Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σιδεροκέφαλη

Τι είναι μια μεγάλη παρέα, με έναν πρωτοετή φοιτητή στη μέση, που του μιλάνε όλοι με τη σειρά χωρίς να πάρει ανάσα; Μια γνώριμη εικόνα, που πετυχαίνει κανείς σε μερικές εξόδους του. Αλλά τι είναι;

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι σεκίτες, που κατηχούν το υποψήφιο θύμα τους. Μια ακόμα μικρότερη να συναντήσεις μουλάδες να του λεν τα ακριβώς αντίθετα. Οπότε ο πρωτοετής μαθαίνει για την κολεκτιβοποίηση, τις δίκες της μόσχας, το μισομενσεβίκο τρότσκι, τον τσανγκ κάι σεκ και το σκέτο σεκ, που τον ατσαλώνουν και τον πείθουν να αγωνιστεί για την υπόθεση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, καθότι τον απασχολούσαν από μικρό.

Κι υπάρχει κι άλλη μία μεγαλύτερη να είναι κνίτες σύντροφοι, που προσπαθούν να του πάρουν βιογραφικό. Γιατί η κουβέντα πρέπει πάντα να φτάνει στο διά ταύτα: οργανώσου στην κνε και γιατί κουκουέ στις προεκλογικές περιόδους. Όχι τέχνη για τη τέχνη και φετιχισμός του διαλόγου.

Με αυτά και με εκείνα είχε καθιερωθεί στη σπουδάζουσα η έννοια του πολιτικού καφέ. Που είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσεις να πίνεις κι εσύ, από συνήθεια, ακόμα κι αν δε σου αρέσει. Κάτι σαν συντροφική απάντηση στον πρωινό καφέ του μαξίμου, της ελένης και τα εσπρέσο του ντα κάπο. Κι εγώ σε μια καφετέρια έδωσα βιογραφικό, αλλά δε θα μιλήσω για μένα σε αυτή την ανάρτηση.

Όλοι σε έναν κι ένας εναντίον όλων. Ασφυκτικό μαρκάρισμα, με παγίδες στις γωνίες και συνεχή ντουμπλαρίσματα. Όπου το θύμα παίζει μόνο του. Δε μπορεί να πασάρει, ούτε να ξεφύγει. Κ όλοι βασικά γνωρίζουν το τέλος, αλλά πάντα υπάρχει αγωνία μέχρι να μπει η μπάλα στα δίχτυα και ν’ αρχίσει το πανηγύρι.

Κι έτσι τελικά, δεν υπάρχει ακριβώς σκόρερ, αλλά η επιβράβευση της συλλογικής προσπάθειας. Σαν το μη αστικό μύθο για τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στις λαϊκές δημοκρατίες, όπου λένε ότι δε σημείωναν τους σκόρερ, γιατί κάθε γκολ ήταν καρπός ομαδικής δουλειάς κι όχι ενός μόνο παίκτη.

Έτσι κι η συντρόφισσα της ιστορίας μας, δε μπορεί να πει σε ποιον ακριβώς έδωσε βιογραφικό, γιατί την περικύκλωσε όλη η μετέπειτα όβα της (ανάμεσά τους κι ένας ξενυχτισμένος σύντροφος της περιφρούρησης με κατακόκκινα μάτια) και την πολιορκούσε για ώρες, μέχρι να πέσει, τέτοιες μέρες, πολυτεχνείου, πριν από δέκα χρόνια.

Και το ωραίο είναι ότι στο τέλος, αφού πέσει, γίνεται ένας από αυτούς κι αρχίζει να κυνηγά κι αυτή –τα επόμενα- υποψήφια θύματα. Όπως περίπου γίνεται στους βρικόλακες. Οι οποίοι όμως κατά βάθος είναι ένας λαϊκός μύθος για την αιώνια ζωή που ξορκίζει το θάνατο. Και το κόμμα είναι η σπορά που μένει από τους ζευγάδες που το απαρτίζουν και πολεμάν τον πραγματικό βρικόλακα του κεφαλαίου που ρουφάει υπεραξία από την εργατική μας δύναμη. Ο εργάτης βέβαια, δε γίνεται μετά ένας απ’ αυτούς, καπιταλιστής, αλλά χάνει την ταξική του συνείδηση κι αποδέχεται τον δικό τους τρόπο σκέψης και το σύστημα αξιών τους.

Τότε λοιπόν ήταν μια πιο χαλαρή περίοδος, που δεν ήταν απαραίτητο να διαβάσεις πρόγραμμα και καταστατικό για να οργανωθείς, ούτε να γράψεις κάτι πολύ σοβαρό στο βιογραφικό για να το εγκρίνουν. Κι η ίδια είχε οργανώσει κάποιον σε στιλ που θύμιζε πιο πολύ καμάκι, παρά σοβαρή πρόταση γάμου, με γονάτισμα, δαχτυλίδι και κατασταστικό.

Πολλές συνειδήσεις κερδήθηκαν στην πορεία κι ωφέλησαν στην οργάνωση. Άλλες κάηκαν, γιατί με το ζόρι παντρειά δε γίνεται. Κι άλλες πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Και προστέθηκαν δίπλα σε λαμπρά ονόματα, σε μια χρυσή επετηρίδα που περιλαμβάνει τη μισή ελλάδα σχεδόν, από την άννα βίσση, μέχρι το φασούλα και τον κύρτσο, γιατί τότε η κνε ήταν μόδα.

Υπάρχει όμως κι ο αντίλογος που λέει ότι η κνε ήταν μαζική, πολιτική νεολαία, ενώ σήμερα το δυναμικό της οργάνωσης έχει πέσει περίπου στο μισό. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, πιο σοβαρή κουβέντα, που δεν χωράει να γίνει εδώ –στην ανάρτηση και το μπλοκ εν γένει.

Κι η δική μας συντρόφισσα ανήκει πλέον στους πρώην. Αλλά σε αυτούς τους πρώην που στην ψυχή παραμένουν νυν. Κι όπως έλεγε ο ρούσης, τον παλιό, καλό καιρό, πριν το 18ο συνέδριο, οι πρώην ίσως να είναι η μεγαλύτερη δύναμη της αριστεράς. Η δική της αποχώρηση πάντως ήτανε οικειοθελής, και δεν έχει σχέση με κάτι άλλες που έγιναν προ τριετίας.

Μα τότε γιατί έγινε; Γιατί κουράστηκε, βαρέθηκε, και κάποια πράγματα την πήραν από κάτω. Βρέθηκε και σε δύσκολο χώρο που δεν την πολυβοήθησε. Αλλά το κακό δεν ξεκίνησε από εκεί. Ο εχθρός ήταν μέσα μας, εσωτερικός. Κι έκανε κρυφή δουλειά όσο αυτή ήταν στα ντουζένια της. Δεν ξυπνούσε ποτέ για εξόρμηση ρίζου, γιατί τα κυριακάτικα πρωινά ήταν ιερά και τα σαββατόβραδα ακόμα περισσότερο. Απέφευγε συνειδητά κάποια χαμαλίκια κτλ.

Κάποια στιγμή μπορεί να φτάσεις στο σημείο να βάζεις (κι) άλλες προτεραιότητες, όπου το «και» μπαίνει σε παρένθεση, μέχρι να καταλάβεις ότι αυτά δύσκολα συνδυάζονται και να σου τα βάλει η ζωή διαζευκτικά. Προσπαθείς να τα δέσεις διαλεκτικά, αλλά αυτά αλληλοδιαπλέκονται αλληλοαποκλειόμενα και σε φτάνουν στα όρια.

Κι αφού γίνει αυτό μια, δυο, τρεις φορές, η επίσημη ερμηνεία είναι ότι η συντρόφισσα δεν έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα να γίνει αυτή η δουλειά. Κι εσύ να λες ότι την έχεις κατανοήσει πλήρως, αλλά δεν είναι ανάγκη να την κάνεις εσύ, ας την κάνει κάποιος άλλος.

Σήμερα που η θητεία της έχει φτάσει στο τέλος, τα κοιτάει όλα αυτά με νοσταλγία, αλλά από απόσταση ασφαλείας, χωρίς τα βάσανα και τις υπο-χρεώσεις της οργανωμένης ζωής, αλλά με τα καλά μιας επιρροής. Πολλοί σύντροφοι νοσταλγούν την περίοδο που ήταν επιρροές προς ένταξη κι όλοι ασχολούνταν μαζί τους, μέχρι να γίνει ο γάμος και να αρχίσει η οργανωτική ρουτίνα και το τρέξιμο του βέγγου.

Αλλά κατά βάθος δεν το εννοούν. Γιατί στην οργάνωση, μπορεί να νιώθουν καμιά φορά ότι δεν έχουν (προσωπική) ζωή, αλλά της χρωστάνε το ευ ζην. Κι αν μπορούσαν με κάποιο μεταφυσικό, αντιδιαλεκτικό τρόπο να ξεκινήσουν από την αρχή, πάλι το ίδιο «λάθος», την ίδια κουτουράδα θα έκαναν.

Κουκουέ κι ας μη δω εξουσία ποτέ (που λέει κι ένα οπαδικό σύνθημα, παραφρασμένο). Η οποία ή θα είναι λαϊκή-εργατική, ή δε θα είναι τίποτα και θα μας διαφθείρει.

37 σχόλια:

Rizobreaker είπε...

Δε ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά έχω πολλές ομοιότητες με την (πρώην) συντρόφισσα που περιγράφεις! :p

Ανώνυμος είπε...

κι εγω

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί είμαστε έτσι! Και μπορεί να μην είμαστε πλέον οργανωμένοι αλλά υποστηρίζουμε το κόμμα!!! Μεγάλη δύναμη τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ αλλά μεγάλη δύναμη και οι φίλοι του που κάποτε πέρασαν από τις γραμμές του.

GK

KOMMANTO είπε...

άσχετο, αλλά το καινούργιο στήσιμο είναι πραγματικά ΑΠΆΛΕΥΤΟ.
ρε Κ.Ε. κόκκινη γραμματοσειρά σε ροζ φόντο??? θα μας τρελάνεις? θες να τυφλωθούμε?

γενικότερα σου δίνει μια έντονη αίσθηση χαρτιού το όλο πράγμα. λες και διαβάζεις εφημερίδα.

το παλιό με το ωραίο έντονο κόκκινο αντικαταστάθηκε από γράμματα παντού!

θέτω ζήτημα επιστροφής στο προηγούμενο.
Να αποφασίσει η βάση του μπλογκ!!
Ψηφοφορία τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Εμενα με ριξανε με την ατακα "στη βραση κολλαει το σιδερο", οταν αρχισα να τους λεω τα γνωστα "ναι μεν κι εγω μαζι σας, αλλα....", σ' ενα φεστιβαλ της ΚΝΕ. Μια κοπελα συγκεκριμενα. Δε νομιζω οτι τους ξαναδα ποτε στη ζωη μου. Και εδωσα ενα επικο βιογραφικο δυο ολοκληρων γραμμων εκει που στεκομουν. Κειμηλιο της παγκοσμιας λογοτεχνιας, ανεκτιμητης αξιας πλεον. Κατα τα αλλα κι εγω καπως ετσι ημουν. Αποφυγη της χαμαλοδουλειας οπως ο διαολος το λιβανι.

Ρε Κομμαντο, λαστ γηαρ ηταν τα σχολια της βασης του μπλοκ για το νεο λουκ. Και στο κατω κατω, εμεις δεν θελουμε να επιστρεψουμε σε εναν παλιοτερο και πιο πρωτογωνο μπλογκερικο σχηματισμο. Θελουμε να μοιραστουμε τον πλουτο των νεων μορφων και οχι τη φτωχεια των παλιων. Αλλα δεν εχεις λαθος σε ολα. Ισως αν ο Βασιλης δοκιμαζε και καμια αλλου χρωματος γραμματοσειρα χωρις να αλλαξει κατι αλλο..... οχι οτι εμενα με πειραζει, αλλα αν ειναι να σου πεταγονται τα ματια εξω...

Κασπερ

KOMMANTO είπε...

αισθητικά ήταν κατά πολύ ανώτερο το προηγούμενο λουκ.
το παρόν έχει ψευτοιντελεκτουάλ νότα με όλα αυτά τα γράμματα κτλ.
και είναι και πολύ ροζ..

Να γίνει ψηφοφορία!
Να αποφασίσει η βάση!
Όχι στο βοναπαρτισμό της Κ.Ε.!
Όχι στον εισοδισμό του Δελάρζ!
Εμπρός πίσω!

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει, ειπα να μην το σχολιασω την προηγουμενη φορα αλλα το ξαναπες με περηφανια: Που το ειδες το ροζ ρε γκαβακα?

Κασπερ

KOMMANTO είπε...

θα με τρελάνεις???
τα πλαίσια του κεντρικού κειμένου, όπως και αριστερά τα λινκσ και δεξιά οι ετικέτες είναι ροζ.
μη μου πεις ότι είναι σομόν!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κομμάντο έχεις πρόβλημα... :-)

Ανώνυμος είπε...

Πρωτον, δεν το ξερω το σομον. Δευτερον, το οτι ξερεις εσυ το σομον ειναι προβλημα. Τριτον: ρε, πραγματικα δεν υπαρχει ροζ σ΄ αυτη τη σελιδα. Πανε κοιτα μην εχεις καμια αχρωματοψια και σε χασουμε σε κανα φαναρι.

Κασπερ

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με τον Κομμάντο.
Όπισθεν ολοταχώς !
Εκλογές τώρα !
Να αποφασίσει ο λαός του blog !

Taliban

Υ.Γ.
επιτέλους αναρτήθηκε αριθμός λογαριασμού για ενίσχυση αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας
Εθνική Τράπεζα 200/62330152

Διαδώστε το παντού και δώστε όσο περισσότερα μπορείτε

Μάνος είπε...

Το ευ ζην: η ζωή που χαρακτηρίζεται από ποιότητα και πληρότητα.

Αρα αν δεν έχεις προσωπική ζωή δεν υπάρχει.
Το ξέρω οτι ακούγεται μικροαστικό.
Αλλά λίγο λίγο μέσα στη δραση όλο και το σκέφτομαι.Εν τέλει και εγω άνθρωπος δεν είμαι?

Ανώνυμος είπε...

Το περιεργο ειναι πως απο τοτε που εφυγα τρεχω περισσοτερο για το κομμα. Δεν ξερω αν το κανω απο τυψεις ή αν απλα δεν μπορουσα να σηκωσω το βαρος του να ειμαι μελος του κομματος κ τωρα σαν να απελευθερωθηκα. Ειναι κ η κριση που εκανε τα πραγματα πιο ξεκαθαρα.Παντως εχει σημασια σε τι κοβα θα πεσεις αλλα και σε τι φαση της ζωης σου θα οργανωθεις.

Ανώνυμος είπε...

εμένα τώρα θέλουν να με βάλουν. πρωτοετης βλεπεις ειμαι και ενδιαφερονται... αλλα εγω θα ειμαι εξωκομματικο κομματοσκυλο. ΛΟΛ...

Ανώνυμος είπε...

Ταυτίστηκα ρε πούστη!!!!!και ναι!!!ΚΚΕ και δεν είμαι καλά!και όπως έλεγε και μια μεγάλη ψυχή"καλύτερα κνίτης και μαλάκας παρά μαλάκας σκέτος...."

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Στην επανεμφάνισή της, η κε του μπλοκ δηλώνει ότι χαίρεται για τις ταυτίσεις των σφων αναγνωστών, που αποτελούσαν και τον αντικειμενικό σκοπό του κειμένου. Βλέπει για άλλη μι φορά την τεράστια δυναμική του πρώην δυναμικού -κι εύχεται να την βλέπουν κι αυτοί που πρέπει να την αξιοποιήσουν. Κατανοεί απόλυτα τον προβληματισμό του μάνου, αλλά δεν ξέρει τι να του απαντήσει. Το αυτό και στα σχόλιο των επόμενων ανώνυμων. Κι αναρωτιέται αν πρέπει να κάνει σκούρο καφέ το φόντο των κειμένων, για να μη βλέπει τίποτα ο κομάντο και να σταματήσει να μας ζαλίζει.

Ανώνυμος είπε...

Mwre den mazeveste oloi mazi na pate ston Sunaspismo lew egw...an den exete paei hdh dld...

Ανώνυμος είπε...

μεσω το παμε σα να ξαναοργανωνομαστε σιγα σιγα οι πρωην μονο μην οργανωσουμε κ τη γκρινια, τη μιζερια μας κ τα σκατοεγω μας

Ανώνυμος είπε...

Nai... eseis oi ''prwhn'' otan eisastan organwmenoi den 3erate na lete tis apopsares sas mesa sta organa? Twra 8umh8hkate na ftia3ete blog kai na dhmiourgeite fra3ies????? Vre oust! H ergatikh ta3h 8a sas 3erasei... Tsoutsekia.. upouloi.. Travate sto SYNASPISMO,twraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

RedBoy είπε...

Το θέμα δεν είναι να είσαι στο ΚΚΕ.

Το θέμα είναι η κίνηση προς το ΚΚΕ.

Πάνω σ'αυτό πρέπει να υπάρξει αναστοχασμός...στην κίνηση προς ..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε κάνε μου τη χάρη σαν καλός αντι-οπορτουνιστής που είσαι. Κράτα τη γραμμή και μην περιδιαβαίνεις στα μπλογκς και το ίντερνετ ανώνυμος. Αλλιώς ποιος μου λέει ότι δεν είσαι κανάς ύπουλος που προβοκάρει με όσα λέει το κόμμα;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε συγχαρητηρια. Κερδισες το βραβειο της πιο ηλιθιας προβοκατορικης παρεμβασης στην ιστορια του διαδικτυου. Ουτε το πληκτρολογιο σου δεν καταφερες να κοροιδεψεις.

Κασπερ

Ανώνυμος είπε...

Na pate sth Koumoundourou TWRAAAAAAAAAAA! Sta trena!
Kai Μπρεζνιεφικό απολίθωμα ...Esu kai an eisai fidi... kai me auta pou grafeis..

Sto diaolo.. mou 8umizete kati meta3u eaak-diktuo-anarxes-genova pou ka8ontai kai sextarizontai meta3u tous prospa8wntas o enas na parei kosmo apo tn allon kai olh thn wra ginetai auth h anakuklwsh meta3u tous..


Etsi eiste kai edw mesa.. einai oi prwhn suntrofoi-sekites-''antartes''-ml-kkke..sunaspispenoi-narites..

Dld eleos.. Kai to xeirotero einai oti sta ar8ra sas kai kala eiste oi luphmenoi prwhn suntrofoi pou fugate alla h kardia sas 8a anhkei panta sto KKE...dld eleos..8a 3erasw..

A!KAI TERMA PIA STIS AUTAPATES!

http://www.kke.gr
http://www1.rizospastis.gr
http://www.odigitis.gr
http://www.kne.gr
http://www.pamehellas.gr

SE AYTA TA SITE MPOREI KAPOIOS NA DIABASEI GIA TO KOMMA KAI ME AYTA PAREMBAINEI ORGANWMENA TO KOMMA OXI SE AYTO TO FRA3IONISTIKO KATASKEYASMA..

Eiste to antistoixo kratiko-asfalitiko indymedia..

Kai stamataw na asxoloume me thn parthh sas giati ginomai san ta moutra sas..den exei kanena nohma..

8a ta poume stis poreies-apergies kai sth ka8hmerinh palh.. 0ax0a0ax00axa0xa0a0xa0xa0 edw gelate!!!!! Sapioi....E sapioi

Ανώνυμος είπε...

"Etsi eiste kai edw mesa.. einai oi prwhn suntrofoi-sekites-''antartes''-ml-kkke..sunaspispenoi-narites." τους νυν συντρόφους ξέχασες...
Ελπίζω ανώνυμε να είσαι απλά ένας ηλίθιος κνίτης που έχει κάψει φλάτζα και όχι κάποιος που τα λέει στα σοβαρά.
Αν πλεον εκεί στο Κόμμα βλέπετε φραξιονιστικά κατασκευάσματα από πρώην, ναρίτες, μλδες κτλ έχετε περάσει στη σφαίρα της μεταφυσικής και σας βλέπω σε λίγο να κάνετε παρέα με τη λίτσα πατέρα.

Ανώνυμος είπε...

Τα πλήρη στοιχεία του Λογαριασμού ενίσχυσης των Χαλυβουργών

Αριθμός λογαριασμού για κατάθεση χρημάτων Αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

αριθμ. λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος : 200/62330152
IBAN λογαριασμού : GR4001102000000020062330152 (7 μηδενικά)
BIC or Swift Code : ETHNGRAA ( Bank Identifier Code )
Κάτοχος : Λιάκος Δημήτρης ( μέλος Δ.Σ. Σωματείου )

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !

Taliban

Ανώνυμος είπε...

Mesa edw den uparxoun NUN SUNTROFOI.. Kofte auth th malakia gia na psarepsete kanena knith..

Oi nun suntrofoi tous provlhmatismous tous,tis apories tous kai otidhpote allo ta suzhtane sta organa,stis ov kai stis kov tous,oxi se fra3ionistika blog ta opoia exoun dhmiourgh8ei apo thn organwmenh fra3ionistikh douleia pou egine sto ks ths KNE prin 3 xronia..

Ante mou.. gia hli8ious mas pernate?
Den 3eroume?
Autoi eiste kurioi..

Oi malakies loipon oti edw mesa uparxoun nun suntrofoi allou... alla den se pairnei th douleia auth pou kaneis apo edw na thn kaneis kai e3w sth pragmatikotha..
Katse liwse twra apo to internet.. vlaka..

DEN SXOLIASES OMWS TA EPISHMA SITE TOU KOMMATOS..DEN SE PAIRNEI,ANTI8ETWS .. H' MHPWS APO TA SITE AUTA DEN EINAI ARKETH H ENHMERWSH KAI PREPEI NA MPAINOUME KAI EDW NA ENHMERWNOMASTE.. ENTA3EI..SE EXOUME KATALABEI TI PROSPA8EIS NA KANEIS
SKASE TWRA MH MOU 3ANAMILHSEIS

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Ώστε τσιράκι του Πέτσα ο Μπρέζνιεφ, καλά τον είχα κόψει εγώ!

Ανώνυμος είπε...

Ο φωνακλάς ανώνυμος είναι προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα και την ΚΝΕ, μπαίνει εδώ για να κάνει το χαβαλέ του και για να προβοκάρει.

Δυστυχώς πολλοί ενοχλούνται με την ύπαρξη ατόμων που μπορεί να έφυγαν οργανωτικά απ' το κόμμα αλλά πολιτικά παραμένουν εκεί. Τους χαλάει λίγο την προπαγάνδα, ότι δήθεν οι μόνοι που στηρίζουν το ΚΚΕ είναι οι "μπετοναρισμένοι κνίτες".

Επίσης, είναι και θέμα κυρίαρχου προτύπου: "Ε όλοι στα νιάτα τους περνούν κάποτε από την ΚΝΕ, κάθονται λίγα χρόνια, αλλά μετά γίνονται καλά παιδιά"
Όπου "καλά παιδιά" = οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε χώρο, από τις κουκούλες μέχρι τις γραβάτες, από τις πυτζάμες μέχρι τις στρατιωτικές στολές, αρκεί να είναι αντιΚΚΕ μέχρι το κόκκαλο.

Αν ο εν λόγω παλίκαρος που βάζει τις φωνές είναι μέλος της ΚΝΕ, τότε είναι ο πρώτος που θα διαγραφεί για φραξιονισμό. Απλή λογική (τυπική, ούτε καν διαλεκτική): Αν το κόμμα έχει απαγορέψει στα μέλη του να γράφουν εδώ, τότε πρέπει να διαγραφεί γιατί παραβίασε κομματική απόφαση. Αν το κόμμα δεν έχει απαγορέψει στα μέλη του να γράφουν εδώ, τότε πρέπει να διαγραφεί γιατί παρουσιάζει την άποψή του ως κομματική.

Πάντως απολίθωμα η συγκεκριμένη ανάρτηση μπορώ να πω ότι με παραξένεψε κι εμένα. Έχει το ύφος ενός "internal joke", όπως σε μια παρέα που κάποια στιγμή λέει κάτι ένας και γελάνε μόνο 2-3, γιατί μόνο αυτοί ξέρουν τι εννοεί. Ίσως όμως είναι δικιά μου αίσθηση μόνο.

Ανώνυμος είπε...

"Ελπίζω ανώνυμε να είσαι απλά ένας ηλίθιος κνίτης που έχει κάψει φλάτζα και όχι κάποιος που τα λέει στα σοβαρά.
Αν πλεον εκεί στο Κόμμα βλέπετε φραξιονιστικά κατασκευάσματα από πρώην, ναρίτες, μλδες κτλ έχετε περάσει στη σφαίρα της μεταφυσικής και σας βλέπω σε λίγο να κάνετε παρέα με τη λίτσα πατέρα."
Πιο πανω ειχα πει οτι το ανωνυμο δηθεν κκε τρολ δεν επεισε ουτε το πληκτρολογιο του. Εκανα λαθος. Υπαρχουν ανθρωποι που ειναι πιο χαζοι κι απ τα πληκτρολογια. Εκτος κι αν το παιχνιδακι το παιζετε οι δυο σας.

Αφιερωμενο: http://youtu.be/9KCct4RwLNM

Κασπερ

haridimos είπε...

Περί, ροζ-σομόν κλπ
man vs woman, colors

Λίτσα Πατέρα είπε...

http://youtu.be/gRVHW7i4YQI

faros είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο μετράει η γνώμη ενός παππού σαν εμένα όταν "χώνεται" σε διαλόγους νεολαίων ... αλλά ... ας την πω.

Κατά τη γνώμη μου, οι Φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά.
(θα έλεγα πολλές φορές πιο σημαντική κι από των μελών)
Θα την έλεγα ανεκτίμητη.

Γεια σας !

A8lios είπε...

"Βλέπει για άλλη μι φορά την τεράστια δυναμική του πρώην δυναμικού -κι εύχεται να την βλέπουν κι αυτοί που πρέπει να την αξιοποιήσουν."

Το κόμμα έχει 1000 μάτια.
Το 2012 θα είναι η χρονιά της πιο δημιουργικής αξιοποίησης του πρώην δυναμικού.
Υπόσχομαι, σε ό,τι με αφορά.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που περιγράφει πλήρως τον ανώνυμο είναι: http://www.youtube.com/watch?v=DMQHTgbpQpw !

Ανώνυμος είπε...

"κομμουνιστικη λεσχη συζητησεων"

Παλι καλα που το καταλαβατε πως χρειαζεστε ψυχοθεραπεια απο την ψορα του κομμουνισμου

;-)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Να 'τανε η ζήλεια ψώρα... ;-)

Ανώνυμος είπε...

τελικά ρε απολίθωμα αυτός ο Φασούλας σου έχει κάτσει στο λαιμο και δε λέει να κατέβει στο στομάχι για τα περαιτέρω...