Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ

Οι Παναθηναϊκοί έχουν ένα σύνθημα με τον τίτλο της ανάρτησης, υπονοώντας τις μεγάλες πορείες της ομάδας τους στην Ευρώπη και τα ταξίδια που τους έχει "χαρίσει" (σε εισαγωγικά το ρήμα, εκτός κι αν είστε από τους μετακινούμενους υπαλλήλους-οπαδούς του εκάστοτε αφεντικού). Ούτε στο πιο τρελό τους όνειρο δε θα μπορούσαν να σκεφτούν ωστόσο το χουνέρι του Τράκη στους παίκτες του μπασκετικού ΠΑΟ και την οδική επιστροφή με ΚΤΕΛ από την πόλη, μετά την ήττα από τη Φενέρ.

Πάλι καλά που δεν έχασαν από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ -στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας- για να περάσει το πούλμαν μέσα από όλες τις εμπόλεμες περιοχές (Συρία, Κουρδιστάν και Λίβανος). Ή να χρειαστεί να γυρίσουν κολυμπώντας, όπως είχε πει πριν από ένα μεγάλο διπλό στην Πόρτο, το 95', ο Ρότσα.

Ο Γιαννακόπουλος φλέρταρε για κάποιο διάστημα με χαρακτηριστικά της... "εθνικής αστικής τάξης", στηρίζοντας κατά σειρά Τσίπρα, Τραμπ, Λεπέν και βασικά μέτρα προστατευτισμού για την ελληνική οικονομία και τους φαρμακοβιομήχανους. Αλλά στην πράξη δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει από αυτό που η 17Ν έλεγε στις προκηρύξεις της "λούμπεν αστική τάξη".

Τέσσερις παίκτες του ΠΑΟ αρνήθηκαν να πειθαρχήσουν στο καψόνι και γύρισαν μόνοι τους με αεροπλάνο στην Αθήνα. Είναι βαρύς ο τίτλος του "αντάρτη" για να τους βαφτίσουμε τέτοιους -πχ όπως κάτι τοπικούς υποψήφιους του δικομματισμού, που κατέβαιναν χωρίς το επίσημο χρίσμα- αλλά στις μέρες μας χρειάζεται να επιβραβεύουμε και τα αυτονόητα. Σε άλλες εποχές βέβαια είναι ζήτημα αν θα τολμούσε κάτι τέτοιο ο Τράκης, απέναντι σε προσωπικότητες όπως ο Ράτζα, ο Ομπράντοβιτς (που τον απέκλεισε) κι ο Γιασικεβίτσιους (που φημολογείται ότι μπορεί να έρθει).

Στην τετράδα της ανταρσίας είναι τρεις Αμερικάνοι -που έχουν συμβόλαιο ως το καλοκαίρι και μπορούν να βρουν εύκολα ένα άλλο στο εξωτερικό- κι ένας μόνο Έλληνας, ο Φώτσης, που πάτησε τα 36 και τους γράφει όλους στα τρία κύπελλα Ευρωλίγκας που έχει πάρει, ενώ μπορεί να έχει κάτι από την τρέλα του κολλητού του, του Λάζαρου.

Κάποιοι μπορεί να περίμεναν περισσότερα από τον Παππά και να είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αλλά αφενός του έχει βγει το όνομα και προσέχει, αφετέρου αν τελειώσει από τους πράσινους, του μένει μόνο το εξωτερικό. Και τέλος πάντων ποτέ κανείς δεν είπε ότι ο Παππάς έχει ολοκληρωμένη συνείδηση επαναστάτη ή ότι είναι κάτι παραπάνω από απλός οπαδός-συνεργαζόμενος με το κόμμα.

Το οποίο είναι το μόνο που έχει μεγάλες πορείες και πραγματικούς αντάρτες. Και θα κολλούσε και σε αυτό ο τίτλος της ανάρτησης, αν σκεφτεί κανείς τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Πχ τις πρόσφατες εκδηλώσεις για τα 70χρονα του ΔΣΕ, το "γεωγραφικό-ταξιδιωτικό" βιβλιαράκι στα χνάρια του ΔΣΕ, τα προσκυνήματα στη Μακρόνησο, τις εκδρομές (μεταξύ άλλων και στη Γαύδο), τις περιηγήσεις στο βουνό, τα διήμερα της οργάνωσης, τις διαδηλώσεις στα σύνορα το 99', με τους βομβαρδισμούς, κοκ..

Χτες, βγήκε και το ζευγάρι για τον τελικό του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Μάχη δικεφάλων για πρώτη φορά από το 1983 (στα πρώτα χρόνια της αλλαγής). Και μάχη Σαββίδη-Μελισσανίδη, για πρώτη φορά στη "νέα εποχή", όπου φαίνεται να αλλάζουν τα κόζια -γι' αυτό ίσως πήραν και κάποια διαιτητικά σπόρια- κι οι δυο τους μονομαχούν για τον έλεγχο της διάδοχης κατάστασης στην ΕΠΟ. Κι αν κάποιος οπαδός δυσκολεύεται να καταλάβει τον όρο "λυκοσυμμαχία" και του πέφτουν πολλές οι συλλαβές, μπορεί να το καταλάβει από την μπάλα και την πρόσκαιρη "φιλία" των δύο προέδρων-καπιταλιστών.

Σήμερα στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΔΦΑ κατέθεσε φωτογραφική ρύθμιση που χαρίζει χρέη στο Σαββίδη και κριτικάρει την αντιπολίτευση γιατί κατηγορεί όσους δεν έχουν προσκυνήσει τη δική της διαπλοκή. Νέα τζάκια, παλιά τζάκια, υγιής επιχειρηματικότητα, και δικομματικός καβγάς, ποιος από τους δύο υπηρετεί καλύτερα την αστική τάξη. Αλλά η μεγάλη διαφορά και το ηθικό πλεονέκτημα της ΔΦΑ είναι ότι δεν παίρνει μίζες. Απλώς χαρίζει χρέη, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και μοιράζει δουλειές και κρατικό χρήμα, χωρίς διακρίσεις κι ιδεοληψίες. Αυτό είναι αριστερό σήμερα...

Χτες επίσης, κάποιοι μπράβοι του Μελισσανίδη, μεταμφιεσμένοι σε οπαδούς (αν και αυτά τα δύο τα χωρίζει, πολλές φορές, τυπική απόσταση) επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένταση, σκηνικά και κλίμα τρομοκρατίας στα πέριξ (και μπορεί να είχαν περάσει και στα ενδότερα, αν δεν είχαν βρει αντίσταση) μιας εκδήλωσης του εξωκοινοβουλίου και των αυτοδιοικητικών κινήσεων της Ανταρσυα. Ξεκάθαρη

Όσοι δεν καταλαβαίνουν πόσο καταστροφικό είναι να μπλέκουν την αγάπη τους για την ομάδα με τα συμφέροντα και την τσέπη του προέδρου της, γίνονται ουσιαστικά συνυπεύθυνοι στις τραμπούκικες επιθέσεις των κολαούζων τους.
Από την άλλη, όσοι δυσκολεύονται να καταλάβουν τι σημαίνει οπορτουνισμός, πατάω σε δυο βάρκες κτλ, μπορούν να δουν πχ τη μεσοβέζικη στάση του Βασιλόπουλου, που θέλει να τους κρατήσει όλους ευχαριστημένους -αν και μόνο με αυτό το σκεπτικό δεν εκλέχτηκε.

-Εν τω μεταξύ, στη γειτονική ΠΓΔΜ το φιτίλι ανάβει και τα σύννεφα συσσωρεύονται πλέον σε απόσταση βολής. Αλλά -εντάξει μωρέ τώρα- δε συντρέχει ακόμα σοβαρός λόγος ανησυχίας. Μακριά από εμάς, κι ας είναι και δίπλα μας.
Άσε που φαντάζομαι το δικό μας αριστεροχώρι σε αντίστοιχη περίπτωση εφόδου στο κοινοβούλιο, να ενθουσιάζεται με το "νέο και ελπιδοφόρο" που δεν πρέπει να το σνομπάρουμε, να προσπαθεί να μπολιάσει το αυθόρμητο, κοκ.

ε αυτόν το σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, που ενημερώνει για την ύπαρξη φράξιας στο κόμμα και τη διαγραφή μιας σειράς στελεχών του, που αποτελούσαν σχεδόν το 1/3 της παλιάς Κεντρικής Επιτροπής. Ανάμεσα στα τρία ονόματα των νεολαίων πρέπει να είναι και μια (πρώην) σφισσα, που βρέθηκε πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα, στα πλαίσια διάφορων εκδηλώσεων.

Το ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρει διευκρινιστικές λεπτομέρειες για τη φύση και την πολιτική βάση της φράξιας. Όπως και να έχει, δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη σε ένα σχετικά μικρό και αδύναμο κόμμα να υπάρχουν τέτοιες περιπέτειες και πισωγυρίσματα. Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις, ισχύει το "κάθε εμπόδιο για καλό".

-Την προσεχή Κυριακή, στις 22.15 η ΕΡΤ-2 προβάλλει το ντοκιμαντέρ "Ludlow - Οι Έλληνες στους πολέμους του Άνθρακα" για την εργατική κινητοποίηση στα κολαστήρια των ορυχείων Ροκφέλερ στο Κολοράντο, την αιματηρή καταστολή της και τη θυσία του Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη) που συνέδεσε το όνομά του με αυτόν τον αγώνα. Συγκεκριμένα η ταινία...

...αφηγείται την ιστορία Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι στις αρχές του περασμένου αιώνα βρέθηκαν στο Κολοράντο να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και που μαζί με χιλιάδες άλλους μετανάστες ξεσηκώθηκαν, μετά τη Σφαγή του Λάντλοου, καταφεύγοντας στα όπλα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και το δίκιο τους.

Ο Πόλεμος του Άνθρακα στο Κολοράντο είναι μια ιστορία ξεχασμένη, φυλαγμένη ωστόσο στη μνήμη των παιδιών και των εγγονών τους που μας τη μεταφέρουν με συγκίνηση και υπερηφάνεια για τους παππούδες τους και με θυμό για τις αδικίες που αντιμετωπίσανε.

Η ιστορία συμπληρώνεται από συνεντεύξεις με ιστορικούς και συγγραφείς, τεκμηριώνεται με σπάνιο αρχειακό υλικό και ξαναζωντανεύει με βίντεο και φωτογραφίες της απεργίας και τις εξαιρετικές επιλογές τραγουδιών και μουσικής.


Η παραγωγή είναι της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Απόστολος Μπερδεμπές, που είχε αναλάβει και το πολύ αξιόλογο -παρά κάποιες επιμέρους πολιτικές ενστάσεις που μπορεί να έχει κανείς- ντοκιμαντέρ "Ταξισυνειδησία". Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να το παρακολουθήσετε, αν δεν το έχετε δει ήδη.

Υγ: αξίζει να διαβάσετε επίσης αυτήν την επιστολή εργαζόμενου, με αφορμή την πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια της αλυσίδας Σούπερ-Μάρκετ Βασιλόπουλος.

Υγ2: όλα τα λεφτά σε σκληρό συνάλλαγμα το σημερινό πρωτοσέλιδο του Γκολ

Περεστρόικα...

29 σχόλια:

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στο ΚΚ των λαών της Ισπανίας, μπορείτε να βρείτε στους εξής συνδέσμους.

http://pcpe.es/index.php/comite-central/actualidad/item/2147485162-nota-informativa-del-comite-central-del-pcpe?platform=hootsuite

http://unidadylucha.es/index.php?option=com_content&view=article&id=2238:algunos-quieren-utilizar-al-pcpe-como-parte-de-su-estrategia-para-romper-al-movimiento-comunista-internacional&catid=17&Itemid=113

Στον πρώτο η ΚΕ καταγγέλλει τα διαγραφέντα μέλη, γιατί αποχώρησαν από τη σύνοδο της ΚΕ, προσπαθώντας να την απονομιμοποιήσουν, αφού πρώτα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της.

Στο δεύτερο κείμενο, το ΠΓ του κόμματος λέει πως κάποιοι στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα προσπαθούν να το διασπάσουν, αξιοποιώντας την κρίση του κόμματος κι έχοντας επαφές με τη συγκεκριμένη φραξιονιστική ομάδα (δεν το μεταφράζω ολόκληρο, παραθέτω απλώς μια περίληψη).

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο και σχετικό μαζί...
Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης, απευθύνει κοινό κάλεσμα την 1η του Μάη, μαζί με το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, την ΟΚΔΕ, το ΣΕΚ...Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι; Κατά τα άλλα όλοι "διαφωνούν" και αλληλοκαταγγέλονται μεταξύ τους και όλο μαζί πορεύονται!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Για τη Βενεζουέλα:

"Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα αναλύσει τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι η διαχείριση του καπιταλισμού, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει, φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική, είναι σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες. Το ΚΚΕ έγκαιρα και τεκμηριωμένα είχε προειδοποιήσει ότι από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στη Βενεζουέλα επέλεξαν όχι τη σύγκρουση με το κεφάλαιο της χώρας, αλλά το συμβιβασμό και τη συνεργασία με ένα τμήμα του, ο λαός της Βενεζουέλας θα πληρώνει το μάρμαρο της αντιλαϊκής πολιτικής, τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης, που σήμερα οξύνονται.

Το KKE έχει καταδικάσει και καταδικάζει κάθε ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση. Εκφράζει σταθερά την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας, που, όπως και κάθε λαός, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές, να απαλλαγεί με τη δύναμη και την πάλη του από τα δεσμά της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, να πάρει στα χέρια του την εξουσία και να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει".

http://www.902.gr/eidisi/eyrovoyli/128030/psifisma-gia-ti-venezoyela-propompos-imperialistikon-epemvaseon-tis-ee


ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

http://www.bonjourkarl.com/2017/04/27/astor-garcia-nuevo-secretario-general-del-pcpe-hay-que-explicar-convencer-concienciar-pacientemente-y-organizar/

Και οι δύο πλευρές φαίνεται να θεωρούν τον εαυτό τους συνέχεια του κόμματος. Αυτοί που έφυγαν εξέλεξαν γγ της ΚΕ τον προηγούμενο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Λέει στη συνέντευξη του εδώ για το ΚΚΕ που διατήρησε την ανεξαρτησία του απέναντι στη "νέα σοσιαλδημοκρατία" και ότι υπάρχουν προβλήματα στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα που δε γίνεται να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε, ότι πρέπει να υπάρξει ειλικρινής αδερφική συζήτηση ανάμεσα στα κόμματα.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

http://unidadylucha.es/index.php?option=com_content&view=article&id=2237%3Acontestacion-del-pcpe-al-pcm&catid=17&Itemid=113

Ο ΓΓ από το ΚΚ ΜΕξικού έδωσε συνέντευξη σ' εκείνους που έφυγαν και από την "παλιά ΚΕ" του PCPE τον κατηγορούν γι' αντισυντροφική στάση και για ενορχηστρωτή της φράξιας. Λέει λίγο πολύ ότι δεν κατανοούν τη στάση τους κι ότι μπορεί μόνο να πρόκειται για σημάδι απόπειρας εκ νέου διάσπασης του κομμουνιστικού κινήματος.

ΓΜ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Aν κάτι ψιλοκατάλαβα από τη "μηχανιστική-αντιδιαλεκτική" (καλό;!) μετάφραση του Im Translator, φαίνεται πως η πλειοψηφία του ΚΚΛΙ, η αυτοί, που, τέλος πάντων, υπογράφουν ως "Πολιτική Γραμματεία του PCPE", είναι υπέρ της "ενότητας του παγκόσμιου ΚΚ", όπως εκφράζεται από τις "Διεθνείς Συναντήσεις των ΚΚ", που, σημειωτέον, έχει ιδρώσει να στήσει το ΚΚΕ, μετά το '89.
Μήπως οι "άλλοι", οι καταγγελλόμενοι ως "Φράξια", υποστηρίζουν την "Πρωτοβουλία", που υποστηρίζει και το ΚΚΕ;
Υπάρχει κάτι πιο επίσημο από το ΚΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αρχηγέ αλλά όσων αφορά το ΚΚΛΙ και γενικά όσων αφορά τέτοια ζητήματα, καλό είναι να περιμένει κανείς πριν γράψει ότι καταλαβαίνει χωρίς να ξέρει και χωρίς να έχει διασταυρώσει τις πληροφορίες του... για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Η πραγματικότητα είναι ακριβός ανάποδη από αυτό που γράφεις.. αλλά νομίζω ας περιμένουμε να τοποθετηθεί το ΚΚΕ επίσημα, νομίζω δεν θα αργήσει

Από Ισπανία

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Συγνώμη αρχηγέ, αλλά δεν προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις, από πού το έβγαλες αυτό;
Συνδέσμους με επίσημες ανακοινώσεις παραθέτω και σύντομες περιλήψεις, αν εσύ μπορείς να φωτίσεις την πραγματικότητα, είσαι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος, αυτό είναι το νόημα της αναφοράς και όχι προφανώς να υποκαταστήσει τον οποιοδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

O ΠΟΥΜΠΛΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΧΙ Η ΟΜΑΔΑ.

Ο ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΟ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ. ΑΝ Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΣΤΟΧΟΣ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ.

ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΟ Β' Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

Σ' ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 83 ΟΙ ΜΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΙ ΟΙ ΔΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Saportoutourki είπε...

"Σε αυτόν το σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση της ΚΕ"

Ποιον σύνδεσμο;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

http://www.pcpe.es/index.php/comite-central/item/2147485166-nota-secretariado-politico-comite-central-pcpe

Αυτόν το σύνδεσμο. Δεν μπήκε πριν.

Τελικά Θερσίτη, τα είχε πει κι τα δύο, αλλά με χρονική απόσταση, πριν και μετά το παιχνίδι.

http://www.onsports.gr/afieromata/story/155252/fortsa-rotsa-mpoymplis-photos-videos

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΑ;

ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΟΜΟΥΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΕΝΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΑ ΑΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΕΛΑΣΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Είναι σωστό να μην ...πολωθούμε(!) πριν μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει!
Εγώ το μόνο, που μπορώ να πω, είναι πως το παγκόσμιο κομ. κίνημα δεν μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, όπως πηγαίνει. Τρέχει πιο αργά από τις εξελίξεις. Εδώ γίνονται σημεία και τέρατα, παντού ανεβαίνει ο φασισμός με ποικίλες μορφές, η κρίση δε λέει να καταλαγιάσει και οι αστοί είναι έτοιμοι να πνίξουν τον κόσμο σε πολέμους η στον ΠΟΛΕΜΟ.
Από χρόνια πολλά, από το '93, διαβάζω τα πρακτικά των "Συναντήσεων των κομμ. κομμάτων" και, το λέω, μου σηκώνεται η τρίχα. Λέω, δεν είναι δυνατόν να είναι κομμουνιστές αυτοί, που λένε αυτά τα πράγματα. Τη μια "δεν υπάρχει πια η εργατική τάξη, που ξέραμε", την άλλη "η Τεχνολογία έχει ακυρώσει το νόμο της αξίας" και πάει λέγοντας. Σε συγκεντρώσεις κομμουνιστών λέγονται τα πιο κουφά πράγματα.
Χτές στο Ευρωκοινοβούλιο, επί ~600 βουλευτών, μόνο ...35 καταψήφισαν το φασιστικό ψήφισμα για την Βενεζουέλα, εκ των οποίων τρείς του τΣύριζα "εκ λάθους" και οι της ...Χρυσής Αυγής! Οι "αριστεροί" ....απείχαν;!;!
Εχουν αφήσει το γήπεδο ανοιχτό για να παίζουν μπάλα οι φασίστες!
Που είναι το μέτωπο των κομμουνιστών κατά αυτών των οππορτουνιστών-δουρείων ίππων του Φασισμού;
Κάτι πρέπει να γίνει.
Τα αργόστροφα μυαλά η θα κάνουν στην μπάντα, η θα χωρίσουμε τα τσανάκια μας.
Το να λύσουμε τις διαφορές μας στην ...μετά θάνατον ζωή, δεν έχει νόημα!

Ανώνυμος είπε...

Σε οτι αφορα το ΚΚΛΙ προσωπικα περιμένω την τοποθέτηση του κόμματος. Ωστόσο υπάρχει η εκδήλωση που εκανε η ΚΝΕ με τη νεολαία του κόμματος που απ'οσο ειχε παρει το αυτι μου είχε και το στοιχείο της στηριξης του ΚΚΕ σε αυτην και στη διαπαλη που διεξάγεται εντος ΚΚΛΙ κατι που μου το ενισχυει το γεγονός οτι οπως διαβασα εδω υπάρχει στους αποχωρησαντες στελεχος της νεολαίας που ηταν εδω γι'αυτη την εκδήλωση. Και επισης εχω σε εκτίμηση το ΚΚΜεξικου οχι μόνο για τον αγώνα που δίνει στη χώρα του απέναντι σε καρτέλ ναρκωτικών και κράτος αλλα και για την παλικαρίσια στάση του στην πάλη με τον οπορτουνισμο εντός ΔΚΚ και στη μάχη που έχει δώσει στη λατινική Αμερική για τη διατήρηση του κομμουνιστικου χαρακτήρα των συναντήσεων των ΚΚ που έχει επιχειρηθεί πολλάκις να αλλοιωθεί με την συμμετοχή σοσιαλδημοκρατικων κομμάτων.


ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αφήνω ένα σύνδεσμο με την αντίθετη άποψη για όσα έγιναν στο ΚΚΛΙ (δηλ από την πλευρά της μειοψηφίας)

http://www.partido-comunista.es/comunicados-centrales/cinco-puntos-en-defensa-del-partido/

Μεταξύ άλλων κατηγορεί την πλειοψηφία του πολιτικού γραφείου για αντικαταστατική στάση και για καριγισμό.
Δε γίνεται όμως σαφές τι είναι αυτό που οδήγησε στο σχίσμα.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν έτοιμος να το ανεβάσω και εγω το ίδιο λινκ για την κατάσταση στο pcpe. Επίσης κατηγορούν την "πλειοψηφία" πως διακινδυνεύει τις διεθνείς συμμαχίες με αδελφά κόμματα και ονοματίζει μεταξύ αλλων την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ και την δΚΟΜΕΠ. Ίσως η ομάδα αυτή είναι όντως πιο κοντά στο ΚΚΕ. Επίσης καταλαβαίνω οτι ολη σχεδόν η νεολαία cjc και τουλάχιστον η οργάνωση της Μαδρίτης περνάει με την "μειοψηφία". Η οργάνωση της καταλωνίας είχε ηδη φύγει "απο δεξιά" και δημιουργηθηκε νέα. Όπως και να έχει το pcpe μπαίνει σε μια διαδικασία απο την οποία θα βγει με βαθιές πληγές. ΥΓ οχι πολύ σχετικό αλλά έχει ενα ενδιαφέρον μια συζήτηση στο ΚΚΙσπ για επανάκτηση του "λενινισμού" στο πρόγραμμα στο Συνέδριο του προσεχούς Νοεμβρίου και το θέμα για εξοδο απο ΕΕ και Ευρώ. Επίσης για "υπέρβαση" της Εν Αριστεράς και του ΚΕΑ - δεν τους εχω εμπιστοσύνη ή εκτίμηση αλλά για να δούμε. ..

Βλαντλεν

Ανώνυμος είπε...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα και Βλαντλεν,
Διάβασα την ανάρτηση που παραπέμπετε...Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά η επιχειρηματολογία και οι ιδιότητες με τις οποίες υπογράφουν μου θυμίζουν λίγο την τακτική των εγχώριων trueληδων...Θυμήθηκα ορισμένα που ακούμε από το 2009 και ιδίαιτερα το 2012 για το ΚΚΕ!
Ας κρατήσουμε λίγο με υπομονή μέχρι να έχουμε ουσιαστική ενημέρωση!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ως προς το PCPE ίσως έχουμε μία εικόνα στις 6 Μαίου οπότε η νεολαία του cjc/ pcpe που συντάχθηκε με την μειοψηφία και η ΓΓ της διαγράφηκε από την ΚΕ οργανώνει και συμμετέχει σε εκδήλωση στην Μαδρίτη με προσκεκλημένες την ΚΝΕ, και τις νεολαίαες του ΚΚ (Ιταλία) και Τουρκίας. Δημοσίευμα απο Ισπανία αναφέρει ότι αναμένουν τηυν στάση της ΚΝΕ (http://canarias-semanal.org/not/20271/la-seccion-madrilena-del-pcpe-apoya-a-astor-garcia-los-catalanes-a-carmelo-suarez/) της οποίας η παρουσία ίσως θεωρηθεί νομιμοποίηση της μιας πτέρυγας. η στάση του Κόμματος θεωρείται αποφασιστικής σημασίας. Ας περιμένουμε

Ανώνυμος είπε...

Βλαντλεν ο 3/5, 9:47

Ανώνυμος είπε...

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Δεν είναι μειοψηφία αυτοί με τους οποίους συντάσεται η Marina Gomez (Γραμματέας των κολλεκτίβων) αλλά και ολόκληρη η οργάνωση νεολαίας. Πλειοψήφισαν στην Κ.Ε και σε όλο το Κόμμα από ότι φαίνετε. Στην Ισπανία κυκλοφορεί ήδη κείμενο που το υπογράφεί η πλειοψηφία της Κ.Ε που εκλέχτηκε στο 10ο Συνέδριο του ΚΚΛΙ πριν ένα χρόνο.

Απο Ισπανία

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλά γράφονται στα σχόλια...καλό είναι όσοι διοχετεύουν πληροφορίες για το ΚΚΛI να γίνονται πιο συγκεκριμένοι. Αν υπάρχει κειμενο που υπογράφει η πλειοψηφία της ΚΕ, προφανώς μιλάμε για απόφαση της ΚΕ και καλό είναι να αναφερθούν αποσπάσματα μπάς και βγάλουμε άκρη όσοι δεν γνωρίζουμε. Γιατί αλλιώς τείνουμε όλοι να κάνουμε κουτσομπολιό αναπαραγοντας ανούσιες πληροφορίες που κινούνται στα όρια της μισής αλήθειας και ημιμάθειας!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

http://canarias-semanal.org/not/20271/la-seccion-madrilena-del-pcpe-apoya-a-astor-garcia-los-catalanes-a-carmelo-suarez
To "αδελφό" Κόμμα στην Κaταλωνία υπερ της πτέρυγας Souarez με ανακοίνωση που εξέδωσε και διαγράφει 4 μέλη της ΚΕ του που τάχθηκαν με την πτέρυγα Garcia. H οργάνωση της Μαδρίτης αντίθετα. Το θεωρώ ως τελευταία ενημέρωση και πλέον νομίζω ότι θα έχουμε κάποια εικόνα μετά την εκδήλωση των 4 νεολαιών στην Μαδρίτη μεθαύριο για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Βλαντλεν

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

https://www.pcpe.es/index.php/internacional/item/2147485189-to-the-kke-and-parties-members-of-the-communist-european-initiative?platform=hootsuite

Ανώνυμος είπε...

http://www.partido-comunista.es/internacional/posicion-del-kke-sobre-los-acontecimientos-en-el-partido-comunista-de-los-pueblos-de-espana-pcpe/

Sentic

Ανώνυμος είπε...

http://www.partido-comunista.es/internacional/posicion-del-kke-sobre-los-acontecimientos-en-el-partido-comunista-de-los-pueblos-de-espana-pcpe/

η θέση του Κόμματος που αναγνωρίζει το καθοδηγητικό όργανο του pcpe με ΓΓ τον Ástor Garcia

Βλαντλεν

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πρόλαβαν να το ποστάρουν κι άλλοι σφοι. Το κόμμα παίρνει σαφή θέση.
Λέει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει σχέσεις με το κόμμα με το οποίο έχει πιο κοντινές πολιτικές θέσεις και εφεξής θα αναπτύξει διμερείς σχέσεις με το ΚΚΛΙ, με ΓΓ τον Άστορ Γκαρσία. Σημειώνει επίσης την αρνητική εντύπωση που προκαλεί η ομάδα των άλλων σφων και το κείμενο που εκδόθηκε από το "ΠΓ" τους (σε εισαγωγικά το ΠΓ) με τον τίτλο "κάποιοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το ΚΚΛΙ ως κομμάτι της στρατηγικής τους να διασπάσουν το διεθνές ΚΚ", που διαστρέφει την πραγματικότητα κατηγορώντας για διάσπαση τα κόμματα που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του διεθνούς ΚΚ, ενός μ-λ πόλου, κτλ. Μιλάει επίσης για τροτσκιστικές θέσεις που μπήκαν στο περιοδικό, όπως οι επαφές με το ΚΚΙ που υποστηρίζει την αντιλαϊκή κυβέρνηση Σύριζα, στην Ελλάδα. Κάνει μια αναφορά και στο 7ο τεύχος της Διεθνούς ΚομΕπ, όπου αυτή η ομάδα παρουσίασε ένα άρθρο για την Οχτωβριανή, που μεταξύ άλλων την χαρακτήριζε αστική, αλλά αναγκάστηκε να το αποσύρει μετά την κριτική του ΚΚΕ και του ΚΚ Μεξικού, για να αποκρύψει τις απαράδεκτες θέσεις της κι από τα μέλη του ΚΚΛΙ.
Μετά από όλα αυτά που πληροφορήθηκε το ΚΚΕ, την προβοκατόρικη επίθεση στο ΚΚ Μεξικού και τις συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, το κόμμα θα συνεχίσει να έχει σχέσεις με το ΚΚΛΙ που γνωρίσαμε κι αγωνιστήκαμε.

Αυτά σε γενικές γραμμές, ως γενική δική μου απόδοση των κύριων σημείων.

Konstantinos K είπε...

Στα αγγλικά από το site του ΚΚΕ:
http://inter.kke.gr/en/articles/Position-of-the-KKE-on-the-developments-in-the-Communist-Party-of-the-Peoples-of-Spain-PCPE/
Δεν το βρήκα στα ελληνικά. Το νόημα είναι αυτό που λέει το απολίθωμα λίγο πιο κάτω.

prolet

Ιστρολλικός είπε...

Ας εξηγήσει κάποιος και σε μένα τον άμπαλο, ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους είμαστε και ποιοι αυτοί με τους οποίους δεν είμαστε. Έγινε οργανωτική διάσπαση στο ΚΚΛΙ ή όχι ακόμα;

Ινφαντ είπε...

Ο εκλεγέντας από το τελευταίο Συνέδριο ΓΓ Αστόρ Γκαρσία μαζί με την πλειοψηφία των τοπικών κομματικών οργανώσεων και ολόκληρης της νεολαίας είναι αυτούς που δήλωσε ότι στηρίζει το ΚΚΕ.