Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ο ντροπαλός ρεφορμισμός της Ανταρσύα

Η κε του μπλοκ σχεδίαζε να γράψει τον περασμένο μήνα ένα κείμενο αποτίμησης για τη συνδιάσκεψη της ανταρσύα, αλλά το κατάπιε η επικαιρότητα της ερτ και το ανέβαλλε συνεχώς. Ήρθε όμως αυτό το κείμενο του άναυδου να ξανανοίξει το θέμα και η κε του μπλοκ του δίνει ευχαρίστως το λόγο, χωρίς ωστόσο να συμφωνεί απαραίτητα πλήρως σε όλα τα σημεία της κριτικής του, κρατώντας παράλληλα κάβα τους δικούς της προβληματισμούς για τη συνέχεια. Καλή ανάγνωση και ψυχραιμία στο σχολιασμό.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Ανταρσυα απέστειλε άλλη μια επιστολή πολιτικής συνεργασίας σε διάφορες αντικαπιταλιστικές, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις της αριστεράς. Πολύ περιληπτικά  καλεί στη σύμπτυξη ενός πόλου (...) πολιτικού μετώπου (που) είναι αντικειμενικά απαραίτητο για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής και για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. (...). Το κάλεσμα απευθύνεται σε μία πανσπερμία πολιτικών δυνάμεων, εξαιρώντας όχι ρητά αλλά σιωπηλά το ΚΚΕ και το Σύριζα, τσουβαλιάζοντάς τους μαζί σαν ρεφορμιστική αριστερά. Βέβαια μιας και το πλήθος των οπαδών της ‘αριστεράς’ ακολουθεί τα δυο αυτά κόμματα απευθύνει κάλεσμα και σε μια απροσδιόριστη βάση της Αριστεράς που υποθέτω πως είναι η βάση των δύο αυτών κομμάτων. Σύμφωνα πάντα με την επιστολή (...) η πολιτική βάση μιας τέτοιας μετωπικής συμπόρευσης δεν μπορεί να είναι άλλη από το αναγκαίο κι απαραίτητο σήμερα μεταβατικό αντικαπιταλιστικό – πρόγραμμα (...) με βασικότερους στόχους τους γνωστούς (με τους οποίους δε διαφωνεί κανείς, αν και ορισμένοι μάλλον επαναλαμβάνονται) δηλ. κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του χρέους, έξοδος από ευρώ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση, εργατικός και κοινωνικός έλεγχος κλπ.

Αν και το πρόγραμμα είναι αντικαπιταλιστικό, επειδή είναι μεταβατικό δεν προκύπτει διεκδίκηση της εξουσίας, απλά η υποσημείωση ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για μια «φιλολαϊκή» κυβερνητική διαχείριση στο πλαίσιο του ευρώ, της ΕΕ και του συστήματος». Από την άλλη η παρουσία στη λίστα αιτημάτων όπως η «ριζική αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου» κι η ακόμη πιο σημαντική «επιμονή στην ανάγκη για επαναστατικές αλλαγές και διεκδίκηση μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής προοπτικής» υπονοούν σιωπηλά ότι η πρόταση τους αναφέρεται σε μία κυβέρνηση καπιταλιστικής διαχείρισης ή πιο κομψά στα πλαίσια του καπιταλισμού, κάτι όμως που δεν τολμούν να το πούνε ανοικτά, πιθανολογώ για λόγους συνοχής των διαφορετικών συνιστωσών.

Η επιστολή αυτή αποκαλύπτει πέρα από τα ανερμάτιστα ελληνικά του συντάκτη της για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα στα οποία η ίδια η πραγματικότητα έχει οδηγήσει την τακτική και στρατηγική της Ανταρσύα. Αδυνατεί η Ανταρσύα να αποσαφηνίσει ανοικτά και καθαρά ποια κυβέρνηση ή εξουσία θα υλοποιήσει το μεταβατικό (αλλά παρόλα αυτά αντικαπιταλιστικό) πρόγραμμα. Γιατί μπορεί από τη μία η Ανταρσυα ν’ απορρίπτει κάθε κυβέρνηση στα πλαίσια του συστήματος αλλά από την άλλη δεν βγάζει λέξη για την ανατροπή της σημερινής εξουσίας του κεφαλαίου και την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Επιπρόσθετα, την πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία τη ρίχνει στο πυρ το εξώτερον σαν σεχταριστική, αποσυσπειρωτική,  ουτοπική και άλλα καλολογικά.

Κι ερχόμαστε στο ζουμί. Η πρόταση, αν και απευθύνεται στις αντικαπιταλιστικές δυνάμεις της αριστεράς, ωστόσο δε θέτει θέμα εξουσίας, ή με άλλα λόγια φαίνεται ότι  υπάρχουν αντικαπιταλιστές που δεν επιθυμούν την ανατροπή του καπιταλισμού !. Από την άλλη δεν υπάρχει κάποιος αντικαπιταλιστής που να πιστεύει ότι ένα μεταβατικό πρόγραμμα, όπως περιγράφεται στην επιστολή, είναι εφικτό χωρίς την βίαιη ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Στην πραγματικότητα η υλοποίηση του μεταβατικού προγράμματος της Ανταρσύα έχει σαν βασική προϋπόθεση τη λαϊκή εξουσία. Η λαϊκή εξουσία είναι η εκ των ων ουκ άνευ αντικειμενική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που αναφέρει η Ανταρσυα (και πολλοί άλλοι ακόμη που μάλλον διαφεύγουν των ενδιαφερόντων της) και δεν συνδέεται με το συσχετισμό των δυνάμεων ή το επίπεδο της πολιτικής συνείδησης του εργαζόμενου λαού.

Γιατί όμως απουσιάζει το προφανές από την παραπάνω επιστολή. Ποια είναι εκείνα τα κοινωνικά στρώματα και οι πολιτικές δυνάμεις που ενώ δε θέλουν τη λαϊκή εξουσία θα συμφωνήσουν με την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την εθνικοποίηση μόνο των στρατηγικών τομέων της οικονομίας; Σίγουρα δεν είναι οι αποδέκτες τις επιστολής (είπαμε πούροι αντικαπιταλιστές) δεν είναι όμως ούτε και το ΚΚΕ. Ο κρυφός αποδέκτης της επιστολής είναι στην πραγματικότητα ο Σύριζα. Αυτό δεν προκύπτει μόνο από την ευρεία συνεργασία που έχει η Ανταρσυα με το Σύριζα στο μαζικό κίνημα. Αυτό προκύπτει επίσης από το γεγονός ότι η λίστα των στόχων, με την απουσία της βασικής τους προϋπόθεσης, τη λαϊκή εξουσία, θα είναι το μελλοντικό αντικείμενο του συμβιβασμού, π.χ. βγάλε το ΝΑΤΟ, καθυστέρησε την έξοδο από την ΕΕ, και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε με βάση το τι είναι εφικτό. Δώσε κι εσύ το πολύτιμο 0,2-0,3% που μπορεί να λείπει για την πολυπόθητη πρωτιά και το πριμ των 50 εδρών –βασική αυτή η προϋπόθεση για την κυβέρνηση της ‘αριστεράς’- κλπ. Κι αν το πιθανότερο είναι ότι μια τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να γίνει επίσημα (τουλάχιστον στο φως της ημέρας) από την άλλη είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει το δικαιολογητικό υπόβαθρο για να επιτραπεί και να δικαιολογηθεί η μεταφορά των λιγοστών αλλά πολύτιμων ψηφοφόρων της Ανταρσύα στο Σύριζα. Εφόσον η κόκκινη γραμμή της λαϊκής εξουσίας απουσιάζει, όλες οι άλλες θέσεις και στόχοι είναι διαπραγματεύσιμοι, μπορούν να ιδωθούν σε βάθος χρόνου, κλπ.

Υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ελάττωμα στην πρόταση της Ανταρσύα, που υποκρύπτει τα συντεχνιακά συμφέροντα των στρωμάτων που τη στηρίζουν. Μια κυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλισμού θα έχει υποχρεωτικά έναν καπιταλιστικό τομέα της οικονομίας που παρόλες τις εθνικοποιήσεις θα απασχολεί την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού. Ο τομέας αυτός μόνο κάτω από μία προϋπόθεση μπορεί να βγει από την κρίση: αυξάνοντας την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης κάτω από την εξουσία του ή καταστρέφοντας μέρος του κεφαλαίου, αυξάνοντας δηλαδή την ανεργία. Συνεπώς στην ονειρεμένη (πιο ορθά ουτοπική) κατάσταση που και το μεταβατικό πρόγραμμα θα εφαρμόζεται και η λαϊκή εξουσία δεν θα έχει έρθει, οι μόνοι ωφελημένοι (έτσι νομίζουν) θα είναι η μειοψηφία που θα εργάζεται στο δημόσιο τομέα και τις εθνικοποιημένες επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια πάλι η εργατική τάξη θα πληρώσει.


Άναυδος – Ιούλιος 2013

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρακτηριστικό της ανταρσύα είναι η δήλωση-"καταγγελία" για την παράταξη του συριζα στην οενγε. Πρώτα τους ήθελε μαζί με τη ΔΗΠΑΚ για να βγει ντούρο αριστερό-επαναστατικό προεδρείο και αφού τελικά τα βρήκαν με τη ΔΑΚΕ και μοιράζονται τη θητεία των προέδρων τους καταγγέλλει.
Θα αφήσει όμως την ίδια συμπεριφορά στο επόμενο σωματείο ή και στην ΟΕΝΓΕ πάλι στις επόμενες εκλογές ή ξανά θα οραματίζεται ευρείες αριστερές-επαναστατικές συσπειρώσεις με τους νεοπασκίτες;

Φυσικά και θα κάνει το δεύτερο. Και θα κάνει το δεύτερο με τις ευλογίες της συντριπτικής-συντριπτικότατης πλειοψηφίας των μελών αυτού του φορέα που φαίνεται δεν τρέφουν μεγαλύτερη αγάπη για την εργατική τάξη απ' ότι οι Δελαστίκ και οι ΠΠ.


Το τι οραματίζεται η ανταρσύα είναι προφανές. Έναν καπιταλισμό τύπου 80ς με έναν σχετικά διευρυμένο δημόσιο τομέα ώστε να βρει πάλι η αστική τάξη κοινωνικές συμμαχίες. Και ενώ εκεί θα ζουν το "όνειρο" τα υπόλοιπα εκατομμύρια θα έχουμε να ταΐζουμε εκτός από τον ΣΕΒ και τον νέο Φωτόπουλο.


Όσο πιο γρήγορα και όσο πιο βέβαια διαλυθούν οι αυταπάτες (και όχι μόνο για τον συγκεκριμένο φορέα αλλά για όποιον μάχεται την προοπτική εξουσίας της εργατικής τάξης), τόσο το καλύτερο.
Στο παρελθόν υπήρξαμε όλοι υπέρ του δέοντος ευγενικοί με τον οπορτουνισμό, δεν υπάρχει ανάγκη να ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Πόσους Αντρέες θα αντέξουμε πια;

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Ο συγγραφέας του στέκεται μόνο στα λόγια.
Αν ΜΙΛΑΣ για "λαϊκή εξουσία", τότε και.. χρυσαυγίτης, που λέει ο λόγος,να'σαι,και ανεξαρτήτως του πώς την εννοείς, τότε είσαι οκ. Αν δεν μιλάς, τότε είσαι οπορτούνας, οξαποδώ, καλλωπιστής του καπιταλισμού κλπ.
Αποσπά τα λόγια, λοιπόν, από τα έργα.Γιατί, για τα έργα, αν είμαστε κομμουνιστές, μιλάμε πρώτα για τα δικά μας.
Έπειτα, μιλά για "ευρεία συνεργασία" Ανταρσύα-Σύριζα στο "μαζικό κίνημα", η οποία όμως δεν έχει παραπάνω ολέθρια αντεργατικά αποτελέσματα από όσα έχει η (μη επίσημη και "ενεργητική" , αλλά εκ του αποτελέσματος, έμπρακτη) συνεργασία ΚΚΕ-Πασοκ-ΝΔ, (π.χ. δεν συνεργάζεται το ΚΚΕ με κάποιον που στο συνδικάτο(!) δε μιλά για λαϊκή εξουσία και αφήνει έτσι την προεδρία σε Πασοκ-ΝΔ).
Η συνωμοσιολογία, ακολούθως, συναγωνίζεται φυλλάδες του Συναγερμού και της ΕΡΕ, με μια δόση μετεμφυλιακού δικαστηρίου. Πάντως, δεν θυμίζει σε τίποτα το ΚΚΕ.
Εξάλλου, προχωρά σε νέα ρεκόρ σεχταρισμού, όταν αναφέρεται σε "απροσδιόριστη" βάση της αριστεράς, κάτι που ούτε οι χειρότεροι οπαδοί των Θέσεων του 19ου συνεδρίου (Θεός σχωρέσ'τες κι αυτές), δεν τόλμαγαν να κάνουν.
Τέλος, το "ανακριτικό" ύφος γραφής αποτελεί πρόκριμα για την αντικατάσταση ατόμων τύπου Β.Νιέρρη, αφού ο "Άναυδος" είναι άξιος μιμητής της.

Συγχαρητήρια για την αντιγραφή του ύφους. Το ΚΚΕ όμως αλλάζει, ευτυχώς αφήνοντας στην άκρη, αργά αλλά σταθερά, γραφικότητες σαν αυτές του "Άναυδου".

Ζαχαριαδικός

kosmonautis είπε...

βγήκαν τα τρόλλ απο 2ο σχόλιο; Καλό είναι το κείμενο!

Αναυδος είπε...

Αν και τρολ ο Ζ ειπε μερικές μεγαλες αληθειες

Κατω η λαικη εξουσια ειναι περιπου χρυσαβγιτικης εμπνευσεως
Ζητω η συνεργασια ανταρσυα-συριζα-ανανηψαντων πασοκων και κακως το ΚΚΕ δεν συνεργαζεται με τον εργοδοτικο και κυβερνητικο συνδικαλισμο εναντια στα συμφεροντα της εργατικης ταξης

Καποιοι δεν αντεχουν τα ταξικα συνδικατα θελουν του εργατες παντα σκλαβους και υπηρετες αλλων σημαιων Καλο θα ήταν να μην λερωνουν το ονομα του Ζαχαριαδη αλλα που τσιπα

zoot horn rollo είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Γουστάρω! "Θεός 'σχωρέσ'τες κι αυτές" τις θέσεις του 19ου!!! Ζαχαριαδικός; Μάλλον για "μπλε κοκόρι" σε κόβω! Δώστα όλα!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δημιουργείται σύγχυση με κάποια ψευδώνυμα, να αναφέρω ότι ο "Ζαχαριαδικός" αναφέρεται σε αυτόν εδώ τον Ν. Ζαχαριάδη:

http://www.athensvoice.gr/the-paper/editors/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

Έτσι για να να γίνεται ξεκάθαρη η φατουροσυριζιώτικη κριτική (αυτή που θέλει απεργία διαρκείας ντε αλλά δεν μπορεί να οργανώσει ούτε διώρη στάση εργασίας) για συνεργασία του παμε με δακε-πασκε, και το κλάμα για τις καρέκλες που χάνονται στα δσ (αφού έτσι προχώραγε το κίνημα με το πασοκ ρε παιδί μου, αυτά για τις συνελεύσεις και την οργάνωση από τα κάτω είναι ωραία για τις ντούρες επαναστατικές κειμενάρες της ριζο-σπαστικής αριστεράς).

Τέλος να ενημερώσω ότι με σπόνσορα τον ΕΑ, τρέχει διαγωνισμός που δίνει δώρο μια τρίχα από το μουστάκι του Στάλιν σε όποιον υποστηρίξει με 45 διαφορετικά νικνέιμς στο ίδιο μπλογκ το ότι οι θέσεις του 19ου ανήκουν στα σκουπίδια. Γιατί περνάει δύσκολες στιγμές το σάιτ τώρα που δεν ασχολείται κανείς μαζί του, αλλά από (σταλινικές) τρίχες άλλο τίποτα.

Για τα της ανάρτησης τώρα, μάλλον πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά κυρίως οι τελευταίες εξελίξεις με τους ακουλούθους του Αλαβάνου του Β', τα όσα γράφουν σε επιστολές κτλ έχω την εντύπωση πως δεν τα παίρνει στα σοβαρά κανένας, ούτε κι οι ίδιοι. Είναι πολλές οι καρέκλες, πώς να το κάνουμε.

Ijon Tichy

Φώντας Φ. είπε...

Δεν ξέρω...

Σε πρώτη φάση συμφωνώ με το πνεύμα της ανάρτησης. Υπάρχει βέβαια μια απλουστοποίηση και ένας ύφος προφητείας που το διακατέχει και που βγάζει τη δική μας δράση απ' έξω (παρέμβαση στο χώρα της ανταρσυα εννοώ)

Από κει και πέρα πιο πιθανό μου φαίνεται αντί για (ανοιχτό) δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού συνεργαστεί με εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις + Σχέδιο Β + Λαφαζάνης ένα νέο αριστερό μορφωμα ανάμεσσα στην νέα κεντροαριστερά (Συριζα,ΔΗΜΑΡ,ΠΑΣΟΚ)και στο ΚΚΕ. Ένας καθαρά συστημικός ρόλος δηλαδή.

Το θέμα είναι...υπάρχουν περιθώρια να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουν εξωκοινοβουλευτική αριστερά ως δυναμει συμμάχους-συντρόφους-συναγωνιστές; κι αν ναι τι πρέπει να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση

kosmonautis είπε...

@ αναυδος

συμφωνώ! το τρόλ ανέπτυξε μέρος της επιχειρηματολογίας της "κυβερνώσας αριστεράς" που προ(σ)καλέι με το ειχείρημα: ή μαζί μου ή με τους άλλους και τους φασίστες.
ότι περίπου είπε χθες και ο cool alexis στο συνέδριο:
"η δυναμική της πολιτικής σκηνής ορίζεται σήμερα από τρεις πολιτικούς πόλους: τον
πόλο της ΝΔ που στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς την άκρα δεξιά, τον πόλο της
φασιστικής απειλής και τον πόλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής
Αριστεράς."
όποιος, δηλαδή, δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.

Ανώνυμος είπε...

"Το θέμα είναι...υπάρχουν περιθώρια να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουν εξωκοινοβουλευτική αριστερά ως δυναμει συμμάχους-συντρόφους-συναγωνιστές; κι αν ναι τι πρέπει να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση"


Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια να συμβεί αυτό. Αρκεί να παραβλέψουμε το σύνολο της πολιτικής τους συμπεριφοράς που μαρτυρά την απέχθεια που νιώθουν για την εργατική τάξη.

Όταν πχ λένε "θέλουμε το λαό στο τιμόνι-η λαϊκή εξουσία είναι της Δευτέρας Παρουσίας" το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να γνεφουμε συγκαταβατικά, όχι να αναδεικνύουμε το γελοίο και πολιτικάντικο της έκφρασης (και της πολιτικής που περιγράφει).

Όταν λένε "θέλουμε ριζοσπαστισμό-συνεργασία με την παράταξη του συριζα στα σωματεία" θα πρέπει πάλι να γνέφουμε, όχι να αναδεικνύουμε ότι ζητούν συνεργασία με την παράταξη που έχει εργοδοτικούς και που υπογράφει μειώσεις μισθών πιο γρήγορα από τη σκιά της.


Ακολουθώντας αυτήν την τακτική γενικότερα μάλιστα, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο με την ανταρσύα μπορεί να υπάρξει συμπόρευση αλλά να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο κοινωνικό μέτωπο από το ΚΚΕ μέχρι τη χρυσή αυγή που θα συγκεντρώνει την υποστήριξη του 100% της κοινωνίας και θα είναι εφαλτήριο για τις μεγάλες ριζοσπαστικές ανατροπές που ονειρευόμαστε.


Συγγνώμη για την ειρωνεία μεν, κομματάκι πρέπουσα δε.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

[...]

Αποδεικνύεται ότι οι υποτίθεται σκεπτόμενοι κνίτες είναι χειρότεροι από την ηγεσία. Η "ανάλυση" αποτελεί μνημείο στρεψοδικίας στα όρια του κομματικού κρετινισμού. Καλή η βλακεία αλλά η Αριστερά θα κριθεί από το εάν θα συμβάλει στην ανατροπή όχι στην αυτοϊκανοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

άναυδε,
Δεν είπα "κάτω η Λαϊκή εξουσία", μη γίνεσαι Γκέμπελς. Εκτός κι αν είσαι τόσο τυφλωμένος (τυφλός) που δεν είδες το "που λέει ο λόγος".
Τα υπόλοιπα, και για το ποιος λερώνει το όνομα του Ζαχαριάδη, μπορείς να τα πεις αφού πεις και λίγα λόγια για την εκλογική συνεργασία ζαχαριαδικού ΚΚΕ και Γεωργιου Παπανδρέου, 11 μόλις χρόνια μετά το Δεκέμβρη του '44 και συγκεκριμένα στις εκλογές της 19 Φλεβάρη του 1956, λίγες ημέρες πριν ο Ζαχαριάδης καθαιρεθεί ως "σεχταριστής".Και η οποία συνεργασία λεγόταν "Δημοκρατική Ένωση", ούτε "ταξική", ούτε "λαϊκή", ούτε "σοσιαλιστική".
Αν εσύ και ο κ. Μαϊλης ξαναγράφετε την ιστορία του ΚΚΕ καθυβρίζοντας αυτά τα μέτωπα, για τον ελληνικό λαό ο αγώνας του ΚΚΕ μέσω και αυτών των μετώπων παραμένει πολύτιμος οδηγός ΚΑΙ για το σήμερα, γι' αυτό και μαυρίζει ή αδιαφορεί για τη σεχταριστική πολιτική από όπου κι αν αυτή προέρχεται.
Ο Ζαχαριάδης ήταν αυτός, και πάρτε το απόφαση: εκλογική συνεργασία με κάθε κουμάσι,ακόμα και με το γέρο της Αγγλοκρατίας, για το καλό του λαού (και πάντα με ηγεμονία του λαού, όχι όπως γινόταν μετά την 6η Ολομέλεια).

Ζαχαριαδικός

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΝΕ μαθαίνει από το "δάσκαλο".

Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να μάθει.
και για να μάθει θα πρέπει να αρχίσει να "ψιλιάζεται".
με πρώτο "ψίλιασμα" το:

1) γιατι ο Νικος ο Μπογιόπουλος και άλλοι σύντροφοι αγωνιστες είναι με τις θεσεις του μέχρι πρότινος προγράμματος και αντιτάχθηκαν σε αυτο του 19ου.

2)Να ξαναδιαβασει πάλι τις θεσεις που ανεπτυξαν οι σύντροφοι (Μπογιόπουλος, Σκυλλάκος, Καλαματιανός, Αραβανης, οι δημοσιογράφοι του "Ρ" και άλλοι σφοι υπερ του ΑΑΔΜ στο συνεδριο.

3) Να εξετάσει γιατι η ηγεσία παρά τις ρητές προβλέψεις του προγράμματος, ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕ, και δεν εκανε τιποτα για να το υλοποιήσει εφαρμόζοντας κατι το οποίο δεν προβλεπόταν σε κανενα πρόγραμμα του Κόμματος και σε καμια απόφαση οργάνου του, υπονομεύοντας το υπάρχον πρόγραμμα.

4) Να διαβασει ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ότι αυτη η γραμμη προυπήρξε το 1929-1934 και με ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ και της ΔΙΕΘΝΟΥΣ αλλαξε και το ΚΚΕ εγινε με τη γραμμη της Διεθνούς και του Στάλιν (ΕΑΜ) ο ηγετης της αντίστασης.

5) Να διαβασει το βιβλίο του Δ. Σάρλη οπωσδήποτε,(εγκεκριμμένο από το Κόμμα) εκδόσεις Σ.Ε "η πάλη του ΚΚΕ κατά του μοναρχοφασισμού" και θα ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ τη σημερινη στάση της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ και τι πρέπει να αλλάξει.

6) Να διαβασει τα: "ΚΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΜΟΣ Γ και Δ και θα δει ότι φωτογραφιζεται το σήμερα!.

Η νεολαια μας μπορει να μάθει και θα μαθει!
ειναι πιστη στο Κόμμα και καλά κάνει, αλλά όταν μάθει τοτε δεν θα μπορεί κανείς να την εξαπατά!.

Τωρα δεν υπάρχει Στάλιν, να "τραβηξει αυτιά" αλλά υπάρχει η γνώση και η πείρα και φυσικά υπάρχει και το Κομματικο δυναμικό που αργά η γρήγορα θα αντιληφθεί την κατασταση και θα την αλλάξει.

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταίος "ανώνυμος" τιμητής των πάντων πριν προσπαθήσει με πούστικο τρόπο (συγγνώμη για τον "σεξισμό"...) να θέσει ζητήματα στα οποία έχει τοποθετηθεί το Κόμμα, πριν προσπαθήσει να μειώσει το 97% των μελών του ΚΚΕ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών του που συμφωνούν με τις επεξεργασίες και τη γραμμή του ΚΚΕ κι έχουν δώσει σκληρές μάχες ,χάνοντας ακόμα και τη δουλειά τους σε αντίθεση με προβεβλημένους απεργοσπάστες του Μικροαστικού Αγώνα, προβάλλοντας ως αγωνιστές μόνο τους ελάχιστους "επώνυμους" που διαφώνησαν, ας έχει το αντίστοιχο (πολιτικό) περιεχόμενο στα παντελόνια του να χρησιμοποιήσει έστω ένα ψευδώνυμο...
Στο δια ταύτα: Τι προτείνουν τα "εθνικοαπελευθερωτικά" τρολ σήμερα; Γιατί τελικά και πρακτικά αυτό που λένε σημαίνει ένα πράγμα: συνεργασία, ακόμα και ενότητα με το ΣΥΡΙΖΑ! Σε όποιον αρέσει ας το ακολουθήσει. Άλλωστε αν αρχίσει η κατηφόρα δεν υπάρχει τέρμα...

ΡΓ

kosmonautis είπε...

χα χα! ευθυμήσαμε πάλι! οφείλω να παραδεχτώ πως πρόκειται για φοβερό τρολ!!
μου θύμισε ένα άλλο που για να μας πείσει(;) παρέθεσε και κείμενο του θ. παπαρήγα από το 2000.
τότε, που οι συνεπείς... "διεθνιστές", την έπεφταν στο κομμουνιστικό κόμμα για στροφή στον "εθνικισμό". Στίς μέρες μας, αφού άλλαξαν ρούχα και μασκαρεύτηκαν "εθνικιστές(;)", κατηγορούν το κόμμα οτι αδιαφορεί μπροστά στην υποτέλεια της χώρας και ότι "απορρίπτει την συνεργασία με οποιαδήποτε πολιτική έκφραση ριγμένων αστών".
Σνίφ! ένα δάκρυ κύλησε! πάλι!

υγ1: που να φανταζόταν ο ν.ζ ότι το 2013 θα βρισκόνταν τρολ να τον "χρεώσει" την εκλογική σύμπραξη της εδά με την δημοκρατική ένωση.
φαντάζομαι θα βρεθεί κάποιο άλλο τρόλ που θα "χρεώνει" τον κολιγιάννη για τροτσκισμό ή σεχταρισμό καθώς το 58 η εδα δεν συμμάχησε, όπως το 56, με τους υπόλοιπούς προκειμένου να... φύγει η δεξιά. και έτσι... χάθηκε η ευκαιρία για την εδά και ήρθε η Ε.Κ 2η το 61! ραβδος εν γωνία άρα βρέχει!
υγ2: η εν λόγω εκλογική σύμπραξη με τους "ριγμένους αστούς" της δημοκρατικής ένωσης το 56, έχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο. ενώ ήρθε πρώτη σε ψήφους λόγω του εκλογικού- πλεοψηφικού συστήματος πήρε καμια 30 έδρες λιγότερες. ο ΓΑΠ ο 1ος όμως, ο αρχηγός το 61 του "ανένδοτου", τότε... έκανε το παπί και αποδέχτηκε το αποτέλεσμα. έτσι απλά.
τα συμπεράσματα δικά σας.
υγ3: νατο και το τρολ που λέγαμε:
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=490100

kosmonautis είπε...

έσκασαν μύτη και οι... άγγελοι, του Σάρλη!!!

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7.html

Ανώνυμος είπε...

Για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό σταλινικής τρίχας του ΕΑ να σημειώσω ότι τα ανώνυμα σχόλια δεν μετράνε.

Και γενικώς με ρέγουλα, μην ποδοπατηθείτε κιόλας, είναι μπόλικες οι καρέκλες, όλοι θα πάρετε. Καταλάβαμε, "κυβέρνηση της αριστεράς", γιατί το είπαν ο Άρης και ο Στάλιν.

Ijon Tichy

TRASH είπε...

Από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει ποτέ σε ανάρτηση.
Ειδικά των τρολ!!! Παρακαλώ να συνεχίσουν, καθώς από τα λεγόμενα τους προκύπτει (αν μπορούσαμε να τα πάρουμε στα σοβαρά), "σταλινική-ζαχαριαδική" γραμμή από ...ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Δεν το λένε και στους ίδιους να ακούμε την γνώμη τους πάνω σε αυτό;
Θα είχε ένα ενδιαφέρον...

Αναυδος είπε...

Φαινεται ότι μερικοί θεωρούν τη Βάρκιζα (Λιβανο – Καζερτα) συστατικό στοιχείο της τακτικής και στρατηγικής ενός Κομμουνιστικου Κόμματος. Καλό θα ήταν να αντιληφθούν ότι η ταξικη συνεργασία δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΚΚΕ ουτε τώρα ουτε στο παρελθόν. Καταλαβαινω τη δειλία και το φόβο μπροστά στον εχθρό αλλα το κατεβασμα των εσωρουχων χρησιμοποιόντας αχρονικά την ιστορία του κόμματος δεν είναι και ότι καλυτερο

Επίσης τόσο ο ευτελιστης του ονόματος του Ζαχαριαδη όσο και ο λάτρης του ΑΑΔΜ γιατι δεν το λενε καθαρα. Κυβερνηση με το Συριζα αφου το καναμε το 1956 ή με τα λαικά μετωπα, την ΕΔΑ κλπ. Μέτωπο με τον κυβερνητικο και εργοδοτικο συνδικαλισμο για να μην κινδυνευσει το κεφαλαιο Γιατι ντρέπονται και κρυβονται

Ανώνυμος είπε...

πόσο πονάει μερικούς το ψηφισμένο ομόφωνα πρόγραμμα του ΚΚΕ; τόσο όσο να βάζουν μπροστά το Ζαχαριάδη για να δικαιολογήσουν τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ!!!! θα τρελαθούμε τελείως σε λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Μιας και το ρωτάς, Άναυδε,
θα ήμουν υπέρ μιας συγκρότησης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αν το σημερινό ΚΚΕ είχε τις ίδιες οργανωτικές δυνατότητες με το ΚΚΕ παλιότερα. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι ίδιο το ΚΚΕ θα είχε μια πλατιά γραμμή και γνώριζε για τι πράγμα είναι σύμμαχος.
Τώρα, και να ενωθούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, κατ'αρχάς, όπως είναι τώρα σε οργανωτικό επίπεδο,δεν αρκεί, εδώ που φτάσαμε.Είναι αριθμητικά λίγοι.
Δεύτερο, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξίσου "στον κόσμο του", με τους φεμινισμούς, τους αντιεθνικισμούς και τους -ισμούς που κυριαρχούν. Καλύτερα να ήταν το ΔΗΚΚΙ κυρίαρχο εκεί μέσα.
Τρίτο, το ίδιο το ΚΚΕ έτσι όπως είναι τώρα θα ήταν μια απλή συνιστώσα του και τίποτε παραπάνω, όχι γιατί δεν θα τον άφηναν οι "οπορτουνισταί", αλλά επειδή το ίδιο δεν μπορεί. Θα απορροφιόταν όχι λόγω του ΣΥΝ, αλλά λόγω της δικής του διαπαιδαγώγισης στα μέλη. Θα ήταν όμοιο με τις τροτσκιστικές συνιστώσες πολιτικά, οπότε θα έχανε το όποιο στίγμα του.
Τέταρτο, σε πολιτικό επίπεδο, "κυβέρνηση της αριστεράς" είναι λίγο.

Πες τώρα την άποψή σου για την εκλογική συνεργασία στη Δημοκρατική Ένωση.

Ζαχαριαδικός

ΥΓ."Καλό θα ήταν να αντιληφθούν ότι η ταξικη συνεργασία δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΚΚΕ ουτε τώρα ουτε στο παρελθόν", λέει ο Άναυδος. Αν και ο Άναυδος δεν ξέρει να διακρίνει το πρόγραμμα από την τακτική ή τη στρατηγική, ούτε το μάξιμουμ από το μίνιμουμ πρόγραμμα, ας τον ενημερώσουμε ότι:
"Το λαϊκό κράτος θα υποστηρίξει, θα ενισχύσει τους βιοτέχνες και επαγγελματίες, ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΥΣ, θα τους βοηθήσει να κάνουν τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ τους θετικό συντελεστή στην ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας(...)"..Κι όλα αυτά, στο πρόγραμμα του ΚΚΕ του 1953, το "σκληροπυρηνικό" πρόγραμμα.Δεν συνεχίζω την πρόταση από το Πρόγραμμα, γιατί θα βγάλετε το ΝΖ... οπαδό του Μπουχάριν.

Ανώνυμος είπε...

συντροφοι το άρθρο του Μακρή στην ΚΟΜΕΠ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αριστερο δεξιό. Γιατί μαζι με την γνωστή και σωστη κριτική στην λογική του μεταβατικού, προσθέτει και
α) ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπερβάλλει για τον χαρακτηρα της οικονομικής κρίσης, ότι ισχυριζεται ότι είναι το τέλος του καπιταλισμού (Ο Μακρής κάνει λαθος και διαστρεβλωνει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατι η καημένη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλώς ισχυριζεται ή κλείνει προς την άποψη ότι είναι κρίση χρέους ή του χρηματοσπιστωτικού με ειδικά χαρακτηριστικά στην Ελλάδα)
β) ότι στο κινημα υιοθετεί οξυμένες μορφές πάλης, που στερούν από το κίνημα την μαζικότητα (τι έγινε ρε παιδιά έγιναν σεχταριστές οι ΑΝΤΑΡΣΥΑΔΕΣ στο κίνημα??)
και γενικά ότι θέλει να προκαλέσει "εξεγερσιακά στιγμιότυπα" με τυχωδιοκτισμούς

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΙΑ

Κώστας- ΝΑΡ

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

ΟΣΟΙ, δεν ειναι "τρολ", αυτοπροσδιοριζόμενοι ως εκφέροντες την «Κομμουνιστική καθαρότητα» πρέπει και να το αποδείξουν, διαφορετικά ας σταματησουν να θεωρούν εαυτούς "ορθοστατούντες" και τους άλλους "λοξοδρομούντες". Το τι είναι ο καθένας θα το αποδείξει η ζωή!.
Ο υποκειμενισμός δεν ταυτίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα. Η αντικειμενική πραγματικότητα ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ και γίνεται αντιληπτή μέσω των αισθήσεων. Αυτό λέει ο Υλισμός.
Η διαφορετική «διαδρομή», ότι δηλαδη, το περιεχόμενο της νόησης, είναι η μόνη αλήθεια που με αφετηρία τη νόηση επιδρά στη ζωή, ως "απόλυτη ιδέα" ως «ορθοστατούσα», ανεξαρτητα από την αντίληψη της αντικειμενικής πραγματικότητας, είναι «καραμπινάτος» φιντεϊσμός του κερατα και χοντροκομμένος ιδεαλισμός.
ενταξει ; έλεος πιά!

ΟΣΟΙ, είναι Κομμουνιστες και δεν ειναι οπορτούνες, επίσης πρέπει να το αποδείξουν. Γιατί Κομμουνιστής δεν ειναι αυτός που βγάζει επαναστατικά λογύδρια και υψηλες αναλύσεις για μια μακρινή στον πεινασμένο, τον άνεργο, τον ξεκληρισμένο "εξουσια" την οποία του ζητά να πάρει και να του τη δώσει "στο πιάτο", (εμεις θα κυβερνησουμε όταν ο λαός πάρει την εξουσία), όταν γυρω του η εργατική ταξη ξεκληριζεται και αυτος «απαξιοί» παριστάνοντας την ελίτ της επαναστασης, γιατι τα εκατομμύρια οι πεινασμένοι δεν πιστεύουνε τα ιδια με αυτόν!.

ΟΠΟΙΟΣ, νομίζει ότι κατέχει την αλήθεια και την διαλαλεί με μεγάλα επαναστατικά λόγια, αλλά τα λόγια του μένουν λόγια ΚΕΝΑ, την ώρα που ο εχθρός τσακίζει ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΤΑΞΗ και τα λαικά στρώματα, ενώ υπάρχει προηγούμενη εμπειρία, « Η ηγεσία του Κόμματος δεν αντελήφθη ότι η πολιτική της ήταν αριστερή στα λόγια, οπορτουνιστική στην πράξη», (Δοκ. Ιστ.του ΚΚΕ Τ. Α' σελ. 222) , ας αποδείξει ότι δεν ισχύει το ίδιο και σήμερα!.
Η πράξη και η Ιστορία άλλα λέει όμως!.

ΟΠΟΙΟΣ δεν βλέπει ότι ολη αυτή η επεξεργασία οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση και το Κόμμα στα βράχια, όπως το πήγαινε στα 1929-1934 και αν δεν υπήρχε ο Στάλιν και η Διεθνής θα είχε εξαφανιστεί, ας μας πει γιατί το κόμμα ΚΑΙ ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ με την ίδια γραμμή είχε και έχει τα ίδια αποτελέσματα!

Και, αφήστε μερικοί "καλοταϊσμένοι" ΚΝιτες, παιδια μικροαστών και μερικοί "καλοταϊσμένοι" "επαναστατες" που δεν γνωρίσατε αφεντικό, τη "θεωρία" για τους "άλλους" που .."δεν σας καταλαβαινουν" ω τρισμέγιστοι επαναστάτες της φράσης.

Το Κόμμα, όταν ο λαός βρεθηκε κατω από την τυραννία, δεν του είπε «να διορθώσει την ψήφο του», ούτε ότι «δεν καταλαβαινει την πολιτική μας», αλλά μπηκε μπροστα, και ζητησε από το λαό, τα κόμματα και τις οργανωσεις του να το ακολουθήσουν. http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7055968

Αυτό είναι που δεν αντιλαμβάνεστε «ζώντας στον κόσμο σας, στον κόσμο του εαυτού σας, της θεωρίας σας, του υποκειμενισμού σας δηλαδη. Γιατι ειστε οι «μακρια νυχτωμένοι» γιατι ΕΣΕΙΣ εχετε να φάτε ενω άλλοι τρωνε από τα σκουπίδια.

Εσείς είστε ξεκομένοι από τα λαικά προβλήματα ζώντας στον κόσμο σας αυτοχαρακτηριζόμενοι «επαναστάτες» στα λόγια αλλά στην πράξη είστε αριστεροί οπορτουνιστές-ΜΠΛΑΝΚΙΣΤΕΣ.

Θα το πάρετε χαμπάρι, αλλά θα είναι αργά και τότε να δω κάτι "κοσμοναυτες", κάτι "άναυδους" , κατι zoot horn rollo , και κατι Ijon Tichy, τι θα λέτε!! Όταν το Κόμμα ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ και θα ‘ναι ντάλα μεσημέρι!.

Μια απάντηση στον «άναυδο»:
Το ΕΑΜ Πήρε τα όπλα!. Πάλεψε στα ίσια με τον ιμπεριαλισμό παρά τις Καζέρτες και τους Λίβανους και ειχε το λαό μαζι του, παψε εσυ και οι όψιμοι μπλανκιστές να λοιδωρείτε ύπουλα το ΕΑΜ, λεγοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια με τα Τρότσκια της τοτε εποχής, για να δικαιολογησετε την σημερινη στάση σας, γιατι αν ζούσε ο Χαρίλαος και οι ΠΑΛΙΟΙ θα σας ειχαν κυνηγήσει από το Κόμμα!.

συγνωμη βρε Μπρεζνιεφικό απολίθωμα αλλά δεν αντεχεται να σου μιλάνε και με όρους σεξιστικούς αυτοί που πάνε το Κόμμα στα βραχια παριστανοντας τους επαναστάτες!.

υ.γ Η αναρτηση (11 Ιουλίου 2013 - 8:41 μ.μ.)ειναι δική μου και μπήκε από λάθος κίνηση μου ως ανώνυμη.

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμα αγορί μου Ιάκωβε, θα μου πάθεις τίποτα. Εντάξει σου είπα, βλέπουμε που πάει η δουλειά στα συνδικαλιστικά, είναι αρκετές οι καρέκλες, να φας και συ τίποτα, να γίνεις σαν κι εμάς τους χορτασμένους. Μην μείνεις μόνο με τις σταλινικές τρίχες.

Και άσε δε την δική μας "θεωρία", γράψε την δική σου ντε, αυτή ρε παιδί μου για τον άχρηστο τον Γκοσβάιλερ που δεν καταλαβαίνει τον φασισμό γιατί επικεντρώνεται στο εποικοδόμημα και άλλα ωραία.

Ijon Tichy

ΥΓ: Paypal για τον ΕΑ υπάρχει; Επειδή είμαι πολύ χορτασμένος θέλω να βοηθήσω τα κακόμοιρα τα παληκαράκια που πλέον δεν ξέρουν ποιόν να πρωτογλύψουν (από την ανταρσυα στον συριζα, από κει στον αλαβάνο και κάπακι στον λαφαζάνη κοκ) για να μην το κλείσουν το μαγαζί.

Ανώνυμος είπε...

μην ταΐζετε τα τρολ του Λιόση και του Μαυρουδέα! Μπας και γίνει καμιά σοβαρή συζήτηση εδώ μέσα...

ΡΓ

Αναυδος είπε...

Εμφανιστηκε και ο γεωργαλας του μπλογκ που από ότι φαινεται η υπηρεσια του εκοψε την καλοκαιρινη αδεια. Εκπλησσει η ευαισθησια του να παρεμβει σε ένα ποσταρισμα για την ανταρσυα πιθανως γιατι το ΣΕΚ δεν είναι ακρουντως τροτσκιστικο για τα γουστα του

Τι μας λενε οι δυο αγραμματοι
Η τακτικη του ΚΚΕ πρεπει να είναι ιδια όταν το κομμα είναι στην παρανομια και όταν το σοσιαλιστικο στρατοπεδο αγκαλιαζει το 1/6 της γης με τη σημερινη συγκυρια που το κομμα είναι νομιμο και ο σοσιαλισμος δεν υπάρχει

Πιστευουν οι δυο αστοιχειωτοι ότι ο καπιταλισμος εχει ακομη να προσφερει και ότι στην κριση του θα μπορεσει να ανακουφισει τους πεινασμενους για τους οποιους τοσο πολύ κοπτεται ο ιακωβος αρκει να τον διαχειριστουν οι καλοι του Συριζα

Δεν βλεπουν οι τυφλοι την επαναληψη του 1981 με δυσμενεστερους ορους για την εργατικη ταξη και το λαο

Επαναλαμβανει ο ψευταρακος Ιακωβος τη συκοφαντια των συριζοανταρσυων ότι δηθεν το ΚΚΕ απουσιαζει από τους αγωνες αν και μια βολτα στον Κατσελη, Φημη-πακ, φιντεξπορτ κλπ θα μπορουσε να κανει αρκει βεβαια να μην συχαινεται γιατι εκει συχναζουν ‘μπλανκιστες’ εργατες που καταλαβαινουν ότι η εποχη των αφεντικων εχει τελειωσει

Τέλος για την δημοκρατικη ενωση το 1956 ήταν απλουστατα ένα μεγαλο λαθος τακτικης

Επειδη επαναληψη μητηρ μαθησεως ακομη και τα πολιτικα τουβλα
Βαρκιζα τελος

Ανώνυμος είπε...

κκε για παντοτινα

Ανώνυμος είπε...

Άναυδε,

ο Σβερντλόφ σού έδωσε μια ιδέα για το τι εστί φιντεϊσμός.
Αποδείχτηκε ότι χρειάζεται να μελετήσεις τη διάκριση 1)τακτικής-στρατηγικής, 2)μάξιμουμ-μίνιμουμ προγράμματος. Αποδείχτηκε επίσης ότι δεν έχεις σχέση με τον Υλισμό, καθώς αυτά περί ανυπαρξίας ΕΣΣΔ που επικαλείσαι, θα έπρεπε να σε ωθούν σε ακόμα πιο πλατιά μέτωπα.

Η Δ.Ε. ήταν πιο επιτυχημένη από την ΕΔΑ του 1958, καθώς, απονομιμοποίησε και κλόνισε το καθεστώς της αμερικανοκρατίας, και κατάφερε μια ρωγμή στο πολιτικό του σύστημα, επιτρέποντας στο ΚΚΕ να ξαναγίνει πρωταγωνιστής. Μπορείς να εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ και ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ήταν "απλούστατα ένα μεγάλο λάθος τακτικής" η Δημοκρατική Ένωση; Επίσης, εσύ έχεις πετύχει κάτι σημαντικότερο από όσα πέτυχε η Δ.Ε.;

Ζαχαριαδικός

ΥΓ2."Καλό θα ήταν να αντιληφθούν ότι η ταξικη συνεργασία δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΚΚΕ ουτε τώρα ουτε στο παρελθόν", λέει ο Άναυδος. Κι όμως, "Η Λαϊκή Δημοκρατία είναι εξουσία που ενσαρκώνει τη συμμαχία εργατών, αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, διανοήσεως, ΜΙΚΡΩΝ και ΜΕΣΑΙΩΝ ΑΣΤΩΝ.(...)Η ΛΔ δεν καταργεί την ατομική ιδιοκτησία. Αντίθετα ενθαρρύνει την ατομική πρωτοβουλία και διευκολύνει τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ και ΕΜΠΟΡΟΥΣ(..."). Από το πρόγραμμα του Πολιτικού Συνασπισμού των κομμάτων του ΕΑΜ.
Τελικά,συμφωνεί ο Άναυδος με κάποιο πρόγραμμα του ΚΚΕ και των μετώπων του;

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Δεν άργησαν να «απαντήσουν» τα συνήθη άτομα, τα οποία επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου 100%.

Αντιπαρέρχομαι τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, καθότι δεν συνάδουν με την κομμουνιστική Παιδεία και συμπεριφορά και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αναδεικνύουν την αδυναμία του «συνομιλητή» να προβάλλει τεκμηριωμένη απάντηση.

Ο «γραμματιζούμενος» σύμφωνα με την αυτοεπιβεβαίωση του ιδίου, λοιπόν απαντά ότι το παρόν πρόγραμμα, είναι το ενδεδειγμένο στην σημερινή συγκυρία, ενώ όταν υπήρχε το Σοσιαλιστικό στρατόπεδο ηταν το πρόγραμμα των μετώπων.

Δηλαδη τωρα μπορουμε μόνοι μας χωρις συμμαχίες, ενώ τοτε (που υπήρχε η ΕΣΣΔ) δεν μπορουσαμε μόνοι μας για αυτό και μας ηταν χρησιμες!!.
Το ότι και τοτε (1929-1934)και τωρα, με το ίδιο πρόγραμμα το καράβι μπατάρισε, αυτό δεν το απαντά.

Τον οπορτουνιστή απ’ όπου και να τον πιάσεις κάτι θα βρεί να πει, έστω και μπαρούφα, για να καλυφτεί.

Που είδες να λέω κύριε «μορφωμένε» ότι: « ότι δηθεν το ΚΚΕ απουσιαζει από τους αγωνες» ;;

Και γιατι εσυ χρησιμοποιείς ως επιχείρημα τους αγώνες των εργαζομένων βαζοντας μπροστά τους αγωνιστες για να στηριξεις την άποψη σου εναντίον της δικής μου;.

Ποιος σου είπε και που το ειδες γραμμένο ότι εκφράζω την άποψη των «συριζοανταρσυων»;;. Εχει σχέση η υπεράσπιση του ΑΑΔΜ με τους συριζο-ανταρσυο-χαλβάδες; ε;

Δεν διαβασες παραπάνω τι γράφω; Η, τα θες πολύ «λιανά» για να τα καταλάβεις;, είσαι και μορφωμένος «παναθεμά σε» (αστειο αυτό).
Ρε ξεκολάτε ρεεεεεεεε

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Δεν άργησαν να «απαντήσουν» τα συνήθη άτομα, τα οποία επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου 100%.

Αντιπαρέρχομαι τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, καθότι δεν συνάδουν με την κομμουνιστική Παιδεία και συμπεριφορά, αλλά αναδεικνύουν την αδυναμία του «συνομιλητή» να προβάλλει τεκμηριωμένη απάντηση.

Ο «γραμματιζούμενος» λοιπόν απαντά ότι το παρόν πρόγραμμα, είναι το ενδεδειγμένο στην σημερινή συγκυρία, ενώ όταν υπήρχε το Σοσιαλιστικό στρατόπεδο ήταν το πρόγραμμα των μετώπων.
Δηλαδη τωρα μπορουμε μόνοι μας χωρις συμμαχίες, ενώ τοτε (που υπήρχε η ΕΣΣΔ) δεν μπορουσαμε μόνοι μας για αυτό και μας ηταν χρησιμες!!.
εδω η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Τον οπορτουνιστή απ’ όπου και να τον πιάσεις κάτι θα βρεί να πει, έστω και μπαρούφα, για να καλυφτεί.

Που είδες να λέω κύριε «μορφωμένε» ότι: « ότι δηθεν το ΚΚΕ απουσιαζει από τους αγωνες» ;;

Και γιατι εσυ χρησιμοποιείς ως επιχείρημα τους αγώνες των εργαζομένων βαζοντας μπροστά τους αγωνιστες για να στηριξεις την άποψη σου εναντίον της δικής μου;.

Ποιος σου είπε και που το ειδες γραμμένο ότι εκφράζω την άποψη των «συριζοανταρσυων»;;. Εχει σχέση η υπεράσπιση του ΑΑΔΜ με τους συριζο-ανταρσυο-χαλβάδες; ε;
Δεν διαβασες παραπάνω τι γράφω; Η, τα θες πολύ «λιανά» για να τα καταλάβεις;,
είσαι και μορφωμένος «παναθεμά σε» (αστειο αυτό).
Ρε ξεκολάτε ρεεεεεεεε

ΥΓ Η ταύτιση όσων στηρίζουν το ΑΑΔΜ με διάφορα μπλογκς (με τον ΕΑ) είναι τουλάχιστον γελοίος γκαιμπελισμός.

kosmonautis είπε...

@ κε του μπλογκ
το όμολογώ! πράγματι σκοπός μου είναι, μέσω τηλεπάθειας, να πάω το κόμμα στα βράχια! οτι γράφω έχει σκοπό να "δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες, ανεπανόρθωτες συνέπειες επαναλαμβάνω, στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσής της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά"
http://www.youtube.com/watch?v=1hGTfIX9l8o

@ αναγνώστες
θαυμάστε και εσείς την ομοιότητα της πολιτικής άποψης των τρολ του Μικροαστικού Αγωνα (όπως εύστοχα τους "βαφτισε" ο ΡΓ) με αυτό που δημοσιεύτηκε στο έθνος και σχολιάζει σήμερα ο "Ρ", σελ 2
«Το ερώτημα "ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα" δεν έχει καμιά σχέση με τον αντικαπιταλιστικό αγώνα (...) Ο αντικαπιταλιστικός αγώνας ουδόλως απασχολεί τον άνεργο, τον δημόσιο υπάλληλο, τη μεσαία τάξη (...) Η αγωνία για το μέλλον δεν συναρτάται με σοσιαλιστικές ρήξεις και επαναστάσεις» (αρθρογράφος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί στην ηγεσία του τι πρέπει να κάνει / ΕΘΝΟΣ)
http://www.rizospastis.gr/page.do?id=14705&publDate=13%2F7%2F2013&direction=&pageNo=2
υγ: σας αφήνω τώρα, παώ μέχρι τα σκουπίδια μηπως βρώ κάτι για βραδινό. θα βοηθήσει στο να γίνω πολιτικά αντικειμενικότερος λέει το τρόλ!

Naphta είπε...

Είμαι αηδιασμένος. Όταν κάθεται κάποιος μέρα νύχτα συκοφαντώντας το Κόμμα και βρίζοντας συντρόφους και το κάνει στο όνομα ενός δήθεν "εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου" αξίζει από εμάς την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν που πρέπει να δείχνουμε σε κάθε φασίστα. Ουστ ρε φασισταριά που επικαλείστε και την ιστορία του Κόμματος!

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Ζαχαριαδικέ, ότι και να λες δεν προκειται να καταλάβουν "γρί"!.

Ας απαντησει ο Λένιν καλύτερα.

από το:
"Ο Αριστερισμός, η παιδική αρώστια του Κομμουνισμού"

VIII
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ;
«“...Είμαστε κομμουνιστές” (έγραφαν στη διακήρυξη τους οι κομμουνάροι-μπλανκιστές) “γιατί θέλουμε να φτάσουμε στο σκοπό μας, χωρίς να σταματήσουμε σε ενδιάμεσους σταθμούς, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς, που απλώς απομακρύνουν την ήμερα της νίκης και παρατείνουν την περίοδο της σκλαβιάς”.

Οι γερμανοί κομμουνιστές είναι κομμουνιστές, γιατί μέσα από όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς και συμβιβασμούς, που δεν τους δημιούργησαν αυτοί, αλλά η πορεία της ιστορικής εξέλιξης, βλέπουν καθαρά και επιδιώκουν συνεχώς τον τελικό σκοπό, δηλαδή την εξαφάνιση των τάξεων και τη δημιουργία ενός κοινωνικού καθεστώτος, όπου δεν θα υπάρχει πια θέση για την ατομική ιδιοκτησία στη γη και σε όλα τα μέσα παραγωγής.
Οι 33 μπλανκιστές είναι κομμουνιστές, γιατί φαντάζονται πως, μια που αυτοί θέλουν να υπερπηδήσουν τους ενδιάμεσους σταθμούς και τους συμβιβασμούς, η δουλιά πάει πρίμα και πως, αν “αρχίσει” αυτές τις μέρες –πράγμα που το πιστεύουν απόλυτα– και η εξουσία περάσει στα χέρια τους, τότε μεθαύριο “θα εφαρμοστεί κιόλας ο κομμουνισμός”. Συνεπώς, αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό αμέσως, τότε θα πει πως δεν είναι κομμουνιστές.

Τί παιδική αφέλεια να προβάλλεις την ατομική σου ανυπομονησία σαν θεωρητικό επιχείρημα!»36, (Φρ. Έγκελς: «Το πρόγραμμα των κομμουνάρων-μπλανκιστών», από τη γερμανική σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα «Volksstaat»37, 1874, αρ. φύλ. 73, στη συλλογή: «Άρθρα του 1871-1875», ρωσική μετάφραση, Πετρούπολη, 1919, σελ. 52-53).

Naphta είπε...

Και πες μας ρε φίλε, αφού δεν είσαι με τους "συριζο-ανταρσυο-χαλβάδες" που λες, με ποιους είσαι για πες μας, μην ντρέπεσαι. Έλα ρε μεγάλε πες μας το, να μάθουμε. Τι είσαι ρε; Ή μήπως είσαι ο "ανένταχτος" και "ανεξάρτητος" κομμουνιστής; Γιατί μπουχτίσαμε από δαύτους. Γι'αυτό ρε φίλε πες μας τώρα, ακόμα και πίσω από το ψευδώνυμο σου, που στέκεσαι; Έλα ρε μεγάλε κομμουνιστή, πες μας,μ με ποιον θες το μέτωπό σου;
Για να δούμε τώρα αν θα πάρουμε μια σαφή απάντηση...

κοσμοναύτης είπε...

τελικά τα τρολλ, σαν την ιστορία και αυτά, επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. την πρώτη φορά ώς τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα! τα ίδια και τα ίδια!
ο "αριστερισμός", η "μικροαστική ανυπομονησία", το ααδμ, η "ηγεσία", οι εβραίοι, οι νταλαραίοι, οι νικολοπουλαίοι και η... καίτη γκρεύ!
ο... "κόσμος" που "τρώει από τα σκουπίδια", όμως πρίν ένα χρόνο αυτό το ξέχασε(;) και ψήφισε σαμαρά και βενιζέλο (με 43% παρακαλώ).
ο... "κόσμος" που "τρώει από τα σκουπίδια" διαθέτει περίπου 1,3 εκατ τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις από 10-100 χιλ ευρώ.
Μόλις, όμως, το κομμουνιστικό κόμμα βάλει μπρός για πολιτικές συμμαχίες ο... "κόσμος" θα... "ξυπνήσει μονομιάς, θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς". Βέβαια!! Η κοινή συμπόρευση και δράση στα πλαίσια της λαϊκής συμμαχίας... μυρίζει και δεν αρκεί για να σταματήσει την επίθεση. Πολιτικές κολεγιές με τους ανύπαρκτους, εκλογές και βουλευτικές έδρες, όμως, μπορούν(;)!

υγ: το λέω ξανά. τα τρολλ θέλουν να αποδομήσουν το μπλόγκ, δεν θέλω να πω περισσότερα για τον τρόπο και τη μεθοδολογία που έχουν επιλέξει! αν η κε του μπλογκ ζητήσει εξηγήσεις υπάρχουν στη διάθεσή της! το έχουν γράψει και άλλοι και συμφωνώ. δεν χρειάζεται να "ταϊζουμε" τα τρολλ και δεν χρειάζεται ευθέια ανταπάντηση σε όσα πετάνε! αν κάτι είναι εντελώς απαραίτητο υπάρχει και ο πλάγιος λόγος!

Αναυδος είπε...

Η ταυτιση των διαφωνουντων με το 19ο συνεδριο με τα κειμενα του ΕΑ βασιζεται σε μια απλη αναγνωση των επιχειρηματων των μεν και των δε

Δυστυχως η συμπτωση δεν ειναι γκεμπελικη αλλα πραγματικη

ναφτα
οι ερωτησεις σου εχουν απαντηθει απο τον δηθεν ζαχαριαδικο και με το κεφαλαιο θα συμμαχησουμε προκειμενου να βγει απο την κριση (ετσι ελεγε το προγραμμα του ΕΑΜ ετσι πρεπει να κανουμε και σημερα) Το οτι αυτο συνεπαγεται να γινουμε ουρα της ατσικης ταξης αυτο το απαντησε ο Ιακωβος παραθετωντας τον Λενιν και τον αριστερισμο

Εχουν επιλεξει τον ταξικο συμβιβασμο και ψαχνουν σαν νεοι αρχειομαρξιστες τσιτατα και στιγμες να δικαιωσουν τη θεση τους

TRASH είπε...

Αφού κάποιοι "ξύνονται" για απαντήσεις από τον Λένιν, θα τους την κάνουμε την χάρη, αλλά όχι με ξεκομμένα από την κατάσταση και τον χρόνο που γράφτηκαν τσιτάτα, τα οποία προβάλονται και ξεκομένα και από το συνολικό έργο που γράφτηκαν συν τοις άλλοις (καθαρά φοιτητικό σπορ).
Κράτος και επανάσταση:
http://www.scribd.com/doc/23592018/LENIN-Kratos-Kai-Epanastasi
Υ.Γ.
1)Διαβάζεται ολόκληρο
2)Καλή ανάγνωση...

TRASH είπε...

Η ερώτηση για το από που έβγαλα το συμπέρασμα πως είναι υποστηρικτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους πως το ΚΚΕ "θα είχε σωστή γραμμή" εάν αυτή ταυτιζόταν με αυτήν των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ("αριστερές" αστικές κυβερνήσεις, συνεργασίες με σοσιαλδημοκράτες, ενδιάμεσα στάδια των ενδιάμεσων σταδίων, κλπ),
ήταν ρητορική φαντάζομαι...
Υ.Γ.
Πάντως είναι αξιολύπητοι κάποιοι.
Ο άλλος π.χ. δηλώνει "Ζαχαριαδικός" για να επιτεθεί ενάντια στην κομματική γραμμή που συν τοις άλλοις αποκατέστησε και τον Ζαχαριάδη, και μάλιστα ως ΓΓ.
Τι πνευματικού επιπέδου άνθρωποι μπορεί να πιστεύει πως θα τον έπαιρναν σοβαρά;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον , πρεπει να δωθει μια απαντηση στο απαραδεκτο για μενα κειμενο του ΑΝΑΥΔΟΥ , σε ολα τα ζητηματα που θετει . Πρωτον στο ερωτημα εαν θα μπορουσε να υπαρξει αντικαπιταλιστικη - αντιμπεριαλιστικη κυβερνηση που θα μπορουσε να προωθησει το μεταβατικο προγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , η απαντηση ειναι ναι , μια κυβερνηση τυπου τσαβεζ με ενα λαικο κινημα που θα την υποστηριζε και θα την υπερασπιζονταν οποτε χρειαζονταν οπως ακριβως εγινε στην βενεζουελα , το αν θα μπορουσε να εφαρμοσει το συνολο του προγραμματος ειναι ενα ερωτημα αλλα σιγουρα θα μπορουσε να το προωθησει. Δευτερον σε επιπεδο συνδικαλιστικο , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχει κανει δημοσια προταση οτι οπου η αριστερα παιρνει την πλειοψηφια σε σωματεια-συλλογους-εργατικα κεντρα κλπ να συγκροτουνται αριστερα προεδρεια στην βαση ενος ελαχιστου προγραμματος για το πως θα λειτουργει και το τι θα αντιπαλευει το σωματειο κλπ , σε αυτην την προταση το ΚΚΕ(ΠΑΜΕ) , μας απανταει λεγοντας αναλογικα προεδρεια , ο καθενας να παρει οτι του αναλογει , στο εργατικο κεντρο αθηνων ομως που το παμε βγηκε πρωτη δυναμη αρνειται να ορισει τον προεδρο οπως του αναλογει , αρνειται ακομα και να μπει στο προεδρειο , τωρα αν αυτο δεν ειναι οπορτουνισμος πειτε μου τι ειναι ? Τελος θα πρεπει να υπαρξει και λιγο μεγαλυτερη σοβαροτητα για τις πολυτιμες αλλα λιγες ψηφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα δωσουν την πρωτια στον ΣΥΡΙΖΑ και αλλες τετοιες μπουρδες , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περυσινες δευτερες εκλογες αν ηθελε θα μπορουσε να μην κατεβει ωστε να διαφυλαξει το χαμηλο μεν αλλα πολυτιμο 1,2% των πρωτων εκλογων , επελεξε ομως την καθοδο στις δευτερες και το εκλογικο ολοκαυτωμα που ηταν δεδομενο οτι θα παθαινε εξαιτιας της πολωσης που ειχε δημιουργηθει , αποδεικνυοντας και συνεπεια και πιστη στο δικο της προγραμμα που δεν συμβαδιζε και συμβαδιζει με αυτο του ΣΥΡΙΖΑ . Στην τελικη ΑΝΑΥΔΕ αν δεν θελετε μετωπα και συνεργασιες δικαιωμα σας , αλλα η αιτιολογηση οτι αυτο γινεται γιατι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι οπορτουνιστικη μπαζει απο ολες τις πλευρες .

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΕΡΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το ζουμί είναι εδώ:

Μια κυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλισμού θα έχει υποχρεωτικά έναν καπιταλιστικό τομέα της οικονομίας που παρόλες τις εθνικοποιήσεις θα απασχολεί την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού. Ο τομέας αυτός μόνο κάτω από μία προϋπόθεση μπορεί να βγει από την κρίση: αυξάνοντας την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης κάτω από την εξουσία του ή καταστρέφοντας μέρος του κεφαλαίου, αυξάνοντας δηλαδή την ανεργία. Συνεπώς στην ονειρεμένη (πιο ορθά ουτοπική) κατάσταση που και το μεταβατικό πρόγραμμα θα εφαρμόζεται και η λαϊκή εξουσία δεν θα έχει έρθει, οι μόνοι ωφελημένοι (έτσι νομίζουν) θα είναι η μειοψηφία που θα εργάζεται στο δημόσιο τομέα και τις εθνικοποιημένες επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια πάλι η εργατική τάξη θα πληρώσει.

Στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαβάζουμε πως "έχει πάγια επιδίωξη ... [τ]η συσπείρωση των ευρύτερων δυνατών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός μαζικού πόλου – πολιτικού μετώπου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς και των ευρύτερων δυνάμεων της ανατροπής, πάνω στη βάση του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος..."

Μην έχουμε παράπονα, έχουμε χορτάσει πόλους! Εμένα μου 'ρχεται στο μυαλό η Α/Συνέχεια και ο "νέος αριστερός πόλος" που ευαγγελίζονταν. Τι να γίνονται αυτά τα παιδιά;

gdmn1973

κοσμοναύτης είπε...

προσέξτε πολιτικά ορθό λόγο και γελάστε με την ψυχή σας!
"η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περυσινες δεύτερες εκλογες αν ηθελε θα μπορουσε να μην κατεβει ωστε να διαφυλαξει το χαμηλο μεν αλλα πολυτιμο 1,2% των πρωτων εκλογων επελεξε ομως την καθοδο στις δευτερες και το εκλογικο ολοκαυτωμα που ηταν δεδομενο οτι θα πάθαινε εξαιτιας της πολωσης που ειχε δημιουργηθει , αποδεικνυοντας και συνεπεια και πίστη στο δικο της προγραμμα που δεν συμβαδιζε και συμβαδιζει με αυτο του ΣΥΡΙΖΑ"
Με άλλα λόγια η Ανταρσυα έχασε τα 2/3 των ψηφοφόρων της αλλά αυτό το... "εκλογικό ολοκάυτωμα" ήταν και αναμενόμενο, "λόγω της πόλωσης που είχε δημιουργηθεί", και συνεπές με την "πίστη στο δικό της πρόγραμμα". οκ δεκτά όλα αυτά!!!
όταν όμως πρόκειται για κριτική στο κομμουνιστικό κόμμα τα δεδομένα αλλάζουν. Βέβαια!!!
σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση δεν υπήρξε πόλωση. όχι!!! το κκ έχασε τους μισούς ψηφοφόρους του γιατί έχει λάθος πρόγραμμα ενώ η εως και σήμερα συνέπεια σε αυτό είναι κατακριτέα ως πολιτικός σεχταρισμός!!!
κατα τα άλλα, όταν τους απόκαλείς τρολλ! γκρινιάζουν!

Ανώνυμος είπε...

χμ , μου αρεσει που εξισωνουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΚΚΕ , το ΚΚΕ οπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχασαν ψηφοφορους γιατι δεν μπορεσαν να απαντησουν στο αριστερη κυβερνηση με το οποιο κατεβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογες , αλλα εδω ο κοσμοναυτης τα μπερδευει λιγο , ο ΑΝΑΥΔΟΣ λεει πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δωσει τις λιγες ψηφους της για να παρει την πρωτια ο ΣΥΡΙΖΑ , αυτο ηδη καταριφθηκε απο τον περασμενο ιουνη , επιπλεον ο σεχταρισμος για τον οποιο κατηγορειται το ΚΚΕ ειναι κυριως λογω της στασης του στα σωματεια και στο κινημα γενικως και οχι λογω προγραμματος , το προγραμμα του το χρησιμοποιει για να μην συμμαχησει οχι για να διεμβολησει και να πεισει τους <> , τελικα κοσμοναυτη μαλλον εσυ γκρινιαζεις , γιατι δεν μπορειτε να απαντησετε στην μεγαλη αντιφαση του τελευταιου σας συνεδριου , οπου στον κοσμο λετε οτι το δικο σας προγραμμα (επισης μεταβατικο) ειναι το μονο οριτζιναλ γιατι θα εφαρμοστει αφου θα εχει ερθει η λαικη εξουσια ( θα εχει προηγηθει η επανασταση) , ελα ομως που ταυτοχρονα λετε οτι δεν εχουμε προεπαναστατικες συνθηκες και δεν προβλεπονται παρα μονο εαν προκυψει πολεμικη αναμετρηση στην περιοχη , αρα τελικα τι προτεινεται , μπειτε ολοι στο κομμα προς το παρων και τα μεταβατικα προγραμματα αφηστε για τους οπορτουνιστες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σπερνουν αυταπατες.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΕΡΑΙΑ

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Νάφθα,
Αν δεν δηλωνες Κομμουνιστής, εγω θα νομιζα ότι μιλάω με χρυσαυγουλο!.
Νεος εισαι σε συγχωρώ, και αυτό γιατί εχεις την κομματική πίστη και αυταπάρνηση (να απαντησεις στην κουφάλα τον οπορτουνα τον σβερντλοφ.. ε;) αλλά την χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο.

Θα φέρω ένα παράδειγμα και ελπίζω να καταλάβεις:
Κάποτε εκανε μάθημα ο σ. Σάρλης και ρώτησε: «για πες μου σύντροφε τι είναι ο Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός και ο συντροφος αρχισε να απαντά: .. «Ο Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι…». Τότε ο Σάρλης τον έκοβε!. «κάτσε κάτω, δεν ξέρεις».. ..Συνεχισε την ερώτηση στους υπόλοιπους και όταν άρχιζαν να αναλύουν οι σφοι, ο Σφος Σάρλης τους «έκοβε» και τους έλεγε «κάτσε κάτω δεν ξερεις!»….
Έπεσε παγωμάρα και τοτε ο μεγαλος δάσκαλος είπε: «συντροφοι! Εγω τώρα παραβίασα το Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ξεκαθαρα και σεις ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ! Παρά κάθεστε και δέχεστε ότι σας λέω επειδη ειμαι το συγκεκριμένο στέλεχος!. Δεν είχα κανενα δικαίωμα να σας διακόψω και ουτε να σας χαρακτηρίσω. Εχετε το δικαίωμα να λέτε ευθαρσώς και αβίαστα την γνωμη σας και να ζητησετε εξηγήσεις για την συμπεριφορά μου»!!! έτσι οι σφοι μάθαιναμε τι είναι ο Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, νεαρε και μαχητικέ Ναφθα… στην ΠΡΑΞΗ!!..

…Ναφθα,
Να ακους, να κρινεις, να αφήνεις να μιλάει ο συντροφος, να του απαντας με σεβασμό στην άποψη του με επιχειρήματα. Ο συντροφος δεν είναι μονοχνωτος, με τα επιχειρήματα σου μπορει να τον πεισεις, με ηρεμια, καρτερικότητα κομμουνιστική σοφία, γνωση.

Μην θυμώνεις κουκουες είμαι δεν ειμαι εχθρός σου, απλά σου λέω να παμε από ένα δρόμο και συ λες να παμε από άλλον, εγω τωρα θα ακολουθησω αυτόν που εσυ διάλεξες - πρότεινες γιατι πλειοψήφησε η άποψη σου, αλλά άσε με να εχω και γω την δική μου άποψη και θα πειθαρχω με την δική σου δινοντας και τη ζωή μου για το Κόμμα.
Αλλά έτσι είναι το Κόμμα για αυτό ζει 95 χρόνια τωρα.
Και η άποψη μου, δεν είναι όπως την εννοείς προσπαθώντας να με στείλεις απέναντι σου στο χώρο των οπορτουνιστων (ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑΡ κλπ), αλλά μαζί σου.
Η πρόταση μου είναι αυτή: http://www.kke.gr/15o_synedrio/to_programma_toy_kke

Η οποία δεν μπήκε μπροστά δεν προχώρησε μεσα στο κίνημα και που ξερεις μπορεί αυριο - μεθαυριο, όπως το Κόμμα των Μπολσεβίκων, το ΚΚΕ να πάει με τη γραμμη του 15ου!!

, ποτε μην λες ποτέ, νεαρέ Νάφθα. Η Λενινιστική ταχτική δεν είναι η προσαρμογη της ταχτικης αναλογα με την συγκεκριμμενη κατασταση στην συγκεκριμμένη περίοδο;
Που ξερεις…

Αναυδος είπε...

ο γεωργαλισκος συνεχιζει και μαλιστα δινει και συμβουλες συμπεριφορας
περιφερει τη διαφωνια του δημοσια και θελει να του φερθουμε καλυτερα απο οτι σε ενα πρακτορα

αν υποθεσουμε οτι δεν κατοικοεδρευει στη μεσογειων μονος του εχει βαλει τον εαυτο του στο χαρακωμα του εχθρου

δεν ειναι λεει με ανταρυσα-συριζα κλπ απλως συμφωνει με αυτα που λενε και κανουν και μας καλει να συνεργαστουμε μαζι τους και επιτιθεται με τα δικα τους επιχειρηματα στο κομμα

Σχιζοφρενης η πρακτορισκος ?

Ανώνυμος είπε...

Το παμε που προσπαθεί να φέρει τον κόσμο στα σωματεία, που τον ωθεί να κάνει όσες περισσότερες συνελεύσεις μπορεί ώστε να αποφασίζουν μόνοι τους οι εργαζόμενοι, που προετοιμάζει απεργίες και εργάζεται για βδομάδες πριν την υλοποίησή τους ώστε αυτές να έχουν μαζικότητα (και να μην αποτελούν απεργίες-παρωδία ή να μην γίνονται καθόλου), που είναι το μόνο που έχει να επιδείξει πραγματικού αγώνες και όχι απλώς συνθήματα, και άλλα πολλά, είναι οπορτουνιστικό. Ενώ η ανταρσυα της γνωστής και δοκιμασμένης πασοκικής γραμμής των αριστερών προεδρείων, και των μαζικών κινητοποιήσεων που αποφασίζονται από τους εργατοπατέρες των δσ (και που δεν πραγματοποιούνται ποτέ) είναι επαναστατική. Όσο για το πρόγραμμα ασ'το να πάει στο διάολο κεραία, εδώ δεν ξέρεις το δικό σας (που ψηφίζετε ό,τι σας σφυρίξουν οι σελέμπριτις-θεωρητικοί, μέχρι να πάνε στον κουβά κι αυτοί από τους εθνοπατριώτες του "το ευρώ φταίει για τους λαθρομετανάστες).

Ιάκωβε αν δεν έχει paypal ο ΕΑ δώσε μου τον δικό σου τραπεζικό λογαριασμό. Σε βλέπω να βάζεις ξανά την κασέτα του Αριστερισμού και σφίγγεται η καρδιά μου. Τι θα απογίνετε τώρα όλοι εσείς που χάσαμε και τον Πιλαφ; Δεν είναι εύκολη υπόθεση η μάχη της καρέκλας όταν έχεις να συναγωνιστείς και τους βέρους πασόκους που είναι χρόνια στο κουρμπέτι, πολλές οι θεσούλες αλλά θέλει προσοχή.

Ijon Tichy

ΥΓ: Ρε συ Μπρέζνιεφ, μπορείς να δώσεις μια πρόχειρη εκτίμηση για το πόσοι συνολικά είναι οι τρόλλαρχοι που μπαινοβγαίνουν στο μπλογκ; Έτσι έναν γρήγορος υπολογισμός, πόσα νικνέιμς αντιστοιχούν στον καθένα;

Ανώνυμος είπε...

ljon Tichy , καλη η συνδικαλια για το οτι το ΠΑΜΕ τρεχει και προετοιμαζει τις απεργιες αρα δεν μπορει να κατηγορηθει για οπορτουνισμο , εγω ομως εθεσα ξεκαθαρο ερωτημα για το ποια ειναι η θεση του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) για τα προεδρεια (αναλογικα) και το τι πρατει στο εργατικο κεντρο αθηνων που πηρε την πρωτια , οπου στην τελικη υπαρχει μια πολυ μεγαλη αντιφαση την οποια αρνεισαι στην ουσια να μου την απαντησεις . Επισης το προγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ της το σφυριξαν θεωρητικοι η οχι αυτο ειναι και κρινεται , στην αντιφαση που περιεγραψα για την εφαρμογη του δικου σου προγραμματος θα μπορουσες σε παρακαλω να μου απαντησεις η τελικα απαξιεις να απαντησεις στους οπορτουνιστες ΑΝΤΑΡΣΥΟΥΣ που εφαρμοζουν πασοκικες γραμμες στο συνδικαλιστικο ?

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΕΡΑΙΑ

Naphta είπε...

jakob sverdlov

Πως τολμάς να μιλάς για σεβασμό, όταν χρησιμοποιείς αυτόν τον γελοία πατερναλιστικό λόγο. Δεν ξέρεις και ούτε θα μάθεις κάτι για μένα, όπως για παράδειγμα την ηλικία μου, ποιος είμαι ή τι κάνω(εκτός αν είσαι πράκτορας όπως λέει ο Άναυδος). Και δεν ζήτησα καμία συγχώρεση.

Μιλάς για δημοκρατικό συγκεντρωτισμό όταν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ τον καταργείς;; Δεν ξέρω που και τι σου μάθανε για τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, αλλά σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν περιλαμβάνει τον ΔΗΜΟΣΙΟ διασυρμό των θέσεων και την πολιτικής του Κόμματος, τον φραξιονισμό και την συστηματική υπονόμευση της κομματικής γραμμής. Ξέρω ότι αν έχεις άλλη άποψη και θες να παραμείνεις στο κόμμα ή στον χώρο του κόμματος, μπορείς να πας στα όργανα, στην ΚΟΒ σου και να την συζητήσεις και πολύ καλά θα κάνεις. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την προβοκάτσια. Σε τι πειθαρχείς δηλαδή, για να καταλάβω;;

Μην μας πουλάς λοιπόν φούμαρα φίλε μου, γιατί δεν είμαστε ηλίθιοι.
Και επειδή στο ίντερνετ είσαι ό,τι δηλώσεις, ακούω βερεσέ ότι είσαι δήθεν ΚΚΕ, όταν κατά τα άλλα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ κατασυκοφαντείς το Κόμμα και συντρόφους και προωθείς την διασπαστική γραμμή που θέλει το ΚΚΕ ουρά του οπορτουνισμού.

Υ.Γ. "Η Λενινιστική ταχτική δεν είναι η προσαρμογη της ταχτικης αναλογα με την συγκεκριμμενη κατασταση στην συγκεκριμμένη περίοδο;". Εκτός του ότι αυτό δεν είναι πρόταση (η ταχτική είναι...η προσαρμογή της ταχτικής), αυτό δεν πρέπει να σου πει εσένα κάτι, όταν υπερασπίζεσαι το ΑΑΔΜ, το οποίο δεν έχει κανένα πλέον αντίκρυσμα στην δεδομένη κατάσταση;

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Στην αναρτηση μου 13 Ιουλίου 2013 - 2:51 π.μ. αναφέρθηκα στη διαφορά της «πίστης» από τον διαλεκτικό υλισμό.
Η «πίστη» στο δόγμα αφαιρεί φυσικά την έρευνα της φύσης γιατι πιστεύει ότι έξω από την δική της «ιδέα» δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δεν δέχεται δηλαδη την εξω από την νόηση της αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά θεωρεί ότι κατέχει την απόλυτη γνωση μεσω της νόησης της, της «ιδεας» της και το περιεχόμενο της νόησης της, την ιδέα της θέλει να την «επιβαλλει» ως απόλυτη, μοναδική και πρωτεύουσα της Φύσης, δηλ. της αντικειμενικής πραγματικότητας.

Η απόλυτη λοιπόν ιδέα, το δόγμα, που ορίζει τη γνωση σύμφωνα με τον «πιστό», δεν επιδέχεται κάτι έξω από αυτήν, δεν αναγνωρίζει την εξω από αυτό αντικειμενική πραγματικότητα παρά μόνο την «αιώνια» «ιδέα», το θεό δηλαδη.

Οι ανά τους αιώνες μέχρι και σήμερα οπαδοί τους διακρίθηκαν για τον άκαμπτο φανατισμό τους όπου η «πίστη» κυριαρχούσε της επιστημης και της έρευνας, με χαρακτηριστικούς εκπροσώπους τους καλόγερους του Μεσαίωνα και σημερα τους Ταλιμπάν.
Οι Ταλιμπαν ως εκφραστες του άκρατου δογματισμού, της θρησκοληψίας, εφαρμόζουν τις πρακτικές του νόμου της Σαρίας, όπου η «πίστη» τους τους επιτρέπει να σκοτώνουν στο όνομά της, να εξευτελιζουν δημόσια και να διαπομπεύουν, να καταπατουν κάθε ειδους ανθρώπινη ελευθερία, να προσβαλλουν την προσωπικότητα, κ.λ.π.
Όλα στο όνομα της «πίστης» τους
Η οποία –για αυτούς- είναι η σωστή και η «καθαρή» και όλοι οι υπόλοιποι αντίθετοι από αυτούς θα υφίστανται τις «συνέπειες» των απόψεών τους:
Παράδειγμα:
«και θελει να του φερθουμε καλυτερα απο οτι σε ενα πρακτορα» (άναυδος)

Κάθε διαφωνών αυτόματα χάνει το ανθρώπινο δικαίωμα του σεβασμού της προσωπικότητας και άμεσα – με βαση την πολιτική του θέση, και όχι την αντικειμενική πραγματικότητα (δεν με γνωρίζουν), είναι:
1. Ο « γεωργαλισκος» συνεχιζει και ….
2. ….καλυτερα απο οτι σε ενα «πρακτορα»
3. … «κατοικοεδρευει στη μεσογειων»
4. «Σχιζοφρενης η πρακτορισκος ?»
(άναυδος)

Και για να πεισθεί η ομήγυρης των «ομονοούντων» κατά την διάρκεια εφαρμογής του «ποινολογίου» (βρισιδι ολκής μέχρι να σταματησω να γράφω) πρέπει να ταυτιστεί με το αντίπαλο «δόγμα»
Παράδειγμα:
(…) «συμφωνει με αυτα που λενε» «μας καλει να συνεργαστουμε μαζι τους» « επιτιθεται με τα δικα τους επιχειρηματα στο κομμα»
(άναυδος)

Οι καλόγεροι του Μεσαίωνα εξεφραζαν το εποικοδόμημα της φεουδαρχίας, άρα ηταν ιστορικά αναδειγμένοι εκπρόσωποι της κυρίαρχης Ταξης και εξεφραζαν τα συμφέροντα της ως κυρίαρχη ταξη, άρα εξέφραζαν μια ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα του συγκεκριμένου κοινωνικού σχηματισμού (φεουδαρχία). Οι Ταλιμπαν επίσης εκφράζουν παραγωγους οπίου σε μια φεουδαρχικού τύπου κοινωνια, αυτή του Αφγανιστάν.

Καλόγεροι και Ταλιμπαν αποτελούν έκφραση μια ιστορικής και κοινωνικής πραγματικότητας την οποία εκφράζουν αφού αποτελεί την έκφραση των σχέσεων παραγωγής στην δοσμένη χώρα την συγκεκριμμένη περίοδο.

Θα ηθελα να ήξερα τι εκφράζουν οι ενδημούντες «άναυδοι» και οι συν αυτώ παρεπιδημούντες στο παρόν μπλογκ με την εκφορά του λόγου τους και του άκρατου φιντεισμού τους.
Αν μη τι άλλο, ο φιντεισμός δεν εξεφρασε ποτέ παρά τα συμφέροντα της κυρίαρχης ταξης.!

Εν ανυπαρξία όμως κοινωνικής βάσης (φεουδαρχία - φεουδαρχικός τρόπος παραγωγής) τι εκφράζει ο φιντεισμός στο εποικοδόμημα?
..

Αναυδος είπε...

Πλακωσανε κι αλλοι εαμιτες και στο μελλον μπορει και ζαχαριαδικοι

Είναι η ώρα της Αριστεράς. Η ώρα αυτού που δεν ολοκλήρωσε το ΕΑΜ ή η ΕΔΑ το '58

http://www.avgi.gr/article/611420/pan-kouroumplis-na-kanoume-o-ti-den-oloklirosan-eam-kai-eda-video-

φλάρος είπε...

θα μου επιτρέψετε μια παρέμβαση.

Οι συμμαχίες είναι (σχεδόν πάντα) μια λύση ανάγκης γιατί προϋποθέτουν συμβιβασμούς, συμφωνίες, παζάρια, διαβουλεύσεις και τα τοιαύτα.

Το θέμα είναι τί προβλήματα έχεις να αντιμετωπίσεις. Αυτό θα καθορίσει αν και με ποιούς θα κάνεις συμμαχίες. Όχι το αντίστροφο. Δεν μπορείς να βάλεις πρώτα το κάρο και πίσω το άλογο.

Αν, ας πούμε θεωρείς ότι έχεις να λύσεις αστικοδημοκρατικά προβλήματα, αυταρχισμό, παράκαμψη Κοινοβουλίου, διατάγματα κτλ τότε επιβάλλεται να συμμαχήσεις με όσους μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αν θεωρείς ότι υφίσταται ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας τότε θα συμμαχήσεις με άλλες δυνάμεις.

Τώρα αν δεν θεωρείς τα πάραπάνω ως προβλήματα (αν δεν κάνω λάθος το ΚΚΕ δεν θέτει θέμα δημοκρατίας ούτε εθνικής ανεξαρτησίας) αλλά το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός, τότε τί τις θέλεις τις συμμαχίες;

Όταν έχεις θέσει ως σκοπό τη "λαϊκή εξουσία" δηλαδή στο περίπου διχτατορία του προλεταριάτου (αν και επισήμως δεν ομολογείται) δεν είναι αντικειμενικά εύκολο να βρεις πολιτικές δυνάμεις που να συμφωνούν πλήρως στον στρατηγικό στόχο. Αλλά και να υπήρχαν, κακό θα κάνουν αφού ο καθένας στη πορεία θα λέει το μακρύ και το κοντό του. Το λογικό είναι να εντάξεις περισσότερο κόσμο στο Κόμμα ώστε να δυναμώσεις τις δικές σου δυνάμεις.

ΥΓ. δεν ξέρω αν βοηθά η επικληση του Ζαχαριάδη στο θέμα των συμμαχιών. Ο ΝΖ είχε μια αντιφατική στάση σε αυτό το ζήτημα και κάποιες φορές λειτουργούσε κάπως "ανορθόδοξα" σε αυτό το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι κεραία, απαξιώ να κάνω πολιτική κουβέντα με γελοίους σαν και του λόγου σου όπως είναι προφανές από τα γραφόμενά μου. Τρολ σε θεωρώ και μ'επιβεβαιώνεις σε κάθε σου πρόταση (συνδικαλιές οι αγώνες του παμε, ε κάνει κακό η πολύ φατούρου), κι έτσι δεν έχω καμία διάθεση να συζητήσω ούτε για το πρόγραμμα του κκε (για το οποίο δεν ξέρεις τίποτα και απλώς έχεις βγάλει κάποια πράγματα από το μυαλό σου) ούτε για το ανύπαρκτο πρόγραμμα της ανταρσυας -- αν και με τρώει να αρχίσω ανάλυση για την "έξαλλη εκμετάλλευση υπεραξίας" -- που έτσι κι άλλιως όλοι το έχουν χεσμένο (ειδικά τώρα που ανεβήκατε στο αριστεροακροδεξιό πειρατικό του καπετάν Αλέκου).

Ιακωβέ στο ξαναλέω, δώσε μου τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Χρειάζεστε ενίσχυση επειγόντως. Ήδη βλέπω ότι άρχισες να αναδημοσιεύσεις Σώτη και το κοινό τις έχει ξαναδεί αυτές τις παραστάσεις πολλάκις (και από αστικά και από "επαναστατικά" επιτελεία).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Ljon Tichy , μαλλον τα μπερδεψες , συνδικαλια ηταν αυτο που εκανες δηλαδη το πως τοποθετηθηκες και που τελικα δεν μου απαντησες , και προφανως οχι οι αγωνες του ΠΑΜΕ ,ολοι μπορουν να το αντιληφθουν αυτο , για τις βρισιες δεν προκειται να απαντησω γιατι πολυ απλα ολοι κρινομαστε , απλα μια συμβουλη , αν δεν μπορεις να συγκρατηθεις μην συμμετεχεις σε κουβεντες που και σε εκνευριζουν και στην τελικη τις υποβαθμιζεις .

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΕΡΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχαχα, συγγνώμη γίγαντα που εκνευρίζομαι, δεν έχω επιχειρήματα και πάνω απ'όλα, ρίχνω το επίπεδο της κουβένταχαχαχαχαχαχα.

Πώς να μην το κάνω άλλωστε; Όταν η αναφορά γεγονότων βαφτίζεται συνδικαλιά, το παμε οπορτουνιστικό, η πασοκιά των αριστερών προεδρείων επαναστατική τακτική, οι συριζολαφαζανοαλαβανοαλλαξοκωλιές πολιτική μετώπων, το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας σεχταρισμός, δευτέρα παρουσία, αριστερισμός, μεγάλη αντίφαση, μεταβατικό πρόγραμμα κα, ο στάλιν οπαδός της "κυβέρνησης της αριστεράς" κτλ. Ζαλίστηκα από τα ύψη στα οποία έχει φτάσει η συζήτηση και είπα να πάρω το τελεφερίκ προς τα κάτω.

Κι επειδή σε ψιλοβαρέθηκα κι εσένα και τους υπόλοιπους αρχιτρόλλαρχους, σ'αφήνω εδώ, μιας και δεν είμαι για συζήτηση, και μιας και σπαταλάς κι εσύ έτσι τον πολύτιμο χρόνο σου και μένει πίσω το χτίσιμο των μεγαλειωδών μετώπων, οι απεργίες διαρκείαχαχαχαχαχα, και άλλα πολλά. Όταν σε βαρεθεί κι ο οικοδεσπότης (που σ'έχει ολίγον τι χεσμένο), δώσε κανα χιντ όταν επανέλθεις με καινούριο ψευδώνυμο, να ξέρουμε όλοι εδώ σε τι ύψος συζήτησης βρισκόμαστε.

Καλά κρασιά και καλά μέτωπα από μένα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα αυτό το άρθρο-απάντηση στο ΚΚΕ από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
aristeroblog.gr/comment/reply/1957#_ftnref1

Χ-έγερση ΤΩΡΑ!