Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο Τρότσκι ζει και σπέρνει εφιάλτες

Έρχονται λοιπόν κάτι έκπτωτοι άγγελοι και σου λένε για την αριστερίστικη στροφή του κόμματος και προπαντός της ηγεσίας του που είναι λέει νεοτροτσκιστική. Κι εσύ τους ακούς και σκέφτεσαι μερικά πράγματα, γιατί και πώς εξέπεσαν και φτάνεις σε κάποιους πολύ ενδιαφέροντες συνειρμούς με την εποχή του τρότσκι.


Σκέφτεσαι λοιπόν ότι ένα μέρος της κριτικής τους ίσως να είναι σωστό. Έχουν κι αυτοί τα δίκια τους. Για τη νεολαία, την κομματική οικοδόμηση, για τους στόχους που έμειναν πίσω, για αδυναμίες και προβλήματα μες στο κόμμα. Λες ότι η κριτική τους έχει μια υπαρκτή, αντικειμενική βάση.
Όπως ακριβώς κι αυτή των τροτσκιστών στη δεκαετία του 20. Δεν είχε λίγα προβλήματα εξάλλου η σοσιαλιστική οικοδόμηση, για να πατήσει μια κριτική που στην πορεία εξελίχθηκε σε πολεμική.

Σκέφτεσαι επίσης ότι η άποψή τους – σωστή ή λάθος δεν έχει σημασία- έχει ηττηθεί επανειλημμένα στα όργανα και στο συνέδριο που είναι το ανώτερο όργανο του κόμματος, αν υποθέσουμε ότι έθεσαν εσωκομματικά αυτά τα ζητήματα.
Όπως είχαν ηττηθεί (και συντριπτικά μάλιστα) οι τροτσκιστές στο κόμμα των μπολσεβίκων. Κάτι που δεν τους εμπόδισε ωστόσο να καταγγέλλουν τις διαδικασίες και την παραβίαση της εσωκομματικής δημοκρατίας και να συνεχίσουν να δρουν διακριτά ως πολιτική ομάδα.

Διαγράφτηκαν σταδιακά μετά το 15ο συνέδριο των μπολσεβίκων το 27, αναγνώριζαν μόνο τα 4 πρώτα συνέδρια της κομιντέρν (πριν από αυτό που επεξεργάστηκε την τακτική του σοσιαλφασισμού) και αναπολούσαν την παλιά φρουρά και τα χρόνια πριν από το θάνατο του λένιν και του φλωράκη. Και ευτυχώς που ο χαρίλαος έκανε μια απλή διαθήκη όπου τα άφηνε όλα στο κόμμα. Χωρίς πολιτική κριτική στελεχών, για να την πάρουν μετά οι επίγονοι και να τη φέρουν στα μέτρα τους, προσδίδοντάς της διαστάσεις μύθου.

Οι τροτσκιστές είναι αυτοί που κατηγορούσαν για όλα τη σατανική ηγεσία και μια χούφτα στελέχη που έβαλαν στο χέρι το κόμμα, καταστρατηγώντας αρχές και προγράμματα και επέβαλαν την κυριαρχία τους και το αντιδραστικό θερμιδώρ, που μας οδηγούσε σταδιακά στην απώλεια των επαναστατικών χαρακτηριστικών του παρελθόντος. Μιλούσαν για την προδομένη επανάσταση και τους γραφειοκράτες που κοιμήθηκαν επαναστάτες και ξύπνησαν ξαφνικά ένα πρωί προδότες. Χωρίς να εξηγούν πειστικά το πώς και το γιατί, ποια ήταν τα κίνητρά τους και ποιες αιτίες επέτρεψαν την επικράτηση τους. Και έβγαζαν θεωρίες συνωμοσίας ότι η κομματική ηγεσία ήταν αυτή που κρυβόταν πίσω από τις προβοκάτσιες και τα σαμποτάζ (όπως η δολοφονία του κίροφ και το ιστολόγιο της νέας σποράς), για να συσπειρώσει τις μάζες γύρω της. Θεωρώντας τσιράκια και πληρωμένους γραφιάδες του συντρόφου με το μουστάκι, όσους δε συμφωνούσαν με τη δική τους ανάλυση.

Οι τροτσκιστές είναι αυτοί που κατεβαίνουν σήμερα σε κοινές πορείες με τους εργατοπατέρες της γσεε και παίρνουν θέση χειροκροτητή κάτω από την εξέδρα τους στις απεργίες, για να ενσαρκώσουν τάχα το ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης. Και μιλάνε για ενδιάμεσα μεταβατικά αιτήματα και την ανάγκη ενός μεταβατικού προγράμματος, σαν κι αυτό της 4ης διεθνούς, με εθνικοποιήσεις τραπεζών, προκειμένου να φτάσουμε στο σοσιαλισμό.

Το συμπέρασμα είναι ότι τον τροτσκισμό πολλοί αγάπησαν, αλλά τον τρότσκι ουδείς. Και πως πολλές φορές καταλήγουμε να μοιάζουμε παρά τη θέλησή μας (ή ίσως και εξαιτίας αυτής της εναντίωσης) σε αυτό που μισούμε και θέλουμε να αποφύγουμε. Οπότε αρχίζουμε και κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι αυτό. Είναι ο πολιτικός αγώνας που δίνει κανείς. Κι αν τον δίνει με τέτοιους όρους, πολιτικής πικρίας που εξελίσσεται σε εμπάθεια στα όρια της ψύχωσης, τότε τον έχει χάσει από χέρι μαζί με τα όποια δίκια του. Πρωτίστως και πάνω απ’ όλα γιατί γίνεται αντιπαθής. Πιο αντιπαθής από το βοναπαρτισμό και τις διοικητικές μεθόδους του «συντρόφου με την αξίνα». Πιο αντιπαθής κι από τους σύγχρονους τροτσκιστές, που παραδοσιακά στέκουν αρκετά σκαλιά κάτω από τον αρχηγό και εμπνευστή τους.

Προσοχή, δε μιλάω για προσωπική συμπάθεια ή αντιπάθεια, αν κάποιος είναι γλυκός και μειλίχιος σαν χαρακτήρας. Τέτοιους μπορεί να βρει κανείς κι από εδώ κι από εκεί. Το θέμα είναι το δηλητήριο της εμπάθειας κι η απέχθεια που αποπνέει στους συντρόφους που τον περιβάλλουν.

Κι αν τελικά έχει δίκιο και επικρατήσει πολιτικά… ή μάλλον ξέρεις κάτι; Δεν πρόκειται ποτέ να επικρατήσει πολιτικά, γιατί όλοι θα τρέμουν αυτό το ενδεχόμενο: φαντάσου να πάρει ποτέ εξουσία στα χέρια του αυτός ο εμπαθής… Περίπου όπως την είχε πατήσει κι ο βενιζέλος στις εκλογές του πασοκ.

Κι όπως ακριβώς έγινε με τον τρότσκι…

Ραμόν Μερκαντέρ

89 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Εβαλες το χερι πανω στο σημαδι των καρφιών. Πως η προσωπική πικρία και το ασυνορο εγω στρεφεται εντελει εναντια στο Κομμα χρησιμοποιώντας τις χειροτερες συκοφαντιες που ουτε ο ταξικός εχθρός χρησιμοποιεί

Και να θες να τους καταταξεις στους Παρτσαλιδηδες Βαφειαδηδες Κυρκους Ανδρουλακιδες, Δαμανκιδες Κοψιδιδες με την ανωνυμια και τις προσωπικές και συκοφαντικές επιθεσεις πιο πολυ μοιαζουν στους Τυριμους και Μανωλεες.

Οταν το μικροαστικό εγώ δεν μπορεί να συμμορφωθεί με την κομματική πειθαρχεία το αποτελεσμα είναι να σε στειλει στην αγκαλια των εχθρών του κομματος

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Ο Βαφειάδης ήταν τροτσκιστής; Αν όχι, ως τι τον αναφέρεις - συνδέεις Άναυδε;

kontoxontros είπε...

Παρέθεσέ μου σε παρακαλώ σε ποιο σημείο ο Τρότκσυ αναφέρει για τους ηγέτες της ΕΣΣΔ ότι κοιμήθηκαν επαναστάτες και ξύπνησαν προδότες.

Ανώνυμος είπε...

εδώ ο κόσμος καίγεται....

Δε πάτε σε κανένα ψυχίατρο?
Οι ψυχώσεις δε κρύβονται

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε αν διάβασες την επικεφαλίδα του μπλοκ μιλάει για ψυχοθεραπεία. Πέρα από αυτό εγώ δέχομαι να πάω μόνο σε ψυχιατρική πτέρυγα αντιφρονούντων. Σε εμπιστεύομαι ότι θα το φροντίσεις.

Κοντόχοντρε, ο τρότσκι μίλησε για προδομένη επανάσταση. Κατά τα άλλα, το κείμενο πρέπει να διαβαστεί σε δύο παράλληλα επίπεδα, για να βγούνε τα σωστά συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πώς τα γεγονότα του Μεξικού με καλύπτουν απόλυτα, αξίνα και φωτιά λοιπόν.

Ούτε Καν

Το Κνούτο του 15ου είπε...

Μάγκες, απλά είναι τα πράγματα, ερωτηθήκατε και σε άλλα ποστ: συμφωνείτε με το Πρόγραμμα του Κόμματος ή όχι? Συμφωνείτε με το ΑΑΔΜ ή όχι? Συμφωνείτε με τη συγκέντρωση δυνάμεων σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή και δημοκρατική γραμμή, ως δρόμο για τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών δυνάμεων και για να ανοίξει ο δρόμος του σοσιαλισμού? Συμφωνείτε με τη δυνατότητα κυβέρνησης του ΑΑΔΜ ή όχι? Θα έπρεπε το Κόμμα σήμερα να υλοποιεί τους παραπάνω προγραμματικούς στόχου ή όχι? Το κάνει ή όχι?

Το συνέδριο έρχεται και τότε θα δούμε ποιοι υπερασπίζονται το Πρόγραμμα του ΚΚΕ και ποιοι θέλουν να το αλλάξουν.
Μέχρι τότε μπορείτε να ξεσκονίζετε τη (νεο)τροτσκιστική και γκορμπατσοφική θεωρία της "αλληλεξάρτησης" του Λουκά, το οραματιζόμενο "συγκεντρωτικό" κόμμα της Μπέλλου στο οποίο η ηγεσία και η βάση είναι ντε φάκτο αποσπασμένες, τα "κόκκινα συνδικάτα" και την υποτίμηση της κοινοβουλευτικής δουλειάς, μπορείτε να ταυτίζεστε με τον Πουλιόπουλο, το Γιωτόπουλο και το Στίνα στις απόψεις τους για την ιστορία και τη στρατηγική του Κόμματος, για το ΕΑΜ και την αντίσταση κτλ., μπορείτε να ταυτίζεστε με την κριτική του Τρότσκι και του Πουλιόπουλου απέναντι στο Στάλιν, στο Δημητρόφ, στο 7ο Συνέδριο της ΚΔ και στα Λαϊκά Μέτωπα, μπορείτε να ταυτίζεστε με την 20ετή θέση του ΝΑΡ περί "αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης από την ΕΕ" (αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία), το οποίο πολέμησε με λύσσα την προγραμματική μας κατεύθυνση για αποδέσμευση ως ρεφορμιστική, μπορείτε να ταυτίζεστε με τις απόψεις του ΝΑΡ, του Κατσορίδα και της ΟΚΔΕ περί "ελληνικού ιμπεριαλισμού" και όλα αυτά μπορείτε να τα ζυμώνετε και να τα επιβάλλετε στη συνείδηση των κομματικών μελών, πριν από κάθε καταστατικά νόμιμη και καθ' ύλην αρμόδια εσωκομματική διαδικασία, χρησιμοποιώντας το Ριζοσπάστη, την ΚΟΜΕΠ, τις κομματικές εκδόσεις, τις ιδεολογικές και άλλες επιτροπές των οργανώσεων, τους διαδρόμους τους καφέδες και τα λοιπά φραξιονιστικά σουαρέ, στα οποία κάποιοι έχουν εθιστεί. Αυτό το φραξιονισμό σας τον χαρίζουμε να τον τρίψετε στα μούτρα σας. Γι' αυτό το φραξιονισμό ρωτήστε τα χτεσινά δεξιά ή αριστεροδέξια ανδρείκελα, τα οποία είναι σήμερα στις κεντρικές καθοδηγητικές θέσεις του Κόμματος, ρωτήστε τους χτεσινούς "μορμόνους" που σήμερα είναι μέλη της ΚΕ, όλους αυτούς, οι οποίοι το 1989, το 1990-91, το 1995 ή και το 2000 οργνάνωναν τις ομάδες και τις φράξιές τους, οδηγώντα συχνά σε παράλυση το Κόμμα. Αν νομίζουν ότι τους ξεχάσαμε είναι πολύ γελασμένοι. Τα ονόματά τους και οι λίστες με τα μύρια αντικομματικά πεπραγμένα τους είναι ήδη μακριές και συνεχίζουν να συμπληρώνονται... Έστω και στο λυκόφως του Κόμματος (μιας και εκεί οδηγείτε τα πράγματα), θα λογαριαστούμε. Κι απ' ό,τι βρωμιά σας βαραίνει δε θα μείνει ούτε κόκκος στο κομματικό σκοτάδι. Φυλαχτείτε όσο είναι καιρός ακόμη. Σύντομα ξεκινάει το πάρτυ... Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Επισης εχει ερωτηθει ο αναυδος για το 89.

Ανώνυμος είπε...

ο τελευταίος ανώνυμος δείχνει να έχει αποδείξεις και στοιχεία για φρικά εγκλήματα της ηγεσίας του ΚΚΕ, ας βγει λοιπόν επώνυμα να τα μοιραστεί μαζί μας (δε νομιζω να του αρνηθει καποιο εντυπο/κανάλι/κλπ) και εμείς εφόσον τον ακούσουμε και συμφωνίσουμε μαζι του χαρούμενα θα προχωρήσουμε να υλοποιούμε το πρόγγραμα του 15ου ή οποιου αλλου θεωρεί επαναστατικό...μέχρι τότε ριχνει απλά λάσπη.

btw τι εχει παιχτει με τα συνεδρια? ο τσιπρας επικαλείται το 18ο, η ''αριστερη πτερυγα'' επικαλείται το 15ο , νιώθω ντροπή γιατι τέτοια πρεπούρα για τα συνεδρια του κομματος δεν την εχουμε δειξει ούτε μεις που βρισκόμαστε κοντά του

Ούτε Καν...

Ανώνυμος είπε...

κοίτα, μέχρι πρόσφατα, μόνο από τροτσκιστές διάβαζες να βάζουν εντός εισαγωγικών τον Αντιχιτλερικό συναπισμό και το Αντιφασιστικό Σύμφωνο (βλ."Ρ",12/2/12).
«O όρος σήμερα “εθνική ανεξαρτησία” δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες»("Ρ",1/2/2005)
…ο καπιταλισμός και στη χώρα μας είναι αντικειμενικά ώριμος για να ανατραπεί. Βρίσκεται στην κρατικομονοπωλιακή βαθμίδα του, είναι ιμπεριαλισμός».("Ρ", 17/2/2005).

Όσο για το αστειάκι με το Μερκαντέρ, είναι κλασικό μπρεζνιεφικό, που παρουσιάζει το Στάλιν δήθεν "σκληρό" που "καλά τους έκανε" τους καπιταλιστές.
Αυτό δείχνει πως όσοι υπερασπίζονται αυτή την πτυχή του Στάλιν, δεν έχουν καταλάβει ότι η προσφορά του όχι μόνο στο κομμουνιστικό κίνημα αλλά και την ανθρωπότητα ολόκληρη ήταν η θεωρητική διατύπωση και πρακτική εφαρμογή των Μετώπων με τον κάθε ΣΥΡΙΖΑ (και "χειρότερα").
Αν ποτέ ολοκληρωθεί η επανέκδοση των κειμένων του από τη Σύγχρονη Εποχή, τότε θα καταλάβετε.
Το σημερινό τροτσκισικό ΚΚΕ είναι ο χειρότερος δυσφημιστής του Στάλιν.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν ξέρω σε ποιους απευθύνεται το δεύτερο πληθυντικό, αλλά υποθέτω ότι το κνούτο αναγνώρισε τον εαυτό του στους έκπτωτους αγγέλους που αναφέρω στο κείμενο. Επομένως ισχύουν και για αυτό στο ακέραιο όσα γράφω εισηγητικά Αν νομίζει ότι με χαρακτηρισμούς για ανδρείκελα και μορμόνους, απειλές για λίστες, αόριστες καταγγελίες, ανώνυμα σχόλια, τη μηχανιστική μεταφορά παλιών επεξεργασιών του κομμουνιστικού κινήματος και άλλες τέτοιες μεθόδους, μπορεί να πείσει τα μέλη και τους φίλους του κουκουέ μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο
Κι αυτοί με τη σειρά τους έχουν κάθε λόγο να αναρωτιούνται ποιος είναι ο πραγματικός του σκοπός και τι ακριβώς θέλει να πετύχει με όλα αυτά. Εάν από την άλλη εμπιστεύεται το κριτήριό τους, γιατί δε βγαίνει να μιλήσει ανοιχτά κι επώνυμα, για να χτυπήσει το "συγκεντρωτικό κόμμα που οραματίζεται η μπέλλου"; Απλά τα πράγματα.
Σήμερα πάντως γίνεται φανερό ποιος έχει συγκλίνει με το ναρ και τους τροτσκιστές, στο πολιτικό επίπεδο. Η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος κριτής.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για μπρεζνιεφισμό. Αν κάνεις πως δε θες να καταλάβεις το προφανές αστειάκι για το μερκαντέρ, και θέλεις να βγάλεις τα δικά σου, δε γαμιέται, μπλογκόσφαιρα έχουμε, ό,τι θέλει λέει ο καθένας, τζάμπα είναι. Ο πρώτος ή ο τελευταίος είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρήσουμε ότι ο κομμουνισμός είναι το "κοινό" μας σπίτι, τότε πραγματικά, δεν θέλω να τον δω κρεμασμένο.
Αν δεν έχεις καταλάβει ότι με αυτή την τακτική το ΚΚΕ δεν σβήνει μόνο τον εαυτό του, αλλά και ο κομμουνισμός σαν ιδέα στην Ελλάδα, τότε, μάλλον ζεις στη μπλογκόσφαιρα και όχι στην Ελλάδα.
Για αυτό απάντησε συγκεκριμένα:
Το Αντιφασιστικό Σύμφωνο και τον Αντιχιτλερικό Συνασπισμό τον έβαζε εντός εισαγωγικός κανείς άλλος εκτός από τους Τροτσκιστές και τους Αναρχικούς;
Τις παραπάνω φράσεις της Παπαρήγα και του Μαϊλη τις λέει κανείς άλλος εκτός από τους Τροτσκιστές;
Τη φράση "σήμερα, σε
συνθήκες καπιταλιστικής κυριαρχίας σε διεθνές επίπεδο, αποσχίσεις
εθνοτήτων και συγκρότηση νέων καπιταλιστικών κρατών δεν έχουν να
δώσουν τίποτα το θετικό στο εργατικό κίνημα, παρά μόνο να φέρουν
αναδιάταξη στο συσχετισμό μεταξύ των καπιταλιστικών δυνάμεων" την ακούς μόνο από την Μπέλλου (ΚΟΜ.ΕΠ.,6/2010)ή τη διαβάζεις και σε προκήρυξη των Αναρχικών του Αιγαλέου;
Τελικά, τι κάνει το σημερινό ΚΚΕ "σταλινικό"; Το "ζήτω ο Μερκαντέρ" που λένε στη μούρη κάποιου ΣΥΝασπισμένου κάποιοι ΚΝίτες και φιλοΚΚΕ μπλόγκερ;
Απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα, σε παρακαλώ.

Αναυδος είπε...

Οπως ο Καουτσκυ και οι λοιποι σοσιαλπροδοτες αποφασισαν να υπερασπιστουν το εθνικο κεφαλαιο στον Α’ ΠΠ (στο ονομα του μαρξισμού σοσιαλισμού της εργατικης ταξης κλπ) ετσι και τα απολειφαδεια τους ετοιμαζονται να υπερασπιστουν τον καπιταλισμό στην ελλαδα εναντια στον τομσεν την τροικα τους νεφελιμ και λοιπους προαιωνιους εχθρους του εθνους και του λαου (και αυτοι βεβαιως στο ονομα του Λενιν του 15ου συνεδριου του Δημητροφ του Χαριλαου κλπ )
Η ανωνυμια τους θυμιζει τον ελεσταιν και κατι αλλους γελοιους τη δεκαετια του 1970 που εδιναν συνεντευξεις εναντια στο ΚΚΓ και την ΕΣΣΔ φοροντας κουκουλες !!!.
Παρτε το χαμπαρι δευτερη Βαρκιζα δεν υπογραφουμε

Αναυδος είπε...

Το κορυφαιο Αντιιμπεριαλιστικο Αντιμονοπωλιακο μετωπο με τον Συριζα
Καλυτερα θα ηταν απο το να γραφουν σχολια και να συντηρουν μπλογκ να γραφουν ανεκδοτα
Ο αγραμματος που επιμενει για το αντιχιτλερικο συμφωνο (αληθεια που ειδε τον ορο αυτο ?) δεν καταλαβαινει οτι ο Β’ΠΠ δεν οριζεται σαν ιμπεριαλιστικός πολεμος επειδη υπηρχε η ΕΣΣΔ ο προμαχωνας του προλεταριατου. Αλλα ετσι ειναι οταν διαβαζεις καλτσωνη και λιοση χανεις στο τελος τα ταξικα γυαλιά σου

Unknown είπε...

Τελικα ρε Μπρεζνιεφικό απολίθωμα δεν εχω καταλαβει κατι. Μηπως εμεις που ειμαστε στο ΚΚΕ δεν ειμαστε ΚΚΕ και ειναι ολοι οι αλλοι;;;; Μηπως αυτοι που εφυγαν εκαναν αντισταση εναντια στο ΚΚΕ που δεν ειναι ΚΚΕ και εμεις σαν προβατα ακολουθουμε τα συνεδρια του ΚΚΕ που δεν ειναι ΚΚΕ;;; Συνελθετε ρε σεις. Πεστε αντρίκια οτι δεν γουσταρουμε να ειμαστε σ' αυτο το κομμα για τον αλφα η βητα λογο και φευγουμε. Τι αρλουμπες τσαμπουνατε. Οσο για τον κνουτο θα του ελεγα να μας κλασει μια μαντρα @@@@ αλλα τι να πεις σε κατι τετοιους. Θα λογαριαστουμε;;; Σε τι ρε ουφο;; Σας πεταξαμε εξω και ξεβρωμισαμε οπως θα γινει και με οποιον αλλο εχει τις δικες σου ιδεες.

Ανώνυμος είπε...

Εμπάθεια, εμπάθεια, εμπάθεια. Βαριές κουβέντες παντού. Και έλεος με το ξεβρωμίσαμε. Σιγά μην έρθει κι η χρυσή αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Τώρα για τα ανδρείκελα κλπ, θα επαναφέρω μια παλιότερη ερώτηση. Ποιοι από το πγ δεν ήταν εδώ και 15-20 χρόνια στην κε. Δεν ήταν ανδρείκελα, μορμόνοι κλπ;

mariori

Ανώνυμος είπε...

Άναυδε, ο "Ριζοσπάστης" έβαλε τα εισαγωγικά, όχι εγώ.
Και δεν είπα ότι είναι "ιμπεριαλιστικός" ο Β'ΠΠ. Τι "απάντηση" είναι αυτή που δίνεις;
Απάντησε, σε παρακαλώ, στα ερωτήματα που έθεσα.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά συμπέρασμα απ την αναρτηση: η νέα σπορά πουλάει και γι αυτό αγοράζει ο σφυροδρεπανος . Απορώ γιατί όλοι οι γνήσιοι κκεδες έχετε τόση πρεμουρα με την νέα σπορά . Αφού είναι ανώνυμοι τροσκιστες συριζαιοι πασοκοι και ίσως ασφαλιτες αφού οι απόψεις τους είναι ητημμενες και χρεωκοπημενες αφού έχει ξεβρωμισει το κομμα και έχουν πάρει πουλο όσοι λέγανε τα ίδια πραγματικά γιατί ασχολειστε? αντί για καμία ανάρτηση με ουσιαστικό περιεχομενο για το τι και το πως στο σήμερα κάθε τόσο ασχολείστε με του χρεοκοπημενους αντφρωνουντες που δεν μπορούν να πείσουν κανέναν γιατί αραγε?

Anonymous anonymous είπε...

Από τα ποστ νεοσποριτών και άλλων ανησυ"χούντων" στο παρόν θρεντ, εύκολα βγάζει κάποιος το συμπέρασμα πως ετοιμάζονται προγραφές κομμουνιστών. Στο όνομα του ΑΑΔΜ και του 15ου, βεβαίως, βεβαίως.

Κύριοι, να ξέρετε ότι τα σχέδιά σας θα αποτύχουν. Το Κόμμα είναι γροθιά. Τα μέλη και οι φίλοι του δεν θα επιτρέψουν να γίνει σα τα μούτρα σας.

Αναυδος είπε...

Η υπερασπιση του πρωτου σοσιαλιστικου κρατους στον κοσμο (ΕΣΣΔ) ειναι αυτη που διαμορφωσε το χαρακτηρα του Β’ΠΠ. Η στρατηγική του κομ κινηματος με τα αντιφασιστικά μετωπα ή την συμμαχία με τις ιμπεριαλιστικες ΗΠΑ και Μ.Βρετανία ( αντιχιτλερικος συνασπισμός ) το σκοπό αυτο υπηρετουσαν σκοπό στην ουσια του επαναστατικό. Στην περιπτωση που δεν υπηρχε η ΕΣΣΔ το καθηκον των κομμουνιστών δεν θα ηταν να συμμαχησουν με τα εθνικα τους κεφαλαια εναντια στον Χιτλερ αλλα να μπορεσουν να μετατρεψουν τον πολεμο σε εμφυλιο και να ανατρεψουν την αστικη ταξη στη χωρα τους (οπως εκαναν οι μπολσεβικοι στον ΑΠΠ και αποπειραθηκαν οι Ουγγροι, Φινλανδοι και Γερμανοί).

Ειναι λαθος το να μεταφερεις μια στρατηγικη που βασιζεται σε αλλα δεδομενα στο σημερα . Το copy/paste δεν εχει εφαρμογη στην εξελισσομενη πραγματικοτητα

KOMMANTO είπε...

Υπάρχει θέμα συγχώνευσης Ρίζου και Αυγής;

http://www.youtube.com/watch?v=T_G_TdOkirA&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία... Όταν κάποιοι σαν τον "κνούτο του 15ου" (σ.σ. και μόνο η χρήση του κνούτου ως προσδιοριστικό του προδίδει πολλά. Κνούτο χρησιμοποιούσαν οι κοζάκοι του τσάρου και όχι οι κομμουνιστές. Βρωμίζεις ότι ακουμπάς, π.χ. τα συνέδρια του Κόμματος...) προχωράνε σε οχετό και εκφράσεις που ταιριάζουν σε φασίστες και το καθρέπτισμα τους στην "αριστερά", τους τροτσκιστές, εμείς πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να προχωράμε.
Θα συμφωνήσω με τον άναυδο:

"Οταν το μικροαστικό εγώ δεν μπορεί να συμμορφωθεί με την κομματική πειθαρχεία το αποτελεσμα είναι να σε στειλει στην αγκαλια των εχθρών του κομματος"

Γνωρίζοντας κάποιους από αυτούς που διαρρηγνύουν σήμερα τα ιμάτια τους, δεν μπορώ να βρω καλύτερο χαρακτηρισμό. Σε δύσκολα χρόνια, όταν δεν υπήρχε τίποτα, διαμορφώθηκαν σε "παράγοντες" της ιδεολογικής ή συνδικαλιστικής δουλειάς, οι οποίοι σταδιακά απέκτησαν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΨΗ για τον εαυτό τους και διαχωρίζονταν από τη συλλογική σκέψη και δράση του Κόμματος. Δεν θέλω να είμαι άδικος, είχαν προσφέρει αρκετά. Αλλά με ληγμένο διαβατήριο δεν φτάνεις στον προορισμό σου...
Εκτός από την ψυχολογική πλευρά όμως, το βασικό είναι η κοινωνική - ταξική αναφορά αυτών των "συντρόφων". Στην ουσία εκφράζουν μικροαστικά στρώματα, στα οποία οι ίδιοι ανήκουν, και θα ήθελαν το ΚΚΕ να προσανατολίζεται πρώτα και κύρια σε αυτά. Εξ' ου και ο κυβερνητισμός, η "ιερή αγανάκτηση" για τον όρο "εργατική εξουσία" (τον οποίο πληροφορηθήκαμε από τους ιεροεξεταστές φύλακες του "Επαναστατικού Δισκοπότηρου" του Εργατικού Αγώνα ότι χρησιμοποιείται "κατά κόρον από τροτσκιστικές ομάδες"...) κτλ., κτλ., κτλ.

Πολιτικά έχουν ηττηθεί και θα ηττούνται συνεχώς. Γιατί η ορθότητα της πολιτικής γραμμής δεν κρίνεται από ένα εκλογικό αποτέλεσμα στα πλαίσια του καπιταλισμού, αλλά από το αν αντανακλά αντικειμενικά την συνεχώς κινούμενη κοινωνική πραγματικότητα και τα καθήκοντα της ε.τ. μέσα σε αυτή με στόχο ένα και μόνο: το σοσιαλισμό.
Αντί να απαντήσουν σε αυτό, απαντούν με ύβρεις και χυδαιότητες, περιφέροντας από εδώ και από εκεί αποφάσεις παλιότερων εποχών (δεν αναφέρομαι στο Πρόγραμμα) καταντώντας τις άταφα πτώματα. Προσπαθούν να φέρουν το Πρόγραμμα που ψηφίστηκε το 1995 στα μέτρα τους, λερώνοντας το πρώτο πρόγραμμα
του ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες που έγραφε "η επανάσταση στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική".
Για αυτούς τους λόγους κι επειδή είναι άνανδροι και χυδαίοι υβριστές, εκτός από πολιτικά έχουν πλέον ηττηθεί και ηθικά.

Ακριβώς όπως ο Τρότσκι και οι θλιβεροί επίγονοι του...

metalorixos είπε...

Έχει μεγάλη πλάκα όλος αυτός ο κόσμος, κυρίως διαφωνούντων κτλ, που υπερασπίζεται μια γραμμή του παρελθόντος, προσπαθώντας να την μεταφέρουν στο ακέραιο στο σήμερα. Μια αιωνια λύση για τα πάντα. Τι Μεσοπόλεμος, τι 2012, το ίδιο και το αυτό.

Φτάνουν στο σημείο να λένε ατάκες του στύλ "τι το σταλινικό έχει το σημερινό ΚΚΕ;", λες και το κόμμα είναι κανα γκρουπούσκουλο τύπου "Ανασύνταξη 19-55" που διαγωνίζεται για το πόσο "σταλινικό" μπορεί να είναι ή λες και αναγνωρίζει τέτοιους ηλίθιους όρους!

Ακριτη αποδοχή παραδοσιακών σχημάτων, ανικανότητα ανάλυσης των νέων αντικειμενικών συνθηκών, επίκληση σε "ιερά τέρατα"! Οι ποιοτικότερες αξίες ενός κομμουνιστή λαίμαι!

Θα έμπαινα στη διαδικασία να κάνω ίσως μια κουβέντα με τους ξεδοντιασμένους παλαιοημερολογίτες, αλλά όταν γίνονται πικρόχολοι και χυδαίοι σαν το κνούτο(!), νομίζω οτι το κράξιμο και η ειρωνία αρκούν.

kk είπε...

Αγαπητέ Σφυροδρέπανε,
Θα πρότεινα, αν έχεις τη δυνατότητα, να έφτιαχνες ένα κείμενο που να έδειχνε πως ταιριάζουν εως και ταυτίζονται τροτσκιστικές θέσεις με αυτές διαφόρων που καταγγέλουν το ΚΚΕ για αριστερισμό. Για παράδειγμα ορισμένα κείμενα του Τρότσκι για τα Λαίκά Μέτωπα ή τα συνδικάτα, που τα κριτήκαρε και ο Λένιν. Θα εκπλαγούν όλοι από την ταύτιση (ως προς την ουσία) στην αντιληψη και στις θέσεις του με αυτά των νεοσποριτών και διάφορων οπορτουνιστών. Οι άνθρωποι έχουν υιοθετήσει μια φρασεολογιά κατηγοριών που χρησιμοποιούσαν κάθε λογής οπορτουνιστές τη δεκαετία του '50 και του ΄60. Πέρα από το υβρεολόγιο, που και μόνο αυτό αρκεί για να τους βάλει στην άκρη κάθε καλοπροαίρετος.Επιπλέον σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να μεταφέρουμε μηχανιστικά τακτικές άλλων εποχών, χωρίς να παίρνουμε υπόψη τις διεργασίες που εξελλίσσονται γιατί θα καταντούσαμε δογματικοί και αυτό δεν απέχει από τον να καταλήξει σε χυδαίο οπορτουνισμό. Πολύ περισσότερο να μην βγάζουμε συμπεράσματα, κάτι όμως που το ΚΚΕ έχει κάνει κι αυτό είναι το πρόβλημα όλων των οπορτουνιστών.
Κάποιος ανώνυμος έγραψε: "Εκτός από την ψυχολογική πλευρά όμως, το βασικό είναι η κοινωνική - ταξική αναφορά αυτών των "συντρόφων". Στην ουσία εκφράζουν μικροαστικά στρώματα, στα οποία οι ίδιοι ανήκουν, και θα ήθελαν το ΚΚΕ να προσανατολίζεται πρώτα και κύρια σε αυτά. Εξ' ου και ο κυβερνητισμός, η "ιερή αγανάκτηση" για τον όρο "εργατική εξουσία" (τον οποίο πληροφορηθήκαμε από τους ιεροεξεταστές φύλακες του "Επαναστατικού Δισκοπότηρου" του Εργατικού Αγώνα ότι χρησιμοποιείται "κατά κόρον από τροτσκιστικές ομάδες"...) κτλ., κτλ., κτλ.". Θα το διευρύνω έχοντας υπόψη προηγούμενους διαλόγους. Κάποια στιγμή έγινε αναφορά ότι δήθεν το ΚΚΕ έχει εγκαταλείψει το αίτημα για το "ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο", για να μας συγγκρίνουν το 1998-2000 με το σήμερα, που η ΚΝΕ δήθεν έχει σεχταριστική τακτική. Μόνο μια πλευρά θα θέσω: το 1998 κατηγορούσαν το ΚΚΕ όλοι οι οπορτουνιστές, μαζί και κάποιοι που υιοθετούν θέσεις των νεοσποριτών, ότι αυτό το αίτημα δεν συσπειρώνει γιατί είναι για το σοσιαλισμό. Δηλαδή κατηγορούσαν το ΚΚΕ ότι καλεί σ γραμμή πάλης που είναι για το σοσιαλισμό. Και τότε καταγγέλλαν το ΚΚΕ για σεχταρισμό κλπ(το πως τα έλεγαν δεν έχει και τόσο σημασία). Αυτά για την ιστορία, για να γίνει κατανοητός ο ρόλος του καθένα, αλλά και η κατάντια του.
Υ.Γ. Η πρόταση μου γίνεται χωρίς καμιά διάθεση νουθεσίας ή εξυπναδικισμού. Απλά θεωρώ ότι έχεις αυτή τη δυνατότητα.

Το Κνούτο του 15ου είπε...

Το "συγκεντρωτικό κόμμα" αναφέρεται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες αντιλήψεις τις Μπέλλου. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα του εν λόγω άρθρου της στο Ριζοσπάστη είναι και το εξής: "Οι οπορτουνιστικές εκφορές της αστικής ιδεολογίας αρέσκονται να παραμυθιάζουν για τον αποφασιστικό ρόλο της κομματικής βάσης. Η πραγματικότητα είναι ότι ο συγκεντρωτισμός στη λήψη αποφάσεων σε κρίσιμες στιγμές είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλισθεί η ενότητα θέλησης και δράσης, η αποτελεσματικότητα του πιο σκληρού ταξικού αγώνα. Συγκεντρωτισμός και πειθαρχία σε αυτόν σημαίνει οργανωτική μετουσίωση της ιδεολογικής - πολιτικής πρωτοπορίας." http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/2/2011&id=13141&pageNo=7&direction=1

Το "μορμόνοι" δεν ήταν χαρακτηρισμός, αλλά ο "όρος" με τον οποίο (αυτοαπο)καλούνταν όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη μικρή δήθεν σταλινική και αριστερίστικη φράξια στις παρυφές της φράξιας του Γράψα το '89. Αν δεν ξέρετε σημερινά κεντρικά στελέχη της Αθήνας ή στελέχη της ΚΕ, τα οποία να ήταν το '89 μορμόνοι, κρίμα. Δε γίνεται όμως να ειπωθούν τώρα και εδώ πέρα αυτά.

μαοϊστής είπε...

Έχει πολύ πλάκα η μάχη "δεξιών" και "αριστεριστών" στις τάξεις του ψευτοΚΚΕ.

Βέβαια, είναι όλοι τους, ανεξαιρέτως, σε επίπεδο πολιτικής γραμμής, δεξιότεροι και από τους μνημονιακούς αστούς, ωστόσο η διαμάχη τους στη βάση των δύο στρατοπέδων έχει και ένα πραγματικό πάθος.

Όπου και να πιάσεις, φυσικά, λερώνεσαι. Γιατί τι να το κάνεις ότι οι "δεξιοί" υποτίθεται ότι δέχονται και ομνύουν στο 7ο Συνέδριο της ΚΔ και στο Δημητρόφ, όταν ταυτόχρονα ξελαρρυγιάζονται για τον πράκτορα και λακέ της φασιστικής Μόσχας Φλωράκη, για το Μπρέζνιεφ, για το πόσο σοσιαλιστική ήταν η ΕΣΣΔ επί Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ - Γκορμπατσόφ, δηλαδή υπερασπίζονται όλη τη γραμμή καταστροφής και σουρσίματος στη λάσπη του παγκόσμιου κομμουνισμού από το 1960 και δώθε (και με λυσσασμένο αντιμαοϊσμό). Χαρακτηριστική η ομιλία του ραμολιμέντου Φιντέλ στη Μόσχα που αναδημοσίευσε χωρίς σχόλιο (!) ο Εργατικός Αγώνας, όπου ο λακές αυτός, που πούλησε το Γκεβάρα και την πάλη του κουβανικού λαού, μιλάει για το πόσο καλά είναι τα πυρηνικά του Πούτιν (!) που προστατεύουν τη Ρωσία από τον ιμπεριαλισμό (!!!!!!). Αυτή η τάση συγγενεύει με Καζάκη, Λαφαζάνη και Δελαστίκ.

Τι να το κάνεις ότι οι "αριστεριστές" ψελλίζουν για το 20ό Συνέδριο και χτυπάνε πραγματικά δεξιές πλευρές της παλινόρθωσης στην ΕΣΣΔ και γενικά στο κομμουνιστικό κίνημα, όταν φτύνουν και αναθεωρούν από τ' "αριστερά" (στην πραγματικότητα από τα ακροδεξιά) τη ζαχαριαδική γραμμή για τα μέτωπα, για την ανάπτυξη του ΔΣΕ, για την ΕΔΑ του πρώτου καιρού, το ΕΑΜ σαν τέτοιο, το Αντιφασιστικό Μέτωπο σε παγκόσμια κλίμακα. Άλλωστε, και αυτή η γραμμή δεν αρνείται το Φλωράκη ούτε λέει κατά καμία έννοια ιμπεριαλιστική και φασιστική την ΕΣΣΔ και τη Ρωσία, τουλάχιστο μετά το 1968. Και τις εισβολές υπερασπίζονται, και το Μάο χτυπάνε επίσης για τη σύγκρουσή του με τους μεγαλορώσους ιμπεριαλιστές μετά το 1964, και την ΚΝΑΤάδικη κληρονομιά της μεταπολίτευσης ουδέποτε κατακρίνουν, και (λιγότερο ανοιχτά από τους δεξιούς) "παίζουν" με τον "αντιιμπεριαλιστικό" ή εν πάση περιπτώσει "λιγότερο ιμπεριαλιστικό ή αμυντικό εν σχέσει με τη Δύση" ρόλο των σημερινών Ρωσίας - Κίνας.

(συνεχίζεται)

μαοϊστής είπε...

Οι μέθοδες, η εμπάθεια, η παντελής έλλειψη αρχών στον τρόπο που διεξάγεται η φραξιονιστική πάλη στο ψευτοΚΚΕ είναι άμεσα συνδεδεμένα με το χαρακτήρα του ως ενός κόμματος όχι μόνο αντιδραστικού, αλλά και σε τελική ανάλυση και φασιστικού. Γιατί φασιστικά αφεντικά το γεννοβόλησαν το 1961, αφού διάλυσαν και τσάκισαν με την ωμή κι απροσχημάτιστη εξωτερική σοσιαλφασιστική βία το ηρωικό ΚΚΕ της εργατιάς και του λαού μας.

Πάντως, έτσι, για να έχετε μια ιδέα πώς θα πάει το πράγμα, η γραμμή των "δεξιών" είναι η επόμενη κυρίαρχη μέσα στο ψευτοΚΚΕ, καθώς ο επίσης κνιτάκος και ρωσάκος Τσίπρας θα μετατοπιστεί προς τα "δεξιά", θα υιοθετήσει τον Παπουτσή και το μισό ΠΑΣΟΚ και θα γίνει πιο "αστός" και "σώφρων". Φυσικά, πάμπολλοι σημερινοί "αριστεριστές" θα υποταχτούν ήσυχα ήσυχα στη νέα γραμμή και μεθαύριο θα τους δείτε να ξεσκίζονται με απερίγραπτο πάθος ότι "πάντα το έλεγαν ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τα μέτωπα" κλπ.

Σάμπως οι υπερδεξιοί ΚΝΑΤάδες και συγκυβερνησάκηδες του '89-'90 δεν έγιναν σε μια νύχτα "αριστεριστές" για τις ανάγκες της παράστασης;; Σε αυτό το αντιλαϊκό και υπεραντιδραστικό ασκέρι χωρίς αρχές, η συνέπεια λόγων και έργων, ο σεβασμός στην κομματική βάση, η δημοκρατική και πειθαρχημένη συζήτηση και πάλη γραμμών, είναι ανεξερεύνητη ήπειρος.

Αυτά είναι για Κομμουνιστικά Κόμματα, όχι για πρακτορεία. Η μόνη προοδευτική λύση για το λαό και την εργατική τάξη, για το μέλλον αυτής της χώρας και του παγκόσμιου προλεταριάτου, είναι το χτίσιμο των νέων, κόκκινων κομματικών τους αποσπασμάτων, στη γραμμή του μαρξισμού - λενινισμού - μαοϊσμού, και στην Ελλάδα ειδικότερα στην γραμμή της ανασυγκρότησης του ΚΚΕ 1918 - 1956 στα χνάρια της πολιτικής κληρονομιάς του Νίκου Ζαχαριάδη. Για τον δε Περισσό, "δεξιούς" και "αριστεριστές", η μόνη δημοκρατική κι αριστερή γραμμή είναι η αποκάλυψή τους στο λαό και το πολιτικό τους τσάκισμα.

Αυτό θα απελευθερώσει και ό,τι τίμιο και αριστερό έχει αυτό το έκτρωμα στη βάση του...

Ασωτος Αγγελος είπε...

Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείτε δικαιολογεί και το 20 συνέδριο την αποσταλινοποίηση την περεστρόικα κλπ .Και τότε οι άλλες απόψεις χρεοκοπήσανε ηττήθηκαν κλπ
Τα επιχειρήματα πρέπει να είναι πολιτικά και σοβαρά . Υπάρχει ένα ερώτημα . Πρέπει το ΚΚΕ να αλλάξει το πρόγραμμα του ? Οι διαφωνούντες λένε όχι το συγκεκριμένο πρόγραμμα πλήρη τις προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν οι στόχοι και ότι η ηγεσία του κόμματος το καταργεί πραξικοπηματικά . Κάποιοι μπορεί να λένε ότι το πρόγραμμα του ΚΚΕ αλλάζει συνεχώς από συνέδριο σε συνέδριο από απόφαση σε απόφαση κλπ τότε πρέπει να συζητήσουμε αν πρέπει να έχει πρόγραμμα το ΚΚΕ. Να αλλάξει λέει κανένας ? Αν είστε κομματικά μέλη και δεν μπορείτε να μιλήσετε δεκτό αν δεν είστε όμως γιατί δεν λέτε ? Αν πρέπει και ως προς τι ? Για τις συμμαχίες , για την θέση της Ελλάδας , για την γραμμή συσπειρώσεις ? για το μέτωπο ? για την εξουσία ? Επειδή έχουν περάσει 17 χρόνια?
Δεν γίνετε να σου λέει κάποιος ότι καταργείς το πρόγραμμα κλπ κλπ και να απαντάς ότι θες να πάμε με το συνασπισμό και είσαι ασφαλίτης. Πες πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα του ΚΚΕ γιατί έτσι και έτσι ή δεν πρέπει είναι κομπλέ και λες βλακείες γι αυτό κι αυτό.
Αλλιώς απλά περιμένετε να έρθουν από πάνω και δεν πα να είναι περεστροικες και 20 συνεδρια απλά για να συμφωνήσετε (χωρίς να είστε και μέλη )
Εκτός και αν πιστεύετε ότι είναι αποκλειστικά θέμα της ηγεσία να κάνει ότι νομίζει.
Και μην αρχισετε τα λεμε εκει που πρεπει και @@ ολοι εχουμε πει την γνωμη μας και σε μελη του ΚΚΕ και σε συσκεψεις. Τότε μην γράφετε έχει καταντήσει το θέμα ποιος θα πει τον άλλον ποιο πολλές φορές τροτσκιστη .

άσωτοι άγγελοι μου δείχνουνε το δρόμο!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=d4q8ulS6xMA

μαοϊστής είπε...

Το άρθρο του Φιντέλ Κάστρο με ημερομηνία 10 του Μάη 2012, και με αφορμή τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζιστικό τέρας, υμνεί τους νέους ναζήδες (Ρώσους) και τη στρατιωτική τους τεχνολογία, που είναι "άμυνα" απέναντι στον "μόνο επί Γης" δυτικό ιμπεριαλισμό.

Ασχολίαστο στον "Εργατικό Αγώνα" των "δεξιών" - οι "αριστεριστές" προσέχουν πολύ σε αυτά και χτυπάνε καμιά φορά τον "αστό Πούτιν"...

http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-21-41-08/240--67-

Ανώνυμος είπε...

Άναυδε,
Δεν σε ρωτώ για το αν ο Β’ΠΠ ήταν ή δεν ήταν ιμπεριαλιστικός. Σε ρωτώ αν έχεις ξαναδεί τους όρους «αντιφασιστικός» και «αντιχιτλερικός» να τα βάζει –με προφανή διάθεση υποτίμησης- σε εισαγωγικά κείμενο του «Ρ» ή του ΚΚΕ.
Ανώνυμε των 11:36πμ,
τον όρο «εργατική εξουσία» τον χρησιμοποιούν τροτσκιστές εδώ και δεκαετίες. Το ΚΚΕ χρησιμοποιούσε κυρίως τον όρο «λαϊκοδημοκρατική εξουσία», που εμπεριείχε προφανώς την εργατική, αλλά υπό διαφορετική μορφή. Εξάλλου, κάποιοι εδώ μέσα θέτουν όχι μόνο θέμα πολιτικής αλλά και θέμα αντίφασης με το Πρόγραμμα.
Επίσης, το Σχέδιο Προγράμματος (όχι Πρόγραμμα) του ΚΚΕ αποσύρθηκε το 1954, για να μη διαλυθεί η συμμαχία με τους ρεφορμιστές και τους μικροαστούς.
Μεταλωρύχε,
η αμφισβήτηση του σταλινισμού του ΚΚΕ δεν έχει να κάνει με το αν λέει περισσότερα «Ζήτω ο Στάλιν» από την Ανασύνταξη, αλλά αν έχει κάτι υιοθετήσει από την πολιτική θεωρία, στρατηγική και τακτική που ανέπτυξε και συμπύκνωσε κλασικά ο Στάλιν. Μπορείς να απαντήσεις, λοιπόν τι συγκεκριμένο έχει υιοθετήσει το ΚΚΕ του 18ου συνεδρίου σήμερα από το Στάλιν;
ΚΚ,
Το κείμενο με τις αντιστοιχήσεις των λόγων της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ με τους τροτσκιστές, παλιούς και σημερινούς, ετοιμάζεται.
Μαοϊστή,
έχεις σε πολλά δίκιο. Αλλά χαμήλωσε λίγο τους τόνους ή μίκρυνε την έκταση των κειμένων.

kk είπε...

Ανώνυμε, μην "ψάχνεις" και πολλά για το ΚΚΕ...Ό,τι και να συγκρίνεις με τον Τρότσκι τα μούτρα σου θα δείς, όχι το ΚΚΕ! Και να τα αφήσετε αυτά περί αντιλήψεων και απόψεων των στελεχών του ΚΚΕ. Τα στελέχη του ΚΚΕ γράφουν σύμφωνα με τις συλλογικές επεξεργασίες και τις αποφάσεις των συνεδρίων του ΚΚΕ. Έχετε συνηθίσει φαίνεται από την μικροαστισμό σας και το ΣΥΡΙΖΑ που συναναστρέφεστε και δεν σας έχει μείνει τσίπα. Δημοκρατία για σας είναι η ΕΠΙΒΟΛΗ των χρεοκοπημένων απόψεών σας, δηλαδή του οπορτουνισμού. Στο ΚΚΕ υπάρχουν αρχές και τέτοια δεν περνούν. Η "μαγκιά" σας αρχίζει και τελειώνει στην ανωνυμία του διαδικτύου. Άλλωστε έχετε μπερδέυτεί με τα κόμματα που αναφέρεστε. Μάλλον μιλάτε έχοντας στου νού σας την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αμ εκείνος ο εξυπνάκιας που μιλά για τους "μορμόνους" το 1989...Καλά είσαι σοβαρός, μιλάς για κάτι που έγινε πριν 23-24 χρόνια. σε άλλες συνθηκές και διαπάλης με τον οπορτουνισμο. Και σίγουρα αποκλείεται να γνωρίζεις για τότε και να κταδείχνεις με ύφος ασφαλίτη...Κάποιος άλλος στα λέει. Φοβερά επιχειρήματα έχετε πάντως! Το ότι λέτε τα ίδια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Λαφαζάνη δεν σας κάνει τίποτα!
Όσον αφορά τον τελευταίο ανώνυμο μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται. Το ΚΚΕ δεν μιλά για "λαικόδημοκρατική εξουσία" εδώ και δεκαετίες. Μάλλον είναι και αυτή μια απόδειξη ότι αυτοί οι περισπούδσστοι "ανώνυμοι" που γράφουν δεν έχουν καμιά σχέση με το ΚΚΕ, πόσο μάλλον με τοο πρόγραμμα του!
Υ.Γ. Οι "μαοίκοί" να πανε να παίξουν πουθενά αλλού...

metalorixos είπε...

Αυτό δεν καταλαβαίνεις Ανώνυμε. Δεν νομίζω οτι αφορά κανέναν σοβαρό κομμουνιστή να μεταφέρει στο σήμερα, στο 2012, στην παγκόσμια οικονομική κρίση, στον νεοφιλελευθερισμό και στην ΕΕ, στον ώριμο καπιταλισμό του σήμερα, στον καιρό της πρωτοφανούς συμμετοχής της νεκρής εργασίας στην παραγωγή, την γραμμή του 1930. Το πιάνεις αυτό που σου λέω; You smell me?

Άλλες ανάγκες του τότε, άλλες του σήμερα. Μπορείς να αναγνωρίζεις την προσφορά της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του τότε χωρίς να θες να το μεταφέρεις στο σήμερα; Μπορείς. Υπάρχουν πράγματα να πάρεις; Πολλά. Κυρίως τρόπους σκέψης. Οχι έτοιμες λύσεις όμως. Εκτός εξαιρέσεων.

Οι μόνοι που ενδιαφέρονται να κάνουν copy/paste απο μεθόδους του παρελθόντως, για μένα δεν είναι κομμουνιστές. Είναι μάρτυρες του Ιαχωβά που στη θέση του Θεού έχουν βάλει ένα σκίαχτρο μαρξισμού-λενινισμού.

Για μένα όλοι εσείς είσαστε τελειωμένοι, γραφικοί. Και το λέω συντροφικά. Δεν έχετε να προσφέρετε πολλά σε θεωρητικό επίπεδο. Ισως σε ιστορικό. Αλλά κάτι καινούριο, ζωντανό, όχι. Το ΚΚΕ, το πρώην ρεβιζιονιστικό, με τα λάθη του και όλα, το κατάφερνει. Και αυτό δείχνει οτι σε αντίθεση με σας, και σχεδόν όλους σας, ακόμα και τον "μαοικό" ας πούμε, το ΚΚΕ είναι ζωντανός οργανισμός. Γιατί, σε αντίθεση με όλους σας, πάντα ήταν ριζωμένο στον λαό και την εργατιά. Ηταν πάντα αποτέλεσμα ανάγκης, όχι ιδεολογημάτων. Και αυτό για μένα είναι πολύ πιο σημαντικό απο το αν το 56 πήγαν με τη σωστή πλευρά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 11:36 : ΄΄Προσπαθούν να φέρουν το Πρόγραμμα που ψηφίστηκε το 1995 στα μέτρα τους, λερώνοντας το πρώτο πρόγραμμα
του ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες που έγραφε "η επανάσταση στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική".

Το παραπάνω σχόλιο αποτελεί το πυρήνα όλης της αντιπαράθεσης. Πρώτα βγαίνει το συμπέρασμα από το σχόλιο, οτι ισως το Πρόγραμμα του Κόμματος είναι πίσω από τις ανάγκες ή ακόμα και οπορτουνιστικό.
Στην Ελλάδα του 2012 με την αδυσώπητη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη(βλ. βασικός μισθός,επιδόματα, ωριμάνσεις, ασφαλιστικό κλπ.) ΚΑΙ την ταυτόχρονη επίθεση στους ελευθεροεπαγγελματίες(35% φόρος απο το πρώτο ευρώ, ελάχιστος φόρος 1000 ευρώ, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.) ΚΑΙ την πλήρη εξουθένωση των μικρών μαγαζιών (μια γύρα σε όλη την αττική εύκολα παρατηρείς τα κλειστά μικρομάγαζα και τα πολλαπλάσια σε σχέση με πρίν 10 χρόνια μεγάλα εμπορικά κέντρα), οδηγεί τον παραπάνω σχολιαστή(και δυστυχώς οχι μόνο αυτόν) στο συμπέρασμα οτι το να μιλαεί το Πρόγραμμα για αντιιμπεριαλιστικό αντιμονωπολιακό δημοκρατικό μέτωπο που να συσπειρώνει όλους τους παραπάνω είναι πίσω από τις ανάγκες ή ακόμα και οπορτουνιστικό.
Δεύτερον οτι το Πρόγραμμα δεν έχει σαν στρατηγικό στόχο τον σοσιαλισμό, σύμφωνα με τα συμφραζόμενα του σχολίου(αφού το φέρνει σε αντιπαράθεση με τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της επανάστασης, που βάζει το πρώτο Πρόγραμμα). Πλήρης συγχυση τακτικής και στρατηγικής από το σχολιαστή. Δυστυχώς όμως φαίνεται και η διάθεση για πλήρη ταύτιση τακτικής και στρατηγικής από το Κόμμα.
Τέλος, ως προσωπική άποψη, τα μέλη του Κόμματος καλά κάνουν και υπερασπίζονται τη γραμμή του Κόμματος(παρόλο που φαίνεται να είναι πίσω από τις ανάγκες του σήμερα), όμως πρώτα και κύρια θα πρέπει να φροντίζουν να υπερασπίζονται τα Μαρξιστικά και Λενινιστικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ που δεν πρέπει να απωλέσει, γιατί χαθήκαμε όλοι μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει, ο καθένας έχει φτιάξει μια δικιά του πραγματικότητα και αντιπαρατίθεται με τον καθρέπτη του!
Συζητάμε σε προηγούμενο ποστ αν είχε 50 ή 70 χιλιάρικα στο δρόμο και η Αθήνα έχει 2000000 εργαζομένους.
Ένας παραπάνω αναρωτιέται γιατί χρεώνουν στη κνε σεχταριστική γραμμή!!!?? γιατί άραγε???!!
Κι επειδή δεν έχει κανένα νόημα να ξαναγράφονται τα ίδια πράγματα, θα θυμήσω μόνο ένα, η Απάντησή μας στην επίσκεψη Μερκελ να είναι η αρχή, και η αρχή να είναι κάπως έτσι:
επίσκεψη clinton 1999
και ναι για όσους δεν το κατάλαβαν εννοώ όπως τότε που το κκε συσπείρωνε χιλιάδες κόσμου ενάντια στο πόλεμο, το ασφαλιστικό, στα εργασιάκά, που έστελνε τους νατοϊκούς στις λαχαναγορές, με χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στους δρόμους, που έκανε ντου στις πρεσβείες. Αυτό το ΚΚΕ έχει ανάγκη ο λαός.

Άιντε!
KouKos

Ανώνυμος είπε...

Και το 2000 μετά από όλα αυτά τα ηρωικά στις εκλογές πέσαμε.
Μακάρι η επίσκεψη της μέρκελ να είναι η αρχή για πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες, αν και προσωπικά δεν το βλέπω.

mariori

Αναυδος είπε...

Ανωνυμε

Ειλικρινα δε ξερω αν εισαι απλως βλακας ή συνειδητος ψευτης και προβοκατορας (για το καλό σου διαλεξε το δευτερο, για το καλό μας το πρωτο)

Στο άρθρο του Ρ http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/2/2012&id=13900&pageNo=2&direction=1)
Το επιθετο αντιφασιστικός(η-ο) εμφανιζεται 8 φορές (10 με τις υποσημειωσεις) τις 7 (9) χωρις εισαγωγικά Το επίθετο αντιχιτλερικός(η-ο) εμφανιζεται 2 φορές τη 1 χωρις εισαγωγικά.
Τα εισαγωγικά χρησιμοποιουνται 1 φορά στη φραση ‘αντιχιτλερικου συνασπισμού’ και 1 φορά στη φραση ‘αντιφασιστικου συμφωνου’ Και στις 2 αυτες περιπτωσεις το κειμενο δεν αναφερεται υποτιμητικά γιατι αλλιώς θα εβαζε σε εισαγωγικά μονο τις λεξεις αντιχιτλερικου και αντιφασιστικου και οχι τις λεξεις συνασπισμού και συμφωνου.

Ολο το κειμενο ειναι ενας υμνος στον αντιφασιστικο αγωνα και ειλικρινα αν εσυ και οι ομοιοι σου πιανονται απο τα σημεια στιξης για να ασκησουν πολεμική στο ΚΚΕ τοτε μαλλον εχουμε να κανουμε με πρωτοετεις στις σχολες της αστυνομιας που δεν ειναι και τοσο καλοι στη δουλια τους

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοείς τους 600 ψήφους που πέσαμε από τις προηγούμενες βουλευτικές (1996), το αφήνω ασχολίαστο! Αν συγκρίνεις με τις ευρωεκλογές να το συζητήσουμε, αλλά εγώ δεν αναφέρθηκα καν στις εκλογές, αναφέρθηκα στη προσπάθεια συσπείρωσης κόσμου και τι αποτελέσματα είχε, χωρίς να σημαίνει ότι τότε τα κάναμε όλα σωστά, αλλά κάτι κάναμε!!

Ούτε εγώ το βλέπω να έχουμε ενδιαφέρουσες διαδικασίες αλλά όσο ΖΩ -> ΕΛΠΙΖΩ!!

KouKos

kk είπε...

Koukos,
Δεν είναι πολιτική οι συγκρίσεις του τύπου το 1999 κατεβάζαμε κόσμο, τώρα όχι! Και δεν το λέω μόνο σε εσένα, το λέω για κάθε καλοπροαίρετο. Με αφορμή ό,τι γράφεις, να θυμίσω ορισμένα πράγματα, για να κρατάμε την ουσία. Και τότε το ΚΚΕ το κατηγορούσαν για σεχταρισμό και επαναστατική γυμναστική. Και τότε αξιοποιήθηκαν μορφές πάλης στη γραμμη της απειθαρχίας. Και τότε υπήρχε ο διαχωρισμός με τις άλλες δυνάμεις, ειδικά με τον ΣΥΝ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τότε η οπορτουνιστική γραμμή τους εκφραζόταν με τη θέση για "ολοκληρωτικό καπιταλισμό" που συνεχεά της σήμερα από την ανάποδη είναι ο αγώνας για "εθνική ανεξαρτσία" σαν κρίκος). Η βάση του διαχωρισμού και το διαφορετικό του ΚΚΕ τότε ήταν ότι έκανε κυριάρχο (μεταξύ άλλων) της αντιμπεριαλιστικής πάλης την πάλη ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση, αποκάλυπτε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και τότε γινόταν κριτική στο ΚΚΕ ότι δεν βοηθά η γραμμή του στη συσπείρωση του λαού γιατί κατήγγειλε την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, την Ε.Ε. Όλως "τυχαίως" οι ίδιοι που καταγγέλαν και κατηγορούσαν τότε το ΚΚΕ για τις θέσεις του, κάνουν και τώρα κριτική!!! Αποφεύγετε, όμως, όλοι να πάρετε θέση ως προς την ουσία. Πολύ περισσότερο να πάρτε θέση στις σημερινές συνθήκες. Και η ουσία στο πρόγραμμα του ΚΚΕ και στον μ.-λ. είναι η πάλη της εργατικής τάξης για το σοσιαλισμό. Στη βάση αυτή διμορφώνει το κόμμα την τακτική του και τη γαρμμή συμμαχιών (συμμαχίες δεν σημαίνει συνεργασία κομμάτων, συνεργασία με αστικά και μικροαστικά κόμματα). Όλα τα άλλα που γράφονται είναι απλά τρίχες. Γιατί με τη λογική ορισμένων το ΚΚΕ δεν έπρεπε να επεξεργαστεί το πρόγραμμα του το 1978 σε σχέση με το 1973. Το 1987 δεν έπρεπε το ΚΚΕ να αποφασίσει την επεξεργασία νέου προγράμματος και το 1996 δεν έπρεπε να γίνει η επεξεργασία του προγράμματος. Και σήμερα που έχουν συσσωρευτεί εξελίξεις στο επίπεδο της οικονομίας, της ενσωμάτωσης στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και όξυνσης των αντιθέσεων...Κάποιοι δεν θέλουν να βαθαίνουμε στις επεξεργασίες και στη θεωρία γιατί δεν εννοούν να καταλάβουν (λέμε τώρα) ότι αποδοχή του μ.-λ. σημαίνει να μελετάς και να προβλέπεις την κίνση και την αλληλοσύνδεση των φαινομένων, όχι παπαγαλία σχημάτων άλλης εποχής. Πολύ περισσότερο δεν σημαίνει να μην μελετάμε κριτικά ορισμένα ζητηματα με τη στρατηγική του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.Αλλά γιατί είναι αρεστό για τα ζητήματα στρατηγικής να γίνονται αναφορές σε αποσπάσματα αποφάσεων της Κ.Δ. το 1935 και όχι στον Λένιν; Τυχαίο, δεν νομίζω!!!

kk είπε...

"Το έχουμε κιόλας πει: Το ενιαίο μέτωπο του Σοσιαλιστικού και του Κομμουνιστικού Κόμματος κλείνει μέσα του λαμπρές δυνατότητες. Φτάνει μόνο να το θέλει στα σοβαρά, και μπορεί αύριο να γίνει ο κύριος τής Γαλλίας. Πρέπει όμως να το θέλει...
Δεν μιλάμε ξεχωριστά για το καθένα από τα δύο κόμματα, το Σοσιαλιστικό και το Κομμουνιστικό, γιατί και τα δύο τους παραιτήθηκαν από την ανεξαρτησία τους για χάρη του ενιαίου μετώπου...Απ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να βγάλουμε όλα τα αναγκαία συμπεράσματα. Το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι: ο αγώνας για την εξουσία. Ο σκοπός του ενιαίου μετώπου δεν μπορεί παρά να είναι μία κυβέρνηση ενιαίου μετώπου, δηλαδή μια κυβέρνηση σοσιαλιστών - κομμουνιστών, ένα υπουργείο Μπλουμ - Κασέν...Η καμπάνια του ενιαίου μετώπου πρέπει να στηρίζεται σ' ένα καλά επεξεργασμένο μεταβατικό πρόγραμμα, δηλαδή σ' ένα σύστημα μέτρων, πού —με μια έργατοαγροτική κυβέρνηση— θα εξασφαλίζουν το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό...
Ένα πρόγραμμα μεταβατικών διεκδικήσεων για τις «μεσαίες τάξεις» μπορεί, φυσικά, να αποχτήσει μεγάλη σημασία, αν ανταποκρίνεται, από τη μια μεριά, στις πραγματικές ανάγκες των μεσαίων τάξεων και, από την άλλη, στις απαιτήσεις τής εξέλιξης προς το σοσιαλισμό...Οι «μεσαίες τάξεις» έχουνε δει πολλά προγράμματα. Αυτό πού τούς χρειάζεται είναι να έχουν εμπιστοσύνη ότι το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί..."
Αυτά έγραφε ο Τρ'οτσκι το 1934 στο βιβλίο του "που βαδίζει η Γαλλία". Μήπως σας θυμίζουν τίποτα; ή μήπως λέει το ΚΚΕ τα ίδια σήμερα;

Δημήτρης Κ. είπε...

mariori,

Όποτε συμφέρει στρέφουμε το βλέμμα στο εκλογικό αποτέλεσμα και όποτε δε συμφέρει το αποσυνδέουμε από την τακτική μας;
Sfyrodrepano, θα ήταν προτιμότερο, αφού τόσο σε απασχολεί η Νέα Σπορά, να πιάσεις μια μια τις θέσεις της και τεκμηριωμένα να της απαντήσεις. Αν μπορείς. Το να επιδίδεσαι σε μία τακτική λασπολογίας δεν ωφελεί σε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Αναυδε κι όλοι οι μετωπομάχοι συνεχώς κάνετε παραινέσεις του τύπου :
« Ειναι λαθος το να μεταφερεις μια στρατηγικη που βασιζεται σε αλλα δεδομενα στο σημερα . Το copy/paste δεν εχει εφαρμογη στην εξελισσομενη πραγματικοτητα».
Αλλά συνεχώς και ανατρέχετε σε ιστορικά προηγούμενα και σε copy/paste όπως ο kk σε προηγούμενες αναρτήσεις. Απλά τα ιστορικά παραδείγματα στην περίπτωση των Μετώπων είναι βαριά σαν βράχοι και τσακίζουν τα πόδια. Ακόμα, αποδεικνύουν τον Τροτσκιστικό χαρακτηρισμό σας που είναι καταδικασμένος απ τον κόσμο της Αριστεράς, οπότε δεν πιάνει να τo επαναλαμβάνετε!
Τώρα , σύμφωνα με το σχόλιό σου 6 Οκτωβρίου 2012 9:26 π.μ. και αφού ίσχυε το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ μεταξύ ΕΣΣΔ και Γερμανίας πρέπει να καταδικαστεί το γράμμα του Ν Ζαχαριάδη που καλούσε σε υπεράσπιση της πατρίδας ακόμα και με το Μεταξά όπως έκανε μέσα στη μεγάλη σύγχυση ( και τότε) η (γνήσια) ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με τους τροτσκιστές ενώ η διαβρωμένη από το Μανιαδάκη το πρόβαλε!!!
Αυτή κι αν ήταν σύγχυση!!!!
Γ Κρητικός

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7:08 μμ.:

Ή δεν ξέρεις να διαβάζεις και δεν φταις εσύ αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα στον καπιταλισμό ή προσπαθείς να κάνεις συνδικαλίκια του κώλου, οπότε φταις με το παραπάνω. Αλλά αφού προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος κάν΄το τουλάχιστον καλά...
Άκου λοιπόν αποτυχημένε ατακαδόρε.
Το Πρόγραμμα που ψηφίστηκε στο 15ο Συνέδριο ΕΙΝΑΙ το πρώτο Πρόγραμμα του ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες που αναφέρει καθαρά, ξάστερα και χωρίς περικοκλάδες το αυτονόητο σήμερα: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ!
Τώρα πως εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι αντιπαρατίθεται το Πρόγραμμα αυτό με το πρώτο Πρόγραμμα του ΚΚΕ (το 1918 εννοείς;) και χαρακτηρίζεται οπορτουνιστικό, τι να πω...
Αυτό που λέω και θα το ξαναπώ είναι ότι κάτι τύποι σαν και σένα και το κοζάκικο κνούτο λερώνετε ότι αγγίζετε.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ παρακάμπτει κάποια "αμείλικτα" βαρετά ερωτήματα, που της τέθηκαν ευθέως και ούτως ή άλλως απαντιούνται κι από τους επόμενους, για να απαντήσει επιλεκτικά με τη σειρά της τα εξής.

Αν το κοινό μας σπίτι (τι ωραία γκορμπατσοφική έκφραση αλήθεια, ε;) είναι ο κομμουνισμός, η κρεμάλα που μας απειλεί είναι ο ρεβιζιονισμός, και με αυτήν την έννοια μιλάω για κρεμασμένους. Ο νοών νοείτω, αλλιώς δεν πειράζει, καταλαβαίνουν αυτοί που μας διαβάζουν

Η νέα σπορά επί του παρόντος είναι πολύ χαμηλά, ή μάλλον έξω από τις προτεραιότητές μου. Έπαιξε το ρόλο της προεκλογικά κι έκτοτε διατελεί σε χειμερία νάρκη, για να ξυπνήσει όταν χρειαστεί μαζί με τα υπόλοιπα φίδια. Αν πάντως θέλει απαντήσεις, ας αφήσει για μία εβδομάδα -όχι παραπάνω- ανοιχτά τα σχόλια στην ιστοσελίδα της και θα τις έχει με το παραπάνω.

Άσωτε, αν κι εφόσον οριστεί ως προγραμματικό το επόμενο συνέδριο, θα γράψω κάποια πράγματα εισηγητικά σχετικά με όσα βάζεις. Πέραν αυτού, η συνδικαλιά για την περεστρόικα το εικοστό συνέδριο και τη σημερινή κατάσταση στο κκε (προσθέτεις μήλα με πορτοκάλια, βάζεις τα μυαλά μας στο μίξερ και βγάζεις φρουτοχυμό) είναι από τις πιο διασκεδαστικές που έχω διαβάσει τελευταία και υποθέτω ότι θα γίνει περισσότερο, αν την αναπτύξεις περαιτέρω, για να δικαιολογήσεις τον παραλληλισμό.

ΚΚ, αυτό που σχεδιάζω να γράψω προς το παρόν είναι κάτι σχετικό με τον αριστερισμό του λένιν, με αφορμή τα σχόλιά σου σε κάποια προηγούμενη ανάρτηση.

L. είπε...

μάγκες πάει κι ο Καλτσώνης;; κι αυτός προδότης του επαναστατικού κινήματος;;; Χωρίς ειρωνία-για το "πάει κι ο Καλτσώνης... Τι έγινε, χάνουμε επεισόδια, όσο για σένα μπρεζνιεφικό απολίθωμα είσαι ο mother fucker προβοκάτορας όλων των εποχών. Ο Τζέιμς Μποντ της προβοκάτσιας

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ναι ρε πούστη μου, πάντα ήθελα να μην είμαι ένας απλός πράκτορας, αλλά κάτι παραπάνω και τώρα βλέπω τους κόπους μου να δικαιώνονται. Τζέιμς μποντ για πάρτη σου θα γίνω. Νούμερο επτά στην ιεραρχία των πρακτόρων.
Γεια σου ρε L, πατέρα του μαρξισμού (που του πηδάει τη μάνα, όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο).

Ανώνυμος είπε...

To μπλογκ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αλλά στα σχόλια γίνεται μπαχαλο.Μου προκαλεί κακή εντύπωση πως κάποια παιδιά αντι να υπερασπιστούν με επιχειρήματα την άποψή τους απαντούν μονό με χαρακτηρισμούς.
Και με λυπεί περισσότερο όταν το κάνουν μελή και οπαδοί του Κομματος. Δυστυχώς το βλέπω σαν πρακτική τελευταία όχι μόνο στη μπλογκοσφαιρα.
Πρακτορολογιες,αφορισμοι και τσαμπουκάδες καλό είναι να δώσουν τη θέση τους στην προπαγάνδα με ανάλυση και επιχειρήματα.
Εξαλλου σε αυτό το σημείο υπερέχουμε

ΧΗΜΙΚΟΣ

L. είπε...

άκου να δεις τι είπε η γρια του προβοκάτορα του μπάτσου

http://www.youtube.com/watch?v=Bc2ygdxpQvI

κι όπως το μπλέκεις μόνο αυτό να περιμένεις να ακούσεις...
αλλά έχεις κέφια όταν γράφεις

kk είπε...

Σώπα, τόσο δύσκολα τα έχετε δεί διάφοροι ανώνυμοι, που βγήκε ο Καλτσώνης να γράψει; Βρε τι λές;
Μήπως εσύ γράφεις στη νεα σπορά; Πώς πάνε οι συζητήσεις με το Λαφαζάνη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

kk είπε...

Κρητικός Γ.
Σοβαρά, ό,τι έβαλα από τον Λένιν είναι απλά copy/paste; Από το Λένιν έβαλα μόνο όσα έχουν γενικότερη θεωρητική σημασία. Όλα τα άλλα τα έβαλα για να ξεμπροστιάσω τις ανοησίες που λέγονται ενάντια στο ΚΚΕ και τη σπέκουλα που γίνεται με τον "Αριστερισμό". Δες και εσύ τα απόσπασμα από τον Τρότσκι. Μήπως συμβαδίζει με τις δικές σου απόψεις; Και άσε τον Ζαχαριάδη...μην πενεύεις τους νεκρούς για να αθάψεις τους ζωντανούς, με ανιστόρητες ανοησίες!

kk είπε...

Κουίζ,
ποιανού φωστήρα είναι η ιδέα να βγάζουν οι οπορτουνιστές τσιτάτα από το Στάλιν για να επιτεθούν στο ΚΚΕ; Ποιός έγραψε για την διάλεξη του Στάλιν για Στρατηγική-Τακτική αποκόβοντας δύο σημεία για να τη διαστρεβλώσει και χωρίς να καταλαβαίνει τι αντιγράφει; Σου λένε, αυτοί υπερασπίζονται τον Στάλιν και την ΕΣΣΔ, θα τους βγούμε από τα "αριστερά"...Σιγά τα αυγά! Ποιος τα σκέφτηκε, μήπως κάτι περισπούδαστοι καθηγητές; Να δώσετε φιλάκια πολλά στον Ρούση και στον Μπιτσάκη που φλερτάρουν με το ΣΥΡΙΖΑ. 'Αντε, γιατί και η ξεφτίλα έχει όρια και για εσάς.

Σφυροδρέπανε, καλή η σκέψη σου για τον "Αριστερισμό". Δεν ξέρω αν καταλήξεις στα ίδια συμπεράσματα με εμένα, αν συμφωνήσουμε ή όχι, αλλά είναι χρήσιμο. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να γίνεται η συζήτηση με πραγματικά δεδομένα και όχι με τσιτατολογία του τύπου "Άπαντα τ. 41"!

Αναυδος είπε...

Ο ιδιος ο Ζαχαριαδης ήταν αναλυτικοτατος στην εξηγηση που εδωσε για το γραμμα του

(...)Μπορεί στα 1914 μια τέτοια θέση για μια μικρή χώρα να 'ταν εσφαλμένη. Σήμερα εκτός από τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό υπάρχει και η ΕΣΣΔ βασική κατάχτηση της παγκόσμιας επανάστασης και πρωταρχικό στήριγμα για κάθε λαϊκό απελευθερωτικό και επαναστατικό κίνημα. Και με τη σημερινή κατάσταση σε Μεσόγειο - Βαλκάνια - Ευρώπη η θέση του ΚΚΕ στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, όπως μπαίνει στο "ανοιχτό" γράμμα μου και όπως ξεκαθαρίζεται πιο πάνω, σε τελευταία ανάλυση δεν ωφελεί ούτε τον Μουσολίνι - Χίτλερ, ούτε τον Μεταξά, ούτε την Αγγλία, παρά μόνο τον λαό της Ελλάδας και την Παγκόσμια Επανάσταση (....)

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=1488124&publDate=27/10/2002

Από την αλλη το συμφωνο Μολοτοφ-Ριμπεντροπ ηταν μια προσωρινη ανακωχη που εδωσε στην ΕΣΣΔ μια ανασα περιπου 2 χρονων. Οι κομμουνιστες γνωριζαν οτι ο στοχος του Αντι-κομιντερν αξονα ηταν η ΕΣΣΔ

Επαναλαμβανω το copy/paste δεν ειναι ασφαλής τακτική σε μια μεταβαλλομενη συγκυρια. Επισης η αναγνωση της ιστορίας και της στρατηγικης του κομ κομματος πρπει να γινεται με αναφορά στην συγκυρια. Συνεπώς τα μετωπα τα οποια εχεια αναγει σε φετιχ ηταν η απαντηση σε συγκεκριμενη ιστορικη συγκυρια οπου καταλυτικο ρολο επαιζε η υπαρξη του πρωτου σοσιαλιστικου κρατους. Οτιδηποτε ελαφρυνε την πιεση στην ΕΣΣΔ ηταν επαναστατικό. Σημερα ενα παρομοιο μετωπο ειναι μετωπο ταξικης συνεργασιας με αποκλειστικο στοχο τη σωτηρια του καπιταλισμου και ορισμένων στρωματων υπηρετων του συστηματος

Ειναι λιγο αστειες οι κατηγορίες για τροτσκισμο εναντια στο ΚΚΕ απο ανθρωπους που σημερα λενε ακριβως τα ιδια με αυτα που λενε οι τροτσκιστικες οργανωσεις της χωρας (ΣΕΚ, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, ΔΕΑ κλπ). Μηπως η κατηγορια για τροτσκισμό ειναι η αποδειξη ενοχης και ντροπης που βρισκεσται στο ιδιο μετεριζι ?

Ανώνυμος είπε...

ρε kk,
με όλη τη καλή διάθεση, έχουν κάποια σχέση αυτά που απαντάς με αυτά που γράφω πιο πάνω;; θα με τρελάνεις;;
Αναφέρομαι στη συσπείρωση κόσμου, και αυτό δεν είναι μόνο το κατέβασμα στο δρόμο, είναι οι παρατάξεις σε σωματεία-δήμους-σχολές... που έκαναν δουλειά και τώρα έχουν διαλυθεί, δουλειά στις γειτονιές κτλ. Το ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι σαν συσπείρωση τη συμμαχία με ΣΥΝ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μου τη λες για αυτό δεν μπορώ να κάνω κάτι, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Όσον αφορά το πρόγραμμα προφανώς και δε θα μείνει 100 χρόνια ίδιο, αλλά το κόμμα έχει διαδικασίες να γίνονται αυτά, και σήμερα δεν τηρούνται αυτές οι διαδικασίες είτε το θέλεις είτε όχι. Για να μην επαναλαμβάνω, έχουν αναφερθεί πολλές φορές στοιχεία όπως το άρθρο της Μπέλλου για το Κόμμα, άρθρα για την αλληλεξάρτηση.... Ε κοίτα να δεις, αν αυτή τη στιγμή η μπέλλου και ο οποιοσδήποτε διαφωνεί με το καταστατικό ή το πρόγραμμα μπορεί να φύγει από το κόμμα, άμα αλλάξει μπορεί να ξανάρθει, έτσι γίνονται τα πράγματα.

KouKos

kk είπε...

KouKos,
Και εγώ σου απαντώ με όλη την καλή διάθεση (που έτσι και αλλιώς υπάρχει). Αλλά αυτά που γράφεις απο που προκύπτουν; Και εν πασει περιπτώσει, τι εννοείς "παρατάξεις"; Από όταν δημιουργήθηκε το ΠΑΜΕ, οι κομμουνιστές δουλεύουν πλατιά με τις επιτροπές αγώνες με βάση τον κλαδο και τους χώρους δουλειάς και σε αντιμονοπωλιακή-αντιιμπεριαλιστική γραμμή πάλης. Αυτή είναι η γραμμη συσείρωσης. Δίνουν μάχη για ην πολιτικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση των αγώνων. Αν εννοείς "παρατάξεις" κάποιες οργανωμένες δομές παράλληλες του κόμματος, τότε έχεις πολύ στενή αντίληψη για τη συσπείρωση ως προς την ουσία.Γιατί την περιορίζεις στα όρια όσων συμφωνούν πολιτικά, γιατί περιορίζεις τη δράση των κομμουνιστών στη συνδικαλιστική δουλειά βαφτίζοντας τους "παράταξη", γιατί δεν έχει τα χαρακτηριστικά της κινητοποήσης μαζών και οργάνωσης του αγώνα, γιατί την περιορίζεις στη δράση στα όρια ενός Δ.Σ. Λοιπόν, δεν ταυτίζεται η συσπείρωση με την μορφή. Πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες απαιτείται άλλος τρόπος δουλειάς και δεν υπάρχουν θέσφατα. Τα πάντα πρέπει να υπηρετούν την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και τη συγκέντρωση δυνάμεων για την σοσιαλιστική επνάσταση (τα λέω χοντροκομμένα).
Θα αντιστρέψω το ερώτημα, γιατί επιμένεις στην ύπαρξη δομών οργάνωσης παράλληλες με αυτούς του κόμματος που όμως δεν υπάρχει ιδεολογική-πολιτική ενότητα, αλλά πρέπει να δεσμεύονται οι κομμουνιστές; Από πότε η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων ταυτίζεται με τους συνδιασμούς σε αρχαιρεσίες ή σε τοπικοδιοικητικές εκλογές, που και αυτές είναι βαθιά πολιτικές και αφορούν κρατικές δομές διοίκησης; Η αντίληψη που εκφράζεις (συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν έχει σημασία) παραπέμπει σε κοινοβουλευτισμό και μάλιστα με λογική διάχυσης. Το ΚΚΕ λοιπόν λέει συσπείρωση από τα κάτω, με όρους κινήματος. Και αυτά είναι βασισμένα και στο 15ο και στο 16ο και στο 17ο και στο 18ο Συνέδριο. Δηλαδή με ποιά γραμμή πάλης και συσπείρωσης δουλεύουν οι κομμουνιστές. Έχει απορριφθεί η γραμμή "ενότητας στο πρόβλημα", της "αριστερής ενότητας", της διάχυσης και της υποταγής στο κίνημα.
Η λογική που εκφράζεις είναι σε αντίθετη κατευθυνση και με το ΠΑΜΕ και με τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου.
Τέλος, τα άρθρα των στελεχών του ΚΚΕ εκφράζουν απόλυτα τις αποφάσεις των συνεδρίων που σημαίνει ότι είναι συλλογικά επεξεργασμένες αποφάσεις και βασίζονται στις λενινιστικές αρχές. Για παράδειγμα, αν αμφιβάλεις για το άρθρο της Μπέλλου, μπορείς να διαβάσεις το "Τι να κάνουμε;" και τον "Αριστερισμό".
Και μην ψαρώνεις από αυτούς που για να κρύψουν την αντιΚΚΕ δράση τους και την πάλη ενάντια στις αποφάσεις του ΚΚΕ εφευρίσκουν διάφορες φαντασιώσεις για τα στελέχη του ΚΚΕ κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη.
Και για να μιλήσουμε επί της ουσίας η λογική τους είναι συσπείρωση στο πρόβλημα και όχι συσπείρωση ενάντια στις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα, αρά και στη λύση του. Γιατί και αυτοί επιδιώκουν να περιορίσουν τη δράση του ΚΚΕ σε μια εκδοχή "ανθρώπινης διαχείρισης" του καπιταλισμού. Για αυτό το λόγο επανφέρουν μια ανάλυση του ιμπεριαλισμού που δεν έχει καμιά σχέση με την λενινιστική αντίληψη. Για αυτό ακόμα θέλουν και συνεργασία με δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ρτου ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πώ ότι έχουν ανοιχτή γραμμή. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι οι ΝΑΡίτες λένε τα ίδια για το ΚΚΕ με αυτά που υπερασπίζεσαι; Κατηγορούν κάποιο το ΚΚΕ για τροτσκισμό. Παραπάνω παρέθεσα ένα χαρακτηρισκό απόσπασμα από γαρφτό του Τρότσκι. Δεν παρατηρείς ότι είναι παρόμοια με αυτά που λένε διάφοροι για μεταβατικές κυβερνήσεις κλπ;

Το Κνούτο του 15ου είπε...

Στην σχετικά ταραγμένη και πλούσια σε αγώνες περίοδο από τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι τις αρχές του 2000 το Κόμμα:
1. Έριξε και έφαγε αμέτρητο ξύλο από τις δυνάμεις καταστολείς και τους προβοκάτορες του παρακράτους σε όλους τους δρόμους της Αθήνας
2. Έκανε ντου έξω από το Ζάππειο κατά τη σύνοδο για τα 50 χρόνια του ΝΑΤΟ
3. Έκανε ντου στη γερμανική πρεσβεία
4. Έκανε ντου στην ιταλική πρεσβεία
5. Έκανε ντου στην αγγλική πρεσβεία, όπου και μπήκε μέσα και έκανε λαμπόγιαλο τα πάντα (από το κουβούκλιο του φύλακα μέχρι τα πράγματα στις αίθουσες του κτηρίου)
6. Έκανε ντου στις διμοιρίες έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία
7. Έκανε ντου στα γραφεία της ΕΕ
8. Αγνόησε την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά την επίσκεψη Κλίντον, συγκρούστηκε με την αστυνομία και μάτωσε από τις δυνάμεις καταστολής
9. Μπούκαρε στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης όπου άραζαν τα ΝΑΤΟικά καράβια και έφαγε ανηλεώς ξύλο
10. Έστειλε τα αμερικάνικά άρματα στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης
11. Βρέθηκε μέσα στη μαύρη νύχτα με κράνη και καδρόνια, έτοιμο για σύγκρουση και αγώνα, στην παραλία της Κατερίνης όταν γινόταν η αμερικάνικη απόβαση
12. Τσακίστηκε από την καταστολή στους καταπέλτες των πλοίων στον Πειραιά
13. Συγκρούστηκε για ολόκληρα χρόνια στους αντιιμπεριαλιστικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου, τσακίζοντας την προβοκάτσια και διαφυλάσσοντας το πραγματικό νόημα των αγώνων του λαού

Όλα αυτά ήταν οπορτουνισμός? Ποια απόσταση χωρίζει αυτές τις (πολύ πρόσφατες) εποχές από τη σημερινή φοβική τακτική του Κόμματος, το οποίο τρέχει με την ουρά στα σκέλια για να κρυφτεί από τη Ζήνωνος μέχρι το Μοναστηράκι? Γιατί τελικά πάρθηκε η μοναδική απόφαση να πάμε στο Σύνταγμα στις 20 Οκτώβρη, υφιστάμενοι (με ελλιπέστατη προετοιμασία) μιας ασύλληπτης έκτασης επίθεσης?
Γιατί τους φοβόμαστε σήμερα όταν πριν 10 και 15 χρόνια, τότε που ψάχναμε ακόμη να βρούμε κάνα σύντροφο γύρω μας με το κλεφτοφάναρο, βρισκόμασταν μπροστάρηδες, εμπνευστές και ασπίδα του λαού ενάντια στην προβοκάτσια και την καταστολή? Γιατί δεν τους φοβόμασταν τότε και τους φοβόμαστε σήμερα? Ποια γραμμή τελικά κατοχύρωσε το άσπιλο κύρος του Κόμματος ανάμεσα στο λαό, η πρόσφατα παρελθούσα ή η σημερινή? Το κύρος του Κόμματος υψώθηκε όταν οι κομμουνιστές έβαζαν τα κεφάλια τους στον ντορβά των γκλομπ και των μολότοφ για να προφυλάξουν το λαό ή τώρα που ο λαός τσακίζεται συστηματικά, γινόμενος ένα αδύναμο άθυρμα μεταξύ καταστολής και προβοκάτσιας, ενώ το Κόμμα γυρνοδιαβαίνει στα σοκάκια της Αθήνας?

Το Κνούτο του 15ου είπε...

Γιατί το Κόμμα προετοίμασε μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και στο Αφγανιστά, ενώ δεν έκανε ούτε μία διαδήλωση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη (πλην μίας μικρής απογευματινής κυριακάτικης πορείας της ΚΝΕ την πρώτη μέρα των βομβαρδισμών)?

Γιατί το Κόμμα οργάνωσε την πάλη του λαού και σήκωσε ένα μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα "υποδοχής" όποτε κατά τις προηγούμενες δύο δεκαετίες σχεδιάστηκε ή και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ελλάδα από τα κοράκια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, όπως η Ολμπράιτ (1996, τελικά το ταξίδι ακυρώθηκε), ο Κλίντον (1999), ο Πάουελ (2003), η Κοντολίζα Ράις (2006), ενώ όταν το καλοκαίρι του 2011 ήρθε στην Αθήνα η Χίλαρι Κλίντον, βρήκε μία Αθήνα αποστειρωμένη και το ΚΚΕ δεν κάλεσε ούτε σε μία υποτυπώδη συγκέντρωση?

Τι γίνεται και ποιος θα απαντήσεις σε όλα αυτά? Σε ΑΥΤΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κνούτο είσαι οπορτουνιστής. Θέλεις να σύρεις το ΚΚΕ σε βρωμικη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Επιτίθεσαι άνανδρα και κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του ιντερνετ στην πρωτοπόρα και ηρωική ηγεσία μας. Σε ξεσκεπάσαμε όμως. Είσαι φραξιονιστής, χαφιές, Πετσικός, Χαλβατζηδικός, μπάσταρδο των νεοσποριτοεργατικοαγωνιστών, διαφωνείς με τη στρατηγική του Κόμματος. Είσαι αντικομμουνιστής, παλιόσκυλο, βαρίδι και έκφυλος. Ακούγεται ότι είχες πάει με τη μισή σπουδάζουσα. Επίσης ακούγεται ότι κουνάς και την αχλαδιά. Έχεις ανοιχτό δίαυλο με την Κουμουνδούρου. Ακόμα και εάν δεν είσαι όλα αυτά, αντικειμενικά παίζεις αυτό το ρόλο.

Σε πήραμε όμως χαμπάρι.

ΟΥΓΚ.

Μουλάς Ομάρ

Ανώνυμος είπε...

Α, επίσης λες ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη άρα αποικία άρα θες να συμμαχίσουμε με τη μη μονοπωλιακή αστική τάξη άρα είσαι με αυτούς που διαγράψαν το Ζαχαριάδη, οι οποίοι είναι αυτοί που φύγανε με τον Παρτσαλίδη.

Λες επίσης ότι υπάρχουν στάδια και σινικά τείχη ανάμεσα στο Σοσιαλίσμό και στον Κομμουνισμό, ότι υπάρχουν σινικά τείχη ανάμεσα στην αντιιμπεριαλιστική και την αντικαπιταλιστική πάλη.

Έχεις επίσης κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Και είμαι σίγουρος ότι εσύ τα γράφεις στο ιντερνετ.

Ουγκ.
Μουλάς Ομάρ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν συμφωνώ στα υπόλοιπα που έβαλες στην αρχή αλλά σε αυτά τα τελευταία έχεις ένα δίκιο..
Μάλλον το κκε το βλέπει σαν αριστερισμό όλα τα προηγούμενα και θα μπορεί να τα δικαιολογήσει λέγοντας άλλες εποχές κτλπ.
Αυριο προβλέπω κάτι μεταξύ Μεταξουργείου και Θησείου την κατάληξη
Α!Ξέχασα και από μεθαυριο θα κλιμακώνουμε ξανά..

Μαυροθωμάς

Ανώνυμος είπε...

Άναυδε καλή βδομάδα
Νομίζω όμως πως ό τι διαβάζεις το βλέπεις επιδερμικά , το κατεβάζεις αμάσητο,δεν φτάνεις στο κόκκαλο πολύ δε περισσότερο στο μεδούλι!Λές «η αναγνωση της ιστορίας και της στρατηγικης του κομ κομματος πρπει να γινεται με αναφορά στην συγκυρια.» και δεν βλέπεις ότι η οικονομική κρίση της δεκαετίας του 30 έδωσε ένα πρωτοφανή ανταγωνισμό, όχι απλά για ορισμένες περιοχές επιρροής αλλά για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!Παραβλέπωντας την ένταση των αντιθέσεων της εποχής λές
«Από την αλλη το συμφωνο Μολοτοφ-Ριμπεντροπ ηταν μια προσωρινη ανακωχη που εδωσε στην ΕΣΣΔ μια ανασα περιπου 2 χρονων. Οι κομμουνιστες γνωριζαν οτι ο στοχος του Αντι-κομιντερν αξονα ηταν η ΕΣΣΔ»
Ερώτημα : Γιατί τοτε δεν υπογράφτηκε ανάλογο σύμφωνο και με τους υπόλοιπους Αντι-κομιντερν Αγγλογάλλους?
Κατ αρχήν δεν ήταν ένα απλο σύμφωνο που έδινε μια ανάσα!!! Ήταν ένα μεγαλοφυές σχέδιο στη σύλληψή του που ο Στάλιν έριχνε βόμβα στο απέναντι στρατόπεδο του ιμπεριαλισμού οξύνοντας στο μέγιστο τις αντιθέσεις τους γκρεμίζοντας τις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ των Αγγλογάλλων για ένα Αντι ΕΣΣΔ μέτωπο μπροστά στην απειλή του Χίτλερ!Αυτό βοήθησε τελικά το σχηματισμό του αντιφασιστικού μετώπου και την μεγάλη αντιφασιστική Νίκη! Αυτό όμως ήταν ενας ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ και γι αυτό το λόγο ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟΣ, που δημιούργησε σύγχυση σε πολλούς!
Επρεπε να έχει κανείς την οξυδέρκεια και τη γνώση του Ν Ζαχαριάδη- κι ορισμένων άλλων στελεχών τότε χωρίς πληροφόρηση στη φυλακή-ώστε να πάρει αυτή τη θέση στο γνωστό γράμμα.
Έπρεπε λοιπόν να ξεδιαλύνει αυτή τη σύγχυση του κόμματος πρίν 82 χρόνια έγραψε το γράμμα με τα 6 επιχειρήματα για τη «θέση μας στον πόλεμο» που μας παραπέμπει το σχόλιό σου.
Δε σε προβληματίζει λοιπόν ότι:
1.Το μοναδικό σου επιχείρημα ο ΝΖ το τοποθετεί επικουρικά σε παράγραφο του Πέμπτου?
2.Ποιό τοποθετεί πρώτο επιχείρημα?
Η σημειολογία εχει λοιπόν αξία για εποχες που λόγω αντιπερισπασμών δεν μπορεί να εξηγηθούν ανοιχτά όλα!
¨Οσο για το «η κατηγορια για τροτσκισμό ειναι η αποδειξη ενοχης και ντροπης που βρισκεσται στο ιδιο μετεριζι ?» σου (ξανα)απαντώ με τη φράση του Ν Ζ: « Όμως το ΚΚΕ έχει δική του πολύτιμη θετική πείρα απομόνωσης με σωστή πολιτική ενιαίου μετώπου, ρεφορμιστών, αγροτοπατέρων ψεφτοσοσιαλιστών, τροτσκιστών-αρχείων ,ψεφτοδημοκρατών(Πλαστήρας-ΕΠΕΚ) κλπ.»
Αυτά και τέλος γιατί έχουμε κι αγώνες Αναυδε!Απο δω και πέρα προβληματήσου μόνος σου , κι οτι διαβάζεις να το στίβεις καλά να παιρνεις όλη την ουσία!

Ανώνυμος είπε...

kk,
"εννοώ όπως τότε που το κκε συσπείρωνε χιλιάδες κόσμου ενάντια στο πόλεμο, το ασφαλιστικό, στα εργασιάκά, που έστελνε τους νατοϊκούς στις λαχαναγορές, με χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στους δρόμους, που έκανε ντου στις πρεσβείες. Αυτό το ΚΚΕ έχει ανάγκη ο λαός."
Αυτό ανέφερε αρχικά, οι παρατάξεις είναι ένα παράδειγμα, μπορώ να σου θυμίζω πολλά άλλα, μήπως θυμάσαι την ΕΕΔΥΕ, για να μην πω για την ΝΔΕ.
Μήπως θυμάσαι ότι το διήμερο την ΚΝΕ είναι αντιιμπεριαλιστικό και κάποτε πέρασε από Άκτιο, Λιτόχωρο, Σούδα, και τα τελευταία χρόνια έχει καταλήξει ιστορικό, και στο λέω σαν ένας τύπος που λατρεύει το Νεστόριο σαν χώρο.
Ότι κάποτε τέλος πάντων ασχολούμασταν με οτιδήποτε απασχολούσε τον εργαζόμενο ενώ τώρα το μόνο που μας απασχόλησε ήταν τα χαράτσια (πάλι καλά!) και αυτό για να μην μας κράξει ο κόσμος;;;

Και επειδή "τυχαίνει" το "τι να κάνουμε;" να βρίσκεται πάνω στο γραφείο μου (κι επειδή μου τη σπάνε τα τσιτάτα του τύπου διάβασε αυτό και το άλλο...) θα σου προτείνω να διαβάσεις το κεφάλαιο "ΙΙΙ.ε) Η εργατική τάξη πρωτοπόρος αγωνιστής της δημοκρατίας" και να σκεφτείς τι έγραφε ο Λένιν για το πως θα αναπτυχθεί ολόπλευρα η πολιτική συνείδηση του προλεταριάτου.(Αυτό για το προηγούμενο θέμα)
όσον αφορά τη Μπέλλου πραγματικά βαριέμαι να ασχοληθώ μαζί της, θα σου πρότεινα κι εδώ να διαβάσεις το καταστατικό του κόμματος.

Και κάτι τελευταίο, έχουν σχέση οι τελευταίες αναλύσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλισμό με τη λενινιστική αντίληψη;;; Έχει σχέση η θέση ότι ενισχύονται τα ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας με την κατάσταση που ζούμε σήμερα; Ότι η εξάρτηση έγινε αλληλεξάρτηση;!!!
Και κάτι πιο τελευταίο, δηλώνω υπεύθυνα (ως ΚouKos) ότι ούτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσα στους Χαλυβουργούς στην Ομόνοια, ούτε τους διάφορους ΝΑΡίτες και ΑΡΑΣίτες (παλιούς) που κυκλοφορούν στις πορείες μας και συνομιλούν με μέλη της ΚΕ, αυτά για να μην πετιούνται έτσι στον αέρα για γραμμές επικοινωνίας.

Άντε και καλό βράδυ,
KouKos

Ανώνυμος είπε...

Δύο διορθώσεις στο σχόλιό μου των 6:04 μ.μ. 1.Αντι:Έπρεπε λοιπόν να ξεδιαλύνει αυτή τη σύγχυση του κόμματος πρίν 82 χρόνια έγραψε Να διαβαστεί:Έπρεπε λοιπόν να ξεδιαλύνει αυτή τη σύγχυση του κόμματος πρίν 72 χρόνια και έγραψε.
2.Υπογραφή.Γ Κρητικός

Αναυδος είπε...

Κριτικέ

Οποιος θελει να καταλαβει καταλαβαινει αλλοιως αρχιζει τη αναζητηση κρυφων σημειων και την κριτικη βασισμενος στα σημεια στιξης (οπως ενας παπαρας παραπανω που με αφορμη 2 εισαγωγικα εγραφε οτι το ΚΚΕ απορριπτει το ΕΑΜ).

|Η διαφορια του Β’ΠΠ με τον Α’ΠΠ ηταν η υπαρξη της ΕΣΣΔ. Τα αντιφασιστικα και τα λαικα μετωπα μονο κατω απο το πρισμα αυτο ειχαν νοημα. Απο κει και περα οταν τοτε η μονιμη κατηγορία ειναι οτι εισαι πρακτορας της Μοσχας εισαι υποχρεωμενος την αληθεια αυτη να μην την φωναξεις αλλα απλως να την παραθεσεις. Δυστυχως για σενα δεν ειμαστε καβαλιστες και η 5η παραγραφος δενει με την 1η 2η κλπ. Για αριθμολογια δε μπορω να συζητησω στην ουσια δεν μπορεις εσυ να συζητησεις Συνεπως...

Επειδη ακριβως εχουμε αγωνα σημερα οποιος σηκωνει το χερι εναντια στο κομμα το σηκωνει κι εναντια στο λαο μας γι αυτο κρειττον το σιγαν

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ένας ανώνυμος λέει στον άναυδο να απευθυνθεί σε κάνα μοναστήρι γιατί οι κομμουνιστές δεν ξέρουν να σιγούν και να σκεφτεί για να αντιληφθεί ποιος σηκώνει το χέρι του ενάντια στο κόμμα και το λαό και πού οδηγούμαστε. Όλα αυτά διανθισμένα με διάφορα υβριστικά που δε φταίει κανείς να τα διαβάσει, πέρα από εμένα που τα λογόκρινα.

kk είπε...

ΚouKos,
με συγχωρείς, αλλά θα το πώ και σε εσένα! Σταμάτα να τσιτατολογείς!
Αυτό βρήκες από το "Τι να κάνουμε;";
Δεν γνωρίζεις ότι το ζήτημα "Δημοκρατία" έμπενε γιατί δεν είχε πραγματοποιηθεί η αστικοδημοκρατική επανάσταση στη Ρωσία; Και με συγχωρείς αλλά είχες ποτέ σχέση με το ΚΚΕ και λές τέτοια πράγματα; Γιατί μάλλον για ΑΝΤΑΡΣΥΑ μου κάνεις. Για όλα τα άλλα που γράφεις δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα Και σταμάτα να παριστάνεις την κατίνα που κουτσομπολεύει. Αλλά έτσι αντιλαμβάνεσαι το εργατικό κίνημα και τα σωματεία, ιδιοκτησία του ΚΚΕ; Τι είναι αυτές οι ανοησίες που γράφεις για την απεργία στην Χαλυβουργία; Μου φαίνεται ούτε καταλαβαίνεις τι σημαίνει διαπάλη στην εργατική τάξη. Μου δίνεις την εντύπωση ότι δέχεσαι αναλύσεις που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν αποικία και χώρα που δεν έχει ολοκληρωθεί η αστική επανάσταση, δεν έχει στοιχειώδη καπιταλιστική ανάπτυξη. Για σκέψου, τι σχέση έχουν αυτά με τον μαρξισμό-λενινισμό;

Όρθιος είπε...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα, το αρθράκι σου ζέχνει προβοκάτσια. Σα του Τρότσκι... Εύγε!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευτυχώς όμως το σχολιάκι σου ζέχνει λενινισμό και με ξεσκέπασε. Σα λένιν και στάλιν μαζί. Κολοσσός..

Ανώνυμος είπε...

kk,
"Αντιλαμβάνομαι το κίνημα σαν ιδιοκτησία του ΚΚΕ.... και ... δεν ξέρω τι σημαίνει διαπάλη στο κίνημα!!!!!!!!!!!!!!!"
Αδυνατώ να σε παρακολουθήσω.......
Σηκώνω το χέρια ψηλά!!
καλό βράδυ...

KouKos
υγ.: ελπίζω να μην είσαι αθηναίος!!

kk είπε...

Koukos,
Ούτε πρόκειται να με παρακολουθήσεις.
Για την ουσία που συζητιέται δεν λές τίποτα. Πρόσεξε, όμως, όταν χρησιμοποιείς μια γραμμή επιχειρημάτων να ξέρεις να τα στηρίζεις κιόλας. Και ούτε θα συμφωνήσεις. Ενώ κατηγορείς το ΚΚΕ για σεχταρισμό, χρησιμοποιείς επιχειρήματα εναντίον του που είναι γεμάτα σεχταρισμό. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι καθένας που επιτίθεται στο ΚΚΕ και στην Κ.Ε. του γράφει ό,τι γουστάρει και ό,τι του κατέβει, για να μην πώ φαντασιοπληξίες; Τέλος πάντων...
Υ.Γ. Αθηναίος είμαι, αλλά τι νόημα έχει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε αρχηγέ όταν μου γράφεις προηγούμενο σχόλιο μία παρα πέντε.
"9 Οκτωβρίου 2012 12:52 μ.μ."
την ώρα που στις μια έχουμε συγκέντρωση και έχουν ήδη ετοιμαστεί οι προσυγκεντρώσεις, απλά μου δείχνεις ότι είσαι ένας κολλημένος κομπιουτεράς που νομίζεις ότι η ταξική πάλι διεξάγεται στο σφυροδρέπανο!! Εκεί κολλάει το αν είσαι αθηναίος. Άρα ούτε στη στάση εργασίας συμμετείχες. Άρα άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.
Καλημέρες,
KouKos

kk είπε...

Koukos,
Είσαι βλάκας. Δεν γνωρίζεις τη χρήση των smartphones; Τι να σου κάνω εγώ που δεν τα γνωρίζεις! Είπες την παπάτζα σου, μόνο που πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος. Περιμένοντας για τη συγκέντρωση και κάνοντας στάση εργασίας. Εσύ αλήθεια που ήσουν; Νε το σεχταριστικό ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που...ήταν πάλι "μόνοι τους"; Ή με τις πλατιές λαϊκές μάζες με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΓΣΕΕ;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ρε "ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ" ασχολιόμουν με τους συναδέλφους που κατέβηκαν στη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ, και όχι με το smartphone μου για να γράφω σχόλια στο σφυροδρέπανο.!! Αλλά άμα φέρνεις μόνο το τομάρι σου με κάτι πρέπει να ασχολείσαι!

KouKos

Ανώνυμος είπε...

Ο λεβέντης με το Κνούτο κάνει καλή δουλειά...
Αλλά έχω μια ερώτηση: εντάξει βρε παιδί μου ο μεταξάς με την τεχνογνωσία του Χίτλερ έφτιαξε δεύτερη Κεντρική Επιτροπή στο Κόμμα για να χαφιεδεύει και να προκαλεί σύγχυση. Το μάθαμε πια.
Χωρίς να υποτιμώ τους φίλους της Ασφάλειας αλλά με τέτοια σχόλια θα προκαλέσουν τώρα σύγχυση στο ΚΚΕ; Μα μην υποτιμάτε τόσο το Κόμμα πια.

ΥΓ. Και τα λέω αυτά γιατί ειλικρινά πιστεύω πως ο λεβέντης με το Κνούτο είναι ασφαλίτης . Απλά τα πράγματα.
Τώρα αν όντως είναι αυτό που αφήνει να εννοηθεί έχω μια παρατήρηση. ΑΝ ΤΟΥ ΚΟΤΑΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΛΑΛΗΣΕΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΑΛΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΜΙΖΩ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΟΤΑΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ. ΕΣΤΩ. ΑΣ ΤΟ ΛΑΛΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ "ΧΟΡΕΥΟΥΝ" ΕΠΙΔΕΞΙΑ ... ΦΙΛΑΚΙΑ

ΜΟΡΜΟΝΟΣ

kk είπε...

Koukos,
Είναι φανερό ότι έχασες την ψυχραιμία σου. Μόνο που το θέμα δεν είναι το τι κάναμε στη συγκέντρωση, για το οποίο δεν έχω και υποχρέωση να δώσω λογαριασμό. Το θέμα είναι ότι όσοι κατηγορούν το ΚΚΕ με διάφορα κατασκευάσματα μέχρι και προβοκάτσιες, αποκαλύπτονται συνέχεια. Το ίδιο έγινε και με την κατηγορία περί τροτσκισμού. Τα άλλα που γράφεις είναι απλά υπεκφυγές γιατί δεν έχεις ουσιαστικά επιχειρήματα να αντιπαραθέσεις. Δηλαδή τι προσπάθησες να αποδείξεις; Το "βρώμικο" και "πρακτορικό" ρόλο μου; Το ρίξατε στην πρακτορολογία τώρα; Αλλά μου γέννησες την απορροία: Αν πηγές στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τι έλεγες στους συναδέλφους σου, τα ίδια που γράφεις και εδώ; Δηλαδή πήγες να διαβάλεις το ΚΚΕ, να το κατηγορείς για "αριστερισμό" και να κουτσομπολεύεις τα στελέχη του; Γιατί ή έχεις συνέπεια λόγων και έργων ή είσαι απλά ένας υποκριτής που ξέρει να συκοφαντεί το ΚΚΕ μόνο κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του!

Ανώνυμος είπε...

Το Κνούτο δεν είναι ασφαλίτης. Είναι διασταύρωση του Τυρίμου, του Μανωλέα και του 666.

Είναι γνωστό και το παρελθόν του: Γιος στρατιωτικού, φραξιονιστής στην Πάτρα το 80, γκορμπατσοφικός αρνητής της ΕΣΣΔ και τσανακογλύφτης του ΠΑΣΟΚ στο 13ο συνέδριο και φραξιονιστής στην Αθήνα τη δεκαετία του 90. Τι περίμενες από κάποιον με τέτοιο παρελθόν;

Μουλάς Ομάρ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΛΑ ΟΜΑΡ , ψιλογελοία όσα λες μου φαίνονται.
Αν ξέρεις το Κνούτο του πρακτοράκου γιατί δε λες το όνομα του εδώ άμεσα τώρα ; Μόνο αφήνεις να αποπροσανατολίζει και να κάνει φραξιονιστική δουλειά με τη βούλα; (Αν δεν είναι ασφαλίτης οπότε και κάνει τη δουλειά του)
Πες το εδώ και θα γίνει ό,τι πρέπει εκεί που πρέπει. ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ .
Αλλά στην ίδια αίρεση είστε μάλλον...
Εγώ , ένας απλός μορμόνος!

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ είμαι ασφαλίτης. Όχι μόνο το Κνούτο. Οι μόνοι που δεν είναι ασφαλίτες είναι ο Μορμόνοι. Και ακόμα περισσότερο (δεν είναι) αυτοί που δεν ντρέπονται να μιλάνε σοβαρά υπογράφοντας με το όνομα της πιο γελοίας φράξιας που υπήρξε στην ΚΝΕ, τη φράξια του Μπατίκα και του Πουλικάκου και διαφόρων άλλων που δεν έφυγαν τότε, τους Μορμόνους.

Εσύ, να υποθέσω, τώρα που μου γράφεις, μου μιλάς στα ΟΡΓΑΝΑ. Και καλά, εγώ είμαι γνωστός φραξιονιστής, ασφαλίτης και π.... γιος. Εσύ που είσαι μπολσεβίκος υπερασπιστής του κόμματος (Μορμόνος δηλαδή) γιατί μου απαντάς, και μάλιστα στο συγκεκριμένο εγνωσμένης ποιότητας μπλοκ;

Μουλάς Ομάρ

kk είπε...

Μουλά ομάρ,
Παρεμπιπτόντως, όσοι έφυγαν με την ομάδα Μπατικά και η πολιτική ομάδα που είναι συνεχεία της υποστηρίζουν ακριβώς τις ίδιες θέσεις και κατηγορίες με αυτές που εκτοξεύετε εσύ και οι ομοιοί σου ενάντια στο ΚΚΕ. Μα λέτε ακριβώς τα ίδια! Μήπως είστε και εσείς μορμόνοι;

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΛΑ ΟΜΑΡ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ!
Απλά ήθελα να τσεκάρω ότι είσαι από αυτούς... Τίποτα παραπάνω.
1ον.
Δεν ήξερα, δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει να μάθω για του μορμόνους ούτε για τους σιχ. Μου φάνηκε εξαιρετικά αστείος ως χαρακτηρισμός και τον χρησιμοποίησα.
2ον.
Ο πρακτοράκος με το Κνούτο μιλάει σαν μέλος του ΚΚΕ. ΜΆΛΙΣΤΑ ΧΩΡΊς ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΌς.
Εγώ αν ξαναδιαβάσεις θα καταλάβεις αν είμαι μέλος του ΚΚΕ ή όχι. Αλλά η πολύ η... στραβώνει.
Να σε ενημερώσω πως το Καταστατικό του ΚΚΕ είναι δημοσιοποιημένο. Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος για να του 'χεις ρίξει ένα βλέφαρο.
3ον.
Στο δια ταύτα να μας πεις ποιός είναι αυτός με το Κνούτο... τίποτα.
ΑΡΑ ή είστε και οι δύο ασφαλίτες, ή είσαι ένας καμμένος με πολλά ονόματα ή.... επαναλαμβάνω ελπίζω ότι ξέρουν και άλλοι να χορεύουν επιδέξια, οπότε γιατί φοβάστε το πάρτυ, ξεκινάτε να τελειώνει και αυτό το πανηγύρι. Καραγκιόζηδες.

Μορμόνος


Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά τι λέει η γκρούπα του Μπατίκα ύστερα από 23 χρόνια δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Διόλου απίθανο να τα έχει γυρίσει. Οι συγκεκριμένες γκρούπες ετεροκαθορίζονται σε σχέση με το ΚΚΕ. Ο συρφετός που έφυγε το 89 δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει ό,τι νάναι αρκεί να μη λέει ό,τι λέει το ΚΚΕ. Και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι δεν έχουν συνεχές μέτωπο απέναντί τους ακόμα και αν έφυγαν με τις καλύτερες προθέσεις.

Τη στιγμή που το ΚΚΕ βγάζει βιβλίο "Ρήξη και Ενσωμάτωση" (σκέψου να έβγαζε βιβλίο "Ύστερα") και που στην καθημερινή του πρακτική δικαιώνει το κλάσικ ανάγνωσμα της νεανικής σου ηλικίας ("Ρήξη ή ενσωμάτωση") ο Μπιτσάκης μιλάει για Παναριστερά. Τι περίμενες δηλαδή; Να πουν "επιβεβεαιωνόμαστε και γυρνάμε στο ΚΚΕ"; Βέβαια, δεν ξέρω... Εσύ μπορεί να τους έχεις σε μεγαλύτερη υπόληψη από ό,τι εγώ.

Τέλος, δεν είμαι μορμόνος αγορίνα μου (ή κοριτσάρα μου - το κκ δεν είναι δηλωτικό φύλλου). Είμαι ασφαλίτης. Τι δεν καταλαβαίνεις Α-ΣΦΑ-ΛΙ-ΤΗΣ... Με πληρώνει η ΚΥΠ για να γράφω στο σφυροδρέπανο. Απάντησέ μου όμως, εγώ είμαι ασφαλίτης, χαφιές και προβοκάτορας και γράφω ανώνυμα στο ίντερνετ. Εσύ τι είσαι και κάνεις το ίδιο; Ή εσένα δε σε πιάνει;

Μουλάς Ομάρ

kk είπε...

Όλες αυτές οι ομάδες που έφυγαν το ΄89, επί της ουσίας δεν άλλαξαν καθόλου. Απλά προσαρμόζονται στις εξελίξεις. Τις ίδιες οπορτουνιστικές θεωρίες αναπαράγουν, όπως και τότε! Και ξαναλέω, ΝΑΡ-ΑΡΑΝ-ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ χρησιμοποιούν την ίδια επιχειρηματολογία με εσάς Μουλά Ομαρ και Κνούτο ενάντια στο ΚΚΕ. Ακόμα και στις βρωμιές που δια δίδετε ταυτίζεστε!
Και αυτή την παπάτζα για το "Ρήξη και Ενσωμάτωση" του Γκίκα, ποιό αρρωστημένο μυαλό το σκέφτηκε; Για ένα βιβλίο ιστορικ΄ς επισκόπησης την περίοδο του Μεσοπολέμου, που προφανώς ούτε το έχετε δει ζωγραφιστό...Εσύ είσαι ικανός να κατηγορήσεις τον Εγκελς γιατί έδωσε τον Τίτλο "Η διαλεκτική της Φύσης" και να τον ταυτίζεις με τον Μπιτσάκη.
Κάποιοι που συναναστρέφεσαι έχουν ανοιχτή γραμμή με τον Μπιτσάκη, τον Ρούσση, ακόμα και με το Λαφαζάνη. Όχι το ΚΚΕ!
Υ.Γ.Δεν ξέρω γενικά τι είσαι Μουλά Ομάρ, αλλά σίγουρα με το ΚΚΕ δεν έχεις καμιά σχέση. Έχεις αντιΚΚΕ μίσος σε σημείο ακατάσχετης ψευδολογίας.

Ανώνυμος είπε...

Σου λέω τι είμαι. Ασφαλίτης. Άρα οι συνάδελφοι με τους οποίους συναναστρέφομαι, προφανώς, έχουν επαφές με άλλους ασφαλίτες, όπως ο Ρούσης και ο Λαφαζάνης. Ο Μπιτσάκης πρόλαβε και πήρε σύνταξη πριν τα νέα μέτρα.

Αφού είμαι ασφαλίτης, προφανώς είμαι και αντιΚΚΕ. Παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Μα καλά, δε σου κόβει καθόλου; Έχεις δει κανένα ασφαλίτη φιλοΚΚΕ;

Θα μου απαντήσεις όμως επιτέλους τι είσαι εσύ που κάθεσαι και μιλάς ανώνυμα στο ιντερνετ, όπως τόσοι και τόσοι συνάδελφοι;

Αστυνόμος Α'
Μουλάς Ομάρ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΛΑ ΟΜΑΡ.
Αστα αυτά ...
εσύ και κάτι άλλοι παραβιάζετε το καταστατικό στο όνομα της υπεράσπισης του.
Εγώ μέλος κανενός κόμματος δεν είμαι. Λέω ό,τι θέλω.
Αλλά ακόμα και αν ήμουν ,πως να το κάνουμε τώρα, δε λέω κάτι "εκτός γραμμής".
Εσείς που έχετε το κνούτο βγαίνετε και λέτε αντικαταστατικά ό,τι γουστάρετε όπου γουστάρετε ανώνυμα...
Υπάρχει διαφορά...
Και πολύ ασχοληθήκαμε . Δεν ξαναγράφω. Πάρε υπόψη σου ότι ξεκίνησα απαντώντας στο παλικάρι με το Κνούτο. Και μου αρέσει πολύ, πάρα πολύ η ατάκα του.
" Φυλαχτείτε όσο είναι καιρός ακόμη. Σύντομα ξεκινάει το πάρτυ... Φιλάκια!"

Εσείς τα λέτε αυτά. Άντε να σας δούμε όμως γιατί το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο παπάς. Καραγκιόζηδες

Μορμόνος

Το Κνούτο του 15ου είπε...

Μήπως ξέρετε όλοι εσείς οι "χρεωμένοι" γραφιάδες της ηγεσίας του Κόμματος να μας απαντήσετε στο εξής απλό: γιατί ο αγαπητός και φέρελπις Γκίκας στο βιβλίο του, το οποίο αφορά ακριβώς στην περίοδο του ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ, δεν αναφέρει ούτε σε ένα σημείο την 6η ολομέλεια του Κόμματος το '34??? Δεν την αναφέρει ούτε πουθενά και δε στέκεται πολύ περισσότερ σε αυτή μέσα σε 540 ολόκληρες σελίδες! Το σκανδαλώδες είναι ότι δεν την αναφέρει ούτε καν στο χρονολογικό πίνακα στη σελ. 13, όπου στο "1934" αναφέρει το 5ο Συνέδριο του Κόμματος, αλλά όχι την 6η ολομέλεια!
Μήπως ξέρεις και ποιος του απαγόρευσε να γράψει για τη συγκεκριμένη περίοδο ή μήπως ποιος Μ.Μ.=Μορμόνους Μορμόνους του επέβαλε να αφαιρέσει ό,τι σχετικό είχε γράψει? Εγώ πάντως ξέρω, όπως καταλαβαίνεις...

Πάντως ασχέτως τι ξέρω ή τι δεν ξέρω, μήπως μπορείς να μου απαντήσεις στο ερώτημά μου?
Μπορεί να θεωρείται "ιστορία" και μάλιστα του "εργατικού-κομμουνιστικού κινήματος" μία τέτοια παραχάραξη? Ένα τέτοιο πετσόκομμα της ίδιας της ιστορίας του Κόμματός μας. Τι ντροπή να είσαι ο Γκίκας ή ένας Μ.Μ.!

Η αλήθεια εύκολα διαστρεβλώνεται καθυστερημενα τυπάκια, αλλά δύσκολα θάβεται. Να το θυμάστε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Όχι... Μη. Μη φεύγεις. Κάτσε σε παρακαλώ να συνεχίσουμε αυτή την εποικοδομητική ανώνυμη κουβέντα. Σκέψου η ανωνυμία μας είναι φανταστικό πράγμα. Σου επιτρέπει να λες τον απέναντί ασφαλίτη και Καραγκιόζη χωρίς να υπάρχει κανένα άγχος μήπως σου βγεί... Μπαρμπαγιώργος.

Και ξέρεις ε, είναι προβληματική η ανωνυμία μόνο αν είσαι Κομματικό μέλος. Αλλιώς είναι πολύ αντρίκιο όχι απλώς να τοποθετείσαι αλλά να χαρακτηρίζεις ασφαλίτη τον απέναντι σου. Βάρδα μόνο μην αρθούν οι όροι που επιβάλλουν σε κάποιους να είναι ανώνυμοι γιατί τότε θα πρέπει να μιλάς και εσύ επώνυμα και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος...

Έτσι από περιέργεια, καμια ψήφο έχεις κλείσει ποτέ; Κανα βιογραφικό έχεις πάρει; Ρε αδερφέ, έναν (1) άνθρωπο έχεις πείσει για κάτι στη ζωή σου; Βασικά, εσύ που χαρακτηρίζεις την ΕΔΑ δεξια με περισσή άνεση, σε ξέρει κανείς στη δουλειά σου; Ο μπακάλης της γειτονιάς σου;

Βασικά οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Ούτε περιμένω, ούτε θέλω απαντήσεις, ούτε θα συνεχίσω να ασχολούμαι μαζί σου. Απλώς σκέψου τις για να καταλάβεις τι είσαι.

kk είπε...

Όλοι εσείς οι ανώνυμοι (αν και μάλλον είστε 1-2), γράφετε αφάνταστες ψευδολογίες για το ΚΚΕ. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να εκθέτετε το ΚΚΕ στα μάτια άλλων. Για αυτό είστε και ανώνυμοι στο ιντερνετ. Μόνο αρρωστημένα μυαλά γράφουν τέτοια που γράφετε εσείς. Μόνο που για την ουσία δεν λέτε τίποτα. Με τις αθλιότητες κρύβετε το αντιΚΚΕ μίσος σας και τον οπορτουνισμό σας. Μόνο που όποιος σκέφτεται και ανάγει όλα σε ιντριγκες, όπως κάνετε εσείς, στην πραγματικότητα δρά ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο. Στο χωριό μου πάντως ανθρώπους που κάνουν ό,τι κάνετε εσείς τους λένε ρουφιάνους και κατίνες!!! Και αφήστε αυτές τις καραμέλες για το αν είστε μέλη του ΚΚΕ. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ φορούν παντελόνια, έχουν αρχές και δεν εκθέτουν το κόμμα τους στον αντίπαλο, ούτε το διασύρουν όπως κάνετε εσείς. Έχουν αξιοπρέπεια. Μόνο κάτι μικροαστοί που συμμετέχουν σε κάτι ομαδούλες συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο και κάνουν ό,τι κάνετε!
Υ.Γ. Σπουδαία παρατήρηση έκανες για το βιβλίο του Γκίκα μεγάλε...Μήπως ήθελες να κάνει και ιδιαίτερη αναφορά σε όλα τα συνέδρια του ΚΚΕ από το 1918; Ή μήπως δεν έχεις καταλάβει ότι το ΚΚΕ υπάρχει από το 1918; Βέβαια στο βιβλίο του Γκίκα αποκαλύπτεται ο ρόλος των Τροτσκιστών. Μήπως αυτό σας ενοχλεί;

Το Κνούτο του 15ου είπε...

Είναι σαφές ρε καραγκιόζη κκ ότι δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του Γκίκα. Είναι σαφές εξάλλου ότι γενικώς δε διαβάζεις. Όλα τα σχόλιά σου εδώ και εβδομάδες στηρίζονται σε ανύπαρκτη ή εντελώς επιφανειακή γνώση είτε της θεωρίας είτε της επικαιρότητας. Και όταν γράφεις απλώς διανθίζεις την τιποτολογία σου με χαρακτηρισμούς περί συριζαίων, ανταρσυοτών, πασόκων, ασφαλιτών, χαφιέδων κτλ. Πραγματικά αν κάτσει κανείς και συγκεντρώσει μαζί όλες τις πληροφορίες που μας παρείχες τις τελευταίες 2-3 βδομάδες, ζήτημα είναι αν θα του βγει μια παράγραφος όλη κι ολη...

Το βιβλίο του Γκίκα διάβασέ το. Καλό είναι, απλώς έχει σκανδαλώδεις ελλείψεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν με ακόμη πιο σκανδαλώδη και απαράδεκτο τρόπο, όπως μπορώ να γνωρίζω. Το συνολικό χτίσιμο του Κόμματος συμβαίνει σε 2 φάσεις τη δεκαετία του '30. Μία το '31 με την παρέμβαση της ΚΔ και την εκλογή Ζαχαριάδη και μία δεύτερη το '34 (μετά τη 13η ολομέλεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΔ) με τις αποφάσεις της 6ης Ολομέλειας τους Κόμματος. Το να μην αναφέρεις ούτε καν τη συγκεκριμένη ολομέλεια σε ένα βιβλίο που πραγματεύεται το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα την περίοδο '18-'34 είναι τουλάχιστον εξόφθαλμα χοντροκομμένο. Βρίσκεται στη σφαίρα της ιστορικής παραχάραξης και δεν μπορεί να παραβλέπουν οι ΚΚΕδες κάτι τέτοιο.

Ένα όχι εξαιρετικό αλλά αρκετά χρήσιμο βιβλίο για την ίδια πάνω-κάτω περίοδο είναι βέβαια του Σάρλη, Η πολιτική του ΚΚΕ στον αγώνα κατά του μοναρχοφασισμού. Προσωπικά έχω διάφορες παρατηρήσεις για το βιβλίο, ωστόσο το θεωρώ ένα εξαιρετικά χρήσιμο εγχειρίδιο για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο του Κόμματος. Αν του έριχνες μια ματιά θα καταλάβαινες βήμα βήμα την πολιτική πορεία του Κόμματος την περίοδο '31-'34 και γιατί ο οποιοσδήποτε Γκίκας δεν επιτρέπεται να γράφει ένα τέτοιο βιβλίο με τέτοιες αποσιωπήσεις και συνεπώς τέτοια παραχάραξη (και το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι ικανός επιστήμονας).

Ανώνυμος είπε...

Α μάλιστα! τώρα βγάλατε στη σέντρα και τον Γκίκα.
1ον.
Δεν ασχολούμαι καθόλου με το περιεχόμενο του βιβλίου. Αυτό που με νοιάζει εδώ είναι το εξής. όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο ρώτησες κάποιον στο Κόμμα σου για τις απορίες σου. Έκανες κριτική στο βιβλίο εκεί που έπρεπε? Γιατί και εγώ μπορώ να θυμηθώ ότι πριν από πολλά πολλά χρόνια έγινε κάτι που με πείραξε αλλά έκανα μόκο αλλά τώρα , ετεροχρονισμένα, τώρα που όλο το σκυλολόι του συστήματος έπεσε πάνω στο ΚΚΕ τώρα στην αναμπουμπούλα ας χαρώ και εγώ ο λύκος. Πολύ έντιμο, συντροφικό , αξιοπρεπές! Συγχαρητήρια. Το ερώτημα παραμένει. Αυτά τα είπες σε κάποιον στο Κόμμα σου?
2ον.
Παραμένει και το ζήτημα. Απαντάω ανώνυμα σε κάποιον που ανώνυμα αφήνει να εννοηθεί πως είναι μέλος του ΚΚΕ και παρόλα αυτά συμπεριφέρεται σαν να μην έχει διαβάσει ούτε το εξώφυλλο του καταστατικού του.
3ον
Μη μου απαντήσεις πάλι για την 6η ολομέλεια του '34, ούτε για την τασκένδη, ούτε για τα κρυμμένα όπλα του ζαχαριάδη . Αν πρόσεξες σε καμία δημοσίευση δεν μπήκα στην ουσία όσων λες. Δεν με ενδιαφέρει να σου απαντήσω. Καθόλου. όσα λες τα βρίσκω βλακείες. Είσαι περιθωριακός. Ούτε φράξια δε μπορείς να κάνεις. Εσύ με τον εαυτό σου έχεις κάνει φράξια. Δε θα σύρεις κανέναν εκεί που θες. Με νοιάζει η χοντροκομμένη σου δουλειά ενάντια στο καταστατικό του Κόμματος σου.

ΞΑΝΑΛΕΩ
ΑΝ ΣΕ ΚΟΤΑΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΔΩ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ. πηγαινε και μιλα εκει που πρεπει. ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ ΟΛΚΗΣ. Ακόμα και από αυτό το παραπολιτικό που κάνεις και στο παραμικρό να συμφωνούσε κάποιος παραστρατημένος μαζί σου θα σε είχε προγκήξει... με το Κνούτο και του Προγράμματος του ΚΚΕ και όλων των αποφάσεων του .

Καλή συνέχεια...
18 οκτώβρη απεργία
ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Και εσυ πού ξερεις ποιος τα λεει στην ΚΟΒα του και ποιος οχι;
Παντως εχει πλακα που οσοι εμφανιζονταο τιμητες του Κνουτου
α) Καθολου δεν τους νοιαζει η κατακορυφξ πτωση του Κομματος. Αντιθετα τη θεωρουν φυσιολογικη. Φοβερη κομματικοτητα.
β) Υπερασπιζονται μεχρι κεραιας την καταπατηση του προγραμματος (αποδειξη οτι σε λιγους μηνες θα ψηφισουν αλλο).
γ) Ειμαι σιγουρος οτι αν τους ρωτησεις πως κρατηθηκε το κομμα το 91, θα σου πουν: Με φραξιονισμο.
Ακου φιλαρακο: Το οτι δεν υπηρξε φραξια (με την κανονικη σημασια της λεξης, οχι τις χαζομαρες που αναπαραγεις) απεναντι στη φραξιονιστικη δουλεια αυτων που σε μερικους μηνες θα αλλαξουν το προγραμμα απο αυτους που μεθοδικα παιρνουν πουλο τα τελευταια χρονια, αποτελει συνειδητη επιλογη τους. Αν ηταν σωστη ή οχι, θα το δειξει η ζωη.