Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το ηθικό κύρος ενός ασφαλίτη

Έι ψιτ, λάμπρο. Άκουσέ με, έχω ένα σχέδιο. Δώσε βάση και δε θα χάσεις. Θα γράψουμε εδώ ένα κείμενο, από αυτά που σου αρέσουν, κι εσύ μετά θα το βάλεις στην εφημερίδα και θα το κάνεις διάσημο από το πουθενά, για να μου ανεβάσεις την αναγνωσιμότητα. Είσαι; Είναι ευκαιρία σου λέω.

Ξέρεις κι εγώ μμε σπούδασα. Θα ‘χω πολλά να μάθω από σένα περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Εσύ έχεις εξάλλου μια άλφα γείωση, ένα πάτημα στην πραγματικότητα, δεν είσαι σαν τον άλλο, τον φώτη, που τα βγάζει κατευθείαν από την κοιλιά του. Και τώρα που τον χάσαμε, έχω στερητικό σύνδρομο. Μόνο με σένα μπορώ να απαλύνω τον πόνο μου.

Τα δικά σου κομμάτια είναι σαφώς καλύτερα, γιατί βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Κάτι σαν σοσιαλιστικός ρεαλισμός απ’ την ανάποδη, με σουρεάλ πολεμική και χυδαίο αντικομμουνισμό, απ’ τα καλύτερα χρόνια του συγκροτήματος. Αλλά το καλύτερο που κάνεις είναι με τα εισαγωγικά, που μπαίνουν τα άτιμα όπου να ΄ναι καμιά φορά, σα να τα λέει κάποιος άλλος, η πηγή σου πχ, κι όχι εσύ απευθείας.

Μπορώ λοιπόν να σου τα γράψω κι εγώ σαν τον παπούλια. Ξεκινάμε με το κλίμα στον περισσό, το πιο κρύο απ’ όλα τα κρύα κτίρια, που έλεγε κι η ανακοίνωση της οακκε. Με την παγερή, γυάλινη πρόσοψη που περικλείει σαν γυάλα την κομματική γραφειοκρατία. Στο πιο παγωμένο από όλα τα ιγκλού, όπου ο πάγος ποτέ δεν έσπασε κι ο τρίτος δρόμος δεν χαράχτηκε. Στην πολιτική κατάψυξη της λεωφόρου ηρακλείου, απ’ όπου εφορμούν τα απολιθώματα μιας άλλης εποχής.

Τώρα πρέπει να πούμε και τον όροφο, δίνει δραματικό τόνο στην πρόζα, πχ στον τελευταίο όροφο του περισσού. Κι έτσι φτάνουμε μάνι-μάνι καμιά κατοστάρα λέξεις με την εισαγωγή και έχουμε βγάλει το μισό μεροκάματο.

Μετά που λες συνεχίζουμε με το κλίμα, που ήταν οπωσδήποτε βαρύ και σκοτεινό, σαν τον ουρανό που βρέχει στην φτωχογειτονιά και στην κνίτικη καρδιά μου. Εδώ κολλάει να βάλουμε και τίποτα εισαγωγικά, για να δείξουμε ότι έχουμε πηγές και δε μιλάμε στον αέρα. Πχ οι παλιότεροι εκτιμούν ότι «βουλιάζουμε στον βάλτο με την λάσπη, όπως το 95’ με τις πλημμύρες, σαν αρχεία της ιστορίας που χάνονταν».

Τώρα περνάμε επί του προσωπικού. Ξέρεις σε στιλ αμάν. Οαλεξάντερ κλαίει κι έχασε τρία κιλά,τον βοηθό τον έπιασε κόψιμο, ο ιωαννίδηςβγάζει καπνούς από τα αυτιά... Ο γόντικας τους μούντζωνε όλους, η αλέκα χτυπούσε τη γροθιά της στον τοίχο, ο κουτσούμπας χτυπούσε τον αρβανιτάκη, ο μαΐλης κοιτούσε μελαγχολικός από τα παράθυρο τα ποσοστά να φεύγουν. Η μηλιαρονικολάκη ζωγράφιζε αφηρημένη στις σημειώσεις της το λευκό πάνω στο άσπρο, τα μαλλιά του σοφιανού ξάσπρισαν κι άλλο. Ο χαλβατζής ήταν τιμωρία στη γωνία, στο ένα πόδι, για το γιο του, ο μπουχάριν περίμενε στωικά τη σειρά του. Προσπαθούν να εξηγήσουν το γιατί, βαρύ κι ανείπωτο, όλοι το ξέρουν, μα ποιος θα βρεθεί να το πει.

Την αλέκα μπορείς να τη βάλεις «σιδηρά κυρία του περισσού», για να τρομάζει ο κόσμος και να τη συνδέει με τη θάτσερ. Και δεξιά και αντιπαθητική, με ένα σμπάρο δύο τριγόνια. Κρίμα μόνο που έχει χάσει κιλά η αλέκα και δεν έχουμε τίποτα να γράψουμε για το ειδικό της βάρος..

Εδώ πρέπει να βάλεις τώρα τον κλασικό διαχωρισμό βάση-ηγεσία (αυτή η άτιμη φταίει για όλα) που είναι στάνταρ κίνηση, όπως η χορογραφία στο πατινάζ (πάνω στον πάγο που δεν έσπασε), για να πιάσουμε το ευρύ κοινό. Όχι τη βάση, δε σε ενδιαφέρουν αυτοί, αλλά οι άλλοι που δεν είναι πεισμένοι ακόμα.

Θα βάλεις εμένα που τα ζω και τα ξέρω ντεμέκ από μέσα, αλλά τους βαρέθηκα και τα βρόντηξα. Ένα από τους πολλούς, το ανώνυμο πλήθος που σωπαίνει, από τη βάση του κουκουέ, οργανωμένη και μη, που ακούει τη φωνή της συνείδησης μέσα της να γίνεται κραυγή αγωνίας κι απόγνωσης, και δε μας αφήνει να κοιμηθούμε τα βράδια. Τριγυρνάμε σαν υπνοβάτες, συναντιόμαστε τις νύχτες με κλεφτοφάναρα και διηγούμαστε τα όνειρά μας, που βουλιάζουν στην κινούμενη άμμο της ευέλικτης τακτικής μας.

Πίκρα κι αγανάκτηση που ξεχειλίζει στις πλατείες -¡estamos despiertos ya!- πόνος για τα λάθη και την προδοσία της ηγεσίας. Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε σε αυτήν την τελευταία σοβιετική χώρα της ευρώπης. Αν είχαμε νικήσει βέβαια, θα ήμασταν σαν την αλβανία. Ευτυχώς που ηττηθήκαμε δηλ. Γράψ’ το όπως στο λέω, τα έζησα από μέσα και τα ξέρω, ο λόγος μου αυθεντία. Αλλά και τώρα που δε νικήσαμε, πάλι σοβιετική χώρα γίναμε. Μία ή η άλλη, φράγκο δύο, που λέγανε κι οι παλιοί.

Η ιστορία τελικά είναι σαν το ποδόσφαιρο. Μια ταξική πάλη με δυο αντίπαλα στρατόπεδα, όπου στο τέλος νικάνε πάντα οι σοβιετικοί και τα καταστρέφουν όλα. Το είχε πει κι ο λίνεκερ άλλωστε. Τα έζησε κι αυτός από μέσα, τους έφτυσε κατάμουτρα και τους τα βρόντηξε. Γράψ’ το όπως το λέω.

Η βάση βράζει. Σκυθρωπά χέρια, ροζιασμένα πρόσωπα. Το δίκιο ανεβαίνει σαν κόμπος στο λάρυγγα, πνίγεται και βγαίνει σα λυγμός. Μας θέλουν φιμωμένους και φοβισμένους. Επικρατεί κλίμα γενικευμένης καχυποψίας, κοιταζόμαστε μεταξύ μας έντρομοι, με ένα γιατί ζωγραφισμένο στο πρόσωπο. Γιατί νίκο, αλέκο, ορέστη από το βόλο; Γιατί με κυνηγάει παντού αυτό το κόμμα, ρε γαμώτο; που αναρωτιέται κι ο σπύρος στους απαράδεκτους. Που βαδίζουμε σύντροφοι;

Η απελπισία μας λάμπρο, βρίσκει ελπίδα κι έκφραση στα γραπτά σου, που λάμπουν σα φωτεινοί, δόλιοι φάροι και τους βλέπουμε από μακριά, καθώς αρμενίζουμε στο αρχιπέλαγος γκούλαγκ, με τα ταξικά ναυάγια και πέφτουμε πάνω στο παγόβουνο. Ο δρόμος έσπασε, ο πάγος χαράχτηκε. Λευτεριάς λίπασμα, οι πρώτοι διαγραμμένοι. Η ελπίδα μας γυρεύει δικαίωση. Για την παπαρήγα την καλή. Για την εκδίκηση και το παιδί μας. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, σπύρο, υπάρχει ελπίδα.

Η β(ρ)άση βράζει. Και μόλις φτάσουνε τους εκατό οι αναβράζοντες σύντροφοι, εξατμίζονται, και διαγράφονται ομαδικά ως φραξιονιστές. Με τσιγάρο φεύγουμε στα χείλη, πάντα γελαστοί και γελασμένοι. Αλλά αν ξυπνήσουμε μονομιάς, θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς. ¡Εstamos despiertos ya!

Άσε αυτοί που διαφωνούν, πια. Θα μου πεις βέβαια, αν διαφωνείς σε τόσο πολλά, φεύγεις απλώς και μόνος σου. Όπως έχουν κάνει τόσοι δηλ, που δε σε γουστάρουν ως αυτόκλητο υπερασπιστή τους. Μην αφήνεις ποτέ όμως μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια τόσο όμορφη ιστορία.

Κι αυτό ισχύει γενικώς. Δεν πα να ‘λεγε ο ζαχαριάδης ότι το κουκουέ είναι το κόμμα του και κανείς δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον του. Τι κι αν ο πλουμπίδης πέθανε φωνάζοντας ζήτω το κουκουέ, και πίστευε ότι το κόμμα του θα τον αποκαταστήσει, όπως κι έγινε;

Δεν έχει καμία σημασία. Βάλ’ τα κι αυτά στο μπλέντερ της (αντι)κουκουεδολογίας..

Είναι αγνό το ενδιαφέρον σου για το κόμμα, λάμπρο. Πες μας τώρα και τη συνέχεια. Πες μας τι να κάνουμε, να σε ακολουθήσουμε. Πες μας τι επεισόδιο θα παίξει την επόμενη βδομάδα. Μην ξεμείνεις από θέματα τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, και χάσει το ενδιαφέρον του ο κόσμος, πάνω στο καλύτερο. Μη μας αφήσεις χωρίς το οξυγόνο των κειμένων σου, μες στην κομματική έρημο με την ιδεολογική ξηρασία και το φοβικό, τροπικό της κλίμα.

Σε εκλιπαρώ, άκου την κραυγή αγωνίας που βγάζουμε. Όχι άλλο κάρβουνο!
Είναι καλοί άνθρωπο οι κουκουέδες, αλλά μην τους περνάς και για ηλίθιους.
Τόση λάσπη από το 95’ με τις πλημμύρες έχουμε να δούμε..

40 σχόλια:

Anonymous anonymous είπε...

Το έχεις καταλάβει ότι με τα κείμενα που δημοσεύεις χύνεις νερό στο μύλο της αντίδρασης; Δήθεν τάχα μου εδω εμφανίζεσαι "κομματικός", αλλά στην ουσία ανακυκλώνεις τους ψιθυρους. Αρα ο ανύποπτος αναγνώστης θα πει: "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Για να ασχολείται το μπλογκ αυτό τόσο πολύ με το θέμα, κάτι θα υπάρχει".

Και μην πεις ότι και στον κομματικό τύπο υπάρχουν παρόμοια άρθρα. Δεν υπάρχουν φίλε. Στον κομματικό τύπο, όταν χρειάζεται, γίνονται καταγγελίες με ονοματεπώνυμα και δεν λέγονται αστειάκια για να περνά η ώρα και να σπέρνεται η σύγχυση.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε απολίθωμα, γιατί ακριβώς κλαίγεσαι;

Μήπως γιατί όταν εσύ και οι σχολιαστές σου δίνατε κόσμο με τα "εσωργανωτικά ζητήματα" και τα ρέστα δεν σας έκανε πρωτοσέλιδο το Βήμα;

Τσ τσ τσ... να έρχονται οι όψιμοι bloggers των δύο αναρτήσεων και να μας κλέβουν τη δόξα...

Τόσα ένσημα στην υπηρεσία της Ασφάλειας και να προμοτάρονται τα νεούδια...

Ανώνυμος είπε...

...πλατιάζεις

Ανώνυμος είπε...

Μην ψαρώνεις σφυροδρέπανε.
ΑΡΘΡΑΡΑ!
αυτά ακριβώς σκεφτόμουνα.

φαίνεται ζορίστηκαν με το άρθρο σου κάποια "κέντρα" και κάνουν και σχολιάκια.
Ξυδάκι παιδιά

μόνο ξεφτιλίκια στους Παπούλιες και στους Λάμπρους, που νομίζουν απευθύνονται σε ζώα.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: απαίτηση να αναδημοσιευτεί το άρθρο σου στο ΒΗΜΑ!!!

υ.γ. η άλλη ιδέα, που διάβασα και αλλού, είναι να γράφουμε υπερβολικές ακρότητες για το ΚΚΕ σε μπλογκ μας, και αφού τριγυρίσουν και αναπραχθούν ως σοβαρές ειδήσεις και μας παραπέμπουν ως πηγή, να ανακοινώνουμε ότι ήταν φάρσες.

@ένας χούλιγκαν του ΚΚ

Anonymous anonymous είπε...

Προς ανώνυμο των 8:22 μ.μ.:

Κοίτα να δεις, δεν ξέρω αν ο διαχειριστής του παρόντος μπλογκ είναι χαφιές ή όχι. Μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι (για το λόγο αυτό δεν έβαλα αυτή την πλευρά στο σχόλιο μου). Σίγουρα όμως είναι αντικομματικός, υπό την έννοια ότι προσφέρει πολύ άσχημες υπηρεσίες στο κόμμα στο οποίο υποτίθεται ότι είναι προσκειμενος.

Προσφατα παραδειγματα:

1) Το παρόν θρεντ, με την ανακύκλωση μέσω αστεϊσμών ανύπαρκτων ζητημάτων.

2) Το θρεντ για τη χαλυβουργία όπου προεξοφλεί ουσιαστικά την ήττα των ηρωικων εργατών. Το κείμενο αυτό αγγίζει τα όρια της αθλιοτητας (και γι αυτό στο εκεί σχόλιο μου τον προσφώνησα "βρε αθλιε").

3) Το (και καλά) αποστασιοποιημένο κειμενο για τον Α. Χαλβατζή, όπου βρίσκει και σημεία που τα λεγομενα Χαλβατζή μπορεί να έχουν βάση. Ομως πουθενά δεν κάνει λόγο ότι ο Χαλβατζής δρα αντικομματικά και δικαιώνει εκ των υστέρων το Κόμμα για τη διαγραφή του.

Ανώνυμος είπε...

Είχες δημοσιεύσει ενα κείμενο για τον φραξιονισμό το 2008 και πέρσι ένα για το "εσωοργανωτικό ζήτημα". Ποιά είναι η ενδεδειγμένη γενική κτητική για το ηθικό σου κύρος, όταν έγραφες αυτά τα "λουλούδια";

Ανώνυμος είπε...

τα ΑντίΚΚ-τρολ ζορίζονται

Μην απαντάτε στον τελευταίο δήθεν κομματικό.
Τα κομματικά μέλη δε γράφουν, ούτε σχολιάζουν στα μπλογκ, ανώνυμα,
ούτε καν για να υπερασπιστούν το ΚΚΕ,
κι αυτό είναι δημοσίως πασίγνωστό.

Αφήστε τα τρολ να ζορίζονται.

@ένας χούλιγκαν

Ανώνυμος είπε...

ο ανώνυμος των 8:41

και ποιός σου είπε ρε φίλε ότι είμαι μέλος;

ένας στρατολάτης είπε...

Μα τον δικέφαλο αϊτό και το μουστάκι του Στάλιν, πρέπει να είναι κανείς ντιπ αλλοίθωρος για να χαρακτηρίζει αυτό το ποστ "αντικομματικό".
Αντικομματικό μπορεί να είναι ένα ψέμα ακόμα κι αν έχει φιλική προδιάθεση για το κόμμα. Η αναζήτηση της αλήθειας, ακόμα κι αν τύχει νά'ναι δυσάρεστη είναι το ζητούμενο.

Ανώνυμος είπε...

"Το (και καλά) αποστασιοποιημένο κειμενο για τον Α. Χαλβατζή, όπου βρίσκει και σημεία που τα λεγομενα Χαλβατζή μπορεί να έχουν βάση. Ομως πουθενά δεν κάνει λόγο ότι ο Χαλβατζής δρα αντικομματικά και δικαιώνει εκ των υστέρων το Κόμμα για τη διαγραφή του."

Δυστυχώς όποιος δεν αναπαράγει αυτούσια την κομματική γραμμή, αλλά ερευνά και θεωρεί πιθανό το κόμμα να κάνει και κάποια "λαθάκια" είναι υπόλογος. Για την ακρίβεια κάθε blogger είναι υπόλογος ως ηλεκτρονικός φραξιονιστής. Από εδώ και στο εξής τα blogs προσφέρονται μόνο για κριτική στο κκε, όχι για υποστήριξη. Δυστυχώς ούτε για κριτική υποστήριξη, αφού το κκε δεν τη δέχεται μέσω διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Μη χολοσκας απολιθωμα. Σε οποιους αρεσεις, για τους αλλους δε θα μπορεσεις.

Οσο κ ν αλλαζουν τακτικηη γραφης η βρωμα δεν τα αφηνει να κρυφτουν.

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανε μοιάζεις να έχεις χάσει τον έλεγχο του μπλογκ σου. Δε μιλάω για τα κείμενά σου, αυτά συνεχίζουν να είναι πολύ καλά και προσωπικά δεν τα βρίσκω αντικομματικά, άσχετα από τις κατά καιρούς διαφωνίες που μπορεί να έχω. Μιλάω για τα σχόλια. Εδώ και λίγο καιρό στα σχόλια των κειμένων σου κάνει πάρτυ η ασφάλεια, ο αντικουκουεδισμός και ο αντικομμουνισμός και μάλιστα από ανθρώπους που πολύ συχνά εμφανίζονται κομματικότεροι των κομματικών. Δε νομίζω να αρνείσαι ότι είναι έτσι. Και δεν μιλάω καν για διάφορους αισχρούς τύπους που αυτοαποκαλούνται και κομμουνιστές και η μοναδική χαρά στη ζωή τους είναι να βρίζουν ολημερίς το κόμμα και να λασπολογούν.

Και παλιά υπήρχαν αντιδικίες εδώ μέσα και πολύ σκληρές. Υπάρχουν όμως δυο διαφορές. Παλιά, οι περισσότερες κουβέντες γίνονταν "επώνυμα". Οι πιο πολλοί είχαν ένα nick και ήξερες πάνω κάτω ποιος έλεγε τι. Τώρα, το βλέπεις και μόνος σου. Ανωνυμία ολέ. Ποιος σου λέει ότι ένας τάδε Ανώνυμος λέει κάτι και μετά από λίγο ξαναγράφει ως ανώνυμος πάλι και λέει κάτι άλλο, τελείως αντίθετο για να δημιουργήσει κλίμα? Όχι ότι και πριν δεν μπορούσε να γίνει αυτό, αλλά εδώ και λίγο καιρό μοιάζει η κατάσταση να έχει ξεφύγει. Η δεύτερη διαφορά έχει να κάνει με το επίπεδο της κουβέντας. Παλιά, ελάχιστες φορές είχε παρεκτραπεί η κουβέντα σε ακρότητες. Βοηθούσες κι εσύ με τις πολύ συχνές σου παρεμβάσεις, κάτι που δεν κάνεις πλέον. Υπήρχε ένα κλίμα σεβασμού. Τώρα μόνο ραντεβού θανάτου που δεν έχουν κλειστεί από δω μέσα και είμαστε ένα βήμα από το να βρίζουμε και μάνες. Κι επειδή κομματικοί δεν γράφουν, νομίζω καταλαβαίνουμε ποιοι το κάνουν αυτό και επωφελούνται.

Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Προσωπικά εδώ και λίγα κείμενα αποφεύγω να διαβάζω τα σχόλια. Η γνώμη μου είναι, όσο κι αν είναι γελοίο να δίνω ανώνυμες συμβουλές για ένα μπλογκ που δεν είναι δικό μου, να μη διστάσεις να πάρεις και γενναίες αποφάσεις, αν φτάσεις στα συμπεράσματα που έφτασα κι εγώ και νομίζω και αρκετοί ακόμα.

Ένας ακόμα ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε χαφιεδοτρολλ, σας έβαλε η Πασοκονουδουλα να τριγυρνάτε σε μπλογκ φίλων του κκε και να μας ζαλίζετε τον έρωτα;Τέτοιος πανικός πια;
Δεν πειράζει,γαυγίστε τελειωμένοι, τα λέμε στις εκλογές....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Disdaimona είπε...

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το κείμενο και σε βαφτίζω Σφυροδρέπανε - Λεξηδρέπανο, γιατί είναι εξαιρετικά γραμμένο, όπως και τόσα άλλα δικά σου κείμενα.

Αν σε κάποιους δεν αρέσουν "οι υπόγειες" λέξεις του κειμένου ή δεν ταυτιζονται πολιτικά μ΄αυτές, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός, πως είναι ένα κείμενο ενός ανθρώπου που έχει καθαρή ματιά για όσα γράφει και λέει για το δικό του κόμμα.

Δεν ξέρω γιατί όσοι κόπτονται για την ελευθερία της άποψης κατηγορώντας το κκε, βγάζουν σπυριά όταν οι κκεδες έχουν άποψη για το τι γίνεται στο δικό τους κόμμα. Περίεργη ελευθερία μου φαίνεται εμένα αυτή..
Εκτός αν κκεδες θεωρουνται μόνο όσοι αποχωρουν και άρα έχουν δικαίωμα να εκφρασουν αποψη για το "κόμμα τους" και όσοι μένουν δεν έχουν αυτό το δικαίωμα...περίεργα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

το πιο περίεργο είναι ότι ενώ το κκε έχει ξεκινήσει την επέλαση του απέναντι στον ηλεκτρονικό φραξιονισμό, έχουν αρχίσει να πέφτουν ένα ένα με τη σειρά τα site
menokio
goodmorning lenin
(για το τελευταίο ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη συζήτηση)
ο σφυροδρέπανος συνεχίζει ακλόνητος!!
Καλή δύναμη

Anonymous anonymous είπε...

@Disdaimona:

Εσύ μείνει στην "κριτική υποστήριξη" στο ΑΚΕΛ (την μόνη "αριστερή δύναμη" στην Κύπρο που λέει και ο μεγας ...λενινιστής Αντώνης του leninreloaded) και άσε εμάς στην ησυχία μας.

Disdaimona είπε...

Πες μου σύντροφε Σφυροδρέπανε, ζει ο Τρολάρους Τρολάρους;

Ανώνυμος είπε...

mporei kapoios na steilei ena link i telospanton na eksigisei kai se emas tous alvanous pou den exoume katalavei tpt,me poia aformi graftike afto to keimeno

"nios"

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οπως βλέπεις καπετάνιο, η καλύτερη επιβεβαίωση του κειμένου σου είναι μερικά τρολ κι εδώ μέσα.
Δεν ξέρω πως θα εξελιχτεί η ταξική πάλη στην "μπλογκόσφαιρα" αλλά προς το παρόν δε βλέπω άλλη λύση από την ρομφαία. Πιάσε το del και σβήνε...
Εχω την βάσιμη υποψία ότι θα κόβεις ...μεροκάματα!
Οι τύποι πρέπει να πληρώνονται με το κομμάτι. Και νάναι και κάμποσοι.
Είμαστε ακόμη στην αρχή...

Κάποιος είπε...

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/win-win.html

Redpersonality είπε...

Καλά τρολλομαγνήτη έχει το blog σου?
Μια χαρά το άρθρο.Μάλλον πρέπει να πέσει λίγο ψαλίδι στα σχόλια.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ δέχεται ως κατά βάση ολόσωστη την κριτική των συντρόφων αναγνωστών, αλλά αδυνατεί αντικειμενικά να κάνει έμπρακτα την αυτοκριτική της. Θα σκεφτεί ωστόσο πολύ σοβαρά τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Ως τότε επαφίεται στο υγιές κριτήριο και τις ενέργειες της βάσης του μπλοκ.

TRASH είπε...

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μία κουβέντα ανάμεσα στους μπλόγκερς, για την (κοινή αν είναι δυνατό) αντιμετώπιση των ανώνυμων (κατά κανόνα) τρολ, που πηδάνε όλες τις κουβέντες.

Anonymous anonymous είπε...

Ο μέγας "κομμουνιστής" trash αποκαλύφθηκε. Ακουστε τι ζητάει, χωρίς ντροπή: να γίνει, λέει, "κουβέντα αναμεσα στους μπλόγκερς". Ετσι γενικώς. Όλοι γύρω από ένα τραπέζι: και οι λεγόμενοι "φιλοΚΚΕ", και οι "αριστεροί", και οι φιλοΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ. Και οι α/α, γιατί όχι και οι ακροδεξιοί, λέω εγώ.

Το καλό με αυτό το θρεντ, είναι ότι σιγά-σιγά ξεσκεπάζονται οι λεγόμενοι "φιλο-ΚΚΕ" μπλογκερς: ήδη έχουν ξεσκεπαστεί ο διαχειριστής του παρόντος σάιτ και ο trash. Καθόλου κακό! Συνεχίστε "παιδιά".

ΥΓ: επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και αλλού. Για μάς τους κομμουνιστές μόνη πηγή ενημέρωσης είναι ο Ριζοσπάστης και το σάιτ του ΚΚΕ. Από όλα τα άλλα μακρυά.

Ανώνυμος είπε...

Ξεσκεπαζονται βεβαια και οι "φιλοΚΚΕ" σχολιαστες, ω Βλακους Βλακους.

Αντωνης είπε...

@ Καρατρόλιους-Καρατρόλιους: "Για μάς τους κομμουνιστές μόνη πηγή ενημέρωσης είναι ο Ριζοσπάστης και το σάιτ του ΚΚΕ. Από όλα τα άλλα μακρυά."

Τρολαρία-τρολαρά! Χιόνι πέφτει από ψηλά!

Yannis Theocharis είπε...

Απόλίθωμα, άσχετο, αλλά έμαθα πρόσφατα πως ο σκληρός διαλεκτικός στηρίζει το ΕΠΑΜ. Ισχύει αυτό για τους ομίλους συνολικά;

Ανώνυμος είπε...

τι να πει κανεις!

Ανώνυμος είπε...

"...επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και αλλού. Για μάς τους κομμουνιστές μόνη πηγή ενημέρωσης είναι ο Ριζοσπάστης και το σάιτ του ΚΚΕ. Από όλα τα άλλα μακρυά."

Τι κάνεις ακόμα εδώ;

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Φίλε απολίθωμα, μην στεναχωριέσαι με αυτά που γράφουν οι κακόβουλοι. Για μένα είναι φανερό πως πρόκειται για ανθρώπους που ούτε μέλη/οπαδοί του ΚΚΕ είναι, ούτε μέλη/οπαδοί άλλων αριστερών οργανώσεων -απλά δεν έχουν τι άλλο να κάνουν και ...τρολάρουν.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τα σχόλια που βεβαιωμένα δεν ήταν του θάνου πάνου διαγράφτηκαν. Η κε του μπλοκ παρακαλεί να σταματήσει κάθε είδους προσωπική αναφορά στο πρόσωπό του, αλλιώς θα υποχρεωθεί να διαγράψει και αυτά τα σχόλια.

Κριτία ο πατέλης είναι στο κεντρικό όργανο του επαμ. Υποθέτω ότι αυτό επηρεάζει μεγάλο κομμάτι του ομίλου των χανίων, αλλά εξ όσων γνωρίζω δεν αφορά ως πολιτική θέση τους ομίλους συνολικά. Πάντως σίγουρα όχι αυτόν της θεσσαλονίκης.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει υπάρχουν στο διαδίκτυο εργολαβίες αλλα αυτο δεν άφορα το απολίθωμα
έλεος δηλαδή πρέπει να εισαι πολύ οα(?)κιτης για να πεις τέτοιες μπούρδες
με αυτον τον γελοίο τρόπο ωστε να δημιουργήσεις σύγχυση .

κουσιατε ναζταροβια

Και στα δικά μας είπε...

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/117246

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Nios, το κείμενο αναφέρεται σε αυτό το κείμενο από το κυριακάτικο βήμα.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=447940
Μπορείς να δεις σχετικά κι εδώ:
http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blogger.html

Manuel είπε...

Σωστός.

TRASH είπε...

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/117246
Αντε επιτέλους, θα δούμε και το (μ)ΚΚΕ-Λ!
ελπίζω οι σύντροφοι να μην έχουν χάσει το χιούμορ τους....

partydog είπε...

Sto keimeno sto vima exei sta sxolia apo katw to keimeno sou. Esi to evales? Eipa aplws na enimerwsw mpas kai den to ikseres.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν το ήξερα, και προφανώς δεν το έβαλα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση πάρτι-ντογκ.