Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Απεργίστας

Καταλαβαίνω πως το να παραστήσεις τον πρόσφυγα για μια μέρα προσφέρει την άγρια ομορφιά της περιπέτειας και βγάζει πιο ωραίο, φωτογραφικό υλικό για τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά αν θες πραγματικά να ζήσεις επικίνδυνα, γίνε για μια φορά απεργός, ύψωσε το ανάστημά σου στην "εργοδοσία" (πόσο υπέροχα παραπλανητική' συστημική λέξη), βάλε το κεφάλι σου στον τορβά της απόλυσης (αν δε θες να είναι διαρκώς σκυμμένο), ξύπνα νύχτα για να κάνεις την απεργιακή φρουρά σε ένα εργοστάσιο, κι έλα μετά στη συγκέντρωση, να βγάλεις σέλφι με φόντο το πλήθος και την αγουροξυπνημένη ταξική σου συνείδηση, με τα σημάδια από τον χρόνιο ύπνο της.

Ας ερχόσουν για λίγο μοναχά για ένα βράδυ, κι αντί για θεός ή πρωθυπουργός για μια μέρα, να γινόσουν απεργός (που έτσι κι αλλιώς μια μέρα κρατάει), φωνή λαού, οργή θεού και να γίνεις ένα με την τάξη μας, να μπερδευτείς με τους εργάτες, να πεις τον πόνο σου στις γάτες ή να παραπονιέσαι σα γκρινιαρόγατα, που τους σηκώνει όλους στο πόδι.

Δεν είναι τυχαίο όμως που όλες αυτές οι ομάδες που δανείστηκαν την κατάληξη των Ζαπατίστας, γιατί τους φάνηκε εύηχη κι εξωτική για να την ξεχειλώσουν, Ατενίστας, προσφυγίστας, Σαββατίστας, και προφανώς οι αγανακτίστας των πλατειών έμειναν καθαροί, μακριά από ταξικά πρόσημα και δεν έγιναν ποτέ τους απεργίστας, έχοντας αλλεργία απέναντι σε τέτοιες μορφές.

Όπως δεν είναι τυχαία όλα όσα γίνονται αυτές τις μέρες και θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν στον περιγραφικό τίτλο "λύσσα κακιά", που τους πιάνει όλους εν όψει της απεργίας.
Καταρχάς, ο Φίλης αυτής της βδομάδας που μονοπωλεί την κυρίαρχη επικαιρότητα, κερδίζοντας τα δικά του (πολύ περισσότερα από 15) λεπτά δημοσιότητας, είναι ο Συριζαίος Λάμπρου για την υπόθεση των απειλών στον Πανούση, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μας σε βαθμό που... χρ-χουρ [ροχαλητά]. Ομολογώ πως αδυνατώ να δω σοβαρά το θέμα, πέραν της πτυχής του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης (μιας κοινής, μιας πόρνης, αφού μιλάμε και για Πανούση), για να περάσουν τα μνημονιακά προαπαιτούμενα.

Και πώς περνάνε, ε; Με το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στην ιστορία σε σχέση με τα δύο προηγούμενα μνημόνια και με το μικρότερο αριθμό απεργιών (αυτή είναι μόλις η πρώτη που βγαίνει μες στο 15'), σχεδόν χωρίς να κουνηθεί φύλλο, πέρα από ό,τι προσπαθούμε να κινήσουμε εμείς. Αυτή είναι η μαγεία της "αριστερής κυβέρνησης".

Που γίνεται ακόμα πιο μαγική αν σκεφτείς την απεργοσπαστική επέμβαση των αριστερών ΜΑΤ στα Γιάννενα και τις συλλήψεις απεργών που αντιδρούν ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών (δεν είναι δα και χρυσαυγίτες, για να αποφύγουν τη σύλληψη.
Και το κάλεσμα του τμήματος εργατικής πολιτικής (ή όπως αλλιώς το λένε -και γιατί να μην το πούνε κι απασχόλησης;) του Σύριζα για την απεργία, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές, που προφανώς θα αλλάξουν, όταν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση. Ένας παραλογισμός, Κράμερ εναντίον Κράμερ, που χλευάζεται ακόμα και από αστικά ΜΜΕ, με τίτλους του στιλ: "δεν είναι τρολιά", κτλ! Εξάλλου, για κάθε κακό Συριζαίο/μπάτσο με μαστίγιο, χρειάζεται πάντα κι ένα καρότο, σαν αντίβαρο.

Την ίδια στιγμή, η ΓΣΕΕ θέτει νέα όρια γραφικότητας στην κλίμακα Λούκι Λουκ, καθώς είναι πιο ανύπαρκτη και από τη σκιά της (Λούκι Λουκ; Λούκι Λουκ; Μα πού είναι...;). Ενώ η πιο "ντούρα" ΑΔΕΔΥ, που κατέβαινε και με κεντρικό σύνθημα για τη διαγραφή του χρέους, σκιαμαχεί στην πραγματικότητα με τον εαυτό της, σε ένα χώρο, όπου η πλειοψηφία ψηφίζει το Σύριζα, γιατί έχει φάει τον Παππά ότι δε θα απολύσει κανέναν.

Κι ενώ το ερώτημα (έπρεπε να) είναι πόσο ξύλο θα έτρωγαν οι Φαρισαίοι του Σύριζα, που θα τολμούσαν να βάλουν τον κινηματικό τους μανδύα και να κατέβουν στην απεργία... κι ενώ το ΠΑΜΕ είναι αντικειμενικά κι ανεξάρτητα από τις παρωπίδες που έχουν κάποιοι, η μόνη δύναμη που οργανώνει την απεργιακή μάχη για την επιτυχία της, (καθώς οι Παρεμβάσεις πχ θεωρούν πως προετοιμασία χρειάζονται μόνο οι αθλητές κι οι ομάδες, κι όχι οι απεργιακοί αγώνες)... κι ενώ, παρόλα όσα, φαίνεται πως μπορεί τελικά να κατέβει αρκετός κόσμος στο δρόμο να διαδηλώσει...

...η ΕφΣυν, με την υπογραφή-εγγύηση του πάντα έγκυρου κι αντικειμενικού Πετρόπουλου, "αποκαλύπτει" εσωκομματικό ντοκουμέντο που λέει ότι ένας στους 4 οπαδούς-ψηφοφόρους διαφωνούν με την πολιτική του κόμματος. Μα γιατί λοιπόν δεν προχωράνε επιτέλους στην ίδρυση ενός κόμματος, για να στεγάσουν όλους αυτούς κι άλλους τόσους, και να μη βρίσκουν ούτε την ψήφο τους (για πραγματική παρουσία σε χώρους δουλειάς, δεν το συζητάμε καν); Και γιατί δε μας αποκαλύπτουν, όπως άλλες φορές, αυτό το τρομερό ντοκουμέντο, αλλά μας το περιγράφουν γενικά και αόριστα -κι όποιος θέλει, το πιστεύει; Τι κάνουν επιτέλους οι έγκυρες πηγές του Πετρόπουλου; Νομίζω πως ένας στους τέσσερις αναγνώστες του, πρέπει να ένιωσε απογοητευμένος από αυτό το ενημερωτικό κενό...

...και τα παιδιά με τα μαύρα ανακαλύπτουν το βασικό εχθρό στο ΠΑΜΕ, κι ένα θέμα από το πουθενά, όπου κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να καταλάβουν ένα χώρο, που προσφέρεται ούτως ή άλλως για αυτό το σκοπό (τη φιλοξενία και τη μέριμνα για τους πρόσφυγες). Αλλά αν εμείς δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε, ας μας καταλάβουν αυτοί με κατάληψη. Τα ιδεολογικά φετίχ πρέπει να τα σεβόμαστε, για ψυχιατρικούς λόγους...

Με αυτά και με εκείνα βέβαια, φτιάχνουν και μια ωραία ατμόσφαιρα, που μυρίζει 20ή Οκτώβρη, εν όψει της απεργίας και του Πολυτεχνείου. Ό,τι άφησε στη μέση το κράτος, πχ στα Γιάννενα, μπορεί να αναλάβει να το τελειώσει το παρακράτος. Κι εμείς πρέπει να έχουμε τα μάτια μας τέσσερα (δεκατέσσερα, κτλ), για να μην παγιδευτούμε στο παιχνίδι των... παιδιών (και των πατεράδων τους, που περιμένουν να αξιοποιήσουν το παραμικρό πάτημα).

Η αυριανή απεργία έρχεται ως κλιμάκωση στις πολύμορφες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, και με ένα πολύ απλό διακύβευμα: να υψώσει το λαϊκό, εργατικό κίνημα ένα φράγμα, για να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Μια λογική που διαπερνάει τόσο το απεργιακό σποτάκι του ΠΑΜΕ, όσο και τα συνθήματα στις κεντρικές αφίσες.



Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη (το λες και τρολάρισμα στον Τσίπρα για τις προεκλογικές του διακηρύξεις).
Κάτω οι φόροι!
Κι άντε να πιπιλίσει τώρα κανείς τη γνωστή καραμέλα περί σεχταρισμού και για το στενό πλαίσιο πάλης, που τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό κι αποκλείει όσους δε συμφωνούν να παλέψουν για αυτόν, μπούρου-μπούρου...

20 σχόλια:

Αναυδος είπε...

το εγραψε και ο Σεχταρ σε αλλο ποστ
το κεφαλαιο και τα κομματα του εχουν συμφερον η μπαλλα να παει στην εξεδρα (φιλης, πανουσης κλπ)
προθυμους συμμαχους βρισκουν τη ΧΑ,αλλα και καθε λογης αλληλεγιο αναρχικο, ανταρσυα κλπ στο παιχνιδι του αποπροσανατολισμου

ανικανοι να αντιληφθουν τα συμφεροντα της εργατικης ταξης και εστω ως ουρα να στηριξουν τους αγωνες της πλεον στρεφονται ανοικτα εναντιον της

Ανώνυμος είπε...

Είδες τελικά την προηγούμενη μέρα των απεργιών γίνονται θαύματα. Αχ και να ήξεραν τη δύναμη τους οι λαοί!
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500038604

Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

στην λίστα με τα blog στο πλάι στην κατηγορία Εσύ στο κόμμα&εγώ στη φυλακή εχεις το blog https://redship.wordpress.com/ . το συγκεκριμένο blog έχει ταχθεί με την ενωση δικαιων;;
καλό θα ήταν να το αλλάξεις κατηγορία.
φιλικά

κυνηγός ταλέντων

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τι είναι αυτό πάλι;
Εκεί έκατσε το κίνημα των "true";
Πρέπει να είναι το 2015-1918=97 επί 2=194, δηλαδή το 194ο ΚΚ που ιδρύεται στη χώρα μας μετά το ΣΕΚΕ. Δύο το χρόνο, κατά τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς.
Θα κατέβουν αύριο στη διαδήλωση;
...Κλαυθμώνος η Μουσείο;!;!
Σιδεροκέφαλοι!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Ενωση Δικαιων " ....τι αλλο θα ακουσουμε
....γνωστα λαμογια απο το ΦΒ και συγκεκριμενα οι διαχειριστες του ασφα-λήτικου "ΚΚΕ-Μπουλκουμέ" ,της ομαδας που ψαρευει οπαδούς και παρουσιαζεται σαν ΚΚΕ ,διαστρεβλωνοντας τις θεσεις και την πολιτικη του ,
κατι περιεργοι απο ΕΑ και ΝΣ (μαζι και ο Πετροπουλοι ,Σαραντακοι κλπ) ,,,
Ποιο ΣΕΚΕ ? Αυτοι το πανε πολυ πιο πισω ...στον Μαρξ !!!
Φαντασιωνονται πως ειναι οι Καρολοι της νεας εποχης ....

ΥΓ...αστο στη λιστα για να γελαμε Σφυροδρεπανε

"Εγω ειμ ο Μαρξ ρε " (νικ)

Ανώνυμος είπε...

από την εποχή (προεκλογικά ήταν, Γενάρης) που έλεγε ο "Κουτσι" ότι από την πρώτη μέρα θα διαδηλώσει κατα του Συριζα, (ουτε καν την δεύτερη), μου φαίνεται ότι έχουν περάσει αιώνες.
Τελικά κανείς δεν διαδήλωσε κατά της κυβερνησης Συριζα στα σοβαρά. Κανείς δεν μπορεί να είναι πολύ περήφανος για την αγωνιστική του δραση. Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν.

Γι αυτό σχεδόν κανένας από τον ιδιωτικό τομέα (όσοι δουλεύουν ακόμα) δεν κάτσει να χάσει το μεροκάματο του. Θα "απεργήσουν" μόνο οι (ψηφίσαντες συριζαίοι) δημ υπάλληλοι δηλώνοντας αναρρωτική, θα αραξουν σπιτάκια τους ή για κανα τετραήμερο στο χωριό, τωρα που είναι φτηνα και τα καύσιμα.

Αυτή είναι η κατάντια μας.

BC

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω, στον ιδιωτικό τομέα δεν θα απεργήσουν γιατί δεν αντέδρασαν αρκετά το προηγούμενο διάστημα; Ντάξει ωραία η "θεωρητικολογία" εναντίον της απεργίας αλλά να βγαίνει κι ένα νόημα.

Την οποία "θεωρητικολογία" εναντίον της απεργίας την βλέπουμε σε 700 διαφορετικές βερσιόν στα σόσιαλ μήντια, από "απογοητευμένους" συριζαίους, και από δήθεν "ανένταχτους" και "αναρχίζοντες". Ωραίες κι οι απόψεις τους για την κίνηση του πορτογαλικού κκ να συμμετέχει σε κυβέρνηση-πασοκ (όλες με σπόντες για το "σεχταριστικό" κκε). Τουλάχιστον τουιτάρουν εναντίον του πανούση, του καμμένου και της άφαντης γραβάτας του τσίπρα, αυτοί είναι αγώνες.

Ijon Tichy

ad είπε...

έχω μια απορία και ζητώ τη βοήθεια του... κοινού:
ανήκω στο 25% που διαφωνεί με την πολιτική του κόμματος και διάβασα το κάλεσμα του site εα για την αυριανή απεργία (http://www.ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/756-anakoinosi-tis-kk-ea-gia-tin-apergia-tis-12is-noemvri)
σκέφτομουν πολύ σοβαρά να ανταποκριθώ... (λέμε τώρα...)
ωστόσο δεν κατάλαβα όμως ούτε πού(;), ούτε τί ώρα(;) καλούνε οι... σφοι;;;;;;
όποιος γνωρίζει και επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει αλλιώς... ομόνοια 10:30

υγ: δεν θα τους στείλω και email να ρωτήσω...
υγ2: αν κρίνω από το κείμενο για την “προδοσία των στρατηγών”, μάλλον για τον καναπέ του σπιτιού είναι το κάλεσμά τους...

Ανώνυμος είπε...

μην βαράτε.
Υπάρχουν και άσκοπες, χωρίς νόημα κινήσεις.
Με 30% ανεργία και μια οικονομία που σβήνει, το μικρομεσαίο κομμάτι της δηλαδή,
η απεργία είναι μια τέτοια κίνηση.
Ο κόσμος το έχει καταλάβει και αδιαφορεί. Δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτό.
Για να μην αναρωτιόμαστε για το αυριανό φιάσκο, αύριο.

ΥΓ. Πλάκα-πλάκα τί αιτήματα έχει η αυριανή απεργία;

BC

Ανώνυμος είπε...

https://fsnomikis.wordpress.com/2015/11/10/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%86-%CF%83-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-1011/

Τα ΕΑΑΚ μαζί με τη σπουδάζουσα νεολαία της κυβέρνησης, ενάντια στη κυβέρνηση. Όλο το ίντερνετ γελάει με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατεβαίνει ενάντια στον εαυτό του, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον στηρίζει κιόλας.



Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, "άσκοπη και χωρίς νόημα" η απεργία, φαντάζομαι το νόημα θα βρίσκεται στον "ρεαλισμό" του μνημονίου, σε συνδυασμό ίσως με μια "γενική απεργία διαρκείας" (αυτή ντε που θα γίνει από όσους ούτε μια μέρα δεν θέλουν να απεργήσουν, μην μιλήσω για πιο πρακτικά ζητήματα όπως αυτό της προετοιμασίας της απεργίας κτλ). Αυτό με τους μικρομεσαίους τι είναι; Ότι τελικά αυτούς χτυπά και μόνο η απεργία (όπως η απεργία των ναυτεργατών ήταν εναντίον των προσφύγων ας πούμε);

Τώρα για τα αιτήματα της απεργίας, περνάνε και κάτι μέτρα, δεν ξέρω αν έχεις ακούσει τίποτα. Ίσως να επηρεάσουν κάπως και τους μικρομεσαίους (λέμε τώρα).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

το οτι, λιγο, απεμεινε στην ν συριζα εφυγε απο την αρεν, ειναι αρκετα γνωστο

Κωστας

λαθραναγνώστης είπε...

Έχουν ξαμοληθεί στα μπλογκς κάτι τύποι σαν τον BC και με σχεδόν ταυτόσημη φρασεολογία επιχειρηματολογούν για τη ματαιότητα της απεργίας.
Προσοχή!!

λαθραναγνώστης είπε...

@ad,
Οι "εργατοαγωνίτες", είναι τόσο ελεεινοί, ώστε ούτε το ρόλο του αναχώματος δεν τολμούν να παίξουν. Μάλλον θα είναι τα σκουλήκια που θα φάνε όσους πέσουν μέσα στα αναχώματα!

Τελικά, φιάσκο και τα περί ματαιότητας των απεργιών κηρύγματα του BC και των λοιπών. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ήταν και μεγαλειώδης και πολυπληθέστατη.Και η απεργία έχει καλή συμμετοχή.
"Ποσοτική απόδοσις, κακή"
"Αποτελεσματικότης, κακή"
.....έγραψε ο αξιολογητής του BC, στο φύλλο αξιολόγησής του!
Απολύεσθε κύριε!
Φιάσκο επίσης και η αντιγραφή των μεθόδων των βρωμοΠΑΣΟΚων για αποδιοργάνωση των απεργιών εκ των έσω, από τον αλητάκο του Μαξίμου.
Είπαμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, όχι όμως τόοοσο φάρσα!
Ρε συφοριασμένοι φουκαράδες, όταν ο Αντρέας τα έκανε αυτά, τα υποστήριζε με χρήμα. Χρέωνε τη χώρα κι έφτιαχνε στρατούς πραιτοριανών.
Εσείς, που πάτε γυμνοί στ' αγγούρια?


Ανώνυμος είπε...

Αδιάφορο μου είναι αν θα το δημοσειεύσεις.
Φίλε μου Σφυροδρέπανε,γιατί έτσι σε θεωρώ(ως πολύ παλιός αναγνώστης του μπλογκ).
Ποιός ο λόγος να αφήνεις τα μισθοδοτούμενα κυβερνητικά τρολλ να αλωνίζουν στα σχόλια;
Θεωρείς πως συμβάλλουν στον διάλογο;
Αδύνατον.
Θεωρείς πως αυτογελοιοποιούνται;
Στα δικά σου τα μάτια ναι,όπως και πολλών (έστω και λίγο) υποψιασμένων. Αλλά αν ήταν δεδομένο για όλους, δε θα είχαν λόγο ύπαρξης. Με Σταθάκη, Τσακαλώτο υπουργούς σίγουρο είναι πως ξέρουν που επενδύουν τα λεφτά τους.
Δεν έχεις καμιά υποχρέωση ν απαντήσεις, υπάρχουν πιο σοβαρές δουλειές.
Να' σαι πάντα καλά

Φορθ Σπούτνικ

ad είπε...

σφοι, ο BC φραγκάτος μου φαίνεται...
για να θεωρεί φθηνά τα καύσιμα...
καταλαβαίνετε...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

BC Επειδη εισαι μαλλον λαπας για περιφρουρησεις εργοστασιων και καταπελτων θα σε παρω ενα βραδυ με το τουτου να γυρναμε και να δινουμε καφεδες και σαντουιτς στις φρουρες αυτες .Μετα δεν ξερω ...θα αντεξεις να ερθεις και στην συγκεντρωση ή θα πας για νανι ?

Επισης αφου δεν απεργει ΚΑΝΕΙΣ σημερα ,παρε ΜΕΤΡΟ ή λεωφορεια κατα τις 11 το βραδακι κι ελα στον "Καβουρα" να ριξεις καμμια γυροβουλια να στανιαρεις

Η αληθεια ειναι πως ΝΑΙ ο "Κουτσι" αργησε να πατησει το κουμπι στον Περισσο και να γινει απεργια ...μη νομιζεις ...και τωρα με το ζορι τον πεισαμε

(Εσυ ή "golden boy" εισαι ή κρατα ακομα η συνταξη του γερου]

λαθραναγνώστης είπε...

Μπα!
Τα χρεώνει στην "υπηρεσία"!
"Έξοδα κινήσεως"

Ανώνυμος είπε...

Τα μικρομάγαζα που ήταν όλλα ανοιχτά, πότε θα παραπονεθούν ότι αυτοί δεν έχουν δικαιώματα κλπ. ενώ έχει το δημόσιο που δεν άνοιξε τπτ;

Kώστας

Ανώνυμος είπε...

έλα δεν θα μας πεις κάτι για την Μυτιλήνη?
έλα πες μας κάτι,

αλέκος