Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γιούπι για-για

Σήμερα κινούμαστε λόγω της ημέρας σε πιο ελαφρούς ρυθμούς και πιο συγκεκριμένα το ρυθμό του γνωστού γιούπι-για-για, που λέει ο κηλαηδόνης (που είδε τη βαγενά να εκλέγεται βουλευτής το 09’ με τον γαπ και τώρα με το νέο πασόκ) κι εδώ γίνεται για τις ανάγκες της διασκευής, κάτι σαν ύμνος της αλλαγήυς.

Γιούπι για-για, γιούπι-γιούπι-για

Τίνος είναι ρε Αλέξη τα παιδιά
Τίνος είναι ρε Αλέξη τα παιδιά
Το ‘να μου φωνάζει Yeah!

Το άλλο μου φωνάζει да!

Τίνος είναι ρε συ Αλέξη τελικά;

Το ‘να είναι πούρος νεοφιλελές

Το άλλο μου το παίζει τάχα κουκουές

Και το τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ μας

Γαμώ το κέρατό μας, γαμώ το σαμαρά
Το ‘να φόλα Δεξιά, το άλλο μες στην πασοκιά
Κι εσύ λες «πρώτη φορά Αριστερά» (πούν’ την-για;)

Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για
Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για

Τι θα γίνει Αλέξη με τη διαγραφή;
Για το χρέος τι λέει η κυβέρνηση;
Ο ένας λέει μερική

Ο άλλος διαπραγμάτευση

Και στο τέλος θα ‘ρθει η επιμήκυνση
(πω-πω πουλί)

Βαρυσήμαντη παρεμβολή Βαρουφάκη
Οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά


Βαρουφάκη έλα λίγο να σου πω
Πρέπει τώρα να στο εξομολογηθώ
Δεν αντέχω άλλο (ευρω)πέος
Για το γαμημένο χρέος
Κι από μένα δως τους δυο φιλιά (γα-λλι-κά)
Πες το και στο Λαπαβίτσα
Δε σηκώνω άλλα βίτσια
Χάρισμά σας το μπουρντέλο της ΕΕ



Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για

Μα δε θέλω άλλο ρεύμα αριστερό
Δεν μπορώ σου λέω ρεύμα αριστερό
Γιατί είναι Συριζαίοι,
Εφιάλτες κι αρουραίοι
Που πηδήξανε απ’ το πλοίο μας νωρίς
(Πού-να-τους-βρεις;)

Εμείς το θέλουμε παιδιά το Σύριζα
(Α-ΣΦΑ-ΛΩΣ)
Μεις τον θέλουμε παιδιά το Σύριζα
(ΡΕ-ΦΟΡ-ΜΙ-ΣΜΟΣ)
Για να κάνει τον Κερένσκι
Πασοκιές πολλές και αίσχη
Και να γίνει η Επανάσταση
(Α-ΝΑ-ΣΤΑ-ΣΗ)
Να γουστάρει ΝΑΤΟ, ΕΕ
Αλλά εμείς «Μολών λαβέ»
Κι ύστερα όλοι «Αντεπίθεση λαέ»
(ΜΕ ΚΟΥ-ΚΟΥ-Ε!)

Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για

Αφιερωμένο στα οκτώ χρόνια της αλλαγής και τα επτά χρόνια φαγούρα.

Προτάσεις, αποδοκιμασίες, παρατηρήσεις, ευπρόσδεκτες στα σχόλια.

85 σχόλια:

momus είπε...

"Βαθύ" (σαν ΠΑΣΟΚ).

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

Νά 'χεις πάντα τέτοια κέφια, να μας διώχνεις τα σεκλέτια!
Άλλο τι για να προσθέσω δεν μπορώ, τά 'πες όλα κι έχω μείνει να γελώ.
Χα, χα, χα!

Τοτέμ (Μεταλλεργάτερ) είπε...

Δεν βγαίνει ρυθμικά σε μερικά σημεία.
Συνέχισε να γράφεις.
Τα πρώτα 500-800, τσαλάκωνέ τα και πέτα τα. Μετά κάποια στιγμή θα γράψεις ένα που θα το καταλάβεις μόνος σου ότι είναι έτοιμο. Τότε θα είσαι κομπλέ...

Ανώνυμος είπε...

Χμ Σφυροδρέπανε.
Δεν νομίζω ότι σ αυτή τη κυβέρνηση υπάρχουν παιδιά που φωνάζουν "ντα"!

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Όλη "ντα" φωνάζει λαθραναγνώστη μου η νέα κυβέρνηση... Κι ο ρόλος σου είναι όσο αυτοί φωνάζουν "ντα", συ να λες "σιγά μωρέ, και τι κάνανε, αφού ακόμα μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ είμαστε, αμερικάνοι είναι, σας το λέω γω"...

Καλύτερη κάλυψη για τα "ντα" του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Τον βολεύει κιόλας. Γιατί όσοι θέλουν δουν τα "ντα", θα του λένε (ήδη του λένε) μπράβο. Όσοι, από την άλλη, θα θέλουν να πείθονται ότι λέει "yeah" για να αυτοκαθησυχάζονται, θα λένε "ε, εδώ το λέει το ΚΚΕ, άρα έτσι θα ναι".

Ο λαός μας όμως δε θα πει "ντα". Είπε "ντα" όταν κείνοι που χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη ήταν η πρωτοπορία της Ανθρωπότητας και το πλήρωσε με το τίμιο αίμα του, γιατί είχε το δίκιο με το μέρος του.

Σήμερα όσοι λένε "ντα" είναι ο χειρότερος υπόκοσμος του πλανήτη.

Τακτικός αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

1:13πμ

Πόσα ψευδώνυμα έχουν οι άνθρωποι της CIA σε αυτό το ιστολόγιο;

Ένας παλιός

Ανώνυμος είπε...

Και ο "ένας παλιός" (1.28 π.μ.) ήρθε να με επιβεβαιώσει. Όποιος αναγνωρίζει τα "ντα", είναι άνθρωπος της CIA. Απαγορεύεται αυτό που βλέπουμε να το λέμε. Όμως αυτές τις ημέρες το βρώμικο μούτρο του Κοτζιά άνοιξε πολλά μάτια... Πιο πολλά κι απ'όσα θα περίμενε κανείς...

Έρχονται δύσκολες αλλά όμορφες μέρες. Εσύ παλιέ μπορείς να αλυχτάς όσο σου κάνει κέφι...

Τακτικός Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Κάπου έχασα το ρυθμό...
Inspector

zoot horn rollo είπε...

Δε θα μας τρελλάνουν Inspector, αυτό να το έχεις καθαρό.

Ανώνυμος είπε...

Που τα έχεις ακούσει τα "ντα" Ταχτικέ Αναγνώστη?
Εγώ μέχρι στιγμής, μόνο yes με ναζάκια ακούω, εν αναμονή για το μεγάλο jawoooll!!

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Στην Ίσκρα του Λαφαζάνη μπες και θα καταλάβεις...

Τακτικός Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Παιδια, σωστο ειναι ρυθμικα σε καθε στιχο. Παιξτε λιγο με τις συλλαβες, θα το βρειτε.

sniper

Ανώνυμος είπε...

...Μια από τα ίδια η πολιτική της νέας κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας με τα 5μήνα να γίνονται εως 11μηνα χωρίς αλλαγή της αντεργατικής νομοθεσίας με κατάργηση της ελαστικής, επισφαλούς και ενοικιαζόμενης εργασίας, χωρίς πρόγραμμα για μόνιμη και σταθερή εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τις ευλογίες της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Για την «κατάργηση» των τροφείων

Η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς στις 23 Ιανουαρίου αποτελεί μια θετική εξέλιξη που συμβαδίζει ως ένα βαθμό με την λογική όλες οι υπηρεσίες του δήμου να παρέχονται δωρεάν σε όλους. Μόνο που η συγκεκριμένη απόφαση βάζει ως προϋπόθεση για την μη πληρωμή τροφείων το όριο των 25.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Αυτή η πλευρά της απόφασης πηγάζει από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις σύμφωνα με τις οποίες οι έχοντες θα πρέπει να πληρώνουν. Με αυτό τον τρόπο όμως το δικαίωμα στην δωρεάν φροντίδα στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι καθολικό, δεν προσφέρεται δωρεάν σε όλους χωρίς προϋποθέσεις και η ποσοτικοποίηση του (25.000 σήμερα, λιγότερα αύριο αν δεν βγαίνουμε ) αποτελεί την βάση για την αμφισβήτησή της στο μέλλον. Η απόφαση αυτή αποδέχεται την ύπαρξη τροφείων έστω κι αν αυτό αφορά τους «έχοντες».

Καταστρατηγεί την καθολική δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες και στις δομές χωρίς προϋποθέσεις και φαντάζει κοινωνικά δίκαια ενώ δεν είναι. Όλοι οι δημότες πρέπει να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου και αν τα εισοδήματα τους είναι υψηλά αυτά να μην χρησιμοποιούνται ως πολιορκητικός κριός για την επιβολή τροφείων αλλά ως βάση για μεγαλύτερη φορολόγηση τους. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να προσφέρονται δωρεάν σε όλους έλληνες και ξένους, σε όσους τις έχουν ανάγκη χωρίς όρια και αστερίσκους.

• Άμεσα να τριπλασιαστεί η χρηματοδότηση στους Δήμους-γενναία κρατική χρηματοδότηση
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – κάλυψη όλων των αναγκών και όλων των κενών
• Δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, κατάργηση των προϋποθέσεων
• Κατάργηση τώρα όλων των ελαστικών μορφών εργασίας –δουλείας, όλων των μεσαιωνικών συμβάσεων και μορφών: ΚΟΙΝΣΕΠ, κοινωφελή, δίμηνα, ωρομίσθια , voucher, οχτάμηνα κτλ.
• Να καταργηθεί η ΚΕΔΗΚ
• Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων σε αυτήν και οι ασφαλιστικές τους εισφορές
• Όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου «Δημοτικοί Παιδικοί & Βρεφικοί Σταθμοί», «Α’ ΚΑΠΗ» και «Β’ ΚΑΠΗ και της ΚΕΔΗΚ να φύγουν από τα νομικά πρόσωπα και να περάσουν στο Δήμο.

http://www.pandiera.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83/

ανταρσυος

Ανώνυμος είπε...

...Η ανάληψη της διοίκησης από την αριστερά σε 25 Δήμους και 2 περιφέρειες αποτελεί μια πρώτη ευκαιρία για το έμπρακτο βήμα μιας πολιτικής στον αντίποδα της κυρίαρχης. Ο λαός έδωσε την ευκαιρία στις δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς.

• Να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με διαφάνεια καλώντας τον κόσμο να τους στηρίξει και ξέροντας ότι αυτό θα έχει διοικητικές και ποινικές συνέπειες τις οποίες θα έπρεπε και να επωμιστούν. Διαφορετικά δεν σπάει η κυβερνητική-ευρωενωσιακή πολιτική των μηδενικών προσλήψεων και οι εργασιακές σχέσεις μεσαιωνικού τύπου. Για τα χρήματα των μισθών ο δήμος να σταματήσει να πληρώνει τα χιλιοπληρωμένα δάνεια στους τραπεζίτες

• Τους δε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς να τους αντικαταστήσουν με προϋπολογισμούς που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες παρακάμπτοντας την «νομιμότητα» των μνημονίων και της ΕΕ ,απαιτώντας εδώ και τώρα γενναία κρατική χρηματοδότηση.

• Άμεσα το εργατικό λαϊκό κίνημα αυτά θα πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς περίοδο χάριτος, χωρίς αναμονή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή Πρόγραμμα «εγγυημένης» απασχόλησης για 300.000 ανέργους με μισθό 586 μικτά ή για 200.000 με μισθό 751 ευρώ μικτά, με το κράτος να παίζει το ρόλο του «εργοδότη ύστατης καταφυγής», ως μια επιλογή ενάντια στην ύφεση. Στο πρόγραμμα γίνεται σαφής αναφορά στη δημιουργία προσωρινών εργαζομένων, με συμβάσεις διάρκειας έως 11 μηνών, οι οποίοι θα παράγουν και θα προσφέρουν κοινωφελές έργο, ανάλογα με τα προσόντα τους. Ο σχεδιασμός του προγράμματος, θέλει η εξεύρεση των απαραίτητων πόρων χρηματοδότησης να προκύψει μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από κεφάλαια που μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά (τον νίκο παππά μπορεί, αλλά όχι κάποιον άλλο).

Ετσι λοιπόν, καλά τα μεγάλα λόγια και οι εμβριθείς αναλύσεις του παιδιού που έχει το μπλογκ, αλλά στην πράξη το ΚΚΕ δεν συμπεριφέρεται διαφορετικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Τα αντεργατικά δίμηνα συνεχίζονται στο Δήμο Καισαριανής

Συνεχίζονται και στο Δήμο Καισαριανής οι προσλήψεις εργαζόμενων με μεσαιωνικούς όρους, πρακτική που ακολουθείται σε όλη την Ελλάδα τα χρόνια των μνημονίων και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοτικές αρχές σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, κομματικές ή δήθεν ανεξάρτητες, μνημονιακές ή αντιμνημονιακές, κάνουν χρήση του αντεργατικού πλαισίου που επέβαλλαν κεφάλαιο και τραπεζίτες που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε αναλώσιμους, ελάχιστα αμειβόμενους, σύγχρονους δούλους που «μοιράζονται» τη φτώχεια και την ανεργία, βορά στην κερδοφορία των εργοδοτών μικρών και μεγάλων, και θύματα των ισοσκελισμένων( για το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες ) προϋπολογισμών κράτους και δήμων.

Η ανανέωση των διμήνων στους παιδικούς σταθμούς και η πρόσληψη εννέα εργαζόμενων 30/1/2015 από την ΚΕΔΗΚ σε αντικατάσταση των εργαζομένων της ΚΟΙΝΣΕΠ, με δίμηνη σύμβαση για να καλυφθούν οι ανάγκες (επιχείρημα που χρησιμοποιείται πολύ συχνά για όλες τις δομές του Δήμου) δεν μας προξένησε καμία απορία ή έκπληξη.

Στην ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης «ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ» δεν υπήρχε καμία αναφορά στους εργαζόμενους της ΚΟΙΝΣΕΠ, καμία ξεκάθαρη τοποθέτηση ενάντια στις μεσαιωνικές μορφές εργασίας με προσδιορισμό και όνομα: ΚΟΙΝΣΕΠ, κοινωφελή, δίμηνα, ωρομίσθια , voucher, οχτάμηνα κτλ. Πέρα από τις καταγγελίες για τον ρόλο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και της ΕΕ δεν υπήρχε καμία ρητή δέσμευση ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή δε θα κάνει χρήση συμβασιούχων με 2μήνα ή ωρομισθία, κοινωφελή-εργασία 5μηνα.

Συνεχίζεται η πρακτική της δημοτικής αρχής Κοντόσταυλου (και Καμπάκα πιο πριν), την οποία η νυν δημοτική αρχή κατήγγειλε, δείχνοντας ότι υπάρχει συνέχεια της αντεργατικής- μνημονιακής πολιτικής στο Δήμο.

Πιστεύουμε βαθύτατα ότι με την κυβερνητική- αντιλαϊκή πολιτική των μηδενικών προσλήψεων (που θα συνεχίσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, της επιτροπείας από την ΕΕ και την Τρόικα, της ισχνής κρατικής χρηματοδότησης, χωρίς σύγκρουση με τον Καλλικράτη, τα αντεργατικά ΕΣΠΑ και το χρέος, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες από τις δομές του Δήμου, ούτε φυσικά οι εργαζόμενοι να εργάζονται και να αμείβονται με αξιοπρέπεια.

Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχτεί μόνο από την κινητοποίηση των πολιτών, του εργατικού λαϊκού κινήματος το οποίο θα πρέπει να διεκδικήσει ταυτόχρονα διαγραφή του χρέους, παύση πληρωμών, έξοδο από ΕΕ και ευρώ τώρα.

Μας είναι απόλυτα ξένη η πρακτική των δημοτικών αρχών της αριστεράς να δικαιολογούν τις αντεργατικές τους πρακτικές με πολύ «μαρξισμό» και καταγγελτικό λόγο, που τα φορτώνει όλα στην κυρίαρχη πολιτική για το ό,τι πράττει στο σήμερα και που θα τα διορθώσουν στο λαμπρό μέλλον κυβερνήσεις για την «αντιμετώπιση» της ανθρωπιστικής κρίσης ή της λαϊκής εξουσίας.

συνεχεια

Ανώνυμος είπε...

1.12 Καλο το παραμυθακι για την αριστερα αλλα δεν πιανει ειναι μονο για παιδια του Δημοτικου.Το ΚΚΕ κερδισε 5 δημους εχοντας ξεκαθαρισει στον λαο τη μετρα ανακουφισεις μπορουνε να αποσπαστουν μονο με την παλη του ιδιου και οτι απο εκει και περα χρειαζεται ανατροπη του καπιταλισμου. Μεχρι τοτε οι Δημαρχοι του ΚΚΕ ειναι επικεφαλεις στην περιοχη τους της Εργατικης Λαικης Αντιπολιτευσης εναντια σε καθε αστικη κυβερνση. Οσο για τους δημαρχους του Ανταριζα και τα αντεργατικα μετρα που περνουν θα απευθυνθεις αλλου .ΟΙ Προβοκατσιες σου δεν πιανουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"θα πρέπει να διεκδικήσει ταυτόχρονα διαγραφή του χρέους, παύση πληρωμών, έξοδο από ΕΕ και ευρώ τώρα."

Αφου το χρεος θα διαγραφει η παυση πληρωμων που κολλαει?
Ειναι το πιο σοβαρο απο τα αστεια σεντονια του ΑΝΤΑΡΣΥΩΤΗ.
Δε μας λες ρε μεγαλε στο Χαλανδρι που ο δημαρχος ειναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ τι γινεται? Να κανουμε τη συγκριση με τους δημαρχους του ΚΚΕ δηλαδη.
Επισης η "αριστερα" σου δεν ξερω ποσους δημους πηρε. Το ΚΚΕ πηρε 5 και σε αυτους η πολιτικη της δημοτικης αρχης σε σχεση με τους αλλους δημους ειναι ουρανος με γη.
Επισης απ'οσο ξερουμε οι υποψηφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στηριχθηκαν παντου στο 2ο γυρω απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οποτε προς τι το πεσιμο απο τα συνεφα?
Τελος τα ασφυκτικα ορια της τοπικης διοικησεις εχουν αναλυθει και παρουσιαστει στο λαο εδω και χρονια απο το ΚΚΕ. Οι διοικησεις των δημων που ειναι ΚΚΕ κρινονται στο κατα ποσο σε αυτα τα ορια θα ανακουφισουν το λαο και στο καταποσο θα συμβαλουν στην οργανωση του λαου εναντια σε ολο αυτο το αντεργατικο-αντιλαικο πλαισιο. Στο κατα ποσο θα παιξουν το ρολο της εργατικης-λαικης αντιπολιτευσης στην κεντρικη εξουσια που καθοριζει ετσι κσι αλλιως το πλαισιο. Το ΚΚΕ ουδεποτε μιλισε απο τον Καλλικρατη και μετα ειδικα για τοπικη αυτοδιοικηση (δεν υπηρχε και ποτε αυτοδιοικηση με ολη τη σημασια της λεξης απλα ηταν πολυ πιο ελαστικο το πλαισιο που ειχαν να κινηθουν οι δημοι) ουτε φυσικα μιλισε ποτε για κομμουνιστικες νησιδες και τετοιες αντιμαρξιστικες αρλουμπες.
Η αντισταση στην κεντρικη εξουσια ειναι κοντρα σε αυτην να χρησιμοποιεις πχ χρηματα απο ΕΣΠΑ για βρεφονηπιακους σταθμους και οχι για οπου σου λεει η ΕΕ. Αντισταση ειναι η μη καταβολη λιστων εργαζομενων και πολλα αλλα. Αλλα ρε το να προχωρησει ενας δημος σε προσληψεις μονιμου προσωπικου απο μονος του ειναι πρωτα απ'ολα εμπαιγμος. Διοτι αυτες οι προσληψεις θα κριθουν παρανομες και θα ακυρωθουν απο την κεντρικη εξουσια και δεν υπαρχει πιθανοτητα να δωθουν χρηματα στο δημο ωστε να πληρωνονται αυτοι οι εργαζομενοι. Δεν παει καιρος που η κεντρικη εξουσια εκανε παρεμβαση και ακυρωσε αποφαση του δημοτικου συμβουλιου της Πετρουπολης που αφορουσε την μη επιβαρυνση των ανεργων. Δεν πανε χρονια απο τοτε που το κρατος δεν εδινε χρηματα στο δημο Νικαιας διοτι δεν προχωρουσε σε απολυσεις με αποτελεσμα ο δημος να χρωστα δεδουλευμενα και το σωματειο με πρωτοπορεια την ΠΑΣΚΕ τοτε το εκανε σημαια οχι εναντια στην κυβερνηση αλλα εναντια στον Μπενετατο!
Τελος τη στιγμη που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ειναι κωλος και βρακι με ΣΥΡΙΖΑ και Μπαλασοπουλο, υπονομευοντας και ευτελιζοντας καθε αγωνα που ξεσπασε, αποκλειωντας απο τα σωματεια συμβασιουχους και αποκλειωντας εκατονταδες αντιπροσωπους του συνδικατου ΟΤΑ απο το συνεδριο της ομοσπονδιας νοθευοντας ετσι τους συσχετισμους δυναμης παει πολυ να ερχεσαι εδω και να μας κανεις και μαθηματα αριστεροσυνης.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο,ουσιαστικά,με το υπόλοιπο κείμενο αλλά θα εστιάσω στο σχόλιο του ratm για την Νίκαια. Σε κάποιους που ζήσαμε τις εκλογικές αναμετρήσεις και των επιτυχημένων-έως θριαμβευτικών- αποτελεσμάτων αλλά και του αποτυχημένου ήταν αρκετά καθαρό πως θα έπρεπε να έχουν γίνει απολύσεις στην υπ. καθαριότητας του Δήμου από την πρώτη ήδη θητεία. Όχι γιατί στήριζαν Τράπαλη αλλά γιατί δεν δούλευαν. Σε βαθμό προκλητικό. Και αυτοί οι άνθρωποι μονιμοποιήθηκαν "χωρίς όρους και προυποθέσεις" και αυτό πολύ σωστά το χρεώθηκε Ο Μπενετάτος. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν θέλεις καμία αξιολόγηση όσο υπάρχει καπιταλισμός

Λέων

zoot horn rollo είπε...

ΡεείπαμεκκέδεςπαρατήστεταείστείδιοιμετοΣΥΡΙΖΑπηγαίνετεναπνιγείτεκιαφήστεμαςκαιμημαςπρήζετε...

Ανώνυμος είπε...

Μην στεναχωριέσαι Λεων, οι μόνοι που θα μείνουν στην Νικαια και σε κάθε Δήμο με την αξιολόγηση,είτε της ΝΔ, είτε την "καλή" που προωθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι αυτοί που αναφέρεις και σίγουρα αυτοί που δεν δουλεύουν αλλά θέλουν ανταποδοτικότητα στους δήμους.
Για αυτό αλλού το παραμύθι σου!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ είναι ένας χυδαίος ψέυτης. Από αυτούς που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, αλλά τα ρίχνουν στο ΚΚΕ. Τι μας λένε πάνω-κάτω: ότι οι δήμαρχοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.Βρε ποιός καλλικράτης, ποιά κυβέρνηση και Ε.Ε.,αυτά είναι παραμύθια κομμουνιστών. Μόνο που το παίζουν πονηροί γιατί δεν μας λένε όλο το παραμύθι, ότι στην ουσία ζητούν την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στους Δήμους καλύπτοντας τις κυβερνησεις και τις Περιφερειακές Αρχές...Για το ότι απαγορεύονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν φταίει πολιτική της κυβέρνησης, αλλά οι κομμουνιστές δήμαρχοι. Αλλά όταν οι κομμουνιστές δήμαρχοι διεκδικούν άμεσα χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες, πάλι οι ίδιοι βαγαίνουν και κατηγορούν τους κομμουνιστές δήμαρχους ότι αποφεύγουν να λύσουν τα προβλήματα. Το ότι με δική τους ευθύνη η ΣΣΕ στους ΟΤΑ δεν καλύπτει τους συμβασιούχους δεν τους νοιάζει,κατηγορούν τους δήμαρχους του ΚΚΕ ότι δήθεν δεν τους πληρώνουν με βάση τη ΣΣΕ.
Για τις ΚΟΙΝΣΕΠ,τι να πώ; Το ψέμα έχει και κάποια όρια κύριοι...Αλλά με το παραμύθιασμα που κάνετε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μόνο προβοκάτσιες ενάντια στους κομμουνιστές δήμαρχους κάνετε, μαζί με το συμφερτό πασοκονεοδημοκρατών-συριζαιων.
Που θέλει να καταλήξει όμως τοπαραμύθι τους; Απλούστατα στο ότι και οι δημοτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν φιλολαίκή πολιτική.Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει στην πραγματικότητα η συκοφαντική ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στους Δήμους, όταν η ΑΝΤΑΣΡΥΑ στους ΣΥΡΙΖΑΙους δεν κάνει καμιά ουσιαστική κριτική;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

"Αυτή η πλευρά της απόφασης πηγάζει από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις σύμφωνα με τις οποίες οι έχοντες θα πρέπει να πληρώνουν...Η απόφαση αυτή αποδέχεται την ύπαρξη τροφείων έστω κι αν αυτό αφορά τους «έχοντες»".
Ωραίο αυτό!Μονο που αυτό είναι αναπαραγωγή της θεωρίας ότι τα μέτρα που παίρνουν οι δημοτικές αρχές δεν είναι"κοινωνική πολιτική", αλλά είναι οι ΚΟΙΝΣΕΠ,τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά ιατρεία, που χρηματοδοτούνται από τα ΕΣΠΑ και συμβαδίζουν με την ανταποδοτικότητα στους δήμους και την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών υγείας! Αυτά τα παρμύθια όμως τα ακούω απο αυτούς που λένε "εφόσον έχουμε υπηρεσίες θα πρέπει να πληρώνουμε" ή από αυτούς που λένε ότι "θα πρέπει να έχουν καλές υπηρεσίες μόνο όσοι πληρώνουν".
Άσε που οι άνθρωποι μιλουν σαν να μην υπάρχει το κεντρικό κράτος και οι νόμοι του. Απλά οι συμβιβασμένοι...ΚΚΕδες έχουν "νεοφιλελευθερη αντίληψη", ενώ αυτοί που θέλουν οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων και προωθούν την κοινωνική οικονομία που συνδέται με τα ΕΣΠΑ και ΜΚΟ,έχουν δήθεν αντινεοφιλελεύθερη...Μπράβο παιδιά που νεκραναστήσατε το ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι γενικά σεντόνια! Είναι η ανακοίνωση της Ανυπόταχτης Καισαριανής (της αριστερής δημοτικής κίνησης που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), με αφορμή τα χαϊρια που κάνει ο ΚΚΕς δήμαρχος.

Οταν το ΚΚΕ είναι στην αντιπολίτευση κράζει τον ΣΥΡΙΖΑ και καλώς για διαχειριστική λογική. Οταν το ΚΚΕ παίρνει δημαρχίες, ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ την ίδια ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ πολιτική.

Και φυσικά, τα σεντόνια περί άρνησης της αναγκαιότητας του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος (μεγάλη βλακεία η άρνηση αυτής της αναγκαιότητας παίδες του ΚΚΕ), ΔΕΝ μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα της διαχειριστικής λογικής του ΚΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση της συνεδρίασης της ΠΕ του ΝΑΡ (31/01/2015), σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα:

http://www.narnet.gr/articles/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B5-%CE%BD%CE%B1%CF%81-3112015

Αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

6.40 Να επαναλαβω προς τον αβανταδορο του Τσυριζα. Το ΚΚΕ στους 5 δημους δεν κανει καμμια διαχειρηση. Εχει εξηγησει στον λαο οτι ο ρολος του Κομμουνιστη δημαρχου ειναι επικεφαλης στην περιοχη του της εργατικης λαικης αντιπολιτευσης με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου Αντιθετα οι δημαρχοι του Ανταριζα ειναι διαχειρηστες του καπιταλισμου και κανουνε μεχρι και εφεσεις σε πρωτοδικες αποφασεις που δικαιωνου νε εργαζομενους. Οσο για τα μεταβα τικα προγραμματα γελανε και οι πετρες μαζι σου. Δεν υπαρχει παραδειγμα χωρας που η εργατικη ταξη να πηρε τα μεσα παραγωγης στα χερια της. Παντου καταστροφη ΕΑΜ 1944 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ 1965 ΧΙΛΗ 1973 με τελευταια τα χαλια της Βενεζουελας με τον εξαθλιωμενο λαο μπροστα στα αδεια μαγαζια. Και βεβαια 338.000 ανθρωποι που στις 25 γεναρη μας ειπανε μακρια απο τον οπορτουνισμο και ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Dreaming Neon Red είπε...

Δεν αξίζει να ασχολούμαστε σοβαρά με τους Αντάρσυους, το μόνο που τους νοιάζει είναι να χτυπάνε το ΚΚΕ δήθεν απ τα αριστερά ώστε να κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ...Μόνο trolling τους πρέπει!

http://np-diari.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Dreaming Neon Red: τρολ, τρολ, τρολ, πως σου ΠΑΝ καλέ τα τρολ! Μόνο για αυτά είσαι και ουσία τίποτα! Ο μέγας δάσκαλος ΠΑΝ σου έχει δώσει τα φώτα του, αφού άλλαξε πρώτα, τα φώτα στον μαρξισμό.

ΚΚΡΙΖΕΣ, αφήστε τα σάπια και κοιτάξτε στους δήμους που διοικείται να κάνετε κάτι άλλο από την αστική διαχείριση που κάνετε!

Το ΚΚΡΙΖΑ λέει μεγάλα λόγια και εφαρμόζει αστική διαχείριση στους Δήμους που διοικεί

αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

Φάε μια mars και σταμάτα να κακαρίζεις:

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/58450/agonistiki-enotita-ergazomenon-dimoy-halandrioy-ohi-stis-apolyseis

Τώρα που διαλύθηκε το λαος με ποιούς θα κάνετε αντιπολίτευση στην Ικαρία; Ντάξει σου χαλάνε την σούπα οι κομμουνιστές δήμαρχοι το ξέρουμε, μόνο από την τόση λάσπη που έχετε ρίξει (την πάτρα να πάρει κάποιος έχει υλικό για καμιά 15αριά περιπτώσεις) το καταλαβαίνουμε, έτσουξε πολύ κι η καισαριανή, τράβα να γλύψεις κανά μπαλασόπουλο μπας και γίνει δουλειά. "Τώρα πληρώνετε" μεγάλε, μην ξεχνιέσαι.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Ο ορειβάτης αντάρσυος, να δούμε με τι άλλο νικ θα γράψει...

Dreaming Neon Red είπε...

Μεγάλα λόγια λες ανταριζαίε για το μπόι σου...Μήπως εσείς δεν ήσασταν που τον Ιούνη του 2012 στελέχη σας δίνανε γραμμή για μαζική υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ; Πάντα το υποπτευόμουν, αλλά πρόσφατα κιόλας το έμαθα από έγκυρη πηγή κοντά σε υποψήφιο βουλευτή σας...
Βρες μια τρύπα και κρύψου λοιπόν, κι άσε εμένα, τον Παναγιώτη και τους υπόλοιπους στην ησυχία μας!

Ανώνυμος είπε...

2.36 Στους 5 δημους οι κομμουνιστες ειναι επικεφαλης στην περιοχη τους της Εργατικης Λαικης Αντιπολιτευσης για την ανατροπη του καπιταλισμου. Οσο για τον Μαρξ τα μπερδεψες. Δεν μιλαω για Τροτσκι Μπερσταιν Καουτσκι Αυτοι ειναι χαρισμα σας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

η μικροαστικη αναρχοαυτονομη αντιληψη περι νησιδων σοσιαλισμου στους δημους στα εργοστασια κλπ καλα κρατει στην ανταρσυα

θανασιμος συνδυασμος αφελειας και αγνοιας που καταληγει σε τιμητες των παντων και υποστηριχτες του καπιταλισμου

Ανώνυμος είπε...

kk-1
Καλοπροαίρετα θέλω να πιστεύω πως το ύφος χιλίων καρδιναλίων σε κάθε απάντησή σου οφείλεται στην υποψία,λογική σε ένα βαθμό λόγω του απρόσωπου της διαδικτυακής επικοινωνίας, πως κάθε τοποθέτηση/ερώτηση/σχόλιο δυνητικά ενέχει προβοκατόρικη διάθεση. Δεν γνωριζόμαστε και απλά γελάω με την πίστη σου πως εκφράζεις απόλυτα το ΚΚΕ και γι΄αυτό η συμπεριφορά υπέρμαχου με τέτοιο ζήλο,επίσης πως εγώ είμαι μέλος της ανίερης συμμαχίας προθύμων με στόχο ζωής να βλάψω το Κόμμα. Προσεξέ το όμως στην πραγματική ζωή. Προσωπικά αν σε κουβέντα/εξόρμηση/όπου συναντιόμασταν τελοσπάντων μου έδινες αυτή την απάντηση, το κεφαλάκι σου θα έκανε γκελ στον κοντινότερο τοίχο μήπως και κουνηθεί το μυαλουδάκι σου. Και για να σοβαρευτούμε λίγο νομίζω πως είναι θέμα-και διαπαιδαγώγησης του ίδιου του εργάτη- η αξιολόγηση και με ποιά κριτήρια μπορεί να γίνει. Ο εργάτης που λουφάρει και δεν νοιάζεται αν ο δικός του ωχαδερφισμός σημαίνει περισσότερη δουλειά για τους συναδέλφους του, ταλαιπωρία και σοβαρά προβλήματα για κάποιον κόσμο που δεν απολαμβάνει-και καλώς απολαμβάνει- την δική του εργασιακή και μισθολογική ασφάλεια, δεν θα αποκτήσει ταξική συνείδηση με καμία συζήτηση.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη εκτιμώ την δημοσίευση του σχόλιου μου, παρόλω που αντιλαμβάνομαι πως πιθανότατα διαφωνείς με την ουσία και το ύφος του. Επιτέλους, κάποτε να μάθουμε και να κουβεντιάζουμε

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Λεων,
Προφανώς και εσύ "καλοπροαίρετα" με απειλείς με ύφος 100 μαφιόζων "λόγω του απρόσωπου της διαδικτυακής επικοινωνίας".
Γράφεις:"νομίζω πως είναι θέμα-και διαπαιδαγώγησης του ίδιου του εργάτη- η αξιολόγηση και με ποιά κριτήρια μπορεί να γίνει. Ο εργάτης που λουφάρει και δεν νοιάζεται αν ο δικός του ωχαδερφισμός σημαίνει περισσότερη δουλειά για τους συναδέλφους του".
Προφανώς επειδή και εσύ δεν έχεις καμιά σχέση με το "άθλημα"...
Ωραία όλα αυτά! Όμως η αιτία για αυτά τα φαινόμενα είναι ακριβώς η ίδια η λειτουργία του αστικού κράτους, οι νόμοι του, οι στόχοι του για την στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και η τακτική εξαγοράς συνειδήσεων και ενσωμάτωσης που δένεται με έναν "αριστερό" μαχητικό εργατισμό.
Η αξιολόγηση λοιπόν κρίνει και υπηρετεί αυτά τους στόχους και με αυτά τα κριτήρια, δηλαδή το κατά πόσο οι υπάλληλοι υπηρετούν την πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. και συνολικά τις ανάγκες του αστικού κράτους.
Εσύ λοιπόν καταλήγεις σε πειθάρχηση στη βάση των κριτηρίων του κεφαλαίου και του αστικού κράτους.
Εγώ λέω διαπαιδαγώγηση στη βάση της ταξικής συνείδησης και της ταξικής πάλης. Γιατί αυτό λείπει. Δεν υπάρχει "καλή" αξιολόγηση για τους εργατες στον καπιταλισμό. Το αστικό κράτος δεν προκειται ποτέ να αποκτήσει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά, ούτε ματαρυθμίζεται προς όφελος του λαού.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@ ΑΝΤΑΡΣΥΟ,
Ωραίο το κατεβατό της "Ανυπότακτης Καισαριανής" που μας παρέθεσες....Εκείνο που δεν μας είπες όμως είναι από που το διεκδικείτε. Από τους δήμους ή από την κυβέρνηση; Γιατί, λίγο πολύ μας λέτε ότι ένας δήμαρχος από μόνος του μπορεί να τα κάνει όλα αυτά που γράφεις και την ίδια ώρα να εξασφαλίζει πλήρη φιλαολαϊκά μέτρα!
Από πηγάζει αυτή η αντίληψη; Από τη γνωστή ρεφορμιστική/σοσιαλδημοκρατική θεωρία ότι είναι δυνατό να αλλάξεις το χαρακτήρα του αστικού κράτους κατακτώντας θέσεις σεΔιοικητικές/κυβερνητικές θέσεις μέσω εκλογών. Έτσι καταντάτε στην πράξη να ζητάτε από τους αστικούς κρατικούς μηχανισμούς να στήνουν "λαϊκό κίνημα" και αναγορεύονται τους δημάρχους σαν αυτούς που θα φέρουν ανατροπές και όχι το εργατικό-λαϊκό κίνημα που παλεύει για την εξουσία.
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι στους 5 δήμους όλα αυτά που γράφεις τα διεκδικούν ΤΩΡΑ από τις κυβερνήσεις και δεν υλοποιούν στην πράξη αντιλαίκά μέτρα ΚΟΙΝΣΕΠ,ΜΚΟ κλπ. Αυτή είναι η ουσία της εργατικής-λαϊκής Αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ πασχίζει να τα κάνει ζητήματα πάλης του εργατικού-λαίκού κινήματος, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με το Λφαζαναίικο θα βγαίνει "αγωνιστικά" να διεκδικεί την εφορμογή των ψίχουλων του προγράμματος τηε ΔΕΘ. Εκεί δν τολμάτε να θέσετε τέτοια ζητήματα, γιατί ήθεν δεν συσπειρώνουν...
Το περίεργο, επίσης,είναι ότι μόνο για την Καισαριανή που έχει κομμουνιστή δήμαρχο, βγαίνετε με τέτοιο κατεβατό. Άξιος ο μισθός σας!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Καμία πρόοδος....
1)Δεν υπήρχε απειλή, ούτε καλυμένη ούτε ακάλυπτη,αντίθετα υπήρχε μια καταρχήν κατανόηση για την αντίδρασή σου αλλά και μια συμβουλή που αν θες την λαμβάνεις υπόψη, δεν θα ασχοληθώ περισσότερο.
2)Προσπαθώ ειλικρινά να καταλάβω τι εννοείς με την παράθεση πολύπλοκων λέξεων και αυτό που θεωρώ πως εννοείς είναι πως στον καπιταλισμό τα κριτήρια θα τα ορίζει το κεφάλαιο και πως κερδισμένοι θα βγαίνουν όσοι τα έχουν καλά μαζί του. Ωραία...και;
Δεν σε προσβάλει η εικόνα του διορισμένου από τον βουλευτοτσιφλικά 45αρή που προκλητικά πληκτρολογεί με ρυθμό 10 γραμμάτων το 2λεπτο; Του γειτονά σου που ξεκινάει για την υπηρεσία στις 08.30 και επιστρέφει στις 11.00 και που τον τελευταίο χρόνο μένει 2-3 παραπάνω στο γραφείο γιατί αγχώθηκε με την αξιολόγηση; Δεν νευριάζεις όταν βλέπεις υπαλλήλους να γίνονται θυσία και τον διπλάνό τους να χάσκει;
3)Αν ναι, πες με ποιά κριτήρια πιστεύεις πως θα έπρεπε να γίνεται αξιολόγηση. Αν όχι, πάλι κατανοητό.
4) Ο εργάτης για να απαιτήσει, πρώτα θα είναι σωστός στη δουλειά του. Δεν είναι δικά μου λόγια, του ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ αν θυμάμαι καλά και σε ελεύθερη μετάφραση. Εννοείται πως το πιστεύω βέβαια

Λέων

Ανώνυμος είπε...

"διαπαιδαγώγηση στη βάση της ταξικής συνείδησης και της ταξικής πάλης"

εγώ καταλήγω πως όσοι δεν σέβονται τον εαυτό τους, τον συναδελφό τους, την δουλειά τους δεν θα αποκτήσουν ταξική συνείδηση με συζήτηση. Και δεν με νοιάζει αν θα αποκτήσουν.
Και μήπως να ξεκολλάγαμε από το γενικό "φιλολαικές" λύσεις;
Εκτός αν νομίζεις πως τα αντίπαλα στρατόπεδα είναι οι 150 κεφαλαιοκράτες και απέναντί τους τα 11 εκατομμύρια αγνού λαού, παλαικό κράτος φάση.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Η Αντιφαση ειναι Σοσιαλισμος Καπιταλι σμος. Καμμια αξιολογηση δεν μπορει να υπαρξει μεσα στον καπιταλισμο. Και παντα οι προσληψεις θα γινονται με ρουσφετολογικα κριτηρια οσο εχουμε καπιταλισμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Λεων επειδή γράφεις "μια συμβουλή που αν θες την λαμβάνεις υπόψη, δεν θα ασχοληθώ περισσότερο".
Να σου πώ μόνο ότι επιθετικότητα πάνω σε αυτά που γράφω έχω συναντήσει μόνο από αυτούς που κατά τα άλλα σηχτηρίζεις...Σε καμιά περίπτωση δεν αρνήθηκα την κατάσταση που περιγράφεις. Όμως δεν συζητάμε για τις περιγραφές.
Δυστυχώς για εσένα οι μεγαλύτεροι θιασώτες της "αξιολόγησης" είναι όλοι αυτοί που καταγγέλεις, όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα φαινόμενα που περιγράφεις. Και μαζί τους οι ηγεσίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ. Για πές μας λοιπόν, εσύ ταυτίζεσαι με όλους αυτούς; Μήπως τελικά αυτοί ενδιαφέρονται περισσότερο για το "καλό" μας;
Τέλος, αν αντιλαμβάνεσαι σαν τόσο "πολύπλοκα" τα όσα γράφω, τότε και εσύ θα πρέπει να "αξιολογηθείς" ως μη γνώστης της πραγματικότητας και της λειτουργίας των Δήμων. Για αυτό όταν τα βάζεις με τους άλλους, κοίτα πρώτα να έχεις φροντήσει να μελετάς καλύτερα τα πράγματα.
Το ζήτημα "να δουλεύω"οπως πρέπει είναι απαίτηση όλων μας, όμως δεν το λύνει καμιά "αξιολόγηση" και κανένα κριτήριο που βάζουν οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

ijon Tichy και λοιποί ΚΚΡΙΖΕΣ: Γιατί βρε πετάτε την μπάλα στην εξέδρα; Ο ένας λεέι ότι μπορεί να είμαι κάποιος άλλος, ο άλλος μιλά για την ικαρία, και ο τρίτο ο....χειρότερος, μας λέει ότι "...α, κάποιος φίλος μου είπε ό,τι του είπαν κάτι που στο περίπου κατάλαβε ότι κλπ κλπ". Μην ξεχάσω και τον άναυδο, αλλά αυτός παίζει πάντα, μια κατηγορία μόνος του: Δεν πετά απλώς την μπάλα στην εξέδρα, προσπαθεί πάντα για το χειροτερότερο και τα καταφέρνει: Πετά την μπάλα ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ, έξω από το γήπεδο!

ΤΙ σας είπα εγώ: Σας ανάρτησα την καταγγελία της Ανυπόταχτης Καισαριανής, περί της αστικής διαχειριστικής πολιτικής που εφαρμόζει το ΚΚΕ.

ΤΙ απαντάτε εσείς; Ο,τι να ναι!! Ο,τι άσχετο, αλλά επι του θέματος ΤΙΠΟΤΑ! Ο ΑΝΑΥΔΟΣ ο φουκαράς, μέχρι και την θεωρία περί σοσιαλιστικής νησίδας επιστρατεύει για να την πει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Μιλάμε για παραλήρημα: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά για την ανάγκη ΑΠΟΦΥΓΗΣ της αστικής διαχείρισης, για να μην γίνει η Αριστερά ίδια με αυτό που καταγγέλει: Την αστική αντιλαϊκή διαχείριση. Για αυτό διαχωρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ σε αυτό το επίπεδο. ΤΟ ΚΚΕ τι κάνει; ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τον ΣΥΡΙΖΑ για αστική διαχείριση (εδώ δεν υπάρχει σοσιαλιστική νησίδα αναυδε;;), ενώ κάνει τα ίδια, όταν το ίδιο ασκεί δημοτική εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα θα γίνονται και προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια εννοείς. Αρα για να μην ρισκάρουμε να καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά, αβαβα...
Είναι μια άποψη και αυτή, επικίνδυνη και αδιέξοδη κατ' εμέ αλλά τη νιώθω. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους σας

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σου είπε κανείς Λεων ότι η αξιολόγηση γίνεται για να σταματήσουν τα ρουσφέτια ή νομίζεις ότι με την αξιολόγηση θα σταματήσουν τα ρουσφέτια;
Για να στο πώ απλά και καθαρά:
-αξιολόγηση σημαίνει περισσότερα ρουσφέτια
-αξιολόγηση σημαίνει προστασία των ρουσφετιών.
-αξιολόγηση σημαίνει κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή εργασία με σταθερό εργάσιμο χρόνο.
Γκέγκε!!!
Η΄ μήπως και αυτά τα καταλαβαίνεις σαν Βαβα...
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Και μιλάμε για παραλήρημα εκ μέρους των ΚΚΡΙΖΕΩΝ, γιατί πάνε να βαφτίσουν το ψάρι, κρέας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την αστική διαχείριση που ασκούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΡΙΖΑ όταν είναι εξουσία.

Το ΚΚΡΙΖΑ, καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ για αστική διαχείριση, αλλά όταν το ίδιο πέφτει σε αυτην την λογική, τότε ο άναυδος ανακαλύπτει την ...νησίδα σε όσους ασκούν κριτική στο ΚΚΡΙΖΑ!!!

αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

@ΑΝΤΑΡΣΥΟ
"Σας ανάρτησα την καταγγελία της Ανυπόταχτης Καισαριανής, περί της αστικής διαχειριστικής πολιτικής που εφαρμόζει το ΚΚΕ".
Εσύ θα μας απαντήσεις γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει με τέτοιο πλαίσιο μόνο στην Καισαριανή καταγγέλλοντας τον κομμουνιστή Δήμαρχο, όταν με τέτοιο ύφος και απαιτήσεις δεν είχε βγεί απέναντι στο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ;
Θα μας απαντήσεις γιατί τέτοια πλαίσια δεν βάζετε σε κανένα "κίνημα" που συμμετέχετε, αλλά συμφωνείτε στην γραμμάη συσπείρωσης που θέτει το Λαφαζαναίικο;
Επίσης να σου υπενθυμίσω αυτό που ξέχασαν να σου πούν τα παπαγαλάκια που σε καθοδηγούν:
Η δημοτική αρχή έχει απαντήσει επίσημα σε αυτά που γράφει η ανακοίνωση που μας αραδιάζεις. Έχει αποκαλύψει αυτές τις ψεφτιές, που μάλιστα κυκλοφόρησαν εσκεμένα προεκλογικά.
Εσύ λοιπόν θα συνεχίσεις αυτές τις προβοκάτσιες και τις ψεφτιές;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Οι λόγοι που η νέα δημοτική αρχή της Καισαριανής δεν θα ανανεώσει την σύμπραξη με την ΜΚΟ ΕΚΕΠΑ
«Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής: Η αλήθεια για τη μη ανανέωση της σύμπραξης του Δήμου με τη ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ

Στο θέμα της μη ανανέωσης της σύμπραξης του Δήμου Καισαριανής με ΜΚΟ αναφέρεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής, με ανακοίνωσή της με τίτλο «Η αλήθεια για τη μη ανανέωση της σύμπραξης του Δήμου με τη ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ».
«Εδώ και δύο χρόνια υλοποιείται στους Δήμους Καισαριανής και Ζωγράφου πρόγραμμα της ΕΕ, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας". Περιελάμβανε τη λειτουργία οχτώ (8) δομών, ανάμεσά τους κοινωνικό παντοπωλείο, λαχανόκηπο και παροχή συσσιτίου, που είχαν έδρα στην πόλη μας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, με ένα κονδύλι που έφτανε τα 1.360.000 ευρώ! Η διαχείριση αυτού του τεράστιου (για τα δεδομένα του Δήμου μας) ποσού και όλου του προγράμματος, δόθηκε υποχρεωτικά σε "Φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα", στην περίπτωσή μας στη ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ. Για την έναρξη του προγράμματος, οι συμπραττόμενοι Δήμοι (Καισαριανής και Ζωγράφου) καλέστηκαν να παρέχουν και τις υποδομές για τη στέγαση των δομών. Έτσι ο Δήμος Καισαριανής παραχώρησε για χρήση στην ΕΠΕΚΑ, χώρο στο Σκοπευτήριο, στα Ξύλινα και το Δημοτικό Παντοπωλείο. Την ίδια ώρα, ο Δήμος δεν είχε στην ουσία καμία δυνατότητα επίσημου ελέγχου για τα πεπραγμένα της ΜΚΟ, την οικονομική διαχείριση, τη διαδικασία και τους όρους των προσλήψεων προσωπικού.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Καισαριανής, από την πρώτη στιγμή, διαφώνησε με τη σύμπραξη-εμπλοκή MKO στις δημοτικές δομές. Όμοια τοποθετηθήκαμε και στο Δήμο Ζωγράφου, τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας. Προειδοποιήσαμε δημόσια το λαό της Καισαριανής ότι οι ΜΚΟ λειτουργούν ως "δούρειος ίππος", είναι μήτρα σκανδάλων. Τα διάφορα προγράμματα που υλοποιούν, δεν στοχεύουν πραγματικά στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ, την ίδια ώρα που αποφασίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Στοχεύουν στη διάλυση των δημόσιων δομών, το άνοιγμα του δρόμου στους ιδιώτες που θα ξεκοκαλίζουν ποσά από την τσέπη των λαών της Ελλάδας και της Ευρώπης.Από τότε, πολλές φορές απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον τοπικό Τύπο, η λειτουργία των δομών και η δράση της ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ, χωρίς όμως να δοθεί ποτέ ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση. Αντιθέτως, η δημοτική αρχή του κ. Καμπάκα φρόντιζε να εφησυχάζει και να ωραιοποιεί την εικόνα της εξέλιξης του προγράμματος, ενώ με ευθύνη της το κείμενο της σύμπραξης με την ΕΠΕΚΑ, δε συζητήθηκε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η εμπειρία των δυο αυτών χρόνων επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις διαφωνίες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το ρόλο και τον τρόπο υλοποίησης αυτού του προγράμματος, για τη "φιλανθρωπική" δράση των διάφορων ΜΚΟ.
(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Στα δύο αυτά χρόνια, η ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ:
Ξεκοκάλισε το ποσό των 1.360.000 ευρώ! Πήρε δηλαδή περισσότερα από ολόκληρο τον προϋπολογισμό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, των ΚΑΠΗ και του Κέντρου Συμβουλευτικής ΑΜΕΑ μαζί, που προσφέρουν τεράστιο και αναγνωρισμένο έργο.
Δεν ξόδεψε ούτε ευρώ για τις υποδομές και δεν αφήνει φεύγοντας καμία νέα δομή. Όλοι οι χώροι στην πόλη μας της παραχωρήθηκαν έτοιμοι και ο Δήμος μπορεί να τους λειτουργήσει και χωρίς την παρουσία της. Ήταν υποχρεωμένη να δίνει 13.600 ευρώ/χρόνο για κάθε εργαζόμενό της. Δεν στάθηκε συνεπής ούτε σε αυτό. Στη διάρκεια της διετίας καταγγέλθηκε στη διαχειριστική αρχή, η οποία διαπίστωσε μη πληρωμή εργαζόμενων με βάση τις δεσμεύσεις και της επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλάνε ακόμα και σήμερα για μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ....
Σημειώνουμε ότι η ΕΠΕΚΑ υλοποιεί και άλλα τέτοια προγράμματα πανελλαδικά. Πρόκειται δηλαδή για "εργολάβο" ευρωπαϊκών προγραμμάτων...
Η κυβέρνηση έδωσε πρόσφατα τη δυνατότητα για 6μηνη παράταση του προγράμματος, που έληγε κανονικά στις 19 Δεκέμβρη, εξασφαλίζοντας επιπλέον 400.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, για κάθε σύμπραξη. Όπως ήταν φυσικό, η είδηση αυτή αναπτέρωσε την "κοινωνική ευαισθησία" της κατά τ' άλλα άφαντης διοίκησης της ΕΠΕΚΑ. Στις επαφές της από τις αρχές του Δεκέμβρη, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Δήμου το επόμενο διάστημα, έλαβε αρνητική απάντηση. Η τοποθέτησή μας ήταν γνωστή εξάλλου από καιρό και ξεκάθαρα διατυπωμένη και σε όλη την προεκλογική περίοδο.
(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Θρασύτατα εκβιάζουν, αντί να απολογούνται
Την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη, κατέφθασε στο Δημαρχείο της Καισαριανής η κα Γκάτσου, υπεύθυνη της εταιρείας ΕΠΕΚΑ, για να εκβιάσει την επέκταση της χρηματοδότησης της ΜΚΟ, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι «…η "Λαϊκή Συσπείρωση" κόβει τις κοινωνικές δομές παρότι ο Δήμος Ζωγράφου συμφωνεί». Την κυρία Γκάτσου ακολουθούσαν παραπληροφορημένοι φτωχοί άνθρωποι, οι αποκαλούμενοι "άμεσα ωφελούμενοι", στους οποίους το πρωί αρνήθηκαν να μοιράσουν το συσσίτιο....Παρόντες και κάποιοι εργαζόμενοι, που η πλειοψηφία τους αγωνιούσε για το μεροκάματό τους. Κάποιοι λίγοι στήριζαν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΜΚΟ ανάμεσά τους και γνωστοί "ημέτεροι" των προηγούμενων διοικήσεων στο Δήμο Καισαριανής και Ζωγράφου, που ταυτίζονταν με τις απαιτήσεις της ΜΚΟ.
Το πρόγραμμα αυτό και ο λόγος ύπαρξης της ΕΠΕΚΑ στην πόλη μας λήγει στις 19 Δεκέμβρη, οπότε αποδεσμεύονται και οι δημόσιες υποδομές για αξιοποίηση από το Δήμο, χωρίς εργολάβους φιλανθρωπίας....
Η πραγματική αλληλεγγύη πάει χέρι-χέρι με τη διεκδίκηση.Για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, χρειάζεται πάλη ενάντια στην πολιτική εξαχρείωσης του λαού, απαιτείται:- Άμεση και πλέρια χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αξιοποίηση των πακέτων του ΕΣΠΑ για τις πραγματικές ανάγκες του λαού χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ.
- Διεύρυνση των κρατικών κοινωνικών δομών και προγραμμάτων και μόνιμο προσωπικό. Να εξαιρεθούν οι δήμοι και οι δημόσιες δομές Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.
- Μισθούς και μεροκάματα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
- Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων που κλείνουν τα μαγαζιά τους, των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς».
Για αυτά θα απαντήσει ο πολυλογάς ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ;;;;
kk-1

Αναυδος είπε...

Ανταριζε
Ο κάθε κοκκινος δημαρχος είναι υποχρεωμενος να δρα στα πλαισια οικονομικα και θεσμικα που του θετει το συστημα . Στο τελος είναι θεμα εσοδων εξοδων Η ΛΑΣΥ παντα είναι υπερ της μονιμης εργασίας της καταργηση κάθε ειδους ανταποδοτικης πληρωμης αλλα αυτοι είναι στοχοι που ξεπερνουν το συστημα. Στη διαχειρηση αν και καταργησε τα τροφεια, εδιωξε τη ΜΚΟ αλλα και την ΠΑΕ δεν μπορει να κανει περισσοτερα γιατι απλουστατα δεν εχει (βαλε εδώ και την ευδαπ που κατασχεσε 300χιλιαρικα για το οποιο κανατε μουγκα) . Ν’ αρχισει τις ληστειες η τα δανεια ?

Η διαφορα συριζανταρσιων δημαρχων και κομμουνιστων είναι ότι οι πρωτοι αποδεχονται το συνολικο πλαισιο της αστικης πολιτικης ενώ οι δευτεροι όχι Οι συριζοανταρσιοι προχωρουν σε απολυσεις δεν καταργουν τροφεια και φορους ενώ οι δευτεροι κανουν ότι περνα από το χερι τους

Ανώνυμος είπε...

12.48 Δεν υπαρχει καμμια αριστερα μην παραμυθιαζεις τον ευατο σου.Το οτι διαφωνειτε με τον Τσυριζα ειναι μεγαλο ανεκδοτο. Δελαστικ Μπιτσακης Ρουσης ολο διαχωρισμο ειναι χοχοχο Οσο για τους δημαρχους του ΚΚΕ επαναλαμβανω.Ειναι επικεφαλης στην περιοχη τους της Εργατικης Λαικης Αντιπολιτευσης για την ανατροπη του καπιταλισμου χωρις μεταβατικα προγραμματα σωτηριας του καπιταλισμου.Συνεχισε να πετας την μπαλα στην εξεδρα εδω ειμαστε ορντινατζες του τσυριζα. Σοσιαλιστικες νησιδες δεν υπαρχουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Και το προεκλογικό αμοκ συνεχίζεται...καλό είναι από μια άποψη,χοροπηδάτε κι άλλο,βραχυκυκλωμένοι...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ Κυβερνησεις της Ε.Ε Συμφωνησανε σημερα σε νεες κυρωσεις σε προσωπα και οντοτητες της Ρωσιας στηριζοντας την Εθνικιστικη Φασιστικη κυβερνηση του Κιεβου. Φαρδια πλατια η υπογραφη του Κοτζια ιδρυτικου Στελεχους του Ναρ μεσα απο την κυβερνηση Τσιπρα Καμμενου Δηλαδη μια κυβερνηση Τζανετακη που το 1989 ταχα μου διαφωνουσανε αχαχαχαχαχα οχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο δημαρχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Χαλανρι εχεις δει τι κανει μπαρουφολογε ανταρσυωτη?
Σε αυτα που σου βαλαμε ολοι για το πλαισιο της τοπικης διοικησης θα απαντησεις?

ratm

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Καισαριανή παίζει το βρώμικο ρόλο στον πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, το ρόλο που αντικειμενικά δεν μπορεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Δημοτική Αρχή. Και είναι φυσικό να βάζουν τον "αριστερό" παπαγάλο για να τους βγάζει λάδι με δήθεν αριστερές κριτικές.
Ποιο είναι επί της ουσίας το story της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Καισαριανή;: Μην κατηγορείτε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφου και εσείς στους Δήμους που διοικείτε ασκείτε διαχείριση...Λές και οι Δήμοι καθορίζουν την πορεία του κράτους και της κυβέρνησης και όχι το αντίστροφο. Λές και οι δήμοι αυτονομούνται από όλη την υπόλοιπη χώρα.
Αλλά όταν τους λέμε ότι αν δεν κατακτήσει η εργατική τάξη την εξουσία και δεν κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής δεν μπορει να επιβάλλει ριζικές αλλαγές, μας κατηγορούν ότι τα παραπέμπουμε όλα στη δευτέρα παρουσία.
Προσέχτε, τα ίδια παραμύθια διαδίδουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και στους 5 δήμους με κομμουνιστές δημάρχους. Στην πραγματικότητα εντάχθηκαν στη γνωστή προεκλογική τακτική συκοφαντίας του ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ητακτική έχει και άλλο στόχο: Να αθωώνει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να χρεώνει στους κομμουνιστές δημάρχους τα αποτελέσματα των αντιλαίκών νόμων που δεν θα καταργήσουν ή θα τους κάνουνχειρότερους. Στην ουσία λένε: μην διεκδικείτε από την κυβέρνηση γιατί δεν έχει την ευθύνη, αλλά μόνο από τους δήμους.
Οι άνθρωποι είναι στη διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Στρίβειν, δια.... του Χαλανδρίου οι ΚΚΡΙΖΕΣ!!!

Για την Καισαριανή βγήκε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ καταγγελία από την Ανυπόταχτη Καισαριανή, ότι το ΚΚΕΡΙΖΑ, ασκεί αστική διαχειριστική πολιτική. Και αναφέρθηκαν ΣΥΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

οι ΚΚΕΡΙΖΕΟΙ εδω μέσα, ΤΙ λένε; Αρες-μάρες κουκουνάρες.

1. Ο ένας και μοναδικός kk-1, μας λέει ότι είμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία, ότι παίζουμε βρώμικο ρόλο κλπ!! Μπράβο για το αστυνομικό του δαιμόνιο. Μάλλον έπρεπε να τον είχε ανακαλύψει ο Φώσκολος όταν ζούσε ο καημένος. Θα τον είχε κάνει αστέρι τον φουκαρά τον kk-1 και τώρα θα έδινε συνεντευξεις στον Θέμο και το πρώτο Θέμα αντι να μας τα πρήζει εδώ μέσα! Βέβαια, ο kk-1, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ δεν λέει για τις αληθινές καταγγελίες εναντίον του ΚΚΕΡΙΖΑ στην Καισαριανή.

2. Ο άλλος ανακαλύπτει στην κριτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ "σοσιαλιστικές νησίδες", αλλά όταν την ίδια κριτική κάνει το ΚΚΕΡΙΖΑ στον ΣΥΡΙΖΑ, σιγοντάρει ο αγαπητός άναυδος! Μαλλον οι νησίδες υπάρχουν στην ίδια κριτική άλλου κόμματος, αλλά όχι του ΚΚΕΡΙΖΑ.

3. Ενας τρίτος, φουκαράς και αυτός, φέρνει το παράδειγμα του Χαλανδρίου. Ναι αγαπητέ αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ στηρίζει κεντρικά την δημοτική Αρχή του Χαλανδρίου. Η τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τπον στήριξε σε διαφωνία με την υπόλοιπη ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντιθέτως, το ΚΚΕΡΙΖΑ στηρίζει κεντρικά πλήρως, τον Σταμέλο στην Καισαριανή και την αστικη του διαχείριση!

αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

Αρες, μάρες κουκουνάρες οι ΚΚΕΡΙΖΕΟΙ εδώ μέσα: Αναρτώ ένα πολύ μικρό απόπσπασμα από την καταγγελία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ του ΚΚΕΡΙΖΑ στην ΚΑισαριανή:

Τα αντεργατικά δίμηνα συνεχίζονται στο Δήμο Καισαριανής

Συνεχίζονται και στο Δήμο Καισαριανής οι προσλήψεις εργαζόμενων με μεσαιωνικούς όρους, πρακτική που ακολουθείται σε όλη την Ελλάδα τα χρόνια των μνημονίων και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοτικές αρχές σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, κομματικές ή δήθεν ανεξάρτητες, μνημονιακές ή αντιμνημονιακές, κάνουν χρήση του αντεργατικού πλαισίου που επέβαλλαν κεφάλαιο και τραπεζίτες που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε αναλώσιμους, ελάχιστα αμειβόμενους, σύγχρονους δούλους που «μοιράζονται» τη φτώχεια και την ανεργία, βορά στην κερδοφορία των εργοδοτών μικρών και μεγάλων, και θύματα των ισοσκελισμένων( για το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες ) προϋπολογισμών κράτους και δήμων.

Η ανανέωση των διμήνων στους παιδικούς σταθμούς και η πρόσληψη εννέα εργαζόμενων 30/1/2015 από την ΚΕΔΗΚ σε αντικατάσταση των εργαζομένων της ΚΟΙΝΣΕΠ, με δίμηνη σύμβαση για να καλυφθούν οι ανάγκες (επιχείρημα που χρησιμοποιείται πολύ συχνά για όλες τις δομές του Δήμου) δεν μας προξένησε καμία απορία ή έκπληξη.

Στην ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης «ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ» δεν υπήρχε καμία αναφορά στους εργαζόμενους της ΚΟΙΝΣΕΠ, καμία ξεκάθαρη τοποθέτηση ενάντια στις μεσαιωνικές μορφές εργασίας με προσδιορισμό και όνομα: ΚΟΙΝΣΕΠ, κοινωφελή, δίμηνα, ωρομίσθια , voucher, οχτάμηνα κτλ. Πέρα από τις καταγγελίες για τον ρόλο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και της ΕΕ δεν υπήρχε καμία ρητή δέσμευση ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή δε θα κάνει χρήση συμβασιούχων με 2μήνα ή ωρομισθία, κοινωφελή-εργασία 5μηνα.

Συνεχίζεται η πρακτική της δημοτικής αρχής Κοντόσταυλου (και Καμπάκα πιο πριν), την οποία η νυν δημοτική αρχή κατήγγειλε, δείχνοντας ότι υπάρχει συνέχεια της αντεργατικής- μνημονιακής πολιτικής στο Δήμο.

Πιστεύουμε βαθύτατα ότι με την κυβερνητική- αντιλαϊκή πολιτική των μηδενικών προσλήψεων (που θα συνεχίσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, της επιτροπείας από την ΕΕ και την Τρόικα, της ισχνής κρατικής χρηματοδότησης, χωρίς σύγκρουση με τον Καλλικράτη, τα αντεργατικά ΕΣΠΑ και το χρέος, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες από τις δομές του Δήμου, ούτε φυσικά οι εργαζόμενοι να εργάζονται και να αμείβονται με αξιοπρέπεια....".

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα που τόσες μέρες μέσω του Δελαστίκ και των άλλων μεγαλοστελεχών του προμοτάρουν ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τώρα... να μας ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό με την τρομερή κατηγορία ότι υπάρχουν ΚΟΙΝΣΕΠ στον Δήμο Καισαριανής. Το γεγονός ότι ο δήμος δεν ανανεώνει τις συμβάσεις τους και άρα τις κλείνει είναι ψιλά γράμματα για το προκάτ συμπέρασμα που έχουν. Τώρα βέβαια το γεγονός ότι στο Χαλάνδρι που το εν λόγω κόμμα στηρίζει τον δήμαρχο αυτό δεν γίνεται και μάλιστα κάνουν μέχρι και απολύσεις (μέσα στις γιορτές-όχι ότι αλλάζει και πολλά) δεν είναι άξιο σχολιασμού για την "αντικαπιταλιστική αριστερά". Το γεγονός ότι η "αντικαπιταλιστική αριστερά" δεν μιλάει για ανατροπή όχι του καπιταλισμού, αλλά ούτε καν της κυβέρνησης λέει αρκετά. Οι μουλάδες από την άλλη συνεχίζουν το παραμύθι με τον ρωσικό δάκτυλο του Κέρι που τόσο αγαπήσαμε. Ένα μεγάλο μπράβο στο εξωκοινοβούλιο που μας χαρίζει στιγμές απείρου γέλιου με τα καραγκιοζιλίκια του για να προστατεύσει την "αριστερά" του Καμένου.
Ο.Χ.Ε.Π.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αντάρσυε, αν θέλεις να παραμείνεις στην κουβέντα, φρόντισε σε παρακαλώ να βελτιώσεις το στιλ σου και να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς και τις αντιγραφές σεντονιών, για τα οποία θα μπορούσες να παραπέμπεις με σύνδεσμο στην πηγή, όσους θα ήθελαν να τα διαβάσουν.
Αυτά επί του διαδικαστικού.

Όσο για τα προηγούμενα -αν και με αρκετή καθυστέρηση- να πω ότι και εγώ, όπως και ο σνάιπερ, πιστεύω πως βγαίνει ο ρυθμός, αν παίξετε λίγο με τις συλλαβές, αλλά κρατάω ως σωστή τη συμβουλή που δίνει ο τοτέμ.

Ανώνυμος είπε...

Οι τοπικές δημοτικές κινήσεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιμετωπίζουν το ίδιο την διαχειριστική πολιτική, είτε προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από το ΚΚΕΡΙΖΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ βαφτίζει το κρέας ψάρι: Δεν καταγγέλει την υπόλοιπη Αριστερά όταν κκάνει διαχειριστική πολιτική, για να κάνει τα ίδια. Την λογική "καταγγέλω τους άλλους, για αυτά που και ΕΓΩ κάνω", την έχει το ΚΚΕΡΙΖΑ.

Δεν παραγνωρίζουμε την πραγματικότητα: Οταν εκλέγεσαι σε έναν Δήμο θέλει μεγάλη προσπάθεια για να μην κατρακυλήσεις στη ναστική διαχείριση. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το ΚΚΕΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ προσπαθούν για την αποφυγή όσο γίνεται, της αστικής διαχείρισης.

Για αυτό ΚΚΕΡΙΖΕΟΙ, κάντε και καμμιά κριτική στο κόμμα σας, δεν θα σας βλάψει.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Πανικος του Ανταριζα συνεχιζεται Σαν γνησιοι εκπροσωποι του Τσυριζα προσπαθουνε να σπιλωσουνε το ΚΚΕ ωστε να καλυψουνε τα εγκληματα που ετοιμαζει ο τσυριζα. Ειναι η αποδειξη οτι το ΚΚΕ ειναι στον σωστο δρομο. Πες μας κατι και για το μεταβατικο προγραμμα του Δελαστικ Μπιτσακη Ρουση Αλαβανου χοχοχοχοχοχοχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα, χρησιμοποιώ την ΊΔΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούν και οι ΚΚΕΔΕΣ εδώ μέσα. Οπότε, καλό είναι η παρατήρησή σου να απευθυνθεί σε όλους.

Για τα σεντόνια οκ, αν και πάλι, καλό είναι η παρατήρησή σου να απευθύνεται σε όλους. Οιθ μεροληψίες ΔΕΝ είναι καλό πράγμα αγαπητέ φίλε μου.

αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

Γιαί ΑΝΤΑΡΣΥΕ, άκουσες ποτέ από τους συνδυασμούς του ΚΚΕ να λένε ότι θα κάνουν επαναστατική πολιτική μέσα από τις δημοτικές αρχές; Το αντίθετο εξηγουσαμε στον κόσμο. Οι συνδυασμοί του ΚΚΕ για αυτό προειδοποιούσαν, εξηγούσαν τα ασφυκτικά πλαίσια που υπάρχουν, για να σπάνε και οι αυταπάτες. Ακόμα εξηγούσαν ότι και οι δημοτικές αρχές του ΚΚΕ θα είναι εξαναγκασμένες να κάνουν διαχείριση μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο.Ότι αντικειμενικά θα ακολουθήσουν γραμμή εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης στιςκυβερνήσεις και την Ε.Ε., δηλαδή γραμμή διεκδίκησης και όσο περνά από το χέρι τους θα παίρνουν μέτραανακούφισης του λαού. Μάλιστα τονίζαμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η ανάπτυξη ενος ισχυρού εργατικού-λαίκού κινήματος. Τι διαφορετικό λοιπόν κάνουν;
Όταν τα έλεγαν αυτά οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, τι απάνταγαν και διέδιδαν οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ότι δήθεν το ΚΚΕ δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες, δεν θέλει να αναλάβει δημοτική αρχή για αυτό και δεν συμμαχεί με άλλες "αριστερές" δυνάμεις. Αυτά διαδίδατε. Και μαζί με αυτά παραμυθιάζατε τον κόσμο από κοινου ότι θα φέρετε την ανατροπή μέσα από τους δήμους,θα σκίσετε τα μνημόνια κλπ κλπ.
Τώρα γιατί καταγγέλεις το ΚΚΕ; Επειδή είπε την αλήθεια και παίρνει πραγματικά μέτρα λαϊκής ανακούφισης, που σε πολλές περιπτώσεεις συνάντησαν και την επίθεση της κυβέρνησης;
Δεν σας είδανα καταγγέλετε με τέτοιομένος άλλη δημοτική αρχή σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.Κα μάλιστα στα παραμύθια σας μπλέκετε και την ΠΟΕ-ΟΤΑ! Αλλά το ξαναλέω:όλο αυτό το story είναι το βολικό παραμύθι για να απαλλάσονται οι κυβερνήσεις από τις ευθύνες τους. Το έκαναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,τώρα το κάνετε και εσείς από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

5.13 ΟΙ Ποιοτητα των χαραχτηρισμων των συντροφων μου δεν εχουνε καμμια απολυτος σχεση με τον αντικομμουνι στικο οχετο απο εσας οποιο ψευδονυμο και αν εχεται. Για εμενα ειναι δειγμα πανικου και δικαιωσεις του ΚΚΕ. Οσο και να φωναζεις το ΚΚΕ θα ειναι απεναντι στον τσυριζα απο την πρωτη μερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

kk-1, κανένα μένος δεν βγάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στο ΚΚΕ. Την απλή αλήθεια λέει, και την λέει και στις δημοτικές αρχές που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολα τα άλλα που λές για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ kk-1 είναι απλά ψέμματα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ -εάν μπεις στην ιστοσελίδα της θα το διαπιστώσεις αυτό- λέει το αυτονόητο για κάθε αριστερό/κομμουνιστή: Εντός του πλαισίου του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει ριζικα φιλολαϊκή πολιτική. Μπορούν να παρθούν μέτρα ανακούφισης του λαού μας, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό λέγαμε, λέμε και θα λέμε.

Στην λογική μας είναι ο αγώνας μέσα από λαϊκές συνελεύσεις με την οργάνωση και αυτοοργάνωση του λαού στις γειτονιές και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, kk-1 άλλο φιλολαϊκή πολιτική και άλλο δίμηνα και τρίμηνα στους δήμους, είτε με συριζεϊκη, είτε με κκεδικη διαχείριση.

Ανώνυμος είπε...

Και επιπλέον για να συννενοηθούμε! Ελπίζω ο ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ να καταλαβαίνει τις διαφορές και τη συσχέτηση Δημοτικης Αρχής, Περιφερειακής αρχής, Κυβέρνησης και συνολιλικά αστικού κράτους! Ποιός καθοριζει τους όρουςκαι τοπαιχνίδι,ποιος κινείτα νήματα και ποιός απλά εκτελεί! Γιατί αν δεν μπορουμε να συνεννοηθούμε ούε για την ΑΒ, τότε τι άλλο να πώ εγώ...
kk-1

Ανώνυμος είπε...

5.58 Αντικαπιταλιστικη ανατροπη της επιθεσης σημαινει ενισχυση της Λαικης Συμμαχιας με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου με κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης Οπως το θετεις ειμαστε συμφωνοι.Δεν εχεις καμμια διαφωνια με το ΚΚΕ.ηρθες στα λογια μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε ΑΝΤΑΡΣΥΕ,είδες πουθενά οι δημοτικές αρχές του ΚΚΕ να κάνουν δίμηνα και τρίμηνα; Ή μήπως το κάνουν υποχρεωτικά οι Υπερπεριφέρειες και οι κυβερνήσεις με Bάση τους νόμους του κράτους και της Ε.Ε.; Μήπως έχειςμπερδέψει λίγο τα μπούτια σου; Για το τι λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, οπως και για τον Αλαβάνος και τον Καζάκη κλπ. Τώρα αν εσύ βγαινεις για να πουλάς τρελίτσα με το γνωστο γκαιμπελισμό προκειμένου να βγείς από τη δύσκολη θέση,είναι δικό σου πρόβλημα. Φτιάξε όσα παραμύθια θέλεις για να δικαιολογείς τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Πάντως τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να δείξεις ότι είσαι άσχετος. Γιατί τελικά η λογική σου καταλήγει λιγο πολύ ότι το ζήτημα για το αν υπάρχει καπιταλισμός ή όχι στην Ελλάδα είναι θέμα διαχείρισης και πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης ή δήμου...Άρα με την κατάκτηση μιας κυβέρνησης αρχίζει και το δήθεν ξήλωμα του καπιταλισμού. Όλα τα άλλα που γράφεις είναι απλά οδοντόπαστες....
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ανταριζαίε 300 φορές στο είπαν. Οι δήμαρχοι της Λα.Συ. δεν είπαν ότι θα κάνουν "μικρή Μόσχα" την Πάτρα και την Καισαριανή. Τόνιζαν ότι τα πλαίσια είναι ασφυκτικά και ότι οι Δήμοι θα κάνουν αντιπολίτευση δίπλα στο λαό. Διάβασε τα προεκλογικά φυλλάδια της Λα.Συ. και άσε την τρελίτσα. Καταλαβαίνουμε τον πανικό σου να βγάλεις ντε και καλά το ΚΚΕ λάθος και τον ΣΥΡΙΖΑ λάδι, αλλά ξεκίνα από τα χάλια του δικού σου του Χαλανδριώτη που ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΟΣΜΟ.
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο ΑΝΤΑΡΣΥΕ! Nα βγείς να καταγγείλεις και την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα δίμηνα και τα τρίμηνα. Που όχι μόνο τόσα χρόνια τα αποδέχονται, αλλά δεν καλύπτουν τους συμβασιούχους εργαζόμενους με τη ΣΣΕ! Αλλά ξέχασα, στην ηγεσία της κυριαρχούν ΣΥΡΙΖΑ-Μπαλασόπουλος-ΑNΤΑΡΣΥΑ.Πάντως τις δίμηνες συμβάσεις οικομμουνιστές δήμαρχοι πασχίζουν να ανανεώννται και όχι να ανακυκλώνουν ανέργους. Για αυτό και είχαν-έχουν προβλήματα με τους υπερπεριφερειάρχες.
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Αφουρεκκεδεςειστειδιοιμετουςσυριζαιουςπαραδωστετουςδημουςτοιδιοκανειετσικιαλλιωςσυνολαταπροηγουμενααυτοδιαλυθειτεκτλ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήδη από τα ιδρυτικά της ντοκουμέντα μιλά για αντικαπιταλιστική ανατροπή της επ[ίθεσης από τον δημοκρατικα οργανωμένο και αυτοοργανωμένο λαό.

Κάποια από αυτά τα λόγια τα ψελλίζει και το ΚΚΕΡΙΖΑ μόνο που θεωρεί τα κομματικά του μορφώματα, σαν τον φορέα της ανατροπής (ΠΑΜΕ/ΛΑΣΥ/ΜΑΣ κλπ). Κάτι που φυρικά δεν περπατά και λογικό είναι.

αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

12.58 Αν δεν περπαταγε το ΠΑΜΕ δεν θα ασχολιοσουνα καθολου.Αρα ειμαστε σε καλο δρομο.Το ΠΑΜΕ ειναι ταξικο μετωπο οπου συμμετεχουνε και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες Μεσα απο εκει θα φρεναρουμε οτι μπορουμε με τελικο στοχο την αλλαγη ταξης στην εξουσια. Αρα αφου οπως λες εισαι εναντια στον καπιταλισμο σε περιμενουμε στο ΠΑΜΕ δεν χρειαζεται να εισαι κομμουνιστης. Καλοδεχουμενος λοιπον η ενοτητα ειναι πανω απο ολα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

That akward moment που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ οτι είναι..."κάτι που φυρικά(sic) δεν περπατά"...



Αποτελέσματα υπερβολικής χρήσης του ναρκωτικού που λέγεται "μικρόκοσμος" είναι. ΚΕΘΕΑ και εξορμήσεις σε μαζικούς χώρους εργασίας, στη χαρμάνα μακριά απο Εξάρχεια, στέκια, τραπεζάκια ΕΑΑΚ και φίλους αναρχικούς για κανα εξάμηνο μπας και σωθεί τίποτα.



Your day will never come

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ μου, αλλά ως κομμουνιστής που είμαι, συμμετέχω ΗΔΗ στον ταξικό συνδικαλισμό μέσα από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Να σαι καλά για την πρόσκληση και σου είμαι υπόχρεος!

Ως ελάχιστη ανταπόδοση σε προσκαλώ με τη σειρά μου, να συμμετάσχεις στις συνδικαλιστικές κινήσεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εννοείται ότι θα σε δεχθούμε με χαρά, διότι στην λογική μας είναι να μην δεχόμαστε μόνο κομμουνιστές!

αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει εκεί με το ότι το παμε δεν περπατά το τερμάρτισε , επίσης θα ήθελε να μας πει πόσες φορές οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της ανταρσυα έχουν κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο με όχι και τόσο ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις ενάντια στο παμε ;

Nemo

zoot horn rollo είπε...

Τώρα εντάξει βραχυκυκλωμένε αντάρσυε, μας έπεισες. Συνεχίστε...

Ανώνυμος είπε...

1.34 To ΠΑΜΕ δεν ειναι συνδικαλιστικη κινηση. Ειναι ταξικο Μετωπο που συμμετεχουνε και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες. Για αυτο στο ειπα. Γιατι δεν υπαρχει κομμουνιστης που να μιλαει για καταρευση του σοσιαλισμου που γνωρισαμε στην ΕΣΣΔ και να ειναι εναντιον των Μπολσεβικων. Αλλα και παλι αυτο δεν ειναι εμποδιο για το να ερθεις στο ΠΑΜΕ.Αρκει να εισαι εργατης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε αντάρσυε επειδή οι ΚΚΕδες όπως ο Παναγιώτης και εγώ είμαστε κολλημένοι και σεχταριστές και δεν πρόκεται ποτέ να πάμε με "μη κομμουνιστές" μήπως καλύτερα να έρθετε εσείς της ανταρσύα στο ΠΑΜΕ,
Μιας και είστε μη-κολλημένοι, μη-σεχταριστές κάντε την πρώτη κίνηση. Καταγγείλετε τις συμβιβασμένες δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και συμπαραταχθείτε με το ΠΑΜΕ.
Κατεβείτε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Δείξτε μας πόσο ανώτεροι είσαστε!

κκες

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρεπανε με τα σχολια του ΑΝΤΑΡΣΥΩΤΗ ευκολα φτιαχνεις το ζουμι για επομενη αναρτηση.
Τοσες ασυναρτησιες και φαντασιοπληξιες μαζεμενες ειχα να διαβασω καιρο. Αλλα αμα οι ινστρουχτορες σου ειναι ο Δελαστικ, ο ΠΠ, ο Χαγιος και ο Κωσταντινου αυτα παθαινεις.
Κατα τα αλλα προσυπογραφω το σχολιο του Your day will never come....

ratm

zhukov είπε...

Προς τα τσικό του Συριζα...
Αν σας ενδιέφερε τόσο πολύ η δημοτική αρχή να μην είναι στη γραμμή της διαχείρισης όπως λέτε, υποθέτω ότι θα κατεβάζατε παντού στους δήμους δικούς σας συσνδυασμούς...
Όπου δεν μπορούσατε δε, θα ψηφίζατε λευκό ή άκυρο...
Γιατί τότε δεν υπήρχε συριζαίος ή ανεξάρτητος με γραμμή συριζα υποψήφιος που να μη στηρίξατε;;
Δεν θέλω να το εξειδικεύσω περισσότερο αλλά όσοι έχουν αυτιά και μάτια στους δημους ξέρουν...
Ακόμα και για πανηγυρακια μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών...
Αν είχατε την πολιτική μαγκιά πείτε ρε ότι θέλουμε ένα ΚΚΕ που να κάνει αυτά που γουστάρουμε εμείς και αφήστε τα υπόλοιπα...
Προπονητές της εξέδρας ήσασταν μια ζωή σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη...Από χαλυβουργία, ξύλα στο λιμάνι, χαράτσια, απεργίες κτλ.
Αλλά όταν πιέζεστε εφευρίσκετε λέσχες ΠΑΝ, ανορθόγραφους, άσχημους, δεινόσαυρους κτλ...
Η ντροπή των οπορτουνιστών είστε...Ακόμα πιο κάτω δηλαδή από οπορτουνιστές...

Ανώνυμος είπε...

Μπουαχαχαχα! Τόσα νευράκια μαζεμένα και τόση χολή ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στους κομμουνιστές αγωνιστές της, μαζεμένα σε ένα νήμα!

1. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είναι ένα κομματικό μόρφωμα του ΚΚΕ. Σε ΚΑΘΕ κομματικό μόρφωμα που είναι κομμάτι του μαζικού κινήματος, μπορούν να συμμετάσχουν ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα φωστήρες μου που έχετε κατακρεουργήσει τον μαρξισμό! Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ κουμαντάρει το εν λόγω κομματικό μόρφωμα: Οι ανένταχτοι εργάτες, οι ανένταχτοι κομμουνιστές εργάτες (που υπάρχουν σαφώς και τέτιοι στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) ή η ΚΕ του ΚΚΕ; το 2ο είναι η απάντηση: Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ καθοδηγείται από το α ως το ω από την ΚΕ του ΚΚΕ. ΑΥΤΟ καθιστα ένα μόρφωμα τύπου ΠΑΜΕ ως κομματικό μόρφωμα του ΚΚΕ, και ΟΧΙ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Η ΜΗ εργάτες.

Η αντίληψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι: Οργάνωση και ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ της εργατικής τάξης και του λαού μέσα από ΟΡΓΑΝΑ ΑΣΚΗΣΗΣ της πολιτικής τους τα οποία είναι ανεξάρτητα και ανταγωνιστικά από την αστική πολιτική και τους εκφραστές της και ανεξάρτητα και ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Τα οποία σαφώς και μπορούν να συμμετέχουν ως τέτια, αλλά δεν επιτρέπεται να αντιλαμβάνονται τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις κλπ, σαν όργανωα/μακρύ χέρι του χ κόμματος. Αυτό είναι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

2. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχω να πω κάτι άλλο: Λέτε ψέμματα και το ξέρετε! Μάλλον εσείς είστε σε παροξυσμό εάν κρίνω από τα υβριστικά σας σχόλια και τις γεμάτες εμπάθεια νευρικούτσικες επιθέσεις σας!

αντάρσυος

Ανώνυμος είπε...

12.31 Μη χανεις την ψυχραιμια σου.Το ξεβρακωμα του Τσυριζα ξεκινησε και Δελαστικ Μπιτσακης Ρουσης ειναι αβανταδοροι του. Εργατικο κομμα ειναι το ΚΚΕ.Το ΠΑΜΕ ειναι ταξικο μετωπο και μπορει να συμμετεχει καθε εργατης χωρις να ειναι κομμουνιστης.Αν στο μελλον υπαρξουνε Μικροαστικα κομματα που θελουνε μπορουνε να συμμετεχουνε και αυτα μεσο των μελων τους οπως και το ΚΚΕ. μεσα απο εκει θα γινεται η διαπαλη και ο αγωνας για την ανατροπη του Καπιταλισμου. οποτε αν θελεις εισαι καλοδεχουμενος δεν θα σου ζητησουμε να γινεις Κομμουνιστης. Για πες μας και την γνωμη σου για την ανατροπη του Σοσιαλισμου στην ΕΣΣΔ εχει ενδιαφερον να δουμε αν ταιριαζει με αυτα που λεει η αστικη ταξη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαινει αυτοοργανωση?
Τι σχεση εχει με την αυτοικανοποιηση που τη βλεπω δημοφιλη ως δραστηριοτητα στις γραμμες σας?
Και απο ποτε οι κομμουνιστες μιλανε για αυτοοργανωση? Απο ποτε αρνουνται την σναγκαιοτητα προλαιταριακου κομματος νεου τυπου κλπ?
Τελος αφου ειστε γαματοι γιατι δεν ερχεστε να αντιπαρατεθειτε με τους κκεδες και να παρετε υους ανενταχτους με το μερος σας? Α ξεχασα 1ον δεν υπαρχετε καν ως οντοτητα στα εργατικα συνδικατα και 2 δεν μπορειτε να πεισετε ουτε την ηγεσια σας που ψηφιζει ΣΥΡΙΖΑ πχ Δελαστικ.

ratm

Ανώνυμος είπε...


"Η αντίληψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι: Οργάνωση και ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ της εργατικής τάξης και του λαού μέσα από ΟΡΓΑΝΑ ΑΣΚΗΣΗΣ της πολιτικής τους τα οποία είναι ανεξάρτητα και ανταγωνιστικά από την αστική πολιτική και τους εκφραστές της και ανεξάρτητα και ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Τα οποία σαφώς και μπορούν να συμμετέχουν ως τέτια, αλλά δεν επιτρέπεται να αντιλαμβάνονται τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις κλπ, σαν όργανωα/μακρύ χέρι του χ κόμματος."


Χα. Χα. Χα.

χα.

Ενα θα πω μονάχα: ΕΑΑΚ. Οποιος έχει περάσει απο σχολή έστω και για καφέ, ξέρει. Λες και είναι δυνατόν να μην προσπαθεί η κάθε πολιτική οργάνωση να περάσει τη γραμμή της μέσα στο κίνημα. Τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης της; Γι αυτό και σε σχολές υπάρχουν ανα περιπτώσεις πάνω απο ένα σχήμα ΕΑΑΚ. Γιατί "τα κόμματα μέσα εκεί δε βλέπουν το κίνημα σαν μακρύ χέρι της γραμμής τους". Λολ.


Α όχι, θα πω και δεύτερο: Φυλλάδια και υλικό που εκτύπωσε το ΣΕΚ για τις εκλογές, με σφραγίδα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με άλλη γραμμή απο αυτή της πλειοψηφίας. Σπουδαίες στιγμές εργατικής πολιτικής.


Your day will never come