Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η αλλαγή της αλλαγής

Αν ήθελε κάποιος να μιλήσει για την τρίτη σεπτέμβρη και τα γενέθλια του πασοκ, θα έπρεπε να καταφύγει στα έργα των κλασσικών και τη δισκογραφία του χάρρυ κλυνν από τη δεκαετία με τις βάτες, για να περικλείσει σε ένα σκετσάκι ή ένα τραγούδι το προτσές της αλλαγής: έλα να πρασινίσουμε, ο ύμνος του πασοκ , ή ακόμα καλύτερα η κουτάλα της αλλαγής.
Μετά το 90’ η ιδεολογική κριτική στο πασοκ θα ήταν σα να κλέβει κανείς εκκλησία – ενώ το πασοκ έκλεβε όλα τα υπόλοιπα: ταμεία, συντάξεις, αποθεματικά κλπ.

Σήμερα όμως κανείς δε σκέφτεται τέτοια μέρα το πασοκ, με την ίδια έννοια που κανείς δε θα έπαιρνε τηλέφωνο στο σπίτι ενός πεθαμένου, ενός (πολιτικού) πτώματος, για να του ευχηθεί στη μέρα των γενεθλίων του. Όλοι σκέφτονται τη μέρα μετά (εξ ου και το κείμενο μπαίνει σήμερα), τη διάδοχη κατάσταση και το βαθύ μετα- πασοκ του συριζα. Τη ροζ αλλαγή που επαναλαμβάνεται ιστορικά σα φάρσα κι υπόσχεται πολιτική απαλλαγή απ’ το βραχνά του δντ, με τυπική κυβερνητική εναλλαγή χωρίς ουσία, ως μια ριζοσπαστική παραλλαγή της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, που υπέστη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη. Από τον ανατέλλοντα ήλιο του πασόκ στο διάττοντα αστέρα του αλέξη και στο άστρο της πρωινής αυγής και του συνασπισμού. Το πασόκ πέθανε, ζήτω το νέο πασόκ.

Κι αυτή είναι κατά βάθος η μεγάλη επιτυχία του συνασπισμού. Ότι κατάφερε να μοιάσει στο πασόκ και να πάρει την άμορφη μορφή του, του πολιτικού ασπόνδυλου. Να γίνει ένας πολιτικός χυλός, που χωράει παντού και παίρνει το σχήμα που του δίνεις, σαν πλαστελίνη. Να λέει και να πρεσβεύει τα πάντα και (ένα μεγάλο) τίποτα.
Το δημόσιο χαρακτήρα των δέκο και τις συμπράξεις με το ιδιωτικό κεφάλαιο (σδιτ). Την καταγγελία και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Το ευρώ και το αντιμνημονιακό μέτωπο. Το σύνθημα «καμία θυσία για το ευρώ» αλλά και τη διασφάλισή του από το… λόμπι της χρεωκοπίας (sic). Τον υπεύθυνο συνομιλητή του πέρες και το ολυμπιακό πνεύμα της σακοράφα που ήθελε να είναι σημαιοφόρος της παλαιστίνης στο αθήνα 2004. Τις βάσεις που μένουν, που φεύγουν, που μένουν. Τον αστυφύλακα και τον χωροφύλακα.

Την εδα, το εαμ (χωρίς το δεκέμβρη), το μπλόκο της κοκκινιάς. Τους παπατζήδες, την 3η σεπτέμβρη, το 81’, τη σοφία γιαννακά, τους τίμιους αγωνιστές του σοσιαλιστικού χώρου, όπως τους είπε χθες στην ομιλία του ο αλέξης, τους τίμιους οπορτουνιστές, το νέο αγωνιστή, την εδηκ, τους ανώνυμους κομμουνιστές, τους ανώνυμους αλκοολικούς, το γιο της αγγελοπούλου. Το πραγματικό πασοκ, το πραγματικό πρόγραμμα του κκε, το εξωκοινοβούλιο, την αναρχία, τον αντι-ρατσισμό, την αντιδεξιά, τους μη προνομιούχους. Το εναλλακτικό τρέντι, τα παρδαλά ρούχα – ασορτί με την ιδεολογία, την εναλλακτική πληροφόρηση, το γείτονα που έκανε την επανάστασή του μέχρι τον αχερώνα, το δεκέμβρη της νεολαίας -μακριά από αυτόν του 44’. Την πρόοδο, τον τρίτο δρόμο, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, την υγιή επιχειρηματικότητα. Όλοι μας κρύβουμε λίγο συριζα μέσα μας και ας μην το ξέρουμε.

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, τρεις του σεπτέμβρη να μιλάς. Στους μπαξέδες που αφήνουν όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, να δώσουν χρώμα και μυρωδιά, μαζί με κοπριές, τηλεοπτικούς μαϊντανούς και γαϊδουράγκαθα, παρασιτικούς κισσούς και κάθε λογής λουλούδι για μύρισμα που μυρίστηκε ψητό και ήρθε να πάρει θέση στο ενωτικό κοινωνικό μέτωπο. Είδε ένα φως στο τούνελ και μπήκε.
Γιατί όχι εξάλλου; Πότε είναι αλήθεια τα γενέθλια του συριζα; Τα γιορτάζει ως μετωπικό σχήμα; Ή ως ενιαίο κόμμα υπό κατασκευή; Κι αν τελικά έχει, υπάρχει κανείς που να τα θυμάται; Γιατί λοιπόν να μην οικειοποιηθεί μια αναγνωρισμένη ημερομηνία που του ταιριάζει τόσο;

γελοιογραφία του σπύρου δερβενιώτη

Μετά το πασοκ έρχεται ο συριζα και μετά την αλλαγή η μετάλλαξη. Ο συνασπισμός δεν είναι η μετενσάρκωση της 3ης σεπτέμβρη που πλανάται σα φάντασμα πάνω από τη μεταπολιτευτική ελλάδα στοιχειώνοντας τους αστούς. Δεν είναι το πασοκ του 74’ που λεηλατεί τα συνθήματα και τη βάση μας. Αλλά απευθείας απόγονος του πασοκ του 09’ και της κυβέρνησης του γιωργάκη. Για την οποία ο παπαδημούλης έλεγε ότι θα της ασκήσουν γόνιμη κριτική επιβραβεύοντας κάθε θετικό βήμα, πριν πέσουν από τα σύννεφα με το μνημόνιο, εκείνη την αποφράδα μέρα (όπως την χαρακτήρισε χτες στην ομιλία του ο αλέξης). Με σύμβολο της ομαλής διαδοχής το βαρουφάκη, που τότε ήταν σύμβουλος του γιωργάκη, αλλά στις τελευταίες εκλογές έπαιξε τριόβολο και τελικά στήριξε συριζα.

Δεν είναι πάντως λαθροχειρία να συζητούν στο συριζα για την 3η σεπτέμβρη και τη σημασία της. Πασόκοι είναι οι άνθρωποι, καλά κάνουν και προβληματίζονται. Λαθροχειρία είναι να συνδέει κανείς αυτή τη συζήτηση με την αριστερά, γενικώς κι αορίστως. Να θεωρεί δηλαδή αριστερά αυτό το κόμμα που είναι πίσω κι απ’ τη διακήρυξη της 3ης σεπτέμβρη. Να μην υπολογίζει την ιστορική πείρα από το ρόλο του πασοκ και γενικότερα της σοσιαλδημοκρατίας και να της κάνει το νεροκουβαλητή στο όνομα της ενότητας ακολουθώντας πολιτική ουράς – με ή χωρίς αυταπάτες.

Η λαθροχειρία επίσης είναι να παίρνει κανείς τη διακήρυξη αυτή – συνολικά και όχι επιμέρους διακηρύξεις της- ως επαναστατικό θέσφατο και να ερμηνεύει τη μετάλλαξη του πασοκ ως προδοσία των αρχών της, προσδοκώντας ένα καλό πασοκ ή έναν καλύτερο διάδοχό του και μια αριστερή κυβέρνηση να την εφαρμόσει και να κάνει πράξη τα συνθήματά της με μερικές μεταρρυθμίσεις. Ο τρίτος δρόμος ανήκει πλέον οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με το νέφος, τη δεξιά και όλο το φάσμα των παλιών αυταπατών που ξέσκισε βίαια η κρίση.
Αλλαγή δε γίνεται χωρίς το κκε και βασικά χωρίς το λαό στην εξουσία... 

55 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν παίζεσαι ... με τιποτα. Εννοείτε οτι το αναδημοσιευω. Συνεχισε ακαθεκτα.

Unknown είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=4kQ9tpC4iDM
και ο Παπαδημουλης επανειλλημενα λεει οτι "θελει και σοσιαλισμο", εμπρος λοιπον για το πασοκ του μελλοντος μας

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του 74 είναι άκυρες,και αυτό όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενσωματώσιμος ή ενσωματωμένος (κατά την γνώμη μου το πρώτο) αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.

Το είδωλο της θεσμικής ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα αλλά το ΑΚΕΛ του Χριστόφια.Είναι η μνημονιακή κυβερνητική αριστερά.

Που καταντάει μνημονιακή γιατί δεν αμφισβητεί το πλαίσιο που ορίζει η συμμετοχή της χώρας στις δομές του διεθνούς καπιταλισμού,δηλαδή ΟΝΕ,ΕΕ και ο μηχανισμός του χρέους.

Πολύ θετική η ειρωνική σου αναφορά στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ.Αν ολοκληρωνόταν με την ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ θέση του ΚΚΕ για το ίδιο θέμα (για το ίδιο θέμα και όχι για την εργατολαική εξουσία,τα κολχόζ και τα σοβχόζ,κλπ).

Παραθέτω για λόγους στοιχειώδους αξιοπιστίας:"Η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ συνεπάγονται απότομη άνοδο των τιμών στη «θάλασσα» των εισαγόμενων προϊόντων, τεράστια απώλεια αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων. Και στις δύο περιπτώσεις κοινά στοιχεία είναι η φορολογική επιδρομή και η βαθιά υπονόμευση των υπαρκτών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Τμήματα του κεφαλαίου θέλουν και θα ωφεληθούν από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αφού θα επενδύουν με λιγότερα κεφάλαια σε μια χώρα με υποτιμημένο νόμισμα και μισθούς Βουλγαρίας."

Μάχιμη αντιπαράθεση από τα αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται προσπαθώντας να οξύνεις τις φοβίες του κόσμου της αριστεράς (τελικά υπάρχει!!!) ότι "όπως το ΠΑΣΟΚ σε γέλασε θα σε γελάσουν και τούτοι".Άλλο η συγκυρία που ένα ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό κίνημα,όχι με προδοσία αλλά με αντικειμενικές συγκλίσεις έγινε κορμός του αστικού εκσυγχρονισμού,και άλλο στην συγκυρία της χρεοκοπίας εν μέσω κρίσης οι ανεπάρκειες της αριστεράς (όλης) που το ανερχόμενο λαϊκό ταξικό ρεύμα του αγώνα του λαού την φέρνει στα πρόθυρα της κυβερνητικής ανατροπής.

Γίνεται αν επί της ουσίας τοποθετηθείς διαφορετικά στα επίδικα της ταξικής αντιπαράθεσης.

Αρκεί βέβαια να έχεις άλλη θέση για τα επίδικα αυτά.Και να μην συμμερίζεσαι εξίσου τον σεβασμό στο αδελφό ΑΚΕΛ.

Τελευταίο: ψιλοσιωπηλό το ΚΚΕ για το αίσχος Τσίπρα -Πέρεζ.Και για τα αίσχη Χριστόφια- Πέρεζ...

Ρε κάτι συμπτώσεις...

faros είπε...

Για όσους είναι (λίγο) μεγάλοι και θυμούνται ...
Το φλερτ των χώρων του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, κρατούν από παλιά !

Από την εποχή του Αντρέα και του τότε ΚΚΕ εσωτερικού - Κύρκου !

Απλά τότε η "αριστερά" δεν μέτραγε, ενώ σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι γίνεται !

Και, ψάχνονται όλοι ...

Ανώνυμος είπε...

...oi σύγχρονοι επαγγελματίες αντικκεδες καταντούν συγκινητικοί με την ευσυνειδησία τους. Γενικώς,όποιο και να ναι το θέμα..όλα τα θέματα οδηγούν στο ΚΚΕ. Η προτίμηση στο ΠΑΣΟΚ πάντως δεν κρύβεται (ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό κίνημα vs ανεπαρκή αριστερά) κι ας πασπαλίζεται με όση επαναστατικότητα θες..όπως και η προτίμηση στον καπιταλισμό βέβαια εφόσον θεωρείται δεδομένος και το επίδικο πρέπει να περιορισθεί μόνο στο νόμισμα..αλλά είναι κι αυτό μια κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ: εμείς ορίζουμε το πλαίσιο,εμείς και την "αριστερή" απάντηση και οι εργαζόμενοι αν δεν θεν να είναι δεξιοι,συντηρητικοί κτλ οφείλουννα ακολουθήσουν

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Χωρίς καμία διάθεση να ανοίξω διάλογο μπορώ να πω ότι:
α. δεν έχω κανένα πρόβλημα να βάλω στην ίδια περίπου μοίρα το σημερινό ακελ με τον συνασπισμό
β. το βασικό σημερινό επίδικο είναι η κρίση και εκεί ακριβώς είναι που υπάρχει άβυσσος μεταξύ σύριζα και κκε και φαίνονται (κοίτα να δεις) κάτι άλλες συμπτώσεις..

Κατά τα άλλα.
Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση και τα καλά λόγια, αν και με φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Ανώνυμος είπε...

To KKE δεν εκφραζει καμια θεση χωρις να τη συνδεει με τη σοσιαλιστικη προοπτικη, οποτε δεν υπαρχουν πανομοιοτυπες θεσεις με το συριζα, εκτος κι αν την αναγνωση τη σταματαμε οπου γουσταρουμε εμεις. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε επι της ουσιας για το πως ο καθε χωρος αντιλαμβανεται την κριση σημερα.

Οτι και να λες για το ΑΚΕΛ (που το αναφερεις μονο και μονο για να επιτεθεις στο ΚΚΕ μεσω Λευκωσιας), ο ιδιος ο συριζα επιδιωκει τη συγκριση του και βασικα την ταυτιση του με το "παλιο καλο πασοκ", κατι το οποιο πετυχαινει, αλλα μονο σε επιπεδο σημειολογιας-συνθηματολογιας.

Η αντιπαραθεση με το συριζα γινεται με την παρουσιαση των δικων μας θεσεων και οχι με ετεροκαθορισμο, συμφωνα με το πως κινουνται καθε φορα που αλλαζει ο ανεμος οι νεοι σοσιαλδημοκρατες. Αλλα μαλλον αυτα παθαινει κανεις οταν βλεπει "ριζοσπαστικο σοσιαλιστικο κινημα" που "εγινε κορμος του αστικου εξυγχρονισμου". Και δεν πονταρουμε στο φοβο του λαου. Στο φοβο και την αμορφωσια του πονταρει το πασοκ vol2, που ο λαικισμος του πλεον εχει χτυπησει χρυσαυγιτικα επιπεδα.

Δεν καταλαβαινω γιατι το ΚΚΕ επρεπε να βαλλει εναντιον αυτης καθαυτης της συναντησης Τσιπρα-Περεζ. Ειναι αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης και κατι τετοιο ειναι μεσα στις υποχρεωσεις του. Και οι θεσεις του ΚΚΕ για το ρολο του Ισραηλ ειναι ξεκαθαρες, εκτος κι αν χρειαζεσαι να σου τις λεει ενας κουκουες καθε πρωι γιατι αλλιως θεωρεις οτι μπαγιατευουν. Αλλα ειπαμε: ΑΚΕΛ-ΚΚΕ και συνεχιζουμε.

Πολυ ωραιο το κειμενο, απο τα καλυτερα σου των τελευταιων μηνων.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε manuel harper,μάθε να διαβάζεις.Ανεπαρκή αριστερά χαρακτηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ,και γενικά την αριστερά σήμερα γιατί δεν έχει γραμμή ρήξης με την πολιτική του ελληνικού καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού απέναντι στην κρίση.

Ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό λέω το ΠΑΣΟΚ του 74,πρότεινε κάποιον άλλον χαρακτηρισμό.Να είναι όμως κολακευτικός για το ΚΚΕ του τότε και την πολιτική ουράς που ακολουθούσε,γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το ΚΚΕ του σήμερα,που δεν έχει αποκηρύξει το ΚΚΕ του τότε.

Η κρίση αγαπητέ απολίθωμα δεν είναι ένα φάντασμα που δεν μπορούμε να του κάνουμε τίποτα,που όταν τελειώσει οι εργαζόμενοι θα είναι εξαθλιωμένοι,όπως λέει η Αλέκα(βαριέμαι να ψάξω για παραπομπή).Ο ελληνικός καπιταλισμός μια χαρά την χειρίζεται εις βάρος των εργαζομένων ,με όπλο την θέση της στον διεθνή καταμερισμό και τις ιμπεριαλιστικές δομές.

Αυτό που λες οδηγεί στο κάτω ο καπιταλισμός-ψήφο στο ΚΚΕ.

Δηλαδή το απόσπασμα που παράθεσα δεν είναι από την πρόσφατη απόφαση του ΠΓ?Δεν θα μπορούσε να το υπογράψει ο συν?Δεν έχεις διαβάσει κείμενα της κεντρικής ιδεολογικής ομάδας της Κουμουνδούρου,πχ του Μηλιού,που λένε ,ακριβώς σαν το ΚΚΕ(για το θέμα του ευρώ) ,ότι το θέμα είναι ο καπιταλισμός και η κρίση και όχι το νόμισμα?

Συνεπώς συμπτώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και τα 2 μας,απλά οι δικές μου δεν είναι με αυτούς που ο ΔΟΛ μέρα παρά μέρα δίνει συγχαρητήρια για την υπευθυνότητα τους.Που την στηρίζει κυρίως στο θέμα του...ευρώ.

Μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει πχ τον Πρετεντέρη να λέει "μέχρι και το κκε συμφωνεί ότι η δραχμή είναι καταστροφή"Προβοκάτσια θα μου πεις...Ίσως και σύμπτωση θα πω εγώ...

Κάτι περίεργο πρέπει να παίζεται με τις ρημαδοσυμπτώσεις!!!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μια αρκετά μεγάλη μερίδα του χώρου σου συμφωνεί με το συριζα στο καμιά θυσία για το ευρώ. Αυτό θα το συνυπέγραφε ο μηλιός, το κείμενο του κκε όχι.
Και μια αρκετά μεγάλη μερίδα της αστικής τάξης θα έκανε χοντρές μπίζνες με μια απλή αλλαγή νομίσματος χωρίς τα περαιτέρω.
Αυτά και καληνύχτα από την πλευρά μου.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ είπε...

Ωραο το κλεβω

Ανώνυμος είπε...

Από την πλευρά μου καλημέρα.

Περί μερίδας.
1.Ευτυχώς υπάρχει στον χώρο μου δημόσιος διάλογος,και τα μαθαίνεις και όχι τεχνικές οργάνωσης του 19 ου αι.
2.Το "καμία θυσία" από την "μερίδα" μπαίνει στην προοπτική του να νικήσει η αριστερά στις εκλογές ,με πυρήνα το αριστερό αντί εε μέτωπο που θα βαθαίνει τις επεξεργασίες για την έξοδο και για την επόμενη μέρα.Είναι μια λογική που θεωρεί ότι η προγραμματική συγκρότηση ενός κοινωνικού μπλοκ δεν πρέπει να "πιέζεται" από την πρωτοπορία,αλλά ούτε και αυτή να ετεροκαθορίζεται από τα γκάλοπ.Ότι βάθεμα του προγράμματος και εμπλοκή των μαζών σε αυτών,και συνείδηση των μαζών πάνε μαζί.

Επίσης είναι μια θέση που διατυπώνεται σε συνθήκες δεδομένης απουσίας της βασικής αντί εε δύναμης ,δηλ του ΚΚΕ.Απουσίας από την πολιτική συμπύκνωση της ανατροπής της πολιτικής ελληνικής αστικής τάξης και ΕΕ,στον δρόμο για ευρύτερους μετασχηματισμούς.Αν δεν υπήρχε αυτή η απουσία ,ο καθένας σχεδιάζοντας για άλλο εύρος συμμάχων θα μπορούσε να τοποθετείται αλλιώς.

Δεν έχει σχέση με μια λογική αλλαγής του ευρώ,της ΕΚΤ και διάφορα τέτοια που λέει ο Μηλιός.

Ήδη κατηγορήθηκα ότι παίρνω αποσπασματικά την θέση του ΚΚΕ .Όμως ήμουν σαφής ότι δεν μιλάω για συνολική πολιτική συνάφεια αλλά για το τι θεωρούν "αντικαπιταλιστική" ανάλυση στο θέμα του νομίσματος στον καπιταλισμό.Συνεπώς το απόσπασμα που παράθεσα προφανώς ο Μηλιός το υπογράφει όπως είναι.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για την απλή αλλαγή νομίσματος χωρίς τα περεταίρω.Αυτό ακριβώς είναι και το πνεύμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Που σημαίνει ότι υπάρχει θέμα νομίσματος,μόλις μπήκες στην κουβέντα.Που σημαίνει η ηγεσία του ΚΚΕ έχει λάθος...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Στον χώρο σου στον εικοστό πρώτο αιώνα δεν υπάρχουν ούτε πρακτικά. Οι διαφωνίες μαθαίνονται γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να μη δίνει λογαριασμό. Όχι για κάποιον άλλο λόγο.
Τα υπόλοιπα είναι μια δική σου ερμηνεία που σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προτεραιότητές μου να την αναιρέσω διεξοδικά, νομίζω ότι είναι χιλιοειπωμένα εξάλλου. Αν το επιθυμεί κάποιος άλλος ευπρόσδεκτο. Αυτά από την πλευρά μου και αντίο.

Φίλιππε, ευπρόσδεκτη η "κλοπή", και δεν χρειάζεται άδεια για αυτό.

Manny Calavera είπε...

απολιθωμα τα βιντεο ειναι συγκλονιστικά!!!

κλαιω με την παραφραση: η κουταλα ειναι συνεχεια του χεριου μας

η κουταλα ειναι δικη σας και δικη μου

θυμαμαι αμυδρα ενα αλλο του κλυν που μιλαγε και ο εργολαβος και πηγαινε καπως ετσι: δρομοι της Αθηνας γεματοι σκουπιδια μπλα μπλα ζηταω βοηθεια μα το βυτιο δεν ερχεται μπλα μπλα

το θυμαται η κε του μπλοκ?

(τι σου ειναι το παιδικο μυαλο..σφουγγαρι)

TRASH είπε...

Παρότι καμμία όρεξη δεν έχω να υπερασπίζομαι το ΑΚΕΛ (δεν έχω και την καλύτερη των απόψεων για αυτό), οι συγκρίσεις ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και το τσιπρέικο είναι τουλάχιστον ανιστόριτες (και αναφέρομαι στην πρόσφατη ιστορία).
Ενδεικτικό των διαφορών τους:
Το ΑΚΕΛ τάχθηκε κατά της είσοδου της Κύπρου στην ΕΕ.
Ο ΣΥΝ όχι μόνο ψήφισε το Μάαστριχτ (οι αποφάσεις του οποίου εφαρμόζονται στα μνημόνια), αλλά δεν θέτει καν θέμα εξόδου (όχι από την ΕΟΚ) αλλά και αυτό το ...ΝΑΤΟ, του οποίου μάλιστα όλες τις πρόσφατες επεμβάσεις έχει υοστηρίξει!
Υ.Γ.
Δεν θυμάμαι, ποιός εξωκοινοβουλευτικός χώρος μίλαγε για τον "χασάπη Μιλόσεβιτς" την ώρα που τα ΝΑΤΟϊκά βομβαρδιστικά ισοπέδωναν την Γιουγκοσλαβία;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το σφουγγάρι ωστόσο έχει τρύπες και η παιδική μνήμη είναι επιλεκτική. Οπότε όχι, δεν το συγκράτησα μάνι αλλά κάνω την αυτοκριτική μου και θα καλύψω τα κενά της μνήμης μου..

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική ακολουθητισμου σε ΗΠΑ Ισραήλ, και αυτή πρόσφατη είναι και μάλιστα σε εξέλιξη,όπως και η ένταξη της Κύπρου σε μνημόνιο.

Για το 99 βαριεμαι να ψάξω κείμενα της εποχής.Αν μια στο εκατομμύριο κάποια οργάνωση είχε λογική ίσων αποστάσεων, το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν ήμουν μέλος της.

Ανώνυμος είπε...

όσο ασχολείστε με τις διαφορές σας οι φασίστες αλωνίζουν.

Ξυπνάτε ενότητα χρειάζεται

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη Ζ το ότι το ΚΚΕ είναι κατά του ευρώ το ξέρουν και οι πέτρες. Η θέση του είναι ότι δεν αρκεί η έξοδος από το ευρώ όχι ότι δεν είναι σωστή. Νομίζω είναι εύκολο να το καταλάβει ο καθένας αυτό. Είναι προφανές επίσης ότι όταν βάζεις το σύνθημα Εξω από την ΕΕ η έξοδος απο΄το ευρώ είναι αυτονόητη. Το αντίθετο δεν ε'ιναι αυτονόητο μπορείς δηλαδή να είσαι έξω από το ευρώ αλλά μέσα στην ΕΕ.

Να σου πω όμως εγώ τι καταλαβαίνω από τις αναρτήσεις σου ότι στο χώρο της εξ αριστεράς υπάρχει πίεση από τη στάση του ΚΚΕ, η οποία δεν έχει πάρει διαστάσεις εξαιτίας κάποιων λαθών στη τακτική του ΚΚΕ και του άσχημου εκλογικού αποτελέσματος. Πιο συγκεκριμένα η αφήγηση που υπήρχε για το ρεβιζιονιστικό, συμβιβασαμένο ΚΚΕ στη δεκαετία του 90 δεν μπορεί να σταθεί εδώ και χρόνια και επιχειρείται να τραβηχθούν πράγματα από τα μαλιά, όπως η θέση για τοο ευρώ. Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Το αγαπημένο σε όλους σεκ σε μια ακόμη μεγάλη του ιστορική στιγμή έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
Αλλά και σήμερα ποιος γνωστός δημοσιογράφος, μέλος του ναρ εκθείαζε την εξέγερση στη λιβύη και ουσιαστικά αθώωνε την ιμπεριαλιστική (;) επέμβαση;
Και ποιος στις παρυφές μιλά για την αραβική άνοιξη της συρίας;
Μέλος της ανταρσυα είσαι; Αν ναι πρέπει να σε προβληματίσουν αυτά;

mariori

Ανώνυμος είπε...

Εγώ όμως το θυμάμαι σαν χθες…
Σαργός

http://www.youtube.com/watch?v=-vR8PQXlJ1k

Αχ, πώς μ' αρέσει να ρουφάω καυσαέριο
κι εξάτμιση παλιού λεωφορείου.
Να μου γεμίζουν τα πλεμόνια φωταέριο
καπνιά και διοξείδιο του Θείου.

Δώστε μου μόλυνση και πάρτε την ψυχή μου
ραδιενέργεια ποτίστε το κορμί μου.
Κόψτε τα δέντρα που μου κρύβουν τα ντουβάρια
φτιάξτε χαβούζες, τζιμινιέρες και νταμάρια.

Αχ, πώς πεθαίνω για κολύμπι στα βρωμόνερα
να πέφτω στο μαζούτ για μακροβούτια.
Πάνω στις πίσσες ξαπλωτός να κάνω όνειρα
μετρώντας τ' αδειανά κονσερβοκούτια.

Δώστε μου μόλυνση και πάρτε την ψυχή μου
.............................

Πώς με τρελαίνει να γυρίζω με ηλίαση
μες στην πυρακτωμένη Λεωφόρο.
Τα κομπρεσσέρ να μ' ανεβάζουνε την πίεση
και νά ’χω γιώτα-χι βυτιοφόρο.

Δώστε μου μόλυνση και πάρτε την ψυχή μου
...........................

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο του ΠΠ πραγματικά προβληματικό, στην λογική που λες δεν έχω προσέξει.Παρέπεμψε με και τα λέμε.Να εννοείς του δεκάστικ χλωμό, συνήθως τον κατηγορούν από την αλλη οτι πχ ειναι με Ασσαντ κλπ.

Με τις θέσεις τροτσκιστικων οργανώσεων για τέτοια ή συναφή θέματά, πχ τα λεγόμενα εθνικά, διαφωνώ. Αυτός δεν ειναι λόγος να μην είμαι μαζί τους στην ανταρσυα.Να λογοδότησω για δίκες της θέσεις, μη αντιιμπεριαλιστικες,αν υπάρχουν ή υπάρξουν.

Παρακάτω.Αντιιμπεριαλιστικο κίνημά δεν ειναι χαρτοπολεμος τμημάτων εξ πολιτικής.Ειναι κίνημα μαζών και αλλαγή συνειδήσεων. Μήπως ο ρόλος του κκε, πχ στο κίνημά ενάντια στην ελληνική προεδρία το 2003,ήταν κάπως δυσανάλογος με το μέγεθος και την επιρροή του? Μήπως δηλαδή να βάλλουνε και το τι κάνεις στο τραπέζι?

Μήπως το κκε βγάζει λάδι τον ρολό των ιμπεριαλιστικών δομών στην άστολη διαχείριση της κρίσης με την θέση για αποδέσμευση μετα την επανάσταση? (Λέμε τώρα)

Είσαι μέλος του κκε? Μήπως να μπεις και συ σιγά αίγα στο club των προβληματισμένων?

Ανώνυμος είπε...

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις είναι:
Όχι.Όχι.Όχι.Όχι.Όχι.
http://www.youtube.com/watch?v=EIuPM8c_O9Y

Ο πιπι μιλούσε για αυθεντική λαϊκή εξέγερση στη λιβύη.
Ο χατζηστεφάνου στο unfollow 9 λέει για την αραβική άνοιξη στη συρία. Και κάπου στα συμφραζόμενα "αγνές" απορίες μήπως παίζουν ρόλο οι μεγάλες δυνάμεις κλπ. Ή όταν πια είχαν ήδη εισβάλλει.
Ο δελαστίκ ξεχωρίζει. Η εμπειρία από το κκε κάτι του έχει αφήσει.
Γι'αυτόν για άλλα που λέει πρέπει να λογοδοτήσεις!

mariori

AGIS είπε...

Αφιέρωμα στην πασοκική 3η Σεπτέμβρη με το σύνθημα ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ! Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Manny Calavera είπε...

XAXA το βρηκα!

http://www.youtube.com/watch?v=rH9AC-CInVw&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=ImT0137NTn4

αυτο που ελεγα ειναι στο δευτερο λινκ μετα το 6 λεπτο : ]]]

--αν σκεφτεις οτι το πρωτοακουσα πριν μαθω να μιλαω και οι γονεις ειχαν λιωσει την κασετα για αρκετα χρονια, αναρωτιεμαι σε τι ποσοστο υπεστην πλυση εγκεφαλου και επηρεασε διαφορες μετεπειτα επιλογες : ]]

Ανώνυμος είπε...

Μην με αναγκάζεις, να επαναλαμβάνομαι, δεν απολογούμαι ούτε για το ναρ,ούτε για μέλη του.

Αυτά που λες βέβαια δεν αποδεικνύουν τίποτα απολύτως, θα τα διαβάσω αν βρω χρόνο και όρεξη,να βγάζουν σαν μήνυμα την ανοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δεν παίζει.

Οπότε σταματα την κουβέντα,γιατί θα πρέπει να λογοδοτεις για όσα λες η ίδια...

Ανώνυμος είπε...

Από τα χειρότερα κείμενά σου, καθώς η ανάλυση δεν είναι υλιστική.

Ο καπιταλισμός βρίσκεται σε φάση όπου δεν χρειάζεται σοσιαλδημοκρατία. Για την ακρίβεια, και να χρειαζόταν, δεν έχει λεφτά:
α)για να αφήσει στους μικρομεσαίους να"αναπνεύσουν" και να τους έχει υπό την ιδεολογική τους ηγεμονία
β)για να εξαγοράσει την εργατική αριστοκρατία και κανέναν συνδικαλιστή, ο οποίος εκφύλισε αρκετά τον όρο "συνδικαλισμός" στη συνείδηση των εργαζομένων, και άρα πετιέται σα στημένη λεμονόκουπα.
γ)για να ανεβάσει σχετικά το επίπεδο της εργατικής τάξης.

Για τις "ασπόνδυλες" θέσεις του Σύριζα θα σου θυμίσω το ότι "τις ταλαντεύσεις των μικροαστών τις αξιοποιούμε, δεν τις αμελούμε"(Λένιν, Αριστερισμός, σελίδα τάδε).
Θα σου θυμίσω επίσης τη θέση του μετεμφυλιακού ΚΚΕ για τους οπαδούς της Ουδετερότητας και για τους καημένους βιομήχανους που δεν μπορούσαν να κάνουν εμπόριο με τις ανατολικές χώρες (Αλλά ξέχασα, καταδικάζουμε τα "πατριωτικά μέτωπα" που πετύχαινε ο ίδιος ο Ζαχαριάδης που αποκαταστήσαμε).
Θα σου θυμίσω τέλος τις αναφορές του στους "αγνούς αγωνιστές της βάσης της ΕΠΕΚ" και του Συναγερμού, να'ουμε, και τα μέτωπα που έφτιανε μαζί τους και με τα στελέχη τους.
Πράγματι, ο Ζαχαριάδης ήταν το πρώτο ασπόνδυλο.
Το κείμενό σου διαπνέεται από τροτσκισμό. Δεν έχει καμία μετωπική λογική. Απολυτοποιεί τη θεώρηση μόνο της μιας πλευράς του μετώπου (π.χ. Παπαδημούλης) που αγωνίζεται για την ανατροπή των συσχετισμών εντός του συστήματος και όχι για την ανατροπή του συστήματος.Ουσιαστικά, μας προτείνει τέτοιους τύπους να μην τους αξιοποιούμε. Ας κάτσουμε στα αυγά μας, καλύτερα.Μια χαρά περνάμε,άλλωστε.

ΥΓ1. Αυτό με το ΕΑΜ χωρίς Δεκέμβρη ήταν όλα τα ευρά..
ΥΓ2. Λένιν, ο πρώτος εμπνευστής των ΣΔΙΤ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Από τα χειρότερα σχόλια που έχουν γίνει στο μπλοκ, για να ανταποδώσω το κοπλιμέντο. Κακή κι ανιστόρητη μίμηση εργατικού αγώνα.

Όντως δεν περισσεύουν λεφτά εν μέσω κρίσης για νεοκεϋνσιανές αυταπάτες, αλλά το σύστημα χρειάζεται ένα διάδοχο της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας για να παρηγορεί την ξεπεσμένη εργατική αριστοκρατία με την ουτοπία της επιστροφής στο πρόσφατο παρελθόν όπου δεν υπήρχε κρίση και μείωση των εισοδημάτων της, και να ξεγελάει με αυτήν την καραμέλα κι ένα κομμάτι της εργατικής τάξης.
Γενικότερα το σύστημα χρειάζεται έναν καλό (σοσιαλδημοκρατία) κι έναν κακό μπάτσο (τους φασίστες). Αν αποτύχει ο πρώτος, μπορεί πάντα να καταφύγει στο δεύτερο.

Μια λιγότερο επιλεκτική ανάγνωση της πορείας του ζαχαριάδη θα έβλεπε και την άλλη πλευρά. Την περίφημη φράση τι πλαστήρας τι παπάγος, τους σοσιαλφασίστες, το προσχέδιο προγράμματος του κκε το 53' για σοσιαλιστική επανάσταση και πολλά άλλα.
Μόνο ένα πολιτικό ασπόνδυλο μπορούσε να τον ερμηνεύσει έτσι ώστε να τον χωρέσει στη σημερινή παναριστερά και να μπερδεύει τη νεπ του λένιν στο σοσιαλιστικό κράτος με τις προτάσεις του συν για σδιτ.

Καλή τύχη στην αξιοποίηση του σφου παπαδημούλη κι όνειρα γλυκά

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Μπα; Τώρα αγαπήσαμε και τον ...Ζαχαριάδη; Επαψε να είναι ο "αδίστακτος ανθρωποφάγος";
Μπα; Τώρα καταδικάζουμε και τον τροτσκισμό; Γίναμε, μήπως και ...σταλινικοί;
Πολλοί λάρτζ έχετε γίνει ρε νεοσπορίτες-εργατοαγωνιστές. Είπαμε, μικροαστικός κομμουνισμός, μπολιβαριανός, μετωπικός κομμουνισμός κλπ., αλλά κάντε και λίγο κράτει!
Και, επιτέλους, δώστε ολοκληρωμένη την πολιτική σας θέση, κάντε ένα κόμμα, κίνημα, κάτι τέλος πάντων, έστω και με ...ψευδώνυμο, δεν κολλάμε εκεί, μπας και δούμε φως και μείς οι ξέμπαρκοι.
Ο λαός των ξεπεσμένων αλλά μη μετανοημένων, των wannabe νυν και αεί μικρομεσαίων, λαχταράει την φυσική του ηγεσία.
Και γλήγορα γιατί μας γλυκοκοιτάει και ο Μιχαλολιάκος.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Α κάτι ακόμα. Καμία σχέση η σημερινή - παραδοσιακή ή εκκολαπτόμενη- σοσιαλδημοκρατία μ'αυτήν των αρχών του αιώνα. Μόνο βέροι τροτσκιστές κάνουν σήμερα αυτό το λάθος όταν μιλούν πχ για ενιαίο μέτωπο με τη γσεε κλπ.
Α και καλή ενωτική πορεία στο άγαλμα βενιζέλου.

Ανώνυμος είπε...

Την επίκληση της φράσης "τι πλαστήρας, τι παπάγος" την έκαναν ως τώρα ΠΑΣΟΚοι,παραποιημένη,βεβαίως. Δεν ήξερα ότι πλέον την αποδέχεστε ως "έχει".Αλλά,μάλλον πλέον αποδεχόμαστε και τον χαρακτηρισμό του Στάλιν ως "σφαγέα" με την προσθήκη του "ναι,ρε, καλά τους/σας έκανε".Μια τέτοια,όμως, στάση αποκρύπτει την κυριότερη συνεισφορά του Στάλιν, στην πολιτική θεωρία: τα Μέτωπα.
Δεν εξίσωνε ο Ζαχαριάδης ΕΠΕΚ με Συναγερμό, όπως υπονοείς, ούτε Παπάγο με Πλαστήρα, και κυρίως, για να μιλήσουμε για την ταμπακέρα, δεν εξίσωνε τη στάση του έναντι της βάσης και των στελεχών της ΕΠΕΚ με τη στάση του απέναντι στον Πλαστήρα και τον Παπάγο .
Επίσης, το Πρόγραμμα του ΚΚΕ το'54 αποσύρθηκε επί Ζαχαριάδη, ο οποίος το 1951-52 ανέφερε τον Παρτσαλίδη ως υπαίτιο ενός "λίγο-πολύ σοσιαλιστικού προγράμματος" (Μήπως αποκαθίσταται στην πράξη ο Παρτσαλίδης;).
Ακόμα πιο σημαντικό, το ΚΚΕ απέσυρε το πρόγραμμα του ΑΚΡΙΒΩΣ για να διατηρήσει τις συμμαχίες του με τους Παπαδημούληδες της εποχής.Ρητά το αναφέρει η απόφαση απόσυρσης:"ιδαίτερα στο μέρος του όπου μιλά για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας και για τη Λαϊκή Δημοκρατία σαν κοντινή και άμεση επιδίωξη σήμερα του ΚΚΕ μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην παραπέρα συσπείρωση και πάλη των πατριωτικών-δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας". Για αυτό και απέσυρε το Σχέδιο (ούτε καν Πρόγραμμα) "από τη Συζήτηση" (εντάξει,ρε σύμμαχοι,μια συζήτηση κάναμε,μη βαράτε)..
Τέλος, η αναφορά στα ΣΔΙΤ έγινε ακριβώς για να δείξω ότι ασχέτως αν ο μεν (Παπαδημούλης) μπορεί να μη συνδέει τα ΣΔΙΤ με το σοσιαλισμό, εσύ(ΚΚΕ),όμως, δεν έχεις τίποτα να χάσεις από αυτόν,αν κι εσύ αξιοποιήσεις π.χ. τα ΣΔΙΤ στα πλαίσια μιας ΝΕΠ (που προφανώς συνδέεται με μια πορεία προς το σοσιαλισμό-δεν μένει ξεκρέμαστη).

Ανώνυμος είπε...

Με κάτι τέτοιους ανώνυμους νοσταλγώ τους οακκιτες. (Εντάξει ελπίζω να μην εμφανιστούν λόγω επίκλησης)
Και ο αλέξης είναι ο λένιν ή ο στάλιν τελικά;
Και ναι είναι γνωστό ότι το σχέδιο προγράμματος αποσύρθηκε έτσι μόνο του μια μέρα. Ή λόγω πιέσεων των παπαδημούληδων. Ήταν τέτοιος ο ζαχαριάδης.
Και μια ερώτηση στην G20 ή στον πέρες ο αλέξης εξέθεσε το όραμα του για το σοσιαλισμό. Γιατί τους είδα χλωμούς και φοβισμένους και δεν ήξερα από τι ήταν.

mariori

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως το ΠΑΣΟΚ καλα δουλευει

και ακομα χειροτερω ειναι οτι ο λαος στο ζητημα του ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να παθει για να μαθει!!!

η μ....κια του 90΄ ειναι οτι αντιμετωπηιζαμε τον λαο πολυ κομματικα τωρα πρεπει να τον πεισουμε μονο ταξικα
(δεν διαβασα τα σχολια γιατι δεν θα εχουν και πολυ νοημα[οπως και το δικο μου])







(και αν αναρωτιεσαι γιατι το γραφω: ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ)

Ανώνυμος είπε...

..βαγγέλη ζ ξέρω να διαβάζω- ίσως όμως δεν είμαι τόσο καλός στην χαρτοκοπτική όσο εσύ που διαπρεπείς από ότι βλέπω- και αξιολογείς το ΠΑΣΟΚ του 74 ως ριζοσπαστικά σοσιαλιστικό κι ας απέδειξαν οι πράξεις του το ακριβώς το αντίθετο..δεν πρόκειται για την μετάλλαξη ενός προοδευτικού λαικού κινήματος ,ποτέ δεν ήταν κάτι τέτοιο..'ηταν ένα αρχηγικό κόμμα και η ηγεσία του ήξερε εξαρχής που πήγαινε..κι αν έστω ήταν μια φορά λάθος να συνεργαστεί το ΚΚΕ με έναν κόσμο που πίστευε σε αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα πόσο λάθος είναι να φλερτάρεις (με δεδομένη πιά την εμπειρία) με έναν χώρο που θεωρεί ανατρεπτική την διαχείριση του ΄80 απο το ΠΑΣΟΚ? Ο χαρακτηρισμός ΤΟΥ ΚΚΕ ως ουρά, είναι μέγιστη αλαζονεία και ταξικό μίσος απέναντι σε έναν κόσμο που έδωσε μεγάλους εργατικούς αγώνες (74-89) με πολλές κατακτήσεις..άλλωστε δεν πρέπει να πολυσυμμετέχεις στο εργατικό κίνημα μιας και μόνο έτσι δικαιολογείτε να μην βλέπεις την δραση του ΚΚΕ και να προκρίνεις άλλους χώρους που είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτοι αν όχι προδοτικοι..άσε δε αυτά για την στήριξη του Πρετεντέρη στο ΚΚΕ,λες και μιλάς σε εσκιμώους και δεν ξέρουν για τα ΜΜΕ στην ελλάδα ..ειλικρινά δεν έχει κανείς νόημα να σου απαντήσει σε όλα όσα λες,είναι ξεκάθαρο ότι έρχεσαι να κανιβαλίσεις..επίσης θεωρώ απίθανο να είσαι οπαδός της ανταρσυά..πολλοί απο τα παιδιά της ανταρσύα έχουνε φάει γενικώς μια πετριά με το ΚΚΕ αλλά έχουν φιλότιμο και έχουν συναίσθηση της διπλής πολιτικής ήττας που υπέστησαν: πολλά βήματα πίσω σε αιτήματα και θεωρητική επεξεργασία στο όνομα της σύνδεσης με τις μάζες, τις οποίες με την στάση της διευκόλυνε να πάνε σε ΣΥΡΙΖΑ και εντέλει μείναν με το 0,3% στο χέρι και μερικες εκατοντάδες στις πορείες..ως εκ τούτου η έπαρση σου είναι αδικαιολόγητη εκτός αν είσαι ..πασόκος

Ανώνυμος είπε...

..παρολαυτά,αν ανήκεις όντως στην "αριστερά" θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχειμια σχετική κινητικότητα απλών και συνεπών αγωνιστών (όχι στελεχάρων φυσικά) προς το ΚΚΕ,όποτε επειδή σε βλέπω πολύ απαιτητικό προβληματίσου!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Για το στάλιν μόνος σου βγάζεις θέσεις, μόνος σου τις καταρρίπτεις, είναι πολύ διασκεδαστικό για να στο χαλάσω.
Μπορείς να κρατήσεις τη λογική του συνθήματος και να κερδίσεις όσους μικροαστούς πλήττονται σε κοινωνική βάση κι όχι με πολιτική ουράς στον εκάστοτε πλαστήρα ή ανδρέα ή αλέξη. Οι μπολσεβίκοι πήραν με το μέρος τους τους αγρότες, όχι τον κερένσκι και τους μενσεβίκους.
Το προσχέδιο αποσύρθηκε μετά από την αντίδραση του κκσε, στο οποίο ήδη επικρατούσαν σταδιακά κάποιες αντιλήψεις, πολύ συγκεκριμένες. Αν εσύ θες να τις υπερασπιστείς, πάσο. Κι αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ νεπ στη σοβιετική ρωσία μετά την επανάσταση και σδιτ στα πλαίσια του καπιταλισμού, ίσως να μπερδεύεις και τις εθνικοποιήσεις -πχ τραπεζών- με την κοινωνικοποίηση και τότε ας φωνάξουμε μαζί με τον γιάννο: σύντροφοι, για το σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

1)Το τελευταίο διάστημα διάφοροι ΣΥΡΙΖΑιοι πιστοί στη γραμμή που χάραξε ο Αλέξης διαστρεβλώνοντας το πρόγραμμα του ΚΚΕ,αναλώνονται στο να παίρνουν αποσπασματικά θέσεις του κόμματος και αφήνοντας τες απο εδώ και απο εκεί σαν κοτσιλιές καταλήγοντας σε ένα σωρό απο αυτές.Οποιος μπαίνει στη διαδικασία να ασχοληθεί στα σοβαρά μαζί τους απλά λερώνεται.
2) Το αξιομνημόνευτο στο όλο εγχείρημα είναι οι ιδεολογικού περιεχόμενου εκφράσεις στις οποίες καταφεύγουν επιχειρώντας να προσδώσουν ένα συνεπές(εδω γελάνε) ιδεολογικοπολιτικό προφίλ εγκαλώντας το ΚΚΕ για καιροσκοπισμό.
3)Απο κοντά και κάποιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τυχαίο;Αυτοί που μιλούσαν για επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους εγκαλούν το ΚΚΕ για διγλωσσία και ότι κατα βάθος αλληθωρίζει προς ΕΕ μεριά.Το πολιτικό μόρφωμα που προκείμενου να αποφύγει την εκλογική συμπίεση απο το ΣΥΡΙΖΑ ήταν διατεθειμένο να γίνει και συνιστώσα ενός ευρωενωσιακού πολιτικού σχηματισμού
ΥΓ1:Χαιρετίσματα στην αρθρογράφο της Αυγής Χίλαρι.
ΥΓ2:Χαιρετίσματα στον πρόεδρο του λάου,κατα την Αυγή,Μπαράκ Ομπάμα.(47 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω απο το όριο της φτώχειας στις Η.Π.Α)
ΥΓ3:Χαιρετίσματα στον χασάπη του Παλαιστινιακού λάου Σιμόν Πέρες.
ΥΓ4:Εκτός απο το Λένιν που εμπνεύστηκε τη ΝΕΠ παρόμοια πολιτική ακολούθησε και ο Στάλιν μετά το πέρας του Β Παγκοσμίου πολέμου.(Που να ήξερε ο Μπόμπολας όταν έπαιρνε την Αττική οδό οτι τα κονομάει λόγω των κομμουνιστών)
ΥΓ5:ο όρος κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός (ιμπεριαλισμός) απόρροια του οποίου είναι τα ΣΔΙΤ μάλλον δε συμπεριλαμβάνεται στο λεξιλόγιο ενός σκληροπυρηνικού ευρω-κομμουνιστή.
Κ.Α.Β

Ανώνυμος είπε...

Εξακολουθείς να αποδεικνύεις οτι δεν ξέρεις διαβάζεις.Ή άπλα οτι δεν καταλαβαινεις τα βασικά.

Ο χαρακτηρισμός ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό /κορμός του αστικού εκσυγχρονισμού δεν είναι για να κολακεψει το πασοκ του 74,αλλά για να εκθέσει αυτούς που έλεγαν αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το κκε. Που έπαιζαν τον ρολο της οννεδ στις καταλήψεις,όσο εκείνη λόγω χούντας δεν είχε μούτρα. Που ήταν μπλοκ με την πασπ στην εφεε για ανοιχτά δημοκρατικά πανεπιστήμια.

Ολα αυτά που λες ,για το πασοκ του 70,μαζί με το αν έχω εγώ κατέβει στον δρόμο,και αν είμαι οτι λέω ή παίζω παιχνίδια,αναδεικνυουν το μεγαλύτερο έγκλημα του κκε και της κνε τα τελευταία 20 χρόνια.Την διαμόρφωση μιας φιγούρας αγωνιστή πού δεν έχει σχέση με την ιστορία την θεωρία, και την ηθική του αγώνα,που φτύνει το παρελθόν του και την ιστορία του(μόνο φασιστες βάζουν εισαγωγικά στην αριστερά,και κκεδες) που είναι διατέθημενος μέχρι να διαλύσει τους φοιτητικούς συλλόγους μήπως και προλλαβει να διαλύσει το φοιτητικό κίνημα από την τρίτη θέση.Που κάνει τεμέναδες στον κουβέλη να μπει μετα τις 6 Μάη,γιατί υπάρχει και το άγχος του 3%.

Που ακούει το κόμμα του να βρίζει χυδαία κινητοποιησεις εκατοντάδων χιλιάδων και δεν παραξενευεται.Που τρωει ξύλο από τους ναζι σε τηλεόραση και πλατείες και λεει στις μαζες "θα ξεφουσκωσουν,μην ασχολείσαι"

Θα συνεχισω να γράφω αδερφέ,οσο ο πανικός ατόμων σαν την πάρτη σου δείχνει οτι σε πείσμα της αλαζονειας της ηγεσίας που νομίζει οτι μπορεί με τον αναχωρητισμο από το κοινωνικά αναγκαίο να μπετόναρει έναν κόσμο,υπάρχουν πολλοί που επιμένουν οτι οι κομμουνιστες θέλουν να ανοίγουν και οχι να κλείνουν την κουβέντα,να οξύνουν και οχι να στρογγυλέυουν τις αντιθέσεις, να κάνουν τον μαρξισμό κίνημά μαζών και ανατροπής και οχι "αποκούμπι" του λαού στην αναποφευκτη φτώχεια του.

Αναυδος είπε...

Παντως ορισμένοι μπορει πιθανά να πέρασαν από το ΚΚΕ αλλά από μαρξισμό και διαλλεκτική δεν πηραν χαμπαρι

ΣΔΙΤ-Παπαδημουλης-ΝΕΠ ξεχνωντας το βασικο οτι της ΝΕΠ προηγηθηκε η καταληψη της εξουσιας απο το ενοπλο προλεταριατο.

Η διαμορφωση συμμαχιας και μετωπου καθοριζεται απο το στοχο και απο τους διαθεσιμους συμμαχους. Αν η συμμαχία και το μέτωπο δεν εξυπηρετει το στόχο απλουστατα δεν εχει νοημα η συμπτηξη του. Ακομη χειροτερα το να βαφτιζεις τον εχθρο συμμαχο οδηγησε χωρις αμφιβολία στην ηττα (και δεν εννοω την εκλογική).

Ενα Αντιμπεριαλιστικο Αντιμονοπωλιακο μετωπο χρειαζεται αντιστοιχους συμμαχους και οχι μια νεοκοπη σοσιαλδημοκρατια που ορκιζεται στην ΕΕ το ΝΑΤΟ (εσχατως και στον Περεζ). Αν σωνει και καλα καποιος ψαχνει μια αντιστοιχια ας ονομασει το ΚΚΕ ΕΛΑΣ και τον Συριζα Ζερβα

Αν απο συγχιση μπερδευουμε τιην τακτικη οταν το κομμα ήταν παρανομο (και στην εξορία) ή τις συμμαχίες οταν απειλειται ο προμαχωνας του προλεταριατου (ΕΣΣΔ) με το σημερα που ο καπιταλισμό αποκαλύπτει το αδιεξοδο του αυτο δειχνει απλως άγνοια για το σκοπό ενος κομμουνιστικου κομματος

Ανώνυμος είπε...

"Με τις βρισιές και τα τσουχτερά επίθετα για τους ρεφορμιστές αρχηγούς δε θα βοηθήσεις εδώ τη δουλειά, αντίθετα, οι βρισιές και τα τσουχτερά επίθετα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν στους εργάτες την εντύπωση ότι εδώ δεν πρόκειται για την απομάκρυνση των ακατάλληλων αρχηγών, αλλά για την καταστροφή των συνδικάτων". (Στάλιν,7ος τόμος, σελ.261).
Βλέπεις, ο Στάλιν είναι εντελώς διαφορετικός από ό,τι νομίζετε διαβάζοντας (τώρα,στα γεράματα)τους τόμους του ανάποδα, και με βγάζεις πότε ΟΑΚΚΕ πότε Νέα Σπορά.
Επίσης, σου είπα και πριν πως υπάρχει διαφορά νεπ και σδιτ. Τι το επαναφέρεις;
Επικίνδυνο θα ήταν να έβλεπες τα ΣΔΙΤ κι εσύ(ΚΚΕ) και ο Παπαδημούλης το ίδιο (ότι συντελούν στο σοσιαλισμό).
Όμως, ούτε ο Στάλιν είχε πρόβλημα να συνεργάζεται με το Μπουχάριν στη ΝΕΠ, που πράγματι την έβλεπαν διαφορετικά. Ούτε αυτό δεν μπορείς να κρατήσεις;
Ακόμα, το επιχείρημα περί "επέμβασης του ΚΚΣΕ" από μόνο του δεν στέκει, καθώς και το 1951-52 (δηλαδή, ζώντος του Στάλιν)ο Ζαχαριάδης "την έλεγε" στον Παρτσαλίδη από τα δεξιά.
Τέλος, για το ΚΚΕδικό μέτωπο με τους καημένους τους εμποροβιομήχανους που πλήττονταν από την απαγόρευση συναλλαγών με τις Λαϊκές Δημοκρατίες θα κάνεις κάποιο σχόλιο; Εκεί το μέτωπο γινόταν σε "κοινωνική βάση και όχι με πολιτική ουράς" (φράση που δεν λέει πολλά, επί του πρακτέου);

ΥΓ. Σεχτάρ, μιλάς και εσύ για το Ζαχαριάδη, που με την εγκυρότητά σου μας διαβεβαιώνεις για την αυθεντικότητα των πλαστών γραμμάτων"του";

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά έχω βαρεθεί να βλέπω τους παλαιοημερολογίτες "κομμουνιστές"(ναι, "κομμουνιστές"), οι οποίοι ανίκανοι να κάνουν μια γαμημένη διαλεκτική ανάλυση και που διαβάζουν τας γραφάς προσπαθώντας μέσα απο την ιδεολογία να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στην τύφλα τους.

Ο Στάλιν ήταν μαζί με τον Μπουχάριν στην ΝΕΠ λέει ο άλλος.Τι λε ρε παιδί μου. Σοβαρά ε; Ε, τότε να συνεργαστούμε με τον Παπαδημούλη. Το ίδιο είναι.
Σαματες υπάρχει καμμία διαφορά στις αντικειμενικές συνθήκες; Σάματες ας πούμε σήμερα η νεκρή εργασία(και η απολυτοποίηση της, η αυτοματοποίηση που όλο και κερδίζει έδαφος) έχει φέρει τον καπιταλισμό σε οριακά σημεία, που πλέον, και με τους νόμους του νεοφιλελευθερισμού οι οποίοι επιτρέπουν την μεταφορά των μέσων παραγωγής σε μέρη του κόσμου που τα μεροκάματα είναι εξαθλιωτικά, προσφέρουν το πιο μελανό περιβάλλον για την Εργασία;

Οχι μωρε, τι ΝΕΠ, τι ΣΔΙΤ. Θα αυξήσουμε τους μισθούς, θα ακυρώσουμε τα μνημόνια, θα ανασυντάξουμε και την παραγωγή και όλα καλά. Παρέα με τον Στρατούλη. Θα το κάνουμε όπως το 1920. Θα κάνουμε μια φιλολαϊκή κυβέρνηση της Αριστεράς και βολονταριστικά θα βρούμε τις λύσεις. Αρκεί να το θέλουμε.


Εμπρός επαναστάτες, εμπρός κομμουνιστές.

metalorixos


Υγ. Τον γκαούγκαλο τον ΝΑΡίτη τον Ζ θα τον φωνάξουμε και αυτόν στη παρέα μας; Γιατί θέλει να οξύνει και τις αντιθέσεις με την δραχμή το παιδί, μη το αφήσουμε να παίζει μονάχο του.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ρε Ανώνυμε (7:20 μ.μ.), τι τα ξύνεις;
Είπαμε, εγώ μένω πιστός στον πλαστό Ζαχαριάδη του Στολίδη, εσύ στον γνήσιο των πάσης φύσεως διαχρονικών αντι-κουκουέδων. Σαφές.
Αλλά, έρμε, αν κατάφερες, να παραπλανήσεις για την πολιτική σου ταυτότητα (ας το πούμε έτσι) και μένα και τον Μπρέζνιεφ στα διαδοχικά σχόλια μας (5 Σεπτεμβρίου 2012 11:22 μ.μ. και 11:34, γράφτηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και δημοσιεύτηκαν χωρίς να έχει δεί ο ένας το σχόλιο του αλλουνού), μάλλον εσύ θα πρέπει να προβληματίζεσαι! Χωρίς να ταυτίζω τις, σε αλλοτινούς καιρούς, διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και προελεύσεις σας, όλοι, μαοϊκοί, ΟΑΚΕΕ-ίτες, ανταρσυάνοι, ανασυνταχτές, τρότσκες, δεξιοί ευκαιριοσκόποι (=οππορτουνιστές), νεοσπορίτες κλπ, φροντίζετε ταχτικά να μπαίνετε μόνοι σας στον χυλό, που όσο ομογενοποιείται τόσο και φυραίνει.... Η δόξα των περσινών πλατειών θα σας συνοδεύει παντοτινά.

Ανώνυμος είπε...

Προς metallorixo.

Δεν γράφω για να κερδίσω την εκτίμηση σου ,αλλά για το ακριβώς αντίθετο.

Για την περίπτωση που δεν κάνετε καλά και έχετε τόσο πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και μια στο εκατομμύριο παρακολουθεί την κουβέντα και κανείς λίγο πιο έξω από τα παιδιά της ΚΝΕ.

Κάποιος χωρίς Ρίζο στην κωλότσεπη ρε παιδί μου,υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι,μην σοκάρεσαι...

Δεν είμαι στο ΝΑΡ,και φαίνεται και από όσα γράφω. Αν και σπάω πολύ πλάκα να το ανακαλύπτεται παντού μπροστά σας σαν εφιάλτη.Και δεν σε παίρνει καν να πεις δεν σε νοιάζει,ίδιοι σου φαινόμαστε κλπ.

Εδώ ολόκληρη ΚΟΜΕΠ μας κάνει λέει την τιμή να ασχολείται με την πάρτη μας ,και μάλλον και με τα εσωτερικά μας.

Και ακόμα περισσότερο,ολόκληρη Αλέκα σε ερώτηση του ΠΡΙΝ μετεκλογικά είπε,μέσες άκρες, διαλέξτε από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και τα ξαναλέμε.(τι εννοεί βέβαια διαλέξτε,δεν το κατάλαβα,αλλά να σου επιχειρεί τοποθέτηση για τα εσωτερικά σου το ΚΚΕ,αμέσως μετά το Ο,3%,ή το 1,2 δεν θυμάμαι ,είναι τιμητικό.)

Τι είναι ο "γκαούγκαλος"?

Μήπως είναι αργκό nivo?




Ανώνυμος είπε...

Α, μιας και το ανέφερες, οι "περσινές πλατείες" ήταν εργατική αριστοκρατία, Απολίθωμα; Γιατί με τα δογματικά σου γυαλιά που ταυτίζει το Σύριζα με αυτή (ενώ εσύ είσαι ο μπολσεβίκος, κατά τα "Κλασσικά Εικονογραφημένα"), κάτι τέτοιο συνεπάγεται.
Επίσης, μιας και ανέφερε ο Μεταλωρύχος τις "αντικειμενικές συνθήκες": αν και είναι ενδιαφέρον ΚΝίτης να μιλά για αδυναμία συνεργασίας με οπορτουνιστές λόγω "αντικειμενικών συνθηκών" και όχι υποκειμενικών, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως τα κύρια πυρά στους οπορτουνιστές πέφτουν στην προεπαναστατική κατάσταση. Αλήθεια, θεωρεί το ΚΚΕ ότι είμαστε λίγο πριν την επαναστατική σύγκρουση; Προετοιμάζεται για την επανάσταση που έρχεται άμεσα, για αυτό και (δικαιολογημένα τότε) την πέφτει στα "συμφιλιωτικά κόμματα";
Τέλος, τσουβάλιασμα με κάποιους από τους προαναφερθέντες (τροτσκισμό, Ανταρσύα, Ανασύνταξη αλλά και "εργατιστές"Ανάρχες με το "γρανάζι" τους) είναι πιο εύκολο να γίνει για τη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ, λόγω της πολιτικής της, παρά για τους νεοσπορίτες ή την ΟΑΚΚΕ ή τους μαοϊκούς.

Ανώνυμος είπε...

Χτύπα κι άλλο Βαγγελάκη, δώσε πόνο! Κατάφερες να ποστάρεις μιαν απάντηση και να μην απαντήσεις τίποτα. Μια λαμπρή πορεία στο ΠΑΣΟΚ σε περιμένει. Ή μήπως στο ΠΑΣΟΚ 2.0; Είσαι απο τους 50 μήπως;

Ανώνυμε των 10:55, καλέ μου παλαιοημερολογιτη. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς την διαλεκτική σχέση μεταξύ των αντικειμενικών συνθηκών και της ανικανότητας των οππορτουνιστών να τις εκμεταλευτούν όντας ανίκανοι υποκειμενικά; Θαρρώ πως και παπαγαλία να κάνει κανείς, μπορεί να το καταλάβει.


metalorixos

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ metalorixe,ρώτα κάτι να σου το απαντήσω...

Για του 50:μπορείς(?) να συγκρίνεις τις απόψεις μου,με όποια άλλη κυκλοφορεί.Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι η συγκεκριμένη ερώτηση από σένα δεν έχει νόημα γιατί μιλάμε σε άλλη βάση , σε μας επιτρέπεται να είμαι και στους 50,και στους όσους θέλω.Δεν έχει κηρυχτεί παράνομο σε μας ούτε το internet,ούτε η συνάθροιση χωρίς γνώση της καθοδήγησης.

Επίσης ,αν το nickname σου δεν είναι το επάγγελμα σου ,να το αλλάξεις είναι γελοίο.Είναι αυτό που μας έλεγε κάποτε ένας κνίτης "δεν έχετε ταξική συνείδηση,εγώ είμαι στην ΚΝΕ άρα έχω".

Επειδή βέβαια επιμένεις να ζεις με τις εμμονές σου,με όρους μεταπολίτευσης αν το δεις,ο χώρος της αριστεράς που αιμοδότησε το ΠΑΣΟΚ είναι το ΚΚΕ.Με πολιτική στήριξη-ξεβράκωμα για 10 χρόνια,και μεγαλοστελέχη μετά.

Αν είναι μια φορά λάθος να ζεις με εμμονές,φαντάσου πόσο λάθος είναι να ζεις με εμμονές που δεν σε συμφέρουν.

Και με εμμονές που τις διαμορφώσατε σε συνθήκες βαθιάς ήττας,ιδεολογικής πολιτικής και ηθικής και σαν απάντηση σε αυτήν.Κάπως έτσι οι από τα αριστερά σας βαφτίστηκαν πασόκοι,και σήμερα επιμένετε,όλο και λιγότεροι,όλο και πιο περιχαρακωμένοι(μετά από μια δεκαετία που πήγατε καλά) στο ίδιο μοτίβο.Την ίδια ώρα που προσπαθείτε να διαλύσετε τους φοιτητικούς συλλόγους γιατί το φοιτητικό κίνημα είναι διεφθαρμένο,εκφυλισμένο κλπ

Όταν η ΚΝΕ φτάνει σε σημεία να είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τον λόγο της από του ...Πάσχου Μανδραβέλλη,έχετε πρόβλημα!!!



theodore theodore είπε...

Δεν είμαι ενταγμένος σε κανένα κόμμα ή οργάνωση της Αριστεράς.
Επειδή η ηλικία μου επιτρέπει να θυμάμαι κάποια πράγματα, θα συμπλήρωνα πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της μεταπολίτευσης πλασαρίστηκε όντως ως Ριζοσπαστικός Σοσιαλιστικός χώρος.
Εγώ θα έλεγα ως έξαλλος και ανεύθυνος πολιτικός πολτός. Στο ίδιο κόμμα ή κίνημα -αν προτιμάτε- συνευρίσκονταν διάφοροι Κεντρώοι, αντικομμουνιστές νοικοκυραίοι, καθώς και μια χαρά, έξαλλοι τριτοκοσμικοί Αριστεριστές να μην αναφέρω και κάποιους, που είχαν φτιαχτεί με βρωμοδουλειές επί Χούντας.
Η Αριστερά της εποχής ήταν ο "μεγάλος ασθενής", η λεγόμενη γενιά της ήττας.
Έβλεπε ο ταλαίπωρος ηλικιωμένος αριστερός τα πάρτυ για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και κάτι ντοκιμαντέρ με Βελουχιώτηδες και Βαφειάδηδες, δε λέω, βοήθησε και ο Μπέρτολντ Μπρέχτ που ανέβαινε στην επαρχία.
Και με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια, μας πήραν τις πλάτες, σαν τους πρωτόγονους ιθαγενείς.
Κι ακολούθησε μετά την κουλτούρα η ελαφράδα και μετά οι χυδαιότητες που γνωρίζουν και οι νεώτεροι.

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν είπαμε οτι δεν μπορείτε να είστε και στους 50 και στους όποιους θέλετε. Το αντίθετο λέμε: οτι ΜΠΟΡΕΙΤΕ να είστε σε μια φράξια 50 ατόμων που ανοιχτά καλεί σε σαμποτάζ ενάντια στην συλλογική απόφαση για εκλογική κάθοδο, και με αυτούς μπορείτε να είστε δίπλα-δίπλα και αύριο. Είναι πως αντιλαμβάνεται κανείς τα πράγματα. Εμείς βάζουμε το συλλογικό πάνω απο την ατομική καύλα, εσείς το αντίθετο. Μάντεψε ποιό απο τα δύο είναι το κομμουνιστικό.

Τώρα για το "πιο αριστερά", δε θα σου χαλάσω το χατήρι. Είστε πιο αριστερά απο το ΚΚΕ όταν στηρίζετε μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε πιο αριστερά όταν βάζετε ηλίθιους "ενδιάμεσους στόχους" όπως η επιστροφή στη δραχμή no matter what. Είστε πιο αριστερά όταν κάνετε παρέα με τους "μπερδεμένους συντρόφους" τους ανάρχες. Οταν μιλάτε για ντεπτόκρασι και κρίση χρέους αντί για καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης. Όταν κάνετε καταλήψεις με την ΠΑΣΚΕ, μόνο και μόνο για να την πάρετε στο κυνήγι(πάλι μαζί με τους αναρχικούς) 2 μήνες μετά, στην πορεία του Πολυτεχνείου. Όταν κάνετε δωράκι σωματεία στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο ΣΠΣ.

Δεν είστε απλά "πιο αριστερά". Είστε Η αριστερά. Είστε αριστερά φαινόμενα. Μπράβο.


Υγ. Αφιερωμένο εξαιρετικά.
http://www.youtube.com/watch?v=P_-GRWdJA5g


Υγ2. Το νικ μου το κουβαλάω πολλά χρόνια στη πιάτσα, πριν ακόμα γίνω ΚΝίτης και αφορά την ταξική μνήμη, μιας και προέρχομαι απο πόλη που ΟΛΟΙ ήταν μεταλλορύχοι. Αν δε σε πειράζει λέω να το κρατήσω.

Metalorixos

Ανώνυμος είπε...

Άντε κράτησε το, μιας και έχεις κάποια προσωπική αναφορά μαζί του, και οχι μόνο τον εργατιστικο βολονταρισμο σου.

Δεν υπηρξε κειμενο σαμποταρισματος αποφασης,υπηρξε κειμενο δημοσιου διαλόγου,πριν την απόφαση.

Δεν υπάρχεί θέση για δραχμή no matter what

Ανώνυμος είπε...

..βαγγελε δεν θεωρώ τον ευατό μου αγωνιστή, είναι βαρεία κουβέντα, ουτε εκπροσωπώ κανα ΚΚΕ..αλλά ως εργαζόμενος βλέπω ποιος στέκεται δίπλα μου και ποιος μου δίνει προοπτική..επίσης δεν έχω κανέναν πανικό απλά με πιάνει απέχθεια όταν διαβάζω σχόλια σαν τα δικά σου (ακόμα κι αν είσαι απλά τρολ) που πετάνε απο θέμα σε θέμα, λένε πρόδηλα ψέμματα και αντιφάσεις και βγάζουν απέραντο μίσος και περιφρόνηση για τον κόσμο που αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία του οργανωμένου ταξικού κινήματος και δίνει διαρκώς μάχες..και όλα αυτά σε ανάρτηση για το..ΠΑΣΟΚ..ποιός είναι σε πανικό και γιατί άραγε; κατα τα άλλα σε πείραξαν τα εισαγωγικά εκ μέρους μου..αλήθεια,γιατί δεν αναφέρεις την συλλογικότητα σου (ή όποια άλλη θες) για να δω ρε αδελφέ αν είναι όντως πιο μαζική,μαχητική, πρωτοπόρα,συνεπής κτλ μες στους εργαζόμενους ή και μες στις μάζες αναφέρεις; Το μόνο ουσιαστικά σταθερό μοτίβο πάντως στα λόγια σου είναι το γιατί το ΚΚΕ δεν τρέχει πίσω από την "αλλαγή"
..και Σφυροδρέπανε, προφανώς φταίω που του απαντώ ενώ εσύ έκλεισες την κουβέντα, αλλά ίσως θα έπρεπε να κόβεις τα άσχετα σχόλια που μαμανε τις αναρτήσεις σου (ξεκίνα κι απο το δικό μου αν θες). Έχεις ενδιαφέρουσα άποψη και γραφή και είναι κρίμα..χώρια που απο ότι φαίνεται το blog σου έλκει και ευρύτερο κόσμο ( ....και μια στο εκατομμύριο παρακολουθεί την κουβέντα και κανείς λίγο πιο έξω από τα παιδιά της ΚΝΕ. Κάποιος χωρίς Ρίζο στην κωλότσεπη ρε παιδί μου,υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι,μην σοκάρεσαι...) και κάποιοι σπεύδουν να τον μπετονάρουν στον αντικκεδισμό που ξερνά το σύστημα

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Manuel

Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να γράφει την άποψή του κι ας μη συμφωνεί με τα δικά μας. Αν αυτό που τον ενδιαφέρει είναι απλώς να βγάλει το άχτι του για το κκε, η καλύτερη άμυνα είναι μάλλον να τον αγνοήσουμε, να μην του δώσουμε περισσότερη σημασία από όση έχει. Εάν πάλι υπερβεί τα εσκαμμένα υπάρχει και το ψαλίδι. Έχουσι γνώση οι φύλακες..

Ανώνυμος είπε...

Είναι γελοίο να με απειλείς ότι θα μου κόψεις τα σχόλια,και να βγαίνει και ο Εμμανουήλ να ...απολογείται που δεν τηρεί την γραμμή σου για να μην... μου μιλάτε.Επίσης σύντροφε Manuel ,καλό θα ήταν να κοιτάς σε ποιο ύφος απαντάω κάθε φορά που λέω όσα σε ενοχλούν.Στο τμήμα under 11 της ΚΝΕ πρέπει να έπεσα,και αναγκαστικά ακολουθώ και γω: άλλοι άρχισαν!!!

Υπάρχει και κάτι άλλο ,που πάντα μου φαινόταν πιο απλό και δημιουργικό και λέγετε πολιτική κουβέντα,για το κίνημα ,την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα.Ο καθένας όπως βολεύεται...

Είναι άκυρο πάντως να διατηρείς ένα blog με την φιλοδοξία να συζητάτε μόνο μέλη και φίλοι του κκε,ξέρω ότι δεν έχεις δηλώσει κάτι τέτοιο,αλλά εγώ αυτό καταλαβαίνω.Όσον αφορά το ότι εγώ μπετονάρω κόσμο στον αντικκεδισμό του συστήματος έχω να σου απαντήσω ότι ποτέ άνθρωπος στον οποίο έκανα παρέμβαση,με τον οποίο μίλησα πολιτικά μαζί του κλπ,δεν βγήκε από την κουβέντα με μεγαλύτερη πιθανότητα να ψηφίσει Σαμαρά απ'ότι πριν την κουβέντα.

Μπορούν όλοι να πουν το ίδιο (τα έχω ξαναρίξει αυτά και η απάντηση ήταν ,περίπου,ότι το θέμα είναι να βγει ο Σαμαράς πρωθυπουργός και το ΚΚΕ ισχυρή αντιπολίτευση)

Σε τελευταία ανάλυση ο καθένας είναι απέναντι στην δράση του μέσα στην ταξική πάλη ,και στην συνείδηση του.

Μη με κόψετε ρε παιδιά,γιατί είστε τέτοιοι???


Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τα περί γελοιότητας αφορούν μάλλον εσένα βαγγέλη. Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο άνοιξα το μπλογκ είναι για να έχω εναλλασσόμενους μονολόγους από το διαδίκτυο και μάλιστα με άτομα που κατά δική τους ομολογία δε γράφουνε για να κερδίσουνε την εκτίμησή του άλλου, αλλά για το ακριβώς αντίθετο.
Αν πάλι από όλα αυτά κατάλαβες ότι σε απειλώ ότι θα σου κόψω τα σχόλια τότε μάλλον αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στην κατηγορία όσων βγάζουν το άχτι τους και θέλουν να υπερβούν τα εσκαμμένα. Οπότε τι να πω; Όποιος έχει τη μύγα..
Ο μόνος λόγος που συνεχίζω αυτό τον τόσο εποικοδομητικό διάλογο είναι επειδή αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα και με μόνο σκοπό να τον σταματήσω. Κατά το παρελθόν προσπάθησα κι εγώ να κάνουμε διάλογο, αλλά κατέληξα στα ίδια περίπου συμπεράσματα με το μανουέλ. Οπότε γράφε ό,τι θες μέσα σε λογικά πλαίσια, αλλά σε παρακαλώ μην τα απευθύνεις σε μένα, δε θα σ' απαντήσω. Αν βρεις άλλον πρόθυμο να ανοίξει κουβέντα μαζί σου, τόσο το χειρότερο για τον ίδιο.
Αυτά και αντίο από την πλευρά μου.

Ανώνυμος είπε...

Η μέθοδος της ηθικής ακύρωσής μιας άποψης,από την θέση της δήθεν αυθεντίας που ο διαχειριστής έχει σε ένά σύνολο ανθρωπων ολιγομελές, και μη αντιπροσωπευτικο του κινήματος δεν είναι καλύτερη από το να εκοβες τα σχόλια

Από κει και πέρα ανθρώπος με συμπεριφορες σαν απόρροια πολιτικής λογικής που το μόνο που κάνουν τις λίγες φορές που επιχείρησα να παρέμβω είναι να βρίζουν και να προσβαλλουν με πρώτο και καλύτερο εσένα,όντως δεν προσπαθώ να με εκτιμήσουν. Οχι γιατί δεν τους θεωρώ συντρόφους μου(όσο κι αν δεν θέλουν) αλλα γιατί ξέρω μέχρι που φτανουν οι δυνάμεις μου.

Από την μεριά μου θα επιμένω να κρατάω ανοιχτή την κουβέντα,οχι από κάποιον ιδεαλισμό αλλά γιατί μια και μόνο ματια στην ζωή του λαού μας όπως έχει γίνει σε ολη αυτή την βαρβαρότητα αποδεικνύει πως η κουβέντα αντικείμενά ειναι ανοιχτή.

Επίσης θα το κάνω πιστεύοντας βαθιά οτι το κομμουνιστικό κίνημα πληρώσει ακριβά τις αυταπάτες οτι ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός θα έρθουν απλά όταν ένα ιερατείο με την απόλυτη αλήθεια επιταχύνει τους ατσάλινους νόμους.Εφόσον δεν υπάρχεί αυτή η απόλυτη και χωρίς αντιφάσεις αλήθειά, δεν υπάρχει και ιερατείο.Άρα η κοινή δράση, ο διάλογος και η σύνθεση ειναι ο μόνος δρόμος να είμαστε χρήσιμοι οχι στον εαυτό μας άλλά στη ενιαία δράση εργαζομένων λαού και νεολαίας για την ανατροπή.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το να υψώνεις το μεσαίο δάχτυλο στη νοημοσύνη των "συνομιλητών" σου δεν είναι πολύ καλύτερο από το να τους βρίζεις. Τα σχόλιά σου είναι άσχετα με το θέμα, πας από το ένα στο άλλο, πετάς τη μπάλα στην εξέδρα (όπως με τη μαριορή), γράφεις για όσους τυχόν διαβάζουν το μπλοκ κι είναι της δικής σου γνώμης, κι όχι για να κερδίσεις την εκτίμησή των υπόλοιπων και γενικά τρολάρεις, αλλά ΟΧΙ θα επιμείνεις να κρατάς ανοιχτό αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο, για να προωθήσεις την σύνθεση ιδεών και την κοινή δράση
Όχι άλλο κάρβουνο.
Γράφε ό,τι θες και κάνε διάλογο με όποιον τσιμπήσει από το ολιγομελές σύνολο των αναγνωστών του μπλογκ και μη μου το απευθύνεις προσωπικά. Όποιος θεωρεί ενδιαφέροντα όσα μας γράφεις, ας σου απαντήσει. Εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία.
Αυτά κι αντίο, οριστικά αυτή τη φορά

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε αδερφέ, το βαρέθηκα το παιχνιδάκι σου. Απλά,το μόνο που έχω να πω είναι οτι ο κάθε καλοπιστος συνομιλητής να κοιτάξει πιο πάνω αν ήμουν εντός θέματος.

Έκτός ηταν πχ η mariori που μου έταξε οτι θα κάνει αποκαλύψεις, για άσχετο θέμα δηλ άρθρα ναριτων,που υποστηρίζουν τον ιμπεριαλισμό και ούτε καν στο πριν,και η διαφορα ειναι μεγάλη.Τις αποκαλύψεις βέβαια δεν τις έκανε,και μου το προσάπτεις και αυτό.

Θα σε παρακαλέσω να κρατήσεις τον λογο σου και να μην μου απευθύνεσαι με το χυδαίο σου υβρεολόγιο.Αν εξακολουθεί να σου ειναι τόσο δύσκολο απλά να απαντάς πολιτικά.

Για μια και τελευταία φορά αν θες ξαναπάτα τον λογο σου, για να έχεις την τελευταία λέξη.Αν το έχεις τόσο ανάγκη.