Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Μόναχο

Μπορεί τελικά το Μόναχο να είναι ένα "δευτερεύον", "παράπλευρο" επεισόδιο, χωρίς άμεση σύνδεση με τον ISIS, τους θαυμαστές του Μπρέιβικ κι όποιο άλλο άκρο κατασκευάζουν. Αλλά συμβάλλει στην εμπέδωση ενός κλίματος γενικευμένης τρομοϋστερίας και δίνει αφορμή για κάποιες πρόχειρες σκέψεις.

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη-φρούριο. Το φάντασμα της τρομοκρατίας και των ανεξέλεγκτων (;) "φωτεινών δυνάμεων" που απελευθέρωσε σαν μάγος η ίδια η σκοτεινή ήπειρος, ο δυτικός ιμπεριαλισμός, για να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή, και να καθυποτάξει το ανερχόμενο (κάποτε) λαϊκό κίνημα αυτών των χωρών.

Αλλά ένα κάστρο χρειάζεται και φοβισμένους, πολιορκημένους "υπερασπιστές". Χρειάζεται, κατά διαστήματα, μερικές εισβολές, που να πιστοποιούν τον κίνδυνο, τον εχθρό, να ανανεώνουν αυτόματα τα πιστοποιητικά τρόμου και την εν λευκώ εξουσιοδότηση στις αρχές να εξασφαλίσουν τάξη, ησυχία κι ασφάλεια.

Και το χειρότερο είναι πως για αυτούς είναι πια πολύ εύκολο να στήνουν ή να αξιοποιούν μια Νίκαια τη βδομάδα, για να κάνουν πέρα την ταξική πάλη. Να κατασκευάσουν γεγονότα και (οσιο)μάρτυρες, που να (οσιο)μαρτυρούν (από μαρτύρια άλλο τίποτα) την κυρίαρχη αφήγηση περί... σύγκρουσης πολιτισμών, όταν θέλουν να αποκρύψουν τη σύγκρουση των κοινωνικών τάξεων ή τις μεταξύ τους αντιθέσεις (σύγκρουση καπιταλισμών).

Κι ενώ για εμάς μπορεί να είναι βουνό ολόκληρο να στήσουμε ένα γερό κίνημα στα πόδια του, με σταθερή παρουσία και χαρακτηριστικά, που να μην υποχωρεί και να μην αποπροσανατολίζεται, να μην αφήνει την επικαιρότητα ή τις κατασκευασμένες ειδήσεις να το υπερσκελίζουν, για αυτούς θα είναι πάντα πολύ πιο εύκολο να φτιάχνουν τέτοια γεγονότα. Είναι ένα τίποτα να αφήσουν την πέτρα να κατρακυλήσει πίσω στον γκρεμό και να πρέπει να σπρώξουμε το βράχο μας από την αρχή. Δες πχ στη Γαλλία και το μεγάλο απεργιακό αγώνα, που οριοθετείται χρονικά από το Μπατακλάν και το χτύπημα στη Νίκαια.

Τους είναι πολύ εύκολο να σκηνοθετήσουν (σαν άλλοι Σπίλμπεργκ) ένα, δύο, πολλά Μόναχο, καθώς και το ιδεολόγημα που τους βολεύει κάθε φορά. Και πλέον δε χρειάζονται πια ένα άκρο ως αντίβαρο για τη δική μας δράση, για να μας τσουβαλιάζουν μαζί του, αλλά μπορούν να φτιάξουν από την αρχή όλη τη "βασική αντίθεση", με τα δικά τους πλαστά υλικά. Από τη μια οι τζιχαντιστές κι από την άλλη οι φανατικοί τύπου Μπρέιβικ, που σπιλώνουν τάχα τα δημοκρατικά ιδεώδη της Γηραίας Ηπείρου.

Δηλ της σκοτεινής ηπείρου, ιμπεριαλισμού, δυνάμεων, που τους έφτιαξαν και τους όπλισαν...

4 σχόλια:

experience είπε...

Από τη στιγμή που κανένας δεν ρίχνει ευθύνες στη Δύση για τη δημιουργία ή/και τον εξοπλισμό όλων αυτών (άσχετα τι θα βγει με το Μόναχο, τι ήταν αυτός) και όλοι είναι απλώς σοκαρισμένοι και "δεν ξέρουν τι να κάνουν" όλα είναι να'χαμε να λέγαμε. Για μένα οι Αμερικάνοι (η ηγεσία) και όλοι αυτοί που συνήργησαν σε αυτό είναι εγκληματίες έτσι απλά και απειλή για όλους και πρέπει να κλειστούν κάπου μακριά. Όλα τα άλλα είναι να περνάει η ώρα. Α και μην ξεχάσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία και ξέρω γω τη Βόρεια Κορέα γιατί χαλάνε τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Και γαμώ τους καθηγητές:

www.tovima.gr/world/article/?aid=817148

Για γέλια και για κλάμματα...

ΓΤΚ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Το γκεσέμι είναι " επισκέπτης καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Κολέγιο του Τιμίου Σταυρού στο Ουόρστερ της Μασαχουσέτης"!!! Μιλάμε για πανεπιστημιακό ίδρυμα ολκής!!
Ρε, και να μην το ξέρω, ο άσχετος.
Προφανώς η CIA, η, δεν ξέρω ποιός κερατάς στο USA έχει την αρμοδιότητα του ...."τμήματος πνευματικής κίνησης" (η δική μας η Ασφάλεια επί Χούντας είχε τέτοιο), δεν βρήκε κάποιον πιο γκλαμουράτο να σπρώξει το ...σημείωμα! Μπορεί νάτανε και λίγα τα λεφτά για τέτοια ξεφτίλα και οι σελέμπριτις προτιμήσανε να το παίξουνε "μούρη", ν' ανεβάζουμε και το "κασέ"....

Αλλά, να δείτε, που πολλοί δικοί μας "δημοκράτες κομμουνιστές"(!) θα τρέξουν να επικροτήσουν. Ο Στάλιν είναι το γενικό ισοδύναμο του κάθε μπαμπούλα στην αγορά του χυδαίου αντικομμουνισμού. Κάτι ξέρει Tovima, που κάνει την πάσα.....

Sofoklis92 είπε...

Σε συνέχεια ίσως παλαιότερου σχολιασμού μου για τα βιντεογκειμς και τις δυτικές παραγωγές σε τηλεόραση κινηματογράφο

Προφανώς και τα βίαια παιχνίδια δεν τον έκαναν δολοφόνο, αλλά θα μου έκανε εντύπωση αν δεν είχε σκοτώσει μερικούς εκατοντάδες στον υπολογιστή του πρώτα.

"Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος μεγάλωσε στην Γερμανία, καθώς οι γονείς του ήρθαν από το Ιράν την δεκαετία του '90, περνούσε πολλές ώρες παίζοντας στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή παιχνίδια που είχαν σχέση με μάχες."

http://www.nooz.gr/world/8aumastis-allou-makelari-o-18xronos