Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ρώτα με ό,τι θες

Και τώρα; Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους κι αλέκα; Να τη ρωτήσουν για χιλιοστή φορά, γιατί πήγε η κόρη της στο αμερικάνικο κολέγιο κι αν συνάδει αυτό με την ιδεολογία του κομμουνιστή; Ή για το αγαπημένο θέμα της διαδοχής και πότε θα έρθει επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου να φύγει; Που αν πάρεις δηλ αθροιστικά τις φήμες και τα σενάρια που είχαν βγει μέχρι πέρσι για την αλλαγή της αλέκας και το διάδοχό της, παίζει να βγαίνουν περισσότερες και από τις απόπειρες δολοφονίας κατά του φιντέλ κάστρο. Και η αλέκα να τους απαντά πως θα δουλέψει σε όποιο πόστο της υποδείξει η κετουκε, ακόμα και να καθαρίζει σκάλες στον περισσό. {Λες…;} Ήταν κι αυτή μια κάποια λύση…

Δεν ανησυχώ όμως, θα τη βρουν την άκρη και με τον κουτσούμπα. Μέχρι τώρα εστίαζαν στο αυστηρό σοβιετικό του παρουσιαστικό και το αγέλαστο πρόσωπο –που όποιος τον έχει ακούσει να μιλάει έστω και μια φορά, καταλαβαίνει πως είναι αστικός μύθος. Ή στην χαμηλή αναγνωρισιμότητά του –δεν τον ξέρει ούτε ο πάγκαλος. Και σε εκείνα τα επεισόδια από τα «εγκλήματα» με τον κύριο και τη μέλλουσα κυρία κουτσούμπα, από την επαρχία.
Μετά από την αποψινή του εμφάνιση στον ενικό του χατζηνικολάου, μπορεί να βρουν κάτι καινούριο να ασχοληθούν. Πχ το «ειδικό βάρος» του κούτσι, ή τη βαθιά λαϊκή στερεοελλαδίτικη προφορά του.

Ναι αλλά τι θα τον ρωτήσουν; Και τι ερωτήσεις θέλαμε εμείς να του κάνουν –με; Αυτό είναι αρκετά ιντριγκαδόρικο ερώτημα. Καταρχάς αποκλείεται να τον ρωτήσει ο χατζηνικολάου για τις γραβάτες, όπως τον τσίπρα. Που αν είναι αυτό δηλ κριτήριο για την προοδευτική και συνεπή ταξική πολιτική του σύριζα, ο αλέξης είναι πιο αριστερός κι από τους μπολσεβίκους του λένιν, που φορούσε σχεδόν πάντα γραβάτα –σε αντίθεση με το σύντροφο με το μουστάκι.

Θα τον ρωτήσουν λογικά για την πώληση του 902 και την κυπριακή οφ-σορ. Προσωπικά θα ήθελα να συμπεριλάβει στην απάντησή του κι ένα κομμάτι που να εξηγεί αν υπήρχε κάποια εναλλακτική και για ποιο λόγο δεν προτιμήθηκε. Θα το ρωτήσουν μάλλον κάτι και για τις απολύσεις στο ριζοσπάστη ή ειδικά για την περίπτωση του μπογιόπουλου, που έχει κάποιο λαϊκό έρεισμα. Εμένα πάντως θα με ενδιέφερε να πει, κοντά στα άλλα, γιατί δε συνεχίζουμε να αξιοποιούμε σε εθελοντική βάση κάποιους απολυμένους συντρόφους, δημοσιεύοντας κείμενα κι αναλύσεις τους στο ρίζο, για να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενό του.

Η πιο προβλέψιμη ερώτηση θα είναι πιθανότατα σχετικά με την αριστερή ενότητα και τη συνεργασία με το σύριζα. Θα ‘ναι μια πολύ καλή ευκαιρία να θυμίσει ο κουτσούμπας το παράδειγμα της ικαρίας και μια σειρά αντίστοιχες περιπτώσεις σε τοπικές εκλογές κι αρχαιρεσίες σωματείων, ομοσπονδιών, κτλ, βάζοντας έτσι μια τελεία σε αυτή την παραπλανητική ιστορία. Ίσως βρεθεί κάποιος να κάνει την έκπληξη και να τον ρωτήσει για τα περιθώρια κοινής δράσης με δυνάμεις όπως το αλαβανικό σχέδιο βήτα και η ανταρσύα. Για εμένα πάντως θα ‘χε ιεραρχικά μεγαλύτερη σημασία να αναλύσει –εφόσον τεθούν βέβαια- κάποια ζητήματα για τη λαϊκή συμμαχία. Να εξηγήσει γιατί δεν αξιοποιείται όλο το κομματικό δυναμικό κι οι εφεδρείες οπαδών και φίλων στην καθημερινή δουλειά, ή γιατί οι πορείες και άλλες καθημερινές δράσεις δε συγκεντρώνουν τόσο κόσμο όπως κάποιες απεργίες ή ακόμα και κάποιες συνεστιάσεις, με χαρακτήρα οικονομικής εξόρμησης, όπου γίνεται πανικός από κόσμο.

Περιμένω σχεδόν σίγουρα κάποια ερώτηση για το νόμισμα και μια πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη, που θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκαθαριστούν διάφορες παρανοήσεις και μια οργανωμένη σπέκουλα, που επιχειρεί να παρουσιάσει το κόμμα ως υπέρμαχο του ευρώ. Μια απάντηση που θα μπορούσε να επεκταθεί στο θέμα της εξόδου από την ευρωπαϊκή ένωση και τη σύνδεσή του με τη δημιουργία επαναστατικής κατάστασης και το στρατηγικό ζήτημα της εξουσίας.

Και θα υπάρξει οπωσδήποτε μια ερώτηση για το θέμα της κυβέρνησης, πχ με ποιους όρους θα συμμετείχε το κκε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ή τι θα έκανε αν αποκτούσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κι αν ο κουτσούμπας αναφερθεί στην ιστορική πείρα, μπορεί να μιλήσει επίσης και για τα διδάγματα από τις κυβερνήσεις τζανετάκη και ζολώτα κατά την περίοδο 89-90.

Μακάρι να το ρωτήσουν και για τον τρίτο τόμο του δοκιμίου και την περιβόητη «αποκαθήλωση του φλωράκη», όπως σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην ελευθεροτυπία, με την πληρωμένη απάντηση για το λαφαζάνη και την ατάκα του χαρίλαου για τους εκφραστές του επιστημονικού οπορτουνισμού!

Του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι
Υπάρχουν σίγουρα πολλά ζητήματα για τα οποία θα θέλαμε μια απάντηση από τα πλέον αρμόδια χείλη, όπως πχ για την κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, αλλά δεν είναι πολύ πιθανό να τεθούν από το κοινό σε μια τέτοια συζήτηση. Σε αυτές τις περιστάσεις, μοιάζουμε από μία άποψη με τους θεατές των αρχαίων θεατρικών έργων, που ήξεραν σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο και την υπόθεση της παράστασης, αλλά ήθελαν να δουν πώς θα το αποδώσει ο ποιητής και αν το κάνει καλά, για να κερδίσει το κοινό του.

Το οποίο κοινό μπορεί να έχει άγριες διαθέσεις, όπως την άλλη φορά, με την προεκλογική εμφάνιση της αλέκας, που έγινε το στούντιο αρένα με λιοντάρια· τα οποία μετατράπηκαν έξαφνα σ’ αρνάκια, με τον τσίπρα και τον κουβέλη. Το χειρότερο είναι πως οι επίδοξοι μυαλοπώληδες θα έχουνε χρόνο να προετοιμάσουν μια τρομερή εξυπνάδα –και να την προβάρουν μπροστά στον καθρέφτη- η οποία θα αποστομώσει τους πάντες και θα αφήσει μέχρι και τις καρέκλες λιπόθυμες στο άκουσμά της.



Αλλά από μια άποψη, όσο πιο προβοκατόρικα είναι κάποια ερωτήματα, τόσο το καλύτερο, για να απαντήσει σε όλα εξαντλητικά ο κουτσούμπας. Που όταν δεν έχει πίεση χρόνου γίνεται αναλυτικός και άκρως επεξηγηματικός. Στο κάτω-κάτω της γραφής, όσο σκληρό και αν αποδειχτεί το κοινό του χατζηνικολάου, αποκλείεται να είναι πιο εχθρικό από τους αστούς μεγαλοδημοσιογράφους, που δε θα τον άφηναν να σταυρώσει κουβέντα.

45 σχόλια:

anonymous anonymous είπε...

Απολίθωμα, δεν κατάλαβα, προσποιείσαι ότι είσαι ο καθοδηγητής του Κουτσούμπα; Και επίσης δεν κατάλαβα αυτό που έγραψες περί "ειδικού βάρους" του Γ.Γ.

Cos είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι η συζήτηση με τον κόσμο θα περιοριστεί στις "απολύσεις", στον 902, στον Μπογιόπουλο, στο που υπάρχει αυτό που λέτε, στην Κορέα και στο "όλοι ίδιοι είσαστε". Η πιο "σοβαρή" θα είναι για την αριστερή κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Αν και ο 902 δεν έχει καταδεχτεί να βάλει την είδηση αν ισχύει το
http://mao.gr/kke-ypopsifioi/
στην Αττική μιλάμε για dream team

mariori

Ανώνυμος είπε...

για ολα υπαρχουν απαντησεις. δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα απο της ερωτησεις. η συνεντευξη του συντρο φου στην ελευθερωτυπια ειναι καταπε λτης για ολη την λασπη που ριχνουνε

Αναυδος είπε...

η ταπεινη μου άποψη είναι οτι το ξεκατινιασαμ που ερχει αρχισει στον συριζα σχετικα με τις υποψηφιοτητες ειναι πιο ψυχαγωγικο και ουσιαστικο

έχουμε σημερα Βουδουρη μαινόμενο
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=267514&catid=9

πορταλιου κλαιομενη
http://enosy.blogspot.gr/2014/02/122014.html

και επεται το συστριγγλο τις επομενες μερες ειδικοτερα στους πιο ταπεινους δημους (περιστερι αιγαλεω κλπ)
--
που'σαι σαραντακο να δεις τα παιδια της αλλαγης

Ανώνυμος είπε...

οπως εστρωσαν θα κοιμηθουν δεν χρεια ζεται καμμια λυπηση για τα απολειφα δια του οπορτουνισμου

Ανώνυμος είπε...

Μην καλείς το όνομα του σκαθαροζούμη, μπορεί να εμφανιστεί... :-)

ΡΓ

Aiwarikiaar είπε...

Γνωρίζει κανείς κανέναν σύνδεσμο για να δούμε τον σ. Γ.Γ., και μεις που είμαστε στα ξένα;

Ανώνυμος είπε...

παντως ποιο πολυ μαρεσει ο κουτσουμπας απο την αλεκα. μιλαει καλυτερα.

χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι απο το enikos.gr θα μπορεις να το δεις απευθειας. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Κατα τα αλλα η σημερινη ομιλια του Κουτσουμπα στο Τιτανια ηταν παρα πολυ καλη και απανταει και σε πολλα που συζητηθηκαν αυτες τις μερες και εδω.

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μα είμαι, δεν προσποιούμαι. Δεν ήθελα βέβαια να βγει παραέξω, αλλά με ανακάλυψες, οπότε δεν ωφελεί να κρύβομαι πια.

Aiwarikiaar, αν δεν μπορέσεις να το δεις ζωντανά με τον τρόπο που λέει ο ratm, ο ενικός θα ανεβάσει πιθανότατα μέχρι αύριο το μεσημέρι την εκπομπή. Πιθανόν να το κάνει κι ο 902 πιο πριν.

Άναυδε, δίκιο έχεις. Αλλά τα δικά μας ψηφοδέλτια έχουνε μεγαλύτερο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου. Και στην αττική -που είναι το 1/4 των ψήφων της επικράτειας αν δεν κάνω λάθος- έχουμε όντως ομάδα όνειρο.

http://www.902.gr/eidisi/politiki/36574/omilia-toy-d-koytsoympa-gia-ti-mahi-ton-eyroeklogon-ton-perifereiakon-kai#/1
Στο ρεπορτάζ του 902 είδα και το μαργαρίτη στις φωτογραφίες. Ίσως η παρουσία του να έχει να κάνει με το ευρωψηφοδέλτιο -αν και δεν ξέρω πότε θα ανακοινωθεί.

Χαμόγελε, εμένα μου άρεσε η αλέκα, γιατί έκανε την έκπληξη, πετώντας ατάκες που δεν τις περίμενες. Αλλά ο κουτσούμπας είναι φρέσκος ακόμα, κι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχνάμε πως το κοινό δεν θα αποτελείται από κοινούς θνητούς συμπολίτες μας αλλά από τύπους της πιάτσας που θέλουν να κράξουν και να κρεμάσουν ή από νεαρούς δαπιτοπασπίτες απόφοιτους κάποιος σχολής πολιτικών επιστημών ή δημοσιογραφίας.

Τώρα το γιατί επιτέθηκαν περισσότερο στην Αλέκα από ότι στους άλλους αντιπολιτευόμενους έχει να κάνει με το ότι όσο ποιο στρογγυλεμμένη και μετριπαθή αντιπολίτευση κάνεις τόσο πιο συμπαθής γίνεσαι. Όσο πιο εύκολες υποσχέσεις δώσεις τόσο πιο αρεστός γίνεσαι.(ακόμη και αν πρόκειται για εμφανή απάτη).

Όσον αφορά στις ερωτήσεις που θα γίνουν δεν θα έχουν καμιά σχέση με τις ερωτήσεις που θα εκανε ένας "κανονικός" άνθωπος. Θα είναι ένα κοινό που θα φέρνει κάτι σε φοιτητικό αμφιθέατρο με μαζεμένους κακιασμένους αριστεριστές της δεκαετίας του '80 και σε σύναξη συνταξιούχων χωροφυλάκων της δεκαετίας του '60.

Μάκης

Singularity είπε...

Πανίσχυρος μελλοντολόγος, μέντιουμ, κληρονομικό χάρισμα, Σφυροδρέπανος.

Aiwarikiaar είπε...

Δεν την πρόλαβα από την αρχή τη συνέντευξη, αλλά έπεσα στην αναμενόμενη ερώτηση περί Ρίζου, 902 κ.ο.κ.

Εξαιρετικές απαντήσεις από το σ. Γ.Γ., δεν άφησε τίποτε να πέσει κάτω...

Ως επίσης και στην παρέμβαση της Ρωσίδας σπουδάστριας, και στις σπόντες του Χ/νικολάου.

Ανώνυμος είπε...

Με απογοητευσε ελαφρως ο Κουτσουμπας.Τον περιμενα καπως καλυτερο.Πολλες απαντησεις του δεν ηταν ''to the point'',και πλατιαζε αρκετα.

Παραδοξως,το κοινο δεν ηταν ανθρωποφαγικο,σε αντιθεση με οταν ειχε παει η Αλεκα,που μονο που δεν εφαγε ξυλο.

Τυποι που τους εκοψα για (κρυφο)φασιστες,κινηθηκαν σε κοσμια πλαισια τελικα,ενω ακομα και η Ρωσιδα που εκανε νυξη στον υπαρκτο,δεν ηταν επιθετικη.

Πιο αναλυτικα αυριο,γιατι τωρα νυσταζω.

Παπουτσωμενος(και νυσταγμενος)Γατος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σιγά το χάρισμα. Στανταράκια ήταν. Μέχρι που θα ένιωθα μισός αν τελικά δεν τα άκουγα.

Τελικά το κοινό, πλην εξαιρέσεων, δεν ήταν τόσο επιθετικό, όσο θα το περίμενε κανείς. Θα προτιμούσα πιο στοχευμένες απαντήσεις στη ρωσίδα και το νέο που ρώτησε τι θα λέγατε για να πείσετε τη νεολαία. Αλλά πεταγόταν σα δαπιτάκος κι ο e-νίκος και το πήγαινε αλλού.

Υγ: ανώνυμα σχόλια δε δημοσιεύονται. Αν θες ξαναγράψ' το με ένα ψευδώνυμο

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Να αποπειραθώ μιαν πρώτη εκτίμηση; Το ακροατήριο ήταν σαφώς λιγώτερο επιθετικό και εχθρικό από τότε (κοντεύουν δύο χρόνια πια....) με την Αλέκα. Το θεωρώ καλό σημάδι.
Να λάβουμε υπόψιν πως δεν υπήρχε και μεγάλη πίεση για συμμετοχή, γιατί άκουγα τον Χατζηνικολάου να προσκαλεί ακόμη και στις 12 το μεσημέρι, λέγοντας πως υπάρχουν ακόμη θέσεις.
Αυτές οι εκπομπές είναι τύπου ρωμαϊκής αρένας, όπου πάνε οι διάφοροι, που έχουνε άχτι τον εκάστοτε καλεσμένο, για να τον ξεσκίσουνε σαν λιοντάρια (η σαν ύαινες). Βέβαια, αν το "ξέσκισμα" κινείται σε ορισμένα πλαίσια μίνιμουμ σοβαρότητας και δεν ξεστρατίζει σε ξεκατινιάσματα, δεν είναι καθόλου κακό, γιατί ουσιαστικός διάλογος μόνο με αντιρρήσεις και διαφωνίες έχει νόημα. Από αυτή την άποψη, βρίσκω θετικό ότι τα λιοντάρια ήταν υποτονικά, όχι ιδιαίτερα μανιασμένα, όπως τότε με την Αλέκα.
Από επίπεδο ερωτήσεων δε μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα, αλλά από την άλλη, αν όντως πρόκειται για ελεύθερη συμμετοχή, όπως προβάλλεται, με προτεραιότητα η κλήρο, τότε έχει περισσότερη αξία σαν αυθεντική απεικόνιση του τρόπου που σκέφτεται ένα δείγμα συμπολιτών μας, όχι απαραίτητα αντιπροσωπευτικό, αλλά αρκετά τυχαίο.
Νομίζω πως το ΚΚΕ απόψε κέρδισε σε εντυπώσεις και ίσως είναι και ένα σημάδι υποχώρησης του έξαλλου μικροαστικού αντικομμουνισμού κάτω από τις σφαλιάρες της κρίσης και σε συνδυασμό με την σταθερότητα του κόμματος.

Red Star είπε...

Στην εκπομπής της Αλέκας με Τσίπρα Κουβέλη ήμουν στο λεγόμενο πάνελ.

Μας είπαν πριν μας οδηγήσουν στο στούντιο ,πως όλοι θα κάνουμε από μια ερώτηση και να μην ανησυχούμε γι'αυτό.

Κατά ένα περίεργο τρόπο στις 2 μπροστινές "έδρες" που έπαιρνε η κάμερα κάθισαν( τους έβαλαν δλδ) άτομα που από συζητήσεις που έκαναν στο μπουφέ πριν ξεκινήσει η εκπομπή (ναι είχε μεζεδάκια) ήταν κυρίως Συριζαίοι ,Χρυσαυγίτες αλλά και πασόκοι.

Επίσης υπήρχαν 4 νέοι κ νέες δημοσιογράφοι που τους είχαν στείλει με το ζόρι από εργαστήρι δημοσιογραφίας που ρώταγαν ο ένας τον άλλο τι ξέρουν για την Αλέκα

(ο ένας έκανε καλλιτεχνικό ρεπορτάζ από ότι κατάλαβα και δεν ήξερε καν τι διαφορά έχουν τα 3 κόμματα...Ποιος είναι ο αρχηγός που του αρέσει ο Στάλιν, ρώταγε μια 20χρονη κοπελιά,ο Κουβέλης ή η Αλέκα ;!!Αυτή κοίταξε της σημειώσεις της που είχε από το ίντερνετ και απάντησε με απόλυτη φυσικότητα, η Παπαρήγα που έχει κόρη που σπουδάζει σε Αμερικάνικο κολέγιο !! Στο διάλογο μπήκε και η η πιο ξύπνια της παρέας που τους έβαλε στο σωστό δρόμο λέγοντας, ελπίζω να βγούμε καλές στο φακό και χαχα).(Ναι όλοι πήραν το λόγο έκαναν ερωτήσεις και ήταν απίστευτα σοβαροφανείς !)

Τέλος πάντων άρχισε η εκπομπή σηκώναμε σαν μαθητούδια τα χέρια,δεν μου έδωσαν το λόγο καμιά φορά, καθόμουν (με έβαλαν) γαλαρία στο πουθενά με άλλους 2 συντρόφους.

Ο Παναγιώτης Μεντρέκας όρθιος εξέταζε με πικρό χαμόγελο τους καλεσμένους διακριτικά, είχε καταλάβει το "κλίμα" των 2 γωνιακών εξεδρών...

Η Αλέκα αντίθετα ήταν πιο ήρεμη δεν ήξερε τι την περίμενε και πριν αρχίσει την εκπομπή είχε πιάσει κουβέντα με τον Χατζηνικολάου που ήταν ευγενικός μαζί της.


Το λόγο δεν μου το έδωσαν, αλλά εγώ είπα μερικά "γαλλικά" στα μπρέικ στον έναν Χρυσαυγίτη των ναυπηγείων νομίζω, και προκάλεσα τον Χατζηνικολάου να τον πετάξει έξω (αυτός του έκανε μόνο συστάσεις όπως και σε μένα).

Αφού δεν μου επέτρεψαν ερώτηση ούτε σε Παπαρήγα,ούτε σε Τσίπρα ,μου υποσχέθηκαν αν καθίσω σε Κουβέλη (οι μισοί είχαν φύγει), θα με βάλουν πρώτη μούρη στα 2 γωνιακά μπροστά και θα έχω ερώτηση)

Είπα να πάει στα κομμάτια να ρωτήσω έστω τον κυρ Φώτη αν θα συνεργαστεί με τη Νδούλα ή κάτι άλλο.

Βέβαια ερώτηση δεν έκανα γιατί με είχαν κόψει για ΚΚΕ από την αρχή και 1 φορά που ήταν ο Ν.Χατζηνικολάου έτοιμος να με δείξει του υπέδειξαν ως εκ θαύματος κάποια που είχε ήδη κάνει ερώτηση !

Η ουσία είναι ότι μου ζήτησε συγνώμη, υποσχέθηκε μια επόμενη φορά...

Κάπως έτσι προέκυψε σήμερα(χτες) ένα κοινό, που το 50 % τουλάχιστον ήταν ούφο, κοινοί δηλαδή ψηφοφόροι των αστικών κομμάτων που εκλέγουν τον Άδωνι, τον Τατσόπουλο, τον Βουδούρη ,το Ψαριανό τη Πιπιλή, τον Κασιδιάρη και δεκάδες άλλες πολιτικές φυσιογνωμίες της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".

Καλά τα πήγε ο ΓΓ του ΚΚΕ, αν και πιστεύω κάποιες στιγμές αναρωτήθηκε μέσα του αν βρισκόταν στην εκπομπή του Χατζηνικολάου ή σε κάποιο άσυλο...

Τα δε σχόλια στην ιστοσελίδα του enikos.gr , κάτω από το βίντεο της συνέντευξης ,πέρα από 2,3 συντρόφων, δείχνουν ότι μερίδα του λαού θέλει πολλές φάπες ακόμα από την Μέρκελ και τον κάθε Σαμαρά και Βενιζέλο, μπας και συνέλθει...Μα μιλάμε για πολλές φάπες, αλύπητα...

spiral architect είπε...

Οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, η συνεργασία για να βγούμε απ' την κρίση, τι κάνει το ΚΚΕ ... ο λαός (αν η εξέδρα ήταν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του λαού) φαίνεται ότι, ψάχνει για εργολάβο.

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ
Καληνύχτα...

anonymous anonymous είπε...

Πολύ καλός ο Κουτσούμπας χτες, πάρα πολύ καλός. Όλοι οι κύριοι σχολιαστές, μαζί και το απολίθωμα, που δεν είναι "ευχαριστημένοι" από την εμφάνιση του Γ.Γ., θα ήθελα να μου πουν τι θα έλεγαν αυτοί. Άντε, γιατί και η ανοχή/καλοπιστία έχει τα όριά της.

Ανώνυμος είπε...

Εμενα μου αρεσε ο Κουτσουμπας. Δεν ειναι Αλεκα ακομα που τη θεωρω πολυ καλη σε απαντησεις to the point ωστοσο ειναι νεος ΓΓ και εξελιξιμος. Το πανελ δεν ηταν τοσο επιθετικο γιατι υπηρχαν και τιμια στοιχεια (ανεργοι οικοδομοι κλπ) και γιατι το πρωτο παπαγαλακι που νομιζε οτι θα κανει την ερωτηση ματ 902 κλπ και θα ρουπωσει το συμπαν πηρε πληρωμενη απαντηση και μαζευτηκαν ισως και αλλοι που θα θελαν να επιμεινουν σε παρομοιο υφος. Επισης ξεχωριζω την πολυ καλη απαντηση στις ειρωνιες για παρελασεις του ΠΑΜΕ. Ενω θα ηθελα πιο στοχευμενη απαντηση στη Ρωσιδα και στον πιτσιρικα που ρωτησε για τη νεολαια αλλα ο Ν.Χατζηνικολαου γνωστη αλεπου πηγε τη συζητηση οπου ηθελε, αναγκασε και στις 2περιπτωσεις τον Κουτσουμπα να ανοιξει ατελειωτες παρενθεσεις και εντελει ειδικα στο νεαρο να μην απαντησει. Αφου μετα του εγινε νεα ερωτηση. Κατα τα αλλα ειδικα τα οσα παραδειγματα εβαλε για την ΕΕ και τις δεσμευσεις της ηταν πολυ ευστοχα. Γενικα νομιζω ηταν θετικη η παρουσια του ΓΓ.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Και γω βρήκα θετική την παρουσία του ΓΓ.
Μου άρεσε που είπε πως δεν ήρθα να σας πείσω αλλά να σας προβληματίσω.
Μου άρεσε και η επίθεση στην ψευτοαριστερά, είναι σημαντικό να μάθει και η κουτσή Μαρία πως με την αυριανή κυβέρνηση δεν θέλουμε σχέσεις.
giorgalis

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον,θα γραψω συγκεκριμενα 2-3 ερωτησεις που μου εμειναν και θεωρω οτι ο Κ. θα μπορουσε να απαντησει καλυτερα.

-Στην παρενθεση που εκανε ο Χατζηνικολαου στην ερωτηση της ρωσιδας,περι Σταλιν και διαφθορας.Στο πρωτο,αναφερθηκε σωστα στον Β' Παγκοσμιο Πολεμο και το Συνταγμα του '36,αλλα θα επρεπε να αναφερθει και στην κολλεκτιβοποιηση,στην οποια εφεραν σφοδρη αντιδραση οι κουλακοι,καθως και στις δολιοφθορες εις βαρος της ΕΣΣΔ,που εκαναν αναγκαιο τον περιορισμο των δικαιωματων για μερικους ανθρωπους.Σε ο,τι αφορα διαφθορα,αναφερθηκε στην εισαγωγη καπιταλιστικων στοιχειων,αλλα δεν ειπε (εστω και επιγραμματικα) ποια προβληματα αντιμετωπιζε ο σχεδιασμος και ποια ειναι τα καπ. στοιχεια που εισηχθησαν.

-Στην ερωτηση για τον Μπογιοπουλο,πλατιασε οσο δεν παει και πηγε την κουβεντα στην παρασταση με τον Καζακο.Μεγαλο φαουλ,ενω τελικα κατεληξε στο οτι μεσω του Ενικου,ο Μπ. εχει μεγαλυτερη προβολη απ οτι ο ιδιος.Σωστο,αλλα η ερωτηση ηταν τι κανει ΤΟ ΚΟΜΜΑ στο να τον προβαλλει,οχι ο Χατζηνικολαου.Επιπλεον,ανεφερε οτι ο Μπ. ειναι ακομα μελος του ΚΚ,κατι που ο Μπ. εχει αρνηθει,λεγοντας πως ποτε δεν ηταν.

-Στην ερωτηση της ανεργης,ενω στο σκελος για τις ''παρελασεις'' του ΠΑΜΕ ηταν αριστος,στο θεμα της κατοχης τα μασησε.Στην αρχη της ειπε οτι ειναι κατοχη και πρεπει να βγουμε απο ΕΕ/ΝΑΤΟ,μετα ομως λεει πως με την θεληση των αστικων κομματων ειμαστε εκει.Αντεφασκε χωρις να δινει ξεκαθαρη απαντηση.

Τελος,σε αλλες ερωτησεις ναι μεν απαντουσε σωστα,αλλα επειδη πλατιαζε,δεν ξερω κατα ποσο ενα κοινο που δεν ειναι συνηθισμενο στον λογο και τις αποψεις του ΚΚΕ μπορουσε να τον παρακολουθησει.

Παπουτσωμενος Γατος

Ανώνυμος είπε...

A και μια συμπληρωση σε ο,τι αφορα το επιπεδο του κοινου.Δεν ξερω ποσοι απο αυτους ηταν φυτευτοι,αν και σιγουρα ηταν καποιοι,αλλα δυστυχως ειναι αρκετα αντιπροσωπευτικο του μεσου μη βαλτου ψηφοφορου,μην πω και λιγο καλυτερο.Οσοι ειστε στο Κομμα και πιανετε συζητησεις με τον κοσμο στο δρομο,ή στους χωρους εργασιας θα εχετε δει πολλα.Δυστυχως με τετοιο λαο εχετε/εχουμε να κανουμε,οποτε υπομονη.

ΥΓ Δεν ξερω αν προσεξατε το κροουλ με τα σμσ των τηλεθεατων απο κατω.Ενα απο αυτα εγραφε ''Θα πει κατι ο ΓΓ για την ομοφοβια στο κομμα?''.Θεικο.

Παπουτσωμενος Γατος

Ανώνυμος είπε...

@Παπουτσωμένος γάτος

Ο μπογιό έχει αρνηθεί ότι έχει υπάρξει στέλεχος του κκε και όχι μέλος.Κατά τ άλλα συμφωνώ με τα περισσότερα. Ειδικά στο γεγονός ότι πλάτιαζε γιατί ήθελε να τα πει όλα. Αυτό πιθανότατα ξεπερνιέται με την εμπειρία. Η Αλέκα και η βελτίωσή της με τα χρόνια είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Η αίσθηση χτες ήταν ότι δεν ήθελαν να τον ξεσκίσουν. Αυτό ίσως έχει να κάνει με το ποσοστό;Ότι θεωρούν ξεγραμμένο το κκε;Ότι ο κόσμος έχει απογοητευτεί ακόμα και σε αυτό το επίπεδο;
Πριν τις εκλογές του 12 το κκε είχε διψήφιο ποσοστό οπότε είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία η αποδόμησή του.
Άντε τώρα με παφίλη,πρωτούλη,μαυρίκο,μπαλού έρχονται ίσως ωραίες τηλεοπτικές μέρες.

mariori

anonymous anonymous είπε...

Ορισμένοι έχουν αποθρασυνθεί σήμερα. Σταχυολογώ:

1) Ο Κουτσούμπας πλατίαζε.

2) Ο Κουτσούμπας θα γίνει καλύτερος με το χρόνο.

3) Ο Κουτσούμπας δεν απάντησε όπως έπρεπε σε μερικά ερωτήματα.

4) Ο Κουτσούμπας δεν ξέρει τη γραμμή του Κόμματος (ναι και αυτό το απίστευτο υπονοήθηκε στο σχόλιο που έγινε περί κατοχής).

5) Ο Μπογιόπουλος δεν είναι μέλος του Κόμματος.

και το πιο θεϊκό:

6) "θεωρούν ξεγραμμένο το ΚΚΕ" γι' αυτό και το κοινό χτες "δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικό απέναντι στον Κουτσούμπα".

Συγγνώμη, σε φιλο-ΚΚΕ μπλογκ βρίσκομαι;

Ανώνυμος είπε...

ο κουτσουμπας ητανε εξαιρετικος σε ολες της απαντησεις τιποτα δεν επεσε κατω και στην ερωτηση για την κατοχη δεν μπερδευτηκε καθολου τα ειπε ξεκα θαρα οπως και στον προβοκατορα που ρωτησε για τον μπογιοπουλο και μετα πουλαγε ειρωνεια

Ανώνυμος είπε...

Anonymous Anonymous, ναι σε φιλοΚΚΕ μπλόγκ βρίσκεσε. Οχι σε σάητ θρησκευτικής αίρεσης. Και όλοι οι σύντροφοι που απαντάνε, έχουν την άποψη τους, δε θα τους επιβάλεις εσύ τι θα πουν. Αμα μπορείς, απάντησε τους. Ειδάλως με νενεκισμούς και υποκύψεις όχι μόνο δε βοηθάς το κόμμα, αλλά σκοτώνεις και τη γόνιμη κριτική που μπορεί να γίνει.

Οπως έλεγε και ο Στάλιν "Αυτό το γραφειοκρατικό:όλα πάνε περίφημα, γίνεται καμία φορά αηδιαστικό. Ωστόσο, είναι φανερό ότι δεν πάνε και δε μπορεί να πάνε όλα καλά. Είναι φανερό ότι υπάρχουν ελλείψεις που πρέπει να τις ξεσκεπάζουμε, χωρίς να φοβόμαστε την κριτιθκή, και που πρέπει κατόπι να τις ξεπερνάμε."




Σ.

Ανώνυμος είπε...

παντα υπαρχουν υποκειμενικες αδυνα μιες και περιθερια βελτιωσης οποιος ομως νομιζει οτι εκμεταλευομενος τε τοιες αδυναμιες θα οδηγηση το ΚΚΕ στο να συμμετασχει σε κυβερνηση στα πλαισια του καπιταλισμου ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ηταν πολύ καλός (είδα όλη τη συνέντευξη εχτές κ κάποια αποσπάσματα σήμερα). Είναι λάθος νομίζω να μπαίνουμε στη λογική του να βαθμολογούμε απάντηση προς απάντηση. Όχι ότι δεν έχει σημασία αλλά δεν είναι αυτό το κύριο. Το κύριο-κ αυτό που μένει-είναι η συνολική αίσθηση. Νομίζω ότι πήγε εκεί έχοντας ως στόχους α) το να δώσει το περίγραμμα των θέσεων του κόμματος σε όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα (με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ΕΕ αλλά κ στη λαϊκή συμμαχία) ώστε ο τηλεθεατής να αποκτήσει ένα ερέθισμα να πάει τη σκέψη του λίγο παραπέρα, β) να δώσει μεγάλη έμφαση στη διαφοροποίηση του ΚΚΕ σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα (ώστε να χτυπήσει τη σπέκουλα περί "συστημικότητας") κ γ) να τα κάνει όλα αυτά μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο να βγει κάποιος κ να πει "το ΚΚΕ σηκώνει το δάχτυλο στους πολίτες" ή "δε δέχεται την κριτική" (άλλη σπέκουλα). Νομίζω ότι τα κατάφερε μια χαρά κ στα τρία. Παρότι το γ) θέτει αρκετούς περιορισμούς στο πως απαντάς (λειτουργεί ως "φρένο" σε ερωτήσεις που είναι φορτωμένες με αίσθημα ανάθεσης), ο Κουτσούμπας πέτυχε τους στόχους με τους οποίους πήγε στη συνέντευξη. Στο επίπεδο των επιμέρους, στην ερώτηση της Ρωσίδας η παρέμβαση Χατζηνικολάου ήταν εις βάρος της ουσίας. Highlights ήταν: 1) η απάντηση στην αρχή της συζήτησης που στο νόημα της ήταν "δεν ήρθα εδώ για να σας πείσω κ να με πείσετε. Ήρθα να σας ακούσω κ να με ακούσετε. Να σας προβληματίσω κ να με προβληματίσετε". Σε συνδυασμό με το ότι διαθέτει παράστημα που "μετράει στο χώρο" κ λόγο που είναι πολύ στρωτός κ χροιά φωνής που "βγάζει δυναμισμό" τα λόγια του στο σημείο εκείνο είχαν-νομίζω- επίδραση στη συμπεριφορά του συγκεκριμένου κοινού στη συνέχεια της συζήτησης με αποτέλεσμα να νιώσουν κάποιοι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα επανάληψης των απαράδεκτων που είχαν γίνει με την Αλέκα (συν βεβαίως τα όσα έγραψε ότι πιθανώς ισχύουν ο Σεχτάρ, που είναι κ πιο σημαντικά). 2) Η απλά αποστομωτική απάντηση στα περί παρελάσεων. Αν πρέπει να πω κ μια παρατήρηση για βελτίωση στο μέλλον, θα έλεγα ότι στη προτελευταία ερώτηση (αυτή για την επικοινωνία κ τα πρόσωπα σε αυτήν) θα ήθελα μια πιο "κοφτή", "με γωνίες" απάντηση (ανεξάρτητα από το αν θα με ικανοποιεί ή όχι).

ρα

Ανώνυμος είπε...

Μπαλτσαβια,ετσι,σε θελω σε εγρηγορση συνεχεια,μην πεσει κουβεντα κατω και καταφερει κανεις και σας πεισει για συγκυβερνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ουτε τον σκελετο απο τα γυαλια του ΓΓ μην αφηνεις να σχολιασουν,η αισθητικη ειναι πολιτικη ως γνωστον.

Παπουτσωμενος Γατος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τα οσα ειπε ο ρα. Θεωρω οτι η φραση "ηρθα εδω για να σας προβληματισω και να με προβληματισετε"ηταν ενα μεγαλο συν για τον Κουτσουμπα. Ο Χατζηνικολαου πηρε χαμπαρι οτι παει θετικα για το ΚΚΕ η κουβεντα σε 2 καιρια ερωτηματα μπαχαλεψε την κουβεντα ωστε να αναγκασει τον Κουτσουμπα να του απαντησει σε ζητηματα που θελουν μεγαλη πολυτελεια χρονου (πχ ΕΣΣΔ) ωστε να μην τον αφησει να αναπτυξει ολοκληρωμενη απαντηση στη Ρωσιδα "γιατι σημερα σοσιαλισμος" και στον νεο "γιατι σημερα η νεολαια πρεπει να σταθει στην αλυσιδα με το ΚΚΕ" Ηξερε η αλεπου της αστικης ταξης ο Χατζηνικολαου οτι αν αφησει τον Κουυτσουμπα να απαντησει και αυτα θα προβληματιζε οντως πολλους. Με δεδομενο οτι ο Κουτσουμπας ειχε ηδη κερδισει τις εντυπωσεις με τη σταση και τις απαντησεις του. Θεωρω οτι αν ενας φιλος ή μελος του ΚΚΕ πιασει κουβεντα σημερα με καποιον μη ΚΚΕ καλοπροαιρετο με αφορμη τα οσα ειπε χθες ο Κουτσουμπας, θα το κανει με καλυτερους ορους απ'οτι πριν ακουσει αυτος ο τριτος τον ΓΓ και αυτο ηταν το ζητουμενο της παρουσιας του ΓΓ στην εκπομπη.
Αρα ας παμε να θερισουμε κανα σπορο απο αυτους που ισως φυτεψε χθες ο ΓΓ. Καλες οι αναλυσεις, οι γνωμες και η κριτικη, ακομα καλυτερα οταν τις ακολουθει η δραση.

ratm

Ανώνυμος είπε...

σκεφτείτε σύντροφοι το απλό.
το κοινό δεν ήταν τόσο επιθετικό,
πρώτον:
γιατί ο Κουτσούμπας είναι άντρας.
ναι καλά ακούσατε.
ο μισογυνισμός, η μειονεκτικότητα, η κατώτερη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας κλπ κλπ, και όχι όποιας γυναίκας, αλλά της λαικής γυναίκας, της εργαζόμενης γυναίκας, της απλής γυναίκας έχουν να κάνουν με αυτό.
αυτός είναι ο λαός μας. όταν έχει μια γυναίκα μπροστά του είναι και πιο τσαμπουκάς. Από τους πανελίστας μέχρι τους κασιδιάρηδες.

δεύτερον,
γιατί απέχουν ακόμα τρεις μήνες οι εκλογές.

κατά τ΄άλλα, ο κουτσούμπας απέδειξε ότι δεν ήμασταν και δε θα γίνουμε εύκολος στόχος.
θα τους ζορίσουμε και θα το παλέψουμε!

@,ψ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΤΟΣ. για τα γυαλια που φοραει εντα ξει να σχολιασουμε κανενα προβλημα αλλα για ΣΤΑΔΙΑ και αριστερες κυβε ρνησεις αστικης διαχειρησης ποτε η εμπειρια του παρελθοντος ειναι τρομα κτικη δεν α αφηνει κανενα περιθωριο να ξεχασουμε τιποτα

Ανώνυμος είπε...

Για μένα η πολύ θετική διαφορά μεταξύ Κουτσούμπα και Αλέκας είναι ότι ο πρώτος δεν αποσπάται από ενδιάμεσες ερωτήσεις πριν δώσει ολοκληρωμένη απάντηση.Την Αλέκα την τρέλαιναν με συνεχόμενες διακοπές.Έτσι για πρώτη φορά άκουσα σημεία του Κόμματος για τον κεντρικό σχεδιασμό χωρίς διακοπή και μία μίνι ανάλυση για τα συμπεράσματα από την Σοβιετική Ένωση.Από εκεί και πέρα πιστεύω πως το ύφος σε πολλούς από αυτούς που εκπροσωπούν τις θέσεις του Κόμματος στην tv πρέπει να αλλάξει.Δε μιλάω για ξεκατινιάσματα,αλλά σε κάποιες "ειδικές" αντικομμουνιστικές περιπτώσεις λίγο τρολλάρισμα και ειρωνεία δε θα έβλαπτε.Π.χ.,δήλωση Παφίλη στη βουλή μετά από σημείωμα που διάβασε ο Κεδίκογλου(Συμεών) για 902,όποιος θυμάται.
Θάνος

Ανώνυμος είπε...

Παρεπιπτόντως, εμένα μου άρεσε. Πολύ. Προσιτός, άνετος, χωρίς να γίνεται κουραστικός, με απαντήσεις που ήταν πάρα πολύ on point. Και δεν είναι τυχαίο οτι έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση στον κόσμο.

Για μένα το κορυφαίο χαρακτηριστικό ήταν η απίστευτη ειλικρίνια που τον διακατείχε σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ειδικά στο μέρος για την ΤΕ και τον 902. Αποστομωτικός.


Το Αλεκάκι είχε διακριθεί για την τιτάνια υπομονή της απέναντι στην ανθρωποφαγία που δέχθηκε, ο Μήτσος το πήγε ένα βήμα μπροστά και κέρδισε τις εντυπώσεις.



Σ.

faros είπε...

Ας μου επιτραπούν παρακαλώ μερικά σχόλια.

1. Φυσικά και ήταν επιθετικό το κοινό και (πράγμα που δεν το περίμενα εγώ) πιο επιθετικός ήταν ο Χατζηνικολάου !
Το θέμα είναι κατά πόσο ο σ. Κουτσούμπας ΑΦΗΣΕ αυτήν την επιθετικότητα να ξαπλωθεί ή αν την κατατρόπωσε εν τη γεννέση της !

2. Είναι φυσικό ο καθένας μας να θέλει ο άλλος (ο Κουτσούμπας ή άλλος στα κανάλια) να απαντάει όπως θέλουμε ... εμείς !
Για μπείτε όμως στη θέση του άλλου ...

3. Ο σ. Κουτσούμπας, για τον Μπογιόπουλο, είπε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
α. Ότι ΕΙΝΑΙ μέλος του Κόμματος
β. Οι σχέσεις του με το Κόμμα, δεν αφορούν τον δημόσιο διάλογο
γ. Έδωσε απάντηση, γιατί κόπηκε η σελίδα του - άσχετο αν αυτό δεν ικανοποιεί κάποιον, πάντως αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

4. Για τη συνολική εκτίμηση για την συνέντευξη στον "ενικό", μου φαίνεται, ότι καλό είναι να διαβαστεί η παρακάτω ανάλυση:
http://edoketora.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4.html

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ στοιχίζεται πίσω από το πρώτο σχόλιο του Σ, συμφωνεί σχεδόν μέχρι κεραίας με την εκτίμηση του ratm, βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα την ερμηνεία που δίνει ο @ψηρίς και απαντά στον ανώνυμο με περικεφαλαία πως και η δική μου ανοχή έχει όρια και δε θα έχει για πάντα την ασυλία του 88χρονου παππού με το.. γερμανό μπερλίγκουερ.

ΠΓ, συμφωνώ με το τρίτο σημείο που βάζει ο ρα, ότι δηλ ο κουτσούμπας πάσχιζε να μη φανεί ότι το κουκουέ δεν κουνά το δάχτυλο στο κοινό και για αυτό αντί να τους διορθώνει, όταν πχ μιλούσαν για κατοχή ή όταν συνέχεαν κυβέρνηση και εξουσία, πήγαινε με τα νερά τους, για να το εξηγήσει διαφορετικά.
Ναι έχουμε κατοχή, αλλά αυτό δεν αφορά την αστική τάξη και την χώρα γενικά -νομίζω πως ήταν η ουσία του επιχειρήματος.
Ή βεβαίως μας ενδιαφέρει η κυβέρνηση. Η κυβερνητική εξουσία. Και μετά έλεγε ποια τάξη έχει την εξουσία σήμερα. Κοκ.

Ανώνυμος είπε...

@Μαριορη

Καλως,δε θυμομουν τι ακριβως ειχε πει ο Μπογιο τοτε

@Απολιθωμα

Ειναι μια βασιμη σκεψη αυτη,δεν ξερω πως το ειδε ο κοσμος που δεν ειναι εξοικειωμενος με τον λογο του ΚΚ ομως

Επισης,ευστοχη ηταν η παρατηρηση που εκανε καποιος πιο πανω,σχετικα με την αυξημενη επιθετικοτητα σε γυναικες πολιτικους,ποσο μαλλον σε κομμουνιστριες

Παπουτσωμενος Γατος

αλεκος είπε...

Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε με την κεντρική κομματική επιλογή του Π. Λαφαζάνη, την παρουσία του οποίου στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί θεωρούν αριστερό φτιασίδωμα σε μια αδιέξοδη σοσιαλδημοκρατική πολιτική, νομίζουμε όμως ότι το σημερινό ρεύμα του Π. Λαφαζάνη εκφράζει κάτι ευρύτερο από το «διωγμένος με τις κλωτσιές» του «καπετάνιου».
λέει ο mao.gr πάντως ...

Ανώνυμος είπε...

τιποτα ευρυτερο δεν εκφραζει ο λαφα ζανης αποτελει την αριστερη φρατζα της σοσιαλδημοκρατιας και τιποτα αλλο καλα εκανε και τους πεταξε εξω με της κλωτσιες Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

αλεκος είπε...

Βέβαια από την άλλη σκέφτομαι , γιατί «ειδικά» ο Λαφαζάνης είναι εκπρόσωπος του «επιστημονικού οπορτουνισμού»; Έχει γράψει επιστημονικά συγγράμματα που αναδεικνύουν αυτό το ρεύμα; Μήπως έχει γράψει άρθρα ή βιβλία, π.χ., που υμνούσαν την περεστρόικα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ -όπως άλλα στελέχη του κόμματος- και μετά τα γύρισε;

Ανώνυμος είπε...

το να προσπαθεις χρησιμοποιοντας ιδεολογικες παρεκλισης που πραγματι υπηρχαν για να σπιλωσης συντροφους που κρατησαν το ΚΚΕ ορθιο το 1991 και να βγαλης λαδι τα ποντικια που δραπετευσαν νομιζοντας οτι το καραβι βουλιαζει αυτο λεγεται ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ αυτοκριτικη εχει γινει να εισαι ησυχος χαρακιρι ομως δεν κανουμε

αλεκος είπε...

δηλαδή είναι εκπρόσωπος του επιστημονικού οπορτουνισμού επειδή ήταν ποντικός που δραπέτευσε επειδή νόμιζε οτι το βαπόρι βούλιαζε?
Δηλαδή είναι επιστήμονας στις αποδράσεις? Κάτι σαν επιστήμονας της 7 να πούμε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΚΟΣ ειναι επιστημονας οπορτουνι στης μαζι με τους υπολοιπους γιατι χωρις να λενε ξεκαθαρα τη θελουνε σταδιακα οδηγησαν το ΚΚΕ στο κοινο κοινο πορισμα με την ΕΑΡ το οποιο δι ερευσαν στον τυπο πριν συζητηθη στο Π.Γ εγινε ο συνασπισμος και την ωρα που τελειωνανε οι ανατροπες επιχειρη σαν να διαλυσουν το κομμα στο 13ο συ νεδριο το 1991 δεν τα καταφεραν και μετετρεψαν το συνασπισμο σε ενιαιο κομμα αφησαν τεραστια χρεη απο την εφημεριδα ΠΡΩΤΗ και απο το δανειο που πληρωθηκε για τα γραφεια της ΕΑΡ στην κουμουνδουρου το 1988 αυτα τα λιγα τα οποια τα εχω ζηση