Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Σημειώσεις για τις φοιτητικές εκλογές

Οι φοιτητικές εκλογές είναι πρωτίστως μια προσωπική και συλλογική συλλογή στιγμών, που θα έχεις να διηγείσαι στα εγγόνια σου -κι ας μην ενδιαφέρονται να τις ακούσουν, εσύ θα τις λες σαν γεροπαράξενος- ή στους πρωτοετείς φοιτητές, όταν είσαι το απολίθωμα της σπουδάζουσας, ηλικιακά μιλώντας, για να τρώνε όλο το φαΐ τους και να πουλάνε όλους τους Ρίζους που χρεώθηκαν.
Τέτοιες ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα της Κατιούσα στις φοιτητικές εκλογές, που θα το βρείτε εδώ.

Φυσικά και μας ενδιαφέρει η εκλογική άνοδος, ιδίως όταν είναι συνεχής και σε βάθος χρόνου, και θα την πανηγυρίσουμε, ευτυχώς χωρίς τα υβριστικά συνθήματα παλιότερων ετών -κι ας περιορίζει αυτό κάποιους λίγους σφους που θέλουν να ξεσπάσουν και να βγάλουν όλη την ένταση των ημερών. Αλλά δε θα έχει την παραμικρή αξία, αν δεν αποτυπώνει μια αντίστοιχη κινηματική άνοδο και μια πραγματική αλλαγή συσχετισμών σε τέτοιο επίπεδο. Η δεύτερη θέση πίσω από το βούρκο και τη στασιμότητα που εκφράζει η ΔΑΠ δε θα έχει καμία αξία αν το φοιτητικό κίνημα παραμένει κομπάρσος στο περιθώριο των εξελίξεων.

Στις τελευταίες -απεργιακές κι όχι μόνο- κινητοποιήσεις, τα μπλοκ του ΜΑΣ είναι πολύ μαζικά, παρουσιάζοντας αρκετά ενθαρρυντική εικόνα. Πολλές φορές είναι από μόνα τους μεγαλύτερα σε όγκο απ' όσο όλο το αριστεροχώρι μαζί. Και μένω προσωπικά με την απορία, γιατί να μη γίνονται πιο τακτικά παμφοιτητικά συλλαλητήρια που να συγκεντρώνουν -τουλάχιστον- τον ίδιο -και παραπάνω- κόσμο. Αλλά έξω από το χορό, οι απορίες δεν κοστίζουν τίποτα, ούτε μπορούν να απαντηθούν σοβαρά κι υπεύθυνα.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για ζύμωση και διακίνηση ιδεών, μεταξύ άλλων και των επαναστατικών, κι αυτό είναι που κάνει τις κυρίαρχες καθεστωτικές φωνές να λυσσάνε για το άσυλο, τα κόμματα στα πανεπιστήμια και άλλα χαρακτηριστικά αυτής της ιδιαιτερότητας.

Το Πανεπιστήμιο είναι η μεγαλύτερη -ή μάλλον... ευκολότερη- δεξαμενή στρατολόγησης νέων μελών ή απλώς ατόμων που έρχονται σε επαφή με ριζοσπαστικές ιδεές και προσεγγίζουν τις θέσεις μας και την ιδεολογία μας. Είναι όμως κι ο ιδανικός τρόπος να αποκοπείς από την πραγματικότητα και να κλειστείς σε μια γυάλα θερμοκηπίου, αλλά να μην μπορείς να ζήσεις εκτός αυτής (όπως συμβαίνει δηλ με πολλές οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου).

Το συμπέρασμα απ' όλα αυτά είναι ότι πρέπει να πέφτει βάρος: α. στους χώρους δουλειάς, όπου να μεταφέρεται όμως, στο μέτρο του δυνατού, ο αμφιθεατρικός ενθουσιασμός κι η δουλειά σε καθημερινή βάση, χωρίς φυσικά άλλα στοιχεία φοιτητικής ανεμελιάς και των αντίστοιχων ρυθμών. Και β. στην ουσιαστική αφομοίωση του δυναμικού της οργάνωσης -που είναι σα μεγάλο σχολείο, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αποφοιτήσουμε όλοι.
Το συμπέρασμα δεν είναι προφανώς να μη δίνεται βάρος στη σπουδάζουσα, γιατί οι φοιτητές είναι διαταξικό στρώμα, όπου εμφιλοχωρεί ο μικροαστισμός. Ρίχνω βάρος κάπου, σημαίνει ιεραρχώ προτεραιότητες και καθήκοντα, όχι ότι σνομπάρω κάποια άλλα μέτωπα. Εξάλλου, ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών θα είναι στην αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης.

Αυτά ως προς το γενικό κομμάτι. Πάμε πιο ειδικά στη φετινή αναμέτρηση, που μπορεί να μοιάζει ως μία από τα ίδια -σαν τη μέρα της μαρμότας- αλλά μπορεί να φέρει ποσοτικές αλλαγές στην ίδια κατεύθυνση, που σταδιακά να οδηγήσουν σε μια καινούρια ποιότητα.

Οι φετινές εκλογές γίνονται στα πρόθυρα του καλοκαιριού -αφού δεν εισακούστηκε η γαλάζια πρόταση να αναβληθεί η απεργία κι όχι οι εκλογές. Αυτό μπορεί να ανησυχεί τους δαπίτες και το μηχανισμό του, μη τυχόν δεν μπορέσουν να μαζέψουν τα τρενάκια τους, αλλά γενικά είναι αστάθμητος παράγοντας, που μπορεί να μειώσει τη συμμετοχή -όπως θα μπορούσε να είναι και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, και ειδικά στη Σίνδο, αλλά τελικά ανέστειλαν τη στάση εργασίας τους. Εάν πάντως η απεργία παίζει κάποιο ρόλο, σαν προμήνυμα και στη δημιουργία κλίματος, τότε πάμε καλά.

Μια άλλη σταθερά των εκλογών είναι τα διαφορετικά σχήματα ΕΑΑΚ στην ίδια σχολή, που μαζί μιλάνε - χώρια καταλαβαίνονται, μαζί χτυπιούνται – χωριστά κατεβαίνουν, αλλά καταγράφονται αθροιστικά κι ενωτικά, ως ΕΑΑΚ. Η ενότητα άλλωστε είναι διαλεκτική, ενότητα και πάλη (ενίοτε και ξύλο) των αντιθέτων. Αλλά πού να τα καταλάβουν οι δογματικοί αυτά...

Το ξύλο κι οι ενδοσυντροφικές καδρονιές είναι διαχρονική αξία. Αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι η αφορμή -όπως στο γαλατικό χωριό. Το 09' το ξύλο έπεσε για να μην μπει η αμελητέα ποσότητα του ΣΕΚ στα σχήματα -εφόσον ήταν ήδη συνιστώσα της Ανταρσυα. Πέρυσι το επίδικο ήταν η συμμετοχή της ΑΡΕΝ που έμεινε ορφανή από Σύριζα. Φέτος το διακύβευμα είναι Αρις-Αρας, δηλ ΛαΕ-ΑντΑρΣυΑ σε ευρύτερη κλίμακα, ποιον εκφράζουν τα/η ΕΑΑΚ, αλλά με διαβαθμίσεις και αποκλίνουσες γραμμές, ακόμα κι εντός των ίδιων οργανώσεων.
Τι έχουν να χωρίσουνε ΛαΕ και ΑντΑρΣυα... Βρείτε το θέμα του ξύλου της επόμενης χρονιάς και κερδίστε πλόυσια δώρα.

Κορυφαία στιγμή στο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων μετά από ένα ενωτικό ξύλο στη Θεσσαλονίκη ήταν η καταγγελία (της νΚΑ αν θυμάμαι καλά) προς την ηγεσία της ΛαΕ (λατρεμένο κλισέ ο διαχωρισμός από τη βάση, αν και πίστευα πως έχει αξία χρήσης μόνο εναντίον του ΚΚΕ) και πιο ειδικά της ΛαΕ Α' Θεσσαλονίκης...
Με βάση τα παραπάνω, υποθέτω πως αν το ξύλο έπεφτε πχ στα ΤΕΙ της Σίνδου η καταγγελία θα αφορούσε την ηγεσία της ΛαΕ της Β' Θεσσαλονίκης. Έτσι, να μην τσουβαλιάζουμε και να παίζουμε με τις εσωτερικές αντιθέσεις τους, όπως με τις ενδοϊμπεριαλιστικές...

Ποιες μπορεί να είναι οι μικρές, ποσοτικές αλλαγές στην κάλπη στις επόμενες αναμετρήσεις;
Εδραίωση στη 2η θέση, ποσοστά πάνω από 20%, σημαντική άνοδο στα ΤΕΙ, περισσότερες πρωτιές σε σχολές. Να μην αναστηθούν οι ΠΑΣΟΚing DEAD, που αλλάζουν μορφή κι ονόματα, συνεχίζουν να υφίστανται μες σε άλλα σχήματα και περιφέρονται σαν αστρική ύλη. Να καταποντιστεί επιτέλους η ΔΑΠ που έχει πέσει μεν κάτω από το 40%, αλλά μένει κραταία με τη δύναμη της (δικής μας) αδράνειας...


Ε ας γίνουν αυτά σε πρώτη φάση και μετά βλέπουμε...

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο σύνδεσμος για το αρθρο στην Κατιούσα δεν έχει μπει
Πάντως είστε πολύ τυχεροί όσοι σπουδάσατε σε ελληνικά πανεπιστήμια. Αντιθέτως εις τας Αγγλίας μόνο στον σύλλογο ελλήων φοιτητών Λονδίνου μπορούσες να κατεβάσεις ξεχωριστό ψηφοδέλτιο σαν παράταξη. Στην υπόλοιπη Αγγλία στους Ελληνικούς Συλλόγους στα πανεπιστήμια κατεβαίναμε όλοι μαζί σε ένα ψηφοδέλτιο. Εκεί να δεις παραγοντιλίκια και χαμός. Κρητικοί Δαποπασπιτες εναντίον Αθηναίων Δαποπασπιτών.
Kabamarou

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

http://www.katiousa.gr/tag/afieroma-stis-foititikes-ekloges/

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καταλαβαίνεις ότι γερνάς, όταν δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται με τα/την ΕΑΑΚ. Υπάρχει ΕΑΑΚ σκέτο, ΕΑΑΚ Αρδην, ΕΑΑΚ Αρεν, ΕΑΑΚ με αστερίσκο, συνδυασμοί όλων αυτών. Όποιος καταλαβαίνει τι γίνεται, ας το εξηγήσει και στους άλλους.
Αφού όλα λίγο-πολύ το ίδιο είναι, γιατί δεν τα βρίσκουν επιτέλους...

Ανώνυμος είπε...

Προειδοποιώ οτι το σχολιο ειναι άσχετο με την ανάρτηση.

http://www.allaboutaris.com/podosfairo/93335/keraynoi-super3-kata-kyvernisis-kai-tsarou

Σύντροφε πιστεύεις οτι ο σύνδεσμος κομμουνίζει?

Κομμουνιστής με δεξιότητες

Ανώνυμος είπε...

"(λατρεμένο κλισέ ο διαχωρισμός από τη βάση, αν και πίστευα πως έχει αξία χρήσης μόνο εναντίον του ΚΚΕ)"

Όλα τα αστικά κόμματα έχουν έναν διαφορετικό μεν από το ΚΚΕ, συγκεντρωτισμό από την άλλη, όπως και αποδείχθηκε στις κρίσιμες ψηφοφορίες που έβαλαν "πλάτη" για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Το κλισέ έχει βάση όταν σε αριστερά(τελικά τι σημαίνει αριστερά;) κόμματα, οργανώσεις, δεν υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός(Δ.Σ.).
Αν δηλαδή είναι σκορποχώρι(που είναι). Εκπληρώνοντας ένα από τα πέντε βασικά κριτήρια της κατά Λούκατς "οπορτουνίλας"(έλλειψη Δ.Σ.)
Στο τέλος, αργά ή γρήγορα, σχεδόν όλοι θα ομονοήσουν και θα καταλήξουν πως για όλα φταίει το ΚΚΕ ακόμα και για τα (ευρύτερα)εσωκομματικά θέματα.

Που κατά μία ευρύτερη έννοια, είναι αλήθεια. Η πολιτική στάση του ΚΚΕ δεν τους δίνει πλέον πολιτικό χώρο να εμφανίζονται "περισσότερο αριστεροί" σε ένα υποτιθέμενο ""αριστερόμετρο"". Οι γκρίνιες, οι διαφοροποιήσεις κ.α. είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους στάσης. Μνημονιάρα ψήφισαν στο Δημοψήφισμα.

17-57

Βασίλης είπε...

και μια παρένθεση για όλα τα φιλαράκια εκεί έξω με τα παπάκια. Αν έχετε παραγγείλει έστω και μια φορά στη ζωή σας, ξέρετε τι τραβάνε αυτά τα παιδιά.

τιμήστε τους ανθρώπους που τρέχουν να σας θρέψουν, με το να μην παραγγείλετε σήμερα!

25 Μάη 2017 Απεργία:
Courier, Delivery, εξωτερικοί – δεν παραγγέλνουμε, δεν καλούμε courier

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Φίλε Βασίλη, αν σήμερα, που έχουνε απεργία, δεν παραγγέλνουμε, αυτό εμένα περισσότερο σε ...Λοκ-Αουτ, μου φέρνει! Αν δεν παραγγείλει κανένας, ....τότε τι Απεργία θα είναι;
Εγώ θα προτιμούσα να ....παραγγέλναμε, και να βρίζαμε τους αφεντικούς, που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους ικανοποιητικά, για να δουλεύουν με όρεξη και ασφάλεια. Πως αλλιώς θα πάρουν το μήνυμα, αν έχουν κάποιο νόημα τα μηνύματα γι αυτούς;
Αλλά, ας σκεφτούν και οι ίδιοι οι ντελιβεράδες τι επιδιώκουν με τις κινητοποιήσεις τους. Οταν η κερδοφορία, ενίοτε και η επιβίωση, των αφεντικών εξαρτάται από το πόσο σκληρά θα πρεσσάρουν και τον ντελιβερά τους (εκτός από τον λατζιέρη, τον ψήστη και τον σερβιτόρο), τι είναι αυτό, που θα τους αναγκάσει να βάλουν νερό στο κρασί τους; Μήπως κυνηγάτε χίμαιρες; Μόνοι σας δε θα καταφέρετε τίποτε, μην ακούτε τους εργατοπατέρες, που σας μιλάνε για ..."νίκες" και "επιτυχίες". Η ζωή σας θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, παρά τις ..."νίκες"!. Χωρίς την συμπαράταξη με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, θα είστε έρμαια στα χέρια επιτηδείων.
Και κάτι για το φιλοδώρημα: Είναι η απόλυτη ηθική εξαθλίωση του εργαζομένου!
Το ...απλωμένο χέρι, σα να πρόκειται για ...ζητιάνο!
Η καθιέρωση του φιλοδωρήματος εκμηδενίζει τον μισθό και στην ουσία θολώνει τελείως την εργασιακή σχέση. Δεν σας εργοδοτεί ο παραγγελιοδότης-πελάτης, ο πιτσαδώρος είναι το αφεντικό σας. Από αυτόν θα διεκδικήσετε τον μισθό σας.
Αντε, γιατί στο τέλος, η πρόσληψη στη δουλειά θα ταυτιστεί με το ...δικαίωμα στη ζητιανιά του φιλοδωρήματος! Και το αφεντικό θα εμφανίζεται, πως σας κάνει και ..χάρη, που σας δίνει αυτό το "δικαίωμα"! Μην πω, ότι θα γυρέψει στο τέλος και ..."ρεγάλο"(!). Εχουν γίνει αυτά σε άλλους κλάδους εργαζομένων, που δεν είχαν επαφή με το ταξικό κίνημα, και οι εμπειρίες είναι οδυνηρές! Εφτασαν να ...δωροδοκούν τα αφεντικά, για να δουλέψουν σε παραδόσεις καυσίμων κλπ.!
Από όσο ξέρω, υπάρχουν ταξικά πραγματικά σωματεία εργαζομένων στην σίτιση, που ζητάνε κατάργηση του φιλοδωρήματος.
Ελεος, πια, με τα μεσαιωνικά κατάλοιπα της Δουλείας!

Ανώνυμος είπε...

"Και κάτι για το φιλοδώρημα: Είναι η απόλυτη ηθική εξαθλίωση του εργαζομένου!"
..................................

Μαλιστα. Το φιλοδώρημα ειναι μεσαιωνικό κατάλοιπο και η απεργια των διανομέων ματαιη, αν δεν γινει μεσα απο τα ταξικα σωματια ή το παμε ας πούμε; Καταλαβα καλα; μπορω να ρωτησω εαν αυτες είναι προσωπικες απόψεις ή εκφραζουν και το ΚΚ συνολικα; Εχει ενδιαφέρον να μαθουμε εαν το να κανεις απεργια και να διεκδικεις ασφάλεια και καλύτερο μισθο ,εκτος κομματικης λογικης, ειναι αδιαφορο εως αντιδραστικο για μερικους. Ελπιζω να μην κανει και κακο στο εργατικο κινημα....GL


Ανώνυμος είπε...

@GL
Γιατί εκνευρίζεσαι για αυτό που έγραψε ο Σεχτάρ ο Τρομερός; Κατ΄αρχήν κανείς δεν έβαλε θέμα γιατί βγήκαν στο δόμο οι οδηγοί-ντιλιβεράδες! Αλλά από που προκύπτει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να καταθέτουμε προβληματισμούς για αιτήματα ή για αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια τελος πάντων. Σου λέω πάντως ότι παρόμοιους προβληματισμούς έχω και εγώ! Και τουλάχιστον αυτό που έγραψε για το φιλοδώρημα είναι από τα πλέον σωστά...
Πάντως μου έκαναν εντύπωση τέσσερα πράγματα κοιτώντας τις αφίσες για την απεργία τους:
-Καμιά διεκδίκηση, καμιά αναφορά σε μισθούς και ωράρια, που αποτελούν την προμετωπίδα στην σχέση εκμετάλλευσης εργατών-καπιταλιστών.
-Καμιά αναφορά στην γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων ενάντια στην εργατική τάξη και την απεργία στις 17 Μάη...Σαν να μην αφορούσε τος πρωτοστάτες του σωματείου!
-Η ιδιαίτερη προβολή από εφημερίδες και ραδιοφωνα και τηλεοπτικές εκπομπές! Και καταλαβαίνετε τι εννοώ ιδιαίτερη προβολή...
-Η αποκοπή από τους εργαζόμενους που δουλευουν στους ίδιους κλάδους και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, στη βάση της ειδικότητας!
Αυτά τα καταθέτω ως προβληματισμό για συζήτηση και δεν χρειάζετε να πεί το α ή το β το ΚΚΕ!
Το ΚΚΕ ή τα στελέχη του δεν γνωρίζω αν έχουν τοποθετηθεί...
Όμως μην μας πείς ότι πολιτικές δυνάμεις (συμπεριλαμβάνω και τους αναρχικούς σε αυτές ή άλλες δυνάμεις) δεν παρεμβαίνουν στη διαμόρφωση του περιεχομένου των αιτημάτων...Και δεν το λέω αυτό για κακό!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

GL, τι δεν καταλαβαινεις; Υπαρχουν καλες και κακες απεργιες συμφωνα με την υπερεπαναστατικη εργατικη πρωτοπορια

nosotros54

zoot horn rollo είπε...

Εισαι χαζος ή το παιζεις;
Κρισιμο ερωτημα.

Ανώνυμος είπε...

@GL,
Αφού δεν θες ουσιαστική συζήτηση, αλλά επιδιώκεις να προβοκάρεις με αθλιότητες, πές μας τότε:
Πως κρίνεις to ότι η κυνέρνηση που είναι με τα μπόυνια υπέρ των μονοπωλίων και τσακίζει την εργατική τάξη, εσπευσε να αποδεχτει εν ολίγεις τα αιτήματα;;;; Και μην μου πείς ότι τρόμαξε από τη δυναμική του κινήματος!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@nosotros54,
Σε εσένα απευθύνεται το σχόλιο!!!!!!! Ελπίζω ο GL να καταλαβαίνει.
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Αλλος "αστερας".

Ανώνυμος είπε...

@kk-1

Δεν εχω σκοπο να προβοκαρω, με ενδιαφερει να μαθω σοβαρα την επισημη θεση του ΚΚΕ για την χθεσινη πετυχημενη κατ'εμε απεργια, με τους οποιους εργαζομενους ολοι ερχομαστε σε επαφη καθε μερα και ξερουμε σε τι συνθηκες μας εξυπηρετουν.

Προς το παρον δεν βλεπω καποια καλυψη της απεργιας στο ριζοσπαστη, οι αποπανω λενε οτι κακως παιρνουν φιλοδωριμα (...με τοσα λεφτα που βγαζουν θα μπορουσε να προσθεσει) και η απεργια,αν οχι υποτιμαται, τοτε κρινεται τουλαχιστον αρνητικα και εχθρικα, κατι που κανει εντυπωση γιατι ολο αυτο γινεται απροκλητα.

Δεν ξερω τι φοβαται η κυβερνηση, εγω βλεπω ποιοι φοβουνται μια πετυχημενη απεργια που εβαλε καποιους στοχους και τους πετυχε. Εχουμε πολλες πετυχημενες απεργιες τα τελευταια χρονια, ωστε να θαβουμε μερικες; Ρωταω ειλικρινα.

Οσο για το ερωτημα σου, γιατι η συγκεκριμενη κινητοποιηση εργαζομενων επιασε τοπο, θα επρεπε να τιθεται σε αυτους που λενε οτι εκφραζουν τα συμφεροντα και την ταξη των εργαζομενων αυτων.

Αν θες την ταπεινη γνωμη μου, το γεγονος οτι εθεσαν πολυ συγκεκριμενα, ξεκαθαρα αιτηματα, χωρις να συνδεουν την καταληξη της απεργιας με αιτηματα σοσιαλιστικης ανασυγκροτησης, αντινατοικα συνθηματα ή προτροπη για παγκοσμια σοσιαλιστικη επανασταση, ισως να εχει την σημασια του. Εχεις να αντιπροτεινεις κατι αλλο;...GL

ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ είπε...

Το όσκαρ υποκρισίας το παίρνει βέβαια το ΝΑΡ. Στις σχολές όπου είχαν πλειοψηφία στα σχήματα @ ΕΑΑΚ(Το @ υποδηλώνει αγνώστου ταυτότητας "επαναστατικό" υποκείμενο) κατέβαιναν ξεχωριστά από το ΑΡΔΙΝ και την ΑΡΕΝ,όπου όμως μειοψηφούσαν κατεβαίναν μαζί τάχα μου τάχα για την ενότητα του κινήματος και την υλοποίηση της "γραμμής" της επαναστατικής αριστεράς.Αλήθεια η αυτενέργεια που αντιτίθεται στο "βάρβαρο" δημοκρατικό συγκεντρωτισμό που πήγε?
Με πόσα αργύρια πουλάς τη ψυχή σου στον Αλαβάνο?
Λαφαζάνης ή Γκαργκάνας?
Η ΕΑΑΚ ή τα ΕΑΑΚ?
Ο πεντοζάλης,η πεντοζέλη ή το πεντοζάλι?

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Φίλοι αναρχορεφόρμες η και σκέτοι ρεφόρμες,
1. Τις απόψεις του ΚΚΕ νομίζω εύκολα μπορείτε να τις πληροφορηθείτε αν αποταθείτε αρμοδίως, εδώ προσωπικές απόψεις εκφράζουμε.
2. Κανείς δε σας είπε, και σίγουρα όχι εγώ, ότι κακώς διεκδικείτε τα δίκαια αιτήματά σας με απεργία.
3. Κάθε πράξη, του οιουδήποτε αξιολογείται πολύπλευρα, που στοχεύει, πόσο καλά στοχεύει αυτό που στοχεύει, πως εκτελείται, τι μέσα χρησιμοποιεί κλπ. Γιατί να εξαιρείται η απεργία των ντελιβεράδων;
4. Αν με θεωρείτε "εχθρό" ξεπεράστε το, και ακούστε το έστω σαν γνώμη, έστω και από έναν "εχθρό": Κανένα αφεντικό δε θα σας παραχωρήσει μηχανάκι, για να γυρνάτε να μαζεύετε ...."φιλοδωρήματα" για την πάρτη σας! Το φιλοδώρημα φέρνει περισσότερο σε ελεύθερο επαγγελματία, οπότε το μηχανάκι ανήκει στον επαγγελματικό του εξοπλισμό. Συνεπώς, αποφασίστε: Η παππάς-παππάς η ζευγάς-ζευγάς.
5. Η δική μου εκτίμηση: Οσο θα προχωράνε τα "μέτρα", δηλαδή η εκμετάλλευση, τόσο θα λιγοστεύουν τα "έξτρα". Από τον μισθό θα ζήσετε.
5. "Ταξικός" μακρυά από την Τάξη του η και ενάντια στην Τάξη του... απλά δεν υπάρχει! Τι λέει το γνωστό τραγουδάκι (νομίζω στοίχοι Μπρεχτ;): "Reihe Dich an die Arbeitereinheitsfront, weil Du auch ein Arbeiter bist!" (="Στοιχίσου στο Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο, γιατί εργάτης είσαι κι εσύ!").
Το ΠΑΜΕ και τα σωματεία επισιστισμού είναι εκεί και σας περιμένουν.

Ανώνυμος είπε...

GL, φαίνεσαι καλοπροαίρετος, οπότε αξίζεις μια σοβαρή απάντηση.

Η ΣΒΕΟΔ είναι σωματείο με τελείως ηλίθια δομή. Χωρίζει τους εργαζόμενους με βάση το πως δουλεύουν, οπότε λχ για να γίνει μια απεργία σε ένα σουβλατζίδικο, θα πρέπει να πάρουν απόφαση τουλάχιστον 2 σωματεία(το ένα για αυτούς, το άλλο για τους ψήστες, ου και μην και για την ταμεία ή τον τηλεφωνητή). Και για να μη πιάσουμε το πως κατακερματίζουν την εργατική τάξη όταν λχ οι ψήστες μπορεί να ζητήσουν αυξήσεις αλλά οι ντελιβεράδες νοιώθουν οκ με όσα παίρνουν και να αποφασίσουν οτι δεν θα συμμετέχουν. Απαράδεκτες λογικές.

Καλή δύναμη σε όσους απεργήσαν εχθές, αλλά γενικά αυτές οι λογικές πρέπει να τελειώνουν άμεσα. Τα σωματεία πρέπει να είναι επιχειρησιακά ή κλαδικά. Έχει ρίξει αγώνες το ΠΑΜΕ για να σπάσουν οι διαλυτικές λογικές στο κίνημα για να υποκύψει σε μια viral απεργιούλα.

Τώρα κατα πόσο ήταν "επιτυχημένη" είναι προς συζήτηση. Επειδή είδες στο φεησμπουκ πολλά ποστ "στήριξης" της δε σημαίνει ούτε οτι οι πραγματικοί εργαζόμενοι απεργήσαν μαζικά. Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το ΠΑΜΕ δεν ήταν το μόνο που δε πολυστήριξε τη φάση. Ακόμα και ο Ροσινάντε δε πολυέσπρωξε μάλλον για τους ίδιους λόγους(έχουν και αυτοί τη γραμμή για ένα ενιαίο σωματείο ανα τόπο εργασίας).

Αν λοιπόν το ενδιαφέρον σου για την εργατική τάξη και το κίνημα της είναι τίμιο, που δεν αμφισβητώ, κοίτα να έρθεις σε πραγματική επαφή με αυτό και θα σου λυθούν κάθε τέτοιου είδους απορίες αντι να ψάχνεις απαντήσεις σε μπλογκζ.


Επίσης, έχει ενδιαφέρον οτι η απεργία των ντελιβεράδων έγινε βάηραλ, οι απεργίες και αγώνες που δίνει το ίδιο διάστημα το συνδικάτο μετάλλου δε συκγινεί τη πανίδα των σοσιαλ μίντια και τόσο. Αυτό λέει πολλά.

Σ.

Ανώνυμος είπε...

@GL,
Εκ παραδρομής αναφέρθηκα σε εσένα για το προβοκάρισμα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος επιδιώκει να απαντήσει εκ μέρους του ΚΚΕ! Όπως και εσύ, καταθέτω προβληματισμούς και πάντα προσπαθώ να μάθω την τοποθέτηση του ΚΚΕ γιατί γενικά έχω εμπιστοσύνη και με καλύπτει!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@GL
Γράφεις όμως σε ένα σημείο:"Αν θες την ταπεινη γνωμη μου, το γεγονος οτι εθεσαν πολυ συγκεκριμενα, ξεκαθαρα αιτηματα, χωρις να συνδεουν την καταληξη της απεργιας με αιτηματα σοσιαλιστικης ανασυγκροτησης, αντινατοικα συνθηματα ή προτροπη για παγκοσμια σοσιαλιστικη επανασταση, ισως να εχει την σημασια του".
Με συγχωρείς, αλλά τέτοια συλλογιστική δεν έθεσε κανένας. Και εννοειται ότι από το ΚΚΕ δεν ακούς τέτοια, ούτε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Εκτός αν καταλήξουμε να λέμε ότι το να διεκδικείς σταθερό ωράριο και μισθούς, είναι πάλη για το σοσιαλισμό και τη "δευτέρα παρουσία"! Τέτοιες αθλιότητες επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη,όπως παλιότερα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Με συγχωρείς, αλλά αυτή είναι μια αποψη βαθιά αντεργατική και πολύ βαθια εργοδοτική. Άποψη πολύ επικίνδυνη για την εργατική τάξη γιατί καλλιεργεί την αντίηψη να μην διεκδικούν οι εργάτες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ζωηής, αλλά με βάση το τι επιτρέπει η καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και η κυριαρχη πολιτική.
kk-1

Αναυδος είπε...

το συνδικατο στις ταχυδρομικες (που ειναι και στη δυναμη του ΠΑΜΕ)
http://298275210.blog.com.gr/

το σβεοδ ειναι αναρχικης κοπης συνδικατο με βαση το μηχανακι και οχι τον κλαδο
ειναι φανερη η αδυναμια συσπειρωσης που δημιουργειται μιας και διαχωριζει τους εργαζομενους στον τοπο δουλιας
τα δικαια αιτηματα δεν κανουν ουτε το δικαιο αγωνα ουτε ακομη περισσοτερη την ορθη οργανωση ωστε ο αγωνας να ειναι αποτελεσματικος εστω και στο οικονομικο επιπεδο


Ανώνυμος είπε...

"Υπαρχουν καλες και κακες απεργιες συμφωνα με την υπερεπαναστατικη εργατικη πρωτοπορια"


Για "καλες και κακες απεργιες" είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων.Η θέση του ΚΚΕ για τις διεκδικήσεις εργατών - εργαζομένων είναι γνωστές σε οποιονδήποτε.

Για άλλους θα υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια νοσότρε.
Μεγάλο μέρος από αυτοπροσδιοριζόμενους της αναρχίας, "άκρας αριστεράς" ψήφισαν το μνημόνιο του Τσιπρα το καλοκαίρι 2015.
Τα άρθρα ή τα σχόλια στις επίσημες ιστοσελίδες τους υπέρ του ΟΧΙ είναι ακόμα εκεί. Να προστεθούν τα video με τις κοινές ομιλίες παραγοντίσκων με στελεχάρες του Σύριζα, τις αφίσες των κοινών συζήτήσεων, από το 2010 ή 2011 μέχρι και το καλοκαίρι του 2015.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Από φιλοΚΚΕδίστικο μπλοκ
Ιστορίες [εργασιακής τρέλας] από την Κρή(π)τη
https://poexania.wordpress.com/2017/03/08/ιστορίες-εργασιακής-τρέλας-από-την-κρ

Ανώνυμος είπε...

Εννοείτε πως είμαστε με τα αιτήματα των ντιλιβεράδων, κούριερ που έχουν ασφυκτικούς χρόνους για την παραλαβή στην καλύτερη κινδυνεύουν με απλά πρόστιμα από την τροχαία, στην χειρότερη τους πηγαίνουν στο ΚΑΤ.

Για ιστορικούς λόγους,να σιγοντάρω λίγο τον Σεχτάρ τον Τρομερό στα παρακάτω

"Η καθιέρωση του φιλοδωρήματος εκμηδενίζει τον μισθό και στην ουσία θολώνει τελείως την εργασιακή σχέση. Δεν σας εργοδοτεί ο παραγγελιοδότης-πελάτης, ο πιτσαδώρος είναι το αφεντικό σας. Από αυτόν θα διεκδικήσετε τον μισθό σας.

Αντε, γιατί στο τέλος, η πρόσληψη στη δουλειά θα ταυτιστεί με το ...δικαίωμα στη ζητιανιά του φιλοδωρήματος! Και το αφεντικό θα εμφανίζεται, πως σας κάνει και ..χάρη, που σας δίνει αυτό το "δικαίωμα""

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος Σεχτάρ, αν δεν έχει γίνει ήδη εν μέρει ίσως και πραγματικότητα, ειδικά σε τουριστικά μέρη

Για την ιστορία

" Και γύρω απ' αυτούς ήταν η απέραντη Ρωσία, που αγκομαχώντας από τους πόνους, γεννούσε τον καινούριο κόσμο.

Η υπηρέτρια, που προηγούμενα της φέρνονταν σαν να ήταν ζώο και δεν την πλήρωναν σχεδόν τίποτα, απόχτησε το αίσθημα της ατομικής της αξιοπρέπειας. Ενα ζευγάρι παπούτσια κόστιζε πάνω από εκατό ρούβλια κι επειδή οι αποδοχές της δεν ξεπερνούσαν συνήθως τα τριάντα πέντε ρούβλια το μήνα, η υπηρέτρια αρνούνταν να στέκεται στις ουρές και να χαλάει τα παπούτσια της. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο.

Στην καινούρια Ρωσία ο άνθρωπος - άντρας ή γυναίκα - απόχτησε δικαίωμα ψήφου, εκδόθηκαν εργατικές εφημερίδες που μιλούσαν για καινούρια και εκπληκτικά πράγματα, εμφανίστηκαν τα Σοβιέτ, εμφανίστηκαν τα επαγγελματικά συνδικάτα. Ακόμα κι οι αμαξάδες είχαν το επαγγελματικό τους συνδικάτο και τον αντιπρόσωπό τους στο Σοβιέτ της Πετρούπολης.

Οι υπηρέτες και οι σερβιτόροι οργανώθηκαν και παραιτήθηκαν από τα φιλοδωρήματα. Στους τοίχους όλων των εστιατορίων κρέμονταν πινακίδες που έλεγαν:
"Εδώ δεν παίρνουν φιλοδώρημα"
ή: "Αν κάποιος είναι υποχρεωμένος να δουλέψει σαν σερβιτόρος για να βγάλει το ψωμί του αυτό δε σημαίνει καθόλου, πως μπορούμε να τον προσβάλουμε με ελεημοσύνες". "

Οι 10 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο

17-57

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αντε, να καταλάβουνε, ανώνυμε (27 Μαΐου 2017 - 11:55 π.μ.) ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η απατηλή "μικροαστικοποίηση" του ντελιβερά, που προκαλεί το "φιλοδώρημα". Οχι, που θα το άφηναν τα αφεντικά να πέσει κάτω! Ξέρουν αυτοί, που πατάνε. Οι άλλοι είναι τα διαλυμμένα μικροαστικά μυαλά, που κατσικώνουνται και για ...."ταξική πρωτοπορία", τρομάρα τους!
Μόνο η μαζική εξαθλίωση του πληθυσμού θα λύσει το πρόβλημα αυτό, όταν δε θα περισσεύει φράγκο για φιλοδώρημα.
Βέβαια οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν και αυτή τη μάχη, επιταχύνοντας τις αργόσυρτες διαδικασίες.
Αλλά μην περιμένετε τίποτε από φανφαρόνους αναρχορεφόρμες, που είναι πιο πίσω και από τις υπηρέτριες της τσαρικής Ρωσσίας! Θα αργήσει να αποπασοκοποιηθεί η ελληνική κοινωνία.

--------------------------------------------
Για να δείτε, πόσο τετριμένες είναι αυτές οι εργοδοτικές πρακτικές, να σας πω ότι κάποτε στο φράγμα του Αράχθου ένα παρόμοιο μέτρο εφάρμοσε η Τεχνική Εταιρία, που δούλευα, στους χειριστές των μηχανών, μπουλντοζιέρηδες κλπ. Τους έπεισε να γίνουν ιδιοκτήτες(...ταρατατζούμ!) των μηχανημάτων και εν μιά νυκτί αύξησε τον βαθμό εκμετάλλευσης κατά 100%! Μετά τη δουλειά ξενυχτάγανε κάτω από την μηχανή για συντήρηση-επισκευές, που δεν τους πλήρωνε κανείς πια, αφού το μηχάνημα ήταν ..."δικό τους"!! Μάλιστα το αφεντικό μου έλεγε τότε, πως τον συνέφερε να τους τα είχε δώσει και τζάμπα τα μηχανήματα, έτσι και αλλιώς κοψοχρονιά τα είχε πάρει, για σκραπ, αλλά δεν τώκανε για "να μην υποτιμήσει τη σημασία της προσφοράς", κοινώς, να μην τους πονηρέψει. Εξυπνο, ε;
Ο εργάτης, που φαντασιώνεται πως είναι η μπορεί να γίνει μικροαστός, είναι ένα "εξυπνοπούλι" πιασμένο από την ...μύτη!
Αν τώρα, επιπλέον, νομίζει πως με αυτά και με αυτά γίνεται και ..."ταξική πρωτοπορία".... ....βράστα!
Ο αναρχικός είναι ένας βλάκας με περικεφαλαία.
Και με το συμπάθειο....

Ανώνυμος είπε...

"Τους έπεισε να γίνουν ιδιοκτήτες(...ταρατατζούμ!) των μηχανημάτων και εν μιά νυκτί αύξησε τον βαθμό εκμετάλλευσης κατά 100%! Μετά τη δουλειά ξενυχτάγανε κάτω από την μηχανή για συντήρηση-επισκευές, που δεν τους πλήρωνε κανείς πια, αφού το μηχάνημα ήταν ..."δικό τους"!! Μάλιστα το αφεντικό μου έλεγε τότε, πως τον συνέφερε να τους τα είχε δώσει και τζάμπα τα μηχανήματα, έτσι και αλλιώς κοψοχρονιά τα είχε πάρει, για σκραπ, αλλά δεν τώκανε για "να μην υποτιμήσει τη σημασία της προσφοράς", κοινώς, να μην τους πονηρέψει. Εξυπνο, ε;"


Φαίνεται να λειτουργεί η κατάσταση Σεχτάρ Τρομερέ και στο τέλος ο Καπιταλιστής βγαίνει περισσότερο κερδισμένος. Χρόνια μπροστά το αφεντικό! Να νομίζει ο εργάτης πως έγινε νοικοκυραίος μικροαστός και να του στοιχίζει λιγότερα.

Είχα ακούσει ιστορίες στον τουριστικό κλάδο που το προσωπικό πληρώνονταν "αναλόγως του τζίρου". Και "αυτοδιαχειριστικό" φαίνεται και ο εργοδότης δεν χρεωκοπεί. Συμφέρει ειδικά αν μία επιχείρηση δεν πάει και τόσο καλά όσο θα ήθελε το αφεντικό.

Όπως γράφεις δεν περιμένουμε τίποτε από σημερινούς φανφαρόνους αναρχορεφόρμες, που είναι πιο πίσω και από τις υπηρέτριες της τσαρικής Ρωσσίας. Σίγουρα πολύ πιο πίσω σε θέμα ταξικής συνείδησης, πολύ πιο πίσω και από τους ομοϊδεάτες τους στα τέλη της Τσαρικής Ρωσίας.

Με την τελευταία σου γενίκευση και με το συμπάθειο δεν συμφωνώ.
Υπάρχουν και αναρχικοί που αγωνίζονται με την εργατική τάξη, νοιώθουν μέρος της και παρά τις ιδεολογικές διαφορές έχουν έρθει σχετικά κοντά σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ. Με τόσα μνημόνια κάτι έχουν καταλάβει.
Στο κάτω-κάτω δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται ας είναι και μετέωρο το σήκωμα όπως γράφει και ο διαχειριστής του μπλοκ. Με τους φανφαρώνους λίγο αναρχο περισσότερο ρεφόρμες Των Σόσιαλ Μίντια με την κληρονομούμενη ΠΑΣΟΚμικροαστίλα τους να βρωμάει από χιλιόμετρα είναι το πρόβλημα.

Σημερινό Μάθημα Οικονομίας στον ΣΚΑΙ στις 10:00-11:00. Η λέξη Καπιταλισμός, έδινε και έπαιρνε σε πάνελ με δύο Οικονομολόγους. Αν την λένε εκπρόσωποι του ΚΚΕ είναι "ξύλινη γλώσσα"

17-57

Αναυδος είπε...

απο τον δημητρη τριμη της μεσημβρινης του συριζα υμνητη των μνημονιων και των αντεργατικων πολιτικων ενας υμνος για τη νεα μορφη οργανωση των ντελιβεραδων

http://www.efsyn.gr/arthro/nees-morfes-organosis

οταν σε παινευει ο εχθρος ....

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Μπορεί και νάχεις δίκηο εσύ 17-57, οι ισοπεδωτικοί αφορισμοί έχουν πάντα ένα ρίσκο!
Αλλά επειδή έχω φάει στη μάπα πολλή σκουριά, εγώ θα περιμένω μη περιθωριακές αποδείξεις για να αλλάξω γνώμη - κουράστηκα με δαύτους!
Και για να το μαζέψω ελάχιστα, θάλεγα, πως ο αναρχικός εργάτης, κυρίως, είναι βλάκας με περικεφαλαία. Ο αναρχικός αστός και ο αναρχικός (πραγματικός- όχι ...ντελιβεράς!) μικροαστός, δεν είναι καθόλου βλάκας. Είναι παμπόνηρος!
-----------------------------
Αναυδε, μπαγιάτικη δημοσιογραφία. Πάνε >40 χρόνια, που είχαμε τις ..."νέες μορφές οργάνωσης" μπλα, μπλα, μπλα..., "από τα κάτω" μπλα, μπλα, μπλα.... κλπ. Τότε ήταν τα "εργοστασιακά σωματεία". Τάφαγε η μαρμάγκα. Τώρα έχουμε τα "πρωτοβάθμια". Αυτά τρώγουνται μόνα τους. Κι όλα, πάντα, "από τα κάτω", ας πούμε από τον εκάστοτε "ΔΟΛ".
Τόσο "κάτω".

fentagin είπε...

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΣΜΟΣ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ...
ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ
ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΕ ΑΣΤΟΥΣ
ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

@Αναυδος


Οι απομιμήσεις παίζουν τον ρόλο της δευτεράτζας. Πάντα 2οι και Καταϊδρωμένοι οι "Αριστεροί" της Ελευθεροτυπίας. Με την αμερικάνικη έννοια της αριστεράς(π.χ. Τσόμσκι). Καλά κρασιά δηλαδή.

Τον πρόλαβαν οι γνήσιοι Λυριτζής - Οικονόμου της Πρώτης Γραμμής του ΣΚΑΙ Παρασκευή 26/5/2017. Τόσα καλά λόγια για την απεργία των ντιλίβερι σε σημείο να νομίζεις πως είναι άλλη εκπομπή.

Πέρα του "κοινού" που έχει η Ελευθεροτυπία(μικροαστοί που τους πιάνει το "αναρχικό" τους αλλά πάντα ψηφίζουν "κριτικά" ΠΑΣΟΚ σε νέα και παλιά μορφή) η "νέα" μορφή είναι η εξής μία παλιά:
Ό,τι να είναι αρκεί να μην υπάρχει ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ δίνει το χέρι του σε όποιον σηκώνεται, ας είναι και μετέωρο. Τους "καλοπιάνουν" οι αυθεντικοί ή οι ιμιτασιόν γιατί αυτό ακριβώς φοβούνται. Χωρίς να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις για τους ανθρώπους των ντιλίβερι κούριερ που για μία πιτσα ή ένα γράμμα παίζουν καθημερινά κορώνα-γράμματα το να επισκεφτούν το ΚΑΤ, προχωρώ στα γεγονότα.

Η "νέα μορφή αγώνα" του 2011 περιελάμβανε και τους "Αγανακτισμένους των Πλατείων". Με λόγια του Αλέξη και λοιπών φίλων συνοδοιπόρων πνευματικών ανθρωπων, καλλιτεχνών, αρκετοί από τους οποίους έβαλαν "πλάτη" στο 3ο μνημόνιο και ακόμα δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη.
Ποιος όμως πρόβαλε από την πρώτη ημέρα του Αγανακτισμένους; Η Καθημερινή!

Πάντα λοιπόν δευτεράτζες, πίσω από την αστική τάξη, οι "αριστεροί". Μετά έφταιγε η Παπαρήγα όταν έλεγε πως υπάρχουν αριστεροί που δεν δηλώνουν ή δεν είναι Κομμουνιστές. Οι δηλώσεις της ως συνήθως διαστρεβλώθηκαν

Όταν σε παινεύει ο ταξικός αντίπαλος κάπου έχεις κάνει λάθος.
Εκτός αν το "παίνεμα" γίνεται για το ΚΚΕ αφορά ή είναι δυσφημιστικό(κάτι για τους κόρακες που έγραφε ο Μπογιόπουλος σε μία απάντηση), ή αφορά το παρελθόν, την ιστορία του, για να χυθεί το δηλητήριο το "αλλά σήμερα το ΚΚΕ είναι δογματικό μπλα μπλα δεν ακολουθεί τις εξελίξεις μπλα μπλά και δεν ρίχνει νερό στο κρασί του μπλα μπλα".
Οι άλλοι που τους αρέσει το ροζέ κρασί ψηφίζουν μνημόνια δύο-δύο και με τα δύο χέρια

Σημερινό "ΑΚΡΑΙΩΣ" με τον Λεβέντη στην εκπομπή του Χατζή με το επιθετικό σοσιαλδημοκρατικό δίδυμο Γ.Τριάντη - Δελλατόλα.
Στρίμωξαν τον Λεβέντη αλλά και αυτός κάπως τους στρίμωξε. Ειδικά τον Τριάντη
Τα πράγματα αρχίζουν να τους γίνονται δύσκολα. Τα παραμυθάκια Σύριζα φτάνουν στο τέλος τους με ελπίδα αν μετά τις Γερμανικές Εκλογές γίνει κάτι και κερδίσουν χρόνο.
Βγαίνουν ειδησούλες
https://www.youtube.com/watch?v=g53fF9dXdX8

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ο κανόνας είναι αυτός πους γράφεις Σεχτάρ Τρομερέ.
Υπάρχουν οι εξαιρέσεις (1 ή 2 στους 10 ίσως και λιγότεροι) που κατά την γνώμη μου αξίζει να κερδηθούν μέσα στο εργατικό κίνημα κοντά προς την πλευρά του ΠΑΜΕ.

Ο αναρχικός μικροαστός συνήθως είναι πονηρός(π.χ.διάφοροι καλλιτέχνες).
Λίγοι είναι οι ιδεολόγοι με τα συν και πλην της ιδεολογίας τους.
Συνήθως είναι από αυτούς που δεν κάνουν τίποτα για το εργατικό κίνημα και ρίχνουν τα βάρη και τις αποτυχίες στους άλλους. Στο ενδιάμεσο ψήφιζε παλιά ΠΑΣΟΚ. Αν μπορεί ναι κάνει και καμία εκλογική αποχή αφού ψήφισε και μετα δύο χέρια Σύριζα από τον Μαϊο του 2014 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015

17-57