Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ενός κακού μύρια έπονται

BRexit δε θέλατε λαοί της Βρετανίας; Ακυβερνησία δε θέλατε λαοί της Ισπανίας; Να τώρα λοιπόν τα πρώτα αποτελέσματα. Λουστείτε τις συνέπειες των αποφάσεών σας...

Ταπεινωτικός αποκλεισμός για την εθνική Αγγλίας από τους "σον" της Ισλανδίας, που έχουν για τερματοφύλακα ένα σκηνοθέτη και περισσότερα ενεργά ηφαίστεια απ' ό,τι επαγγελματίες παίκτες, όπως έγραψε ο Γκάρι Λίνεκερ -αλήθεια θυμάται κανείς, χωρίς να το γκουγκλάρει, το όνομα εκείνου του ηφαίστειου που εξερράγη το 10' και γέμισε καπνούς όλη την Ευρώπη; Κι έχουν πιο προβλέψιμες καταλήξεις καταλήξεις κι από τους Γαλάτες στο Αστερίξ (ή από τους βάρβαρους στο "Αστερίξ και οι Νορμανδοί"). Και είχαν την άνωθεν βοήθεια του Ευλόγησον, κι έναν κρυφό πράκτορα στον αντίπαλο πάγκο, τον Ρόι Χόντσον. Λες και χρειάζονται οι Άγγλοι προπονητική βοήθεια, για να αποκλειστούν. Α, και μην ξεχνάτε. Φέτος θα είναι η χρονιά τους.

Πάρε κι εσύ Ισπανία ένα ξεγυρισμένο χαστούκι από την Ιταλία, με τη μακρόχρονη παράδοση των κυβερνήσεων συνεργασίας και των πολυκομματικών πόλων. Γιατί αυτή η ομάδα συνέδεσε τη λάμψη της με το καλό φεγγάρι και την κυριαρχία της Μπάρτσα του Γκουαρντιόλα και την παρακμή της με το κλείσιμο αυτό του κύκλου. Και δεν μπορεί να έχουν όλοι την τύχη της Ρεάλ, για να φτάσουν στον τελικό με άκοπα σταυρώματα (αν βέβαια δεν είχαν χάσει από τους Κροάτες στον όμιλο, θα 'ταν στην καλή πλευρά του ταμπλό και θα τα είχαν όλα έτοιμα στρωμένα ως το Παρίσι. Κακό του κεφαλιού τους...)

Η Βρετανία κι η Ισπανία είναι δύο πολυεθνικά βασίλεια, όπου μπορεί να χάσεις τον μπούσουλα και να μπερδευτείς χειρότερα απ' ό,τι με τις διασπάσεις του εξωκοινοβουλίου. Υπάρχει καταρχάς το ΗΒ, που είναι όμως κάτι διαφορετικό από την Κοινοπολιτεία, με τις παλιές βρετανικές αποικίες, αλλά δεν ταυτίζεται ούτε με την Αγγλία, ούτε καν με τη Βρετανία ως νησί, γιατί παίρνει και το βόρειο κομμάτι της Ιρλανδίας, και γίνεται Μεγάλη Βρετανία (σαν αυτή που έπρεπε να ανατινάξουμε το 44, αλλά...) Εκτός κι αν τη χάσει τώρα με δημοψήφισμα, όπως και τη Σκωτία, που θέλει να μείνει στην ενωμένη Ευρώπη (αυτή τη γλίτωσε και δεν τη λέμε Ηνωμένη) που ξεσκίζεται από αντιθέσεις και φυγόκεντρες τάσεις. Όπως έγραψε κι ο Μώμος στο τουίτερ: φεύγουν Σκωτία, Β. Ιρλανδία, η Μεγάλη Βρετανία γίνεται Βρετανία, διεκδικεί το όνομα η Γαλλία λόγω Βρετάνης, από το Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β) φεύγει το "Η" και το φωνάζουν όλοι Βασίλη.
Κι υπάρχει πάντα το Γιβραλτάρ (και το ενδεχόμενο συγκυριαρχίας) ως συνδετικός κρίκος με την επόμενη παράγραφο.

Στην Ισπανία υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά ιδιώματα, που δεν ξέρω πώς θα ΄ταν καλύτερο να τα χαρακτηρίσουμε (γλώσσες, διαλέκτους, κτλ), αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να τα καταλάβει κάποιος που μιλάει Καστιγιάνικα (τα επίσημα Ισπανικά). Ιδίως τη γλώσσα των Βάσκων (Euskadi) που πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτα (και... σεχταριστικά απομονωμένα) πριν καν εμφανιστούν στη γειτονιά μας τα ινδοευρωπαϊκά φύλα. Κι υπάρχουν τουλάχιστον δύο κοινότητες-περιφέρειες (comunidades), που είναι αυτόνομες αλλά επιδιώκουν την ανεξαρτησία τους. Κι αν αυτό πριν από κάποια χρόνια είχε το χαρακτήρα της εναντίωσης στον Φράνκο και γενικά προοδευτικό πρόσημο, σήμερα γίνεται από μάλλον αντιδραστική, εθνικιστική σκοπιά, με βάση τα συμφέροντα της καταλανικής αστικής τάξης, που δε θέλει να πληρώνει τα σπασμένα του φτωχού νότου (Ανδαλουσία) και πιστεύει πως μόνη της θα πορευτεί καλύτερα. Περίπου ό,τι γίνεται και στο BRexit δηλαδή...

Τώρα, πώς ακριβώς καταφέρνουν να τα συμβιβάζουν όλα αυτά στο πρόγραμμά τους και τι θέση παίρνουν κάποια κόμματα με εκπροσώπους σε πανεθνική κλίμακα, όπως οι Podemos, που βγαίνουν πρώτοι σε Καταλονία και Βασκονία, η απάντηση είναι σαφής: έλα ντε. Προσωπικά, μου θυμίζουν πολύ "το Δώρο του Καίσαρα" από το Αστερίξ, όπου στο γαλατικό χωριό γίνονται εκλογές, η αντιπολίτευση προσπαθεί να συσπειρώσει κάθε πικραμένο από τη διακυβέρνηση του Μαζεστίξ, όπως τον ένα βαστάζο του και τον ψαρά Αλφαβητίξ, και καταλήγει να υποστηρίζει την υποχρεωτική και ταυτόχρονη κατανάλωση ψαριού και κρέατος, για να τους αφήσει όλους ικανοποιημένους.

Κι αφού μιλήσαμε για γαλατικά χωριά, κάπως έτσι μοιάζουν οι συνεπείς αδελφές δυνάμεις, σε αυτές τις χώρες. Τόσο το νέο ΚΚΒ -που δεν έχει σχέση με το ανοιχτά φιλοΠΑΣΟΚικό (αν έγραφα φιλΕργατικό, θα χανόταν το νόημα) ΚΚΒ. Όσο και το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, που δεν παίρνει ούτε καν 30 χιλιάδες ψήφους (όσοι πηγαίνουν κατά μέσο όρο σε έναν αγώνα της Primera Division), σε διάκριση με το ΚΚΙ που την είδε Σύριζα και ενώθηκε με τους Podemos. Όσο και το ΚΚΓ στη Γαλλία, όπου οι αδελφές μας δυνάμεις βρίσκονται συγκεντρωμένες σε κάποια διαμερίσματα του Παρισιού, για να θυμίζουν πιο πολύ γαλατικά χωριά.
Κι αν για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, έχουμε τα διαλυτικά αποτελέσματα του τρεϊντγιουνιονισμού και του ευρωκομμουνισμού, είναι ζήτημα τελικά τι ακριβώς γίνεται με το απεργιακό κίνημα στη Γαλλία, κι αν θα αφήσουν να τους νικήσει το όπιο του EURO ή το (χρυσωμένο) υπνωτικό χάπι ενός ρεφορμιστικού συμβιβασμού.

Από ιστορική σκοπιά, να σημειώσουμε επίσης ότι μιλάμε για δύο ξεπεσμένες, ξεδοντιασμένες αυτοκρατορίες, που κάποτε κυριαρχούσαν παγκόσμια, πολέμησαν και μεταξύ τους και τώρα έχουν αρκετά κατάλοιπα της πληγωμένης εθνικής συνείδησης, που (αν και συνείδηση) δε συνειδητοποιεί ακριβώς την απώλεια αυτών των πρωτείων. Πχ σαν τους διάφορους αγγλοχτυπημένους οπαδούς, που νομίζουν πως έχουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο, επειδή κάποτε η Λίβερπουλ, κτλ...
Θαυμάσια ασίστ (που θα έλεγε κι ο ισπανολάτρης Μανόλο) για την επόμενη παράγραφο.

Από αθλητική, ποδοσφαιρική σκοπιά, οι Άγγλοι κι οι Ισπανοί έχουν τα πιο δυνατά πρωταθλήματα και τους πιο ακριβούς συλλόγους, που κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Αλλά σε επίπεδο εθνικών ομάδων, θεωρούνται από τους πιο ηττοπαθείς, τους μεγαλύτερους loser διαχρονικά. Η Ισπανία κατάφερε να αποτινάξει αυτή τη ρετσινιά στον προηγούμενο θριαμβευτικό της κύκλο, που μόλις έκλεισε, αλλά οι Άγγλοι παραμένουν εγγύηση για τη (νυχτερινή) διασκέδαση, από τον εκάστοτε τρύπιο τερματοφύλακά τους, μέχρι τον εκάστοτε προπονητή τους, ακόμα και όταν ξεχειλίζει από ταλέντο η ομάδα τους.

Το ωραίο είναι πως η Ισπανία παραμένει τυπικά ενιαία ως εθνική (Roja) και πρωτάθλημα (κι ας έχει ζητήματα με τον Καταλανό Πικέ, που δεν πανηγυρίζει πολύ τα ισπανικά γκολ, χώρια κάτι περίεργες χειρονομίες που κάνει κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Ο οποίος πάντως δεν έχει λόγια, αφενός γιατί σε ποια γλώσσα θα ήταν κι αφετέρου γιατί σιγά μη συμφωνούσαν μεταξύ τους τι να λέει).

Σε αντίθεση με τη Βρετανία, που έχει τέσσερις διαφορετικές εθνικές ομάδες και ξεχωριστά πρωταθλήματα (όπως το σκωτσέζικο). Αλλά το ΗΒ κατεβαίνει με ενιαία αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σαν τους Γαλάτες που κατέβηκαν ως Ρωμαίοι, μαζί με τους κατακτητές του, στην ομώνυμη περιπέτεια του Αστερίξ). Αλλά οι Βορειο-Ιρλανδοί κατεβάζουν ενιαία εθνική με τους άλλους Ιρλανδούς, τους... ΕΙΡΕγιώτες, σε άλλα αθλήματα. Αλλά οι Ουαλοί έχουν δική τους ποδοσφαιρική ομοσπονδία και εθνική, με τις ομάδες τους όμως να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Αγγλίας (Κάρντιφ, Σουόνσι). Και για αυτό παίκτες σαν το Ράιαν Γκιγκς έμειναν χωρίς διακρίσεις σε αυτό το επίπεδο, γιατί έπαιζαν σε αδύναμες εθνικές ομάδες, και με την απορία τι θα γινόταν, αν μπορούσαν να παίξουν πχ στην εθνική Αγγλίας (τίποτα πιθανότατα, γιατί εντάξει, Αγγλία είσαι). Αλλά η Ουαλία φέτος είναι η μόνη βρετανική ομάδα που συνέχισε στην οκτάδα, μετά από το μαζικό BRexit στη φάση των 16 (είχε γίνει και το δημοψήφισμα), σε ένα φινάλε που ούτε ο τερματοφύλακας των Ισλανδών δε θα το σκηνοθετούσε καλύτερα.

Και τώρα έχουμε προημιτελικά με το ευρωπαϊκό clasico, Ιταλία-Γερμανία, αλλά αυτά εν καιρώ...

Είχα προβλέψει και ένα μέρος για τη σημερινή πολιτική κατάσταση σε Βρετανία και Ισπανία, και την ελπίδα που έρχεται από το BRexit και τους Podemos, hope, esperanza, από το esperar, που σημαίνει "περίμενε" ως τη Δευτέρα Παρουσία. Αλλά έχουμε ξεφύγει σε έκταση και γενικώς και δε βρέθηκε χώρος. Όχι για την ανάλυση, για την ελπίδα...

Υγ: η αθλητική ανάλυση θα μπορούσε να είναι και μικρότερη (ή και όχι). Αλλά τη βρίσκω αφάνταστα, καθώς φαντάζομαι τα ξινά μούτρα κάποιων στρυφνών, σοβαροφανών δημοσιολόγων, που μας κοιτάνε υποτιμητικά για τα "ταπεινά μας πάθη" κι εκτονώνουν τη δική τους καφενειακή διάθεση στα σοβαρά, πολιτικά θέματα και τις "αναλύσεις" τους για το ΚΚΕ. Αν ξεγκάβλωναν όμως (όπως το λέμε στη Θεσσαλονίκη) λίγο με την μπάλα, μπορεί να ήταν καλύτερα για όλους μας...

66 σχόλια:

Νταττ είπε...

“ Τόσο το νέο ΚΚΒ -που δεν έχει σχέση με το ανοιχτά φιλοΠΑΣΟΚικό (αν έγραφα φιλΕργατικό, θα χανόταν το νόημα) ΚΚΒ.”

Καλα.Μη παιρνεις και ορκο...

http://www.newworker.org/congressdocs/congress2012/for_a_democratic_labour_party_2012.html
http://londoncommunists.blogspot.gr/search?updated-max=2016-05-15T15:14:00%2B01:00&max-results=20&start=14&by-date=false
http://londoncommunists.blogspot.gr/2016/04/150000-tell-cameron-to-go.html
http://londoncommunists.blogspot.gr/2016/01/corbyn-joins-rail-union-protest-at-fare.html
http://londoncommunists.blogspot.gr/2015/12/our-future-is-socialism_23.html
http://www.newworker.org/archive2015/nw20150515/index.html

Ρ.Π Νταττ

Ανώνυμος είπε...

Α, καλά αυτοι ειναι φιλο-ποσαδιστές...
http://londoncommunists.blogspot.gr/2016/05/posadists-remember-fallen-comrade.html

Posadists remember fallen comrade


by New Worker
correspondent

COMMUNISTS and socialist from a broad spectrum of groups met on Saturday 7th May at the Marx Memorial Library to remember Brian Lynam, a lifelong activist, thinker and Posadist, and to exchange and share views.
The meeting was organised by Marie Lynam, Brian’s life companion, in honour of his memory.
It brought together a truly international group with comrades from France, Spain, Germany, Argentina and Britain.
The topics discussed were the relationship between Marxists and the Labour Party, the European Union, events in Ukraine and how to build effective unity on the left.

ποιος ποιος ποιος μωρό μου ποιος

Ανώνυμος είπε...

Οι Άγγλοι στην εθνική είναι φλώροι και κότες.
Έχουν βγάλει όμως παιχταράδες, κυρίως στις θέσεις του άξονα (αμυντικός, οχτάρια, εννιάρια, κρυφοί επιθετικοί). Και θέλουν καρύδια αυτές οι θέσεις. Τσαμπουκά.
Πρώτο οξύμωρο.

Το δεύτερο είναι ότι οι Άγγλοι υποτίθεται παίζουν με μεγάλες μπαλιές. Παραδοσιακά υποτίθεται. Και αυτό σε συνδυασμό με καλά μπακ και ταλαντούχους πλάγιους μεσοεπιθετικούς. Ε, δεν νομίζω να ξαναείδα πιο αποτυχημένες γιόμες σε μεγάλη διοργάνωση. Και από τους πλάγιους, μόνοντο δεξί μπακ, ο Γουόκερ είναι καλός τρεχαλατζής. Με μυαλό και σωστή πάσα και σέντρα. Δεύτερο οξύμωρο λοιπόν.
(Σημείωση: λυτρωτικές οι γιόμες της Σουηδίας στον τελευταίο αγώνα για τους ομίλους. Επιτέλους μία ομάδα που δεν παίζει καθυστερήσεις στον εαυτό της στα τελευταία λεπτά).

Υποτίθεται πως είναι το πιο αθλητικό και σκληροτράχηλο πρωτάθλημα. Τους τραμπούκισαν οι ερασιτέχνες με δυνατά τσατσαρίσματα και σπρωξίματα. Κότες ολκής. Τρίτο οξύμωρο.

Γενικά, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με την λουζέρικη ψυχολογία τους. Ούτε με την πλήρη έλλειψη καθαρού μυαλού. Το δε παιχνίδι τους άοσμο και άχαρο όταν δεν υπάρχει ρυθμός πάνω-κάτω. Ο προπονητής ανύπαρκτος στο στήσιμο αλλά και στα στημένα.


Η Ισπανία πάλι επέστρεψε πανηγυρικά στα ανούσια 9άρια. Εννιαροδεκάρια δηλαδή ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί κάποιος που παίζει στην κορυφή της επίθεσης και κάνει τα πάντα εκτός από γκολ. ΜΟΡΑΤΑ λέει. Ρε ο Λυμπερόπουλος (παρόμοιο στιλ παίχτη), αν έπαιζε στις ομάδες του Μοράτα, περισσότερα γκολ θα έβαζε. Με τέτοια τεχνική και ταχύτξτα πρέπει να είσαι πολύ... άτολμος (και φλώρος) για να μην μπορείς το εύκολο γκολ.

Την πάτησε η Ιταλία που έχει χτίσει ΟΜΑΔΑ. (Αναστασιάδης βάζει κεφάλι κάτω κλπ)


σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ; ΦΛΩΡΟΙ;

ΜΑ ΤΙ ΑΙΣΧΡΟ ΣΧΟΛΙΟ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

1. Μικρή και ασήμαντη διόρθωση, καλέ μου ισπανόπληκτε (κατά το αγγλοχτυπημένος). Οι Ουαλοί έχουν δύο ομάδες τους στο Αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει κανονικότατα και η ουαλική Premier League, με διορισμένη πρωταθλήτρια την TNS (The New Saints).

2. Το 2018 θα είναι η χρονιά μας. Τα ευρωπαϊκά είναι για να παίρνουν οι Ελλάδες και οι Δανίες κανέναν τίτλο.

3. Το τελευταίο κόμμα που μπήκε στην ισπανική βουλή με 1 έδρα και όπως παρακολουθούσα τα αποτελέσματα στην PAIS, έμοιαζε με κάτι κομμουνιστικό, ποιο ήταν;

Ρένα Δούρου-τι

Ανώνυμος είπε...

Κακό για κομμουνιστή να μην δέχεται κριτική. Σημαίνει πως δεν κάνει αυτοκριτική.
Πολύ κακό για κομμουνιστή να συγκρίνει κάστανα με κατταράκτες.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. ΓΙΑ ΔΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 18;

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Απομεινάρια αστικής σκέψης και αστικού λόγου και τρόπου ζωής μένουν σε πολλούς κομμουνιστές.
Ειδικά σε ανώριμους, νέους κομμουνιστές.
Σου έμεινε συνήθεια λοιπόν να μιλάς για μπάλα (που τελικά για ιμπεριαλισμό μιλούσες?) χυδαιολογώντας-υποτιμώντας κοινωνική ομάδα που κυνηγήθηκε από φασίστες με το ίδιο λεξιλόγιο.
Δεν θες να το αλλάξεις; Δεν σου φαίνεται παλαιολιθικό και σκοταδιστικό; Πρόβλημά σου.

Αλλά είσαι πολύ μεγάλος για να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.


σαπόρ τουτούρκι

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Ελπίζω απόψε οι γείτονες Βέλγοι να ολοκληρώσουν το Μπρέξιτ ώστε στα ημιτελικά να υπάρχουν τρεις από τις τέσσερις ομάδες που είχα δηλώσει ότι υποστηρίζω (προτρέχω βέβαια διότι θεωρώ πως η Γαλλία θα περάσει τους αξιοθαύμαστους ηφαιστειογενείς ερασιτέχνες).

Μια και έγινε η ερώτηση, το τελευταίο κόμμα που μπήκε στην ισπανική Βουλή με μία έδρα ήταν το CC-PNC, που δεν είναι κομμουνιστικό αλλά συντηρητικό των Καναρίων νήσων. Είναι και το μόνο που έχει προκαταβολικά δηλώσει ότι θα στηρίξει Ραχόι -αλλά δεν φτάνει. Το κομμουνιστικό των Λαών της Ισπανίας πήρε, όπως λέει και ο Σφυροδρέπανος, 26500 ψήφους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ.

ΜΕΓΑΛΕ ΩΡΙΜΟΤΑΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ, ΠΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ!!

ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΩΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Η ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Συμφωνούμε. Αλλά για να φτάσει στον τελικό η Γερμανία πρέπει να περάσει Ιταλία και Γαλλία. Δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

Κομμουνιστής σίγουρα όχι. Ηλικιακά εκτιμώ μικρότερος. Αλλά ξεκάθαρα σου λέω σταμάτα να κάνεις σαν μπέμπης.
Είναι λυπηρό να μην αναγνωρίζεις ένα ατόπημα, έχοντας κάνει και κωλοτούμπα.
Δεν σου ταιριάζει.
Δεν κολλάει με την υπόλοιπη εικόνα σου.
Δείξε καλή πρόθεση και μην επανέρχεσαι.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ. ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΨΟΓΑ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΑΡΑ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ.

ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΩΣ ΑΤΟΠΗΜΑ ΟΡΓΙΟ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ. Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι σε όλα

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΧΕ ΔΡΑΚΟ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Sofoklis92 είπε...

Θερσίτη η Ουαλία έχει επίθεση φωτιά θα περάσει την Πορτογαλία με νίκη στα 90 λεπτά, Ουαλία -Γαλλία βλέπω για τελικό με φαβορί τους Γάλλους αλλά το έχουμε δει πάλι με Δανία και Ελλάδα γιατί όχι και με Ουαλία ; Αύριο πάντως πάλι με Ισλανδία θα είμαι από τα πλέι οφ Ισλανδός μέχρι τέλους και αν αποκλειστούν οι ψαράδες με Ουαλία

Οι άλλοι μου είναι αδιάφοροι Ιταλοί,Γάλλοι ,Γερμανοί και Πορτογάλοι ξαναζεσταμένο φαγητό

Γεια σου Νίκο Σαραντάκο χαίρομαι που σε βλέπω εδώ και δεν είμαι ο μόνος φίλο κυβερνητικός που λέει ο λόγος

Ανώνυμος είπε...

ασε ρε συριζαίε, θα φανε καλά από τους πορτογάλους και δη απο τη γνωστή παικτούρα. Υπάρχουν και γκαντεμιές στο ποδόσφαιρο. Ειστε σίγουροι οτι δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι στο Βέλγιο πριν το 3ο γκολ της Ουαλίας; Θα άλλαζε εντελώς η κατάσταση, αφού οι ουαλοι σφυροκοπούνταν συνεχώς.

Στη τακτική αμυνα με κατενάτσιο και αντεπιθέσεις με ψηλές μπαλιές, κερδίζει (σχεδόν πάντα) αυτός που έχει το σούπερ γκολτζή που ντριπλάρει και την σκιά του. Εκτος και αν πιάνεις μπαρμπούνια με το κώλο οπως ο γερμανός το 2004, και ενώ ολα τα σουτια του αντίπαλου καταλήγουν δοκάρι, βγαινει το παικτάκι ο χαριστέας που αράζει στην αντίπαλη περιοχή και βάζει γκολ.

Και επειδή φίλες και φίλοι η ιστορία επαναλαμβάνεται σα φάρσα, βλέπω Ισλανδία στο τελικό οπως το θρυλικο 2004 με την κατεξοχήν αουτσάιντερ ψωροκώσταινα.
Αυτα πληρώνει το ευρωπαϊκο αντιποδόσφαιρο. Γαμάνε το θέαμα και τη τεχνική για τη νίκη και τη τακτική. Να πάνε ολοι τους στο διάολο. Ζήτω η Ισλανδία!

Αυτο θα ειναι το καλύτερο ράπισμα στο γκομενιάρη τον Ολάντ που παριστάνει το ποδοσφαιρόφιλο για να μαζέψει ψήφους και εκτινάσσεται ως ραντ-τα πλαν στις κάμερες 10 δεύτερα μετά το γκολ, για να ρίξει όπιο στους νοικοκυραίους που στρογγυλοκάθονται στους δέκτες τους, οταν οι εργάτες κατεβαίνουν στο δρόμο και συγκρούονται.
Οσο για τους γερμαναράδες, οι σκαντρα-αντζούρι θα τους βάλουν στη θέση τους, όπως πάντα.

απλα τα πράγματα, πάντε παίχτε τα, σιγουράκια :-)
--
el quinto

υγ: συνωμοσιολόγε της συμφοράς Θερσίτη με δράκους και παραμυθάκια
θα διαπιστώσεις αύριο οτι τελειώνουν τα βάσανα του Ολάντ...στις λαϊκές εξέδρες :-) και επιστρέφει δριμύτερος στα Ηλύσια Παιδιά με τις γκομενες και τις ιντριγκες, αυτες που δεν μπορει να εξιστορήσει ούτε για πλάκα ενας φοιτηταντερ παραγωγός ριάλιτυ :-0. Αν το έκανε, θα ξεπουλούσε :-0

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Καποιοι που απαξιωνουν το αγγλοσαξωνικο ποδοσφαιρο θα ειναι παντα καταδικασμενοι να εκπλησσονται ασχημα με ομαδες σαν την Ουαλια ."Γιομες και τσουροκαδες" λενε υποτιμητικα οι αφελεις ,να ομως που οταν αυτες βρισκουν μαγικα κεφαλια και ποδια βλεπεις ΓΚΟΛΑΡΕΣ ... Μου θυμιζουν κατι αιλυναρες που ολα τους τα χρονια βριζουν τους Αγγλους αδερφες και ντικινταγκες και μετα το Μπρεξιτ τους εχουν περιπου σαν λαο -θεο !!!

Ανώνυμος είπε...

KAI ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΝΑ ΕΚΠΛΗΣΣΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ;

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΟ 1966;

ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ EURO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ.

ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΟΥΑΛΙΑ. ΔΕ ΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΑΝΕ ΟΜΑΔΑΡΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΜΑΔΑΡΑ Η ΕΘΝΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΒΛΑΚΑΚΟ ΚΟΥΙΝΤΟ;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ;

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ ΚΟΥΙΝΤΟ.

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΙΤΑΛΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σκόρπιες κι επιλεκτικές απαντήσεις.

Τυχαία εννιάρια ο Μοράτα κι ο Αντούριθ; Το μάθαμε κι αυτό...

Θερσίτη, με το Μέσι ασχολούμαι τόσο, που δεν ήξερα τι να γράψω για το κλάμα του. Πέρα από την πλάκα.

Έχει δίκιο, καλή μου αγγλοχτυπημένη Ρένα. Αλλά δεν το ήξερα ακριβώς και βαριόμουν φριχτά να το ψάξω.

Και πώς υποτιμά κανείς το αγγλοσαξονικό ποδόσφαιρο δηλ, όταν βρίσκεται στον πάτο;

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχει εργατική αριστοκρατία στην Ελλάδα, ποτέ δεν υπήρχε.
Ο ορισμος της εργατικής αριστοκρατίας απο Εγκελς, Λένιν ειναι για στρώμα εργατών της βιομηχανίας, που αμοίβονταν πάνω απο την αξία της εργατικής τους δύναμης, από τμήμα των υπερκερδών των αποικιών.

Μιλάμε δηλαδή για τμήμα των μπλε κολάρων.
Εσεις εμφανίζετε τα λευκά κολάρα, δηλαδή τους υπαλλήλους ως εργατική αριστοκρατία. Καμια σχέση. Η εργατική αριστοκρατία ήταν στρώμα ειδικευμένων εργατών της βιομηχανίας και μάλιστα των πιο σημαντικών κλάδων της παραγωγής, της μεταλουργίας και της χαλυβουργίας. Αυτοι καθόριζαν σημαντικά τη δράση και τη στάση του εργατικού κινήματος στο σύνολό του, γιατι το κατέβασμα του διακόπτη σ'΄αυτούς τους κλάδους που ήταν νευραλγικής σημασίας για το κεφάλαιο, ενίσχυε σημαντικά το οπλοστάσιο του κινήματος οταν οξυνόταν η ταξική πάλη με απεργίες κτλ...

Ακομη και αργότερα, οταν ο καπιταλισμος άρχισε σταθεροποιείται, και να αναπτύσσεται σημαντικά απο το 23 εως το 29, με αύξηση σημαντική της παραγωγικότητας της εργασίας, με ένταξη νέων μηχανών, με αύξηση της σχετικής υπεραξίας, με τη δημιουργία νέων κλάδων υπαλλήλων στο πιστωτικο τομέα, εμπόριο, διοίκηση κτλ.. η Διεθνής δεν αποκαλούσε ποτέ αυτά τα στρώματα εργατική αριστοκρατία, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Κατάλαβες τώρα; Κι αν δεν κατάλαβες, συνέχισε τα δικά σου,

Κατα τα άλλα στην συνωμοσιολογια σου αναφερόμουν στα διάφορα σχολια για σφυριγματα που δήθεν θα ευνοούσαν τη μια ή την άλλη χώρα ανάλογα με το πολιτικό της πρόβλημα, π.χ. Γαλλία απεργίες κτλ...


el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

Βάλ' τους να παίξουν μόνοι τους μπροστά. Ο Αντούριθ θα λέγεται εννιάρι. Ο Μοράτα απλά χασογκόλης - που όμως ανακατεύει την άμυνα και προσφέρει συνολικά.
Βάλ' τους να παίξουν επιθετικό δίδυμο. (ωραία θα είναι) Ο Αντούριθ θα ξαναλέγεται εννιάρι. Ο Μοράτα κρυφός κυνηγός ή δεκάρι ή περιφερειακός επιθετικός.
Πάντως γκολτζής και μάλιστα περιοχής (δηλαδή εννιάρι), ο Μοράτα ΔΕΝ είναι. Και κάποια παιχνίδια, χρειάζονται εννιάρι. Όχι πλήρεις μεν και ανακατωσούρες, αλλά χασογκόληδες επιθετικούς.

σαπόρ τουτούρκι

Αναυδος είπε...

Καλο θα είναι είναι η παπαγαλια τσιτατων να μην εμποδιζει την πραγματικη κατανοηση του μαρξισμου

Η μεταφορα υπεραξιας συμβαινει παντα μεταξυ του λιγοτερο και περισσοτερο παραγωγικου κεφαλαιου ακομη και στα πλαισια της ιδιας χωρας. Αρα και στην ελλαδα υπαρχει εργατικη αριστοκρατια τοσο στις ΔΕΚΟ οσο και στις μεγαλες καπιταλιστικες επιχειρησεις κάθε κλαδου (δυιλιστηρια, φαρμακο, χημικα, πληροφορικη, μεταποιηση, κλπ)

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΥΙΝΤΟ.

ΠΑΡΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5249750

http://www.komep.gr/2008-teyxos-1/h-koinonikh-riza-toy-oportoynismoy-ergatikh-aristokratia-diaspash-ths-ergatikhs-enothtas

ΣΤΑ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Υ.Γ. ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ναι εγώ ημουν, και τι; Γράφω τη διαφωνια μου. Δεν σε καταλαβαινω που το πας Θερσίτη. Εσύ καταλαβαίνεις τη διαφωνία μου; Μπα! Απλώς ανεβάζεις τιτλους. Ασε λοιπόν τρίτους να κρινουν ποιος γελοιοποιείται.

Κύριε Αναυδε, μαλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα. Εγραψα οτι η Διεθνής πρόλαβε φαινόμενα σημαντικής μεταβολής του καπιταλιστικού καταμερισμού της εργασίας, στην λεγόμενη σχετική σταθεροποίηση του καπιταλισμού, απο το 23 εως το 29, όταν το κεφάλαιο προσανατολίστηκε και μέσα στην ηπειρωτική ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία σε αποκομιση σχετικής υπεραξίας. Ειναι η λεγόμενη δεύτερη περίοδος της γενικής κρίσης του καπιταλισμού, όπου η J.P Morgan από τους μεγαλύτερους κολοσσούς του χρηματιστικού κεφαλαίου των ΗΠΑ εκπόνησε το περίφημο σχέδιο Ντόουζ, χρηματοδοτώντας με τεράστιες πιστώσεις τη βαριά βιομηχανία της Γερμανίας. Νέες μηχανές εντάχθηκαν στη βιομηχανική ζώνη του Ρουρ, η παραγωγικότητα της εργασίας άρχισε να εκρήγνυται. Εκεινη την περίοδο λοιπόν τα λευκά κολάρα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται σε μια νέα κλιμακα και ιεραρχία στη παραγωγή. Ποτέ ομως η Διεθνής δεν βάπτισε τα λευκά κολάρα εργατική αριστοκρατία, γιατί εργατική αριστοκρατία είναι στρώμα ειδικευμένων εργατών των πιο νευραλγικών κλάδων της βιομηχανίας.

Δεν μπορεις να βαπτίζεις τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων, την συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΔΕΚΟ, άτομα αποσπασμένα από τη παραγωγή που παίρνουν εργατοπατερικά μπονους και συντάξεις, τους προϊσταμένους του δημοσίου καθώς και τα μισθωτά μικροαστικά εργαζόμενα στρώματα του δημοσίου εργατική αριστοκρατία.

Τα μισθωτά μικροαστικά στρώματα, που δεν έχουν ιδιοκτησία κεφαλαίου, αλλά έχουν υψηλή θέση στην επίβλεψη και την ιεραρχία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής (βλέπε μηχανικοι), που δεν εκτελούν κυρίως εκτελεστική εργασία, αλλά αν μέρει διευθυντική εργασία, που εκτελούν σύνθετη εργασία και οχι εργασία ειδικευμένου εργάτη, δεν ειναι εργάτες που να χτυπιέστε κάτω, οπότε δεν συνιστούν και καμία εργατική αριστοκρατία.

ΣΤη μεταπολίτευση ως γνωστόν ξέσπασε ένα σημαντικο εργοστασιακό εργατικό κινημα απεργιών, καταλήψεων κτλ... αγώνων για ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης και κατάργησης των αντεργατικών νόμων. Εκει πέρα δεν υπήρχε εργατική αριστοκρατία ούτε για πλάκα. Υπήρχε μονο συνδικαλιστική γραφειοκρατία. H συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι ένα μικρό υποσύνολο της εργατικής αριστοκρατίας στις ιμπεριαλιστικές χώρες, που λυμαίνονται τον υπόλοιπο πλανήτη. Αυτά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, που εξακολουθει να ειναι χώρα μεσαίου επιπέδου καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ποτέ δεν υπήρξαν.

Για περισσότερα, εδω:
Ιμπεριαλισμός
Το ανώτατο (και τελικό) στάδιο του καπιταλισμού


el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

Λένιν:

"Ο ιμπεριαλισμός που σημαίνει μοίρασμα του κόσμου και εκμετάλλευση όχι μόνο της Κίνας, που σημαίνει μονοπωλιακά υψηλά κέρδη για μια χούφτα πλουσιότατες χώρες, δημιουργεί την οικονομική δυνατότητα για την εξαγορά των ανώτερων στρωμάτων του προλεταριάτου κι έτσι θρέφει, διαμορφώνει, δυναμώνει τον οπορτουνισμό"
3. Β. Ι. Λένιν: Απαντα, τ. 27, σελ. 409.

"Η ιδιομορφία όμως της Αγγλίας από τα μέσα ήδη του 19ου αιώνα ήταν ότι είχε τουλάχιστον δυο πολύ μεγάλα διακριτικά γνωρίσματα του ιμπεριαλισμού: (1) απέραντες αποικίες και (2) μονοπωλιακά κέρδη (σαν αποτέλεσμα της μονοπωλιακής θέσης στη παγκόσμια αγορά). Και από τις δυο απόψεις η Αγγλία αποτελούσε τότε εξαίρεση ανάμεσα στις καπιταλιστικές χώρες και ο Ενγκελς με το Μαρξ, αναλύοντας αυτή την εξαίρεση, έδειξαν τελείως καθαρά και συγκεκριμένα τη σύνδεσή της με τη νίκη (προσωρινή) του οπορτουνισμού στο αγγλικό εργατικό κίνημα"
4. Β. Ι. Λένιν: Απαντα, τ. 30, σελ. 170.

για να μην ξεχνιόμαστε

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

δεν θελεις να υπαρχει εργατική αριστοκρατία γιατι παει πακέτο με τον ιμπεριαλισμό...έξυπνο πολυ έξυπνο

Να σε ρωτησω Κουιντο, αν δεν θεωρείς οτι η ελλαδα ειναι σε ανώτατο στάδιο καπιταλισμού , δηλ. Ιμπεριαλιστικό και αρα η επανάσταση θα ειναι σοσιαλιστική...
Τι ακριβως πιστεύεις; Ελπίζεις σε μια επανάσταση αστική; Σε καθολου επανάσταση; Να βοηθήσουμε τους καπιταλιστές να σαπίσουν αφου δεν εχουν σαπίσει ακομα;

Δεν εχεις και πολλα περιθώρια πέραν του να συμφωνήσεις ίσως με τον Τρότσκι....
Πραγματικά με ενδιαφερει να μάθω.

Νταν Αι

Ανώνυμος είπε...

αν έχεις ενδιαφέρον να μάθεις Νταν Αι και οχι να πετάξεις τσιτάτα, να θυμάσαι οτι οι σταλινικοι ειναι αυτοι που μίλησαν για μέσου επιπέδου χώρες ανάπτυξης, οι τροτσκιστές μιλούσαν για ιμπεριαλισμο και τα ρέστα. Προμηθεύσου το πρόγραμμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς, που εκπονήθηκε απο το 6ο Συνέδριο της 3ης Διεθνούς, το Σεπτέμβρη του 1928. Το πρόγραμμα σχεδόν στο σύνολό του εχει γραφτεί απο τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ή και Στάλιν.

η απάντησή μου λοιπόν βρίσκεται στο λινκ που σας έβαλα σε άρθρο της σαββατιάτικης Κόντρας:

"Οι χώρες σαν την Ελλάδα, τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, την Ιρλανδία δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν το επίπεδο συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης της παραγωγής, αντίστοιχου των ιμπεριαλιστικών χωρών. Δεν μπόρεσαν ποτέ να συγκροτήσουν μια ολοκληρωμένη βιομηχανία μέσων παραγωγής, αυτό που λέμε βαριά βιομηχανία. Παρέμεναν και θα παραμένουν χώρες εξαρτημένες από τα μονοπώλια, χώρες μεσαίου επιπέδου ανάπτυξης. Η βιομηχανία τους είναι στην καλύτερη περίπτωση τμήμα της αλυσίδας της παραγωγής των μονοπωλίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε κλάδους της μεταποίησης και της εξορυκτικής βιομηχανίας. Οι ντόπιοι καπιταλιστές, βιομήχανοι και τραπεζίτες, εξασφαλίζουν το μέγιστο κέρδος στα πολύ μικρότερα κεφάλαιά τους, συγκριτικά με τα κεφάλαια που διαθέτουν οι μεγιστάνες του πλούτου των ιμπεριαλιστικών χωρών, κερδίζοντας από την υπεραξία που τους αναλογεί σε αυτές τις σφαίρες τοποθέτησης. Οι ιμπεριαλιστές τους επιτρέπουν να λειτουργούν μεσιτικά και κομπραντόρικα. Την ίδια στιγμή, οι ιμπεριαλιστές εξασφαλίζουν τεράστια υπερκέρδη, λαμβάνοντας φτηνές πρώτες ύλες και μεταπωλώντας ακριβά τελικά εμπορεύματα της βιομηχανίας τους, σαρώνοντας την αγορά των εξαρτημένων χωρών. Οι χώρες μεσαίου επιπέδου ανάπτυξης δεν μπορούν να σπάσουν τον παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας, που επιβλήθηκε και συνεχίζεται να επιβάλλεται από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο της ΕΕ και αργότερα της νομισματικής ένωσης η εξάρτηση των χωρών αυτών ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο.
Μόνο η προλεταριακή επανάσταση στο μέλλον μπορεί να μετατρέψει τις χώρες αυτές σε οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητες, με τη δική τους βαριά βιομηχανία."

________________

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

τέλος οσον αφορά οσα έγραψα για την εργατική αριστοκρατία που ποτέ βεβαίως δεν υπήρξε στην Ελλάδα,
κοιτάξτε τι γράφει η ΚΟΜΕΠ όταν ξεκινάει την ανάλυση με τη δική της οπτική που πάσει θυσία θέλει να θεμελιώσει οτι η Ελλάδα...ειναι...ιμπεριαλιστική...

Γράφει λοιπόν ο συντάκτης της ΚΟΜΕΠ

"Εύκολα μας έρχονται στο νου σχετικά παραδείγματα: Ο εκτεταμένος χρηματισμός υπαλλήλων που στελεχώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, τα περιβόητα "φακελάκια" σε εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας, οι όροι εργασίας και πληρωμής ορισμένων εργαζομένων σε νυχτερινά πολυτελή κέντρα διασκέδασης. "

Πρώτον τα φακελάκια και οι φακελάκηδες που αντιστοιχουν σε μικραοστικά μισθωτά στρώματα (γιατροι νοσοκομείων, λογιστές, μηχανικοι της πολεοδομίας και μπράβοι στα κέντρα διασκέδασης) δεν ειναι εργατική τάξη, ό,τι και να λέτε.

Δευτερον στα στοιχεία που βάζει η ΚΟΜΕΠ ξεχνάει το βασικότατο, ότι ο μισθός εργασίας μέσα σε μια χώρα εξαρτάται από την αξία της εργατικής δύναμης, ξεκινάμε απο την απλή του ανειδίκευτου χειρώνακτα μέχρι την ειδικευμένη του μάστορα, ηλεκτρολόγου, ηλεκτροτεχνίτη στη βιομηχανία και του οικοδόμου-μάστορα (τα καλα χρόνια). Η ψαλίδα αυτή πάντα υπήρχε και πάντα ανοιγει λόγω του καταμερισμού της εργασίας που αυξάνει. Καμια σχέση λοιπόν με εργατική αριστοκρατία. Εργατική αριστοκρατία σημαίνει οτι ο ηλεκτοτεχνίτης παίρνει πολύ μεγαλότερο μισθό από ό,τι αντιστοιχει στην αντίστοιχα καταρτισμένη εργατική δύναμη της χώρας του. Kαι αυτό προ κρίσης συνέβαινε σε βιομηχανικούς κλάδους της Γερμανίας και της Αγγλίας.

Τρίτον στα στοιχεια που βάζει η ΚΟΠΕΜ ξεχνάει ότι μεγάλο τμήμα των υπαλλήλων του δημοσίου και ΔΕΚΟ ειναι ΤΕ και ΠΕ. Βάλε ολους τους άλλους παράγοντες υπηρεσιακούς, προϊσταμένους, συπλήρωσε λοιπόν και μικροαστικά, εργαζόμενα στρώματα, δασκάλους, καθηγτές, νοσηλευτές, που δεν ειναι με την καμία εργάτες. ΑΡΑ ΔΕΝ μπορεις να συγκρίνεις το χαμηλότερο μισθό της βιομηχανίας, με το χαμηλότερο μισθό στο δημόσιο!!!!

Τέταρτον, υπάρχουν χώρες ευρωπαϊκές, μεσαίου επιπέδου ανάπτυξης, που μέχρι πρότινος ειχαν διαφορετική παραγωγικότητα εργασίας και οργανική σύνθεση κεφαλαίου, π.χ. Ελλάδα βέρσους Βουλγαρία. Αυτό οδηγούσε, βεβαίως, σε μεροκάματα καλύτερα στην Ελλάδα απ' ότι στη Βουλγαρία, οπως αντίστοιχα οι άγγλοι εργάτες έχουν καλύτερα μεροκάματα σε σύγκριση με τα μεροκάματα των ελλήνων εργατών. Η Κρίση οδηγει στη αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης υ/μ αλλα με διαφορετικό αντίκτυπο στα μεροκάματα. Η Ελλάδα οδηγείται ταχύτατα στη θέση της Βουλγαρίας, η Αγγλία στη θέση της Ελλάδας προ κρίσης, από άποψη μισθών. Αυτα ειναι αλφαβήτα του 1ου Tόμου του Κεφαλαίου του Μαρξ. Και ο Μαρξ τότε δεν αναφέρεται καθόλου σε φαινόμενα εργατικής αριστοκρατίας. Αυτα αναπτύχθηκαν αργότερα.

αυτια

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

και για να μην υπάρχει αντιλογος πονηρός, το 1928, υπήρχαν ακόμη σημαντικές μισο-φεουδαρχικές επιβιώσεις στην ύπαιθρο σε χώρες μεσαίου επιπέδου ανάπτυξης σε Πολωνία, Ισπανία, Ελλάδα, και λοιπά Βαλκάνια (πλην Βουλγαρία που επειδή προ-υπήρξε η λεγόμενη "αγροτική εξουσία" το 23, η αγροτιά ήταν προσανατολισμένη ήδη σε πάλη ενάντια στα υπολλειμματα της φεουδαρχίας) Χώρες δηλαδή που δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να σπάσουν το παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμο της εργασίας και να γίνουν ιμπεριαλιστές.

Επομένως, τότε η Διεθνής καθόριζε ως στρατηγική σε αυτές τις χώρες μια γρήγορη μεταξέλιξη της αστικοδημοκρατικής επανάστασης, που θα διαμοιραζε τη γη σε φτωχούς, θα τους απάλλασσε απο τα χρέη τους στις τράπεζες και στο δημοσιο (βλέπε Ισπανια με τεράστια λατιφούντια και δουλοπάροικους, με την εκκλησία να κατέχει το 1/3 της γης, με τη πλειοψηφία των φτωχών αγροτών με κλήρο να κατέχουν κάτω απο 10 στρέμματα γης) και θα εξασφάλιζε έτσι την συμμαχία φτωχών αγροτών και εργατών για την συνέχιση της επανάστασης σε σοσιαλιστική με την εθνικοποίηση ολων των μέσων παραγωγής.


Οι μισοφεουδαρχικές σχέσεις στο χωριο δεν υπάρχουν πια σε χώρες μεσαίου επιπέδου ανάπτυξς. Αρα η στρατηγική ειναι μια και ειναι η προλεταριακή επανάσταση, που ομως στη μεταβατική περίοδο απο τη δικτατορία του προλεταριάτου μέχρι τη σοσιαλιστική οικοδόμηση θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ να χτίσει τις δικές της μηχανές, τη δική της βιομηχανία μέσων παραγωγής, έτσι ώστε να οικοδομοήσει το σοσιαλισμο στη πόλη και στην ύπαιθρο με κολχόζ. Δεν μπορεις να αγοράζεις μηχανές απο τους ιμπεριαλιστές και να παριστάνεις τον ανεξάρτητο, ή να λες οτι χτίζεις σοσιαλισμό, ούτε ανεξάρτητος εισαι , ούτε χτιζεις σοσιαλισμο :-)


el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

KOΥΙΝΤΟ ΔΕΝ Σ’ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
ΜΚΟ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΚΟ (ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΤΑ ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.
Ομως, αυτός ο παρασιτικός χαρακτήρας δεν αφορά μόνο την αστική τάξη, αλλά το σύνολο της κοινωνίας στην εποχή του ιμπεριαλισμού. Δίπλα στους μετόχους - παράσιτα αναδεικνύεται ένα στρώμα αστοποιημένων εργατών, η «εργατική αριστοκρατία». Οι Μαρξ και Ενγκελς ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το ρόλο της «εργατικής αριστοκρατίας» στην Αγγλία, ως ένα φαινόμενο που μόλις είχε δημιουργηθεί και αφορούσε την εργατική τάξη αυτής της χώρας. Στα γράμματα προς τον Μαρξ, της 7ης Οκτώβρη 1858, ο Ενγκελς αναφέρεται συνολικά στο αγγλικό προλεταριάτο και επισημαίνει ότι «αστικοποιείται ολοένα και περισσότερο».

ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο ΜΑΡΞ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ 140 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι αλφαβήτα του 1ου Tόμου του Κεφαλαίου του Μαρξ. Και ο Μαρξ τότε δεν αναφέρεται καθόλου σε φαινόμενα εργατικής αριστοκρατίας. Αυτα αναπτύχθηκαν αργότερα.

Οι Μαρξ και Ενγκελς ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το ρόλο της «εργατικής αριστοκρατίας» στην Αγγλία, ως ένα φαινόμενο που μόλις είχε δημιουργηθεί και αφορούσε την εργατική τάξη αυτής της χώρας. Στα γράμματα προς τον Μαρξ, της 7ης Οκτώβρη 1858, ο Ενγκελς αναφέρεται συνολικά στο αγγλικό προλεταριάτο και επισημαίνει ότι «αστικοποιείται ολοένα και περισσότερο».

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεις να αγοράζεις μηχανές απο τους ιμπεριαλιστές και να παριστάνεις τον ανεξάρτητο, ή να λες οτι χτίζεις σοσιαλισμό, ούτε ανεξάρτητος εισαι , ούτε χτιζεις σοσιαλισμο :-)

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ;

Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΚΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΑΕΞΑΡΤΗΤΟ. Ε ΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΤΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι εντάξει, η επανάσταση που θα γινει τι θα ειναι δεν μας ειπες...αστική , αστική;

Νταν Αι

zoot horn rollo είπε...

Κάποιοι τον θέλετε να σας πρήζει,οκ...

Ανώνυμος είπε...

ωραίες απαντήσεις...χαιρομαι:-)
νται έχεις πάρει την απάντησή σου. Αμα βαριέσαι να διαβάσεις δε σου φταιω εγώ.

Θερσίτη, τελικά ο Μαρξ μελετά την εργατική αριστοκρατία στο 1ο Τομο του Κεφαλαίου ναι ή ου;

Παρακάτω, επειδη μαλλον δεν εχεις καταλάβει τα στοιχειώδη απο οικονομομία. Η ιδια η ΕΣΣΔ του Στάλιν τη δεκαετία του 20 αγόρασε μηχανές απο τους ιμπεριαλιστές, με στόχο να φτιάξει τη βάση της σοσιαλιστικής οικονομίας. Απο κει και έπειτα χτίστηκε ομως μια ολόκληρη βιομηχανία μέσων παραγωγής που αναπτυσσόταν αυτόνομα, χωρίς αγορές απ' έξω και μάλιστα με ελάχιστη αποδοτικότητα στην αρχή για χρονια ολόκληρα.

Εχεις διαβάσει τα "οικονομικά προβλήματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ";

μπα! Συνέχισε λοιπόν με τα δικά σου

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ο Μικιάρχης ειναι εργατική αριστοκρατία; τι διαβάζουμε εδώ ρε;
Σε λίγο θα μας πεις Θερσίτη ότι οι διευθυντές των εργοστασίων ειναι...εργατική αριστορκρατία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δε μου λες ρε μεγάλε ένας υπάλληλος απλος που κάνει τη λάτζα σε ΜΚΟ π.χ. ψυχικής υγείας ξέρεις πόσα βγάζει; Τριχες κατσαρες.

αλήθεια ξέρεις πόσα λεφτά καθάριζε ενας ηλεκτροτεχνίτης στη ζωνη, όταν ξανοιγόταν στα βαπόρια και δούλευε συνεχόμενες μέρες ακατάπαυστα; Μπας και νομίζεις ότι ήταν εργατική αριστοκρατία; Μήπως ειναι ο εναερίτης της ΔΕΗ με το μεροκάματο του τρόμου εργατική αριστοκρατία Θερσίτη; Ξέρεις τι δουλειά κάνει ένας εναερίτης;

Γι αυτο σας λέω, μερικοι γράφετε ό,τι να ναι. Δεν πειράζει οι τρίτοι εχουν μάτια, νονιό και κρίνουν

el quinto regimiento

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Προς φίλους και συντρόφους χωρίς στόκο στο μυαλό: Η προσκόλληση σε παρωχημένες μορφές εμφάνισης γνωστών αντιθέσεων (που χαρακτηρίζουν ένα συγκεκριμένο στάδιο της κοινωνικής εξέλιξης, αποτελώντας, τρόπον τινά, προσδιοριστικές σταθερές του) και η ταύτιση εκείνων των μορφών με την ουσία τους είναι μια κλασσική μορφή υστέρησης στην κατανόηση του διαλεκτικού και ιστορικού υλισμού και συνακόλουθα αδυναμίας κατανόησης της Ιστορίας, και συνακόλουθα απόσπασης από την πραγματικότητα.
Αυτό ισχύει τόσο για τις μορφές ανάπτυξης των (καπιταλιστικών, στην ιστορική εποχή, που ζούμε) σχέσεων παραγωγής, όσο και για την διαχρονική εξέλιξη του εμπορεύματος "εργατική δύναμη".
Η έννοια της "οικονομικής ανεξαρτησίας" (από τι;) σήμερα είναι τόσο αναχρονιστική, για τον σύγχρονο Καπιταλισμό, όσο και οι Πυραμίδες της Αιγύπτου σε σχέση με ένα διώροφο στα Σούρμενα. Κι αυτό ίσχυε ακόμη περισσότερο για τον Σοσιαλισμό και την ΚΟΜΕΚΟΝ. Η σύγχρονη ανάπτυξη των δυνάμεων παραγωγής προσδιορίζει αυτές τις μεταβολές.
Ενα παράδειγμα: Πριν από 100 χρόνια, μέχρι και τα σέβεντις, είχε αναπτυχθεί και στην Ελλάδα (και στα πλαίσια του "μέσου επιπέδου" και της τότε "εξάρτησης") ένα τμήμα της βαρειάς βιομηχανίας, αυτό της μηχανοκατασκευής πετρελαιομηχανών, είχαμε και χημική βιομηχανία (λιπάσματα), και την γνωστή μας χαλυβουργική υποδομή, που ήδη είχε ξεκινήσει από την ....τουρκοκρατία - η αναφορά μου στην χαλυβουργία του Ομέρ-Πασά της Καρύστου, εκτός από χαριτωμενιά, είναι και ένα ιστορικό γεγονός, είχαμε και ναυπηγεία, ξύλινων παληότερα, χαλύβδινων αργότερα σκαφών, σωληνουργίες κλπ., κλπ, Σήμερα, όλα αυτά είτε κλείσανε είτε κλείνουν. Σημαίνει μήπως αυτό, πως η Ελλάδα πήγε πιο πίσω και από το "μέσο επίπεδο" που (ορθώς, τότε) έβλεπε η Διεθνής; Κουταμαρίτσες, όταν μπλέκουμε τις σχέσεις παραγωγής, με τις μορφές εμφάνισης των δυνάμεων παραγωγής. Ποιά χώρα σήμερα είναι "ανεξάρτητη"; Χώρες ισχυρές και ανίσχυρες υπάρχουν σήμερα και η διακρίσεις είναι σίγουρα μεγαλύτερες από ποτέ. Αλλά, ουτε μία δεν είναι πια "ανεξάρτητη" (από τι;). Μην μπλέκουμε τις @ούτσες με τις βούρτσες. Αυτά είναι όνειρα πασόκων ("αυτοδύναμη ανάπτυξη", "αυτόνομη(!) ανάπτυξη" και άλλα μικροαστικώς γαργαλιστικά....), των σέβεντις, που άργησαν να μπούν στην αριστερά, και ακόμη πιο γρήγορα ...βγήκαν!
Για την "εργατική αριστοκρατία", τους μηχανικούς κλπ. Τα ίδια. Αλλάζει με τη εξέλιξη και η δομή του συνολικού εργάτη: Αδυνατίζουν οι μυώνες του και μεγαλώνει ο εγκέφαλός του, καθώς το συνολικό εργαλείο στα χέρια του γίνεται ογκωδέστερο και πιο πολύπλοκο, με ....manual(!) κλπ, τα ξέρετε όλοι. Βεβαίως βαθαίνουν οι διακρίσεις και οι "ψαλλίδες" στην αξία της Ε.Δ., και ακόμη περισσότερο στην εκμετάλλευσή της. Αλλά πάντα σε σχετική έννοια, και πάντα μέσα στα πλαίσια της μακροχρόνιας κίνησης προς τα εμπρός, όσον αφορά την αξία χρήσης της Ε.Δ. Μην ανησυχείτε, αν δε μεσολαβήσει ο Τρίτος ΠΠ, δε θα μας πάει ο Καπιταλισμός πίσω στις αξίνες και στο Ησιόδειο. Δεν τον συμφέρει.
Αυτά τα ...."δεν υπάρχει εργατική αριστοκρατία στην Ελλάδα"(!) είναι η απόσπαση από την πραγματικότητα, που λέγαμε. Είχαν συζητηθεί, και σε μεγάλο βαθμό φωτιστεί, αυτά τα θέματα ήδη από τη δεκαετία με τις βάτες, με αφορμή την συνδικαλιστική κάλυψη των τεχνικών επιστημόνων της βιομηχανίας. Με πολύ βαθύτερη και αναλυτικώτερη επιχειρηματολογία από αυτά, που ακούω εδώ. Ισως, να σκανάρω εκείνο τον διάλογο (είχε συμμετάσχει και ο ....Χριστοδουλάκης(!) - εκεί να δείτε μαργαριτάρια, τσιτατολογικώς άψογα, που προφήτευαν αλάνθαστα την κατοπινή του πορεία....), που παρά τις αδυναμίες της εποχής, δείχνει πως το ΚΚΕ πατούσε πάντα καλύτερα στη γή του Μ/Λ από πολλούς θορυβώδεις ηρακλείς του.
Αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την πραγματικότητα στην κίνησή της, ας μη μιλάμε για μαρξισμό και Διαλεκτική.

Ανώνυμος είπε...

Οκ, ειδα το γραφεις "προλεταριακή επανασταση" καθαρά πραγματα ετσι; Ή μηπως θα εχουν και παρέα;

Νταν Αι

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΝΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

ΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΣΤΑ ΕΞΗΓΩ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΚΟ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΟΜΩΣ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ACTION AID ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. (ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ) . ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.TA ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΙΑ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΚΟΥΙΝΤΟ ΕΙΣΑΙ ΨΙΛΟΓΕΛΟΙΟ ΑΤΟΜΟ.

ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΩΡΑ; ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΟΒΑΡΑ;

Σε λίγο θα μας πεις Θερσίτη ότι οι διευθυντές των εργοστασίων ειναι...εργατική αριστορκρατία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δε μου λες ρε μεγάλε ένας υπάλληλος απλος που κάνει τη λάτζα σε ΜΚΟ π.χ. ψυχικής υγείας ξέρεις πόσα βγάζει; Τριχες κατσαρες.

αλήθεια ξέρεις πόσα λεφτά καθάριζε ενας ηλεκτροτεχνίτης στη ζωνη, όταν ξανοιγόταν στα βαπόρια και δούλευε συνεχόμενες μέρες ακατάπαυστα; Μπας και νομίζεις ότι ήταν εργατική αριστοκρατία; Μήπως ειναι ο εναερίτης της ΔΕΗ με το μεροκάματο του τρόμου εργατική αριστοκρατία Θερσίτη; Ξέρεις τι δουλειά κάνει ένας εναερίτης;

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ!!!

ΜΑ ΣΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...


ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΩ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΟΜΠΑ.

ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΑΥΤΟ:

Αυτα ειναι αλφαβήτα του 1ου Tόμου του Κεφαλαίου του Μαρξ. Και ο Μαρξ τότε δεν αναφέρεται καθόλου σε φαινόμενα εργατικής αριστοκρατίας. Αυτα αναπτύχθηκαν αργότερα.

ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ:

Οι Μαρξ και Ενγκελς ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το ρόλο της «εργατικής αριστοκρατίας» στην Αγγλία, ως ένα φαινόμενο που μόλις είχε δημιουργηθεί και αφορούσε την εργατική τάξη αυτής της χώρας. Στα γράμματα προς τον Μαρξ, της 7ης Οκτώβρη 1858, ο Ενγκελς αναφέρεται συνολικά στο αγγλικό προλεταριάτο και επισημαίνει ότι «αστικοποιείται ολοένα και περισσότερο».

ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΩΡΗ ΡΟΜΠΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ:

Θερσίτη, τελικά ο Μαρξ μελετά την εργατική αριστοκρατία στο 1ο Τομο του Κεφαλαίου ναι ή ου;

ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΕΝΩ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΠΡΙΝ ΠΟΥΛΑΓΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΜΟ.

ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΡΟΜΠΑ!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΙΑ!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Παρακάτω, επειδη μαλλον δεν εχεις καταλάβει τα στοιχειώδη απο οικονομομία. Η ιδια η ΕΣΣΔ του Στάλιν τη δεκαετία του 20 αγόρασε μηχανές απο τους ιμπεριαλιστές, με στόχο να φτιάξει τη βάση της σοσιαλιστικής οικονομίας. Απο κει και έπειτα χτίστηκε ομως μια ολόκληρη βιομηχανία μέσων παραγωγής που αναπτυσσόταν αυτόνομα, χωρίς αγορές απ' έξω και μάλιστα με ελάχιστη αποδοτικότητα στην αρχή για χρονια ολόκληρα.

ΧΑΧΑ

ΧΑΧΑ

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΡΕ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΞΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ ΑΤΑΚΑ;

Δεν μπορεις να αγοράζεις μηχανές απο τους ιμπεριαλιστές και να παριστάνεις τον ανεξάρτητο, ή να λες οτι χτίζεις σοσιαλισμό, ούτε ανεξάρτητος εισαι , ούτε χτιζεις σοσιαλισμο :-)

ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΕΣΣΔ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΧΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ; ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΞΕΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ;

ΠΟΙΑ ΑΝΑΞΑΡΤΗΣΙΑ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΟΜΗΣΗ; ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ; ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΕΣΣΔ. ΚΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΟΣΙΣΛΙΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ.

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΜΑΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΛΑΙΠΒΡΟ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΕΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ναι, ο Σταλιν φιλτατε αγόραζε τις μηχανές σε τριπλάσια τιμή απο την πραγματικη αξία τους, έπαιρνε πιστώσεις απο τους ξένους τοκογλύφους με δυσμενεις όρους σε αντάλλαγμα με στάρι, πόνταρε ομως οτι όταν θα χτιζόταν η πρώτη "μαγια" της παραγωγικης βάσης, μετα η βιομηχανία μέσων παραγωγής της ΕΣΣΔ θα ήταν αυτονομη, όπως και έγινε, σε συνθήκες δικτατοριας του προλεταριάτου, όταν βαθμιαία τα μέσα παραγωγής κοινωνικοποιούνται και βγαινουν εκτος εμπορίου. Εξου και το σοσιαλιστικό θαύμα. Η ΕΣΣΔ έπαψε να ειναι εξαρτημένη χώρα γιατι παρήγαγε πια τις δικές της μηχανές. Που ειναι η αντιθεση σε αυτά που γράφω;

Εσυ εισαι απλός συνδικαλιάρης. ΔΕν έγραψα πουθενά ότι δεν θα κάνεις συναλλαγές με καπιταλιστές. Αυτα τα γράφεις μονος σου. Πέταξες ένα άρθρο της ΚΟΜΕΠ το οποίο δεν έχεις καν διαβάσει. Υπάρχουν άνθρωποι που ειναι σοβαροι και κατανοούν τι θέλει να πει ο συνομιλητής τους. Εσυ απλώς παίζεις με τις λέξεις. Δεν ειναι ομως ηλίθιοι οι αναγνώστες αυτου του μπλογκ. ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΩΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ, σε αντιθεση με εσένα.

Υπάρχει λοιπόν το εγχειρίδιο της Πολιτικής Οικονομίας της ΕΣΣΔ, όπου μελετάται η εργατική αριστοκρατία σε ιμπεριαλιστικές χώρες, και όπου ρητά αναγράφεται οτι η δύναμη των σοσιαλιστικών κομμάτων σε ιμπεριαλιστικές χώρες είναι η εργατική αριστοκρατία απο τη μια και απο την αλλη μικροαστικά στρώματα. Εσεις βαπτίζετε τα μικροαστικά στρώματα, εργατική αριστοκρατία, όπως απέδειξα παραπάνω.

Συνεχισε λοιπόν να λες τα δικά σου τα συνδικαλιάρικα που δεν αξίζουν πεντάρα.

el quinto regimiento

υγ: βρισε οσο θες, στο ενδιάμεσο φαινεται απο αυτα που γράφεις, τι εχεις καταλάβει και αν εχεις καταλάβει, ο Λένιν λέει αυτα που γράφω εγώ, όχι αυτα που γράφεις εσύ για την εργατική αριστοκρατία, μιλάει για ανώτερο στρώμα του προλεταριάτου, οι γιατροι και οι μηχανικοι δεν ειναι ανώτερο στρώμα του προλεταριάτου, γιατί δεν ειναι προλεταριάτο

Ανώνυμος είπε...

οσον αφορά βέβαια το Μαρξ, επειδή πάλι δεν έχεις καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ,
στο κεφάλαιο ο Μαρξ εξηγει οτι η Αγγλία είχε μεγαλύτερα μεροκάματα από τη Γερμανία, γιατι η βιομηχανία ήταν πολύ πιο απναπτυγμένη, οπότε ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργασίας υ/μ ήταν μεγαλύτερος στην Αγγλία από ότι στη Γερμανία, γιατι για για σταθερή καταβολή μεταβλητού κεφαλαίου η υπεραξία στην Αγλλία ήταν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ απο ότι στη Γερμανία.

Εσυ τι μας λες τώρα; Για μια επιστολή του Εγκελς που αναφέρεται στο αγγλικο προλεταριάτο, στα ανώτερά του στρώματα. Κλαιν. Τι σχέση έχει αυτο με την ανάλυση της ΚΟΜΕΠ που παει να θεμελιώσει την ύπαρξη της ανύπαρκτης εργατικής αριστοκρατίας στην Ελλάδα με τη διαφορά στα μεροκάματα ανάμεσα σε χώρες με διαφορετική παραγωγικότητα της εργασίας και άρα ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ της εργατικής δύναμης;
ΚΑΜΙΑ!!!

εισαι φτηνος συνδικαλιάρης, αλλα οσο και να ωρύεσαι, δεν σου βγαίνει μάγκα, κάποιοι ειμαστε διαβασμένοι και δεν μιλάμε για το καιρο. Μάθε να μιλάς με επιχειρήματα, αλλιως πάντα θα γελάνε μαζί σου.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΝΑ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΥΠΟΤΙΜΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ.

ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ: Δεν μπορεις να αγοράζεις μηχανές απο τους ιμπεριαλιστές και να παριστάνεις τον ανεξάρτητο, ή να λες οτι χτίζεις σοσιαλισμό, ούτε ανεξάρτητος εισαι , ούτε χτιζεις σοσιαλισμο :-)

ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Η ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ;

ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΑΙ ΔΙΟΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΜΕΠ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

υγ: βρισε οσο θες, στο ενδιάμεσο φαινεται απο αυτα που γράφεις, τι εχεις καταλάβει και αν εχεις καταλάβει, ο Λένιν λέει αυτα που γράφω εγώ, όχι αυτα που γράφεις εσύ για την εργατική αριστοκρατία, μιλάει για ανώτερο στρώμα του προλεταριάτου, οι γιατροι και οι μηχανικοι δεν ειναι ανώτερο στρώμα του προλεταριάτου, γιατί δεν ειναι προλεταριάτο

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

LENIN SPEAKING:

Ομως, η προσπάθεια διαφθοράς και ενσωμάτωσης τμημάτων της εργατικής τάξης δεν περιορίζεται μόνο στην υλική εξαγορά μέσω της αγοράς της εργατικής δύναμης. Η εξαγορά γίνεται και στα πλαίσια των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, μέσω των μηχανισμών του αστικού κράτους. Ο Λένιν, ένα χρόνο πριν την Οχτωβριανή Επανάσταση, επισήμαινε: «Πάνω στην οικονομική βάση που αναφέραμε, οι πολιτικοί θεσμοί του νεότατου καπιταλισμού - τύπος, κοινοβούλιο, ενώσεις, συνέδρια κλπ. - έχουν δημιουργήσει για τους σεβόμενους τα καθιερωμένα, τους φρόνιμους ρεφορμιστές και πατριώτες υπαλλήλους και εργάτες πολιτικά προνόμια και ψιχία. Προσοδοφόρες και ζεστές θεσούλες στα Υπουργεία και στην Επιτροπή πολεμικής βιομηχανίας, στο κοινοβούλιο και στις διάφορες επιτροπές, τις συντάξεις των "σοβαρών" νόμιμων εφημερίδων ή στις διοικήσεις των όχι λιγότερο σοβαρών και "αστικά - πειθήνιων" εργατικών συνδικάτων. Να με τι προσελκύει και αμείβει η ιμπεριαλιστική αστική τάξη τους εκπροσώπους και οπαδούς των "αστικών εργατικών κομμάτων"»12.
12. Β. Ι. Λένιν: «Απαντα», εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», τ. 30, σελ. 175.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5249750

ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ;

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

χιχι

ναι θερσίτη ο,τι πεις... μονο ψυχραιμια, δεν χρειάζεται να ωρύεσαι. Θα μου παθεις τιποτα :-)

ειναι προφανές τι εννοούσα. Αφού υπερασπίζομαι ακριβώς ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα που ειναι μεσαίου επιπέδου ανάπτυξης, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, αλλα εχει λυμένο το αστικοδημοκρατικο στάδιο (δεν υπάρχουν πια μισοφεουδαρχικές σχέσεις στην ύπαιθρο) θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλο τίμημα για να φτιάξει τη δική της βιομηχανία ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, τη δική της βαριά βιομηχανία, την επαύριο της προλεταρικής επανάστασης.

Το μεγάλο τίμημα δεν αφορά μονο την αρχική αγοροπωλησία μηχανών απ' έξω με δυσμενεις όρους, τις πιστώσεις πάλι με δυσμενείς όρους, αλλα το γεγονός ότι μεγάλο τμήμα του εθνικού εισοδήματος μέσω της σοσιαλιστικής και μη συσσώρευσης [δεν ειναι σίγουρο οτι θα κοινωνικοποιήσεις αμέσως τα μανάβικα, τα σουβλατζίδικα και τα περίπτερα στην Ελλάδα, πρόσθεσε και τον ατομικο κλήρο που θα υπάρχει για σημαντικο διάστημα μεχρι να χτιστουν κολχοζ παντου] θα πρέπει να προορίζεται συνεχώς στην οικοδόμηση βαριάς βιομηχανίας, που η ψωροκώσταινα δεν έχει.

Για να στο πω σε μια πιο κατανοητή-σχηματική γλώσσα , θα τρώμε φασόλια και θα ξεχάσουμε το κρέας για καμια πενταετία και βάλε για να χτίσουμε βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα

Αυτο ενοούσα και ο καθένας που έχει νιο-νιο και δεν ειναι φτηνος συνδικαλιαρης στο κυλικείο του φυσικού , όπως λέει και ο Βράνκο, το καταλαβαίνει. Και εδω που τα λέμε και εσυ το καταλαβαίνεις, αλλα νομίζεις οτι οι αναγνώστες σου ειναι λίγο μακακες.

Δεν εχετε καταλάβει κατι ορισμένοι, πέραν απο τα κυλικεία του φυσικού, υπάρχει και η πραγματική ζωή και σ' αυτή οι περισσότεροι ειναι σοβαροι δεν ειναι μακάκες. Οσο περισσότεροι κάποιοι παίζετε συνδικαλιάρικα, τόσο ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ στον ευρυτερο κύκλο που παρακολουθει το μπλογκ του σφυροδρέπανου. Ο στενος κύκλος σχολιαστών ειναι πολύ πιο μικρος, και ακομη και μέσα σ' αυτόν υπάρχουν πάντα στιγμές σοβαρότητας και ειλικρίνειας.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΩ.

ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΕΣΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ!!!

ΕΞΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΕΣ!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΡΗ ΚΟΥΙΝΤΟ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΙΟ ΥΠΟΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΘΕΙ;

ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΗΜΑ, ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΑΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ:

Δεν μπορεις να αγοράζεις μηχανές απο τους ιμπεριαλιστές και να παριστάνεις τον ανεξάρτητο, ή να λες οτι χτίζεις σοσιαλισμό, ούτε ανεξάρτητος εισαι , ούτε χτιζεις σοσιαλισμο :-)

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΤΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΛΟΚΤΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΣΤΝΤΑΧΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

χα, χα! Ο Λένιν τώρα ΘΕρσίτη με επιβεβαίωνει περίλαμπρα σε μια άλλη αντιπαράθεση που ειχαμε για τη κρατικη χρηματοδότηση απο τη βουλή. Θυμάσαι; χα χα!!! Δεν αναφέρεται τόσο στην εργατική αριστοκρατία ο Λένιν σε αυτο το εδάφιο... αναφέρεται στο πως οι εκπρόσωποι των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων ξεπουλάνε τη ψυχή τους για ένα μονιμο στασίδι στις τηλεοράσεις, για κρατική χρηματοδηση, για θέσεις σε γραμματείες υπουργείων, για ΕΣΠΑ, για τα προνόμια της ΓΣΕΕ, την απόσπαση απο την παραγωγή, τα εργατοπατερικά μπόνους κ.ο.κ.

Πως τα φέρνει η ζωή ρε συ Θερσίτη ;-)

"Πάνω στην οικονομική βάση που αναφέραμε, οι πολιτικοί θεσμοί του νεότατου καπιταλισμού - τύπος, κοινοβούλιο, ενώσεις, συνέδρια κλπ. - έχουν δημιουργήσει για τους σεβόμενους τα καθιερωμένα, τους φρόνιμους ρεφορμιστές και πατριώτες υπαλλήλους και εργάτες πολιτικά προνόμια και ψιχία. Προσοδοφόρες και ζεστές θεσούλες στα Υπουργεία και στην Επιτροπή πολεμικής βιομηχανίας, στο κοινοβούλιο και στις διάφορες επιτροπές, τις συντάξεις των "σοβαρών" νόμιμων εφημερίδων ή στις διοικήσεις των όχι λιγότερο σοβαρών και "αστικά - πειθήνιων" εργατικών συνδικάτων. Να με τι προσελκύει και αμείβει η ιμπεριαλιστική αστική τάξη τους εκπροσώπους και οπαδούς των "αστικών εργατικών κομμάτων""12.
12. Β. Ι. Λένιν: «Απαντα», εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», τ. 30, σελ. 175.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.

ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ.

ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο στενος κύκλος σχολιαστών ειναι πολύ πιο μικρος, και ακομη και μέσα σ' αυτόν υπάρχουν πάντα στιγμές σοβαρότητας και ειλικρίνειας.

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Γεμάτοι ψυχραιμία είστε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

και τώρα Θερσίτη θα σου κάνω τη χάρη και θα ασχοληθώ με την άλλη πηγή σου το άρθρο του Ριζοσπάστη. Με την ΚΟΜΕΠ διαπιστώσαμε πρώτα απ' ολα οτι δεν εχεις διαβάσει απολύτως τίποτα και δεν ειχες κατανοήσει και τίποτα. Απέδειξα παραπάνω οτι η ΚΟΜΕΠ εμφανιζει τμήμα των μικροαστικών στρωμάτων ως εργατική αριστοκρατία. Το ίδιο ομως κάνει και το άρθρο του Ριζοσπάστη που μας κοτσάρισες.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5249750
Μένει να το αποδείξουμε λοιπόν. Εμπρος!

Το μισο άρθρο του Ριζοσπάστη αναφέρεται σε κειμενα των κλασσικών για τα ανώτερα στρώματα του προλεταριάτου στις ιμπεριαλιστικές χώρες που εξαγοράζονται από το μονοπωλιακό κεφάλαιο. Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ.

Στο οπόλοιπο μισό του άρθρου ο συντάκτης επιχειρεί να θεμελιώσει τώρα ότι η Ελλάδα έχει εργατική αριστοκρατία σύμφωνα με τον ορισμό των κλασικών. Ομως, οταν επιχειρεί να θεμελιώσει αυτό που πάει να αποδειξει αναφέρεται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΟΝΟ στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και γενικεύει ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ για τους υπαλλήλους του δημοσίου που όπως προείπαμε ανάμεσά τους ειναι μικροαστικά μισθωτα στρώματα με πτυχία πανεπιστημίου: δάσκαλοι, γιατροι, λογιστές, μηχανικοι, νοσηλευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες, προϊστάμενοι κ.ο.κ

μετά στο καπάκι πάλι διαβάζουμε για φακελάκια στους γιατρούς και στις πολεοδομίες , εφοριακούς σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, που εξ ορισμού (ειδικά για πολεοδομίες και φορίες), δεν απασχολούνται σε ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλα ΔΙΕΘΥΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:

"το φαινόμενο επίσης συνδέεται με την επέκταση της κρατικής υπαλληλίας, τον εκτεταμένο χρηματισμό υπαλλήλων που στελεχώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους , τα περιβόητα «φακελάκια» σε εργαζόμενους στις υπηρεσίες Υγείας, τους όρους εργαsίας και πληρωμής ορισμένων εργαζομένων σε πολυτελή ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης."

κάθε φορά βέβαια εκπλήσσομαι. Στη ΚΟΜΕΠ μιλούσαν για τους εργαζόμενους στα κέντρα που χρυσοπληρώνονται πάνω από την αξια της εργατικής τους δύναμης (!) -σε ποιους αναφέρεται, στους μπράβους; φαντάζομαι οχι στους τραγουδιάρηδες, μήπως σ' αυτους που προσφέρουν λουλούδια; Μπα! Και αν οι μπράβοι πληρώνονται πάνω από την αξια τους, μήπως αυτο έχει ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ή επειδή ο μέτοχος του κέτνρου εξάγει κεφάλαιο στην Αιγυπτο (ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!)τι διαβάζουμε!!!!- και εδώ αναφέρεται σε ορισμένους εργαζόμενους πολυτελών ξενοδοχείων (!!!!!!!!).

παρακάτω ο Ριζοσπάτης αναφέρεται σε ΚΕΚ, ΕΣΠΑ και ΜΚΟ:
"Το αστικό κράτος αξιοποιεί όχι μόνο το κοινοβουλευτικό σύστημα αλλά και το μηχανισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα «αιρετά όργανά» του, τους θεσμούς συμμετοχής εργοδοτών - εργαζομένων, αρκετές «μη κυβερνητικές οργανώσεις» και πλήθος άλλων μηχανισμών εξαγοράς και ενσωμάτωσης των εργαζομένων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα περιβόητα κοινοτικά προγράμματα αμειβόμενης επιμόρφωσης (εξαγοράς) για συνδικαλιστικά στελέχη και άλλους εργαζόμενους που υποδεικνύουν οι ενσωματωμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες."

Που κολλάνε βρε οι καπιταλιστές των ΚΕΚ, ΕΣΠΑ και ΜΚΟ με τους εργάτες και εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτά τα κάτεργα; Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μεταφέροντας τμήμα της κρατικής δουλειάς σε ΜΚΟ, ΚΕΚ, κτλ... που κολλάει με την εργατική αριστοκρατία;

και στο φινάλε χωρις να αποδεικνύει ο Ριζοσπάστης τίποτε απο αυτό που υπόσχεται οτι θα αποδείξει διευκρινίζει οτι δεν αναφέρεται στην διαφορά μισθών που ανταποκρίνεται στη ψαλίδα του καταμερισμού της εργασίας μεταξύ ανειδίκευτων και ειδικευμένων της εργατικής τάξης!!!!!!

Μας πείσατε!!!

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

α, καλά θερσίτη το τερμάτισες. Η Μητσοτάκαινα βρε ήταν μάνταζερ σε ΜΚΟ , οχι υπάλληλος ούτε εργάτρια. Συνέχισε να εκτιθεσαι με αυτά που γράφεις.
Κανεις δεν σε παίρνει στα σοβαρά άλλωστε :-)

Πάτε να μας παρουσιάσετε το ξέπλυμα χρήματος ως επένδυση του μονοπωλιακού κεφαλαίου! Αστειότητες!

συμμετέχω στην αντιπαράθεση για τους τρίτους, γιατι γνωρίζω οτι πολλοι δεν ειναι διατεθειμενοι να διαστρεβλώσουν τους Μαρξ-Εγκελς-Λένιν-Στάλιν και να εμφανίσουν ξαφνικά εργατική αριστοκρατία στη...ψωροκώσταινα!!!, που σήμερα βρίσκεται υπο διεθνή οικονομική και πολιτική επιτροπεία οπως τα παλια τα χρόνια.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

τι μόνο ..μαλάκας, γράψε κι αλλα. Ειπαμε εγώ δεν μασάω απο τέτοιου τύπου χαζομάρες και φερσίματα
συνέχισε λοιπόν με τη ψυχοθεραπεια σου, ελπίζω να έχει αποτελέσματα :-)

και να σου αποκαλύψω ενα μυστικό, πολλές φορές κατι τύποι σαν και εσένα, βοηθούν να εκτιθενται αλλοι που εχουν λιγο παραπάνω ψυχραιμία απο εσένα, αλλα ειναι χειρότεροι οπορτουνιστές απο εσένα ;-) και σχεδόν πάντα λακίζουν στις αντιπαραθέσεις.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά από όλη την κουβέντα και την αντιπαράθεση έχω κάποια απορία όντας και μη ιδιαίτερα διαβασμένος στα οικονομικά η οποία έχει δύο σκέλη προς Κουίντο και προς τους αντιλέγοντες: Εάν το μεγαλύτερο σύνολο των μισθωτών του δημοσίου ανήκει στα μικροοαστικά στρώματα και πάντα έχοντας υπόψη τον αριθμό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού (όπως θυμάμαι πρόχειρα από τις θέσεις του 19ου Συνεδρίου), η εργατική τάξη ποσοτικά έχει αυξηθεί στην ελληνική κοινωνία και μέσα από ποιές οικονομικές δραστηριότητες, και εάν από την άλλη οι περισσότεροι μισθωτοί του δημοσίου αποτελούν εργατική αριστοκρατία, από ποια πηγή αντλείται η υπεραξία για τη συντήρηση τους (ή ορθότερα επαρκεί το εγχώριο εργατικό δυναμικό ως πηγή απόσπασης της υπεραξίας που χρειάζεται για να αμειφθούν οι μισθωτοί του δημοσίου);
Κνιτάκος 1998