Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Μυστικός Δείπνος

Τέτοιες μέρες η ένωση άθεων (rojo, ateo, ateo) διοργανώνει φανερό δείπνο με κρεατοφαγία, ανήμερα Μεγάλης Παρασκεής, γιατί όλες οι Παρασκευές το ίδιο μεγάλες είναι. Αλλά ο φανερός δείπνος έχει γίνει σχεδόν μυστικός, για το φόβο των Ιουδαίων, ή μάλλον Εσσαίων, τέλος πάντων των σύγχρονων, φανατικών πιστών, που απειλούν ότι δε θα αφήσουν αναπάντητη τη δημόσια πρόκληση της δημόσιας πρόσκλησης στο τσιμπούσι.

Το δίπολο που στήνεται, ακόμα και μεταξύ μας, θυμίζει τις χειρότερες στιγμές του δικομματισμού. Από τη μια υπάρχει η λογική να προκαλέσουμε τους θρήσκους και τις ιδέες τους, για να δείξουμε τι ντούροι επαναστάτες γινόμαστε, πόσο διαφορετικοί από αυτούς και πόσο γαμάτοι είμαστε. Κι από την άλλη η λογική να πάμε με τα νερά των φιλήσυχων νοικοκυραίων, τα ήθη και τα έθιμά τους, να μην τους τρομάξουμε και τους προσβάλουμε.

Κάποιοι σφοι δε συμμερίζονται απλώς αυτό το πασχαλινό νταβαντούρι. Σχεδόν το απολαμβάνουν και το θεωρητικοποιούν, γιατί πρέπει να συμμετέχουμε όλοι με χαρά στα λαϊκά πανηγύρια. Που 'ναι σαν ετήσιος θρίαμβος του ελληνικού χωριού, της παράδοσης και των κλαρίνων. Η ανάσταση της φύσης, που νικάει τη χειμερία νάρκη και το θάνατο (κι ο ύπνος εξάλλου, μοιάζει με όμορφο, μικρό θάνατο). Κι η δευτέρα παρουσία, που για εμάς είναι ο σοσιαλισμός, αλλά για τους σύμμαχους μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Ναι αλλά για εμάς ο σοσιαλισμός δεν αφορά τη δευτέρα παρουσία. Και για τους άλλους δεν υπήρξε καν πρώτη παρουσία (στα πλαίσια του υπαρκτού, που τον βάζουν πάντα εντός εισαγωγικών, για να δείξουν πως ήταν ανύπαρκτος), συνεπώς πώς μιλάνε για δεύτερη; Απλά και μόνο για να δείξουν πως για αυτούς ο σοσιαλισμός είναι κάτι απόμακρο και βασικά προσωπική υπόθεση του καθενός, όπως η θρησκεία, να αλλάξουμε πρώτα μέσα μας, συνειδήσεις, (πασχαλινά) ήθη κι έθιμα κι ύστερα κάνουμε και την επανάσταση.

Το βασικό πρόβλημα που έχουμε με τη θρησκεία δεν είναι μόνο με τα δόγματα -που τους διαφεύγει η κινούμενη και αντιφατική πραγματικότητα, και συνοψίζονται σε φόρμουλες, παραβολές και τσιτάτα- ούτε με τους πιστούς. Ούτε, πρωτίστως, με τα προνόμια του κλήρου -που έτσι κι αλλιώς αποδείχτηκε ιστορικά πως δεν είναι -δεν ήταν τουλάχιστον- κάτι το ενιαίο, με ενιαία στάση στις κρίσιμες στιγμές.

Το πρόβλημα είναι με τη νοοτροπία που καλλιεργείται, την αναμονή της ανταμοιβής στη μετά θάνατο ζωή, το πίστευε και μη ερεύνα. Και προπαντός μην αγωνίζεσαι, μην προκαλείς, για να μην επέλθει η ύβρις, η Νέμεσις, η Κάθαρση -τα διδάγματα από το λάθος της "συγκυβέρνησης", κοκ. Κι αν η πείρα είναι το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας, δεν είναι όμως "λαθολογία" να μελετάμε την πείρα μας και να βγάζουμε συμπεράσματα.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τη νηστεία, που είναι λέει σκοπός κι όχι μέσο, συγκεκριμένη νοοτροπία, μίζερη εγκράτεια κι αποχή από τις χαρές της ζωής και τις απολαύσεις της, όπως το φαΐ κι ο έρωτας (όποια απ' τις δυο κι αν έρχεται πρώτη για τον καθένα). Και βασικά την επανάσταση, που είναι ασυγκράτητη και τα διεκδικεί όλα, κι είναι μια μορφή τέχνης για όσους είναι ερωτευμένοι με τη ζωή και τον αγώνα, που ψάχνει να βρει και να της δώσει νόημα.

Κατά τα άλλα, γνωρίζω σύντροφο που νήστεψε για να ζήσει την εμπειρία, σφισσα που βρήκε την ευκαιρία για αποτοξίνωση από το κρέας, κι άλλον που το κάνει για να αδυνατίσει, γιατί στις μέρες μας η παχυσαρκία είναι μια λαϊκή αρρώστια, η άλλη όψη του νομίσματος της πείνας και της κακής διατροφής, της έλλειψης χρόνου, κοκ. Αλλά είναι τόσο αδύναμοι, χωρίς πρωτεΐνες, που όταν τρώνε μπακαλιάρο με σκορδαλιά, τους πέφτει η πίεση, και πέφτουν νοκ άουτ για κάνα διήμερο...

Ξέρω ακόμα και σφους που πήγαιναν για ένα φεγγάρι κατηχητικό, γιατί τους τραβούσε με τα ωραία ομαδικά παιχνίδια που έπαιζαν μετά την κατήχηση. Κι άλλους (σφους, με την πολύ ευρεία έννοια), που προσπαθούν να κάνουν παρέμβαση στις αθεϊστικές ενώσεις, όπου κυριαρχεί η αστική σκοπιά.
Εξάλλου ο Βλαδίμηρος έλεγε πως οι κομμουνιστές πρέπει να κάνουν δουλειά και μαζικό άνοιγμα, ακόμα και σε αντικαπνιστικές λέσχες -αν θυμάμαι καλά- μόνο που αυτό θα 'ταν λίγο σεχταριστικό, αν λάβεις υπόψη πόσοι σφοι και μη καπνίζουν αρειμανίως και δεν ψήνονται για τέτοια μέτωπα.

Το πρόβλημα δεν είναι αυτή καθαυτή η δευτέρα παρουσία, αλλά η (κλονισμένη) πίστη του κόσμου στη δεύτερη φορά αριστερά, η απουσία του από τις κρίσιμες μάχες, που τον στρέφει σε μεταφυσικές, κυβερνητικές ελπίδες και άνωθεν σωτηρίες. Το πρόβλημα είναι εκείνο το είδος της "εγκράτειας" που μασκαρεύει το φόβο, αρκείται στα λίγα και αρνείται να διεκδικήσει, το "μέτρο" που ορίζει τη στάση των μονίμως μέτριων και πάντα μετρημένων-φοβισμένων.

-Κάποιοι από εσάς δε θα κατέβουν στο δρόμο για τις κινητοποιήσεις.
-Αλήθεια; Μα ποιος θα το κάνει αυτό;
-Μήπως εγώ σύντροφε;
-Μήπως εγώ;

Κι εντάξει, ο Ιούδας πήρε τριάντα αργύρια για να ξεπουληθεί.
Τι γίνεται με αυτούς που δεν παίρνουν τίποτα για να εξαγοραστεί η (ταξική) συνείδησή τους; Την έχουν μονίμως σε λήθαργο, υπνωτισμένη και δεν ξυπνάει ούτε καν όταν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις
Ξύπνα Βασίλη...
Ήρθε η ώρα να άρεις τον καναπέ σου και να περπατήσεις...

Ξύπνα Βασίλη, ενσαρκωμένο σε σήμα...
Χωρίς (ενεργή, ταξική) συνείδηση, δεν έχουν και τύψεις συνείδησης, να κρεμαστούν -όπως ο Ιούδας- για την προδοσία της τάξης τους, και την απραξία τους, η οποία τους περνάει ούτως ή άλλως από μόνη της τη θηλιά στο λαιμό τους...

Το πρόβλημα είναι τα πένθιμα εμβατήρια της αυριανής Παρασκευής σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο και το You-tube, όπου μπορείς -μέχρι νεωτέρας δηλ- να διαλέξεις να ακούσεις τα τραγούδια που θέλεις. Ενώ το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας λύνει και το πρόβλημα της νηστείας, για όσους δεν έχουν καλές σχέσεις με τη μαγειρική και δε βρίσκουν ανοιχτά μαγαζιά γιορτάρες μέρες να παραγγείλουν, χάρις στους μετανάστες με τα φαλαφελατζίδικα, ντονεράδικα, ινδικά, κοκ.

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη φαντασίας στις πασχαλινές ευχές για καλή επ-ανάσταση, (που θα έπρεπε να απαγορευτεί δια νόμου, σε όσους περνάνε τα είκοσι, άντε βαριά τα είκοσι πέντε χρόνια).
Και βασικά η έλλειψη προσπάθειας στην πράξη, για να γίνουν πραγματικότητα.

Υγ: αφιερωμένο στους σφους που συμμετείχαν σε ένα άλλο φανερό δείπνο χτες στο Αιγάλεω (ξέρουν αυτοί).

32 σχόλια:

yorgos είπε...

Σχετικες ειδησεις για Βενεζουελα:

Ρωσία, Κίνα και Ιράν ανακοίνωσαν την αποστολή στρατευμάτων και οπλισμού στις στρατιωτικές ασκήσεις της Βενεζουέλας για την πρόληψη εισβολής
http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2017/04/video.html

Αλληλεγγύη αποφασισε ο λαος της Κούβας με την Βενεζουέλα στο συνέδριο ALBA-TCP στην Αβάνα
http://www.radiohc.cu/en/noticias/nacionales/126769-raul-castro-and-nicolas-maduro-chair-solidarity-act-with-venezuela-in-havana

Ολες οι παραπάνω κινήσεις αλληλεγυης αποδεικνυουν την αναγκη διαμορφωσης σοσιαλιστικου πολου κοντρα στο ιμπεριαλιστικο μετωπο. Το ΚΚΕ θα επρεπε θα υποστηριξει και να ενισχυει το μετωπο ωστε να επιφερει ρωγμες στο μονοπωλιο των ΗΠΑ. Δεν ειναι καιρος για κριτικη και για να σταματαμε τις σχεσεις με Βενεζουελα, Κουβα, Βιετναμ, Ρωσια, Κινα και κυριως ΛΔ Κορεας, οταν η λυκοσυμμαχια δειχνει επιθετικα τις διαθεσεις της. Η κριτικη εχει νοημα οταν ενα σοσιαλιστικο κρατος εχει ειρηνη για να αντιμετωπισει τις οποιες αδυναμιες του. Στη μαχη εναντια στους ιμπεριαλιστες απανταμε με αλληλεγυη και ακραιφνη υποστηριξη στον αγωνα τους.

Ζητω οι Milicia Nacional Bolivariana!

zoot horn rollo είπε...

Μέγατρολ.

Ανώνυμος είπε...

Η Βενεζουέλα δεν είναι σοσιαλιστικό κράτος. Είναι καπιταλιστικό με σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει αντικομμουνιστικούς νόμους. Η όλη κριτική ξαναβγήκε στο προσκήνιο με αφορμή την προσπάθεια των τσαβικών να βγάλουν εκτός νόμου το ΚΚ Βενεζουέλας. Ο "σοσιαλισμός του 21ου αιώνα" που ευαγγελίζονται ήταν για χρόνια ένα σύνολο κρατικοποιήσεων και παροχών που δεν μπορούσαν να αλλάξουν την φύση του κράτους εκ των πραγμάτων. Αλλιώς θα λέγαμε κομμουνιστή και τον Βίσμαρκ από την γνωστή ρήση του Ενγκελς. Θα μπορούσα να καταλάβω να ονόμαζε κάποιος την Βενεζουέλα πριν 10 χρόνια πιθανό σύμμαχο σε ένα αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, όχι όμως και σοσιαλιστικό κράτος-αυτό δείχνει άγνοια του τι είναι ο σοσιαλισμός. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να μιλά ούτε για σοσιαλισμό ούτε για αντιιμπεριαλισμό-τα δείγματα γραφής είναι συντριπτικά κατά αυτού. Και προφανώς είναι τραγικό να δίνεις τα χέρια με την Βενεζουέλα στην ALBA την στιγμή που αυτή κυνηγάει τους συντρόφους σου και να μην έχεις φιλοτιμηθεί να βγάλεις μια ανακοίνωση να καταγγείλεις την απαγόρευση. Να την βράσω την realpolitik ορισμένων.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ τώρα που το ξανακοιτάω. Ελάχιστες επισημάνσεις. Ούτε η Ρωσία και η Κίνα είναι σοσιαλιστικές. Ούτε το Βιετνάμ είναι σε μπλοκ με τους προηγούμενους και η Κίνα μια χαρά υπονομεύει τους Κορεάτες στις συζητήσεις με τους Αμερικάνους. Τι σκατά "σοσιαλιστικό μπλοκ" βλέπουν ορισμένοι ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω.

Ο.Χ.Ε.Π.

λαθραναγνώστης είπε...

Καταλάβετέ το επί τέλους. Αντιαμερικανισμός δεν σημαίνει και σοσιαλισμός. Ο σοσιαλισμός και η εργατική εξουσία, δεν ετεροπροσδιορίζονται μέσω του αντιαμερικανισμού, της αντι-ΕΕ, του αντι-ευρώ....

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τώρα σιγά σιγά αρχίζουν να σχηματίζονται τα στρατόπεδα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Ο μόνος τρόπος να ξελασπώσει ο λαός και η ανθρωπότητα γενικά, είναι να μην πάρει το μέρος κανενός ιμπεριαλιστή! Όσο λιγότερο κακός μπορεί να φαίνεται ο ένας από τον άλλο!!!
Το βασικό είναι να καταλάβουμε ότι όποιος και να κερδίσει από τους 2, ο λαός θα είναι ο βασικός χαμένος, εκτός και αν το πάρει απόφαση να παλέψει και να νικήσει μόνος του, και όχι για τον ιμπεριαλιστή-εκμεταλλευτή του!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Τι αριστουργηματική ταινία!
Στο μεταξύ δεν θα ξεχάσω την έκπληξή μου, όταν ως υποψήφια συνεργαζόμενη με το ΠΑΜΕ -μιας και δεν είμαι μέλος του κόμματος- άκουσα τον γραμματέα του σωματείου ,που ήταν μέλος του κόμματος φυσικά, να μου λέει πως νηστεύει, γιατί ήταν σαρακοστή.
"Μπορεί να είμαι κομμουνιστής αλλά είμαι πιστός" είπε.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Και σκέφτηκα -ακόμη το σκέφτομαι- πώς άραγε θα καταφέρουμε να πείσουμε πώς αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει , όταν την ώρα που οι μαθητές μας κάθε πρωί απαγγέλουν 'δος ημίν σήμερον τον άρτον ημών τον επιούσιον" και ανάμεσά μας υπάρχουν και δάσκαλοι , που είναι "πιστοί".
Πιστεύουν δηλαδή πως κάποιος από ψηλά θα μας δώσει το καρβέλι ...άρα , γιατί να τραβήξουμε εμείς κουπί; Λέει πουθενά στα βαγγέλια πως οι σκλάβοι πρέπει να κάνουν επανάσταση για το καρβέλι;
Παρεμπιπτόντως ,το παρτάκι αυτό με τον φανερό δείπνο κάθε Μ. Παρασκευή το κάνουν από το 2011 οι αθεϊστές .Πώς κι έγινε τώρα θέμα , "ένας θεός ξέρει". :)

Teacher

Ανώνυμος είπε...

"σοσιαλιστικό μπλοκ" δεν ειναι σιγουρα ολοι οι παραπανω. Για ιμπεριαλιστες- αντιμπεριαλιστες το συζηταμε.Το θεμα ειναι οτι το "δε διαλεγουμε ιμπεριαλιστη" ειναι πολυ γενικο συνθημα οταν περιέχει μεσα χωρες οπως η Κούβα. Και οταν ο ιδιος ο Καστρο υποστηριζει Μαδουρο και, οπως φαινεται κ εαν ειναι αληθεια, Ρωσσία-Κινα του προσφερουν βοήθεια, εινσι δυσκολο να λες "με αφήνει αδιαφορο, ΕΠΑ, Κινα, Βενεζουέλα το ιδιο πραγμα ειναι ολοι τους".
Τάσος

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Εργάτη Ανάσταση ζητάμε
Η «ανάσταση για τον εργαζόμενο λαό», που τόσα χρόνια ανεβαίνει Γολγοθά και ζει βδομάδες παθών πότε στο όνομα της ανάπτυξης, πότε στο όνομα της κρίσης, πότε στο όνομα της ανάκαμψης, δεν θα έρθει μέσα από αντιλαϊκά παζάρια και διαπραγματεύσεις, τις αντιπαραθέσεις και τους συμβιβασμούς που γίνονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου μέσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Δεν θα έρθει από κυβερνήσεις δεσμευμένες στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων
Η «ανάσταση για τον εργαζόμενο λαό» θα έρθει μόνο μέσα από το δρόμο της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_71.html#more

zoot horn rollo είπε...

Μα είπε κανείς "με αφήνει αδιαφορο, ΕΠΑ, Κινα, Βενεζουέλα το ιδιο πραγμα ειναι ολοι τους";

Δε πάτε καλά.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Πριν στηριξεις Βενεζουελα και "σοσιαλιστικο"!!! μπλοκ συνεπαρμενος απο τον επαναστατικο σου οιστρο θα βρεθεις στην δυσαρεστη θεση να εξηγησεις στους συντροφους στη Βενεζουελα τι ακριβως στηριζεις .Βεβαια καταλαβαινω τι τετοιες ανησυχιες δεν εχεις -ειναι φανερο-το "κομμματι" σου θελεις να κανεις και να την πεις εμμεσα στο κομμα δημιουργωντας του ρηγματα συμφωνα με την μυαλουδαρα σου

Ανώνυμος είπε...

Για το καρβέλι από ψηλά πάντως:

"ει τις ου θέλει εργάζεσθαι, μηδε εσθιέτω"

"άξιος γαρ ο εργάτης της τροφής αυτού έστιν"

ρα

Unknown είπε...

Το ΚΚ Βενεζουέλας συμμετέχει στο Gran Polo Patriótico Simón Bolívar, δηλαδή την κυβερνώσα συμμαχία στη Βενεζουέλα. Δικαίωμα καθενός φυσικά να διαφωνεί με αυτή την επιλογή, αλλά το να ερωτάται κάποιος πως θα εξηγήσει στους κομμουνιστές της Βενεζουέλας γιατί στηρίζει την κυβέρνηση την οποία στηρίζουν και οι ίδιοι είναι λίγο περίεργο για να το πω ευγενικά.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις μείνει σε προηγούμενο επεισόδειο. Βγάλε όλη την σεζόν γιατί θα αναγκαστούμε να σου κάνουμε σπόιλερ.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Είσαι λίγο περίεργος γενικά.

Unknown είπε...

Δεν νομίζω να έχω χάσει κάτι, παρακαλουθώ τα επεισόδια από το site των παραγωγών. Όταν κυκλοφορήσει το επεισόδιο που το ΚΚ Βενεζουέλας θα αποχωρήσει από τη συμμαχία και θα πει τι Μαδούρο τι Καπρίλες πάλι καπιταλισμό θα έχουμε παρακαλώ ενημερώστε με.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αλλά πού να το καταλάβετε εσείς οι σεχταριστές, που λέτε "τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης". Ου να μου χαθείτε δογματιστές, που δεν παίζετε με τις αντιθέσεις.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

παρε να χεις
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/to-kommoynistiko-komma-venezoyelas-kataggellei-prospatheia-na-to-thesoyn-ektos-nomoy.4531989.html

http://www.902.gr/eidisi/politiki/126777/parastasi-diamartyrias-apo-kke-stin-presveia-tis-venezoyelas

Unknown είπε...

Τα link λένε ότι «την έντονη αντίθεσή του εκφράζει το ΚΚ Βενεζουέλας στην απόφαση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας». Δεν είδα να λέει πουθενά ότι αποχώρησε από την κυβερνητική συμμαχία, ότι ζητάει την πτώση της κυβέρνησης και ότι κατέληξε στο συμπέρασμα τι κυβέρνηση, τι αντιπολίτευση. Όταν καταλήξει σε αυτές τι θέσεις ενημερώστε με.

Ανώνυμος είπε...

@ Urtica Rubra,
Όσο περνά ο καιρός, τόσο σου βγαίνει ο ΠΑΣΟ-ΣΥΡΙΖΑιος που έχεις μέσα σου...Φαντάζομαι θεωρείς ότι το ΚΚ Βενεζουέλας κακώς οργάνωσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την απόπειρα απαγόρευσης του! Εντάξει, το ξέρουμε τι σε ενοχλεί...Όποιος δεν είναι με το ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη ΔΕΞΑΑ να ΄ούμε!
Έ, αυτά βλέπουμε που γίνονται στη Βενεζουέλα...και λέμε καλώς που δεν κάνουμε τα ίδια στην Ελλάδα!
Ο Λαφαζάνης αλήθεια τι λέει;;;;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@υποψήφια συνεργαζόμενη με το ΠΑΜΕ.....(!!!!!!!!!!!)
Προφανώς είσαι σε άλλο κόσμο! Μάλλον δεν κατάλαβες ότι το ΠΑΜΕ δεν έχει μέλη και συνεργαζόμενους γιατί απλούστατα δεν είναι κόμμα ή παράταξη.... Και από ό,τι κατάλαβα μάλλον ανήκεις και σε πολιτικό χώρο που πολεμά το ΠΑΜΕ....Κοίταξε μόνο γιατί ο χώρος που λέτε τις σαχλαμαρίτσες σαν αυτές που γράφεις...μας φόρτωσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τώρα κάνουμε ετήσια αναγκαστική νηστεία!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@υποψήφια συνεργαζόμενη με το ΠΑΜΕ.....(!!!!!!!!!!!)
Προφανώς είσαι σε άλλο κόσμο! Μάλλον δεν κατάλαβες ότι το ΠΑΜΕ δεν έχει μέλη και συνεργαζόμενους γιατί απλούστατα δεν είναι κόμμα ή παράταξη.... Και από ό,τι κατάλαβα μάλλον ανήκεις και σε πολιτικό χώρο που πολεμά το ΠΑΜΕ....Κοίταξε μόνο γιατί ο χώρος που λέτε τις σαχλαμαρίτσες σαν αυτές που γράφεις...μας φόρτωσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τώρα κάνουμε ετήσια αναγκαστική νηστεία!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο απάλευτος...

Ανώνυμος είπε...

Κλασικός ουρμπρίκα που κάνει τον χαζό. Το να λες ότι το κκβ συμμετέχει στον συνασπισμό είναι οι εξελίξεις της μισής σεζόν.

Δεν συμμετέχει στην ίδια την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα καταγγέλει τις διαδικασίες του συνασπισμού όπως πριν από 1 μήνα. Συμμετέχει και ταυτόχρονα προσπαθούν οι "συμμαχοί" του να το βγάλουν στην παρανομία. Αυτομάτως το πρόβλημα δεν είναι οι καταγγελίες του, αλλά η συμμετοχή του. Ο καθένας μπορεί να εξηγήσει την στάση του ως αποτέλεσμα δεδομένων θεωρήσεων δεκαετιών. Απο εκεί και πέρα είναι βασικά πια προβλημα του και όχι ενδεικτικό για τον χαρακτήρα της κυβέρνησης για τους υπόλοιπους κομμουνιστές. Τις καταγγελίες τις κάνει γιατί ακόμα και αν δεν ακολουθεί την ανάλυση του κκε καταλαβαίνει ότι εδώ γίνονται κραυγαλέες επίθεσεις από την μεριά της σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα της χώρας. Τα καταλαβαίνει γιατί είναι επαναστατικό κόμμα με τις όποιες αδυναμίες του και όχι ξεπουλητάρι του ΚΕΑ να κάνει πίπες στους αμερικάνους και ταυτόχρονα να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τον αντιιμπεριαλισμό.

Αρα αυτομάτως το ζήτημα παύει να είναι το πως θα στηρίξουμε τους "συμμάχους" του που είναι σάπιοι, αλλά ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την δράση του κόμματος αυτού απέναντι στην κρατική καταστολή και αυτό επιτάσσει καταγγελία του συμβάντος. Το ΚΚΒ καταγγέλει την προσπάθεια απαγόρευσης του, το ΚΚΕ το ίδιο. Εσύ θεωρείς ότι πρέπει να βγει παράνομο και φέρνεις αντίρρηση σε αυτό που λέω; Πες το ξεκάθαρα και ασε τις χαζομάρες επιτέλους.

Αναφερόμενος λοιπόν σε αυτό το παράδειγμα δεν λέω σε κανένα να πάει να ζητήσει τα ρέστα από το κκβ. Λέω ότι πρώτη φορά έχω δει στην ζωή μου "αντιιμπεριαλιστική" κυβέρνηση να αφήνει τον ιμπεριαλισμό να κάνει πάρτυ και την ίδια στιγμή να ζητά φακέλωμα κομμουνιστών. Συνεπώς εμπειρικά, αλλά και θεωρητικά μέσω του χαρακτήρα του κράτους απέδειξα ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για σοσιαλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των εν λόγω χωρών. Διαφωνείς; Θεωρείς σοσιαλιστικές ή αντιιμπεριαλιστικές την Κίνα, την Ρωσία; Αλλιώς προς τι η παρέμβασή σου; Μια φορα στα επιχειρήματά μου για το πόσο σοσιαλιστική και αντιιμπεριαλιστική είναι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν απάντησες. Οπότε ποιος είναι ο νταλκάς σου; Να πεισθούμε ότι ο λαφαζάνης έχει δίκιο για τους Ρώσους; Μήπως να πεισθούμε για το πόσο κοντά στον λαό είναι οι ευρωβουλευτές του συριζα; Και αν είναι αυτά γιατί δεν τα λες στα ίσια όταν θίγονται και πετάγεσαι κάθε φορά σε άκυρες φάσεις και στα μουλωχτα να τα πεις;

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

@ Urtica

Ούτε γω είδα το ΚΚΕ να ζητάει την πτώση της κυβέρνησης και δεν το είδα να λέει πολύ περισσότερα από αυτά που λέει το ΚΚΒενεζουέλας. Επιλεκτικά όμως παρακαλουθείς την σελίδα τους. Δεν πρόσεξες την δήλωση του ΚΚΒ που καταγγέλει σοσιαλδημοκρατική και ρεφορμιστική συμμαχία από κομμάτια του κυβερνητικού κόμματος σε συμμαχία με την αντιπολίτευση.
https://prensapcv.wordpress.com/2017/04/07/pcv-denuncia-alianza-reformista-entre-sectores-del-gobierno-y-la-oposicion/

Ούτε είδες πως το ΚΚΒ δημοσίευσε τις επιστολές αλληλεγγύης από το ΚΚΕ και άλλα κόμματα. Με την δική σου λογική το ΚΚΒ πρέπει να είναι ηλίθιοι και δημοσιευουν τους εχθρούς του βενεζουελανικού λαού.Όλοι είναι οι βλάκες εσύ ο έξυπνος. Να δούμε ρε τι θα λέτε αν προχωρήσει η φάση στην Βενεζουελα και βγει το κκβ εκτός νόμου

Λεχας

Ανώνυμος είπε...

@kk-1
Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Εννούσα πως ήμουν -και θα είμαι- υποψήφια με το ΠΑΜΕ χωρίς να είμαι μέλος του κόμματος, ενώ οι άλλοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ήταν.Για το ΠΑΜΕ δεν έγραψα κάτι αρνητικό, είναι τιμή μου να συμμετέχω σε ό,τι μπορώ και λυπάμαι, αν έτσι έγινε κατανοητό. Ο εριστικός σου τόνος δεν έχει νόημα κι όσο για τους συριζανέλ ούτε με αφορά ούτε σχέση έχω με κανέναν απο δαύτους. Ψηφίζω , στηρίζω ΚουΚουέ από φοιτήτρια. Μη χαλάς τζάμπα σφαίρες. Άλλο ήταν το νόημα του σχολίου μου.

teacher

Unknown είπε...

@Λέχας
Η συγκεκριμένη ανάρτηση μιλάει για ρεφορμιστική συμμαχία μεταξύ τμημάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης με στόχο την αναίρεση των κοινωνικών κατακτησεων που πέτυχε ο λαός κατά τη διάρκεια των χρόνων του μπολιβαριανού προτσές.
Νομίζω ότι ειναι φανερό από την ανακοίνωση ότι η αντιπολίτευση θεωρείται στο σύνολό της αντιλαϊκή, ενώ η κυβέρνηση γενικά φιλολαϊκή ενώ εντός της υπάρχουν κάποια αντιλαϊκά τμηματα. Σε καμία περίπτωση δεν κινείται στη λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Την ανακοίνωση συμπαράστασης του ΚΚΕ και άλλων ΚΚ την είδα. Αυτό πώς αποδεικνύει ότι το ΚΚ Βενεζουέλας δεν συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία;

@ΟΧΕΠ
Το νόημα της παρέμβασης μου ήταν ακριβώς αυτό που έγραψα. Ότι «το να ερωτάται κάποιος πως θα εξηγήσει στους κομμουνιστές της Βενεζουέλας γιατί στηρίζει την κυβέρνηση την οποία στηρίζουν και οι ίδιοι είναι λίγο περίεργο». Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Μην ψάχνεις για κρυφά μηνύματα.
Αν θες τώρα τη γνώμη μου, η Βενεζουέλα δεν είναι ιμπεριαλιστική, είναι καπιταλιστική, έχουν υπάρξει λαϊκές κατακτήσεις επί Τσάβες, η αντιπολίτευση είναι μακράν χειρότερη της κυβέρνησης και ενδεχόμενη άνοδος της αντιπολίτευσης στην εξουσία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή. Ρώτα και τους Κουβανούς συντρόφους (αν τους θεωρείς ακόμα συντρόφους) αν συμμερίζονται την ανάλυση τι κυβέρνηση, τι αντιπολίτευση πάλι καπιταλισμό θα έχει η Βενεζουέλα.
Με δύο λόγια δεν είναι πρότυπο η Βενεζουέλα αλλά δεν θεωρώ ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι το ίδιο.
Απο εκεί και πέρα θα ήθελα να σε δω σε μια συνάντηση με Βενεζολάνους κομμουνιστές να τους εξηγείς ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα είναι και οι δυο ιμπεριαλιστικές, άρα εμείς πρέπει να είμαστε ουδέτεροι στη μεταξύ τους σύγκρουση. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

zoot horn rollo είπε...

Κι άλλες υπερ-μπαγιάτικες διαστρεβλώσεις από τον απάλευτο.

Ανώνυμος είπε...

Αλλα λέω εγώ σε άλλα απαντάς. Το μόνο που είπα για την Βενεζουέλα είναι ότι την θεωρώ καπιταλιστική χώρα με σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και ότι δεν είναι ούτε σοσιαλιστική ούτε αντιιμπεριαλιστική εκ του αποτελέσματος. Πουθενά δεν είπα ότι η στάση της εκεί κυβέρνησης δικαιώνει τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ΕΠΑ στην περιοχή ή ότι ταυτίζω τον ένα με τον άλλο και αυτό θα πω και στους συντρόφους στην Βενεζουέλα. Θεωρείς ότι μία κυβέρνηση που πάει να βγάλει παράνομο το κκ της χώρας της μπορεί να σηκώνει το λάβαρο του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα; Αντικομμουνιστής και αντιιμπεριαλιστής γίνεται να είσαι ταυτόχρονα; Και αν γίνεται εσύ θες να βγει παράνομο το κκβ για χάρη του "αντιιμπεριαλισμού"; Απάντα στο ζουμί επιτέλους να ξέρουμε.

Και αφού ουσιαστικά θες να προστατεύσεις τις μπούρδες του Λαφαζάνη για το αντιιμπεριαλιστικό σοσιαλιστικό μπλοκ της Ρωσίας, Κίνας κλπ. που ήταν και η ουσία της διαφωνίας μου με τον άλλο σχολιαστή και όχι η Κούβα ή η Βενεζουέλα γιατί δεν το λες στα ίσια και το πας απ'έξω απ'έξω; Ντρέπεσαι για αυτά που πιστεύεις; Πες μας να αποκτήσει λίγο "ενδιαφέρον" η συζήτηση.

Ο.Χ.Ε.Π.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"....να τους εξηγείς ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα είναι και οι δυο ιμπεριαλιστικές, άρα εμείς πρέπει να είμαστε ουδέτεροι στη μεταξύ τους σύγκρουση."
Αν αυτο εχετε καταλαβει απο την αναλυση του κομματος για τον ιμπεριαλισμο ειστε σε παρακρουση και δεν ξερω αν ειναι απο αδυναμια κατανοησης απλων εννοιων ή εσκεμμενη διαστρεβλωση

Ανώνυμος είπε...

με τη λογικη του ουμπρικα ουτε στο ακελ εχουμε να εξηγησουμε τιποτε για τα μνημονια που εφερε

Ανώνυμος είπε...

Μια είδηση που μάλλον έχει ένα ενδιαφέρον:
http://www.cnbc.com/2017/04/19/trumps-inaugural-committee-raised-a-record-106-7-million--heres-who-donated.html
Ανάμεσα στους μεγαλύτερους δωρητές της ορκομωσίας Τραμπ:
"Energy companies, which Trump has pledged to empower through his efforts to roll back environmental regulations, also gave heavily to his inaugural committee. Chevron Products contributed $525,000, Citgo Petroleum gave $500,000, Exxon chipped in $500,000 and Murray Energy gave $300,000. Anadarko Petroleum and Continental Resource gave $100,000 each. "

Τι είναι η citgo petroleum;
"In September, 1986, Southland sold a 50 percent interest in CITGO to Petróleos de Venezuela, S.A., (PDVSA), the national oil company of the Bolivarian Republic of Venezuela. PDVSA acquired the remaining half of CITGO in January, 1990 and the company is owned by CITGO Holding, Inc., an indirect, wholly owned subsidiary. With a secure and ample supply of crude oil, CITGO quickly became a major force in the energy arena."
https://www.citgo.com/AboutCITGO/CompanyHistory.jsp

Θυγατρική της PDVSA λοιπόν. Τι είναι η PVDSA;
http://www.pdvsa.com/index.php?lang=en
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας.

ρα