Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Δεν υπάρχει

Δεν υπάρχουν στατιστικές που να απαλύνουν την αλήθεια και να τη φτιασιδώνουν.
Δεν υπάρχουν αριθμοί να χωρέσουν την οργή. Λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματα και να μιλήσουν για τις ευθύνες των υπαίτιων –ή αρχές να τις αποδώσουν.
Δεν υπάρχουν άλλα δάκρυα για ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, διαρκές και επαναλαμβανόμενο.
Δεν υπάρχουν τηλεοπτικά δελτία να παίξουν την είδηση για τους δολοφονημένους εργάτες και τους πραγματικούς δράστες.
Δεν υπάρχει ίχνος τσίπας στους παρουσιαστές που ψάχνουν τρόπους να μειώσουν και να θάψουν το θέμα (μαζί με τους εργάτες).

Δεν υπάρχει ατυχία και γενικά τυχαίος παράγοντας που να ανατρέπει τα γενικά δεδομένα και το πλαίσιο που καθορίζουν (τη νομοτέλεια, όπως θα λέγαμε με φιλοσοφικούς όρους).
Δεν υπάρχουν γενικά εργατικά «ατυχήματα» (γιατί τότε θα γινόταν καμιά φορά λόγος και για κάποιο εργοδοτικό ατύχημα. Δεν μπορεί η ατυχία να είναι πάντα στη μία πλευρά, ταξική και αμείλικτη.
Δεν υπάρχουν οάσεις μες στην καπιταλιστική έρημο και επιχειρήσεις που να εφαρμόζουν μέτρα προστασίας για τους εργάτες τους, επειδή έχουν «ημικρατικό» χαρακτήρα –καλή ώρα (;) όπως τα ελπε. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ακόμα και στους πιο προνομιακούς χώρους ή κλάδους στην παραγωγή.
Δεν υπάρχει κάτεργο, όπου να μην επικρατεί ο φόβος κι η εργοδοτική τρομοκρατία. Αλλά δεν υπάρχει κι άλλος δρόμος για να σπάσουν τα τείχη του, εκτός από την οργάνωση του αγώνα.
Δεν υπάρχει βίαια και στυγνή εκμετάλλευση, χωρίς την παθητική συναίνεση του θύματος, που δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση.

Δεν υπάρχει δουλειά που να είναι ντροπή, ούτε φυσικά η ανεργία, όπως το εσωτερικεύει μέσα του ένα μεγάλο μέρος φρεσκοαπολυμένων, που πέφτουν στην κατάθλιψη. Η μόνη ντροπή ανήκει στον εργάτη, στο σκλάβο (ντροπή), στο αίμα αν δεν πνίξει μια τέτοια ντροπή, προτούν να τον πνίξουν τα αφεντικά στο δικό του, σε κάποι «ατύχημα».
Δεν υπάρχει αγώνας χαμένος, παρά μόνο αυτός που δε γίνεται.

Δεν υπάρχει νικηφόρος αγώνας που να μη νικάει πρώτα τις αυταπάτες.
Δεν υπάρχει αριστερή κυβέρνηση που να καθιστά ανθρώπινο το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό καπιταλισμό.
Και δεν υπάρχει κόκκος αλήθειας στα γλυκανάλατα νανουρίσματα περί ταξικής συνεργασίας και κοινωνικής ειρήνης, όσο διαωνίζεται αυτή η εκμετάλλευση.

Δε θα έπρεπε να υπάρχει τόπος να σταθούν, όσοι έχουν τα χέρια και τη συνείδησή τους βαμμένα με το αίμα των δολοφονημένων εργατών.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην κατέβεις το απόγευμα της πέμπτης στο συλλαλητήριο, για να διαδηλώσεις μεταξύ άλλων, ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα και το σύστημα που τα γεννά, όπως τα σύννεφα τη βροχή.

Όπως δεν υπάρχει δικαιολογία και για την ησυχία στους δρόμους, για το ότι δεν οργανώθηκε κάποια έμπρακτη αντίδραση μέχρι τώρα έξω από το κάτεργο των ελπε.

84 σχόλια:

katy είπε...

"Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε το δρόμο".

Αννίβας (247 - 183 π.Χ.), Καρχηδόνιος στρατηλάτης.

ΥΓ. "Βγάζεις" την αγωνία σου, τον πόνο σου, την ανθρωπιά σου, την ευαισθησία σου. Eίσαι πάντα συγκινητικός, βρε Απολίθωμα. Χαίρομαι πάντα να σε διαβάζω κι ας μην σχολιάζω τακτικά. :)

faros είπε...

Σωστός ...

ΔΙΟΤΙ είπε...

Αναδημοσίευσα το άρθρο σου, (ελπίζω με την άδειά σου) στις Φιλοξενείες του www.dioti.gr. Μπορείς να το βρεις στη διεύθυνση:
http://dioti.gr/index.php/2014-09-16-20-07-15/426-2015-06-08-18-40-40
Ευχαριστώ.

TRASH είπε...

" δεν οργανώθηκε κάποια έμπρακτη αντίδραση μέχρι τώρα έξω από το κάτεργο των ελπε."

Εγώ ξέρω πως έγινε 3 μέρες απεργία στα ΕΛΠΕ.
-Πώς "δεν οργανώθηκε κάποια έμπρακτη αντίδραση";

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΕ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΚΕ. ΚΑΙ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ.

ΚΑΙ ΟΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

4 ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ.

ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στα λιμανια δεν πηγε ποτε το ΚΚΕ να κλεισει τιποτα μονο του. Στα λιμανια τα πολυπληθεστερα σωματεια ειναι στο ΠΑΜΕ και οι εργατες θελανε να πανε να συγκρουστουν. Στα ΕΛΠΕ η κατασταση ειναι τελειως διαφορετικη. Στη βουλη το ΚΚΕ εκανε και παρεμβασεις και καταγγελιες και το χει φερει το θεμα και κατακεραυνωσε την κυβερνηση και την εργοδοσια. Εχει γραψει και ο Ριζος και το πορταλ σχετικα με τα της βουλης. Μη λεμε λοιπον οτι να ναι και κυριως μην συγχεουμε το τι κανει στο μετωπο του πολιτισμου ή στο διεθνες κινημα το κομμα και τα βαζουμε αντιπαραθετικα. Καλα εκανε το ΚΚΕ και πηγε στο ΑΚΕΛ καλα εκανε και διοργανωση τη συναυλια στην Πετρουπολη. Οπως και καλα εκανε και μπηκε μπροστα στην απεργια στα ΕΛΠΕ και παλεψε για παραπερα κλιμακωση αλλα αμα βρισκεις τοιχο απο τον κοσμο εκει πως να κλιμακωσεις?

ratm

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτου πότμος ἀεικής:

ὥς ἄρ’ ἔφη, σκήπτρῳ δὲ μετάφρενον ἠδὲ καὶ ὤμω
πλῆξεν· ὃ δ’ ἰδνώθη, θαλερὸν δέ οἱ ἔκφυγε δάκρυ
σμῶδιξ δ’ αἱματόεσσα μεταφρένου ἒξ ὑπανέστη
σκήπτρου ὕπο χρυσέου. ὃ δ’ ἄρ’ ἕζετο τάρβησέν τε,
ἀλγήσας δ’, ἀχρεῖον ἰδών, ἀπομόρξατο δάκρυ.
οἳ δὲ καὶ ἀχνύμενοί περ ἐπ’ αὐτῷ ἡδὺ γέλασσαν·

(Ἰλιάδος Β 265–270)

Ὀδυσσεύς

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Χα, χα! Αεικής πότμος Θερσίτου!
...Και μετά "τις μάζεψε" ο ακριτόμυθος Θερσίτης από τον δίον Οδυσσέα!
Καλό, Οδυσσέα, (που ψυλλιάζουμαι ποιός μάλλον είσαι)!

Λοιπόν, Κάπταιν, καλή είναι η κριτική στο ΚΚΕ αρκεί να μην θυμίζει εξέδρα με Αλέφαντο η Γεωργίου. Εννοώ τούτο δω: "ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝ(Ν)ΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ." Παραπλανητικές/ανακριβείς ακριτομύθιες....
Προχτές είδα εδώ, (σχόλιο 5 Ιουνίου 2015, 19:08) έναν πρόχειρο απολογισμό μερικών κεντρικών δράσεων του ΚΚΕ της τελευταίας 5-ετίας, και ...μελαγχόλησα.
Κάπου έχουμε καταντήσει, πέντε δέκα χιλιάδες άνθρωποι, να ...παριστάνουμε το ..."κίνημα"(!), μιας αποχαυνωμένης κοινωνίας, που περιμένει στον καναπέ της το ...αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης!
Κι από πάνου νάχουμε και τους "προπονητές", που τα ξέρουν καλύτερα...., όπως συνήθως.
Αμα η γιαγιά δε θέλει να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, αντί να την τραβολογάς με το ζόρι σαν μικροαστός πρόσκοπος, είναι καλύτερα να προσπαθήσεις να καταλάβεις το γιατί, κι έτσι να το παλέψεις. Και στο μεταξύ, να προσέχεις και τα μετόπισθεν.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του λαού είναι πως δεν υπάρχει σοβαρή κριτική στο ΚΚΕ, παρά μόνο η πολεμική, που καλαναρχάει η Αντίδραση με τις "πολύ ειδικές δυνάμεις" της.
Το ΚΚΕ πολεμάει μόνο του, σαν "τις γάτες τ' Αη Νικόλα".
Κι αυτό εξηγεί πολλά.
Ακόμη δεν έχουμε δεί τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΑΛ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ

ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΕΣΥ;

ΚΙ ΕΣΥ Τ ΑΛΛΟ ΚΑΜΑΡΙ Ο ΣΕΧΤΑΡ;

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ;

Και με το σκήπτρο του’πληξε την ράχιν και τους ώμους.
Κυρτώθη εκείνος και θερμό του εκύλησε το δάκρυ.
Το χρυσό σκήπτρο εσήκωσε στην ράχιν φουσκαλίδα
και πονεμένος τρέμοντας εκάθισε ο Θερσίτης,
χαμένα γύρω εκοίταξε κι εσφόγγισε το δάκρυ.
Κι όλος εγέλασ’ ο λαός αν κι ήταν πικραμένος.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΑΓΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΟΥ ΣΕΧΤΑΡ ΤΙΤΑΝΟ – ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΡΟΜΕΡΟΣ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΣ.

ΚΑΛΟΣ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ;

ΤΙ ΕΚΑΜΕ ΟΜΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΘΕΡΣΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΡΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ;

ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΛΑΦΥΡΑ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.

ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ. ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΝΤΑΙ.

ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙΣ ΟΔΥΣΣΕΑ;

ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙΣ ΣΕΧΤΑΡ;

ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΡΟΥΝΕ ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ.


ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΥΓ ΑΚΟΜΑ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.

ΥΓ 2 Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ;

ΤΙ ΒΛΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Τ’ ΑΛΛΟ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Σύγχρονε Θερσίτη, ψυχραιμία.
Το ξύλο τώφαγε ο μυθικός, όχι εσύ.
Θα πρότεινα να δεις πιο αυτοκριτικά το σχόλιό σου, και ιδίως την φράση, που επεσήμανα.
Μια και δεν είσαι άρχοντας, θάλεγα πως δεν θα σου είναι και τόσο δύσκολο.
Αν προσβάλλεις τόσους πολλούς, ε, να περιμένεις και κάποια κριτική.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΝΙΝΤΖΑ. ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΝΙΝΤΖΑ ΑΛΛΑ SOVIET NINJA ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΟΝ ΣΕΧΤΑΡ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ.

ΜΕ ΚΛΑΙΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΧ ΤΙ ΜΟΥ ΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΩ. ΜΕ ΦΑΓΑΝΕ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ.

ΧΑΧΑ

ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ Σ’ ΑΡΕΣΕΙ. ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.

ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΙΝΤΖΑΤΕ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΔΡΑ ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΡΕΤΕ , (ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΛΑ) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ;

ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΛΙΓΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΑΛΙΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΛΙΓΟ, ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΝΕΙΟΡΕΥΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΡΕΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.

Συχνά οι σύντροφοι, όταν έρχονται στη Μόσχα, προσπαθούν να παρουσιάσουν “το εμπόρευμα απ’ τη καλή του όψη”, ότι τάχα στο χωριό μας όλα πάνε περίφημα. Αυτό το γραφειοκρατικό: όλα πάνε περίφημα, γίνεται καμία φορά αηδιαστικό. Ωστόσο, είναι φανερό ότι δεν πάνε και δε μπορεί να πάνε όλα καλά. Είναι φανερό ότι υπάρχουν ελλείψεις που πρέπει να τις ξεσκεπάζουμε, χωρίς να φοβόμαστε την κριτική, και που πρέπει κατόπι να τις ξεπερνάμε. Γιατί το ζήτημα μπαίνει έτσι: ή εμείς, όλο το κόμμα, θα επιτρέψουμε στους εξωκομματικούς αγρότες και στους εργάτες να μας κάνουν κριτική, ή θα μας κάνουν κριτική με εξεγέρσεις. Η εξέγερση της Γεωργίας αποτελούσε κριτική. Η εξέγερση του Ταμπόφ αποτελούσε επίσης κριτική. Και γιατί να μην αποτελεί κριτική και η εξέγερση της Κρονστάνδης; Ένα από τα δύο: ή θα παρατήσουμε το γραφειοκρατικό: όλα πάνε καλά και το γραφειοκρατικό τρόπο να καταπιανόμαστε με τα ζητήματα, δε θα φοβόμαστε την κριτική και θα αφήσουμε να μας κάνουν κριτική οι εξωκομματικοί εργάτες και αγρότες, που στο κάτω-κάτω δοκιμάζουν στην πλάτη τους τα αποτελέσματα των λαθών μας, ή δε θα το κάνουμε αυτό και η δυσαρέσκεια θα συσσωρεύεται, θα μεγαλώνει και τότε η κριτική θα γίνεται με εξεγέρσεις.
Για το ζήτημα του προλεταριάτου και της αγροτιάς, 27/1/1925, τ.7.


Πρέπει να ξέρετε πως κάποτε οι εργάτες δεν τολμούν να πουν την αλήθεια για τις ελλείψεις της δουλειάς μας. Δεν τολμούν, όχι μόνο γιατί μπορεί να τους βρει “κανένας μπελάς”, μα και γιατί μπορεί να “τους ειρωνευτούν” για την ατέλεια της κριτικής τους. Από που κι ως που μπορεί ο απλός εργάτης ή ο απλός αγρότης, που τις ελλείψεις της δουλειάς μας και της σχεδιοποίησής μας τις νιώθει στην πλάτη του, από που κι ως που μπορούν να κάνουν την κριτική τους σύμφωνα με όλους τους κανόνες της τέχνης; Αν απαιτείτε απ’ αυτούς μια 100% σωστή κριτική, θα εκμηδενίσετε έτσι κάθε δυνατότητα κριτικής απ’ τα κάτω, κάθε δυνατότητα αυτοκριτικής. Να γιατί νομίζω πως αν η κριτική περιέχει έστω κι ένα 5-10% αλήθεια, πρέπει κι αυτού του είδους την κριτική να τη χαιρετούμε, να την ακούμε προσεχτικά, και να πάρουμε υπόψη μας τον υγιή πυρήνα της. Σε αντίθετη περίπτωση, το ξαναλέω, θα κλείσετε το στόμα των εκατοντάδων και χιλιάδων εκείνων ανθρώπων που είναι αφοσιωμένοι στην υπόθεση των Σοβιέτ, που δεν έχουν ακόμα αρκετή πείρα της κριτικής, μα που με το στόμα τους μιλάει η ίδια η αλήθεια. […]
Μόνο με τον όρο αυτό η αυτοκριτική μπορεί να πάρει πραγματικά μαζικό χαρακτήρα και να έχει πραγματικά μαζική απήχηση.
Για την αυτοκριτική, στο Για τις εργασίες της κοινής ολομέλειας του Απρίλη της ΚΕ και της ΚΕΕ, 18 Απρίλη 1928, τ.11

Ο ΣΤΑΛΙΝ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑΡΡΕΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ.

ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΛΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ ΑΥΡΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΣΕΧΤΑΡ.

ΑΛΛΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΑΤΜ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΣΠΕΤΣΝΑΤΖ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ.

ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΤΟ ΒΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΡΣΙΤΗ.

ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΛΑΣΕΣ. ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΡΑΒΔΙ ΠΟΙΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΕΒΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΟΣ ΕΙΠΑΜΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ἀνιάτως ἐχόντων εἰς πονηρίαν ἢ μὴ ἱκανῶς δίκην δεδωκότων πότμος ἀναπόδραστος:

«… ἐθεασάμεθα γὰρ οὖν δὴ καὶ τοῦτο τῶν δεινῶν θεαμάτων· ἐπειδὴ ἐγγὺς τοῦ στομίου ἦμεν μέλλοντες ἀνιέναι καὶ τἆλλα πάντα πεπονθότες, ἐκεῖνόν τε κατείδομεν ἐξαίφνης καὶ ἄλλους… ἦσαν δὲ καὶ ἰδιῶταί τινες τῶν μεγάλα ἡμαρτηκότων — οὓς οἰομένους ἤδη ἀναβήσεσθαι οὐκ ἐδέχετο τὸ στόμιον, ἀλλ’ ἐμυκᾶτο ὁπότε τις τῶν οὕτως ἀνιάτως ἐχόντων εἰς πονηρίαν ἢ μὴ ἱκανῶς δεδωκὼς δίκην ἐπιχειροῖ ἀνιέναι. ἐνταῦθα δὴ ἄνδρες…, ἄγριοι, διάπυροι ἰδεῖν, παρεστῶτες καὶ καταμανθάνοντες τὸ φθέγμα, τοὺς μὲν διαλαβόντες ἦγον, τὸν δὲ… καὶ ἄλλους συμποδίσαντες χεῖράς τε καὶ πόδας καὶ κεφαλήν, καταβαλόντες καὶ ἐκδείραντες, εἷλκον παρὰ τὴν ὁδὸν ἐκτὸς ἐπ’ ἀσπαλάθων κνάμπτοντες, καὶ τοῖς ἀεὶ παριοῦσι σημαίνοντες ὧν ἕνεκά τε καὶ ὅτι εἰς τὸν Τάρταρον ἐμπεσούμενοι ἄγοιντο.»

(Πλάτωνος Πολιτείας Ι΄ 615D–616Α)

Ὀδυσσεύς

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αεικής πότμος Οερσίτου...
με την συνεπικουρία του ....Στάλιν!
Παραδίνομαι!

Ανώνυμος είπε...

Συντροφοι ολοι εχουμε παρεξηγησει πραγματα ή λεγομενα καποιες φορες στο "γραπτο λογο" του διαδικτιου.
Δε νομιζω οτι ο Θερσιτης ηθελε να βρισει ή να κανει πολεμικη στο κομμα ουτε νομιζω οτι ο Σεχταρ ηθελε να προσβαλει ή να δειρει το Θερσιτη. Κουβεντα γινεται και θα υπαρχουν και αποψεις ισως διαφορετικες ,ισως κακογραμενες ή αποτομες ή και καποιες πιο χυμα. Ξεκοληστε.
Απλα Θερσιτη γνωμη μου ειναι οτι σε οτι αφορα τις εκδηλωσει για το Θοδωρακη ή το συνεδριο του ΑΚΕΛ γσουν λαθος οπως και για το αν εχει κανει κατι εκτος ή εντος βουλης το ΚΚΕ για το θεμα.
Το οτι ολη αυτη η νηνεμια και παθητικοτητα του κοσμου απο το2012 και μετα εχει επηρεασει και το ΚΚΕ το πιστευω και γω. Εξαλλου τα μελη και στελεχη του κομματος εξω στην κοινωνια ζουν και συναναστρεφονται οποτε λογικο σε ενα βαθμο να επηρεαζονται οπως λογικο ειναι να ταρακουνιουνται με καμια κριτικη και να το ξεπερνανε γιατι αυτοι πρεπει να επηρεαζουν και κα ξεσηκωνουν τις μαζες.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ὄρχεων ἀποπορδὴ τελεία:

ηὔδα δὲ λυδίζουσα· ‛βαστιζα κρόλεα’,
πυγιστὶ ‛τὸν πυγεῶνα παρπάγῳ βῦσον’
καί μοι τὸν ὄρχιν τῆς φαλακρῆς ἕλκουσα
κράδῃ συνηλοίησεν ὥσπερ φαρμακῷ
τόποις διοιζίοισιν ἐμπεδέως, ῥάγδην

(Ἱππῶναξ fr. 95, 1–5 Degani; prop. Latte)

Ὀδυσσεύς

Cos είπε...

Σφυροδρέπανε, δεν ήξερα ότι παρακολουθεί το μπλογκ σου ο Ζουράρις! Μεγάλη επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

RATM

THN ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ.

ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ Μ’ ΑΥΤΗΝ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΜΕΙ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΓΣΣΕΕ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ.

ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ.

ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Μ’ ΑΥΤΟ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΤΩ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΣΩ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΒΛΑΚΟΜΟΥΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ ΣΕΧΤΑΡ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΜΕ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η ΤΑΝΚΣ

ΤΑ ΚΝΑΤ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡΝΑΝΕ

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ 88 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΤΟΝ ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ.

ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ;

ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ. ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ.

ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥMΠΑΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ TO ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ;

Ε ΟΧΙ ΦΙΛΕ.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΚΙ ΕΔΩ.

ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ. ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΚΕΛΕΙΑ.

ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΕΟΚ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ.

ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΧΗ. ΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΙΑ.

Ε ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αλλοι τέσσαρες, που φάγανε προ ολίγου άλλους οχτώ-δώδεκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, γιατί ..."απασχολημένοι να λιβανίζουν τον καραγκιόζη κλπ." δεν κήρυξαν την επανάσταση για το έγκλημα των ΕΛΠΕ.
E, ρε, ξύλο, που μας λείπει...,
...αλλά θα φροντίσουν και γι αυτό οι κεφαλαιοκράτες, μην ανησυχείτε.

-------------
Δε συμφωνώ ratm, ότι "η νηνεμια και παθητικότητα....εχει επηρεάσει .....το ΚΚΕ ....τα μέλη και στελέχη...".
Αν ήταν άλλοι θα ντάχαν παρατήσει από καιρό.
Η εκτίμησή μου είναι πως μόνο αυτοί έχουν συνειδητοποιήσει τι τρέχει και βρίσκονται σε υπερδιέγερση σε αντίθεση με τον περίγυρο.

Το σίγουρο για μένα είναι πως η γενικευμένη και μακρόχρονη πασοκοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, η διαλυτική θωράκιση των κατακερματισμένων μικροεγώ (ούτε πάντσερ νάτανε), η ταύτιση των ονειρώξεων του μικροαστού με επιδέξια στημένες μεσσιανικές "επαναστατικές" καρικατούρες (17Ν, "πυρήνες", "αντιεξουσιαστές" κλπ) έχουν αντανάκλαση και στον ευρύτερο χώρο του ΚΚΕ ανοίγοντας το πεδίο για έμμεση χειραγώγηση του από τους μηχανισμούς της Αντίδρασης, που είναι εξαιρετικά έμπειρη, εξαιρετικά οργανωμένη, ξέρει τι θέλει και δεν έχει και αναστολές.
Το παγκόσμιο κομ. κίνημα έχει εμπειρία σχεδόν 80 χρόνων από τον "αριστερό" διεμβολισμό της Αντίδρασης (τροτσκισμός κ.α.). Το ντόπιο αντιμετώπισε την πρόκληση με επιτυχία την περίοδο '30-'60, αλλά βρέθηκε ανίκανο να αντιδράσει μετά την μεταπολίτευση, όταν η Αντίδραση αναβάθμισε αυτή την ταχτική σε στρατηγική κι εδώ αλλά και παγκόσμια, έρριξε πολλά λεφτά, τις "πολύ ειδικές δυνάμεις", που προανέφερα, συν ΜΚΟ, Ανδριανόπουλους, Ράμφους, Λαζόπουλους κλπ., με τα αποτελέσματα, που θαυμάζουμε όλοι εδώ και καιρό.
Ολη αυτή η βαβούρα, για την τάχα μου "ανεπάρκεια του ΚΚΕ στα ΕΛΠΕ" (ελπίζω μόνο στα μπλογκς) ξεσηκώθηκε μόλις "τυχαία"(;) "ξύπνησε" ο ...."χώρος". Τόσο ανεξάρτητη είναι η τρέχουσα κριτική στο ΚΚΕ - επόμενο ήταν, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.
"ΕΛΠΕ", Κουφοντίνας προχτές, η Ρούπα σήμερα, όλα τα μωρά στην πίστα του αντιπερισπασμού, εν όψει στενωπού του πολιτικού εποικοδομήματος της ντόπιας, και όχι μόνο, Αντίδρασης. Ετσι δε γινόταν εξαπανέκαθεν;
Είχαμε κοντά σαράντα χρόνια να επεξεργαστούμε μια πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Εδώ θάθελα ν' ακούσω κάτι,είτε αυτοκριτική είτε κριτική, γιατί, όσο είμαστε ανοιχτοί εδώ, θα είμαστε και ευάλωτοι.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΡΑΒΔΙ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ.

ΣΕΧΤΑΡΟΥΛΗ ΠΟΝΕΣΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ;

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΑΓΝΟ ΦΑΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕ Η ΤΡΕΛΑ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΣ ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Υ.Γ. ΝΑ MIΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΕΤΕ.

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ.

Ο ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΤΕ ΔΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ;

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΣΕΧΤΑΡ.

Η ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ.

ΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ. ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΠΕ.

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Υ.Γ. ΠΟΣΟΥΣ ΕΔΕΙΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ;

ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

ΧΑΧΑ

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Cos είπε...

Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση έχει πάρει, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, προσωπικό τόνο, νομίζω ότι η κριτική του ΘΕΡΣΙΤΗ εκφράζει πολλούς φίλους του κόμματος. Αυτή είναι η εντύπωση μου.
Θεωρώ λοιπόν ότι το τρομερό έγκλημα (έγκλημα που αφορά όλη την Ε.Τ.) του μεγαλοκαπιταλιστή Λάτση και του αστικού κράτους στα ΕΛΠΕ απαιτούσε και απαιτεί πολύ περισσότερα από αυτά που έγιναν. Το γράφω χωρίς "τύψεις" για το ότι "είμαι επαναστάτης του πληκτρολόγιου" και για το ότι "δεν τα λέω εκεί που πρέπει", το θέμα είναι τεράστιο για να έχω τέτοιες "τύψεις".
Επίσης, νομίζω ότι το σπάσιμο της νηνεμίας που επικρατεί είναι δική μας υπόθεση. Αν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ (ή οποιουδήποτε άλλου αστικού κόμματος), τότε αυτό το κόμμα δεν θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν αμφιβάλλω ότι η "Αντίδραση αναβάθμισε αυτή την ταχτική σε στρατηγική κι εδώ αλλά και παγκόσμια, έρριξε πολλά λεφτά, τις "πολύ ειδικές δυνάμεις" κλπ." που λέει ο Σεχτάρ, ούτε υποστηρίζει κανείς το αντίθετο. Το ζήτημα όμως δεν είναι το τι κάνουν οι αστοί αλλά το τι κάνουμε εμείς.

zoot horn rollo είπε...

Το έχετε χάσει, κι άσχημα μάλιστα. Συνιστώ ψυχραιμία, εκτός κι αν ἐχει γίνει κανένα..."μπέρδεμα" με τα ψευδώνυμα (όλων).

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Η αφορμή να γράψω κάτι μετά από καιρό είναι το ανοίκειο ύφος του Θερσίτη που προσωπικά με προσβάλλει. Δεν είναι η κριτική που με ενοχλεί, αν και διαφωνώ κάθετα και απόλυτα με ολες τις αιτιάσεις και τους χαρακτηρισμούς του, αλλά καθαρά και ξάστερα το κουτσαβάκικο υφάκι του που δεν αφήνει περιθώρια για συζήτηση.
Στο δια ταύτα τώρα:
1. Τρεις μέρες απεργία, ο ριζοσπάστης μόνος να αναδεικνύει και να κρατάει ζεστό το ζήτημα, μεσα στους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ δυσκολία για λόγους που ήδη έχουν αναδείξει άλλοι σχολιαστές.
2. Συλλαλητήριο αύριο για όλα. Λιωσιμο για να πετύχει.
3. Μια εκπληκτική συναυλία ανάτασης. Καραγκιόζης ο Θεοδωράκης; Μπορεί. Αλλά χαλαλι του στα 90 και με τη μουσικη του. Ο Γλέζος άστο...
4. ΑΚΕΛ. Άντε τώρα να σου εξηγήσω το περίπλοκο των σχέσεων με το ΑΚΕΛ... Πάντως αν νομίζεις οτι δεν του γίνεται σφοδρή κριτική ή οτι πετυχαίνεις κάτι με άλλο τρόπο τι να πω! Πες το και στο κόμμα.

ΡΓ

Μέλισσα είπε...

@ΡΓ ξεκινώ αντίστροφα

4 Για εξήγησε για το ΑΚΕΛ για φώτισε μας λίγο παραπάνω.Συμφωνώ με τον Θερσίτη

3 Στα γλέντια πάμε καλά , έλα μου όμως που με 4 νεκρούς δεν το γλεντάς με το φίλο του Ρουβά που έφτιαχνε Σπίθες στον ελεύθερο χρόνο του.Επίσης συμφωνώ με Θερσίτη

2 Το λιώσιμο ισχύει και για αυτό και θα πετύχει όπως και τα προηγούμενα.Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό.Ακριβώς για αυτό απαιτούμε ακόμη πιο δυναμικές διαμαρτυρίες ,ξεσηκωμό πραγματικό

1 Ποιος Ριζοσπάστης αυτός που δεν το διαβάζουν ούτε τα μέλη ; Που πέταξε σαν σκυλί τον Μπογιόπουλο λες και έχει καλύτερους ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Μελισσα.
1) Προφανως δεν εχεις διαβασει ποτε ριζοσπαστη αλλιως θα ξερες για την κριτικη στο ΑΚΕΛ. Μαλιστα ακουσαμε και τα εξ'αμαξης απο ασπονδους φιλους και συριζαιους για την κριτικη μας στο ΑΚΕΛ.
Τωρα το ποιος ριζοσπαστης ειναι ρητορικο αλλα ας φρεσκαρουμε τη μνημη σου.
Ο Ριζοσπαστης ειναι το οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Το οτι πολλοι πλεον τον διαβαζουν διαδικτιακα και δεν τον αγοραζουν ειναι προβλημα αλλα οχι οτι δεν τον διαβαζουν ουτε τα μελη απαξιωτικα οπως το βαζεις εκ του πονηρου.Οτι τοποθετηση εχει το ΚΚΕ απο εκει δημοσιευεται. Μηπως νομιζεις οτι το ΚΚΕ μπορει να δημοσιευσει κατι στην Καθημερινη ή το Πρωτο Θεμα?
Τελος ο Ριζοσπαστης δεν εδιωξε κανενα Μπογιοπουλο σαν το σκυλι. Ο Μπογιοπουλος δεν ηθελε να πειθαρχησει στις αποφασεις του κομματος για το ριζοσπαστη και γι'αυτο εφυγε. Και ναι ο Ριζοσπαστης εχει στις ταξεις του ανθρωπους που μπορουν να εκλαικευσουν την πολιτικη του πολυ καλα , καλυτερα φυσικα απο καποιον ο οποιος διαφωνει με βασικες πλευρες αυτης.


ratm

Υγ. Οποιος ειναι καλοπροαιρετος καλα θα κανει να σκεφτεται τι γραφει καθως το διαδικτιο μονο αθωο μεσο δεν ειναι.

Poe είπε...

Ratm

Χωρις να συμφωνω με την τοποθετηση της μελισσα, να πω οτι στο συνεδριο ο καθενας ειχε το δικαιωμα να διαφωνησει, ετσι μονο εχει νοημα και το συνεδριο. Κατοπιν αυτου ο μπογιοπουλος σεβαστηκε τις αποφασεις του συνεδριου, η ετσι τουλαχιστον δειχνει προς τα εξω.

Poe είπε...

"Υγ. Οποιος ειναι καλοπροαιρετος καλα θα κανει να σκεφτεται τι γραφει καθως το διαδικτιο μονο αθωο μεσο δεν ειναι. "


Σε αυτο συμφωνω, υπαρχουν καποια ορια στο τι θεματα και με ποιο τροπο μπορουν να ανοιγονται εδω...
απο την αλλη, αυτα που λεει ο θερσιτης, οπως τα λεει(και εγω πιστευω δεν πρεπει να ειναι αυτο το υφος μεσα σε μια συζητηση) εκφραζουν ή προβληματιζουν και αλλους, αρα ως οπαδοι του κομματος, αλλα και το κομμα ως κομμα θα πρεπει να τα παιρνουμε αυτα στα σοβαρα και να υπαρχει πως να το πω, "αναστοχασμος" οσον αφορα το γιατι καναμε αυτο το γιατι δεν καναμε το αλλο, το πως να γινει να κανουμε αυτο καλυτερα, πως θα οργανωσουμε-κινητοποιησουμε καλυτερα τον κοσμο(και αυταπανε χερι χερι κατα τη γνωμη μου, δεν μπορεις να εχεις κινητοποιηση χωρις καλες οργανωτικες δομες, και δεν μπορεις να εχεις καλες οργανωτικες δομες χωρις κινητοποιηση), γιατι αν πιστεψουμε οτι κανουμε το καλυτερο με τον καλυτερο τροπο και οτι δεν επιδεχομαστε βελτιωσης εκει το χασαμε το παιχνιδι. Αυτα τα ζητηματα βεβαια δεν λυνονται στο ιντερνετ, ειναι απο τα πιο ακαταλληλα μεσα για να γινει ενας διαλογος που ο σκοπος του θα ειναι να υπαρχει τελικα θετικο αντικτυπο για το εργ. κινημα και για το κομμα. Απο την αλλη, επειδη δεν μπορεις να καθορισεις τι θα λενε και τι δεν θα λενε οι ψηφοφοροι του κομματος ή τα τρολ που το παιζουν ψηφοφοροι, αυτα τα φαινομενα, να εκφραζεται δηλαδη δυσσαρεσκεια(δικαια η αδικα), θα υπαρχουν. το να περιμενουμε ολοι να εχουν την απαραιτητη πειθαρχια και αυτοσυγκρατηση, ωστε να κανουν αυτες τις συζητησεις εκει που προβλεπεται και μονο ειναι ουτοπικο, πολλοι ψηφοφοροι εχουν ελαχιστη ως καθολου επαφη με το κομμα, ενω με τα blogs ειναι πιο ευκολο να ερθουν σε επαφη. μερικοι μαλλιστα νομιζουν οτι τα blogs που ειναι φιλικα προσκειμενα στο κκε είναι κατι σαν το κκε του ιντερνετ, που δεν ειναι βεβαια, παροτι πολλοι ειμαστε αρκετα προσεχτικοι στο τι θα γραψουμε και τι θα πουμε, ωστε να μην εκθεσουμε το κομμα εστω και αν τα ιστολογια μας ειναι καθαρα προσωπικα.

Μέλισσα είπε...

@ratm

Χτύπησες ευαίσθητη χορδή και απαντώ.Σε λίγο δε θα χωράμε στο σπίτι από τους Ριζοσπάστες και τα κομματικά φυλλάδια

Δε κάνουμε όμως διαγωνισμό κομματικής αφοσίωσης. Το θέμα με το ΑΚΕΛ δεν είναι η κριτική που ορθώς του γίνεται. Είναι τα 2 μέτρα και 2 σταθμά. Τι δουλειά έχει το ΚΚΕ στο ΑΚΕΛ και το ΠΑΣΟΚ ;

Για το ΑΚΕΛ περιμένω απάντηση από όποιον μπορεί και θέλει να δώσει.Έχω σταματήσει να μπαίνω σε κόκκινα μπλογκ που μας αραδιάζουν για το ΑΚΕΛ και την αριστερά στη Κύπρο !

Είμαι Μπογιοπουλική και όχι αντικειμενική ,ένοχη λοιπόν

Και βέβαια διαφωνούσε ο Νίκος με τις ατομικές συμβάσεις και καλά έκανε.Υπήρχε πιο ευγενικός τρόπος να του πουν ότι φεύγει και όχι να το μαθαίνει από τρίτους.Την πολιτική ηθική υπεροχή του ΚΚΕ σε σχέση με τα λοιπά κόμματα τη θεωρώ παραπάνω δεδομένη, η περίπτωση Μπογιόπουλου ήταν μεμονωμένη και κακή εξαίρεση.

Το υστερόγραφο σου έχει σημαντικό νόημα. Εστίασα σε 4 θέματα που διάβασα πιο πάνω για, ΑΚΕΛ, Θεοδωράκη, ΕΛΠΕ και Ριζοσπάστη.Δεν ανήκω ούτε στα ναι ούτε στα όχι στις θέσεις του συνεδρίου για να εξηγούμαι αλλά στα λίγα λευκά. Το ΚΚΕ αποφάσισε δημοκρατικά τη πορεία του μου αρέσει δε μου αρέσει την ακολουθώ πιστά.

Η κριτική μου δεν γίνεται γενικά και αφηρημένα στο διαδίκτιο αλλά στα πλαίσια της κομμουνιστικής λέσχης συζητήσεων - ψυχοθεραπείας. Εδώ χωράμε όσοι είμαστε ΚΚΕ και όχι Σαραντάκοι και λοιποί μικροαστοί βάρβαροι στους οποίους δε δίνω δικαίωμα να με ακουμπούν και μη τολμήσουν να το κάνουν

Poe είπε...

"Η κριτική μου δεν γίνεται γενικά και αφηρημένα στο διαδίκτιο αλλά στα πλαίσια της κομμουνιστικής λέσχης συζητήσεων - ψυχοθεραπείας. Εδώ χωράμε όσοι είμαστε ΚΚΕ και όχι Σαραντάκοι και λοιποί μικροαστοί βάρβαροι στους οποίους δε δίνω δικαίωμα να με ακουμπούν και μη τολμήσουν να το κάνουν"

Το ζητημα ειναι οτι πρεπει να εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας οτι δεν πρεπει να προεχει η "αποψη μας" η οποια πρεπει και καλα να "δικαιωθει" σε ενα blog συζητησεων, το θεμα δεν ειναι να κανουμε ψυχοθεραπεια αλλα να βοηθησουμε το κομμα, τουλαχιστον εγω ετσι το βλεπω. Ε οπως και να το κανουμε, καποια πραγματα η δεν εχει νοημα ή και κανει κακο να συζητιουνται ανοιχτα στο ιντερνετ - και μαλιστα σε στυλ καυγα- γιατι δινουν τροφη εκει που δεν πρεπει. Με λιγα λογια δεν πρεπει να το βλεπουμε σαν ενα τοπο που βγαζουμε την αγανακτιση μας, που κανουμε την κριτικη μας στο κομμα, στο παμε κλπ. Ακομα και ο σταλιν, που ζηταει κριτικη(ειδα κατι που ποσταρε ο θερσιτης) και που καλα κανει γιατι διαφορετικα θα εχουμε επαναλαμβανομενα φαινομενα που τα πληρωσαμε πολυ ασχημα στο παρελθον, φανταζομαι αν υπηρχε τοτε ιντερνετ δεν θα θεωρουσε οτι η κριτικη θα επρεπε να γινονταν σε blogs, αλλα στα συνεδρια, στους χωρους δουλειας, στα συμβουλια κλπκλπ...

Poe είπε...

Απο την αλλη, οπως ειπα και παραπανω, δεν μπορεις σε κανενα ψηφοφορο ή αλλο, να απαγορευσεις να κανει κριτικη, και εφοσον την κανει πρεπει να εχεις θεση για την κριτικη που κανει.
Δεν μπορει ομως καποιος που σχολιαζει στο σφυροδρεπανο να περιμενει απο εκει να παρει επισημη απαντηση απο το κομμα οσον αφορα το πως και το γιατι εκανε οτι εκανε και ουτε και οι ανωνυμοι ή ψευδωνυμοι σχολιαστες στο ιντερνετ ειναι η επισημη φωνη του κκε. Δηλαδη με το να βγει καποιος να "Φωναζει" εδω μεσα τι αποτελεσμα περιμενει να επιτυχει; Να δει ποσο δημοφιλης ειναι η αποψη του; Να επηρρεασει πραγματα και καταστασεις; τι ακριβως; Ειμαι και εγω της αποψης λοιπον οτι καποιος που θελει το καλο του κομματος, πρεπει να ειναι και λιγο προσεχτικος στο τι λεει, που το λεει και πως το λεει...

Poe είπε...

"Είμαι Μπογιοπουλική και όχι αντικειμενική"
ναι αλλα δεν μπορει να μπαινει ο μπογιοπουλος πανω απο το κομμα...ουτε η παπαρηγα ουτε ο κουτσουμπας, ουτε και ο λενιν στην εποχη του.

Poe είπε...

Και κατι τελευταιο προς το παρον...
Η μαγκια αυτου που κανει κριτικη, ειναι να κανει και την αντιστοιχα αυστηρη αυτο-κριτικη, ετσι εχει και η κριτικη του περισσοτερο κυρος...

Ανώνυμος είπε...

Δε τιθεται διαφωνια επ'αυτου. Αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη δεν ειναι ευκολο να υπερασπιστεις πολιτικα και να εκλαικευσεις ευστοχα μια πολιτικη με την οποια διαφωνεις. Επισης ο λογος που εφυγε ο Μπογιοπουλος απο το Ριζο ειναι γνωστος και δεν ειναι οτι "τον εδιωξε το ΚΚΕ σαν το σκυλι".

ratm

Ανώνυμος είπε...

"Και βέβαια διαφωνούσε ο Νίκος με τις ατομικές συμβάσεις και καλά έκανε.Υπήρχε πιο ευγενικός τρόπος να του πουν ότι φεύγει και όχι να το μαθαίνει από τρίτους."
Σεβομενος οσα εγραψα στο υστερογραφο μου θα απαντησω μονο στο 1ο σκελος. Παντως αν εκτιμουσα το πως χειριζεται τετοια ζητηματα το ΚΚΕ πριν, μετα την περιπτωση του Ν.Μπ. το εκτιμησα 10 φορες καθως φερθηκε κατα τη γνωμη λου παραπανω απο εντιμα και προστατευτικα στο συγκεκριμενο μελος του την ωρα που 1002 λεγανε οργια και ψευδη ριχνωντας λασπη στο κομμα.
Ο Νικος δε διαφωνησε με τις ατομικες συμβασεις. Αυτο εξαλλου ηταν το τυπικο. Διαφωνησε με το οτι τα μελη του ΚΚΕ που ειναι χρεωμενα στον κομματικο τυπο θα αμοιβονται με το μισθο του επαγγελματικου στελεχους και οχι με την συλλογικη συμβαση των δημοσιογραφων η οποια ηταν σαφως με πολυ πιο μεγαλο μισθο.
Και το ληγω εδω αυτο το θεμα γιατι ειναι εκτος αναρτησης.

ratm

TD είπε...

Διαβάζοντας σήμερα στο Lenin Reloaded (όπου λαμβάνω μέρος σε μια συζήτηση για το ΑΚΕΛ με αφορμή το 22o Συνέδριο του) μιαν επικριτική αναφορά σε σχόλια του σχολιογράφου Θερσίτη, τα οποία έκανε σε άλλο blog (όχι στο Lenin Reloaded - link: http://leninreloaded.blogspot.com/2015/06/22.html?showComment=1434001203763#c6478157416550991369), κατέληξα, μετά από search στο Google επαέ και θα ‘θελα σε συντομία να κάνω (ή μάλλον να επαναλάβω) την εξής άποψη/θέση μου:
Είναι (κατά την ταπεινότατη γνωμη μου) αντιδιαλεκτικό και μαρξιστικά/υλιστικά λάθος να επιχειρείται να συγκριθεί το ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ ή αντιστρόφως. Η μηχανιστική επεξήγηση των πολιτικών εξελίξεων και διάφορων άλλων καταστάσεων στην Κύπρο με βάση τα ελληνικά δεδομένα και οι συγκριεις εμ το ΚΚΕ, ΟΥΔΟΛΩΣ βοηθούν στην εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων... Άστε που εξομοίωση του ΑΚΕΛ (ενός ιστορικού κόμματος της κυπριακής Αριστεράς, που παρά τις σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές πρακτικές του, δεν έχει πάψει να ονομάζεται κόμμα Κομμουνιστικό και να έχει τον Μαρξισμό-Λενινισμό ως την ιδεολογία του) με το ΠΑΣΟΚ (μέσα από το ρητορικό, προφανώς, ερώτημα της σχολιογράφου Μέλισσας, «τι δουλειά έχει το ΚΚΕ στο ΑΚΕΛ και το ΠΑΣΟΚ»), είναι και ατυχής κι ανιστόρητη...

Τ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ργ

ΠΡΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ.
Η ΟΥΣΙΑ Σ’ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΔΕΝ Σ’ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΕΔΕΡΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑ ΚΟΛΑΚΕΙΑ.

ΤΟ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΕΛ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ Ε-ΜΑΙΛ.

ΛΙΓΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΑΚΟΜΑ

http://www.haniotika-nea.gr/sinantisi-vamvouka-theodoraki/

ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΗ ΝΙΩΘΩ.

ΤΙΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ «ΚΑΛΑ
ΠΑΜΕ» ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΕ

ΤΟ ΥΦΟΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ.

ΑΝ ΕΛΕΓΑ ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ. ΠΕΤΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΟΥΡΗ ΠΟΥ ΣΦΙΞΕΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΙΚΗ. ΑΚΕΛΑΡΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΕΛΕΓΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ.

ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΘΑ ΤΑ ΠΩ. ΚΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟ Σ' ΑΥΤΟ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ;

ΚΙ ΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΛΕΣΧΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπογιόπουλος είναι στα πολύ δεξιά του ΚΚΕ, σχεδόν δίπλα στον Θεοδωράκη και ελάχιστα πιο αριστερά από το ΑΚΕΛ που τώρα είναι κι αυτό με τη "ρήξη με την ευρωζώνη".
Φυσικά οι απόψεις όλων των παραπάνω είναι εντός της αστικής διαχείρισης

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο όμως είναι κάποιος να πολύ άγριος απέναντι στο ΑΚΕΛ και τον Θεοδωράκη αλλά πολύ εντάξει με τον Μπογιόπουλο. Πολιτικά δεν έχει καμία συνέπεια, πέρα απ' το ότι δίνει ένα πάτημα να ασκείται κριτική σε όλες τις σχετικές επιλογές του κόμματος (που δεν έχει γγ τον Μπογιόπουλο που θέλει έξοδο από την ΕΕ σκέτη κηρύττοντας παράλληλα τον πόλεμο στον Θεοδωράκη που μια χαρά θα στήριζε μια έξοδο από την ΕΕ σκέτη).


ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

"ΑΝ ΕΛΕΓΑ ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ. ΠΕΤΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΟΥΡΗ ΠΟΥ ΣΦΙΞΕΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΙΚΗ. ΑΚΕΛΑΡΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ."

Αν έλεγες "γεια σου κουτσούμπα" και "ακελάρα ως το τέλος", όλοι θα είχαν πρόβλημα.
Αν δεν υπάρχει καιρός για συναυλίες, τότε σίγουρα δεν υπάρχει καιρός για ποσταρίσματα στο ίντερνετ. Ώρα να πιάσουμε από ένα κονσερβοκούτι ο καθένας μας και να πάμε στο πλησιέστερο υπουργείο.


Αν θες, σταμάτα να γράφεις με κεφαλαία.

ΓΜ

zoot horn rollo είπε...

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες...
Γουστάρω επίσης γεωγραφικούς προσδιορισμούς κι άλλα τέτοια...πολλή φόρα πήρατε μερικοί, είδατε μια αντιπαράθεση κι είπατε να μπείτε και να κολλήσετε κάπου εκεί και το Μπογιόπουλο. Λίγη προσοχή δε βλάπτει, εκτός κι αν δεν είναι θέμα προσοχής (από κάποιους).

Ανώνυμος είπε...

(ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ)

ΡΕ ΦΡΑΓΚΙΣΚΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΑΓΩΝΙΚΟ, ΥΠΟΚΛΙΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΑΞΙΟΝΙΖΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ;

ΕΝΤΑΞΕΙ, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΧΝΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΩΣ «ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗΣ»-«ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ», ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΕΣΥ ΟΜΩΣ;

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΘΕΡΣΙΤΗ» Ή ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ «ΜΕΛΙΣΣΑΣ» ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ;

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΒΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Μ’ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝΕ ΤΡΕΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

«ΛΟΙΠΟΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ»

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα.

"τον Μπογιόπουλο που θέλει έξοδο από την ΕΕ σκέτη"

Έρχεται ο ΓΜ, πετάει το "είναι στα πολύ δεξιά του ΚΚΕ", και ... καθάρισε για όλη την συζήτηση!

Αντιγράφω από το άρθρο του ΝΜ "Η’ με την Ευρωένωση ή με τον λαό", 5 Ιουνίου.

" Δεν μιλάμε, βέβαια, για μια έξοδο σαν την «έξοδο από το ΝΑΤΟ», όπως την πλάσαρε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως αναγκαστική επιλογή του κατεστημένου και ως «τρίπλα» ανασύνθεσης του συστήματος. Μιλάμε για έξοδο από την ΕΕ με όρους ανατροπής όλου του συστήματος της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

Για την έξοδο και την αποδέσμευση από την ΕΕ με προοπτική να πάρει στα χέρια του την εξουσία ο λαός. Το επισημαίνουμε γιατί υπάρχουν και εκείνοι (δείτε τη Γαλλία ή την Βρετανία, για παράδειγμα) που όταν «βάλλουν» κατά της ΕΕ, εξαναγκασμένοι από το γεγονός ότι έχουν πέσει πλέον οι μάσκες της ευρωκοροιδίας, το κάνουν προσβλέποντας ακριβώς σε αυτό: Σε μια ανασύνθεση του υφιστάμενου συστήματος και μάλιστα σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
"

Αν καταλαβαίνω καλά το "με προοπτική να πάρει στα χέρια του στην εξουσία ο λαός" τον καθιστά στα πολύ δεξιά του ΚΚΕ. Στο κέντρο θα τον καθιστούσε υποθέτω αν έλεγε "είτε μέσα είτε έξω θα είναι τα ίδια αν δεν πάρει την εξουσία ο λαός". Η διαφορά είναι προφανώς τεράστια, και λίγα του έσυρες σύντροφε.

HNB

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΛΕΝΙΝ ΡΗΛΟΑΝΤΕΝΤ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΕΔΩ ΑΛΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΚΕΛ - ΠΑΣΟΚ/ ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΛΙΓΟ ΣΤΑΛΙΝ. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ.

ΑΚΟΑΜ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΚΚΓ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΑΝΣΟΝ. ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΣ;

ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΣΙΓΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑΛΕΚΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.

ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΕΡΙ ΜΑΡΞ.

ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΠΟΑΚΛΟΥΝΤΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΑΛΑΞΕ ΜΠΛΟΓΚ ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.

ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΚΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΕΠΕΒΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

ΡΕ ΗΜΑΡΤΟΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Poe είπε...

«ΛΟΙΠΟΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ»

Ο θερσιτης δεν ειναι σαραντακος και τον ξερω προσωπικα εδω και 20 χρονια. Αυτα που λεει τα πιστευει και πολλα μπορουν να ειπωθουν για το στυλ του και για τις αποψεις του αλλα οχι οτι ειναι μασκαρεμενος σαραντακος. Τα ιδια που λεει εδω τα λεει και στις συσκεψεις που κανει το κομμα για τους οπαδους του κομματος και στις μεταξυ μας συζητησεις.

Τεμεναδες δεν κανω σε κανεναν, και με το θερσιτη διαφωνησαμε σημερα στο συλαλητηριο απο κοντα για το υφος των σχολιων του, επισης αν ειδες δεν με βρισκει συμφωνω το οτι λεμε-ως προς το περιεχομενο-ειναι καλο να το λεμε οπου βρουμε. Οσο για την μελισσα, αν δεις τι της εγραψα θα παρατηρησεις οτι μονο τα αυτια δεν της χαιδευω.

Poe είπε...

Αυτα τα ο μπογιοπουλος ειναι λιγο πιο αριστερα απο το συριζα τα αφηνω ασχολιαστα γιατι ειναι πραγματικα αστειοτητες. θελω ομως να αναφερθω σε κατι που ειπε ο φιλος ρατμ(τωρα γιατι καποιοι βαλανε τον μπογιο στο παιχνιδι πραγματικαειναι αποριας αξιο, ισως κανω και εγω λαθος που τροφοδοτω αυτην την κουβεντα)


λες ρατμ

"Δε τιθεται διαφωνια επ'αυτου. Αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη δεν ειναι ευκολο να υπερασπιστεις πολιτικα και να εκλαικευσεις ευστοχα μια πολιτικη με την οποια διαφωνεις."


Ειναι λαθος αυτο που λες ρατμ, γιατι τοτε ολοι οι δημοσιογραφοι του ριζοσπαστη θα επρεπε εκ των προτερων να υιοθετουσαν την πλειοψηφικη αποψη του προσυνεδριακου, διαφορετικα θα επρεπε να κριθουν ακαταλληλοι για να γραφουν στο ριζοσπαστη. Κατι τετοιο αχρηστευει την χρησιμοτητα του προσυνεδριακου ως δημοκρατικο μεσο για τη λειτουργια του κομματος. Το ζητημα ειναι τι κανεις μετα και οχι πριν καταληξει σε αποφασεις το συνεδριο. στο παρακατω κομματι του σχολιου σου δεν διαφωνω

Ανώνυμος είπε...

Poe η αποψη του κατα ποσο μπορεις να υποστηριξεις μια πολιτικη με την οποια διαφωνεις με σθενος ειναι γενικη οχι ειδικη. Τη συζητω και δεν ειμαι απολυτος. Οι αποψεις ειναι για να επιβεβαιωνονται ή για να διαψευδονται. Μακαρι να με λαθος. Ασφαλως σεβομαι την ενσταση σου. Για το ειδικο του θεματος δεν θελω να ξανασχολιασω. Εχω αποψη που την εχω πει ανοιχτα σε συσκεψεις του κομματος με φιλους. Αν θες στην λεω αλλα οχι εδω. Αν υπαρχει τροπος να σου την πω χωρις να δημοσιευτει ευχαριστως.

ratm

poexania είπε...

Poexania@gmail.com ειναι το email μου

Ανώνυμος είπε...

"Αν καταλαβαίνω καλά το "με προοπτική να πάρει στα χέρια του στην εξουσία ο λαός" τον καθιστά στα πολύ δεξιά του ΚΚΕ. Στο κέντρο θα τον καθιστούσε υποθέτω αν έλεγε "είτε μέσα είτε έξω θα είναι τα ίδια αν δεν πάρει την εξουσία ο λαός". Η διαφορά είναι προφανώς τεράστια, και λίγα του έσυρες σύντροφε.

HNB"

Οι προοπτικές και οι ορίζοντες πρακτικά σημαίνουν λίγα πράγματα. Γι' αυτό άλλωστε και οι Λαφαζάνηδες για προοπτικές και για ορίζοντες μιλούν.
Η διαφορά είναι ακριβώς το ποια τάξη έχει την εξουσία οπότε εμένα μου φαίνεται μεγάλη. Σ' εσένα ας φαίνεται μικρή. Διαφωνούμε, δεν τρέχει τίποτα.


"Αυτα τα ο μπογιοπουλος ειναι λιγο πιο αριστερα απο το συριζα τα αφηνω ασχολιαστα γιατι ειναι πραγματικα αστειοτητες"

Λίγο πιο αριστερά από το ΑΚΕΛ είπα ότι είναι και αστείο-ξεαστείο είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να υποστηρίζεις μια έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση ή μια έξοδο από την ευρωζώνη όταν το Σύνταγμα προστατεύει την καπιταλιστική ιδιοκτησία, όταν οι επενδύσεις γίνονται με γνώμονα το κέρδος, όταν έτσι διαμορφώνονται και οι μισθοί κτλ.
Εκτός αν δεν τα θέλουμε όλα αυτά, οπότε θέλουμε έξοδο με λαϊκή εξουσία και κεντρικό σχεδιασμό. Δεν υπάρχει κάτι μεταξύ των δύο απ' όσο καταλαβαίνω.


ΓΜ



Ανώνυμος είπε...

νόμιζα ότι η μπογιοπουλιαδα είχε λήξει εδώ και καιρό και δεν έχει νόημα η οποια επαναφορά της. Ο ίδιος είναι κατά κοινή ομολογία πολύ αξιόλογος σαν προσωπικότητα και άριστος δημοσιογράφος που τιμά το επάγγελμα του.
Για όσους όμως ενθουσιάζονται και φωνάζουν "Μπογιο για ΓΓ " να τους θυμίσω ότι ο δημοσιογράφος δουλεύει σε προβεβλημένη θέση σε ένα από τους πιο μεγάλους ομίλους μμε στην χωρα, με δικη του εκπομπή και αρθογραφία. Δεν είναι κάτι μεμπτό αυτό, αλλα αναρωτιέμαι αν ένα "επικίνδυνο και ενοχλητικό" για το αστικό κράτος άτομο, θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτή την θέση και να έχει τόση προβολή, από την γραφίδα του μέχρι το...μπαρ του.
Να το πω πιο απλά, τα ύστερα του κόσμου θα έρθουν όταν πχ στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της χωρας θα μπορεί να αποκτήσει εκπομπή ο Σοφιανος ή ο Χιώνης. Τοτε θα επρεπε να ανυσηχησετε πραγματικα.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 12 Ιουνίου 2015 - 12:06 π.μ.

ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ;

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΜΕ. ΕΙΧΕ ΠΕΙ.

ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ;

ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΟΣΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ. Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.

ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ Σ΄ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ;

ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ.

-ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.

- ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΜ

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ. ΚΑΛΟ. ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΚΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

ΕΙΠΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΞΑ ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΘΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ.

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΕΡΤ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΔΟΘΗΚΕ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΕΡΤ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καθότι παρακολουθώ το μπλογκ αποκλειστικά ως αναγνώστης, δεν είχα σκοπό να σχολιάσω αλλά οφείλω να επισημάνω κάποια πράγματα.

Προς τους Φίλους του ΚΚΕ:
Η ψυχοθεραπεία κάνει καλό. Τα βγάζεις απο μέσα σου. Θα σας πρότεινα όμως την επόμενη φορά -καθότι είστε πιστοί και στρατευμένοι φίλοι του κόμματος, θα βρίσκεστε υποθέτω πάντα στη πρώτη τη γραμμή- που θα πάτε σε ενα συλλαλητήριο ή θα περνάτε απο τα γραφεία, να μπείτε και να ουρλιάξετε μέσα στη μάπα του πρώτου στελέχους που θα βρείτε, τα σοβαρά και όχι αναίτια παράπονα σας. Το ότι πέταξε με τις κλωτσιές το σύντροφο Μπογιόπουλο (ο Μπόγιο είναι πάντα "Σύντροφος" όχι απλά "συναγωνιστής") -μυρίζει φορμόλη ή μου φαίνεται;;-, ότι κάνει συναυλίες για το παλιόγερο το Θεοδωράκη και για το ότι απλά αποκάλυψε μεσα απο την εφημερίδα του, το έγκλημα της εργοδοσίας στα ΕΛΠΕ όταν όλοι μιλάνε για ανθρώπινο λάθος, ότι ο ΠΑΜίτης Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου άργησε 5 λεπτά να πάει και ότι -εν τέλει- δεν ξεκίνησε την επανάσταση που ο λαός σύσσωμος ανέμενε , με πρώτη κίνηση την ανατίναξη του Μ. Βρετανία. (άλλο ΛΑΘΟΣ τότε, αλλά ας αντιμετωπίζουμε ένα ολέθριο σφάλμα του ΚΚΕ τη φορά ,που να προλάβουμε μεροκαματιάρηδες άνθρωποι). Ίσως έτσι να πιάσει και τόπο η συναγωνιστική κριτική σας.

Καθότι είστε φίλοι του ΚΚΕ και θέλετε μέσα απο την κριτική σας να το διορθώσετε/βοηθήσετε, θα γνωρίζετε οτι τα μέλη και στελέχη έχουν τόσο βαρύ πρόγραμμα -λόγω των τουρνουά τάβλι που διοργανώνονται στον Περισσό όπως σίγουρα θα έχετε ακούσει δεξιά αριστερά- που πιθανόν να τους διαφεύγουν κάποια σχόλια απο τα blogs. Απο την άλλη, οφείλω να σας γνωστοποιήσω -προς μεγάλη σας έκλπηξη είμαι σίγουρος- ότι η σοβαρή και καίρια κριτική σας γνωστοποιείται στον πάσα ένα κα(κ/λ)οπροαίρετο αναγνώστη αφού το blog -κακώς!- δεν διαθέτει κάποιο σύστημα κοσκινίσματος των επισκεπτών του με βάση τις πεποιθήσεις τους (ένα κομμουνιστομετρητή π.χ.) ή έστω την ταξική τους καταγωγή.

Συνεπώς, σας παροτρύνω να μετριάσετε τους τόνους καθότι και εμείς οι ίδιοι -Φίλοι και εμείς και οπαδοί!- ουσιαστικά συμφωνούμε μαζί σας. Αλλά μας ακούνε οι "απο πάνω" ;;
Ευτυχώς παρατηρείται ολοένα εντονότερα το φαινόμενο η "βάση του ΚΚΕ" να δημοσιεύει ανοιχτά τις εύλογες απορίες τις -αλλά και την αγανάκτιση της- για το πού πάει τελικά αυτό το Κόμμα.
Συνοψίζοντας τις ενστάσεις των Φίλων του Κόμματος, που ακούστηκαν και εδω -ελεύθερα, ανοικτά προς όλους, αμεσοδημοκρατικά:
1) Έδιωξε το Μπογιόπουλο "σα σκυλί".
2) Οι Υπόλοιποι -δεν διευκρινίζεται εάν εννοούν όλα τα στελέχη του ΚΚΕ ή μόνο αυτά του Ρίζοσπάστη- είναι ΌΛΟΙ κατώτεροι του. ("λες και έχει καλύτερους")
3) Το ΚΚΕ είναι για τα πανυγήρια (χρησιμοποιώντας, για να μην είναι και τόσο σκληροί με το Κόμμα, τη τεχνική γνωστή ως "υποβολή") (""Στα γλέντια καλά τα πάμε αλλά...""Η μουσική στα γλέντια είναι δυνατή και δεν ακούω την κριτκή που θα έπρεπε για το Κόμμα")
4) Το Ριζοσπάστη δε το διαβάζούν ούτε τα μέλη του ΚΚΕ - προφανώς το λένε για να αναδείξουν την αξία αυτού του χιλιοκυνηγημένου απο το κράτος εντύπου.

Για να μην κουράζω άλλο, εσείς συναγωνιστές είναι πραγματικά άδικο που δεν είστε μέλη τουλάχιστον της ΚΕ. Τέτοια αφοσίωση στο κόμμα της εργατικής τάξης και του στόχου του, δεν έχουν πολλοί να επιδείξουν.
Με τέτοιους φίλους το Κόμμα...δε φοβάται τους εχθρούς.

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Χαΐνης

ΥΓ. Δε γνωρίζω την επισκεψιμότητα του μπλογκ, ή το κατά πόσο ο κόσμος κάθεται να διαβάσει -και να δώσει βάση- στα σχόλια. Προτιμώ να συζητάω με τον κόσμο υπό το φως του ήλιου και όχι των πίξελ της οθόνης.
Έως τώρα δεν έδινα τόσο βάση στη σημασία της δουλειάς που κάνει ένα μπλογκ.
Αναθεωρώ. Για να έχουν τόση πρεμούρα, κάτι θα ξέρουν παραπάνω.
Στα παιδιά που σχολιάζουν -και τους έχω δεί και αλλού- προτείνω να μη δείνουν πάτημα. Γίνεται εξαιρετικά βρώμικη δουλειά, είναι ηλίου φαεινότερο.

Ανώνυμος είπε...

"ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΕΡΤ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΔΟΘΗΚΕ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΕΡΤ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. "

Κίνηση ματ το λιγότερο. Βέβαια δεν θα την έδιναν αλλά η άρνηση τους αυτή θα ξεσήκωνε τα πλήθη που μνημόνιο μπορεί να ανεχτούν αλλά κάτι τέτοιο ποτέ.
Αυτό μαζί με το να κηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ απεργία διαρκείας στα ΕΛΠΕ νομίζω θα ξεκλείδωναν την επανάσταση.

Τέλος πάντων καλή καρδιά κι επειδή τα κεφαλαία σου με κουράζουν, με συγχωρείς αλλά δε βλέπω λόγο να συνεχιστεί ο διάλογος.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

"δείνουν πάτημα" ---> "δίνουν..."

Χαΐνης

Ανώνυμος είπε...

ΓΜ

ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΣ.

ΕΝΩ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, Η ΕΡΤ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΝΟΙΧΤΗ;

ΚΑΤΑ 99,9% ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑΝ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΤΕ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΤ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΡΤ 3.

ΑΜΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΔΙΚΑ ΠΗΓΑΜΕ. ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μέλισσα είπε...

@ Χαΐνης

Μάλιστα -έφτασε η καταδικαστική απόφαση - συγχαρητήρια

Σας απαντώ σύντροφε Χαΐνη με ειρωνία γιατί ήταν απαράδεκτα αλαζονική και αυταρχική σας παρέμβαση σε αντίθεση με το σύντροφο Poe

Φταίω η δόλια που πήρα στη κυριολεξία τη ψυχοθεραπεία στο διαδίκτιο και ξεπέρασα τα όρια με λεκτικές υπερβολές.Θα μπορούσα να τα γράψω πολιτικά ορθάν αν πίστευα πως έγραφα στο επίσημο ΚΚΕ
και θα με έκρινε κάποιος κομματικός Χαΐνης

Αλλά να έχετε στο κεφάλι σας ότι όσοι λίγοι το 3% που δεν υπερψηφίσαμε το καταστατικό και τις θέσεις - λευκό εγώ - παραμένουμε μέλη και σεβόμαστε τη πλειοψηφία

Το ίδιο κάνει και η τεράστια πλειοψηφία της πλειοψηφίας από προσωπική εμπειρία

Εσείς αποτελείτε εξαίρεση.Δεν θέλω να σεβαστείτε τα 65 χρόνια στην καμπούρα μου ούτε τους αγώνες μου για το ΚΚΕ.Σεβαστείτε την ύπαρξη της διαφορετικής άποψης όμως μέσα στο κόμμα όπως κάνει και ο Γγ Δ Κουτσούμπας

Η βρώμικη δουλειά που φαντασιώνεστε ότι κάνω κύριε ανακριτά Χαΐνη χρήζει πραγματικής ψυχοθεραπείας.Για τύπου σαν του λόγου σας και λίγα λέω.Βρήκατε πράκτορα συγχαρητήρια εις ανώτερα ψάξτε να με βρείτε και προσωπικά ποια είμαι να σας παρασημοφορήσω


Μέλισσα είπε...

Προτιμώ να συζητάω με τον κόσμο υπό το φως του ήλιου και όχι των πίξελ της οθόνης.

Ελάτε τώρα αν το προτιμούσατε δε θα μπαίνατε στο κόπο να απαντήσετε με τόση θέρμη. Εσείς ο υπερεπανάστάτης ; Η κολώνα του Κόμματος ; Σας βλέπω μόνιμο επισκέφτη να ανακαλύφτετε αντικομμουνιστές

orthodox είπε...

Αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη δεν ειναι ευκολο να υπερασπιστεις πολιτικα και να εκλαικευσεις ευστοχα μια πολιτικη με την οποια διαφωνεις.

Επομένως, ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι μια ανεφάρμοστη μπαρούφα;

Τι άλλο θα μάθουμε στα γεράματα...

Poe είπε...

"ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΤΕ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΤ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΡΤ 3. "

Καλα για το "δικαιωθηκατε" κρατα μικρο καλαθι, αν πει δικαιωθηκατε ειναι σαν να αναγνωριζει οτι στη νεα ερτ ο συριζα αποκατεστησε ολους τους εργαζομενους με ολα τα δικαιωματα που ειχαν πριν η ερτ κλεισει.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΧΑΙΝΗ

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΕΔΩ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΤΟ ΧΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΕΚΕΜΜΕΝΑ;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 90 ΜΟΝΟ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.

ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ; ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΛΛΑ ΟΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.

ΤΑ ΤΟΣΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ.

ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΣ; ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΤΟ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΡΟΔΙΝΑ.

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΗΤΑΝΕ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ.

Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΟΛΑΓΝΕΙΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.

ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΣΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕ. ΕΔΩ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗΤΡΙΑ, ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΘΑ ΣΥΝΕΛΕΓΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΝΤΑΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΙΟΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

KALA AYTO ENNOEITAI POE.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Νἐα τρολλ μας βρήκαν μάλλον, και όχι, δε μιλάω για το ΘΕΡΣΙΤΗ.

Poe είπε...

"ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΘΑ ΣΥΝΕΛΕΓΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΝΤΑΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΙΟΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΝ."

Καλα, "βαλτοί" υπαρχουν πολλων ειδων, υπαρχουν και εκεινοι που κανουν σεχταρισμο για παραδειγμα, δεν ειναι μονο οσοι συλλεγουν πληροφοριες.

Ανώνυμος είπε...

Ορθοδοξο μπουμπουκι. Ο ΔΣ δεν εγινε αρχη λειτουργιας για να δρουν ενιαια ανθρωποι με διαφωνιες σε επιπεδο στρατηγικης. Αν δε σε διδαξε ο Τροτσκυ, ο Μπουχαριν και εκατονταδες φραξιες,διασπασεις,διαγραφες αντικαταστατικες δρασεις εδω και 100 και πλεον χρονια δε θα σε πεισω εγω. Εξαλλου αυτη ειναι καθαρα προσωπικη μου "αιρετικη" ως προς την αποψη του κομματος.
Παντως να σαι σε ενα κομμα μονιμα διαφωνουντας δεν βλεπω καν το λογο. Ο μονος λογος ειναι μηπως πεισεις για την διαφορετικη αποψη σου. Οταν αυτη η προσπαθεια ναυαγισει, πιανεις δουλεια στη μεσημβρηνη του ΣΥΡΙΖΑ.

ratm

Poe είπε...

Παντως εσυ μελισσα αν εισαι πραγματικα μελος του κομματος, και μαλιστα συνεδρος, καλα θα κανεις να διαβασεις το καταστατικο.

orthodox είπε...

@ratm:

Ο ΔΣ δεν εγινε αρχη λειτουργιας για να δρουν ενιαια ανθρωποι με διαφωνιες σε επιπεδο στρατηγικης.

Και ποιος αποφασίζει ποια διαφωνία είναι τακτικής και ποια στρατηγικής;

Πάντως όλοι αυτοί που αναφέρεις, όσο ήταν στο κόμμα, ήταν το ίδιο ή περισσότερο φανατισμένοι από σένα.

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρελάνουνε τελείως. Και ποιός αποφασίζει λέει τη είναι Στρατηγική και τη Τακτική. Ο νΟπορτουνισμός σε μεγάλες ώρες. Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Ο Τροτσκι αν δε με γελα η μνημη μου ηταν στους μενσεβικους προεπαναστατικα.
Επιπλεον η λεξη φανατισμος ειναι απολιτικη και χρησιμοποιειται απο μερους σου εκ τπυ πονηρου λογω της αρνητικης διαθεσης που εχει παρει. Φανατισμενοι δεν υπαρχουν. Υπαρχουν πεισμενοι ανθρωποι που παλευουν για τα συμφεροντα της μιας ή της αλλης ταξης. Για φανατικους ψαξε σε κανα συνδεσμο. Εξαλλου χτυπας ανοιχτες θυρες. Το οτι ειμαστε φανατικοι οι κκεδες το ακουγαμε και το ακουμε κατακορον απο δαπιτες/δακιτες, ποταμισιους που υπηρχαν πριν το ποταμι , πασοκους κλπ που μας λεγανε εδω να δουμε ολοι μαζι 5 πραγματα για τη σχολη, το ετος ή την επιχειρηση μας και να μη φανατιζομαστε με τα πολιτικα και τους βλεπουμε σαν εχθρους κλπ. Ειναι η ατακαρα του απολιτικ "γιατι τσακωνεστε και δεν τα βρισκετε?"
Οποτε εχεις ερθει 2ος για αλλη λια φορα.

ratm

Υγ. Αν εγω νομιζω οτι μια 5ημερη απεργια θα βοηθησει στην ταξικη παλη ενω 5 συντροφοι νομιζουν οτι πρεπει να κανουμε 24ωρες με ταυτοχρονες καταληψεις σταθμων μετρο ειναι διαφωνια τακτικης. Αν ομως εγω θεωρω οτι ο σοσιαλισμος ειναι αφου λυσουμε το προβλημα της πεινας, ανεργιας, της φτωχιας κλπ εντος καπιταλισμιυ ενω οι αλλοι τον θεωρουν αναγκαιο και επικαιρο ακριβως για την επιλυση αυτων τοτε ειναι ζητημα στρατηγικης. Ωστοσο και παλι μια διαφωνια τακτικης φαινομενικα μπορει να καταληξει στη στρατηγικη. Η τακτικη ειναι εξαλλου το ευελικτο κομματι της στρατηγικης.

zoot horn rollo είπε...

Έχουμε κι από τους φανατικούς ορθοδόξους.

Α.Λ. είπε...

@orthodox
"Επομένως, ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι μια ανεφάρμοστη μπαρούφα;"

Ο δημ.συγκ. ειναι πολυ χρησιμος κατω απο συγκεκριμενες συνθήκες, πχ παρανομιας του κομματος. Σε αλλες περιπτωσεις, μπορει να γινει πολυ προβληματικος.

Για πολλους, ο δημ.συγκεντρωτισμος τελειωσε την εποχη που ο Αρης διαφωνησε,αποφασισε αλλιως και τελικα δικαιωθηκε ιστορικα.

Και εγω διαφωνω σε συγκεκριμενες κινησεις τακτικης, αλλα σεβομαι τις αποφασεις του συνεδριου.

Απλα ειναι τα πραγματα: ας πουμε,διαφωνω με την προσέγγιση του κομματος με το ΑΚΕΛ, αλλα ειναι προβλημα μου. Αν ομως το κομμα με βαλει να υποστηριξω την προσεγγιση αυτη, ενω ξερει οτι δεν ειμαι θερμος, τοτε γινεται προβλημα του κομματος. Αλλο σεβομαι μια αποφαση και αλλο την υιοθετω υποχρεωτικα.

Δημ.συγκεντρωτισμος δεν σημαινει οποσδηποτε το να σκεφτομαστε ολοι το ιδιο, αλλα να σεβομαστε τις αποφασεις που ψηφιζονται απο την πλειοψηφια, ειτε υποστηριζοντας τες ,ειτε απλα αποδεχομενοι αυτες σιωπηρα.

Οσοι πιστευουν οτι ο δημ.συγκ. σημαινει κρυβω τις διαφωνιες κατω απο το χαλι, τοτε δεν εχει μαθει τιποτα απο τις απειρες διασπασεις και αποχωρησεις που εχει υποστει το κομμα και το αριστερο κινημα γενικοτερα.

orthodox είπε...

@ratm

Η τακτική είναι τακτική, αλλά μπορεί και να μην είναι, γιατί μέσα από ζητήματα τακτικής, μπορεί να ξεπηδήσουν και ζητήματα στρατηγικής, και τελικά όποιος προτιμά 24ωρες επαναλαμβανόμενες αντί για μια 5ημερη είναι εχθρός του σοσιαλισμού και ταξικός προδότης.
Γενικά όποιος διαφωνεί μαζί σου έχει διαφωνία στρατηγικής.

orthodox είπε...

Σύντροφοι πρέπει να δείξουμε λίγο κατανόηση στους ανθρώπους.Τόσος κόπος τόση προσπάθεια να σπρώξουνε το ΚΚΕ σε συνεργασία με τον σύριζα και κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην Εξουσία και να πάνε χαμένα είναι κρίμα.

Είναι οι ορίζοντές σας που φτάνουν μόνο μέχρι εκεί, μέχρι την μη-συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν αυτού ουδέν. Λες και μόνος λόγος ύπαρξης του κόμματος είναι να μη συγκυβερνήσει.
Αρνητικός ορισμός του επαναστατικού κόμματος: Επαναστατικό κόμμα δεν είναι αυτό που οργανώνει την επανάσταση, αλλά αυτό που δεν συγκυβερνά.
Αν το αίτημα μιας συγκυβέρνησης εξαφανιστεί με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με συνταγματική εκτροπή είτε με παραμονή εκτός κοινοβουλίου λόγω χαμηλών ποσοστών ή αλλαγής του εκλογικού νόμου, πολλοί από εσάς θα πάθετε κρίση ταυτότητας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεται είναι η ζημιά που κάνετε στο κόμμα. Εκτός αν το καταλαβαίνεται και το κάνετε σκόπιμα οπότε άξιος ο μιθός σας.

Επίσης για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν σας έδωσε κανένας το δικαίωμα να μιλάτε εξ ονόματος του ΚΚΕ.
Αφού δεν είστε μέλη του.
Ή μήπως είστε;
Νομίζω πως το κόμμα έχει γραμμή εναντίον των ατομικών παρεμβάσεων στο ίντερνετ.
Το ότι δεν έχετε το θάρρος να δηλώσετε ότι είστε κομματικά/κνίτικα μέλη είναι δείγμα του βαθμού πίστης και προσήλωσής σας.
Εκτός από τους "αληθινούς κουκουέδες του 15ου, του λένιν του στάλιν του ζαχαριάδη του φλωράκη" κι εγώ δεν ξέρω ποιου άλλου, έχουμε πείξει και στους "εγώ δεν είμαι κομματικό μέλος, είμαι φίλος, και αυτά που έχω να πω τα λέω στις κομματικές συσκέψεις"
Κι επίσης στους διάφορους που δεν την πάλεψαν με την οργανωμένη ζωή, τα παράτησαν, και από τις τύψεις τους τώρα πουλάνε υπερεπαναστατιλίκι και υπερκουκουεδάρα στα blogs.
Βλέπεις αυτός είναι ο σύγχρονος ορισμός του κομμουνιστή, διαλέγει ποια κομμάτια της κομματικής γραμμής υπερασπίζεται με το στήθος του και σε ποια κάνει την πάπια.

orthodox είπε...

@Α.Λ.

Κατά τη γνώμη μου έχεις λάθος αντίληψη για το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Δεν νομίζω ότι "Σε αλλες περιπτωσεις (όχι παρανομίας) μπορει να γινει πολυ προβληματικος"

Η αστική προπαγάνδα παρουσιάζει το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό σαν κάτι αρνητικό και περιοριστικό. Ενώ είναι εντελώς το αντίθετο.
Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός εγγυάται ότι η γνώμη σου θα ακουστεί, ότι θα έχεις κάθε δικαίωμα να τη διαμορφώσεις, να την εξελίξεις, να την μεταφέρεις, να προσπαθήσεις να πείσεις τους συντρόφους σου για την ορθότητά της, να επιμείνεις μέχρι τέλους γι' αυτήν, χωρίς ποτέ να κινδυνέψεις να βρεθείς εκτός εξαιτίας της. Κανένας δεν διαγράφεται λόγω της γνώμης του. Αρκεί φυσικά να μην προσπαθήσει να την κάνει πράξη κόντρα στην κομματική απόφαση.

Γνωρίζεις κανένα σοβαρό αστικό κόμμα (δεν μιλώ για τα ευκαιριακά κόμματα που στήνονται και διαλύονται με ορίζοντα πενταετίας) που να μπορεί κάθε μέλος του να κάνει ότι γουστάρει; Με συνοπτικές διαδικασίες διαγράφονται και πετιούνται στην απ' έξω όσοι διαφωνήσουν, όχι με διαδικασίες αλλά με τον αρχηγό, που πολλές φορές δεν έχει καν σαφή πολιτική πρόταση. Βλέπε Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΔ του Σαμαρά.

Ο δ.σ. είναι η πραγματική δημοκρατική λειτουργία γιατί για τον δ.σ. δεν έχεις απλά την "ελευθερία" να πεις τη γνώμη σου, αλλά αντιθέτως είναι υποχρέωσή σου να την πεις. Ένα κόμμα που πατάει στις αρχές του δ.σ. εξαντλεί τα όρια δημοκρατίας επειδή μέχρι και το τελευταίο και πιο ανενεργό μέλος του έχει τα ίδια δικαιώματα και μπορεί να μεταφέρει εικόνα και γνώμη για τα πράγματα και να συνδιαμορφώσει τη γραμμή.

Το πώς εφαρμόζεται ο δ.σ. είναι άλλη ιστορία. Και αυτό δεν είναι εκ των προτέρων δεδομένο, είναι ζήτημα προς κατάκτηση, είναι θέμα διαπαιδαγώγησης κάποιου να μπορεί να ασκεί όλα τα καθήκοντα που του δίνει ο δ.σ. Όταν ο άλλος σου γράφει ότι "όποιος διαφωνεί δεν μπορεί να εφαρμόσει" αντιλαμβάνεσαι ότι δεν νιώθει ούτε το ελάχιστο τι σημαίνει δ.σ.

Η περίπτωση Βελουχιώτη όχι μόνο δεν σκότωσε, αλλά μάλλον ανέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας τη σημασία του δ.σ. Αν ο Άρης πειθαρχούσε και επέμενε στη γνώμη του, πολύ γρήγορα η γνώμη του θα γίνονταν γραμμή, και το κίνημα δεν θα στερούνταν μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα και έναν τόσο καλό καθοδηγητή.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν αντιληφθεί πολλοί που σχολίασαν εδώ μέσα, ότι το κόμμα είναι μαρξιστικό λενινιστικό. Ότι δεν είναι ούτε τροτσκιστικό, ούτε μαοϊκό, ούτε γενικώς και αορίστως αριστερό ή ριζοσπαστικό ή αντικαπιταλιστικό, ούτε καν σταλινικό. Πολύ δε μάλλον μπογιοπουλικό, κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος ότι αν το διαβάσει ο Μπογιόπουλος θα του πέσουν τα μαλλιά και το μούσι μαζί. Έχουν αντιληφθεί ότι το να μην λειτουργείς με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό σημαίνει να λειτουργείς με αστικοδημοκρατικά κριτήρια στο όνομα κάποιας πολυφωνίας, όπου ο καθένας θα καρφώνει τον άλλον στον τοίχο βάζοντας τον προσωπικό του εγωισμό πάνω από τον αγώνα. Έχουν αντιληφθεί ότι όταν μιλάς για το κόμμα, μιλάς για τους συντρόφους σου. Ότι όταν μιλάς για τη ηγεσία, μιλάς γι' αυτούς που όρισαν οι σύντροφοι σου. Ότι όταν αμφισβητείς αυτούς, αμφισβητείς πάνω απ' όλα τους συντρόφους σου. Ότι όταν χυδαιολογείς απέναντι στο κόμμα και την ηγεσία, τότε τους φτύνεις κατάμουτρα. Ότι όταν ειδικά το κάνεις αυτό πίσω από ένα πληκτρολόγιο, τότε τους φτύνεις και πισώπλατα. Έχουν αντιληφθεί ότι ο ριζοσπάστης είναι όργανο του κόμματος και όχι εφημερίδα ποικίλης ύλης. Έχουν αντιληφθεί ότι το πόσα φύλλα πουλάει ο ριζοσπάστης δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον ίδιο, αλλά και μ'αυτόν που τον διαβάζουν, όπως αντίστοιχα και τα ποσοστά του κόμματος με το επίπεδο συνείδησης των ψηφοφόρων. Ότι και απόλυτη πλειοψηφία να πιάσουμε αν δεν έχουμε μεταστρέψει την μικροαστική συνείδηση σε επαναστατική πάλι αστικό σύστημα θα έχουμε την επόμενη μέρα.

@ θερσίτης

Εσύ ειδικά έχεις αντιληφθεί ότι μας πασάρεις το τροτσκιστικό μοντέλο "Ούτε γη ούτε νερό στους μικροαστούς του ΑΚΕΛ" και στη συνέχεια μας παραθέτεις τις προτροπές του Στάλιν οτι η επανάσταση εξαρτάται κατά πολύ και από την ριζοσπαστικοποίηση των μικροαστών εργατών και αγροτών. Ξεκαθάρισε τα λίγο, γιατί και με τα δύο ούτε οι μπολσεβίκοι δεν τα κατάφεραν.


Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΒΑΛΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΥΠΑΙΝΙΧΘΗΚΕ.
ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ.

ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΖΗΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ;
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ. ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΤΑΚΑ.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.

ΜΙΛΗΣΕ ΕΞ’ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΝΕΙΣ;
ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;
ΣΟΒΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
ΦΙΛΕ ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΜΗ ΜΕΛΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΡΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ.

ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ. ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗ ΜΕΛΟΣ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ;
ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΗ. ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.

Υ.Γ. ΚΝΕ ΠΟΤΕ. ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ 2007 ΟΤΑΝ Η ΑΛΕΚΑ ΕΙΠΕ ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Σ’ ΟΣΑ ΛΕΜΕ. ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΣΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ


Ανώνυμος είπε...

Β.Δ.
0XI ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΑΛΙΝ.
ΕΙΠΑ ΣΥΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΕΛ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ. ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΣΕΣ;
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Α.Λ. είπε...

@orthodox

Λες "Αν ο Άρης πειθαρχούσε και επέμενε στη γνώμη του, πολύ γρήγορα η γνώμη του θα γίνονταν γραμμή, και το κίνημα δεν θα στερούνταν μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα και έναν τόσο καλό καθοδηγητή." και στην ουσια συμφωνουμε γιατι το ιδιο λεω και εγω εδω : "Δημ.συγκεντρωτισμος δεν σημαινει οποσδηποτε το να σκεφτομαστε ολοι το ιδιο, αλλα να σεβομαστε τις αποφασεις που ψηφιζονται απο την πλειοψηφια, ειτε υποστηριζοντας τες ,ειτε απλα αποδεχομενοι αυτες σιωπηρα."

Δηλαδη, ας ξεχωρισουμε το "Σεβομαι την πλειοψηφια και την υπηρετω, χωρις απαραιτητα να συμφωνω μαζι της" και αλλο το "Η πλειοψηφια μου επιβαλει την γνωμη της και αλλαζει την αποψη μου". Στην πρωτη περιπτωση, υπαρχει ομαλη λειτουργια του κομματος, καθως διασφαλιζεται η αλλη γνωμη και υπαρχει περιθωριο, αυτη η αλλη γνωμη, να πεισει μακροπροθεσμα για μια αλλη τακτικη, ενω στην δευτερη περιπτωση, το περιβαλλον ειναι ασφυκτικο, οταν επιβαλεται να ακολουθησεις κατι που πιστευεις οτι ειναι λαθος δρομος και ετσι δημιουργουνται οι εντονες διαφωνιες,οι αποχωρησεις και διασπασεις.

Πως θα μπορουσε ο Αρης και ο καθε Αρης να πεισει για μια αλλη τακτικη, αν δεν κρατουσε την αποψη του ακεραια, ασχετα με το αν σεβοταν την αποφαση της πλειοψηφιας;

Ενα αλλο θεμα για τον δημ.συγκ. ειναι και το στοιχειο που αναφερει ο Θερσιτης, δηλαδη ποιους αφορα ο δημ.συγκ. : αφορα τα μελη, τους συνεδρους, τους ψηφοφορους; Καλο θα ηταν με την ευκαιρια της αναφορας του δημ.συγκ. να ξεκαθαρισει αυτο το ζητημα, ωστε να ξερουμε πανω σε ποια βαση μιλαμε και το εαν μπορει καποιος σαν εμενα που διαφωνω πχ με την προσσεγγιση του ΑΚΕΛ, μπορω να λεω την γνωμη μου σε ενα φιλοΚΚΕ μπλογκ ή θεωρουμαι εκτος γραμμής και οτι μπορει να κανω κακο στο κόμμα, παρολο που το στηριζω στην γενικοτερη στρατηγικη του.

TRASH είπε...

Το ποστ θυμίζει την περίφημη ατάκα των πειρατών στο Αστερίξ όταν βουλιάζουν μόνοι τους το καράβι τους.
"Τελικά δεν έχουμε ανάγκη τους Γαλάτες, μια χαρά τα καταφέρνουμε να γίνουμε ρεζίλι και από μόνοι μας..."
Φυσικά εδώ δεν είμαστε "από μόνοι μας", αφού τα μισά σχόλια είναι τρολιές (επί παντώς επιστητού) που βγάζουν μάτι.
Η παραπάνω εικόνα όμως περνάει.
Το εάν αυτό κάνει καλό ή κακό, το παραλείπω σαν ευκόλως εννοούμενο.

Το μόνο δικό μου σχόλιο για όσα τρελλά και απίθανα διάβασα παραπάνω, είναι πως τα μπλογκ -όπως ακριβώς και οι πορείες- έχουν ανάγκη περιφρούρησης. Δεν θα σου κάνουν μόνο τις πορείες, αλλά και τα ποστ μπάχαλο οι προβοκάτορες εάν τους αφήσεις ανεξέλεγκτους.

Ανώνυμος είπε...

"Αν ο Άρης πειθαρχούσε και επέμενε στη γνώμη του, πολύ γρήγορα η γνώμη του θα γίνονταν γραμμή, και το κίνημα δεν θα στερούνταν μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα και έναν τόσο καλό καθοδηγητή."

Θαυμα , θαυμα!
Να και κατι στο οποιο συμφωνουμε ορθοδοξε....

ratm

Ανώνυμος είπε...

με το συμπαθιο κατι εκτος θεματος λογω περιεργειας: υπαρχει κανενας που μπορει να μας μεταφρασει σε κατανοητα ελληνικα εμας των ασχετων τα "αρχαιολαγνα" του οδυσσεα; ευχαριστω!

ασχετος

Poe είπε...

Σε αυτο που λεει ο ασχετος επαυξανω

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί νομίζουν οτι με τα αυτογκόλ θα πάρουν το χρυσό παπούτσι. Αν και δεν πρόκειται σε όλες τις περιπτώσεις για αφέλεια.
Συγγνώμη για το σπαμ.
ΑΒ