε

Σταθερά στην γραμμή Μητσοτάκη οπως επανειλημμένα εχει γράψει πως από το

πολιτικό σύστημα ειναι ο πιο σοβαρός παράγοντας.

Το θεμα εδω ειναι πως δεν έχουμε μια συνηθισμένη προβοκάτσια αλλα μια

αλητεία αναβαθμισμένη που επενδύει στο ήδη χυμένο αιμα κυριολεκτικά. .

Εγω σαν άνθρωπος με νευρικό σύστημα πως πρέπει να αντιδράσω

Ανώνυμος είπε...

Κύριε αρχιψεύτη και συνειδητέ προβοκάτορα ανώνυμε του 10.04 μ.μ., βλέπεις ότι η κουβέντα τελείωσε, έβαλε ο άνθρωπος που έχει το μπλογκ άλλη ανάρτηση, αλλά δε μπορείς, θες να την κλείσεις εσύ με τις ψευτιές σου, για να μείνει σε όποιον διαβάζει μια εικόνα της πραγματικότητας αντίστοιχη με το αντεπαναστατικό κεφάλι σου.

Άκου λοιπόν. Η ΟΑΚΚΕ για την 20ή του Οχτώβρη, είπε απλά το εξής: ότι ένα ρεύμα που με την πολιτική κάλυψη των ΚΝΙΤΩΝ του ΣΥΝ -και έμμεσα και του ψευτοΚΚΕ- διαμορφώθηκε με πολύ άσχημα χαρακτηριστικά (βλ. Μαρφίν, καψίματα, σπασίματα, αντιλαϊκή βία που πάντα ο ΣΥΝ την καλύπτει σαν "απάντηση στην κρατική καταστολή"), "αυθαδίασε" και δάγκωσε το αφεντικό του. Αυτό φυσικά σημειώνοντας πως όντως υπάρχει και μια καλή πλευρά στη βάση του αναρχισμού, που μισεί στ΄ αλήθεια την εξουσία, την εκμετάλλευση, την καταπίεση και μαζί με αυτά και τον κνίτικο τραμπουκισμό, που είναι φυσικά κομμάτι της αστικής βίας (από μια άποψη, το χειρότερο).

Τα άλλα βρε ανεκδιήγητε Πινόκιο, που θα σου μεγαλώσει η μύτη μέχρι τη Σουηδία, περί "μαζί τα φάγαμε" και ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ;; Ένα, όχι ΔΥΟ, ΕΝΑ (1) κείμενο - ντοκουμέντο - άρθρο της ΟΑΚΚΕ που να λέει αυτές τις βρωμιές θέλω να παρουσιάσεις.

Η ΟΑΚΚΕ πάντα λέει πως οι Έλληνες (και μετανάστες) εργαζόμενοι, το προλεταριάτο κύρια του ιδιωτικού τομέα, είναι από τα πιο σκληρά εργαζόμενα και εκμεταλλευόμενα στην Ευρώπη, ακριβώς γιατί το σαμποτάζ στις πραγωγικές δυνάμεις κρατάει σχετικά χαμηλή την οργανική σύνθεση του κεφάλαιου κι έτσι η παραγωγικότητα της εργασίας είναι σχετικά χαμηλή στη χώρα μας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τη στιγμή που ο εργαζόμενος ξεθεώνεται σε σχέση με το δυτικοευρωπαίο. Σα δε ντρέπεσαι - έτσι έχεις μάθει εσύ να πολεμάς τον άλλο πολιτικά κύριε, με ψέμματα και χαλκεύματα;;

Για το Μητσοτάκη, το μόνο που έχει πει η ΟΑΚΚΕ είναι πως, με ΟΛΑ του τα χιλιάδες κουσούρια (αποστασίες, οικονομική αντιλαϊκότητα, ανέδειξε πολιτικά τους αβερωφικούς και μετέπειτα ρωσόφιλους φασίστες Σαμαρά και Καρατζαφέρη κλπ.), μέσα στην αστική τάξη ήταν από τους λίγους που επέμενε μέχρι το τέλος στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας, σε αντιπαράθεση με τη γραμμή που κυριαρχεί πια σε ΟΛΑ τα κόμματα του ιμπεριαλισμού και της μπουρζουαζίας (δηλαδή ΣΕ ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής) και που λέει χοντρικά: "Πάμε Ρωσία - Κίνα να σωθούμε!"

Τώρα τι αίματα λες, δεν καταλαβαίνω... Αν πάντως εννοείς τον οικοδόμο του ΠΑΜΕ, ο άνθρωπος πέθανε από την καρδιά του κι όχι από τις πέτρες των μπάχαλων. Και μόνο η τέτοια χρησιμοποίηση του συντρόφου σου που του αλλάξανε την αιτία θανάτου στην αρχή για πολιτικές σκοπιμότητες, έπρεπε να σε έχει κάνει έξαλλο. Τι να σου πω κύριε, ντροπή σου πραγματικά για όλο το σχόλιό σου, είναι από πάνω ως κάτω χυδαίο...

Ένας μαοϊστής

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα άλλο
μέτωπο εξουσίας τα τάγματα εφόδου του ψευτοΚΚΕ σε
συνεργασία με την αστυνομία ανέλαβαν να ξυλοκοπήσουν
τους αναρχικούς και να αστυνομεύουν το Σύνταγμα και τη Βου-
λή.
Με βία, προβοκάτσιες και ραδιουργίες προχωράνε γρήγορα
στο κράτος οι ρωσόφιλες δυνάμεις.

http://www.oakke.gr/na473/page_afisas.htm

Ορίστε το απόσπασμα και απο κατω η διεύθυνση για όποιον

εχει χρόνο για πέταμα ωστε να την διαβάσει ολόκληρη


Ευχαριστημένος ?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία η αφίσσα για τη συγκέντρωση της ΟΑΚΚΕ, που βέβαια έχει ήδη γίνει.

Μήπως μπορείς τώρα να μου πεις πού λέει τα "μαζί τα φάγαμε", για το Μητσοτάκη, ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες κλπ.;; Έλεγα και γω, θα βρει καμιά δικαιολογία, "δε το βρίσκω τώρα αλλά κάπου το είχα διαβάσει" κλπ. Εσύ είσαι ακόμα πιο γαμάτος: απλά είναι σα να μη το είπες, ε;; Πετάμε λάσπη, κι ό,τι κάτσει...πού ξέρεις, μπορεί να ξεχαστεί ο "οακκείτης" και να μείνει η συκοφαντία σα τελευταίο σχόλιο... ΑΜ ΔΕ! Σε γελάσανε μεγάλε!

Για την ακρίβεια, έκανες το λάθος και έβαλες μια αφίσσα που καθαρίζει σε μεγάλο βαθμό και με τα μνημόνια, τους αστοφιλελεύθερους, τους δυτικούς αστούς, δηλαδή με τις κλασσικές αντι-οακκείτικες κατηγορίες. Όσο για τη συνεργασία του ψευτοΚΚΕ με τα ΜΑΤ στις 20/10, γιατί το κουράζεις;; Το είπε ο Ζιώγας του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα (20/10) στην τηλεόραση (στο ΑΛΤΕΡ) ότι μιλούσαν με την Αστυνομία, το είπε η Αλέκα την ίδια μέρα στη Βουλή σε δηλώσεις σε στυλ "ναι, είπαμε στην Αστυνομία να μην επέμβει γιατί θα γινόταν μακελειό, από τη μια ΠΑΜΕ, από την άλλη αναρχικοί και από την τρίτη οι αστυνομικοί".

Βέβαια, την άλλη μέρα έλεγε ότι όλοι οι αναρχικοί ήταν μεταμφιεσμένοι μπάτσοι, άντε και με λίγα "παρασυρμένα παιδιά" μέσα. Δηλαδή γελοιότητες, με τις οποίες γελάνε ακόμα και μέλη του κόμματός σου στα μπλογκς. Ο Πάγκαλος στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Πρετεντέρα είπε "βεβαίως μιλούσαμε με το ΚΚΕ στις 20/10 για να δούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα" κλπ. και δεν τόλμησες να τον διαψεύσεις (το κόμμα σου εννοώ). ΠΟΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ;; Οι μπολσεβίκοι των Λένιν - Στάλιν; Το παλιό ΚΚΕ του Ζαχαριάδη μήπως;; Φαντάζεσαι το Λένιν να τα λέει με τον αρχιμπάτσο του Τσάρου απ' τη μοτορόλα (που δεν υπήρχε τότε);;

Όσο για την προώθηση των ρωσόφιλων δυνάμεων στο κράτος, μόνο τις δηλώσεις του φασίστα Καρατζαφέρη τον τελευταίο μήνα να προσέξεις, την επίσκεψή του στη Μόσχα στα τέλη Οχτώβρη (στα μουλωχτά - είδε και το Μεντβέντεφ), τη συνάντηση Τσίπρα και Ρώσου πρέσβη πριν 15 μέρες, τη σχεδόν σίγουρη κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ - φασιστικής ΣΠΙΘΑς στις εκλογές (η ΣΠΙΘΑ λέει καθαρά να πάμε με Ρωσία - Κίνα κι έχει τίγκα εθνικιστές και εθνικοφασίστες μέσα), την ανάληψη του Υπουργείου Άμυνας από το νεόκοπο φίλο της Ρωσίας Αβραμόπουλο μαζί με το φασίστα (υπαρχηγό του ΛΑΟΣ) Γεωργίου και το τσιράκι των Παπανδρέου - Λαλιώτη Ραγκούση (και λέω ελάχιστα), δε μπορεί παρά να δεις την προέλαση του ρώσικου ιμπεριαλισμού στην κατάκτηση πολιτικών θέσεων και ερεισμάτων στη χώρα μας.

Ο ίδιος μαοϊστής

Ανώνυμος είπε...

Kαι που σε μαοικε μη μου ζητήσεις τίποτα αλλο γιατί θα σου το στείλω


Αφού δεν αφήσα-
νε βιομηχανία, εκπαίδευση και έρευνα που να μην χαλάσουνε,
κρατικο-γραφειοκρατική διαφθορά και τεμπελιά που να μην υπε-
ρασπίσουν, σπάσιμο του μεροκάματου και μαύρη εργασία που
να μην διευκολύνουν έριξαν την ευθύνη της χρεωκοπίας στους
δανειστές

http://www.oakke.gr/na473/sigentrosi_afisa.pdf

Ανώνυμος είπε...

Δε θα αγιάσουμε, που λεν κι οι χριστιανοί και άλλοι μεταφυσικοί και ιδεαλιστές.

Βιομηχανία: χτύπημα, από την κλίκα Ανδρέα Παπανδρέου - Κώστα Λαλιώτη σε συμμαχία με το ψευτοΚΚΕ, σε συμμετρία με τη σοσιαλφασιστική κλίκα της "17Ν", όλης της κλασσικής μεγάλης ιδιωτικής αστικής τάξης. Κρατικοποιήσεις, γέμισμα των επιχειρήσεων με υπεράριθμο προσωπικό, μετατροπή τους σε παρασιτικά εκτρώματα και τελικά κλείσιμο. Επίσης, πολλές φορές γραφειοκρατικές ψευτοαπεργίες όχι για τα ταξικά αιτήματα της εργατιάς, αλλά πάνω σε παραγωγική κρίση εργοστασίων, με αποτέλεσμα απλά το κλείσιμό τους. Χτύπημα κάθε μεγάλης επένδυσης του ντόπιου ή του δυτικού κεφάλαιου, συνήθως με προσχήματα "οικολογικά".

Ενώ δηλαδή ο κομμουνιστής λέει "να γίνει πρώτα το εργοστάσιο, και θα φτιάσω μετά στο αφεντικό ένα ταξικό κίνημα, ένα συνδικάτο/σωματείο που θα του γανώσω το κέρατο για να πληρώνει καλά, να έχει ο εργάτης ασφάλεια, να μη μολύνεται το περιβάλλον" κλπ., ο σοσιαλφασισμός σαν ψευτοΚΚΕ αρχικά και σαν ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ αργότερα (μάλιστα κυρίως πια ο ΣΥΝ) λέει "το εργοστάσιο είναι του κεφάλαιου, άρα να μη γίνει καθόλου - κάθε καπιταλιστική ανάτπυξη είναι κακό πράγμα" κι αφήνει τον κόσμο στην πείνα και την εξαθλίωση μες στην κρίση.

Εκπαίδευση και έρευνα: πρόκειται για τα "καταπληκτικά" κινήματα των ΠΚΣ(ΜΑΣ) - ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ και της "αντινεοφιλελεύθερης" πλευράς της ΠΑΣΠ κατά της Μπολόνια, κατά της "εισόδου των εταιρειών στις σχολές", για το Μαηιούνη και για όλο αυτό το σύγχρονο γραφειοκρατικό αντιεπιστημονικό αίσχος του ελληνικού πανεπιστημίου. Ενώ πάντα οι κομμουνιστές κατάκριναν τον αστικό χαραχτήρα της παιδείας, τον κούφιο - θεωρητικολόγο παρασιτισμό που καλλιεργεί η αστική τάξη και που βάζει φρένο στην πρόοδο της επιστήμης και της ανθρωπότητας, μασίτες - εαακίτες - αρενίτες το μόνο που διεκδικάνε είναι: πιο πολλά φράγκα από το κράτος, κανένας ευρωπαϊκός ενιαίος χώρος εκπαίδευσης, καμία αξιολόγηση του πανεπιστημίου από την κοινωνία που το πληρώνει μέσα από τους φόρους, τσιφλίκι μας κι άμα δε σας αρέσει χτίζουμε και κανέναν καθηγητή μέσα στο γραφείο του. Αφήνουν δηλαδή ανέπαφο το ΒΑΣΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ χαραχτήρα της παιδείας και χτυπάνε σαν τέτοιο μόνο τον προοδευτικό σχετικά καπιταλιστικό "διεθνισμό" της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που προετοιμάζει τους όρους (άθελά του) για τον αυριανό προλεταριακό διεθνισμό (θέση του Λένιν).

(Συνεχίζεται)

Ο ίδιος μαοϊστής

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια)

Πάμε τώρα στα δύο βασικά: κρατικο-γραφειοκρατική διαφθορά και τεμπελιά και σπάσιμο του μεροκάματου - μαύρη εργασία.

Στο πρώτο: ο σοσιαλφασισμός σαν ηγετική κλίκα του ΠΑΣΟΚ, σαν ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ και τελικά μετά τα μέσα της δεκαετίας του '90 και σαν ηγεσία της ΝΔ και "λαϊκή δεξιά" της ΔΑΚΕ, λέει ένα βασικό πράγμα στους δημόσιους υπάλληλους, που φυσικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κομμάτι του λαού: "αν μπορείς να αράξεις, άραξε, στο κάτω κάτω λίγα παίρνεις, και πολλά κάνεις μωρέ, δε βλέπεις το κεφάλαιο πόσα θησαυρίζει, εσύ θα σώσεις τον κόσμο, πάρε και καμιά μιζούλα, κορόιδεψε και λίγο να πάρεις αδούλευτα λεφτά, σάμπως το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του δεν παίρνουνε;;". Διαφθείρουν δηλαδή με τις αστικές αξίες έναν κόσμο που οι ίδιοι μπάσαν στο δημόσιο, με αποτέλεσμα και να χάνεται τεράστιο κομμάτι πλούτου στη μίζα και τη διαφθορά, και η παραγωγικότητα του δημόσιου να είναι εξωφρενικά χαμηλή.

Οι μαοϊστές δε βρίζουν όλους αυτούς τους ανθρώπους για τεμπελχανάδες, κνίτη. Άλλο πράμα λένε: καλοί και τίμιοι δημόσιοι υπάλληλοι, οργανωθείτε από τα κάτω, τσακίστε τις μειοψηφίες των διεφθαρμένων συμμοριών που σας στιγματίζουν όλους, να φέρεστε καλά στο λαό μας που έρχεται στους γκισέδες, να μη τον βρίζετε και να τον αγκαλιάζετε, να τον βοηθάτε, γιατί είστε και σεις κομμάτι του. Να είστε πιο πολύ λαός και λιγότερο κράτος, γιατί ο δημόσιος υπάλληλος έχει και τη λαϊκή πλευρά (του φτωχού μισθωτού) και την κρατική - αστική (σαν τμήμα της κρατικής γραφειοκρατίας ενός αντιδραστικού ταξικού καταπιεστικού μηχανισμού). Να νιώθετε και να είστε αλληλέγγυοι με το προλεταριάτο, να είστε δίπλα του στα κινήματά του. Μην αφήνετε τους παλιανθρώπους, κλασσικούς αστούς και κυρίως σοσιαλφασίστες, να σας διαφθείρουν - το κάνουν για να σας εξαρτήσουν και να σας κάνουν σα τα μούτρα τους, γιατί είναι μεγάλα κτήνη και παλιάνθρωποι.

Για το σπάσισμο του μεροκάματου και τη μαύρη εργασία: οικοδομή, βιοτεχνία, χωράφι. Μόνο αυτό σου λέω. Στην πρώτη, έχεις και το συνδικάτο. Πουθενά ταξικό κίνημα, πουθενά υπεράσπιση του μεροκάματου. Έρχονταν οι μετανάστες ταλαιπωρημένοι, πεινασμένοι, πιάνονταν από το ξεροκόμματο των αφεντικών, κι εσύ μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές κρατικές συμμορίες, αντί να πας και να πεις: "Στοπ, ίσο μεροκάματο για ίση δουλειά", ώστε να μην πέσουν τα μεροκάματα, έλεγες "μπείτε όπως μπορεί ο καθένας κι έχει ο θεός. Μην είστε ρατσιστές, δε φταίνε οι μετανάστες".

Μα φυσικά δε φταίνε οι μετανάστες βρε εγκληματίες, οι συμμορίες του συνδικαλισμού εδώ φταίνε, που άφησαν το μεταναστευτικό προλεταριάτο στη μοίρα του και μοιραία έριξαν στην ανεργία και στο ρατσισμό τους ντόπιους, που είναι πιο ακριβή εργατική δύναμη. Και τολμάτε και μιλάτε για ταξικές πάλες, για διεθνισμούς, και για παραμύθια. Στείλατε τον κόσμο στο φασισμό και ουρλιάζετε ακόμα "ανοιχτά σύνορα"(κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εσύ).

Τελικά λοιπόν: τσάκισες παρέα με τους φίλους σου τη βιομηχανία, παρέα με τις μειοψηφίες - συμμορίες σου τα σχολειά, τα πανεπιστήμια και το δημόσιο τομέα σαν τέτοιο, τα μεροκάματα. Δηλαδή, τσάκισες στο γόνατο τους υλικούς όρους για τη ζωή και την πρόοδο αυτής της κοινωνίας, σε συνεργασία με τη βρωμερή ελληνική αστική τάξη, που επειδή ερχότανε μαζικά φτηνό εργατικό δυναμικό - δούλοι μετά το 1991, έκανε μόκο για το σαμποταζάκι σου.

Έφτασες λοιπόν μια κοινωνία να μη μπορεί να ζήσει και να διατηρήσει ένα ανεχτό βιοτικό επίπεδο χωρίς μαζικά δανεικά, και τώρα που έπεσε η πείνα σου φταίνε τα άλλα γουρούνια, οι δυτικοί μονοπωλιστές δανειστές, που στο συγκεκριμένο όμως φταίνε απείρως λιγότερο από σένα κι από τους Παπανδρέηδες, Λαλιώτηδες, Σημίτηδες και Κωστάκηδες Καραμανλήδες αλήτες!! Ε δεν είναι να τρελλαίνεται κανείς με το θράσος σου;;;

Ο ίδιος μαοϊστής

συνεπές επαναστατικό ρεύμα είπε...

Επειδή παραέγινε προκλητικός ο μαοϊκός του 0,01%, εγώ έχω να πω το εξής:
Οι συγκεκριμένοι της ΟΑΚΚΕ, επειδή αν ήταν ψυχοπαθείς θα ήταν στα φρενοκομεία, έχουν πάρει 100% το μέρος των μονοπωλίων (αρκεί να μην είναι ρώσικα)και απ' αυτή την άποψη είναι ξεκάθαρα υπέρ της παρανοϊκής αντίληψης ότι πρέπει να αναπτυχτεί πρώτα το εθνικό βιομηχανικό κεφάλαιο στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθεί προλεταριάτο κι έτσι να χτιστεί καινούριο ΚΚΕ.
Αυτός ο αντιμαρξιστικός και αντιλενινιστικός παραλογισμός, προέρχεται από μια εντελώς μηχανιστική μεταφορά της πείρας του ΚΚ Κίνας και τις διάφορες λυκοσυμμαχίες με τα διάφορα τμήματα της αστικής τάξης ενάντια στον γιαπωνέζικο ιμπεριαλισμό. Στην ουσία λοιπόν οι ΟΑΚΚίτες υποστηρίζουν μια ακραία, αντιμαρξιστική και αστική στην ουσία της αντίληψη, γεγονός που τους φέρνει να υποστηρίζουν με χέρια και με πόδια τον ακραίο φιλελευθερισμό, μια ματιά στις σελίδες τους αρκεί.
Επιπλέον έχουν εντελώς ιδεαλιστικό τρόπο ερμηνείας των ιστορικών γεγονότων καθώς τα αποδίδουν αποκλειστικά και μόνο στα πρόσωπα, τονίζοντας υπερβολικά τις πράξεις των Στάλιν, Ζαχαριάδη, Μάο, Μπρέζνιεφ, Σουσλώφ κτλ. χωρίς να μπορούν να εμβαθύνουν στα κοινωνικοταξικά αίτια των ιστορικών γεγονότων. Και εκτός απ' αυτό, κοροϊδεύουν την ταξική ανάλυση, κοροϊδεύουν δηλαδή τον ίδιο τον μαρξισμό λενινισμό στην ουσία. Αυτή η πολιτική αντίληψη είναι τόσο γελοία που ούτε οι ίδιοι οι αστοί δεν την χρησιμοποιούν, μιας και είναι αμελητέα η παρουσία των τύπων αυτών μέσα στην κοινωνία γενικά. Όποτε τους δόθηκε βήμα απ' την κρατική τηλεόραση, όποιος τους παρακολούθησε, κρίνοντας απ' το εριστικότατο και επιθετικό ύφος τους, φαίνεται ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να επηρεάσουν κανέναν απολύτως πέρα από ορισμένους φίλους, συγγενείς και υπέργηρους.
Είναι οι πιο φλογεροί αντικομμουνιστές και αντικουκουέ, και επειδή έπεσε μάλλον η αναγνωσιμότητα των διασκεδαστικών κατα τ' άλλα blog τους (κανείς δεν αντέχει για πολύ καιρό την ηλιθιότητα θέσεων περί "αντιρώσικου μετώπου) μπαίνουν εδώ κι εκεί και προκαλούν. Προκαλούν όχι σε πολιτική βάση, αλλά βρίζοντας αποκαλώντας "σοσιαλφασίστες" τους κουκουέδες με σκοπό να προκαλέσουν την απολύτως δικαιολογημένη οργή των συντρόφων, για να γυρίσουν να πουν μετά "να, ορίστε. Είναι (σοσιαλ)φασίστες, όπως σας τα λέγαμε".
Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν κανένας δεν ασχολείται μαζί τους (και δικαίως μια και ο παραλογισμός τους ξεπερνάει κάθε σοβαρότητα), οι άνθρωποι προβοκάρουν επίτηδες, "ξύνονται στου τσοπάνη τη γκλίτσα" για να φάνε ξύλο και να δικαιωθούν εκ των υστέρων για τις γελοιότητες περι "σοσιαλφασισμού".
Ακόμα κι όταν υπάρχουν διαφωνίες, αυτός που θέλει να λέγεται ΚουΚουές βρίσκεται δίπλα στο κόμμα και αγωνίζεται πάνω στη γενική πολιτική γραμμή του. Δεν βρίζει χυδαία σαν αφιονισμένος.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν βρίζει χυδαία σαν αφιονισμένος". Αυτό κύριε ίσως θα ήταν καλύτερο να το θυμίσεις στους συντρόφους σου, που έχουν χρησιμοποιήσει ό,τι βρισιά γνωρίζουν σε αυτή τη συζήτηση. Ακόμα και τίμιοι κνίτες διαχωρίστηκαν σε αυτή την κουβέντα από τις βρισιές.

Ευτυχώς έχω και πιο σοβαρές δουλειές να κάνω από το να απαντάω σε σένα, αλλά δυστυχώς δε μπορώ να αφήσω αναπάντητες τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ τις οποίες χρησιμοποιείς κατά των μαοϊστών.

Πρώτα πρώτα, καμιά ΟΑΚΚΕ δεν έχει πει ότι το να φιαχτεί βιομηχανία στην Ελλάδα είναι όρος για να φτιαχτεί το κόμμα. Αυτή η θέση είναι σοσιαλδημοκρατικός παραγωγισμός - μενσεβικισμός. Η μπολσεβίκικη θέση της ΟΑΚΚΕ είναι πως το σαμποτάζ στη βιομηχανία ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ τη συγκέντρωση της εργατικής τάξης σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες, οπότε και την ταξική της ενιαιοποίηση, οπότε μοιραία και την ταξική συνειδητοποίηση και τη μαζικοποίηση του κομμουνιστικού ρεύματος. Πού είναι πιο εύκολο να οργανώσεις τις μάζες, στο εργοστάσιο των 500 ή σε μια περιοχή με 500 βιοτεχνίες των 20 εργαζόμενων;; Το Μαρξ και το Λένιν βλέπω έχεις καιρό να τους βγάλεις από το ντουλάπι. Από κει και πέρα όμως, δεν περιμένεις από καμία αστική τάξη να αναπτύξει την παραγωγή ούτε για να φτιάσεις το κόμμα ούτε για να κάνεις σοσιαλιστική - αντιιμπεριαλιστική επανάσταση. Αυτά λοιπόν που λες για το ΚΚ Κίνας και τη γραμμή του ενάντια στους Γιαπωνέζους φασίστες, είναι άλλα αντί άλλων, και είσαι πολύ μεγάλος αντικομμουνιστής όταν κατηγορείς το επαναστατικό κινέζικο κόμμα που έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη αντιιμπεριαλιστική επανάσταση μετά από εκείνη του Οχτώβρη του '17 στη Ρωσία, για δήθεν λυκοσυμμαχίες με την εθνική αστική τάξη. Θα έλεγα δυο λόγια και γι' αυτό, αλλά θα ξεφύγω από το θέμα.

Για τον ακραίο φιλελευθερισμό: βρε Πινόκιο Νο2 (εκτός αν είσαι ο ίδιος), πού τα διάβασες αυτά;; Τσουλώντας τους πάει τους φιλελεύθερους η ΟΑΚΚΕ, και τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους, γιατί αντί να χτυπάν τη σοσιαλφασιστική γάγγραινα, βαράν και κόβουν το ψωμί του λαού πάνω στην κρίση και ζητάνε και απολύσεις/εφεδρείες στο δημόσιο, δηλαδή θάνατο από την πείνα. Κοινή ταξική φύση με τους φιλελεύθερους έχεις ΕΣΥ και το κόμμα σου και όχι οι κομμουνιστές μαοϊστές. Απλά οι μαοϊστές πάντα θα σημειώνουν πως ο φασισμός είναι πολύ μεγαλύτερο κακό από το νεοφιλελευθερισμό, σε αντίθεση με το κόμμα σου που λέει ότι οι φασίστες δεν είναι δα και κανένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά απλοί "λαγοί" των νεοφιλελεύθερων. Όχι δηλαδή ότι οι φιλελεύθεροι έχουν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τους φασίστες, μια χαρά τα βρίσκουνε τα τομάρια (βλ. π.χ. Μπακογιάννη - Καρατζαφέρης), αλλά ΠΟΤΕ δεν πρέπει να χάνουμε τον κύριο εχθρό. Οι μαοϊστές λοιπόν χτυπάνε πάντα τα μέτρα φτωχέματος του λαού που παίρνουν οι φιλελεύθεροι. Τελεία. Όλα τα άλλα είναι βρωμιές. Με το φιλελεύθερο μπορώ να κάνω τακτικό μέτωπο μονάχα όταν κλείνεις εργοστάσια και σαμποτάρεις: αυτός θέλει την επιχείρηση για το κέρδος του, εγώ τη θέλω για νά 'χει δουλειά ο κόσμος και να οργανώσω το λαό να πάρει ο ίδιος και την εξουσία και την επιχείρηση από τον αστό.

(Συνεχίζεται...)

Ανώνυμος είπε...

Για την ταξική ανάλυση: το παίζεις μαρξιστής, κνίτη, αλλά λες μεγάλες αρλούμπες. Η ταξική πάλη στο σοσιαλισμό, μεταξύ του προλεταριάτου και της αστικής τάξης (που βρίσκεται μες στο Κόμμα) παίρνει την τελική της έκφραση και μορφή σε πρόσωπα, που κατέχουν καθοδηγητικές θέσεις σε κράτος και ΚΚ. Οι μαοϊστές, και το ΚΚ Κίνας, και τα Μ-Λ κόμματα παγκόσμια, έχουν αναλύσει σε μεγάλο βάθος το ταξικό ποιόν της κλίκας Σουσλόφ - Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ - Ποντγκόρνυ - Κοσύγκιν - Αντρόποφ κι όλου του υπόλοιπου σοσιαλφασιστικού συρφετού. Δε μπορεί σε κάθε κείμενο οι μαοϊστές να γράφουν και δυο σελίδες οικονομική ανάλυση του πώς αναδύθηκε η αστική τάξη νέου τύπου μες στο σοσιαλισμό.

Το κόμμα σου αντίθετα, και αυτό δε φαίνεται να σε ενοχλεί καθόλου, μεταξύ 1956 και 1991, έλεγε ότι όλα πάνε πρίμα και τα "παιδιά" αυτά είναι επαναστάτες και τραβάνε για τον κομμουνισμό, ενώ οι μαοϊστές που έλεγαν ότι είναι παλινορθωτές του καπιταλισμού έτρωγαν ξύλο από τους κνίτες σαν "πράκτορες των Αμερικάνων"! Κι έχεις ρε φιλαράκο το θράσος και συνεχίζεις τον ίδιο χαβά;; Έγραψε το κόμμα σου το 2009 στο 11ο ("18ο") συνέδριό του ένα βαρετό οικονομίστικο εγχειρίδιο για το "σοσιαλισμό", όπου όλα τα εξηγεί με το νόμο της αξίας και τις εμπορευματοχρηματικές σχέσεις, και "ξέχασε" να μας πει ποιες πολιτικές γραμμές και ρεύματα ηγήθηκαν κι έγινε αυτό και όχι το άλλο στην οικονομία. Αυτό φιλαράκο κνίτη είναι οικονομισμός του χειρίστου είδους και απολογητική. Σίγουρα δεν είναι μαρξισμός - λενινισμός. Άιντε γιατί θα μας πέσουνε τα μαλλιά με τις ασυναρτησίες σου.

Πολύ σωστά λες ότι οι αστοί δε δέχονται τη γραμμή των μαοϊστών. Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού είναι μια εργατική - λαϊκή γραμμή;; Αντίθετα τη δικιά σου γραμμή ότι μας πεινάει το δυτικό κεφάλαιο, τη δέχονται ευχαρίστως στα βρωμοκάναλά τους και σπάνια σου την πέφτουν ότι λες αρλούμπες.

Είναι λέει οι μαοϊστές πιο φλογεροί αντικομμουνιστές. Εννοείς αντι-ψευτοΚΚΕ. Αντισοσιαλφασίστες είναι, φιλαράκο. Όπως οι κομμουνιστές της εποχής του Λένιν ήταν αντι-σοσιαλδημοκράτες. Αν δεν καθαρίσεις με τους εσωτερικούς εχθρούς μέσα στο στρατόπεδο του λαού, πώς θα χτυπήσεις τους αστούς;; Τώρα τις γελοιότητες ότι επιδιώκουν οι μαοϊστές να φάνε ξύλο για να πούμε μετά "σοσιαλφασίστες" τους κνίτες, εδώ γελάνε κι οι πέτρες. Δε θέλει καν απάντηση, είμαι σίγουρος ότι και οι τίμιοι κνίτες γελάνε με την πατάτα που είπες.

Τελευταίο: έστω ρε φίλε ότι επέλεγε ένας μαοϊστής να μπει στις γραμμές του αυτοαποκαλούμενου ΚΚΕ, να παλέψει να το στρέψει στη μαοϊκή γραμμή (πράγμα μεταφυσικό και αδύναμο, για ένα επί 50 χρόνια υπεραντιδραστικό και ξενόδουλο κόμμα). Με το χέρι στην καρδιά: οι εσωτερικές διαδικασίες του αυτοαποκαλούμενου ΚΚΕ επιτρέπουν ζύμωση, συζήτηση, αλλαγή θέσεων με επιρροή από τη βάση κλπ.;; Εδώ έχετε γεμίσει τα μπλογκ με τα εσωτερικά σας ρε φίλε, η ομάδα του τάδε και η γραμμή του δείνα, οι διαγραφές, τούτα κείνα κλπ. Άκου λέει άμα είσαι κουκουές, πρέπει νά 'σαι με το ψευτοΚΚΕ που δολοφόνησε το ΚΚΕ και το Ζαχαριάδη...

Κοινώς, μπήκες να πεις την παπάτζα σου και συ, και χειρότερα τά 'κανες, φίλε... Σε καλώ να μην επανέλθεις, γιατί είμαι ικανός να σου απαντάω μέχρι την αιωνιότητα - τίποτα δε θα πέσει κάτω... :-))

El maoista

Ανώνυμος είπε...

Μουαμαρ

Σε εχει πιάσει πανικός δεν φταίω εγω για αυτα που λεει η οακε(?)

ας μην τα λέγατε, κατσε καλα τωρα γιατι εχω και αλλα οχι ερμηνείες

που κοπανίζεσαι να κανεις αλλα θεσεις οπως διαπίστωσες προσφάτως.

Ενας λογος ειναι οτι η οακε(?) βγαζει γελιο και μου τράβηξε την προσοχή..

Σε τι απαντάς και σε ποιον αλλα αντι άλλων ερωτήματα που κανεις δεν

έβαλε κρατήσου λοιπον γιατί δινεις αλλη διάσταση στην έννοια της αυτογελιοποιησης.

Εκτος απο το οτι πιάστηκες παρουσία κοινου να ψεύδεσαι ξερεις, τα είπαμε πιο

πάνω..Μη γράφεις κατεβατά μεσο της ποσότητας να κρύψεις τις απαντήσεις

στις ερωτήσεις που ζήτησες και πήρες.

Υ.Γ

Μη μας εξηγείς αλλο πως κατέληξες στον σκουπιδοτενεκέ της ιστοριας ειναι πλήρως

εξηγήσιμο

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 9.20 μ.μ.

Όποιος διαβάσει το τελευταίο σου σχόλιο, αν βγάλει άκρη, καταλαβαίνει καταπληκτικά ποιος αυτογελοιοποιείται...

μ.

TRASH είπε...

H OAKKE dikaiwnetai:
"Παρέλασαν οι ρώσοι στην Αλεξανδρούπολη."
http://ixnos.blogspot.com/2011/10/blog-post_2526.html

Ανώνυμος είπε...

Από συνέντευξη του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, Προέδρου του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο εθνικο-σοβινιστικό olympia.gr - Όχι καλέ, δεν είναι "ρώσος", μην το ξαναπείτε...

"Ερώτηση: Βλέπεις θερμό επεισόδιο άμεσα με την Τουρκία;

Α. Τσίπρας: Η Τουρκία ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική. Σε αυτόν τον τομέα έγκειται η προσέγγιση με Σκόπια και Αλβανία. Ναι, ενέχει πολλούς κινδύνους αυτή η τακτική, δεν θα την αναστρέψουμε όμως προσφεύγοντας σε ποικίλους προστάτες. Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική του Ερντογάν πρέπει να απαντήσουμε αντίστοιχα με ενεργητική πολιτική. Να απευθυνθούμε στους παραδοσιακούς μας συμμάχους και όχι στους εχθρούς τους. Να δραστηριοποιήσουμε πάλι τον γεωστρατηγικό μας ρόλο ως γέφυρα τριών πολιτισμών. Σε έναν κόσμο με τέτοιες απειλές, ασύμμετρες ενδεχομένως, το να ψάχνεις προστάτες στους ισχυρούς, είναι άτοπο. Ειδικά όταν αυτοί οι ισχυροί φθίνουν. Στο τέλος θα μείνουμε απομονωμένοι από εχθρούς και φίλους όπως κάθε κράτος που καιροσκοπεί στην εξωτερική του πολιτική. Οδεύουμε ολοταχώς προς Γεωπολιτική τραγωδία και πρέπει να δράσουμε ανάλογα.

Εμείς συνεχίζουμε να στηριζόμαστε σε δυνάμεις που φθίνουν. Εδώ υπάρχουν αναδυόμενες δυνάμεις όπως η Ρωσία. Με την οποία έχουμε παραδοσιακούς δεσμούς. Είναι αδιανόητο να της γυρνούμε την πλάτη. Είναι και αυτό μέρος του σχεδίου που εφαρμόζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Φάνηκε όταν κατά την προεκλογική του ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη καταφέρθηκε εναντίον του αγωγού, συμφωνία με μεγάλη γεωστρατηγική συμμαχία. Ναι, με την Ρωσία θα έπρεπε να έχουμε πολύ στενές σχέσεις. Στην ενέργεια, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. Είναι δυνατόν να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στον Πούτιν, ο τελευταίος να του προτείνει σχέδιο χρηματοδότησης που θα γλίτωνε την χώρα από την μέγγενη του ΔΝΤ και ο Παπανδρέου να του μιλά για «πράσινη ανάπτυξη» και πράσινα άλογα; Εδώ μιλάμε για πρωτοφανείς καταστάσεις, που πλέον ουδείς δύναται να αμφισβητήσει. Μιλάμε ότι οι σχέσεις μας με την Ρωσία είναι οι χειρότερες τα τελευταία πενήντα χρόνια και αυτό είναι αποκλειστικό «επίτευγμα» της κυβέρνησης. Αυτό είναι αδιανόητο. Και για όσους επιμένουν να λένε ότι «αυτά δεν γίνονται»,

Εγώ θα σας πω ότι πλέον, δεν μιλάμε για «υποθέσεις εργασίας», όταν έχουμε το παράδειγμα της Κύπρου. Να μην λησμονούμε και την ΑΟΖ που και εκεί η Κυπριακή κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό και για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, δίνοντας μαθήματα ανεξάρτητης και αποτελεσματικής πολιτικής. Θα μπορούσε κάποιος και εκεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για μονομέρεια με το Ισραήλ, όμως συγχρόνως η Κυπριακή κυβέρνηση έκλεισε συμφωνία χρηματοδότησης από την Ρωσία, με πολύ καλύτερους όρους, γλιτώνοντας έτσι την οικονομική κατοχή. Μην νομίζετε ότι τα 2,5 δις είναι «λίγα», αφού για την Κύπρο αποτελούν το 25% του ΑΕΠ! Θα ήταν τραγικό και η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού να παραδινόταν στο Διεθνές νομισματικό ταμείο. Απέδειξε λοιπόν ότι υπάρχει άλλος δρόμος και είναι ανοιχτός."

Ανώνυμος είπε...

ρε τι να σας πω τωρα;
σας κανει διαδικτυακο αχτιφ το οακκε και οι μισοι τσιμπανε και απαντανε.
ε καλα να παθετε !!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλετε αλλα στιγμιότυπα απο οακε(?) - "Δελφινάριο" ???

Ανώνυμος είπε...

Για σας τους δυο των δύο ακριβώς παραπάνω σχολίων:

Στη βάση και στη νεολαία του αυτοαποκαλούμενου ΚΚΕ, εκτός από φιλόδοξα, μικροαστικά καριερίστικα υποκείμενα και τραμπούκους, υπάρχουν και καλοί και τίμιοι άνθρωποι του λαού, που τους κοροϊδέψατε με τα ψεύτικα σφυροδρέπανα και την εκχωρημένη από την αστική τάξη "δύναμη" του ψευτοΚΚΕ.

Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν είμαι σίγουρος πως έχουν φρίξει διαβάζοντας αυτή την κουβέντα, όχι γιατί συμφωνούν απαραίτητα με τις μαοϊστικές, ζαχαριαδικές ή οακκείτικες θέσεις, αλλά από τη φτώχεια, τη βρωμιά, το ύφος των κνιτών που ανέλαβαν να "απαντήσουν". Ειρωνεία, γλώσσα πεζοδρομίου, πολιτική αγραμματοσύνη, μίσος, διαστροφή. Μην υποτιμάτε τόσο τη βάση του κόμματος και της νεολαίας σας, κύριοι. Αυτοί είναι που πρώτοι θα σας πάρουν με τις πέτρες, όταν πάρουν χαμπάρι ότι είστε απατεώνες και καμία μα καμία σχέση δεν έχετε με επανάσταση, λαό, προλεταριάτο, λευτεριά. Γιατί αυτοί είναι που θα νιώσουν προδομένοι από την παλιανθρωπιά σας, για τις χιλιάδες ώρες και κομμάτια της ψυχής τους που με την καλή τους την καρδιά σας διέθεσαν.

Αυτή η εκδίκηση θα είναι η πιο γλυκιά, γιατί θα είναι τίμια, δίκαιη και σκληρή. Να είστε σίγουροι γι' αυτό.

ένας του Στάλιν - Μάο

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέται ο Ευμένης: «Που είναι τα μεγάλα κομμουνιστικά κόμματα της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας....τα 'φαγε ο ρεφορμισμός και ο οπορτουνισμός, χάσανε μέσα σε δευτερότριτους δρόμους τον προσανατολισμό τους, και βρήκαν θαλπωρή στην αγκαλιά της αστικής τάξης, και ενσωματώθηκαν.»

Για να μην ψάχνεις, της Ισπανίας και τη Γαλλίας μπορείς να τα βρεις στη διεθνή συνάντηση ΚΚ που οργανώνει αυτό το σαββατοκύριακο το ΚΚΕ στην Αθήνα. Από το ιταλικό που μας άφησε χρόνους, συμμετέχει μια ομάδα.