Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Προεκλογική καντάδα

Σύντομες θεματικές ενότητες από την χτεσινή μέρα, που όπως θα ‘λεγε και το λαϊκό στρώμα –αν δεν είχε βγει στη σύνταξη- προσφερόταν για μπόλικο αστικό πατατάκι.

Οι φημολογούμενες δυσκολίες στον αρραβώνα αλαβάνου-ανταρσύα εν όψει των προσεχών εκλογών, μου θύμισαν ένα παλιότερο γηπεδικό σύνθημα με τον μπιν λάντεν κι άρχισα να δουλεύω στο μυαλό μου μερικά στιχάκια για να το διασκευάσω. Για να δούμε..

Ρε συ χάγιο, τι να κάνω;
Που δε θέλω να ψηφίσω αλαβάνο
Στον παφίλη θα το ρίξω,
Και το εμπόδιο της δούρου θα πηδήξω
(εντάξει, δεν είμεθα και σεξισταί..)
Θα το ρίξω στον παφίλη
Στην ευρώπη ένα μήνυμα να στείλει
Θα το ρίξω στο θανάση
Είκοσι τοις εκατό να φτάσει
Θα το ρίξω στον κουτσούμπα
Και οι κνίτες θα φωνάζουν ντάμπα-τούμπα
Θα το ρίξω μαργαρίτη (πιθανό ευρωψηφοδέλτιο)
Γιατί ο αλέξης σας το έκλεισε το σπίτι

Πάμε κι άλλη μία εκδοχή
Ρε γκαργκάνα τι θα γίνει;
Που στο βήτα γύρο ψήφισες καμίνη
Θα το ρίξω σοφιανό
Κόντρα στον χριστόφορο
Θα το ρίξω στο λιλάκι
Και στο δήμο πειραιά στην παντελάκη
Θα το ρίξω στον τζατζάνη
Ιστορίες να μου λέει για λαφαζάνη
Θα το ρίξω στον πρωτούλη
Για να γίνουνε αφεντικά οι δούλοι
Θα το ρίξω και στον ζιώγα
Και ο μητσιάς θα τραγουδάει την πιρόγα

(εντάξει, υπάρχουν κι άλλες ρίμες, αλλά δε μου έβγαιναν πολύ καλές κι ευπρεπείς και πέρασαν από λογοκρισία)

-.-.-

Χτες βράδυ στο πάνελ του ενικού είχε συζήτηση για την οικονομία: το πρωτογενές πλεόνασμα (όπου δεν έχεις λεφτά για να πάρεις γάντια πχ, οπότε κόβεις τα χέρια σου κι έχεις και περίσσευμα)· για την ανάπτυξη που έρχεται –πήρε τηλέφωνο να πει ότι κόλλησε στην κίνηση και θα αργήσει λίγο- αλλά δε μας λένε για ποιον και με τι όρους· και για τη βιωσιμότητα του χρέους, που μεγαλώνει, μεγαλώνει… (γερά παιδιά) και τελικά μια χαρά βιώσιμο είναι –αφού θα ζήσει να δεις και θα μας θάψει όλους στο τέλος.

Κι αν θυμάσαι εκείνο το απόφθεγμα ενός παλιού κομμουνιστή για την κρίση –που είναι λέει ένα μακρύ παλούκι που έχουν οι αστοί στον πισινό τους και θέλουν να το χώσουν στο δικό μας- μπορείς να καταλάβεις σφε αναγνώστη πόσο αποτελεσματικές είναι κάποιες λύσεις τύπου επιμήκυνσης… του χρέους και τι ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετούν.

Ο χατζηνικολάου συνεχίζει πάντως να αποδεικνύει ότι είναι έξυπνος επιχειρηματίας, που ξέρει να κρατάει ισορροπίες. Καλεί μια εβδομάδα μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του κουτσούμπα, σοφιανό και μπογιόπουλο αλλά τους ανεβάζει στην πίστα, όταν έχει αδειάσει το μαγαζί απ’ όσους δουλεύουν κι έχουν πολύ πρωινό ξύπνημα. Κι ενώ περιμένουν καρτερικά μια πάσα για δευτερολογία στο τέλος, αυτός κλείνει  με ένα γραφικό από το κοινό στο στούντιο (καλύτερο φινάλε δεν μπορεί να υπάρξει, λέει) κι απαντά ειρωνικά στις διαμαρτυρίες: ορίστε κύριε σοφιανέ, κάντε εσείς καλύτερο φινάλε αν μπορείτε.
Εντάξει, εγώ αν ήμουν ο σοφιανός, θα σηκωνόμουν να τραγουδήσω «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά». Κι αν μπορούσε, ας έβρισκε καλύτερο φινάλε από αυτό. Κι έτσι όμως, μια χαρά τα είπαν.



Παρεμπιπτόντως, η realnews προσφέρει κάθε κυριακή ένα βιβλίο της διδώς σωτηρίου και αυτή τη βδομάδα, αν δεν κάνω λάθος, δίνει την εντολή, που είναι στην ουσία η ιστορία της σύλληψης και της εκτέλεσης του μπελογιάννη και των συντρόφων του –συνεπώς αξίζει να το πάρει κανείς, αν τυχόν δεν το έχει διαβάσει μέχρι τώρα.

Την ίδια στιγμή (αφού μέχρι και οι διαφημίσεις μπαίνουν ταυτόχρονα, κατόπιν συνεννόησης) στην ανατροπή είχε πρόγραμμα μαγειρικής, με την καθιερωμένη, μηνιαία δημοσκόπηση.
-Δηλ μπαμπά, ο σαμαράς είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός;
-Όχι αγόρι μου, πρετεντέρη βλέπουμε

Ο σοφιανός θα έχει πάντως πολύ δύσκολο έργο στη διεκδίκηση του δήμου, αν ευσταθεί ένα σενάριο που κυκλοφόρησε χτες και βρει απέναντι του μια στιβαρή πολιτική υποψηφιότητα σαν και αυτή του χριστόφορου παπακαλιάτη, με στήριξη νδ! Ένα πολιτικό φλερτ, που αν τελικά ευδοκιμήσει, θα δώσει υλικό στο τουίτερ για πέντε χρόνια και στον χριστόφορο για ένα ακόμα σίριαλ. Που θα μπορούσε να έχει για τίτλο κάτι σαν «η νουδούλα η καλή» για να παραπέμπει στην παλιά θρυλική ατάκα από τους απαράδεκτους για την αλέκα.

Τελευταία θεματική ενότητα στο σημερινό μαγκαζίνο, ο –επίσης καθιερωμένος- εβδομαδιαίος λίβελος του σταυρόπουλου στο βήμα, που γίνεται αυτόκλητος (;) υπερασπιστής του λαφαζάνη, ως αγαπημένου παιδιού του χαρίλαου, απέναντι στις «μικροπρέπειες» του περισσού και το «κουτσομπολιό» του κουτσομπόλη κουτσούμπα. Τάδε έφησαν (αν είναι δόκιμος ο όρος) ο λαφαζάνης και ο καρτερός στην αυγή. Και τα αναπαράγει ο σταυρόπουλος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι η απάντηση του ρίζου με αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις τους σε μια κρίσιμη ολομέλεια του 90’ δε φανερώνει εχθρικές διαθέσεις ή προσωπική εμπάθεια πέρα από τις αναμενόμενες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές.

Κι εντάξει, ο σταυρόπουλος χαφιές είναι, γι’ αυτό πληρώνεται –κι όχι για να μπορεί να ξεχωρίσει δυο λογιών άχυρα και στοιχειώδεις πολιτικές έννοιες. Αλλά το δράμα του εκάστοτε οπορτουνιστή είναι ότι συγχέει μια πολιτική κατηγορία, όπως τη φράση «εκφραστές του επιστημονικού οπορτουνισμού» με την εμπάθεια, το κουτσομπολιό και τις προσωπικές επιθέσεις. Έτσι η ενότητα, δε σκοντάφτει σε πολιτικούς λόγους και διαφορές, αλλά στο αδικαιολόγητο μίσος του κακού σεχταριστή, που δεν είναι φιλικός κι ενωτικός σαν κι εμάς. Η ενότητα δηλ είναι πρωτίστως ζήτημα χαρακτήρα και διάθεσης.

Γιατί…
Αν όλοι οι αριστεροί της γης πιάναν σφιχτά τα χέρια
Σταλίνες, τρότσκες στη σειρά και στήνανε χορό
Το μέτωπο θα ήτανε πολύ-πολύ μεγάλο
Κι ολόκληρη κυβέρνηση θα έφτιαχνε θαρρώ…

Υστερόγραφο
Σα λερναίες ύδρες είναι τελικά αυτά τα μπουμπούκια.
Κομμουνιστές υπάρχουν πολλοί. ΚΚΕδες λίγοι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Η κατακλείδα από το νέο πόνημα του χαραλαμπόπουλου στο ανφόλοου...
Κι ο οπορτουνιστικός κατήφορος συνεχίζεται

23 σχόλια:

zoot horn rollo είπε...

Το πρώτο σύνθημα είναι καλύτερο στο στίχο και το μέτρο νομίζω.

Για το υστερόγραφο: ακούγεται αρκετά αυτό το καφενειακό, το είπε κι ένας κόπανος τηλεφωνικός τρολλάς στην ελληνοφρένεια τις προάλλες ("πραγματικός αριστερός κι όχι όπως αυτοί του Περισσού" κτλ.), με αφορμή την υπόθεση στο Φαρμακονήσι, πως δήθεν το ΚΚΕ δεν έβγαλε ανακοίνωση για τα θύματα. Ο Αποστόλης τον παρέπεμψε σε πρώτη φάση στο 902, ο τρολλάς συνέχιζε όμως οπότε ο Αποστόλης τον "περιποιήθηκε" μπορώ να πω, από τις λίγες φορές που τον άκουσα να εκνευρίζεται πραγματικά.
Ατάκες τέτοιες παίζουν πολλές και μπορώ να πω πως σε αυτές τις περιπτώσεις δράση αναλαμβάνουν παλιοί τραμπουκοπασόκοι που ξέρουν καλά τη "τέχνη", μαζί με μπόλικη ποσοστολογία κι εκλογικά μαθηματικά, με πιάνεις...
Συγχαρητήρια στο κύριο του ανφόλοου. Πήξαμε στους "true".

Ανώνυμος είπε...

Στο ανφόλοου απ' ό,τι βλέπω παραμένει συντάκτης ο Μπογιόπουλος.
Όχι πως αυτό είναι καλό ή κακό.

Απλά αν δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τους συνεργάτες του απ' το να γράφουν τέτοια, δεν καταλαβαίνω πόσο χρήσιμο είναι τελικά αυτό το μαγικό επικοινωνιακό χάρισμα που έχει και γιατί πρέπει το ΚΚΕ να σκέφτεται "ειδικούς τρόπους αξιοποίησης".

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

εχω μια προταση για τον ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ που ανεφερες 30 μαρτη ειναι 62 χρονια απο την εκτελεση του μαζι με τους αλλους συντροφους ενα αφιερωμα στην προσφορα του μαζι με τους ΚΑΛΟΥ ΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΑΒΟΥΔΗ νομιζω ειναι χρησι μο και εκει θα συζητησουμε και το γιατι δεν εγινε δεκτη η προταση του Π.Γ να ειναι υποψηφιος με την ΕΔΑ τον σεπτεμβρη του 1951 ευχαριστω προκαταβολικα

katy είπε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά, για το ποιηματάκι σου!

"Το να γράφεις ποιήματα είναι σαν να κάνεις έρωτα: δεν θα μάθεις ποτέ εάν την ευχαρίστησή σου τη συμμερίζεται πραγματικά ο άλλος".

Cesare Pavese (1908-1950), Ιταλός συγγραφέας.

Ανώνυμος είπε...

και το ποιηματακι που εγραψες ειναι πολυ καλο

Ανώνυμος είπε...

Λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη Κουτσούμπα άρχισαν τα ...όργανα.

Πιστεύω και ελπίζω ο Μπογιόπουλος να πάρει θέση για το συγκεκριμένο άρθρο και το συγκεκριμένο κάθαρμα. Δεν είμαι σε θέση να του κάνω μάθημα, νιώθω όμως πως θα στενοχωρήσει αρκετό καλόπιστο κόσμο αν δεν το κάνει.

ρα

Ανώνυμος είπε...

σε ποιο αρθρο αναφερεσαι για να καταλαβω και εγω Παν.

Ανώνυμος είπε...

Αν ρωτάς εμένα αναφέρομαι στο
http://unfollow.com.gr/web-only/10201-mnimi/
για το οποίο έχει βάλει σύνδεσμο ο σφυροδρέπανος

ρα

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Απαράδεκτο το άρθρο του Ανφόλοου, δεν το είχα δει ομολογώ, ούτε ήξερα ότι έχει τέτοιον πατέρα ο Μ.

Πάντως είναι τελείως οφσάιντ -δηλαδή αν βάλει ο Κόκκαλης μια δωρεά για τον πατέρα του δεν πρέπει να τη δημοσιεύσουν; Εντάξει, αυτός ο συντάκτης κάνει (και δικαίως) πόλεμο στον Μ. αλλά το γεγονός της δωρεάς έπρεπε να του δώσει αφορμή για άλλο άρθρο, πολύ καλύτερο.


Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Zoot, το δεύτερο χάνει λίγο το μέτρο στο σοφιανό, δε βολεύει με τίποτα ο άτιμος.

Άσε katy, που ακόμα κι εγώ μπορεί να υποκρίνομαι.

Παν. οι σύνδεσμοι δε φαίνονται πολύ καλά, σε εμένα εμφανίζονται με καφέ χρώμα αντί του κόκκινου που έχουν τα υπόλοιπα γράμματα.

Ρα, συμφωνώ κι επαυξάνω σε αυτό που λες, αλλά δεν αισιοδοξώ πως ο μπογιό θα διαχωρίσει τη θέση του από τους φίλους του, γιατί έχουν το ακαταλόγιστο και κάθε δικαίωμα να γράφει ο καθένας τις μ..ες του, όπως έγραψε και την άλλη φορά, και δε θα βάλει κανένα δερβέναγα πάνω από το κεφάλι του να του λέει με ποιον μπορεί να κάνει παρέα και με ποιον όχι.

Κατά τα άλλα βέβαια το άρθρο του χαραλαμπόπουλου είναι γελοίο και κατάπτυστο, από την κορυφή μέχρι τις λεπτομέρειες.
Μόνος του παραδέχεται πως ο ρίζος έχει γράψει πολλά θέματα κατά του μελισσανίδη κι αποκλείεται να μην ξέρει πως στη νέα φιλαδέλφεια, οι μόνοι που δε συμμετείχαν στη φιέστα του "τίγρη" για το γήπεδο, ήταν οι λακεδαιμόνιοι της λαϊκής συσπείρωσης, καταγγέλλοντας πολύ συγκεκριμένα το τι πάει να γίνει κι όχι γενικά κι αόριστα το κακό σύστημα. Αλλά αν έχεις έτοιμο ένα συμπέρασμα, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια και τα γεγονότα. Το αν εξαγοράζεται ή όχι πάντως το κόμμα φαίνεται πρωτίστως κι από τη στάση των δημοτικών του συμβούλων.

Περιττό να προσθέσω πως στη στήλη με τα μνημόσυνα, περνάνε τα πάντα, είτε κάποιος δώσει πέντε ευρώ είτε δώσει μια περιουσία. Αλλά το πιο τραγικό στην υπόθεση δεν είναι το κείμενο του χαραλαμπόπουλου, που μόνο σε αβλεψία δεν μπορεί να το αποδώσει κανείς. Είναι κυρίως ότι ξέρει σε τι κοινό απευθύνεται και τι είναι έτοιμο να πιστέψει αυτό το κοινό, όταν του δίνουν τέτοιες ειδήσεις για το τρισκατάρατο και ξεπουλημένο κουκουέ. Βούρκος και κατήφορος.

Υπάρχει βέβαια κι ένα θέμα, ποιος ακριβώς μπορεί να σφύριξε στον χαραλαμπόπουλο το θέμα -εκτός και αν πιστεύει κανείς πως το βρήκε μόνος του ξεκοκαλίζοντας το ρίζο καθημερινά, ως και τη σελίδα με τα μνημόσυνα αγωνιστών. Και δεν εννοώ πως του το είπε ο μπογιόπουλος. Η τεχνολογία πάντως προσφέρει σήμερα πολλές δυνατότητες, οπότε μπορεί απλά να το βρήκε με κάποια μηχανή αναζήτησης. Δεν χρειάζεται να πάει πάντα ο νους μας στο πονηρό και το δύσκολο σενάριο.

Ανώνυμος είπε...

απο εδω και περα θα σχλιαζω με το ΠΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μια που ειπες για το βιβλιο στην Real,το Εθνος εδω και μερικες βδομαδες δινει βιβλια του Καζαντζακη,και ενα απο αυτα,απ οτι ειδα στις διαφημισεις,ειναι και το ''Ταξιδευοντας στην Ρωσια''.Ξερετε αν το εχουν δωσει,ή αν θα το δωσουν την Κυριακη που ερχεται?

Παπουτσωμενος Γατος

Ευμένης είπε...

Βασίλη για το ποιητικό πόνημα νομίζω ότι ταιριάζουν τα στιχάκια "θα στηρίξω την Μπαλλού για να σπάσουν τα ταμπού". Από πότε ισχύει η συλλογική ευθύνη για του κομμουνιστές; και γιατί θα πρέπει ο Μπογιό να απολογηθεί για τον Χαραλαμπόπουλο; Σε λίγο θα του ζητάμε και ευθύνη που ζει στην ίδια χώρα με φασίστες.Ο κάθε σύντροφος κρίνεται από ταν γραφτό και τον προφορικό του λόγο τελεία. ΥΓ, Δεν θεωρείς ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αξιοποιηθεί ο Μπογό στο ευρωψηφοδέλτιο για πολλούς και ευνόητους λόγους;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

ΠΓ, ναι το έχει δώσει το έθνος. Αν ανατρέξεις στις προηγούμενες αναρτήσεις του μπλοκ, μπορείς να βρεις τις "ερυθρές φυλακές" που είναι απόσπασμα (αυτούσιο κεφάλαιο για την ακρίβεια) από το βιβλίο του καζαντζάκη.

Ευμένη δεν του ζητάει κανείς να απολογηθεί για λογαριασμό άλλων. Και σίγουρα δεν είμαστε δάσκαλοι για να του υποδείξουμε τι θα κάνει, όπως λέει και ο ρα. Αλλά είναι ευνόητο πως όταν βλέπεις τόσο χυδαίο αντικομμουνισμό σε ένα μέσο που διαφημίζεται ως εναλλακτικό, έχεις την προσδοκία -κι όχι την απαίτηση- να διαχωρίσει ο μπογιό τη θέση του. Εξάλλου το κείμενο προσβάλλει και τον ίδιο ως κομματικό μέλος, όταν μιλάει για κομμουνιστές και κουκουέδες, σα να είναι δύο διαφορετικές έννοιες.

Πέρα από αυτό, ωραία η στιχουργική προσθήκη, συμφωνώ και με την ουσία του υγ, ότι πρέπει να αξιοποιηθεί δηλ με αναβαθμισμένο τρόπο, το πού δεν είναι βέβαια δική μου δουλειά να το υποδείξω.

Ανώνυμος είπε...

Η Κανέλη χωρίς να είναι κομματικό μέλος, χωρίς να είναι καν κομμουνίστρια, έκατσε στη Δημοκρατία περίπου μία βδομάδα, με το πρώτο προβοκατόρικο άρθρο για το ΚΚΕ έφυγε.


ΓΜ

αλεκος είπε...

Πάντως από ένα πολύ μικρό ψάξιμο στο ιντερνέτ αυτό βρήκα για τον σ. Ζώρα

http://www.inewsgr.com/96/prosklisi-se-parousiasi-vivliou-georgios-melissanidis-o-zoras-tou-pontou.htm

αυτά από το 2010 και η φωτο δεν αφηνει παρερμηνείες
Ντάξει ο γέρος δεν ξέρω τι καπνό φούμαρε απλά σίγουρα στα τελευταία του χρόνια ασχολιόταν με τους Ποντίους
Ποιος ξέρει ίσως ο Σάββας Καλεντερίδης να ξέρει περισσότερα

katy είπε...

Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα (τ'όνομά σου με "τρελλαίνει") αφιερωμένο εξαιρετικά! :)

"Σε όλη σου τη ζωή υποκρινόσουν πως ήσουν κάποιος άλλος, και στο τέλος αποκαλύπτεται ότι ήσουν κάποιος άλλος που υποκρινόταν πως ήταν εσύ".
Robert Brault, Σύγχρονος Αμερικανός γνωμικογράφος

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε, δεν θα κριθεί ο Μπογιόπουλος με το εάν καταγγείλει ή επικρίνει το κατάπτυστο άρθρο του Χαραλαμπόπουλου στο Unfollow. Αυτό το κάνει ένα κόμμα, ένας οργανισμός, ένα σωματείο, ένας σύλλογος, μία εταιρία μέσω του εκπροσώπου της, και ακόμη ο Μπογιόπουλος δεν είναι λογοκριτής των συναδέλφων του ούτε εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Πώς και γιατί δηλ. θα αποχωρήσει από το περιοδικό ή θα λογοκρίνει το Χαραλαμπόπουλο; Στην τελική τί έχουμε να φοβηθούμε από τον κάθε εγκάθετο προβοκάτορα που υπηρετεί κάποιο ρόλο από το ΣΥΡΙΖΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία, τί μας φοβίζει να αντιπαρατεθούν δημόσια οι απόψεις μας, πώς θα διεισδύσουμε σε άλλα ακροατήρια που θέλουν να μας ακούσουν; Στις πρακτόρικες παπάρες που λέει κάθε Χαραλαμπόπουλος εμείς θα επιλέγουμε τον αναχωρητισμό; Εκεί που έχει μάχη θα πολεμήσουμε και θα τους ξεμπροστιάσουμε με κάθε μέσο και με βάση τις ιδέες μας.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Βάλε όμως ένα ψευδώνυμο, αλλιώς θα πρέπει να σβήσω το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε που δεν υπέγραψες.

Όλοι κρινόμαστε από όλους στη ζωή μας. Κάθε στιγμή. Με τα λόγια ή τις πράξεις μας (όπως και με την αφωνία ή την απραξία μας). Ασφαλώς και δε πρέπει να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη (Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω...) ούτε όμως και να εξαιρούμε, εκ των προτέρων, κάποιoν από την κριτική.

Πάνω στη στενοχώρια ή στα νεύρα μας μπορούμε να πούμε κάτι που αργότερα θα το μετανιώσουμε. Κανείς μας δε το θέλει αυτό νομίζω. Ούτε για μας ούτε για κανέναν άλλο.

Οπότε θα περιοριστώ να πω ότι ο αξιότιμος κύριος Χαραλαμπόπουλος δεν είναι κάποιος τυχαίος στο UNFOLLOW αλλά Υπεύθυνος Έκδοσης. Δε με ενδιαφέρει αν κάποιος έχει φιλικές σχέσεις μαζί του (τα λαϊκά γνωμικά όπως το "δείξε μου τον φίλο σου" λόγου χάρη, δε βρίσκουν πάντα εφαρμογή), νομίζω όμως ότι ισχύει ότι: "Το μέλος του ΚΚΕ αντιπροσωπεύει το Κόμμα παντού όπου βρίσκεται, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας του". Κάτι που ισχύει κι όταν τίθεται θέμα βιοπορισμού, πόσω μάλλον όταν δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ξαναλέω ότι εγώ δεν είμαι σε θέση να δώσω μαθήματα στο Μπογιόπουλο (ή σε οποιονδήποτε άλλο) ούτε και θα ξεχάσω την επίδραση που είχαν σε μένα τα γραπτά του. Θα χαιρόμουν όμως αν έπαιρνε θέση.

ρα

αλεκος είπε...

το πρόβλημα ειναι αν παίρνει θέση ο μπογιό ή αν ο παππούς ο ζωρας ήταν κομμουνιστής??
Ίσως ο Λιβάνης, ο μητροπολίτης και ο σάββας ο καλεντερίδης να ξέρουν να μου πουν αν ηταν κομμουνιστης
αυτοί έκαναν και μια εκδήλωση για την μνήμη του παππού
Αφού το εσείς δεν ξέρετε

Ανώνυμος είπε...

αλεκος. το μελος του ΚΚΕ πρεπει να υπερασπιζεται παντα το κομμα απο της επιθεσης που δεχεται και η σταση του πρεπει να ειναι παντα εκει προσανατο λισμενη ΠΑΝ

αλεκος είπε...

κοίτα να δεις
λογικά τα 1.500 ευρώ του Μελισσανίδη δεν μπορούν να συνιστούν κάποια είδους δωροδοκία όχι μόνο γιατί είναι πολύ λίγα τα φράγκα αλλά και γιατί το κόμμα έχει χίλια δυο κακά αλλά όχι ότι τα παίρνει.
Δηλάδή αυτό κ μόνο που το υπαινίσσεται κάποιος είναι για να φουντέρνεις
όμως πχ να δώσει ο Κόκκαλης 1500 ευρώ (και 15 κ 100 που λέει ο λόγος) για την μνήμη του γιατρού του βουνού εμπίπτει σε μια λογική -μνήμης, σεβασμού κλπ.
Ο σ. Ζώρας όμως είναι σύντροφος?, ήταν στα νιάτα του?, πέθανε σαν κομμουνιστής? αναθεώρησε? τι διάολο ήταν αυτός μαζί με τον ρόλο του μελ στην σημερινή συγκυρία της ακροδεξιάς κυβέρνησης είναι κάτι που πρέπει να ελέγχεται
Από κει και πέρα το κόμμα δεν είναι θρησκεία, το κόμμα είναι τα μέλη του και η πολιτική του γραμμή
Και αυτά μπαίνουν στην κριτική
και οι αήθεις επιθέσεις είναι στα πλαίσια της κριτικής
Και μπορεί ο χαραλαμπόπουλος να είναι φάουλ χρεώνοντας στο κκε ότι τα βρίσκει με τον μελ, αλλά όπως και να το κάνομε όταν ο μελισσανίδης κάνει μία κίνηση αυτή θα πρέπει να μπαίνει στο μικροσκόπιο