Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ρίχνουν άδεια-ες για να πιάσουν γεμάτα

Μα εγώ τα έχω περάσει αυτά τα στάδια
Κι έχει και ο σταθμός μου άδεια...

Είναι φορές που ο τονισμός των λέξεων δεν επαρκεί για να διακρίνουμε στο γραπτό λόγο δύο διαφορετικά λήμματα, που έχουν την ίδια ακριβώς ορθογραφία, αλλά προφέρονται με διαφορετικό τρόπο και προσφέρονται για παρανοήσεις στο γραπτό λόγο.

Αν βρεις πχ τη λέξη "άδεια" σε τηλεοπτικά συμφραζόμενα, δίπλα στα κανάλια, μπορεί να σκεφτείς συνειρμικά τα άδεια ταμεία του κράτους, που κάνει πλειστηριασμούς για να τα γεμίσει. Ή τις άδειες τσέπες των εργαζόμενων στα ΜΜΕ που χρωστάνε (στα δανεικά από τις τράπεζες το ζην και στα δικά μας λεφτά το ευ ζην των αφεντικών τους). Και τους γεμάτους λογαριασμούς (γιατί οι τσέπες μόνο δε φτάνουν*) των καπιταλιστών που πλειοδοτούν για μια άδεια, για να γεμίσουν το πρόγραμμα και τα άδεια στούντιο με δανεικό έμψυχο δυναμικό από άλλα κανάλια (που θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε με άλλο όνομα) για να μη μείνουν με άδεια γραφεία και την άδεια στο χέρι.

*Θα μπορούσαν βέβαια να τα χωρέσουν σε κούτες από πάμπερς, για να τρολάρουν τον Μαντζουράνη, που έγινε γνωστός από την υπόθεση Κοσκωτά κι έκτοτε έχει διαχρονική παρουσία σε διάφορα επεισόδια της κάθαρσης, που αποδείχτηκε το μακροβιότερο και ανθεκτικότερο σίριαλ στη χώρα μας, περισσότερο κι από το "Τόλμη και Γοητεία", που ήρθε στις οθόνες μας το 90', μαζί με την ιδιωτική τηλεόραση.

Μα εσύ στα άστρα βλέπεις μόνο ζώδια
και της καρδιάς τα επεισόδια,
προτιμάς να τα δεις στην Τιβί

Ομολογώ πάντως πως είχα χάσει επεισόδια σε αυτό το σίριαλ, γιατί δεν άντεχα τις χάντρες και τα καθρεφτάκια της τηλεοπτικής κάθαρσης κι άλλες ιστορίες για αγρίους περί media, που πουλούσαν οι Συριζαίοι στους ιθαγενείς των social media. Κι έτσι είχα μείνει με την εντύπωση πως οι άδειες θα δίνονταν βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων -έστω και φωτογραφικών- για τα μάτια του κόσμου.
Κούνια που με κούναγε...
Στην πραγματικότητα, είναι ένα "Μεγάλο Παζάρι", αλλά χωρίς το Μέγκα και τον Α. Μικρούτσικο. Πάρε κόσμε, ποιος θα δώσει τα περισσότερα...

Και προφανώς τα περισσότερα τα έχουν ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης (η ΟΑΚΚΕ τώρα δικαιώνεται) που φέρονται να έχουν καπαρωμένες τις δύο πρώτες από τις τέσσερις συνολικά άδειες -αν και κανείς δε βάζει το χέρι του στη φωτιά για τον τελικό αριθμό τους. Η αγία ποδοσφαιρική επενδυτική τριάδα συμπληρώνεται από τον Αλαφούζο του ΣΚΑΪ, που κάνει διάφορες σπασμωδικές κινήσεις -όπως οι μπηχτές χτες (ωραία ρίμα) στον Κυριάκουλα για τη θέση του επί του θέματος- και συνθέτει μαζί με την ΕΡΤ (που έκανε χτες ειδική πανηγυρική εκπομπή για την πλειοδοσία, άνευ λόγου και νοήματος) το απόλυτο ενημερωτικό δίπολο και τις δύο όψεις του νομίσματος της γελοιότητας. Και λείπει μόνο ο Μελισσανίδης για να κλείσει το καρέ της διαφάνειας ή μάλλον της διπλής κάθαρσης (στο τηλεοπτικό και ποδοσφαιρικό τοπίο).
Εκτός κι αν δούμε να εκπέμπει κι ο ΟΠΑΠ-tv στα κοντά...

Τυχόν συνειρμοί για τη σύνδεση καναλιών και ομάδων, που λειτουργούν ως μοχλός πίεσης για το συμφέρον των αφεντικών τους, κρίνονται ως κακόβουλες και κακεντρεχείς εναντίον των ειλικρινά τιτάνιων προσπαθειών της κυβέρνησης.

Συνοψίζοντας: οι τηλεοπτικές άδειες -που είναι δημόσιο αγαθό- παραχωρούνται και με τη βούλα του νόμου στα μεγάλα μονοπώλια -που μπορούν να τις νιώθουν ως αναφαίρετη ιδιοκτησία τους, εφόσον τις αγόρασαν. Αυτά με τη σειρά τους προφανώς εγγυώνται και προάγουν την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, την ελεύθερη κι ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
Και μη χειρότερα...

Την ίδια στιγμή, ο ανένδοτος του Κοντονή κατά της διοίκησης Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ ξεκαθαρίζει το τοπίο, αγνοώντας τον ελέφαντα στο δωμάτιο και αφήνουν το χώρο βορά στις ορέξεις των μεγάλων συμφερόντων, που τον ξεσκίζουν στα τέσσερα (όσες κι οι τηλεοπτικές άδειες), διεκδικώντας για τον εαυτό τους τη μερίδα του λέοντος.

Μα τότε γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος πατέρα;
Πατέρα; Πατέρα, κοιμήθηκες;

Αχ, να μην είχαμε κανένα κανάλι,
να μην κοιμόταν κι ο μπαμπάς δηλαδή...

Είναι δυνατόν να χαιρόμαστε γιατί νομιμοποιείται το φαγοπότι -και μάλιστα για άτομα αδηφάγα που κινούνται υπεράνω του νόμου; Να χαιρόμαστε επειδή θα μας αφήσουν κι ένα φιλοδώρημα, ενώ πριν δεν άφηναν ούτε καν αυτό; Να χαρούμε επειδή μπορεί να κλείσει το Μέγκα και να βγουν στη θέση του άλλα τόσα, σαν τα κεφάλ(α)ια της Λερναίας Ύδρας (που θα είναι όμως το πολύ τέσσερα, ενώ η Λ.Υ. θα γίνει υπάκουο κατοικίδιο και θα συμμορφώνεται με τους κανόνες);

Η κωλοτούμπα του Σύριζα είναι πιο εντυπωσιακή κι από αυτή του γραφικού Λεβέντη, που ούρλιαζε νυχθημερόν για τα βοθροκάναλα, μέχρι που αυτά ανακάλυψαν την αξία του ως πολιτικού ηγέτη, τον καλούν καθημερινά να μιλήσει κι αυτός έχει πιάσει στασίδι στα πάνελ τους.

Έλα όμως που η Πασοκιά είναι αήττητη, σαν τη βλακεία. Η κυρίαρχη αφήγηση που καλλιεργείται σα σανό προς κατανάλωση παρουσιάζει τον Τσίπρα μάγκα, γιατί κατάφερε να τους κλείσει σε ένα κτίριο για δυο μέρες, να τους βάλει να παίξουν σκληρό πόκερ (σε μια διαδικασία που είναι σαν τζογάρισμα) και να πάρει την γκανιότα από τους καναλάρχες, για να επιδείξει κάτι στη ΔΕΘ.

Εν τω μεταξύ, πρόσφατα είχε πέσει μετά από καιρό στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι της ΣΕ με τα υλικά μιας διημερίδας -νομίζω- που είχε διοργανώσει το κόμμα στη δεκαετία με τις βάτες για τα ΜΜΕ και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση (τότε δεν υπήρχε ιδιωτική). Οι οποίες αναφέρονται σε μια διαφορετική εποχή, με άλλα δεδομένα, αλλά διατηρούν το ενδιαφέρον τους ακόμα κι από το πρίσμα της σημερινής συγκυρίας.

Αναρωτιέμαι αν ο σημερινός αναγνώστης μπορεί να βρει την παραμικρή προγραμματική ομοιότητα με την πολιτική της σημερινής ΔΦΑ, ακόμα κι αν το ψάξει από... υφολογική σκοπιά δηλ το ζήτημα (αγνοώντας τις κραυγαλέες ομοιότητες της κυβέρνησης με το Λεβέντη). Αλλά αυτό θα ήταν το θέμα μιας άλλης ανάρτησης...

14 σχόλια:

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ονειρεμένο κλείσιμο της σαιζόν με ένα άπαιχτο καραγκιοζιλίκι.
Αντίστοιχο και συμπληρωματικό σε αυτό, που παίζει μήνες τώρα ο Σταυράκης (ο Κοντωνής, μην πάει αλλού το μυαλό σας) με φόντο την εγχώρια σούπερ-λιγκ.
Βάλτε απο κοντά και τις "κόντρες" Μαρινάκη-Αλαφούζου και Τσίπρα-Ψυχάρη, βαστάτε τούρκοι τ' άλογα, και... στήθηκε ο μπερντές!
Που θάχει και συνέχεια, (τα καλά είναι μετά), ώστε "ο εξευτελισμός τους να είναι τέλειος"!
Μόνο τέτοιο πασόκικο γκα-γκα πασπαλισμένο με εδαϊτικη-"εσωτερικάκικη"-κολωνακιώτικη γκλαμουργιά μπορούσε να στήσει τόσο απολαυστικό σήριαλ, να γελάσει λίγο και το χειλάκι του κάθε πικραμένου κοψοχέρη, η ....χαιρέκακου σταλεγάκια, όπως η αφεντιά μου.
.............
Πάντως, μ΄αυτά και μ΄αυτά, θα πληθαίνουν οι κοψοχέρηδες, που θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως "όσοι προερχόμαστε από την μούργα των φαρισαίων του Ρηγα, ΚΚΕες,ΑΚΟΑ ,ΚΚΕες Α-Α και λοιπών δυνάμεων πήραμε εντελώς λάθος δρόμο...".
Κι όσο να πείς, το κουράγιο της δημόσιας αυτοκριτικής, κάτι δείχνει.

..................
Aλλού τα κακαρίσματα της (καπιταλιστικής) ανάκαμψης, κι αλλού γεννάν οι (κόκκινες) κότες.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει μια παροιμια στο χωριο μας για το σπιτι του κρεμασμενου και την κουβεντα για σχοινι.

Αντρες Νιν

λαθραναγνώστης είπε...

.....φάντάσου τώρα το ΚΚΕ, να είχε μπει σε μέτωπο, "αριστερό μέτωπο" και να βρισκόταν στην κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξένη σημαία (μη ιμπεριαλιστή πάντοτε, ή έστω ολίγον ξέρω γω) δεν μου θέλετε, καναν καλό αστό από αυτούς της υγιούς επιχειρηματικότητας δεν θέλετε επίσης (την στιγμή που κάποιοι από αυτούς απλώς έμπλεξαν με κακές παρέες και κάνουν ό,τι τους λένε οι ξένοι -- συνεχίζετε τις μπαρούφες για τις "ενδοαστικές αντιθέσεις") να φτιάξει ένα σωστό κανάλι να μην λέει σταλινικό τον τρίμη και στενοχωριέται (και δικαίως αφού την ιδρώνει την φανέλα ο άνθρωπος να υπερασπίζεται τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων πιο παθιασμένα και από τους βέντσουρ κάπιταλιστς με πτυχία από κάτι τει της νέας υόρκης -- 50000 το κομμάτι -- του capital.gr), φαντάζομαι ότι ακόμη κι όταν βλέπετε μπάλλα είστε από αυτούς τους τζουτζέδες που θέλουν "να νικήσει το ποδόσφαιρο".

Με αυτούς τους εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο τώρα τι θα γίνει είπαμε; Να παίξει η κασέτα με 902 και οφσόρ παρακαλώ.

Ijon Tichy

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Α.Ν.

Α, από το προδομένο αριστεροχώρι είστε; Αυτή θα είναι η κασέτα των επόμενων ημερών;

zoot horn rollo είπε...

Ποιων επόμενων ημερών Απολίθωμα; Είναι η παντοτινή κασέτα, ήταν πριν, είναι τώρα, θα είναι κι αύριο.
Είναι δυνατόν να μη ξέρεις ποιο είναι το γνωστό συμπέρασμα κι ο γνωστός υπεύθυνος μετά από τόσο καιρό;

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα έληξε μετά από 70 ώρες λέει, με την ΠΦΑ να οικονόμησε 246 εκατομμύρια!
Αυτό θα πει μάχη κατά του κεφαλαίου, και υπέρ του λαού που με τόσα λεφτά πια θα αποκτήσει επιτέλους αξιοπρεπή ζωή!
Αμάν και εσείς οι ξινοί οι ΚΚΕδες, κάντε λίγη υπομονή, 246 σήμερα, 246 στα επόμενα 2 χρόνια, και θα έρθει η ανάπτυξη!
Στην τελική δεν τα λες και λίγα 246 λάδομα για να έχεις άδεια να το παίζεις αντικειμενικός όπως η ΕΡΤ!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Όχι κύριε ΑπολίΘωμα δεν είμαι απο αυτό το μέρος και κυρίως δεν πιστεύω στις προδοσίες.

Αλλά όσο και να θές να ξεχάσεις λανθασμένους χειρισμούς του παρελθόντος (και δεν αναφέρομαι στην κατάληξη αλλα σε όλη την πορεία) έρχονται κατι τέτοιες στιγμές που στον θυμίζουν.

Θα ήταν πιο χρήσιμο όμως κατα την αντεπαναστατική μου γνώμη μια κουβέντα για το πως θα πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ στον δικό μας κόσμο , (ή δικό σας, αφού κάποιοι τον διαχωρίζουν).

Αντρές Νιν

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το προδομένος θα μπορούσε να μπει και σε εισαγωγικά, αλλά το άφησα έτσι για να παραπέμπει στην Προδομένη Επανάσταση -προφανώς ο διεθνής ηγέτης σας πίστευε σε προδοσίες, σε αντίθεση με εσάς, κύριε Αντρές.

Κι αν εσείς θέλετε να μιλάτε για δικό μας κόσμο, τότε προς τι η πρώτη αναφορά για το σπίτι του κρεμασμένου (που προφανώς δεν είναι και δικό σας, σε αντίθεση με τον κόσμο που μοιραζόμαστε).

Αν νομίζετε επίσης πως εδώ δεν ασχοληθήκαμε με τους λανθασμένους χειρισμούς του παρελθόντος, δεν τους είδαμε κριτικά και τους κάναμε γαργάρα, μάλλον δεν ξέρετε ποιο ιστολόγιο διαβάζετε.
Από αυτό το σημείο, μέχρι να πετάμε μια καραμέλα για κάθε χρήση, που στέλνει την μπάλα στην κερκίδα και βγάζει αντικειμενικά λάδι τη ΔΦΑ, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση, ξέρετε...

Ανώνυμος είπε...

@Αντρές Νιν

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην tv, έχουν πει για το πως θα πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ στην εργατική εξουσία: Να τα διαχειρίζονται το κράτος, μαζικοί φορείς και τα συνδικάτα, που θα προβάλουν τα προβλήματα και τον πολιτισμό του ΛΑΟΥ, αφού ο λαός θα τα κάνει κουμάντο σε αυτά!
Η μέρα με την νύχτα. Όμως αυτά δεν σας περνάνε καν από το μυαλό, αφού ο καπιταλισμός και η εκμετάλλευση είναι ιερά πράγματα για εσάς, ενώ μια καλύτερη κοινωνία είναι θέμα συμβιβασμών με τον βιαστή, ώστε να σε βιάζει με πιο ωραίο τρόπο. Ναι νομίζεται μέχρι και ότι ο βιασμός (ο κοινωνικός-οικονομικός) μπορεί να είναι κάτι ωραίο υπό συνθήκες...
Ξεφτίλα.

Ιβάν Τζόνι

Αναυδος είπε...

Μια σημαντική παράμετρος αναφορικά με το διαγωνισμό για τα κανάλια είναι ο ενδοκαπιταλιστικος ανταγωνισμός και η χρησιμοποίηση της κυβέρνησης συριζο-ανελ για να εξυπηρετηθουν τα συμφεροντα ισχυρων που όμως βρισκονται εξω από το χορο

Η διεξοδος από την κριση για τους καπιταλιστες ερχεται και με την καταστροφη μερος του κεφαλαιου. Η ρ/τ αγορα σημερα αποτελειται από πολλες υπερχρεωμενες επιχειρησεις που αξιοποιωντας το κρατος και τις τραπεζες κρατουνται τεχνικα στη ζωη Επισης το μεγεθος της υποσχεται μονο ζημιες στο νεοεισελθεντα. Από την άλλη υπαρχει κεφαλαιο το οποιο βρισκεται σε πολύ καλυτερη κατασταση και απαιτει ιση μεταχειρηση Ο συριζα είναι ο καλυτερος υπηρετης του.

Στους επομενους μηνες θα τριβουμε τα ματια μας με τον ενδοαστικο εμφυλιο που θα ξεσπασει όταν οι τραπεζες αρχισουν να αναδιαρθρωνουν και να πουλουν τα κοκκινα δανεια (ιδιαιτερα τα επιχειρηματικα)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ.

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ. ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΙΚΗΣΕ. ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΑΧΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΡΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ.

Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΥΔΑΙΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΠΟΣΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΥΛΛΟ;

Α ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Επειδή είμαι χοντροκέφαλος, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, πως γίνεται κάποιος να κατεβαίνει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό και να δίνει προσφορά 45 η 76 εκατ. €, την ώρα, που η επιχείρησή του χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του;
"Ο πλέον χρεωμένος όμιλος είναι ο Antenna TV, καθώς οι υποχρεώσεις με βάση τον ισολογισμό του 2012 ξεπερνούν τα 290,28 εκατ. ευρώ και ο συνολικός δανεισμός φτάνει τα 137,7 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος είχε έσοδα 72,038 εκατ. ευρώ και κέρδη 3 εκατ. ευρώ στην ίδια χρήση.
Η Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις (SKAI) είχαν το 2013 συνολικές υποχρεώσεις 86,734 εκατ. ευρώ και δάνεια ύψους 52,573 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών για την εταιρεία του ομίλου Αλαφούζου έφτασε στα 31,1 εκατ. ευρώ με τις ζημιές να διαμορφώνονται στα 2,5 εκατ. ευρώ."

Πιστεύει κανείς το παραμυθάκι της τάχα μου (...και ...οικονομικής...) "εξυγείανσης" των τΣυριζανέλ;!;! Τάχατες θα είναι κερδοφόρες οι τέσσαρες, και μάλιστα από αυτές οι δυό ήδη υπερχρεωμένες στο αντικείμενο αυτό, θα βγάλουν και χρέη, που ήδη θέλανε κάτι εκατονταετίες για να ξεπληρωθούν με τους τρέχοντες ρυθμούς κερδοφορίας, λόγω της συγκεντροποίησης, που (χαρούλες...) επέβαλε ο "διαγωνισμός" του μαθητευόμενου μάγου; Στο "αισιόδοξο" πλαίσιο ...μη ανάκαμψης, που παραδέχεται και κείνη η φραγκόκοτα του ΔΝΤ;
Και οι αποδέλοιποι, που υποτίθεται θα φάνε μαύρο σε 90 μέρες, τι θα κάνουν;
Πως θα ξεχρεώσουν; Κι αυτά "κόκκινα" στις τράπεζες, που θα "ανακεφαλαιοποιήσουμε"
(από ωραίες-απαλές εκφράσεις σκίζουμε) εμείς;
Και τα φέσια σε προμηθευτές, ταμεία, ΔΕΗ κλπ., που πρέπει νάναι άλλα τόσα; Ομοίως;
Και οι, πάνω από χίλιους, εργαζόμενοι, που μένουν άμεσα στον αέρα, τι θα γίνουν;
Και πως θα αντιδράσει όλος αυτός ο στρατός, που μέχρι σήμερα ήταν εγγυητής-στυλοβάτης του καθεστώτος, επανδρώνοντας την "Τετάρτη Εξουσία";

Γι αυτό σας λέω, τα καλύτερα είναι μετά. Η κωμωδία, που παρακολουθήσατε ήταν μόνο η εισαγωγή.
Ο Καπιταλισμός δε μπαλώνεται με τίποτε.
Και οι αργοπορημένοι ρεφορμιστές (και διάφοροι "μεταβατικοί") δεν έχουν καταλάβει, τι τους περιμένει.