Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο εθνάρχης ήταν μια παλιαδερφή

Να δεις που αν αποχαρακτηριστούν και δοθούν στη δημοσιότητα κι άλλα έγγραφα της ΣΙΑ, θα βγει αληθινό κι εκείνο το Εαακίτικο(;) σύνθημα: ο εθνάρχης ήταν μια παλιαδερφή...

Το 'χε γράψει εξάλλου κι ο Ραφαηλίδης στην κωμικοτραγική ιστορία της Ελλάδας. Εκτός και αν υποθέσουμε ένοχος ένοχο ου ποιεί, εφόσον δεχτούμε πως ο Ραφαηλίδης έπαιρνε λεφτά από κάποιο αμερικάνικο φορέα -που δεν ξέρω κατά πόσο τον καθιστά πράκτορα και γενικώς αναξιόπιστο για τη δική μας οπτική σκοπιά. Αν και συνήθως, στο πρακτοριλίκι, ισχύει το αντίθετο, καθώς οι κόρακες βγάζουν συχνά τα μάτια τους και τα άπλυτα των άλλων στη φόρα, για να γλιτώσουν τη λερωμένη φωλιά τους -καλή ώρα όπως και με τις αποκαλύψεις του Μέρτεν, που ήρθαν στην επιφάνεια.

Ήρθαν δηλ, τρόπος του λέγειν. Γιατί το πιο εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση δεν είναι το ποιόν του Τριανταφυλλίδη κι η ανάδειξή του σε εθνάρχη, αλλά ο νόμος της ομερτά που τηρήθηκε ευλαβικά από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, γύρω από την είδηση -ευτυχώς τώρα όλα αυτά θα αλλάξουν με το νομοσχέδιο του Σύριζα για τις τηλεοπτικές άδειες. Και τι θα κάναμε μετά χωρίς εθνάρχη, το σύμβολο της ένταξής μας στη μεγάλη, ευρωπαϊκή οικογένεια, που θα αποδεικνυόταν συνεργάτης των Ναζί;

Αν και δεν έχουν πολύ δίκιο σε αυτό το τελευταίο, γιατί η ΕΟΚ είναι κατά μία έννοια η συνέχεια του οράματος της ενωμένης Ευρώπης κάτω από τη ναζιστική μπότα, με στρατόπεδα εργασίας και όρους απόλυτης εκμετάλλευσης, που θα επέτρεπαν στους καπιταλιστές της γηραιάς ηπείρου να διεκδικήσουν ξανά τα παγκόσμια πρωτεία από τους ανταγωνιστές τους. Συνεπώς, τι καλύτερο από ένα συνεργάτη των Ναζί, για να διαφημίσει και να ενσαρκώσει τη "μεγάλη ευρωπαϊκή ιδέα" στη χώρα μας;

Ως τέτοιο σύμβολο μπορεί να χρησιμεύσει και στο νυν πρωθυπουργό, που σε κάποιες σχετικές δηλώσεις του είχε βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι στο μύθο του ήπιου και μετριοπαθή δημοκρατικού Καραμανλή, που τον επηρέασε ο δημοκρατικός αέρας του Παρισιού. Με τη διαφορά πως αντί για την περιβόητη "σοσιαλμανία" εκείνων των κυβερνήσεών του, ο Τσίπρας αποδεικνύεται 'φιλελμανής', με βάση τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

Ο Σύριζα δεν εξελίσσεται στο νέο Πασοκ, αλλά στη νέα Νέα Δημοκρατία, όπως έγραψε πολύ εύστοχα ο Στρατηλάτης. Κι αν ο Λάσκαρης διακήρυσσε τότε το τέλος της ταξικής πάλης, κάτι που θεωρούνταν πρόκληση της μαύρης αντίδρασης, εν έτει 2015 το ίδιο πολιτικό συμπέρασμα (με ισχύ που περιορίζεται στις περιόδους κρίσης) πλασάρεται ως αριστερό και κουλ από τα χείλη του Βαρουφάκη, που έχει βλέψεις και για δικό του κανάλι.

Αλλά αν ακόμα κι η μεταπολιτευτική, Καραμανλική ΝΔ αποχωρούσε (κάτω από την πίεση των γεγονότων και του λαϊκού παράγοντα) από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, κι έπαιρνε κάποια κεϊνσιανά μέτρα, που ο σημερινός Σύριζα ούτε φραστικά δε διακηρύττει, αυτό αποδεικνύει πως η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης είναι βασικά καρπός των συνθηκών της εποχής και δευτερευόντως, έως καθόλου, του ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού της.

Ας επιστρέψουμε όμως στον Γκαούτσο Κότσο, όπως τον έλεγε σε ένα μουσικό σκετσάκι για τις Σέρρες Μάντρες ο Β. Τριανταφυλλίδης (για αυτόν ήταν το αληθινό του επίθετο), για να κλείσουμε το κείμενο με μια παρατήρηση για τη χώρα και την ιστορική της πορεία που σφραγίστηκε από το έπος της Εαμικής Αντίστασης, σε διάκριση κι αντιπαράθεση με όσους την κυβέρνησαν στη μεταπολεμική περίοδο.
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση, Κώστα, Ανδρέα;

Ο Γκαούτσο Κότσο, μολονότι βρισκόταν στο άνθος της ηλικίας του, δεν πολέμησε εναντίον του κατακτητή, αν θυμάμαι καλά εξαιτίας μιας ελαφράς αναπηρίας (νομίζω βαρηκοΐα, αλλά δεν παίρνω και όρκο). Κάτι ελαφρύ πάντως, σε κάθε περίπτωση, που δε στάθηκε εμπόδιο σε άλλες δραστηριότητές του, που έρχονται τώρα στο φως της επιφάνειας.

Ο Αντρίκο ντελ Πάσο (για να συνεχίσουμε στα χνάρια του ίδιου σκετς) παρακολούθησε τον πόλεμο από το εξωτερικό, όπου υπηρέτησε και το ναυτικό σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού έφυγε από την Ελλάδα, προδίδοντας στο Μεταξικό καθεστώς τους τροτσκιστές συντρόφους του. Κάτι που δεν τον εμπόδισε πάντως να λεληατήσει την Εαμογενή βάση, κατά τη δεκαετία με τις βάτες, με την κουτσουρεμένη αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τα Δεκεμβριανά (όπου ο πατέρας του είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο απέναντι στρατόπεδο).

Ο μόνος που φέρεται να έχει αντιστασιακά παράσημα από τα μεγάλα πολιτικά τζάκια της Ελλάδας, είναι ο Κώστας Μητσοτάκης, Τα οποία πάντως είναι εξόχως αμφίβολα, καθώς δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει κανείς δικές του φράσεις και παραδοχές, πχ του τύπου ότι κατάφερε να επιβιώσει στην κατοχή, γιατί εξασφάλιζε διατροφή από τρία διαφορετικά συσσίτια!

Εν πάση περιπτώσει, με αυτό το ιστορικό υπόβαθρο, καμία συνεργασία με τον κατακτητή ή άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δε θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια έκπληξη. Αυτό που προκαλεί αντιθέτως αρνητική εντύπωση είναι πώς αυτός ο λαός με αυτές τις παραδόσεις και αυτό το ιστορικό φορτίο, δέχτηκε και συναίνεσε να εκλέγει άκαπνους πολιτικούς, που ήταν απόντες (στην καλύτερη) στις πιο δύσκολες και ηρωικές στιγμές του, και να πλασάρονται μετά ως οι μεγάλες ηγετικές φυσιογνωμίες του περασμένου αιώνα.
Αλλά αυτό είναι το θέμα μιας άλλης ανάρτησης...

36 σχόλια:

momus είπε...

Λοιπόν, το Γκαούτσο Κότσο το άκουσα πρώτη φορά ως φοιτητής πριν χρόνια στη μεγάλη φτωχομάνα του Βορρά. Πέφτω για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ στον ίδιο Ταξιτζή, από Καμάρα για Κορδελιό και εκείνος επειδή με θυμάται παίρνει το θάρρος να μου πιάσει πολιτική συζήτηση. Αρχίζει να μου κάνει τα παράπονά του για το πόσο έχει εγκαταλειφθεί η πόλη από την πολιτεία και τα γνωστά, μέχρι που πλησιάζουμε στον προορισμό μας:"Την βλέπεις αυτήν την οδό; Οδός Αντρέα Παπανδρέου" μου λέει "η άλλη από πάνω οδός Γκαούτσο Κότσο" "Παρακαλώ;" αποκρίνομαι "Κωνσταντίνου Καραμανλή ντε" κατά του δικομματισμού ο κύριος σκέφτομαι και μπράβο του "Και σε ρωτώ", συμπληρώνει "μια οδός Γεωργίου Παπαδόπουλου γιατί δεν υπάρχει; Εκείνος δεν πρόσφερε τίποτα;"

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Συμφωνώ με τον Στρατηλάτη:
Τον έλεγα "πασόκ-2" τον τΣύριζα, αλλά ...με ξεπέρασε!
Η αριστερή παρένθεση έκλεισε στις 15/8 αλλά με έναν τρόπο απροσδόκητο για τον ....Σαμαρά: Η Δεξιά επανήλθε με τον τΣύριζα, όχι με τη νουδού.
Στην πολιτική χρειάζεται φαντασία, αντονάκι μου!

Ανώνυμος είπε...

el quinto

Ο Καραμανλής μαλλον ήταν μαλλον οπως τα λες (και παλιαδελφή) και συνεργάτης των ναζί (υπόθεση Μαξ Μέρντεν)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7_%CE%9C%CE%AD%CF%81%CF%84%CE%B5%CE%BD
Τη γυναίκα του (Αμαλία Μεγαπάνου) δεν την συμπαθουσε πολύ της φερόταν χυδαία --κλασσική συμπεριφορά μπινέδων αστών---. Ειναι απορίας άξιο πως ενα κατά τα άλλα αξιόλογο ατομο (Αμαλία) άντεξε -έστω και για λίγα χρονια- αυτο τον υποκριτή ρεϊντζερο-οννεδιτοτραμπούκο (φλασς μπακ ιστορικο για να καταλάβουμε την ιδιοσυγκρασία) που δεν διαφέρει σε τίποτα με τον σημερινό Βαγγέλα σε συμπεριφορά.

Αλλα οπως γνωρίζουμε ο μπινεδισμος -οπως τον ορίζει ο δραστήριος ρεπόρτερ Θανάσης Κλάρας στο Ριζοσπάστη του 1930 στη σύγκρου΄ση του με γνωστό μπινε υπουργο βενιζελικο Αβρααμ- ακολουθεί το σόι (υπάρχει το γνωστό γαβρο-γηπεδικο σύνθημα: Τινος ειναι ρε Νατάσα τα παιδιά; και βέβαια το γνωστό πορνο-ντι-βι-ντι απο την υποθεση του καραμανλικού μπουχέσα Ζαχόπουλου που ποτέ δεν μάθαμε τι έλεγε για το βούδα της Ραφήνας :-), αλλα ολοι υποψιαζόμαστε κατι περί ψωλής που-στηριζει την κυβέρνηση :=)_)

Η ιστορία του Μέρντεν εχει τρομερό ενδιαφέρον, γιατί συμπυκνώνει ακριβως την περίοδο που οι αμερικανοι ιμπεριαλιστές ξέπλεναν βαρώνους, βιομήχανους φασίστες και αστους πολιτικούς συνεργάτες των ναζι στη Δ. Γερμανία. Την ίδια στιγμή το μετεμφυλιακο καθεστώς των δοσίλογων στην Ελλάδα τους κάλυπτε. Ο ίδιος ο Καραμανλής αφού αναγκάστηκε να τον φυλακισει για μια περίοδο , τον αμνήστευσε με δικό του νόμο. Η ΕΔΑ του επιτέθηκε. Εγινε σάλος. Ο Μέρντεν του τη φύλαγε στη Γερμανια, όταν επέστρεψε, και αρχισε τις αποκαλύψεις. Η δικη του Αιχμαν στην Αλ-Κούντς (Ιερουσαλήμ) αποκάλυψε πολλά πράγματα που και οι σιωνιστές ακόμη φρόντισαν να αποκρύψουν.

Εκει καπου ανατέλει (;) το άστρο και μιας άλλης στοχάστριας της κυριας Χάνα Αρεντ... που τα ειχε με τον άλλο -οντως μεγάλο στοχαστή και θα αποτολμούσα να πω και φιλόσοφο- πλην ομως φιλοναζί, Χαϊντεγκερ.
Το βιβλίο της:
Ο Αϊχμαν στην Ιερουσαλήμ. Εκθεση για την κοινοτοπία του κακού.

Ο Μητσοτάκης ήταν φιλοβρετανός στη Κρήτη και ειχε παρτίδες με το αρχηγείο βενιζελικών-βασιλιά στη Μέση Ανατολή. Υπήρχαν εαμίτες στη Κρήτη που ήθελαν να του δώσουν ένα μάθηματάκι, αλλα η ηγεσία τους σταμάτησε. (καποιοι απ' αυτους ήταν συντροφοι μου). Η φωτο που ειχε δημοσιευσει ο Κουρής, Μητσοτάκη με ναζι αξιωματικους ήταν οντως στα πλαισια ανταλλαγής κρατουμένων. Ετσι ο Μητσοτάκης με τις πλάτες της βενιζελικής φαμίλιας και της φιλοβρετανικης πλεύσης ανήλθε τα σκαλια της ηγεσίας στη Ενωνη Κέντρου του Παπατζή. Ο Παπατζής βέβαια ήθελε να δώσει την ηγεσία στον γιο του (πρωην τροτσκιστη, οπαδό αν δεν κάνω λάθος του Καρλιάφτη, μετά απο δυο-τρεις μπάτσες τα ξέρασε ολα στην ασφάλεια και πέρασε στο Αμερικα με τις πλάτες βέβαια του πατέρα) και οχι στο Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης τα βρήκε με το παλάτι στη γνωστή σύγκρουση για το ζήτημα του υπουργείου άμυνας (οι αμερικανοι τέτοια υπουργεία , οπως και της καταστολής τα ελέγχουν πάντα στην Ελλάδα, περνάνε από την έγκρισή τους, τον έλεγχο απο το παλάτι λοιπόν δεν τον διαπραγματεύονταν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ με τίποτα ) και ξεκίνησαν τα ιουλιανά και οι λεγόμενες αποστασίες.

υγ: καμια διάθεση αμφιθεατρικής σύγκρουσης προεδρε. Μενω στα ιστορικά.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

αντε και αλλη μια πληροφορία.
από μια πηγή που ξέρω (μακαρίτη τροτσκιστή που ήταν στον εθνικό στρατο και συνελλήφθη στα σύνορα απο τους αλβανούς, σε κάποια μάχη με τους αντάρτες του ΔΣΕ, ο λόχος τους πέρασε στην Αλβανια. Αυτος εκανε φυλακή και τον άφησαν μετα απο χρονια οι αλβανοι) : όταν ο Ανδρέας γύρισε πίσω στην Ελλαδίτσα επί διακυβέρνησης ΠΑπατζή Α. και προοριζόταν απ' αυτόν στην αρχηγία του κέντρου, πήγε και συνάντησε τον Γιωτόπουλο, τον γνωστό αρχειομαρξιστή και τον ρώτησε: μπορούμε να κάνουμε τίποτα;
Και ο χρεοκοπημένος Γιωτόπουλος, που στη λήξη του εμφυλίου έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον εθνικό στρατό του απάντησε: δεν μπορούμε να κάνουμε τιποτα πια:-)

Ανώνυμος είπε...

Quinto η αναπαραγωγή εντελώς άχρηστων (και αδύνατο να αποδειχτούν) κουτσομπολιών, κουτσομπολιών που επιπλέον μπορεί να έχουν άσχημο αντίκτυπο στη ζωή μικρών παιδιών είναι ντροπή που ταιριάζει μόνο σε πωρωμένους αυριανοκαρατζαφεριστές. Αηδία.

ρα

Ανώνυμος είπε...

el quinto

αν θυμαμαι καλά η ανάρτηση του προέδρου-μπρεζνιεφικου γραφει κάτι για παλιαδελφές...
χαιρομαι βέβαια που τα πυρα τα δεχομαι εγώ :-).
Συμφωνα με την λογική ορισμένων, και ο Θανάσης Κλάρας που αποκάλυψε οτι ο Αβρααμ πήγαινε με ναύτες (προφανώς επι χρήμασι) σε καμπαρέ στην Αγία, θα πρέπει να ήταν αυριανιστής. Αυτος βεβαια ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή του: στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος ειπε στα στο δικαστή του να κάνει ιατροδικαστική εξέταση στου Αβρααμ τον κώλο :-), για να αποδειχτει η αλήθεια.Με αυτές τις συγκρούσεις, αποκαλύψεις, ξεβρακώματα των βενιζελικών ο εργατοκοσμος αρχισε να ακολουθει το ΚΚΕ. Αλλα αυτοι ειχαν κοτσια. Πολλά κοτσια.

Ανώνυμος είπε...

Το οτι ο Βελουχιώτης έχει το αλάνθαστο, προκύπτει απο που ψηλε; Προφανώς και ήταν κατάπτυστη η αναπαραγωγή της είδησης όπως και οι εξυπνάδες να κάνουν...πρωκτική εξέταση σε κάποιον. Το μόνο που τον σώζει, είναι το γενικότερο κλίμα της εποχής του, που κάπως το δικαιολογεί. Αλλά δεν πρέπει επ ουδενί να είναι παράδειγμα προς μίμηση για εμάς σήμερα ο σεξισμός και η ομοφοβία.


Και δυστυχώς, θυμίζω οτι και ο ίδιος την λούστηκε την "κατηγορία" αυτή απο τους φασισταράδες.




Σ.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ειναι γνωστες οι σεξουαλικες προτιμησεις τοσο του Εθναρχη,οσο και πολλων σημερινων πολιτικων,αλλα δεν ειναι κατι που πρεπει να μας αφορα,ουτε ειναι δουλεια μας να τους κατακρινουμε για αυτες.

Neophyte_commie είπε...

Δεν ξέρω τι ήθελε να πει ο κ. Ραφαηλίδης, ούτε γιατί συζητάμε (με μη θετικό τρόπο) τον σεξουαλικό προσανατολισμό των Καραμανλήδων. Καμμιά φορά, στην προσπάθειά μας να κάνουμε χιούμορ,. μπορεί να συζητήσουμε με τον πιο ποταπό τρόπο (κατ' εξοχήν χαρακτηριστικό της σάτιρας: ο Καραμανλής είναι «παλιαδερφή», ο Σημίτης σπυριάρης, ο ΓΑΠ δεν μιλάει ελληνικά, η Αλέκα είναι κοντόχοντρη και δεν ξυρίζει τις μασχάλες της κλπ). Μας τιμά αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά; Είναι ελευθερία (ή ελευθεριακότητα) η αντιγραφή της Εσπρέσσο; Σε τι ακριβώς διαφέρει από την χρυσαυγιτική πρακτική, που μετά το 2012 άρχισε να δέρνει γκέι στο Γκάζι;

Η πολιτική ορθότητα έχει ακριβώς αυτό το νόημα. Σου απαγορεύει να πέσεις σε αυτό το επίπεδο, προκειμένου να σε στρέψει στην ουσία των ζητημάτων. Σου κλείνει το στόμα πριν πεις την πατάτα. Βέβαια, καλό είναι να το καταλαβαίνεις από μόνος σου και να μην τη χρειάζεσαι (πραγματική ισότητα εναντίον τυπικής, κάπως έτσι το είχε διατυπώσει ο Σφυροδρέπανος σε άλλη ανάρτηση), αλλά, όταν λείπει η πραγματική, η τυπική κρατάει κάποια όρια. Υπ' αυτήν την έννοια, η πολιτική ορθότητα είναι το έδαφος στο οποίο πατά κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος, τουλάχιστον στον δημόσιο λόγο του.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ρε παιδια μονο εγω καταλαβα οτι ο τιτλος του "απολιθωματος" στο αρθρο ,παραπεμπει σε παλιο εαακιτικο (και μαλιστα με ερωτηματικα) και οχι σε δικο του χαρακτηρισμο ?
Για να μην πω για το αρθρο που γραφει στα παλια του παπουτσια την σεξουαλικοτητα της "αποκαλυψης" και επικεντρωνεται στην ουσια ...

Ανώνυμος είπε...

Quinto μην τον μπλέκεις τον σφυροδρέπανο. Ήμουν νομίζω πολύ συγκεκριμένος σε τι αναφέρθηκα, δεν αναφέρθηκαν καν στον Καραμανλή τον Α΄(που και εκεί είναι απαράδεκτο) αλλά σε μια απολύτως μη ανεκτή χυδαιότητα που αγγίζει και ζητήματα πέραν του σεξουαλικού προσανατολισμού. Αν δεν το καταλαβαίνεις ούτε και μετά από αυτά που σου έγραψαν, σε λυπάμαι ρε, δεν έχεις ελπίδα.

ρα

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ποια ελπίδα, μωρε; απλως θες να τα χώσεις. Αν ήταν ο Βελουχιώτης... λάθος επειδή αποκάλυψε οτι βενιζελικός υπουργός πλήρωνε ναυτάκια για να του ικανοποιούν τις ορέξεις του μαζί με βουλευτή απο την Αιγινα, τότε ο Εγκελς πρέπει να ειναι πολύ...ομοφοβικος και πολύ περισσότερο λάθος όταν γράφει στο Μαρξ, πάνε να μας κηρύξουνε τον πόλεμο στα μουνιά και να αγαπάμε πια τις κωλοτρυπίδες. Δεν θα πάρουμε ευχαριστώ. Aσε που το κόμμα κάλυψε τον Βελουχιώτη στην συγκεκριμένη περίπτωση και ο ριζοσπάστης βγήκε με άλλο τίτλο. Δεν ζήτηξαν συγγνώμη, όπως κάνουν άλλοι (μαντέψτε ποιοι) κάθες τρεις και λίγο.

κατα τα άλλα εγώ διαβάζω πρώτη παράγραφο εδώ μπρεζνιεφικού:

Να δεις που αν αποχαρακτηριστούν και δοθούν στη δημοσιότητα κι άλλα έγγραφα της ΣΙΑ, θα βγει αληθινό κι εκείνο το Εαακίτικο(;) σύνθημα: ο εθνάρχης ήταν μια παλιαδερφή...
οσο χιουμορ κανω εγω , τοσο κανει κι ο πρόεδρος. ειδικά το ερωτηματικό (;) μου θυμίζει το κολπάκι αποδιδω σε κάποιους άλλους πράγματα που δεν τα λέω ευθέως εγω :-)

ελα κι επιστολή του Ένγκελς στον Μαρξ (28 Ιούνη 1869). Μάντσεστερ Αγγλίας.
Απόδοση στην ελληνική (στα γρήγορα από karhergr).
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=87917

τμήμα της:

........
Τελικά αυτή και αν είναι επιτυχία του Γουλιέλμου. Η ένωση της αρσενικοθήλυκης και της θηλυκής κομματικής γραμμής των Λασσαλιστών ! Πραγματικά, σημαντικό επίτευγμα !

Ο Σβάιτσερ όπως φαίνεται θα επανεκλεγεί και δεδομένης της βιασύνης που έγινε η δουλειά, πάλι φαίνεται ότι θα είναι ο εκλεκτός της όλης προσπάθειας για μια γενική απελευθέρωση.

Πάντως ο Γουλιέλμος αποσιωπά πεισματικά το γεγονός.

Αυτό το ουρανοειδές βιβλίο (Urning=uranus=your anus, μάλλον κάνει λογοπαίγνιο), που μού έστειλες είναι ιδιαίτερα παράξενο. Περιέχει μέσα πολλές ανωμαλίες.

Τελικά, οι παιδόφιλοι έχουν αρχίσει την καταμέτρηση και έχουν ανακαλύψει ότι αποτελούν μεγάλη δύναμη μέσα στο Κράτος. Τούς λείπει βέβαια η οργάνωση, αλλά θα γίνει και αυτό.

Στην αρχή με την απαιτούμενη μυστικότητα και μετά σιγά σιγά ολοφάνερα. Και σίγουρα θα καταφέρουν να νικήσουν, αφού έχουν μέλη σε όλα τα κόμματα, παλιά και νέα από τον Ρόσινγκ ως τον Σβάιτσερ !

Το σλόγκαν που θα κάνει πάταγο θα είναι "Guerre aux cons, paix aus trous-de-cul" (πόλεμος στα μουνιά, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες). Ευτυχώς που τόσο εσύ όσο και εγώ, είμαστε πια αρκετά ηλικιωμένοι ώστε να πληρώσουμε "σε είδος" τους νικητές !!! Αλλά η νεολαία ! Μόνο η Γερμανία έχει τόσο πολύ εκτραχηλιστεί, ώστε ένας παιδεραστής θα μπορούσε να έχει δημόσιες εμφανίσεις, να κάνει όλα αυτά τα αίσχη και να του πουν "ας περάσει" (στο Κοινοβούλιο).

Βέβαια είναι ακόμα νωρίς και δεν έχει το κουράγιο να δηλώσει δημόσια την ομοφυλοφιλία του. Για τον κόσμο, θα πρέπει να λειτουργεί "από μπροστά" και όχι να "μπαίνει από μπροστά" όπως είπε κάποτε κατά λάθος.

Όταν θα ισχύσει ο νέος Ποινικός Κώδικας στη Βόρεια Γερμανία που θα αναγνωρίζει τα droits du cul (δικαιώματα της κωλοτρυπίδας), σίγουρα θα εκδηλωθεί ελεύθερα! Και δυστυχώς τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για μας τους φουκαράδες που επιμένουμε "από μπροστά" και έχουμε μια παιδική λατρεία και προσήλωση για το γυναικείο φύλο.

Στο μόνο που θα μπορούσε ο Σβάιτσερ να φανεί χρήσιμος, είναι να μάθει από τον εν λόγω κύριο τις λεπτομέρειες για τους παιδόφιλους που κρατούν υψηλά πόστα. Καθόλου ακατόρθωτο, αφού είναι δικός τους.

Τελειώνοντας η εβδομάδα, ο ο Σόρλεμμερ θα πάει στην Γερμανία μέσω Γκρίμσμπυ και Ρόττερνταμ.

Στα βαμβακοεργοστάσια σταμάτησαν οι απεργίες όταν οι άνθρωποι του Όλντχαμ αποχώρησαν και έτσι η παραγωγή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Δικός σου

Φ.Ε.
..............

αυτά περί ομοφυλοφιλίας του Κλάρα μονο φασίστες τα λένε...

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και επειδή κάποιοι ξεχνάνε ή ισως ήταν μικροι τότε ηλικιακά, το σκάνδαλο Ζαχόπουλου κράτησε για αρκετό καιρό και απασχόλησε την κοινή γνώμη για αρκετό καιρο. Και η πέτρα του σκανδάλου τελικά (πέρα απο τις προεκτάσεις με κάτι εκατομμυριάκια που ο κύριος Θέμος μετέφερε στην Ελβετία) δεν αποκαλύφτηκε ποτε. Εσυ τι λες να ήταν αυτο που όλοι έλεγαν δεν τον ειδαν και το ειχαν δει και έτρεμε η κυβέρνηση; Οχι απλώς ο μπινεδισμος ενός πρωθυπουργού, ισως κάτι πολύ χειρότερο...
διάβασε ξανά τον Εγκελς και θα καταλάβεις. ο ενας μπινες σπρώχνει τον άλλο στα σκαλια της εξουσίας και στο ενδιάμεσο εμφανίζονται και κάτι αστέρια γυναίκες που περνουνε πτυχια και διδακτορικα με τη σέσουλα (για όσους θυμούνται ποιανου γνωστή ήταν η Νατάσσα).

οπως καταλαβαινεις ρα, αυτα τα νεοθετικιστικα δεν ταιριάζουν σε μαρξιστές ;-). Φαινεται ολοι αυτοι οι Μαρξ, Εγκελς, Μπέμπελ, Λένιν, ΣΤάλιν κτλ... έσφαλλαν. Μονο οι γνήσιοι σημερινοι πολιτικαλ κορρεκτ ξέρουν. Βρε δεν μας χέζουν.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και για να μην τσιμπάς στις μαλακιες των φασιστών, να ξέρεις κατι που δεν ειναι γνωστό ευρεώς για ευνόητους λόγους.
Τα βασανιστήρια ενίοτε σου έφερναν και ανικανότητα μονιμη, κατι σαν στειρωση. Αυτο ενδέχεται να έπαθε ο Κλάρας, μπινές ομως δεν έγινε ποτέ. Και βεβαια αν ισχυει αυτο για τον Κλάρα, τον εκτιμας τον άνθρωπο αυτο δυο φορες για οσα έκανε στο αντάρτικο (τα θετικα του). Δεν ειναι ευκολα να κρατάς ψυχική ισορροπια στειρωμένος, φαντάζομαι.
Μπινέδες ήταν τα SA.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm
Αυτό ειναι καρατσεκαρισμένο. Εχουν αποκαλυφθει πλέον οι ερωτικές επιστολές των κυρίων αυτών, πολλών ηγετών τους. Τη νύχτα των μεγάλων μαχεριών τα SA έκαναν μαζώξεις-συγκεντρώσεις στη Γερμανια, που κατέληξαν σε οινοποσια και οργια μπινεδισμού. Οι χιτλερικοι τους βρήκαν μες στην απόλυτη κρεπάλη. Δεν βρήκαν καμια αντίσταση στις εκκαθαρίσεις τους.
Υπάρχουν και σοβιετικες αφισες που ειρωνεύονταν τις κυρίες των SA και των SS. και καλά έκαναν.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πήγα να γράψω κάτι απαντητικό, αλλά με κάλυψε ο Ζούκοφ, οπότε είναι περιττό.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα. Και παιδεραστές οι γκέη, και μασώνοι που αλληλοστηρίζονται για να ανέβουν στα σκαλιά της εξουσίας.


Όλα αυτά είναι γραμμή της Κόντρας ή δικές σου επεξεργασίες Κουίντο;




Σ.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
μασώνοι; Αυτο γράφει ο Εγκελς;
Ακου φιλε μου λοιπόν αφου θες να μαθεις. Σας ειπα εγω ειμαι με τους κλασσικους δεν ειμαι με τον νεοθετικισμο των κωλοδιανοούμενων που τα πάντα τα στηρίζουν στη ...λογική, τουτέστιν και στη φύση δεν υπάρχουν τετοια φαινόμενα ή μήπως γαμιόμαστε για να αναπαράγουμε κτλ...

η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα, και ειδικά στην Αθήνα πόλη-κράτος ήταν θεσμοθετημένη ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ο μικρος νεος έφηβος ελεύθερος αθηναιος ανέπτυσσε ερωτικές σχέσεις με τον παιδαγωγό του (παιδοτρίφτη), στη συνέχεια με τον συμπολεμιστή του που ήταν πάντα μεγαλύτερος κτλ... Η στρατιωτική τους δομή βασιζόταν στο ζεύγος. Θωρείτο τότε πολύ σημαντικο στην οικογένεια, να βρεθει ενας παιδοτρίφτης απο τζάκι.
Ο έρωτας ήταν κάτι θεσμοθετημένο από την ίδια την αθναϊκή πολιτεία, μονο που ήταν μεταξύ αντρών, και για αυτό θεωρείτο και ανώτερος απο τη σεξουαλική πράξη με τη γυναικα, που σε αυτήν την πράξη απέδιδαν κυρίως την εκτόνωση και τη πράξη χωρις συναισθηματισμό και βεβαιως την αναπαραγωγή. Γι αυτό και ο Εγκελς στο γνωστό του έργο (καταγωγή κτλ..) μέμφεται ανοιχτά τους αθηναίους που υποτιμούσαν τις γυναίκες τους.
ο πλατωνικος ερωτας, ήταν έρωτας εξοχως σαρκικος...

Στο μεσαίωνα η παιδοφιλια, και η ομολυλοφιλια πέρασαν μεσα στην εκκλησια που σε μεγάλο βαθμό εφάρμοζε την εξουσία. Οταν απελευθερώθηκε η Αλ Κούντς (επι Σαλαχ Εντιν), όταν χάθηκε η Συρία, και οι ναίτες κατέληξαν στη Κύπρο, τότε ο πάππας βλέποντας οτι οι ναιτες ειχαν χάσει την δύναμή τους, έβγαλε φιρμάνι ότι οι ναίτες , ιππότες-παπάδες επικεφαλής της γιγαντιαίας αυτής εξόρμησης στον αραβικο κοσμο, μια μπίζνα με τεράστια κέρδη, ήταν σατανιστές και στρατολογούσαν στο τάγμα κοσμο με ομοφυλοφιλικές πράξεις. Αλλα οι πράξεις αυτές όντως γιονταν και γινονταν και μέσα στη ρώμη.

Η υποκρισία τους ξεχείλιζε γιατι την ιδια περίοδο ειχε αρχισει ο έρωτας ο ρομαντικος ανάμεσα στα δυο φύλα.

εχει και συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

el quinto

η ομοφυλοφιλία και μες στον καπιταλισμό για μεγάλη περίοδο ήταν απαγορευμένη. Αλλα ειναι εξόχως γνωστό ότι οι αξιωματικοι της βρετανικής αυτοκρατοριας οχι απλώς την κουνούσαν την αχλαδιά. Ο ένας βοηθούσε τον άλλο με αυτον τον τρόπο.

δεν πιστεύω οτι η πλειοψηφία γεννιούνται ομοφυλόφιλοι (από τους ομοφυλόφιλους), οι παράστασεις, οι εμπειριες και η κρισιμη περίοδος της εφηβειας (οταν ξυπνάει η λίμπιντος) οδηγουν σε αυτή την κατεύθυνση, στην οποία οποια βεβαια βοηθουν λογης-λογης παιδοφιλοι, από το σχολειο, το συγγενικο περιβάλλον μεχρι ο,τι μπορεις να φανταστείς.

Σε αυτη την κρισιμη ηλικα, οταν επικρατει ο ατομισμος στην σημερινή κοινωνία και ο αγριανθρωπισμος, η σύγκρουση και ο ανταγωνισμος ανάμεσα στα φύλα, καποιοι δυσκολεύονται να αποκτήσουν επαφή , να αποκτήσουν κοινωνικότητα με το άλλο φύλο. Και άλλοι που την αποκτουν το κάνουν (ολοι μας) μεσω παραστάσεων που διεγειρουν συνεχως τα σεξουαλικά ένστικτα (σκέψου απλως σαν 15ρης πως αισθανοσουν οταν έβλεπες μια σουπερ σταρ του σινεμά να ξεπλένεται σχεδόν γυμνή σε διαφήμιση με σαμπού).

ο ερωτας και η σεξουαλική δραστηριοτητα , οι συναισθηματισμοι, ο ψυχικος κοσμος που αναδύεται απο ολο αυτο, ειναι ενα πακέτο. Για μας τους μαρξιστές δεν διαχωριζονται. Γι αυτο και ο Λενιν λέει, σκεφτειτε, εχουν φτάσει στο σημειο μας οι νεεοι να λένε οτι στο μέλλον το να κάνεις σεξ, ειναι σαν να πίνεις ένα ποτήρι νερό, αλήθεια πόσοι μπορούν να πιουν απο το ίδιο ποτήρι;

έχει και συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

el quinto

o Eγκελς λοιπόν εχει πρώτος πει τα πράγματα με το ονομά τους. Ο έρωτας στο μέλλον θα ειναι..ραφιναρισμένος, εξευγενισμένος. Μες στην κολλεκτίβα εχεις χρονο να αναπτύξεις ολες τις κλίσεις, να γυμναστεις , να σκεφτεις, να κάνεις αθλήματα κτλ..δε θα χολοσκάς, την έχω μικρή, ή μεγάλη, μήπως πρέπει να τον ξυρίσω, μήπως πρέπει να κάνω μούσκουλα, μήπως πρέπει να την φτύσω για λίγο...
μήπως μηπως

Θα κανεις και τις σχέσεις σου, θα αγαπήσεις και θα αγαπηθεις, μονο που ο έρωτας θα συνδέεται περισσοτερο με παραστάσεις ανθρώπινες και οχι τερατώδεις, απο πολύ μικρος, από τη φάση που σου ξυπνάει μέσα η λίμπιντος.

Η ομοφυλοφιλία δεν μπορει να σταθει εκει πέρα. Δεν μιλώ τώρα εγώ για διοικητικά μέτρα κτλ...οποιος καταλαβαινει καταλαβαινει

Ο λένιν έλεγε δεν είμαστε παπάδες της ηθικής , δεν ειμαστε με τον Δον Ζουάν, αλλά ούτε και με τον γερμανο φιλισταίο που διαδιδει αντι για μονογαμικός, κατ' εξακολούθηση μονογαμικος.

Η γυναικα ειναι το άλλο μισο του ουρανού και η σεξουαλική δραστηριότητα δεν ειναι μια πράξη απλώς σαν να πινεις νερο, ο ψυχισμος σου όλος αναστατώνεται. Ειναι και να γράψεις και μια γαμημένη ερωτικη επιστολή, ακομη κι αν σε πουν και φλώρο :-0

Γι αυτό κύριοι πάψτε να μας κηρύσσετε συνεχώς τον πολεμο στα μουνιά
και την ειρήνη στις κωλοτρυπίδες
δεν θα πάρουμε

Ανώνυμος είπε...

el quinto
αλήθεια μπορει να μου λύσει καποιος μια απορία
Γιατι δεν γράφει καμια γυναίκα εδω;
Μαλλον εμεις οι άντρες ειμαστε φαφλατάδες.

Neophyte_commie είπε...

Κουίντε, ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Ώς τώρα έλεγα ότι είσαι ένα τρολ μιας σέκτας τριών ατόμων, οπότε ποιος νοιάζεται. Αλλά σήμερα με άφησες άφωνο (και κατ' επέκταση καταλαβαίνω για πρώτη φορά το ψευδώνυμο του Άναυδου). Έχω γνωρίσει ομοφοβικούς και ομοφοβικούς. Αλλά εσύ ρε φίλε δεν παίζεσαι! Αν ο Ένγκελς (το 1850, γ..μώ την τρέλα μου!) είπε ιδιωτικά μια παπαριά στον Μαρξ, εσύ την πήρες και την έκανες δόγμα! Παράλληλα, σε απόσταση μιας αναπνοής(!) εξύμνησες τον αλληλοδιδακτικό θαυμασμό των Θηβαίων ιερολοχιτών, που δεν ήταν καν κατ' ανάγκη σεξουαλικός, χωρίς αυτό να αποκλείεται (όταν αντιγράφεις ό,τι να 'ναι κάνεις και μερικά λάθη, χαλάλι). Τρικυμία εν κρανίω! Βέβαια το θέμα είναι τι αντιγράφεις. Κάθε σου λέξη σ' αυτό το σεντόνι ήταν λάθος, από την πρώτη ώς την τελευταία. Με κάθε ειλικρίνεια τώρα, 100%, και δεν πρόκειται να επανέλθω, ένα θα σου πω: μακρυά από τα ναρκωτικά, που σ' τα πουλάνε και χρυσαυγίτες (γκαραντί αυτό).

Ζούκωφ και Σφυροδρέπανε: Σύμφωνοι.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
μίλησα εγώ για θηβαίους;
ρε συ οταν προκαλώ εγω κάποιον σε μια αντιπαράθεση, εχω υπόψη μου αλλα 10 κεφάλαια που μπορω να αναφέρω. Ποιο ειναι το λάθος μου; Κανένα! Δεν λες τιποτα. Λες οτι ο Εγκελς λεει παπαριές!! Εγώ σου λέω οτι εσύ λες παπαριές. Και παπαριές δεν λένε ούτε ο Μαρξ, ούτε ο Εγκελς, ουτε ο Μπεμπελ (που εχει γραψει βιβλίο για το γυναικειο ζήτημα), ούτε ο Λένιν, ούτε ο Στάλιν.

Αυτα περί θεσμοθετημένου έρωτα (ομοφυλοφιλίας) στην αρχαια αθήνα τα γράφει και τα λέει μεχρι και ο παλαι ποτε σποκσμαν της εκκλησίας, πρωην στέλεχος της νεολαίας (παλια επι ΕΔΑ), ο κύριος εθνικισταράς αρχαιόπληκτος Ράμφος. θες να σου ανεβάσω σχέδια με περιεχόμενο ερωτικό απο αρχαια αθήνα, σχέδια σε αμφορεις; Με πέη να μπάινουν από την μια και από την άλλη; Εχεις διαβάσει τα ερωτικά του Πλατώνα; ξέρεις τι γινόταν στο συμπόσιο με παιδάκια;

και ο εγκελς αναφέρεται σε αυτά. Σταμάτα λοιπόν τις εξυπναδούλες.

και προφανώς αν ξέρεις την ιστορική εξέλιξη της ομοφυλοφιλίας καταλαβαίνεις ότι αυτά που λέτε οι πολίτικαλ κορέκτ ειναι παπαριές. Βλέπεις οι ελεύθεροι ήταν ομοφυλόφιλοι στην αρχαια αθήνα λόγω θεσμού, όχι... επιλογής. Που και το τελευταίο περί επιλογής ειναι μια μαλακια και μισή. Η επιλογή εχει να κανει σε ιστορικές συγκυρίες και ολοκληρες περιόδους με το που ανήκεις ταξικά και χιλια άλλα δυο. Δεν νομίζω οτι ειχε πολλές επιλογές ένας φέρελπις αξιωματικός στη Βρετανική αυτοκρατορία.

Γι αυτο και ο Εγκελς ειρωνεύεται και λέει θα μας φέρουν νέο κώδικα στη Βόρεια Γερμανια και πάλι καλά που ειμαστε γέροι γιατί θα μας τον φορέσουν κανονικά.

ομοφοβικος με την έννοια που θετεις εσύ δεν ειμαι, ούτε ο εγκελς ήταν. Αλλα δεν θα κρύβουμε και την αλήθεια στο ονομα της πολιτικής ορθότητας. Ελεος!

φαντάζομαι δεν σε συγκλονίζει το ποιηματάκι-τραγουδάκι
και ενα μικρο χελδονι
βγαινει μεσα απ' τα άσπρα γένια του :-)

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο «πάνσοφος» 5ος ―αλήθεια, μήπως το «5ος» σημαίνει «Πεμπτοφαλαγγίτης»;― μας τα ζάλισε κυριολεκτικά με τις «σοφίες» του και περί αρχαίας ελληνικής ομοφυλοφιλίας, θα του συνιστούσα να διαβάσει πλην του «Πλατώνα» και το λόγο του Αισχίνη «Κατά Τιμάρχου», μπας και καταλάβει πώς είχανε σχετικά τα πράγματα στην Αρχαία Αθήνα. Κι αν δε του φτάνουν τα αρχαία ελληνικά του γυμνασίου, ας καταφύγει σε καμιά καλή μετάφραση. Αλλά θα βγει τίποτα; Αμφιβάλλω! Τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από κάποιον που «υποδύεται» τον Πάπα Ρώμης, δηλ. τον Αλάνθαστο;

@Neophyte_commie (4 Νοεμβρίου 2015 – 8:20 μ. μ. & 5 Νοεμβρίου 2015 – 8:16 μ. μ.) : Συμφωνώ κατά βάση.

Αρχαιοδίφης

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

'Περιέργως" στο σεξουαλικο κομματι των "αποκαλυψεων" της ΣΙΑ στεκονται μετ επιμονης και τα χρυσαυγουλα !!!! ....ενω το ζουμι ειναι ο ...χρονος των "αποκαλυψεων" (εξελιξεις στον δεξιο πολο του συστηματος αλλα και γενικοτερος αποπροσανατολισμος του λαου - στο ιδιο μοτιβο και οι δηλωσεις Φιλη για Ποντο ) ...
και ειδικα για τους φασιστες μπαινει και ζητημα γενικοτερης ΞΕΦΤΙΛΑΣ τους στην προπαγανδα τους ,γιατι ακυρωνεται το βρισιμο στον Καραμανλη ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ δικος τους !!!
"ΖΗΤΩ ΟΙ ΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤ-ΑΛΗΤΕΣ " φωναζουν στην Πηγαδα οποτε πανε να θυμηθουν το ...μελλον τους ! να τον χαιρονται λοιπον κι αυτον και την ιστορια του !
Και κατι γενικοτερο για την ομοφυλοφιλια και τους κομμουνιστες ,ανεξαρτητα απο την γνωμη των κλασσικων για το ζητημα : Δεν μας χαλαει ακομα και αν ολοι οι εργατες γινουν "τετοιοι" ....αρκει να παλευουν να παρουν την εξουσια απο τους αστους ! Μια και οργανικα σε τιποτα δεν σε εμποδιζει αυτο,απο το να κρατας πανο ,να παλευεις στις πυλες των εργοστασιων , και στα οδοφραγματα αυριο ... Εχω δει σφους/σφισσες με την "ιδιαιτεροτητα" στον ταξικο αγωνα που τυφλα να εχουν οι ..."αντρακλες" σε αποφασιστικοτητα , αγωνιστικοτητα ,πιστη και καταρτηση στον στοχο !!

Για την αναρτηση δε του σφου μας εδω ,θεωρω ΟΛΟ το ρεζουμε ,απο την παραγραφο ΑΥΤΗ και τις υπολοιπες τρεις απο κατω :

"Αν και δεν έχουν πολύ δίκιο σε αυτό το τελευταίο, γιατί η ΕΟΚ είναι κατά μία έννοια η συνέχεια του οράματος της ενωμένης Ευρώπης κάτω από τη ναζιστική μπότα, με στρατόπεδα εργασίας και όρους απόλυτης εκμετάλλευσης, που θα επέτρεπαν στους καπιταλιστές της γηραιάς ηπείρου να διεκδικήσουν ξανά τα παγκόσμια πρωτεία από τους ανταγωνιστές τους. Συνεπώς, τι καλύτερο από ένα συνεργάτη των Ναζί, για να διαφημίσει και να ενσαρκώσει τη "μεγάλη ευρωπαϊκή ιδέα" στη χώρα μας;"

Neophyte_commie είπε...

Αρχαιοδίφα, είπα δεν θα ασχοληθώ ξανά με τον άνωθεν ανιστόρητο χρυσαυγίτη και δεν θα το κάνω, αν και δεν ξέρεις πόσο με τρώει το δάχτυλο. Ως καθ' ύλην αρμόδιος γνωρίζω τα πάντα, στις σωστές τους διαστάσεις και όχι στις δικές του.

Ζούκωφ, ασχολούμαι με το Κόμμα δυο χρόνια τώρα, και έχω διαπιστώσει ένα πράγμα, που μέσα στην απλότητά του πιάνει την καρδιά του θέματος: Το Κόμμα είναι τα μέλη του. Και οι δεκαπεντάχρονοι κνείτες και οι αιωνόβιες μαχήτριες του ΔΣΕ και όλα τα ενδιάμεσα. Ως αποτέλεσμα, η άποψή του για κάθε μη ιδεολογικό ζήτημα αποτελεί τη συνισταμένη των απόψεων των μελών του (στα ιδεολογικά, βέβαια, μετράει και οφείλει να μετράει κάτι παραπάνω). Δεν περιμένεις από έναν άνθρωπο που γεννήθηκε στο 1910 και έζησε στο θεοκρατικό (και ημιφεουδαρχικό) κοινωνικό περιβάλλον της περιόδου (θυμίζω ότι η Βόρεια Ελλάδα προσαρτήθηκε στην Ελλάδα αργότερα) να έχει τις ίδιες θέσεις με κάποιον που γεννήθηκε το 1980 ή 2000 στην ιμπεριαλιστική Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, ενδεχομένως να ίσχυαν αυτά που άκουγε στην (μακρινή πια) νεότητά του κάθε λοαδ άτομο και απομακρυνόταν από το Κόμμα, με τα παρεπόμενά του. Έτσι αιτιολογείται και η επίσημη προβληματική άποψη σήμερα, που ωστόσο, έχω ξαναπεί, δεν είναι καθόλου συντηρητικότερη των αστικών κομμάτων (δέκα μήνες ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνονται σύντομα, πού είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες; πού είναι η δικαίωση της πολύχρωμης σημαίας τον Σεπτέμβριο; να σου πω σχόλια των Εσωτερικών τότε όταν προσπαθούσαν να προσεταιρισθούν, μέσω του ΑΚΟΑ, τους λοαδ να φρίξεις). Ωστόσο, και λοαδ υπάρχουν στο Κόμμα σήμερα και κανείς δεν σε υποτιμά και η ταξική πάλη παραμένει ταξική πάλη. Κι αυτό που μου είπε ο καθοδηγητής στις δομές που συμμετέχω όταν του το έθεσα, ότι το Κόμμα δεν διαχωρίζει την εργατική τάξη, επαληθεύεται κατά επαρκή βαθμό. Και, πιστεύω, σταδιακά και περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
υποτίμησα κανέναν; Μήπως δεν ξέρετε τι σημαίνει υποτίμηση; Η ομοφυλοφιλία έχει κι αυτή την ιστορία της, όπως και γενικά ο έρωτας ανάμεσα στα φύλα. Προφανώς κάποιοι ειναι εντελώς αστοιχείωτοι, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ. Ο Εγκελς τα περιγράφει αυτά. Ξεκινά με τους ομαδικούς γάμους. Ξερετε τι ειναι αυτό; Οχι.

Μπας και νομίζετε ότι στη μητριαρχία ένα αγοράκι τα έφτιαχνε με ένα κοριτσάκι, στεφανώνονταν, ερχόταν ο πελαργός και έφερνε μωράκι;

Ο καθένας λέει την κοτσάνα του, ειδικά ο νεόφυτος κόμης που δεν εχει ιδέα, και μου προσάπτει παπαριές. Ανθρωπέ μου δεν σιχαίνομαι, ούτε φοβάμαι, ούτε μισω κανέναν ομοφυλόφιλο. Εγινα κατανοητός; Εχω φιλους ομοφυλόφιλους, συζητώ με ομοφυλόφιλους, και γνωρίζω πολύ περισσότερους σίγουρα απ'οτι εσύ (εκτος αν εισαi ομοφυλόφιλος, οπόπτε πάω πάσο, εγω λατρεύω τις γυναίκες).

μια πρόσφατη φιλη μου αμερικάνα ομοφυλόφιλη (αριστερούλα) από το κέντρο των ΗΠΑ (φουλ δεξιά περιοχή) μου εκμυστηρεύτηκε πριν 2 χρονια, οτι η φαμίλια της (ΦΟΥΛ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ) δεν ειχε πρόβλημα με το ότι ήταν γκει, αλλά δεν δεχόταν με τίποτα, ούτε καν την ιδέα να μπλεξει με κομμουνισμό.

Επι προσωπικού λοιπόν: Εισαι ενας σπεκουλάντης της κακιάς ώρας.

Μην ασχολείσαι λοιπόν μαζί μου ρε στραβάδι. Αντε κάτσε ξεστραβώσου πρώτα, διάβασε μαρξισμό, ιστορία και μετά έλα μας την πεις.

στον αρχαιοδίφη: δεν υποδύομαι τον αλάνθαστο κύριε αρχαιοδίφα. Απλώς δεν μου λες ποιο ειναι το λάθος μου , να δω οτι ειναι οντως λάθος και να το αναγνωρίσω. Το χω κάνει αρκετές φορές και ΔΗΜΟΣΙΑ και ΕΠΩΝΥΜΑ. Απλώς σας πονάει που αποκαλύπτω οτι το κόμμα σας ειναι αστικο. Και βεβαια σας πονάει ακομη περισσότερο το γεγονός οτι ο Μαϊλης και η παρέα του έχουν αποδεχτεί ολες τις τροτσκιστικές σαβούρες της ΟΑΚΚΕ Βελγίου χτυπώτας το λαϊκό μέτωπο, τον ισπανικο εμφύλιο, τους γάλλους κομμουνιστές και άλλα πολλά. Η μονη σοβάρη κριτική που υπάρχει στο γαλλικό κομμουνιστικό κομμα ειναι ενός γάλλου κομμουνιστή, μεγάλου επαναστάτη του Andre Marty: το βιβλίο του
L' affaire Marty. Πάρτε το προμηθευτείτε το και διαβάστε το.

Σας τα έλεγε ένας σύντροφός σας εδώ το 2014. ο πρώην ρεδμπλογκερ
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9.html

Και πήγατε αμέσως να τον φάτε. Γράφατε μέχρι και παπαριές για τον μεγάλο επαναστάτη Χοσέ Ντιαθ Ράμος. Ειστε ανεκδιήγητοι ρε. Μια τριχα απ' τα αχαμνά του Ντιαθ ειναι ο Μαίλης και ο κάθε Μαίλης.

Δεν σας νοιάζει η ιστορία του κινήματος, αλλα να καλύψετε τον Μαίλη και τη κλίκα του. Ειναι προφανές αυτό. Και ο Μαίλης βέβαια ευτυχώς δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει πρωην αναρχικούς (Χοσέ Ντιαθ, Κορτάδα κ.α.) που έγιναν κομμουνιστές και συμπαρέσυραν σε ενιαίο μέτωπο σοσιαλδημοκράτες εργάτες και αναρχικούς τόσο ενάντια στους φασίστες, όσο και ενάντια στους αστούς. Αφου ειστε τιγκα σεκταριστές και πρακτορολογοι της αράδας.

δεν μποορειτε να ειστε τριτοδιεθνιστές, γιατί δεν ειστε :-). Χαιρομαι πολύ με την τροτσκιστική σας στροφή.

Συνεχίστε έτσι λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και επειδή κάποιοι δεν ξέρουν καν οτι υπάρχει βιβλιογραφία για την ιστορία της ομοφυλοφιλίας εδω:

http://gen.lib.rus.ec/search.php?req=History+of+Homosexuality&open=0&view=simple&phrase=1&column=def

και αποσπάσματα από διάφορα βιβλία για την ομοφυλοφιλία στην αρχαιότητα


“In Athens, homosexuality (which as we know was really pederasty, in the sense the sexual relationship between and adult and a young boy) held an important position in the moral and political formation of young men, who learned from their adult lovers the virtues of a citizen.” (Cantarella, Bisexuality in the Ancient World, p. viii)

“Such pederasty was supposed to transmit manly virtues of mind and body from nobleman to young lover (Vangaard, 1972).” (Karlen, “Homosexuality in History,” p.79 in Homosexual Behavior: A Modern Reappraisal, editor Judd Marmor)

“While for the Dorians the purpose of the love relationship was the development of a warrior, for the Athenians it was the vehicle through which males were educated in the values, beliefs and manners important to the Athenians, and through which the young man was introduced into adult male society. The relationship served a socializing function, whereby the youth, as companion to an older man, learned how to comport himself in society, how to enjoy the pleasures of life, and how to bring self-control and moderation to the enjoyment of those pleasures. With the guidance of his mentor/lover, the boy began cultivation of what were to the Greeks the all-important virtues of courage, temperance, justice and wisdom. Though the boy received a basic education in such areas as reading and writing from a tutor, or in later times a primary school which he would attend until his early teens, it was through his relationship with his lover that he acquired knowledge and experience in the world of the Athenian citizen, became conversant in politics, civic virtues and philosophy, and acquire an appreciation of the arts. This educational emphasis reflected the Athenian view that civic strength rested not just on military might, but on a citizenry composed of educated and virtuous men.” (Neil, The Origins and Role of Same-Sex Relations in Human Societies, p.163)

“For instance, in ancient Greece, homosexual relationships between older men and younger men were commonly accepted as pedagogic. Within the context of an erotic relation, the older man taught the younger one military, intellectual, and political skills. The older men, however, were also often husbands and fathers. Neither sexual relationship excluded the other. Thus, although ancient Greek society recognized male homosexual activity, the men in these relationships rarely defined themselves as primarily “homosexual.” (Escoffier, American Homo: Community and Perversity, p. 37)

Ανώνυμος είπε...

el quinto

και συνέχεια (και κάτι ακομη)

“An adult in ancient Greece and Rome standardly took a prepubescent youth for a partner, an adolescent whose body hair had not yet begun to grow. In Greece, relations with a citizen youth were ideally supposed to have a pedagogical function. The older lover was supposed to teach his beloved how to be a virtuous citizen. At the same time, the older lover was supposed to marry and have children, though some may have not done so. Sexual relations might also be had with members of other subordinate categories, such as slaves.” (Greenberg,Transformations of Homosexuality-Based Classifications, p. 181 in The Gender/Sexuality Reader Culture, History, Politico Economy, editors Roger N. Lancaster and Micaela di Leonardo.)



“The model of classical Athenian homosexual culture that continues to be the most influential is firmly based on that put forward by Sir Kenneth Dover in his 1978 book, Greek Homosexuality The views he developed there reached an audience beyond that of classical scholarship when they were taken up (in somewhat misunderstood form) by Michel Foucault in his 1984 book, L’usage des plaisirs (translated in 1985 as The Use of Pleasure). The model might be summarized in the following terms. Male homosexual acts normally took place between an erastes (lover), a young man, ideally a bachelor, and an eromenos (beloved), a beardless, adolescent boy between the ages of twelve and eighteen. Both would belong to the elite. The erastes would court the eromenos with such things as hunting gifts and, if successful, consummate his desire through anal sex. As the boy turned to manhood in the period between the ages of eighteen and twenty—the transitional period of life associated with service as an ephebe (a border-guard)—he would himself cease to be a passive partner and pursue other boys in turn. Later on, by around the age of thirty, he would give up homosexual activity altogether in favor of marriage. The role of the erastes was one of dominance, the role of the eromenos one of subjection, and they participated in a zero-sum game of social advantage and disadvantage. As a result, the pursued boy was in a morally precarious situation, but he could retain his honor so long as he was extremely discriminating in his acceptance of a lover, took extravagant gifts for his favors but money on no account, and did not make any show of enjoying the anal sex. The lover would use his dominant position to give the boy valuable help, material or ethical, in becoming a full adult member of the community, as is reflected in Plato’s Symposium. So far as the Athenians were concerned, only an extremely deviant grown man would put himself in the role of the eromenos, and those who did, whether as prostitutes (as Timarchus was alleged to have been in a well-known speech of Aeschines) or as kinaidoi (men who simply enjoyed and sought to receive anal sex, were conceptualized as effeminate and reviled, and at Athens the former group was deprived of at least some citizen rights.” (Gilbert, Conceptions of Homosexuality and Sodomy in Western History, p. 37-38 in A Cultural History of Sexuality Volume I In The Classical World editors Mark Golden, and Peter Toohey Editors)

Ανώνυμος είπε...

el quinto regimiento

και τώρα τα καλά. Ο κύριος αρχαιοδίφης προφανώς εχει καταπιεί ολη την εθνικιστική θολούρα του διαδικτύου. Οι εθνικισταράδες θέλουν να κρύψουν την πραγματική ιστορία οπότε πιάνονται από λόγο του Αισχίνη κατα Τιμάρχου και διαστρέφουν τα πάντα. Αυτά βέβαια ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ στη διεθνή βιβλιογραφία, εκτος απο το Ελλαδιστάν

παμε λοιπόν
http://oodegr.co/neopaganismos/arxaio_xali/omofylofilia2.htm

λόγος Ασχίνη, Κατά Τιμάρχου, εκδ. Ι. Ζαχαρόπουλος.

74. Ξέρετε εκείνους τους τροφίμους των σπιτιών, οι οποίοι κάμνουν αυτήν την δουλειάν. Λοιπόν και αυτοί ακόμη, όταν αναγκάζονται να κάμουν αυτήν τη δουλειά, όμως εντρέπονται και κλείουν τις πόρτες. (...) Ξέρετε το επάγγελμα που εδιάλεξαν και επομένως γνωρίζετε κάθε στιγμή τι κάμνουν.

119. κάθε έτος η Βουλή εκθέτει εις δημοπρασίαν τον πορνικόν φόρον (...) οι ενοικιασταί του φόρου δεν απαιτούν φόρο με εικασίας, αλλά γνωρίζουν καλά ποίοι και ποίαι κάμνουν αυτή τη δουλειά.

136. (...) Ούτε αρνούμαι πως εγώ [=ο Αιχίνης] ο ίδιος και εις το παρελθόν και τώρα ακόμη αγαπώ τα παιδιά και αναγνωρίζω ότι γι’ αυτήν την δουλειά εμάλωσα και ξυλοκοπήθηκα με άλλους. Όσον δια τα ποιήματα [σημ.: 135: «..ερωτικά ποιήματα που έχω γράψει χάριν κάποιων νέων..»] που λέγουν ότι συνέθεσα, άλλα μεν τα αναγνωρίζω (...).

137. Ισχυρίζομαι ότι το (...) να γίνεται ένας νέος ερωμένος κάποιου ανδρός χωρίς χρήμα, επειδή τον αγαπά, είναι πολύ καλόν, αισχρόν δε είναι το να πορνεύεται αντί χρημάτων.

156. Γνωρίζετε, ω Αθηναίοι, τον Κρίτωνα υιόν του Αστυόχου και τον Περικλείδην του Περιθοίδη και τον Πολεμογένην και τον Πανταλέοντα και τον δρομέα Τιμησίθεον (...) οι οποίοι είχαν ερωτικόν σύνδεσμον με πολλούς και πολύ φρόνιμους άνδρας. Όμως κανείς ποτέ δεν τους κατηγόρησε γι’ αυτό.

oodegr.co/neopaganismos/pseftotheoi/paider1.htm

ελα και το Δια να κυνηγά το Γανυμήδη ;-)

Ο Σόλων σε τρία ποιήματά του εξυμνεί τις κιναιδικές σχέσεις ωρίμου ανδρός με ανήλικα αγόρια. Στο ένα λέει, ότι ευτυχισμένος κι αξιομακάριστος είναι εκείνος που έχει τα εξής τέσσερα πράγματα. Αγόρια που να τα χρησιμοποιεί σαν κιναίδους του, άλογα, κυνηγετικά σκυλιά, και φίλο στο εξωτερικό (Σόλων, απόσπασμα 21 (Bergk Th. , Hiller. E. Crusius O., Anthologia lyrica sice Lyricorum Graecorum veterum praeter Pindarum reliquiae potiores, BT)). Στο δεύτερο κατονομάζει ποια ακριβώς σημεία τους σώματος του αγοριού θέλει ο ίδιος ν’ απολαύσει (Πλούταρχος, Ερωτικός, 5, Αθηναίος, 13, 79).

«Φιλία θερμή ανεπτύχθη μεταξύ των δύο τούτων ανδρών (του Σόλωνος και του Πεισιστράτου) ένεκα της συγγενείας των, αυτή δε η φιλία έγινεν εγκαρδιωτέρα και λόγω της ευφυΐας και της ωραιότητος του Πεισιστράτου, διότι, καθώς λέγουν μερικοί, ο Σόλων διετέθη ερωτικώς προς αυτόν (...ερωτικώς τον Πεισίστρατον ασπαζομένου τού Σόλωνος...)» (Πλούταρχου, Σόλων, 1)

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, το μάτι μου!

Μετά τον "Πλατώνα" ήρθε κι ο "Αιχίνης"… Αχινό σχεδόν τον έκανε το δύστυχο το ρήτορα…

Ρε αυτός ούτε να γράφει δε ξέρει καλά-καλά και μου θέλει και "διεθνή βιβλιογραφία"…

Εμ κι αυτή τη λατινικούρα "sice" πού την πας; Είναι για νάναι! Το μπέρδεψε το λατινικό το "sive" με το "σικέ" το ματς στο ποδόσφαιρο…

Πάει θα λαλήσουμε με τον τύπο και τις αρλούμπες του…

Μικρός και τρελός (απ' όπου μαθαίνεις την αλήθεια)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

1) Μια χαρα τα γραφεις Νεοφυτε για το Κομμα
2) Η φιλη σου απο την Αμερικη Κουιντο και η οικογενεια της ,πρεπει να εχουν Κρητικια μακρινη καταγωγη ΧΑΧΑΧΑΧΑ (μου θυμισε το ανεκδοτο με τον Μανωλιο " Ποιον ? αυτον τον κομμουνιστη ?"
3) ρε μανια με τον Μαιλη !

Ανώνυμος είπε...

el quintο
ο,τι πειτε κυριε ανώνυμε.
ΔΕ μου λες ξερεις τι ειναι το Jstor;
Αντε εξυπνάκηδες πείστε κανέναν άσχετο οτι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν θεσμός
στην αρχαιότητα. Μαλλον για εθνικια σας κοβω.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
τώρα να σου πω οτι ειχε σκασει σε παρέλαση του ρεβιζιονιστικού αμερικανικου "Κ"Κ και ειχε βγάλει φώτο και αυτό ήταν το θέμα ;-)
μη σου θυμίζω ανέκδοτα και μην κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια ;-)

καλά τώρα εσυ πιστεύεις οτι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν θεσμος στην αρχαιότητα;
ελα εντάξει πλακιτσα κάνετε
παιδεραστία το έλεγαν οι άνθρωποι και δεν ειχαν πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Καραμανλη το κουτσομπολιο ελεγε αρχικα οτι πηρε το χρισμα προσπερνωντας αλλους στη σειρα διαδοχης του παπαγου επειδη πηδαγε τη Φρειδερικη και ειναι γνωστο πως ο μυθος τοτε ελεγε οτι υπάρχει η κακια γυναικα Φριντα και ο καλός και αγαθος άνδρας Παύλος.Τέτοιον ψιθυρο δε μπορει να εβγαλε ουτε ο Καραμανλης ουτε το παλατι αφου κανεναν τους δε βολευε μια τετοια ιστορια.Ο ψιθυρος για ομοφυλοφυλια ήρθε πιο μετα ακολουθωντας τη πορεια επιδεινωσης των σχεσεων του Καραμανλη με το Παλατι.Ο ψιθυρος χαρακτηριζε τον Καραμαλη κωλομπαρα και οχι μπινε οπως λανθασμενα γραφτηκε σε σχολιο.Ο Καρατζαφερης και ο Κουρης που αναφερθηκαν παραπανω εχουν κατα καιρους ανακυκλωσει τετοιες φημες και εχουν βγαλει στην αρχη της εκδοτικης τους πορειας φιλοβασιλικα εντυπα.

Neophyte_commie είπε...

Το 'χω ξαναπεί. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος, με τα λάθη μαθαίνεις. Να έχεις τόσο φρικτή ημιμάθεια και ύψος ξερόλα όμως, αυτό με ξεπερνάει! Δεν υπάρχει πιο τίμιο πράγμα από το να σκέφτεσαι τα λόγια και τις πράξεις σου και μετά να λες: «Τελικά είχα άδικο. Στο εξής θα ξέρω καλύτερα.» Αυτό ονομάζεται αυτοκριτική και συνήθως το μαθαίνουμε από τα σπίτια μας.

Κάποιος να πει στον χρυσαυγίτη ότι κι εμείς έχουμε διαβάσει και την Καταγωγή και το Κεφάλαιο και το Συμπόσιο και χίλια δυο. Κάποιος να του πει ότι η ύλη ορίζει το πνεύμα, η βάση το εποικοδόμημα. Όσο ιδεαλιστής και να θες να είσαι, όσο εξόφθαλμα αγράμματος, η πραγματικότητα οφείλει σε κάθε περίπτωση να σου βάζει τα γυαλιά. Έτσι λοιπόν, η βιολογία ορίζει όλα τα σωματικά σου χαρακτηριστικά, μεταξύ αυτών τις ορμές σου ποιοτικώς και ποσοτικώς. (Πρώτη δημοτικού: Κου και ο, κό. Του και α, τα. Όλο μαζί, κότα!) Όταν λοιπόν η κοινωνία άλλαξε, και το πρωτόγονο κοινοτικό σύστημα αντικαταστάθηκε από την πατριαρχία, όταν άρχισε να έχει σημασία πόσους απογόνους θα κάνεις (και δη άρρενες) για να κληρονομήσουν την εξατομικευμένη πλέον ιδιοκτησία, ήταν πολύ σημαντικό οι άντρες να παντρεύονται γυναίκες και οι γυναίκες άντρες για να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά (είχαμε και παιδική θνησιμότητα στα ταβάνια, ε). Από τότε έχουμε καταστολή της ομοφυλοφιλίας. Προσπερνάμε την δουλοκτησία και την φεουδαρχία (μεσαίωνα) και φθάνουμε στην αναγέννηση (του προοδευτικού ανθρώπινου πνεύματος και γέννηση του καπιταλισμού ταυτόχρονα), οπότε η ιδιοκτησία πλέον πωλείται και αγοράζεται κατά το δοκούν, και επομένως κληροδοτείται κατά το δοκούν. Γίνεται λιγότερο σημαντική η γέννηση διαδόχων, ξεκινά να πέφτει η καταστολή. Πολύ περισσότερο που η εργατική τάξη, που σχηματίζεται πλέον ως βιομηχανικό κυρίως προλεταριάτο, δεν έχει να κληροδοτήσει απολύτως τίποτε (ούτε καν τις αλυσίδες της). Το εποικοδόμημα, ως γνωστόν, ακολουθεί τη βάση με κάποια καθυστέρηση (επειδή όμως διαδρά με αυτήν, χρειάζονται επαναστατικές λύσεις). Έτσι, στις αρχές του 21ου αιώνα, η επήρεια της εκκλησίας (φεουδαρχικός θεσμός) είναι πολύ μικρότερη, η επήρεια της επιστήμης (αστικής καταγωγής θεσμός) είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχουμε ομογονεϊκές οικογένειες, πολύ περισσότερο τα διαφυλικά/διεμφυλικά άτομα δεν ψήνονται στην πυρά (με λαδολέμονο). Ακόμη και ο μπολσεβίκοι αποποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία το 1917. Στον δυτικό κόσμο Στόουνχετζ κλπ έρχονται πολύ αργότερα.

Επιστροφή στην πρώτη μου πρόταση. Όποιος έχει μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, καταλαβαίνει ότι είναι λάθος και κάνει αυτοκριτική. Όποιος χρησιμοποιεί ως πηγή υλικό που θα μπορούσε να είχε γράψει ο γέρων Παΐσιος… εντάξει. Με το τι λέει η Χρυσή Αυγή δεν θα κάτσω να ασχοληθώ.

Τελικά ναι, καλημέρα να πεις, στον Μαΐλη πάει. Πέρισυ ή πρόπερσι είχε μιλήσει στο ΑΠΘ. «Τη μια ήταν το σταμάτημα των εκτελέσεων, την άλλη ήταν ο βασιλιάς, την τρίτη ήταν η χούντα. Παντού και πάντα κάτι άλλο πριν την πάλη για τον σοσιαλισμό. Ε, φτάνει!» Αυτό είναι και το επίκεντρο της οργής του οπορτουνισμού.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
επειδή τυχαία διάβασα τώρα την απάντησή σου. Δε μου λες φίλε μου, γιατί προέτρεξες να γραψεις οτι λέω συντηρητικές, εθνικιστικές αρλμούμπες κτλ... και δεν απαντούσες εξαρχής, οπως απάντησες τελικά;
Εσύ δηλαδή τώρα κάλυψες την ιστορική πορεία της ομοφυλοφιλίας επειδή μας έγραψες ότι από την μητριαρχία προς την πατριαρχία άρχισε η καταστολή της ομοφυλοφιλίας;
Κι αυτο πόθεν προκύπτει; Αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι η ομοφυλοφιλία εμφανίζεται έντονα στη δουλοκτησία (αρχή πατριαρχίας) και εχει και θεσμικά χαρακτηριστικά. Αυτο δεν το έχεις αντικρούσει.
τη βιολογία τι την έφερες στο τραπέζι;
Φιλε μου σβήνεις μια ολόκληρη περίοδο σχέσων εξουσιαστικών, και η εκκλησία στο μεσαίωνα δεν ειναι απλώς ένας φάρος ιδεοληψίας, ειναι εξουσία. Και εκει ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ η παιδοφιλία.
τελοσπάντων

προφανώς δεν το έχω απολυτα λυμένο στο μυαλό μου, αλλά δεν δέχομαι και τις ιδεοληψίες και σαβούρες των πολιτιλακ κορρέκτ. Διαφωνούμε στην ανάλυσή μας. Ειναι φανερό.
Αυτο αρκει. Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει λάθος στα της αρχαιότητας, αντιθέτως εσύ κάνεις λάθος.
el quinto