Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το στριπτίζ του Χρυσαυγίτη

Την τρίτη μέρα κατά τας γραφάς ο ουρανός δεν έπεσε στα κεφάλια μας, το πρόγραμμα κύλησε κανονικά και έγινε το ‘έλα να δεις’ από την προσέλευση του κόσμου. Κι αν ο βετεράνος σφος, που παρέδωσε μια παλιά κομματική σφραγίδα σαράντα χρόνων στο γγ, δεν έβρισκε λόγια να περιγράψει την εικόνα του κόσμου που συνέρευσε τη δεύτερη μέρα, φαντάσου τι (δε) θα ‘λεγε το σάββατο, που ο κόσμος ήταν τριπλάσιος.
(Να πω παρενθετικά πως όσο αλύγιστος και να είσαι, δε γίνεται να μην υποκύψεις στον πειρασμό να σχολιάσεις πως η εικόνα της κομματικής σφραγίδας με τη θέση μας για το νόθο δημοψήφισμα της χούντας, ήταν κατευθείαν βγαλμένη –με σχήμα πρωθύστερο- από τα σατιρικά σποτάκια της ελληνοφρένειας για το κόμμα).

ΚΚΕ - ΟΧΙ
Στην κεντρική σκηνή με το μικρούτσικο γινόταν ο απόλυτος πανικός. Αλλά την ξεχωριστή νότα, το κάτι διαφορετικό, το έδιναν δύο άλλα σημεία του προγράμματος. Η πρώτη ομιλία του κουτσούμπα ως γγ σε φεστιβάλ κι η πρώτη συναυλία των γκόιν θρου στο φεστιβάλ της πόλης. Ας ξεκινήσουμε με το δεύτερο που είναι και ήσσονος σημασίας, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχε ασχοληθεί η αυγή να φτιάξει κλίμα για να μαζευτεί κόσμος.
Γιατί πέρσι στην αθήνα που ξεχείλισε η νεανική σκηνή, οι μισοί ήταν το κλασικό κοινό της μπάντας και οι άλλοι μισοί σύντροφοι που δεν ήξεραν τα τραγούδια και είχαν έρθει από περιέργεια να ακούσουν την ομιλία της, γιατί αυτά που θα έλεγε είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτά που τραγουδούσε.

Αυτή τη φορά ο βουρλιώτης αφιέρωσε απλώς το κλασικό σουξέ (μαζί μου ασχολείσαι) στον αλέξη, που την ίδια μέρα και στην ίδια πόλη ανέπτυσσε στις παραγωγικές τάξεις τον τρίτο δρόμο του προς το πρωτογενές πλεόνασμα. Κι ένα ακόμα στους χορηγούς της χρυσής αυγής, παίρνοντας πάσα από τον πρόλογο του dj rico περί τραμπούκων κι οργανωμένης συμμορίας. Ο οποίος ντιτζέι ρίκο είναι οργανωμένος σφος και φαίνεται πως βάζει σε μια πολιτική ρέγουλα και τους άλλους, όταν χρειάζεται.

Ο κόσμος πάντως είχε καλό κριτήριο και δε γέμισε τον χώρο της νεανικής-μαθητικής. Αλλά μπορούσες να δεις πολλά μικρά παιδιά (ε και μερικά μεγαλύτερα) να ραπάρουν εκστασιασμένα και νεανικές συνειδήσεις που δεν ξέρεις να πεις με όλα αυτά αν είναι χαμένες ή κερδισμένες, αλλά βρίσκουν τουλάχιστον μια αφορμή να προσεγγίσουν την οργάνωση.

Κι εδώ μπαίνει το ζήτημα –που θα είναι και θέμα εκδήλωσης στο φεστιβάλ της αθήνας: «υπάρχει μη στρατευμένη τέχνη;» Κι επειδή προφανώς πρόκειται για (αρνητικά) ρητορικό ερώτημα (όχι σφοι, δεν υπάρχει), προκύπτουν εύλογα κι αυθόρμητα μια σειρά άλλα ερωτήματα.
Με ποια μεριά είναι στρατευμένη η τέχνη των γκόιν θρου, νέβμα και των υπόλοιπων; Μήπως κάποιοι στίχοι τους –πχ για αυτούς που παίρνουν το βιβλίο απ’ το μαθητή και του πλασάρουν το νίτρο- περιέχουν κάποια δόση αυτοσαρκασμού; Ναι αλλά τι γίνεται με την τέχνη που θεωρείται στρατευμένη χωρίς να είναι, αν και αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοια –και στα φεστιβάλ ακόμα; Και σε πόσες άλλες συναυλίες ακούσαμε κάτι τόσο καθαρό για την χρυσή αυγή ή στίχους σαν αυτούς του μέγα; Μπορεί να υπάρχει στρατευμένος στίχος χωρίς στρατευμένο τραγούδι και καλλιτέχνη; Εκτός και αν η βασική αμφιβολία μας δεν έγκειται τόσο στον όρο στρατευμένη, όσο στο αν μπορεί να χαρακτηριστεί (μη) τέχνη. Ναι αλλά έτσι δε γινόμαστε φορμαλιστές από την ανάποδη, μακριά από τις καινούριες μορφές που συγκινούν τη νεολαία και τη συνείδησή της, που πρέπει να τη μετασχηματίσουμε; Και πού ακριβώς μπαίνει το όριο σε αυτούς τους πειραματισμούς και τις ερωτήσεις μας;

Πιο πριν ο κουτσούμπας είχε κάνει μια κάπως μεγάλη (για τα δεδομένα ενός φεστιβάλ) ομιλία, που προσέγγισε τη μία ώρα. Πολιτικό στίγμα και περιεχόμενο μπορείτε να τα βρείτε στα ρεπορτάζ του ρίζου και του 902. Εγώ θα ξεχωρίσω την προσπάθεια του γγ να φρεσκάρει το λόγο του με κάποιες φράσεις πιο αργκό και νεανικές, που μας έδωσαν μεγάλες προλεκάλτ στιγμές, όπως για τη γενιά των -αντα, και τους άλλους δρόμους που είναι μούφα…!
Σημείωσα επίσης μια φράση του που θα μας δώσει και το έναυσμα για το δεύτερο μισό του κειμένου για το λαό που πρέπει (όχι μόνο) να απομονώσει (αλλά) και να ξεφτιλίσει τους φασίστες της χρυσής αυγής. Την επομένη ξεφύλλιζα το πριν του άβερελ κι ένιωσα dejavu πέφτοντας πάνω σε ένα κείμενο για έναν άλλο λαό με τίτλο: ο λαός του παοκ ξεφτιλίζει την χρυσή αυγή. Λες αυτό να εννοούσε και ο γγ; Τι ομάδα λες να ‘ναι;

Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός μας κοντόχοντρος, προσπαθώντας στην καλύτερη να μας δείξει πόσο παοκ είναι, κάνοντας το άσπρο-μαύρο κι όλα μαζί πουτ… δηλ ασπρόμαυρα. Σε κάποια φάση αναγκάζεται βέβαια να αναγνωρίσει πως με μια πρώτη ανάγνωση των ανακοινώσεων, φαίνεται να θέτουν τον παοκ πάνω απ’ όλα, από την δεξιά και την αριστερά, από οποιαδήποτε πολιτική κι άρα ταξική κατεύθυνση. Αλλά αν σκύψει κανείς στα κύρια σημεία τους θα δει πέρα από την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης αντικυβερνητικές αιχμές, αντιρατσιστική κουλτούρα καθώς κι ότι φώτισαν τους κυριότερους διαχωρισμούς της κοινωνίας.
Τα μυαλά μας πονάνε…

Θα μπορούσα κι εγώ να γράψω κάτι αντίστοιχα ελαφρύ για τον σούπερ 3, όπου το τριάρι παραπέμπει στην τρίτη διεθνή, η δομή του συνδέσμου με το γγ στο κόμμα νέου τύπου και η αυστηρή πειθαρχία των μελών του συνδέσμου στο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, με το ανώτατο σοβιέτ της λέσχης, και άλλα τέτοια γραφικά για να περνάει η ώρα, αυστηρά και μόνο για χαβαλέ χωρίς πολιτικές αξιώσεις.

Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι ή να μειώσω τη σημασία των αντιφασιστικών αντανακλαστικών στα γήπεδα, όπου οι χρυσαυγίτες κάνουν στοχευμένη δουλειά και στρατολογούν πολλά από τα μπουμπούκια τους. Αλλά για να μην τρελαθούμε δηλ, ο «λαός του παοκ» που τα γράφει όλα στην ομάδα του, όπως όλοι οι «υπέροχοι λαοί» με τους συνδέσμους τους άλλωστε, μπορεί κάλλιστα να καλλιεργήσει έναν απολίτικο υφέρποντα φασισμό, όσες ανακοινώσεις κι αν εκδώσει κατά της χρυσής αυγής. Είναι μεγάλη κουβέντα πώς και γιατί έφτασαν σε αυτό το σημείο τα πράγματα, αλλά δεν ωφελεί να αρνιόμαστε να αντικρίσουμε την αλήθεια και να ζωγραφίζουμε στη θέση της μια εικόνα με τα χρώματα των επιθυμιών μας.

Αλλά το χειρότερο είναι πως σε αυτή τη λογική διαφαίνονται κάποια ευρύτερα χαρακτηριστικά και συλλογικά χαρίσματα του χώρου. Η υποσυνείδητη βεβαιότητα πως ο φασισμός θα τσακιστεί με ένα μαζικό ντου στους δρόμους κι όρους συλλογικής εκτόνωσης, όπου ξαφνικά θα παρέμβουν με το μαγικό τους ραβδάκι οι επίδοξες πρωτοπορίες, για να προσδώσουν ταξικό περιεχόμενο επιδιώκοντας πχ έναν εργατικό δεκέμβρη, ένα γύρο με ταξικές πλατείες, ή ένα εργατικό αμπαλαέα. Καθώς επίσης και μια υστερική σχεδόν εμμονή να ανακαλύπτει παντού μικρές νίκες και κατακτήσεις του κινήματος, που πάει τρένο από κορυφή σε κορυφή.

Ίσως πρέπει να τους προβληματίσει βέβαια γιατί ενώ αυτού του είδους οι νίκες αυξάνονται εκθετικά, τα πράγματα εξακολουθούν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ή όπως εύστοχα τέθηκε, πώς γίνεται να πολλαπλασιάζονται γύρω μας οι λογής-λογής αντιφασίστες και να θεριεύει ο φασισμός. Κι έτσι αντί για το στριπτίζ του χρυσαυγίτη που είδαμε και στην πάτρα, να αναρωτιόμαστε τι έγινε και κοντεύουν να μας πάρουν τα σώβρακα οι φασίστες.

Η κε του μπλοκ δεν έχει να προτείνει κάποια έτοιμη συνταγή ως εύκολη λύση. Πιστεύει όμως πως το κλειδί για να τσακίσουμε το φασισμό δε βρίσκεται γενικά κι αόριστα στις αντιφασιστικές δράσεις και τα πλατιά μέτωπα με αντίστοιχο περιεχόμενο. Αλλά στη θετικά προσδιορισμένη δράση που αφαιρεί ζωτικό χώρο από τους φασίστες και θα τους κρατάει στο περιθώριο –εκεί που μένουν δηλ κάθε φορά στις μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις. Κι ένα αλάνθαστο εργαλείο για να προσδιορίσουμε θετικά τον χαρακτήρα αυτής της δράσης που απαιτείται είναι να βρούμε τα αντίστοιχα αντί για τη συμμορία της χρυσής αυγής. Η οποία δεν είναι φυσικά αντισυστημική ή επικίνδυνη για την αστική δημοκρατία, που την τρέφει και την έχει ανάγκη. Αλλά στρέφεται πρωτίστως ενάντια στους κομμουνιστές και την εργατική τάξη, ή τους μετανάστες –ως οργανικό κομμάτι της τελευταίας.

Κι αυτό είναι που καθορίζει εν τέλει την ουσία. Αφενός δηλ τις δικές μας προτεραιότητες, που είναι η ενίσχυση του εργατικού, κομμουνιστικού κινήματος που θα τσακίσει το φασισμό –και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο για κάθε συνεπή αντιφασίστα. Κι αφετέρου την υποκρισία του κυρίαρχου αντι-φασιστικού λόγου των αστικών μέσων, που κηρύσσει παράλληλα «διμέτωπο» ενάντια στα ολοκληρωτικά άκρα. Έτσι πλάι στο στριπτίζ της χρυσής αυγής και το ξεγύμνωμά της ως απροκάλυπτο δεκανίκι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, έρχεται να προστεθεί και το στριπτίζ των ‘ναζί με πολιτικά’ δημοσιολόγων της αστικής τάξης, που νιώθει έτοιμη να αποβάλει τα ταμπού και το δημοκρατικό φύλο συκής της, όπως στην περίπτωση του γνωστού μας μπάμπη.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο μαρξιστικης κομμουνιστικης αναφοράς κίνημα της εποχής μας υπάρχουν δύο γραμμές για την αντιμετώπιση του φασισμού και της κρατικης καταστολής ευρύτερα που είναι εξίσου λαθεμένες.

Α) Η γραμμή του αντιφασιστικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα της συσπείρωσης των δημοκρατικών δυναμεων για την ανάληψη της διακύβέρνησης εντός καπιταλισμού
Αυτην την γραμμή εκφράζουν το αριστερο ρευμα του ΣΥΝ, το δεξιο ρεύμα του ΚΚΕ (εργατικος αγώνας, νεα σπορα) και το δεξιο ρευμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Β) Η επίσημη γραμμη του ΚΚΕ που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό και την κρατικη καταστολή γενικότερα μέσα από την λογική του κατευνασμού της, της μη-άμεσης σύγκρουσης με τους μπάτσους και τους φασίστες στο όνομα της αντιμετωπισης της με ορους μαζών και κινηματος, στην πράξη με όρους λεγκαλισμού και μη-όξυνσης των αντιθέσεων

Είναι και οι δύο λαθεμένες αν και η πρώτη είναι ομολογουμένα η πιο καταστροφικη για την εργατικη τάξη

Πρέπει σ/φοι να ανιχνευσουμε μια τρίτη λύση. Αυτή που προτείνει ο sergio bologna στο βιβλιο του Ναζισμος και Εργατικη τάξη (βιβλίο που διακινειται σε στέκια αναρχικών και ευτυχως και από καποιους σ/φους του ΚΚΕ)
Είναι αυτη της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με τις δυναμεις καταστολής και τους χρυσαυγητες τα μαντροσκυλα των καπιταλιστών.
Είναι η παραβίαση της αστικης νομιμοτητας μέσα από άγριες απεργίες καρτέρια στους φασιστες στα στέκια, μάχες από τις λαικες επιτροπες δρόμο τον δρόμο στις γειτονιές της Αθήνας κ.α.
Η σύγκρουση με τον ναζισμο δεν πρέπει να έχει αντιφασιστικο, αλλά ευρυτερα αντικαπιταλιστικο περιεχόμενο. Σε αυτην δεν ΧΩΡΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ Η ΣΥΝΔΙΚΑΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.
Για αυτό η συγκρουση με τον χρυσαυγητισμο δεν θα είναι ολοκληρωμενη αν δεν συμπεριλάβει και τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΠΑΤΣΙΚΑ, ΤΙΣ ΚΛΟΥΒΕΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.
ολοι αυτοί πρέπει να είναι στόχοι του εργατικου δεκέμβρη που έρχεται που πρέπει να είναι ανάλογος της ιταλικης κοκκινης δεκαετίας

Εκει θα κριθουμε όλοι μας

Τρότσκι

Dreaming Neon Red είπε...

Ο ΓΓ μας είναι πιο λαϊκός απ την Αλέκα,απ την άποψη ότι είναι πιο διαχυτικός και έξω καρδιά απ την αγαπητή σ/φισσα μας που έβγαζε ένα πιο δασκαλίστικο στυλ. Είναι πιο άμεσος κι επικοινωνιακός. Αυτό έχει αντανάκλαση και στα γκάλοπ. Αν δεις τις μετρήσεις για τον Κουτσούμπα, έχει με διαφορά τις λιγότερες αρνητικές εκτιμήσεις στο πρόσωπο του.

Όσο για τον Νίβο,έχω μάθει από έμπιστες πηγές ότι τραγουδάει αφιλοκερδώς αυτός κι η μπάντα του,κι επίσης πλήρωσαν απ την τσέπη τους ξενοδοχεία και μεταφορικά. Κι ότι στην Αθήνα πέρσι,αυτοί μας προσέγγισαν και μας ζήτησαν ποια κομμάτια να παίξουν και ποια όχι.

Dimitrov είπε...

(εκτός θέματος) ξέρει κάνεις που μπορώ να βρω κάτι ιδεολογικά μαθήματα του Παπαρηγα (αυτό είναι ένα χέρι... μάλλον δεν είναι και το πιο ωραίο χέρι του κόσμου άλλα παραμένει ένα χέρι) τα είχα δει πριν από χρόνια, και δεν καταφέρνω να τα ξαναβρώ...
οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερος...

RED..GO... είπε...

Εδώ ήθελα να το ποστάρω συγνώμη….
Καλό χειμώνα βόρειε. Για να είσαι καλά ενημερωμένος (βέβαιος και οι αναγνώστες σου) : 1) η ανατροπή του προγράμματος της πρώτης μέρας (εδώ χάμου) οφείλεται στη μεσημεριανή μπόρα που κατέστρεψε την (ήδη σεταρισμένη ) κονσόλα, με αποτέλεσμα να ξαναγίνουν όλα από την αρχή. 2) τη Δεύτερη μέρα (το Σαββάτο) θορυβημένοι οι Αριστερούλιδες από την πολύ μεγάλη προσέλευση της πρώτης μέρας, ξεσήκωσαν τα στέκια από τη διαφήμιση της συναυλίας με τους Active Member που σε χρόνο ντε-τε βαφτίστηκε «αντιφασιστική» (με αυτή την ομπρέλα τα ντύνουμε όλα πια) στο Κάστρο της Πάτρας (τον επί 20 περίπου χρόνια πασίγνωστο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ της ΚΝΕ ) με αποτέλεσμα μια σειρά κόσμος που (εθιμικά) έρχεται στο φεστιβάλ να πάει εκεί μη ξέροντας για την αλλαγή του χώρου (για μόλις δεύτερη χρονιά) στο χώρο των ΤΕΙ. Έχουμε ανοίξει μεγάλους λογαριασμούς…… RED….GO……

Ανώνυμος είπε...

Ίσως νεκρός ίσως από χρυσαυγίτες ίσως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σίγουρα μαχαίρωμα,σίγουρα στην Αμφιάλη.Πολλά μαζεμένα ίσως αλλά αν επιβεβαιωθούν...

mariori

Ανώνυμος είπε...

"Ναι αλλά έτσι δε γινόμαστε φορμαλιστές από την ανάποδη, μακριά από τις καινούριες μορφές που συγκινούν τη νεολαία και τη συνείδησή της, που πρέπει να τη μετασχηματίσουμε;"

Γινομαστε και καλο ειναι απο δω και περα να ανακαλυπτουμε τις "καινουριες φορμες" οσο ειναι ακομα καινουριες κι οχι οταν εχουν γερασει καμια εικοσαετια, οπως το χιπ χοπ φερ ειπειν. Δεν μου αρεσουν καθολου, αλλα respect στους going through για τη σταση τους σε τοσο δυσκολες εποχες και respect στην εξαιρετικη μπαντα που ειχαν μαζι τους, ειδικα στο μπασιστα.

Πού ειναι τωρα η μπλε γκομενα, που λεει κι ο Dreaming neon red, να βγει μες στη μαστουρα και να πει "τι εγινε ρε παιδια.... ο ενας σκοτωνει τον αλλο...."

sniper

ΥΓ: Συνεχιζω να μην καταλαβαινω τι το τρομερο ειχαν οι ανακοινωσεις των συνδεσμων του παοκ κι εχει εκσπερματωσει προωρα ολη η "αριστερα" μαζι τους, σε σημειο ορισμενοι να λαικιζουν τοσο, που να θεωρουν οτι η ταξικη κατευθυνση ειναι το δευτερευον, ενω οι αντικυβερνητικες αιχμες και η αντιρατσιστικη κουλτουρα το κυριο.

Ανώνυμος είπε...

"Η επίσημη γραμμη του ΚΚΕ που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό και την κρατικη καταστολή γενικότερα μέσα από την λογική του κατευνασμού της"

Πώς "τεκμηριώνεται" η λογική "κατευνασμού";

"της μη-άμεσης σύγκρουσης με τους μπάτσους και τους φασίστες στο όνομα της αντιμετωπισης της με ορους μαζών και κινηματος "

Μμμμ...δηλαδή θα φάει δέκα φάπες ο ΚΑσιδιάρης και θα εξαφανιστεί από προσώπου γης. Ενώ αν εκατομμύρια κόσμου τους απομονώσει, τους συντρίψει πολιτικά (εδώ είναι και οι φάπες στο πρόγραμμα) κλπ. - οι "όροι μαζών και κινήματος" δηλαδή όταν επιτευχθούν ούτε που θα τους ακουμπήσουν μας λες...

"στην πράξη με όρους λεγκαλισμού και μη-όξυνσης των αντιθέσεων"

"Όροι λεγκαλισμού"; Ποιοι είναι αυτοί; Χαμπάρι δεν πήρες ότι όταν την έπεσαν στους σ. στη Ζώνη οι δεξιοι λέγανε "το ΠΑΜΕ κλείνει τα λιμάνια" και οι αναρχοφασίστες "τραμπούκος και ο Πουλικόγιαννης";

"τρότσκι" πράγματι...

Ρέκτης του ακραίου death metal

Ανώνυμος είπε...

μιας και ανεφερες τον μεγα και μιας και φαγανε και τον παυλο παρτε να χετε
http://www.youtube.com/watch?v=yNnYYNvR-Qw
lyrical dainja

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός είναι ένα: To ΚΚΕ εξευτελίστηκε εντελως από την ΧΑ.

Αυτή η φασιστική επίθεση απέδειξε εκτός των άλλων ότι το "οργανωμένο και στιβαρό" ΚΚΕ δεν μπορεί ούτε να υπερασπίσει όχι απλώς τα μέλη του αλλά τον ίδιο τον πρόεδρο εργατικού σωματείου και μάλιστα "εντός έδρας".

Και οι μετέπειτα συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο Πέραμα δεν είχαν ούτε πολύ κόσμο ουτε στοχευση ούτε σοβαρή δυναμική.

Έτσι έχουν τα πράγματα σύντροφοι. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η ψοφοδεής αντιμετώπιση του φασισμού από το ΚΚΕ θα στείλει μαζικά όλον τον κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας και πολλοί θα πιστέψουν ότι θα έχει περισσότερες δυνατότητες.

Κακά τα ψέματα, δυστυχώς το ΚΚΕ αφανίζεται μέρα με τη μέρα.

άνεργος μεταλλεργάτης



partydog είπε...

http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/26941/halkida-prosagoges-syndikaliston-toy-pame-meta-apo-kinitopoiisi-sta#/0
Είναι και αυτός φασισμός και εκτός από το ΚΚΕ κανείς άλλος δεν κάνει τίποτα για αυτόν τον φασισμό. Αλλά το ΚΚΕ είναι λεγκαλιστικό και δίνει πάτημα στην ΧΑ να ανέβει. Για αυτό πάμε να σπάσουμε τα γραφεία της ΧΑ για να λέει ο κόσμος "χουλιγκανς που δέρνονται μεταξύ τους είναι" και για να κλέγεται η ΧΑ στα κανάλια. Τι μάζες και κίνημα και μαλακίες, όλοι τώρα ντου από παντού. Αυτά.

TRASH είπε...

@άνεργος μεταλλεργάτης:
Πραγματικά ήταν τρομερός ο εξευτελίσμός το να φάνε ξύλο 15 άοπλοι από τριπλάσιους σαν αστακούς, όπως επίσης και την επομένη οι "εξευτελιστές" να μην πάνε ούτε στα γραφεία τους και να αφήσουν εκεί τα ΜΑΤ για περιφρούρηση, μια και ήταν εκεί το "εξευτελισμένο" ΚΚΕ.
Ο μόνος που ξεφτιλίζεται είσαι ασύ μα το ανοιχτό προμόσιον στην Χ.Α. που προσπαθείς να βγάλεις μάγκα.

partydog είπε...

Sniper σου κλέψανε το ψευδώνυμο. http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/450/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF
Δεν άντεξα να το διαβάσω, είδα μόνο το ψευδώνυμο και είπα να σε ειδοποιήσω.

Αναυδος είπε...

δηλαδη ανεγκεφαλε μεταλλεργατη ο φυσας ξευτιλιστικε απο την χρυση αυγη ?

δεν πας στο διαλο εσυ και τα υπολοιπα νεοαγωνιστοσποριτακια

Ανώνυμος είπε...

Ο Τατσοπουλος? Τιμη μου. Ασε που θα μπορω να λεω κι εγω οτι εχω πηδηξει τη μιση Αθηνα μ' ενα απλο ψευδωνυμο.

Εγω το διαβασα το κειμενο του. Ας μην κανει κανεις αλλος το ιδιο λαθος.

sniper

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εγώ πάλι DNR προτιμώ την αλέκα αλλά αυτά μπορεί να αλλάξουν με τον καιρό. Το 'δασκαλίστικο στιλ' το 'βγαζε πιο πολύ σε κάποιους δημοσιογράφους, όχι τόσο στο λαό.
Κι εγώ έχω ακούσει κάτι παρόμοιο ότι συζητήθηκε η play list αλλά με ανάποδους ρόλους ως προς το ποιος πήρε την πρωτοβουλία.

Ντιμιτρόφ, προσωπικά δεν μπορώ να προσφέρω κάποια βοήθεια σε αυτό που ζητάς.

Ρεντ γκόου πολύ καλή ενημέρωση. Αυτό που δεν έχω δει ακόμα από το περιβόητο στριπτίζ είναι φωτογραφικά ντοκουμέντα, αλλά πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο για να τα βρούμε κι αυτά.

Έχει δίκιο ο τατσο-sniper. Ούτε εμένα μου αρέσουν οι γκόιν θρου, αλλά εκτιμώ απεριόριστα ότι δεν ήρθαν σε φάση που είμαστε 'μόδα' κι έκαναν μια επιλογή που μπορεί να έχει 'πολιτικό κόστος' στον χώρο που κινούνται.
Υπάρχει πάντως και η άποψη ότι η συμμετοχή τους πέρσι κ φέτος έχει ξενερώσει τον τοτέμ, που δεν είναι στο πρόγραμμα των δυο τελευταίων φεστιβάλ. Μπορεί να είναι ράδιο-αρβύλα, αλλά εγώ το μεταφέρω.
Παρεμπιπτόντως αξίζει να ακούσετε τον τοτέμ στη σημερινή ελληνοφρένεια, κάπου μετά το 14'. Βάζει όλη την πολιτική λογική μας χωρίς καθόλου ξύλινο λόγο.

http://ellinofreneiafm.gr/sound.php?id=6283

Άνεργε μεταλλεργάτη, καλή η προσπάθεια να ανεβάσεις τα νούμερα επισκεψιμότητας της ανάρτησης αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν έπιασε.

Υγ: τρότσκι ευχαριστώ πολύ για την τάχιστη επιβεβαίωση όσων έγραφα στο κείμενο περί αμπαλαέα.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι ευχαριστούμε τον/την lyrical dainja για τις μουσικές επιλογές

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή παρέμβαση γιατί το βιβλίο που ο προβοκατορίσκος με το όνομα "Τρότσκι" που το παίζει ΚΚΕς(α χα χα, χιλλλάριους) το είχα προτείνει στο πόστ "πρότεινε μου κάτι να διαβάσω", οπότε νοιώθω μια κάποια ευθύνη απεναντι στα όσα λέχθησαν.


Ο Sergio Bologna δεν προτείνει, προφανώς, κανένα τρόπο αντιμετώπισης του φασισμού. Το να πεί κάποιος κάτι τέτοιο, πάει να πει οτι δεν έχει διαβάσει παρα το εξώφυλλο. Ο Bologna αυτό που κάνει, είναι μια ιστορική καταγραφή της πάλης του ΚΚΓ ενάντια στον αναδυώμενο τότε ναζισμό, μέσα απο τα σχήματα κυρίως του Rot Front και του μετωπικού antifa(κάθε ομοιότης με τις σημερινές ομάδες είναι μόνο τυχαία), του συνδιασμού δηλαδή της rotfrontkampferbund με τα αντίστοιχα όργανα της σοσιαλδημοκρατίας.

Τώρα αν και κατα πόσο αυτός ο τρόπος πέτυχε το σκοπό του ή αν και κατα πόσο κάποιος με το ψευδώνυμο "Τρότσκι" βρίσκει το ιδεατό του σε ένα κομμα της Κομμιντερν, σηκώνουν πολλές συζητήσεις, σίγουρα πάντως δεν αφορούν το τι προτάσει καποιος για την σημερινή στάση απέναντι στον φασισμό.


metalorixos


Dreaming Neon Red είπε...

@Sniper

Ο μπασίστας είναι ο Βαγγέλης Γιαλαμάς ,απ τους πιο ονομαστούς στο prog rock/metal κύκλωμα της Ελλάδας. Φατσικά δεν τον ήξερα,όταν τον ανακοίνωσε έμεινα λίγο μαλάκας είναι η αλήθεια.

@Απολίθωμα

Αυτό για τον Τοτέμ το άκουσα κι εγώ,αλλά αν δεν το επιβεβαιώσει/διαψεύσει ο ίδιος,το θεωρώ ράδιο-αρβύλα.

Ανώνυμος είπε...

Dreaming Neon Red, ειχαμε ακριβως την ιδια αντιδραση. Ξεκινουν να παιζουν και λεω "γαματος μπασιστας". Κι οταν τον ανακοινωσαν, ολα ηρθαν στη θεση τους. Σπουδαιος μουσικος.

sniper