Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Το αυτό σου και την υπογραφή σου

Αν οι υπογραφές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες.
Αυτή είναι η πρώτη αυθόρμητη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό, όταν βλέπεις πχ ένα σεκίτη να σε πλησιάζει με το χαρτί στο χέρι υψωμένο για να υπογράψεις ένα σωρό πράγματα: να σταματήσει ο πόλεμος, ο καπιταλισμός, η κυβέρνηση, να υπάρχει το σεκ, κτλ. Κι εκεί είναι που σκέφτεσαι. Εδώ δε σταμάτησαν τόσες διεθνείς προσωπικότητες που έκαναν έκκληση για αυτό το θέμα, την εκτέλεση του μπελογιάννη. Θα καταφέρουμε εμείς να ρίξουμε το μνημόνιο;

Κλικ ΕΔΩ στη λεζάντα και.. υπογράψτε  παρακαλώ!
Κι όμως, οι υπογραφές μπορούν να γίνουν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πίεσης, αρκεί να προσέχει κανείς που το βάζει και πού όχι –πχ σε δηλώσεις μετανοίας, υποταγής και νομιμοφροσύνης- όπως λέει η γνωστή φράση που υπονοείται στον τίτλο της ανάρτησης. Κι αρκεί να μην παίρνουν κάποιοι τοις μετρητοίς τον παραλληλισμό και φοβούνται μην τυχόν κολλήσουν ερυθρά, κουκουεδισμό και άλλα πολιτικά, μεταδοτικά νοσήματα, υψηλής επικινδυνότητας για το σύστημα, επειδή θα βάλουνε την υπογραφή τους για να στηρίξουν μια πρόταση νόμου των κομμουνιστών.

Εν πάση περιπτώσει η κίνηση του κόμματος για συλλογή υπογραφών στήριξης της πρότασης νόμου που κάνει για την κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων έχει τη δική της σημασία. Ακόμα κι αν αυτή εξαντλούταν στην αποκάλυψη του ρόλου των άλλων πολιτικών δυνάμεων –που δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Κι έχει ενδιαφέρον να ρίξει κανείς, με αθώα κινηματική περιέργεια, μια ματιά στη σύνθεση της λίστας με τα ονόματα και τις υπογραφές.

Θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη αλλαγή από τις ατέρμονες συζητήσεις και τα ρεπορτάζ για τη λίστα λαγκάρντ, όπου κάποιοι κάνουν σα να ανακαλύπτουν σήμερα την αμερική –η οποία ανακαλύφτηκε από τον κολόμβο σαν... προχτές, πεντακόσια τόσα χρόνια πριν, την ίδια μέρα (12 οκτώβρη) με την απελευθέρωση της αθήνας, το 44’. Τότε που νομίζαμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα Νέο Κόσμο (σοσιαλιστικό), αλλά τελικά την πατήσαμε σαν τους ομόχρωμούς μας, τους ερυθρόδερμους, και μείναμε με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια που μας έταξαν στη βάρκιζα οι κονκισταδόρες.

Πρώτη απ’ όλες δεσπόζει η υπογραφή του προέδρου του τεε, που ξένισε αρκετούς συντρόφους μηχανικούς, αλλά εξηγείται από την αμέσως επόμενη υπογραφή, ενός δικού μας από τη διοικούσα επιτροπή του τεε, που προφανώς δούλεψε στοχευμένα για να αποσπάσει την πρώτη.
Κι αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα που αποδεικνύει τη διευρυμένη σύνθεση της λίστας. Υπάρχει η υπογραφή του παπασπύρου, που ήταν παλιά στην αδεδύ (η οποία υπερψήφισε και στηρίζει την πρόταση νόμου του κόμματος). Και πολλές υπογραφές από το μαζικό κίνημα συνδικαλιστών που δραστηριοποιούνται στο συντονισμό πρωτοβάθμιων και πρόσκεινται πολιτικά στην ανταρσύα.

Κάτι που καθιστά εντελώς ακατανόητη τη στάση κάποιων σχημάτων στα δσ και τις συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων, όπου ψηφίζουν λευκό, γιατί λέει δεν προκρίνουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έναντι των κινηματικών –κάτι που ισχύει προφανώς για όσους συντρόφους τους το έχουν υπογράψει. Κι αυτό ενώ η ανταρσύα προεκλογικά πρόβαλλε τη στήριξή της ως την πιο συνεπή αντι-μνημονιακή ψήφο –άλλο αν κάποιοι στα σχήματα παρασύρθηκαν και στήριξαν εκλογικά σύριζα τον περασμένο μαϊούνη.

Τι άλλες διευρύνσεις περιέχει η λίστα των υπογραφών;
Αρκετούς ναρίτες, ένα μέλος της ανταρσύα (που υπογράφει με αυτήν την πολιτική ιδιότητα), ένα μέλος των λαϊκών συνελεύσεων (που προφανώς είναι κάτι διαφορετικό από τις «δικές μας» λαϊκές επιτροπές) και κάποια μέλη του επιμορφωτικού συλλόγου γιάννης κορδάτος (διάβαζε εργατικός αγώνας). Περιέχει ακόμα ένα μέλος της κοε, ένα της αρεν, δυο-τρία μέλη του σύριζα κι έναν που υπογράφει ως μέλος του συνασπισμού (και όχι γενικά του σύριζα). Υπάρχει επίσης η υπογραφή κάποιου τσίπρα, αλλά πρόκειται μάλλον για απλή συν(επ)ωνυμία και το ίδιο ισχύει για τις υπογραφές του νίκου ζαχαριάδη και του γιώργου ρούσση (το επίθετο του γνωστού –και μη εξαιρετέου- ρούση γράφεται με ένα σίγμα).

Δύσκολα δηλ θα μπορούσε κανείς να πει ότι το κκε δίνει στη φόρα και στα νύχια της ασφάλειας μια λίστα οπαδών κι υποστηρικτών του που θα τους φακελώσουν οι αρχές, καθώς η σύνθεση της λίστας είναι πολύ ευρύτερη από ένα στενό κύκλο μελών και κοντινών επιρροών –κι αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις και προβληματισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στη λίστα συναντάμε επίσης:
Δημοτικούς συμβούλους, προέδρους εργατικών κέντρων, εκπαιδευτικούς, και λοιπούς συνδικαλιστές από το μαζικό κίνημα.
Πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες: καζάκος, λεοντής, έρη ρίτσου, θαλασσινός, τσακνής, πασχαλίδης, 38ο φεστιβάλ κνε οδηγητή, εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
Αρκετούς πανεπιστημιακούς, όπως ο μαργαρίτης και ο αντώνης από το lenin reloaded, όπου μεταξύ άλλων συναντάμε το σοβιετικό κυριούλη κι έναν καθηγητή από τη συσπείρωση πανεπιστημιακών, του μαΐστρου και του απέκη.
Και μερικούς blogger, όπως αυτόν που υπέγραψε με την ιδιότητα sintaxiouhos.blogspot.gr.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο έχουν και οι υπόλοιπες ιδιότητες που δηλώνουν οι διάφοροι υπογράφοντες. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συμπληρώνουν, στη λίστα των υπογραφών υπάρχουν:
-ένας αντιστασιακός που ήταν όμηρος σε γερμανικό στρατόπεδο
-ένας συνεργάτης των κκε-κνε, ένας φίλος του κκε, ένας φίλος σκέτο και ένας αντιπρόεδρος, επίσης σκέτο, χωρίς περαιτέρω επεξήγηση.
-ο πρόεδρος πκς βορείου ελλάδος που δεν έχει κάποια σχέση με την πανσπουδαστική.
-ένας διευθυντής μη κυβερνητικής οργάνωσης και ο υπεύθυνος του φεστιβάλ των green theater
-ένας employee, ένας δρ (δόκτωρ) κι ένας πρώην έφηβος βουλευτής.
-ένας ποδοσφαιριστής του ιδομενέα γαλατά.
-ένας δανειολήπτης και μια που υπογράφει ως απελπισμένη.
-μια «οικονομική μετανάστης – νεομετανάστρια;»
-η αγία ελληνική οικογένεια που υπέγραψε σύσσωμη με τις ιδιότητες: παππούς, γιαγιά, μητέρα, κτλ.
-μια μητέρα, μια ελληνίδα και μια αγωνίστρια, ελληνίδα μάνα, που συνδυάζει όλες τις ιδιότητες.
-καμιά δεκαριά απλά πολίτες, ένας απλά ελεύθερος πολίτης κι ένας έλλην πολίτης.
-τρεις που υπογράφουν με τη βασική ιδιότητά τους ως άνθρωποι!
-αρκετοί προλετάριοι, που υπέγραψαν με τη βασική ταξική τους ιδιότητα.
-ένας εργάτης που υπέγραψε κατά λάθος ως συνδικαληστής, με δύο ήτα, γιατί τόσα χρόνια με τους εργατοπατέρες της γσεε έχουμε ξεχάσει την αλφάβητο της ταξικής πάλης.
-ο γιος του χριστόφια (που δεν αποτελεί ιδιότητα, αλλά το αναφέρουμε για ενημερωτικούς λόγους).
-και κάποιοι που συμπλήρωσαν στο κουτάκι με την ιδιότητα τις λέξεις: καμία, τίποτα, όχι, χωρίς αξίωμα.

Σε κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα έχουν μαζευτεί ήδη σχεδόν δέκα χιλιάδες υπογραφές, που συνεχώς αυξάνονται, ενώ πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι τις πρώτες ώρες της λειτουργίας της, η σελίδα υπερφορτώθηκε και παραλίγο να κρασάρει το σύστημα.
Ένα στατιστικό που θα είχε αρκετό ενδιαφέρον είναι να δούμε πόσοι φτάνουν σε αυτήν τη σελίδα, μέσω συνδέσμου από κάποιον red blogger ή άλλα ιστολόγια, για να υπάρχει ένα μέτρο της σημασίας των ιστολογίων και του διαδικτύου εν γένει. Κάτι που το κόμμα δείχνει πλέον να το αντιλαμβάνεται. Κι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μια πρώτη κίνηση, που θα δώσει ώθηση και στη συνέχεια με το portal που είναι στα σκαριά.

Αυτό που προέχει πάντως είναι να φτάσει παντού το κάλεσμα και να υπογράψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, ανεξαρτήτως ιδιότητας. Και το πιο σημαντικό είναι αυτό που βάζει κι ο τίτλος της ανάρτησης. Όχι μόνο την υπογραφή μας, αλλά κάτι παραπάνω. Το «αυτό» μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αγώνα, στράτευση, προσφορά, φαντασία. Ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητές του και στο βαθμό των δυνατοτήτων του. Για να μπορέσουμε να πιάσουμε συλλογικά και να περάσουμε τον πήχη των απαιτήσεων που στέκει ψηλά, πάνω από τα κεφάλια μας και μας κοιτά ειρωνικά..

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την πρώτη υπογραφή, πολύ καλή δουλειά,
στην επόμενη να έχουμε τον Παναγόπουλο πρώτη μούρη!!
Εκτός κι αν ο Πέρρος δεν κάνει και τόσο καλή δουλειά στη ΓΣΕΕ, ή δεν είναι στοχευμένη, ε;;!!

..."απελπισμένη"..., καλό!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι κι ενας τυπος ακομα, που ως ιδιοτητα γραφει "μαθηματικος ΣΥΡΙΖΑ".

Τωρα για τη σταση των παιδιων της ανταρσυα στα πανεπιστημια, ας μην το ανοιξουμε το θεμα. Επιθεση φιλιας. Υπογραψτε ολοι, δεν θελετε συλλογικα? Ατομικα. Δεν θελετε στο ιντερνετ να φανει το ονομα σας και να "κακοχαρακτηριστειτε"? Στα χαρτια που σας δινουν. Αλλα οχι μαλακιουλες-αντιρρησεις του τυπου "απο τη Βουλη δεν γινεται, το κινημα θα το επιβαλλει". Στις εκλογες μας λεγατε να βαλουμε την ανταρσυα στη βουλη γιατι ειναι η πιο γαμηστερη αντιμνημονιακη δυναμη, μην τα γυρνατε τωρα. Καντε πραξη αυτα που λεγατε προεκλογικα κι ας ειστε οι μονοι.

TRASH είπε...

Μην μου πειράζετε τα παιδιά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προεκλογικά μας καλούσαν να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ερχεται μεν σε μία μικρή αντίθεση με τις "αντικοινοβουλευτικές" φανφάρες που πετάνε κατά καιρούς, αλλά είναι μία έντιμη (σχετικά με τις "αντικοινοβουλευτικές" φανφάρες που λέγανε πριν) στάση. Για του άλλους, τους "είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ", τι πρέπει να πούμε όταν μας το παίζουν και υπεράνω κ(υ)νοβουλευτισμού;

Ανώνυμος είπε...

Η κωλοτουμπα
της κωλοτουμπας
την κωλοτουμπα
Ωωωω κωλοτουμπα

Δεν ειναι απαραιτητα κακο βεβαια...

Αλλα και τεε?και αδεδυ?και μκο?και ελλην πολιτης?

Ε ρε και να ειχε προλαβει να το κανει κανας συριζα τι θα ειχε γινει τωρα...

πρππ

kk είπε...

Πολύ σας ενοχλεί η πρωτοβουλία του ΚΚΕ!!!! Δεν πειράζει,ξυδάκι... Και ποσώς απασχολεί ποιοι το υπογράφουν. Εσάς ενοχλεί γιατί δεν μπορεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ τα παιχνίδια αξιοποιώντας τη λαϊκή αγανάκτηση. Ας υπογράψουν όσοι πιο πολλοί μπορούν κι ας έχουν ψηφίσει ό,τι θέλουν. Άλλοι έχουν το πρόβλημα, όχι το ΚΚΕ. Για αυτό το λόγο αφήστε τα προβοκατόρικα ενάντια στο ΚΚΕ!
Υ.Γ. Δεν σας βγαίνει το "δογματικό", "σεχταριστικό" και "απομονωμένο" ΚΚΕ που θέλετε να παρουσιάζετε, εεε;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι, μεγαλη κωλοτουμπα, τεραστιων διαστασεων. Το ΚΚΕ προεκλογικα ελεγε οτι πρεπει να καταργηθει το μνημονιο, οι νομοι και η δανειακη συμβαση και τωρα μετεκλογικα προσπαθει να το κανει πραξη και νεσα απο τη βουλη. Μα ειναι ο ορισμος της κωλοτουμπας. Κι αυτα που εγραψες εσυ ξυπνοπουλι μου ο ορισμος της λοβοτομης.

Και ποιος ΣΥΡΙΖΑ θα εκανε το ιδιο? Αυτος που θα καταργουσε το μνημονιο αλλα ΟΧΙ τη δανειακη συμβαση? Αυτος που θα το κατηγγειλε? Αυτος που θα το κουβεντιαζε? Αυτος που θα εβαζε ενα αλλο μνημονιο στη θεση του παλιου? Αυτος που θα εφερνε νεα αντιλαικα μετρα? Μα ελεος, ουτε καν ενα εξυπνακιστικο τρολλαρισμα δεν μπορειτε να κανετε πλεον ορισμενοι?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΙΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΡΑ

haridimos είπε...

Γιατί στην online φόρμα δεν υπάρχει ένα κουμπάκι που να σου δίνει την επιλογή να συνυπογράψεις ΧΩΡΙΣ να είναι τα στοιχεία σου ορατά σε ΟΛΟΥΣ ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερουμε γιατι ρε Χαριδημε, αν αυτο ειναι το προβλημα σου μην υπογραφεις online, υπογραψε στα σχετικα εγγραφα.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις υπέγραψα, αν και οπαδός της ανταρσυα. Όλοι πίσω απο τη γραμμή του ΠΡΙΝ. υπογράφουμε μαζικά

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μπράβο στο πριν για τη γραμμή παρά τα ναι μεν αλλά. Άντε να ακολουθήσει και η βάση του ναρ και της ανταρσυα.
Σημερινές ενδιαφέρουσες ιδιότητες: κατακρεουργημένη και απείθαρχη.

Ανώνυμος είπε...

"To αυτό" τι είναι
πουριτανοί μέχρι τις παροιμίες
φτου κακά λόγια

για τα βεγγαλικά των υπογραφών,μονο γέλιο προκαλούν

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vBpeV4BE0fk&feature=plcp
Αξίζει να το δείτε

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΌΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΆ.... ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ....ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ...Γ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πολυλένε τα συριζουλίνια και οι λοιπές δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά το αυτονομιστικό κίνημα της Καταλωνίας (τουλάχιστον ένα σημαντικό κομμάτι του) συμπλέει με το ακροαριστερό κόμμα. Εξ ου και το βίντεο προφανώς.

Ανώνυμος είπε...

Κάνω ο,τι μπορώ για να τσακίσω το ΚΚΕ γιατί είμαι υπέρ της ενότητας με το ΚΚΕ εγώ!! ...το είδαμε κι αυτό... αλλά καλύτερα ας απαντήσουν στη ρόμπα οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλούν υπέρ της υπογραφής, χωρίς να σβήνουν τίποτα από τις διαφορές τους με το ΚΚΕ.

Λούης

Ανώνυμος είπε...

Διασκεδαστικοτατο το αρθρο των left g700. Ουτε μισο σχολιο να μη γραφει για παρτη τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι ναρίτες είμαστε κομματικοί και τώρα που το πριν έβγαλε γραμμή θα υπογράψουμε όλοι :P

Βασικά πολλοί έχουν υπογράψει αλλά δεν φαίνονται όλα τα ονόματα στο site. Μην μας κακολογείτε.

(Παρά τις διαφωνίες) καλή επιτυχία σύντροφοι

Ανώνυμος είπε...

«Στιγμές από την ζωή και το έργο του Κώστα Κάππου»
Με αυτό τον τίτλο διοργανώνεται εκδήλωση μνήμης και τιμής στον κομμουνιστή Κώστα Κάππο από την οικογένεια του, τους φίλους και συντρόφους του την Πέμπτη 18 Οκτώβρη στις 8 μ.μ. στο κτίριο της παλιάς βουλής. Θα μιλήσουν: ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του Σύριζα, ο Αγγελος Χάγιος μέλος ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον...

mariori

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ, των ΜΛ μήπως ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο?
http://www.m-pep.org/spip.php?article3108
Ως πολιτική πράξη.
Και τους "αριστερούς", στη γωνία να συρίζουν (συρίζω= σφυρίζω, αποτυγχάνω, κάνω μπουρμπουλήθρες). Είναι πια φανερό ότι οι εξελίξεις τους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ, με την "Ευρώπη των λαών" είναι πιο πίσω και από το πολιτικά φιλελελεύθερο κομμάτι της δεξιάς.

L. είπε...

o καθένας υπογράφει με ένα δικό του σκεπτικό, δική του κρίση κι άποψη, το θέμα είναι να υπογράψουμε όλοι άσχετα με το σκεπτικό που κουβαλάμε, αν βρούμε την αρχή με την υπογραφή μας παίρνουμε θέση ξεκάθαρη απέναντι στην συγκεκριμένη πολιτική τη δοσμένη χρονική περίοδο....
παρεμπιπτόντως η ΠΑΟΚΑΡΑ πετάει φέτος και θα γίνει και μεγάλος χαμός με τον Ιβαν. Δεν είναι μόνο αθλητικό το σχόλιο μου και θα δούμε ιδιαίτερα σημεία με αυτές τις επενδύσεις, κάτι λέει και με τον ΠΑΣ και Ρώσικο ενδιαφέρον...
Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον φίλε Τζέημς Μποντ...;;;

spiral architect είπε...

Κάποιοι όχι μόνον έχουν διαφορετική άποψη, αλλά κάνουν προσπάθεια να την τεκμηριώσουν κιόλας ...
(που'σαι Τσιριμώκο)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Φίλε L, αν δεν κόψεις αυτά περί μποντ, θα σε λέω μάνι-πένι, διάλεξε και πάρε.
Ως προς το σχόλιό σου, η κε του μπλοκ έχει να συνεισφέρει το εξής: http://www.oakke.gr/na479/paok479.htm

LeftG700 είπε...

Διασκεδαστικοτατο το αρθρο των left g700. Ουτε μισο σχολιο να μη γραφει για παρτη τους.

Χα! Καλό αυτό! Θυμηθήκαμε το γέρο Αίσωπο με την αλεπού και τα σταφύλια!... ;-)

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε leftηδες? Δεν σας ικανοποιει η κουβεντα που ανοιξατε με την κουτοπονηρη προβοκατορουλικη αναρτηση σας και ειπατε να κανετε μια προσπαθεια και σ' αυτο το μπλογκ? Μην ανησυχειτε, θα εχετε την ιδια ανταποκριση κι εδω. Σχεδον μηδεν.

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (16 Οκτωβρίου 2012 7:01 μ.μ.):


Έγινε το εξής απλό: Η αναφορά τού ανώνυμου προς τον οποίο απαντάμε, προκάλεσε μία απότομη είσοδο στο τσαρδί μας από εδώ. Και ήρθα να δω το λόγο. Αφού τον είδα, είπα να γράψω δυο λόγια. Υπάρχει κάτι το παράλογο σε όλα αυτά; Όχι. Λοιπόν, που είναι το πρόβλημά σου και προς τι η απορία σου;

Εξ άλλου δεν προέκυψε τίποτε το αρνητικό για το Κόμμα. Όπως βλέπεις, όλοι ακολουθούν τη γραμμή: δεν μιλάμε με οπορτουνιστές.[***] Άρα, μείνε ήσυχος. Η πορεία προς τα βράχια θα συνεχιστεί αδιατάρακτη! ;-)

[***] Ιδίως σε όσους μάς δίνουν να φάμε τις κομματικές συνδικαλιές που επιχειρούμε να τους σερβίρουμε... ;-)


ΥΓ Πολύ ανωνυμία πέφτει, ρε παιδιά! Πως τα καταφέρνετε και συνεννοείστε; Τι διάολο! Και μεταξύ σας κυριαρχεί η κρυψίνοια; Θα γίνει η Επανάσταση και δεν θα μπορείτε να συντονιστείτε μεταξύ σας, αφού όλοι θα έχετε το ίδιο συνομωτικό ψευδώνυμο: Ανώνυμος. Δεν το ξαναβλέπετε το ζήτημα;

spiral architect είπε...

Αυτός που λίνκαρε προς τους λέφτηδες:
- έχει (τουλάχιστον) νίκνεϊμ.
- υπέγραψε με ονοματεπώνυμο.
- θα υπέγραφε σε αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
- προσωπικά δεν πιστεύει ότι, με διαδικτυακές ή χαρντκόπι υπογραφές ανατρέπονται καταστάσεις.

Αυτά ισχύουν στην (αστική) δημοκρατία.
Τώρα δεν ισχύουν γιατί δεν την έχουμε!

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή αρχιτέκτονα,


Εγώ αναφέρθηκα σε αυτό το σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διασκεδαστικοτατο το αρθρο των left g700. Ουτε μισο σχολιο να μη γραφει για παρτη τους.
15 Οκτωβρίου 2012 11:08 μ.μ.


Είμαι πουθενά οφσάιντ;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Πολλη πρεμουρα για ενα σχολιο λιγων λεξεων και πολυ ενδιαφερουσα η λογικη που λεει οτι δυο σχολιαστες που παρεθεσαν το λινκ για τους left g700 δεν προκαλεσαν αποτομη εισοδο στο τσαρδι τους, αλλα αντιθετα την προκαλεσε το επιμαχο σχολιο. Μηπως προσπαθειτε να δειξετε οτι αυτο το σχολιο ειχε το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που ηλπιζε ο συγγραφεας του, οποτε νιανιανια και αλεπουδες με κρεμασταρια? (ατυχεστατη παρομοιωση επι τη ευκαιρια, αν και αυτη τη στιγμη που γραφω δεν μπορω να υποδειξω καποια που να ταιριαζει κουτι). Δε νομιζω να ειστε τοσο ανοητοι...

Η επανασταση θα γινει απο το ιντερνετ και μεσω ψευδωνυμων ε? Αλλη μια ενδιαφερουσα αποψη. Κλεινω κι εγω πονηρα το ματι μου.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα το περίμενε... Το ΚΚΕ έγινε ΣΕΚ και μαζεύει υπογραφές!

ΚΚ είπε...

Για δες, αυτοί που κατέκριναν κάθε μικρό ή μεγάλο κίνημα του λαού και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια και ήτανε οι "έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρω"!

Τώρα πανηγυρίζουν που υπογράφουν όλοι αυτοί που βρίζανε, μια πρόταση νόμου που φυσικά θα απορριφθεί στην Βουλή.

Οι υπογραφές και η πρόταση νόμου συνιστούν ταξική αποδιοργάνωση, γιατί αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από την αναγκαιότητα του πανεργατικού ξεσηκωμού, ενισχύουν τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες (ότι μέσα από τη Βουλή μπορεί να ακυρωθεί η πολιτική του κεφαλαίου) και αντικειμενικά στρώνουν το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ΣΥΡΙΖΑ με την όποια ΑΝΤΑΡΣΥΑ τσόντα από πίσω (μη χάσουν και αυτοί, ενθουσιαστήκανε!). Δείξε μου ποοι ενθουσιάζονται με το σχέδιο σου, να σου πω ποιος είσαι!

Η πραγματική αριστερά θα ανασυγκροτηθεί στο πεδίο των ταξικών συγκρούσεων και όχι των "προτάσεων νόμου".

ΥΓ.
Να θυμίσω "εκλογές τώρα για να δείξει ο λαός τη δύναμη του", "εκλογές για να διορθώσει ο λαός το λάθος του", "κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας" και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ;
Θα σας πω εγώ!
Για να βγει "αριστερή κυβέρνηση" και να ψηφιστεί, στη Βουλή, η κατάργηση του Μηνμονίου! Εσείς ανοίξατε τον πολιτικό δρόμο για την πολιτική σας συρρίκνωση!

kk είπε...

Ευτυχώς που ήρθαν οι μουλουδες μαζί με την ΑΝασύνταξη να δείξουν το δρόμο της "επανάστασης" και κατέκτησαν τις μάζες!!! Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά: η πρωτοβουλία του ΚΚΕ σας ενοχλεί, γιατί βάζει τον καθένα στην θέση του, γιατί βοηθά να κατανοηθεί η αναγκαιότητα σύγκρουσης με την Ε.Ε., γιατί βοηθά να αποκαλυφθεί ο καθένας.Αλλά εδώ στήθηκε καλά ο "μπερντές", από τη μια οι υπερεπαναστάτες με τις κορώνες τους, από την άλλη ενοχλημένοι ΣΥΡΙΖΑιοι που το παίζουν θιγμένες μαγδαληνές! Μερικοί όμως ξεχνούν μια λεπτομέρεια.Όταν υπερθεματίζουν για την επανάσταση να φροντίσουν να ξανακοιτάζουν τις θέσεις των ομάδων τους και να κριτικάρουν τις μεταβατικές κυβερνήσεις που οι ίδιοι που προτείνουν. Να αφήσουν λοιπόν τα βαρύγδουπα για το ΚΚΕ...Αλήθεια, ορισμένοι από αυτούς τους υπερεπαναστάτες, μήπως καλούσαν σε υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ;;;;