Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ένα γουρούνι λιγότερο

Πολλές φορές, όταν πεθαίνει ένα διάσημο τομάρι του αστικού πολιτικού κόσμου κι ο ιμπεριαλισμός θρηνεί ένα από τα καλύτερα πολιτικά στελέχη του, ψάχνουμε να βρούμε τον πιο βαρύ χαρακτηρισμό που θα απέδιδε καλύτερα το ποιόν του και τα συναισθήματά μας για αυτόν. Ενώ στην πραγματικότητα θα αρκούσε να αναφέρουμε τη βασική του ιδιότητα ως ιμπεριαλιστή, που τα περιέχει όλα: συμφέροντα, πολέμους, ματοκυλίσματα, πραξικοπήματα... όλες αυτές τις μικρές θυσίες που απαιτούνται για να ανήκεις στη Δύση και τον ελεύθερο ιμπεριαλιστικό κόσμο.
Αλλιώς, κινδυνεύεις να την πατήσεις (;) σαν το Φιλιππάκη, με τη δίωξη.

Λένε πως οι γονείς του Κριστιάνο ήταν πολιτικοί θαυμαστές του Ρίγκαν (από εκεί να καταλάβεις...) και για αυτό ονόμασαν το παιδί τους Ρονάλντο. Φαντάσου αντ' αυτού να ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπρεζίνσκι (που ήταν... Δημοκρατικός όμως) και να το είχαν βαφτίσει με το εύηχο Ζμπίγκνιου Ρονάλντο...

Η πορεία του Μπρεζίνσκι, που ήταν ο ιθύνων νους πίσω από κάθε ιμπεριαλιστικό, αντικομμουνιστικό σχεδιασμό της εποχής του, πριν και μετά τις ανατροπές, μπορεί να ερμηνευτεί εν μέρει βάσει των οικογενειακών του καταβολών (από ναζί, αντισοβιετικό πατέρα) και των βιωμάτων του. Αλλά αυτό δεν είναι από μόνο του ασφαλές κι απόλυτο κριτήριο.
Πολλοί αστοί ιστορικοί προσπαθούν να εξηγήσουν πχ την επαναστατική διαμόρφωση κι αποφασιστικότητα του Λένιν, ως απόρροια της εκτέλεσης του μεγάλου του αδελφού για την απόπειρα κατά του τσάρου, και της δικής του θέλησης για εκδίκηση. Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα βέβαια, ο Λένιν μπορεί να είχε γίνει κι αυτός ένας ναρόντνικος τρομοκράτης και δε θα δυσκόλευε σήμερα μερικούς "ντούρους λενινιστές" που διάκεινται ευμενώς στην "επαναστατική βία" των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Ένα άλλο βασικό δίδαγμα-αντεπιχείρημα, κατά της ατομικής τρομοκρατίας είναι πως δε φτιάχνουν τα πρόσωπα το σύστημα, αλλά αντιστρόφως, το σύστημα φτιάχνει τα πρόσωπα και βρίσκει αυτά που θα εκφράσουν πιστά τις τάσεις και τις ανάγκες του. Ακόμα κι αν εκλείψει από το ιστορικό προτσές ή τη ζωή ένας καπιταλιστής ή ένας αστός πολιτικός ηγέτης -πχ ο Μπρεζίνσκι- αυτό δε θα κλόνιζε στο παραμικρό τις βάσεις του συστήματος, που θα έβρισκε άλλο μονοπάτι κι άλλα πρόσωπα για να στηριχτεί και να προχωρήσει.

Αυτό δεν αναιρεί όμως τη σημασία και το ρόλο σημαντικών προσωπικοτήτων, πχ του Λένιν -ιδίως αυτού- ή του Μπρεζίνσκι από την άλλη πλευρά, που ήταν κι η αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις. Οι οποίες θα διατυπώνονταν τελείως διαφορετικά, εν είδει τρολαρίσματος, αν ξεκινούσαν από τον (ασήμαντο, διεκπεραιωτικό, τεχνοκρατικό) ρόλο του Παπαδήμου στο ιστορικό προτσές.

Οι υστερικές αστικές φωνές για το χτύπημα κατά της δημοκρατίας και του τουρισμού, σε μια άκρως υποβαθμισμένη, αντιτουριστική περιοχή -όπου μόνο κάποια airBNB μπορείς να βρεις- δίνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνδεση μεταξύ αστικής δημοκρατίας και κερδών, και μια ταξική αντίληψη περί δημοκρατίας, που φτάνει ενίοτε στα όρια της γραφικότητας, όπως με τη χτεσινή άμαζη συγκέντρωση για την υπεράσπιση του... κάτι. Αλλά σ' αυτό τουλάχιστον βρίσκουν ισχυρό ανταγωνισμό, από όσους ψάχνουν να βρουν ψύλλους στα άχυρα, για να κριτικάρουν το ΚΚΕ -που καταδίκασε το χτύπημα και την ατομική τρομοκρατία εν γένει ως κινηματική μέθοδο.

Αν πάντως οι πολυάριθμοι υπερασπιστές του Παπαδήμου και της αστικής τρομοκρατίας χωρούσαν -και οι 50- σε ένα αστικό λεωφορείο και μάλιστα ως καθήμενοι -χωρίς καν όρθιους επιβάτες- και μπορούσαν να συγκριθούν μόνο με τη λαοθάλασσα που συγκέντρωσε ο Βαρουφάκης στο Σπόρτινγκ ... την Παρασκευή, το θέατρο Πέτρας ήταν σχεδόν γεμάτο, στη συναυλία του ΠΑΜΕ και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, παρά την απόσταση και τα ύπουλα σύννεφα (ναι αλλά δεν έπαιζε μπάσκετ την ίδια ώρα). Τελικά τα σύννεφα πέρασαν και δεν ακούμπησαν, και δε βρέθηκε κάποιος "Κακοφωνίξ" που θα ενεργοποιούσε την οργή της φύσης και το ξέσπασμά της -εξάλλου σχεδόν όλοι οι ερμηνευτές έχουν σπουδαίες φωνές.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, κρατάμε:
-την πολύ δύσκολη συγκυρία (2015) στην οποία ιδρύθηκε το τουρκικό συγκρότημα Ναζίμ Χικμέτ, που άνοιξε χτες τη συναυλία με σύγχρονες μελοποιήσεις στίχων επαναστατών ποιητών.
-την ανατολίτικη μελωδική μελαγχολία και τον έντονο, σχεδόν πολεμικό ρυθμό που έχουν πολλά τουρκικά τραγούδια.
-τη δύσκολη γλωσσική επαφή μεταξύ δυο λαών που έζησαν τόσα χρόνια μαζί, αλλά κάποιοι φρόντισαν μεθοδικά να σβήσουν τα σημάδια αυτής της συμβίωσης και να  αποκαθάρουν την (καθαρεύουσα) ελληνική γλώσσα. Ευτυχώς όμως ο ταξικός αγώνας είναι διεθνής έννοια -όπως και η μουσική άλλωστε- αντιληπτή στους εργάτες όλου του κόσμου.

-το χιούμορ του Καρελλά, που έκανε μια διευκρίνιση όταν ανέβηκε στη σκηνή για το όνομά του, που εκφωνήθηκε λάθος, και τη δεύτερη φορά μας καθησύχασε: μην ανησυχείτε, δεν άλλαξα ξανά όνομα.
-Το καινούριο σύνθημα: εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟϊκοί (που δε χρειαζόταν πάντως να ακούγεται τόσο συχνά ανάμεσα στα τραγούδια).
Κι ένα άλλο που ακούστηκε αυθόρμητα για το ΚΚΕ και τις εννιά δεκαετίες (που γίνονται αιώνας πια) αν και το κόμμα δεν είχε άμεση ανάμειξη, ως τέτοιο, στη συναυλία.

-Και τέλος, την ανακοίνωση για το αντι-ιμπεριαλιστικό διήμερο στα τέλη Ιουνίου με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων από τα Βαλκάνια και την Τουρκία (που κι αυτή ουσιαστικά Βαλκάνια είναι) και τη μεγάλη αντι-ιμπεριαλιστική πορεία στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.
Κι αυτές δεν είναι απλές εθιμοτυπικές συναντήσεις, αλλά πολύτιμο όπλο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έρχεται στη γειτονιά μας.

87 σχόλια:

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Καλά, αυτή η ιστορία με την πορδή σαράντα γραμμαρίων, που έσκασε στα μπούτια του Παπαδήμου, πυροδοτώντας άλλη μια δικομματική "οξεία αντιπαράθεση" αστών vs. μικροαστών στα ΜΚΔ, θα μείνει μάλλον σαν κορυφαίο ρεζιλίκι της λεγόμενης "ελληνικής τρομοκρατίας" και των ...απηνών διωκτών της!
Βαλθήκανε να αυτογελοιοποιηθούν όλοι τους;
Tέτοιο ξευτιλίκι, με την ....προληπτική εισαγωγή στην εντατική(!), την κατάργηση της εφημερίας του μεγαλύτερου νοσοκομείου (για να δραματοποιηθεί το ..."απρόσμενο γεγονός"), η τρομολαγνεία από τα κουρδισμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, οι ρόμπες της Α/ΚΚΕ "αριστεράς", που παραλίγο να βγούνε στο δρόμο (..."Λευτεριά στον τυραννοκτόνο Γ. Φιλιππάκη") πρωτού καλά-καλά μάθουνε τι τρέχει, κι ενώ οι ίδιοι του είχανε σούρει προ τριετίας τα εξ αμάξης, γιατί είχε τολμήσει να βάλει υποψηφιότητα με το ΚΚΕ, θυμηθείτε τα αμίμητα:
Καταγγελία που χρήζει απάντησης: «Ο κομμουνιστής Φιλιππάκης ήθελε...μπλα-μπλα-μπλα"!
καθώς και
τα ξεβρακώματα τους!
Ενα μάτσο ρόμπες όλοι τους, Κράτος, ασφαλίτες, "τρομοκράτες" της πορδής, και αριστεροχώρι (πιο σωστά: πασοκοχώρι) του μικροαστικού καναπέ.

Τίποτε σοβαρό δεν έχει γίνει σε αυτή τη χώρα μετά το '49.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Α, μου ξέφυγε στο προηγούμενο: Το γραφικό της ιστορίας είναι η αγριότητα, με την οποία ("Μήπως κάποιοι ετοιμάζουν ένοπλη περιφρούρηση στις διαδηλώσεις; - Με αφορμή ένα κείμενο του Ν. Μπογιόπουλου" ) την πέφτουν στον Μπογιόπουλο, που τόλμησε να παραβιάσει το άβατο της "επαναστατικότητας" και "αυθεντικότητας" της "τρομοκρατίας"! Και δεν τώχει κάνει πρώτη φορά, αλλά φαίνεται πως τώρα παραέτσουξε....
Κοσμογονικές αλλαγές και κωλοτούμπες, αν σκεφτείτε ότι μέχρι τώρα ο Μπογιό ήταν "το καλό ΚΚΕ, με το ανοιχτό μυαλό", και δώστου λινκ και παραπομπές, μέχρι που ...τους πρόδωσε! Τόσο είχαν καταλάβει τι τους έλεγε. Μόνο από βρισίδι καταλαβαίνουν.
Οταν σας λέω ότι η πασοκοαριστερά, αντιεξουσιαστές και παρατρεχάμενοι είναι το απόσταγμα του χαμηλού ΙQ της ελληνικής κοινωνίας....
Ρε, μήπως χάνω κι εγώ τον καιρό μου, και μόνο που κάθομαι και τους χαζεύω;

------------------------------
Ατιμη συγκυρία: Το γουρούνι της ανάρτησης, ο μπρεζίνσκι, με τον ψόφο του ήρθε και κούμπωσε με το "Παπαδήμος affair". Ηταν μανούλα σε κάτι τέτοιες βρωμοδουλειές.
Κάποια μέρα, όλα θα βγούνε στο φως.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα με αφηνουν αδιαφορο οι αντιπαραθεσεις με αποσπασματα αυθεντιων , αποκομενα εντελως από την ιστορικη συγκυρια και τις αναγκες που τα καθορισαν. Με την ιδια βολικη κοπτοραπτικη μπορω να σας αποδειξω με δεκαδες τσιτατα ότι ο σαμαρας ή ο τσιπρας είναι βαμμενοι αντιμνημονιακοι και κατα του ΔΝΤ.
Παρομοιως στο ουσιωδες ζητημα για το ρολο της ατομικης βιας, ο καθενας εχει δικαιωμα να κρινει μια πραξη «τρομοκρατιας» μονο εάν λαβει υποψιν του το κοινωνικοπολιτικο περιβαλλον στο οποιο γινεται, για να καταληξει εάν είναι υπονομευτικη ή ευεργητικη για τον λαικο παραγοντα.

Συμφωνουμε ότι οι πραξεις ατομικης «τρομοκρατιας» δεν μπορουν και δεν είναι ικανες να υποκαταστησουν τις μαζικες εκδηλωσεις του λαου, ποτέ.

Αυτό όμως δεν σημαινει όμως ότι ολες οι ατομικες πρωτοβουλιες ιδεολογων αγωνιστων είναι παντα καταδικαστεες ή ότι παντα «καταποντιζουν, απονομιμοποιουν, αποπροσανατολιζουν, διασπουν» το λαικο κινημα. Αντιθετα, ιστορικα πολλες φορες τετοιες ενεργειες λειτουργουν ως φυτιλι για να ξυπνησουν οι συνειδησεις, να τροφοδοτησουν με ενεργεια διαδηλωσεις, εξεγερσεις που σε άλλες περιπτωσεις δεν θα ξεσπουσαν ποτε.

Αρα είναι ένα πραγμα το να μη προτιμας την δραση μιας οργανωσης ενοπλης παλης και να ασκεις εστω αυστηρη κριτική για αστοχες ενεργειες και εντελως άλλο πραγμα να τασσεσαι με το λεγομενο «αστικο, δημοκρατικο, συνταγματικο τοξο», υπερ της ομαλοτητας του συστηματος, καταδικαζοντας αμεσα και απολυτα κάθε προσπαθεια διαταραξης του. Το πρωτο είναι θεμιτο, το δευτερο είναι καθαροαιμος οπορτουνισμος. Οσοι θελουν να το καταλαβουν αυτό, το καταλαβαινουν, οι υπολοιποι μπορουν να συνεχισουν να παιζουν κοπτοραπτικη με αποσπασματα σε ότι τους βολευει.

Και κάτι άλλο: ευτυχώς που το αιμοβορικο γερακι πεθανε «ειρηνικα» και δεν τραυματιστηκε αυτος και η φρουροι του σε καμια αποπειρα και σας εβγαλε από την αμηχανη θεση να στειλετε κατι παρομοιο σαν «…Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Μπρεζίνσκι και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του»

nosotros54

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ: "ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΒΟΜΒΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ".

ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ. ΠΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ;

ΠΟΛΛΟΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ.

ΕΥΚΑΡΙΑ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΣΒΗΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΟΙ ΑΣΤΟΙ.

ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ. ΤΩΡΑ ΔΝΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ.
ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ.

ΘΑΝΑΤΟΣ.

ΣΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ.

ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σε σχόλιο του, σχετικά με τις διάφορες δηλώσεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λουκά Παπαδήμο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Όσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων».

Η διαφορά του επαναστατικού κόμματος από τους τζαμπαμάγκες-όργανα του κάθε επιτήδειου και αδίσταχτου Μπρετζίνσκι...

Και, συνάγω εγώ, το ποιός επωφελείται από τις πορδές των σαράντα γραμμαρίων, οδηγεί άνετα στον πραγματικό αυτουργό, πίσω από τους ενδεχομένους (;-άσε να βρεθούν πρώτα....) και προθύμους χρησίμους ηλιθίους διαμεσολαβητές, που όλοι ξέρουμε.
Θυμηθείτε και την ...απογομωμένη(!) ρουκέτα στά κούτελα της αμερικανικής Πρεσβείας προ ετών.
Η ψυχούλα του μικροαστικαριάτου της πατρίδας μας τραβάει δούλεμα και οι social engineers του το παρέχουν σε τακτικές δόσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι θα βρισκόμασταν στο τσακ σε επαναστατική κατάσταση αν είχε ψοφήσει ο παπαδήμος. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, κι ακόμη χειρότερα χάθηκε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με την απαράδεκτη ανακοίνωση του κόμματος, που για μια ακόμη φορά δεν έσπρωξε προς την σωστή κατεύθυνση ευχόμενο "καλό ψόφο". Βέβαια και παλιότερα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν δινόταν σύσσωμη η μάχη εναντίον του παπαδήμου μαζί με συριζα κτλ, κι ο "αναρχικός" χώρος είχε βγει μπροστάρης και πάλι αφήνοντας στην άκρη τις μολότωφ (πέραν αυτών που προορίζονταν για παμίτες) και πιάνοντας τα συριζαϊκά ψηφοδέλτια, πάλι κοιμόταν το κόμμα.

Μετά βέβαια τα τελευταία, τα ρεπορτάζ από τους ΝΥΤ (που αντί να βάζουν σε σκέψεις μερικούς για το πώς προωθείται όπως όπως η νεοφιλελευύθερη ατζέντα που θέλει την καταστροφή όλων των κρατικών δομών και το πέρασμα των πάντων στην ιδιωτική πρωτοβουλία με τον μανδύα του ακτιβισμού σε πολλές περιπτώσεις, έστω να τους βάλουν να πουν δυο κουβέντες από την δική τους οπτική ρε παιδί μου, τα περιφέρουν από δω κι από κει ως παράσημο), την προβολή της μονοήμερης των ντελιβεράδων από παντού (δεν είναι όλες οι μονοήμερες κακές έτσι; δεν είναι τελικά η απεργία παρωχημένο μέσο σωστά; δεν είναι οι εργάτες το πιο αντιδραστικό κομμάτι της κοινωνίας; γιατί άλλα ακούγαμε μέχρι τώρα, αλλά βέβαια το κόμμα είναι αυτό που απαξιώνει ό,τι δεν ελέγχει κι ας συμμετέχει πάντοτε με τις δυνάμεις του σε όλες τις δράσεις στα σωματεία συμφωνεί δεν συμφωνεί με αυτές στην στόχευση, όχι σαν κάτι άλλους), τις φοβερές δράσεις ρουβίκωνα κτλ, είναι ξεκάθαρη ότι έχουν αλλάξει πάρα πολλά, ο αγώνας περνάει σε άλλα επίπεδα κοκ.

Ijon Tichy

ΥΓ: Είχε πάλι πορεία προς την σούδα σήμερα, αλλά πού να τρέχουν οι ξηροσκυφτούληδες (έστω για τον τραμπ ρε παιδί μου, ντάξει όταν ήταν στα πράγματα ο "χαρισματικός" ήταν κατανοητό). Και για τον μπρεζίνσκι τι είναι αυτά που λες ρε αναρχοκουβέλη; Δεν έδωσε αγώνες ο άνθρωπος ενάντια στο "ανελεύθερο και δικτατορικό καθεστώς" της εσσδ;

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Η μόνη πραγματικά τρομοκρατική* οργάνωση, που υπήρξε σε αυτή τη χώρα, ήταν η ΟΠΛΑ.
Αλλά απαρτιζόταν από ήρωες, είχε πίσω της τρείς τεράστιες λαϊκές οργανώσεις, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΚΚΕ, και λειτουργούσε σαν στρατιωτική οργάνωση, με τον πιο απόλυτο συγκεντρωτισμό και πειθαρχία θανάτου: "Το οπλιμένο τιμωρό χέρι του Λαού".
Μετά ήρθε ένας ολόκληρος στρατός τρομοκρατών - "συμμορίτες" τους λέγανε - ο ΔΣΕ.
Αυτά, ούτε τα έστησε, ούτε θα μπορούσε να στήσει κανένας Μπρεζίνσκης.
Σε αντίθεση με τις διάφορες φάρσες και μαϊμουδιές, που μας σερβίρουν ανελλιπώς από το '75 και δώθε, για εμβολιάσουν τον Λαό με ακίνδυνα "αντισώματα".
Καραγκιοζιλίκια.
--------------------------------------
(*)Τρομοκράτης = αυτός που τρομοκρατεί τους δυνάστες και τα καρακόλια τους.
O όρος σήμερα έχει κατακρεουργηθεί και γελοιοποιηθεί από την Αντίδραση, που δε θέλει καθόλου να πάει άκλαυτη, και παίρνει όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα γι αυτό μέτρα, όπως βλέπουμε.
Αλλά θα γυρίσουν οι καιροί.

zoot horn rollo είπε...

Καλη φαση που κανεις κοπτοραπτικη και τη καταδικαζεις ταυτοχρονα.

Ανώνυμος είπε...

"Αντιθετα, ιστορικα πολλες φορες τετοιες ενεργειες λειτουργουν ως φυτιλι για να ξυπνησουν οι συνειδησεις, να τροφοδοτησουν με ενεργεια διαδηλωσεις, εξεγερσεις που σε άλλες περιπτωσεις δεν θα ξεσπουσαν ποτε."

Ας μη μείνουμε στη λογική της ανάθεσης που κατα τα άλλα με πάθος παλεύει ο αναρχοβοθρος, μόνο και μόνο για να τον αναπαράγει σε κάθε μορφή ύπαρξης του, μια απο αυτές είναι και το ξεκομένο ένοπλο απο ομάδες ντεσπεράντο που πράτουν στο όνομα του λαού χωρίς καμμία σχέση με το κίνημα του- κλασσική περίπτωση τα μπάχαλα που μόνοι τους τα αποφασίζουν, μόνοι τους τα επιβάλουν σε μια πορεία και αμα κάποιο μπλοκ αποφασίσει οτι δε θέλει να έχει σχέση μαζί τους και περιφρουρηθεί, το λένε και ρουφιάνους.



Ποιές είναι αυτές οι "Πολλές φορές" που διαδηλώσεις "τροφοδοτήθηκαν" και γίναν και... εξεγέρσεις με αφορμή κάποια τέτοια ενέργεια(διαλεκτική απο τα LIDL). Για πες να γελάσουμε. Και για να προλάβω τη παπάτζα, μη μου πεις ιταλική αυτονομία, γιατί εκεί ήταν τελείως άλλη η υπόθεση. Πες μου απο Action Directe, RAF, 17N, ΣΠΦ, ΕΑ και όποιους άλλους αυτόκλητους σωτήρες.


Αντιαναρχας

Ανώνυμος είπε...

Σε φάση μόνο σήμερα, πέρα απο δεκάδες άλλες δραστηριότητες, το ΚΚΕ έκανε 2 αντινατοικες πορειες σε αλεξανδρουπολη και κρητη. Στη πελλοπονησο τιμησε τη μοναδικη εργατικη επανασταση που εχει γινει στην ελλαδα(το ΔΣΕ), και κανει και δευτερη δηλωση για την επιθεση απεναντι σε ολους αυτους που ταυτισαν το εργατικο κινημα με αυτην, δειχνοντας το αυτονοητο, τι τους ποναει πραγματικα.

Και ερχεται η κουραδα να πουμε και μας λεει οτι το ΚΚΕ ειναι στο συνταγματικο τοξο γιατι νοιωθει επαναστατης γιατι εγραψε στο φβ του "καλα να παθει ο κερατας" ξερω γω.


αντιαναρχας

Αναυδος είπε...

δυστυχως στα μυαλα των αναρχοαναρχων μια στρακαστρουκα μετρα πολυ περισσοτερο απο μια διαδηλωση μια απεργια τη συνεχη προσπαθεια να οργανωθει ο λαος να αλλαξουν οι συνειδησεις

ποτισμενοι απο τη μικροστικη τους ιδεολογια νομιζουν οτι λιγοι φωτισμενοι στα μουλωχτα θα σωσουν το ποπολο σπαζοντας αμαξια και βιτρινες καιγοντας κινηματογρφους και περιπτερα βαζοντας βομβες σε ατμ, και στελνοντας δεματα σε συνταξιουχους πολιτικους ο καπτεν αμερικα με το α στην ασπιδα

ποιος εστειλε τη βομβα στον παπαδημο αγνωστο μπορει να ειναι ο ιδιος η κυβερνηση η εταιρια που περιμενει την προμηθεια για τα νεα μηχανηματα ανιχνευσης εκκρηκτικων κλπ.

η ηλιθιοτητα ακομη κι οταν ειναι ακουσια στην πολιτικη ειναι εγκλημα

Poe είπε...

δυο σε τιμη ενος

Ανώνυμος είπε...

Το οτι ζηταει ο καθε ακαπνος αυτες τις μέρες σε τουιτερ και μπλογκ πιστοποιητικα επαναστατικοτητας απο το ΚΚΕ με αφορμή τον Παπαδημο πραγματικα με ξεπερνα.
Επισης με ξεπερνα η κουβέντα για την ατομικη τρομοκρατία. (πολλα + στο Σεχταρ για την υπενθύμιση του νοήματος της λεξης)
Οπως και να εχει οι "λενινιστες" αντιπαλοι του ΚΚΕ εχουν αποχαιρετησει τη διαλεκτικη καιρο τωρα. Αληθεια τι σχεση εχει η σημερινή περιοδος με την περιοδο 1905-1917 που μιλά ο Λενιν για την ατομικη τρομοκρατία ως ατελεσφορη και επιζημια πλην ομως ηρωικη.
Ειναι το ιδιο ο Τσαρος και το καθεστως του στη συνείδηση των μαζων με την αστικη κοινοβουλευτικη δημοκρατία? Αντιμετωσε το κομμα τον Παναγουλη πχ οπως σημερα τους ΣΠΦ? Οχι. Γιατι? Νομίζω δε χρειάζεται απαντηση. Οπως μπορεί να αναλυσει μαρξιστικα καταλαβαινει.
Τι σχεση εχει η περιοδος των τελων του 19ου αιωνα και αρχων 20ου ως προς την τακτική ενσωματωσης, δικτια διαβρωσης και πληροφοριων της αστικης ταξης? Λες και 100 χρονια με κοκκινη προβια, αντεπαναστασεις, προβοκατσιες, ραδιουργιες της αστικης ταξης περασαν και δεν ακουμπησαν τον καναπεδατο συρφετο που κατακρινει μια φραση πολιτικου πολιτισμού του ΚΚΕ ή κουναει το δάχτυλο οτι δε σακατεψαμε το Τζημερο στο ΠΣ. Ποιοι αυτοι που δεν εχουν παθει ποτε ουτε γρατζουνιά απο γκλοπ μπατσου. Καθηγηταδες ακαπνοι, καναπεδατοι....

ratm

Ανώνυμος είπε...

Όντως θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει ο νοσότρος μία από τις "πολλές φορές" που οι ατομικές ενέργειες λειτούργησαν ως φυτίλι για κοινωνική ανάταση.

φάνης

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΡΑΜΣΕΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Επεσε περονόσπορος για τους νεοφιλελέδες μέσα στο τριήμερο.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

@nosotros54
"Αυτό όμως δεν σημαινει όμως ότι ολες οι ατομικες πρωτοβουλιες ιδεολογων αγωνιστων είναι παντα καταδικαστεες ή ότι παντα «καταποντιζουν, απονομιμοποιουν, αποπροσανατολιζουν, διασπουν» το λαικο κινημα. Αντιθετα, ιστορικα πολλες φορες τετοιες ενεργειες λειτουργουν ως φυτιλι για να ξυπνησουν οι συνειδησεις, να τροφοδοτησουν με ενεργεια διαδηλωσεις, εξεγερσεις που σε άλλες περιπτωσεις δεν θα ξεσπουσαν ποτε."

Πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό. Παραδείγματα;


ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Οι "λενινιστές" αντίπαλοι του κκε ποιοί είναι ακριβώς; Οι ανταρσολαετζήδες με τους εργατοαγωνιστές, κορδάτους κτλ που βλέπαν επαναστατικές καταστάσεις και με την ευκαιρία της αριστεροεργατικής κυβέρνησης (του συριζα), και με τις περήφανες διαπραγματεύσεις κτλ; Ή μήπως οι τουιτερικοί ατσάλινοι που βρίσκουν πιο λογικό τον κασιδιάρη από το κόμμα στο συριακό (ναι γράφτηκε κι αυτό, από το κράξιμο για το μάζεμα τροφίμων βέβαια ήταν φυσικό να φτάσουμε στο καλώς τους καίνε ζωντανούς τους πρόσφυγες-μετανάστες);

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοι και γενικά και συγκεκριμένα... Πολυ συγκεκριμενα θα έλεγα...

ratm

Vankas είπε...

Ο Ζορο και οι Power Ranger ειχαν καποιο ενδιαφερον μεχρι την υστερη παιδικη ηλικια. Μετα μαθαμε πως γινονται τα παιδια...

Ανώνυμος είπε...

Οσοι περιμενουν να δωσω εγω παραδειγματα για επιτυχημενες ενεργειες ατομικης βιας, τοτε θα πρεπει να ξαναδουν τι εννοω με τους ορους «επιτυχημενες ενεργειες». Οπως εγραψα και παραπανω «ιστορικα πολλες φορες τετοιες ενεργειες λειτουργουν ως φυτιλι για να ξυπνησουν οι συνειδησεις, να τροφοδοτησουν με ενεργεια διαδηλωσεις, εξεγερσεις που σε αλλες περιπτωσεις δεν θα ξεσπουσαν ποτε».

Εχω πει ηδη οτι η ατομικη βια ειναι αδυνατο να αντικαταστησει το μαζικο λαικο κινημα.Αλλα ποιος μπορει ποτε να μετρησει την ταραχη στη συνειδηση, την εμπνευση για ξεκουνημα, το σπασιμο του φοβου που προκαλει μια ατομικη πρωτοβουλια τιμωριας εναντια σε οτι εκπροσωπει το αδικο, την εξουσια του καταπιεστη;

Μονο στον ελλαδικο χωρο, απο την εποχη των Τυρρανοκτονων και τους Τσακιτζηδες μεχρι την ΟΠΛΑ και τον Παναγουλη, οι πραξεις ατομικης τρομοκρατιας ειτε επιτυχημενες ειτε οχι, καταφερναν ενα πραγμα: να δειξουν οτι οι εξουσιαστες καθε μαυρης εποχης δεν ειναι μονιμοι, δεν ειναι ανικητοι. Καθε λεγομενη «τρομοκρατικη ενεργεια» φερνει πισω της ενα πολιτικο μηνυμα και αυτο το μηνυμα περναει στο λαικο υποσυνειδητο ανεξαρτητα της αποτελεσματικοτητας της ενεργειας.

Ειπαμε, ενα «φυτιλι» και τιποτα παραπανω δεν μπορει να γινει μια ατομικη πρωτοβουλια τιμωριας υπερ του λαου. Η ιστορια βριθει τετοιων παραδειγματων που ομως η επιρροη ή οχι μιας ενεργειας ειναι αδυνατο να καθοριστει αντικειμενικα στην εκταση της. Να παμε και σε συγκεκριμενο παραδειγμα: η αποτυχημενη ενεργεια του Αλεξανδρου Ιλιτς Ουλιανοφ εναντια στον Τσαρο, ποσο σιγουρο κανει καποιον οτι δεν επηρεασε καθοριστικα και για παντα, τον μικροτερο αδελφο του να ακολουθησει τον δρομο που ακολουθησε; Ακριβως εκει κρινεται και μια «τρομοκρατικη» ενεργεια που δεν χρειαζεται καν να ειναι πετυχημενη για να επηρεασει πολλους και να εμπνευσει ακομα περισσοτερους. Τωρα το εάν μια τετοια ενεργεια βοηθαει στην χειραφετιση ή όχι του λαου, θα το δειξει το μελλον και όχι οι καταδικαστικες ανακοινωσεις κομματων, αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

nosotros54

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Μεσάνυχτα έχεις, παλληκάρι μου, από αυτό, που λέμε "κοινωνικό γίγνεσθαι".
Οι "φυτιλιές", χωρίς οργάνωση και διαφωτιστική προεργασία, το μόνο, που θα κάνουν είναι να "ανάψουν" κάτι, ένα προσάναμμα, που είναι ήδη έτοιμο.
Αλλά όλο το πρόβλημα είναι, πως ετοιμάζεις αυτό το προσάναμμα .
Σήμερα το "προσάναμμα" το έχουν μαζέψει άλλοι, και είναι αντιδραστικό, γιατί το έχει επεξεργαστεί καλά η Αντίδραση με τα καρακόλια της, τα ΜΜΕ και όχι μόνο. Την κάνατε την κουτσουκέλα σας τότε με την "Μαρφίν" και είδατε τι είδους "φωτιά" πήρε η κοινωνία με εκείνη τη "φυτιλιά" σας. Κάψατε τα μπατζάκια σας, και φρενάρατε και το αδύναμο κίνημα. Βάλατε άλλη μια "φυτιλιά" τότε στη "Μ. Βρεττάνια", στις 20/10/11, εναντίον του ΠΑΜΕ, ξεσηκώσατε πάλι τα αντιδραστικά αντανακλαστικά ενός μικροαστικού μέρους της Κοινωνίας, αλλά ευτυχώς το ΚΚΕ έχει ρίζες στην ελληνική κοινωνία και τη σβήσαμε όλοι γρήγορα εκείνη τη "φωτιά", που πήγατε να ανάψετε.
Τι έκαναν επί 30 χρόνια οι "φυτιλιές" της διαβόητης "17Ν";
Ξεσήκωσαν κανένα κίνημα; Η μήπως το έπνιξαν;
Και θέλει πολύ να καταλάβεις, πως άμα ήθελε το αστικό κράτος, μπουζούριαζε άτομα της διανοητικότητας των Ξηρών και των Τζωρτζάτων μέσα σε δυό-τρείς μήνες; κι όχι να τους έχει ~27 χρόνια "αμολητούς";
Εχεις ποτέ κάνει πραγματική παράνομη δουλειά, να σε καρφώνει ο γείτονας και ο αδερφός σου, να δεις πόσα απίδια βάνει ο σάκκος;
Πάτε καλά;
Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι αυτές τις άκαιρες και προβοκατόρικες "φυτιλιές" τις βάζει η Αντίδραση, που είναι μια χαρά δικτυωμένη στο ξέφραγο αμπέλι της Αναρχίας, με τους πράκτορές της;
Νομίζεις πως ένας ήταν ο Ντάνος Κρυστάλλης, και ...πάει πέρασε;!;!
Και τι κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο; Τρώνε τα λεφτά τους και τα ξύνουνε; Οι μήπως αναπαράγουν κάθε μέρα χιλιάδες κρυστάλληδες;
"Φυτίλια" βάλανε στον παραπλανημένο κόσμο, και στην "Αραβική Ανοιξη", και στην πλατεία Μαϊντάν, και στην Συρία, και ιδού τα αποτελέσματα! Πέτυχαν αυτό, που ήθελαν!
Και, στο φινάλε, ποιός σου είπε ότι η Ο.Π.Λ.Α. ήταν οργάνωση ....ατομικής τρομοκρατίας!;!;!;
Στην κοσμάρα σας ζείτε.....

zoot horn rollo είπε...

Nosotros οπως λεμε ΑΚ;
Εχει τη σημασια του...

Ανώνυμος είπε...

Αμα ο Λένιν εκκινούσε με έμπνευση τον αδερφό του θα γινόταν ναρόντνικος και όχι μπολσεβίκος. Εκτός αυτού είναι κάπως στρεβλό να ταυτίζεται η δράση της οπλα που ήταν συμπληρωματική σε μία μαζική πολιτική οργάνωση με ξεκομμένες απόπειρες δολοφονιών ή ακόμα και των δύο παράπανω με τους τυραννοκτόνους(!) της αρχαιότητας. Περιττό να πούμε ότι καμία από τις δράσεις αυτές δεν είχε την καθοριστική συμβολή στην εκκίνηση των μαζικών αγώνων (η οπλα έπεται της εκκίνησης κατά πολύ, ο παναγούλης ηρωικός μεν σε αντίθεση με τα τωρινά "καλόπαιδα" αλλά δεν επηρέασε δε τις διεργασίες συγκρότησης των αντιδιδακτορικών οργανώσεων της εποχής, ο αδερφός του λένιν επίσης πολλά χρόνια πριν από οποιαδήποτε εκκίνηση μαζικών αγώνων και για τους τυραννοκτόνους δεν παρατηρώ κάποια σύνδεση του αγώνα τους με την ανατροπή της δουλοκτησίας ή των ταξικών κοινωνιών, οπότε άστο καλύτερα.


Οχι, ότι έχει σημασία ιδιαίτερη αλλά οι δολοφονικές επιθέσεις σε αστικό πολιτικό προσωπικό που είναι εν'ενεργεία εξυπηρετούν μία κινηματική λογική προηγούμενων αιώνων (είπαμε ναροντνισμός) που αναιρείται στην περίπτωση μίας μη δολοφονικής επίθεσης με καθυστέρηση 5 χρόνων.

Ευτυχώς άρχισες μερικώς να τα μαζεύεις, παρά τα αποτυχημένα παραδείγματα, και είμαι σίγουρος ότι η συζήτηση γίνεται μεταξύ ενηλίκων.

Ο.Χ.Ε.Π.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

οταν ο μικροαστος εξασκει την ¨"επαναστατικοτητα" του ...

Αναυδος είπε...

ενδεικτικο του ιδεαλιστικου χαρακτηρα της αναρχικης φιλοσοφιας
απο τους χιλιαδες λογους που εκαναν το Λενιν επανασταστη διαλεγουμε αυτον που μας βολευει

επισης γιατι η αναφορα μονο στον Παναγουλη (καλο θα ειναι να ψαξει να βρει ποιος προμηθευσε τον Παναγουλη με τα εκρηκτικα) και οχι στον Καραγιωργα ή στον Σημιτη Μαλλον επειδη θα εβλεπε και ο ιδιος οτι αυτου του ειδους η πολιτικη δραση ειναι ιδιο της σοσιαλδημοκρατιας και των μικροαστων

Ανώνυμος είπε...

Ε, όσο για τους τυραννοκτόνους της αρχαιότητας, μια ματιά στον Θουκυδίδη κακό δεν θα ’κανε, εκεί ντε που γράφει για τον Αρμόδιο, τον Αριστογείτονα και τα ρέστα: έκτο βιβλίο, κεφάλαια από πενήντα τέσσερα ως και πενήντα εννέα (επιγραμματικά δυο φράσεις: «τὸ γὰρ Ἀριστογείτονος καὶ Ἁρμοδίου τόλμημα δι᾿ ἐρωτικὴν ξυντυχίαν ἐπεχειρήθη» [6, 54, 1] και «τοιούτῳ μὲν τρόπῳ δι᾿ ἐρωτικὴν λύπην ἥ τε ἀρχὴ τῆς ἐπιβουλῆς καὶ ἡ ἀλόγιστος τόλμα ἐκ τοῦ παραχρῆμα περιδεοῦς Ἁρμοδίῳ καὶ Ἀριστογείτονι ἐγένετο» [6, 59, 1]). Έτσι, για να μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή…

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Εγω την αναφορα στον Παναγουλη την εκανα για να δειξω οτι αλλο η μορφη παλης της ατομικης τρομοκρατίας σε αλλη φαση και εποχη και αλλη τωρα. Αλλο το τσαρικο καθεστώς ή η χουντα και αλλο η αστική κοινοβουλευτικη δημοκρατία στη συνειδηση των μαζων. Αλλο να είναι το κομμα και το κινημα υπο διωγμο και παρανομο αλλο σε σχετικη νομιμοτητα.
Σε καθε περίπτωση αλλες οι προθεσεις οσων υπερασπιζονταν την ατομικη τρομοκρατια το 1905 ή οι προθεσεις του Παναγουλη και αλλες οι προθεσεις οργανωσεων "φαντασματα" που παρουσιαστηκαν κατα τη διάρκεια του λεγόμενου ψυχρου πολεμου και στην Ελλάδα μετα τη μεταπολιτευση.

ratm

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ;

ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

ΠΟΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΤΡ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ;

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε Θερσίτη,
πεστα ...
παρε και ενα δωράκι
http://www.eksegersi.gr/issue/917/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/28570.%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7

o ασπονδος φιλος σου :-)

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΣΙΤΗ
δε νομιζω οτι ειπε καποιος αυτο που λες.
Ασφαλως και η ανυπαρξια του κινηματος δεν οφειλεται στους ΣΠΦ ή σε αλλες οργανωσεις ατομικης τρομοκρατιας.
Αλλα οτι η CIA ειχε ολοκληρο δικτιο ''κοκκινη προβια'' απο τετοιες οργανωσεις για να προβοκαρει ειναι γεγονος το παραδεχονται ολοι πια.
Οτι τα μελη της 17Ν αλληλοκατηγορουνται για ρουφιανοι της ΕΥΠ και της Cia επισης γεγονος.
Για το πως αξιοποιησε το αστικο κρατος για παραπερα καταστολη που θα νομιμοποιειται στη συνειδηση των μαζων τη δραση αυτων των οργανωσεων επισης γνωστο.
Ο Παναγουλης ηταν ενας αγωνιστης δημοκρατης. Με αγνες προθεσεις και αυταπατες. Αυτες τον οδηγησαν ισως και στο να τον σκοτωσει τελικα οχι η χουντα αλλα η αστικη δημοκρατια στην οποια πιστευε μεν αλλα δεν ηταν σιγουρα αυτο που νομιζε...
Σε καθε περιπτωση ατελεσφορη η ενεργεια του για δολοφονια του Παπαδοπουλου αλλα δεν θα τον βαλω στο ιδιο καζανι με αμφιλεγομενες και υποπτες προσωπικοτητες οπως οι Ξηροι, ο Κουφοντινας , ο Γιωτοπουλος ή τα χυλιγκανια της ΣΠΦ.
Και ναι ηταν αλλο το τσαρικο καθεστως και η χουντα και αλλο η αστικη δημοκρατια οχι για μας τους κομμουνιστες αλλα για τις πλατιες εργατικες μαζες που εχουν την αυταπατη της συμμετοχης, του εκλεγειν και εκλεγεσθε κλπ
Το επιπεδο αυτης της συνειδησης πρεπει να το παιρνει υποψη του ο επαναστατης ο πραγματικος.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη γίνεται μία συγκεκριμένη συζήτηση και είναι κάπως αντιπαραγωγικό για την οικονομία της συζήτησης να αποκόπτονται φράσεις από αυτό που συζητιέται.

Η συζήτηση είναι σχετική με το αν η ατομική τρομοκρατία έχει αποτελέσει σπίθα για μαζικά λαϊκά κινήματα.

Ιστορικά δεν έχει επιβεβαιωθεί πουθενά ο συγκεκριμένος ισχυρισμός. Θεωρητικά επίσης και οι όποιες αναφορές στην... οικογένεια του Λένιν είναι εκ του πονηρού για να θολώσουν κάποιοι τα νερά για την πραγματική διέξοδο από τα προβλήματα του λαού.

Μία τέτοια λογική που απροσανατολίζει από την πραγματική διέξοδο, άσχετα με το αν γίνεται σε έδαφος αστικής δημοκρατίας ή αστική δικτατορίας, άσχετα με τις καλές ή κακές προθέσεις έχει και αυτή το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, όσο προπαγανδίζεται ως σπίθα της επαναστατικής δράσης.

Υ.Γ. Η ατομική τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν άρχισε και δεν τελειώσε στην 17Ν.

Υ.Γ.2 Η τωρινή επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι μία ενιαία διαδικασία που ξεκίνησε ήδη από τα τέλη του 80'. Το να αποκόβουμε τις πιο ακραίες φάσεις αυτής της διαδικασίας είναι ντε φάκτο άρνηση της ταξικής προσέγγισης ότι η επίθεση είναι σχεδιασμένη στρατηγική του κεφαλαίου. Αυτονόητα, κάποιος μετά διολισθαίνει σε γνωστές χρεοκοπημένες θέσεις σοσιαλδημοκρατικές, ρεφορμιστικές για τον χαρακτήρα της επίθεσης. Φυσικά πια με τέτοια αφηγήματα πείθονται για τις ευεργητικές ή ουδέτερες ιδιότητες της ατομικής τρομοκρατίας μόνο όσοι θέλουν να πεισθούν.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω, μιας και ο στόχος είναι προγανώς η δημιουργία των νέων λένιν (τα είπε ο οχεπ παραπάνω για το γελοίο αυτού του επιχειρήματος αλλά ας το πάρουμε έτσι ως υπόθεση εργασίας), να φανταστώ ότι την ενέργεια εναντίον του παπαδήμου θα ακολουθήσουν ενέργειες εναντίον του αλέξη και άλλων συριζαίων της κυβερνήσεως; Γιατί ο αδερφός του λένιν τον τσάρο προσπάθησε να ξεκάνει, όχι τον προπάππου του τσάρου από το σόι της μάνας ξέρω γω. Μια τέτοια ενέργεια πέρα απ'τα φυτίλια που θα έβαζε από δω κι από κει, θα έβγαζε κι ενδιαφέρουσες αντιδράσεις από τους φιλοκυβερνητικούς μουτζαχεντίν, τους "εξαπατημένους" και τον θίασο του αριστεροχωρίου, που όλοις τους είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα (εναντίον του παπαδήμου και μόνο βεβαίως).

Ijon Tichy

ΥΓ: Με τον ήρωα τον φιλιππάκη τι έγινε τελικά; Άλλη φαρσοκωμωδία από κει, ούτε καν περίμεναν τις εξελίξεις κάποιοι επαναστάταροι και γράψαν αμέσως τις παπάτζες τους -- μνημεία γελοιότητας πλέον.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA.

ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΕΠ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΤΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ.

ΟΥΤΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΣΤΡΟΣ.

ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΩ ΑΛΛΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.

ΑΝ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ.

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΑΡΛΙΑΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΟΥΤΕ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ.

ΟΥΤΕ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.

ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΔΙΣΕ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΝ ΚΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΠΙΘΑ ΚΑΙ ΔΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΑΤΤΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΙΧΑΝ.
ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΙΜΑΚΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΞΕΣΗΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΛΑΘΟΣ ΜΕΣΟ; ΜΠΟΡΕΙ. ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΧΡΑΝΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Υ.Γ. ΡΕ ΚΟΥΙΝΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ;

ΓΕΙΑ ΣΑΣ





anti είπε...

«ενδεικτικο του ιδεαλιστικου χαρακτηρα της αναρχικης φιλοσοφιαςαπο τους χιλιαδες λογους που εκαναν το Λενιν επανασταστη διαλεγουμε αυτον που μας βολευει»
Αφού ήρθε η κουβέντα εκεί, να αντιπαραθέσω και εγώ τι «σας βολεύει».

Σας βολεύει το λεγόμενο «μπάχαλο», τα επεισόδια, τα χημικά. Η εύκολη, ταπεινή δικαιολογία “πάνω εκεί που φούντωνε το κίνημα, ξέσπασαν επεισόδια, φοβήθηκε ο κόσμος, χάθηκε η ευκαιρία για ξεσηκωμό”. “Παρακρατικοί μηχανισμοί” κάθε μα κάθε φορά καταφέρνουν και διαλύουν τις λαϊκές μάζες και αυτές τυφλά, σαν να ζηλεύουν το μαρτύριο του Σίσυφου, δοκιμάζουν στην επόμενη πορεία τα ίδια ακριβώς πράγματα και δέχονται την ίδια ακριβώς αντίδραση, συνεχώς.

Σας βολεύει η καταδίκη της λεγομένης τρομοκρατίας. Βολική και η εύκολη επίκληση στο πρακτοριλικι. Γιατί τι πιο σπαστικό από κάποιον που σου “χαλάει την πιάτσα”, να σου χαλάει το μονοπώλιο της επαναστατικότητας; Πράκτορες στον ΕΛΑ, πράκτορες στη 17Ν, πράκτορες παιδιά 22-25 χρονών των ΠτΦ που σαπίζουν στις φυλακές, πιθανόν παίζοντας υπερβολικά πειστικά τον ρόλο τους. Μειώνετε αυτόν που δρα και μπορεί να κάνει και λάθη, ανυψώνετε αυτόν που θεωρητικοποιεί χωρίς λάθη αλλά δεν δρα και έχουμε το σχήμα που επαναλαμβάνεται από τη δεκαετία του 50 και μετα, με τους «πράκτορες» από την μια και τους «γνήσιους κομματικούς αγωνιστές» από την άλλη.

Σας βολεύουν τα αναχώματα. Πότε ήταν ο Κύρκος, πότε ο Αλαβάνος, πότε ο Τσίπρας, πότε η Κωνσταντοπούλου, μόνο όνομα αλλάζουν, άλλα όλοι ανακόπτουν την έφοδο του κινήματος στον ουρανό. Ένα ολόκληρο κόμμα με ιστορία 100 και βάλε χρόνων, σκοντάφτει και θεωρεί πρόβλημα κάτι γελοία ανθρωπάκια σαν τον Λαφαζάνη και τους όμοιούς του. Και όμως η καραμέλα αυτή κρατάει τη γεύση της πολλά χρόνια, βρίσκοντας άλλη μια δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα.
Σας βολεύει το εκτόπισμα και ο ανυπέρβλητος θρύλος της εποποιΐας του 46-49. Κρύβετε πίσω από το τιμημένο κόκκινο λάβαρο την ανυπαρξία κινήματος, την ανημποριά για σύγκρουση, την επίκληση στην μη ωρίμαση των συνθήκων και όλη η επαναστατικότητα σας δανείζεται και βρίσκεται γραμμένη σε όμορφους δεμένους τόμους με κείμενα και φωτογραφίες από την περίοδο που πάταγαν στα βουνά πραγματικοί κουκουέδες. «…Ναι, αλλά εμείς το 40…» ακούγεται από χείλη τωρινών θαυμαστών που προσπαθούν μάταια να λάμψουν μέσα από αγώνες και αίμα γιγάντων, όπως κάτι εθνίκια περηφανεύονται για επικές νίκες που έγιναν πριν χιλιάδες χρόνια, μπας και φανούν λιγότεροι ανόητοι και φαιδροί στους σύγχρονούς τους.

Οι μύθοι αυτοί μπορούν να καλύπτουν για αρκετά χρόνια ακόμα τις αδυναμίες, την ολιγωρία, την ματαίωση, όχι για πάντα όμως. Το 2046 μπορεί κάποιοι να αρχίσουν να αναρωτιούνται πιο σοβαρά, “και εσείς από τότε μέχρι σήμερα, τι κάνατε;”. Και τότε οι επικλήσεις για μπάχαλα, πράκτορες, αναχώματα και τα λοιπά θα φαίνονται γελοίες, όπως φαίνονται σε μερικούς από τώρα.

και κάποια σχόλια--->

anti είπε...

--->

Σημ1. “Ακριβως εκει κρινεται και μια «τρομοκρατικη» ενεργεια που δεν χρειαζεται καν να ειναι πετυχημενη για να επηρεασει πολλους και να εμπνευσει ακομα περισσοτερους.” Καθόλου γελοίο και το παράδειγμα του αδελφού του Λένιν χαρακτηριστικότατο.

Σημ2. Καλή η κριτική αφ'υψηλού αλλά ο “ξέφραγο αμπέλι της Αναρχίας” παρόλο το ξέφραγο, δεν αφήνει φασίστες να σηκώνουν κεφάλι ή χέρι σε οποιονδήποτε, χωρίς δυναμική αντίδραση. Για ρωτήστε στο Μαρούσι, Πατησια,Κορυδαλλό, περιοχές που ξέρω εγώ τουλάχιστον, εάν οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών τολμάνε να κυκλοφορήσουν. Ψάξε να δεις πότε ήταν η τελευταία φορά που φυγαδεύτηκε τρέχοντας και από ποιους ο νταής κασίδας ,μέχρι που μας από τον πόνο τους μας είπαν και “αριστερό παρακράτος”. Την ίδια ώρα που άλλοι οργανωμένοι και όχι “ ξέφραγο αμπέλι ” ανέχονται να προπηλακίζονται μέλη που κολλάν αφίσες ή βουλευτίνες και η αντίδραση μεγατόνων είναι κάτι χαρτιά με καταγγελίες και καταδίκες. Τα μούτρα κρέας…

Σημ3. Βλέπω τους ιδίους ανθρώπους που πάνε σε ομιλίες για τον εμφύλιο, αγοράζουν βιβλία για τις τότε μάχες, βλέπουν ντοκιμαντέρ για το ΔΣΕ, πάνε εκδρομές στο Γράμμο και σιγοτραγουδάνε αντάρτικα πίνοντας τσιπουρακια με συντρόφους να σοκάρονται όταν δουν ένα περιστατικό σαν την Μαρφιν. Λες και το ξέσπασμα της επανάστασης που τόσο συζητάνε και ονειρεύονται και τραγουδάνε στα φεστιβάλ, θα είναι σαν μια ανώδυνη εκδρομούλα, που όλοι θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι και θα λύσουμε τις ταξικές διαφορές μας με συζήτηση και ένα πνεύμα συμπάθειας. Λοιπόν, για όσους έχουν τέτοιες τραγικές αυταπάτες, η επανάσταση σε αυτή τη γη δεν θα είναι ούτε αναίμακτη ούτε πολιτισμένη, ούτε και σύντομη, εάν κρίνουμε και από την γεωστρατηγική θέση της. Εικόνες Συρίας αντέχετε; Αν όχι τότε στην κοσμάρα σας ζείτε εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι η συζήτηση δεν μπορεί να περιοριστεί στις προθέσεις των ατομιστών τρομοκρατών. Καλές προθέσεις μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε, ας πούμε θεωρώ ότι καλές προθέσεις είχε ως επί το πλείστον ο κόσμος του σύριζα που ήθελε αριστερή κυβέρνηση.
Το θέμα είναι ένα: το εργατικό κίνημα είναι 150 χρονών και δεν μπορεί να υιοθετεί αντιλήψεις της παιδικής του ηλικίας. Πρέπει να αντλεί δύναμη και διδάγματα από αυτά που του έδωσαν νίκες όχι αυτά που του έδωσαν ήττες ή δεν βοήθησαν καθόλου. Η ατομική τρομοκρατία όχι μόνο δεν βοήθησε ποτέ αλλά είναι τόσο ξεπερασμένη που ακόμα και η πλειοψηφία των αναρχικών το έχουν γυρίσει στο πιο "κοινωνικό". Για να μην αναφέρουμε πόσο πιο εύκολα καθοδηγούνται τέτοιες ομάδες σε σχέση με ένα κόμμα με πρόγραμμα, αρχές και δεσμούς με την εργατική τάξη

φάνης

Ανώνυμος είπε...

Οποιος συγκρινει τις δυνατότητες της Οχρανα με αυτές της Cia ειναι σαν να συγκρινει σφεντονες με πυρηνικα...
Καθιστε να δουμε τι θα κανει η αστικη ταξη με αφορμή τον Παπαδημο ηδη βλρπουμε δηλαδη και μετα τα λεμε αν βοήθησε ή εβλαψε το λαϊκό κινημα αυτη η ενέργεια...


ratm

Ανώνυμος είπε...

"ΟΥΤΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΣΤΡΟΣ."

Σχολιάζεις τμήματα από απαντήσεις ανθρώπων απέναντι στον νοσότρος, χωρίς να κοιτάς το πλαίσιο της συζήτησης. Κάποιος μιλάει για νέους αδερφούς του Λένιν και κάποιοι του απαντάνε ότι άλλος ο τσαρισμός του 1880 και άλλο το 2017 σε επίπεδο κρατικής διαχείρισης και σε επίπεδο ελπίδας που δημιουργούσε μία δολοφονία στην παράλυση του αστικού μηχανισμού. Μετά εσύ πας και αποκόψεις το τελευταίο και το σχολιάσεις μόνο του ως στοιχείο αφαίρεσης της διαχρονικότητας της αστικής κρατικής βίας. Μα κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Ούτε είπε κανείς ότι ο αδερφός του Λένιν είναι πράκτορας της Οχράνα.

Επίσης, θερσίτη το αν λυπήθηκες διαβάζοντας τις δράσεις της κάθε οργάνωσης είναι άσχετο με το αν αντικειμενικά βοηθάνε την άνοδο των λαϊκών κινημάτων. Σε διαβεβαιώ ότι υπήρχαν χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι που τον Γενάρη τον 15' δεν λυπήθηκαν με την ΠΦΑ και παρόλα αυτά αυτή η αυθόρμητη στάση δεν ήταν ενδεικτική για την συνέχεια. Γενικά δεν είναι τυχαίο που όλα τα επιχειρήματα υπεράσπισης των επιθέσεων αυτών καταλήγουν σε λογικές σοσιαλδημοκρατίας.

Και τέλος πάντων αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ο Παναγούλης πήγε το 68' να σκοτώσει τον Παπαδόπουλο και όχι τον Καραμανλή που κυβερνούσε το 61'. Ο αδερφός του Λένιν πήγε να σκοτώσει τον τσάρο και όχι τον προπάππου του τσάρου. Ο Σπάρτακος πρωτοστάτησε σε μαζική εξέργεση δούλων και όχι σε αποσπασματική δολοφονία ενός πρώην αυτοκράτορα. Οι τυραννοκτόνοι σκότωσαν τον Ιππαρχο, επειδή ήταν ερωτικό ζευγάρι και κατά την επικρατέστερη εκδοχή ο Ιππαρχος ήθελε να τους χωρίσει για να αποκτήσει ερωτικές σχέσεις με τον έναν και να τους χωρίσει, όχι για να απελευθερωσουν τις καταπιεσμένες κοινωνικές τάξεις. Η ΟΠΛΑ έδρασε σε επαναστατική κατάσταση και υπέτασσε την ένοπλη δράση της στην εξυπηρέτηση του μαζικού λαϊκού αγώνα που έδινε ο ελληνικός λαός και όχι το ανάποδο.

Και όλοι αυτοί που ανέφερα ΔΕΝ είναι πράκτορες. Και ως τίμιοι κάποιοι από αυτούς έκαναν και ζημιά στο τότε εκάστοτε κίνημα κοινωνικής απελευθέρωσης (εξαιρώ προφανώς σπάρτακο και οπλα).

Πέρα από την σωστή ή τη λάθος λογική που είχαν, πέρα από το αν βοηθούσαν αντικειμενικά αυτοί τουλάχιστον διάλεγαν στόχους με μία κάποια λογική. Για τους άλλους όμως που δεν το πετυχαίνουν ούτε αυτό το ελάχιστο κριτήριο επέτρεψε μου να έχω υποψίες. Βασικά, πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί δεν έχεις τις ίδιες, αλλά εντάξει άποψη είναι αυτή.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

"Ωραια που τα λες, μα ελα που σε ξερω".

Ανώνυμος είπε...

Anti
Κανε μας τη χαρη.
Εγραψα και στην αρχη για τον κάθε ακαπνο...
Οι ΚΚΕδες οταν ηταν φυλακη ηταν για τις ιδέες τους, την επαναστατικη δραση τους. Μια τζιφρα αρκουσε να γλιτωσουν την εκτελεση. Δεν ηταν χουλιγκανια. Ο Γοδας εκτελέστηκε με τη φανελα της ομαδας του δεν φωτογραφιζοταν με πανο στον Κορυδαλλο "κουμαντο στη φυλακη μονο οι Ολυμπιακοι". Οι κομμουνιστες ηταν Μακρονησο και τους βασανιζαν δεν επιναν τσιπούρα με τον Χριστοδουλο Ξηρο που εβαλε ενα περουκινι και δραπέτευσε ενω ηταν σε αδεια. Του Ζαχαριαδη δε του δώσανε αδεια ουτε του Πλουμπιδη. Η πολιτική σκεψη του Μπελογιανη εφτανεωστην κοινωνια στο μποι των ανθρώπων οχι σε ενα τυπου εξτεμιστικο ΠΑΣΟΚ συμφωνα με την πολιτική πλατφόρμα του βιβλιου του.
Οι κομμουνιστες δεν ειχαν πότε φετίχ με τη βια. Τη βια την βλεπουν σαν αναγκαιο μεσω γιατι δεν γίνεται αλλιώς. Δεν ειμαστε παιδακια να κανουμε τους καουμπόηδες και να θεωρούμε μαγκα οποιον κρατάει όπλο. Και οι φασιστες κρατανε οπλα. Αυτο που κοιτάμε είναι το σκοπό και ναι εκτιμουμε εστω τον ηρωισμό και τις προθεσεις όπως στον Παναγουλη τον οποιο βέβαια τον εκαναν σχεδον φυτο απο τα βασανιστήρια.
Αν ο Μπακουνιν είχε ένα ελαφρυντικό την εποχή του για την ατομική τρομοκρατία οι οπαδοι της σήμερα συνειδητα κοροϊδεύουν ή είναι επικίνδυνα ηλιθιοι. Το να αποδεχεσαι και να προωθείς εναν βλαπτικο τροπο παλης για το λαϊκό κινημα 150 χρόνια μετα σε κάνει ειτε βαλτο ειτε ενήλικα πουβδεν ξέρει οτι δε βαζουμε το χέρι στην πριζα!
Οσο για το σήμερα. Για πες μας ρε Anti τι προσεφεραν ολες αυτες οι οργανωσεις περα απο τους τρομονομους και τη νομιμοποιηση της χρησιμοτητας της καθε ΚΥΠ στη λαϊκή συνείδηση?
Γιατι εγω απο το 74 και μετα μπορω να σου αραδιασω χιλιαδες πράγματα που προσεφερε η δραση του ΚΚΕ σε συνθήκες σχετικης νομιμότητας. Απο αυξησεις, συμβασεις, μετρα προστασίας, παρεμποδισεις νομων για υγεια, παιδεια, ασφαλιση, ανσκλησεις απολυσεων, σπασιμο εποστρατευσεων σε απεργιες κλπ
Ολα αυτα βέβαια με συγκρουση, απεργιες, απολυσεις, χαμενα μεροκαματα, ξυλο στα λιμάνια με τα ΟΥΚ, ξηλωμα πεζοδρομιων απο οικοδομους, κάτι εκατοντάδες καταδίκες απο δικαστηρια και τετοια δραση ωστε το 2007 να κρουσει η ιδια η αμερικανική πλευρα τον κωδωνα του κινδύνου για το "σταλινικο" σκληροπυρηνικο κομμα που εχει τη μεγαλύτερη απήχηση στη χωρα από κάθε αλλο τετοιο κομμα στην Ευρώπη.
Παιξε λοιπον με τις στρακαστρουκες και μη μπαίνεις σε χωραφια που δεν τα θες...

ratm

Ανώνυμος είπε...

"Βλέπω τους ιδίους ανθρώπους που πάνε σε ομιλίες για τον εμφύλιο, αγοράζουν βιβλία για τις τότε μάχες, βλέπουν ντοκιμαντέρ για το ΔΣΕ, πάνε εκδρομές στο Γράμμο και σιγοτραγουδάνε αντάρτικα πίνοντας τσιπουρακια με συντρόφους να σοκάρονται όταν δουν ένα περιστατικό σαν την Μαρφιν. Λες και το ξέσπασμα της επανάστασης που τόσο συζητάνε και ονειρεύονται και τραγουδάνε στα φεστιβάλ, θα είναι σαν μια ανώδυνη εκδρομούλα, που όλοι θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι και θα λύσουμε τις ταξικές διαφορές μας με συζήτηση και ένα πνεύμα συμπάθειας."

Γενικά στον ΔΣΕ δεν συνήθιζαν να καίνε ζωντανές εγκύους με τυφλά χτυπήματα. Δεν σοκαρόνται από το θάνατο γενικά, αλλά από έναν άδικο θάνατο που επισκιάζει τον δίκαιο αγώνα χιλιάδων διαδηλωτών. Εκτός αυτού μιλάμε για σκηνικό που μέχρι και ο ίδιος ο χώρος γενικά αποδίδει σε προβοκάτσια και για καλό λόγο. Μην το πλασάρουμε για επαναστατικό χτύπημα από το πουθενά.

Εγώ πάλι βλέπω ανθρώπους που δηλώνουν κομμουνιστές ή αναρχικοί ή αριστεροί να έρχονται και να συγκινούνται από κάτι τύπους σαν τον Ξηρό που βγάζουν μανιφέστο μπροστά από τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, από 20χρονους που δεν μπορούσαν να ληστεύσουν μία τράπεζα ενώ θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα και που η απεργία πείνας τους κατέληξε στο να αποδεχθούν να φοράνε βραχιόλι παρακολούθησης. Και αφού το βλέπω αυτό καταλαβαίνω ότι το κοινό της ελευθεροτυπίας ζει και βασιλεύει.

Να θυμίσω βέβαια ότι μετά την προηγούμενη επίθεση στην Κανέλλη έγιναν μαζικές κινητοποιήσεις, αλλά τι είναι χιλιάδες κόσμου μπροστά στο αναρχικό σουπερήρωα που προστατεύει τους δρόμους του Κορυδαλλού, του Αμαρουσίου και του Γκόθαμ; Να θυμίσω ότι και ο Τζήμερος σηκωτός έφυγε ήδη μία φορά πριν το σκηνικό της Μπαλού από τον Μανουσογιαννάκη και τον Πρωτούλη, αλλά δεν είδες κανέναν από αυτούς να ζητά επιβράβευση για αυτό τον λόγο. Το κάνουν μόνο όσοι δεν έχουν τίποτα πιο σημαντικό να δείξουν.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

"παρόλο το ξέφραγο, δεν αφήνει φασίστες να σηκώνουν κεφάλι ή χέρι σε οποιονδήποτε, χωρίς δυναμική αντίδραση".
Εντελώς καλοπροαίρετα...anti, μην ορκίζεσαι κιόλας! Κοίτα γιατί σε πολλούς χώρους μπορεί και να συνυπάρχουν οι δύο πλευρές, καλυμμένοι και οι δύο πίσω από κουκούλες και μαύρες μπλούζες. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα...όπως η χυδαιότητα ενάντια στο ΚΚΕ! Για να μην σε πάω σε θεωρητικές αρχές που υιοθετούν και οι μεν και οι δε! Για αυτό κράτα καλύτερα το "ξέφραγο"...Καλό και το ξύλο,αλλά η επίδραση και δραστηριότητα των ναζιστών έχει μεγαλύτερο βάθος και σίγουρα δεν χτυπιούνται αν δεν χτυπάς ταυτόχρονα και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων, που τους γεννούν και τους αναπαράγουν!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

"Εικόνες Συρίας αντέχετε; Αν όχι τότε στην κοσμάρα σας ζείτε εσείς".
Αλήθεια τι θες να δούμε;;;;; Μήπως θες να μιλήσουμε για το "λόχο""αναρχικών" που εμφανίστηκε να "πολεμά" στη Συρία μαζί με τις κουρδικές δυνάμεις που εξοπλίζουν και καθοδηγούν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ παίζοντας τα παιχνίδια των γεωστρατηγικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών; Γιατί και οι εθνικιστές στήνουν τέτοια τάγματα σε άλλες χώρες, ακόμα και στη Συρία!
Απλά να σου θυμίσω ότι πριν λίγα χρόνια οι ίδιες ομάδες έπαιρναν αποστάσεις από τους Παλαιστινίους που τους έσφαζαν οι Ισραηλινοί, στη λογική ότι είναι δύο κράτη που πολεμούν μεταξύ τους και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους Παλαιστινίους γιατί κάνουν ό,τι και Ισραηλινοί!!!!!
Ή να μιλήσουμε για εκείνον τον Αφγανό"πρόσφυγα" που υπηρετούσε στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις και κάποια στιγμή είδε το "φώς" και έφυγε...και τώρα είναι στην Αθήνα με "κινήματα" και τις καταλήψεις!!!!!!
Και μην αγχώνεσαι...Ξέρουμε ποιά θα είναι η στάση διάφορων "αντι." και "Α." όταν θα ξαναφτιαχτεί "ΔΣΕ" και επαναστατικός στρατός! Απλά θα τον πολεμούν μαζί με τους αντεπαναστάτες στο όνομα της "ελευθερίας"!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

"...Καλή η κριτική αφ'υψηλού αλλά ο “ξέφραγο αμπέλι της Αναρχίας” παρόλο το ξέφραγο, δεν αφήνει φασίστες να σηκώνουν κεφάλι ή χέρι σε οποιονδήποτε, χωρίς δυναμική αντίδραση..."

Ναι, σας τρεμούν παντού λέμε, κι όχι δεν είναι καθόλου πρόβλημα το ξέφραγο αμπέλι (αλλά έβγαλες λογύδριο και για το πρακτοριλίκι πιο πριν, ούτε τι γράφεις δεν διαβάζεις), το ότι δρουν ανενόχλητοι ανάμεσά σας οι μπράβοι του μαρινάκη και του αλαφούζου που δέρνουν όποιον κρατάει κόκκινη σημαία είναι οκ. Βέβαια οι άλλοι που κάνουν μόνο καταγγελίες κτλ, έχουν καταφέρει σε απεργιακή κινητοποίηση να μην εμφανίζεται αυγό ούτε για δείγμα, αλλά πού να ξέρεις. μήπως απήργησες και ποτέ;

Όσο για τα υπόλοιπα αστεία, την ξέρουμε μεγάλε την επαναστατικότητά σου, την μαθαίνουμε από τα δελτία των 8, αυτά που έχουν να μιλήσουν για παμίτικη απεργία (από αυτές που λαμβάνουν χώρα κάθε βδομάδα) από τον καιρό του νώε. Που για τους αναρχικούς ήρωες κάνουν το ένα ρεπορτάζ μετά το άλλο, αλλά για τους απολυμένουν και σταμπαρισμένους αγωνιστές εργάτες δεν βρήκαν ποτέ ούτε μια κουβέντα να πουν. Σας τρέμουν όλοι, για αυτό. Τα βλέπουμε και τα αποτελέσματά της αυτής της φοβερής και τρομερής δράσης. Δεν είδαμε πώς επηρέασε το κίνημα η μαρφίν; Οι μολότωφ στην λαϊκή στα εξάρχεια (καλά τους κάνατε τους κωλομανάβηδες); Αμ σας βλέπουμε, επαναστάτες της πορδής, με την κουκούλα μάγκας και μπροστά στο αφεντικό κουραδόμαγκας. Δεν βαριέσαι άσε τους άλλους που κάνουν μαλακίες κι ούτε να φάνε δεν έχουν, σημασία έχει ότι θα έχετε οι ήρωες του "χώρου" (που σκούζει συνέχεια για το "αλάθητο" του κόμματος που επεξεργάζεται διαρκώς το παρελθόν του εν αντιθέσει με τον "χώρο" που ούτε λέξη αυτοκριτικής δεν έχει ψελίσει ποτέ του -- θέλουν τώρα και την ιστορία του δσε τα ορφανά του στίνα) να λέτε τις φοβερές σας ιστορίες για το πώς στο παρατσάκ ξεκινήσατε την "επανάσταση" (για πού ακριβώς κανείς δεν ξέρει) με τις μολότωφ σε κάτι παρκαρισμένα αμάξια, με την παραλίγο δολοφονία παπαδήμου κοκ. Ούτε για κόμικ ρηλίηφ χαρακτήρες στο πολιτικό τοπίο δεν κάνετε.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Η Γοητεία του Κλασσικού είναι ανυπέρβλυτη.

Στις 23 Οκτωβρίου σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του στην εφημερίδα «Il Resto del Carlino», ο Francesco Cossiga, πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος της Γερουσίας, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εσωτερικών, καθώς και ισόβιος γερουσιαστής, έδωσε το έναυσμα για ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ από τον Giusto Catania της Αριστερής πτέρυγας (GUE/NGL)

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2008-6025+0+DOC+XML+V0//EL

Η είδηση σχολιάστηκε - μεταφράστηκε σε πολλά μπλοκ - φορουμ, μεταξύ των οποίων και
http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?f=42&t=14926&start=220

από όπου πέρνω την μετάφραση. Ποια είναι η είδηση; Η παρακάτω.
Μέρος από την συνέντευξη του Francesco Cossiga

" ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρόεδρε Cossiga, νομίζετε οτι ο Berlusconi το παρατράβηξε με την απειλή χρήσης δύναμης των μονάδων Δημόσιας Τάξης εναντίον των φοιτητών;
Cossiga: Εξαρτάται: αν πιστεύει οτι είναι ο Πρωθυπουργός ενός δυνατού Κράτους, τότε όχι, είχε δίκιο. Αλλά καθώς η Ιταλία είναι ένα Κράτος αδύναμο, καθώς η αντιπολίτευση δεν είναι πλέον μονολιθική όπως ήταν κάποτε το Ιταλικό ΚΚ, αλλά το ψόφιο Δημοκρατικό Κόμμα, φοβάμαι οτι τα λόγια του δεν θα συνοδευθούν από πράξεις και οτι Berlusconi απλώς θα καταλήξει με αυγά στα μούτρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα έπρεπε να γίνει τώρα;
Cossiga: Εδώ που φτάσαμε, ο Maroni θα έπρεπε να κάνει ο,τι εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι δηλαδή;
Cossiga: Καταρχήν, ν'αφήσει ήσυχους τους μαθητές του Γυμνάσιου... φαντάζεστε τι θα συμβεί αν ένα δεκάχρονο παιδί σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ενώ οι φοιτητές;
Cossiga: Αφήστε τους να κάνουν ο,τι θέλουν. Αποσύρετε την αστυνομία από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, διαβρώστε το κίνημα βάζοντας προβοκάτορες έτοιμους για τα πάντα, και αφήστε τους διαδηλωτές για καμμιά βδομάδα, να σπάνε καταστήματα, να καίνε αυτοκίνητα και να δημιουργούν χαμό στους δρόμους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και μετά;
Cossiga: Τότε, με την κοινή γνώμη στο πλευρό σας, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πνίξει τις σειρήνες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.

ΕΡ: Με ποιά έννοια;
Cossiga: Με την έννοια οτι οι δυνάμεις του νόμου και τις τάξης δεν θα δείξουν οίκτο και θα τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο. Μην τους συλλάβετε - οι δικαστές θα τους απελευθερώσουν αμέσως σε κάθε περίπτωση... βαράτε τους αλύπητα και ξυλοφορτώστε και τους δασκάλους τους που τους ξεσηκώνουν μαζί..."

17-57

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένο το: "Τι σχέση έχει το 1870 με το σήμερα, δε βλέπετε ο Αριστογείτονας..."
Στους προ-πρώην πρωθυπουργούς σκάστρες και στραγάλια, στους τραπεζοϋπάλληλους κάψιμο.
Αλήθειες με τη Ζήνα(την μπαρουτοκαπνισμένη, που δε σοκάρεται)

Φορθ Σπούτνικ(Γκειαα σου καληημέερα)

Αναυδος είπε...

Αντι (κομμουνιστη?)
- είναι μια πραγματικοτητα ότι τα μπαχαλα και οι αναρχοφασιστες διαλυουν και τις πιο μαζικες συγκεντρωσεις σε αγαστη συνεργασια με την αστυνομια 1-2 μολοτοφ και 2-3 πετρες είναι το συνθημα για τα ΜΑΤ να κανουν το καθηκον τους. Σε κάθε συγκεντρωση γινεται αυτό και αν νομιζεις ότι είναι τυχαιο εισαι πολύ γελασμενος. Αν είναι προγραμματισμενο σε πολλες περιπτωσεις είναιν μπατσοι με κουκουλες μαζι με αναρχικους επιτιθονται στις βιτρινες και στα ατμ και την πληρωνει ο κοσμακης που 3εχει κατεβει για να διαδηλωσει και όχι φυσικα να ματωσει. Ο κοσμος θα ματωσει όταν ο ιδιος θα το αποφασισει και όχι όταν του το πιβαλλουν ειτε οι αναρχοφασιστες ειτε τα ματ. Η συγκρουση θελει προετοιμασια κατι που φυσικα είναι αντιφαση για κάθε αναρχοφασιστα αυτοδιαχειριζομενο

- πρακτορας είναι αυτος που δρα για το συμφερον καποιου και οι λογης λογης τρομοκρατες δρουν για το συμφερον της αστικης ταξης Συνεπως πρακτορες είναι αν και δεν είναι ολοι τους χαφιεδες. Το ότι σαπιζουν στη φυλακη δεν αναιρει το πρωτο απλως βρισκουν την ανταμοιβη που τους αξιζει Οι γερμανοι υποχωροντας εκτελεσαν πολλους συνεργατες τους αυτό δεν τους αθωωνει.

- βλεπω ο τσιπρας αφησε σχολη και στην αναρχια όπως αυτος χρησιμοποιει το Μπελογιαννη και τους 200 εκτελεσμενους κομμουνιστες της Καισαριανης και μετα υπογραφει μνημονια ετσι κι εσεις ανακαλυψατε τον ΔΣΕ για να δικαιολογησετε τα μπαχαλα Τωρα οι κομμουνιστες δεν είναι πια σταλινικοι δολοφονοι όπως μας λεγατε 70 χρονια τωρα ουτε θα εγκαθιδρυαν στην Ελλαδα σοβιετικη δικτατορια Δυστυχως οι κατσαρολες και στρακαστρουκες (ακομη περισσοτερο οι σπασμενες βιτρινες και τα καμενα αμαξια και περιπτερα) δεν εχουν καμια σχεση με την ενοπλη παλη και η επανασταση είναι πολύ σημαντικη υποθεση για να την αφησουμε σε γιωτοπουλοκουφοντινοξηρους σπφ σεχτες και λοιπους πρακτορες Η επανασταση προυποθετει την μαζικοποιηση του κινηματος και την οργανωση του λαου ενώ τα μπαχαλα εναι εναντιον.

- τελος τους 2 χαυγιτες στο ηρακλειο δεν τους εφαγαν αναρχικοι αλλα καποια υπηρεσια για να τους πει να μαζευτουν μετα ηρθε και ο δενδιας και εδεσε το γλυκο

Ανώνυμος είπε...

ήταν πληροφόρηση για σένα μάτια μου.

ασπονδος φιλος

Ανώνυμος είπε...

Εκει που λεω εξτρεμιστικο ΠΑΣΟΚ οπως προκύπτει απο την πολιτικη πλατφόρμα που βαζει στο βιβλίο του εννοω προφανώς τον Κουφοντινα.

ratm

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

@αναρχοφασιστοπασόκια, όσο και να βροντοχτυπάτε τις χάντρες (και τον κώλο σας), Ο.Π.Λ.Α. δεν πρόκειται ποτέ να γίνετε.
Μαριονέτες της αντίδρασης είστε, αλλά για να το καταλάβετε πρέπει να βγάλετε από το κεφάλι την περικεφαλαία της βλακείας.
Χλωμό το βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σβαζόμαστε εδω πέρα.

Μπορεί να είναι κανείς φίλος του ΚΚΕ και να επικροτεί την απόπειρα εναντίον του Παπαδήμου;

Τεκμηριωμένα, ναι.

Την ημέρα της ψήφισης του 2ου μνημονίου, (επι Παπαδήμου), ο Καραθανασόπουλος είπε κατα λέξη στη Βουλή:

"H κυβέρνηση επιδιώκει να αποδεχτεί ο λαός την σύγχρονή εκδοχή του "σφάξε με αγά μου, ν` αγιάσω". Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι ο λαός θα απαντήσει με τη σύγχρονή εκδοχή του "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους".

Ως εκέι - κάποια καθάρματα πρέπει να πληρώσουν για τις πράξεις τους για λόγους καθάρα ηθικής τάξης.

Κι επειδή, δυστυχώς, οργανωμένα λαϊκά δικαστήρια δεν φαίνονται στον ορίζοντα, και τα χρόνια περνούν, και τα καθάρματα αυτά μπορέι να πεθάνουν στα 99 τους χρόνια, μέσα στη χλιδή και την αμερημνησία, κάποιοι πρέπει, που και που, να κάνουν τη "βρώμική δουλιά".

Έτσι το βλέπω εγω.

Δεν σημαίνει ότι τέτεις πράξεις αντικαθιστούν ή αποστρατεύουν το λαϊκό κίνημα.

Δηλαδή, είναι γελοίο να φανταστεί κανείς κάποιον εργάτη να μπαίνει στο δίλημμα: "να απεργήσω αύριο ή να περιμένω το επόμενο χτύπημα της χ οργάνωσης;"

(Μιλάω αποκλειστικά για ενέργειες τύπου 17Ν, που γίνονται σε ανύποπτο χώρο και χρόνο - κι όχι για μπάχαλα μέσα σε πορείες και διαδηλώσεις. Μ` αυτούς που τα προκάλουν, μη σεβόμενοι τη διάθεση των διαδηλωτών, δε θέλω να έχω καμμία απολύτως σχέση.)

Υ.Γ.

Κατά τη γνώμη σας, ποιο τέλος θα άξιζε στον Πάγκαλο;
Για μένα απαγωγή και φρικτά βασανηστήρια, τίποτα λιγότερο.

Στον Τσίπρα;
Κρέμασμα με θηλιά από τη γράβάτα του Ταμτάκου.


Μάνος

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΧΡΑΝΑ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ. Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΤΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΟΣ Η ΑΔΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ.

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

ΟΧΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ;

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΑΛΛΟΝ;

ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΜΑΡΤΥΡΙΕΣ;

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΞΕΣΚΗΝΩΜΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΒΑΣΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

ΑΡΑ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΚΚΕ.

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΡΗΚΑ ΔΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ Η 17 ΝΟΕΜΡΒΗ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΡΑΦΩ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΠΛΑ. ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΟΣ. ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΕΝ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΤΗΣ ΕΝΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ.
ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΗΓΗΘΗΚΕ.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

quinto

Οντως, εκει στην κοντρα πετυχατε διανα...Εχετε δικιο σ αυτο που υπαινισσεστε, ο Περισσος εχει δημοσιες σχεσεις με τον Μελισσανιδη.Μιλαμε ειστε πολυ τζιμανια.

Που να δεις στις αλλες περιοχες τι γινεται, πχ εδω στο Περαμα, που μενω.Εδω να δεις τι σχεσεις εχουν οι εργολαβοι της Ζωνης, με τους συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ, και με το ΚΚΕ γενικοτερα.Αυτα που λεει ο ΣΚΑΙ και η καθημερινη, οτι και καλα το ΠΑΜΕ διωχνει τα καραβια γιατι δεν ενδιδει στις πιεσεις, κατα τις διαπραγματευσεις των σωματειων, να πεσουν τα μεροκαματα, ε, ολα αυτα,οπως καταλαβσαινεις, ειναι απλα για το θεαθηναι -- καλα το μυριστηκατε εσεις τα τζιμανια της κοντρας.Ουτε σωματειο εργοδοτικο--χρυσαυγιτικο εχουν φτιαξει,με σκοπο να διαλυσουν το ΠΑΜΕ στη Ζωνη, ουτε μας απειλουν οι φασιστες με μαχαιρια, λοσταρια, και καραμπινες.Ουτε μας την πεσανε το 13, στελνοντας καμια εικοσαρια ατομα με τραυματα στο Νοσοκομειο.Αυτα ειναι προπαγανδα και διαδοσεις του Περισσου.Και μπραβο σας που το ξεσκεπαζετε...Πουλια στον αερα πιανετε.

Αλλωστε, οπως διδασκει ο Μαρξισμος, το κριτηριο της αληθειας ειναι η πραξη.Και οπως ξερει ολος κοσμος, εσεις εχετε καθημερινη τριβη με το εργατικο κινημα και τους αγωνες του.Τι δηλαδη, μηπως ειστε σαν κατι ρεβιζιονιστες κκεδες, που η μονη σχεση που εχουν με την ταξικη παλη, ειναι οι κινητοποιησεις του φοιτηταριατου?Οχι βεβαια, εσεις οι κοντριτες εχετε βγει απ το καμινι της ταξικης παλης.

Προλακαλτ

Αναυδος είπε...

Ο κόσμος που δεν απεργεί είναι ακριβώς αυτός που επικροτεί τέτοιες ενέργειες

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Aκόμα και τα αμερικάνικα φασιστόμουτρα, νοιώθουν την λαϊκή πίεση να ζητήσουν μιαν υποκριτική "συγγνώμη" για αυτά, που αλαζονικά δικαιολογούν σαν "παράπλευρες απώλειες"!
Τούτο το σχόλιο για την άμοιρη έγκυο και τους άλλους δύο της ΜΑΡΦΙΝ, στο 30 Μαΐου 2017 - 10:56 μ.μ.:
"Σημ3. ...σοκάρονται όταν δουν ένα περιστατικό σαν την Μαρφιν. Λες και ...θα είναι σαν μια ανώδυνη εκδρομούλα, ...μπλα-μπλα" τι ακριβώς δείχνει;
1. Ηλίθιο, επηρμένο και άκαπνο φαφλατά, που η γλώσσα του είναι απλά όργανο του πεπτικού του συστήματος;
2. Πορωμένο εγκληματία, που φοράει την κουκούλα του "αναρχομπάχαλου";
3. Κανονικό ασφαλίτη σε ώρα υπηρεσίας;

Ερμε, Αρη, που εκτέλεσες αντάρτη γιατί έκλεψε μια ...κότα επειδή πείναγε, η τον άλλον επειδή απλά τον συκοφάντησε μια πουτάνα ότι την βίασε....
Σε τούτους δώ, τι θα έκανες άραγε;
Αυτά είναι τα μικροαστικά στρώματα, φύτρες του φασισμού και του πασοκισμού, με τις κουκούλες!
Και καθόμαστε και συζητάμε.

Ανώνυμος είπε...

υπήρχε και η εξέγερση του Πάσχα στην Ιρλανδία το 1916. Μια χούφτα αγωνιστές με επικεφαλής τον μαρξιστή ιρλανδό James Connoly σήκωσαν τα όπλα στο Δουβλίνο και ηττήθηκαν κατά κράτος. Ο Connoly τουφεκίστηκε. Ο Λένιν αναφέρεται σε αυτή την εξέγερση αρκετές φορές.

Ο Ράντεκ την αποκάλεσε...πραξικόπημα.

Λίγα χρονιά μετά την εξέγερση του Πάσχα, συγκροτήθηκε το μεγαλύτερο σύγχρονο αντάρτικο πόλης στην Δ. Ευρώπη και ξεκούμπισε τους βρετανούς απο το νησί πλην ενος κομματιού του Βορρά στο οποίο υπάρχουν οι βρετανοι εποικοι. Η εξέγερση του Πάσχα, οδήγησε χιλιάδες νέους ιρλανδούς στο αντάρτικο.

ασπονδος φιλος.

υγ: προφανως οι προβοκατορολογουντες ξεχνάνε ως συνήθως τι έλεγε ο Λένιν για τους προβοκατορολογούντες μενσεβίκους.

Δώστε βρε κι αλλα πιστοποιητικα νομιμοφροσύνης στο σύστημα.

Αφού τμήμα του ειστε...εχετε υπογράψει και δήλωση μετανοιας στον Αρειο Πάγο στην αφετηρία της....μεταπολίτευσης, μην ξεχνιομαστε

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπάρτακος δεν εξεργέθηκε με μικρή ομάδα σκλάβων. Οταν ηττήθηκαν οι σκλάβοι σταυρώνονταν ένας-ένας σε τακτά χρονικά διαστήματα στον δρόμο προς την Ρώμη. Ακόμα και αυτό αποδεικνύει μία δυναμική.

Τελος πάντων θερσίτη όταν αποφασίσεις να κάνεις διάλογο απαντώντας σε αυτά που σου λένε οι υπόλοιποι ενημέρωσε με. Δεν σπαταλώ άλλο χρόνο.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μμμμ…, ωραία η κατηγοριοποίησή σου, Ηλία!

Σκέφτομαι να την χρησιμοποιήσω για να κατατάξω κάπου τον "άσπονδο φίλο" και μάλλον καταλήγω να τον βάλω στην πρώτη κατηγορία…

Αλλά μήπως ταιριάζει καλύτερα να μπει στην τρίτη; Ε, αυτό θα το μάθουνε τα παιδιά των παιδιών μας, άμα στα χρόνια τους ανοίξουν τα μυστικά αρχεία (αν δεν έχουν στο μεταξύ καταστραφεί…) και δουν με ποιους είχαν να κάνουν οι παππούδες τους.

Μέχρι τότε δεν μένει παρά να συμφωνήσει κανείς μαζί σου: τι καθόμαστε και κουβεντιάζουμε με δαύτους…

Τιμωρός

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΟΥΙΝΤΟ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ;

ΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ 17 Ν ΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ ΑΗΔΙΕΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"προφανως οι προβοκατορολογουντες ξεχνάνε ως συνήθως"

"Δώστε βρε κι αλλα πιστοποιητικα νομιμοφροσύνης στο σύστημα."

Κατηγορεί τους άλλους για πρακτορολόγους στην μία πρόταση, ο ίδιος στην επόμενη μιλά για υπηρεσίες στο σύστημα. Σε ευχαριστούμε κουιντο που μας απαντάς από μόνος σου.

Υ.Γ. Ο Connoly ήταν τρομοκράτης της 17Ν, η Οκτωβριανή Επανάσταση δράση του Ρουβίκωνα και η εξέγερση του Σπάρτακου σαν το αντάρτικο πόλης της ΣΠΦ.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...


ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ;

Έναρξη της Επανάστασης
Η πόλη της Καπύης ήταν περίφημη για τις σχολές μονομάχων που φιλοξενούσε, οι περισσότεροι των οποίων ήταν γαλατικής και θρακικής καταγωγής. 200 σκλάβοι, μεταξύ αυτών και ο Σπάρτακος, κατέστρωσαν ένα σχέδιο απόδρασης που όμως διέρρευσε. Ωστόσο μερικές δεκάδες μονομάχων (78 κατά τον Πλούταρχο, 70 κατά τον Αππιανό, 50 κατά τον Κικέρωνα, περί τους 30 κατά τον Φλώρο) κατάφεραν να δραπετεύσουν (73 π.Χ.), χρησιμοποιώντας ως όπλα μαγειρικά σκεύη. Στο δρόμο λήστεψαν μια εφοδιοπομπή που μετέφερε οπλισμό μονομάχων σε κάποια άλλη πόλη. Έπειτα κατέφυγαν στις πλαγιές του Βεζούβιου, απ’ όπου διενεργούσαν επιδρομές λεηλατώντας τα γειτονικά κτήματα. Ο Σπάρτακος αναδείχθηκε σε αρχηγό τους, ενώ από τους υπόλοιπους ξεχώρισαν οι Γαλάτες Κρίξος και Οινόμαος.
Ο αριθμός των επαναστατών άρχισε να μεγαλώνει καθώς στις τάξεις τους προσχωρούσαν δούλοι, άποροι και κατατρεγμένοι, μεταξύ αυτών και πλήθος γυναικοπαίδων. Ο Σπάρτακος και οι μονομάχοι-σύντροφοί του ανέλαβαν να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς τους κι έτσι γύρω από τον πυρήνα τον μονομάχων δημιουργήθηκε, σε λίγες εβδομάδες, ένας μικρός στρατός. Οι πρώην δούλοι εκτελούσαν επιδρομές και επιθέσεις εναντίον ολιγομελών ομάδων ταξιδιωτών, αποκομίζοντας στρατιωτικό οπλισμό με τον οποίο αντικαθιστούσαν τον οπλισμό των μονομάχων που τον θεωρούσαν υποτιμητικό
ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ; 200.

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ; ΑΠΟΔΡΑΣΗ.

ΠΟΣΟΙ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ; ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 78.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ; ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ. ΚΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΣΤΥΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ.

ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.

ΟΧΕΠ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΞΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

ΩΣ ΤΟΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

μέσα έπεσες πάλι θερσίτη...

και ο Τσε και ο Κάστρο με την επιχειρηματολογία των
τροφιμων του Περισσού ειναι πράκτορες. Δεν μπορει μπροστά σε ολόκληρη
CIA να στήσουν αντάρτικο με μια δράκα ανθρώπους....και αφου στη πρώτη δοκιμή
των οπλων, σχεδον αποδεκατίστηκαν μετά
κατάφεραν
να νικησουν....

κατι ...συνέβη....ΥΠΟΠΤΟ ΒΡΕ

γελάω με τις ασυναρτησίες που βέβαια καταρρίπτει μια προς μια
ο Θερσίτης.

απλως εγω δεν κανω εισοδισμο, τα λέω σταράτα

φιλουρες

ασπονδος φιλος

υγ: κατι πασοκοι εισοδιστες στο Περισσο να θυμηθουν τι έλεγαν
για τη Ρωσσία και χαριεντίζονταν μάλιστα με εναν φιλορώσσο απο τη Κύπρο.
Οχι τιποτε αλλο αλλα να μην μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

υγ2: σaς πονάει ο Connolly, σας πονάει και ο Τσε
μην ξεχνιομαστε.
ελπιζω να μην μου πετάξει κανεις καμια αηδία οτι τελικα ήταν ανώφελο το αντάρτικο
επειδή ο Collins [επικεφαλής του αντάρτικου] συνθηκολόγησε και αποδέχτηκαν την επικυριαρχία στη βόρεια ιρλανδία.
Οχι τιποτε αλλο θα ακούσουμε ξανα τροτσκιστικές μπαρούφες. Ο Ντε Βαλέρα που ήταν απο την αλλη πλευρά καμια επανασταση δεν ήθελε. Αποδειξη οτι ενα 2 χρονα μετά τη δολοφονία του Κόλινς αποδέχτηκε τη συμφωνια...

και ενα τραγούδι για τον Connolly:
https://youtu.be/iYH5h-5Dz40

και ένα για το αντάρτικο μετά... που γάμησε ολη την τοτινη ιντέλιτζενς σέρβις και έδειξε στους λαους πως πρέπει να πολεμας για να νικάς
https://youtu.be/OT0yoo9B2Bc

και ενα ποπ ιρλανδικο...από Wolfe Toneς και πάλι
https://youtu.be/lYnrjhrkt-0
you will never beat the irish

Ανώνυμος είπε...

αντε και ενα για τον Μικ Κόλλινς
τον big fella
το τέλος... του ας το κρινουν αυτοι που
ξέρουν τελοσπάντων.

https://youtu.be/NKMbWUieQE4

btw για αυτον εχει γραφτει το "γελαστο παιδι"
http://www.mixanitouxronou.gr/to-gelasto-pedi-tou-miki-theodoraki-pou-egine-sinonimo-tis-antistasis-den-itan-ellinas-alla-o-irlandos-epanastatis-maikl-kolins-ipirxe-i-psichi-tou-antartikou-polis-kata-ton-vretanon-ke-skotot/

το αρχικο ποίημα έγραφε:
σκοτώσαν οι δικοι μας το γελαστό παιδι...

ασπονδος φίλος

Ανώνυμος είπε...

το ένοπλο του τσε και του καστρο δεν εχει σχεση με την ατομική τρομοκρατία,, ,υπήρχε κίνημα..
Αμα ηταν ετσι θα μπορούσαν οι κομουνιστές μετα τον εμφύλιο να τινάξουν στον αερα την Αθήνα ,,αλλα δεν το έκαναν..
Τράβα παίξε μπαλαλάικα ¨ασπονδε" σαχλαμάρα...

aeras kopanistos

Αναυδος είπε...

Μπα τώρα οι Κάστρο και Τσε έπαψαν να είναι σοβιετοφιλοι ρεβιζιονιστές και τσιράκια του Μπρεζνιεφ ;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά ο Τσε και Κάστρο και οι υπόλοιποι 80 που τους ακολούθησαν στην Γκράνμα διεξάγαν ατομική τρομοκρατία άναυδε. Απλώς οι 70 πιάστηκαν στο πρώτο πέσιμο των ΜΑΤ στην αντιμπατσική διαδήλωση. Μετά οι χωρικοί αυτοργανωθήκαν έξω από την ΓΑΔΑ σε συμπαράσταση και έκαναν μία γιάφκα που φυλούσαν τα γκαζάκια που έριχναν στην σιέρρα μαέστρα μέχρι να στήθουν πάλι αυτοοργανωμένα οι διάφοροι κοινωνικοί χώροι στην περιοχή. Μετά έγινε μία ζύμωση μεταξύ των χώρων, συμφωνήσαν σε κοινή ανακοίνωση και έκαναν ντου στην Αβάνα.

Ο Σπάρτακος και τα 50 άτομα που γίνανε διακόσια είναι και αυτοί ατομικοί τρομοκράτες. Λήστεψαν μια τράπεζα στην νάπολι και μετά αγόρασαν με τα χρήματα ακόντια. Μετά έκαναν πέσιμο σε ένα σεσημασμένο σώγαμπρο του αυτοκράτορα και τους παίξανε τα κανάλια, οπότε όλοι οι δούλοι έστησαν δικές τους οργανώσεις που δρούσαν παράλληλα με αυτή του Σπάρτακου. Μετά κλονίστηκε η δουλοκτητική εξουσία από τα πολλά κτυπήματα σε κρατικούς αξιωματούχους, αλλά ήρθε ο Κράσσος και τους εξάρθρωσε επειδή έσκασε μία βόμβα στα χέρια ενός από την οργάνωση του Σπάρτακου και όταν πήγε στο νοσοκομείο τα ξέρασε όλα για τους υπόλοιπους.

Ροζ συννεφάκια παντού.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο συγνώμη που πρέπει ζητάς θερσίτη είναι για τα εγκεφαλικά κύτταρα που καις λόγω του χαλασμένου σου caps lock.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΑΥΔΟΣ.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΜΑ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΛΟΓΩ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΒΕΛΕΠΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ.

ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ; ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΣΤ ΤΟΝ ΜΠΙΝΕΛΙΚΩΝΕΣ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ. ΑΛΛΟ ΤΑ ΕΝΟΠΛΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΜΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ.

Ο ΤΣΕ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ. ΕΚΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ;

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΟΙΝΤΟ. ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ.

ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΣΥΤΕΙ; ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ;

ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ.

ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΚΛΑΦΤΟΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΣΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ <ΚΑΙ ΑΝΑΛΕΗΤΟΥ ΚΥΝΗΓΗΤΟΥ. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΥΓ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΙ ΑΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Πλακα εχετε καποιοι...

zoot horn rollo είπε...

Καμμενιες κατα τα γνωστα.

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ η "δήλωση νομιμοφροσύνης" είναι αυτή.

http://1.bp.blogspot.com/_6gZmiJ82xEw/TE9cXBNfzkI/AAAAAAAAAkY/KeW_SStx4no/s1600/2+Οκτώβρη+1974+-+η+ντροπιαστική+δήλωση+Φλωράκη+στον+Άρειο+Πάγο.jpg

Σε όποιον ξέρει να διαβάζει είναι προφανές ότι η τρίτη παράγραφος αναιρεί την τελείως την επίμαχη δεύτερη, αφού σεβασμός του λαού και της λαϊκής βούλησης δεν υπάρχει στο εν λόγω δημοκρατικό πολίτευμα.

Φυσικά, έχουμε να κάνουμε με μία κλασική εμφάνιση των περιβόητων αποσιωποιητικών των μαοικών που σβήνουν σχεδόν όλο το κείμενο και αφήνουν μία πρόταση που τους βολεύει να στέκει νοηματικά μόνη της.

Θα μπορούσα βέβαια να έπαιρνα εγώ ας πούμε το τελευταίο άρθρο στο σάιτ τους, να έβρισκα εκεί που έλεγαν διθυράμβους για τον Τσίπρα και να άφηνα την προϊστορία:

(...)Ο Τσίπρας έχει γνώση, έχει κρίση, έχει σχέδιο, ξέρει τι λέει.(...)

http://www.eksegersi.gr/issue/917/Στο-Ψαχνό/28587.Γιατί-χαίρεται-ο-πρωθυπουργός

Φυσικά όπως θα διαπιστώσατε το κείμενο τα χώνει στον Τσίπρα και δεν τον εξυμνεί. Για την όλη διαδικασία της κοπτοραπτικής χρειάστηκαν max δύο λεπτά. Ενδεικτικό του πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος αυτό που κάνει ο Κοντραίος ή οι υπόλοιποι εδώ μέσα που απομονώνουν φράσεις. Το δύσκολο είναι να κατανοείς και να κρίνεις μέσα από ένα πρίσμα τον κόσμο.

Το να εξάγεις τα βολικά συμπεράσματα για εσένα με δύο λεπτά κοπτοραπτική είναι φυσικά πανεύκολο. Το κάνουν αυτοί που δεν επιθυμούν να διαμορφώσουν συμπεράσματα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

«Σημ3. Βλέπω τους ιδίους ανθρώπους... να σοκάρονται όταν δουν ένα περιστατικό σαν την Μαρφιν. »
Αυτό που έγινε στη μαρφιν, ηταν αποτρόπαιο, ηταν κτηνωδία. Για μέρες θυμάμαι ήμουν παγωμένος και δεν ήθελα να ξανακατέβω στους δρομους. Όχι από φοβο, αλλα από αηδία. Αηδια ότι άτομα σαδιστικά και ανευθυνα θα φορτώσουν στις πλατες του λαού την απανθρωπιά τους. Συνειδητά αγωνίζομαι και για τους εργατες και για τους εργαζομενους γενικα και για τους τραπεζοκους υπαλληλους και σε καμια περιπτωση δεν τους θεωρω εχθρους, παρα μονο τα αφεντικά τους αλλά εννοω ταξικους εχθρους.Αυτό είναι μια στάση ζωης.Μιλώντας για τον ευτο μου, δεν ειμαι ικανος να ασκησω βια. Είναι πιο ευκολο να διαβαζεις για βιαιοτητες που εγιναν πριν χρονια και άλλο να το βλεπεις μπροστα σου, αυτό είναι αληθεια. Για την ιστορια όμως, δεν θα υποκριθω ότι οι κομμουνιστες λαβωναν με γαρυφαλλα τους αντιπαλους τους. Εχω διαβάσει αρκετα κατά καιρους. Άλλοτε υπερβολικά, άλλοτε παραποιημένα, αλλα βία υπηρχε. Στον εμφυλιο εγιναν ακρότητες πανω σε μαχες, ξεκληριστήκαν οικογένειες, πεθαναν δυστυχως και παιδια. Στο χωριο μου ακομα λεγονται ιστοριες για το τελος του αδικημενου Θανάση Καντσούλη. Στα χρονια των μπολσεβίκων δεν λιντσαρίστηκαν Κουλακοι; Ο Γιουρόβσκι διαβαζα περηφανευόταν που εριξε στον δεσποτικό τσάρο και μαχαιρωσε τα πεντε παιδια με τον μικροτερο να είναι 13 ετων και αιμοφιλικός. Πρόσφατα ειδα σε σειρα ότι στο Βιετνάμ παραμένει θρύλος η σναιπερ Απατσι που βασάνιζε τους πεζοναυτες. Είναι δεδομένο ο πόλεμος από την φυση του είναι απάνθρωπος, βγαζει το χειροτερο χαρακτήρα των ατομων που συμμετέχουν σε αυτο. Υπαρχει μια μεγαλη διαφορά όμως σε σχεση με τους αλλους αντιπάλους, οι κομμουνιστες αγωνιζονται με κεντρικούς άξονες πανανθρώπινα ιδεώδη και την αλληλεγγύη με ολους οσους θελουν να σταματήσουν την εκμετάλλευση . Μεμονωμένες περιπτώσεις που ξεφευγαν από την ορθοτητα της κομμουνιστικής ηθικης υπήρχαν, αλλα ηταν ακριβώς αυτό: μεμονωμένες. Ποτέ όμως δεν ηταν επίσημη γραμμη ή τακτικη το να αφανισουν τους αντιπαλους, να τους κοβουν το κεφαλι, να τους βαζουν στα κρεματόρια όπως κανανε οι ναζι και οι αστοι συμμαχοι τους που είχαν την καταστροφή και τη βια ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ στην φασιζουσα ιδεολογια τους. Αυτή είναι και η διαφορά με τους κάθε λογής θερμόαιμους μπαχαλακηδες και αυτοκλητους ζορο τρομοκράτες που εχουν την βια και την δολοφονια σαν αυτοσκοπο, χωρις καποια πραγματικη ιδεολογια. Και εκει είναι που δεν τους ξεχωριζω από χουλιγκανς ή από εγκληματίες χωρις καμια απολύτως συνείδηση, πόσο μάλλον ταξική.

Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις, ποτε δεν κατακεραύνωνα τον Κάστρο επαναστάτη, κατακεραύνωνα τον Κάστρο ρεβιζιονιστή, που btw εγκαταλείφθηκε απο τον αντι-ρεβιζιονιστή και συνεπή επαναστάτη Τσέ Γκεβάρα, υπουργό βιομηχανίας της Κούβας. Αλλωστε ο Τσε τα εχει γραψει αναλυτικα για το νομο της αξιας που ειχε απόλυτη ισχύ την εποχή του σε μια χειρά απο χώρες της ανατολής. Ο ιδιος τα γραφει.

Για κάποιους πασοκους εισοδιστές, ο σοσιαλισμος δεν μπορούσε να οικοδομηθει στη Κούβα με βιομηχανία, αλλα με εξαγωγή...ζάχαρης. Για τον Τσέ μονο με βιομηχανία. Μην επαναλαμβανόμαστε.

ΟΧΕΠ try again. Δηλώσεις μετανοιας εκανε το κόμμα σου για να μπει στη βουλή. Και κάνει έκτοτε συνεχώς στα δύσκολα.

ασπονδος φίλος

υγ: ποιος θα συγκρουστει με το σύστημα στην Ελλάδα; Ο Περισσός; Και ένοπλα μάλιστα στο μέλλον;
χα χα !!! Ματια μου στη Χούντα η οργάνωση που υπερασπίζεσαι δεν ήθελε καν κατάληψη του Πολυτεχνείου, επέμενε στα φοιτητικά συνθήματα, και σε ελάχιστες μέρες διακινούσε στο ψιθυριστό τη λέξη... "απαγκίστρωση". Τα γραφουν τα στελέχη σας.

Θερσιτη...θα αποηγοητευτείς. Αλλα εδώ ειμαστε και η ζωή θα το ...δειξει. Περιμενε το επομενο μαζικο ξέσπασμα (μια μαζικη-δυναμική απεργία κλαδου, φοιτητικες καταλήψεις, κ.ο.κ) να δεις τη θεση του Περισσού.


υγ2: οσο για τη δήλωση, καθαρά δήλωση μετανοίας ήταν. ΕΚΚΕ , ΚΚΕ-μλ δεν έκαναν καμια δήλωση και συμμετείχαν κανονικα στις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

κατι τελευταίο,
αλλο να καταθέτεις πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στο σύστημα οπως κανει ο Περισσός, καταδικάζοντας τη βια απ' οπου και αν προέρχεται στην αστική δημοκρατία, και αλλο να διαφωνεις με τους ατομικούς τρομοκράτες στο ζήτημα της τακτικής. Εχει διαφορά.

Εγώ συμφωνώ με τον Λένιν, όταν έλεγε ότι ο προλεταριακος στρατός θα αξιοποιήσει την ατομική τρομοκρατία για να εξοντώσει τους επιτελάρχες του εχθρού, αυτό, όμως, προϋποθέτει τη συγκρότηση του προλεταριακού στρατού. Κι αυτος δεν χτίζεται με ενοπλη προπαγάνδα.

Εδώ, ομως, δεν υπάρχει ούτε ψήγμα πρακτορολογίας. γιατι ο Λένιν, οπως και ο Μαρξ νωρίτερα, όπως ολοι επαναστάτες της 3ης Διεθνούς ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ νομιμοφροσύνης στο σύστημα.

αριβεντέρτσι

Αναυδος είπε...

οι ιδιες και ιδιες βλακειες για να δικαιολογησουν τον αντικομμουνισμο τους
- αν για να μπορει να λειτουργει το ΚΚΕ νομιμα χρειαζοταν αυτη η δηλωση και αλλες 1000 κανενα προβλημα το 1918 παραδοθηκε η Ουκρανια για να σωθει η Οκτωβριανη επανασταση το 1939
- τα μλ δεν υπηρχαν ενω τα εκκε και ομλε δεν νομιζω οτι τα ηξερε το κρατος για να τα νομιμοποιησει καθε οργανωση ομως εχει καταθεσει σκοπο και καταστατικο στον αρειο παγο οποτε εχει στην πραξη δεχτει το συστημα καθε εκλογες λαμβανει την αδεια να συμμετασχει κλπ κλπ
- κι οι αναρχικοι κανουν εφεσεις προσλαμβανουν δικηγορους κλπ με αλλα λογια αποδεχονται την αστικη δικαοσυνη και την εκλιπαρουν για αδειες κλπ.

λιγη ντροπη δεν κανει κακο αλλιως μουγκα στη στρουγγα

zoot horn rollo είπε...

Καλά ο Περισσός, αλλά οι άλλες συνοικίες κι η υπόλοιπη Ελλάδα τι κάνουν; Τόσοι είναι...

Ανώνυμος είπε...

"οσο για τη δήλωση, καθαρά δήλωση μετανοίας ήταν. ΕΚΚΕ , ΚΚΕ-μλ δεν έκαναν καμια δήλωση και συμμετείχαν κανονικα στις εκλογές".
Σε ποιές εκλογές;;;;;; Το 1977 ή το 1981;;;;
Το ΚΚΕ συμμετείχε στις εκλογές του 1974 μέσα από τον εκλογικό συνασπισμό της Εν. Αρ. Στις εκλογές δεν χρειαζόταν να κάνεις κάποια δήλωση...Βλάκα, ε βλάκα!!!! Επίσης δεν ξέρεις ότι όποιο κόμμα λειτουργεί νόμιμα και συμμετέχει εκ των ουκ ανευ έχει αποδεχτεί να λειτουργεί με βάση τους νόμους και το σύνταγμα;;;; Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συμμετείχε στις εκλογές γιατί δεν θα το επέτρεπε το εκλογοδικείο!
Και κοίτα να διαβάζεις πρώτα,όταν είναι να γράψεις σχόλιο...
Και μην στεναχωριέσαι το ΚΚΕ μ-λ κατέθεσε πιστοποιητικά στο σύστημα το 1981 όταν έγινε ουρά του ΠΑΣΟΚ...Είναι γεγονός πάντως ότι τα παιδιά του συστήματος δεν χρειάζεται να δίνουν πιστοποιητικά γιατί είναι καθεαυτά δημιουργήματα του συστήματος...Και αυτό αποδείχτηκε με το ΕΚΚΕ. Αλήθεια, ο Τσουκάτος, ο Τατούλης,ο Ταμήλος και τα άλλα παιδιά τι κάνουν;;;;;Πολλά αντισυστημικά χαιρετίσματα να τους δώσεις!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοσίγκα βγήκε και είπε αυτά που είπε.
Τέτοιες δημόσιες παραδοχές για το τι έκανε σε πορείες ως παλαιότερος υπουργός Εσωτερικών στην Ιταλία, γίνονται σπανίως. Η συνέντευξη του το 2008(Πριν τον Δεκέμβριο του 2008) πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο.
Μετά ακολούθησε από τον διεθνή τύπο "εκτιμήσεις" για τις σοβαρές αποκαλύψεις: "ο γέρος τα έχει χαμένα", "δεν ήξερε τι του γίνονταν" "αλτσχάιμερ". Τότε ο ισόβιος Γερουσιάτης Κοσίγκα πλησίαζε κοντά στα 80.

Οι φαναφαρώνοι μικροαστοί που η πασοκάρα ψυχή τους βγάζει τον αντικομμουνισμό παρέα με το καραγκιοζιλίκι να πάνε μαζί τον Jimako.
Η πράσινη γφανέλα τρύπησε, ξεθωριασε, αλλά για κάθε φανφαρώνο μικροαστό υπάρχουν παραλλαγές. Τα σούπερ μαρκετ του Καπιταλισμού έβγαλαν άλλες φανέλες με άλλα χρώματα: ροζ, μαύρη, κοκκινομαυρη.
ένας Βαρουφάκης τους έβγαλε στη Βουλή να γίνουν τσιαρλίντερ του όταν ήδη συμφωνούσε με το 70% του μνημονίου και επέκτεινε το 2ο μνημόνιο, και ένας Τσίπρας τουε έκανε ζάφτι και ψήφισαν το Μνημόνιο του ESM στο Δημοψήφισμα. Θα μείνουν με τις ονειρώξεις τους και κανένα λάικ στα Social Media σε καμία απεργία.

Κατά βάθος δεν θέλουν να αλλάξουν σχεδόν τίποτα πέρα από την δική τους θέση στην καπιταλιστική ιεραρχία. Ακριβψφς γιατί σκέπτοναι, ενεργούν σαν φανφαρώνοι μικροαστοί.
Η αλλαγή της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία λέγεται επανάσταση.
Είναι μακροχρόνια, δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Τόσο πριν και ακόμα περισσότερο και μετά την κατάληψη της εξουσίας.
Τελείως ακατάλληλη για φανφαρώνους μικροαστούς που τα θέλουν τώρα, άκοπα, αβάδιστα, εκτονωτικά σαν χουλιγκάνι, και με ανάθεση σε τρίτους. Καλά περνάνε με τον καπιταλισμό. Να μην γράψουμε ό,τι με την επανάσταση μπορεί να έρθουν τίποτα κομμουνιστές στην εξουσία να τους πάρουν τα σπίτια όπως νομίζουν για να δικαιολογήσουν την δική τους πολιτική στάση. Αρκεί που τώρα τους τα παίρνουν οι καπιταλιστικές Τράπεζες. Και πάντα δικαιολογίες του κώλου "αλλά το ΚΚΕ ...".

Για τον Μπρεζίνσκι που είναι το θέμα του ποστ θα γράψει κανείς κάτι;
Ο πολιτισμός του αφγανιστάν(μπούργκα) "κινδύνευε" από τους Σοβιετικούς, τα κορίτσια τους "ατιμάστηκαν" (δηλαδή πήγαν στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο)και οι Σοβιετικοί έκαναν "εισβολή"(δηλαδή πήγαν να υπερασπιστούν στην σοσιαλιστική κυβέρνηση).
ο Μπρεζίνσκι δήλωνε αμετανόητος για το Αφγανιστάν και ό,τι θα το ξανάκανε.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο το άγχος του κράτους αν το ΕΚΚΕ(1.500 ψήφοι στις εκλογές, για να μη πούμε για την μεγάλη επαναστατικότητα του) και το ΚΚΕ μ-λ(ακόμα λιγότερες) θα υπογράφαν δήλωση. Τι ΚΚΕ-ΕΣΣΔ εν μέσω Ψυχρού Πολέμου, τι ομάδες της πλάκας, ε καμμένε;

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΚΕ:
Γνωστοί Ηθοποιοί και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Λόγω "επαναστατικότητας" αρκετοί μετακόμισαν προς το ΠΑΣΟΚ ειδικά του Σημίτη.
περισσότερα θαυμαστικά και "χα - χα" την επόμενη φορά.
17-57

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ (μ-λ) ιδρύθηκε το 1976 στον απόηχο του θανάτου του Μάο Τσε Τουνγκ και της διαπάλης που ακολούθησε, οπότε κάπου μπερδεύτηκες.

Το τότε ΕΚΚΕ ήταν η μήτρα της σημερινής ΟΑΚΚΕ και μάλλον δεν είχε και τόση γραφειοκρατία μεταξύ των υπηρεσιών για να ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους για μια απλή δήλωση.

Τα υπόλοιπα είπαμε: Αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί σου, εσύ επέμενε εμμονικά ότι έχεις δίκιο χωρίς να παρουσιάζεις κάποιο στοιχείο για αυτό.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΩ;

ΟΠΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ;

ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ;

ΟΠΩΣ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΕΡΧΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ; Η ΚΟΝΤΡΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΧΕΠ.

ΤΩΡΑ Σ' ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΦΥΙΑ.

ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΜΟΥ ΚΥΤΤΑΡΑ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΡΑΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

σιγα ρε QUINTO μην ζητηση πιστοποιητικα το ΚΡΑΤΟΣ απο τους υπαλληλους του (ΕΚΚΕ = ασφαλιτες)

Ανώνυμος είπε...

"Έπαιξαν" σε σχόλια επαναλήψεις αριστεροαναρχικών αντικομμουνιστικών site που εμφανίζονται λίγο πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Κομμάτι ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο8 και λίγο πριν την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας κομμάτι από την δήλωση του Φλωράκη χωρίς την απαραίτητη προϋπόθεση της τρίτης παραγράφου την οποία δεν επικαλούνται οι "επαναλήψεις".

όσα δεν γράφουν( διότι δεν τους συμφέρει ) είναι οτι στο Πολυτεχνείο πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις της ΚΝΕ, οτι υπήρχαν προβοκάτορες που έγραφαν "κάτω το κράτος" τα οποία συνθήματα έσβηναν οι φοιτητές. Το Πολυτεχνείο ήταν ο τελευταίος κρίκος ενός γενικότερου κοινωνικού αναβρασμού που ξεκίνησε από τις αρχές του 1973 με τα οικονομικά "θαύματα" της χούντας να έχουν τελειώσει.

Πριν τη νομιμοποίηση του από το αστικό κράτος, το ΚΚΕ έστησε γραφεία με το σφυροδρέπανο έξω από τα γραφεία του, αμέσως μετά την πτώση της χούντας, ο Φλωράκης το καλοκαίρι του 1974 έδινε συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα. Το ΚΚΕ νομιμοποιηθηκε από μόνο του γράφοντας τις αστικές διακυρήξεις εκεί που πρέπει.
Το οποίο έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το αστικό κράτος με δύο βιώσιμες για αυτό επιλογές:
Ή παραμονή του ΚΚΕ σε καθεστώς παρανομίας, κλείσιμο των γραφείων του και συλλήψεις μελών του, με το ρίσκο να έχει αντίπαλο πολύ μεγάλο μέρος του εξοργισμένου λαού λόγω της Κύπρου και να οξυνθεί παραπάνω η κατάσταση με χαμηλό ηθικό(για ένα διάστημα μετά την πτώση της Χούντας εκτός στρατοπέδου οι στρατιωτικοί δεν κυκλοφορούσαν με στολές αλλά με πολιτικά),
ή νομιμοποίηση αλλά με κάθε δυνατή προσπάθεια τα ποσοστά να μείνουν χαμηλά μέσω της δημιουργίας αναχωμάτων.

Προκρίθηκε η 2η λύση. Ο Καραμανλής είχε επιστέψει από την Γαλλία, είχε διαπιστώσει τι ήταν το Ευρωκομμουνιστικό ΚΚ Γαλλίας, που δεν ήταν και τόσο Κομμουνιστικό αλλά "συνεργάσιμο". Στην Δυτική Ευρώπη η κυρίαρχη επιλογή ήταν ο ΕυρωΚομμουνισμός. Στην Ιταλία το επίσης μη Κομμουνιστικό PCI είχε αστρονομικά ποσοστά.

Προς την αναχωματική κατεύθυνση, ρολάκι έπαιξε η ανανεωτική αριστερά του Κύρκου, η φύτρα του σημερινού Σύριζα, η οποία έδινε χρόνια τα πιστοποιητικά αστικής νομιμοφροσύνης.
Π.χ. Στελέχη της καταδίκασαν την διεθνιστική παρέμβαση της ΕΣΣΔ στην προσπάθεια ανατροπής της σοσιαλιστικής εξουσίας στην Τσεχοσλοβακία το 1968, συζητούσαν το1973 με τον Μαρκεζίνη, τον πρωθυπουργό της χούντας ,για την προσπάθεια της τελευταίας για μιας "ντεμί" αστικής δημοκρατίας: Αστικές Κυβερνήσεις και με πολιτικούς και με στρατό. Αυτή την "ντεμί" κατεύθυνση "απόκρουσε" το Πολυτεχνείο.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση σε ατσάλινοναρίτες. Αν όποιος υπερασπίζεται τα σύνορα είναι κοινό εθνίκι, προς τι ο θαυμασμός στον Άρη κι η υπεράσπιση του εαμ;

Φορθ Σπούτνικ