Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το συριζα είναι εδώ ενωμένο δυνατό

Σύντομο ενημερωτικό δελτίο της κομινφόρμ

Όταν δεν έχεις τακτική (ενίοτε και στρατηγική) πρόσβαση στο δίκτυο και καθημερινή επαφή με τα τεκταινόμενα στον πραγματικό κόσμο και το μικρόκοσμο της μπλογκόσφαιρας, σου ‘ρχονται μερικά πράγματα μαζεμένα, σαν απανωτά χτυπήματα, και θέλεις απλώς να τα καταγράψεις κάπου, για να τα δεις και να τα χωνέψεις.

Ξεκινάμε με τη συνδιάσκεψη του σύριζα. Την Παρασκευή ο αλέξης γέμισε την ομιλία του (αλλά όχι το σεφ) με ιστορικές, συναισθηματικές αναφορές, αλλά δεν έκανε καμία νύξη για ακύρωση του μνημονίου κι άλλες τέτοιες εξαλλοσύνες. Κι ο σκηνοθέτης της συγκέντρωσης βάδισε στα χνάρια του μπιρσίμ, κι έδειχνε πλάνα μόνο από τη μία πλευρά, για να φαίνεται γεμάτο το στάδιο, λες και είχε πιαστεί ο λαιμός του καμεραμάν, και δε μπορούσε να γυρίσει από την άλλη, με τις άδεις κερκίδες. Θα μπορούσαν βέβαια, τώρα που έχουν πάρει το κολάι, να κρατήσουν τον ήχο και να κάνουν ένα μικρό μοντάζ με πλάνα από την προηγούμενη Κυριακή και τα 94χρονα του κκε, όπου το σεφ ήταν γεμάτο, για να τα πλασάρουν ως τον κόσμο του σύριζα. Έτσι κι αλλιώς αριστεροί είμαστε όλοι, δε θα τα χαλάσουμε εκεί πέρα.
Αλλά τέτοιοι είναι αυτοί οι κουκουέδες. Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος, και το μεγάλο ραντεβού με την εξουσία, κι αυτοί μιλάνε για κάτι πράγματα μικρά, όπως οι συγκεντρώσεις του σύριζα. Δεν κοιτάνε τα ποσοστά τους καλύτερα...

Η κυβερνώσα αριστέρα

Η μελλοντική αφίσα της κυβερνώσας αριστεράς
Εν τω μεταξύ, οι ανταποκρίσεις από το σεφ ήταν ακόμα πιο διασκεδαστικές. Το αριστερό ρεύμα ζητούσε να κατεβάσει ξεχωριστή λίστα με δικούς του υποψηφίους και οι «προεδρικοί» προσπαθούσαν να το μεταπείσουν και το κατηγορούσαν για φραξιονισμό! Με άλλα λόγια το αριστερό ρεύμα που προέρχεται από το κόμμα και έχει θεωρητικά κουκουέ μόρφωση (λέμε τώρα) ήθελε να υπάρχουν ξεχωριστές τάσεις, ενώ οι πούροι ανανεωτές πήραν θέση υπέρ του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού! Τα ύστερα του κόσμου, που λέει εύστοχα και η σελίδα ανταπόcrisis...

Ο τσίπρας κατέβηκε υποψήφιος, για να τονώσει –όχι το λαοπρόβλητο της ηγεσίας του, όπως ειπώθηκε, αλλά- τη δική του λίστα υποψηφίων. Η κοε μαζί με τους πασόκους, τον ακολούθησε σύσσωμη, ενώ οι άλλες συνιστώσες μοιράστηκε σε δύο λίστες και κάποιες εξ αυτών έσπασαν στα δύο, χάριν της ενότητας. Τελικά οι προτάσεις του αριστερού ρεύματος (που συγκλίνουν με αυτές του νέου αριστερού ρεύματος και της ανταρσύα) μειοψήφησαν και το ρεύμα εξέλεξε 58 από τα 301 μέλη συνολικά στο καθοδηγητικό όργανο του νέου φορέα. Δηλ κάτι λιγότερο από το 20%.

Κι εδώ τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο λαφαζάνης αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο-σύμμαχο για το μέτωπο που θέλουμε να φτιάξουμε κι ότι είναι κατά του μάαστριχτ, του ευρώ, της εε, των μονοπωλίων, του (καζινο)καπιταλισμού χωρίς την παρένθεση, των μενσεβίκων, του κύρκου, κι ό,τι άλλο του ζητήσουμε... Τι ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει μες στο σύριζα, πέραν του αριστερού άλλοθι; (Κάτι σαν τον παναγιωτακόπουλο του νέου πασόκ, δηλ). Να τραβήξει με τη γόνιμη αριστερή κριτική του το  σύριζα σε πιο ριζοσπαστικές θέσεις;

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν χώρο, που όταν ήταν στο κκε, πήγε με συσχετισμούς δέκα προς ένα στο πόρισμα με την εαρ και υιοθέτησε πλήρως τη θέση της τελευταίας για την εοκ. Ενώ κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του τους συσχετισμούς στο 13ο συνέδριο του κόμματος (κι ευτυχώς), όταν για παράδειγμα ο πιο «αριστερός» στην επιτροπή προγράμματος ήταν ο λαφαζάνης.

Αλλάζουμε θέμα, αλλά όχι θεαματικά και περνάμε στο εξωκοινοβούλιο.
Η κε του μπλοκ είχε την ευκαιρία να ξεφυλλίσει χτες το πριν, την εφημερίδα της ανεξάρτητης αριστεράς. Το τελευταίο φύλλο ήταν γεμάτο από φτηνές συνδικαλιές φοιτητικού επιπέδου εναντίον του κκε, που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν γραφτεί προ 15 και 20 χρόνων. Με άλλα λόγια ήταν ρετρό και μπαγιάτικες.

Υπήρχε ένα κείμενο του β. γάτσιου στις σελίδες 10-11, για τη συμπλήρωση 22 χρόνων από την κυβέρνηση ζολώτα το νοέμβρη του 89’ (πάνω στο ζήλο του, έφαγε κι έναν χρόνο από την επέτειο), το οποίο αναμασούσε τα γνωστά και χιλιοειπωμένα για τη σιωπηρή αυτοκριτική του κκε που δεν έγινε ποτέ επίσημα, κτλ, κτλ. Αν παρόλα αυτά ο συντάκτης του πριν ψάχνει οπωσδήποτε για σύγχρονους θιασώτες του κυβερνητισμού, θα μπορούσε να τους αναζητήσει στις πολιτικές συμμαχίες του χώρου του, στο εσωτερικό του μετωπικού του σχήματος ή και της εφημερίδας στην οποία αρθρογραφεί.

Η εφημερίδα επιστρέφει στην υπαρξιακή αγωνία του ναρ για το 89’, σε ένα –φαινομενικά άσχετο- κείμενο για την απλή αναλογική, που δεν χωράει ως αίτημα στον κυβερνητισμό του σύριζα. Σύμφωνα με το συντάκτη ο ενιαίος συνασπισμός είχε απορρίψει το 89 το σχετικό αίτημα που κατέθεσε το πασόκ (για τους δικούς του λόγους), με το φλωράκη να λέει «δεν προκάνουμε τώρα».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας –όπως μπορεί να τη βρει κανείς στο δεύτερο τόμο της βιογραφίας του χαρίλαου από τον θεοχαράτο- το πασόκ κατέθεσε πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας πασοκ και συν, βάζοντας ως τυράκι την απλή αναλογική, που είχε γράψει στα παλιά του τα παπούτσια επί μια οκταετία. Ο θεοχαράτος παραθέτει και τα πρακτικά της βουλής, όπου διάφοροι πρασινοφρουροί διέκοπταν συνέχεια την ομιλία του φλωράκη και σε κάποια φάση του πέταξαν και την πρόταση περί αναλογικής.
-Καταθέστε την, τους είπε ο φλωράκης. Καταθέστε την τώρα να την ψηφίσουμε.
Απ’ όσο μπορώ να ξέρω κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, κι η απλή αναλογική έμεινε άδολη και στα χαρτιά.

Υπάρχουν επίσης δυο μικρά σχόλια στη σελίδα 9, στη στήλη πρινηδόν, για το κκ κίνας που παίρνει μέρος σε κάποια διεθνή συνάντηση κκ, και για την απάντηση του ρζοσπάστη στο ρούση (και τις ανοησίες του ότι το κκε υποτιμά σεχταριστικά τα αστικά δικαιώματα), που την χαρακτηρίζει ως αήθη επίθεση στον καθηγητή –που ως γνωστόν είναι έμπλεος ήθους και συντροφικότητας, όταν μιλά πχ για το κκε και τα τρία σίγμα (σταλινικό, σεχταριστικό, συστημικό).

Παράλληλα στις σελίδες του πριν, μαθαίνουμε ότι αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του μήνα οι θέσεις για την πανελλαδική συνδιάσκεψη της ανταρσύα, που κανονικά έπρεπε να γίνει μες στο δεκέμβρη. Γενικώς το μόνο που κινείται εσχάτως στην ανταρσύα είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας με τον αλαβάνο και οι εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της ελλάδας με τον αλέκο που αγαπήσαμε και το σχέδιο βήτα του. Δυστυχώς το πάθημα με τον αριβίστα καζάκη, που τον περιέφεραν από πόλη σε πόλη σαν προφήτη και του εξασφάλισαν δωρεάν προβολή κι ακροατήριο, μάλλον δεν έγινε μάθημα. Και τώρα οι αντάρτες φαίνεται να επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος με τον εξίσου καιροσκόπο και πολιτικό τυχοδιώκτη αλαβάνο.

Σε αυτό το πριν μάλιστα υπάρχει και συνέντευξη του μεγάλου ηγέτη (στο σπαρίλα και τον ελαφρό) όπου μεταξύ άλλων τον ρωτάνε:
-Πιστεύετε ότι μπορεί να μεταρρυθμιστεί η εε;
-Δε μας έχει πείσει για κάτι τέτοιο, απαντάει ο αλέκος.
Να πάρει. Χρειαζόμαστε κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία, με περισσότερη πειθώ. Και θα τα βρούμε σύντροφοι.

Στη στήλη διαλόγου τέλος, στη σελίδα οκτώ, βρίσκουμε αποσπάσματα από ένα κείμενο αποτίμησης του εεκ για το πρόσφατο 12ο συνέδριό του. (Παρεμπιπτόντως το εεκ πρέπει να είναι η μόνη οργάνωση που ακολουθεί τους ρυθμούς των μπολσεβίκων επί λένιν και πραγματοποιεί συνέδριο κάθε χρόνο –πιθανότατα όμως ευνοείται κι από τη μικρή του οργανωτική- για αυτήν τη διαδικασία.

Μες στα πολλά και διάφορα που αναφέρει το κείμενο (για τις μάζες που στράφηκαν στην αριστερά, κτλ) βρίσκουμε και την κριτική για το ακραία σταλινικό, σεχταριστικό κκε, που συμπίπτοντας σ’ αυτό με τους ρεφορμιστές και τους δεξιούς κεντριστές, διαχωρίζει κι αντιπαραθέτει την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στην εργατική εξουσία, μεταφέροντας την τελευταία σε ένα αόριστο κι απόμακρο μέλλον και κάνοντας την πρώτη κεντρικό στόχο της πολεμικής του.

Από τη στιγμή που ακόμα και το εεκ, το τελευταίο προπύργιο της αριστερίστικης συνέπειας και καθαρότητας, (που εκτιμούσε ότι το δεκέμβρη είχε τεθεί θέμα εξουσίας), μας τη βγαίνει από τα δεξιά, με θέσεις για εργατική κυβέρνηση και για τη δευτέρα παρουσία της λαϊκής εξουσίας, τα έσχατα του κόσμο δεν είναι πλέον ουτοπία..

Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με πιο ανάλαφρα θέματα.
Όπως ενημερώνουν την κε του μπλοκ φίλοι αναγνώστες, η μις ρωσία φωτογραφήθηκε με φόντο τον πίνακα του μεγάλου ηγέτη της οκτωβριανής επανάστασης, βλαντίμιρ ιλίτς λένιν –όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που ακολουθεί.


Οι πληροφορίες που θέλουν την φωτό να προέρχεται από τα καλλιστεία που διοργανώνει η νεολαία του κκρο ελέγχονται ως αναληθείς. Αν και η διοργάνωση τέτοιου θεσμού από τη σημερινή κομσομόλ –που έχει το όνομα, αλλά όχι την χάρη- είναι μάλλον κάτι παραπάνω από αστικός μύθος και πιθανότατα αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Περνάμε στα αθλητικά. Η ομάδα του 37χρονου ντέιβιντ μπέκαμ, λος άντζελες γκάλαξι, έφτασε στη δεύτερη σερί κατάκτηση του πρωταθλήματος των ηπα, νικώντας στον τελικό με 3-1 τη ντινάμο του χιούστον (όπως διαβάζουμε στο σημερινό εθνοσπόρ). Ότι θα φτάναμε στο σημείο να δούμε ομάδα με τέτοιο όνομα στο άνδρο του καπιταλισμού και μάλιστα στην καρδιά του αντιδραστικού τέξας, ομολογώ πως δεν το φανταζόμουνα.
Εμπρός σύντροφοι και για τη σπαρτάκ της νέας υόρκης!

Καιρός: ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, με ισχυρούς αντεπαναστατικούς ανέμους και μεγάλη πτώση του βιοτικού επιπέδου σε όλη την χώρα. Όπως δήλωσε ωστόσο η γγ, το κκε είναι κόμμα παντός καιρού. Κι αν χιονίζει και αν βρέχει, πάλι ο σύντροφος αντέχει..

Ευχαριστούμε που επιλέξατε το σφυροδρέπανο για την ενημέρωσή σας. Καλό βράδυ.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε να σε εχει καλα ο Θεος (του κλιματος Κανελλη γαρ). Ευχομαι ο Αγιος Βασιλης να φερει τη νεα χρονια το συνονοματο του σχολιαστη στο Ριζοσπαστη.

demis είπε...

Συνωμοσία! Μόνοι εναντίον όλων... Οπορτουνιστών διαβόλων!
Σύντροφε, δεν μπορώ να πω ότι έτσι δένει το γλυκό, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως σε ένα μικρό βαζάκι, κάπου μυστικά, κρατάτε τη μαγιά. Αν, λοιπόν, οι Μάγιας δεν επαληθευθούν, κι αν πιάσουνε τα μάγια... θα γυρίσει ο τροχός, θα γ...σει κι ο φτωχός!

Unknown είπε...

ειπωθηκε οτι γιουχαϊστηκε ο ΛΑ.ΠΑ στην εκδηλωση του Σφυριζα στο ΣΕΦ, επιβεβαιωνεται η πληροφορια?
Οσο για την DYNAMO Houston σε πιανουμε αδιαβαστο απολιθωμα,ξεχασες οτι εκει επαιξε ο Κοκε μετα τη φυγη απο τον ΑΡΗ της καρδιας μας?

Unknown είπε...

@Demis
"εκανε η μυγα κωλο και εχεσε τον κοσμο ολο" λεει ο λαος, οποιος δε ξεκαβαλησει συντομα θα τον εχουν "καβαλησει" οι πασοκανθρωποι που συχνοτιζεται . . .

demis είπε...

Να 'σαι μύγα με διάρροια, φαντάσου! Αυτοί οι πασοκάνθρωποι δεν χωνεύονται με τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο αλλά πως τη λένε τη συντρόφισσα ? Elizaveta Kolo …τι? Vanova? Χαχαχαχα συγνώμη...

Ανώνυμος είπε...

Οπου "σιωπηρη αυτοκριτικη", ειναι η αυοκριτικη που δεν γινεται με ορους ριαλιτι, οπως μας εχει συνηθισει η πλην ΚΚΕ, διασπασμενη σε χιλια κομματια, αλλα τοσο ενωτικη αριστερα.

Να δεχεσαι κριτικη για τον προ εικοσαετιας και βαλε "κυβερνητισμο" σου, απο ανθρωπους που εν ετει 2012 τρωνε ολημερις τα νυχια τους απο την αγωνια τους για τα τεκταινομενα στο συριζα, μπας κι γινει κατι και διαχειριστει κι η αριστερα την εξουσια των αστων. Αντε γιατι οι δεξιοι ξεμειναν απο ιδεες.

ΥΓ: Πολυ ωραιο στυλ το ενημερωτικο σου δελτιο απολιθωμα, συνεχισε το.

makis είπε...

"Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν χώρο, που όταν ήταν στο κκε, πήγε με συσχετισμούς δέκα προς ένα στο πόρισμα με την εαρ και υιοθέτησε πλήρως τη θέση της τελευταίας για την εοκ. Ενώ κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του τους συσχετισμούς στο 13ο συνέδριο του κόμματος (κι ευτυχώς), όταν για παράδειγμα ο πιο «αριστερός» στην επιτροπή προγράμματος ήταν ο λαφαζάνης."

Άλαλα τα χείλη των ασεβών...
παράγραφος-μνημείο...
το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι ο συσχετισμός ήταν 5 προς 1 ,αλλά φαντάζει τόσο λίγο μπρος στα υπόλοιπα...

Sparrow είπε...

Συντρόφια γεια χαρά,
Ο κόσμος εθελοτυφλεί στις αναδιπλώσεις του Σύριζα κι ενώ είναι φως φανάρι η σοσιαλδημοκρατική του πορεία.
Εδώ πρέπει να προβάλλουμε τις θέσεις μας και με τον εξής τρόπο: αφού από το γενικό (πχ. κατάργηση αφεντικών) αδυνατεί ο κόσμος να συλλάβει το μερικό (πχ.διαγραφή δανείων των νοικοκυριών), να τις εξηγήσουμε κι ανάποδα: από το μερικό στο γενικό.
Όσοι δεν έχουν ιδεολογική κατάρτιση αδυνατούν να συλλάβουν τί σημαίνει λαϊκή εξουσία! Ας το καταλάβουν επιτέλους με χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως: μείωση ωρών εργασίας (άμεσα 7), 2μηνες δωρεάν διακοπές για όλους, σύνταξη στα 55-60, οργάνωση λαϊκών επιτροπών σε κάθε γειτονιά για επίλυση των τοπικών αναγκών κι εκατοντάδες άλλα παραδείγματα.
Έτσι θ' ανάψουν οι συζητήσεις παντού, θα ενδιαφερθεί ο καθένας να συνεισφέρει. Είμαστε ανοιχτό κόμμα σε όσους οραματίζονται μια πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία. Κι είναι πάρα πολλοί. Ας προκαλέσουμε μ' αυτόν τον τρόπο τον κόσμο. Ας κάνουμε το πρόγραμμά μας κτήμα του. Κι ας απολαύσουμε τη γελοιοποίηση της αντίδρασης με τις απαντήσεις της! Και όχι, δεν είναι λαϊκισμός, είναι το πρόγραμμά μας!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοτσακας εκλεχθει η οχι στην νεα πολιτικη επιτροπη ?

Ανώνυμος είπε...

Demi κατάλαβες γιατί σου την πέφτω με το που εμφανιστείς; ;-)

Γράφει ο Μπρέζνιεφ ένα ολόκληρο σεντόνι με το τι έγινε στο ΣΕΦ, αναλυτικά με πολιτικό (και παραπολιτικό...) σχολιασμό, δείχνει χιουμοριστικά μεν, ξεκάθαρα δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μεταλλαχθεί σε ΠΑΣΟΚ σε όλα του κι εσύ τι απαντάς σε αυτό;

"Συνομωσία! Μόνοι εναντίον όλων..." κτλ., κτλ. Για να συνεχίσω λοιπόν τη συζήτηση που αφήσαμε πριν κάποια άρθρα, εσύ σε ποια κατηγορία θα κατέτασσες την απάντηση σου;

α. Αστεία, απλά δεν καταλαβαίνετε από χιούμορ εσείς οι κατωτέρου επιπέδου κουκουέδες;
β. Προσπάθεια για χιούμορ που δεν μου βγήκε; Συγγνώμη ρε παιδιά...
γ. Άνοστη και ανούσια αλλά δεν είχα κάτι άλλο να απαντήσω στην "αήθη" επίθεση των κουκουέδων στον αγαπημένο μου ΣΥΡΙΖΑ;
δ. Συνειδητή αφομοίωση και αντιγραφή της τακτικής του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ΚΚΕ; Αφού δεν μας στηρίζετε σας βγάζουμε με εξυπναδούλες τρελλούς και πράκτορες της δεξιάς; Άντε μην πω που όλοι οι δεξιοί χειροκροτούσαν την Αλέκα για το "λόμπι της δραχμής"! Μα πως τόλμησε να κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, το "νέο ΕΑΜ" που θα μας σώσει από την πείνα χωρίς να χρειαστεί να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας; Άει σιχτίρ παλιοκομμούνια!

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβες λοιπόν Demis; Δεν είσαι αστείος, δεν προξενείς προβληματισμό σε κανέναν. Έχεις καταντήσει ένας θλιβερός απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό σε εκφράζει με γεια σου με χαρά σου. Αλλά πήγαινε αλλού να βρεις πελατεία!

ΥΓ. Ακολούθα τη συμβουλή του salot sor και ξεκαβάλα! Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει...

Ανώνυμος είπε...

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=733402

http://www.youtube.com/watch?v=NK4PAnh0gco

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα η μόνο μιας αράδας αναφορά σου στο Συνέδριο την Βυρηττού…

Οπού η γγ, φαντάζομαι, τα είπε με τους Κινέζους που εξάγουν επανάσταση με την Cosco, με Νότιο Αφρικανούς, κατά δήλωση κουμουνιστές, που τουφεκάνε εργάτες απεργούς… και Βιετναμέζους κουμουνιστές που θέλουν να γίνουν Κινέζοι κτλ κτλ… και Ισπανούς και Γάλους κουμουνιστές που κάνουν το ΠΑΣΟΚ να φαντάζει άκρα Αριστερά…

spiral architect είπε...

Και μιας και πλησιάζουν οι γιορτές καλείται η ΚΟ Πειραιά να βάλει στα γραφεία της στην Καραϊσκου φωτεινά γράμματα και γιορτινά φωτάκια που να παίζουν αντάρτικα.

Οχι τίποτ' άλλο αλλά για να σκούζει ο δήμαρχος με το ακατονόμαστο επώνυμο και να μην σκούζουν οι Πειραιώτες συριζαίοι.

λιονέλ μέσσσι είπε...

παμίτισσα συνδικαλίστρια αντιμετωπίζει αγωγή από την τράπεζα επειδή χρησιμοποιούσε τα κούριερ και τα ταχυδρομεία της τράπεζας για να στέλνει προκηρύξεις!!

εύγε στην ηρωίδα!!

Ανώνυμος είπε...

Κάνε βρε ανώνυμε 10:20 π.μ μια αναζήτηση στο ριζο και δες τη γνώμη του κκε για την κίνα. Καπιταλισμός ολέ! Άλλοι έψαχναν τον καλό ιμπεριαλιστή.
Και αν είσαι από αυτούς που παίρνουν γραμμή από το πριν και την υπερσύγχρονη κριτική του στη συνάντηση με το συριζα ο χάγιος τι έψαχνε;

mariori

Ανώνυμος είπε...

Εφοσον το ΚΚΕ συνομιλει με δηθεν κομμουνιστες και δηθεν αριστερους εντος Ελλαδος, νομιζω δικαιουται να κανει το ιδιο και εκτος συνορων.

demis είπε...

Το είπα! Δεν θα απαλλαγώ από 'σένα. Με τιμά, βέβαια, που μου αφιερώνεις πανωσέντονα, κατωσέντονα, παπλώματα, κι όλα τα προικιά...
Σε παραπέμπω εδώ: http://demispoetry.blogspot.gr/2012/12/48.html
Διάβασέ το. Αν σου λέει κάτι, έχει καλώς. Αλλιώς, το κρύο μου χιούμορ θα ψάξει αλλού για λίγη ζεστασιά...

Ανώνυμος είπε...

Για να δεις ότι δεν είμαι άδικος Ντέμη το περιεχόμενο του ποιήματος σου με βρίσκει αρκετά σύμφωνο. Το πρόβλημα είναι ότι ο φορέας που υποστηρίζεις με τόσο πάθος αυτά τα χαρακτηριστικά χαϊδεύει... Σκέψου το λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λέτε ρε παιδιά , εσείς που "ψάχνεστε" με τη Βηρυττό και μιλάτε για κινέζους και τέτοια: αλήθεια δεν είχε η Αυγή πρωτοσέλιδη συνέντευξη του "αριστεράκλα" της ICV Καταλωνίας?
Της επαναστατικής αυτής παράταξης που συμμετέχει με Καταλανικό ΠΑΣΟΚ , καταλανική ΔημΑρ στην εκεί τοπική κυβέρνηση?

Ο φίλος του λαού που πολεμά τους σοσιαλδημοκράτες

Ανώνυμος είπε...

Προς Ντεμη: Στο στιχο "Μα κουβαλάς τα ίδια μυαλά", αν βγαλεις το "τα", θα κερδισεις σε μουσικοτητα χωρις να χαθει το νοημα. Προβληματισου και λιγο πανω σε αυτο που σου ειπε ο ανωνυμος των 5:33μμ.

Ενας που σου την επεφτε λιγο παλιοτερα.

demis είπε...

Δεν υποστηρίζω κανέναν φορέα με πάθος και για κανέναν δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Τώρα από πού με είδες για απολογητή ή υπερασπιστή του Σύριζα, δεν ξέρω. Έχω εξηγήσει τη στάση μου εκτενώς και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Ναι, σ' αυτές τις εκλογές πολύς κόσμος στράφηκε προς τα εκεί, κόσμος που τον Κόμμα πολύ εύκολα χάρισε, με τη γνωστή και πάγια τακτική των χαρακτηρισμών και της ρετσινιάς. Εκείνο το: "κι ας μην σε συμφωνούμε σε όλα" της Αλέκας προς τους ψηφοφόρους, μακάρι κι ίδια να το πίστευε. Τότε, ίσως να υπήρχε κάποιο φως, κάποιος δρόμος.
Όσο για την κυβερνώσα, κανείς δεν τρέφει ψευδαισθήσεις, αλλά πάντα ελπίζει. Για ποιους συσχετισμούς να μιλήσουμε όμως, και για ποια ποιότητα ανθρώπων. Κακά τα ψέματα! Οι αριβίστες κι οι καιροσκόποι θριαμβεύουν, παντού και πάντα και σ' όλους τους καιρούς (πόσω μάλλον τώρα).

demis είπε...

Σ' ευχαριστώ 1:11. Θα το λάβω υπόψη.

χριστιανοσταλινιστής είπε...

ρε πούστη, αυτό το ποστ δεν υπάρχει...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ ευχαριστεί τους σφους αναγνώστες για τη θερμή υποδοχή του δελτίου πληροφόρησης της κομινφόρμ κι απαντά επιλεκτικά στα εξής.
Σαλότ, ο σέρχιο δεν ήταν ποτέ κόκε της καρδιάς μας στο θεό του πολέμου, όχι στη δική μου τουλάχιστον. Κατά συνέπεια το μόνο που ήξερα ήταν ότι έπαιζε κάπου στο χιούστον, αλλά όχι στους χιούστον ρόκετς. Τελεία.
Ντέμη ο αρχιμάγια λένιν ήξερε να συνεργάζεται και με τον (οπορτουνιστή) διάβολο, αλλά στο τέλος πήγε μόνος εναντίον όλων και τους πήρε τα ανάκτορα.
Για τη βηρυττό η κε του μπλοκ καλύπτεται απ’ όσα είπε η εκπρόσωπος τύπου μαριορή.
Εκφράζω επίσης τη συμφωνία μου με τον πυρήνα του σκεπτικού του σπάροου, αλλά και το προβληματισμό μου για το αν πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην περιγραφή των κατακτήσεων όπως τις περιγράφει –που δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούμε να τις έχουμε από το πρώτο κιόλας διάστημα της επικράτησης της επανάστασης- ή στο ότι θυσίες θα χρειαστεί να κάνουμε όπως και να ‘χει, αλλά το βασικό είναι να γίνονται με μια προοπτική και για το δικό μας συμφέρον.