Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Δελτίο Κομινφόρμ 12

Στον απόηχο των μαζικών πανεργατικών κινητοποιήσεων ενάντια στα προκαταρκτικά του τέταρτου μνημονίου, αλλά χωρίς την παραμικρή πολιτική σύνδεση με αυτές, ο πολιτικός ροκ σταρ, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσίασε στο κλειστό του Σπόρτινγκ τη νέα πολιτική του κίνηση, καταφέρνοντας να μαζέψει ένα στενό κύκλο συγγενών και φίλων -που με πολιτικούς όρους λέγεται σέχτα ή αλλιώς τρεις κι ο κούκος, που δε φέρνει την άνοιξη.

Λένε πως όταν είχε έρθει ο Έντι Τζόνσον στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό κι έπαιξε πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟ στο Κύπελλο, είχε πάθει σοκ με τις συνθήκες και πίστευε πως το Σπόρτινγκ ήταν απλά ένα βοηθητικό κλειστό κι όχι η σάλα όπου θα γινόταν ο αγώνας (με το ιστορικό χαμηλό του 42-40, κάτω κι από το 45-44 στον πέμπτο τελικό της ίδιας χρονιάς).  Τηρουμένων των αναλογιών, αν πήγαινε κανείς δικός μας την Παρασκευή στο κλειστό, μπορεί να ξεγελιόταν και να πίστευε πως ήταν απλώς μια μικρή προσυγκέντρωση. Κι ύστερα να κάνει τις συγκρίσεις με τα εισιτήρια που έκοβε ο Μίτσελ Ουίγγινς (κι ο Αβδάλας, κι ο Παπαδάτος, ο Μποσγανάς, ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αγγελίδης, ο Τόνι Κόστνερ, ο Κουβανός Γκίμπερτ, μη σου πω κι η Άννυ Κωνσταντινίδου). Για να μην πιάσουμε την ΚΝΕ που το γεμίζει άνετα μόνη της -και το παρκέ, όχι μόνο τις κερκίδες.

Αλλά στα δύσκολα έρχονται οι φίλοι, όπως η ΕφΣυν κι ο συντάκτης της, να συμμαζέψουν τα αδικαιολόγητα, θυμίζοντας τις αθλητικές αναλύσεις του γαλατικού κοινού από τον Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες: ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς, και τα αγριογούρουνα -που είναι πολύ ευαίσθητα ζώα- είχαν φάει κάτι αηδίες, ενώ το κοινό ήταν πιο ευγενές στις μέρες του Μαθουσαλίξ...
Κατ' αντιστοιχία, την Παρασκευή η παρουσίαση ήταν αργά το βράδυ, είχε μπάσκετ ο Ολυμπιακός -που ήταν το απόγευμα πάντως- κι ήταν μακριά από το κέντρο... Χώρια που τον πολεμούν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ -που είναι βασικά επαρχιώτες, παρά φιλελέδες- παραγνωρίζοντας την εκδοτική του επιτυχία στην Ευρώπη.

Έτσι είναι... Κατά βάθος, ο Βαρουφάκης έγινε ροκ-σταρ επειδή τον πολέμησε ανελέητα το μιντιακό σύστημα για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του απόψεις: πχ αποδοχή του μνημονιακού πυρήνα στο 70% του, και αταξικές αναφορές στην Ευρώπη-ΕΕ: εμείς δε μένουμε Ευρώπη, είμαστε η Ευρώπη που μάχεται για τη Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια.

Γιατί όχι όμως; Εδώ θεωρείται αριστερή σύγκρουση με το σύστημα το κακόγουστο σόου της Ραχήλ ή τα τρικάκια της ΛαΕ. Κι ένα σόου -σε αντίθεση με τις πολιτικές συγκεντρώσεις- χρειάζεται πολύ λίγα άτομα για να πιάσει. Πχ σαν τους 30 παρατρεχάμενους της Μακρή ή τις μερικές δεκάδες του Βαρουφάκη.

-Για όσους (επιμένουν να) μπερδεύουν τη σύγχρονη καπιταλιστική Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση, μπορούν απλώς να συγκρίνουν το λιγόψυχο -πλην πανάκριβο σαν γούνα- κουφάρι της σημερινής ΤΣΣΚΑ, με την παλιά κραταιά ομάδα του Κόκκινου Στρατού. Μισθοφόροι vs ερασιτέχνες, που όμως αγαπάνε την τέχνη τους κι αυτό που κάνουν.

Το βράδυ, ο Ολυμπιακός πάει με φόρα για το 4ο (Ευρωπαϊκό), αλλά τον πρόλαβε στη γωνία ο Τσίπρας με το τέταρτο μνημόνιο και ο Μητσοτάκης με τις γουρλίδικες και γουρολμάτικες ευχές του.


Και μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα του Λαϊκού Στρώματος.
Είναι ο Ομπράντοβιτς ένα είδος μπασκετικού Μουρίνιο; Και πρέπει άραγε να ταχθούμε με την ήττα της δικής μας αστικής τάξης, στην ελληνοτουρκική διένεξη;

-Δεν είναι μόνο η νοσταλγία των λαών της Ευρώπης για το σοσιαλισμό που γνωρίσανε. Είναι και η εκτίμησή τους για τα "καλούδια" που τους έφερε ο "ελεύθερος" ιμπεριαλιστικός κόσμος.

Ο Ρίγκαν στη γειτονικής Βουλγαρία
Αλλά κι η προκλητικότητα του τελευταίου που στήνει μνημεία της νίκης του για λαομίσητους ηγέτες, που αν δεν ήταν πρόκληση, θα ήταν απλώς ανέκδοτο. Σαν κι αυτά που διηγούνταν στις μέρες τους ο Ρίγκαν.



-Μπορεί να μην έβαλε γραβάτα, αλλά μας την φόρεσε θηλιά και συνεχίζει με κρύα αστειάκια να προκαλεί για τη μαύρη τρύπα του χρέους. Και τώρα λέει πως μπορεί να χρειαστεί να φορέσει τελικά γραβάτα... Φοβερό, τρομερό!



Μόνο που στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί και γραβάτες...

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου
Όποιος κρίνει την προοδευτικότητα ενός πολιτικού από το ντύσιμο και την εμφάνισή του, είναι σαν να βλέπει ένα προϊόν από τη συσκευασία ή ένα αστικό κόμμα από τις προεκλογικές του διακηρύξεις ή μια σύγκρουση από τις τρακατρούκες και το τηλεοπτικό σόου τριάντα χαρούμενων -όπως τις προάλλες στο Σύνταγμα. Ή να κάνει όλα τα παραπάνω μαζί...

-Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τη συνέντευξη του Κουτσούμπα στα "Νέα", όπου μεταξύ άλλων απαντά στην κλασική πια ερώτηση περί συνεργασίας με ΛαΕ, Ανταρσυα, κτλ, για να πει ότι έχουμε κάτι καλύτερο, την κοινωνική συμμαχία.

Προτείνουμε κάτι πιο αποτελεσματικό και συνάμα ρεαλιστικό. Να τα "βρουν" μέσα στο κίνημα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από τα σωματεία τους, τις επιτροπές αγώνα, τους συλλόγους τους, τις συσπειρώσεις τους, ανεξάρτητα τι έχουν ψηφίσει τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα πως νιώθουν "αριστεροί", "δεξιοί", "προοδευτικοί", εάν είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Να διαμορφώσουν τη δική τους συμμαχία, την κοινωνική συμμαχία, η οποία θα διαθέτει και σχέδιο, θα έχει και κατεύθυνση και πρόγραμμα δράσης σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή βάση, δεν θα περιορίζεται σε τρέχοντα ζητήματα, άμεσων διεκδικήσεων, αλλά θα στρέφεται ενάντια στο σύστημα, θα ανοίξει τη συζήτηση και την πάλη για την εξουσία που πρέπει να πάρουν οι εργάτες, ο λαός, για το οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο δράσης της. Μέσα σε αυτή τη συμμαχία έχουν θέση όλοι και όλες, όχι απλά ως κάποιες συνιστώσες κορυφών, που θα ποδηγετούν το κίνημα, αλλά μέσω των μελών και των φίλων τους θα μπορούν να συζητάνε και να αγωνίζονται για τα ωραιότερα ιδανικά που έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία.
Κοινωνική συμμαχία. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; 

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΕΡΩΤΗΜΑ;

ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ Η ΦΕΝΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στα άλλα, στα μεθεόρτια της νίκης επί της ΤΣΣΚΑ στην ΕΡΤ, το κακόγουστο σώου των παρουσιαστών της ΕΡΤ "Ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης" (που δεν υπάρχει εδώ και 26 χρόνια),περι κόκκινου στρατού κ.α.

Τελικά κράτησε μέχρι το 25' αλλά φταίνε η κούραση ( Η Φενέρ ως γνωστό δεν κουράστηκε και με ροτέισον 8-9 παικτών και ας είχε λιγότερο χρόνο μιας και έπαιξε δεύτερη την Παρασκευή),
ο "τελικός" με την ΤΣΣΚΑ ( Η Φενέρ ως γνωστό δεν έπαιζε τον δικό της "τελικό" με την καλύτερη ομάδα, την Ρεαλ Μαδρίτης ),
οι τραυματισμοί ( Η Φενέρ ως γνωστό δεν είχε δύο στους 8-9 του ροτέισον προσφάτως τραυματίες, ανάμεσα τους ο Σλούκας ),
οι οπαδοί (όταν ο οσφπ έπαιρνε διπλά π.χ. στη Βασκόνια, στο κρίσιμο για το πλεονέκτημα Βελιγράδι, στο ΟΑΚΑ, μάλλον δεν υπήρχαν οπαδοί-ατμόσφαιρα).

Το πολύ απλό, η Φενέρ ήταν η καλύτερη ομάδα από τα πλεί οφ και μετά, όταν και πήρε άνετες νίκες, οι δυνάμεις του οσφπ έφτασαν παραπάνω από ό,τι μπορούσαν, ο Ομπραντοβιτς είναι περισσότερο έμπειρος και επανέλαβε με Καλίνιτς ό,τι έκανε στον ΠΑΟ, το μπλοκάρισμα των ατού Σπανούλη-Πρίντεζη με "κενό" στον Πιρς δεν το ψέλλισε σχεδόν κανένας.

Φάνηκε με την διαφορά που συνέχεια αντί να μειώνονταν μεγάλωνε και έφτασε σχεδόν 20 πόντους από μία ομάδα με περιορισμένο ροτέισον, με τον μεγαλύτερο στάρ της τον Μπογκτάνοβοτς εκτός όλο σχεδόν το 3ο δεκάλεπτο, τις 9 τάπες, την δυσκολία να μπει η μπάλα στο καλάθι της Φενερ του ιπτάμενου σέντερ της Ούντο και του λιγότερο προβεβλημένου Βέσελιτς.

Πάντως, βάση του μπάτζετ τα πήγε πολύ καλά ο Ολυμπιακός λόγω καλού σκάουτινγκ(αγοράζει πολύ καλούς παίκτες για τα λίγα λεφτά που δίνει), έχει ένα σταθερό κορμό με συγκεκριμένους ρόλους και δυνατή άμυνα και μία σοβαρότητα που δείχνει συνέχεια.

" Είναι ο Ομπράντοβιτς ένα είδος μπασκετικού Μουρίνιο; "

ο Ομπράντοβιτς είναι μία κατηγορία από μόνος του. Όταν χάνει, σπάνια μιλάει για την διαιτησία(σε αυτό διαφέρει κατα πολύ με τον Μουρίνιο). Η πιο διάσημη ατάκα του για το αν τον "διαβάζουν" οι αντίπαλοι προπονητές: "Ακόμα και ο Ομπράντοβιτς δεν ξέρει τι σκέφτεται ο Ομπράντοβιτς"

Go Zelico, go!

17-57

Ανώνυμος είπε...

"Η Φενέρ ως γνωστό δεν είχε δύο στους 8-9 του ροτέισον προσφάτως τραυματίες"

Προσφάτως τραυματίες (δηλαδή πριν κάνα μήνα και) όπως ο Τσίπρας ήταν προσφάτως στην ΚΝΕ ένα πράμα.

ΓΜ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δε συμφωνώ ότι ο Ομπράντοβιτς δε μιλάει για τη διαιτησία όταν χάνει (ο περσινός τελικός είναι νωπός, για να το πει κανείς αυτό) αλλά όχι, δεν είναι ακριβώς Μουρίνιο, και στην τελική, μικρή σημασία έχει.

http://www.katiousa.gr/koinonia/athlitismos/mera-tis-marmotas/

Ανώνυμος είπε...

NA ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΙΚΗΤΑ ΑΥΓΟΥΛΗ.

ΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΟΝΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ. ΤΟΝ ΕΣΚΙΣΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ.

ΤΙ ΕΙΠΕ;

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΑΛ, ΕΧΩ ΚΑΛΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ.

ΧΑΧΑ

ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΚΑΟΥΡΗΣ;

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ.

Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΓΑΥΡΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΓΜ
Ανάλογα με τον τραυματισμό μεγάλε αθλίατρε.
Ο Σλούκας με αυτό που είχε(στο πέλμα να δεν κάνω λάθος) στα τέλη της κανονικής περιόδου, τότε με τις 3-4 σερί ήττες της Φενέρ, μόλις επανήλθε λίγο πριν τα πλέι-οφφ με Παναθηναϊκό νομίζω πως δήλωνε πως ήταν 70% έτοιμος.

Μόνο τα παλληκάρια του οσφπ με τον κόσμο που δεν λυγάει ποτέ κουράζονται, τραυματίζονται, παίζουν σε άλλη έδρα(π.χ το 2015 στην έδρα της Ρεάλ έπαιξε και η Φενέρ) παίζουν ημιτελικό πριν το τελικό κ.α.

Ευτυχώς δεν υπήρξε γκρίνια για την διαιτησία(υπήρξε λίγο στην αρχή), για να μην αναλύουμε κατά πόσο το πλάγιο βηματάκι του Σπανούλη λίγο πριν επιχειρήσει τρίποντα είναι ή δεν είναι βήματα.

Ήταν ανάδρομος ο Ερμής,ευχήθηκε και ο Μητσοτάκης, ο Τάκης δεν χαμογελούσε στον φακό του τελικού, και έχασε ο οσφπ.

Τόσο δύσκολο να παραδεχτούν πως έχασαν από έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο;

Ο Τσίπρας ήταν μία ζωή Συνασπισμός από τα γενοφάσκια του από όσο ξέρω. Δεν νομίζω να δήλωνε ποτέ κομμουνιστής.


@Μπρεζνιεφικό απολίθωμα
Δεν έγραψα ο,τι δεν σχολιάζει ποτέ την διαιτησία. Αυτή που γράφεις είναι από τις λίγες. Σε καμία περίπτωση Μουρίνιο που είναι ικανός να σχολιάσει τρόπο εκτέλεσης πλάγιου άουτ


@ Θερσίτη.
Δεν έγινε καμία έκπληξη όπως γράφεις

Τυχαία που είχα ανοίξει το ραδιόφωνο στον αγώνα με ΤΣΚΑ(δεν θυμάμαι σταθμό) έλεγαν ότι μπαρούφα ήθελες. Εκεί είχε ξεπεράσει το κόκκινο η χαζομάρα.

Τέτοια "μεγαλεία" δεν τα έχει φτάσει η κρατική τηλεόραση. Αν και το προσπαθεί και αυτή όπως η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με την πολύ λογική - συναδελφική κίνηση του Σλούκα να συγχαρεί τους πρώην συμπαίκτες του στα αποδυτήρια μετά τον τελικό.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ναι, μόνο δύο παλικάρια από τον Ολυμπιακό έχασαν το φάιναλ 4 ως τραυματίες από τις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν, και ο ...Ντίμα Κουλάγκιν της Τσσκα. Αν είσαι μαλωμένος με την πραγματικότητα, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς.

Η φενέρ μόνο μπορεί να έχει έναν τραυματία και να σέρνεται, οι υπόλοιπες ομάδες είναι υποχρεωμένες να παίζουν τον Αγραβάνη 20λεπτο και να έχουν δεύτερο άσο τον Γουότερς και να είναι κι ευχαριστημένες.

Φυσικά κανένα παιχνίδι δεν κέρδισε ο Ομπράντοβιτς εκτός αν έμαθε στις τελευταίες εβδομάδες στον Κάλινιτς πώς να σουτάρει. Αλλά τότε ελέγχεται που δεν του το είχε μάθει και πέρσι. Επίσης αστείο να λέμε για το πόσες φορές έχει διαμαρτυρηθεί ο Ομπράντοβιτς για τη διατησία, λες και θα είχε τους χιλιάδες αγώνες που θα μπορούσε να το κάνει αλλά επέλεξε να δείξει ανωτερότητα.

Κρατάμε μία ακόμη χρονιά υπέρβασης για την ομάδα του Ολυμπιακού.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Έχει καταλάβει κανείς τι παίζει με το παρακάτω;

https://left.gr/news/patra-rap-kata-dimotikis-arhis-gia-ti-mi-metonomasia-tis-vyronos-se-nikoy-temponera

Για ποιόν λόγο διαμαρτύρονται πάλι τα πασοκονούμερα του συριζα; Θέλαν ιδιωτικοποίηση της οδού να φανταστώ (κατά τις συνήθεις απαιτήσεις τους στον δήμο); Και μάλιστα με μια ανακοίνωση που εμφανώς γράφτηκε στο πόδι, κι η οποία κατά σημεία είτε δεν βγάζει νόημα ή έχει όλα τα χαρακτηριστικά της χρυσαυγίτικης ωρθωγραφφείας με τα 35 θαυμαστικά από δω κι από κει κτλ. Πού'σαι ρε σαραντάκε...

Ijon Tichy

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τί παίζει, Ijon Tichy;
Κατά την (παγία) γνώμη μου, το ΠΑΣΟΚ, που πρώτα θα ψοφήσει και μετά θα του βγεί το χούϊ. Η "πασόκα" κυρά Ουρανία Μπίρμπα ("πασόκα" στην ευρεία, αριστερίστικη, εκδοχή του όρου), κατά πως ταιριάζει σε πασόκες, θέλει να καπηλευτεί την "νεότερη αγωνιστική δημοκρατική ιστορία της πόλης", απλά να για να σκεπάσει τις μπομπές της προ 30-ετίας αποστασίας της από το ΚΚΕ η την ΕΣΑΚ, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, ούτε έχει και σημασία. Και, όπως συμβαίνει με όλους αυτούς, σκυλεύει νεκρούς, καπηλεύεται και μαγαρίζει πράματα, που δεν της ανήκουν. Εδώ δεν "κολλήσανε" σε Βελουχιώτη-Ζαχαριάδη, τον Τεμπονέρα θα αφήνανε ανεκμετάλλευτο;
Αφιονισμένα σκυλιά, πιο μάβρα κι από φασίστες, έχουν χάσει τον ύπνο τους και βγάζουν αφρούς από το στόμα όποτε μιλάνε, από τότε που ο πατραϊκός Λαός ανέδειξε τον Πελετίδη δήμαρχο. Ας τους να τηγανίζονται μέχρι να καούν.

Ανώνυμος είπε...

"Ναι, μόνο δύο παλικάρια από τον Ολυμπιακό έχασαν το φάιναλ 4 ως τραυματίες από τις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν, "

Α μοίρα κακιά! Φταίνε οι αντίπαλοι που κάνουν βουντού! Δεν υπάρχουν γυμναστές σε μία ομάδα, αθλίατροι ούτε γίνεται προγραμματισμός τό πότε μία ομάδα να είναι στο πικ της απόδοσης της. Επίσης φταίνε οι αντίπαλοι που προστατεψαν τους παίκτες τους. Ο τεοντοσιτς είχε έναν μικροτραυματισμό πριν το φάιναλ φορ.

Ο Χάκετ είναι από την αρχή της χρονιάς αλλά μία ομαδάρα που πάει για φάιναλ-φορ αγοράζει ισάξιο στην θέση του ή πολύ κοντά στα προσόντα του παίκτη. Ένα 6-7μηνο είχε για χρόνο. Πήραν τον Γκριν που είναι καλύτερος ως σουτέρ, αλλά δεν είναι τόσο καλός στην άμυνα μιας και δεν έχει το μπόι του Χάκετ και στοχεύεται από αντιπάλους σε μις ματς. Ο Χάκετ δεν είναι και ο Σπανούλης ή Πρίντεζης για να είναι αναντικατάστατος. Ο Λοτζέσκι άτυχος τραυματίστηκε το τελευταίο δίμηνο. Υπάρχει ισάξιος(αν όχι για μένα καλύτερος) Παπαπέτρου με δύο θέσεις (3-4) με τον Λοτζέσκι μονοδιάστατος στο 3. Άρα ποιες απώλειες;

"Η φενέρ μόνο μπορεί να έχει έναν τραυματία και να σέρνεται, οι υπόλοιπες ομάδες είναι υποχρεωμένες να παίζουν τον Αγραβάνη 20λεπτο και να έχουν δεύτερο άσο τον Γουότερς και να είναι κι ευχαριστημένες."

Δύο τραυματίες ένα μήνα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Ναι ο Σλούκας να παίζει "τελικο" στο 70% της απόδοσης του με Παο με μειονέκτημα έδρας η Φενέρ είναι μικρό θέμα.

Για τα προβλήματα του οσφπ δεν φταίνε οι άλλοι. Αυτή είναι κουτοπονηρια άλλα Τσίπρα.Φταίει ο Σόιμπλε για το χρέος όταν η ίδια η Κυβέρνηση του έχει υπογράψει να πληρώσει το χρέος στο πλήρες και στην ώρα του και η όποια συζήτηση για το χρέος να αρχίσει μετά το 2018, τη λήξη του τρίτου μνημονίου

Ο Αγραβάνης είναι αρκετά καλός παίκτης, έχει εξέλιξη, με καλό τρίποντο, καλό χειρισμό της μπάλας για ψηλός, γιατί τον απαξιώνεις; Επίσης στη θέση του Αγραβάνη (4 και καμία φορά 5) δεν υπήρξε τραυματίας. Ο Αγραβάνης δηλαδή είναι καλός όταν δίνει διέξοδο, ανάσες και σκορ με ΤΣΚΑ αλλά όχι όταν παίζει με Φενέρ;

"Φυσικά κανένα παιχνίδι δεν κέρδισε ο Ομπράντοβιτς εκτός αν έμαθε στις τελευταίες εβδομάδες στον Κάλινιτς πώς να σουτάρει. Αλλά τότε ελέγχεται που δεν του το είχε μάθει και πέρσι. "

Φταίνε οι άλλοι (π.χ.ο Ομπράντοβιτς). Ότι π.χ. ήταν τραυματίας για ένα διάστημα ο Ιταλός Ντατόμε και ο Κάλινιτς να πήρε περισσότερο χρόνο μαζί με πρωτοβουλίες πέρα της άμυνας και παράλληλα αυτοπεποίηθηση-εμπιστοσύνη από τον Ομπράντοβιτς δεν το σκέφτηκες.

όσο για τις διαμαρτυριές Ομπραντοβιτς για την διαιτησία ας μην μιλάμε. Ο Ζέλικο σπάνια μιλά για την διαιτησία. ίσως για τις 9 κούπες που πήρε ακόμα και με Παρτιζάν και Μπαταλόνα με ένα σουτ σε κρίσιμο σημείο.

Μόλις ο Σφαιρόπουλος έχασε πέρσι δύο παιχνίδια από τον ΠΑΟ που δεν έκριναν κανένα πρωταθλημα, άρχισε τις διαμαρτυρίες για την διαιτησία. Αν και δεν μας εξήγησε αν το πλάγιο-πίσω βηματάκι του Σπανούλη λίγο πριν επιχειρήσει τρίποντα ποιες φορές είναι ή δεν είναι βήματα.

Ναι ΓΜ ξέρεις μπάσκετ, φαίνεται απο χιλιόμετρα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Ijon Tichy

Ξεσάλωμα Πασοκαρίας με την ευρύτερη έννοια. Η στάση της κυρίας φάνηκαν στην Μεγάλη Πορεία κατά της Ανεργίας τον Απρίλιο του 2016 που διοργάνωσε η δημοτική αρχή της Πάτρας. Τώρα γιατί φωνάζει; Δύο-δυο τα ψηφίζει τα μνημόνια και με τα δύο χέρια ο Σύριζα.

Άλλος ένας τιτάνας πρώην ομιλητής της πλατείας των αγανακτισμένων.
https://www.youtube.com/watch?v=tOOZlCoVU-s

17-57

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά τα σχόλια μερικών...

...στο ματς του γαύρου με την ΤΣΣΚΑ ήσασταν με το γαύρο και στον τελικό με τη Φενέρ;;;;;;;;

ΝΑ ΤΑ ΚΑΨΩ ΤΕΛΕΙΩΣ;;;;;;

Timoshenko

zoot horn rollo είπε...

Μπορεί και να τα 'χεις καμμένα.
Βάλε κι άλλα ερωτηματικά, είναι λίγα.

Ωραίο ψευδώνυμο, ωραίοι συνειρμοί...

Ανώνυμος είπε...

@Timoshenko
Αν το λες για μένα, ήμουν με την ομάδα του Zelico από την αρχή του final 4.
Το να αναλύεις σε μία ομάδα τα + και τα - δεν σημαίνει πως είσαι μαζί της, αλλά μάλλον πως καταλαβαίνεις κάποια πράγματα περισσότερα ίσως τα βασικά και αυτονόητα που οι "ειδικοί" οπαδοί δεν ξέρουν.

Σίγουρο είναι το προφανές: Κέρδισε η καλύτερη ομάδα.

Πιο πολλά ερωτηματικά για να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση.
17-57

Ανώνυμος είπε...

@Zoot, 17-57

Για να μην τρέχει στα λιβάδια με ξέπλεκα μαλλιά η φαντασία σας, απλά λέω το εξής:

* Το να είναι κανείς εξαρχής με το γαύρο είναι ΟΚ.
* Το να είναι κανείς εξαρχής με τη Φενέρ είναι λιγότερο αποδεκτό σε εμένα, αλλά τελοσπάντων, αν μη τι άλλο κατανοητό.
* Το να ήταν κάποιος εξαρχής με τη Ρεάλ (μπρρρ...) και στον τελικό με τη Φενέρ, άνετα του εξασφαλίζει θέση στον Καιάδα, ενώ το να είναι στον τελικό με το γαύρο, του δίνει αναστολή εκτέλεσης της ποινής για μια 15ετία (να τον τσεκάρουμε... χεχεχε).
* Το να ήταν κάποιος εξαρχής με την ΤΣΣΚΑ και στον τελικό με το γαύρο, το βρίσκω επίσης λογικό (κι όχι μόνο επειδή εγώ αυτό έκανα). Το αντίθετο (ΤΣΣΚΑ πριν, Φενέρ τελικό) παίζει να είναι είτε φανατίλα Μοσχοβίτης, ούλτρα-φαν που τα'χει πάρει από τις ήττες από το γαύρο, είτε Τούρκος οπαδός της ΕΦΕΣ ας πούμε, με ανεπτυγμένο το εθνικό αίσθημα, είτε ελληναράς οπαδός βάζελος/Μπαοκτσής/Αεκτσής. Λογικό, όμως κι αυτό για τέτοιες περιπτώσεις.
* Το να είσαι με τη Φενέρ ενάντια στη Ρεάλ και με το γαύρο ενάντια στη Φενέρ, είναι επίσης λογικό, αν είσαι π.χ. οπαδός της Μπάρτσα (it's OK by me, που λένε...).

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΥΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΕΝΕΡ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.

I rest my case

Timoshenko

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο οπαδος της μπαρτσελονα που υποστηριζει τη φενερ στο παιχνιδι ρεαλ - φενερ its ok by you αλλα ο οπαδος της αεκ/παο(κ) κτλ που υποστηριζει τη φενερ στον αγωνα φενερ - οσφπ ειναι ελληναρας? καπου το εχασα.
παντως εγω δεν υποστηριζα καμμια ομαδα ηθελα να νικησει το μπασκετ
kabamarou

Αναυδος είπε...

νομιζω οτι εχουμε ολοι αποδεχτει τη μαρξιστικη-λενινιστικη αρχη/νομο οτι καθε ηττα του ολυμπιακου ειναι νικη του πολιτισμου
καθε αποκλιση απο αυτη την αρχη/νομο ειναι καραμπινατος αναθεωρητισμος και καιροσκοπισμος

Ανώνυμος είπε...

@Timoshenko
Ωραίο ψευδώνυμο.
Πριν μπλέξει η φαντασία σου την κοτσίδα της άλλα γιούλα τρέχοντας στα Ουκρανικά λειβάδια, να σου απαντήσω.

Λεπτομέρεια: Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι, κοντά στα 26 χρόνια, η ομάδα του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ

" ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΥΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΕΝΕΡ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ. "

Γιατί γραφείς εν γνώση σου αναλήθειες για την δημιουργία εντυπώσεων;
Εκτός αν μας πεις που το διαπίστωσες, ποιος και σε ποιο σχόλιο(ημέρα - ώρα). Εμπρός να μας το γράψεις.


" * Το να ήταν κάποιος εξαρχής με την ΤΣΣΚΑ και στον τελικό με το γαύρο, το βρίσκω επίσης λογικό "

Έχετε και άλλους γελωτοποιούς εκεί γύρω;
Περιττό να συζητήσουμε πως στην άλλη αντίστοιχη περίπτωση(αντίθετος με μία ομάδα στον ημιτελικό, υπέρ της στον τελικό) γράφεις άλλα. Αποδεκτή η μία περίπτωση, μη αποδεκτή η άλλη.


Στο Final-4 ήμουν με με την ομάδα του Ζέλικο. Στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σλούκας(μάλλον λιγότερο αποδεκτό για εσένα) και του χρόνου ίσως έρθει και ο Πρίντεζης. Εσύ με ποια ομάδα ήσουν;

Go Ζelico , Go!

17-57

zoot horn rollo είπε...

Καμμενε, τα θαυμαστικα ξεχασες.