Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Δελτίο Κομινφόρμ 10

Χτες ο Τσίπρας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 (που κάποτε έκανε την καλύτερη προεκλογική δουλειά για το Σύριζα, με τα τρομολαγνικά ρεπορτάζ και τη μαύρη διαφήμιση, αλλά τώρα με το Χατζηνίκο, αλλάξανε τα κόζια) κι είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

-ότι για πρώτη φορά δε χάσαμε στη διαπραγμάτευση με σκορ Μπαρτσελόνα-Παναλευσινιακός, αλλά πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Που σημαίνει ότι θα το γυρίσουμε στη ρεβάνς; Ότι πετύχαμε το γκολ της τιμής, όπως η Παρί στο 6-1; Ότι το φάγαμε στο 92' (το λεπτό του Μάαστριχτ) σαν τη Ρεάλ; Ότι από Ελευσίνα γίναμε Καλλιθέα -που έχει κι αυτή Τσίπρα στη σύνθεσή της, που πέτυχε δύο γκολ απέναντι στον Άρη;
Γενικά η τακτική της ΔΦΑ είναι να πετύχει το γκολ της τιμής, για να το πουλήσει επικοινωνιακά (κοιτάξτε τι ωραία αντίμετρα) και να δείξει την ποιοτική της υπεροχή από τους προηγούμενους.

-ότι η Μέρκελ είναι ανοιχτόμυαλη κι ο Σόιμπλε σεβαστός πολιτικός αντίπαλος. Κι η δική του γλώσσα ένα μέτρο ως το πάτωμα από το πατόκορφο γλείψιμο στους... Μερκελιστές. Αν συνέχιζε και την ποδοσφαιρική παρομοίωση, μπορεί να τους έλεγε Μέσι της πολιτικής, αλλά το κράτησε για άλλο αγώνα.

(Παρεμπιπτόντως, και παραμένοντας σε αθλητικά συμφραζόμενα, η ποδοσφαιρική μετάφραση της λογικής των σταδίων (ΟΑΚΑ, Αλκαζάρ, Καυταντζόγλειο) στην πολιτική, θα μπορούσε να είναι το αθάνατο κλισέ: κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά).

-Ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης -η οποία σε λίγα χρόνια θα λέγεται Σαββιδιστάν και το μόνο γυράδικο που θα έχει μείνει ανοιχτό θα είναι ο Σαββίκος- το ξεπουλήσαμε με επωφελές τίμημα, 70% πάνω από τη χρηματιστηριακή του αξία, και με δέσμευση για άμεσες επενδύσεις απ' την κοινοπραξία όπου συμμετέχει κι ο Σαββίδης. Βασικά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους (και το Σαββίδη πασά πάνω απ' τα Τέμπη), τους πιάσαμε κότσο τους επενδυτές. Και να θυμάστε τούτο: αριστερό σήμερα δεν είναι να εμμένει κανείς στον κρατισμό, και σε ιδεοληψίες-φετίχ, όπως η δημόσια περιουσία. Αριστερό είναι να πετυχαίνεις σαν έμπορος καλύτερη τιμή ξεπουλήματος από τους δεξιούς.

-Ότι μένει ο ΕΝΦΙΑ που φεύγει που μένει. Κι ότι οι φόροι είναι ίδιοι με πριν και λίγο περισσότεροι.

-ότι ο λαός τρέχει χαρούμενος στα λιβάδια, την εξοχή και τα πάρκα να χαρεί το Πάσχα, την ανάσταση της οικονομίας και τους φοβερούς δρόμους που έφτιαξε η ΔΦΑ.
Σπάω, εν τω μεταξύ, το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιο καθεστώς καμάρωνε γιατί έφτιαξε δρόμους... κι είχε και μια επέτειο πρόσφατα... ποιο ήταν να δεις, ποιο ήταν...

-το βασικό όμως είναι ότι ο Τσίπρας περιέγραφε μια ειδυλλιακή κατάσταση, σε μια μαγική χώρα, όπου η ανάπτυξη έρχεται κι όλοι είναι ευχαριστημένοι, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα, γιατί δεν υπάρχουν σήμερα μαζικές διαδηλώσεις δυσαρεστημένων κοινωνικών ομάδων, όπως τη διετία 10-12'. Κι επειδή εδώ δεν είναι τόσο πιθανή μια παρδαλή αντ-επανάσταση τύπου Βενεζουέλας (πέρα από τις γραφικές συνάξεις "μένουμε Ευρώπη"), ο Τσίπρας βασικά μας πετάει το γάντι και μας βγάζει τη γλώσσα κατάμουτρα για τις δικές μας ανεπάρκειες.

Τι άλλο χρειαζόμαστε για να το καταλάβουμε, σφε αναγνώστη; Ο Τσίπρας δεν πέφτει, γιατί δεν υπάρχει κόσμος στους δρόμους να τον ρίξει. Δεν υπάρχει οργανωμένο κίνημα που να δίνει τον τόνο στις εξελίξεις. Και αυτό προφανώς δε συμβαίνει γιατί τρέχουμε γυμνοί στην εξοχή από τη χαρά μας κι ευημερούμε, αλλά γιατί ο κόσμος είναι απογοητευμένος και περνάει ακόμα από τα διάφορα στάδια του πένθους.

-Σε μια άλλη είδηση που ταράζει τα νερά και μπανιέρας ολόκληρης, το ΠαΣοΚ προχωρά σε έκτακτο συνέδριο-τομή για την πολιτική ζωή του τόπου. Ακόμα πιο (πα)σοκαριστικό είναι πως στο ΠαΣοΚ υπάρχουν συντροφικά μαχαιρώματα που οδήγησαν στο έκτακτο συνέδριο κι αποδεικνύουν ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Κι η αλήθεια είναι πως έχει αργήσει πολύ να βγει αυτή η ψυχή του ετοιμοθάνατου ΠαΣοΚ.

Το απόλυτο (πα)σοκ όμως είναι το κείμενο της ομάδας του Ανδρουλάκη -που δεν το υπέγραφε ο ίδιος, που δεν είναι ο Μίμης!- που κάνει λόγο για πολυδιάσπαση "με αποτέλεσμα την ηγεμονία της δημαγωγίας και του οπορτουνισμού".
Και το ερώτημα είναι: τι εστί συνέπεια για έναν πασόκο και πώς ορίζεται ως προς αυτήν ο πασοκικός οπορτουνισμός;

-Συνεχίζοντας με άλλες σοκαριστικές ειδήσεις, ο Τάκης Τσουκαλάς δέχτηκε επίθεση έξω από τα γραφεία της εφημερίδας "Παραπολιτικά". Ποιος θα το πίστευε α) ότι ο Τσουκαλάς έχει εχθρούς που θα ήθελαν το κακό του και β) ότι έχει κάποια σχέση με το Μαρινάκη. Κοίτα να δεις...

-Πραμένοντας στο χώρο του ξύλου, τα ΕΑΑΚ κορυφώνουν την ενωτικής τους παρέμβαση στα πανεπιστήμια, προάγοντας το κομμουνιστικό ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό -εξ ου και το σύνθημα: ΕΑΑΚ-ήθος-πολιτισμός, που μετεξελίχθηκε σε ΕΑΑΚ-καφρίλα-ποδαρίλα.

Αυτές τις μέρες λοιπόν κορυφώνουν την προεκλογική του δουλειά, παίζοντας ξύλο μεταξύ τους και σχεδιάζοντας να κατεβάσουν δύο ξεχωριστά σχήματα σε πολλές σχολές -τα οποία θα καταγράφονται αμφότερα όμως στα/στην ΕΑΑΚ. Για όσους ανίδεους δεν μπορούν να καταλάβουν το διακύβευμα και το επίδικο αυτών των εσωτερικών διεργασιών, τα ΕΑΑΚ εφαρμόζουν βασικά μια λενινιστική, εκλογική τακτική, που συνοψίζεται στο εξής:
Μαζί (μεταξύ μας) να χτυπιόμαστε, χωριστά να βαδίζουμε...

-Και με αυτή τη γέφυρα, περνάμε στο αθλητικό δελτίο. Όπου μετά το "κι εγώ κάλυπτα τον Κατσουράνη", εφηύραμε και το αντίθετό του στον αγώνα Λαμία-Πανσερραϊκός για τη Β' Εθνική (Football League).


Αλλά τα καλά γίνονται στα μεγάλα σαλόνια, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά κινδύνευε με αφαίρεση βαθμών -που δεν του επιβλήθηκε ποτέ- για κάτι επεισόδια στη φυσούνα των αποδυτηρίων, όπου βρέθηκαν κάτι περίεργοι και προπηλάκισαν τους Πλατανιώτες -ίσως γιατί αντιστάθηκαν παραπάνω από το αναμενόμενο- που δεν ψήνονταν όμως να καταγγείλουν τα γεγονότα γιατί διοικητικά έχουν άριστες σχέσεις (εξάρτησης, αλληλεξάρτησης, τέλος πάντων παραρτήματος) με τον Ολυμπιακό. Κι έτσι αναζητήθηκε το υλικό που θα είχε καταγράψει το κλειστό κύκλωμα με τις κάμερες. Αλλά αυτό δε βρέθηκε ποτέ, γιατί όλως τυχαίως είχε σβηστεί. Εντάξει, δε χρειάζεται να το δραματοποιούμε. Υλικό από τις κάμερες σβήστηκε, δεν εξαφανίστηκε πλοίο, ούτε πέθαναν άνθρωποι (άσχετο).

Κι ας μην ξεχάσουμε σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θα πάει ποτέ μπροστά, αν δεν μπει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε όλα τα γήπεδα να καταγράφει και να ρουφιανεύει κάθε μας κίνηση. Αυτή είναι η ρίζα του κακού, κι όχι οι ΠΑΕ (ανώνυμες εταιρείες) που λυμαίνονται το χώρο.
Καληνύχτα και καλή τύχη.

Υστερόγραφα

-Η τριάδα των κλασικών (Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν) δε συνεχίζεται με Στάλιν (ή και Μάο κατά άλλους), αλλά...

Σύγχρονη Εποχή - 2017
...με Πάνο Ζάχαρη κι αρνητικούς συσχετισμούς.

-Κι ένα video, που αλιεύτηκε από το διαδίκτυο κι αξίζει να γίνει viral.



Άκου να δεις...

20 σχόλια:

Poe είπε...

Σκεφτεσαι αυτος ο μπαρμπας ομως να σαγηνευθηκε απο την πρωτη φορα αριστερα τα μετεπειτα χρονια;

Αν και δυσκολο γιατι τον βλεπω ζορικο

Κατα τα λοιπα
χαρας το κουραγιο σου πυο αντεχεις να ακους τσιπρα για μια ωρα, ειναι βεβαια και "επαγγελματικη" σου υποχρεωση:)

λαθραναγνώστης είπε...

Τους καλύτερους δρόμους, τους έφτιαξε ο Χίτλερ. Οι "αουτομπαν" είναι δικό του έργο.
.....και πριν από αυτόν, το ρωμαϊκό "ιμπέριουμ". (Για κάποιους που λένε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο στάδιο του ιμπεριαλισμού. Και δρόμους φτιάχνουμε!)
Κι εξ άλλου, πως θα έρθει η ανάπτυξη χωρίς δρόμους?

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα στο alfavita:
"Το κίνημα «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τέταρτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και απέφυγε να συνταχθεί στο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε ότι κανένα από τα μέλη του δεν θα ψηφίσει υπέρ της υποψήφιας του Eθνικού Μετώπου στις 7 Μαΐου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αρκεστούν σε τρεις επιλογές: α) λευκό, β) Μακρόν και γ) αποχή.
«Όπως όλοι γνωρίζουν, το κίνημα “Ανυπότακτη Γαλλία” εκ προοιμίου και εξ ορισμού συντάσσεται με τις βασικές αρχές της δημοκρατίας μας: “Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη”. Η ψήφος υπέρ της εκπροσώπου της Ακροδεξιάς δεν θα μπορούσε να είναι επιλογή μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Τη θέση αυτή, σημειώνει η εφημερίδα Le Figaro, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν θα την ανακοινώσει και σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, στην οποία θα εξηγήσει γιατί ελήφθη η απόφαση να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους υποστηρικτές του κινήματός του.
Η «Ανυπότακτη Γαλλία» διερευνά τις προθέσεις του κύριου κορμού των υποστηρικτών της. H ψηφοφορία ξεκίνησε χθες βράδυ και θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της 2ας Μαΐου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα".
http://www.alfavita.gr/arthron/kosmos/3-epiloges-dinei-stoys-psifoforoys-kinima-anypotakti-gallia-toy-melanson-tha#ixzz4fLwRFwed
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook
Μας τελείωσαν λοιπόν μέσα σε λίγες μέρες...οι δήθεν συνεπείς ανυπότακτες στάσεις του Μελανσόν κλπ. Οι τύποι απλά παζάρευαν καλυτερες θέσεις στο νέο σκηνικό. Αυτό θα πεί πραγματικά ΑΠΑΤΗ και επιστημονικός οποτρουνισμός! Αλήθεια η ΛΑΕ και η Ζωίτσα τι λένε; Και με το Μακρόν λοιπόν αμά το "θέλει" ο "λαός" να 'ούμε, ενάντια στο σύστημα και το ΕΥΡΩ! Ενάντια στο ΕΥΡΩ μέσω ΕΥΡΩ!
kk-1

Poe είπε...

Ε να βγαλουμε πρωθυπουργο τον Μπομπολα απευθειας αφου εχουμε ως κριτηριο τους δρομους

Ανώνυμος είπε...

"Υλικό από τις κάμερες σβήστηκε, δεν εξαφανίστηκε πλοίο, ούτε πέθαναν άνθρωποι (άσχετο)."

Στο τέλος θα απαιτήσουν οι "άσχετοι" να τους πουν συγνώμη που αναγκάζονται με τους νόμους να σκοτώνουν μάρτυρες για να καλύψουν τα ίχνη τους και δημιουργούν υποψίες στο πόπολο. Φυσικά, η κυβέρνηση και η αστική δικαιοσύνη ως γνήσιοι υπηρέτες της τάξης τους θα την δώσουν και όλα θα συνεχίσουν ως έχουν μέχρι το επόμενο τραγικό σκηνικό.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΛΥ ΕΧΘΡΙΚΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

κι ομως οι Γαλλοι απορριπτουν και ΛεΠεν και Μακρον και δειχνουν καθαρα ποσο λειπει ενα καθαροαιμο υποκειμενο σημερα

http://www.amna.gr/articlep/152726/%C2%ABPanoukla-i-cholera%C2%BB:-Oi-Galloi-pou-arnountai-na-epilexoun-metaxu-Lepen-kai-Makron

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Στρατάρχη μου, η απόρριψη αυτή είναι ακόμη μια έκφραση του πολιτικού αδιεξόδου, που σωστά επισημαίνεις, και από την άποψη αυτή είναι επίσης αδιέξοδη: Το πολύ-πολύ να βγάλει μια "μεταβατική" κατάσταση, που θα αναδείξει μετά από δυό χρόνια τον Τσιπρανσόν.
Οπως έστρωσε, το εργατικό κίνημα (και) στην Γαλλία, έτσι θα πλαγιάσει. Χρειάζεται πολλή δουλειά, για να ανατραπεί μια ολόκληρη 50-ετία "ευρωκομμουνισμού", κι αυτό θα πληρωθεί κατά τη γνώμη μου πολύ ακριβά.
Αν τα λάθη δεν πληρώνονταν, η ζωή θα ήταν μάλλον μια εύθυμη-ανάλαφρη οπερέττα.
Η, φάρσα.

Ανώνυμος είπε...

Τυχαια σήμερα έπεσα σε ρεπορταζ από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η ΛΑΕ πρίν 2,5 μήνες για την πρόταση τους σε σχέση με τη μετάβαση στο νέο "εθνικό νόμισμα"...Στα βήματα που αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ο Λαφαζάνης ανέφερε και αυτό:
"ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η κυβέρνηση μετά από γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδας καθορίζει την ισοτιμία μετατροπής του ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα. (!!!!!)
Αυτή καθ’ αυτή η ισοτιμία, σε όποιο μέτρο και αν καθοριστεί δεν επηρεάζει την λειτουργία της οικονομίας(!!!!!). Για πρακτικούς και μόνο λόγους και αποκλειστικά για τις ανάγκες του παρόντος, ορίζουμε ως ισοτιμία μετατροπής το ένα ευρώ προς μια μονάδα νέου εθνικού νομίσματος".
Καταλάβατε τώρα...Η υποτιθέμενη ισοτιμία 1€=1Δ δεν είναι τίποτα άλλο από προπαγανδιστικό τρυκ για να γίνει εύπεπτη στο λαό η Καπιταλιστική Ελλάδα της Δραχμής...Ούτε οι ίδιοι δεν πιστευουν το παραμύθι ότι το νέο νόμισμα δήθεν δεν θα είναι υποτιμημένο ...Πάντα εντός Ε.Ε. βεβαιως βεβαίως! Αυτό θα πεί ΑΠΑΤΗ σε επιστημονικό επίπεδο!!!!!!
Για να το κατανοήσουμε καλύτερα διαβάστε και τη συνέχεια:"όλες οι καταθέσεις στις τράπεζες μετατρέπονται στο νέο εθνικό νόμισμα, ενώ τα ευρώ που κατέχουν οι τράπεζες (σε κέρματα και χαρτονομίσματα) αποθεματοποιούνται στην Κεντρική Τράπεζα για την ενίσχυση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας...Το κράτος με ειδική νομοθετική ρύθμιση αυξημένης ισχύος εγγυάται πλήρως και απολύτως όλες τις καταθέσεις στις τράπεζες και μεριμνά για την ασφάλεια και την καλύτερη δυνατή απόδοση τους...όλοι οι οι μισθοί και οι συντάξεις, από την ώρα θέσπισης του εθνικού νομίσματος, καταβάλλονται στο νέο εθνικό νόμισμα με βάση τη θεσμοθετούμενη ισοτιμία (π.χ μισθωτός που λάμβανε 800 ευρώ μισθό καθαρά, τώρα θα λαμβάνει 800 μονάδες νέου εθνικού νομίσματος, συνταξιούχος που λάμβανε 800 ευρώ σύνταξη, τώρα θα λαμβάνει σύνταξη 800 νέες μονάδες εθνικού νομίσματος).
Κατά τα άλλα τους φταιέι το ΚΚΕ. Τι έχουν να μας πούνε τώρα;
kk-1

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Nα συμπληρώσω κάτι και σ' αυτό:
"...γιατί δεν υπάρχουν σήμερα μαζικές διαδηλώσεις δυσαρεστημένων κοινωνικών ομάδων, όπως τη διετία 10-12'. ..... μας βγάζει τη γλώσσα κατάμουτρα για τις δικές μας ανεπάρκειες."
Δεν είδα όμως και τον Λαό να μας παραμερίζει για κάτι καλύτερο από "πλατείες" και ΠΔΦΑ. Εκτός αν εννοείς τις ανεπάρκειες συνολικά του λαϊκού κινήματος.
Κατά τα άλλα δεν μπορώ παρά να του βγάλω το καπέλλο για τον αδίστακτο και απίστευτο για σαραντάρη κυνισμό, που βγάζει η πρώτη φράση. Φαντάσου τι θα μας κάνει στα ...εξήντα του!
Ας λάβουμε τα μέτρα μας νάχει πάρει πόδι μέχρι τότε.

Ανώνυμος είπε...

" Τι άλλο χρειαζόμαστε για να το καταλάβουμε, σφε αναγνώστη; Ο Τσίπρας δεν πέφτει, γιατί δεν υπάρχει κόσμος στους δρόμους να τον ρίξει"

Τους 300(ίσως και λιγότερους) του Λαφαζανιστάν και λοιπών συγγενών το 2016 στο νόμο Κατρούγκαλου επέβαλαν "υγειονομική ζώνη" γύρω από την πλατεία συντάγματος τυχαία την ώρα που το ΠΑΜΕ με χιλιάδες κόσμο έρχονταν προς την πλατεία.

Εκτός θέματος
Ενημερώνει την Γερουσία. Άρα οι όποιες αποφάσεις μάλλον έχουν ληφθεί για το τι θα κάνουν με την Λ.Δ.Κ.

Τα λέμε
Με υπογραφή για το sfyrodrepano.blogspot

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

kk1, και να μην ήταν προπαγανδιστικό τρυκ, δεν αλλάζει κάτι. Η ισοτιμία εκκίνησης είναι ένα τυπικό ζήτημα και πάντα ορίζεται 1:1 για την διευκόλυνση των πρώτων συναλλαγών. Θα μπορούσε να οριστεί και 1:10 η και ανάποδα 10:1. Το θέμα είναι ....πόσες ώρες(!) θα κρατήσει αυτή η ισοτιμία στην αγορά, πριν γκρεμιστεί στα τάρταρα ενός πληθωρισμού, που θα "διορθώσει" στην πραγματική αξία του νέου νομίσματος.... Πόσο θα φτωχύνουν ακαριαία, οι πολίτες που θα υποχρεώνονται να εισπράττουν τις υπάρχουσες σε € απαιτήσεις τους (μισθοί, εισπρακτέα χρέη, παροχές) στο νέο νόμισμα, που θα καταρρέει μέρα με την μέρα. Τι θα γίνει με τα υπάρχοντα ευρώ, που ακαριαία θα περάσουν στην μάβρη αγορά...
Αυτά κρύβουν οι απατεώνες.

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχτάρ,
Ακριβώς έτσι είναι, όπως το γράφεις. Όποιος γνωρίζει πως λειτουργει η αγορά και τους νόμους κίνησης της καπιταλιστικής οικονομίας, το κατανοεί! Από εκεί και πέρα θυμήσου λίγο τα "επιχειρήματα" διαφόρων που ορκίζονται...ότι τα περι υποτίμησης είναι προπαγανδιστική τρομοκτρατία. Να λοιπόν τι λένε οι original και πως κοροϊδυουν ακόμα και τους οπαδούς τους...Για αυτό ανέδειξα τα απόσπασματα, για να φανούν τα προπαγανδιστικά κόλπα που χρησιμοποιούν, ενώ συκοφαντούν το ΚΚΕ με το πιό χυδαίο τρόπο!
kk-1

λαθραναγνώστης είπε...

kk-1 & Σεχτάρ.
Σε κάποιο σημείο της παρουσίασης, για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, αρκετά μετά από το σημείο που περιγράφουν την αρχική ισοτιμία και αφού έχουν φροντίσει να το εξαφανίσουν πρακτικά ανάμεσα σε σκιτσάκια και φλυαρία, η ΛΑΕ λέει το εξής αμίμητο για το νέο νόμισμα:
"Εάν κριθεί αναγκαίο, για το συμφέρον της οικονομίας και του ελληνικού λαού, είναι ενδεχόμενο να επιλεγεί σε κάποια χρονική στιγμή μια περιορισμένη και σχεδιασμένη υποτίμηση του νομίσματος."
Η πλάκα είναι ότι αρχικά, πριν από 2 νομίζω χρόνια, παρόμοια παρουσίαση είχαν κάνει μαζί με τον Λαπαβίτσα, αλλά τότε, ο Λαπαβίτσας, είχε πει ξεκάθαρα ότι μετά από μερικές ημέρες το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί από τις αγορές. Ήταν βλέπετε υποχρεωμένος να το πει, διότι σαν καθηγητής οικονομολόγος, δεν ήταν δυνατόν να το αποκρύψει λέγοντας τόσο χοντροκομμένο ψέμα στο κόσμο. Φυσικά και αυτός, έκρυβε την αλήθεια σε "κοινή θέα", αλλά εν πάσι περιπτώσει, το έλεγε "κ'αμαρτίαν ουκ είχεν". Στην τωρινή παρουσίαση, που δεν ήταν παρών ο Λ. οι ΛΑΕτζίδες, θεωρώντας προφανώς ότι έχουν το ακαταλόγιστο, γράψανε τα παραπάνω. Μάλλον γι αυτόν το λόγο ο Λ. δεν ήθελε να είναι παρών. Η ξεφτίλα έχει και κάποια όρια!
Να και το pdf με την παρουσίαση:
http://www.iskra.gr/wp-content/uploads/2017/02/LAE_17X24_Nomisma_16selido_NEW.pdf
Τις βλακείες περί ισοτιμίας 1/1, τις γράφουν στην σελίδα 3. Την "ενδεχόμενη" υποτίμηση, την "πετάνε" στη σελ. 11, αφού εν τω μεταξύ έχουν γράψει ένα σωρό μπλα μπλα κι έχουν αποσπάσει την προσοχή του αναγνώστη. Προπαγανδιστικά τρυκάκια πρώτης δημοτικού....!
Πάντως και στην εισήγηση του Λαπαβίτσα και σε αυτή τώρα της ΛΑΕ, οι κερατάδες λένε ουσιαστικά, ότι πρώτα θα πάρουν ότι έχει και δεν έχει κανείς με μια αντιστοίχιση 1/1, πρώτα θα ορίσουν με αυτή την ισοτιμία τους μισθούς και τις συντάξεις και μετά θα γίνει (ή θα κάνουν!!!) την υποτίμηση. Και βασίζονται ότι, στην απελπισία του, ο κόσμος δεν θα καταλαβαίνει τι διαβάζει!

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Εάν κριθεί αναγκαίο, για το συμφέρον της οικονομίας και του ελληνικού
λαού, είναι ενδεχόμενο να επιλεγεί σε κάποια χρονική στιγμή μια περιορισμένη και σχεδιασμένη υποτίμηση του νομίσματος
".
..."εάν κριθεί αναγκαίο"(!) ....από ποιούς; Από τους τσαρλατάνους!!!
Αυτά τα φούμαρα πουλάνε.
Αμ, δεν θα είναι ..στην κρίση τους!
Για να μπορέσει να κρατήσει την ισοτιμία, η Εκδοτική Τράπεζα (η ΤτΕ), πρέπει να μπορεί να εξαργυρώνει το νέο νόμισμα είτε με "σκληρό" συνάλλαγμα (το ευρώ θα είναι πλέον ένα συνάλλαγμα), είτε με χρυσό, σε κάθε ζήτηση. Αλλά αυτό δεν το κάνουνε ούτε εκείνοι, που έχουν τέτοια διαθέσιμα, οι μεγάλοι ιμπεριαλιστές. Που θα βρεί αυτά τα αποθέματα, για να ορίζει (...να "κρίνει") την ισοτιμία κατά το δοκούν ο τσαρλατάνος;
Η μόνη εφικτή (και "επιτρεπτή", σε καθεστώς ιδιωτικής οικονομίας) νομισματική πολιτική θα είναι η υποτίμηση. Kαι η μόνη εφικτή οικονομική πολιτική θα είναι η άγρια λιτότητα. Πληθωρισμός vs. Λιτότητα, δηλαδή επιλογή του "μείγματος" αυτών των δύο, αυτή είναι η πραγματικότητα του "εθνικού" Καπιταλισμού.
Σήμερα έχουμε άγρια λιτότητα, εσωτερική υποτίμηση, μνημόνια.
Με το "εθνικό" νόμισμα των Καπιταλιστών "μας" θα βάλουμε στο καλάθι και ένα εξ ίσου άγριο Πληθωρισμό.
Απατεώνες....

Ανώνυμος είπε...

Έπιασες τα σπορ αφού, για τον κνιτάκο που έσκυψε το κεφάλι και γύρισε με το πούλμαν δε θα μας γράψεις τίποτις; Ψευτοεπαναστατικές παρόλες και στην πράξη κομπρεμί με τα αφεντικά, κλασικό new wave (post-1974) ΚΚΕ. Οι μαύροι δείξαν μια αξιοπρέπεια και γυρίσαν μέσω χαβαλιμανιού, στα γκέτο δεν είχαν νεοΚΚΕ να τους μάθει την υποταγή.

αντιρεφόρμας μαύρος πάνθηρας (σουτάρoυμε-πασάρουμε-καρφώνουμε ρεφόρμες)

zoot horn rollo είπε...

Καλά τα λέει ο "αντιρεφόρμας", αρκεί να μην έχει "ριξει" κανά συριζα για να καλύψει τις "επαναστατικές" ανάγκες του, γιατί έχουμε δει διάφορα τέτοια ωραία τα τελευταία χρόνια. Συνοδευόμενα πάντα με παρόμοιο λεξιλόγιο,εκφράσεις κτλ. όπως παραπάνω.

Φρουτεμπορική...

Ανώνυμος είπε...

Μαύρος, κατάμαυρος σαν τα αφεντικά του που τον έβαλαν να γράψει...Τελικά και πολλοί άλλοι βλέπουν το εαυτό τους στα σχόλια και στις αναρτήσεις. Μάλλον για μαύρη κατσαρίδα μου κάνεις, όχι για "πάνθηρας"!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Δε ξερω τι νοημα θα ειχε αν ο κνιτακος οπως ειρωνικα χαρακτηριζεις διαφοροποιουταν απο την υπολοιπη ομαδα. Αν δηλαδη σου ελεγε μαγκες εγω δε το δεχομαι αυτο και παω με το αεροπλανακι. Θα καταφερνε κατι? Ή περιμενες να οργανωσει τους συναδελφους του και να αντισταθουν συλλογικα? καλυτερα για εμενα που πηγε με ολους τους αλλους. Γιατι εκτος απο τους ακριβοπληρωμενους παικτες,υποθετω οτι στο πουλμαν ηταν και απλοι εργαζομενοι, μεταφραστες φυσιοθεραπευτες κτλ. Τεσπα θελω να το δω και λιγο αλλιως. Οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση επαιξε ρολο και το κομματι της απογοητευσης και των ενοχων που δημιουργησε η εμφανιση η συλλογικη αλλα και η ατομικη. Και η αποδοχη της τιμωριας ή η αυτοτιμωρια ειναι συνηθισμένη αντιδραση σε ενοχικες συμπεριφορες.
Kabamarou

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το αφεντικό του πούλμαν δεν είναι αντιμνημονιακό και σύμμαχος. Είναι αφεντικό και σε αυτόν αντιδρούμε άμα... πάρουμε το αεροπλάνο.

Ηθελα να ήξερα αν αυτές τις μαλακίες τις γράφουν άνθρωποι που το έχουν κάψει από τα πολλά ναρκωτικά ή αν πρόκειται για κανένα χρυσαύγουλο που το έβαλε ο τοπικός πυρήνας. Αλλη πιθανότητα δεν.

Ο.Χ.Ε.Π.