Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Δελτίο Κομινφόρμ

Την περασμένη βδομάδα μαζεύτηκαν πολλά μικρά κι ενδιαφέροντα, που τα σημειώνω εν είδει ανασκόπησης, για να μη χαθούν, και που όλα μαζί θα μπορούσαν να φττιάξουν μια στήλη σαν τα σαββατιάτικα του θοδωρή στο ιστολόγιό του –έλα όμως που δεν είναι σάββατο (γύρω-γύρω παντού και στη μέση δευτέρα). Κι έτσι το περιορίζω σε ένα σύντομο δελτίο της κομμουνιστικής υπηρεσίας πληροφοριών (κομινφόρμ).

Τις προάλλες στον ενικό, ο γίγαντας γκλέτσος, που δεν είχε ότο-κιου και τα διάβαζε από μέσα, πρόλαβε να εξοικονομήσει καμιά 40αριά δις ευρώ με τα super foods –γιατί άμα είσαι γίγαντας, κατεβάζεις πάντα ιδέες, που κανείς άλλος δεν έχει. Και αν τον άφηναν, θα είχε βρει τρόπο να αποπληρωθεί όλο το χρέος, αλλά τον έκοψε πάνω στο καλύτερο ο χατζηνικολάου. Για να δεις τι χάνουμε χωρίς τόλια (γκλέτσο) και τελεία στη βουλή. Ευτυχώς όμως έχουμε το θεοδωράκη με την καινοτόμο πρόταση για το πανεπιστήμιο λαδιού.

Ο σταύρος εν τω μεταξύ, ως εκπρόσωπος των δανειστών (μνημονιακό σούργελο που θα ‘λεγε κι ο ψαριανός) έβαζε τις προάλλες στη βουλή ως τελική προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας την χτεσινή 14η ιουνίου, που έκλεινε η γερμανική βουλή κι είναι η επέτειος του τιρινινί. Its the final countdown (αντίστροφη μέτρηση).
Μα κάτι άλλαξε από χτες. Ο μανωλιός τα ρούχα του. Πλευρό το μνημόνιο (τώρα πλασάρεται ως αριστερό). Ο άλλος εκμεταλλεύεται τον ένα (όχι όπως πριν).
Κάποτε είχαν ρωτήσει το χαρίλαο για το πασοκ της αλλαγής κι είχε απαντήσει με το θυμόσοφο: «αλλαγές βλέπω, αλλαγή δε βλέπω». Σήμερα ούτε καν αυτό δεν μπορεί να πει κανείς, για να έχει από κάπου να πιαστεί και να αυταπατηθεί.

Κι αν έχει κανείς ενστάσεις στα περί αριστερού μνημονίου, μπορεί να ανατρέξει στις δηλώσεις του μητρόπουλου, που σφάζει με το βαμβάκι την κυβέρνησή του. Στον πασόκοι οι πασοκιές δεν περνάνε, γιατί τις αναγνωρίζει καλύτερα από τον καθένα –αυτός τις δίδαξε. Κι εφόσον το νοιάζει πρωτίστως η πάρτη του και η πολιτική του καριέρα, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να πει αλήθεις που καίνε το κόμμα του, ως τιμωρία (στην κόλαση) που δεν τον αξιοποιεί σε υπουργικό πόστο.

Σόλο καριέρα ακολουθεί κι η ζωή κωνσταντοπούλου, που τόνισε το προοδευτικό της προφίλ με την παρουσία της στο Athens pride. Αντίστοιχη διέξοδο-αντιπερισπασμό μπορεί να αναζητήσει στα κοντά η κυβέρνηση με το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους, για το οποίο το τουίτερ ακονίζει από τώρα τα μαχαίρια του, περιμένοντας στη γωνία το κουκουέ.
Έχω την εντύπωση πάντως πως το να προσπαθεί κανείς να βρει σε αυτό το πανηγύρι κάτι θετικό για να πιαστεί, μοιάζει κάπως με τη ματαιοπονία να παρέμβει στο αυθόρμητο των πλατειών, για να το εξυψώσει σε συνειδητό.

Το περασμένο τριήμερο έγινε και το φεστιβάλ των αναιρέσεων, που χτες είχε συζήτηση με θέμα «βάρκιζα τέλος» και ομιλητή (μεταξύ άλλων) τον πετρόπουλο του εργαγώνα. Η κε του μπλοκ δε βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος για ανταπόκριση αλλά της έκλεψε το νου και την καρδιά μία από τις αφίσες, που διαφήμιζε βασικά τη συναυλία ενός συγκροτήματος (last internationale) παρά οτιδήποτε άλλο. Βλέπεις το όνομα, ψήνεσαι να πας να τους ακούσεις και όταν ψάχνεις να δεις σε ποιο μαγαζί παίζουν, πέφτεις πάνω στις αναιρέσεις. Κι επειδή σημασία έχουν κι οι λεπτομέρειες, προσέξτε από κάτω την ώρα προσέλευσης: 22.00.! Μη τυχόν και προλάβει κανείς τίποτα άλλο από το υπόλοιπο φεστιβάλ, το τέλος κάποιας συζήτησης πχ το τέλος της «βάρκιζας τέλος».



Κι ενώ η φώφη εκλέχτηκε πρόεδρος του πασόκ...
Κι ενώ ο σεβ καταργεί σε ανακοίνωσή του την ταξική πάλη (ερχόμενος τελευταίος και καταϊδρωμένος μετά από τον υπουργό εργασίας του πρεσβύτερου καραμανλή και το μεγάλο βαρουφάκη, που απλώς την αναστέλλει σε περιόδους κρίσης)...
...η ελληνική κυβέρνηση αποχωρεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το αίμα παγώνει από πλήξη και αγωνία με το θρίλερ της παρασκευής –και δεν είναι καν παρασκευή (και γύρω-γύρω σάββατο).
Σε κάθε περίπτωση, το βασικό που προσάπτουμε στην κυβέρνηση, δεν είναι πως δε διαπραγματεύεται (για τους δικούς της λόγους, έστω) αλλά ότι καλλιεργεί αυταπάτες για (φιλολαϊκή) λύση μες στο λάκκο των εταίρων –δηλ των λεόντων- και παρηγορεί το λαό πως δεν υπάρχει κανείς λάκκος, γιατί αν μας τον σκάψουν, θα πέσουν οι άλλοι μέσα.


Και το δούλεμα συνεχίζεται...

9 σχόλια:

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

«Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και “εκπαιδεύονταν" για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια»

Ελα, ρε!
Γίνουνταν τέτοια πράμματα;
Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα (ο ίδιος, ...όχι τα στοιχεία!).
Αμα η ΠΟΕΣΥ δώσει ονόματα, εγώ θα κάτσω να με όλο το μπλογκ!
Εκτός αν κάψουνε τίποτε παρακατιανούς "αυτοφωράκηδες".....
--------------------------------------

Αύριο οι δοσίλογοι κάνουν ....διαδήλωση!
Οι της Κατοχής, τουλάχιστον αυτή την τσίπα, να μη διαδηλώνουν, την είχανε....
Θέλω να δω, τι θέση θα πάρουν οι συνήθεις πλύστρες του τΣύριζα, ανταρσύοι, κοε-τζήδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

teddygr είπε...

Τώρα μου βάζεις δύσκολα, ρε σύντροφε! Τα είπες όλα και τώρα δεν ξέρω τι να γράψω στα Σαββατιάτικα για να μη με κατηγορήσουν ότι σε αντιγράφω! *γέλια*

Ανώνυμος είπε...

Ποιο λάκκο ρε απολίθωμα; Στην περίπτωση τους ισχύει ότι και λάκκος να μην υπήρχε θα τον σκάβανε μόνοι τους. Όχι ότι δεν βάλανε και αυτοί ένα χεράκι, αλλά λέμε τώρα. Έτσι δικαιώθηκε και ο Άδωνις. Το έλεγε ο "άνθρωπος" απ' την αρχή. Ο λάκκος είναι το σπίτι μας και το σπίτι σου το φροντίζεις και το αγαπάς. Μόνο κάτι κομμουνιστές προδότες δεν το αγαπάνε. Και τώρα με τη Φώφη, απαλλαγμένοι όλοι τους από το βαρίδιο της προσωπικής βεντέτας με το Βενιζέλο, πιστεύω θα ολοκληρωθεί και η μετακόμιση του υπόλοιπου 3%(κάτι λίγα έπιπλα μείνανε). Είχε βέβαια προηγηθεί η ανακαίνιση του νέου ΠΑΣΟΚ. Το "λεφτά υπάρχουν" έγινε "ελπίδα υπάρχει" και μάλιστα μπόλικη, η πράσινη ανάπτυξη έγινε κεϋνσιανή και γενικότερα τα πράσινα άλογα έγιναν ροζ ή φουξ ή μοβ(δεν ξέρω τέλος πάντων γιατί και εκεί υπάρχει μια δημιουργική ασάφεια). Μέχρι και αριστερή πλατφόρμα φτιάξανε γιατί πάντα θες μια πίσω πόρτα για έξοδο κινδύνου.Και εδώ που τα λέμε ο κόσμος είχε ανάγκη ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Όλο φόβο και τρόμο δεν γίνεται. Θέλεις και λίγο ψεύτικη ελπίδα να πάρεις τα πάνω σου. Στην αρχή της κρίσης υπήρχε τρομοϋστερία με το θέμα της χρεοκοπίας. Σήμερα δεν φοβάται σχεδόν κανείς. Όλοι έχουν αντιληφθεί, ότι είτε μέσα είτε έξω το λάκκο δεν τον χάνουμε. Γιατί στο λέω να το ξέρεις, αν κάτι φοβάται ο κόσμος είναι να μην του πάρουν τον λάκκο του. Να έχεις κάπου να θαφτείς. Να μην πας σαν το σκυλί στο αμπέλι. Εκεί τον φτάσανε το λαό, να πιστεύει στο σκάσε και σκάψε το λάκκο σου.

Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

αν ήσουν στον τόπο του εγκλήματος απολίθωμα και άκουγες πως έπαιξε η μπάντα που αναφέρεις δε θα έκανες τόσο μεμψίμοιρα σχόλια νομίζω. Στην τελική-δε ξέρω πού την ξετρύπωσες την εν λόγω αφίσα-η γενική αφίσα με όλες τις συναυλίες ήταν που κυρίαρχα έβλεπες, και άλλες εξειδικευμένες (π.χ. για το θερινό σινεμά) αφίσες υπήρχαν, ήταν και οι μόνοι αλλοδαποί καλεσμένοι του φεστ, οκ.. υπερβάλλεις στην κριτική σου περί εμπορευματοποίησης και βεντετισμού όταν μάλιστα προέρχεσαι κι από ένα χώρο που δε φημίζεται για την πρωτοτυπία και την αντι-εμπορευματικότητα των φεστιβάλ του τα τελευταία πολλά χρόνια.
λαϊβάρα ενημερωτικά..

φιλο-ναρ

Ανώνυμος είπε...

Η Ζωίτσα φροντίζει και προβάλει το προφίλ της σε κάθε ευκαιρία. Από την παρέλαση των ομοφυλόφιλων, μέχρι τη μάζωξη των ΣΥΡΙΖΟφυλόφιλων, χθες, στην ανθρωποθάλασσα έξω απ τη βουλή. Παντού είναι παρούσα η Ζωή κολυμπώντας μέσα στα πλήθη με άνεση και χάρη δελφινιού!
Είναι η δελφίνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι η Ντόρα στη ΝΔ.
-"Και στο ρόλο της Ντόρας Μπακογιάννη η Ζωή Κωνσταντοπούλου" που λένε!

λαθραναγνώστης

Cos είπε...

Σεχτάρ, ακόμα και οι ίδιοι οι αστοί τρέμουν από τα επακόλουθα αν κάνουν το λάθος και θίξουν τις ιερές αγελάδες του συστήματος. Λίγη ώρα μετά ο Ρουμελιώτης έκανε τον ανήξερο, "δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα".

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Σωπάτε, η ΠΟΕΣΥ θα συνεδριάσει σήμερα για την "καταγγελία" Ρουμελιώτη.
Εν τω μεταξύ τα παληοτόμαρα άρχισαν να πλακώνονται. Κυκλοφοράει μια λίστα, ...και τι λίστα! Ποιοί αυτοφωράκηδες, εδώ μιλάμε για πρώτο ψάρι:
http://2.bp.blogspot.com/-T2hn0fQss-4/VYEfASJjq7I/AAAAAAAAFTc/xtSzdPG9Kug/s640/dhmosiografoi.jpg
Ολα τα μωρά.
"Λάσπη";
Μπα, χέστηκα!
Την υιοθετώ, και την αφιερώνω στον Κιμ Γιονγκ Ουν, με τα σκυλιά του, τα αντιαεροπορικά του και όλα τα ωραία του, που τούχουν φορέσει.
Ολα εδώ πληρώνονται.

Αναυδος είπε...

να γιατι ο τσιπρας θα επιλεξει τη ρηξη

http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/18/tsipras-baziana_n_7609344.html?1434610093&utm_source=Contra&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget


Ανώνυμος είπε...

Λίγο και κυρίως κακοπροαίρετο το σχόλιο για τις φετινές αναιρέσεις.
Η μπάντα 'Last International' είναι από τις μπάντες που έχουν τον πιο ενδιαφέροντα πολιτικό στίχο σήμερα στις ΗΠΑ. Ένα ωραίο τραγούδι τους φέρει τον τίτλο "Workers of the World Unite!". Καλή συναυλιακή πρόταση, δε νομίζεις?
Επειδή δεν ήσουν να τους ακούσεις, απόλαυσέ τους στο παρακάτω λινκ (λάιβ η συναυλία τους στις refutations, όπως λένε και οι ίδιοι στο φατσοβιβλίο τους!)

https://www.youtube.com/watch?v=4DceEBkqMFA

Είναι λίγο καλύτεροι από τους Goin' through, θα ομολογήσουν άπαντες. Καλή συνέχεια