Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Μια τρύπα στο νερό

Σκεφτόμουν τι παραπάνω, τι καινούριο και πρωτότυπο θα μπορούσε να γραφεί για τη σημερινή επέτειο του περσινού δημοψηφίσματος. Και κατέληξα σε ένα συνειρμό και ένα μικρό ποτ-πουρί. Ο συνειρμός συνδυάζει τη σημερινή με τη χτεσινή επέτειο, από την κατάκτηση του Γιούρο, τη γλυκιά φωνή του Βερνίκου να τρυπάει τα αυτιά μας και τη νοσταλγία για το (μεγάλο) χαμένο καλοκαίρι της (μεγάλης) Ελλάδας, που νικούσε και θριάμβευε, σε όλα τα μήκη και πλάτη.
Είναι αλήθεια, είναι αλήθεια! Στο τρίτο μνημόνιο όλοι αδέλφια!

Ακολουθεί η αναδημοσίευση του κειμένου που ανέβηκε χτες στο Ατέχνως, λόγω της ημέρας, κάτι σαν ετήσιο μνημόσυνο για την προδομένη ελπίδα και τα στάδια του πένθους που την ακολούθησαν.


Ένα χρόνο μετά από το δημοψήφισμα, κάποια πράγματα μοιάζουν ήδη πολύ μακρινά. Όχι τόσο γιατί μεσολάβησε συμπυκνωμένος πολιτικός χρόνος, αλλά γιατί τα πράγματα (βασικά η επιφάνειά τους) έχει αλλάξει δραματικά και δε θυμίζει σχεδόν σε τίποτα το κλίμα που δημιουργούνταν εκείνη την περίοδο και όσα έλεγαν οι πρωταγωνιστές της (οι περισσότεροι τουλάχιστον).

Η (τότε) ΠΦΑ έστησε μια θεαματική, επικοινωνιακή παράσταση, με σκοπό να εγκλωβίσει το λαό και τους πολιτικούς της αντιπάλους, κι εξεπλάγη ίσως κι η ίδια από το αποτέλεσμα, ξεκαθαρίζοντας βέβαια από την πρώτη αρχή (για όσους διάβαζαν προσεκτικά τις δηλώσεις στελεχών ή πίσω από τις γραμμές) ότι ήθελε την απόφαση ως ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, το οποίο πετάχτηκε πολύ γρήγορα (ή έστω μετά από 17 ολόκληρες ώρες) στο καλάθι των αχρήστων. Κι έτσι, παρά τον έρπη και τη στενοχώρια του, ο Τσίπρας αποδείχτηκε “πρωθυπουργός παντός καιρού”, που μπορεί να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα μνημονιακό πρόγραμμα, κι ας μην το πιστεύει (στα λόγια).

Η κυρίαρχη τάξη χρησιμοποίησε κάθε δυνατό μέσο, για να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη από τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις μέχρι τον έλεγχο κεφαλαίων (capital control) στις τράπεζες και τον καλλιεργούμενο πανικό. Ωστόσο, απέδειξε ότι διαθέτει χρυσές πολιτικές εφεδρείες και μπορεί να διαχειριστεί υπέρ της κάθε πιθανό αποτέλεσμα. Ένα μήνα αργότερα ψηφιζόταν (με συντριπτική πλειοψηφία ρεκόρ) το τρίτο μνημόνιο, που δρομολόγησε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και όσων λιγοστών εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει όρθια.

Η “συμμαχία των προθύμων” της κυβέρνησης (που όμως πρόδωσε τον κοινό αγώνα) παρουσίασε τραγική εικόνα. Έκανε τον κομπάρσο στην καμπάνια του ΟΧΙ, χειροκροτώντας Τσίπρα και Καμμένο, σε αυτό που αποδείχτηκε πως ήταν απλώς μια άτυπη προεκλογική συγκέντρωση του Σύριζα. Έδιωχνε τους κομμουνιστές από τα εκλογικά κέντρα, καλώντας σε κάποιες περιπτώσεις και τα όργανα της τάξης, για να συνδράμουν. Έσπειρε αυταπάτες, για να θερίσει θύελλες (αυτή που μέχρι τότε δεν έβλεπε να ερχόταν). Και αυτές τις μέρες ετοιμάζεται να γιορτάσει τον ένα χρόνο κινηματικής κατάθλιψης κι εκκωφαντικής απουσίας από μια σειρά αγωνιστικά μέτωπα, στα οποία δεν καταφέρνει να κινητοποιήσει ούτε καν την οργανωτική της, δηλ τα μέλη της.

Ο λαός είδε πώς αποκοιμήθηκε το ΟΧΙ του στην αγκαλιά του ΝΑΙ, αλλά εμπιστεύτηκε τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις που τον πρόδωσαν, εγκλωβισμένος στις αυταπάτες του (περί εύκολης λύσης) και στην απογοήτευσή του: “αφού δε βγήκε κάτι ούτε με αριστερή κυβέρνηση, ούτε καν με δημοψήφισμα (ή παλιότερα με τους αγανακτισμένους), ε τότε δε γίνεται τίποτα” φαίνεται να είναι το βασικό σκεπτικό ενός κόσμου. Αλλά μετά από το πρώτο μούδιασμα, και την απάθεια ως στάδιο του πένθους, ξαναρχίζει δειλά-δειλά να κινείται κάτι, να υπάρχουν αντιδράσεις και οργή, που εκφράζεται μαζικά στο δρόμο.

Το ΚΚΕ τέλος, κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή τη συμπαιγνία, ήταν το μόνο κόμμα που υπερασπίστηκε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και δικαιώθηκε από την επόμενη κιόλας μέρα για όσα τον προειδοποιούσε. Πλήρωσε όμως εν μέρει αυτή τη στάση του στις επόμενες εκλογές, γιατί ελάχιστοι συμπαθούν αυτόν που τους δείχνει μια δυσάρεστη αλήθεια και (αφού διαλυθεί το σύννεφο) φαίνεται πως είχε δίκιο.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας και σε ποιον εκβιασμό υπέκυψε, κριτήριο είναι τι θα κάνει στην πράξη, την επόμενη μέρα, οργανώνοντας τον αγώνα και την αντίσταση του λαϊκού κινήματος, ενάντια στην αντιλαϊκή θύελλα που ερχόταν. Από αυτήν την άποψη, δεν είναι θέμα του γνωστού “σας-τα-λεγα-κισμού”, με το δάχτυλο υψωμένο δασκαλίστικα, αλλά ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί καλόπιστα και να απαντήσει στον εαυτό του.

Τελικά, είχε δίκιο το ΚΚΕ στην εκτίμησή του και στις προειδοποιήσεις του; ΟΧΙ ή ΝΑΙ; (για να θυμηθούμε και το φαιδρό του πράγματος, με τη διατύπωση του δημοψηφισματικού ερωτήματος).

-.-.-

Ακολουθεί ένα εύστοχο και καίριο σχόλιο ενός σφου από τους θρυλικούς επτά (οσονούπω αφιέρωμα) από το προσωπικό του προφίλ στο ΦουΒου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει κάνει πολλά και κρίσιμα λάθη στην 100χρονη ιστορία του. Παρόλα αυτά, αργά ή γρήγορα, είχε πάντα την λενινιστική αρετή να κάνει την αυτοκριτική του, να τα αναγνωρίζει, και να διδάσκεται από αυτά, και μάλιστα σε βαθμό παρεξηγήσεως που έκανε πολλούς να μιλούν για “λαθολογία”. Σε πλήρη αντίθεση, άλλοι χώροι στην αριστερά, με το φανατισμό του νεοπροσηλυτισμένου και το ναρκισισμό της νεανικής αρρώστιας, δεν παραδέχτηκαν ποτέ ούτε ένα λάθος τους. Έφταιγαν πάντα οι συνθήκες, ο λαός που είναι ηλίθιος, οι εχθροί που τους την έφεραν κλπ κλπ, αλλά ποτέ η πολιτική, η στρατηγική και η τακτική τους.

Ένα χρόνο μετά το Δημοψήφισμα, του καλύτερου ελιγμού της ελληνικής αστικής τάξης εδώ και δεκαετίες, που στόχευσε και κατέληξε σε μια δραματική ενίσχυση των δυνάμεων του κεφαλαίου σε βάρος αυτών της εργασίας, κάποιοι εξακολουθούν με ξεροκεφαλιά δεκάχρονου να υπερασπίζονται το ότι καλώς έφαγαν την μπανανόφλουδα και έδωσαν άλοθι στους αστούς να παίξουν την μπάλα τους αναίμακτα... Όπως έλεγε και ο Αλβέρτος “δύο πράγματα είναι άπειρα, το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα.. και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος”...

-.-.-

Και για φινάλε το προφητικό "πολιτικό σχόλιο" της Πωλίνας

Εδώ είναι παράδεισος
και χώρα της Ευρώπης,
καλά δεν πάει τίποτα
και γίνεται της Πόπης.
Και με το «έχει ο Θεός!»
θα πάμε παραπέρα.
Εμένα να με φτύσετε
αν δούμε άσπρη μέρα.

Φοβερό!
Ψηφίζουμε και κάνουμε
μια τρύπα στο νερό.
Μωρό μου, τι μας κάνουνε;


(Ντάξει, μετά λέει ότι γεμίσαμε απεργίες και αργίες, αλλά δεν μπορεί να συμφωνεί κανείς σε όλα. Τα έχει αυτά το πολιτικό τραγούδι...)

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΑΓΑΝΕ ΟΙ ΤΖΗΜΕΡΟΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 1992

ΜΟΝΟ ΚΑΙΤΗ!!!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=4VO7_omiqlU

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Αναυδος είπε...

δεν ειναι τρολια αλλα πργαματικα η ανακοινωησ του συριζα για την επετειο του ενος ετους

https://left.gr/news/o-syriza-gia-ton-1-hrono-apo-megaleiodes-ohi-toy-ellinikoy-laoy

και τα γιουσουφακια του παρελαυνουν σημερα τιμωντας την επετειο

Ανώνυμος είπε...

"Τελικά, είχε δίκιο το ΚΚΕ στην εκτίμησή του και στις προειδοποιήσεις του; ΟΧΙ ή ΝΑΙ; "

Θα ήταν ακόμα καλύτερο να κάτσει να σκεφτεί για ποιο λόγο δικαιώθηκε. Τι συμβαίνει άραγε; Έχουν προσλάβει εκεί στον Περισσό τις καλύτερες καφετζούδες και χαρτορίχτρες και τους διαβάζουν το μέλλον ή ισχύει κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα οι καπιταλιστικές νομοτέλειες. Και αν δεν το καταλαβαίνει ο άλλος με τέτοιες "ξύλινες¨ μαρξιστικές αναλύσεις, μπορούμε να το θέσουμε και διαφορετικά με άλλες νομοτέλειες που ίσχυαν και προ καπιταλισμού και γενικότερα ίσχυαν πάντοτε. Με πορδές ας πούμε, αυγά βάφονται; Μισή ντουζίνα από αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα και άλλα τόσα οπουρτουνιστικά εξωκοινοβουλευτικά, ισχυρίζονται πως ναι βάφονται(δεν τσουβαλιάζω, παραδέχομαι ότι υπάρχουν επιμέρους διαφορές που αφορούν το χρωματισμό). Με αυτά διαφωνεί μόνο το περιθωριοποιημένο ΚΚΕ και η σεχταριστική πραγματικότητα. Όπως και να το δεις, είναι αρνητικός ο συσχετισμός. Είμαστε δύο απέναντι σε πολλούς. Ουτοπία σφοι, ουτοπία.

Β.Δ.

λαθραναγνώστης είπε...

Τώρα πλέον, φαίνεται ξεκάθαρα. Με το δημοψήφισμα, η αστική τάξη, δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το λαό να βιώσει πραγματικά την παροιμία: "Πρόσεξε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να το πάθεις"!
Και όταν ο λαός συνειδητοποίησε ότι μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να του συμβεί αυτό που εκ του ασφαλούς ζητούσε και να πραγματοποιηθούν οι τζάμπα μαγκιές ,να τα σπάσουμε με ΕΕ/ΟΝΕ, αναδιπλώθηκε άρον άρον.
Τα ίδια πάνε να γίνουν και στην Αγγλία.

Ανώνυμος είπε...

Ναι το ξερω μη με βρισεις σφυροδρεπανε
ΕΙΝΑΙ OFF TOPIC
Αλλα να θυμαστε αυτη τη φατσα που πλεον ξεδιαντροπα μοστραρει με το μαχημο antifa προσωπειο του στα media

http://www.fightsports.gr/kickboxing/%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD/#.V3wmlKJvA_h

Οι παλιοι Κνιτες τον θυμουνται ως ενα απο τα καλα στελεχη της συμμοριας του Βλασσοπουλου εναντια στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ τη δεκαετια του 90 στα Πολυτεχνεια, απο την εποχη που καψανε τον Κυριακιδη το ΄95 και υστερα μεχρι κοντα το 2005-2008 οπου ψιλοχαθηκε,υπεπεσε στα ματια αρκετων του χωρου και απλα η φουρνια του "αποσυρθηκε" απο την ενεργο δραση.
Αλλωστε ο Δεκεμβρης του ΄08 φαινεται σαν το κυκνειο ασμα του για το χωρο πολιτικα και οργανωτικα. Παντα ομως διαθεσιμος, αν προσεξει κανενας μεσα στις πορειες...
Οργανωνε μαζευε και εκπαιδευε στην αντι-ΚΚΕ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ με μπολικη προσμιξη απο ασφαλεια και ανθρωπους της νυχτας χωρις μπεσα.

Αυτα, τον ειδα και συγχυστηκα για το ποσο χαλαρα βγηκε παλι απο το καβουκι του.
Λετε να φταιει και για αυτο μια κυβερνητικη ασυλια-ανετιλα...;

Παλιος Κνιτης


Γκεόργκυ Ζούκωφ είπε...

και οχι τιποτα αλλο ΠΙΝΟΥΝ νερο ακομα στο ονομα του Νικου καποιοι

https://www.youtube.com/watch?v=GWY0pzHw-08

"Ευχαριστω το ΚΚΕ που με απαλλαξε απο τον κοπο να καθομαι να φκιαχνω δικο μου ψηφοδελτιο κεινη την μερα και εφκιαξε αυτο να ριξουμε "


και απο την αλλη :
"
· Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιβάλλει μέτρα που θα έχουν ακυρωθεί από το λαό και περιέχονται τόσο στη συμφωνία που πρότειναν Ε.Ε.-ΕΚΤ -ΔΝΤ, όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης.

· Το αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο και ρεβανσιστικό μέτωπο του ΝΑΙ θα υποστεί μία συντριπτική πολιτική και κοινωνική ήττα και δεν θα μπορέσει εύκολα να ανασυγκροτήσει τις απαραίτητες δυνάμεις που αντικειμενικά θα συσπειρωθούν στην αντίθετη περίπτωση, για να εξαπολύσουν εκ νέου τη λυσσασμένη τους επίθεση στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

· Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ αυτό θα σημάνει τη δυνατότητα για ένα αποφασιστικό βήμα χειραφέτησης της πλειοψηφίας της κοινωνίας απέναντι στο κεφάλαιο και τις στρατηγικές του επιλογές. Η δυνατότητα διεκδίκησης με άλλους όρους της αποδέσμευση από το ευρώ και την Ε.Ε., θα εδράζεται στο έδαφος των πραγματικών εργατικών συμφερόντων και όχι στο έδαφος του φόβου και της ανασφάλειας."

https://antarsya.gr/node/3138

Ppeetros P είπε...

έχει δημοσιοποιήσει ο σύντροφός σας,κουτσούμπας, το τι ακριβώς ειπώθηκε και από ποιον ακριβώς, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών;ξέρετε αν θα το πράξει ποτέ;

zoot horn rollo είπε...

Το πράξει δε το πράξει, πάλι θα φταίει. Στανταράκι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πετρακι εριξες το τσαμικο στο Σύνταγμα τοτε στης 5/7 και μετα επαθες αμνησια βρε?

http://m.902.gr/eidisi/politiki/71115/diloseis-toy-dimitri-koytsoympa-meta-symvoylio-ton-politikon-arhigon-video

ratm

zoot horn rollo είπε...

Επίσης καμαρώνετε ακόμα για το "περήφανο" μνημόνιο που ψηφίσατε;

zoot horn rollo είπε...

Παλιέ κνίτη ίσως γι'αυτό πήρε λίγο παραπάνω δημοσιότητα. Εσύ όμως είσαι κακοπροαίρετος, κολλημένος, συνωμοσιολόγος, παντού φαντάσματα κι ασφάλεια βλέπεις κτλ.
Ωραία παρεάκια τότε και τώρα, "παναγίες" όλοι, με φωτοστέφανα.

Ανώνυμος είπε...

Παλιέ Κνίτη, ο συγκεκριμένος (Λάμπρου) ήταν ο αρχηγός συμμορίας κουκουλοφόρων που είχε τραυματίσει φοιτητές από την ΠΚΣ σε τραμπούκικη επίθεση κατα τη διάρκεια γενικής συνέλευσης στη Νομική.
Αναφνωρίστηκε αμέσως αφού δεν είχε καλυμμένο το προσωπό του και μάλιστα ήταν αυτός που έδειχνε ποιον θα κοπανούσαν οι κουκουλοφόροι.
Αυτά για την ιστορία.

-Βρανκο-

Αναυδος είπε...

ξεθυμασμενες κοκα-κολες, απατημενες συζυγοι διαλεξτε λεζαντα

http://www.pandiera.gr/%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C/

Ανώνυμος είπε...

@Βρανκο
Ξερω...
Εκει ημουν.
Τι μου Θυμησες;

Παλιος Κνιτης

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ασχετο, αλλά ...αξίζει!
"Οταν πλακώνουνται δυο παληοτόμαρα, βγαίνουν πολλά άπλυτα στην φόρα!"
(Ας πώ κι εγώ ένα τσιτάτο, που δε χρειάζεται συμφραζόμενα για να ερμηνευτεί σωστά....)
η, όπως λέει και ένας λαθραναγνώστης: "Ο πουτανοκαυγάς ήταν η χαρά του ασφαλίτη"!

Ανώνυμος είπε...

@ Παλιος Κνιτης

Κι ένα γράμμα του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ στην «Ελευθεροτυπία» με αφορμή τα τότε γεγονότα.

Προς την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Αξιότιμε κύριε Διευθυντή,

Στην «Ε» της Δευτέρας 18.12.95 δημοσιεύσατε δήλωση του Γιώργου Βλασσόπουλου με τίτλο «Δεν απολογούμαι στους διώκτες μου», στην οποία «καταθέτει την άποψή του».

Αν και δεν μας ζητήσατε την άποψή μας για τα γεγονότα, ορισμένα από τα οποία τα γνωρίζουμε πολύ καλά, θα θέλαμε να αναφερθούν εδώ ορισμένα δεδομένα που για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους δεν εκθέτουμε στα αστικά δικαστήρια.

Οι διώκτες και οι εχθροί του νεολαιίστικου κινήματος, μέσα σ’ αυτούς ο Γ. Βλασσόπουλος, δεν απολογούνται στα δικαστήρια αυτού του συστήματος. Θα ’ρθει όμως η στιγμή που θα απολογηθούν και πραγματικά θα πληρώσουν για τις πρακτικές τους ενάντια στους φορείς και τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας. Κι από τις πρακτικές τους θα κριθούν κι όχι από δηλώσεις όπως αυτή στην εφημερίδα σας, που ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρουσιάζουν σαν αγωνιστή που συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες από το ’73 ως σήμερα.

Ας σταθούμε μόνο στα γεγονότα:

Τετάρτη 15/11: Συγκέντρωση ομάδας Βλασσόπουλου στο Πολυτεχνείο κι επίθεση κουκουλοφόρων όχι στο κράτος, αλλά στην περιφρούρηση του χώρου, με τελεσίγραφα: αν δεν διαλυθείτε σε 10 λεπτά, θα χυθεί αίμα, και απειλές: «αλήτες Κνίτες θα πεθάνετε».

Τα μέλη της ΚΝΕ που βρίσκονταν εκεί για να υλοποιήσουν την απόφαση της ΕΦΕΕ, γίνονται κατόπιν οι στόχοι δολοφονικής εφόδου με μολότοφ και σιδηρολοστούς προσχεδιασμένης με στρατιωτικό τρόπο, 9 σύντροφοί μας μεταφέρονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. Για πρώτη φορά οι μολότοφ έχουν στόχο φοιτητές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται 1 μήνα μετά ακόμη στο ΚΑΤ ο Γ. Κυριακίδης, μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ, με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Διευκρίνιση: Ο κ. Βλασσόπουλος, χαρακτηρίζοντας δειλούς και προδότες όσους από την ομάδα του έλεγαν «όχι και να σκοτώσουμε», έδωσε την εντολή της επίθεσης με ξύλα και μολότοφ σε όσους προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον σ. Κυριακίδη. Ο κ. Βλασσόπουλος δεν μπορεί να ταυτίζεται, όπως επιχειρείται σήμερα, και σ’ αυτό συμβάλλει η μέθοδος της ομαδικής σύλληψης, δίκης και καταδίκης με το απαράδεκτο «επιχείρημα» της συλλογικής ευθύνης, με τα παιδιά που για διαφόρους λόγους εγκλωβίστηκαν, όπως τα περισσότερα δήλωσαν, μέσα στο Πολυτεχνείο, σε ένα προκατασκευασμένο σχέδιο, που εχθρούς του δεν είχε το κράτος, αλλά το συμβολικό για το λαό μας αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, τους φορείς και τις κατακτήσεις (βλ. άσυλο) του λαϊκού κινήματος.

Η επίθεση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που τα προβλήματα μεγαλώνουν, οι αγώνες αναπτύσσονται και οι κοινωνικοί πολιτικοί συσχετισμοί αρχίζουν να μπαίνουν σε αμφισβήτηση.

Η περιφρούρηση του νεολαιίστικου κινήματος από προβοκάτορες, η πάλη ενάντια σε όσους με κάθε τρόπο προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν τη νεολαία, να εκτροχιάσουν και να εκτονώσουν τη νεολαιίστικη δυσαρέσκεια, ενάντια σε όσους μιλούν για το θάνατο της κοινωνίας και προετοιμάζουν τον ενταφιασμό του κινήματος, σε όσους δίνουν το φιλί της ζωής στο καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει, δεν θα αφήσει αυτήν την πρόκληση αναπάντητη.

Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

18.12.95


Ένας άλλος παλιός Κνίτης

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αχ Κώστα Κωνσταντίνε,

μπορείς να αλλάξεις όσες φορές θες το ψευδώνυμό σου, αλλά αν με περνάς για βλάκα που δε θα καταλάβει τη διαφορά, αυτό χαρακτηρίζει μάλλον εσένα.

Ευχαριστούμε για τις μη γόνιμες παρεμβάσεις σου, αλλά δε θα πάρουμε. Έχεις φάει πόρτα από το μπλοκ.