Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος

Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, πρέπει να μάθεις να κάνεις αφαιρέσεις και να φεύγεις από τα στενά όρια του εαυτού σου, του σπιτιού, του χωριού ή της γειτονιάς σου, να μπορείς να πας πέρα από την άμεση εμπειρία και τα δεδομένα του κοντινού περιβάλλοντος. Χωρίς λοιπόν να καθίστανται απάνθρωποι ή να υστερούν όσοι δεν έτυχε να σπουδάσουν και πέρασαν μόνο από το μεγάλο πανεπιστήμιο της ζωής, και χωρίς να εξασφαλίζουν αυτομάτως πιστοποιητικό ανθρώπινης ιδιότητας οι υπόλοιποι, το πανεπιστήμιο σε φέρνει κατά κανόνα σε επαφή με έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, που σου προσφέρει τα ερεθίσματα, για να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις ικανότητα αφαιρετικής σκέψης –άλλο ζήτημα αν το κάνει σωστά ή πόσοι αξιοποιούν τελικά αυτά τα ερεθίσματα.

Υπάρχουν βέβαια και μερικά «αλλά», σα βασικοί σκόπελοι. Μια ειδοποιός διαφορά του ανθρώπινου είδους είναι πως αποτελεί κοινωνικό ζωάκι, που δεν ιδιωτεύει, αλλά ασχολείται με τα κοινά. Αυτό το είδος όμως κινδυνεύει με εξαφάνιση στα αμφιθέατρα, καθώς πληθαίνουν τα ζωάκια που κλείνονται στη γυάλα τους και νοιάζονται μόνο για το πτυχίο τους –χωρίς να τα ανησυχεί ιδιαίτερα πως θα είναι ένα κουρελόχαρτο χωρίς αξία. Αυτό το καθεστώς της φοιτητικής προστατευτικής γυάλας –που εκτρέφει πολλά αμνήμονα χρυσόψαρα, ξεκομμένα από τα άλλα και έτοιμα να προσφερθούν στο πιάτο των μεγαλύτερων ψαριών- επηρεάζει σαφώς και τα πιο πολιτικά ζωάκια, που βλέπουν τον κόσμο παραμορφωμένο μέσα από τη γυάλα (χωρίς τα απαραίτητα ταξικά γυαλιά), ή και κάποια σκέτα ζώα, κατ’ επίφαση πολιτικά, που συναγωνίζονται σε πολιτική νοημοσύνη τα τετράποδα.



Ένα άλλο κατεξοχήν ανθρώπινο χαρακτηριστικό είναι ο γραπτός λόγος, η αποθήκευση πληροφοριών –και με άλλους τρόπους πλέον- κι η αποθησαυρισμένη γνώση, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και μας βοηθάει να μην ξεκινάμε κάθε φορά από το μηδέν. Μόνο που το φοιτητικό κίνημα μηδενίζει πολλές φορές το κοντέρ, γιατί κάποια πράγματα αφομοιώνονται καλύτερα μόνο μέσα από τη δική μας πείρα. Κι όταν εμείς φτάνουμε στο σημείο να διαμορφώσουμε ένα επαρκές δικό μας κριτήριο, καθίσταται σχεδόν άχρηστο, γιατί τελειώνουν οι σπουδές κι ο φοιτητικός μας χρόνος και πρέπει να παραδώσουμε τη σκυτάλη στους επόμενους (περίπου όπως και με τη ζωή, που έχει στο τέλος τις οδηγίες χρήσης). Εκτός κι αν είσαι αιώνιος φοιτητοπατέρας, οπότε το βασικό κριτήριο που έχεις είναι η κινηματική αυτοπροβολή σου.

ένα άλλο ζήτημα είναι η λεπτή γραμμή που χωρίζει την επιθυμητή αφαιρετική σκηνή από την αφηρημένη, που ατενίζει την πραγματικότητα από το συννεφάκι της καθαρής θεωρίας κι αποσπάται από τα επίγεια –κουσούρι που συναντά συχνά κανείς μεταξύ των μεγάλων ρητόρων-αμφιθεατρίνων των συνελεύσεων.

Το πανεπιστήμιο δίνει αρκετά ενδιαφέρουσες διαστάσεις σε όσα έχει πει ο βλαδίμηρος για το απέξω στην επαναστατική θεωρία αλλά και για τις οργανωτικές-πολιτικές (γιατί το οργανωτικό είναι πάντα πολιτικό) αδυναμίες των μικροαστών διανοούμενων. Έξω από το άγχος της καθημερινής βιοπάλης και την αλλοτρίωση της καπιταλιστικής παραγωγής, οι φοιτητές μπορούν να έρθουν σε επαφή και να ασπαστούν πιο εύκολα κάποιες επαναστατικές ιδέες. Αλλά έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε. Και είναι ζήτημα πόσοι από εμάς χορεύουμε μόνο όταν λείπει ο γάτος και το σκάμε σαν τα ποντίκια στη συνέχεια και πόσοι συνεχίζουν να χορεύουν στο ταψί της ταξικής πάλης –τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες, που έλεγε και μια συριζαία ψυχή. Χώρια η παραδοσιακή έλλειψη πειθαρχίας και οργάνωσης, που κάνει πρωινό κάλεσμα για να μαζευτούν όλοι προς το μεσημεράκι.

Αυτή η πτυχή μπορεί να φορά κυρίως μικρές γκρούπες που ευδοκιμούν σχεδόν αποκλειστικά εντός της πανεπιστημιακής γυάλας, αλλά επηρεάζει ως ένα βαθμό και τη δική μας δουλειά –πχ τους δείκτες στρατολόγησης, που έρχονται στο προσκήνιο αυτό το διάστημα με την άμιλλα για τα 100χρονα του κόμματος είναι πάντα ψηλότεροι στη σπουδάζουσα. Το ζητούμενο δεν είναι προφανώς να απολυτοποιήσουμε τη θετική ή την αρνητική πλευρά και να αντιπαραθέσουμε το φοιτηταριάτο στο προλεταριάτο. Αλλά ένας ιδανικός συνδυασμός που θα μετέφερε τον φοιτητικό ενθουσιασμό και μεράκι στους χώρους δουλειάς. Με άλλα λόγια, θα χρειαζόμασταν ρυθμούς σπουδάζουσας στη μαζική στρατολόγηση και το στήσιμο νέων οργανώσεων στους εργασιακούς χώρους και το φοιτητικό στιλ δουλειάς με το μαζικό άνοιγμα, τις συνεχείς εξορμήσεις, τους «πολιτικούς καφέδες», την ευρηματικότητα στα υλικά και τα συνθήματα, κτλ, όπως ακριβώς στο φοιτητικό κίνημα είναι απαραίτητο το μπόλιασμα με την εργατική πειθαρχία και οργάνωση.

Μετά από αυτή τη μακρά εισαγωγή, περνάμε και στο δια ταύτα των σημερινών φοιτητικών εκλογών, που έχουν καταρχάς ένα αριθμητικό κομμάτι.
-Η πασπ θα συνεχίσει πιθανότατα την ελεύθερη πτώση της, αλλά λανσάρει το κόλπο της ανεξαρτησίας (λαϊκής κυριαρχίας) στο δρόμο που χάραξαν οι πράσινοι δήμαρχοι που θυμήθηκαν ξαφνικά πόσο αδέσμευτα πνεύματα είναι και πόσο εύκολα μπορεί να ελιχθεί η πράσινη γλίτσα που κυνηγάν οι γκοστμπάστερς.
-Η δαπ παραμένει σχετικά ακλόνητη, αλλά είναι καιρός να αρχίσει να φθείρεται και να ακολουθήσει σταδιακά την πορεία που έχει το δίδυμο αδελφάκι της.
-Η κυβερνητική αρεν δύσκολα θα κάνει φέτος το ξεπέταγμα, εφόσον δεν το κατάφερε την τελευταία τριετία. Μία ακόμα απόδειξη για το πόσο αδύναμος και μη γειωμένος σε διάφορους χώρους είναι ο εκλογικός μηχανισμός του σύριζα, που λειτουργεί με δανεικές ψήφους –εν προκειμένω, κυρίως από όσους ψήφισαν εαακ.
-Για την πανσπουδαστική ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά από πέρσι, και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να συνεχιστεί η αυξητική τάση της δύναμής της.

Το αριθμητικό κομμάτι όμως δεν είναι παρά μόνο ένας δείκτης που έρχεται πίσω από τα βιογραφικά (στρατολογία), τις συνελεύσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Το φοιτητικό κίνημα έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει τις συμπληγάδες της κυβερνητικής ενσωμάτωσης (αφού η αριστερή κυβέρνηση διευθετεί, υποτίθεται, τα ζητήματα για τους αιώνιους φοιτητές, τα συμβούλια διοίκησης, κτλ) και της φιλελέ, αντιδραστικής αντιπολίτευσης, με τα κανάλια να παρουσιάζουν την χτεσινή, φαιδρή σύναξη στο σύνταγμα με του φακούς ως τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων για το εκπαιδευτικό (τρίζουν τα σεντόνια από το φάντασμα του μαϊούνη).

Όσο το κίνημα δεν καταφέρνει να ξεφύγει από αυτό το δίπολο, κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, όσο ελπιδοφόρο κι αν είναι, δε θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα διακυνδινεψω οχι μια αλλα μιση προβλεψη. Η ΔΑΠ θα ειναι πιστευω στασιμη με ισως μικρες απωλιες. Η ΠΑΣΠ δεν ειναι ξεγραμμενη και δεν νομιζω να εχει αλλη μια ελευθερη πτωση αναλογη της περσινης. Ισως πεσει αλλα οχι τοσο πολυ. Μην ξεχναμε οτι με ευθυνη ολων πλην ΚΝΕ τα ΑΕΙ-ΤΕΙ ειναι μια γυαλα αποκομμενη απο την υπολοιπη κοινωνια. Η ΠΚΣ θα ειναι στα περσινα της ισως και με αυξητικη ταση πραγμα που θα ειναι καλο σημαδι μπετοναρισματος ενος κοσμου, αλλα δεν θεωρω στις δοσμενες συνθηκες εφικτη ακομα μια μεγαλη ανοδο. Τα ΕΑΑΚ και η ΑΡΕΝ δεν μπορουν να προβλεφθουν τουλαχιστον απο μενα που δεν εχω επαφη με τα ΑΕΙ-ΤΕΙ αμεση καθως ειναι 2 χωροι που δυσκοκα τους ξεχωριζεις και ο ενας λειτουργει συμπληρωματικα στον αλλον αρα το αν θα εισπραξει το ρευμα ΣΥΡΙΖΑ η ΑΡΕΝ ως παραταξη του ή τα ΕΑΑΚ ως η πιο "αριστερη" πτερυγα του που εχει και πολυ καλυτερο εκλογικο μηχανισμο ειναι ερωτηματικο. Τα προηγουμενα χρονια το εισεπρατε η ΕΑΑΚ σε ενα βαθμο. Και λεω σε ενα βαθμο γιατι η ΠΚΣ καταφερε να συσπειρωσει νεους που σκεφτοντουσαν πιο ριζοσπαστικα ενω και τα στοιχεια με τις ψηφους ανα ηλικια δειχνουν οτι το μεγαλυτερο κομματι οσων στηριζουν την ΠΚΣ στηριξαν και το ΚΚΕ χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχει κοσμος που λυγισε στις καλπες των βουλευτικων κατω απο τα εκβιαστικα διλημματα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Να κάνω και γω τις προβλέψεις μου. Η ΔΑΠ πιστεύω θα έχει μικρή άνοδο στα ΑΕΙ που ακολουθείται μετά από πτώση τριών ετών. Θα έχει φθορά όμως από ανεξάρτητα ψηφοδέλτια που κατεβαίνουν πρώτη φορά σε κάποιες σχολές (π.χ. Νομική). Στα ΤΕΙ θα έχει πτώση αλλά μικρή. Η ΠΑΣΠ θα πέσει αλλά μην ξεχνάμε ότι διατηρεί σχολές κάστρα (ΑΣΟΕΕ, Οικονομικό Νομικής)και νομίζω θα διατηρηθεί πάνω από 15% στα ΑΕΙ. Εμείς θα διατηρήσουμε δυνάμεις αλλά δύσκολο το βλέπω για άνοδο στο 20%. Ακόμα και η διατήρηση όμως της περσινής μεγάλης ανόδου είναι πολύ θετική. Στα ΤΕΙ προβλέπεται ξανά άνοδος. Η ΑΡΕΝ θα έχει άνοδο πανελλαδικά όπως φαίνεται, κάτι που θα κοστίσει στα ΕΑΑΚ που πιστεύω θα έχουν μικρή πτώση και θα παίξουν με την ΠΑΣΠ για την τρίτη θέση στα ΑΕΙ. Ες αύριον..

Φάνης

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αν και είναι νωρίς ακόμα και δεν έχουν βγει πολλές μεγάλες σχολές, μέχρι στιγμής φαίνονται οι εξής τάσεις: η πασπ συνεχίζει την πτώση της, η δαπ μάλλον πέφτει αλλά δεν καταρρέει, η αρεν βγαίνει μάλλον ενισχυμένη, εμείς έχουμε σκαμπανεβάσματα διατηρώντας δυνάμεις, το ίδιο πάνω-κάτω και τα εαακ

Προς το παρόν έχουμε το απόλυτο στα φυσικά, καλό ποσοστό στα παιδαγωγικά (αλλά χάσαμε αυτό του απθ) άνοδο στο πολυτεχνείο κατά τα φαινόμενα, περιμένουμε την πάτρα όπου η πκσ πάει για πρωτιά σε αει και τει (συνολικά στην πόλη ήμασταν πρώτοι από πέρυσι). Τέταρτη σερί χρονιά στο πολυτεχνείο της κρήτης (στα χανιά). Τιμή και δόξα στο τει εφαρμοσμένων ξένων γλωσσών ηπείρου (ό,τι και αν είναι αυτό) που πετύχαμε το σταλινικό 100% των ψήφων.
Σε ένα πρώτο, μη αντιπροσωπευτικό συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, η σελίδα του ΜΑΣ μας εμφανίζει πρώτους, σε 71 από τους 200 συλλόγους. Σφύρα το ρε, που λένε και στο γήπεδο.
Χάσαμε για μία ψήφο την αρχιτεκτονική στην αθήνα, κάστρο του αριστερισμού, που το είχαμε αλώσει πέρυσι.
Πρωτιές μέχρι στιγμής σε:
Σεμφε, παιδαγωγικό εκπα, νηπιαγωγοί εκπα, τουρκικων σπουδών, φυσικό αθήνας, ιωαννίνων, γεωλογικό απθ, αρχιτεκτονική πάτρας και αλλού.

Ανώνυμος είπε...

ανοδος για ΕΑΑΚ,ΑΡΕΝ στα ιδια η ΠΚΣ καθοδος για ΔΑΠ κατρακυλα για ΠΑΣΠ.Πλεον μιλαμε με νεα δεδομενα.Σταθεροποιείται η ΠΚΣ δεύτερη,τριτα τα ΕΑΑΚ με σταθερη άνοδο,τέταρτη η ΑΡΕΝ και τελος εποχης για την ΠΑΣΠ που θα κανω μια προβλεψη για του χρονου,οτι ητε θα μπει πλαγια στην ΑΡΕΝ ητε θα βγει με αλλο ονομα.Θεσσαλονικη σε ολες τις σχολες του ΑΠΘ εκτος απο 2-3,τα ΕΑΑΚ ειναι μπροστα απο την ΠΚΣ.Σημαντικο στοιχείο νομίζω για την συνέχεια..
Ααδμιστης

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Φίλε ναρίτη-ααδμιστή, δεν ξέρω από πού παίρνεις αυτά τα αποτελέσματα. Ελπίζω όχι από τη σελίδα της νΚα, που συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια, για να βγάλει τη διαφορά σε λεμόνια. Ακόμα κι αυτό όμως, δίνει σημαντική άνοδο στην πανσπουδαστική. Τα συγκεντρωτικά που δίνει το μας για το απθ -και τα θεωρώ αξιόπιστα- σε 32 από 36 συλλόγους, δίνουν επίσης διαφορετική εικόνα

http://ekloges-spoudastes.gr/provoli.html#/Idruma/AEI?dept=8

Το βασικό ζήτημα βέβαια παραμένει: με τόσο ψηλά ποσοστά (είτε το δω από τη δική μας σκοπιά είτε από τη δική σου) η κατάσταση του φκ είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αλλά αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα αναλύσουμε στο επόμενο κείμενο

Ίλιτς είπε...

Η ΠΑΣΠ η μεγάλη ηττημένη με μονοψήφια τραγικά ποσοστά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η Πανσπουδαστική μικρή άνοδος δεύτερη με ποσοστά άνω του 20 % ,μειώνει σταθερά τη διαφορά από ΔΑΠ.

ΑΡΕΝ και ΕΑΑΚ μικρή επίσης άνοδος.

Μπράβο στα παιδιά της Πανσπουδαστικής για τον αγώνα τους, ΑΛΛΑ

Όπως γράφει και το Απολίθωμα <>

Χαμένα χρόνια έλεγα τα πρώτα της μεταπολίτευσης με ΝΔ στην εξουσία.Χαμένα χρόνια και αυτά με το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση. Πέτρινα 20 χρόνια με την κατάρρευση της CCCP.
Χαμένη και η τελευταία πενταετία.

Η γενιά μου απέτυχε μας αρέσει δε μας αρέσει , φροντίστε εσείς που είστε τώρα στη ΚΝΕ να μη κάνετε τα δικά μας λάθη.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τα ΑΡΕΝ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ είναι κατά 80% (της δύναμης καθενός) συγκοινωνούντα δοχεία. Οταν πέφτει το ένα, κάποιο η κάποια άλλα ανεβαίνουν χωρίς σπουδαίες αλλαγές στη συνείδηση των μετατοπιζομένων.
Είναι ο παραδοσιακός "ευρύτερος δημοκρατικός χώρος"....
Το φοιτητικό κίνημα είναι χάλια κι αυτό. Το μόνο παρήγορο σημάδι είναι η μη-πτώση και μικρή άνοδος της Πσκ.
Οποιος αντέξει στην θύελλα....
Θα συμφωνήσω με το Ιλιτς ότι, όχι μία, αλλά τρεις γενηές στον τόπο μας απέτυχαν.
Αποτύχαμε, ίσως και γιατί (νομίζαμε πως) μας βόλευε.
Η μόνη διδαχή, που έχουμε να παραδόσουμε στους επιγόνους είναι η ανάλυση των λαθών μας.
Για την "γενηά του Πολυτεχνείου" (όπου δυστυχώς ανήκω) καλύτερα να μην μιλήσω...
Θετικό παράδειγμα παραμένει μόνο η γενηά Αντίστασης-ΔΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα εκανα μιση προβλεψη και απο αυτη τη μιση πετυχα. Η αληθεια ειναι οτι περιμενα η ΠΑΣΠ να εχει πτωση αναλογη της ΔΑΠ αλλα φαινεται οτι η πτωση της ειναι αναλογη της περσινης. Αν και στα ΤΕΙ οπου ειχε δυναμεις πχ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ κρατησε. Η αληθεια ειναι οτι ισως να μετριαζε την πτωση της ΠΑΣΠ στα ΑΕΙ αν γινονταν εκλογες στο παραδοσιακο καστρο της νοθειας της, την ΑΣΟΕΕ αν και απ'οσο ακουσα απο παλιους φιλους που εχουν επαφες με ΑΣΟΕΕ η ΠΑΣΠ εχει χασει και εκει πολυ,οχι ισως τοσο ωστε να απειλουνταν η πρωτια της αλλα αρκετα σε συνδυασμο με το οτι μεχρι τα ασφαλιτοπαιδα να κανουν και φετος το χαπενινγκ με τις καλπες(τις οποιες πρεπει να τις παιρνουν αγκαλια πιο συχνα απο καμια γυναικα) πηγαιναμε πολυ καλα και θα ειχαμε ανοδο, θα ειμασταν μαλλον και 1οι σε 1 τμημα. Αρα ισως και τελικα το οτι πλεον τα ασφαλιτοπαιδα δεν επιτρεπουν εκλογες στην ΑΣΟΕΕ να μην ειναι μονο λογο της βεβαιης λοβοτομης τους αλλα και κατοπιν συνενοησης με τη μαμα Πασοκα.
Απο κει και περα η κατα 1% και 200 ψηφους περιπου ανοδος της ΠΚΣ σε ΑΕΙ και η κατα 1% επισης ανοδος σε ΤΕΙ αλλα με πτωση 450 ψηφους περιπου ηταν αναμενομενα αν και προσωπικα τα περιμενα αντιστροφα αλλα η πτωση της συμμετοχης στα ΤΕΙ ηταν παρα πολυ μεγαλη κατι που θελει ψαξιμο αν και σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ η πτωση της συμμετοχης καθε χρονο εχει συγκεκριμενους λογους που τους γνωριζουμε ολοι. Στα ΤΕΙ το θετικο ειναι η πρωτια στο ΤΕΙ Αθηνας. Και η υγεια που βγαζει η ανυπαρξια ΕΑΑΚ -ΑΡΕΝ που επιβεβαιωνει οτι στα πιο εργατικα-λαικα παιδια η μικροαστιλα τους ειναι απωθητικη. Εκει ειναι πιο καθαρα ή με το κεφαλαιο (ΔΑΠ) ή με τους εργατες (ΠΚΣ) (αν και το κεφαλαιο εχει τους μηχανισμους να αναπαραγει την ιδεολογια του και να εγκλωβιζει ακομα και μεγαλο χρονικο διαστημα αλλα οχι για παντα)
Τελος φανηκε οτι στα ΑΕΙ, που λογο κοινωνικης διαστρωματωσης και αντικειμενου σπουδων τα πραγματα ειναι πιο βατα για τον οπορτουνισμο, η κυβερνητικη ΑΡΕΝ κατι τσιμπησε απο την πτωση της ΠΑΣΠ φετος και λεω κατι παρολο που ανεβηκε καμια 500αρια ψηφους γιατι η ΠΑΣΠ επεσε πολυ και περισυ αλλα η ΑΡΕΝ εχασε κιολας αντι να παρει. Οπως και να χει η προσπαθεια της ΑΡΕΝ εδειξε στην ΜΚΟ της ΕΑΑΚ οτι αν φτιαχτει μηχανισμος η αγκαλια της κυβερνωσας αριστερας ενδεχομενως να ειναι πιο θελκτικη απο το αριστερο ποδαρι της.

ratm

Υγ. Ειδα στην ερτοπεν το διαδικτιακο φοιτητικο ντιμπειτ. Φανερα πολυ πιο γειωμενος και σωστος πολιτικα ο συντροφος της ΠΚΣ, αλλα αυτο που θελω να θιξω ειναι την εκπροσωπο των ΕΑΑΚ που ρωτησε αν η ΠΚΣ θα αλλαξει σταση στο κινημα σταματωντας να καλλιεργει την αναθεση(!) πραγμα που δεν κανει η ΕΑΑΚ επειδη δεν αναγνωριζει ΔΣ και ΕΦΕΕ αλλα ΓΣ! Αληθεια οι φοιτητικες εκλογες παρολο που εχουν καταντησει απλη καταγραφη δεν γινονται για εκλογη ΔΣ και εκπροσωπων για ΕΦΕΕ? Γιατι αδυνατουν να ειναι εστω συνεπης στο μικροαστικο καιροσκοπισμο τους που επιβαλει την αποχη εφοσον δεν αναγνωριζουν οργανα κσι δομες και κατεβαινουν στις φοιτητικες εκλογες? Ρητορικο ασφαλως το ερωτημα....Εξαλλου ο Ρουσης το πε για τις βουλευτικες. Αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατεβαινε ο κοσμος της δεν θα πηγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ αλλα στο ΚΚΕ και την αποχη....

Αναυδος είπε...

προκηρυξη ΕΚΚΕ καλωντας σε καταωηφιση της ΠΣΚ και υπερψηφιση της ΠΑΣΠ !!!
οι μαοικοι στη υπηρεσια της σοσιαλδημοκρατια

https://parapoda.files.wordpress.com/2015/05/img_20150512_0003.jpg

Ανώνυμος είπε...

Επισης μια διευκρινηση. Στα ΑΕΙ Θεσσαλιας η ΠΑΣΠ εχει 0 παρολο που για χρονια κυροαρχουσα. Η αληθεια ειναι οτι ακομα κυριαρχει. Απλα κυριαρχει με 40% και πανω απο 1000 ψηφους ως λοιπα. Αυτο γινεται τα τελευταια 3 χρονια νομιζω εκει οπου η ΠΑΣΠ συντεταγμενα κατεβαινει ως "ανεξαρτητη" παραταξη....

ratm

Ανώνυμος είπε...

οντως σφυροδρεπανε μιλησα γρηγορα,αλλα γενικα στην θεσσαλονικη υπαρχει τετοιο κλιμα πιστευω.καλα εννοειται πως το φ.κ ειναι χαλια δεν λεω κατι αλλο,αλλα η θεση που θα ελεγε συνεργασια απο τα κατω αυτον των δυναμεων θα εδινε μια ωθηση στο φ.κ.
(τα εβλεπα απο νκα και κνε,και εβγαλα μεσο ορο :P)
ααδμιστης ναριτης για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις :P

Ανώνυμος είπε...

Παντως σφυροδρεπανε ειλικρινα επειδη ηλικιακα ειμαστε κοντα σχετικα. Πιστευες οτι θα συναντησεις ποτε ανθρωπο να δηλωνει ααδμιστης ναριτης οταν ησουν φοιτητης?
Πως τα φερνει η ατιμη η ζωη ε? Και τι δεν ειχαμε ακουσει για το ΑΑΔΜ απο τους ναριτες στις σχολες...

ratm

Ανώνυμος είπε...

είμαι ειδική περίπτωση ratm,νομίζω μπορώ να έχω αυτόν τον τίτλο του ααδμιστη ναρίτη.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αν δεν τον είχα δει με τα ίδια μου τα μάτια, ρατμ, θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω. Και όχι τίποτα άλλο, ισχυρίζονται πως έχουν και "σταλινική φράξια" στο ναρ. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει..

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2015/03/no-pasaran.html

Ανώνυμος είπε...

νταξει γεγονός είναι ότι κάναμε πλάκα,θα είμασταν στο όριο τις τρέλας,και πολιτικά πουθενάδες, αν είχαμε και φράξια.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μην προσπαθείς να τα στρογγυλέψεις σφε τα πράγματα.
Τέρμα πια στις αυταπάτες
ή με τους σταλινικούς ή με τους γραφειοκράτες

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα τώρα είσαι σωστός,μόνος δρόμος ο σταλινισμός.