Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μανιφέστο

Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές και εμείς παλεύουμε για να νικήσει η τάξη μας. Είμαστε βέβαιοι για αυτό.

Με αυτή τη φράση παρουσιάζουν το Manifesto τους οι Rebellion Connexion κερδίζοντας την προσοχή του μέσου, «ανυποψίαστου» ακροατή-αναγνώστη, που δεν έχει χιπ-χοπ ακούσματα. Γιατί για αυτούς το χιπ-χοπ είναι ένας τρόπος να εκφράσουν όσα έχουν να πουν, παρά την έλλειψη κλασικής μουσικής παιδείας. Δεν είναι ιδεολογία, τρόπος να αλλάξει ο κόσμος ή κάτι τέτοιο. Είναι ενδεικτικό πως η μουσική τους έχει περισσότερη απήχηση σε λαϊκό κόσμο, παρά στο κλασικό χιπ-χοπ κοινό, που μπορεί να αγνοεί ακόμα και την ύπαρξή τους.

Οι Rebellion Connexion είναι πρώτα κομμουνιστές και ύστερα καλλιτέχνες ή οτιδήποτε άλλο. Και με αυτήν (και όχι μόνο) την έννοια, έχει αρκετό ενδιαφέρον η συνέντευξη που δίνουν στο περιοδικό Ατέχνως, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο (στο βουνό). Καλή ανάγνωση




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φωτιά στα προάστια;

Νόμιζα ότι στην λαϊκή επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Οι RC ειναι ισως οι μονοι κομμουνιστες καλλιτεχνες στην Ελλαδα,που ειναι και κομμουνιστες και καλλιτεχνες.

Ευθυς,πιασαρικος ταξικος λογος και οχι κλαψομουνιες και αλληγορικα νοηματα της πλακας.

Ανώνυμος είπε...

Έλα και να παίρνουν τα τρολ «φωτιά» εν όψει και της «ακομμάτιστης» συγκέντρωσης στο Σύνταγμα λέμεεεεεεεεεεε...

Ανώνυμε, για μίλα μας λίγο για τη «νέα κομμμουνιστική προοπτική» κατά της λιτότητας να δω κάτι.

Και επειδή έχω μπερδευτεί λίγο: «Στηρίζουμε την διαπαραγμάτευση και ελέγχουμε την κυβέρνηση» ή το αντίθετο...;

Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

Όπα, οι ΣΥΡΙΖαίοι κάνουν τις συγκεντρώσεις υπέρ του μνημονίου για "ελέγξουν την κυβέρνηση";
Δηλαδή στην επαναστατημένη στην Ρωσία, που είχαν κοτζάμ σοβιέτ με τεράστια συμμετοχή, και δεν μπορούσαν να "ελέγξουν" την κυβέρνηση παρά μόνο να την ανατρέψουν, ήταν μαλάκες ε;

Κώστας

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Απόψε θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι.
Από τη μια οι "επαναστατικοί" ανταρσυκοί κλπ. καιροσκόποι θα προσπαθούν να διασώσουν το επαναστατηλίκι τους. Από την άλλη οι "προεδρικοί" να "στηρίξουμε τον πρόεδρό μας", και στη μέση οι Λαφαζανικοί να προσπαθούν να μαντέψουν κατά που θα γείρει η παλάτζα.
Η διέξοδος: "Οχι στη Δεξιά"!
Γιατί το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Η συνέντευξη που σας έδωσαν ήταν πολύ καλή και μπράβο τους για την προσπάθειά τους που μου φαίνεται πολύ καλή (αν και δε ξέρω πόση αξία έχει η γνώμη μου μιας και έχω εντελώς διαφορετικά μουσικά ακούσματα). Και μου βγαίνει και ότι είναι αρκετά εύστροφοι.

Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες (και μάλλον συμπαθείς-από εκεί φαντάσου) έχουν άλλου είδους ανησυχίες και προβληματισμούς για την οικονομική κατάσταση γύρω μας.
http://www.zappit.gr/stories/Lakhs-Papadopoylos-Exo-xasei-thn-akoh-apo-to-deksi-moy-afti/40699 (κάπου πρόσφατα-δε θυμάμαι όμως πού-είχα διαβάσει ότι τον ανησυχούσε ότι τα λιμάνια είναι μικρά και έχουν πρόβλημα να δένουν τα κρουαζιερόπλοια και πώς θα αναπτυχθεί έτσι ο τουρισμός... Δεν το λέω τόσο για να τον κακίσω όσο για να αναλογιστούμε πόσο δουλειά χρειάζεται για να γυρίσει ο ήλιος

ρα

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι περίεργο αυτό ρα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι παιδιά μιας άλλης εποχής. Και κατά τη γνώμη μου είναι πλήρως χρεοκοπημενοι καλλιτεχνικά και ιστορικά. Το κακό είναι ότι επιμένουμε να τους δίνουμε φιλιά της ζωής, αντί να τους αφήσουμε να χαθούν στην λήθη. Υπάρχει εκεί έξω πολύ καλή μουσική που παράγεται στο τώρα και στο εδώ για να ασχοληθούμε με το χθες. Χαρτί για τους ζωντανούς που έλεγε και ο Μαγιακόφσκι.

Πμ