Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οι νεκροί περιμένουν

Οι κομμουνιστές μπορεί να μην είναι υπαρξιστές με τη φιλοσοφική έννοια, αλλά μετά από την πτώση του υπαρκτού ήταν λογικό να τους πιάσουν τα υπαρξιακά τους για ένα διάστημα. Υπάρχω κι όσο υπάρχεις θα υπάρχω. Τι γίνεται όμως εάν πάψεις να υπάρχεις; Δεν υπάρχεις κι είσαι εδώ..

Τότε λοιπόν το οπορτουνιστικό σινάφι αποφάσισε ότι ο υπαρκτός ήταν εξ αρχής ανύπαρκτος και εμείς απολιθώματα που πρέπει να ακολουθήσουμε τη μοίρα του και να εξαλειφθούμε. Έβαλαν τον υπαρκτό σε εισαγωγικά και τους κομμουνιστές εντός παρένθεσης, που βιάστηκαν να την κλείσουν γιατί δεν τους ήταν ευχάριστη. Εξ ου και το γνωστό ανέκδοτο για την ελληνική αντιπροσωπία που μένει ακόμα ανοιχτή, ενώ τα κεντρικά γραφεία στη μόσχα έχουν κλείσει.

Ξέβρασε ο βλάκας ο σλαβόι ότι ξοφλήσαμε. Αλλά ευτυχώς οι σύντροφοι ξέχασαν να πεθάνουν. Αντίθετα με αυτούς που έγραψαν «ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι» κι όσους (ευτυχώς που) ξέχασαν να μεγαλώσουν κι έμειναν πάντα παιδιά, με πολιτικές αρρώστιες της ηλικίας τους. Ξέχασαν να πεθάνουν στοιχειώνοντας τους χειρότερους εφιάλτες των αστών, σα φαντάσματα που πλανώνται πάνω από την ευρώπη και όλο τον κόσμο, ενώ όσοι περιμένουν το τέλος τους, πλανώνται απλώς πλάνην οικτράν.

Οι ζωντανοί οργανισμοί εξελίσσονται, ζούνε αλλάζοντας, προσαρμόζονται στην πραγματικότητα και στα δεδομένα της. Κάποιοι όμως μεταλλάχτηκαν για να είναι επίκαιροι εντός του κλίματος, προσαρμόζοντας με οσφυοκαμπτική δεινότητα τις θέσεις τους και τον χαρακτήρα τους στη νέα τάξη πραγμάτων, καταπώς φύσηξαν οι άνεμοι της αλλαγής.

Σαν εκείνο το παράδειγμα με τα φτερωτά έντομα που έχασαν κάποτε τα φτερά τους για την έφοδο στον ουρανό, αλλά αυτό θεωρήθηκε εξελικτικό πλεονέκτημα, γιατί στο νησί τους φυσούσαν δυνατοί άνεμοι. Κι έμειναν έτσι προσκολλημένα στο δέντρο της αστικής εξουσίας, χάνοντας το δάσος της επανάστασης, και με τη γλίτσα που εκκρίνουν ανέπτυξαν ακατάλυτους δεσμούς μαζί του.

Έκτοτε υπάρχουν ως ζωντανοί νεκροί, που απαρνήθηκαν τις καταβολές τους, πεθαίνοντας οριστικά ως ριζοσπάστες κι επαναστάτες. Σκότωσαν τις έννοιες και τη σημασία των λέξεων (αριστερός, σοσιαλισμός, δημοκρατία) για να μην τους θυμίζουν το θάνατό τους. Κι απειλούν όσους κατάφεραν να επιζήσουν από τη λαίλαπα της αντεπανάστασης πως –αφού ξέχασαν να πεθάνουν οικειοθελώς από μόνοι τους- θα τους σκοτώσουν πολιτικά. Θα σας πεθάνουμε στην ενότητα, που λένε.

Απέτυχαν να το κάνουν προ εικοσαετίας και διδάχτηκαν πολλά από το (παραλίγο θανάσιμο) λάθος τους. Και δείχνουν ποιος είναι ο βασικός τους καημός, μαζί με κάτι μαύρους φίλους τους που πριν από μερικά χρόνια έγραφαν στους τοίχους: ενενήντα χρονών κόμμα, τι περιμένει για να πεθάνει; Ενώ για το σύστημα παίρνουν τον πόλεμο χαρακωμάτων του γκράμσι και τον ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Ό,τι δε μπορείς να πολεμήσεις, αγάπησέ το, μπας και το αλώσεις από μέσα.

Θάνατος όμως είναι οι κάριες που χτυπιούνται. Είναι τα παπαγαλάκια του συστήματος που καμώνονται τα εξυπνοπούλια και τις αθώες περιστερές. Νεκρά είναι τα παμπάλαια σοσιαλδημοκρατικά αναμασήματα και οι νεοκεϋνσιανές ουτοπίες που έχουν πεθάνει προ πολλού, χωρίς ελπίδα νεκρανάστασης. Νεκρές είναι οι θνησιγενείς ελπίδες που πλασάρουν στον κόσμο για φρέσκιες.

Και το πραγματικό ερώτημα για τους μεταλλαγμένους κομμουνιστές είναι αν υπήρξε ποτέ γι’ αυτούς ζωή πριν το θάνατο. Εκεί δηλ όπου τοποθετούν μεταφυσικά το σοσιαλισμό, μιλώντας για Δευτέρα Παρουσία και τη μετά θάνατον ζωή. Αφού πρώτα σκοτώσουν τους κομμουνιστές και τις παραφυάδες τους, με απλή ευθανασία ή με όποιον άλλο τρόπο, αφού ξέχασαν να πεθάνουν μόνοι τους. Θάνατος να γίνω αθάνατος.

Αυτοί που ξέχασαν τον μαρξισμό και τις αρχές τους και θεωρούνε «περασμένα-ξεχασμένα» τα λάθη του κομμουνιστικού τους παρελθόντος. Που ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας για τις εκλογές το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», αλλά ξέχασαν όσα έλεγαν προεκλογικά για το μνημόνιο.

Αλλά εμείς δεν ξεχνάμε, ούτε συγχωρούμε. Γιατί η λήθη στέκεται απέναντι από την αλήθεια. Και για να παραφράσουμε –χωρίς να στρεβλώνουμε- το γκράμσι: η λήθη είναι αντεπαναστατική.

-.-.-.-

Εν τω μεταξύ, όσο πλησιάζουν οι εκλογές κι η αριστερή κυβέρνηση (μακάρι να βγει για να καεί γρήγορα κι αυτή η αυταπάτη) κορυφώνεται η αγωνία για τις πρώτες κινήσεις της. Ποιες θα ‘ναι αυτές; Το διάταγμα για τη γη; Μήπως το διάταγμα για την παύση των εχθροπραξιών και του πολέμου; Ή έστω για την παύση πληρωμών; Τσ, τσ, τσ, τρε μπανάλ αυτά τα μπολσεβίκικα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο δεδομένα. Αφενός δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το εαμ, για να το/τους αναγνωρίσει ο αλέξης με το πασοκ της νέας εποχής και να λεηλατήσει εκλογικά την βάση του. Αφετέρου δεν υπάρχουν περιθώρια για φιλολαϊκές παραχωρήσεις και νεοκεϋνσιανές πολιτικές. Επομένως ο σύριζα πρέπει να ψάξει για υποκατάστατα και κινήσεις εντυπωσιασμού, χωρίς ωστόσο να θίγουν στο παραμικρό την εξουσία των μονοπωλίων.

Η κε του μπλοκ προβλέπει –μάλλον παρά προτείνει- μερικά μέτρα που θα σπεύσει να πάρει μια τέτοια κυβέρνηση, προβάλλοντάς τα ως ριζοσπαστικά.

Αποποινικοποίηση «μαλακών» ναρκωτικών ουσιών και δωρεάν χορήγησή τους στη νεολαία για να την παλέψει και να ξεφύγει από τα προβλήματά της.
Δικαίωμα γάμου στους ομοφυλόφιλους και ανακήρυξη του athens pride σε εθνική παρέλαση που θα αντικαταστήσει τις στρατιωτικές.
Ανακήρυξη της 6ης δεκέμβρη σε επίσημη σχολική αργία, στη μνήμη της μεγάλης εξέγερσης.
Επαναφορά του εγχειριδίου ιστορίας της ρεπούση με δώρο dvd τα ντοκιμαντέρ του σκαι και αυτόγραφο του πέτρου τατσόπουλου.
Κατάργηση των ματ και αντικατάστασή τους με τον «αστυνομικό της γειτονιάς» που θα είναι στο πλευρό του πολίτη. Όπως και το γκλομπ του.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα διορθώνει τις αδικίες. Φόρος 75% σε όσα ατομικά εισοδήματα (κι όχι μετοχικά κεφάλαια) υπερβαίνουν το ένα φανταστικομύριο και στην τυχερή δεκάρα του σκρουτζ.
Έκτακτος φόρος στο  μεγάλο κεφάλαιο, με γενναίες φοροαπαλλαγές στους πατριώτες εφοπλιστές που θα μείνουν στην ελλάδα για να πληρώσουν. Στους υπόλοιπους θα κρατάμε ομαδικά μούτρα.
Σύλληψη, διαπόμπευση και λιθοβολισμός με πέτρες από κομφετί των διασπαθιστών του δημοσίου χρήματος. Ο άκης ήταν μόνο η αρχή, εμπρός να του βρούμε παρέα στο κελί.

Συνάντηση με τους αντισπισιστές και ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων τους.
Σταδιακή απεμπλοκή με στόχο την κατάργηση μέσω επαναδιαπραγμάτευσης, πολιτικής καταγγελίας και αντικατάστασης των επαχθών όρων του απεχθούς μνημονίου. Για τη δανειακή σύμβαση θα σκεφτούμε εν καιρώ καινούρια ουσιαστικά που θα δείχνουν την οργή μας συγκαλύπτοντας την ουσία.
του πάνου ζάχαρη από το ποντίκι
Πιστή εφαρμογή του δόγματος παπαδημούλη: «στους μήνες πουδεν έχουν ρο, το κρασί θέλει νερό». Μετονομασία των μηνών που περιέχουν υγρά σύμφωνα.

Περιμένουμε και τις ιδέες των σφων αναγνωστών για να εμπλουτιστεί η λίστα.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://followtheredriver.blogspot.de/2012/06/blog-post_8797.html

Η επίσκεψη Τσίπρα στη ΓΑΔΑ
Η επαναφορά του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες, με την επιστροφή του αστυνομικού στη γειτονιά και η επανασυμφιλίωση του λαού με την αστυνομία είναι οι δύο προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα ασφάλειας των κατοίκων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσκεψη στην ΓΑΔΑ.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις, ο κάθε πολίτης να μπορεί να περπατήσει ελεύθερα και άφοβα σε κάθε γωνιά της χώρας 24 ώρες το 24ωρο» είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αττικάρχη Ιωάννη Λιούκα, παρουσία ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λιούκα πού είχε υπηρετήσει παλαιότερα και ο Αττικάρχης, αφού του ανέφερε τις υπηρεσίες, παρατήρησε πως βρίσκεται ακόμα στη θέση αυτή, καθώς φέτος δεν έγιναν τον Μάρτιο, ως είθισται, οι κρίσεις στην Αστυνομία.

Ο κ. Λιούκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι έχει διαχειριστεί επιχειρησιακά όλα τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο κέντρο από το 2004, όταν υπηρετούσε στο ΑΤ Ακροπόλεως, μεταξύ αυτών τα γεγονότα του 2008, μέχρι και σήμερα από τη θέση του ως Αττικάρχης. Ο κ. Τσίπρας του είπε πως τα αντιμετώπισε και τα κατάφερε με την ψυχραιμία του ηπειρώτη.

Kάθε σχόλιο είναι περιττό.

Ανώνυμος είπε...

"Δήλωση συστράτευσης

Στις σημερινές συνθήκες, που η χώρα
βαδίζει σε νέες εκλογές και μπροστά
στους εργαζόμενους μπαίνει το ζήτη-
μα της ψήφου «για τη διακυβέρνηση»,
μάλιστα σε συνθήκες εμβάθυνσης της
καπιταλιστικής κρίσης, είναι αναγκαίο να παρθεί υπόψη κάθε εργαζόμενου,άνεργου, αυτοαπασχολούμενου τι αποδείχτηκε μέχρι σήμερα και τι αναμένεται
στο εξής. Είναι γεγονός ότι η πορεία προς στις εκλογές αναπαράγει ακόμη πιο εκβιαστικά τα κάλπικα διλήμματα για την ανάδειξη κυβέρνησης είτε «κεντροδεξιάς» με τη ΝΔ είτε «κεντροαριστεράς» με το ΣΥΡΙΖΑ και οπωσδήποτε εντός ΕΕ και ευρωζώνης. Η αστάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος ανησυχεί την αστική τάξη της Ελλάδας και τους συμμάχους της. Δεν είναι μόνο η αδυναμία να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα όπως έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών στις 6 Μάη. Η αστική τάξη, το κεφάλαιο, αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα του καπιταλισμού, την οικονομική κρίση που βαθαίνει σε Ελλάδα και ΕΕ. Επομένως η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού αποκτά στρατηγική χροιά για την διαχείριση της κρίσης σε όφελος της αστική τάξης.
Η απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιος
της οποίας ήμουν στις προηγούμενες
εκλογές, δε λέει κουβέντα γι’ αυτή την επιχειρούμενη αναμόρφωση και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης. Δε λέει κουβέντα, πολύ περισσότερο για την προσπάθεια να ανακοπεί η τάση ριζοσπαστικοποίησης και απεγκλωβισμού από την αστική πολιτική και ιδεολογική επιρροή.
Ολίσθησε στο μετεκλογικό παζάρι με
το ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, με στόχο να καλλωπίσει το προφίλ της σοσιαλδημοκρατίας και να εγκλωβίσει εργαζόμενους που αισθάνονται ριζοσπάστες αριστεροί. Οι πανηγυρισμοί για την «εκλογική νίκη
της Αριστεράς» σπρώχνουν και νέες
δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή σε ένα
κόμμα που συγκρατεί την αγανάκτηση
εντός ΕΕ - ευρώ με αναμφισβήτητη τη
κυριαρχία του κεφαλαίου. Η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στην «κυβερνώσα αριστερά» είναι ανάλογη με τη στάση που είχε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.Καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η κεντροαριστερά είναι εν δυνάμει φιλολαϊκή. Επωμίζονται λοιπόν σοβαρές ευθύνες, κατά τη γνώμη μου, για τον αποπροσανατολισμό και την καλλιέργεια αυταπατών που δεν σκοπεύω να μοιραστώ μαζί τους.Με τη στάση τους συμβάλλουν να διαμορφώνεται κλίμα προσδοκιών και αναμονής, ύφεσης της ταξικής πάλης, σε μια περίοδο που είναι αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα του κινήματος και η οργανωτική προετοιμασία του για ανώτερες μάχες.Η επομένη των εκλογών πρέπει να βρει τους εργαζόμενους σε θέση μάχης, όποια κυβέρνηση κι αν έχουν απέναντί τους.

Ανώνυμος είπε...

Η κρίση στη Ευρωζώνη και στην
Ελλάδα βαθαίνει, ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας υπαρκτός. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα το κρύβουν από το λαό. Νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα πρόκειται να έρθουν, για να βγει το κεφάλαιο ισχυροποιημένο από τη κρίση φορτώνοντας στο λαό τα βάρη.Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, δηλώνω ότι συστρατεύομαι με το ΚΚΕ και καλώ κάθε έναν που αισθάνεται ριζοσπάστης αριστερός να συμπορευθεί μαζί του συνειδητοποιώντας ότι την επομένη των εκλογών δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο
αν δεν υπάρξει ένα ρωμαλέο εργατικό
λαϊκό κίνημα, με μπροστάρη ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, αποφασισμένο να έρθει σε ρήξη με την οικονομική και πολιτική εξουσία των μονοπωλίων. Όλα τ’ άλλα αποτελούν τραγικές και ασυγχώρητες αυταπάτες.
Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να οργανώσει και
να καθοδηγήσει τη πάλη του λαού ενάντια στους εκμεταλλευτές του ενώ οι κομμουνιστές βουλευτές μπορούν να δώσουν ανυποχώρητα τη μάχη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό νόμο μέσα στη βουλή χωρίς να παίζουν παιγνίδια πίσω από τη πλάτη του. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι κρίσιμη για την πορεία του εργατικού λαϊκού κινήματος στη χώρα μας με πανευρωπαϊκή και διεθνή σημασία.
Αριστερά σχήματα και κόμματα έρχονται και παρέρχονται όσο κρατά η ιδεολογική διαπάλη. Αυτό που συνεχίζει να πλανιέται πάνω από την υφήλιο είναι το φάντασμα του κομμουνισμού που στοιχειώνει τους αστούς και επιζητεί τη δικαίωσή του. Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ υπάρχει ελπίδα να πάρει σάρκα και οστά η κοινωνία χωρίς ανθρώπινη εκμετάλλευση.
Καβάλα, 6/2012
Κάλφογλου Στέφανος
Πρώην υποψήφιος βουλευτής
με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

αντιγράφοντας από τη νέα εγνατία της καβάλας

mariori

Ανώνυμος είπε...

Περα απο τα οικονομικα και κοινωνικα ζητηματα που ουτως ή αλλως ο Συριζα δεν προκειται και δε θελει να επιλυσει ως απολυτα διαχειριστικο σοσιαλδημοκρατικο κομμα, η εξισωση του δικαιωματος της αναγνωρισμενης συμβιωσης των ομοφυλοφιλων ζευγαριών δε θα επρεπε να υπαρχει ειτε σε ενα αστικο κρατος ειτε σε ενα κρατος με εργατικη-λαϊκης εξουσιας αργοτερα?
Σαφως ειναι ενα ζητημα οχι πρωτης προτεραιοτητας αλλα πολλες φορες δημιουργει στρεβλη εικονα για το Κομμα απεναντι σε μια μειονοτικη ομαδα που καλλιεργειται και απο αστικα ή μη κομματα.
Ευχαριστω πολυ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αποφύγουμε το γάμο εμείς και κάποιοι διαμαρτύρονται που δεν μπορούν να περάσουν τη θηλιά στο λαιμό τους;!
Ωραίος ο Κάλφογλου! Αντε ένας ένας!

Ευμένης είπε...

Απολίθωμα υποκλίνομαι ταπεινά,και συνυπογράφω κάθε σου λέξη.
Ακολουθώντας την προτροπή της ΚΕ του μπλοκ να προτείνω την καθημερινή περιπολία του Αλέξη,[συνοδευόμενου εκ δεξιών από τον κοματάντε Τράγκα,και εκ αριστερών του διανοητή Κουρή της Αυριανής βεβαίως - βεβαίως] στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας,για να ανυψώνεται το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.
ΥΓ. Βασίλη νισάφι πια μ'αυτόν τον ανομολόγητο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κόμμα,έχει φθάσει πλέον στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Δεν τους γουστάρουμε βρε αδερφέ, το μυαλό,η ψυχή και η καρδιά μας είναι δοσμένα σ' άλλη ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ θαρρώ την λένε.

Ανώνυμος είπε...

"Παλεύουμε με το ΚΚΕ. Ψηφίζουμε ΚΚΕ". Η Νέα Σπορά ανήρτησε δήλωση/κάλεσμα για στήριξη του Κόμματος στις εκλογές... Δεν κάνει καμιά (νέα) πολιτική ανάλυση, αλλά είναι ενδιαφέρον το σαφές στίγμα, το οποίο επιχειρεί να τονίσει, ως κομμάτι του ΚΚΕ που δε διαχωρίζεται από αυτό. Πάντως, κατά τη γνώμη μου, είναι θετικό σε αυτές τις συνθήκες ένα κάλεσμα για στήριξη (για πραγματική πολιτική στήριξη) του Κόμματος, χωρίς "ναι μεν αλλά" και "κριτικές" ψήφους (λες και άμα ψηφίζουμε με αποφασιστικότητα το Κόμμα, ξεχνάμε να κάνουμε "κριτική"...). Η κριτική μπορεί να παραμένει η σκληρότερη αλλά και η κομματικότερη χωρίς το ένα να ακυρώνει το άλλο. Εξάλλου η προηγούμενη ανάρτηση της Νέας Σποράς ("Προσκλητήριο Αγώνα") βάζει το σύνολο του πολιτικού ζητήματος για την Ελλάδα και για το Κόμμα σήμερα χωρίς περιστροφές. Για να δούμε πού θα πάει κι αυτή η βαλίτσα...

http://neaspora.blogspot.gr/

Γράφουνε, μεταξύ άλλων, κάτι που πολύ με άρεσε:

"Καταπολεμάμε αποφασιστικά κάθε αντίληψη και στάση η οποία τροφοδοτεί την απομάκρυνση ψηφοφόρων από το ΚΚΕ και δίνουμε την εκλογική μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Το ΚΚΕ πρέπει να σταθεί όρθιο γιατί είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις ελπίδες και τα οράματα του εργαζόμενου λαού, πρέπει να δυναμώσει τους δεσμούς του με την εργατική τάξη και τα μικροαστικά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου και να πραγματοποιήσει τον ιστορικό του ρόλο."

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ ευχαριστεί τον ευμένη αρνούμενη ωστόσο από θέση αρχής τις υποκλίσεις κι απαντά επιλεκτικά στον ανώνυμο των 3.26: μεγάλο θέμα αυτό που θίγεις, καλύτερα να μην το πιάσουμε τώρα διεξοδικά. Πιστεύω πάντως να είναι φανερό ότι η δική μου αναφορά δε γίνεται από ομοφοβική σκοπιά. Άλλος είναι ο στόχος της

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ το απολιθωμα για την απαντηση του.
Δεν το αντιμετωπισα σαν ομοφοβικο σχολιο φυσικα.
Ουτε θελησα να δημιουργησω κλιμα περι ομοφοβίας λιγο πριν τις εκλογες, απλα θα ηθελα να υπαρχει ισοτητα δικαιωματων ανεξαρτητα αν υπαρχει η διαθεση να επισημοποιει νομικα ο οποιοσδηποτε τη σχεση του.
(με καμια διαθεση προβοκατορικης στασης)

Ανώνυμος είπε...

Ενώ το ΚΚΕ που φυλάει (και φιλάει, συμβολικά) το αστικό κοινοβούλιο και δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι είναι καλύτερο από τον ΣΥΝ;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@ ανώνυμο 8.46

Ναι

Unknown είπε...

Η νεα "επαναστατικη" κυβερνηση να ορισει τη 18 Οκτωβρη 1981 ως την αρχη της νεας εθνικης παλιγεννεσιας και τη 18 Ιουνη 2012 ως ημερα εθνικης ανεξαρτησιας

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα τη Νεα Σπορα (και κατι μου λεει οτι κανω μαλακια που συνεχιζω να ασχολουμαι), το "ναι μεν αλλα" στιγμα τους το εχουν δωσει με τις προηγουμενες αναρτησεις τους. Οπου λενε αυτα που λενε (μην τα αναμασαω) και μεταξυ αλλων οτι η ηγεσια ΘΑ κριθει αυστηρα, ΘΑ ΘΑ ΘΑ.... Η σκληροτερη και κομματικοτερη κριτικη γινεται παντα εντος του κομματος. Εκτος αυτου, μπορει να γινεται κριτικη εννοειται, κομματικη δεν ειναι ομως. Οταν φοραει τον κομματικο μανδυα, γινεται ασφαλιτικη και παιζει αντικειμενικα προβοκατορικο ρολο. Ευτυχως που ο κοσμος που ασχολειται με τη μπλογκοσφαιρα δεν επεσε στην ιδια παγιδα που ειχε πεσει με τον goodmorninglenin.

Τωρα, στα οσα μας ζηταει το Απολιθωμα, να πω οτι εχω πληροφοριες πως ο Τσιπρας συναντηθηκε ηδη με τους αντισπισιστες και για αρχη, δικαιωμα ψηφου αποκτουν ολα τα οικοσιτα κυνοειδη και αιλουροειδη (για τα αδεσποτα συμφωνηθηκε να λαβουν ενα μπωλ με νερο για το καλοκαιρι), ενω τα υπολοιπα οικοσιτα θα πρεπει να περασουν πρωτα απο επιτροπες. Τα ζωα που ζουν σε αγροκτηματα (κοτες, γουρουνια κλπ) τα ξεχασαν γιατι δεν εχουν γλυκες φατσουλες και επισης μη ξεχναμε οτι ειναι η εργατικη ταξη του ζωικου βασιλειου. Στις διαμαρτυριες τους, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντησε οτι καλυτερα να γυρισουν πισω στη δουλεια γιατι αυτο που κανουν συμφερει τα αφεντικα τους, τα οποια αν δουν μειωμενη παραγωγη θα τα σφαξουν για να τα φανε. Συζηταται το θεμα των αποδημητικων πτηνων (μεταναστων), αλλα ηδη εχουν το δικαιωμα ψηφου ολοι οι αρουραιοι των ουρανων (περιστερια). Περισσοτερες αποκλειστικες πληροφοριες αργοτερα.

makis είπε...

Για τη Νέα Σπορά (αφού πω ότι συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τα κείμενά τους) θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ίδιος ο ριζοσπάστης τους αναγνωρίζει ως «συνομιλητές» αφού τους «αφιερώνει» δύο ολόκληρες σελίδες στον προπερασμένο κυριακάτικο http://www2.rizospastis.gr/page.do?id=14061&publDate=3%2F6%2F2012&direction=&pageNo=14 (χωρίς «φυσικά» να αναδημοσιεύει τις θέσεις τους)

Θυμίζω ότι τέτοια έκταση (2 σελίδες ) είχε και η απάντηση στη προεκλογική πρόταση για κοινή δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑς (στις οποίες δύο σελίδες διαβάσαμε την απάντηση του ΚΚΕ αλλά όχι τη πρόταση!)

Στο ίδιο site (Νέα Σπορά) δημοσιεύεται (πρώτη φορά σε ηλεκτρονική μορφή νομίζω) και η απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ 10 και 11 του Απρίλη 1993 για την ΕΟΚ και την ευρωπαϊκή ενοποίηση (ένα κλικ κάτω από συνέδριο) όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και ότι:

« 7. Η ανάπτυξη ενός ισχυρού και πολύμορφου κινήματος κατά των επιλογών της ΕΟΚ θα προκαλεί πολιτικές διαφοροποιήσεις και ανακατατάξεις. Θα μεταβάλλει τους συσχετισμούς δυνάμεων και θα δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμμαχιών και στο πολιτικό επίπεδο.
Το ΚΚΕ, εφόσον συντρέξουν και οι προϋποθέσεις που έχει καθορίσει από το 14ο Συνέδριό του, είναι έτοιμο να συνεργαστεί με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που θα υποστηρίξουν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ενάντια στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις βασικές κατευθύνσεις και δεσμεύσεις της ΕΟΚ, ανεξάρτητα αν δέχονται το συγκεκριμένο αίτημα της αποδέσμευσης.
Το ΚΚΕ, χωρίς να παραιτείται από το αίτημα της αποδέσμευσης, θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η συμμαχία αυτή να αποκτά στην πορεία του αγώνα μεγαλύτερη σταθερότητα και βαθύτερο αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη δύναμη και την επιρροή του ΚΚΕ στο λαϊκό κίνημα και κατά πρώτο λόγο στο συνδικαλιστικό.»

Ας διαβάζουμε κανα ριζοσπάστη που και που , έστω κυριακάτικο...μαθαίνεις πράματα... ας πούμε ότι τα προγράμματα των κομουνιστικών κομμάτων εμπλουτίζονται

makis είπε...

http://antarsyaapxp.wordpress.com/2012/06/13/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5/

ναζιστές χτύπησαν πριν από λίγο δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή

Ανώνυμος είπε...

http://kke4ever.blogspot.com/2012/06/pitbull.html

αν και δεν κολλάει ακριβώς στο θέμα, λόγω του έκτακτου το βάζω εδώ.
Όταν λέμε προερχόμενος από την αριστερά εννοούμε κκε και ο άνθρωπος έκανε 4-5 ράμματα.

mariori

demis είπε...

Από ευφυολογήματα καλά το πας Σφυροδρέπανε, αλλά δεν θες και δεν σε συμφέρει να δεις την αλήθεια. Η οποία μακράν απέχει από την υπαρξιακή σου αγωνία..
Αν θες να επικαλείσαι νεκρούς... που και αυτούς ξεκρέμαστους τους άφησες, λίγο πριν το τέλος (ποιον να (πρωτο)θυμηθούμε;) [και όταν λέω άφησες, εννοώ το κόμμα σου], που βόλευαν περισσότερο νεκροί, παρά ζωντανοί -όχι μόνο τους αστούς, αλλά κι εσένα, ...κάντο, αλλά δεν νομιμοποιήσαι επ' ουδενί.
Για τους ζωντανούς τίποτα, έχεις να προτείνεις; Ή απλά βολεύεσαι στο ανέξοδη συνθηματολογία της εσαεί αποφυγής ευθυνών.
Όχι Νέα σπορά, ούτε ο ίδιος ο Θεριστής δεν σας ξεκουνάει εσάς! Είστε συνεπείς... Βεβαίως βεβαίως!

υγ Ξέρω πολύ καλά τι αρχιλαμόγια πλεύρισαν και τους ανανεωτές, αλλά -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- θα πρέπει να το ρισκάρω! Η ελπίδα πεθαίνει πάντα λίγο προτού την προλάβεις..

Ανώνυμος είπε...

Στις ιστορικές στιγμές δε λακίσαμε
Aυτοί που μιλάνε με θράσος σήμερα για ιστορικές ευθύνες του ΚΚΕ και κόπτονται για την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και αν το ΚΚΕ τιμάει τους αγώνες και την ιστορία του, κρίθηκαν όταν πέρασαν στην απέναντι όχθη σε μια βραδιά, όταν δήλωναν μετάνοια στον ιμπεριαλισμό και έγιναν το πιο βρώμικο όπλο στα χέρια του ταξικού αντιπάλου

followtheredriver.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

γκουχ γκουχ για την παρενθεση "μακαρι να βγει αριστερη κυβερνηση για να καει γρηγορα κι αυτη η αυταπατη".Ναι μεν υποδηλωνεις οτι να αποδειχτουν φουμαρα αυτα που ταζουν (και αυτα που δεν ταζουν αλλα ο κοσμος περιμενει) προεκλογικα αλλα σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να τρεφουμε κι εμεις οι ιδιοι αυταπατες οτι μεσα σε λιγες μερες ο κοσμος θα συνειδητοποιησει οτι ειναι κουμασια και θα τους στειλει στο διαολο.Πρωτον,ακομα κ αν τον απογοητευσουν ο κοσμος θα τους δινει πιστωση χρονου επειδη ειναι αριστεροι και κυριως επειδη ειναι "καινουριοι".Πιθανον και να τους δικαιολογησει.Μην ξεχναμε αλλωστε οτι ενα τετοιο κλιμα χαμηλων απαιτησεων εχει ηδη καλλιεργηθει απο τους συριζαιους με τα γνωστα περι "καμμενης γης".Ολα αυτα ομως παιρνουν χρονο.Και οι εξελιξεις δεν περιμενουν.Το κινημα δεν εχει περιθωρια για εφησυχασμους και αναμονες.Δευτερον ακομα κι αν ο κοσμος απογοητευτει γρηγορα δεν θα στραφει απαραιτητα στο κομμα.Εχοντας λιωσει τις σολες μου στις εξορμησεις το τελευταιο διμηνο σου λεω πως αυτο που εχω ακουσει απο το 90% των ψηφοφορων του συριζα ειναι οτι αν και αυτος δεν κανει οτι υποσχεται θα στραφουν στη χρυση αυγη.Κι αυτο επειδη δοκιμασαν πασοκ,νδ...δεν τους βγηκαν και τωρα στηριζουν τις τελευταιες τους ελπιδες σε μια δηθεν "αριστερα".Η αποτυχια ενος εγχειρηματος τετοιου θα σημαινει απογοητευση του κοσμου και αποστροφη απο ολη την "αριστερα" (πραγμα στο οπιο εχει συμβαλει κ ο συριζα αφου μας τσουβαλιαζει ολους σ'αυτο τον ορο-λαστιχο).Δεν ευχομαστε λοιπον μια αριστερη κυβερνηση για να σπασουν οι αυταπατες εμμεσα.Ευχομαστε ενα ισχυρο ΚΚΕ για να σπασουν αμεσα και να υπαρξει ενεργο και οργανωμενο κινημα την επομενη των εκλογων.

Αν εξαιρεσουμε την παρενθεση συμφωνω και επαυξανω.
Σκατα στις 25 Μαρτη!Athens pride για παντα!


μια κνιτισσα

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι τίποτα αυτά με τις επιθεσεις των ναζιστων, μην ανησυχείτε.

η Γ.Γ., η Αλέκα Παπαρήγα, έχει διαβεβαιώσει ότι εαν η Χρυση Αυγή μπει στη Βουλή, θα φορεσει ταγιεράκι και γραβατες και θα γίνει ενα κομμα σαν όλα τα άλλα.

εμπιστευθειτε τη Γ.Γ. κατι ξερει.

drazen

Ανώνυμος είπε...

Ντραζεν, η Παπαρηγα ειχε πει οτι μπορει τωρα η Χρυση Αυγη να υιοθετει συχνα ενα προφιλ δηθεν αγωνιστικο εναντιον επιχειρησεων, τραπεζων κλπ, αλλα οταν μπει στη Βουλη θα δειξει το πραγματικο της προσωπο και θα προσκυναει κι αυτη κανονικα και με το νομο τους καπιταλιστες οπως και τα υπολοιπα κομματα. Δεν ειπε οτι ξαφνικα θα σταματησει να ειναι μια τραμπουκικη οργανωση. Καλες οι εξυπναδες μετα διαστρεβλωσης, αλλα να ειναι υψηλου επιπεδου τουλαχιστον.

Γεια σου ρε Ντεμη, που σαν καλος "αριστερος" μας φορτωνεις την ευθυνη της διαχειρισης του συστηματος που προσκυνας! Μας ειχες λειψει.

alexandros velmachos είπε...

Ρε Απολίθωμα, πάλι έκανε το προεκλογικό του σποτ ο Demis -Σακοράφας...!
Ρε αγόρι μου πήγαινε στην Κομισιόν να «διαπραγματευτείς» για το «καλό του λαού» και τα λέμε πάλι στην Αθήνα...! Όταν θα διαδηλώνεις για το μέλλον της Παιδείας και θα υποστηρίζεις την ιδιωτικοποίηση της...
Μία μόνο απάντηση για εσένα από κομμάτι του Μπογιόπουλου:

Στις 18... καπιταλισμός...!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κάνοντας αργοπορημένα αφαίρεση από τα υπόλοιπα, απαντώ στη συντρόφισσα κνίτισσα: δίκιο έχεις ότι υπάρχει ο κίνδυνος -κι είναι από τα πιο πιθανά ενδεχόμενα- οι απογοητευμένοι του σύριζα να στραφούν στην χρυσή αυγή.
Παρόλα αυτά επιμένω στην εκτίμηση κι εννοείται ότι για να υπάρχει θετική έκβαση η προϋπόθεση είναι το ισχυρό κκε.