Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ξύσε με λίγο αν μπορείς…

…απ’ τη φωτογραφία

Εν αρχή ην το φότοσοπ. Και μετά άρχισε να σβήνει όλα τα σφυροδρέπανα. Πρώτα αυτό της κοε, που έτσι κι αλλιώς έχει πλέον συμβολική αξία, χωρίς περαιτέρω συμβολισμούς) και μετά αυτό του κουκουέ στην ακρόπολη. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ο σύριζα χρησιμοποιεί το δικό μας κόσμο για τις αφίσες του (και πού –αλλού- να τον βρει άλλωστε;). Συνηθισμένα λοιπόν τα βουνά απ’ τα χιόνια.

Η ειδοποιός διαφορά, όπως λέει κι ο TRASH είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν. Κάτι σαν: θα σας εξαφανίσουμε –κομμουνιστές και σφυροδρέπανα. Και δεν τους ενδιαφέρει καν να το κρύψουν, με μια πιο προσεκτική λεπτοδουλειά, ακριβώς για να γίνει σαφές σε όλους. Με αυτό το σκεπτικό νομίζω ότι θα απέρριπταν την πολύ καλή δουλειά που έκανε το ιστολόγιο μονόλογος του μώμου, γιατί είναι πολύ εκλεπτυσμένη για τα δικά τους γούστα και δεδομένα.
Αντιθέτως θα εκτιμούσαν πιστεύω κάτι σαν αυτό.

ή αυτό

είπαμε, όχι σφυροδρέπανα
ή κάτι που να πλασάρει τη λογική του νέου εαμ και τη συνέχεια στο σήμερα

Η προσοχή στη λεπτομέρεια
Παρακάτω η κε του μπλοκ καταθέτει μερικές ακόμα αφισοπροτάσεις, που μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά.

Αυτή πχ για την έφοδο στον ουρανό (όλοι για το σοσιαλισμό παλεύουμε
Μία για την καμπάνια στρατολόγησης μελών στο σύριζα

Κι άλλη μία

Όλοι κρύβουμε λίγο Σύριζα μέσα μας
Και μία προεκλογική

Αφήσαμε για το τέλος μια ιδέα για εκδήλωση, που θα μπορούσε να γίνει στο επόμενο φεστιβάλ νέων σύριζα, του οποίου το πρόγραμμα διαμορφώνεται από τα κάτω.

Φότοσοπ, νέοι δρόμοι χειραφέτησης, νέες μέθοδοι χειραγώγησης.

Κι υπότιτλος: η ιστορία σβήνεται από τους νικητές…

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Όταν θέλεις κεντάς...

Υ.Γ. Μην τους δίνεις πολλές ιδέες

momus είπε...

χαχαχαχα! H 2 η 3 και η 5 ήταν οι επόμενες φωτογραφίες που ετοιμαζόμουν να πειράξω.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευχαριστώ δήμο. Όσο οδεύουν ολοταχώς στην εξουσία, θα δούμε κι άλλα μάλλον

Μώμο, να τις πειράξεις οπωσδήποτε. Τα δικά σου θα βγουν και πιο ωραία, όχι ερασιτεχνικά σαν αυτά.

momus είπε...

Μα αυτό το "ερασιτεχνικό" και το βιαστικό είναι όλη η ουσία που δεν αποτύπωσα. Πρέπει στα γρήγορα, λόγω της προέλασης προς την εξουσία, να θάψουν με την προχειρότητα ομαδικού τάφου ή έστω κάτω από το χαλάκι της όποιας Κουμουνδούρου, τα δρώντα σφυροδρέπανα, κρατώντας όμως παράλληλα το κλέος της δράσης τους.
Κερδίζουν έτσι την αποδοχή του εργάτη μαζί με την άδεια του αφεντικού του και δημιουργούν την ίδια ώρα τη "σύγχρονη" υποτιθέμενη αντιπολιτευτική ματιά που θα εκπροσωπεί η αριστερά του μέλλοντός μας.
Κι όλα αυτά με τη βιασύνη του νοικάρη φοιτητή, που ο σπιτονοικοκύρης του έφτασε απροειδοποίητα και του χτυπάει το κουδούνι ενώ εκείνος τρέχει να ξεκρεμάσει και να κρύψει τις αφίσες με τον Τσε.

Ανώνυμος είπε...

Η υποψήφια λέτε να είναι αυτή;
http://www.parapolitiki.com/2012/10/ypopsifia-me-syriza-katseli.html

mariori

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να χαμε καμια φωτογραφια απο αγια λαυρα, 25 μαρτη του 1821.... και καμια απο θερμοπυλες για τους χρυσαυγιτες...

Ανώνυμος είπε...

παντως η τελευταια κανει με λιγο φωτοσοπ πολυ ωραια αφισα για συνελευσεις. και νομιζω οτι την εχω πετυχει σε διαφορα τμηματα (του απθ).

Jo.

Ανώνυμος είπε...

Entaksei
sfyrodrepane, nomizo oti oi afises kai oi dikes sou kai tou momus aksizan na ksangrapso meta apo 1,5 xrono. Momus eisai aksio tekno tou sfyrodrepanou. kali pena, poli fantasia kai logiki oso xreiazetai.
Virginia Rixter

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε, αυτό με τις θερμοπύλες μπορεί να γίνει και με την ταινία για τους τριακόσιους.

Εντάξει, εάν ο μώμος πέτυχε κάτι τέτοιο, μπορεί να πει ότι έχει κλείσει ως μπλογκερ και να ξαναγράψει σε ενάμιση χρόνο που η βιργινία θα ξανασπάσει τη σιωπή της. Έστω και με γκρίκλις;)
Τα σέβη μου..

momus είπε...

Έτσι κι αλλιώς, δεν το κόβω να γράφω και πολύ νωρίτερα... Σχετικά με τα γκρίκλισ, θα ήθελα να διευκρινιστεί, αφού ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη από του συντρόφους του Σ.Ε.Κ., οτι το "tekno" είναι τέκνο και ουχί τεκνό.