Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Απολογισμός ηρωικός και μη πένθιμος

40-κάτι διαγραφές διαφωνούντων, όσες κι οι πυρκαγιές που άναψαν στο κέντρο της αθήνας. 199 ναι υπέρ του μνημονίου, σαν το τηλεφωνικό νούμερο της πυροσβεστικής. Κι ο χρηστάκης ο παπουτσής –όπως θα τον έλεγε κι ο κουλούρης- να θέλει να βγει από πάνω και να δίνει το ρεζουμέ της ημέρας (που όλως τυχαίως συνέπεσε με την επέτειο της βάρκιζας).
Δηλ εσείς πιστεύετε ότι 40 πυρκαγιές ήταν τυχαίες κι αυθόρμητες;
-Όχι χρήστο, δεν το πιστεύουμε. Κάτι παραπάνω θα ξέρεις άλλωστε.

Όπως έλεγε κι ένας σύντροφος, χτες το (παρα)κράτος έπαιξε μεγάλη μπάλα. Έκαψε όλη την περιοχή πέριξ του ράιχσταγκ. Ψέκασε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σύνταγμα και τον έπνιξε στα χημικά. Δε μας άφησε να προσεγγίσουμε τη βουλή. Κι όταν οπισθοχωρήσαμε προς την ομόνοια, στρίμωξε τους μπάχαλους και τους έστειλε κατευθείαν πάνω μας, για να μας απωθήσει κι από εκεί.

Επιπλέον, γέμισε το κέντρο με εστίες φωτιάς βγαλμένες από το δεκέμβρη και τις πέντε μάη, χαρίζοντας πλούσιο υλικό στα κανάλια για να παίξουν σε πρώτο πλάνο εικόνες καταστροφής, να τρομάξουν τους νοικοκυραίους –που σχηματίζουν γνώμη αποκλειστικά μέσω τηλεόρασης- και να υποβαθμίσουν σε τρίτη και τέταρτη θέση εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που κατέβηκαν να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα και το νέο μνημόνιο.

Κι ήταν πραγματικά πολύς ο κόσμος. Το παμε γέμισε την ομόνοια, με πολύ πυκνές γραμμές, μεγάλο κομμάτι της σταδίου και της πανεπιστημίου κι απλώθηκε προς την πειραιώς, την αγίου κωνσταντίνου και την αθηνάς (ενώ ένα άλλο μπλοκ είχε προσυγκέντρωση στους στύλους του ολυμπίου διός και κατάφερε να φτάσει μέχρι το σύνταγμα).

Κι ήταν πράγματι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς την πορεία σε πλήρη ανάπτυξη, να προχωρά προς το σύνταγμα από δύο αρτηρίες –σταδίου, πανεπιστημίου- και να τις γεμίζει ασφυκτικά. Κι εξίσου εντυπωσιακό να βλέπεις τον κόσμο, δεκάδες χιλιάδες, να παραμένει πέντε ώρες μετά και να αποχωρεί συντεταγμένα προς το μεταξουργείο, από δύο και τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, όταν μας την πέσανε.

Αν τα αστικά μέσα κάνουν λόγο για πενήντα χιλιάδες διαδηλωτές, μόνο στην πορεία του παμε, μπορούμε να υπολογίσουμε τουλάχιστον τους διπλάσιους. Κι άλλους τόσους –ίσως και περισσότερους- πρέπει να είχε η συγκέντρωση στο σύνταγμα. Συνολικά περισσότεροι πιθανότατα από τις πέντε μάη και τις κυριακές των αγανακτισμένων, που είχαν την πλήρη στήριξη και προβολή των καναλιών.

Και δε μπορείς παρά να σκεφτείς ότι αν είχε κατέβει ο μισός κόσμος παρασκευή ή σάββατο, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά κι η πίεση ακόμα μεγαλύτερη προς το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Γιατί αυτή τη φορά είχαμε τη δυνατότητα να τους ρίξουμε, να πέσει η κυβέρνηση και να καταψηφιστεί το μνημόνιο.

Όλα αυτά όμως πέρασαν σε δεύτερο θέση, χάρη στις ενέργειες του παρακράτους. Κι εδώ μπαίνει το εξής ζήτημα. Ο δικός τους ρόλος και σχεδιασμός είναι γνωστός. Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να τον αποτρέψουμε. Για να μην επιτρέψουμε στα προσχεδιασμένα μπάχαλα να καθορίζουν το πεδίο δράσης μας και τον χώρο που θα κινηθούμε. Να μην αφήσουμε πάτημα για να διαλύσουν έτσι εύκολα τόσες χιλιάδες λαού.

Κάποιοι βάζουν κι ερωτήματα άλλης φύσης. Πόσος κόσμος πρέπει να κατέβει στους δρόμους, για να συγκρουστούμε με μαζικούς όρους με τις δυνάμεις καταστολής; Πώς διαπαιδαγωγούμε όλον αυτόν τον κόσμο που έρχεται στις γραμμές μας; Και πώς αξιοποιούμε τις ανεβασμένες διαθέσεις του, για το κάτι παραπάνω;

Δε μπορείς όμως να κάνεις το στρατηγό στις πλάτες του άμαχου πληθυσμού. Επιλέγεις να κάνεις τη σύγκρουση όταν θέλεις εσύ, με τους δικούς σου όρους, για να την προετοιμάσεις. Κι όχι να φετιχοποιείς τα τυφλά ξεσπάσματα, που προσιδιάζουν μάλλον στην ιδιοσυγκρασία του μικροαστού και τη λογική του «εδώ και τώρα».

Πέρα από αυτό, το παμε έχει δοκιμάσει διάφορα σχέδια κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Στις 15 ιούνη πιάσαμε την «αγανακτισμένη» πλατεία για μία και πλέον ώρα και φύγαμε όταν ξεκίνησαν τα χημικά και τα επεισόδια. Στις 29 φρακάραμε, όπως και χτες, στην πανεπιστημίου και κάναμε μπρος-πίσω μες στον ήλιο για δυο-τρεις ώρες, χωρίς να καταφέρουμε τελικά να περάσουμε από το σύνταγμα. Έτσι στις 20 οκτώβρη δοκιμάσαμε να πάμε πρώτοι και να επιβάλλουμε τους όρους μας. Αλλά αυτό έφερε αναπόφευκτα τη σύγκρουση με τους μπάχαλους και το θάνατο ενός συντρόφου.

Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε να στείλουμε ένα μπλοκ από διαφορετική κατεύθυνση (ακρόπολη) στο σύνταγμα. Αλλά τα πράγματα ήταν δεδομένα, μία ή η άλλη, και δύσκολα θα άλλαζαν. Το συμπέρασμα είναι ότι προς το παρόν δεν είμαστε ακόμα αρκετά δυνατοί για να ματαιώσουμε πλήρως τον παρακρατικό σχεδιασμό. Και σε αυτό φέρουν την κύρια ευθύνη άλλες δυνάμεις.

Το βασικό ερώτημα όμως αφορά την επόμενη μέρα. Κάποιοι εργαζόμενοι μπορεί να γύρισαν σήμερα στη δουλειά απογοητευμένοι, με σκυμμένο κεφάλι για την τελική εξέλιξη και τη μάχη που χάθηκε. Αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Οι αστοί τρομάξανε, πέτυχαν μια πύρρειο νίκη και έσπευσαν να ανασάνουν ανακουφισμένοι. Αλλά το πολιτικό τους σύστημα βγαίνει κάθε φορά πιο αδύναμο, ανίκανο να διαδραματίσει τον ίδιο ρόλο με πριν, να ελέγξει και να ενσωματώσει τις διαθέσεις του κόσμου.

Τίποτα δεν τελείωσε, η πάλη συνεχίζεται. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να μεταφερθεί στους χώρους δουλειάς, για να ακυρώσει στην πράξη το νέο ψαλίδι στους μισθούς, να περάσει στα χέρια των εργαζομένων και να τους οργανώσει. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να συνεχιστεί η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβέρνησης και να επιβάλλουμε προσφυγή στις κάλπες.

Όπου ο εργαζόμενος λαός πρέπει να μαυρίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Να σταθεί μόνο για μια στιγμή, για να δυσκολέψει τα επιτελεία των αστών και να συνεχίσει τη μάχη του από καλύτερες θέσεις, χωρίς να περιμένει εκλογική λύση στο πρόβλημά του. Να κάνει πράξη τον εφιάλτη τους, όπως τον διατύπωσε ο καρατζαφέρης (που μένει που φεύγει), για κοινωνική επανάσταση σε όλη την ευρώπη.
Τώρα είναι καιρός..

Αντί επιλόγου, μια αναφορά στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, που χτες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Με τον μαυρίκο να πετάει το μνημόνιο στο βενιζέλο. Τον χαλβατζή να ξεσπάει κατά δικαίων κι αδίκων, σε στιλ μη μου γαμάς τη συζήτηση. Τον πρωτούλη να ειρωνεύεται τη γιαννακά για τα ταγεράκια της και τα 400 ευρώ μισθό, που δε φτάνουν ούτε για ένα από αυτά. Και την αλέκα να αντιδράει στο μπαράζ τρομοκράτησης του λαού, με την ατάκα: ευγενείς είμαστε, όχι ηλίθιοι. Ενώ ενδιάμεσα είχε αναφέρει την ερτ, που θυμήθηκε μέχρι και τα δεκεμβριανά και τον εμφύλιο, για να φτιάξει κλίμα. Η λιάνα ξεφόρτωσε μεσοβδόμαδα στο cnn κι έκανε συντήρηση.

42 σχόλια:

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Μια πρώτη παρατήρηση, το μπλοκ που βρισκόταν στις Στήλες δεν προσέγγισε το Σύνταγμα, παρέμεινε στις Στήλες...

Οικοδόμος είπε...

Απολίθωμα καλησπέρα. Με κάλυψες. Πλήρης ταύτιση. Αν κιόλας εκείνος ο τόμος πετύχαινε το στόχο του...
Καλή δύναμη!

ένας στρατολάτης είπε...

Πετάει το μνημόνιο;
Πετάει!
Αλλά ο στόχος είναι πολύ παχύδερμος για να κινδυνέυει από τυχόν σύγκρουση. Αυτή είναι και η μόνη μου διαφωνία με το ποστ και τα σχόλια!

Ανώνυμος είπε...

Ακουστηκε οτι το παμε στην αθηνα ανοιξε τις γραμμες του και εσωσε κοσμο απο τους μπατσους . Ισχυει σφυροδρεπανε ?

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Με +27.12% άνοδο στη μετοχή της σήμερα "έκλαψε" η Eurobank για το κάψιμο δύο η τριών υποκαταστημάτων της από τους ..."αντιεξουσιαστές"!
Πάρτε το μετοχικό της κεφάλαιο, πολλαπλασιάστε επί .2712 και θα διαπιστώσετε ότι από τα κέρδη μόνο τριών ημερών (μεταβολή τιμής από Παρασκευή) περισσεύουν πολλά, μα απίστευτα πολλά, για "γενικά έξοδα"...
Οι "αντιεξουσιαστές" είναι το μακρύ χέρι, όχι κάποιας γενικής και αόριστης "εξουσίας", αλλά της σύγχρονης εξουσίας του Κεφαλαίου.
Που, άμα λάχει, επιστρατεύει και κανά ανεκδιήγητο Σαμαρά μιάς χρήσεως, για να τους ξεκαρφώνει, όταν δε φτάνει ο Τσίπρας η ο κάθε Ρούσης. Η και το ...Γκράνμα (!!!), που έτρεξε να μας προλάβει, μην τυχόν και αποπροσανατολιστούμε στον εντοπισμό των "ηθικών αυτουργών" του χτεσινού Ράϊχστακ και αρχίσουμε το κυνήγι των μαγισσών της πέμπτης φάλαγγας των μικροαστών μέσα στο εργατικό κίνημα. (Εν όψει και των μελλοντικών μας γκουλάγκ, ντε!).
Ο συμβιβασμός η και "κατανόηση" σε ένα (ακόμη)εισαγόμενο "κίνημα" της αντίδρασης δίνει το μέτρο των σημερινών δυνατοτήτων μας, σύντροφε Μπρέζνιεφ.
Με τέτοιο στράτευμα, δεν είμαι σίγουρος αν θα μας οφελούσε να ρίχναμε την κυβέρνηση και να ακυρώναμε το Μνημόνιο/PSI.
Με αυτές τις σκέψεις, "ναι σε όλα", που έγραψες, μιας και ο Σεχτάρ δεν κινδυνεύει από άλλες διαγραφές.

Ανώνυμος είπε...

Ως στοιχειο που κουβαλω εντονες τις μικροαστικες αντιληψεις θα πω οτι τη μερα που σημειωθηκε η δολοφονια του οικοδομου η σταση του ΠΑΜΕ ηταν αμυντικη. Νομιζω οτι απαιτειται πια επιθετικη σταση. Δεν εχει νοημα η αποτροπη οπως πχ εκεινη την ημερα. Δεν ειναι δυνατο να την πετυχεις φατσα-φατσα. Απο τη στιγμη που εχουν την ουσιαστικη καλυψη της αστυνομιας δε θα το πετυχαινες ουτε κ 2 εκατομμυρια κοσμο να ειχες. Οι ομαδες αυτες πρεπει να κυκλωνονται κ να τσακιζονται

Ανώνυμος είπε...

ως μικροαστή θα σου θυμίσω ότι ο οικοδόμος του ΠΑΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από την αστυνομία, καθώς όλα τα δεδομένα μέχρι τώρα δείχνουν ότι ο θάνατός του προήλθε από τα δακρυγόνα. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατι όλοι, μέλη και φίλοι του κόμματος, επιμένετε ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα της επιλογής σας να τα βάλετε με τους αναρχικούς... Τι κερδίζετε αθωώνοντας την αστυνομία;;; Είναι ντροπή για τους αγώνες του ανθρώπου, αλλά και του κόμματός σας να βγάζετε λάδι την αστυνομία και το κράτος για να χρεώσετε μια δολοφονία στην αναρχία... Είναι σαπίλα ρε παιδάκι μ.
ΥΓ έχοντας σπουδάσει στην ίδια σχολή, δεν έχω την απαίτηση να έχεις μάθει από το Πανεπιστήμιο να σέβεσαι κάποια πράγματα όταν γράφεις. Αυτήν την απαίτηση την είχα όμως, από κάποιον που δηλώνει κομμουνιστής...

Νικος είπε...

Προς προηγουμενη μικροαστη.
1 ον) δεν εχουμε κανενα αγχος να φορτωσουμε το αιμα του Δημητρη Κοτζαριδη στους """αναρχικους""". Αλλωστε εχουν αρκετο αιμα στα χερια τους να σου θυμησω τους τεσσερις της Μαρφιν. Γιατι αυτοι που δολοφονησαν τους τεσσερις της Μαρφιν ειτε ηταν "κοινωνικοι αγωνιστες αναρχικοι" , που αποδειχτηκαν δειλοι, στιγνοι δολοφονοι ειτε ηταν μπατσοι με κουκουλες οποτε ερχεσαι στα λογια μας.

2ον) για το Δημητρη Κοτζαριδη. Αφου εβγαλες το συμπερασμα οτι το να εισαι σε μια κατασταση οπου πεφτουν γυρω σου βροχη πετρες , μαρμαρα , μολοτοφ και σου κανουν επιθεση με γκλοπ , κροτιδες πυροσβεστηρες κλπ και ολο αυτο δεν επηρεαζει καθολου μα καθολου τη κατασταση της καρδιας σου, τοτε πρεπει να εχεις ιατρικες γνωσεις περισσοτερες και απο του Χαουζ.

Ανώνυμος είπε...

Με την παρουσία της η κοινοβουλευτική ομάδα του κκε νομιμοποιεί ένα κοινοβούλιο το οποίο χλευάζει όλος ο ελληνικός λαός.Πραγματικά ξεφτίλα,όλα τα άλλα για προβοκάτορες και μαλακίες είναι από ανθρώπους που δεν έχουν κατέβει ποτέ στο δρόμο παρά μόνο σε κομματικές παρελάσεις.Χθες υπήρχε οργανώμενο σχέδιο από τους μπάτσους για εκκένωση της πλατείας συντάγματος.Φυσικό είναι ο κόσμος να αντιδράσει με πέτρες και κτλ.Μιλάμε για ένα εκατομμύριο κόσμο στο δρόμο.Είχε τα πάντα μεσήλικες,παππούδες,μπάχαλους,γηπεδικούς.Τα μπλόκ ήταν τεράστια.Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι ότι σήμερα όχι άυριο διαμορφώνεται επαναστατική κατάσταση.Αλλά εντάξει ο Μαυρίκος πέταξε το μνημόνιο στον Μπένυ.Τι λε ρε παιδί μου,αγόρια θα σκίσετε κανά καλσόν,Αλήθεια τι δόση της επιχορήγησης τι πήρατέ ακόμη?

Ανώνυμος είπε...

αν ο αριστερισμος γινει μεσα στη βουλη ειναι καλος και δεκτος απο το κομμα? εμενα μου αρεσε το πεταγμα του ντοσιε αλλα εγω ειμαι αριστεριστης...
απορω με τους κουκουεδες που εχουν καβλωσει τοσο πολυ!
οταν εμεις κανουμε τετοιες "κινησεις εντυπωσιασμου" τρωμε κραξιμο απο τις συνεπεις κομμουνιστικες ταξικες οργανωμενες και περιφρουρημενες δυναμεις σε στυλ
"νταξει υπερεπαναστατη , τον εριξες τον καπιταλισμο? μπραβο"

και ασε μας εμας, σκεφτομαι τι θα λεγατε τωρα αμα ειχε κανει κατι τετοιο ο συριζα στη βουλη...ε ρε γλεντια

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιοι πουθενάδες κλάναν πιο πάνω το ΚΚΕ είναι στη βουλή για να λέει αυτά" http://www.youtube.com/watch?v=DJzHRm8VlRU "

Ανώνυμος είπε...

..ρε παλικαράκια του εξωκοινοβουλίου και της αναρχίας, βάλτε λίγο ξυδάκι.. Ενόχλησε ο 100.000 κόσμος που κατέβηκε συντεταγμένα και με πλαίσιο ενάντια στα μονοπώλια και όχι σαν μπουλούκι και όχλος..και μάλλον σας ενόχλησε εξίσου με την αστική τάξη, σωστοί μικροαστοί δηλαδή!!!
Μάλλον έχετε ξεχάσει να διαβάζετε (έκλεισε και η ελευθεροτυπία και δεν έχετε άμεσα γραμμή απο τους αστούς, δίπλα στο περίπτερο, στο ψιλικατζίδικο ρε αδελφε κτλ), γιατί το ΚΚΕ στις ανακοινώσεις του ήταν ξεκάθαρο στο ότι οι δυνάμεις καταστολής επιτέθησαν αναίτια στους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν και αυτοί παρέμειναν ηρωικά, και δεν εννούσε το ΠΑΜΕ.
Όσον αφορά την δολοφονία του συντρόφου οικοδόμου την χρεώνουμε στο παρακράτος και αυτό σημαίνει (γιατί μάλλον ούτε αυτό θέλετε να το καταλάβετε) στο κράτος και τους μηχανισμούς του! Κράτος δεν είναι μόνο ο μπάτσος και δεν είναι αυτός η αιτία που μας γαμανε την ζωή! Αλλά μάλλον είναι βολικό να μένει εκεί η συνείδηση του κόσμου..
Τώρα όσον αφορά τις παρελάσεις και την κρατική επιχορήγηση (μάλλον προτιμούσατε το ΚΚ παράνομο, οκ το ξέρουμε με ποιους είστε..έστω και ακούσια), μόνο η αλαζονεία που σας προσφέρει η δήθεν αντιεξουσιαστική προπαγάνδα του συστήματος σας δίνει την δυνατότητα να διαγράφεται την επίμονη δράση του ΠΑΜΕ στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς.. (Χαλυβδουργία, ναυτεργάτες, αλουμινοβιομηχανίες, ΜΕΒΓΑΛ, Ολυμπος κτλ)..Εν πάσει περιπτώσει, δεν είστε εσείς ο εχθρός αλλά προσφέρετε κακες υπηρεσίες στο κίνημα και στο μέτρο των δυνατοτήτων σας έχετε ευθύνες που ο κόσμος αργεί να συνειδητοποίησει ότι είμαστε τάξη εναντίον τάξης..

Ανώνυμος είπε...

Eγώ Αθήνα δεν ήμουν, όποια ενημέρωση έχω είναι από το ίντερνετ.
Και βέβαια είδα με τα μάτια μου τους άπειρους αφαλίτες εδώ στη Θεσσαλονίκη που ήταν στα πλάγια της πορείας και δεν τους κάναμε τίποτα επειδή σε οργανωτικό επίπεδο περιφρούρησης είμαστε πολύ πίσω.

Όμως η απλοϊκή λογική της Κ.Ε. ότι ο κόσμος ήταν πολύς, ηρωϊκός κτλ. αλλά οι αναρχοασφαλίτες πετύχανε πάλι το σχεδιασμό τους μου φαίνεται πολύ διεκπεραιωτική.

Υπάρχει και αυτή η άποψη: http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/02/blog-post_13.html


κομμαντο προλεταριακής εντροπίας

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 14/2-3:25πμ
Αν νομίζεις ότι με τα μπάχαλα διαμορφώνεται επαναστατική κατάσταση, το μυαλό σου και μια λίρα.
Το μόνο που κάνουν, είναι από τη μιά να μετατρέπουν ένα μέρος του λαού σε μια ακατέργαστη οργίλη μάζα, χωρίς στόχο και σκοπό, αρα και αναποτελεσματικό, ικανό μόνο για καταστροφή και εκδίκηση και από την άλλη να δίνουν αφορμές για επέμβαση της επίσημης καταστολής, η οποία έρχεται λυτρωτικά για το συντηρητικό τμήμα του λαού και το συσπειρώνει γύρω από την κυβέρνηση.
λαθραναγνώστης

Αναυδος είπε...

Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους:

Το κρατος δεν ηθελε το λαο στο δρόμο και γι αυτό κινήθηκε χρησιμοποιωντας τοσο τις δυναμεις καταστολής για τον κοσμακη όσο και το παρακρατος των αναρχικών για να δικαιολογήσει την καταστολή αλλα και να δυσφημισει τις συγκεντρώσεις και να τρομάξει όσους ήταν εκει αλλά και όσους ακομη καθονται στους καναπεδες (που ακομη ειναι η πλειοψηφεία). Στην καλύτερη κατεβηκε την Κυριακή 300 χιλιαδες η πιο ρεαλιστική ετκίμηση ειναι περίπου 200χιλ.

Από την άλλη το κινημα πως συμπεριφέρθηκε: Στο συνταγμα κατεβηκαν στους δρομους ανενταχτοι αλλά και κομματικοι σχηματισμοί. Οι ανενταχτοι κατεβηκαν στο Συνταγμα σε ένα καλεσμα των προδοτικών ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. Στον ιδιο χωρο καλουσαν συριζα και ανταρσυα καθως και αλλες εξοκοινοβουλευτικες γκρουπες. Στον ιδιο χωρο καλουσαν οι ακροδεξιοί και οι χρυσαυγιτες οπως και οι θεωδορακηδες, γλεζοι και καζακηδες. Μαζι τους και οι αναρχικοί έτοιμη για δράση Η ταυτόχρονη παρουσία διαφορετικών ομάδων στον ιδιο χώρο ήταν μαθηματικά βεβαιο ότι θα οδηγουσε σε αυτό που έγινε. Οι αναρχικοί μέσα από τον κόσμο έσπαγαν και πεταγαν μολοτοφ και τα ΜΑΤ έδερναν και ψέκαζαν τους υπόλοιπους Υπήρχε εστω και ελαχιστη πιθανοτητα να ανατραπει αυτο το σκηνικο από τη δυναμική παρεμβαση του κοσμου οπως ονειρευονται ορισμένοι.

Οχι σε καμμία περίπτωση για τον απλουστατο λόγο ότι τα ΜΑΤ δεν αντμετωπίζονται από απόλεμους και ανοργάνωτους διαδηλωτές χωρίς συγκεκριμένο σχεδιο και αντικειμενικό σκοπό. Χωρις επίσης να έχεις καθαρισει τις παρυφές της συγκεντρωσης από τυς φασιστες, αναρχικούς αλλά και οποιονδήποτε έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Το χυμα πάντα θα ηττάτε και όσοι πιστευουν σε μια μαγικη λαική οργή απλως θα εισπνεουν δακρυγονα και θα επιδενουν τα σπασμενα τους κεφάλια στον αιώνα τον απαντα ή μεχρι να βαρεθούν.

Ολοι μαζι χωρις οργανωση και ξεπλενοντας φασιστες, αναρχικους προδοτικες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν εχουμε κανενα μελλον. Οχι μονο αλλά και τον οποιο κόσμο που ξυπνησε τα τελευταια 2 χρόνια θα τον στείλουμε και παλι σπιτι του

Δυο χρόνια μετά το πρωτο μνημόνιο και με δεκάδες μερες στο δρομο με συρραξεις και αποπειρες καταληψης της Βουλή είναι φανερό ότι και στο δρόμο η μονη λύση ειναι το ΠΑΜΕ που
- οργανωσε ξεχωριστή συγκεντρωση με αποτέλεσμα ούτε να κινδυνεψει ο κοσμος που κατεβηκε γιατί ο στοχος την Κυριακή ήταν να πλημυρισει η Αθηνα και αυτό δεν γίνεται μόνο από άντρες 18-45 αλλά από παιδια, γερους γυναικες κλπ, ουτε να υπάρχουν αριστερα δεξια του αναρχικοί φασιστες και διαφοροι μεθυστακες παραλοισμενοι μικροαστοι ούτε ενα δειγμα ποε-οτα, ολμε, δοε, γσεε, αδεδυ και αλλα καθικια
- δεν πηγε μεχρι το Συνταμα για να μην εκφυλιστει η συγκεντρωση σε μια δευτερη συρραξη αναρχικών – ΠΑΜΕ (όπου δυστυχώς το μερος των πρώτων θα έπερνα πολλοί ανεγκεφαλοι)
- κράτησε μέχρι περίπου τις 10:30 οταν οι αναρχικοί σπάζοντας έφτασαν μέχρι την ομόνοια ακολουθούμενοι απο τα βραδυπορούντα ΜΑΤ που εξασάλιζαν οτι θα καουν σταδιου και πανεπιστημιου
- και ναι οπως ρωτα καποιος πιο πανω αφησε τον κοσμο που υποχωρουσε να διαχυθει στα πεζοδρομια δεξια και αριστερά της πορείας του για να γλυτώσουν το ανελεητο ξυλο και ψεκασμα των ΜΑΤ

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς αγνοείτε ή σκόπιμα διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα.
Την Κυριακή 12-2-2012 όπως και τις 28 Ιούνη 2011 το κράτος έκανε πρώτο την κίνησή του.Απόδειξη το βίντεο αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=KjUy3Q4Somc
Οι αναρχικοί συγκεκριμένα την Κυριακή αμύνθηκαν των επιθέσεων της αστυνομίας, μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας. Ενδεικτικά μόνο παραθέτω τις εξής μαρτυρίες: http://koupepkia.blogspot.com/2012/02/blog-post_13.html και https://molisxypnisa.wordpress.com/2012/02/13/166/

Προφανώς θέλοντας να'στε σύμφωνοι με τη γραμμή του κόμματος ιεραρχείτε ως σημαντικότερο να καταγγείλετε τη νόμιμη λαϊκή αυτοάμυνα όμως έτσι, συνειδητά ή ασυνείδητα, παίζετε και εσείς το παιχνίδι του κράτους.

Αναυδος είπε...

Δε νομιζω οτι το Αττικον επιτεθηκε στους αναρχικους η οτι οι μολοτοφ παρασκευαζονται επι τοπου στο Συνταγμα

Οι αναρχικοι ηταν το προσχημα για να διαλυσει το κρατος τη συγκεντρωση Κρατος και παρακρατος χερι χερι οι μεν εσπαζαν βιτρινες και οι αλλοι ανοιγαν τα κεφαλια του κοσμακη Σαν κερασακι στη τουρτα χρυσαυγιτες επιτιθονταν σε μεταναστες χωρις οι αναρχικοι να αντιδρουν

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να καταλαβουν οι κνιτες οτι τα μπαχαλα και οι συγκρουσεις γινανε με την υποστηριξη του κοσμου που κατεβηκε την κυριακη και οχι επειδη "50 προβοκατορες ηταν σε διατεταγμενη υπηρεσια"...
Υγ, Αληθεια, μπορει να θυμηθει κανεις ΜΙΑ συγκρουση με τις δυναμεις καταστολης που να μην την εχει καταγγειλει το κκε ως προβοκατορικη και παρακρατικη? Δεν μιλαω για τις, ανα μια δεκαετια, συμβολικες δικες του "συγκρουσεις"...

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 14/2-1:21 μμ
Δεν θα διαφωνήσω ότι υπάρχει αρκετός κόσμος,με χαμηλή πολιτική παιδεία, του οποίου η οργή προβάλεται επάνω στη δράση των μπάχαλων και εκτονώνεται, προσφέροντάς του μια στιγμιαία ικανοποίηση.
Και αυτή η διεργασία, είναι μέσα στα πλαίσια του συστήματος.
Αυτό που πραγματικά τρομοκρατεί το σύστημα, είναι η οργανωμένη εκδήλωση ταξικών αιτημάτων, τα οποία ούτε μπορεί να ενσωματώσει, αλλά και την ίδια την εκδήλωση δεν μπορεί να την διαχειριστεί, να την εκτρέψει και να την εκτονώσει δυσφημώντας την.
λαθραναγνώστης

Αναυδος είπε...

Για τον αφελή (?) ανωνυμο (1:21) πιο πανω
Τα επεισοδια τα ξεκινουν παντα οι 50-100 προβοκατορες που αναφερεις και που ορισμενοι μισθοδοτουνται αμεσα απο την ασφαλεια καποιοι αλλοι απλως ειναι καρφια και χαφιεδες χωρις υλικα ανταλλαγματα μονο απαλλαγες απο διαφορα ποινικα αδικηματα.
Στο πλιατσικο τους ακολουθουν κυριως αναρχικοί που νομιζουν οτι η σπασμενη βιτρινα φερνει πιο κοντα το θολο οραμα τους, το κουρελοπρολεταριατο (λουμπεν) και εσχατως παραλοισμενοι μικροαστοί που τους εκλεισε το κεφαλαιο το μαγαζι και αποφασισαν αυτοι να κλεισουν το μαγαζι του γειτονα
Στις συγκρουσεις με τα ΜΑΤ συμμετεχουν αρκετοί γιατι κανεις λογικός δεν τρωει απροκλητα ενα δακρυγόνο στο κεφαλι ή μια γκλομπια χωρις να θελησει να αντιδρασει. Βεβαια η συντριπτική πλειοψηφεία απλώς τρέχουν να σωθούν

Το ποιός ομως και γιατί φέρνει τον κοσμάκη σε αυτό το αδιεξοδο ειναι το θεμα αλλά και εν ολιγοις και το εγκλημα γιατί τα επεισοδια τα χρησιμοποιει η αστική προπαγανδα για να διώξει αυτούς που κατεβαινουν και να τρομαξει τους υπολοιπους που δεν ηρθαν καν, να αποπροσανατολισει από την πολιτική της και τελος τσιμπόντας καποιους στο σωρο (συνηθως άσχετους) να εκβιασεί και να βαλει στο χερι ορισμένους . Επισης μεγαλυτερη ανοησία του να αποδεχτεις μια μαχη με τους ορους που σου βαζει ο εχθρός δεν υπάρχει.

Ολες οι συγκρουσεις που δεν ξεκινουν από το οργανωμενο κινημα σαν επιτιθεμενο ειναι προβοκατσιες ειτε οι προβοκατορες ειναι το παρακρατος (αναρχικοί, φασιστες, εργοδοτικοί μηχανισμοί) είτε το κρατος (ΜΑΤ). Ακομη και η συγκρουση στο εργοστασιο του Μανεση στο Βολο με απεργοσπαστες, μπατσους και φορτηγατζιδες προβοκατσια ειναι ασχετα αν το ΠΑΜΕ επελεξε να απαντησει.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν σίγουρη αλλά δεν ήθελα να εκτεθώ πριν εντοπίσω τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη σκοτεινή συνωμοσία των αναρχικών δυνάμεων που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και τη χρεωκοπία…

Και τα ντοκουμέντα είναι αμείλικτα αφού οι αναρχικοί δεν βρίσκονται μόνον πίσω από επεισόδια, φωτιές και προβοκάτσιες. Δεν βρίσκονται μόνον πίσω από κουκούλες…

Βρίσκονται πίσω και πάνω από όλα και όλους! Είναι οι άρχοντες του σκότους!

Και επειδή τα social media ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε έχουν αναλάβει το πιο σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης ιδού τι αποκαλύπτεται μέσω του twitter και του hashtag #Oi_anarxikoi…

Αποκαλύψεις που όχι μόνον αλλάζουν την ιστορία αλλά την ξαναγράφουν στη σωστή της διάσταση και σηματοδοτούν το τέλος του μύθου και της μεταπολίτευσης....

Ιδού τα ντοκουμέντα ανά κατηγορία:

Πολιτική – Ελλάδα

#Oi_anarxikoi υπέγραψαν το μνημόνιο

#Oi_anarxikoi επιβάλουν την κομματική πειθαρχία

#Oi_anarxikoi έκαναν τα υποβρύχια να γέρνουν

#Oi_anarxikoi γέμισαν την Αθήνα με άστεγους

#Oi_anarxikoi δημιουργούν χουντικά καθεστώτα στο εξωτερικό για να έρχονται μετανάστες και να τσαντίζουν τον Άδωνι

#Oi_anarxikoi θέλουν να γυρίσουμε στην δραχμή γιατί έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό..

#Oi_anarxikoi τρώγανε τρία συσσίτια στην Κατοχή

#Oi_anarxikoi εμποδίζουν τα πυροσβεστικά γιατί το αναρχικό παρακράτος τους έχει βολέψει όλους στην Π.Υ.

#Oi_anarxikoi έφεραν τη χούντα στην Ελλάδα

#Oi_anarxikoi θα έρθουν στον ύπνο σου να σου αλλάξουν τα ευρώ σε δραχμές

#Oi_anarxikoi έβγαλαν Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή και ΓΑΠ πρωθυπουργούς κι έγινε η χώρα μας υπερήφανη κοκόνα.

#oi_anarxikoi πουλάνε τα CDS



Διεθνή

#Oi_anarxikoi ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

#Oi_anarxikoi κάψανε τη Ρώμη (ποιος Νέρωνας και παπαριές)

#Oi_anarxikoi θα φέρουν το τέλος του κόσμου

#Oi_anarxikoi έριξαν τους Δίδυμους πύργους

#Oi_anarxikoi Σκότωσαν τον Κένεντυ για να προκαλέσουν κοινωνική επανάσταση

#Oi_anarxikoi βύθισαν τον Τιτανικό

#Oi_anarxikoi έδιναν κόκα στην Ουίτνεϊ...



Lifestyle

#Oi_anarxikoi εξώθησαν την Τζούλια στην πορνεία

#Oi_anarxikoi κάνουν συνελεύσεις, γλέντια και d&b πάρτι στο Αβέρωφ

#Oi_anarxikoi γράφουν τα τούρκικα σήριαλ καθώς και τις "Οικογενειακές Ιστορίες"

#Oi_anarxikoi χτύπησαν τη Ντενίση

#Oi_anarxikoi παγίδευσαν τον Ρότζερ Ράμπιτ

#Oi_anarxikoi φταινε που δεν τραγουδησε στο "Πρωινο μου" η Κοκκινου...



Προσωπικές ιστορίες

#Oi_anarxikoi φταίνε που δεν περνάω μαθήματα

#oi_anarxikoi φταίνε που έχω να κάνω σεξ τρεις μήνες

#Oi_anarxikoi καταλαμβάνουν κτίρια και καταστρέφουν το φενγκ σούι

#Oi_anarxikoi πέταξαν τα σεμεδάκια της μάνας μου

#Oi_anarxikoi μου κάψανε ένα 50€ που είχα στην τράπεζα.

#Oi_anarxikoi θα πάρουν όλες τις τηλεοράσεις μέσα από τα σπίτια σας

#Oi_anarxikoiφταινε που δεν μου καθεται το τζοκερ



Αστυνομικά- καταγγελίες

#Oi_anarxikoi δεν είναι άνθρωποι, μπορούν και φιλιούνται φορώντας μάσκες

#Oi_anarxikoi κλέβουν μωρά από τα καροτσάκια και τα πουλάνε για πειράματα

#Oi_anarxikoi ξαναγυρνάνε πίσω τις γριές, που μόλις πέρασες απέναντι στη διάβαση.

Υ.Γ οι αναρχικοι φταινε που δεν εχεις τα αρχιδια να εξεγερθης

Ανώνυμος είπε...

Ενω εσύ που έχεις τ αρχίδια εξεγείρεσαι! Ε...?
λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Προς τον τελευταίο. Καλή η προσπάθεια αλλά ελεεινή αντιγραφή! Κανένας δεν ασχολείται με την πάρτη σας, κανένας δεν έχει στήσει ολόκληρη επιχειρηματολογία εναντίον σας. Τουναντίον, και το '08 αλλά και σε άλλες φάσεις μια χαρά χάιδεμα είχατε. Αφού φυσικά είχατε προσφέρει συνειδητά ή ασυνείδητα, ως χρήσιμοι ηλίθιοι, τις υπηρεσίες σας...
Και όσον αφορά τα αντρικά γεννητικά όργανα που, υποτίθεται, δεν έχουμε, σήκωσε πρώτα εσύ ξεσκούφωτο το κεφάλι σου στο αφεντικό σου και μετά έλα να τα πούμε. Ξέρεις η σωστή θέση για αυτά είναι στο παντελόνι και όχι στο κεφάλι!

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται προς τον προτελευταίο... :)

Αναυδος είπε...

Εντελει η εξεγερση ειναι αντρικη υπόθεση για τον αναρχογατουλη παραπανω ? Κοιτα ανδρικος σωβινισμος απο εναν ελευθεριακο τσ τσ τσ ...

Επισης εξεγερση ειναι το σπασιμο της βιτρινας ή πασα στους τζαμαδες της Αθηνας και των περιχώρων

Αμάν πιά! είπε...

Η πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και ο παραμορφωτικός φακός των ΜΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ως καποιος που δηλωνει κομμουνιστης, δεν εχω καμια απαιτηση απο οποιονδηποτε που εβγαλε ακομα και Πανεπιστημιο να ξερει αναγνωση, αλλα οταν μαθετε να διαβαζετε θα δειτε οτι οχι μονο η αστυνομια και το κρατος δεν αθωωθηκαν απο το ΚΚΕ, αλλα "κατακρεουργηθηκαν" οπως τους αρμοζε. Και την τιμητικη του εννοειται πως ειχε το παρακρατος και οι αναρχικοι, μιας και ειναι αλληλενδετα με το αστικο κρατος ως το μακρυ του χερι μεσα στο κινημα. Μεχρι τοτε ομως μπορειτε να συνεχισετε τις βολικες σας σκεψεις για ΚΚΕ και ΠΑΜΕ και να χαιδευετε την αναρχια, ελπιζοντας σαν καλοι ιδεαλιστες που ειστε οτι καποτε θα παιξει καποιον οχι και τοσο αθλιο ρολο. Εμεις δεν εχουμε αναγκη νεκρους για να αποκαλυψουμε τον ασφαλιτικο ρολο τους (και μαλιστα ηταν "ευτυχημα" το γεγονος οτι υπηρξε μονο ο Κοτζαριδης, καθως θα μπορουσαν να εχουν σκοτωθει κι αλλοι ΕΡΓΑΤΕΣ απο τη μανια των κακομαθημενων -στην καλυτερη- που κανουν την επανασταση εναντιον του μπαμπα τους). Οι μικροαστοι ουτε με εκατομβες δεν θα μπορουσατε να πειστειτε.

ΥΓ1: Ηδονιζεστε να πιστευετε οτι σας κατηγορουμε για τα παντα? Εκτος που κατι τετοιο θα ηταν εντελως φυσιολογικο μιας και ειστε εν γνωσει σας ή οχι κομματι του κρατικου μηχανισμου, δειτε λιγο αυτα για τα οποια κατηγορειτε εσεις εμας. Σε καποια στιγμη φωτισης θα σκασετε στα γελια με τον εαυτο σας.

ΥΓ2: Το κειμενο "Η πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και ο παραμορφωτικός φακός των ΜΜΕ" που παρατεθηκε παραπανω ειναι μνημειο βλακειας. Και μονο που ο συγγραφεας θεωρει ωραιο το οτι ο λαος "επελεξε προστατες" (ετσι οπως το δε αυτος βεβαια), αλλα και το οτι κυριαρχησαν συνθηματα εναντιον των μπατσων και οχι εναντιον της οικονομικης πολιτικης και του καπιταλισμου, μεταξυ πολλων αλλων μαργαριταριων βεβαια.... ειναι, τι να πω.....

Κασπερ

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι ορισμενοι εχουν αναποδογυρισει εντελως την πραγματικοτητα. Αυτοι που συγκρουστηκαν με τις δυναμεις καταστολης και αυτοι που κανανε φθορες σε τραπεζες και καταστηματα, ε πως να το κανουμε, ΔΕΝ ειναι ¨χαιδεμενοι¨ απο κανεναν! Ολο το αστικο μπλοκ εξουσιας τους κατηγορει ως καθαρματα, αλητες, χουλιγκανς και ανθελληνες ενω η καθεστωτικη αριστερα του λοιδορει ως "παρακρατικους και προβοκατορες", σιγονταροντας την κρατικη καταστολη...
Αντιθετως, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ συκοφαντούνται απο τα αστικα κομματα και μμε, οταν κανουν μπλοκαρισματα στην παραγωγικη διαδικασια και μονο! Στο πεδιο του δρομου το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, παντοτε μενουν στο απυροβλητο (και πολλες φορες παιρνουν και συγχαρητηρια...) απο τους πυλωνες του συστηματος.
Υγ, ρε Σεχταρ, ημαρτον!!! Ξερεις πολυ καλα οτι οι μετοχες της εμπορικης, οπως και των περισσοτερων καπιταλιστικων επιχειρησεων, ανεβηκαν επειδη ψηφιστηκαν τα νεα μετρα, οπως συνηθως γινεται σε ολες τις καπιταλιστικες μητροπολεις.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, ρε παιδιά, τι γνώμη έχετε για το κάλεσμα Καζάκη - ΕΠΑΜ να επιβάλλουν αστικός στρατός και μπατσαρία "κυβερνητική αλλαγή" μαζί με ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ;;

Γι' αυτές του τις προτάσεις ενημέρωσε χτες την Παπαρήγα, που δήθεν τη βρίζει κάθε μέρα για γραφειοκράτισσα στο ραδιόφωνο, και τον άλλο που τον ψιλοβρίζει επίσης "μαλακά", τον Τσίπρα, θα τον ενημέρωνε σήμερα.

Υπάρχει κάποιο σχόλιο ή κάποια καταγγελία από πλευράς Παπαρήγα - ΚΚΕ ότι ένα πρώην στέλεχός τους τους καλεί να επιβάλλουν μαζί δικτατορία της στρατοχωροφυλακής;; Κι αν όχι, γιατί δεν τον καταγγέλλουν;;

http://www.newsbomb.gr/bloggers/giorgos-hristoforidis/fytilies/story/113908/d-kazakis-i-astynomia-na-syllavei-ton-prothypoyrgo

TRASH είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
TRASH είπε...

Αν ρίξετε μία ματιά εδώ http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/02/blog-post_6093.html θα δείτε πως έγινε επίθεση στον "χώρο μνήμης '41-'44". Είναι δυνατόν ένας χώρος αντιφασιστικής μνήμης να έχει χτυπηθεί από αναρχικούς;
Είναι δυνατόν, ΜΕΤΑ τα γεγονότα της Μαρφίν, αναρχικοί να ξανακαίνε αδιακρίτως κτίρια;
Περιμένω την υπεράσπιση των παραπάνω πρακτικών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτές προάγουν το επαναστατικό κίνημα...

Αναυδος είπε...

To KKE κατηγγειλε την κρατικη καταστολή και το ξυλο στον κοσμο στο Συνταγμα Οσοι προσπαθούν πονηρα να ταυτισουν τον κοσμο που απλως απαντουσε στα ΜΑΤ με τους πλιατσικολογους μολοτοφορους αναρχικους και λοιπους παρακρατικους σημαινει οτι δεν μπορει να ξεχωρισει την ηρα απο το σταχυ.

Επισης ακανεις δεν απαντα ποιος έστειλε τον κοσμο μαζι με φασιστες αναρχικους, χουλιγκανους και αλλους παρακρατικους χωρις τη στοιχειωδη περιφρουρηση οργανωση και στοχο. Ερμεο των ΜΑΤ χωρις καμμια προστασία. Ποιος ειναι ο αφελής που πιστευε οτι η Κυριακη θα ήταν μια μερα περιπατου στο Συνταγμα και δεν πηρε κανενα μετρο για να περιφρουρηση τη συγκεντρωση από το βεβαιο μακελειο. Οχι μονο αυτό αλλα επετρεψε στους προβακατορες να ξεκινησουν με μολοτοφ και φωτοβολιδες τα επισοδια .

Επισης κανεις δεν απαντα ποιος εστειλε ολο τον κοσμο μαζι με τη γσε-αδεδυ και τα λοιπα κυβερνητικο-εργοδοτικα καθικια

Επισης κανεις δεν απαντα τι γυρευαν οι χρυσαυγιτες μεσα στον κοσμο, το ιδιο και οι πιωμενοι με την ελληνικη σημαια κλπ κλπ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ε.Π. δεν είχα προσωπική αντίληψη του χώρου, οπότε δέχομαι την παρατήρηση. Αυτό που είδα πάντως κατά τις εννιά το βράδυ της κυριακής στην ομόνοια ήταν μαλοξιασμένους συντρόφους που ήταν πριν στους στύλους του ολυμπίου διός. Κι επειδή δεν είναι εικόνα που βλέπεις συχνά, υπέθεσα ότι έφτασαν τουλάχιστον σε κάποιο σημείο, όπου είχαν πέσει χημικά.

Παραθέτω επίσης την ανάρτηση του στρατολάτη, που είναι σχετική με το θέμα κι απαντά μάλλον σε αυτό που ρωτάει κι ο πρώτος ανώνυμος: http://stratolatis.blogspot.com/2012/02/blog-post_13.html
Καθώς επίσης και την ενδιαφέρουσα μαρτυρία του οικοδόμου: http://e-oikodomos.blogspot.com/2012/02/blog-post_13.html

-Ανώνυμη, 1.52
θα αντιστρέψω το ερώτημα. Δεν ξέρω τι κερδίζεις με το να προσπαθείς να βγάλεις λάδι τα "παιδιά" του "χώρου" για τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον άλλων διαδηλωτών.
Το κράτος δεν το αθωώνει κανείς, ακριβώς γιατί το παρακράτος είναι κομμάτι του κράτους. Σχετικά με την αθώωση της αστυνομίας μπορείς να δεις κι αυτό.
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6691647
Είναι για τα χτεσινά γεγονότα, αλλά είναι ενδεικτικό. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που ο ρίζος αφιερώνει τόση έκταση για αυτό το θέμα. Κι αυτό δείχνει κάτι.
Αυτό πηγαίνει και προς τον ανώνυμο των 11.53. Αυτό που καταγγέλεται είναι το οργανωμένο σχέδιο με τις πυρκαγιές, όχι η στάση του κόσμου στο σύνταγμα. Αυτές κι αν έπαιξαν το παιχνίδι του κράτους.
Για τα υπόλοιπα καλύπτομαι από τα σχόλια του άναυδου και του χάρπερ.

Ανώνυμε, 3.45
καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά κατά τη γνώμη μου η ειδοποιός διαφορά είναι η εξής: αν κάποιος χαβαλές αριστεριστής κάνει ένα σκηνικό, ένα πάνω-ένα κάτω, δεν τρέχει και τίποτα. Αν το κάνει κάποιος άλλος, τότε ναι, έχει βαρύνουσα σημασία. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

Κομάντο δεν ξέρω τι εννοείς με το 'διεκπεραιωτική' αλλά ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει να δει μάλλον.

Κι ένα υστερόγραφο για τον καζάκη. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, αλλά νομίζω ότι ο σκοπός του είναι να αυτοαναγορευτεί σε ντεμέκ ισότιμο και σοβαρό συνομιλητή. Οπότε χάρη θα του κάνουν αν ασχοληθούν και απαντήσουν.
Κατά τα άλλα η πρότασή του είναι κάτι παραπάνω από τραγική κι επί της ουσίας χουντική. Παραπέμπει ευθέως σε πραξικόπημα. Ελπίζω ότι αυτό τουλάχιστον θα συνετίσει και θα αφυπνίσει κάποιους οπαδούς του.

Αυτά και σόρι για το πρόχειρο των απαντήσεων.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ήμουν δίπλα στο πλιάτσικο στο footlocker(κάπως έτσι) στην ερμού,και το έκαναν γηπεδικοί γαύροι πιτσιρίκια που είχαν έρθει για μπάχαλα μετά το τέλος του ματς.Τόσο απλά.Αρκετός κόσμος έκραζε ''κλέφτες οι πάνω-κλέφτες εσείς'' και αντιδρούσε.
Εντάξει δε θα διαφωνήσω ότι υπάρχουν κουκουλοφόροι ασφαλίτες,είναι κοινή παραδοχή αυτό.Συνήθως χώνονται στα μπάχαλα για να τσιμπήσουν κανένα και να κάνουν συλλήψεις.'Αλλες φορές μπορεί να κατευθύνουν μπάχαλα για να σπάσει η πορεία.Νομίζω όμως ότι ήταν τέτοιο το διακύβευμα που η σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής ήταν εκ των ουκ ανευ.Αν έπνιξαν το κόσμο στα χημικά φταίει η αστυνομία κανείς άλλος.Τέλος όποιος μπορεί να περιφρουρήσει πορεία τόσο μαζική ,τι να πω.

Ανώνυμος είπε...

Εχθες οι καταστροφες πρεπει να ειχαν αντικρυσμα σε πολλους διαδηλωτες.Μεχρι και "τα νεα" το παραδεχονται:

"Σε παλιότερες μαζικές διαδηλώσεις τον Μάιο ή τον Οκτώβριο υπήρχαν διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην καταστροφική μανία της μειοψηφίας. Κάποιοι είχαν συγκρουστεί μαζί τους στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, προσπαθώντας να σταματήσουν τους βανδαλισμούς. Προχθές όμως όταν νεαροί ξεσπούσαν σε προσόψεις τραπεζών εισέπρατταν επιδοκιμασίες από το πλήθος. "

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4694456

Κάποιος είπε...

Καλύτερη μαλακία δεν μπορούσες να σκεφτείς;

΄΄Κάποιοι είχαν συγκρουστεί μαζί τους στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, προσπαθώντας να σταματήσουν τους βανδαλισμούς΄΄

Η εγκυρότητα των Νέων, στην προσπάθεια να υπηρετήσουν το σύστημα, είναι γενικά γνωστή. Το επιβεβαιώνει και το ότι αναφέρεται στο ΠΑΜΕ λέγοντας ΄΄Κάποιοι΄΄ (φοβάται και να το αναφέρει, τέτοιος τρόμος) και λέγοντας πως η αντιμετώπιση από την περιφρούρηση της δολοφονικής επίθεσης του παρακράτους, ήταν ΄΄προσπάθεια για να σταματήσουν τους βανδαλισμούς ΄΄


Το να είσαι ηλίθιος και να μην το ξέρεις δεν είναι κατακριτέο. Ίσα ίσα που σε πολλούς είσαι και συμπαθής (και χρήσιμος).
Το να είσαι ηλίθιος και να μην θέλεις να το παραδεχθείς δεν είναι έγκλημα.
Το να είσαι ηλίθιος όμως και να νομίζεις ότι οι μαλακίες που λες είναι και αδιαμφισβήτητες αλήθειες, πάει πολύ…

Υ.Γ. Έκλεισε η ελευθεροτυπία και το ρίξαμε στα νέα; ΠΑΣΟΚΟΙΙΙΙ

Ανώνυμος είπε...

ο Ανώνυμος των 4.15 εχει ενα δικιο. Δεν σας προβληματιζει, εστω και στο ελαχιστο, που οριακα σας επαινουν τα μμε για τη σταση σας στο δρομο?
Ενας "ανταρτης".

καζαμπουμπου είπε...

Οχι,ειναι αστικα μμε και προβοκαρουν.Λογικο δεν ειναι?

Αμα γινει κανα περιεργο και γραφτει η ειπωθει κατι θετικο για αλλα κομματια της αριστερας βεβαια,τοτε ειναι προφανης η αγαστη σχεση των δυο χωρων,και επισης προφανες το οτι αβανταρονται για να πληγει εκ των εσω το λαικο κινημα.Επισης λογικο.

Γενικα,μην τα βαζεις με τη λογικη και με τα γεγονοτα.Δεν θα βγαλεις ακρη.

Ανώνυμος είπε...

το κόμμα έδωσε πολιτική κάλυψη για ότι έγινε. Η αλέκα στην βουλή μέχρι για παραπλανημένα παιδιά είπε, που "πετωντας μια μολότωφ σε αστυνομικο πιστεύει ότι χτυπά το σύστημα" είπε
Δεν έχω κανένα παράπονο από το κόμμα, και πλατες έκανε βαστωντας σταδίου, ομόνοια και χαυτεία, τι άλλο να κάνει? Αν την έπεφτε και στο αστυνομικό τμήμα της ομονοίας θα είχαμε προεπαναστατική περίοδο.
Απο κει και πέρα εγω θα πω ότι η αναρχία έχει το σχεδιασμό της και της πάει και μια χαρά.
Η αριστερά από σύριζα - κκε μέχρι ανταρσύα είδαν ακόμα ένα τυφλό ξεσπασμα να συμβαίνει γιατί εδώ και 4 μήνες δεν έχουν κάνει κάτι για να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Απλά περιμένουν να γίνουν εκλογές και κάνουν εκδηλωσούλες για την "άλλη" μέρα.
Οπότε δυστυχώς φίλοι μου όταν δεν έχεις εσύ ένα σχέδιο έχουν οι άλλοι
Απλά πράγματα
Και η αναρχία ήταν πολύ έξυπνο που έκανε αυτό που τους "ζητάμε" τόσο καιρό: να πάνε να κάνουν μπάχαλα αλλού.
Πήγαν στην κλαυθμώνος.

Ανώνυμος είπε...

Παντα επικαιρη η αφισσα απο το 2006
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/afisa50x70.pdf

kollaps είπε...

Μια χαρά τα λέει το Απολίθωμα για την Κυριακή. Και για τους ασφαλίτες και για τους χρήσιμους ηλίθιους της αναρχίας. Η μόνη μου ένσταση είναι που λέει για "ευθύνη άλλων χώρων" με την έννοια ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ (που και λόγω πίεσης απ'τα ΜΜΕ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει το μπάχαλο) ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα πρωτοβάθμια έχουν το συσχετισμό και την οργανωτική ικανότητα να επιβάλλουν κάποιο σχεδιασμό για την πορεία. Τώρα ποια μπορεί να είναι μια λύση από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι άλλη κουβέντα, πάντως το ΚΚΕ είναι το μόνο που έχει σαφές σχέδιο και αντίληψη για το δρόμο (έστω κι αν έχει αντίτιμο τη μη συμπόρευση με άλλες δυνάμεις, έστω κι αν σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν μπάχαλα και μπορεί να συμπορεύσει, το αποφεύγει).

Τελικά ο Δεκέμβρης δεν άλλαξε πολλά όσον αφορά τους συσχετισμούς στην κοινωνία, άλλαξε πολλά όμως στα μυαλά μεγάλου ποσοστού της νεολαίας, και προς το χειρότερο. Δυστυχώς έτσι είναι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κακώς συμμετείχαμε τότε (με πρβληματικό τρόπο) ή ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο να απέχει σχεδόν παντελώς. Το θέμα είναι ότι πλέον η σύγκρουση και το μπάχαλα έχουν αναγορευθεί στο άκρον άωτον της "εξεγερσιακής κατάστασης", και αν το Δεκέμβρη αυτό είχε μεγάλο βαθμό αυθορμητισμού και γνησιότητας από μαθητές κλπ, σήμερα οι πορείες έχουν καταντήσει απλά το άλλοθι για σόου, ένεση αδρεναλίνης και φωτογενικές εικόνες με φωτιές. Για αρχή πρέπει η αριστερά να κόψει κάθε σχέση με την αναρχία (και τη λεγόμενη "σοβαρή" ή "πολιτική") και μετά βλέπουμε.

kollaps είπε...

"να συμπορευτεί", το σκότωσα :p