Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έχουμε πόλεμο δικέ μου

Ξεκινάμε με ένα σύντομο ιστορικό.
Πρωί στα γραφεία του υπουργείου εργασίας στη σταδίου (το κυρίως κτίριο βρίσκεται στην πειραιώς). Συγκεντρώνονται αντιπρόσωποι από ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία, ενώσεις συνταξιούχων και πραγματοποιούν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τις προκλητικές δηλώσεις του βρούτση πως το ασφαλιστικό (δηλαδη το δικαίωμα στη σύνταξη) έχει βασιστεί στις πελατειακές σχέσεις. Σύνολο μερικές δεκάδες άνθρωποι. Ζητάνε συνάντηση με τον υπουργό, που έχει προλάβει να φύγει και αποφασίζουν να τον περιμένουν στο γραφείο του. Ωστόσο, η κυβερνητική εκδοχή των πραγμάτων λέει ότι απειλήθηκε ο βρούτσης, ο οποίος δε βρισκόταν καν στον χώρο.

Λίγο πιο πέρα έχει έρθει μια επιτροπή εργαζομένων από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας –με αναφορά στον αυτόνομο χώρο- και στην κλαυθμώνος συγκεντρώνονται γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί από τα μουσικά σχολεία.

Φτάνει μια διμοιρία ματ και περνάει αμέσως στην επίθεση. Χωρίς να υπάρχουν φθορές, αντεγκλήσεις, προκλήσεις και γενικά κάποιο πρόσχημα. Τότε γιατί; Για τη μαγκιά. Γιατί μπορούσαν. Και για τη μνήμη του ντερτιλή, που κάπως έπρεπε να την τιμήσουν. Περικυκλώνουν τον συγκεντρωμένο κόσμο, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την περιφρούρηση και την ψεκάζουν από απόσταση εκατοστών. Οι σύντροφοι αντιστέκονται πέντε λεπτά, αλλά αναγκάζονται να υποχωρήσουν. Όσοι μένουν στο κτίριο κατεβάζουν τα ρολά και μένουν μέσα, ενώ η αστυνομία λέει πως όλοι οι έγκλειστοι θα προσαχθούν στην ασφάλεια.

Η διμοιρία μοιράζεται σε δύο μέτωπα, στην περιφρούρηση που ανασυγκροτείται και στην επιτροπή από την κοινωφελή εργασία. Οι αυτόνομοι μας κάνουν νόηματα, ότι με ένα ντου τους έχουμε, σύντομα όμως έρχονται ενισχύσεις.
Στο μεταξύ, κάποιος δικός μας φωνάζει τρελαμένος σε έναν με πηλίκιο, που πρέπει να ήταν ο επικεφαλής αξιωματικός:
-Ξέρεις τι κάνεις; Με το παμε τα έβαλες. Τελείωνε.
Ενώ οι αυτόνομοι έπιασαν τον τύπο στο ψιλό:
-Δηλαδή εσύ τώρα χάρηκες; Εσύ τους έβαλες να τα ρίξουν, ε;
-Ποιος, εγώ; Όχι..!
-Και τότε μόνοι τους βαράνε;

Μεσολαβεί ένα διάστημα ανασύνταξης, που ήταν η ηρεμία πριν την καταιγίδα, και αρχίζει ο δεύτερος γύρος, με μουσική υπόκρουση από τη διπλανή συγκέντρωση των μουσικών. Οι δικοί μας επιχειρούν να προσεγγίσουν το κτίριο κι οι ματάδες βαράνε αδιακρίτως και στο ψαχνό. Ανοίγουν κεφάλια, σημαδεύουν στα γεννητικά όργανα, τρώνε αδέσποτες οι περαστικοί που θέλουν να πάνε απέναντι. Ένας σύντροφος δε μπορεί να πατήσει το πόδι του και φεύγει υποβασταζόμενος, ένας άλλος, που ‘χε χτυπηθεί και πέρσι στις 20 οκτώβρη από τους μπάχαλους, είναι σοβαρά τραυματίας και τον παίρνει το ασθενοφόρο. Αργότερα μαθαίνουμε ότι πήγαν στο νοσοκομείο ασφαλίτες με πολιτικά και ζητούσαν τα στοιχεία των τραυματιών.

Οι ματάδες ανοίγουν την είσοδο του κτιρίου και κατεβάζουν κάτω τους δικούς μας για να τους πάνε στο λεωφορείο για προσαγωγή. Όλοι έμπειροι συνδικαλιστές, πρόεδροι σωματείων και μέλη δσ, ένας κι ένας. Βγαίνουν συγκροτημένα με αλυσίδες κι ο κόσμος, που όσο περνά η ώρα ολοένα και αυξάνεται, κυκλώνει το λεωφορείο και σχηματίζει κλοιό γύρω του, για να μην το αφήσει να φύγει. Εκεί αρχίζει ο τρίτος γύρος που είναι σύντομος και σφοδρός. Ένας μεσήλικας χάνει τις αισθήσεις του και ξαπλώνει στην άσφαλτο.

Απ’ την άλλη κατεύθυνση φεύγει το λεωφορείο με τους προσαχθέντες, που έχουν υψωμένες γροθιές. Ακούς τριγύρω πηγαδάκια και συνομιλίες: ήταν η γυναίκα μου στη συγκέντρωση με τους μουσικούς και με παίρνει τηλέφωνο να μου πει πως της έκαναν προσαγωγή. Πρέπει να πάω...
Αρχίζουν οι συνεννοήσεις. Κώστα θα βάλετε συγκέντρωση; Ναι μωρέ, όλοι τώρα στη γαδα.
Στο κτίριο δε μπαίνει κανείς, μέχρι να δώσουν μυστική παράσταση οι ματάδες και να πετάξουν με στιλ θεοχάρη δυο φακέλους και μια καρέκλα στο πάτωμα, για να έχουν να δείχνουν μετά βανδαλισμούς του παμε στα κανάλια.

Φεύγουμε για τη γαδα, στο δρόμο η πορεία έτρεχε και φώναζε ξέπνοη ενωτικά συνθήματα, χωρίς εσένα..., και η τρομοκρατία δε θα περάσει... Στρίβουμε στην αλεξάνδρας, περνάμε απ’ το γήπεδο και βλέπουμε ψηλά επίκαιρες σκηνές από το ουέμπλεϊ επί χούντας, που επιστρέφει δριμύτερη. Κυκλώνουμε τη γαδα, καμιά πεντακοσαριά άτομα, που αυξάνονται και πληθύνονται με γοργούς ρυθμούς. Φωνάζουμε τα συνθήματα, φτιάχνουμε πηγαδάκια και συζητάμε τα ενδεχόμενα. Θα τους αφήσουν ελεύθερους ή μήπως θέλουν να τους δικάσουν με τον τρομονόμο για κατάληψη δημοσίου χώρου; Και γιατί αργούν να τους απαγγείλουν κατηγορίες; Ζυγίζουν να δούνε τι τους παίρνει να βγάλουν, ή μας κάνουν πόλεμο νεύρων και περιμένουν να σπάσει ο κόσμος;

Έρχεται εσπευσμένα κι η αλέκα απ’ την λάρισα, και συναντιέται με τον αττικάρχη. Λες να την κρατήσουν κι αυτή μέσα, επειδή δεν πληρώσαμε το χαράτσι για την κοα και τον περισσό;
Ο κεδίκογλου κάνει το άσπρο μαύρο και κάνει λόγο για εξτρεμισμούς του παμε. Και έρχεται αυθόρμητα ο συνειρμός με την παλιότερη δήλωση του αλέξη για εξαλλοσύνες, πριν καν γίνει επίδοξος πρωθυπουργός και αρχίσει να τα στρογγυλεύει.
Κάποιοι μαύροι χτενίζονται κυριολεκτικά και πετάνε τρικάκια για τις καταλήψεις των ελεύθερων χώρων, μες στην επικαιρότητα.

Τα κανάλια δίνουν γραμμή ότι το κουκουέ, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει κεντρική πολιτική γραμμή να κάνει τζέρτζελα για να ενισχύσει τη θέση του –χωρίς να διαφέρει θεαματικά η ακριβής τους διατύπωση- και δε λένε κουβέντα για τον πρωτοφανή τσαμπουκά και το νταηλίκι της κυβέρνησης.
Ένας αγρότης στα μπλόκα δίνει την ατάκα της ημέρας: δε θέλετε να κάνουμε καταλήψεις, δε θέλετε να κλείνουμε τους δρόμους, να απεργούμε. Δηλαδή πώς θέλετε να αντιδράσει ο λαός, παίζοντας πρέφα;
Οι προσαγωγές γίνοναι συλλήψεις με κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές δημόσιας περιουσίας. Θα κρατηθούν τη νύχτα και η δίκη θα γίνει το πρωί, με διαδικασία αυτόφωρου.

Σήμερα έχουμε χρέος να διαταράξουμε ξανά την κοινωνική τους ειρήνη, που την επιβάλλουν με τη σιδερένια φτέρνα του συστήματος. Η ανακωχή και οι αυταπάτες τελείωσαν. Το αστικό κράτος κάνει επίδειξη δύναμης, αλλά μπορεί να έχει κάνει και το μοιραίο λάθος, γιατί μέχρι τώρα κέρδιζε χωρίς αντίπαλο κι έγινε υπεροπτικό, πιστεύοντας ότι έχει έρθει η ώρα να βάλει στο χέρι και τους κομμουνιστές.

Ίσως αν δεν είχε μεσολαβήσει το 4,5% του ιουνίου, να μας υπολόγιζαν περισσότερο και να φοβούνταν να κάνουν τα ίδια. Ίσως πάλι να τα έκαναν ούτως ή άλλως, γιατί δεν έχουν πια περιθώρια ανοχής κι ελιγμών. Όπως και να έχει μπαίνουμε σε μια καινούρια φάση, όπου το πράγμα χοντραίνει επικίνδυνα.
Έχουμε πόλεμο σύντροφε...

53 σχόλια:

faros είπε...

Απόλυτα σωστός ...

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

Ανώνυμος είπε...

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος.».

modesto είπε...

τι σχεση εχει το ενα με το αλλο;

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτη σχέση. Βλέπεις ο "χώρος" υπάρχει πάντα και μόνο για να βγάζει μάγκα το κράτος. Είτε όταν σαν κοριτσάκια βλέπουν τις "καταλήψεις" τους να σπάζουν - όχι όλες βέβαια... - είτε όταν σαν Αδωνεις λένε "τί μας λέει το ΚΚΕ".
Λέει την αλήθεια το ΚΚΕ πως υπάρχουν αφεντικά κι εργάτες. Ενδιάμεσοι -στάδια, άπόψεις, θέσεις, ΔΕΝ υπάρχουν.
Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό...

Γράκχος Μπαμπέφ

makis είπε...

ποιος νοιάζεται γι αυτά?(τι είπε αυτός τότε.τι έκανε ετούτος μετά και τα ρέστα...)

εμπρός για ΕΝΌΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΑΡΆΤΑΞΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΈΝΗ ΔΡΆΣΗ

ενάντια στον αυταρχισμό,στη λιτότητα,το ξεπούλημα,την ιδιωτεία,την εκμετάλλευση ,

ΌΛΟΙ με τις θεωρίες μας,τις απόψεις μας,τα θέσφατα και τις αυταπάτες μας

ΌΛΟΙ στο δρόμο.

Εκεί να λύσουμε,αν πρέπει,και τις διαφορές μας,κι όχι πάνω από το πτώμα των εργαζόμενων σε σκοτεινά γραφεία και επιτροπές.Μπροστά στο κόσμο και μαζί μ'αυτόν.

neophyte_commie είπε...

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι η δεύτερη σπίθα σε απόσταση λιγότερο από εβδομάδας. Οι πάνω αρχίζουν να μην μπορούνε, οι κάτω αρχίζουν να μην θέλουν. Το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές δεν έχουν βάλει κώλο κάτω. Το ΚΚΕ είναι σταθερό κι η Αλέκα έχει γίνει λάστιχο πάνω-κάτω (δεν είναι και κοριτσόπουλο πλέον). Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να φουντώσει το πράγμα. Η επόμενη θα είναι με τον πόλεμο, αλλά αν τα καταφέρουμε πιο πριν θα είναι ακόμη καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Μην μπερδεύουμε τα μεν με τα δε (για να μην εκφραστώ χειρότερα). Τι σχέση είχε η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ και με τι πρόσχημα έγινε, και τι σχέση έχει ότι 35 γραμματείς και πρόεδροι ομοσπονδιών των βασικών χώρων παραγωγής της χώρας υπερασπίστηκαν ότι εσύ τόσα χρόνια δεν πλήρωνες εισφορές για να παίρνεις 200 ευρώ βάσει πελατειακών σχέσεων!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ "ΕΡΓΑΤΙΚΟ" ΑΓΩΝΑ

http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_303.html

Ανώνυμος είπε...

Οι καταληψεις των γραφειων της ΔΗΜΑΡ το εκαναν για την παρτη τους, την "υστεροφημια" τους, για να συνεχισουν να κανουν την επανασταση εναντιον του μπαμπα τους. Ματαια προσπαθησαν να δειξουν οτι εκφραζουν κατι παραπανω απ αυτο. Μπορουν να συνεχισουν να ζουν στη νεραιδοχωρα τους αν θελουν, ποτε δεν ζητησαμε αλληλεγγυη απ αυτους. Μια ζωη ξενα σωματα στην ταξικη παλη ηταν και οι περισσοτεροι θα συνεχισουν να ειναι. Οι καταληψιες του υπ. εργασιας, εργαζομενοι και συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ, το κανουν για λογαριασμο ολης της ταξης τους, το κανουν για να πουν στο λαο να παρει την κατασταση στα χερια του. Ειναι αλφα-βητα στην πραγματικοτητα, απλα καποιοι ακομα και τωρα κοιμουνται. Πρωτοποροι μονο στο κρεβατι τους. Μακαρι να πολωθει κι αλλο το κλιμα, ετσι που οι πεσμενες μασκες να σπασουν και να μην μπορουν να ξαναφορεθουν ποτε.

TRASH είπε...

Επί του παρόντος, τους μετρήσαμε (μέχρι που τολμάνε να το φτάσουν), και μας μέτρησαν (εάν και κατά πόσο μασάμε).
Η απελευθέρωση των συλληφθέντων, νίκη δική μας στα σημεία.
Καμπανάκι γύρου, και περνάμε στον επόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε στο indymedia γίνεται της προβοκάτσιας το κάγκελο. Ρίξτε μια ματιά απλά στο φόρουμ, θα πάθετε πλάκα. Την ημέρα που γίνονταν όλα αυτά, πρέπει να μπήκαν και να bumpαραν πάνω απο 6-7 αντιΚΚΕ νήματα!! Μέχρι και έκδοση της ΚΟΕ απο τη δεκαετία με τις βάτες θυμηθήκαν να βάλουν.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1453413

Ανώνυμος είπε...

πρώτα πιάσανε τους μπάχαλους
αλλα εγω δεν ημουν
μετα πιάσανε τους μετανάστες
αλλα εγω δεν ημουν
μετα πιασανε αριστεριστές
αλλά εγω δεν ημουν
τωρα πιανουν τους κομμουνιστες
ρε παιδια εμεις δεν ημαστε σαν τοις αλλοις

δεν πειράζει το πράγμα φουντωνει
άιντε να δουμε
πισω φασιστες
εμπρος σύντροφοι (όλοι μας)

Ανώνυμος είπε...

Η κατάληψη στη ΔΗΜΑΡ ήταν σε γραφεία κόμματος, ενώ στο γραφείο του Βούρτση σε κυβερνητικό κτίριο.
Πάμε παρακάτω τώρα.
Αν το ΚΚΕ είχε μεγαλύτερη εκλογική επιρροή απ' ότι τώρα, θα βλέπαμε χειρότερα απ' ότι είδαμε χθες. Η προβοκάτσια τους δεν πέρασε!

Ανώνυμος είπε...

"Ενδιάμεσοι -στάδια, άπόψεις, θέσεις, ΔΕΝ υπάρχουν.
Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό..."

Δηλαδή ο "χώρος" διαχωρίζεται από το ΚΚΕ στα στάδια και στα αφεντικά; Τον ασαφή όρο αφεντικό εκείνοι τον υιοθέτησαν πρώτοι, ενώ για τα στάδια... αυτοί θέλουν άμεση κατάργηση του κράτους.

Ανώνυμος είπε...

οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει σε "βαβυλωνια" και ¨εφημεριδα δραση¨κείμενα συμπαράστασης για τους συλληφθέντες του ΠΑΜΕ
παρόλη την χολή του ΚΚΕ στον "αυτονομο χωρο"

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει όλα τα άλλα σε ένα σημείο μπερδεύτηκα.Είναι τελικά αυτόνομοι ή μαύροι;Και ρωτάω εσένα γιατί είσαι (κάπως) σοβαρός
Καλά κάποια από τα σχόλια αντιγράφουν γεωργιάδη και χρυσή αυγή."κοριτσάκια,η επανάσταση του μπαμπά τους" ,"προβοκάτσια".
Αντιλήψεις νηπίων και εκφράσεις 'δρώμενων".Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτοί που δεν ακολουθούν την κατάντια σας και αγωνίζονται και στέκονται αλληλέγγυοι σε σωστές κινήσεις σε κάθε περίπτωση.Σας χαλάει το γκαιμπελισμό αλλά δεν πειράζει,Ξύδι.

Ανώνυμος είπε...

Επίθεση "φιλίας" από τα "παιδιά" με στόχο να ανοίξουν τρύπες να περάσει το δηλητήριο ενάντια στο οργανωμένο ταξικό κίνημα. Το indymedia, το βαθύ "κόκκινο" κτλ. στο ίδιο μοτίβο στέκονται "αλληλέγγυοι" αλλά οι μπηχτές και οι "εξυπναδούλες" δίνουν και παίρνουν.

Ίσως και να μην άξιζε να ασχοληθεί κανείς με όλους αυτούς μετά από αυτό το 48ωρο και με την απεργία στις 20/2 μπροστά μας, με την αντίστοιχη δουλειά που απαιτείται για την επιτυχία της, αλλά από τη στιγμή που τα σχόλια τους εμφανίζονται εδώ δεν μπορούν να μείνουν άνευ σχολιασμού.

Το γενικό πλαίσιο είναι ένα. Η συγκυβέρνηση υλοποιεί την απαίτηση της αστικής τάξης για "νόμο και τάξη", απαραίτητη προϋπόθεση για "υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον" και ανάπτυξη με την αξία της εργατικής δύναμης στον πάτο. Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτό δεν ξεκίνησε από τις "καταλήψεις στέγης", αλλά από τη μακροβιότερη απεργία μετά τη χούντα... Σκληραίνοντας την καταστολή, δηλώνει έμπρακτα ότι θα παραμερίσει οτιδήποτε μπαίνει εμπόδιο στην απρόσκοπτη κερδοφορία της. Ο στόχος είναι πρώτα από όλα και σχεδόν αποκλειστικά η εργατική τάξη και η πάλη για την οργάνωση της.
Σε αυτό το πλαίσιο η επίθεση στη "Βίλα" μόνο περιφερειακό και εφετζίδικο ρόλο έπαιξε, περισσότερο για να ενισχύσει την εικόνα της σκληρής και άτεγκτης κυβέρνησης. Δεν ξαναανοίγω καμιά συζήτηση αλλά για κάθε σοβαρό άνθρωπο, και όχι "αναρχικό" με τάσεις μεγαλομανίας, είναι φανερό ότι ο καπιταλισμός δεν κινδύνευε από κει. Κρίμα μόνο για όσα παιδιά δεν είναι ασφαλίτες και χαραμίζονται σε έναν αδιέξοδο αγώνα...

Πραγματικά έχω σιχαθεί να βγάζω να μετράω ποιος την έχει μεγαλύτερη, άλλωστε εδώ και δέκα χρόνια έχω πάψει να είμαι φοιτητής και τα προβλήματα μου πλέον αφορούν την πραγματική ζωή. Ίσως για αυτό εκνευρίζομαι από την πολιτική "ανωριμότητα" (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και βλακεία.

Η αστική τάξη ξέρει από που κινδυνεύει. 3 χρόνια τώρα αυτό που την ενόχλησε δεν ήταν οι "πλατείες", οι "πατάτες" και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (άμα τε και "αντιεξουσιαστικές"). Το σύνολο της αστικής τάξης έφριττε με ιερή αγανάκτηση με τις "εξαλλοσύνες" (τάδε έφη Τσίπρας) του ΠΑΜΕ στα λιμάνια, με τους Χαλυβουργούς, με κάθε προσπάθεια οργάνωσης της πάλης, με κάθε προσπάθεια να γίνει συνείδηση το πλέον εμπνευσμένο σύνθημα:

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Για να μιλήσουμε καθαρά, αυτά τα 3 χρόνια ότι μπορεί να ονομάζεται "αναρχισμός", με πολύ μικρές εξαιρέσεις για να μην αδικήσω κανέναν, στην Ελλάδα αξιοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αστικό κράτος. Μαρφίν, προβοκάτσιες σε κάθε απεργία, καραγκιοζιλίκια στην κάτω πλατεία, 20/10 και νεκρός εργάτης (αυτό δεν ξεχνιέται με τίποτα, τσογλάνια). Ακόμα και σήμερα, η όλη υπόθεση με τη Βίλα εντάσσεται στα ίδια πλαίσια. Δεν μπορώ λοιπόν ούτε στιγμή να νιώσω δίπλα σε κάτι που όχι μόνο δεν είναι μέρος του εργατικού κινήματος αλλά έχει σταθεί πολλές φορές ανοικτά εναντίον του, και όχι μόνο ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Ξέρω ότι αρκετοί θα επιτεθούν σε αυτά που λέω. Δεν με ενδιαφέρει, ας ασχοληθούν με τις "Βίλες" τους και ότι γουστάρουν, αλλά ας μην έρχονται με εξυπνάδες να ζητήσουν και τα ρέστα...

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά,μην υπερβάλλουμε, η μπροσούρα της Α/συνέχεια ανέβηκε πριν την προσαγωγή-σύλληψη.
Όσο για το αν στέκουν όσα αναφέρει, τουλάχιστον κάποια δικών μας που είναι εντός εισαγωγικών, είναι να αναρωτιέσαι τι έγινε τότε.
Άσχετα όμως αν ίσχυε ή όχι το ενιαίο σύστημα κοινωνικών σχέσεων, που έλεγε η μπροσούρα, είναι γεγονός πως λειτουργούσε το ΚΚΕ από τότε πολύ ανέμελα. Και τώρα τα λουζόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω γιατι σε μια αναρτηση που αφορα τους αγωνες της εργατικης ταξης ασχολουμαστε με τους αναρχικους και το ασφαλιτομηντια. Η αλληλεγγυη ειναι ταξικη, οχι απο κομμα σε κομμα, απο χωρο σε χωρο κι απο παρεα σε παρεα. Πεντε απλα πραγματα, ας γινουν επιτελους κατανοητα για να προχωρησουμε παρακατω.

TRASH είπε...

Καταγγέλω για απαράδεκτη πολιτική ασυνέπεια την ΑΚ!
Κανονικά θα έπρεπε να επαναλάβει την γνωστή θριαμβική ατάκα για τις "περίφημες περιφρουρήσεις του ΠΑΜΕ που συνετρίβησαν [sic] στο πρώτο μπραφ".
Ουστ! Χαφιεδόμουτρα!
Κατά τα λοιπά:
-Τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ δεν είναι κυβερνητικά κτήρια. Πως θα σας φαίνοταν μία κατάληψη του ΠΑΜΕ στο ...Νοσότρος π.χ.;
-Οι συληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι κάποιων χιλιάδων εργαζόμενων. Οι καταληψίες της κάθε "βίλας", ποιόν ακριβώς εκπροσωπούν πέραν του εαυτού τους, για να γίνει σύγκριση;
-Δεν ξεχνάμε τον Μήτσο. Μας χωρίζει αίμα με δαύτους!

Ανώνυμος είπε...

φιλε ανωνυμε στις "πλατείες" συμμετείχαν και απεργοί
σταματα επιτέλους να βλέπεις τον κόσμο με τις παρωπίδες της εκαστοτε κομματικής ηγεσίας
σου θυμιζω ότι οι Κνιτες το 80 έλεγαν ότι δεν έγινε και τίποτα στο τσερνόμπιλ (σήμερα όχι)

αν δεν ήταν τόσοι απεργοι όσοι έπρεπε αυτο οφείλεται στην απουσια του ΚΚΕ
αν το περιεχόμενο δεν ήταν όσο ριζοσπαστικό όσο έπρεπε αυτό πάλι οφείλεται στην απουσια του ΚΚΕ
εκτός αν περιμένουμε αυθόρμητα οι εργάζόμενοι να υιοθετήσουν την πολιτική μας ή περιμενουμε να βαλουν τα ριζοσπαστικά συνθηματα οι οπορτουνιστες

Αναυδος είπε...

μια ζωη οι ιδιες αυταπατες

Οι εργατες αντιδρουν οργανωμενα δεν μαζευονται σε πλατειες κυριακες απογευμα μπας και τους λυοηθει το δοβλετι. Οι πλατειες ηταν η αντιδραση των προσκυνημενων που ειδαν ξαφνικα οτι το χερι που έγλυφαν και προσκυνουσαν δεκαετιες τωρα του πηρε τη μπουκια (μικρη ειναι η αληθεια) απο το στομα.

Γι αυτο και στις απεργιες οι πλατειες ηταν αδειες, γιατι οπως λεει και το συνθημα στην πλατεια μαγκας και μπροστα στο αφεντικο μαλακας

Ανώνυμος είπε...

για τον τελευταιο ανωνυμο 10¨37 και τις ανοησιες του περι Τσερνομπιλ την σπεκουλα που ακολουθησε και τους μυθους για το τι ειπε το ΚΚΕ τότε
Κι εσυ και οι ομοιοι σου λοιδορουσουτε το σοσιαλισμο δεκαετιες τωρα και ξαφνικα θυμηθηκες οτι ο καπιταλισμός ειναι κακός και πρεπει να ανατραπει ?

Ανώνυμος είπε...

προβληματίστηκε κανείς γιατί ήταν λίγοι οι συμπαραστάτες στην Ευελπίδων και στη ΓΑΔΑ;
Στη μεν ΓΑΔΑ ήταν απόγευμα, οπότε οι εργαζόμενοι μπορούσαν να πάνε.
Στη δε Ευελπίδων, και πρωί να ήταν, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν 5.000 άνεργοι και φοιτητές κινητοποιήσιμοι από το ΚΚΕ.
Η ηγεσία δεν "σήκωσε το γάντι". Από τη μια, καλώς έκανε, καθώς πρέπει αυτή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Συμπέρασμα: μην παραμυθιαζόμαστε από τα λόγια των δημοσιογραφίσκων που βλέπουν "συγκρουσιακή στροφή". Οι άσχετοι δημοσιογραφίσκοι, μιλάνε για τέτοια στροφή, επειδή ο Σύριζα πάει δεξιά. Μα ακριβώς επειδή πάει δεξιά, το ΚΚΕ δεν χρειάζεται να πάει πιο "συγκρουσιακά", αφού του δημιουργείται κενό από τη δεξιά του πλευρά.

Ανώνυμος είπε...

Τrash,
επειδή μάλλον δεν ξέρεις.
Κάποτε στο "ασφαλιτομήντια" έγραφε ο Red Alert και πολλοί άλλοι οπαδοί και μέλη του ΚΚΕ. Και σίγουρα οι σχέσεις ήταν καλύτερες μεταξύ μας.
Ρώτα μόνο για τη Θεσσαλονίκη 2003, όπου ΚΚΕδες φιλοξένησαν και περίθαλψαν άτομα του "χώρου" από το κυνηγητό των ΜΑΤ στα γραφεία του ΚΚΕ.

Έλεος. Το κόμπλεξ κάποιων που κατά τύχη δεν είναι ενταγμένοι οργανωτικά στη Χρυσή Αυγή (αλλά χρησιμοποιούν την ίδια ορολογία με αυτή και έχουν τετοια ψυχολογία) δεν μπορεί να γίνεται κομματική γραμμή.

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομία χθες έδινε 2000 κόσμο, και όλοι ξέρουμε την αξιοπιστία της. Πόσο κόσμο δηλ θα έπρεπε να είχε σε έργασιμη μέρα και με ένα βράδυ προετοιμασία; Κόσμος πήγαινε και ερχόταν και τις 2 μέρες. Πριν τη δουλειά, μετά τη δουλειά, πριν το μάθημα, μετά το μάθημα.
Τι σήκωμα του γαντιού να έκανε; Ντου στη γαδα ή στην ευελπίδων;
Το θέμα τώρα είναι η συνέχεια. Νέα 48ωρη οι ναυτεργάτες, τρίτη δε νομίζω να τους αφήσουν. Και οι αγρότες στην εθνική να παίζουν κλέφτες κι αστυνόμους. Εκεί θα παιχτεί η κλιμάκωση.
Α και στη θεσσαλονίκη το 2003 ήταν ξεκάθαρα ντου στα γραφεία με συγκεκριμένο στόχο, αλλά δεν τους πέρασε. Στο indymedia δε χωρά καμία άλλη άποψη. Κάνε μια βόλτα από τα κομμένα. Είναι σχεδόν αστείο.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν υπήρχαν εργάτες στις πλατείες; Ήταν όλοι αστοί και μικροαστοί; Η έξαρση του κινήματος πώς θα γίνει, συγκρότημένα και καθαρά ταξικά; Αυτό κι αν είναι αυταπάτη...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τσέρνομπιλ, ιντιμίντια, κατάληψη στη δημαρ, θεσσαλονίκη 2003, καταλήψεις αναρχικών, συλλήψεις συνδικαλιστών... Όλα μαζί στο μπλέντερ.
Αν δεν πρόκειται για καθαρή ανοησία, που πάει να δικαιολογήσει κουτοπόνηρα -τι ακριβώς άραγε;- είναι απλά εκ του πονηρού. Μην τσιμπάτε..

TRASH είπε...

Τελευταία φορά που απαντάω σε ανώνυμο (1 Φεβρουαρίου 2013 - 1:20 μ.μ. ). Είναι αγένεια και ανοησία να μην μπάινει ένα ψευδωνυμο. Τα νύχια μας δεν μυρίζουν ποιός λέει τι...
Πάμε λοιπόν παρακάτω αρχίζοντας από τέλος.
Αυτοί λοιπόν "που κατά τύχη δεν βρίσκονται στην Χρυσή Αυγή", είναι αυτοί που αγκαλίτσα με τα ναζιστόμουτρα και έναν ακόμη εσμό από λούμπεν μπράβους και χούλιγκανς, πληρωμένους ένα πενηντάρι για μεροκάματο (ξέρουμε και εμείς κόσμο στους συνδέσμους οπαδών), επιτέθηκαν με δολοφονικές προθέσεις και αποτελέσματα ενάντια σε εργάτες, και μάλιστα εν ώρα απεργιακής συγκέντρωσης στις 20/10/2011.
Για τα υπόλοιπα. Σαφέστατα και γνωρίζω (και από πρώτο μάλιστα χέρι) και για το 2003, και για πιο πριν, και για πιό μετά, και για αρκετά ακόμη σε σχέση με τον Α/Α χώρο.
Οστώσο μιλάς για μία εποχή στην οποία ήταν δυνατόν το σύνολο σχεδόν των προσωπικών συναναστροφών μου να προέρχεται από αυτόν ακριβώς τον χώρο. Μία εποχή που δεν ήταν παράλογο να απεργείς το πρωί με το ΠΑΜΕ και να είσαι το βράδυ στην ΑΣΟΕΕ (Δεκέμβρης '08).
Για μία πολύ παλιά εποχή
ΠΡΙΝ η δολοφονία εργαζόμενων γίνει κάτι αποδεκτό από τον Α/Α χώρο (Μαρφίν, λαϊκή αγορά εξαρχείων, και καμπόσες ακόμη απόπειρες)
ΠΡΙΝ η δολοφονία εργατών γίνει επιδίωξη του Α/Α χώρο (με πολύ τύχη ο Κοτζαρίδης ήταν ο μόνος εκείνη την ημέρα)
Για την εποχή που η συνύπαρξη Α/Α και ναζί σε απόσταση μέτρων επί μήνες (όπως έγινε στο σύνταγμα) ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Για την εποχή που η σύμπραξη Α/Α και ναζί ενάντια σε απεργούς (όπως συνέβη κατ'επανάληψη και μετά τις 20/10) ήταν αδιανόητη.
Για την εποχή που οι Α/Α δεν στήριζαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ (Λυβίη, Συρία, και έχουμε και το Ιράν μπροστά...)
Για την εποχή τέλος που ο Α/Α χώρος δεν ψήφιζε στις εκλογές, αντί να γίνει γισουφάκι του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλάς για ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ παλιά εσύ...
Τώρα μας χωρίζει αίμα, και μπόλικη σιχασιά!

Ανώνυμος είπε...

"Ρώτα μόνο για τη Θεσσαλονίκη 2003, όπου ΚΚΕδες φιλοξένησαν και περίθαλψαν άτομα του "χώρου" από το κυνηγητό των ΜΑΤ στα γραφεία του ΚΚΕ."

Καλό!!!!

modesto είπε...

το ΚΚΕ ειναι παρων οπου φτανει το μποι του, τοσοι ειμαστε μεχρι εκει φτανουμε προς το παρων. στις απεργιες δεν ειναι ΚΚΕ, ειναι συνδικαλιστικη συσπειρωση, το ΠΑΜΕ, αλλοι κατεβαινουν με κομματικα πανο και ζητανε και τα ρεστα οτι το ΚΚΕ καπελωνει. ποτε ειδατε σε απεργια σημαια πανο του ΚΚΕ;;; αλλοι χαιροντουσαν με τις πλατειες και περναγανε καλα παρεα με τους χρυσαυγητες.
για το ποσο συμμετειχαν απεργοι στις πλατειες κοιτα την πρωτη μερα της 48ωρης που καλουσαν στην απεργια στην πλατεια το πρωι και δεν υπηρχε ψυχη.
για τον αλλο με τον κοσμο στις συγκεντρωσεις. να σου θυμισω φιλτατε οτι η συγκεντρωση στην γαδα ξεκινησε απο τις 14:00 περιπου και εληξε στις 22:30. αυτες τις 8 ωρες ειχε ενα σταθερο κοσμο που ηταν μεγαλος και κυριως δεν ηταν ο ιδιος, εγω προσωπικα πηγα στο σχολασμα και μονο απο την "παρεα" την δικια μας ημασταν μονιμα 10 αλλα περασαν τουλαχιστον 30 γιατι ο κοσμος ανακυκλωνοτανε.
για την ευελπιδων τι να σου πω, ακομα και οι μπατσοι και τα ΜΜΕ λεγανε οτι εχει πολυ κοσμο, μονο εσυ δεν το ειδες.
οσο για το 2003 και το Indy, ναι παλιοτερα γραφανε στο indy και κομμουνιστες ωσπου σταματησανε να σηκωνουν τα κειμενα τους οι διαχειριστες και δεν ειχει και νοημα να προσπαθεις να μιλησεις με προκατελειμενους αντικομμουνιστες, να μην αναφερω τωρα διασημους χρηστες του indy.
για την θεσσαλονικη, στα γραφεια του ΚΚΕ μπουκαραν τα φρικια (οχι στην ΚΟΘ, αλλα σε ενα αλλο κτιριο που κατω ειχε φροντιστηριο αν θυμαμαι καλα και στους 2 τελευταιους ηταν γραφεια της ΚΝΕ και το ραδιο, στα γραφεια μπηκαν και τα εσπασαν αλλα στο ραδιο ειχε περιφρουριση και δεν μπηκαν) με πολλους ξενους κιολας -κεντρικη ευρωπη, ισπανια- και ηταν τυχεροι που η καθοδηγηση ηταν ψυχραιμη γιατι αν αφηναν τον κοσμο να εκφραστει εκει θα εμεναν μεσα. δεν στα ειπαν καλα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν επρεπε να ηταν περισσοτεροι οι συγκεντρωμενοι,σιγουρα ομως ειναι θετικο στοιχειο η αμεση αντιδραση του Κομματος σε πολλα επιπεδα.
Και η προβοκατσια με τις φωτο ξεσκεπαστηκε και τα παπαγαλακια το βουλωσαν και οι ασφαλιτες στο νοσοκομειο αποκαλυφθηκαν και το κυριοτερο οι συντροφοι δεν εμειναν λεπτο μονοι στο ελεος της αστυνομιας.

Χημικος

Ανώνυμος είπε...

"Χαφιεδόμουτρα,τσογλάνια δολοφονείτε στις λαϊκές,κοριτσάκια,ο καπιταλισμός κινδυνεύει από εμάς και μόνο".
Κλασσικός ελιτισμός διανθισμένος με παραληρηματική μεγαλομανία και ολίγη από λούμπεν.
Είναι γεγονός ότι το "δόγμα Δένδια" αφορά πολύ περισσότερους από τους α/α.Κι αυτό είχε επισημανθεί μέσα από τις αναλύσεις τους.
Πρώτο σημείο.
Η οξυμένη κατασταλτική επίθεση που ξεκίνησε με την εισβολή σε δύο καταλήψεις -λέγαμε- αφορά κάθε αγωνιζόμενο ,κάθε απεργό και διαδηλωτή.Το αν δικαιώθηκε ή όχι αυτή η ανάλυση μπορεί ο καθένας να το κρίνει.
Δεύτερο σημείο.Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός.Όρος που έχει εισαχθεί επίσης από τους α/α με βάση την κινητοποίηση σύσσωμων των μηχανισμών του συστήματος ,από τις κατασταλτικές δυνάμεις μέχρι τα ΜΜΕ σε μία σταθερή γραμμή.Οτιδήποτε αρνείται την κυριαρχία τους ,όχι μόνο θα διώκεται αλλά και θα συκοφαντείται απροκάλυπτα μέσα από κατασκευές γκαιμπελικού τύπου.
Και πάλι κρίνεται αν κάναμε λάθος ή όχι.
Σημείο τρίτο.Σημασία έχουν και τα μέσα και ο σκοπός.Η κατάληψη γραφείων κυβερνητικού κόμματος ή η "παράσταση διαμαρτυρίας" στο υπουργείο εργασίας έχει όντως σημασία από ποιους και για ποιο λόγο γίνεται.Η καταδίκη "αυτά δεν πρέπει να γίνονται γιατί πώς θα σας φαινόταν αν σας έκαναν το ίδιο.." είναι βγαλμένη κατευθείαν από το ιδεολογικό οπλοστάσιο της αστικής δημοκρατίας.Δεν υπάρχει τίποτα "το ίδιο" γιατί από τη μία πλευρά μιλάμε για μηχανισμούς που ασκούν εξουσία στην κοινωνία και στην εργατική τάξη και είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωσή τους κι από την άλλη για αγώνες -με τα χαρακτηριστικά του ο καθένας.Όποιος αρνείται αυτό το γεγονός και λοιδωρεί οτιδήποτε δεν προέρχεται από τον ίδιο ,είναι γιατί θέλει να ηγεμονεύει σε αυτούς,με κάθε τρόπο,ακόμα και ψευδολογώντας και χυδαιολογόντας.

Τέλος,όταν κάποιος θέλει να επιβάλλει την ηγεμονία του στους δρόμους και έμπρακτα (δηλαδή ασκώντας και βία) δεν έχει λογική να ωρύεται μετά γιατί...δεν τα κατάφερε.Να ωρύεται δηλαδή γιατί δεν μπόρεσε να δείρει (ενώ το ήθελε), "τα κοριτσάκια"...
Τέλος όποιος μιλάει για "συνύπαρξη με ναζί" ξέρει ότι γκαιμπελίζει ασύστολα.Οι α/α έχουν δώσει πραγματικές μάχες με τους ναζί με βαρύ κόστος για τους ίδιους τόσο σε συγκεντρώσεις (όπου τους πέταξαν έξω από αυτές) όσο και σε γειτονιές όπου κάνουν πογκρόμ.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντιφασιστική περιπολία στις 30 Σεπτέμβρη η οποία πραγματοποιήθηκε από τους α/α και η οποία σταμάτησε στην πράξη ένα ακόμα πογκρόμ από τους ναζί.Το τίμημα ήταν βασανισμοί και βαριές κατηγορίες από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Σε ότι δε αφορά τις εκλογές και τα "γιουσουφάκια του Σύριζα" θα θυμίσω απλά ότι δεν ήταν "α/α" οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ που έριξαν Σύριζα στις εκλογές.Οπότε όποιος κοιτάει για γιουσουφάκια του Σύριζα ας κοιτάξει στις
"επιρροές" του και τους ψηφοφόρους του ,θα βρει πολλά

ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

TRASH Συγχαρητήρια …..προσυπογράφω. .είσαι πρώτος μπράβο.
…….red…….

near east είπε...

Ο πόλεμος απολίθωμα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Η προγνωστική ικανότητα του κόμματος, που πηγάζει από τη βαθιά μελέτη της πραγματικότητας με εργαλείο το διαλεχτικό υλισμό και που σε κάποιον ιδεαλιστή (όπως ο κα-Τάκιτος) θα φάνταζε σχεδόν μεταφυσική, είχε οδηγήσει την Αλέκα ήδη από το 2010 να μιλά για πόλεμο:
“Είμαστε σε πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε, ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αδίστακτη και η Aξιωματική Aντιπολίτευση εμπαίζει τον λαό με το άλλο μείγμα πολιτικής, που επικαλείται, έλεγε το Δεκέμβρη του 2010 εξώ από το Μαξίμου. Την εποχή που οι προσεχώς αγανακτισμένοι μικροαστούληδες, ελπίζανε ότι “μπόρα είναι θα περάσει” και ότι “δεν πειράζει, μπορώ να αντέξω και με μικρότερο δώρο χριστουγέννων”, για να έρθουν στη συνέχεια να μουτζωνουν τη βουλή, λες και με αυτό τον τρόπο θα σταματούσε η προδιαγεγραμμένη επίθεση.
Κι όμως πόσα και πόσα δεν ακούσαμε τα τελευταία χρόνια, από όλους αυτούς που το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν κριτική στο ΚΚΕ, αλλά όταν καλούνται να δράσουν οι αποδεικνύονται τουλάχιστον νούλες, μηδενικά.
Η κριτική στάση του κόμματος απέναντι στο κίνημα των αγανακτισμένων, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση προοδευτικό κίνημα, δέχθηκε σφοδρή επίθεση. Αλλά εμείς επιβεβαιωθήκαμε τελικά.
Η άρνηση της λογικής της κατοχής από ξένες δυνάμεις και της ανάγκης εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου (και με αστικές δυνάμεις) κατηγορήθηκε αισχρά. Αλλά εμείς επιβεβαιωθήκαμε τελικά.
Το ξεσκέπασμα της προσπάθειας του συστήματος, να ωθήσει το λαό σε ανώδυνα κινήματα τύπου πατάτας, χλευάστηκε άγρια. Αλλά εμείς επιβεβαιωθήκαμε τελικά.
Σύντροφοι, εχουμε ένα προτέρημα ως ΚΚΕ. Αυτό που είχε και η μαιμού, σε μία ιστορία που είχα κάποτε ακούσει. Η μαιμού που ανέβηκε μέχρι την κορυφή ενός στύλου, παρότι οι υπόλοιπες έλεγαν αρχικά πως δεν μπορεί, μετά πως δεν το κάνει σωστά, μετά ότι θα πέσει. Κι όμως αυτή τα κατάφερε γιατί όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν κουφή...Θα μου πεις να είσαι κουφός δεν είναι προτέρημα. Συμφωνώ απολύτως. Όμως όταν αυτά που ακούς δεν έχουν αξία, τότε το να είσαι κουφός δεν είναι μειονέκτημα, αλλά πλεονέκτημα. Για μία μαϊμού. Όχι όμως για το ΚΚΕ. Που ευτυχώς δεν είναι ΚΚΕ μαϊμού, όσα εισαγωγικά κι αν προσπαθούν να βάλουν στο πρώτο Κ, κάποιες άλλες μαϊμούδες, που βλεπω πως κάνουν βόλτες και σε αυτό το ποστ.
Το θέμα όμως είναι πως αν το Κόμμα είχε ακούσει όλες αυτές τις φιλικές συμβουλές, από το κάλεσμα να φωνάξουμε όλοι μαζί “να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή”, ως την πρόσκληση να σώσουμε τη χώρα με μία αριστερή κυβέρνηση, αν είχε πατήσει όλες αυτές τις μπανανόφλουδες, θα είχε γκρεμοτσακιστεί, όχι το ίδιο, αλλά ο λαός.
Όμως εδώ στο Ελάντα είμαστε τυχεροί. Έχουμε ενα πραγματικό ΚΚ, ορθόδοξο (για να παραπέμψω σε μία προηγούμενη κουβέντα περί θρησκείας), που σκέφτεται και δρα με βάση το μαρξισμό-λενινισμό και για αυτό το λόγο αποτελεί δυνητικά τον κυριότερο κίνδυνο για την αστική τάξη. Γιατί έχει οργάνωση, πρόγραμμα και στρατηγική. Γιατί η αστική τάξη δεν είναι χαζή ώστε να ξεχάσει ότι τον προηγούμενο αιώνα ο μισός πλανήτης είχε γίνει σοσιαλιστικός και για αυτό ευθύνονταν τα ΚΚ και η παρουσία της ΕΣΣΔ. Και βέβαια ο τύπος με το μουστάκι. Που φέτος θα ξαναδεί την ηρωική πόλη-συμβολο της μάχης για τη παγκόσμια λευτεριά, να έχει ξανά το όνομα-σύμβολο που πάντα θα φωτίζει τους αγωνες της τάξης μας και θα τρομάζει τους αστούς: Στάλινγκραντ, φέτος για λίγες μέρες, όμως στο μέλλον μόνιμα ελπίζω.
Είμαστε τυχεροί γιατί η λαϊκή αντίδραση, με την παρουσία ενός ΚΚ, έχει περισσότερες πιθανότητες να μετατραπεί σε δύναμη ανατροπής του καπιταλισμού. Και να μην ζήσουμε γεγονότα όπως στην Αίγυπτο, όπου η εξέγερση παραμένει εξέγερση, χωρίς προοπτική αλλαγής και το μόνο που αλλάζει στην πραγματικότητα είναι ο αριθμός των νεκρών...

near east είπε...

Κι εδώ ερχόμαστε στο ζήτημα που αρχικά θέτεις στο κείμενό σου. Όντως, η ταξική σύγκρουση αποκτά χαρακτηριστικά όξυνσης. Όπως σωστά σημειώναμε με αφορμή και τις επιθέσεις στις καταλήψεις,
το καμπανάκι χτυπά για εμάς και ευτυχώς τα προχθεσινά γεγονότα έδειξαν ότι είμασταν έτοιμοι και ταυτόχρονα είμαστε οι μονοι που μπορούμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά στην κρατική καταστολή. Γιατί το να κοροιδεύεις τα “στρατιωτάκια του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ” είναι ωραίο, όταν πίνεις τις μπυρίτσες στις καταληψούλες και συζητάς για την παγκόσμια επανάσταση. Όταν όμως έρχεσαι αντιμέτωπος με τον πάνοπλο στρατό των αστών, καταλάβαίνει ότι μόνος ένας “ταξικός στρατός” μπορεί να σε βοηθήσει και τότε ανακράζεις το ιστορικό συνθημα “ούτε δεξιά-ούτε αριστερά, ο μόνος δρόμος είναι πίσω απ' τα παιδιά...
Κι αν βγαίνει ένα συμπέρασμα από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος είναι ότι χρειάζεται -ακριβώς επειδή έχουμε πόλεμο- να πυκνώσουμε τις γραμμές του δικού μας ταξικού στρατού. Του στρατού που χθες και προχθές βρέθηκε στο υπουργείο Εργασίας, στη ΓΑΔΑ, στα δικαστήρια και τελικά πέτυχε μία σημαντική νίκη, που δεν βασίστηκε στο γεγονός ότι εμείς είμασταν καλύτερα εξοπλισμένοι από τους μηχανισμούς του κράτους, αλλά ότι είμαστε καλύτερα οργανωμένοι, πιο πειθαρχημένοι και μεθοδικοί. Μα πάνω απ' όλα νικήσαμε (και είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε μέχρι την τελική νίκη) γιατί ο δικός μας στρατός δεν είναι μισθοφορικός, δεν αποτελείται από μισθοφόρους που “τρεις κι εξήντα παίρνουνε και τον κόσμο δέρνουνε”. Αποτελείται από εθελοντές που εμπνέονται από κοινές αξίες και ιδανικά, από ανθρώπους που υποτάσσουν το εγώ στο εμείς, αποτελείται από άτομα που έχουν καταλάβει ότι η οργάνωση (η δομή που λέγαμε και τις προάλλες) πολλαπλασιάζει τη δύναμη του συνόλου.
Τα πράγματα αναμφίβολα σοβαρεύουν. Από δω και μπρος θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Το δόγμα “όποιος δεν είναι με εμάς είναι με τους άλλους” θα ισχύει για όλους πλέον. Όπως έγραφε σε έναν νόμο του ο Σόλωνας “Κελεύω άτιμον είναι τού έν στάσει μηδέτερος μερίδος γενομένου”. Δηλαδή πρέπει να αποκαλείται άτιμος όποιος σε περίπτωση εμφυλίου πολέμου δεν παίρνει το ένα ή το άλλο μέρος. Και εδώ δεν μιλάμε για εμφύλιο αλλά για ταξικό πόλεμο. Η τάξη μας ενάντια στην τάξη τους.
Τα στρατόπεδα δημιουργούνται. Όσοι είναι με μας καλοδεχούμενοι να παλέψουμε μαζί. Όσοι είναι με τους άλλους τοτε να ξέρουν θα έχουν την τιμωρία που αξίζει στους προδότες σε όλες τις εποχές. Η ίδια η ιστορία θα τους κρεμάσει στον πάσσαλο της ατίμωσης. Πριν καν το κάνουμε εμείς....

Ανώνυμος είπε...

"και ευτυχώς τα προχθεσινά γεγονότα έδειξαν ότι είμασταν έτοιμοι και ταυτόχρονα είμαστε οι μονοι που μπορούμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά στην κρατική καταστολή."
"στα δικαστήρια και τελικά πέτυχε μία σημαντική νίκη,"

Η σημαντική νίκη "του ταξικού στρατού", απέναντι στην κρατική καταστολή ποια είναι;

Ανώνυμος είπε...

Η κατάληψη από το ΠΑΜΕ του γραφείου του αστο-υπουργού που δεν έχει δουλέψει μέρα στην ζωή του, ήταν απολύτως ΕΠΙΤΥΧΗΣ κατά την άποψη μου.

Ειδικά η εξέλιξη της, δηλαδή καταγγελία σε όλα τα μέσα με τρομερή πειστικότητα και πάθος (π.χ. Παφίλης στο ΣΚΑΕΙ) ότι οι ζημιές ήταν προβοκάτσια του Μηχανισμού. Και μετά η συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ και στα δικαστήρια. Με κατακλείδα την ομιλία Πέρου.

Οποιες επικοινωνιακές αδυναμίες έδειξε το κίνημα προηγούμενα, φαίνεται τώρα να τις ξεπερνά. Η δε περιφρούρηση, ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ.

Νιώθω πολύ περήφανος που διάλεξα και εγώ και η κόρη μου την μεριά των εργατών (αν και ο ίδιος δεν είμαι εργάτης) στον ταξικό πόλεμο που έρχεται. Και νιώθω τυχερός που αυτή η αναμέτρηση θα γίνει σύντομα, όσο είμαστε ζωντανοί και κλωτσούμε ακόμα.

Νιώθω πολύ ασφαλής που η μεριά μας έχει το καλύτερο και δυνατότερο όπλο, την Μαρξιστική Θεωρία και τα γραφτά του Λένιν μα και του τύπου με το μουστάκι. Και το ΚΚΕ κάνει πολύ καλή χρήση αυτής της θεωρίας και τα αποτελέσματα είναι πράγματι εντυπωσιακά. Η ανάλυση, οι προβλέψεις...

Οπως μου έλεγε ένας εγγλέζος εψές στην αγγλική μπυραρία της γειτονιάς, "ένα πράμα άλλαξε την ζωή μου προς το καλύτερο, που έμαθα για τον Μαρξ". Το ίδιο του λέω νιώθω και εγώ.

ΑΧΠ (το προνόμιο του φτωχού), παρόν.

ΥΓ. στην ίδια μπυραρία κάθε παρασκευή βάζουν σε λαχείο 10 κιλά κρέας...
ΥΓ2. Ο θρασύδειλος των ΜΑΤ στα γραφεία του Υπουργείου με τα σινιέ γυαλάκια του ήλιου κάτω από το κράνος. Τόπγκαν, μονδελλάκι σκέτο...

Ανώνυμος είπε...

κουλάρετε ρε συντραφοι του ΚΚΕ
3 χρόνια το ΚΚΕ είναι ήσυχο και καταγγέλει προβοκατσιες
τώρα ήρθε η σειρά του και την πάτησε απτοετοιμαστο
αντε να εκπαιδευστε και εσεις φλωρο κνιτες γιατι έρχονται δυσκολες εποχές

Ανώνυμος είπε...

η άποψη του ανωνυμου ότι το ΚΚΕ παλι δεν σηκωσε το γάντι και για αυτό δεν είχε κόσμο στην ΓΑΔΑ
είναι ενδιαφερουσα

να προσθεσω ότι η Αλέκα κλαιγόταν στον Χατζινικολαου ότι μας πιασαν τα στελεχη μας που δεν έχουνε καμμια σχέση με τους κουκουλοφορους
μόνο που δεν είπε ότι τα στελέχη του ΚΚΕ είναι φιλησυχοι πολιτες οικογενειαρχες

που είσαι Λένιν με τους επαγγελματιες παρανομους επαναστατες να τους δεις

Ανώνυμος είπε...

Οι εκπαιδευμένοι ποιοι είναι ακριβώς; Και τελικά η ησυχία ποια είναι; Ποιοι είναι οι ανήσυχοι;Η φοβερή άποψη ότι τα μπουκάλια μπύρας ήταν για ανακύκλωση και ότι είμαστε και οικολόγοι, τι άποψη είναι άραγε; Και όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η κρατική προβοκάτσια πρέπει να καταγγέλεται με κάθε τρόπο, δεν μπορεί να περιμένει να αναπτυχθεί κίνημα σοβαρό.
Α ρε τι κάνει η ίδια η αστική προπαγάνδα στους επαναστάτες...Σκέψου να είχαν τα ΝΕΑ της ΡΩΣΙΑΣ το 17 πρωτοσέλιδο η επιστροφή του Βλαδίμηρου...
Και για τα γάντια κλπ, αύριο η αλέκα η ήσυχη πάει και λιμάνι να δει ναυτεργάτες που συνεχίζουν απεργία. Αν συνεχίσουν κι άλλο και επιστρατευτούν να δω ποιοι θα είναι και πόσοι.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετιζω την πολιτικη μετατοπιση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ προς τον αυτονομο χωρο!!!
Απο το 902.gr:
"Οι συνδικαλιστές παρέμειναν στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα, «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και επιμένοντας να συναντήσουν τον υπουργό, μεταφέροντας την αγανάκτηση και την αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών που εκπροσωπούν."
Αυτονομος Κομμουνιστης.

Ανώνυμος είπε...

"3 χρόνια το ΚΚΕ είναι ήσυχο και καταγγέλει προβοκατσιες
τώρα ήρθε η σειρά του και την πάτησε απτοετοιμαστο"

Οταν δεν εχεις καταλαβει χριστο απο το τι συμβαινει γυρω σου...

Ανώνυμος είπε...

σ/φοι έχετε υποψη ότι οι απεργίες στο Λιμάνι του ΠΑΜΕ κρατιούνται από τα εκέι στελέχη του ΚΚΕ παρά την δυσφορία της ηγεσιας

η κριτικη στα εκει στελέχη είναι ότι δεν δίνουν βαρος στην οργάνωση των ναυτεργατών από τα μέσα και ζητάνε διαρκώς την συνδροή του των υπολοιπου κόμματος για να κρατησουν την απεργία
επίσης αφηνουν υπονοούμενα ότι τα εκεί στελέχη σε πολλές περιπτώσεις συμπλέουν ή δεν διαχωριζονται επαρκώς από τις άλλες δυνάμεις της ΠΝΟ

στην πραγματικότητα η δυσφορία της ηγεσίας έχει να κάνει με το ότι εκτιμάει ότι στην μεγάλη μάζα του κόσμου η προπαγανδα του ΣΚΑΙ πιάνει και δημιουργείται κακή εικόνα για το κόμμα
(λέγε : για τους ψήφους τα κάνεις όλα)
επίσης η άλλη αθεατη πλευρά είναι ότι οι εκει συνδικαλιστες το ....παραξηλώνουν και οδηγούν την κοντρα στα άκρα οπότε κινδυνεύει το ΚΚΕ να βγει έξω από το κοινοβουλευτικο τόξο στο οποίο εντάχθηκε με συμφωνία το 1974

Ανώνυμος είπε...

η αληθεια ειναι οτι ο α/α/ χωρος και οι συμπαραστατες του εκαναν οτι περνουσε απο το χερι τους και το χερι του συστηματος για να ξεφτυλισουν καθε εννοια αντιστασης και εξεγερσης. Με τους εμπρησμους τα πλιατσικα τις επιθεσεις σε βιτρινες και ταγερ ξεφτυλισαν στα ματια της μεγαλης μαζας του λαου την εννοια της αντιστασης και της συγκουσης. Ταυτισαν την αντισταση στα ΜΑΤ με το κοινο εγκλημα οπλισαν τις δυναμεις ασφαλειας χρονια πριν ωστε να ειναι ετοιμες σημερα και τελος γεμισαν με χαφιεδες των α/α χωρο Ακομη και το τζαμι που δεν θα σπασει που ειπε η Αλεκα ειχε (και εχει\0 τη σημασια του για να οικοδομησει αποδοχη και στηριξη στις ταξικες δυναμεις που αγωνιζονται εναντια στην επιθεση του κεφαλαιου

Ανώνυμος είπε...

για τον τελευταιο ανωνυμο

μαλλον πρέπει να διαβάσεις τον "παρτιζανικο πόλεμο" του Λένιν να δεις εκεί ότι οι μενσεβικοι κατηγορουσαν τους μπολσεβικους ως εγκληματίες του κοινου ποινικου δικαίου, ως αναρχικους και ληστές

εκτός αν δεν είσαι ΚΚΕ ή κομμουιστης αλλά οπαδός του Κουβέλη και του Δραγασάκη

Ανώνυμος είπε...

Trash,
συμφωνώ ότι ήταν ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ όλα αυτά.
Όμως, δεν άλλαξαν μόνο οι αναρχικοί, άλλαξε και το ΚΚΕ (δηλ.ακόμα πιο εχθρικό έναντι των αναρχικών).
Θα ήθελα να δώσεις μια ερμηνεία των αιτίων αυτής της διπλής αλλαγής.
Για εμένα και οι δύο αλλαγές εξηγούνται στη βάση της επελαύνουσας κρίσης (προϋπάρχουσας το 2009) και της ταξικής τοποθέτησης και του ΚΚΕ και των αναρχικών.
Στο μεν ΚΚΕ άρχισε να αλλάζει η κοινωνική του σύνθεση, και σε στελεχιακό επίπεδο. Π.χ. οι οικοδόμοι είχαν γίνει μικροεργολάβοι, με την παράλληλη κρίση στην οικοδομή, να τους κάνει να τους φταίνε όλα. Το δε "κοινωνικό συμβόλαιο" που είχε υπογράψει το ΚΚΕ στη μεταπολίτευση, όπου το ΚΚΕ είχε κάποιο "ελευθέρας"*, άρχισε να ακυρώνεται, και η γη έφευγε κάτω από τα πόδια.
Οι δε αναρχικοί, με την πάντα μικροαστική βάση, είχαν μαζικοποιηθεί(μετά το συνειδητό "κλείσιμο" και την ήττα του ΚΚΕ στο φοιτητικό επίπεδο το 2006-07 που σήμανε την έναρξη της σμίκρυνσης της ΚΝΕ και τη δημιουργία χώρου ελεύθερου για άλλους). Και μικροαστοί μαζεμένοι, λειτουργούν με όρους όχλου.
Εξήγησέ μας λοιπόν τα αίτια αυτής της αλλαγής.

*Αυτό δεν σημαίνει πως ήταν "λακές του συστήματος", αλλά ότι αρκέστηκε στη διατήρηση της νομιμοποίησής του (αυτό συμβαίνει και φυσιολογικά).

Και μερικά ακόμα:
α) Διάσημο χρήση του "ασφαλιτομήντια" θυμάμαι το Θύμιο Νικολάου, που ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ το 2000.

β) Μαριορί, με βάση την παραπάνω ανάλυση, συμφωνώ ότι τώρα το "ασφαλιτομήντια" κόβει άρθρα. Εξηγώ το γιατί. Αυτό δε σημαίνει ότι τότε δεν έμπαιναν.

γ) Τα περί εισβολής είχαν γραφτεί και τότε. Μιλάμε για άλλο "επεισόδιο".

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανε, η "Συνέλευση Ανέργων/Εργαζομένων στη Κοινωφελή Εργασία" (ΣΥΝΕΚΩΧ) έχει 1-2 αυτόνομους, δεν είναι αυτόνομοι.

Ανώνυμος είπε...

Δυο τρεις μέρες δεν είχα ίντερνετ (είναι πολύ καλή εμπειρία, συνιστώ να το δοκιμάσετε) και κυριολεκτικά έχω τρομάξει από τη βλακεία που δέρνει τους περισσότερους κουκουέδες επι του θέματος.

Σφυροδρέπανε ειλικρινά περίμενα μια πολύ πιο ώριμη ματιά από εσένα για αυτό το θέμα.

Αυτή η ,γελοία, τυχοδιωκτική και ακτιβίστικη "παρέμβαση" κάποιων μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο δείχνει ξεκάθαρα την ολοκληρωτική ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ του ΚΚΕ και των μελών του που πιστεύουν ακόμα.

Θα το εξηγήσω.

Όταν ο Βούρτσης κάνει μια δήλωση για το ασφαλιστικό (πχ ότι θα καταργηθούν ολές οι συντάξεις και θα γίνεται ευθανασία στους ηλικιωμένους) αυτό ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ των εργαζόμενων, των ανέργων, κτλ κτλ. Δεν είναι προσωπική υπόθεση και εργολαβία του ΠΑΜΕ.

Τα 35 μέλη και συνδ/στές του ΠΑΜΕ τί δουλειά είχαν να μπουκάρουν στο υπουργείο χωρίς έστω πρωτα ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ; Είναι μόνο πρόβλημα δικό τους; Θα το λύσει το ΠΑΜΕ;

Τι ρόλο επιτέλους παίζει το ΠΑΜΕ; Και ειδικά όταν λίγες μέρες πριν το ΚΚΕ έχει γυρίσει την πλάτη του στην απεργία στο Μετρό και οι λεωφορειατζήδες έχουν κατεβάσει κανονικά τα βρακιά (με 31.9% ΠΑΜΕ...)

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ κάνει τους ακτιβισμούς του με τη έγκριση των υπουργών, βλέπε τα πανώ στην Ακρόπολη, κάτι πρωινές καταλήψεις υπουργειων κτλ. Εδώ όμως δεν είναι ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου και οι παλιές συμφωνίες δεν ισχύουν. Κοινώς οι ΠΑΜίτες έπεσαν κανονικά στην παγίδα και έφαγαν το κεφάλι τους.

Άλλωστε αυτή η ενέργεια έκανε πολύ καλό στον Σαμαρά που έκανε έναν ακόμα κατασταλτικό περίπατο. Τα μέλη του ΚΚΕ είναι πολύ εύκολος αντίπαλος...
Κυρίως όμως γιατί τον βοηθά να μεταθέσει το πρόβλημα από αντιθεση κράτους-κοινωνίας σε αντίθεση δεξιάς-αριστεράς

ΥΓ Η 20η Οκτώβρη 2011 είναι η μέρα που το ΚΚΕ θυσίασε τα μέλη του (ένας νεκρός και 80-τόσοι τραυματίες) ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙ το Κοινοβούλιο και να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Το ξεχάσατε κιόλας;


Τάκιτος



Ανώνυμος είπε...

Αυτοί λοιπόν "που κατά τύχη δεν βρίσκονται στην Χρυσή Αυγή", είναι αυτοί που αγκαλίτσα με τα ναζιστόμουτρα και έναν ακόμη εσμό από λούμπεν μπράβους και χούλιγκανς, πληρωμένους ένα πενηντάρι για μεροκάματο (ξέρουμε και εμείς κόσμο στους συνδέσμους οπαδών), επιτέθηκαν με δολοφονικές προθέσεις και αποτελέσματα ενάντια σε εργάτες, και μάλιστα εν ώρα απεργιακής συγκέντρωσης στις 20/10/2011.

Τώρα μας χωρίζει αίμα, και μπόλικη σιχασιά!

TRASH 1 Φεβρουαρίου 2013 – 2:49 μ. μ.

@ TRASH

Φίλε TRASH έχεις 100% δίκιο και σου λέω ένα «μπράβο!» μ’ όλη μου την ψυχή. Κρίμα που δεν σε ξέρω και προσωπικά για να σου σφίξω το χέρι και να σου πω «από ζώσης» πόσο σωστό είναι το πολιτικό σου κριτήριο στο συγκεκριμένο ζήτημα! Εδώ και 48 περίπου ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας απίθανης εκστρατείας «αλληλεγγύης» προς τα αναρχοφασιστάκια του Βελβεντού Κοζάνης. Και λέω απίθανης γιατί κανένας άνθρωπος που θέλει να σέβεται τον εαυτό του άσχετα πολιτικής τοποθέτησης δεν μπορεί να δείχνει ενεργητική ή παθητική ανοχή σε βασανισμούς κρατουμένων, αιχμαλώτων και γενικότερα ανθρώπων που δεν μπορούν να αμυνθούν. Από κει και πέρα όμως να φτάσουμε στο σημείο να παραβάλλουμε τις φωτογραφίες των τεσσάρων του Βελβεντού με φωτογραφίες κεφαλιών αποκεφαλισμένων μαχητών του ΔΣΕ, ολίσθημα στο οποίο έπεσε μέσα από το ιστολόγιό του και με «αραχνοΰφαντα επιχειρήματα» γνωστός φίλος του Κόμματος πανεπιστημιακός, ε αυτό πάει πραγματικά πολύ! Γιατί όσο κι αν συμφωνεί κανείς ότι το αστικό κράτος στην βαρβαρότητά του απέναντι σε κάθε μορφή αμφισβήτησής του είναι το ίδιο άλλο τόσο μπορεί να διακρίνει και να κατανοεί ότι οι αναρχοφασίστες και οι κομμουνιστές δεν είναι το ίδιο! Άλλο που δεν ήθελε ο άθλιος κι ανεκδιήγητος εσμός «αριστερών και άλλων προοδευτικών» για να στήσει εκ του μηδενός «εκστρατεία αλληλεγγύης» στα «παιδιά» του Βελβεντού. Πρώτος και καλύτερος βέβαια ο υψηλοθεσίτης παχυλότατης μισθοδοσίας μεταφραστής της ΕΕ και μεταλλαγμένος πρώην που εκμεταλλευόμενος το δυστυχώς χαμηλό επιστημονικό επίπεδο που επικρατεί στην Ελλάδα υποδύεται τον επαΐοντα γλωσσολόγο: ο αχρείος αυτός επανέλαβε στο δικό του ιστολόγιο δια λογοτεχνικής οδού τον παραλληλισμό αναρχοφασιστών και μαχητών του ΔΣΕ. Όλ’ αυτά, άθελα ή ηθελημένα δεν έχει και τόση σημασία, πλειοδοτούν στην υποστήριξη κάθε αντικομμουνιστικής προβοκάτσιας που στους δύσκολους και μπερδεμένους καιρούς που ζούμε στρώνει το χαλί για να περάσει η Χρυσή Αυγή. Και ταυτόχρονα τέτοιοι παραλληλισμοί κάνουνε αβάντα σ’ αυτούς που κρυμμένοι πίσω από την δήθεν κόκκινη σημαία συμβάλλουν στις δολοφονίες κομμουνιστών, όπως του σ. Κοτζαρίδη.

Γι’ αυτό μόνο να επαυξήσω μπορώ τα γραφόμενα σου που παράθεσα στην αρχή!

Σου σφίγγω νοητά το χέρι,

Ψαγμένος, υποψιασμένος και πληροφορημένος

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ τακιτε.... δεν προβοκαρεις κανεναν πλεον και κουρασες. Δεν πας να κυνηγησεις περιστερια σε καμια πλατεια?

Ανώνυμος είπε...

A μπα μπάτσοι; Δεν είναι παιδιά του λαού που δεν πρέπει να τους γίνει καμία περικοπή;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καλά όλα αυτά μαυροκόκκινε, αλλά αδυνατώ να καταλάβω τι ακριβώς πάνε να δικαιολογήσουν σε αυτή τη συγκυρία
Οι α/α απουσίαζαν εκκωφαντικά από τη γαδα, από τα δικαστήρια, σήμερα από το λιμάνι. Καμία αλληλεγγύη όχι στα μέλη του κκε και του παμε, αλλά σε σωματεία, συνδικαλιστές, απεργούς που επιστρατεύονται. Ωραίες όλες οι αναλύσεις, αλλά υπάρχει και το μέτρο της πράξης για όλους μας.